7 mitov SMC o 2. tiru

Foto: STA

Volivci imamo zgolj še nekaj ur, da na referendumu odločimo o usodi zakona o izgradnjiupravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge DivačaKoper (ZIUGDT). Cerarjeva vlada, ki za referendumsko kampanjo troši davkoplačevalski denar, se pravi tudi denar tistih, ki so proti zakonu, želi volivce prepričati, da je od zakona odvisna usoda 2. tira. A to je le eden od mitov, ki jih ustvarjajo na Gregorčičevi 20.

Kaos, ki je do zdaj spremljal projekt 2. tir, predvsem pa njegovo vodenje, ki ga prevzema fantomsko podjetje 2TDK z enim samim zaposlenim (upravljal bo z milijardo evrov), vzbuja številne pomisleke in dvome. Da bi jih odpravili, poskušajo vladni uradniki prepričati javnost z izmišljenimi miti. Čas je, da jih razbijemo in glasujemo proti.

Mit št. 1: Cena bo 961 milijonov evrov
Ne drži. Najprej zato, ker je to cena brez DDV, kar pomeni, da bo cena drugega tira (27,1 kilometra dolgega odseka med Koprom in Divačo) v resnici najmanj 1,17 milijarde evrov. Drugič pa zato, ker je cena za zdaj zgolj pobožna želja vlade, kar je potrdil tudi nekdanji državni sekretar Metod Dragonja, danes svetovalec v podjetju 2TDK, češ da izdelane ocene še niso dovolj natančne. To pri davkoplačevalcih vzbuja najmanj nelagodje.

Strokovnjaki civilne družbe so prepričani, da bo gradnja 2. tira dražja, ker je cena izračunana za idealne razmere. Gradnja številnih predorov bo potekala na krasu, ki je poseben in zahteven, saj gre za zelo specifično geološko sestavo terena. Kaj bo treba narediti, bodo pokazala podrobna geološka vrtanja, ki še niso bila opravljena. Šele na podlagi tega se bo lahko ocenila vrednost investicije. Kar posredno priznava tudi državni sekretar Jure Leben, češ »da bo cena projekta znana takrat, ko bo projekt končan«.

Mit št. 2: Najmanjša obremenitev davkoplačevalcev
Ne drži. Ni najmanjše ali največje obremenitve davkoplačevalcev, je samo prisilna obremenitev davkoplačevalcev. Ampak če za hip pustimo to ob strani, si oglejmo vladno genezo prepričevanja (beri: zavajanja) državljanov. Stranka SMC je 13. aprila na družbenih omrežjih objavila naslednje: »Drugi tir ne bo zgrajen na plečih davkoplačevalcev.« Ko so ugotovili, kakšnega kozla so ustrelili, so začeli govoriti, da je finančna konstrukcija zasnovana tako, da bo najmanj bremenila davkoplačevalce, danes SMC govori, da predlagano financiranje najmanj bremeni proračun.

Zadnje (tehnično gledano) drži, praktično pa so vse to debele laži. Prvič, proračun se ne polni sam od sebe, ampak ga polnijo davkoplačevalci. Drugič, nepovratna sredstva se ne oberejo na drevesu. Tretjič, tudi evropska sredstva so denar davkoplačevalcev. Četrtič, za kredite bodo jamčili davkoplačevalci. Torej, tudi če odmislimo tujega vlagatelja in posojila, bo vložek davkoplačevalcev okoli pol milijarde evrov.

Mit št. 3: Slovenija bo zaostala v razvoju
Ne drži. Čeprav v SMC trdijo, da je »glas za drugi tir (…) glas za razvoj Slovenije«, je to, milo rečeno, zavajanje. Razvoj Slovenije ni in ne more biti odvisen od 27,1 kilometra dolge železniške proge in od nekega podjetja, ki sliši na ime 2TDK. SMC s takimi izjavami ustvarja izredne razmere, kar kaže, da ima vlado v pesti gradbena mafija okoli Foruma 21, ki si obeta stomilijonske zaslužke.

Od same gradnje bo največ koristi imela Luka Koper, ki bo sicer z nekaterimi dajatvami sofinancirala gradnjo, a ne v taki meri, kot bi človek pričakoval. Če Luka Koper za svoj razvoj potrebuje 2 tir, naj ga financira. Tudi napovedi rasti pretovora so pretirane (z 22 milijonov ton lani na 35,3 milijona ton leta 2030), poleg tega onesnaževanje zaradi cestnega tovornega prometa ne bo manjše, saj vlada sama napoveduje, da se bo cestni prevoz kljub drugemu tiru več kot podvojil (s 7,7 milijona ton letos na 18,5 milijona ton leta 2040), medtem ko se bo promet po železnici povečal za manj – za 13,1 milijona ton. To pomeni, da se kljub povečani pretočnosti železnice ne bo povečalo samo onesnaževanje, ampak tudi avtocestni zastoji.

Mit. št 4: Drugi tir ne bo zgrajen
Ne drži. Referendumski glas »proti« ne pomeni, da drugi tir ne bo zgrajen. Na referendumu se glasuje o zakonu, ki predpisuje izvedbo investicije, gospodarjenje in upravljanje z infrastrukturo ter dajatve (pribitek na avtocestno cestnino in takso za pretovor v Luki Koper). Glas »proti« bo na referendumu zato pomenil predvsem glas proti netransparentnemu vodenju projekta, proti podjetju 2TDK, za katerega nihče ne ve, zakaj je bilo ustanovljeno, in proti avtokratskemu in narcisoidnemu načinu vladanja Mira Cerarja, ki ves čas kampanje grozi in žali državljane. Predvsem pa, da bo 2. tir začela graditi nova vlada (prihodnje leto so državnozborske volitve), in to z ugodnejšo in dokončano finančno konstrukcijo, našli bi lahko tudi alternativno traso.

Mit št. 5: SMC prevzema odgovornost
Ne drži. Odgovornosti ne prevzema nihče, odgovornost se bo socializirala, breme tega bodo v največji meri nosili (neto) davkoplačevalci, še posebej v primeru, če se bo kaj zalomilo in se bo projekt podražil. Miro Cerar je na družbenih omrežjih sicer sporočil, da »sam osebno in vlada stojita za projektom 2. tir«, kar bi lahko (napačno) razumeli, da premier prevzema osebno odgovornost. Sedanji premier ne prevzema nikakršne odgovornosti, še najmanj odškodninske. Samo spomnimo se podpredsednika »etične« in »moralne« SMC Milana Brgleza, kako se je ob odvzemu mandata predsedniku SDS Janezu Janši zaklinjal, da prevzema politično odgovornost. Ko je ustavno sodišče Janši vrnilo mandat, si je premislil. Če bi Miro Cerar resnično želel prevzeti tudi osebno odgovornost, bi bila ta (če že imamo poseben zakon za 27,1 kilometra železja in kamenja) jasno opredeljena.

Mit št. 6: 9.000 delovnih mest
Ne drži. To je ena od največjih laži Cerarjeve vlade. »Če želimo, da se Slovenija razvija, če želimo 9.000 novih delovnih mest, če želimo razvoj Luke Koper, potem zgradimo že enkrat ta 2. tir,« je dejal Jure Leben, Cerarjev sekretar, ki ga morajo javni uslužbenci v dopisih naslavljati z »Jure Leben, master of science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, državni sekretar,« in ki je leta 2014 odstopil s položaja državnega sekretarja na ministrstvu za okolje prav zaradi zavajanja javnosti. Toliko o tem, koliko lahko verjamemo besedam Lebna.

Ampak od kod vladi številka 9.000? Domnevno na podlagi mednarodne študije, po kateri naj bi milijarda ameriških dolarjev, vložena v velike infrastrukturne objekte, ustvarila (posredno ali neposredno) 28.000 delovnih mest. Vladni uradniki so številko malo prilagodili, Metod Dragonja iz 2TDK pa je pozneje priznal, da gre za le ocene.

Mit št. 7: Infrastrukturni projekt
Ne drži. Gradnja drugega tira je infrastrukturni projekt le po imenu, drugače gre za povsem politični projekt vlade Mira Cerarja in njegove SMC. Tudi če odmislimo, da so vse vladne odločitve že po definiciji politične, političnost projekta dokazuje kar nekaj zadev: (prvič) nedorečen zakon, o katerem se bo odločalo na referendumu (politika si vedno pusti veliko prostora); (drugič) ni znana finančna konstrukcija (prodajanje megle je tipično za politiko); (tretjič) projekt nima jasno določenih ciljev (politični cilji niso nikoli natančni, ampak temeljijo na običajno nerealnih željah, kar kažeta tudi načrtovanje 2. tira in zakon); (četrtič) plačevanje z denarjem drugih (politiki nikoli za projekte ne dajo svojega denarja, ampak vedno obremenijo druge); (in petič) nekaj mesecev pred državnozborskimi volitvami je vse več znakov, da SMC na tem projektu že gradi svojo predvolilno kampanjo. Če bi bil to zgolj infrastrukturni projekt, bi vlada o predlogih, ki so jih dali posamezni strokovnjaki in številne civilne iniciative, vsaj premislila (če jih že ni upoštevala), tako da se ni dala motiti in je Državni zbor zakon sprejel.

Kavarna Hayek

 • Anton

  pravkar opravil svojo državljansko dolžnost in kajpak kot je potrebno za rodoljuba glasoval PROTI

  sarkazem press

  • REF 2017

   POZDRAVLJENI zanimivo bi bilo videti, da bi Leban poimensko objavil, katere – čigave projekte so dali na vpogled E komisiji – saj so jih imeli 17 in kdaj je bil dan razpis ? Projekti narejeni kot
   raketni projektili. ZANIMIVO – v polletnem času se na prireditvah odvijajo razne stare kmečke igre ali opravila . Vladna elita noče biti izjema , zato se je priključila z 2 TDK, – saj spada k upokojencem

 • spet-sam-jest

  Sicr sm jest itak apriori prot Cerarju, Kučanu, usem talevim…, sam useen, a ni dons prepovedan delat reklamo za al pa proti?

 • slaipowi

  Volilni molk za noro24 ne velja? Si pa dovolite…Prijava sledi.

 • pater karel jošt

  samo ivan janez janša lahko poje župo tako vročo kot se skuha.

 • rudi breznik

  nobene dolznosti ne cutim do drzave elita uziva raja popiva na nas se obracajo samo ob volitvah levi in desni so isti se spomnite referenduma o delovnem casu trgovin vse po starem delo petek in svetek le place se manjse vlada kapital z volitvami ali brez

 • Glasovala sem PROTI kraji davkopkačevalskega denarja. Sem ZA da se gradi 2 tir, vendar transparentno in da so pri projektu strokovnjaki-stroka, inženirji, ki vedo kaj o gradnji. Neko “master of s…” v diplomi odpade.

  • janez.pokoncni

   Zakaj si ZA??

 • Men se pa zdi da ta sedanja vlada zavira razvoj slovenskega gospodarstva, da gradi na korupciji in enormni kraji davkoplačevalskega denarja.

  • karlina

   Ne samo , da se ti zdi, VSE JE RES !!!!!!!

 • Obkrožite PROTI kraji. Če bi bili pošteni in v dobro razvoju gospodarstva bi jo že gradili za dosti manj denarja.

 • V Sloveniji so se nekateri že povsem navadli ali pa sprijaznili, da se na takih večjih projektih lahko enormno krade.

 • Prle

  Ha,ha,ha,zastonj ste šli na volišča. Še en referendum boste izgubili.

  • Bomo saj vedl da smo se borili za pravično družbo in meni je v čast!

   • Prle

    Za vašo pravično družbo, jasno.

 • Glasujte proti 2 TDK…Poglejte njihovo zgodovino, ti ljudje imajo že za seboj ogromno opustošenja.

 • slaipowi

  Prijava oddana.

  • spet-sam-jest

   A s prjavu mat in fotra, k sta te naredla tazga k si?

   • MEFISTO

    Eden je bil pri Nemcih, drugi pa pri partizanih, pa sta morala take reči bolj na hitro opraviti,

    • slaipowi

     Inšpektorat za notranje zadeve 080 21 13. Desnosučno poštenje ha ha. Saj bo Orban plačal. Ali pa tudi ne. Spet bodo delavci brez plače.

     • stajerc5

      10)http://www.zurnal24.si/slovenija/vrhovno-sodisce-ukinilo-volilni-molk-278510

    • Prle

     Očitno si se nekaj naučil iz svojega primera.

    • stajerc5

     Imamo sreco, da ni fotru rit spodrknala na stengih, ker bi imeli potem dva…

  • sprehajalec

   Kam si se pripopal na ta projekt Aboutown? Bo za nekaj let denarja? Je cevka dovolj čvrsto prisesana?

  • stajerc5

   Kdo te je pa prijavil?

  • stajerc5
 • janko

  SMC – stranka modernih comunistov!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Hun

  a je ta clanek podoben kot nedavno…ko ste razbijal mite o onesnazevanju okolja…potem pa drug dan clanek kako so katastrofe povezane zarad onesnazevanja

 • toxico

  a ni kao volilni molk

  • MEFISTO

   Po sodbi najvišje sodne inštance izražanje mnenj jn stališč ne predstavlja kršitve volilnega molka, ki je sicer komunistična iznajdba in kot taka preživeta.

   V Nemčiji, ki je bogata, demokratična in velika država, imajo danes volitve, nimajo pa volilnega molka.

   Mar naj na dan volitev ali referenduma spustimo pamet na pašo, kar bo itak storilo preveč Slovencev.

   • luckyss

    Gre se za spoštovanje zakonodaje…
    Vsi se zgražamo nad Hrvati, ki ne jebejo arbitraže…Pač balkanska mentaliteta…vi ste njim vsaj enakovredni;)

   • toxico

    Bom jaz dal predlog ukinitev volilnega molka ker je bv

  • stajerc5

   V tvojem KAO jeziku: Bolac me kuri i svrbica me guzi!
   Mater, pa kako lahko imas signal v jamarici?

  • stajerc5
 • MEFISTO

  Dobro si oglejte gornjo sliko!

  Toliko bedakov zlepa ne boste več videli na enem mestu.

  • Prle

   Ampak ti bedaki vas bodo porazili na vašem referendumu,ha,ha,ha.

   • Nata

    Sej boš tudi ti plačal ! Celo preplačal, da se bodo tile tički mastili z našim denarjem. Z denarjem prav vseh Slovencev.

  • karlina

   PODPIS

 • sprehajalec

  Čez leta bodo kot po tekočem traku ustanavljane komisije, zasliševali bodo gornjo druščino, enega po enega, kam so izginile stotine milijonov. Ker v prihodnjih letih pričakujemo nova in nova izdana državna poroštva za dokončanje projekta. Pa nihče se več ne bo ničesar spomnil, pred komisijo. V faco se jim bodo režali, pa nihče se ne bo več niti spomnil, katero delovno mesto je zasedal nekaj let nazaj. Krivi bomo kot v socializmu nekoč in po Kardeljansko vsi. Provokatorčki pod menoj se bodo hudovali, pa prisegali, da so vsi isti, da vsi kradejo. Da ni razlik. Tako gre to pri nas, to je ta zgodba o uspehu.

  • Nata

   + + + +

  • karlina

   VELIK , PODČRTAN PODPIS !!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • luckyss

  Seveda za edino “štalo” v Evropi, ki ima lastno TV in njene ovce ne velja volilni molk…V Titovem stilu..”ne priznajem ovaj sud”…
  Se vidi da vas vodi eden njegovih najbolj skrajnih “omladincev” ;))

  • MEFISTO

   Mar nisi prebral, kaj je o volilnem molku spodaj napisal modri Mefisto?

   Iz tebe pa res ne bo nastalo nič pametnega, sicer je pa tudi že prepozno.

   • stajerc5

    Nic ne bo, prevajalec za v cirilico mu je crknil…

  • Nata

   Ovce tvoje sorte pa nimajo samo eno Tv in dva tednika. Da ne naštevam. Si pa res en bumbar. . . .

 • Kučko pod pručko

  Pa še MIT o naši družini … 4 x PROTI !!!

  • MEFISTO

   Pri nas smo jih še nekaj izkopali, da so šli glasovati.

   • luckyss

    Še dobro, da jih niste zakopali, da ne bi šli glasovat ;))

    • MEFISTO

     Nekaj bi jih bilo res treba.

    • Steiermark

     V “zakopavanju” ste specializirani vi, levuharsko udbovski potomci, morilcev poštenih Slovencev

  • Prle

   Nič ne pomaga.

   • macon

    A se tebi zdi v redu, da bodo levi pokradli kako milijardo pri 2. tiru? Se zato dobro počutiš?

    D/N?

    • Prle

     Važno, da bo drugi tir,pokradli bi pa tako levi ali desni, Pa ne, da daš roko v ogenj,da desnjakarji ne bi kradli. Malo morgen.

     • macon

      Človek, imaš dogodek kraje, ki nima zveze s tem, kaj bi kdo drug ali kdorkoli. Tukaj redno drkaš na desne izjave in namene, za tole te pa boli krulac ali kaj?

      A ne dojameš, da imajo take velekraje posledice na tvojem nižjem osebnem standardu, ker ni denarja za javno in ker si bolj obdavčen in kaznovan? A to so vaše silne zmage, ko gre vsa družba v kwurac?

      A plešete okoli bajte, ko ta gori in ste še bolj veseli, če je kdo ostal v njej? Resno, a ste vsi levi pritegnjeni? Pa za vas sta bič in veriga, vi niste mentaliteta hlapcev, temveč mentaliteta sužnjev.

     • Prle

      Še enkrat, tam kjer se obrača veliko denarja tam so lopovi, desni ali levi, v času Patrije so bili na oblasti desni. Ja?

     • macon

      Tam ni bilo nobene kraje, samo politični proces brez dokazov proti protirežimski opoziciji. Dokaz je že to, da niso razveljavili postopka na protikorupcijski klavzuli.

      Ne mi no z lažnivimi stavčiči iz Mladine in podobnih trobil, ja?

     • Steiermark

      Seveda, vi z balkana nemorete razumeti, da smo si različni, da edino rdeča drhal ima vašo mentaliteto: nadmudrio sam ga – ko okradete nekoga in ste na to ponosni!

    • luckyss

     Očitno je edini problem v tem, da trenutno niste pri koritu in ne morete rilcev namakati…To je edini razlog referenduma…ovce pa itak pojma nimate..vas pastir pravočasno usmerja ;))

     • macon

      Tu gre za očitno uzakonjeno krajo. Vseglihanje je samo utrjevanje lopova pri koritu, ki naj pač krade, ker drugi bi tudi pa ne morejo in so mu menda zavistni.

      Vaša pokvarjena iztirjena mentaliteta bo pripeljala najprej do razpada podsistemov, potem pa še družbe.

     • Nata

      Aaaaaaaaaaaaa,, a zato si na oni strani ? Da rilec namakaš ?
      Ja, super. Verjetni imajo tako ugodnost tudi ostali tvoji somišljeniki.

     • MEFISTO

      Tudi nas upravičeno skrbi, da za vami ne bo nič ostalo.

