Akademsko društvo Pravnik: To je nedovoljeno in kaznivo ravnanje ministrice Maje Makovec Brenčič!

Foto: STA/YouTube

Akademsko društvo Pravnik izraža zaskrbljenost zaradi tona razprave, ki se v zvezi z blagoslovom prostorov Podružnične osnovne šole Polica odvija v sferi splošne javnosti in v sferi državne oblasti. Akademsko društvo Pravnik nasprotuje prikrojenim in neprepričljivim razlagam načela ločitve cerkva in drugih verskih skupnosti od države, ki so očitno podane z namenom izločitve določenih cerkva in drugih verskih skupnosti iz javnega življenja.

V Akademskem društvu Pravnik so ogorčeni nad poročanjem nekaterih medijev in ravnanjem oblasti zaradi blagoslova osnovne šole. Kot poudarjajo, načela ločitve cerkva in drugih verskih skupnosti od države ni moč razlagati na način, da bi to pomenilo njihovo izločitev iz družbe. Da je vključevanje verske tradicije v javno oziroma celo državno sfero povsem dopustno, je v odločbi Ul-67/14-11 z dne 19. 1. 2017 zelo jasno povedalo že Ustavno sodišče. Po mnenju Ustavnega sodišča je namreč povsem dopustno, da so npr. dela prosti dnevi določeni na podlagi tradicionalno uveljavljenega obhajanja verskih praznikov. “Ustavno sodišče pa je v odločbi Ul-92/07 z dne 15. 4. 2010 tudi zapisalo, da verska in svetovnonazorska nevtralnost države ni ovira za sodelovanje s cerkvami in drugimi verskimi skupnostmi.”

Ustavno sodišče je v odločbi Rm-1/02 z dne 19. 11. 2003 opredelilo bistvene sestavine načela ločitve države in verskih skupnosti, ki so: (1) da se država ne veže na nobeno veroizpoved, (2) da ni državne religije ali državne cerkve in (3) da so cerkve in druge verske skupnosti v svojih zadevah samostojne. Povsem jasno je, da preprost blagoslov objekta v okviru slovesnosti ob odprtju lokalne šole nikakor ne more pomeniti vezanosti države na nobeno versko skupnost ali kakršnokoli veroizpoved oziroma opredeliti določene vere kot državne religije ali cerkve.

Razlikovanje med verskimi skupnostmi je glede določenega vprašanja dopustno
Ob tem je pomembno poudariti, da slovenski pravni red ne prepoveduje šolam in lokalnim skupnostim, da bi se za blagoslov šolskega objekta dogovorile s katerokoli od cerkva in drugih verskih skupnosti, če bi to ocenili kot primerno. V konkretnem primeru je blagoslov opravil predstavnik Katoliške cerkve, ki ima na lokalnem območju daleč največ pripadnikov. V zvezi s tem je relevantna ugotovitev Ustavnega sodišča v odločbi Ul-92/07-23 z dne 15. 4. 2010, kjer je zapisalo, da je: “razlikovanje med verskimi skupnostmi glede določenega vprašanja dopustno, če zanj obstaja razumen, stvaren, v naravi stvari utemeljen razlog.”

Za presojanje dopustnosti blagoslova prostorov šole je po mnenju Akademskega društva Pravnik prav tako relevantno razlogovanje Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) v zadevi Lautsi in drugi proti Italiji z dne 18. 3. 2011. Sodišče je tu odločilo, da je stalno soočanje učencev z verskimi simboli (kot je križ v učilnici) dopustno. Odveč je poudariti, da je v konkretnem primeru šole na Polici šlo zgolj za kratek blagoslov šolskega objekta na slovesnosti ob njegovem odprtju.

Blagoslov šolskih objektov na slovesnosti ob odprtju je del dragocene slovenske tradicije in kulture, ki bogati
Prav tako so v Akademskem društvu Pravnik poudarili, da spoštujejo načelo ločitve cerkva in drugih verskih skupnosti od države ter nasprotuje razglasitvi katerekoli cerkve ali druge verske skupnosti ali svetovnega nazora kot državnega. Ob tem opozarja, da je kot državni vrednostni nazor prav tako nedopustno razglasiti ateizem, agnosticizem ipd. “Akademsko društvo Pravnik zato zagovarja pluralističen pristop, ki kot edini nevtralni pristop spodbuja spoštovanje, sobivanje in prisotnost vseh ver in svetovnih nazorov v javnem življenju,” so zapisali v javni izjavi.

