Afera #IranNLBgate: Najhujši gospodarsko-politični kriminal v samostojni Sloveniji mora dobiti epilog!

Foto: iStock

Branko Grims, Anže Logar in SDS, vztrajajte! Afera Farokh je dejansko tako huda, da terja in hkrati omogoča čistko v slovenski politiki.

Po poletnem razkritju Grimsove Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, da je bila med letoma 2009 in 2010 prek naše največje banke NLB oprana milijarda dolarjev za namen jedrskega terorizma, se lahko slovenska vladajoča politika delno očisti pod pogojem, če na svetlo postavi organizatorje in izvrševalce pranja denarja. Znano je, da so najpomembnejši politiki  slovenske levice vedeli in še vedo, kdo je organizator tega kriminalnega početja, saj so njihovo početje dopuščali in ga tudi zaščitili z molkom. V kolikor želi Slovenija obdržati vsaj trohico kredibilnosti, ima na voljo dva koraka: da akterje pranja denarja nemudoma spravi pred sodišče, vsi, ki so dali tihi pristanek, pa morajo nemudoma odstopiti. Tukaj ne more biti izgovorov, da zakoni tega ne zahtevajo, da zadeve niso jasne, da je treba upoštevati človekove pravice, da zadeva še ni dozorela in podobnih izmikanj.

Aretacije, lisice in preiskovalni zapor za vpletene, odstopi s funkcij za seznanjene
Dokazov za utemeljeni sum omogočanja teroristične dejavnosti in najhujše kriminalitete mednarodnih razsežnosti je za nekatere odgovorne dovolj, zato se morajo takoj zgoditi aretacije, lisice in preiskovalni zapor. Izvrševalce je treba nemudoma predstaviti javnosti, za kar se trudi komisija v rokah SDS, od njih pridobiti podatke o naročnikih in svetu sporočiti, da je Slovenija zavezana politiki omejevanja jedrskega oboroževanja, kakor je te dni s kritiko Trumpove politike do Irana izjavil zunanji minister Erjavec.

Kot vse kaže, se to ne bo takoj zgodilo. Cerar–Židan–Erjavčeva politika je očitno ocenila, da tranzicijska mafija, ki je prala denar, zahteva, da se zadeva pomete pod preprogo. Težko je drugače kot s političnim dolgom za oblast razložiti ustanovitev Möderndorferjeve komisije, ki želi Logarju odvzeti dokumente in preiskavo ter tako onemogočiti sodni epilog.
V kolikor aferi Farokh ne bomo prišli do dna, bo nad Slovenijo obvisel sloves kriminalne, mafijske države. Madež bo presegal madeže držav tretjega sveta, saj se je kriminalna zgodba primerila sredi Evrope. Pomemben razlog je tudi v tem, da na srečo ni skrita, temveč je dobro znana celotni finančni eliti v Evropi in svetu.
V kolikor politiki, ki so prikrivali kriminal, ne nameravajo odstopiti, prevzemajo nase odgovornost za izločitev Slovenije iz družbe demokratičnih držav, kar nakazuje že škodljiva razsodba arbitraže o meji, ki mora Sloveniji služiti kot zadosten opomin.

Nova diplomatska sramota Erjavca in skrajne levice – pamet bi solili celo Trumpu
Te dni sem bral o novem diplomatskem idiotizmu slovenskih levičarjev, ki so zaskrbljeni nad ravnanji Trumpa v zvezi z Iranom in so mu to prek Karla Erjavca sporočili, ob tem pa zamolčali, da so doma oprali milijardo dolarjev iranskega terorističnega denarja. So mar naivni in mislijo, da CIA tega ne ve? Da se o tem prepričamo, bo treba le počakati na novo diplomatsko zaušnico Sloveniji. ZDA so upravičeno zaskrbljene nad jedrskim oboroževanjem muslimanske republike in  trdijo, da je ravnanje Irana v nasprotju z resolucijo varnostnega sveta Združenih narodov iz leta 2015, ki Teheranu prepoveduje razvoj raket, “zasnovanih tako, da nosijo jedrsko konico”.

Erjavec pa ob tem novinarjem razlaga, da Slovenija ni podprla Amerike in podpisala pogodbe o prepovedi jedrskega orožja, ker meni, da ni popolna in je v nasprotju s Pogodbo o neširjenju jedrskega orožja (NPT). A to še ni vse. Erjavec je pred dnevi v New Yorku ob robu zasedanja 72. Generalne skupščine ZN šel še dlje in celo podprl iranskega zunanjega ministra Džavada Zarifa, s katerim sta družno izražala zaskrbljenost glede stališča ZDA, da je bil dogovor napaka.