     • učko

      Ovce itak nikol niso pr’ koritu, ampak se morjo same napast ! Pr’ koritu so itak samo prešiči, ostali pa plačujemo za njih !

  • bednick

   Premalo boldano. Veliko premalo.

   • Nata

    Kako to, da sta vidva s spodnjim tako zadovoljna ?? Mislita, da vama ne bo potrebno mašiti te luknje ?? Zato, da bodo nekateri zelo dobro služili. Se bosta potem tudi norčevala ?

    • bednick

     Imaš hudičevo prav!
     Hotel sem samo povedat, da tudi “boldanje” ne bo pomagalo.
     Sem realist.
     PikaPolonica je to razumela in mi je dala +.

     • Nata

      Realist ? Jaz tudi. Mi je že kmalu po osamosvojitvi postalo jasno, kdo je v naši državi ” tata mata “.
      Da pa smo taki osli in dopuščamo tako krajo, si pa le nisem mislila. Da jim prav vse dovolimo, ker ne marate Janšo ??Ali se res ne zavedate, kako ga izrabljajo ?Proti lastnim državljanom.

     • Steiermark

      Saj tudi tem primerkom, ki ne gredo glasovati proti kraji denarja, iz naših žepov, ni za zameriti! Imajo pač možgane – zakrnele….. V trgovini sem danes srečala neko znanko (izhaja iz udbovsko komunajzarske družine, takšne, “prvorazredne”, ki se ji že celo življenje cedi med in mleko – seveda v zameno ne sme razmišljati s svojimi možgani, niti če bi bila sposobna…..) in ko sem ji omenila, kako žalostno je, da nas ta rdeča drhal še naprej ropa in onemogoča na vsakem koraku ter da je pomembno ali bomo vsi glasovali proti ponovnemu ropanju, katerega bodo plačevali še naši potomci, nadaljnjih 45 let, je le ta reagirala tako agresivno, da sem se vstrašila, da je postala ludožerc in da me bo vgriznila (in mi spustila svoj smrtnonosni rdeči strup….)….. No, dokler bodo takšni rdeči spački oz. zombiji odločali o naši bodočnosti, se nimamo česa bati, kajti naš konec je pred vrati…..

     • Nata

      Seveda, taki , ki branijo svoje privilegije, so najbolj nevarni. Pa cel kup jih je !!
      Sedaj me pa res zanima rezultat.
      Jaz si samo želim, da bi ti levaki znali kaj dobrega narediti tudi za državo in vse državljane !! Ne samo za svoje žepe.
      Ko bo pa vse crknilo, bodo pa pobreli šila in kopita, v svoje davčne oaze.

   • indijanka

    Žalostno.

 • ogledalo

  Volilni molk za vas ne velja? Saj je vseeno. Tudi to vam ne pomaga. Luzerji monocefalni.

 • macon

  Gledal sem volilni imenik: po en ali dva podpisa na stran. Dvomim, da bo udeležba 30%, dež je samo še dodaten izgovor, da se ne primajejo na volišče.

  Slovenski živelj je zabit in omejen, potem stokajo, ko jim nabijajo davke in čakajo mesece in leta na zdravnika. Kreteni ste si vsega slabega v tej družbi sami krivi. Levi lopovi vas še premalo lupijo.

  • janez.pokoncni

   Nobene variante za 30 %!
   Ne, da bi se kurčil, ker je bilo večini jasno, da zadeva na bo šla skozi pa vendarle.

   Po četrtkovi tarči sem bil že 100%. da ni več nobene možnosti. V petek sem to na dolgo obrazložil tukaj : http://disq.us/p/1mdfppp

   Sicer konec je, ko je res konec in če bi cepci za par ur ne bili cepci, bi se še lahko odkotalili do volišč, oddali svoj glas in ustavili novo ropanje vseh nas!

  • karlina

   TOČNO

 • Jože24

  Slab vreme je ljudem se ne da volit :)

 • slaipowi

  E moj Vili. S kom si se ti spajdašu? Zdaj bo pa zaradi tega padel referentum. Škoda.

  • ogledalo

   Pa še bedaka je naredil iz sebe.

   • Prle

    Iz tega sledi nauk: ne pajdaši se z Ivanom Janezom Janšo.

 • Jože24

  Pa drugič, saj bo še kakšen referendum

 • bednick

  Kdo bo nosil odgovornost, za metanje cca štirih miljonov € kroz prozor????
  Kdo?
  Nihče!
  Slovenija je ena sama brezvezna zajebancija in nč druzga!

 • Osti jarej

  …naj se yebejo vsi…..a brez mene in moje familije….dejstvo je,da bodo kradli….kdor bo mogel…z referendumom ali brez…..itak je to zadnja šansa,da spet kaj pobašejo v svoje globoke žepe,v tej globoki državi…..razen,če ne bodo spet kakšega bližnjevzodnega denarja oprali……

 • janez.pokoncni

  Še 1x. Vsak moj komentar takoj izgine (SPAM)! Zakaj?

 • slaipowi

  “nekaj mesecev pred državnozborskimi volitvami je vse več znakov, da SDS na tem projektu že gradi svojo predvolilno kampanjo”. Ni jim tuje niti kršenje zakonodaje. 080 21 13 je številka na katero lahko prijavite kršenje volilnega molka. Kajne pisateljica parol Olga? Se počutiš kaj krivo za neuspeh? Kar nadaljuj še s svojo kampanjo. Zelo si uspešna…

 • bednick

  ADMIN, briši dva komentarja od janez.pokoncni.

 • Marjan

  A vi kršitev volilni molk. Sem že prijavil na MNZ. Nekdo bo plačal kazen hahaha.

 • Artur

  Look up ,face grobarjev Slovenije .

 • Duhec

  Za SDSovce so danes dovoljene sanje… jutri je pa nov dan. Hahaaa…. luzerji.

  • Nata

   No, no, saj boš tudi ti plačevala.

   • MEFISTO

    Pusti si že dopovedati, da ima Duhecpimpeka, sicer majhnega in lenega, pa vendar pimpeka, s katerim predvsem lula.

    • janez.pokoncni

     In namesto riti za kakanje usta oziroma priste!

    • Prle

     Občutek imam, da si ga že videl oz. občutil.

  • stajerc5
  • učko

   Luzer bo folk, k’ bo to spet plačeval tako, da se bojo čakalne dobe pr’ dohtarju še podaljšale, davki povečal, splošnih bonitet za rajo pa še manj !

   • bednick

    Ampak, če bodo davke povišal, jih bodo tudi svojim.

    • učko

     Njihovim ne, ker so v državnih službah, če se pogovarjamo o dohodnini !!!!

     • bednick

      A oni so brez ddv-ja?
      Prvič slišim.

     • učko

      Ne, v mislih sem imel dohodnino, ki je nestimulativna. Če moraš denar zaslužiti v gospodarstvu, je to čisto nekaj drugega, kot če ga “služiš” v javnih sinekurah ! Ja, kar se tiče DDV ja, tega so obljubili zmanjšati, ko bo krize konec, pa so lagali. Raje bojo javnim uslužbencem povišali plače !

     • karlina

      TOČNO-na račun delavcev , ki garajo v gospodarstvu za mizerne plače, si bodo v javni upravi povečali plače, to je mozno samo v Sloveniji !!!!!

     • karlina

      Itak dohodnino priredijo samo bogatim,tisti, ki ima mizerno plačo, na koncu še plača, bogataši pa dobijo nazaj-skregano z vsako zdravo kmečko pametjo v rdeči Sloveniji

  • macon

   Vesela si, ker bo banda zakonito pokradla kako milijardo. Smej se, teslo.

  • karlina

   VI PA BEDNIKI !!!!!!

 • janez.pokoncni

  Sicer mi vsi posti izginjajo kot po tekočem traku pa vendarle. Vsem “ricvem”, ki trolajo o volilnem molku : http://www.zurnal24.si/slovenija/vrhovno-sodisce-ukinilo-volilni-molk-278510

 • bednick

  ADMIN, blokiraj janez.pokoncni !

 • Nata

  Ta je pa dobra !! Bravo Janez. pokončni. Torej, velja prav za vse, ali ne Nova ???
  “Izmenjava mnenj, polemika in običajni
  pogovor niso več prepovedani. Volilnegamolka ni več in uporaba tega
  izraza je povsem zgrešena,” je zapisal Toplak. Tako lahko odslej
  govorimo o kandidatih tudi na dan volitev, prepovedani pa so oglasi in
  neposredno nagovarjanje.

  Več na: http://www.zurnal24.si/slovenija/vrhovno-sodisce-ukinilo-volilni-molk-278510http://www.zurnal24.si

  • janez.pokoncni

   ;) Ja, mater, čeprav je v SLO res vse mogoče je to, da bi za Novo24 veljal volilni molk za vse ostale pa ne, bilo tudi za to našo kaviar socialistično lopovsko greznico preveč.

   • Nata

    Ja, preveč bi res bilo. Čudnega pa prav nič !

 • stajerc5

  Pssssssst! Tisina!!!!!!

 • MEFISTO

  V Švici imajo dnes tudi referendum, pa kar brez volilnega molka.

 • stajerc5
  • Aron

   In? Gre za popolnoma drugo dejansko stanje, Nova nagovarja volilce k udeležbi na referendumu in način glasovanja. Vplivanje je še vedno prepovedano.

   ‘Kot je zapisano v obrazložitvi sodbe, vsebina objave, kakršna se očita kršitelju, ne dosega pravnega standarda volilne propagande. Za pojem propagande je namreč konstitutivnega pomena, da gre za vplivanje ali poskus vplivanja na določen krog ali čim večjo skupino ljudi, pojem propagande pa vključuje tudi načrtno oziroma sistematično ravnanje.’

 • MEFISTO

  Molk, pravijo, je zlato, pa ne volilni.

 • učko

  Sigurno je prioriteta, da se izboljša zdravstvo. Ampak ne, za režimsko golazen je v zdravstvu še denar, za navadno rajo pa čakalne vrste ! Kje je tukaj politična opozicija? Nikjer! 2. tir v tem trenutku niti pod razno ne more biti prioriteta Slovenije !!!

 • Megatron Arrows

  A so danes kakšne volitve? Če so volitve, potem je volilni molk upravičen. Ker pa gre za REFERENDUM in NE VOLITVE; potem je uporaba izraza volilni molk totalno zmešana. Možno bi bilo uporabiti samo skovanko “Referendumski molk”, a kaj ko je ravno glas ljudstva tisti, ki odloča na referendumu. In če bi rekli Referendumski molk, bi ljudem vzeli pravico do svobode govora.

 • MEFISTO

  Presvitli habsburški cesarji so nam zgradili 40.000 km železniških prog.

  Celo Luckyss ne bi videl vlaka, dokler ne bi ajnriku v JNA, če cesar ne bi zgradil železnice tudi v njegovo zakotno vukojebino.

  Tile rdečkarji pa gradijo 27 km tira, ki so ga podaljšali z mnogimi dolgimI nepotrebnimi ovinki, da bi bil dražji, pa se o tem podvigu na dolgočasno nedeljo še pogovarjati ne bi smeli.

  • Prle

   Jebi ga, Ivan TwITO je večni luzer, on je pokradel kar je lahko, ko je bil na oblasti. Če bi kdaj še prišel na oblast bo spet kradel, tako to pač je.

   • indijanka

    Prle, kaj ko enkrat ne bi razmišljal o zmagi ali porazu temveč o vsebini?

    • Prle

     O indijanka, lepo da si se oglasila. Vsebina? Dokler je na strani, ki je proti,tak bedak kot je nek Kozel Egidij potem me nasprotna vsebina ne zanima. Tebe takšni izmečki kot je omenjeni kozel privlačijo?

     • indijanka

      Mene privlačijo samo Indijanci. Ne verjamem, da Slovenci sploh potrebujemo večje pristanišče, ki bo prineslo kup težav. Sem pa glasovala proti. Ker ne prenesem več, da rdeči kapital pridobiva na moči in razslojuje ljudi.

     • Prle

      Kup težav bo, če 2 tira ne bo. indijanci pa tako ali tako potujejo samo s konji.

     • indijanka

      Hmm..ja. Več konjev kot je, boljši je tisti lepi ovinek novega viadukta na poti na morje. Ta investicija je ena najbolj bedastih investicij tega časa.

     • Prle

      No vidiš, si že prešla na lepe ovinke. Zanimivo, tako inteligentna oseba kot ti, pa verjame pravljici,kako desnaki ne bi kradli, če bi pod njihovo vlado gradili 2 tir.

     • indijanka

      Hmm..mi pihaš na dušo Prle?

     • Prle

      Kot vedno, končno si moja simpatija, ob vseh teh čudakih tukaj.

     • indijanka

      ..nasmejalo me je…kljub temu, da se Indijanka.

     • Peter

      Se še spomniš prvega velika natega v Dolini? SIB ali Slovenska investicijska banka na Čopovi. Takrat je poniknilo toliko denarja, kot je stal črnokalski viadukt…
      Pa je šlo lepo vse skoz, no.

     • indijanka

      Seveda se spomnim. En Boštjan je šel pol iz SIB a na NLB…:).

     • Norm Kinley

      Majmun, vazno da si ti proti, ampak vseeno ti je, da bos sedaj za polcivilizirano rdeco lopovsko drhal delal in za cifutarje placeval. . Dajmo ti nagrado za najvecje zarukano polpismeno polcivilizirano cefursko opico. Boli tebe zabito degeneritano opico za tisti visrk od milijarde, kajne? Proklet idiot rdec zarukan primitiven….

     • antimur

      Vsem čefurjem bi morali prepovedati hoditi na volitve in referemdume in to najmanj dve koleni nazaj.

     • Prle

      Misliš,da so danes volil čefurji? Ivan ne bo vesel tvojega komentarja.

 • MEFISTO

  Radoveden sem, če bi bil kaznovan, če bi na dan referendumskega molka hvalil nesposobno in plenilsko ljudsko oblast ter drugi tir in če bi pretepal ljudi, ki niso hoteli iti na volišče ter glasovati za zakon o drugem tiru.

  • Prle

   Idiotom, kot si ti je vse odpuščeno.

   • MEFISTO

    Tako naj bi bilo.

    Toda, kaj pomaga, če tega ne vedo vaši kreteni.

    • Prle

     Ne bodi v skrbeh,ti si samo miro in nič drugega.

 • Vrba

  PROTI. Fej vas bodi!

 • janez.pokoncni

  Prehitro sem se pohvalil. KAJ SE DOGAJA??????

  http://shrani.si/f/2A/13v/3fMEnWjW/snap.jpg

  • janez.pokoncni

   Še 1x post, ki ne gre skozi :

   Na brzino par osnovnih podatkov. Da referendum PROTI uspe, nas mora VSAJ 343.000 glasovati PROTI, ob tem pa jih več ne sme glasovati za, kar pa glede na volilno udeležbo ni mogoče.

   Tukaj lahko spremljate volilno udeležbo
   http://www.volitve.gov.si/r

  • indijanka

   Meni so danes 3 krat zbrisali komentar na članku o Kendi. Potem mi je pomagala Ana in ga objavila. Nikoli si nisem mislila, da moje besede tako nevarno zvenijo :).

   • janez.pokoncni

    No, ti pa si, za razliko od mene, ena od najbolj prijaznih in nežnih oseb tega foruma. Zase še razumem, ker sem grob do bedakov. Naslavljanje teleta s teletom po mojem ni žaljivo ampak grobo. :)

    Očitno se danes na portalu igra nekdo, ki nima blage veze kaj počne. Takšni modeli res parajo živce.

    • indijanka

     :) hvala.

    • indijanka

     Mene nasmejiš..kadar si hud. Paše ti. Rada prebiram tvoje komentarje. Vsebino imajo.

 • Stajerka

  proti……ma kaki volilni molk?!……če nekdo prepriča volivca 5 min pred volitvami, to NI kršenje volilnega molka, ampak sposobnost prepričati prepričanega……ampak kaj, ko to ni jasno glavnim kvazi “zagovornikom” demokracije!!!

  • twin

   Hja, če si ti nekaj rekel, ja veš, da bomo potem še ostali komentirali… ampak po moje ni v tem problem, ne glede na argumente, ljudi ni na volišča. Ni jasno kaj bi sploh radi, vemo pa, da zaradi teh zadev nihče ne bo živel dosti drugače, ne ker bi bile milijarde drobiž, apatični smo, ne verjamemo več nikomur v tej policijski državi in tudi realno nimamo nikakršne moči vplivati na karkoli. Imejte se.

   • Stajerka

    jp……samo, če se nekdo zavestno odloči, da bo lačen……potem je bedak neslutenih razsežnosti ko se je odločil, da ne bo jedel…..in natančno to počne slo volilno telo……žal!

 • Prle

  Ha h,ha, že včeraj sem napovedal, da ne boste zbrali 200 tisoč glasov proti, kaj šele 300 tisoč.

  • dr Janez Sveti

   Torej sklepam, se gre za to kdo koga podpira in naš denar, ki ga mečejo v vedno prazne privatne žepe nima nobene vloge pri tem referendumu? Torej še vedno NAŠI-VAŠI?
   “Zavadi,pa vladaj!” Menda srbski pregovor..
   DR Janez Sveti Vaš-ka

   • Prle

    Še graditi se ni začel 2 tir, pa že jok da bo denar poniknil. Sklepam,da hiše še nisi gradil,kajti ko začneš z gradnjo je cena toliko in toliko, ko končaš ugotoviš,da je bilo dražje kot si mislil. Ja?

 • Kosobrin

  6 procentov volilcev do enajste ure volilo.

  • Prle

   Hočeš reči, da so zatajile tudi Ivanove ovce?

   • dr Janez Sveti

    Prle, nisi nič bolj pameten od drugih.
    DR Janez Sveti genij

    • Peter

     Prle je tako zelo pameten, da je pri meni že dolgo blokiran.
     Zakaj bi se ukvarjal z bolestnimi izpadi enega provokatorčka, no?

     • dr Janez Sveti

      Provokator je uspel, če ga blokiraš, se nanj jeziš ali te spravi v bes :)
      DR Janez Sveti genij

     • Peter

      Ne, niti najmanj me ne zanima, kaj misli en provokatorček in če je blokiran, se manj znuca miška, no.

     • indijanka

      Si ti blokiral mene :)?

     • dr Janez Sveti

      Nikoli :)
      Dr Janez Sveti delovni

     • indijanka

      Ne smeš samo delat. Rajše gobe nabiraj. Letni čas, ki ga najlažje povežem s tvojim temperamentom nas obdaja :).

     • dr Janez Sveti

      Gobe zelo rad nabiram, žal pa mi obveznosti tega užitka ne dovolijo. Ne želim razočarat meni ljubih oseb, ki me potrebujejo, da je njim lažje in lepše :)
      Dr Janez Sveti prilagodljivi

     • Kosobrin

      Ob 19. uri bomo lahko vsi videli, kako ima ta “provokatorček” prav. Drugi tir mora biti in bo!