Blagoslov šolskih objektov na slovesnosti ob odprtju je po njihovem del dragocene slovenske tradicije in kulture ter lahko tako slovesnost samo obogati. “Lokalne oblasti, starši, ravnatelji in učitelji sami najbolje poznajo krajevne običaje ter želje domačinov. Povsem neustrezno je zlorabljati tako tradicijo za poglabljanje ideoloških delitev in za ceneno nabiranje političnih točk,” so kritični v akademskem društvu. V skladu z načelom subsidiarnosti naj bo vprašanje organizacije slovesnosti ob odprtju lokalne šole stvar pristojnosti deležnikov v lokalni skupnosti, ne pa stvar vsiljevanja državnih pisarn.

Na drugi strani številnim slovenskim osnovnim šolam v času obnove šolskih prostorov svoje prostore začasno odstopijo krajevna župnišča. Tako je bilo tudi na Polici. Popolnoma ustrezno in normalno je, da si skupnosti, ki opravljajo splošno koristno dejavnost, na lokalni ravni medsebojno pomagajo in sobivajo v sožitju.

Oblast se mora vzdržati tovrstnih nedovoljenih in celo kaznivih ravnanj
V Akademskem društvu Pravnik z zaskrbljenostjo spremljajo zahteve po uvajanju sankcij za kratek blagoslov ob slovesnosti odprtja novega šolskega objekta, ki jih je sprožila ministrica izobraževanje Maja Makovec Brenčič po linču dominantnih medijev.  “Te zahteve so po svoji naravi bližje načelom totalitarne države kot načelom svobodne demokratične ureditve.” Akademsko društvo Pravnik zato pričakuje, da “bosta izvršilna in zakonodajna veja oblasti zadržali politične pritiske uvajanja kazni za izvedbo preprostega blagoslova, ki bi ga bilo ekscesno umestiti v kategorijo nedovoljenih, prepovedanih ali celo kaznivih dejanj v javnem šolskem prostoru,” so še zapisali.

C. Š.

 • althar

  Shizofreni odziv Makovec Brenčičeve je le še en dokaz več, da je treba levičarstvo obravnavati kot mentalno motnjo.

  • !

   Se strinjam.

 • Gru

  Kokr koli obracate , ste krsili ustavo Slovenije ;)

  • Anton

   kršili ustavo? Utemelji!

   • Gru

    Nebom, kr sam poisci , ker del ste krsili ;p

  • _

   na trepalnice se postavite, blagoslovi objektov v tej krščanski državi so in bodo.

   • rabbit

    Seveda bodo, kar je edino pravilno, niso pa kršili nobenega člena ustave, ker je ravno ustavno sodišče v svoji razlagi povedalo kaj bi bila kršitev. Šola pa sploh po pravnem položaju ni bila šola, ker ni imela v tistem trenutku uporabnega dovoljenja, ampak je bil objekt, ki ga je zgradila občina in ga je župnik blagoslovil. Konec debate.

 • _

  Brenčička, mojega glasa NE BOŠ dobila.

 • _

  antikristi levičarji podpirajo šeriatizacijo, ker so sovražniki Kristusa.

 • RATATA

  Kako naj taka smrdulasta fukjenka ve kaj je prav in kaj ne, je ja iz cmerarjevega gnezda.

  • Mojca pokraculja

   Ja glih tle je “keč” ! Taka smrdula iz tapravga gnezda točno ve kaj je treba nardit. Ni važno kaj je prav in kaj ni, kdo se pa o tem sploh sprašuje, no ?
   Mene pa bolj zanima kako se je njena inšpektorca, ki sicer bere pismo pri nedeljski maši, zmazala?

   • RATATA

    O, a res, inšpektorica bere Pisma pri nedeljskih mašah(?)…., potem se ji ne bo treba “izmazati”, temveč bo lahko le razsodno odločila kar je prav, saj ona to ve. Da ji le ne bi kaj nagajali.

    • Mojca pokraculja

     Sorči, res misliš, da sme razsojati mimo ministrice ? To sploh ni pristojnost oziroma stvar inšpekcije kot prvo, drugo pa neodvisni organ pa to ? Pa šef neodvisni, haha, pol se bomo pa zbudili !

