400 policistov za varovanje schengenske meje v Sloveniji

Voditelji držav Evropske unije, Zahodnega Balkana in predstavniki EU so sprejeli akcijski načrt reševanja migrantske krize. Načrt se v 17 točkah osredotoča na zagotavljanje zatočišč ter izboljšanje upravljanja migracijskih tokov in meja.

Države morajo v skladu z načrtom migrantom zagotoviti zatočišča, hrano, vodo, zdravstveno in sanitarno oskrbo. Za zagotovitev zadostnih začasnih namestitvenih kapacitet bodo države povečale sprejemne zmogljivosti za 100.000 ljudi. Grčija bo do konca leta zagotovila 30.000 mest, UNHCR bo ponudil podporo pri vzpostavitvi vsaj 20.000 dodatnih mest v Grčiji in 50.000 mest vzdolž balkanske poti.

400 policistov iz EU za varovanje meje
Za varovanje schengenske meje bo treba okrepiti upravljanje meja. V enem tednu bo v Slovenijo napotenih 400 policistov in ključne opreme, za kar bo potrebno sodelovanje EU in sosednjih držav.
 

Voditelji so se strinjali, da je potrebno upočasniti nenadzorovan tok ljudi, ustaviti prepuščanje ljudi v sosednje države in vse prebežnike registrirati. Zavezali so se, da se bodo medsebojno obveščali in vzdržali enostranskih odločitev.

Celotno sporočilo si preberite tukaj

Ž. K.

 

 • Pia

  “Voditelji držav Evropske unije, Zahodnega Balkana in predstavniki EU so sprejeli akcijski načrt reševanja migrantske krize.”

  Kaj že?
  Načrt pomeni kako nekaj narediti, da dosežete, kar ste si zadali. Samo cilji niso načrt!

  • Illuminati Enlighted

   Število imigrantov se je povečalo za 10x, oni pa bodo povečali varnostne sile za 10%.

   • Pia

    400 EU policajev za vse prebežnike?

    400 bi jih moral biti samo za Hrvate, da nam ne bi pošiljali ekspresnih pošilk.

    • Mojca pokraculja

     Ne ne , poslali nam bodo kar hrvaške policaje.

  • karlina

   Se strinjam, meni se vse bolj dozdeva, da nam včerajšnji vrh ne koristi prav nič. Poslušam ravnokar Korla,pravi,da pri nas niti slučajno še nimamo izrednih razmer, a da ne????
   Bodo različne ovire, pa ne bi sedaj on to razlagal. Vlada bo vložila svoje napore, kdaj, moramo biti potrpežljivi, aha pravi,da lahko pride tudi do kakšne bolezni itd,itd.itd.

 • cploger

  Če že potrebujemo 400 vojakov ali policajev pod okriljem Frontexa na naši južni meji, si želim 400 nervoznih SAS-ovcev.

  • Mojca pokraculja

   Na spletni strani “24 sati.hr ” hrvatje pišejo, da bodo morali dati svojo policijo nam v pomoč ?! Ne bomo vidli SASovcev kar pozabi. Sicer so tam zanimivi komentarji folka, ki prav tako ni realno informiran o stanju na HR, o stanju na Slo pa sploh ne. Preštevajo kam je izginilo nekaj 1000 beguncev, če so jih oni poslali toliko in toliko, Avstrija pa jih je sprejela manj kot toliko. Da so begunci nastanjeni povsod po slo. se jim ne sanja. Takle mamo!

 • stajerc5

  400 neiskusenih “plavih”? Sestanek dolg cca. 10-12 ur brez sklepov? Ali moramo res vedno na novo pokazati karakter babya, kateri rabi mamico? Niti ene same odlocitve od nase vlade? Niti ene same ZAHTEVE nase vlade? Konkretne odlocitve vlade?
  Prav sedaj je cas, da se pokaze nasa moc in volja in zahteve in direkno izsiljevanje v Bruslju!!! Nikdar vec se nam ne bo pokazala taksna prilika, da, mi, mali pimpeki recemo, kako gre naprej! Nikdar vec! In nekdo se kar eticno premisljuje in premisljuje in meni bo pocasi utrgalo od samega njegovega premisljevanja. Ne govorim o spolu, ampak, ce je to bitje dec, potem sem jaz marsovec. Vsi ministri od kahle do krompiraja in ostali, so se zavlekli v izkopane zemljanke! Od nobenega niti buuuu! Maneken je mogoce nekje na modni pisti, kahla se krega za pralni stroj, zidan steje krompirje posajene za cigane, o lepi plavooki pa ne bom izgubljal besed…Jezus, kako sem jezen! Pa brez zamere…