     • Peter

      Seveda ima prav.
      Vidim pa, da tebi ni uspelo izluščiti srži tega referenduma. Ni stvar drugi tir da ali ne, ampak ne drugi tir po starih lopovskih vzorcih.
      Ampak, če ti do zdaj ni uspelo, ti tudi sedaj ne bo.

     • Kosobrin

      Seveda nisem za lopovščino. Kdo pa je? Vendar vem, da drugi tir nujno mora biti in tudi bo. Zastonj pa seveda ne bo. Če se ve, da se pri takih stvareh mnogi radi okoriščajo, je potrebno že v startu prekiniti namere dolgoprstnežev. In sem tudi za najcenejšo varianto. Dlje ko bomo čakali, bolj bomo vse skupaj dražili! Lep dan še naprej!

    • Prle

     Zato pa res ne rabiš pameti, po sedmi uri bo jasno, ali sem bolj pameten od drugih. Razumem pa, da je poraz boleč. Jutri je nov dan in novi problemi.

     • dr Janez Sveti

      Poraz česa, ne koga.
      DR Janez Sveti genij

 • MEFISTO

  To ni kršitev referendumskega molka, če rečem,da je projekt dugega tira pregrešno drag in zgrešen.

  Kršitev referendumskega molka bi bila, če bi rekel, da je projekt drugega tira pregrešno drag ter zgrešen in če bi silil nasprotnike zlatega tira, naj gredo na referendum in glasujejo za zakon o drugem tiru.

  • Tetka iz ozadja

   Pa kaj potem, Miro. Tudi to vam ne pomaga popolnoma nič.

 • andreas82

  Kdaj bodo referendumi preko E-uprave, kar je dobrega se nič ne naredi, pa da potem vidimo rezultate, 70 % Slovencev proti!

 • Tetka iz ozadja

  Ej, desničarji, pa boste preživeli vse to. Danes poražen vaš referendum, čez dober mesec na predsedniških volitvah vam kaže popoln poden, nato pa naslednje leto še velik poraz na državnozborskih volitvah. Oj kako vas bomo zasmehovali.

  • Peter

   Privoščite si, res iz srca.
   Saj je vseeno, če vse propade, ampak vladali boste pa vi.
   Dobri ste.

  • Stajerka

   samo, da so naši……pa četudi je jutri nov dan in bo trava istega okusa……dober tek vam želim levaki!!!
   žal Matilda prepočasi opravlja svoje poslanstvo, ampak tudi počasi se daleč pride…….in potrpežljivost je mati modrosti……

   • Tetka iz ozadja

    Ampak, če še ne veš, vam upada podpora ne raste.

    • Stajerka

     saj bo…..Matilda bo dosegla normo, počasi, ampak bo…….maš pa očitne težave s funkcionalno pismenostjo…….pa kdo bi se čudil levakom, to je njihova vrlina na katero so še kako ponosni……

     • Tetka iz ozadja

      Če še nisi skapirala, ste zgolj statistični podatek.

     • karlina

      Kaj si pa potem ti, levičarska packa, kajne

    • karlina

     A bejz, to pravijo samo levičarski mediji , pa ti

     • Tetka iz ozadja

      No ja, saj vidiš danes. Pa čez kak mesec zopet.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   Sanja svinja kukuruz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Tetka iz ozadja

    In spet vas bomo zasmehovali čez kak mesec.

 • učko

  Referendum bo klavrno propadel, oziroma je že zdavnaj ! Zarad’ nesposobnosti !!! Vili in JaJo ne morta zmagat niti na kakšni vaški veselici !!!! Kurc jih gleda !!!!

 • učko

  Kako prfuknenmu Janši ni jasno, da je vsaka takale propadla zadeva proti režimu samo voda na mlin režimu in udarec po glavi nam, normalnim in nerežimskim državljanom. Pizda ti materina glupava !!!!

  • dr Janez Sveti

   Nikoli nebi rad pripadal taboru, v katerem so ljudje tvojega nivoja.
   DR Janez Sveti genij

  • karlina

   PRIJAVA ZA ZALITEV !!!!!

 • MižekFiga

  Čista resnica o Duhovnikovem projektu za drugi tir Divača-Koper. Trasa gre po stari z drugim tirom, razen za Črni kal. Edini tunel bo naprelomnici Črni Kal s posebnim potisnim vozilom za vlakovne kompozicije. Prvi tir bo samo popolno obnovljen. Skupna cena bo 800 miljonov ali 0,8 miljarde skupaj z DDV. Izdelava bo 3-4 leta in bokončano pred avstrijskim tirom iz Beljaka do severno jadranskih pristanišč.
  Na zadnji predstavitvi na RTV je bila oddaja vodena namerno zmedeno. Posebej zaključka ni bilo, ker je neznani vsiljenec namerno skakal po sceni in ni dovolil zadnje muisli nasprotnikom goljufivega zakona.

  Dolžnost vsakega zavednega državljana je, da glasuje PROTI in s tem prepreči 45 letno izkoriščanje državljanov za 27 km diamantno rdečega nujnega drugega tira.

  Kakorkoli izračunate in zadevo obrnete ugotovite goljufijo. Avtocestni križ dokončujejo z 5 kratno cenovno razliko v korist goljufov in isto se obeta tudi SAMO 27 km dvotirne proge. Zato na volišče in izberite PČROTI.

  • učko

   Je že vse prepozno. Takrat, ko bi morali stvari dobro pripraviti, jih niso. Rezultati bojo porazni, oziroma so že !!!! Kreteni, Mahnič je pa maskota, al pa JaJo !!!!

   • dr Janez Sveti

    Alkohol škoduje tvojim trem možganskim celicam.
    DR janez Sveti genij

  • janez.pokoncni

   Vem, da misliš dobro vendar … moramo, če hočemo portal zadržati v službi resnice. :)

   Fant nikakor ni neznan in ni prvič na TVju. Žal je bolnik.

   Tole je ta siromak
   https://www.youtube.com/watch?v=fX4yDei6bcI

   Bil je na TVju že pri referendumu o družinah in otrocih
   https://youtu.be/oENOkrChK58?t=91

   in tu “pizdarija”, ki jo je naredil v četrtek
   https://www.youtube.com/watch?v=2vFP1Fuu-Zg

  • karlina

   VELIK PODPIS !!!!!!

 • dr Janez Sveti

  Slovenski davkoplačevalci si zaslužijo vse kar se dogaja. Naj se ne pritožujejo nad nikomer!
  Dokler ljudje -davkoplačevalci vse razumejo kot samo MI-VI Naši-VAŠI, bodo pokvarjeni in pohlepni ljudje uživali v pobiranju dividend svojega vladanja in spletkarjenja.
  Jebe se mi. :)
  DR Janez Sveti genij in bogataš

  • učko

   Če se ti jebe, si ga pejt fuknt na roko! Men se ne jebe, men ni vseeno !!!!

 • učko

  Potem bojo tut ostale akcije proti temu zločinskemu režimu že v naprej obsojene na neuspeh. Ker bo folk vedu, da česar se Janša dotakne je v naprej obsojeno na neuspeh !!!!

 • Tetka iz ozadja

  Problem pri referendumu je, ker se ni upošteval Janšev predlog po katerem bi glasovali po sistemu 666.

  • karlina

   BEDAK

   • Tetka iz ozadja

    Ampak zmagovalni.

    • karlina

     To bomo še videli

     • Tetka iz ozadja

      A še nisi skapirala, da si zgolj ničvreden statističen podatek v neki založeni mapi.

     • karlina

      Kdo pa si ti neki osebek iz ozadja, da me imaš pravico zaliti, halooooo, ti si navaden izmeček

  • učko

   Kwa zdej ti bluziš nekej, kar nima veze z vezo !!!!

 • karlina

  VSE JE RES, se pa močno bojim, da jim bo uspelo, kajti niti 10% ljudi do sedaj ni šlo na volišče, naša druzina je volila-PROTI !!!! So vedeli, zakaj niso pustili referenduma skupaj s predsedniškimi volitvami, ker so vedeli, da bo šlo bore malo ljudi na volišča, vsi ostali , ki so ZA , pa so ostali doma in tako se zna zgoditi, se močno bojim, da se bo zgodila na njihovo veselje-KRAJA STOLETJA !!!!!

  • Peter

   Nič hudega. Mediji bodo vse obrnili tako, da bo spet za vse kriva ze desnica in šli bomo naprej, v nove petletke in nove zmage, no.

 • Prle

  Končno pa za vas desnosučne še ni vsega konec, če bo Ivan hotel, jasno,če se ne bo pustil podkupiti,bo lahko ustanovil komisijo,ki bo bedela nad proračunskim denarjem,ki bo šel za 2tir. Stavim,da bi zbral zahtevano količino podpisov v parlamentu. Ampak,tu je keč, ali opozicija to sploh hoče.

  • učko

   JaJota bomo obesl ko makaronarji svoj’ga Duceja, čim prej tem boljš !

   • karlina

    TO JE PRIJAVA !!!!!!

    • Tetka iz ozadja

     Niti ne, ker so Duceja obesili že mrtvega, en dan prej ga je ustrelil Italijanski partizan.

  • ogledalo

   Seveda NOČE! Dokaz je Teš6, skupni projekt sekte in sd-ja.

 • učko

  Kot sem že prej napisal. Zločinski režim je našel sistem po katerem davčno obremenjuje “ne njihove” bolj kot “njihove”. “Ne njihovi” delajo v gospodarstvu, njihovi pa v državnih službah. In vse tole bo plačal slovenski delavec, ne tolk’ režimski birokrat !!!!

  • dr Janez Sveti

   Torej po tvoji logiki, državni uslužbenci, ne plačujejo davkov?
   DR Janez Sveti genij

   • učko

    Ne plačujejo realne dohodnine! Vse tist kar dobijo in tist kar kao “plačajo” dobijo od države!!!! Če morš ti na trgu zasluž’t ta denar, to pa je čisto nekaj drugega, sam da ti tega ne veš !!!!!

    • dr Janez Sveti

     Jaz sem “na trgu” že vse odkar sem končal moje izobraževanje v državnih šolah. Ni res, da državnega uslužbenca davčna zakonodaja manj bremeni. Ni pomembno od kje prihaja denar za njegov OD. Tudi proizvodnega delavca ne zanima,od kje pride denar. Oba delata po svojih najboljših močeh. Žal je res, da so zaradi samega sistema državni uslužbenci plačani po izobrazbi (papirju), ne pa po učinku in odgovornosti.
     DR Janez Sveti kapitalist

     • Prle

      No ja, pozabil si omenit,da večina proizvodnih delavcev dela na normo,ki se jim povečuje.delajo na štiri izmene, da so na koncu meseca mizerno plačani. Ni pa rečeno, da so ti proizvodni delavci brez šol.

     • Tetka iz ozadja

      In Janša jim je hotel še ukiniti plačan odmor za malco.

     • dr Janez Sveti

      A si tako razumel, kar sem napisal?
      DR Janez Sveti genij

     • Prle

      Mogoče je učko hotel povedati, da državni uslužbenci lažje preživijo, ko jim obračunajo dohodnino,kot proizvodni delavec,ki ta denar krvavo zasluži.

     • dr Janez Sveti

      No, saj je logično, da z večjimi dohodki, z manj stresa plačuješ obveznosti.
      DR Janez Sveti

     • dr Janez Sveti

      Vedno sem bil podpornik realne ekonomije in ne zajedalcev. Za upravljanje družbe sicer potrebujemo državne uslužbence, vendar ne takoenormno število.
      DR Janez Sveti genij

  • macon

   Potem njihovim delijo še državne subvencije in podpore.

 • andreas82

  Pa bomo imeli 27km najbolj moderne železnice v Evropi, malo je takih kot Slovenci, demokaracija deluje, narod pa vsak dan bolj reven, ja kriza je pravijo, treba šparat;))

 • učko

  Kar pejte se smešit ke na volišča, Vili in JaJo vas razveseljujeta z rezultatom !!!!! Za domovino z Janšo v globino, kot domobranci !!!!!

 • RATATA

  Ne pozabiti izpolniti državljansko dolžnost in glasovati PROTI škodljivemu in kradljivemu komunajzerskemu zakonu o drugem tiru!!!

 • Bozz

  Povprečen Sloven’c omogoča korupcijo s tem ko razmišlja, da itak se krade, ampak važno je, da se kljub temu kaj zgradi, pa čeprav izgine kakšna milijarda v žepe vodilnih. Ko bomo pa v bankrotu kot Grčija in Puerto Rico in bo lakota kot v Venezueli, bodo pa ti najbolj glasni, češ kakšna krivica se nam godi. Sam ne potem jamrat, ko boste iskali hrano po smeteh, kot ljudje v Grčiji in Venezueli.

  Vodilni s pridom izkoričajo razdeljenost Slovenskega naroda. Deli in vladaj oz. Deli in kradi. Razni Učkoti spodaj so najboljši primer butalstva v Sloveniji.

  • Peter

   Še slabši so tipi ala Tetka iz ozadja.
   Ve da bo šlo vse v rit, pa se vseeno veseli, ker njegovi vladajo. In se bo glupo smejal na pogrebu, ker bodo njegovi vodili pogrebni sprevod in peli svoje pesmi …

  • učko

   Mah kurac, ti nimaš pojma, kako razmišlja povprečen Zlovenc, pa JaJo tut ne ! Zato pa je tako !!!!

   • Bozz

    Kako da ne. Moja sestra je bila ogoljufana pri nakupu rabljenega avtomobila. Slovenci se med sabo goljufate v najmanjših stvareh, potem se pa čudite, da so vodilni isti.

    • učko

     Zdej si pa kar naenkrat ratal proti-Slovenski nacionalist !!!!

     • Bozz

      Jaz sem samo proti korupciji, proti korupciji tako levih kot desnih (ki itak sodelujejo skupaj na vrhu), to je vse, ti pa nasedaš deli in kradi strategiji.

 • učko

  JaJo je veliki vodja in vojskovodja, ki svojo vojsko (beri Ivanove ovce) pelje na zakol. Vsakič sam’ on ostane nepoškodovan, ostale ovce pa zaklane ! Zdej si pa zamisl’te zakaj !

  • Bozz

   Kaj ti bo pomagalo to neumno deli in kradi navijaštvo, ko bo Slovenija bankrotirala in boš po smeteh brskal za hrano. V glavi imaš samo Janšo, to pa da omogočaš korupcijo, to se ti pa kot pravemu butalcu seveda ne posveti.

   • učko

    Kompletna 80′ leta, ko je komunizem 10 let propadal, večina folka je tolkla skoraj revščino, so režimski prasci živeli na veliki nogi. In tako je tudi sedaj. Kriza je samo za navadne državljane, luzerje, za režimske prasce pa še skoz pojedina !!! Kdaj boš ti to zastopu ?!!!!

    • Bozz

     Se strinjam z zapisanim. Ravno zato pa sem šel na referendum in glasoval proti. Ne zato, ker sem za ali proti Janši ali za ali proti Kučanu, ampak zato, ker sem proti korupciji s katero se napajajo režimski prasci.

     • učko

      Zgleda, da je tut JaJo petokolonaš, kot jih je bilo ogromno v Demosu in potem v “desnem polu” in so zdaj tudi uradno kučanovi “žlahtni konservativci” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Bozz

      Po moje je Janša kontrolirana opozicija. Mislim, da tudi obstajajo tehtni dokazi za to in vse več Slovencev se začenja tega zavedati. Edini nekontrolirani je bil Kramberger, zato so se ga pa znebili.

      Ampak to na tem referendumu ni važno, razumeš? To je edini način neposredne demokracije, da oddaš svoj glas proti korupciji, to ni glas za Janšo, pa nasedaš deli in kradi strategiji.

 • učko

  Niti enga pravega argumenta nisem slišal na televiziji proti temu tiru! Jest jih pa vem kar nekaj !!!! Samo glavnega povem: pretočnost enotirne proge je nekajkrat večja od potreb Luke Koper v naslednjih 30 letih !!! Pejte jutri pogledat ke na progo, če boste vidli kakšno vlakovno gužvo na tisti progi. NOBENE GUŽVE, promet normalno poteka brez gužve! Pa tut če bi se potrebe povečale za 5 x bi proga z lahkoto nudila dovolj za prevoz !!!

  • MižekFiga

   TI in tebi podobni, skupaj z goljufivimi mediji, uspešno ustvarjate iz Slovenije podružnicico Severne Koreje na sredi EU. Račun bote prej al slej plačali, v to ne dvomim!

   • učko

    Jest ta račun že zdavnaj plačujem, n’č bat !!!!

    • MižekFiga

     Že, že, samo zakaj blesimeter ne izključiš?
     Vse tvoje blefiranje je brez argumentov!

 • Kosobrin

  Mislim, da je tale članek, objavljen danes ob 13.13, kršitev volilnega molka.

  • učko

   V primerjavi z milijardnimi krajami, ki nikoli niso bile sankcionirane, je tole pljunek v morje !!! Tut režimci se ne bojo veliko obremenjevali s tem, ker bojo zadovoljni z rezultatom referenduma. V nasprotnem primeru bi bla pa hajka, ja !!!!!

  • Kosobrin

   “V času, ko velja volilni molk, so prepovedane vse oglaševalske vsebine in druge oblike propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivcev na glasovanju. Tako je prepovedana vsakršna propaganda v medijih in elektronskih publikacijah, propaganda z uporabo telekomunikacijskih storitev, nameščanje novih plakatov in razdeljevanje letakov s politično oglaševalsko vsebino, objavljanje videospotov oziroma oglasov ter druge vrste pozivanja volivcev, kako naj glasujejo.”

   • Jovo Jamnica

    Ma kaki volilni molk??? Prosim te lepo…

   • učko

    Zdele boš prepovedan ratau ti s svojimi nebulozami !

   • Peter

    Prijavi na Polcijo, kva kle težiš?

    • Kosobrin

     Bodo verjetno sami videli. Nisem tak, da bi prijavljal kogarkoli, povem pa lahko, kar mislim.

 • Prle

  Prav smilite se mi, danes drugi tir, na predsedniških volitvah vas bo Pahor pohrustal za malo malico,naslednje leto pa že državnozborske volitve, kjer vam je spet usojen poraz. Čas je, da se začnete spraševati, kaj je narobe z liderjem, mogoče je še upanje,če ga zamenjate.

  • učko

   Preveč stvari (beri: gnoja) je za skidat, ne sam JaJo !!!!

  • sprehajalec

   Ivan janez je simbol opozicije. Če Ivana janeza ni več, ni več opozicije v Sloveniji. Kraja je lahko potem povsem legalna in množična.

   • Tetka iz ozadja

    Popolnoma se strinjam. Levici je Janša nujno potreben, je garant za zmago, na katerokolih volitvah.

    • učko

     ++++++++++++

    • Bozz

     Ja, vedno bolj tako izgleda.

    • Kosobrin

     Je garant za uspešen referendum. In za izgubo denarja, ki bo izpuhtel v zrak. Kaj vse bi lahko naredili s tem denarjem, ki bo izpuhtel v NIČ!