 • .

  levičarji so največji Kristusovi sovražniki, to je podlo, ne smejo imeti oblasti nad narodom.

 • MižekFiga

  /0% državljanov Slovenije simpatizira s SKD (nekdanjimi “slovenskimi krščanskimi demokrati”). Mnogi smo bili krščeni še v mladih letih. Ustanove pač ne, ker so v njih prevladovali komunisti.
  VELIKO večino nas ne moti posvetitev. ZL ali po novem Levico pa moti vse, kar ni Levičarsko. To je OZKO SPREJEMANJE RESNICE, ki služi sam provokaciji. Ni človeško sprejemljivo, ker jo vzpodbija doma ZAMRZNJENI komunist, nesprejemljiv za evropsko socialno demokracijo!
  Večni komunist ddr. kUČAN IN NJEGOV APOSTOL ŠTEFANČIČ (Rtv Slo) ustanovitelja in pobudnika neživljenske Levice, SRAMUJTA SE! FUJ!

  Županu predlagam, da koncesijo uporabe objekta iz državljanskega denarja, za 50 let preda Župništvu v Grosupljah !!!

 • stajerc5

  Rdeci troti, vam gre na zivce par kapljic zegnane vode, postavljate pa nam dzamijo in bolje da ne zacnem o kurbirski dzamijski ulici. Sterite se ze nekam in ne hodite vec nazaj!
  Ko pridemo do vlade, rabimo vsaj en teden seriatskega zakona, da se ocistimo nesnage!

 • Ryuk

  Makovec Brenčičeve ne bi bila predsednica vseh slovencev. Še dobro, da bo popušila.

  • evropski krščanski narodi

   se strinjam.

  • Franc Šink

   Saj je že.

  • Kosobrin

   In še nekateri drugi tudi ne. Predsednik bo samo eden.

  • samsara

   Se bo še prej z ‘gazdo’ zmenila kje pa kdaj, de.

 • Franjo Trojner

  Gospa ni ne moralna ne politična avtoriteta zato niti ministrca ne bi smela več biti, kar je po izbruhu afere dodatkov za stalno pripravljenost že prav vsakemu teletu v državi jasno. Predsednica, države ne se hecat no!

  • ,

   točno tako.

 • Slovenka

  Nima bolj pametnega dela? Naj gre delat v Revoz, tam jim primanjkuje ljudi, namesto da nadleguje poštene ljudi. Brenčička, Brenčička, nomen est omen v tvojem primeru. Si namreč res sitni brencelj.

 • .

  Brenčič zakaj si sploh ministrica, če te motijo običaji krščanskega slovenskega naroda!!!!?

 • !

  kristjani so predolgo molčali, to je ta problem v tej propadli Evropi.

 • _

  antikristi levičarji podpirajo šeriatizacijo, ker so sovražniki Kristusa

  • Steiermark

   ….in ljubčki satana….

  • dr. Saint straw man

   Levicarje vodijo iluminati to so jajceglavi kuscarji ki prihajajo direktno iz drugega Sonca. In na doloceni stopnji ti dajo iluminati tri moznosti. Ali bos castil Marxa, Kucana in podobne ali se bos daroval za hrano njim ali pa bos castil islam in Mohameda. Tako je vse to povezano.

 • karpelec

  Tako je , če si bolj papežki kot papež. V Butalah nič novega. A mpak samo v Butalah.

 • Anton

  trije kandidati za predsednika države, za katere prav gotovo nebi dal svojega glasu so:

  aktualni predsednik države Borut Pahor
  aktualna minsitrica za znanost, šport in izobraževanje Maja Makovec Brenčič in
  aktualni župan občine kamnik gospod Serpentinšek ups gospod Šarec

  Obrazložitev: vsi od naštetih so

  – populisti, neiskreni, samovšečni
  – aktualni funkcionarji, kateri po mojem mnenju nebi smeli kandidirati za predsednika države (moje subjektivno mnenje je da je to/bi moralo biti nevskaldju s pravnimi predpisi)

  Naslednji korak selekcije

  Boris Popovič
  aktualna predsednica stranke NSI Ljudmila Novak

  Obrazložitev:

  kot zgoraj omenjeni imajo tudi kandidati eno skupno točko in sicer

  so aktualni funkcionarji
  so populisti

  za ožji krog oz 3 krog potemtakem preostanejo

  Angelca Likovič
  Andrej Šiško in
  predstavnica največje opozicijske stranke sds Romana Tomc

  končna selekcija

  predstavnica največje opozicijske stranke sds Romana Tomc
  Andrej Šiško

  Toliko od moje strani!