“Skupaj sva ugotovila, da je zelo pomembno, da bi ta dogovor obstal, ker potem ne bo več mednarodnega zaupanja pri sklepanju tovrstnih dogovorov. Tudi pri Severni Koreji bo verjetno potreben dogovor, kako preseči sedanjo krizo in če eden od akterjev čez čas povsem spremeni stališče, se lahko poruši zaupanje glede tovrstnih dogovorov, ki so po mojem prepričanju nujno potrebni,” je v petek dejal Erjavec.

Erjavec predstavlja vso bedo nesposobne levičarske zunanje politike
Seznam Erjavčevih grehov je praktično neskončen: je pospeševalec enosmernega prilizovanja Rusiji, v tujih državah je imenoval dvomljive konzule, ki se danes nahajajo v zaključnih kazenskih postopkih zaradi afer in finančnih malverzacij; odobril in kril je izredno velike, nepotrebne stroške privilegiranim diplomatom, s hvalisanjem med arbitražo o meji je naredil slovenskemu narodu ogromno škode, svoj položaj tudi redno uporablja za notranje politične igrice, za kar bi moral odgovarjati pred ustavnim sodiščem.

Zaradi nesposobne Cerarjeve vlade in Erjavčevega ministrovanja Slovenija pospešeno izgublja ozemlje, ugled, mednarodne zaveznike in prijatelje ter gospodarske povezave. Možna razpleta sta le dva: konec Slovenije, kakršno poznamo, ali konec obdobja izživljanja levičarske politike nad lastnim narodom.

Franci Donko

 • soc

  Novica, ki ni novica režimskega medija, ni novica.

  Resnica, ki ni resnica režimskega medija, ni resnica.

  Veliki Brat in Orwellov 1984? Ne, Kučanova Slovenija 2017. Kapo dol optimistom…

 • ljubinica

  Ne verjamem, da bo kriminal IranNLBgate dobil epilog.
  Zato ker imajo akterji pod kontrolo sodstvo in medije.

 • Zdenka Novak

  potem grim je na prvem spisku janez janša in šele potem ostali.se ga boš znebil.kok grim izreče enih laži sam da bi omogočil janši drugo leto da pride na vlado.koliko dokazov imamo da grim resnico ponareja.primer.slike iz grobiš napiše da so jih pobili komunisti v resnici pa so sliko odvzeli iz avšvica.pa še bi se lahko naštevalo.kdaj bo kdo kaj odgovarjal za laži.

  • soc

   Buh te nima rad, kateri Novak-nick je že to ene in iste prizadete aktivistične budale? Drek lista, takoj.

   • Zdenka Novak

    lepo da si priznal da si ena prizadeta aktivistična budala in drek lista..lepo da sva se spoznala jaz sem samo zdenka.

  • pajot

   he,he,he…Zdenka,Zdenka…si končala prvi razred osnovne šole?

   • Steiermark

    po njenih komentarjih sodeč, ponavlja že 3. – prvi razred OŠ….ali pa je ena izmed tistih, ki se po dolgotrajnem trudu nemore integrirati….

 • tasilo

  SDS, vi ste kreteni par exellence, ki s svojimi še tako plenitimi zamislimi nikoli ne boste prodrli. Nikoli! Mark maj vordz™! Bebci ste, ker vse zločinske rabote pospremite z besedno zvezo “slovenska levica”.

  S tem vsem rečem dajete političen prizvok. Če stvarem dajete političen prizvok, boste avromatično naleteli na nasprotnike. Nasprotniki bodo vedno najmanj tisti, ki podpirajo to vašo “levico”.

  Če boste pa vse skupaj predstavili kot navaden kriminal, bodo pa tudi levičarji razumeli, da gre za kriminal, ki ni vezan na politično prepričanje. Tako nasprotnikev ne boste imeli, saj ni nikogar, ki bi podpiral kriminal! Javnost lahko podpira leve ali desne, kriminala pa ne. Zato že končno opustite političen prizvok. Roko dam v ogenj, da boste naleteli na več odobravanja in podpore pri javnosti.