     • Bozz

      Kaj vse bi lahko naredili s stotinami milijonov, ki bodo s projektom 2. tir romali v žepe vodilnih in v njihove davčne oaze. Proti temi stotinami miljonov in vsemi prejšnjimi nakradenimi miljaradami je 5 miljonov eur drobiž in nepotreben izgovor. Tudi za neposredno obliko demokracije je potreben denar.

     • Kosobrin

      Če je pet milijonov drobiž, potem si ga naj pa kar razdelijo. Nekdo mora držati roko nad tem denarjem!

     • Bozz

      Si ga bodo razdelili, ko bodo imeli v rokah milijarde kot druga stran. Itak pa na vrhu sodelujejo in se nam režijo.

     • Peter

      Lahko bi ga razpisali skupaj z volitvami, pa niso hoteli.

     • realnost

      opa, saj so tvoji lopovi izglasovali datum referenduma. Njim se zahvali da bo šel denar v NIČ.

     • Tetka iz ozadja

      In zakaj ga je desnica predlagala, če pa vedo da med Slovenci nima nobene podpore več?

     • realnost

      Zato ker so tvoji vladajoči bojkotirali in imeli volilni molk celo volilno kampanijo. Če bi bil referendum skupaj s predsedniškimi volitvami bi vi pokvarjeni levaki odpadli kot knof od gat!

     • Tetka iz ozadja

      A še nisi ugotovil, da je desnica pogorela na celi črti?

     • Kosobrin

      Ni važen datum. Lahko bi bil leto prej ali kasneje, bi bil rezultat enak.

     • realnost

      In zakaj ni istočasno s predsedniškimi volitvami? Ker pokvarjeni levaki niso dovolili in je nastal dodaten stroše €€€€€€

   • učko

    Kraja je taka že skoz, JaJo pa arestant in največji skorumpiranec v državi. No ja zdej je glavni zvezdnik Bauči-Jabbar !

    • sprehajalec

     Tisti, na katerega direktor UKC Ljubljana Zemljarič nori, ubit, ubit, pa znori, če se omeni njegovo ime, je pravi. Pot je pravilna…

     • učko

      Pot je slepilna ! Kdaj je kdo slišal Zemljariča? Baba čula, baba kazala ….

     • sprehajalec

      Če ne priznaš vpliva zadnjega CK ZKS na sedanje dogajanje v Sloveniji, si slep. Skupaj z podmladkom.

   • Bozz

    Če Ivana Janeza ni več, ni več konotrolirane opozicije v Sloveniji.

   • KIKI

    Kraja je že sedaj pooplnoma legalna! Nihče se več ne sramuje; ropanja naroda ; zdaj pride na vrsto le še ubijanje! To jim gre še bolje od rok : povozi te avto, padeš z lestve, zdrsneš
    v jarek, padeš z mosta ali strehe….vse to že poznamo vsaj 70 let in tihe akterje tega početja tudi!

    • Jovo Jamnica

     Aja??? Že veš, keri je ta prvi na spisku???

  • Bozz

   Deli in kradi strategija uspešno deluje. Kaki levaki, kaki desnaki, zbudte se že enkrat. Vladajo nam prostozidarji, ki na vrhu kontrolirajo obe strani.

  • Sredina

   Koga bo Pahor ‘pohrustu’ haha…sej je njihov kandidat LOL

 • Tetka iz ozadja

  In že imate spisek, kdo ali kaj je krivo za neuspeh referenduma. Ali bo to zopet klasika: Kučan, UDBA, Murgle,mediji, slabo ali lepo vreme in ali se bo stranka SDS zopet odločila da nekoga toži?

  • Bozz

   Neumni butalci Slovenije, ki nasedajo deli in kradi strategiji in ki so sami preveč pokvarjeni (se goljufajo in kradejo med sabo), za to pa ne gredo na referendum.

 • realnost

  Če so ljudje zadovoljni s svinjarijami in krajami vladajočih potem pač ne bodo dvignili svojih lenih riti in prišli glasovat na refendum. To bo znak vladajočim: kradi kradi kradi me………………
  Jaz sem šel glasovat že v torek: PROTI krajam levakov!

  • Tetka iz ozadja

   In nič ne pomaga.

   • realnost

    Svinjarija je da delovni ljudje ki se borijo za preživetje niso dobil niti vabil pravočasno. Pa bodo vladajoči poskrbeli da zato nebo noben odgovarjal. V Avstriji bi v primeru takšnih kršitev razveljavili rezultate in ponovili referendum

    • Tetka iz ozadja

     In kaj je za tebe pravpčasno?

    • Kosobrin

     Zdaj bo vse drugo krivo, če referendum ne bo uspel.

 • Duhec

  Vsak predlog SDSa bo pogorel… tudi zaradi Nove in komentatorjev na Novi.

  • Bozz

   A če bi pa kakšna druga, čisto nova, pristna desna stranka podala ta predlog, bi pa uspel?

   • Duhec

    Mogoče. Za druge ne vem… zase vem, da bom proti vsemu kar podpira večina komentatorjev na Novi… vse ostalo mi dol visi.

    • MEFISTO

     Vljučno s pimpekom ti dol visi.

     • Duhec

      Bravo SDS bedak…

   • Tetka iz ozadja

    Mislim, da tudi ne, ker Slovenci ne verjamejo desnici dokler je Janša tam.

   • Peter

    Ja, seveda bi.
    So dovolj pametni, da gredo korak po korak.
    Zdaj jim je trn v peti JJ, ko ga bo kdo nasledil bodo pa njega vsi “osrednji mediji” napadli, očrnili in okrivili vsega, kar je narobe…

    • Bozz

     Na desnici bi se moral najti nekdo, ki bi znal modro povezovati ljudi, kljub razlikam, ki so in ki vedno bodo. Samo ne Ljudmila Novak. Tudi ona je kontrolirana opozicija. O tem ne dvomim.

     Važno je, da bi ljudje kljub levo desnim razlikam složno stopili skupaj proti korupciji, pa naj bo desna ali leva. In če to pomeni, da bi s prstom pokazali na Forum21 in proti Kučanu še ne pomeni avtomatsko, da bi bili za Janšo. Tega mnogi na levi ne razumejo.

     • Peter

      Nima smisla. Dokler bodo vsi “osrednji mediji” v rokah levice, se v Dolini ne bo spremenilo nič.
      Noben napor povezovanja, ki je prišel do sedaj z desnice, pa jih je bilo več, kot z levice, ni naletel na odprta ušesa ampak na posmeh medijev in potem še ljudi.

  • macon

   Imaš še kaj vsebinskega razen plehkega opletanja?

   • Tetka iz ozadja

    Ne, samo zgolj privoščljivo naslajanje.

    • macon

     Kaj je tetka, bo kaj padlo od kraje oziroma si samo zabito teslo, ki se naslaja nad lastnim siromašenjem? Torej si bodisi budala bodisi baraba. Lepi možnosti, ni kaj.

     • Tetka iz ozadja

      “macon”, še zmeraj se privoščljivo naslajam.

   • Duhec

    Niste vredni vsebinskih komentarjev.

    • macon

     Prav smiliš se mi.

     • Duhec

      Men se pa ti ne in teb podobni tud ne.

   • Sredina

    Se nima smisla z vami vsebinsko ukvarjat, ker znate itak samo ponavlat resnico velikega vodje…

 • Sredina

  Za tiste, ki majo tolko za povedat o drugorazrednih državljanih, očitno volilni molk ne velja?!

  • Jovo Jamnica

   Volilni molk je totalna bedarija…

   • Sredina

    Se strinjam, ampak dokler je zakonodaja takšna kot je, jo je pač potrebno spoštovati in velja za vse!

    • Jovo Jamnica

     Ma gdo ot tistih, keri bi moro po difoltu spoštovat zakonodajo, jo sploh spoštuje??? Pa saj mamo kuj nekaj fsporednih afer na državni ravni. Skoro nihče ot fpletenih ne odgovarja pret roko pravice!!!

     • Sredina

      Verjamem pa, da bi imel ravno SDS največ za povedati, če bi npr svojo TV imela SMC in objavila tak članek…

     • Jovo Jamnica

      Ja, vem.

  • MEFISTO

   Nimaš pojma, kaj je volini molk,čeprav ti ga je modri Mefisto tvojemu nivoju primerno razložil!

   • Sredina

    Volilni molk je prepoved nagovarjanja ljudi kako naj volijo, in zgornji članek je očitna kršitev tega!

    Če pa ti ne veš kaj je molk, potem pa je to tvoj problem, vi v SDS itak živite v nekem vzporednem vesolju, in mate neko čudno dojemanje določenih zadev.

   • Tetka iz ozadja

    Miro ti pa utihni. Imam nek zanimiv videoposnetek, ki je sicer star kašni dve leti ampak me kljub vsemu mika, da bi ga objavil :-)

 • Iva

  Volitve so namenjene izbiri poslancev – predstavnikov ljudi, referendum pa imajo državljani zato, da korigirajo neumne(!!!) odločitve izvoljene politike – oblasti (vlade) povsod tam, kjer je to potrebno.

 • janez.pokoncni

  Do sedaj 25 % udeležba! Ni še čisto vse izgubljeno !!!!

  • realnost

   Potem manjka samo še 5% kajne,. Tetek podvizaj se in spravi svojo rit do volišča..hehe

   • Tetka iz ozadja

    Bodi realen in se kislo nasmehni.

    • Duhec

     Hahahaaa…

  • Sredina

   Kje pa ti živiš?

   Udeležba do 16:00 je 14,3 %

   • Jovo Jamnica

    Ki so toti podatki??? Spomnim se one prejšne šlamastike, ko so pol procente popravli. Tam pri “Za otroke gre”…

    • Sredina
     • Jovo Jamnica

      Tenks…

    • beno

     Jovo spet lažeš. Te bo že Kordeš za ušesa. Nič bat.

     • Jovo Jamnica

      Kaj lažem??? Na Novi so se takrat glih zarat tega najprej jokali, pol pa je nastopla euforija…

  • janez.pokoncni
 • Peter

  Prav zanima me, kako bo čez pet do deset let tov Golubić razlagal, da je bil drugi tir projekt narejen za plenjenje denarja in da so bili mediji podkupljeni.
  In, kaj si bodo ob tem mislili razni teteki in duheci ipd.
  Nič, ker kaj dosti že sedaj ne mislijo, no.

 • Bozz

  Pomislite, kaj vse bi se dalo zgraditi z nakradenimi milijardami v davčnih oazah. Ampak takoj, ko omeniš Kučana in Forum21, se v večini ljudi avtomatsko vklopi deli in kradi program in mislijo, da če si proti Kučanu, da si avtomatsko za Janšo in se ne spremeni nič.

  Mimogrede, zakaj gradimo 2.tir 25 let prepozno? Zakaj se je tako dolgo čakalo? So res vsi naši politiki popolnoma brez vizije? Ali pa so Nemški in drugi ukazi takšni, da se ne sme gradit? Nekaj že more biti na tem, če se spomnemo samo gospodarskega ministra na začetku mandata SMC, ki je bil proti gradnji 2.tira.

  • ogledalo

   Nekaterim, z leve in desne, je težko obsoditi lopovščino, ko gre za njihove.

 • Sredina

  Spet smo vrgli stran 3 milijone…
  Zahvala gre SDS

  • Duhec

   Ja… sam škodo delajo.

  • Bozz

   In kaj boš rekel, ko bomo s projetkom 2.tir vrgli stran milijardo? Če znate nekateri neposredno demokracijo po celi državi izpeljati zastonj, se kar javite.

  • MEFISTO

   Ker si zaradi večje udeležbe niste upali organiziratti referenduma skupaj s predsedniškimi volitvmi,ki bdoo pa naslednja polomijada.

   • Sredina

    Prav je, da se sta referendum in predsedniške ločene, ker gre za preveč pomembne zadeve, da bi se o njih kr tko mimogrede odločal.

    Razlika v stroških bi bla pa kvečjemu kak milijon in ne 3 kot vi pišete in ste pisal

    • FUCK COMMUNISM

     Zabit si k kurac!!!

     • Sredina

      si vse o seb povedu.

     • Duhec

      Dons je spet ful nervozen….

     • FUCK COMMUNISM

      Odgovarjas kot 5 let star pankrt z dudo

     • bednick

      A ti je Sredina pohodu živc?

  • FUCK COMMUNISM

   Budala! SDS je predlagala, da se referendum izvede skupaj s parlamentarnimi volitvami, pa so bli levuharji proti. Ce mas vse salce v omar, bos ze vedel zakaj. Stran so jih vrgli levuharji!

   • Sredina

    Se vid da pojma nimaš o čem govoriš

    Še predsedniških in parlamentarnih volitev ne ločiš..
    nimama se kej pogovarjat

    • Duhec

     Ne more dihat zarad še enga poraza, kaj šele razmišljat…

     • Sredina

      Primitivc pač..taki so haha

     • FUCK COMMUNISM

      Miska moja, si se ze obrila ta mesec??

     • Duhec

      Ok… na poti spoznanja si, da politika ni zate.

     • Sredina

      Zakaj se sploh ukvarjaš z njim?

     • FUCK COMMUNISM

      Ker ima kaj od mene! Od tebe je sam zdriz!

     • FUCK COMMUNISM

      Ne ni, res je. Jaz bi vas levuharje vse postrelil!

     • Duhec

      Kr začni…

     • FUCK COMMUNISM

      Kar mirno! Prihaja cas za to…

     • Sredina

      Očitno te je samo gobec pol…

     • Duhec

      Ti si nekam miren….

     • FUCK COMMUNISM

      Ne skrbi za mojo mirnost… ni tvoja stvar

     • Tetka iz ozadja

      Ti bi že, ampak zavedaj se, da mi vladamo tebi in ne ti nam. In sama dobrosrčnost nas je, da te pustimo pri življenju.

     • RATATA

      Vi lažno vladate sebi s krajo in zavajanji.

    • FUCK COMMUNISM

     Res je, zmotil sem se. A poanta ni moja napaka, ampak tvoja imbecilnost. Zato se res nimava kaj pogovarjat, ker z nadutimi kreteni kot si ti, se res nima smisla pogovarjat!

     • bednick

      Če si se zmotil enkrat, kdo mii garantira da se sedaj tudi ne?

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, sam vprasanje je glede cesa sem se zmotil. Vas pizdun Cmerar je sam v parlamentu naredil 571mio€ vredno napako, pa mu rdecuharska zabita teleta se vedno slepo sledite!

 • MEFISTO

  Teteka iz ozadja in druge take retardirance jezi, da se sme govorit io vseh slabostih predmeta referenduma in da se ne sme pozivati ali nagovarjati ljudi, da naj ali morajo glasovati za zakon o zlatem tiru, kot v našem konkretnem primeru..

  • Sredina

   Najprej spravte na referendum dost folka…pol se pa oglašajte

 • Kosobrin

  Danes nisem izvedel samo grozne novice o glivicah, ampak tudi o referendumu.

  • Duhec

   Vse jim gre narobe… pa še Magna bo. Poraz za porazom…

  • Jovo Jamnica

   Kake glivice???

  • Peter

   Torej si poleg glivic dobil tudi referendum? Ja smola, no.

 • andreas82

  Gaapudje, zlati tir bi lahko bil referendum, bi mogoce zaspancem se dalo it, pa zdej ko so tapravi gor, se nobenemu ne da a ko bi bil Janša hehehehe

 • Duhec

  Res je, da bojo kradli… vedno so in vedno bojo. Stara garnitura je nenasitna… ampak drgač ne gre. SDS se mora dokončno zlomit, odfrčat iz parlamenta, da se pripravi teren za eno normalno pošteno napredno desno stranko… z izpadi, nekritičnim razmišljanjem, lulanjem proti vetru sam podaljšujete agonijo… v prvi vrsti svojo.

  • antimur

   Ti bi verjetno stavil/la na desnico, kjer bi imela glavno besedo izdajalska NSi s pokvarjeno kučanistično podrepnico Novačko. To bi bilo približno tako, kot da bi za liderja desnice postavili levofašističnega zločinca Kučana.

   • Duhec

    A ni zanimivo, da vas vsak izda?! Vsaj tko se počutite… pa to sploh ne drži. Poln kufer vas ma večina, z vami več noben noče met nič…

  • if

   Ali ocenjujete delo Logarjeve komisije na temo “NLB mednrodna pralnica denarja z odločujočim vrhom v slovenski levi politiki” za nekritično razmišljanje, za delo z izpadi?
   Kaj po vašem mnenju je “NLB mednarodna pralnica denarja z vednostjho takratnega predednika vlade Pahorja in sedaj predsednika RS”?

   • Duhec

    Smešno mi je, da skačete zarad pranja dnarja, zarad kraje 70 milijard pa ne…. pa je pranje neprimerljivo težje dokazljivo. Ampak ok… mene to ne moti. Prav fajn se mi zdi, da popolnoma vse delate narobe…

    • if

     Prav! Kdo je ukradel 70 milijard?

     • Peter

      No, kot poznam duhca, bo sedaj mirno izjavil, da desni niso sposobni ukrasti toliko denaraja.
      Pa še fajn se mu bo zdelo, no.

     • Duhec

      Mene to ne zanima…

     • if

      Duhec, vaši izjavi “skačete zarad pranja dnarja, zarad kraje 70 milijard pa ne…” in vaš odgovor “Mene to ne zanima…” kažeta, da vaši prsti in vaši molžagni ne delujejo sinhrono in ne simfono!

 • Bozz

  Ne ozirajoč se na levo desno stran…

  Vedno prisotna korupcija okoli davkoplačevalskega denarja, ki se krade v vseh projektih, je samo še en dokaz in razlog več, da se mora davek na dohodek ukiniti. S tem bi ta denar ostal ljudem in ljudje bi imeli več denarja, ki je itak njihov. Tisti, ki še ne veste, bi bili osupli, ko bi slišali tehtne razlage, da je davek na dohodek navadna kraja denarja pod prisilo. Vlada bi se drastično zmanjšala, na minimalistično prisotnost, toliko da se zagotovijo osnovne funkcije države, tej obliki vladanja se reče tudi minarhizem (ki je nasprotno od anarhizma, ki se zavzema za popolno ukinitev vlade).

  V Zgodovini ZDA lahko berete, da niso poznali davka na dohodek vse do okoli 1930-ih oz. 1940-ih. Točno letnico sem pozabil. Tam nekje so ga uvedli. Pa so kljub temu bili zelo uspešni, tako da so Evropejci hodili preučevati model njihovega uspeha.

  Železnico so pri njih enostavno gradili privatniki s SVOJIM denarjem in ves narod
  je imel koristi od tega, ko pa se je železnica postavila in začela obratovati, pa se je privatnikom povrnila investicija.

  Samo ne mi govort, da se brez davka na dohodek ne da nič storit. Definitivno se brez njega ne bi več moglo tako krast.

  In seveda bi narod moral biti zedinjen okoli moralnega nauka, kajti brez tega tudi ta sistem ne bi uspel, ker se ljudje vedno pokvarijo. ZDA so bile v svojem nastanku v večini zedinjene okoli Svetega pisma in zato so uspele. O tem danes seveda ljudje nočejo slišati in zato bomo padli.

 • Božo

  A bo Janša zdaj odstopil ko bo zgubil referendum. Kajti prav on je zahteval da Cerar odstopi če bo referendum zavrnjen.