  • RATATA

   Dej to še pod prispevek od Romane Tomc nalimi.

 • antimur

  Te svinje komunajzerske uničujejo vse, kar je slovenskega. V kolikor poslušaš našo domačo glasbo, med katerimi so svetovni mojstri kot sta pokojna Avsenik in Slak, si za to Kučanovo bando zaostal, pa tudi poslušati jo nimaš kje. Lahko pa poslušaš glasbo iz bivšiš republik YU, ki jo radijske postaje nabijajo do onemoglosti, razen redkih izjem. Islamistom nudijo vse, kar si ta nazadnjaška in krvoločna drhal umisli, nad katoliki, ki so povsem neškodljivi in že od nekdaj na slovenskem, pa izvajajo grozljiv pritisk, ki še v bivši yugi ni bil tako pokvarjen. Potem si še pa takšna kuzla kot je Brenčička dovoli kandidirati za predsednico vseh Slovencev.
  P.S.: Opažam, da bolj kot se približujejo volitve, takšne in drugačne, je vedno več vidnejših politikov, ki zatrjujejo, da hodijo k maši. Naj jim povem, da smo spregledali že zdavnaj takšne razstrgance, tudi Novačka in Tonin hodita k maši, od maše pa po navodila v Murgle. Peterle si jih pa menda izmenjuje s Kučanom kar po faxu.

 • Franjo Trojner

  Akademsko društvo Pravnik izraža zaskrbljenost zaradi tona razprave, ki se v zvezi z blagoslovom prostorov Podružnične osnovne šole Polica odvija v sferi splošne javnosti in v sferi državne oblasti. Žaljivo je, da nas KRISTJANE levičarji ljubkovalno označujete za katolibane, ovvce in nas zmerjate z fašisti in nacisti, kar posebno skrbi ker se približujejo tako predsedniške, kot parlamentarne volitve, zato levičarji
  mobilizirate svoje volilno telo s tem, da brezsramno udrihate po RKC in kristjanih, ta kristjanofobična dejanja se bodo do dneva volitev samo še stopnjevala. Začne se z kristjanofobičnimi izjavami v medijih, nato se pričnejo skrunitve naših cerkva z raznoraznimi gnusnimi grafiti in samim fizičnim poškodovanjem cerkvenih objektov in na koncu še pride kakšen grafit v stilu:” Kristjani, klali smo vas 1945, klali vas bomo 2013″.To je napis na steni ene od diskontnih trgovin na Zaloški cesti v Ljubljani. Žalostno toda resnično je dejstvo, da se leva politična opcija z vsemi svojimi civilnimi gibanji in aktivisti spusti na tako nizek nivo obračunavanja z ideoliškimi tekmeci. Še posebej če vemo, da se je leta 1991 ob popisu prebivalstva 1369873 državljanov opredelilo za kristjane in 84586 za ateiste, o čem se mi torej danes pogovarjamo? Če je v tej državi kdo diskriminiran smo zagotovo to kristjani! Diskriminacija kristjanov se najpogosteje kaže v naslednjih oblikah:
  a)– zavrnitev človekovih pravic kristjanov
  – kršitev svobode izražanja
  – kršitev svobode vesti
  – kršenje pravic staršev glede vzgoje otrok
  – kršitev institucionalne ali kolektivne razsežnosti verske svobode
  – diskriminatorna politika “enakih možnosti”.

  b) Nestrpnost se kaže v obliki naslednjih dejanj:
  – marginalizacija kristjanov
  – onemogočanje enakega dostopa do služb
  – onemogočanje enakega dostopa pri sklepanju poslov
  – izključitev kristjanov iz javnega življenja
  – izključitev krščanskih simbolov iz javnosti
  – družbena depriviligiranost kristjanov
  – žalitve ali napeljevanje k žalitvam kristjanov
  – zavajajoče predstavljanje kristjanov v medijih preko negativne stereotipizacije.

  c) Sovražna dejanja so navzoča v naslednjih kristjanofobičnih dejanjih:
  – zločini iz sovraštva proti kristjanom
  – sovražna dejanja kot odrekanje storitev
  – vandalizem in onečaščanje verskih objektov.