  Antoniusi in Kučkoti in vsa ta družba, premislite dobro, kaj vam govorim in vbijte to Jajotu in Logarju in Grimsu in podobnim v glavo. Boljšega nasveta zlepa ne boste dobili.

  KRIMINAL NE POZNA POLITIČNEGA PREPRIČANJA!

  • tohuvabohu

   No, kakšne posebne bistroumnosti tudi pri tebi ne vidim.
   Znano je, da so najpomembnejši politiki slovenske levice vedeli in še vedo, kdo je organizator tega kriminalnega početja.
   Po tvojem bi moral reči “politiki slovenskega kriminala”? LOL.
   Sicer si pa naložil vsaj glede Logarja.

  • ljubinica

   Kriminal mogoce res ne pozna politicnega prepricanja.
   Pozna ga pa slovensko sodstvo, zato kriminala levicarjev ne preganja. Bavcarja ne stejejo za pravega levicarja (osamosvojitelj!), zato ga ne pustijo pri miru tako kot “prave” levake ….
   Tonin: Jansa ni politicni zapornik, Jansa je politik v zaporu ….

 • radames

  Narod je za tole pizdarijo izvedel tik pred referendumom. Ozaveščen narod bi šel plebiscitarno na referendum in glasoval proti. Ravno zaradi te pizdarije, ki so jo skotili talevi in so skotili tudi horuk akcijo za 2. tir.
  Ampak, narodu se hebe, kako bo živel. Ostali so doma, ni se jim dalo pretegniti udov za odhod na volišče.
  Hec je pa v tem, da bo narod pizdil, če bo z 2. tirom kaj narobe. Zakaj niste “pizdili” včeraj, VSI odšli na referendum in glasovali PROTI???

  • ljubinica

   Mogoce se pa ljudstvo ni odpravilo na volisce, ker iz izkusnje ve, da so referendumi pri nas brez veze, saj oblast izide obide, ce ji ne ustrezajo ….

 • Miha

  V Sloveniji sodnega epiloga za tovrstni kriminal definitivno NE BO.
  Če bo, bo v tujini in zaradi pritiskov tujine.
  Volilne udeležbe povejo vse o Slovencih, koliko jim je do skupnega oz javnega.
  Slovencem je vseeno, briga jih, kako in kdo upravlja z njihovo državo in državnim premoženjem.
  Zato lahko kradejo in lažejo kolikor hočejo.

  • ljubinica

   Tudi v tujini ga ne bo.
   Le kje?

 • Janez

  AH !
  NAJ SI KRIVCI ZA ” IRAN NLB GATE” IN BANČNE LUKNJE ITD.
  NAJ
  SI NE DELAJO UTVAR: bodo prijavlljeni, toženi, sojeni !
  Sodne
  Ex KP, ZK “VRANE” ODHAJAJO – V PENZIJO,
  ALI. PA SO NEUPORABEN PARAZITSKI, ZASTAREL BALAST – KI BO? Odpadel. L.r. J. KOMENDA

 • Franjo Trojner

  Juncker totin našim mafijcem ne bo nič naredo, je sam svojo afero komaj v kalne vode spelo. Zagotovo bomo pod drobnogledom ZDA, Kanade , Avstralije, Japonske, Anglije in morda Francije in Nemčije. Toda tudi te države ukrepale ne bodo, njihovi tajni agenti bodo samo spremljali aktivnosti naših dvojnih agentov in njihove aktivnosti v povezavi z Iranom, ki mimogrede ponovno pripravlja preizkus novega jederskega orožja. A so naši zopet kak drobiž od mijarde $ v banki na črno opral?

 • Domoljub

  Levičarji imajo tako imuniteto za vsa kazniva dejanja.

 • Janez

  ŽIVELI MI – VZTRAJNIKI !
  V
  BISTVU SMO MI ZMAGALI. ZDAJ NAS JE DOKAZANO ŽE 161.000 ” PROTI” EX KP, ZK-JEM.
  ZGLEDUJMO
  SE PO R. AVSTRIJI.
  PROČ OD EX YU.
  ŽIVELA MARIJA TEREZIJA
  – DOBRA, VELIKA VLADARKA. PROSLAVIMO 300 LET NJENEGA ROJSTVA.. L.R. J. KOMENDA

 • Sodni dan

  Za tak kriminal se ne sede v Slovensko zatožno klop , temveč klop ki jo je pred nekaj leti grel že tudi Slobodan Miloševič. Če dobi tale tožba epilog se lahko sodi tudi v haagu .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!