  • Peter

   … če bo referendum zavrnjen?
   OK, reciva da je typo, ker če ni…hihihi, no.

  • if

   Če bo referendum dobila vlada, bo izgubila demokratična Slovenija.

   Za tak rezultat je veselje lahko le na obrazih državnih nedemokratov do najvišjih državnih funkcij, vključno s predsedniško, ki sidra v NLB mednarodni pralnici denarja.

 • FUCK COMMUNISM

  Levuharje vas je treba vse zatolct!

  • Sredina

   Začenši s komunistom Jnašo verjetno

   • Duhec

    Pol lohk Novo kr ukinejo, ker bojo ostali brez fanatičnih komentatorjev.

    • Sredina

     pol bojo mogoče dejansko prvi v službi resnice, ker alternativne resnice velikega vodje ne bo več

     • Duhec

      Nova??? Nikoli… obstaja zarad širjenja laži in preusmerjanja pozornosti.

     • Sredina

      Oni tko verjamejo da bo Janša večno živel, tko kot severni korejci, ki so jim zgled, verjamejo za Kima

     • Duhec

      A si predstavljaš, da ma JJ orožje, ki ga ma S. Koreja?! Pa bi naj bil Kim nor… kaj pa Janša, SDSovci?!

     • Sredina

      Kaj ma Janša? Fračohaha.. Pa skupi z mahničom bota piran branla haha

  • Tetka iz ozadja

   Ja in kdo bi potem zastopal stranko SDS v državnem zboru

   • Duhec

    Mahnič

    • Tetka iz ozadja

     A niso njega nagnali iz stranke samo zaradi tega ker ni bil komunist?

     • Sredina

      Ne njega so povabli v stranko, ker je še večji drekač in imbecil kot janša

     • Duhec

      Retardiran ritoliznik… sej sam take ma okol sebe.

     • Sredina

      Godler si je zmislu kletivico gnojepizdec, ki mi je zlo všeč haha pa še pristaja jima

 • Bozz

  Predlagam nov referendum za ukinitev davka na dohodek. Kako hitro bi podgane zapustile ladjo, ko ne bi bilo več plena. Ostali pa bi pošteni ljudje, ki bi jim resnično bilo mar za Slovenijo.

  • Peter

   Človek bi pričakoval, da bodo levičarji prvi za to.
   No, pa da vidimo.

   Aja ne, bodo proti, ker si to objavil na Novi…

 • RATATA

  Ljudje se zdaj ob 18. uri vračajo z izletov proti svojim prebivališčem in se bodo ustavljali še na voliščih ter oddali svoj glas PROTI kradljivemu komunajzrskemu zakonu o drugem tiru.

  • Tetka iz ozadja

   In se malce kislo nasmihali.

   • RATATA

    Gniloba te razjeda. Razpadaš.

    • Tetka iz ozadja

     Toda še zmeraj se privoščljivo naslajam nad vami.

     • RATATA

      Pošteno, da vsaj priznaš svojo pokvarjenost.

     • RATATA

      Ne boš dolgo naslajal pokvarjenega duha. Nazadnje se boš kesal za vso svojo maloumnost.

  • bednick

   Zaradi slabega vremena niso nikamor šli.
   Tudi na volišča ne.

   • RATATA

    Saj je verjetno res tako, kot si povedal, pa vendar bi bilo mnogo boljše in manj boleče za vse, če se reči začno čimprej razčiščevati.
    Jeza hudo narašča in komijevski prevaranti, kradljivci in morilci jo bodo z oddaljevanjem datuma prihoda edine resnice in svetle pravice na dan toliko slabše odnesli. Škoda. Že davno tega bi lahko bilo Slovensko ljudstvo odrešeno vseh muk, ki se jih niti ne zaveda od kod izvirajo. Predolgo se že tolerira kiićanistićno nasilje s podporo propagandističnega rtvslojevskega navijaštva.

 • piko8

  Vse, kar slrdi po komunistih in njihovem podmladku je trba zaplinit, kot so nemci Jude!!

  • Bozz

   Ja, s smejalnim plinom. Barabe.

  • RATATA

   Ah no!!!
   OJ

  • Bozz

   Kaj ti bo torba, če imaš kolo. Ti si ziher požigalec.

  • Tetka iz ozadja

   A še nisi opazil, da mi vas iztrebljamo in ne vi nas. Iz dneva v dan vas je manj.

   • Duhec

    Pa jim je Jj lepo povedu, da morjo seksat, da drgač je konc z njim in SDSom… in nič.

  • Bozz

   Človek ne moreš s takimi no. Da nisi ti kak vladni agent, ki tukaj pod krinko provocira in hujska.

  • Sredina

   Ja samo pol ni prihodnosti za SDS…

  • Kosobrin

   Bi te bilo potrebno brisati, piko8, pa naj drugi vidijo, kakšni ljudje še tlačijo našo slovensko zemljo! Da te ni sram!

   • piko8

    komunisti, to niso ljudje; to je podivjana drhrav, ki je po 1945 letu zverinsko pomorila cele družine z otroki in dojenčki vred! Izgnala in pomorila 7% najbol produktive mlade iteligence, ta golazen si niti ne zasluži drugačnega konca. Brez izjeme!

 • ogledalo

  Kwa je cerkvenopiteki?! Iz ure v uro je bolj jasno, da je Kovačič zastonj delal bedaka iz sebe! Boste svečke prodajali, da se pokrijejo stroški referenduma? Koliko brezplačnih šolskih malic bi dobili za denar propadlega referenduma!? Med drugim, tudi za otroke gre!

  • Duhec

   Iz Vilija so sam SDSovci nardil ovco… če se neb prislinil zraven, bi referendum mogoče uspel.

   • Kosobrin

    Nihče ga ni jemal resno.

    • Duhec

     Jah…. zgleda je še premlad. Na desni majo raj fosile…

  • Bozz

   Ni problema. Bodo vodilni, ki imajo čez drugi tir, ko bodo pokradli te stotine miljonov, če ne milijarde, častili “drobiž” za ta referendum. Koliko brezplačnih šolskih malic bi šele za ta denar dobili…ampak na to milijardo se ne gleda in se je ne omenja, a ne? Važno je teh 5 milijonov, ki nam državljanom zagotavljajo neposredno demokracijo.

   • ogledalo

    Vsekakor se da spraviti skozi parlamentarno proceduro nek neodvisen strokovni organ, ki bi nadziral samo izvajanje projekta in nadzor nad porabljenimi sredstvi. Da se ne zgodi podobna skupinska lopovščina sdsja in sdja- Teš6.

    • Duhec

     Ja… in na čelo te komisije Mahniča. Ooo… to bi blo hudo, enga centa neb ukradli.

    • Bozz

     Ja, predlagam Štefanecevo komisijo proti korupciji, pri kateri je nedavno odstopila podpredsednica, ker ji je bilo onemogočeno delo s strani sedanjega pravosodnega ministra, ki je bil prej na čelu komisije proti korupciji.

     Si pa optimist. Kar bi delovalo pri teh ljudeh, je samo ulica. Za to pa bi morali levičarji večinoma sami poskrbeti, da spučejo korupcijo iz svojih vrst, ker očitno je da opozicija nima nobene moči več. Sprašujem pa se, ali je pri levičarjih sploh možno kaj takega, glede na to, da nimajo takšne pripadnosti do nekega moralnega kodeksa kot ga ima desnica, če kot desnica v temelju mislim Sveto pismo.

  • antimur

   Bedak levofašistični, če si spremljal dogajanja o referemdumu, predvsem pa, če si jih razumel, kar bi bilo za kučanista že višek znanosti, bi moral vedeti, da je plačilo referemduma povsem na plečih barabe Brgleza, Cerarja in koalicije, kajti to je strošek, ki bi se ga lahko, seveda če bi ta golazen bila normalna izognili, saj bi lahko ta referemdum združili s predsedniškimi volitvami. Boste dobili vrnjeno, o tem bodi prepričan, tudi takšni kreteni, kot si ti.

   • ogledalo

    Sektaški bedak te je naredil… plačilo pa gre nam vsem v breme! Razmetavanje denarja.

 • Resnicoljub

  SDS želijo referendum narediti neveljaven zaradi hudih medijskih kršitev volilnega molka…

  • Duhec

   Hahahaaaa…. neumni so že dost.

   • Resnicoljub

    Ne ne. Beri jutrijšni članek na novi z naslovom: Referendum neveljaven, režimski mediji hudo kršili molk

 • Sodni dan

  Demokracija v Sloveniji , ja na nikolovo popoldne mogoče. Ljudje se ne zavedajo resnosti situacije in prezirajo današnje volitve. Sramota prebivalci Slovenije si ne zaslužimo drugega kot bič vsako jutro namesto kave. Vili pa legenda ki se jo neda kar tako pozabit. Cmeravci smo Slovenci in Cmeravci bomo ostali!

  • Tetka iz ozadja

   Z neodhodom na volišče smo odločno ZA.

  • ogledalo

   Ja, Vili je naredil iz sebe legendarnega bedaka!

  • Resnicoljub

   Torej je situacija resna, ko se ne upoštevajo in spoštujejo zakoni?

 • Peter

  Čedalje več blokiranih luzerjev je tu…dolgčas, no.

 • sprehajalec

  Evo, glas proti oddan. Pač tudi če ne bo referendum uspel, je vsaj moralno zadoščenje, da sem poskušal. Gre za moralo v tebi, ali jo imaš ali pa pač ne. Po drugi vojni se je tradicionalna družba obrnila na glavo, stare vrednote poštenje, lojalnost so izginile, nadomestilo jih ni nič. Ljudje in geni, ki so prilezli na plano z likvidacijo drugih genov, so zgradili družbo po svoji podobi, kjer prevladuje laž, malverzacija, kraja. Vse to so združili v en pojem “češ, da se znajdeš”. In takšni tudi zelo razumejo druge, ki se znajdejo, pa čeprav gre za milijardne vsote. To imajo pač v sebi. Država pa vedno bolj tone na Balkan in njegove metode in principe. .

  • Duhec

   Mam občutek, da se jokaš…

   • sprehajalec

    Nič se ne jokam, jaz ne pričaujem nikakršne spremembe v tejle državi do bakrota. 40 milijard pufa je že, vprašanje je le, koliko lahko Slovenija še prenese….

    • Duhec

     To boš pa še čakal…. bo vmes še ca 1000 SDS porazov.

     • sprehajalec

      Če se država zapufa 2 milijardi na leto, pa spirala obresti, ki se že vrti, si lahko izračunava, kdaj bo prišlo do grškega scenarija. Juga se je mučila natanko 10 let.

      Za SDS bi bila pa največkja neumnost, če bi prevzel državo, kakršna je sedaj. tako da kar prav ugotavljaš, bolje za SDS da ne zmaga. Kdo bo gledal Štruklja pa njegove v jurišu na Vlado. kar naj sedaj juriša, na nov obraz.

     • Duhec

      Sam tolažiš se…. SDS tone in še bolj bo. Prav osovraženi postajate…

     • Tetka iz ozadja

      Kmalu bodo ogrožena vrsta in potem bodo pomilovanja vredni.

     • Duhec

      Ja…. sploh jim ni jasn, da se naslajamo, da jim prvoščimo konec, ker bo to začetek nečesa novega… mogoče dobrega, al pa tud ne. Pr desnih res ne veš…

     • sprehajalec

      Saj se ne naslajaš, to ti le misliš da se. Za naslajanje je potrebno nekaj inteligence. To pa kar ti pišeš so pa čisto preproste bedarije in neumnosti.

     • Duhec

      Hahaa…. genialn Žid mi je na veleposlaništvu v Berlinu reku, genialca prepozna sam njemu podobn.

     • sprehajalec

      Niti mogel povedati, ker za kaj takšnega je potrebno znanje vsaj enega svetovnega jezika, ne balkanskih.

     • sprehajalec

      Novena stranka nima garant 30% na volitvah. Samo ena.

     • lokec

      Ti ne boš d

  • Peter

   balkan z malo, ker gre za stanje duha in ne geografski pojem.

   • sprehajalec

    Tudi geografski Peter, breg Save naj bi bila meja. Ljubljana je pač že globoko na Balkanu, po obeh kriterijih.

    • Peter

     Ja, ampak lahko bi bili del Evrope, pa nočemo.

     • sprehajalec

      Zgoraj sem ti poskušal predstaviti razloge.če so vsi imeli antikomunistična gibanja v 90tih, še Romunija, Slovenija ni nikoli izšla iz komunizma.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Krivi pa so Srbi… :-)

     • sprehajalec

      Gibanje je bilo proti Srbom, Jovice. Dokler ti niso prevezeli oblasti v državi. Nikoli proti komunistom. Slogan ki je še danes v uporabi je; “Pri nas je bilo pa drugače”.

 • Bozz

  Najboljši recept za zmago proti korupciji v Sloveniji. Naj se ukine opozicija. Naj kradejo na oblasti kolikor jih je volja. Potem bodo levaki verjetno končno spregledali, ko ne bo več primernega izgovora (Janša je kriv) in bodo obračunali s svojimi.

  • Peter

   Ne, ne bodo.
   Kako lahko ob retardirancih ala tetek in podobni računaš, da bodo spregledali?
   Ni šans, no.

   • Bozz

    Po moje pa bi. Saj so se že med sabo sprli na sestankih oz. volitvah ZL, itd. Ko ne bi več imeli Janše pred očmi, bi jim ostalo samo še golo dejstvo in priznanje, da jih njihovi lastni kradejo in goljufajo najbolj.

    • ogledalo

     Je pa res, da Slovenija potrebuje močno desno stranko v kateri ne bo prostora za ivana janšo.

  • ogledalo

   Problem je v neoliberalni kraji, ki smo ji priča od osamosvojitve. Ko kradejo delajo to skupaj. Ni levih in desnih, oz.denar nima politične barve.

   • Bozz

    Ja, se kar strinjam. Na vrhu sodelujejo. Deli in vladaj oz. deli in kradi. Vladajo nam prostozidarji, ki nadzirajo obe strani na vrhu.

 • if

  Kdor podpira vladni projekt 2. tira, podpira 45 let preusmerjanja vsakoletnega deleža dohodka v predvideni vrednosti 35 milijonov tujim koncesionarjemv. .
  Prav to je razlog, da je LEVICA v soočenjih stala na poziciji PROTI.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Jas sn se celi cajt čudo, kaj vidi Norma na Kordiši…

   • if

    Zmedeni ste.
    Vaše čudenje mora temeljiti v vprašanju “Kaj vidi Kordiš na Normi, da je pristpil k desnici, tokrat na poziciji PROTI?

    • Jovo Jamnica

     heh, zalublen ženski pogled je meni znan…

     • if

      Član LEVICE je vedno v stanju “prizadet”, enkrat na tleh, drugič na desnici …

     • Jovo Jamnica

      A ti to Normo svariš???

     • if

      Norma je reagirala odlično: “Molimo zanj, da bi postal boljši.”

     • Jovo Jamnica

      Torej je dober???

 • Tetka iz ozadja

  Kaj je desničarska sodrga, ste žalostni, besni ali preprosto zabiti.

  • ogledalo

   Zabiti in preprosti.

 • Tetka iz ozadja

  Kaj je desničarska sodrga, ste besni, žalostni ali samo preprosto zabiti?

  • ogledalo

   Povprečni vol-ilec desnice je preprost.

   • Duhec

    No ja… pokvarjen in nadpovprečno zabit

    • sprehajalec

     Kar na kup letite bedaki. Gliha vkup štriha. In ti o inteligenci Duhec? Bi morali taščo vprašati, kaj si misli o tvoji inteligenci.

     • Duhec

      Hahahaaaaa…. sanjaj miško, sanjaj.

     • sprehajalec

      Nič ne sanjam, tašča ima verjetno zelo drugačno mnenje o tebi, sploh če tako neumno najedaš, kot tukajle. Me še čudi, da te sploh gleda.

   • sprehajalec

    Vendar bistveno inteligentnejši od levičarja. Že če samo tebe primerjam z poštenimi komentatorji tukaj. preprost a poštem.

    Levičar = zavit in pokvarjen.

   • lokec

    ti ti ti
    ti ti ti
    ta ti ta.

    mogoče boš pa razvozljal

  • sprehajalec

   Tik-tak, koliko se je Cerar zapufal letos?

   • Duhec

    Ja sej res… kaj je s tem vašim tik takom?! A vam ga je Petek lepo od uzad… al kr Donko?!

    • sprehajalec

     Tiktaka, v Banki Slovenije.

     • Duhec

      Bomo pa vas prodajali…

     • sprehajalec

      Najprej bo možek privatnik tebe prodajal, v Unionu ali pa Slonu. Če boš šla v promet. Podjetniška žilica pravijo….

     • Duhec

      Hahahaaa. Ti še kr sanjaš… bo treba na pregled.

     • sprehajalec

      Meni pregled ni potreben, ker bi tisti, ki bi me pregledoval, zelo verjetno ušel. Bi ga pa tebi priporočal, ti si bolj gnetljiva….

     • Duhec

      Sorry…. nimam več časa in tud ne lub se mi s tabo.

     • sprehajalec

      Nočna izmena?

     • Duhec

      Ne… škoda mojega časa za folk, ki ga preziram. Taki ste pa tle v večini… jst vas neb mela niti za predpražnik. Pol veš kolk sm usmiljena in humana do idiotskih primitivcev…

     • sprehajalec

      Tudi pod razno ne bi hotel, da onečastiš moje telo z tvojim dotikom, pa čeprav kot predpražnik.

      Tudi predpražniki zaslužijo svoje dostojanstvo. Ti si v rangu rdeče Roze, pa Zdenke Kidričeve, pa podobnih ptičic iz zasavskih rdečih revirjev. Nikoli ne boš dostojanstvena dama, tega nimaš v sebi.

     • lokec

      Ko bo potrebno bo brez pomoči.

     • tohuvabohu

      Bo šla, če primakne še kakšnega tisočaka. Na sponzoruše ni navala.

   • Kosobrin

    Zapufal ga je tale nepotreben referendum.

  • lokec

   ta ti ti ti
   ti ti ta
   ta
   ti
   ti ta ti ti
   ti ta ta ta

   • Kosobrin

    Hitro spij kozarec vode!

    • lokec

     A ne obvladaš zgornjega sporoćila RT

 • lokec

  Glas proti odan. Nisem besen sem pa žalosten.

 • MEFISTO

  Zaradi 27 km zlatega tira, ki so ga razvlekli z raznimi nepotrebnimi ovinki, bi nam retardiranci med nicki moža tisočerih nickov odvzeli ustavno pravico do svobode govora in izražanja stališč.

  Pamet so ločili od države, nas je pa ne bodo oropali.

 • Peter

  Že odpirate šampanjce, levičarji?
  Bravo, spet ste uspeli prepričati dolinčke.

  • Tetka iz ozadja

   Vse ljudi smo uspeli prepričati, golazni pač ne.

   • učko

    Kaj pa, da lahko še enkrat režim uniči državo !?!