  • Gru

   Komi cakam da izumrete skupaj z islamisti ;)

   • Steiermark

    Najprej boste pa krepnili vi, rdeča divjaška drhal, ki ste poklali več kot 200.000 zavednih in poštenih Slovencev in radi bi klali še naprej, in to bi tudi delali, kot ste do 1991, ko smo vas ugnali v kozji rog, vas rdeče talibane zarukane …. Dan, ko vas bo Matilda pospremila k vašim “najdražjim” pedofilsko morilskim pokvekam, v peklo, ni več daleč…..

  • Gru

   Drgac pa dragi Franjo, vse se vam katolibanom vraca ;) 2000let zatiranja drugace mislecih se koncuje . Sj vem da vas boli , ker niste vec nadvredni drzavljani ampak ste enako vredni kakor ostali drzavljani ;) Kj cmo vera izumira , tako kot krscanstvo tudi muslimanstvo ;)KONCNO ;) Pa ceprav vsi kricite da ni res ;)

   • Franjo Trojner

    Glej z menoj ne polemiziraj več, ker sem jaz Franjo Trojner katoliban!

  • Kosobrin

   V vsaki šoli je nekaj kristjanov in nekaj takih, ki v cerkev ne hodijo, ali so druge vere. Zato ima g. Brenčičeva prav. Take reči sodijo v cerkev.

   • Steiermark

    …… posebaj, v šoli, ki so jo zgradili vaščani, za svoj denar, brez prispevka države, kjer so živeli po svojih tradicijah in veri – ki pa je, od vedno Krščanska! Torej vi, rdeči telebani nimate tam kaj iskat, kajšele odločati, ali ljudje hočejo šolo imeti blagoslovljneno ali ne!

   • Franjo Trojner

    Morda je tako pri vas v pisani Ljubljani! Pri nas na Štajerskem so tisti otroci, ki ne hodijo k verouku redki, jih skoraj ni, enako je v Prekmurju, na Koroškem in Gorenjskem! Sicer pa nimaš se zakaj sramovati prednikov njihove kulture in krščanske vere, saj so postavili temelje civilizirani, napredni, bogati Evropi.

    • Kosobrin

     Sem jaz turi iz Štajerske, tako da ne mi s takimi!

     • Franjo Trojner

      Kosobrin podi priden, dober in ponosen sin Štajerske dežele! Sam veš, da tu komunistov nikoli nismo marali!

    • Kosobrin

     Kultura je eno, to delati v osnovni šoli, kjer je veliko staršev takih, ki niso bili za ta blagoslov, pa drugo. Sem za blagoslov – lahko bi naredili tudi mašo za šolo in učence, toda v cerkvi! To v državno šolo ne sodi! Včasih, pred stoletji, smo imeli tudi križ v šolah, sedaj tega ni več!

     • Franjo Trojner

      Vidiš da nisva tak daleč narazen, dobro si skoraj vse zapiso! Križ nosijo učenci in učitelji, celo ravnatelji okoli vratu na verižici, tudi na stene učilnic bi se moral vrniti. Čuj par metrov vstran v Avstriji je križ tudi na stenah bolnišničnih sob in samo poglej kak jim zdravstvo dobro špila!

     • Steiermark

      ja, ampak levaki se ravno tega bojijo, da bi bil narod pameten in za nameček še zelo zdrav in dolgo živel – ja kdo bi pa potem tele rdeče kretene volil?

     • samotoje

      Tudi Titove slike smo imeli, a jih zdaj, Bogu bodi hvala, ni več.

   • Jst vem da se ti hecaš.

 • Gru

  Bom se enkrat, dragi katolibani ;) krsili ste ustavo Slovenije. Pa kr sami najte kateri del ustave ;p

  • goldhorn

   Dragi komiteleban, krepko se motiš!