  • karlina

   Kakšna zamera, smo vsi zelo jezni in razočarani, prestrašeni državljani naše lepe a uboge državice, ker imamo tako neodgovorno in počasno vlado, sicer pa ,kar so ljudje volili, to so dobili, se kaže vsak dan znova.

  • Mojca pokraculja

   Ja imaš prav, vsi so se poskrili kolikor se le da. Korl je spet genijalen, obnaša se kot da ni zunanji minister, kot da se to njega ne tiče. Namesto da bi takoj zamenjal oni dve “kuharici”, se majo čas ukvarjat z SDH-jem.

 • plamen100

  Popolnoma nesposobna drzava pa je v dveh letih na silo poslala v penzijo 350 policajev med 50 in 55 leti in jih obesila spizu na vrat, sedaj pa bodo tujci prisli delati red, ker sami nismo sposobni. Clovek ne more verjeti kako nesposobni so voditelji te drzave!

  • Mojca pokraculja

   Kot izgleda bodo ti tujci hrvaški policaji !!! Tako je razbrati iz 24 sati.hr

 • karlina

  Aha, sedaj pa smo izvedeli resnico, Amerika in Rusija se odločata, kot vedno in za vse, tudi glede Sirije, evropske države pa bomo najbolj nasankale s sprejemanjem beguncev, nič krivi, nič dolžni. Kako se pa Amerika in Rusija pogovarjata pa itak vemo, ena drugi se ne dajo. V glavnem, karkoli se dogaja na celem svetu, vse obvladujeta samo dve državi, ki sta najbolj močni , glede Sirije pa se Evropa niti slučajno nima pravice vmešavati, vidimo pa ,kaj smo pokasirali.

 • karlina

  No, verjetno se >Evropa zaveda, da se nam Rusija maščuje glede embarga in kaj oni počno z napadi v Siriji tudi vemo, posledično vse več in več beguncev v Evropi. V glavnem ozadja za to krizo je veliko in začaran krog, ki mu ni videti konca.

  • hannibal

   Tole je nažalost ena taka fina MSM propaganda, ki jo vsiljujejo ljudem.
   Območja, kjer sedaj napadajo Rusi, so že zdavnaj prazna, civilni prebivalci teh območij pa v resničnem begunstvu v SOSEDNJIH državah.
   Rusi rešujejo to krizo, pa ne zaradi Evrope, pač pa zaradi sebe, ker se zavedajo, da so po Evropi oni na vrsti. Rusija ima nad 30 milijonov muslimanskega prebivalstva. Samo v Moskvi je 5 milijonov muslimanov. Celoten Kavkaz je muslimanski. Da o vzhodnih področjih sploh ne govorimo.
   Ne nasedaj vsemu, s čimer ti MSM perejo glavo, Karlina.

 • Wild red duck

  A pridejo z Leopardi 2,Challengerji in M1-A Abrasi to bi bilo zelo OK?Tam je težje prebiti kordon.

 • hannibal

  To praktično pomeni, da so se domači izdajalci vseh držav dogovorili, kako velike centre mora izgraditi vsaka država. Ker se takele številke sčasoma zmeraj povečajo za faktor 2 ali 3, to pomeni, da v Sloveniji pričakujejo izgradnjo centra za 50 000 okupatorjev, ki bodo tukaj nato tudi ostali.
  Čez kakšne pol leta se nato prične prerazporejanje iz takšnega centra v notranjost. To je praktično nadomestek za kvote, ki so se jim države preveč upirale.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!