  • janez.pokoncni

   Tokrat pa res nimajo razloga. Kreteni se žal ne zavedajo, da gredo v drek vključno z vsemi nami. Danes je vsak od nas izgubil vsaj 2000 evrov in za tiste, ki mislijo jutri umreti, bo dolg poplačal njihov še nerojen vnuk.

   • Peter

    Seveda se ne zavedajo.
    Ampak gredo v drek kot voditelji, to pa je tudi nekaj vredno, ne?

    • janez.pokoncni

     Misliš, da se rdeči polž zaveda, da je rdeči polž? Če bi se, ne bi bil rdeči polž. Dejstvo je, da so levaki starejši od 30 let (mladini se norost nekako tolerira) povsod po svetu razdeljeni zgolj na dve kategoriji in sicer na totalna teleta in na demagoge, ki ta totalna teleta zaradi svojih koristi “fopajo” s pravljicami.
     Mislim, da jih mnogi preveč precenjujete. To so (barabe izvzete) enostavno zelo zabiti ljudje, amen!

     • Tetka iz ozadja

      Seveda sedaj ste vi cvet slovenske intelegence ostalih 90% Slovencov pa cepci.

  • Kosobrin

   Nihče mene ne more nič prepričati. Jaz, tako kot večina Slovencev, mislimo s svojo glavo!

   • Peter

    Oh, seveda.
    Čisto po naključju se to mišljenje v več kot 90% ujema z “mišljenjem” osrednjih medijev.

   • ogledalo

    Za razliko od desnih volov.

 • Duhec

  SDSovci si zaslužte poraz in bedo… težko se najdejo večji primitivci.

  • if

   Vaša izjava vas razkriva kot absolutnega primitivca!

   • Duhec

    A res al kaj?! Za vas sm… in sm ponosna.

  • učko

   Primitivci ste v bistvu režimska sodrga. Ste pa mogoče nagrajeni z režimskimi privilegiji, to pa !!!!

  • sprehajalec

   Samo sem greš, pa poiščeš duhca.

  • lokec

   ta ti ti ti
   ti ti ta
   ta
   ti
   ti ta ti ti
   ti ta ta ta

   hahaha ?))))////=

   • Kosobrin

    Pojdi spit malo mrzle vode!

    • lokec

     A ne obvladaš zgonnjega sporoćila primerno za velike razdalje bo šlo

     • Jovo Jamnica

      Kaj po slovensko… butl… nebi šlo???

     • lokec

      Po slovensko je butelj.

     • lokec

      A si bil vezist

  • komar marko

   Oh , pišeš neumnosti! Nihče ni bil proti drugemu tiru. NIHČE ni proti njemu!

 • Tetka iz ozadja

  Kako je desni volilec zabit. Janša mu iza govorniškega odra razlaga kako je potrebno trdo in pošteno delati. A on gre samo enkrat na teden v službo, a plačo dobiva 100% plus vsi dodatki. A ni to bizarno.

  • sprehajalec

   Ivan janez dela še ponoči. Za kaj takšnega levičar potrebuje sto dodatkov, za pripravljenost, za nočno delo za nespanje….

   Ivan Janez vse to opravi brez tega.

   • Tetka iz ozadja

    A ponoči hodi v državni zbor, ker ga je podnevi sram?

    • sprehajalec

     Ivan Janez ima na razpolago vsa moderna elektronska sredstva, ki ne potrebujejo fizične prisotnosti. Predpogoj pa je, da jih poznaš in jih znaš uporabljati.

     Le levičarji delajo še vse po starem, kot nekoč na komitetih. Še en pokazatelj, da pravzaprav nikoli nismo zapustili komunizma.

     • Tetka iz ozadja

      A na tak način vas nateguje?

     • sprehajalec

      Nateguje te nekdo, če imaš občutek, da si nategovan. Če ga nimaš, te pač ne. Vse je v glavi tetka.

     • Tetka iz ozadja

      Sj o tem govorim. Kakšen občutek imaš ko ti Janša reče posteno delaj, da bom jaz lahko samo enkrat na teden v službi in bom bolje zaslužil kot ti.

     • sprehajalec

      Po moji oceni vsak, katerega bi bivši člani Centralnega Komiteja Zveze Komunistov radi utopili v žlici vode, zasluži plačo.

      amicus meus, inimicus inimici mei

     • Kosobrin

      Vsi poslanci imajo to na razpolago in jih tudi večina uporablja. Če je potrebno nekaj povedati, računalnik tega ne bo povedal. Sicer bi pa bilo veliko bolje, da nekateri poslanci in poslanke sploh ne bi govorili. Toliko sovraštva in metanja polen pod noge, kot je nakopičenega v teh prostorih, ni nikjer! In seveda vemo, pri kateri stranki je tega največ.

     • sprehajalec

      Če misliš na danes, kosobrin, je hudo. Je pa pač takšna tradicija, to smo volili. na Vlado Ivana janeza pa niso samo metali polena in nagajali, so celo ulico nagnali nanj.

     • Kosobrin

      Zakaj že?

  • bednick

   Tetka iz ozadja, se guzi v ospredju!

   • Duhec

    Z lahkoto…. bravo, Tetka.

    • bednick

     Zakaj ne zamenja nick?
     Napr. Stric v ospredju.

  • učko

   Tam itak nihče ne zasluži plače!!! Ne glede ali je prisoten ali ni, sama golazen !

  • komar marko

   no rdečuhi so pametni. Oni operejo denar ali pa si pustijo nakazati PUF! Prosto po PRVI BULI MARKSOVEGA Kapitala!

 • učko

  Cerar je kmalu po premierski inavguraciji povedal, da si bomo morali Slovenci svojo državo “še enkrat” zaslužiti. Potem seveda, ko je videl kakšno je “finančno stanje” države. No, sedaj je že vsem jasno, da bomo (bodo) morali vse tole plačat najmanj 5x !

 • učko

  No, pa je šla še ena milijarda u maloro, pravzaprav 2 milijardi, če ne še več ! V zdravstvu pa nujno rabijo 300 milijonov, pa jih ne bodo videli !!!! Čakalne vrste pa čedalje daljše!

  • komar marko

   Od kdaj se pa rdečkoti zdravijo doma. Saj bodo od razlike lepo živeli n se na ta račun zdravili v tujini! Za narod se jim hebe, saj so z DEJANJI to pokazali!

 • radames

  PROTI!

  (Je že storjeno)

  • komar marko

   žal bo udeležba premajhna in referendum je padel. Pač na TV niso namenili ćasa za PRAVO DEBATO na to temo in so v studijo spustili revčke in pravokatorje!

   • bednick

    Tisti bepo v oddaji referendum za drugi tir, je bil nastavljen. Je vrgel zelo slabo luč na tiste, ki so bili proti.
    Levičarji znajo.

   • Kosobrin

    Provokatorje. Debat je bilo veliko, tudi ostrih. Volilci pač niso neumni.

  • Tetka iz ozadja

   Nič ti ne pomaga

   • komar marko

    Jap, TV je javna hiša v rokah javnih! Vsaj tako je rekla gospa iz javne, ki tam dela in nosi rdeče lasjje, da je prepoznavna!

    • Tetka iz ozadja

     In sedaj so mediji krivi.

     • komar marko

      nosijo VELIKI DEL KRIVDE. Preberi petkov LAŽNJIVEC, kjer so vsi članki in ližejo vladajoče in slavijo DRUGI TIR! Potem pa še kjavna hiša presistutk!

 • MEFISTO

  Če so vsi levičarji in drugi rdečuharji taki voli kot so naprimer Tetek iz ozadja , Duhec, Učko. Najplemenitejši in drugi taki odličniki iz istega gnezda, potem ta norišnica ne bo dolgega veka.

  Zamenjali jih bodo Srbi, ki so že itak poturčeni, in nepovabljeni ter nezaželeni gostje iz Afrike in Azije.

  Budnico in uspavamka jim bodo muzeini po ozvočenju grmeli iz cerkvenih zvonikov, ki jh bodo spremenili v minarete,

  • Tetka iz ozadja

   In mi ti bomo v seskozi vladali in ti revše ubogo ne moreš NIČ proti temu.

   • komar marko

    jap bolezen JANŠIZEM ZMAGUJE. Z vami do bridkega konca. Še 25 let bo trplenja!

    • Tetka iz ozadja

     Saj veš, da JJ ne bo nikoli premijer.

     • komar marko

      jap po potrebi VSTAJNIKI! Imamo 16000 zaslužnih hostarjev, 300 kulturnikov, 92 akademikov in podobno navlako. Imamo pa 11 zaslužnih športnikov. USPEH JE ZAGOTOVLJEN!

 • if

  Kdo je levičarska oblast?
  Edino valuto, ki jo je RS imela glede razrešitve meje s Hrvaško, je vnaprej odvrgla v smetnjak rekoč (Pahor):”Kakšen fantatsitečen dan.”
  Danes isti Pahor in Cerar razglašata polomijo arbitraže za maksimalen dobitek RS, hkrati Cerarju mineva potrpljenje z nepravnimi Hrvati nevedoč, kako naj potrpljenje izrazi.

  Če bo vlada dobila referendum, pričakujem še eno polomijo za RS.

  • komar marko

   jap rdečuhi slavijo zmago arbitraže, HRČKI pa ki so vse dobili jo zavračajo. Kakšen fantastičen dan! Le kolikokrat so nam rdečuhi že prodali zemljo!

 • komar marko

  no TEŠ 6 se je začel ponavljati in rdečkoti bodo spet trdili, da so jim desni dopustili , da ropajo!

  • ogledalo

   Vprašaj Frutka. On ve.

 • Mihilus

  Stežka sem se odločil za proti. Vem, da je to projekt za prašiče ob koritu. Ampak mnenja sem, da trenutnega sistema ni več možno reformirati dokler se ne začne kolaps. In več kraje = hitrejši kolaps.

  • komar marko

   prav imaš. Prašiči se že ŽREJO med sabo. Edino to je pot, da se SLO osvobodi in izve RESNICO!

  • janez.pokoncni

   Mah ni jim treba pomagati, ker nas zelo vztrajno peljejo tja. Samo letos so nas zadolžili že za 5,3 milijarde (preko 2500 evrov vsakega) pa še ni konec leta.

 • if

  Če bo vlada dobila referendum, pričakujem še eno polomijo za RS, medtem ko mnogi na opozarjajočo nevarnost “levo krilo pa gori” odgovarjajoč skandirajo “jumpajdi-jumpajda” ne vedoč, da trasijrajo pot v bedo in popolni totalitarizem.

 • janez.pokoncni

  Volitve v Nemčiji končane. Tule lahko pokukate na rezultate vzporednih volitev
  https://www.zdf.de/

  Desne stranke : CDU , FDP, AfD seštejte procente!

  Sicer se sam ZELO bojim Merklce AMPAK, če se sestavi ta koalicija, bo to na nas imelo zelo močan vpliv. V tolažbo vsem, po mojem še bolj kot, če bi današnji referendum uspel !!

  • komar marko

   to nam je edino svetlo upanje in izhod za MLADE- Tam jih čakajo službe brez korupcije in bolezni JANŠIZEM!

  • sprehajalec

   Potem je Afd le dobil tretje mesto. Še včeraj so se na RTV Odmevih tega bali…

   • janez.pokoncni

    Ne samo, da je tretji. Med 13 in 14 %, kar je za novince uau !!!

    • sprehajalec

     Samo FDP so pa liberalci. Levičarji, ali se motim?

     • janez.pokoncni

      Ne, ne. Po naše bi bili FDP grdi neoliberalci. To niso takšni “liberalci” kot so pri nas LDS, Zahec, Bratuščica in ostali patroni.
      To kar so pri nas “kao” liberalci, so tam že ultra levi, to kar pa so pri nas levi, so v Nemčiji po norišnicah in zaporih.

  • MEFISTO

   “Le” okrog 55%.

   Povsod levica izgublja,le pri nas se branimo napredka in znosnega življenja..

   • janez.pokoncni

    51% je dovolj.

    Ko bomo obkroženi s pametjo in napredkom, bo ta potrkal tudi na naša vrata!

 • MEFISTO

  Kar se tiče pridobitev Slovenije iz arbitražne odločbe, pa je treba reči, da smo na celi črti popušili.

  Cerar in njegova vlada se bori za implementacijo le še zato, da bomo po morju, kjer smo pridobili služnostno pravico polaganja kablov, lahko pošiljali na odprto morje jalov tok iz TEŠ6, kadar je v okvari.

  • garfi

   nadaljujejo z narodno izdajo-enostranko predajo ozemlja kroatarjem

 • garfi

  udeležba izgleda katastrofalno
  čez 10 minut bomo izvedeli kakšno usodo so nam namenili Butalci
  pravkar na radiu ognjišče jokcajo o revščini
  naj gre rkc k hudiču skupaj s svojimi ovcami

  • komar marko

   a dvomiš o rezultatu? Le zakaj ni skupaj s predsedniškimi!

   • garfi

    ne, upam na čudeže

  • Garfi si pa čuden patron. Kaj ima RKC pri tem ? Si pa res ovca.
   Ko boš začel molit in ne več preklinjat pa bo marsikaj postalo tudi drugače.

   • garfi

    rkc nima nič pri tem
    njihov karitas samo krade denar od svojih ovc in ga pošilja tudi v tujino
    ustvarjajo ovce, odpuščajmo sovražnikom, nastavite drugo lice in potem še rit
    uvažajmo zločinske musliĆe
    prirejajo hinavske nabiralne akcije ob tem ko izginjajo milijarde
    LJUDJE MORAJO OBČUTITI POSLEDICE SVOJIH NEODGOVORNIH DEJANJ
    v cerkev ne bom več stopil

    • Dej, dej, ……
     vse tole, kar si tule naštel nima z izidom referenduma nobene veze.

     • garfi

      ubogi na duhu

 • komar marko

  no potreben je GNAR za nove volitve in podjetje ustanovljeno za ta namen bo pravi VIR!

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUINISTI!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Tetka iz ozadja

  O shit, desničarji popušili ste več kot sem mislil.

  • Slovenc

   Totalka. Doker Jansa vodi SDS, desnica ne bo na oblasti.

  • Janez

   JE VSEENO KAKŠEN JE IZID !
   DESET-TISOČI GLASOV SO ZA GOTO VO – “PROTI” !
   Je
   “KLOFUTA” – “svetovalcu” DRAGONJI” & comp. – JE USPELA !!! Dejstvo.

   STROKOVNE “KLOFUTE” PA ŠE SLEDIJO ! L.r. J. KOMENDA

   • Tetka iz ozadja

    Lisica in kislo grozdje

    • Hja tetka, si imela še malo počakat, da dozori.
     Če pa si tako požrešna, da se kar na zeleno zaženeš. :)

  • učko

   popušili so ti vnuki, ki bojo tole plačevali !

 • ogledalo

  Kwa je cerkvenopiteki?! Že zbirate svečke?!

  • Janez

   A?
   ZATE ?
   SVEČKE ? Bognedaj – take kot si ti?
   SE NA GORENJSKEM POKOPLJE TAKO,,
   DA SE ZMOLI MOLITEV – NAJ SE MRLIČ KOT SI TI – NIKOLI VEČ NE POJAVI.
   NAT SE V ZEMLJO GROBA
   – TAKIH KOT SE ZDIŠ TI
   – POSEJE PLEVEL. ZEMLJO SE DOBRO POTOLČE Z LOPATO.
   POGREBCI SE POKRIŽAJO.
   PLJUNEJO IN ODIDEJO.
   POKOP ANTIKRIS6TA – BREZ DUHOVNIKA – PAČ. Tak zna biti tvoj pogreb. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   POGREBCI, ZNANCI UMRLE BARABE
   – SE POGOVARJAJO : “DOBR JE NAREDU, DA SE JE STEGNU”

   • ogledalo

    Lucifer te že čaka. Prej kot misliš boš pri njem.

 • Slovenc

  Hahhaaaa se lastnih volilcev niste spravli na volisca. Drugo leto na drzavnozborskih bo totalen poraz desnice.

  • lokec

   ta
   ti
   ti ta ti ti
   ti

   ha

   ………………………………………….

 • Marjan

  Popušili ste na polno. Viiju se je utrgalo. Čeprav je zgubil pravi da bo zmagal. Bedak.

  • Kosobrin

   Tistim, ki so glasovali ZA, bo poslal položnice. Nespametne besede poraženca.

 • Tetka iz ozadja

  “ko jagenčki obmolknejo”

  • Janez

   ” MALOUMNEŽ”
   DOBILI STE KLOFUTO OD VEČ DESET TISOČEV LJUDI. To je dejstvo.
   Strokovne klofute
   SMC – VLADNEMU ZAKONU – ŠE SLEDIJO. Te bodo hujše. L.r.. J. KOMENDA

   • Jovo Jamnica

    ???

    • Janez

     Saj vem,
     DA NE KAPIRAŠ NIČ. Avstrijci se nam že krohotajo. Ti “zaplankanec” L. R. J. KOMENDA

 • Jure kavčičeu

  Dejte mi razložit nekaj, ker ne razumem. Torej imamo določeno ceno za drugi tir in “strokovnjaki” se z njo ne strinjajo, menijo, da bo tir še precej dražji. Hkrati pa tile, predvidevam da isti strokovnjaki trdijo, da se da vsaj še 200 milijonov prišparat. Niso še opravljenje vse raziskave in vendar je bilo prav to, da se da tir zgraditi mnogo ceneje, eden izmed glavnih argumentov pobudnikov referenduma. Prav tako bi tudi rad, da se vsi zavedate zakaj je bila SDS proti izgradnji tira, saj je razlog predvsem eden – ne bodo dovolili, da nekaj tako pomembnega naredi Cerarjeva vlada, Janša želi sam biti tisti, ki bo prvi zasadil lopato v zemljo in pričel z izgradnjo. Tipično slovensko metanje polen pod noge in fovšija. V soočanjih pred referendumom je bilo očitno, da praktično samo Levica predstavlja nek omembe vreden argument, zaradi katerega sem bolj s težkim srcem obkrožil ZA. Slovenska domobranska stranka se je hipokritično postavljala v bran davkoplačevalcev. Pozabili smo že na TEŠ 6 in pa na primer na to, da je Janša zahteval od države 900 tisoč evrov zaradi afere patrija, torej vašega denarja, saj naj bi revež bil tako zelo oškodovan zaradi celotne te burleske.
  Pa ne mislit, da mi je vseeno za to kaj počne trenutna vlada, a bobu moramo reči bob in to je poglavitni razlog za odpor desnice na tem referendumu.

  • učko

   juri-muri, vse si pomešal, pobrkal in skozlal !!!!

   • Jure kavčičeu

    Aja? Kaj te najbolj moti. Kar povej, dokler boš samo tako nekaj poskušal biti pameten te ne bom jemal resno.

  • MEFISTO

   Največ nameravajo prihraniti pri dodatnih, predvsem pa pri nujnih nepredvidenih delih.

   Prej bi ob finančnem fijasku drugega tira vlada preložila odgovornost na državni zbor, ki je sprejel zakon o zlatem tiru, zdaj bo pa to odgovornost odrinila ljudstvu te države, ki si je z usodno neudeležbo na referendumu naredilo slabo uslugo.