   • Gru

    Sploh ne ;) sam vi nerazumete ustave ;)

 • Anton

  9. člen Zakona o gozdovih namreč veleva:
  (1) Z globo od 1.200 eurov do 42.000 eurov se za prekršek kaznuje pravna oseba, posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost ali samostojni podjetnik posameznik, ki: (…)
  13. kljub omejitvi ali prepovedi, ki jo določi pristojni organ, v gozdovih nabira živali, plodove, gobe ali rastline (25. člen); (…)
  (3) Z globo od 400 eurov do 800 eurov se za prekršek iz prvega odstavka tega člena kaznuje tudi posameznik.

  iz predpisov je evidentno, da so naši pravniki zgubili tla pod nogami. priporočam jim, naj gredo večkrat med ljudi(med rajo, da ne bo narobe razumljivo) in se prepričajo o materialnem stanju povprečnega Slovenca.

  • Gru

   Kaj hoces povedat , da je RKC prodala gozde , ki smo jih potem dali nazaj v roke RKC-ja ?

   • tohuvabohu

    Ti si totalni kreten. Preberi Antonov komentar kakih tristokrat, čeprav ne verjamem, da boš kaj razumel.

    • Gru

     Ti si pa budala ;)

     • Steiermark

      Gru, ti pa si poleg tega da si rojena balkanska budala, tudi nekrofil (saj vedno znova obljubljaš kako “j…..eš”, mater od koga, čeprav pokojno)….

     • Gru

      Haha dj se mal bolj potrudi v zalitvah :)

   • Steiermark

    Ne lapaj toliko o cerkvenih gozdovih, ki ste jih rdeči banditi pokradli RKC, pa tudi drugim posestnikom, potem ko ste najprej poklali vse premožne in poštene Slovence, pa vam njihovo imetje ni zadostovalo, ste oropali tudi RKC in druge premožne in manj premožne, za zemljo – gozdove – nepremičnine, ki je potem vse romalo v žepe klavskih komunistov…. Še danes imajo veliko umetniških stvaritev, dragocenega starinskega pohištva, v krempljih revolucionarji – roparji in klavci in njihovi potomci. Potem pa še vam ostaja za lapat, kako so “ropali” umetniška dela , nacisti…..

    • Gru

     A zato je RKC tako bogata , nism vedu ;)

 • Franc Šink

  Izdaja Slovenske duše, običajev, način življenja, pripadnosti….!!

  • Gru

   Bla bla bla ;) Slovenska dusa je ateisticna ;p

   • antimur

    Bedak zarukan, takšni kot si ti, ne bi smeli tlačiti slovensko zemljo.

    • Gru

     Haha po moje pa jo ti nebi smel tlacit ;) Ampak itak nemores nic naredit , razen da se pizdis na forumu ;p

     • sprehajalec

      Gru, ko se bo bližala zadnja ura, boš klical, Marija, prid po Gruja.
      In boš vesel, če te bo uslišala.

     • Steiermark

      Mislim, da jo bo ta krjavelj lahko klical, kolikor bo hotel, vendar bo mu le ta odvrnila, kot je rekel njegov oboževani rodžak miloševič: nećujem dobro…..

     • Gru

      Pobozna zelja vernikov, da jim je lazje sprejet obstoj ateista ;)

     • sprehajalec

      Ateist je samo bolj učen izraz za starega Nevernika. Človeka, brez boga.

   • Stajerka

    boš ti ateist ali nevernik……samo do prvega obglavljenja na sončni strani Alp……

    • Gru

     Pobozna zelja vernikov :)

   • Steiermark

    jugodebil, ali še ne veš, da ste tudi “ateisti”, verniki, še posebaj pa pripadniki rdečih telebanov, ki verjamete v svojega krvavega pedofilsko morilskega boga tita!

    • Rotar

     Jz ne ;p

   • sprehajalec

    Slovenska duša je zelo pobožna v svoji osnovi. zato imamo največ cerkva na površino na svetu. kar občudujejo vsi tujci, ki pridejo sem.

    Tistih, ki so zapisali dušo Satanu, ni veliko, ko se bo zamenjala oblast, bodo spet vsi kristjani. že zadnjič je bilo na soočenju kandidatov, da so bili vsi kar naenkrat krščeni pa otroke so krstili, še Popo.