   • Jure kavčičeu

    Kar še vedno ne pojasni čudne protislovnosti vsega tega. V isti sapi pravite, da je tir precej predrag in hkrati, da bi lahko bil dosti cenejši. In za povrh vsega še to, da niti ne moremo vedeti koliko bo stal. In res je, ne moremo vedeti. Sploh nevem, zakaj so ljudje presenečeni, če jim vlada ne more dati neke točne številke. Lahko samo ocenimo. Sploh pa se je v tej državi vsak projekt ever še vmes podražil in niti nima veze kakšna je začetna ocena. Pač ne znamo gradit očitno, to je pa tut res.

 • Božo

  Volilci so pokazali sredinec SDS. Janša odstopi.

  • garfi

   takoj ko levaki spokate v severno korejo in venezuelo

  • macon

   Od kod, bebec? Tvoja lopovska banda bi morala odstopiti oziroma biti spokana v zapore.

 • črnaovca

  Je že konec

  • To je šele začetek.

   • črnaovca

    Česa

    • učko

     Kraje denarja, bizgec !

   • lokec

    Vaše materije

  • lokec

   Ni še, materija se spreminja. časa sploh ni

 • Mojca

  Desničarjem se bo čisto zmešalo haha.

  • lokec

   Ne bo. Zelo malo

 • lokec

  Žal mi je Vilija Kovačiča

 • MEFISTO

  Kakršen narod, taka vlada in obratno.

  Vzajemno bodo drug drugega uničili.

 • Sredina

  krepko čez 50 % ZA

  Janša, to ti je jasno sporočilo

 • Kosobrin

  To je še en dokaz, kako raznim anketam ne moremo verjeti. Popoln poraz predlagatelja referenduma.

 • MEFISTO

  Mene rezultat referenduma ni prizadel, saj sem vedel, da bi levi plenilci že našli način, četudi bi zakon padel, da bi prišli do tiste svoje pričakovane milijarde.

  Še vedno so ga našli.

 • Krtača 20

  A ni drgač tale članek kršenje predvolilnega molka? Sam prašam.

  • Sredina

   ne načenji spet haha
   smo že parkrat obdelal to dons

   • Krtača 20

    Ok bom pogledu.

   • MEFISTO

    Ste pa res butasti!

    Mi se dajemo že za diamantni tir, kar bo na koncu postal, vi ste pa še kar pri proti ustavni in nezakoniti razlagi volilnega molka.

  • garfi

   ja kršiš ga

  • Najplemenitejši

   Brez dvoma gre za kršitev. Bo treba prijaviti državni volilni komisiji!

   • učko

    Ti sebe prjau u Polje ! Boš kuj na vrsti, glede na to v kakšnem stanju si !

 • garfi

  Butalci in rkc ovce so nas zopet okradli
  tisti, ki smo glasovali proti nismo luzerji
  IN NISMO ODGOVORNI ZA KRIMINAL

 • herman

  Za slabo volilno udeležbo, padec referenduma in s tem dodatno obremenitev davkoplačevalcev ima veliko zaslug tudi Nova24TV s svojo agresivno negativno propagando. Prav bi bilo, da bi zato poravnala stroške nepotrebnega referenduma.

  • Sredina

   Sem že pred časom predlagal, da naj pobudnik referenduma, v primeru da le-ta ne uspe, povrne 25 % stroškov organizacije referenduma

   • garfi

    leviĆarji ste pravi demokrati

    • Sredina

     s tem bi se preprečla zloraba največjega demokratičnega isntituta

     • garfi

      zaradi vas leviĆarjev lahko o demokraciji samo sanjamo
      UGRABILI STE VSO DRŽAVO in zlorabljate vse

  • Prismoda.

  • Kosobrin

   Tudi s tem člankom so hoteli pometati z repom in s tem kršili volilni molk. Slovenci imamo tega dovolj!

 • Marjan

  Vili pa še kar tvezi da je zmagal čeprav je zgubil. Ta se je čisto zgubil.

  • Kosobrin

   Poslal bo položnice tistim, ki so glasovali ZA. Narobe svet!

 • RATATA

  Pokončno sprejemam poraz na referendumu in zmago priznam roparski kaviarsocialistični mafiji, potomcem komunističnih revolucionarjev in krvnikov, ki so uspeli prevzeti popolnoma vse položaje v osamosvojeni socialistični republiki Sloveniji.

  • Slovenc

   Hvala lepa :)

 • bubamara

  Če si za, si za Milana. Če si proti si za Janšo. Intelekt Slo volilca ne seže dlje od tega stavka.

  • učko

   Ja, maš prau. Ampak, bit’ za Milana, za ene, režimske svinje, pomeni privilegije in sinekure. Bit’ za Janšo, pa za delavca v gospodarstvu pomeni lažno upanje !!!!!!!!!!!!!!!

  • Krtača 20

   Mogoče za nekatere res. Pri meni štejejo argumenti. In pri drugem tiru so imeli desni porazne argumente. Take si jaz zmislim ob treh zjutraj ko vstanem iz postelje, po trenutnem navdihu.

   • beno

    In jih spustiš v straniščno školjko.

    • Krtača 20

     ….je bolj higienično. Desni pa vse zaserjete po parlamentu.

   • bubamara

    Res. Argumenti desnice so bili porazni. Dokaz, da je Slo politika v rokah hujskačev.

 • Gavnar

  Vili Kovačič začne z aktivnostmi za referendum.
  Malega Murgeljskega škrata zagrabi panika, on nujno potrebuje nekaj 100 mio. eur. od posla.
  Kaj storiti, kaj storiti, pa mu kapne:
  Aktivira svojega hlapca – avnojsko pešhodko iz SDS.
  Ljudje rečejo – Janše pa ne bomo podprli !
  In ne gredo na referendum, če pa že glasujejo so za zakon.
  Narod lačen.
  Milan srečen.

  • Primoz Papez

   A je Milan vse desničarje zaklenil v stanovanja da niso mogli na volišča???

   • A zato, ker sta RTV in POP lagala državljanom ?

    • Primoz Papez

     Lažete vi sami sebi ovce….

   • Gavnar

    Pred vrata volišča se je postavil, pa ta desni niso mogli mimo.
    Ovce niso našle poti, pastir pa jim je šel na srbski pasulj.

 • ljubinica

  Rezultat referenduma ni presenetljiv.
  To je kapitalizem.
  Zmaga tisti, ki ima denar.

  • A, je Cerarju ostalo še kaj NAŠEGA denarja namenjenega za referendum
   od 79.000,00 EUR ???

   • Tetka iz ozadja

    A to misliš po tistem zakonu, ki ga je sprejela janševa vlada?

   • MEFISTO

    Ostanek, ki ga pri rdečih ni nikoli bilo, b ošel za šampanjce in kaviar, saj so vendar kaviar levičarji.

   • Božo

    Mislim da manj kot 500 eur. Drugo so kar dobro porabili glede na to da so jih volilci podprli.

  • MEFISTO

   To ni kapitalizem, ki računa s pametnejšimi volivci.

   To je fašistično socialistični komunizem, v katerem zmaga tisti, ki ima bolj butaste volivce.

   • Slovenc

    Ste leta 2004 to dokazali :)

  • Kosobrin

   In tisti, ki ga predlaga, plača stroške, če ne uspe! Kdor povabi na pijačo, tisti plača!

   • beno

    Tisti je že plačal iz svojega žepa.
    Za napačno investicijo pa bomo morali plačevati vsi.

 • MEFISTO

  Kje so levi komentatorji, da se samo mož tisočerih nickov kot herman, Sredina, gavnar, garfi, Krtača 20, Kosobrin, Mojca, božo, Jure Kaučičev, Slovenc, Tetek iz ozadja, črnaovca, Marjan in pod drugimi retardiranimi imeni zaganja v referendumski neuspeh celotnega narpoda kot bik v nova vrata.

  • RATATA

   Nimajo časa, saj praznujejo in nazdravljajo nadaljevanju davljenja slovenskega naroda.

  • Jure kavčičeu

   Lep pozdrav

  • Božo

   Evo jaz sem tuki :), multi vesel

  • Slovenc

   Evo tud jaz sem prleto sem se malo naslajat nad zgodovinskim porazom jansevih satelitov :) pa btw ne ga srat s komunisti, ste meli levico (zl) sjup za Proti :)

 • Tetka iz ozadja

  In sedaj jih čaka še poraz na predsedniških volitvah, nato pa še na državnozborskih, pa tako malo jih je.

  • MEFISTO

   Na presedniških volitvah boste popušili, ker bo bržčas zmagal Pahor, ki sploh ni vaša prva, ne druga in ne tretja izbira.

   • Tetka iz ozadja

    Lisica in kislo grozdje

 • Tetka iz ozadja

  Malo vas je Janšisti zelo malo, vsako leto manj.

  • Te še vedno matra diarej ?

  • bubamara

   Res je. Raje se včlanijo med borce NOB. Slovenc je raje tam, kjer mu obljubijo denar za nedelo.

  • garfi

   misliš Slovencev
   ja res je

   • Slovenc

    Ne ampak jansevih norcev. Sam bil nekoc med njimi (zal)

    • garfi

     jaz sem bil v sd, smc, desus, ps, zares, lds, in v štabu fajonke
     ušel sem, ker so mi kradli whiskas

 • MEFISTO

  Ukinili in razgradili ste več kot 100 km železniških prog, ki so jih drugi zgradili, zaradi 27 km razvlečenega tira pa bi bil kar konec sveta, če ne bi pri njem kruto obogateli.

  • Krtača 20

   U Begnah bojo počas ugasnil luči. Pa kahlo si prprav da ti ne bo ušlo ponoč….

   • beno

    Ti pa dobro poznaš tam hišni red. Čudno, ne ?

    • Krtača 20

     Kaj nebi. En more od takih pezdetov kahle pobirat…

 • MEFISTO

  Ker spoštujem svojo intelektualno in moralno integriteto, se nocoj ne bom več prepiral z levimi idioti.

  • Tetka iz ozadja

   Miro ta tvoja intelektualnost in integriteta ti pa v privatnem življenju ne pomaga veliko, kaj ne:-)

   • beno

    A si že pozdravil diarejo ?

 • Marjan

  Vili tisti trenutek ko si se spajdašil z Janšo je bila stvar izgubljena. Šahmat Cerar je zmagal.

  • garfi

   zguba

 • garfi

  kdor se zlu ne upira je del zla

  • Krtača 20

   Upri se sam sebi

   • garfi

    ja, zakaj
    leviĆarji ste predstavniki hudiča

 • Najplemenitejši

  Vili Kovačić, ti drek janšističen, a si zdaj srečen, ko si zafural 3,3 MILIJONE €! A se zavedaš, koliko lačnih otrok bi s tem denarjem nahranil?

  • Krtača 20

   Še mal pa bo vila na trstenjakovi na prodaj. Sam ni dost vredna da pokrije ta znesek.

  • bubamara

   Koliko borčevskih penzij bi lahko izplačal.

  • garfi

   VRNITE 100 MILIJARD TI DREK KurĆanistiĆni

  • Janez

   O!
   KAKŠNIH MILIONIH GOVORIŠ ?
   A O TISTTIH OD PROPADLEGA – LGBT REFERENDUMA. – OD ZL VATOVCA?
   Povej raje,
   ČE SI ŽE PODPISAL PETICIJO – ZA ODSTAVITEV, ODPOKLIC MOL ŽUPANA Z. J.

   NA E – NASLOV : uredniš[email protected] Podpiši, a ne ? L.r. J. KOMENDA

  • Kosobrin

   On je bil samo lutka v tej lutkovni predstavi.

 • Govekar

  Nekaj kar ni mit janšisteki, drugi tir gre v izgradnjo.

  • bubamara

   Res. Slovenc raje voli proti Janši, tudi za ceno izgradnje, ki jo omejuje samo nebo.

   • Krtača 20

    A zdej boste pa to gonil. Janše itak noben ne mara. Kaj ga pa podpirate, sami ste si krivi. Dajte koga sposobnega pa bo mogoče kaj bolje. Aja, ma vaš vodja demokracijo načez pol je pa problem. Ein furer ein …….

    • bubamara

     Zakaj bi ga menjal? To bi pomenil propad Slovenije. Sedaj Slovenci približno vedo kaj naj obkrožijo: proti tistemu kar zagovarja Janša.

     • Slovenc

      Se nebi mogo bolj strinjat. Ni treba gledat nobenih butastih soocenj, samo janso poslusam pa vem da morm obratno nardit kot plesko naroci in bo ok :D

    • lokec

     . prihaja nad t

 • dob
 • Tetka iz ozadja

  Grem malce počivat in se bom jutri naprej naslajal nad janšisti

 • Krtača 20

  Pa naj še kdo reče da “levi” nismo tolerantni. Celo kršitev volivnega molka moramo prenašat. Če bi se to zgodilo na levih medijih se desnim ovcam ala Olga že zdavnaj scufa.

  • garfi

   krtaĆa17 IZGINI

   • Krtača 20

    20

    • Duhec

     Hahahaaa… ta je čist vn padu.

     • beno

      Kako pa ti veš ?

 • Bozz

  Drugi tir gre v izgradnjo…z njo pa bo vzela slovo kakšna milijarda (+/-) davkoplačevalskega denarja in odpotovala v davčne oaze. Ampak važno, da gre 2.tir v izgradnjo, hahaha. Pa saj vodilnim v tem projektu se kar riga od veselja, da imajo tako ustrežljive hlapce.

  Gledal intervjuje z ljudmi v dnevniku, pa pravi model, sem glasoval za, ker sem za razvoj (kot da drugi nismo), nobene besede pa o korupciji. Torej ni važno, če nam pokradejo ob vsakem razvojnem projektu kot je ta milijarde stran, važno, da smo za razvoj. Noben od teh preprostih ljudi, se pa ne zaveda, da vsaka ukradena milijarda v resnici zavira razvoj.

  Ljudje vedo, da se krade, ampak jim je čisto vseeno. Važno, da je “razvoj.”

  • bubamara

   Slovencu se ebe od kje bo prišel denar. Se bomo pa še malo bolj zapufali. Če rabimo 2.tir ali ne.

   • Kosobrin

    Buba, drugi tir zaenkrat še ne rabimo, ker ga ni. Ga pa zelo potrebujemo!

    • bubamara

     10km od Kopra na italijanski strani je železnica, ki omogoča hitrosti tovornih vlakov do 160 km/h. Ampak s to povezavo ne bi Slo lobijo veliko zaslužili. V tem je problem.

     • Kosobrin

      Danes nasprotnikom vsak izgovor pride prav.

     • bubamara

      Danes je res prepozno.

     • Peter

      Jutri bo pa zagovornikom. Zapomni si, kaj si obkrožil.

 • garfi

  ob takšni uzakonitvi milijardnih kraj
  JE VSAKO PODPIRANJE HUMANITARNIH ORGANIZACIJ NOROST

 • Bozz

  Malo v šali: Na naslednjem referendumu mora Janša in SDS biti ZA kakršenkoli projekt kraje bo že predlagala levica in bodo vsi levičarji PROTI in tako bomo rešili Slovenijo korupcije.

  • Peter

   Sploh ni šala, zelo res je, na žalost.

 • Kosobrin

  Ta referendum je danes pokazal vso resnico, kako ljudstvo v resnici podpira SDS. Niso pomembne ankete, volitve so pokazatelj.

  • Janez

   VSEKAKOR ! HA, HA, HA !
   TIP NIČ NE RAZUME.
   VSI
   GLASOVI ” PROTI” SO ZELO ČVRSTI GLASOVI PODPORE SDS-JU.GLASOVI “ZA”
   PA
   NISO PODPORA SMC- JU, ITD.
   AMPAK BOLJ PROTEST KRAJANOV OB SEDANJI PROGI V KOPER. L.R. J. KOMENDA

   • Resnicoljub

    Torej se na referendumu le ni šlo za drugi tir, ampak za preizkus kolikšno podporo ima SDS.
    https://youtu.be/IF_j_a-E97c

    • Kosobrin

     Za oboje je šlo.

     • Resnicoljub

      2 tir je bil samo izgovor.

  • Peter

   Ja, na žalost imaš prav.
   Ljudstvo je šlo glasovat proti SDS, pa je obenem glasovalo za nov rop.

 • zaton

  Posledica slabe volilne udeležbe, ki se bo vedno bolj kazala, je tudi v nezainteresiranosti volilcev, da bi se udeležili referenduma oz. volitev, ker ne zaupajo politikom nasploh. Takšno stanje je v državi ustvarila politika sama, ki je ljudi razdelila in dosegla, da se narod med sabo krega. Bolj ko je narod razdeljen, lažje mu je vladati.

 • bubamara

  Slovenci gradimo cestno infrastrukturi po ceni 12.5M€ za kilometer, Avstrijci in Nemci pa po ceni 9.6M€. Švicarji zgradijo železniški predor po ceni 125M€ za kilometer, nam pa prodaja Cerar bučke, da bodo gradili po ceni 43M€ za kilometer. Res. Na suho vas lahko nategne vsak, samo da ni Janša.

  • Krtača 20

   Smo mal prebral. Tolk da lahko rečem da debelo lažeš.

   • bubamara

    A čtivo Tovornjake na vlake ?

 • Kosobrin

  KDOR DRUGEMU JAMO KOPLJE, SAM VANJO PADE!

 • Najplemenitejši

  Desnuharjem ni pomagala niti kršitev volilnega molka. Vseeno so popušili! Slovenci bomo nocoj lepše spali!

  • Eh, na srpu in kladivu, ti ne bo ravno udobno.

   • Krtača 20

    Še zmer boljš kot križ.

  • Janez

   Ti?
   NISI ? NE MOREŠ BITI SLOVENEC. TI SI – SE ZDI – POKOMUNIST !
   Ti so nasprotniki slovenstva. Slovensko mater zatajijo za par evrov.
   Pošten Slovenec – velik vprašaj ?
   Bolj precizno piši : kupljivi Slovenci bodo – NEVEDNEŽI – spali. L.r. J. Komenda

   • Slovenc

    Ravno nsi in sds bi prodali se mater za par ojrov. Kolaborantska mentaliteta pac

    • Peter

     Seveda, ti bi jo pa za par centov.
     Komunajzerska mentaliteta.

  • Bozz

   Pension Crisis Claims Ohio! Faced With No Funds Ohio Scrambles To Hold On – Economic Collapse News
   https://www.youtube.com/watch?v=1JeFSzwW2yQ

   Kmalu tudi pri nas, ampak važno, da je nov projekt kraje milijard eur tudi tvojega denarja šel skozi, s tvojo pomočjo. Bravo.

 • Tisti ki so obkrožili ZA, so za novi TEŠ! Čestitke…čez par let se vam bodo pa v faco smejal k se boste cmeral…kam je šel denar. Pa vodja projekta vam je tudi na mestu.

  • zaton

   Naroda očitno nič ne izuči, kljub videnemu (TEŠ 6, banke, sedaj drugi tir). Morda bo čas resnice nastopil takrat, ko bodo narod tako obubožali, da ne bo denarja niti za penzije. Do takrat pa se bo veselo kradlo dalje.

   • Peter

    Še takrat bo “osrednjim medijem” uspelo prepričati dolinčke, da je za obubožanje kriva vlada 2004 – 2008 in potem opozicija.
    Tako pač je v dolini, kjer od šnopca do nezavesti zadete tetke iz ozadja rajajo ob svojih uspehih, no.

 • Prle

  He,he,he, včeraj sem napovedal,da ne boste zbrali niti 200 tisoč glasov. In uresničilo se je. Kdo za vraga vas je našponal, da bo to drugi Teš, Naivneži.

  • Bozz

   Ko boš kot v Venezueli in Grčiji po smeteh brskal za hrano, se boš streznil…ta čas prihaja.

 • centurion

  7 milijard € bančne luknje, 2 milijardi € TEŠ 6, milijarda$ pranja
  irangate denarja, 2milijardi € drugi tir…
  Račune bomo prej kot slej poravnavali vsi:
  tako desni kot levi davkoplačevalci,
  pa seveda tudi ta sredinski, ki so to s svojim glasom(ne glasom)omogočili.

 • Viktorh

  Horsta že osem mesecev ni med živimi, pa ga mešate v 2.tir.

 • Goran Madjar

  Ne zavajajte slovencev!!!!!!!!!!!!!

 • Kosobrin

  To je podpora vladi in poraz SDS.

  • Peter

   Prav. Veseli se, zaslužil si.
   Ko te bo udarilo po žepu, pa se boš spet pustil prepričati medijem, da je za to kriv SDS.
   Pa Kekca lepo pozdravi, Mojca te pa itak ignorira, no.

  • Janez

   MALOUMNEŽ !
   TA REFERENDUM JE BL CIVILNA INICIATIVA.
   Ne SDS iniciativa !
   RAJE POVEJ KOLIKO GLASOV JE BILO DANES. – ” PROTI”
   SMO
   MI DOMOLJUBNI PENZIONISTI – ZA VSAJ 100% POVIŠALI PODPORO VILIJU K. !
   VSAJ
   TO BI TI BILO – LAHKO JASNO. !
   Kaj – zavraga – pa bo
   “žal” sekretar Dragonja – svetoval. ? POJMA NIMA O GRADNJI ŽELEZNIC. L.r. J. KOMENDA

 • tarantela

  A gledate zdajle TV? Bogi VILI, spet jeclja.

 • Peter

  Vili Kovačič, izogibaj se lojtram….

 • Bozz

  Računi prihajajo…

  Pension Crisis Claims Ohio! Faced With No Funds Ohio Scrambles To Hold On – Economic Collapse News
  https://www.youtube.com/watch?v=1JeFSzwW2yQ

  Tudi pri nas bodo, ampak važno, da so butalci obkrožili, da so ZA ponovno krajo milijard eur davkoplačevalskega denarja ali pa sploh niso šli na referendum.

  Grčija, Venezuela…kmalu tudi v ZDA in pri nas. V mestih boste po smeteh iskali hrano, mi na podeželju bomo vsaj malo shajali, pa še tukaj večina noče delati na zemlji razen kmetov, noben več ne obdeluje zemlje v manjših mestih (5000+ ljudi) z okoliško zemljo kot včasih, razen redkih izjem. Župani na kmetijski zemlji okoli teh manjših mest na kateri se je včasih lokalno pridelovala hrana, gradijo razno razne trgovinske centre… Povsod bo hudo. Ampak važno, da greš v službo, v tovarne ali pisarne, kaj pa ko bodo trgovinske police prazne?

  • Peter

   Ne skrbi, šerif bo poskrbeo za svoje, de, za ustale pa, ko vas j..e, ubkrožil ste me, zdej pa mate kar ste tražili…

  • Peter

   Pa sploh ne vem, zakaj v tem vidite problem.
   Osrednji mediji bodo dolinčke prepričali, da je za vse njihove probleme kiva vlada 2004 – 2008.
   In dolinčeki bodo mirno verjeli, saj tej pravljici verjamejo že zdaj, no.

   • Bozz

    https://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/589-kdo-je-v-resnici-ivan-janez-jana-in-kakno-vlogo-igra-e-od-afere-jbtz-1988-naprej-

    “T.i. levi gredo na volitve, da volijo proti Janši, desni pa za to, da
    podpirajo svojo večno žrtev in so proti levim. 60% volivk in volivcev so
    paralizirali ravno s tem, ko so afere in aferice brez epiloga
    priskutile ljudem vse, kar se tiče slovenske politike. Mnogi vedo, da ni
    rešitev leve dol, Janševe gor ali obratno, kar se nam dogaja že 23 let,
    temveč je skrajni čas levim in desnim akterjem onemogočiti, da še
    naprej delijo, kregajo, razdirajo in omogočajo vladanje stricem iz
    ozadja.”

    Deli in vladaj oz. deli in kradi

    • Peter

     Ja, samo kdo je največ pripomogel k temu, da se je ljudem priskutilo vse, kot osrednji mediji, ki so v rokah levičarjev?

     • Bozz

      Poglej, po moje je Janša samo del večje igre, ki se igra povsod. Kontrolirana opozicija. Komunisti so od Lenina dalje to prakticirali. Tisti, ki pa ni bil kontroliran, so se ga pa znebili (Kramberger). Jaz Janši ne zaupam. Pa še s 666. glasovi je bil ponovno izvoljen. To so prostozidarski signali. V naključja ne verjamem, še posebej ne v politiki.

     • Peter

      Ja, povsem možno. In kaj predlagaš, da se kaj spremeni?

     • Bozz

      Noben živ človek ne spremeni več tega poleg korupcije na vseh ostalih področjih. Nimamo nikaršne moči več, še posebej tisti, ki verjamemo in iz zgodovine vemo, da je za prosperiteto in blagostanje ljudi edino uboganje Svetega pisma rešitev. Prihaja Božja sodba, edino On lahko to spremeni in tudi bo s svojim 2. prihodom, ki se nezadržno bliža:

      https://www.youtube.com/watch?v=hHBJRES-wIg

     • Peter

      Torej, nam ne ostane drugega, kot da čakamo na svoj konec?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Bog nas nima rad…

     • Peter

      Dokler se mam rad sam, me briga za druge.

     • Jovo Jamnica

      Mene tut… :-)

     • Peter

      zaj ravno editam en albuma od Billy Cox-a. Je špilu bas s Hendrixom u bandi ciganov…Nitro Function se mu reče, je dobra godba…

     • Jovo Jamnica

      Faca si. Ko ga zrihtaš, ga probaj nekak zalepit na kanalu…

     • Peter

      Ja, če je kaj na Jutjubi…

     • Jovo Jamnica

      Je nekaj. Mam že slušalke gor…

     • Peter

      Inđoj.

     • Peter

      Pol mam pa še Splash, Ut Pa Vischen za zrihtat, pa še album ud unga Cata Stevensa, k je rat Yusuf, en Apple k se smeje al kva, pa ni bohve kva, no…

     • Jovo Jamnica

      Svašta. Coxovi pičijo priredbo Kinksof… You really got me

      https://www.youtube.com/watch?v=fTTsY-oz6Go

     • Peter

      Ja, sam jest sem biu dans na pivu pa sem že mal sesut. Jutri naprej, ishallah.

     • Jovo Jamnica

      Ni blema…

     • Jovo Jamnica

      Ha. Baba piči solo kitaro… Char Vinedge na Nitro Function

 • ogledalo

  Želeli ste in dobili. Sredinec za sekto!

 • Janez

  Z NAŠEGA STALIŠČA – JE REFERENDUM USPEL !

  161.000 LJUDI – JE GLASOVALLO – ” P R O T I ” VLADNEMU ZAKONU !
  To
  JE – VELIK – U S P E H !
  Namerno
  NAS
  1. JE BLOKIRALA RTV SLO !
  2. VLADNA STRAN IN NJENI POMAGAI – SO “ZAVAJALI” TEHNIČNO ITD. NEOZAVEŠČENE !
  Ker
  REFERENDUM NI BIL STRANKARSKI PROJEKT

  – JE IZID 161.000 GLASOV ” P R O T I ” – NAŠ VELIK USPEH. Uspeh cenjenega g. Vilija K.

  Od
  ZAČETNE PODPORE 48.000 GLASOV
  JE
  PODPORA NAM – PROTIVLADNI INICIATIVI – ZRASLA – NA 161.000 GLASOV.

  GLASOVI TEH 161.000 LJUDI – SO VELIKO VEČ VREDNI OD – ” GLASOV – ZA” L.R. J. KOMENDA

  • ogledalo

   53,5% jih je bilo ZA! In ste zmagali??!! Ha ha ha ….. Sredinec ste dobili! P.s. in nogometni sodniki so tudi zanič!

  • Jovo Jamnica

   Vse, kar je majn od 342.707 glasov – PROTI – …je poraz, ob pogoju, da je vsaj 1 glas – ZA – majn. 161.000 glasov – proti – je strahoten poraz!!!!

   • Janez

    Ah – ti – nemislečnež !
    ZA 100.000 VEČ PODPORNIKOV, OZAVEŠČENIH PODPORNIKOV IMAMO – TO JE USPEH.
    Gre
    ZA 161.000 LJUDI – LJUDI – NE GLASOV !
    Ki
    SMO ZAVESTNO, ODLOČNO !
    PROTI
    POKARDELJASTIM POKOMUNISTOM. A ne opaziš tega.
    Vladni predlog
    SE BO – SESUL !!!
    – OB SOOČENJU Z GEOLOŠKO STROKO IN PREDLOGOM DR. UMEKA ! L.r. J. KOMENDA
    P.S.
    VSAJ
    100.000 NOVIH PODPORNIKOV SMO PRIDOBILI ! Mi. Slo protikomunisti.
    Se zdiš – “Slep si kot kura”!?

    • Jovo Jamnica

     Ja. 30.000 od tega je najbrže prispevek Kordešove Levice.

   • Janez

    Mi !
    SMO SI PRIDOBILI NAD

    – 100.000 NOVIH PODPORNIKOV,
    KI NE ZAUPAJO !
    ” S M C ” KARDELJASTI ” DR. CERARJEVI VLADI. To je naš velik uspeh ! L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  POPOLNA !

  ” N E P O M O Č ”
  – CIVILNI INICIATIVI CENJENEGA G. VILIJA K. – S STRANI – RTV SLO !

  Je
  ŠE EN RAZLOG VEČ – ZA U K I N I T E V !!!

  – T.I. ” O B V E Z N E NAROČNINE – NA RTV SLO”
  Argumentacija – niti ? NI POTREBNA ! Diskriminatoren odnos državnega medija !
  Do
  POVSEM POZITIVNE DAVKOPLAČEVALSKE, OBČANSKE
  – ZA VSE R. SLO PREBIVALCE – POZITIVNE POBUDE !
  RTV SLO !
  VAŠ IGNORANTSKI ODNOS DO – NAŠE CIVILNE INICIATIVE – JE BUMERANG. L.R. J. KOMENDA

 • Peter

  Predlagam vladi tov Cerarja, da na valu izjemnega uspeha na referendumu, razglasi Zakon o tretjem, četrtem in petem tiru.
  Ne bodmo no malenkostan, pa dajmo zravan še šestog, okol Goloveca, deu meu še najlepš mest na svet kej ud tega, je še dodao tov žepan, de.

 • samotoje

  Žalosten dan, tale referendumska nedelja. Spet so zmagale Butale.

  • Janez

   Ni !
   Žalosten dan?!
   K začetnim 48.000 podpornikom – smo pritegnili novih 100.000 nas Slovencev ! TO JE USPEH !
   Kritičnih
   DO MANIPULANTSKEGA IN NESTROKOVNEGA ODNODA SMC – DO NAS. L.R. J. KOMENDA

   • Jovo Jamnica

    Vili Kovačič‏ @DrzavljanK Sep 11
    More
    Največji dosežek naše fronte je,da nas podpira Združena levica. Zmaguje ZDRAVA PAMET.

    • Janez

     No ja ?
     ZL ?
     Samo, da ne boste uzakonili
     1. – po zgledu “pivomana” L. Mesca- da “moramo vsi piti pivo” – tudi nealkoholiki – kot jaz !
     2. – pa Stalinov “svetli vzor” naj ZL VSEKAKOR ZANEMARI: sicer bomo ZL – IZLOČILI IZ
     R.SLO PARLAMENRARNEGA ŽIVLJENJA.
     VKP B STALIN JE BIL NAMREČČ GROZLIV POLIT MNOŽIČNI MOROLEC IN ROPAR 510
     TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA. Česar maloinformirani ZL – JI NITI NE VEDO.
     TAKO
     KOT NE VESTE – NITI ZA ROSTNO IME T.I. VSEM NAM ZNANEGA ” MARŠALA TITA”
     3. – NASTOP ZL M. KORDIŠA – NA ZADNJEM SOOČENJU RTVSLO – PA JE BIL KOREKT. !

     ZL NAJ SE USMERI V NORMAL SOCIALDEMOKRATSKE VODE.

     Sicer bomo za njeno uradno ukinitev. Nove KPS NIKAKOR – NOČEMO. L.R. J. KOMENDA

     • Jovo Jamnica

      Normalna SPD je včeraj dobila veliko klofuto od Nemcev.

 • Janez

  NAJ – PROOSIM !
  Kdo
  IZRAČUNA, KOLIKO MINUTAŽE JE RTV SLO –
  NAMENILA PREDSTAVITVI – N E V L A D N I H PREDLOGOV PROJEKTOV 2. TIRA.
  ZELO?
  MALO ALI – NIČ – MINUTAŽE – ZA NEVLADNE PROJEKTE.
  ZLASTI

  PREDLOG DR. A. UMEKA

  – O PREDORU SKOZI DOLOMITNO PLAST POD POVRŠINSKIM
  KRAŠKIM APNENCEM !
  Je
  VREDEN VSE – RESNE POZORNOSTI – STROKOVNJAKOV IN PREBIVALSTVA R.SLO. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  RTV SLO JE – SE ZDI?
  Odigrala zelo negativno vlogo v zadevi – FEFERENDUM 2. TIR.
  JAZ
  IN MOJI ŠTEVILNI ZNANCI
  – RTV SLO NIMAMO ZA VERODOSTOJEN IN ZAUPANJA VREDEN DRŽAVNI ZAVOD.
  Pričakujemo in zahtevamo
  – UKINITEV OBVEZNE NAROČNINE NA RTV SLO.

 • MEFISTO

  Tetek iz ozadja je sinoči mislil, da mu je končno prišlo, pa se je v hlače le poscal.

 • Občasni Komentator

  Referendumsko pobudo sem podpisal vendar včeraj nisem šel na referendum, ker me preprosto VIli & Co. niso prepričali z arugmenti. Nihče ni govoril o 2. tiru na RTVSLO tako, da zdaj sklicevanje na državno TV ni ravno umestno, ker preprosti nihče ni animiral dovolj ljudi, pa še tisti, ki so šli so bili za zakon. Torej, ko nekdo tako slabo vodi kampanjo naj to prizna in neha nakladat o ustavnem sodišču in ne vem čem, ampak se vpraša o lastno sposobnosti. Kako lahko zaj…takšno stvar? Tako, da so ti argumenti slabi. Prvič, promovirat projekt Duhovnika, ki ni potrjen je neumnost. Človek nima privolitve v svojo izvedbo s strani stroke, in brez tega patenta ne bi nikoli dobil gradbenega, drugič je v sporu interesa. Nihče v oddaji niti enkrat ni izjavil jasno in razumljivo, da niso proti drugem tiru, ampak proti takšnemu načinu meglenega sofinanciranja. Skratka, za resne debate se je potrebno resno pripravit, imeti dobre retorike ne pa g. Vilija, ki je roko na srce nesposoben.

  • MEFISTO

   Ni nesposoben.

   Res pa je, da ne zna veliko govoriti in nič povedati, kot vsega dobrega siti zagovorniki zlatega tira na soočenju.

   Po stilu in vsebini pisanja te resno sumim, da nisi ravno občasen komentator na tem portalu.

   • Občasni Komentator

    Zakaj? Ker imam svoje mnenje? Lahko bi nehal s udbaško sumičavostjo in se zamislil proti komu je bil referendum izgubljen. Vladna stran se je nenehno izogibala odgovorom in je za en k…predstavila svojo stran, in smo kljub temu pušnili. Itak, da je kriv nesposobni pobudnik referenduma. Kdo pa?

  • FRANC3

   mALO SI STVARI POMEŠAL. NASPROTNIKI ZAKONA SO KAR NEKAJKRAT POUDARILI, DA so za izgradnjo 2. tira Koper – Divača. So pa poudarili, da niso za TAKŠNO TRASO in NE ZA TAKŠNO CENO.
   Ko boš dobil položnice za 2. tir, ti bo vse jasno. Toda ko ga imaš polne hlače, je prepozno

 • dr Janez Sveti

  Pojdi in delaj, kar ti notranji JAZ govori, četudi te Razum straši :)
  DR Janez Sveti vesoljc

  • indijanka

   Notranjost mi povzroča samo zmešnjavo. Ne poslušam je več. Posel me nikoli ne straši. Zdaj delam trdo in mogoče mi že konec prihodnjega meseca uspe v Bukarešto za teden dni, da pridobim certifikat. Potem grem pa lahko v sistemu kamor želim. Tega me pa res ni strah. Zapišem in opravljeno odkljukam.

   • dr Janez Sveti

    Si rada v sistemu?
    DR Janez Sveti Neuklonljivi

    • indijanka

     V RLR ju imam napisano, da sem nevodljiva. Nepredvidljiva sem..to ti itak veš. Drugače pa uživam v spoznavanju procesne logike. To mi omogoča samo velik sistem. Pariz mi je najlepše mesto na svetu. Veš zakaj? Ker sem bila tam lahko vsak dan nekdo drug. To mi ponuja tudi velik sistem. Nešteto vlog in odnosov.

     • dr Janez Sveti

      Se bom vzdržal komentiranja..tokrat.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Ropotulja sem. Preveč ti povem.

     • dr Janez Sveti

      Ne.Skrivajo samo goljufi.
      DR Janez Sveti somrak Bogov

     • indijanka

      :) preudarni ljudje, ljudem ki razmišljajo popolnoma drugače od njih samih in jih ne razumejo niti v najenostavnejšem, ne razlagajo svoje zgodbe. Izgubila sem svojo preudarnost. Veliko dela me čaka.

     • dr Janez Sveti

      Preudarni, samozavestni in pokončni ljudje stojijo za svojo zgodbo in se ne prilagajajo lestvicam priljubljenosti. Samo takšni imajo vpliv na dolgoročen razvoj družbe. Ostali so modne muhe enodnevnice.
      DR janez Sveti Večni vesoljc

     • indijanka

      Pametno….in dolgočasno. Poznaš tisto pesmico od Cenova o angelčku in vragcu na rami. Pogrešam tistega vesoljčka, ki mi je ponujal oba. Tko živ se mi je zdel. Z iste zvezde.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!