    Zgodovinsko je bilo tako, da je bil dober del Slovencev vedno tiste vere, katere je bil Vladar. Če je bila Marija terezija katoličanka, je bil tudi današnji Slovenec. če je bila Lidija šentjurc Komunistka, se je to štel tudi veliko Slovencev. Danes so levičarji ateisti na oblasti, zato je tudi Gru ateist.

    ko bo zopet Kristjan na oblasti, bo tudi Gru kristjan.

    • Gru

     Hahaha huda sala ni kj ;)

   • Steiermark

    Glede na dejstvo, da ti nisi Slovenec, niti pripadnik kateregakoli avtohtonega slovenskega naroda, tega nemoreš trdit, ker enostavno ne veš…..

  • DJURO SUMAR

   Večinsko smo v Sloveniji ateisti in se nam zdi škropljenje z vodo neumnost, otročarija

   • stajerc5

    Ja saj, opankarji se bojijo vode kot hudic kriza!

    • Gru

     Verniki pa se bojijo ateistov k drakula sonca ;p

   • rabbit

    Ste ateisti, dokler ne vžge po vašem zdravju ali po zdravju vaših bližnjih. Imam znanko, ki je vedno govorila, kot ti potem ji je na žalost zbolela hči in ženska je vandrala od Brezij do Lurda vse bi naredila, vse molitve je znala. a ni to hudič.

    • Gru

     Hm primer ko se verni ob smrti vrne k veri ;)

     Drgac pa pobozna zelja vernika , da se lazje sprijazni z obstojem ateista ;)

    • anzek

     rabbit,
     Še tito se je za vsaki slučaj dal spovedati. Zanimivo, samo tri mesece za tem, je imel spovednik bližnje srečanje z tovornjakom. Kdo je potegnil kratko ni težko ugotoviti.

     Sicer pa velja, da ateist vztraja pri prepričanju samo tako dolgo, dokler avion, s katerem se pelje, ne zaide v hudo turbolenco.
     No, tudi lezbijka, tako pravijo, je lezbijka tako dolgo, dokler ne naleti na “ta pravega”.

   • Steiermark

    To “škropljenje z vodo” je bilo izvedeno prav zaradi vas, ki niste Slovenci in “jedva čekaš subutu, da se okupaš” – malo osvežitve, med teednom……

 • zokispoki

  Za kazen bo dobila 0,001% glasov na volitvah.Cez
  eno leto pa ne bo nihce vec vedel,kdo je ta stremuhinja.

  • Franjo Trojner

   stremuhinja in moškinja.

   • sodnikisozločinci

    Slovensko se reče možača, “moškinja” je politično korekten orwellovski patkogovor oziroma novorek.

 • Stajerka

  jeh……zakaj se nekateri bojijo žegnane vode kot hudič križa, vedo samo oni……v vseh filmih o Drakuli je uničevanje zla temeljijo na žegnani vodi in križu :)))….

  • DJURO SUMAR

   Točno, vampirje in hudiča se izganja z žegnano vodo. Problem je le v tem, da še nihče ni videl ne vampirja, ne hudiča. Vse skupaj je velika bedarija. Žegnjanje mislim.

   • Stajerka

    in zakaj panika, če je bedarija…….hudiča nisi videl, mogoče pa ga dnevno občutiš?!

  • samotoje

   Naj dopolnim: žegnana voda, križ, Sveto pismo, za vsak primer pa še česen in glogov kol. Vse imam pripravljeno.

 • sprehajalec

  Brenčička je glupača, Nima občutka, kaj je primerno in kaj ni. Žal je to pogost pojav v Sloveniji, ko kadri brez življenjskih in političnih iskušenj splavajo na najvišja mesta. Ta pojav je Slovenijo v 25 letih spravil na kolena, ko so dišeči menedžerčki z velikimi gobci in advokati zapirali firmo eno za drugo, kamorkoli so stopili, pa naredili bančne luknje. Podporo so pa imeli v diletantski levičarski politiki, ki jih je tja pošiljala. Češ, naše v naših rokah.

  končalo se je tako, da je skoraj polovica delovnega prebivalstva penzionirana, slovenija pa brez trdne ekonomske baze, In zapufana do grla. Nekompetentnost in nesposobnost ter pomanjkanje občutka, to je značilno za to populacijo, kjer pač visokošolski papir izgra najodločilnejšo vlogo. Enako je z birokrati, ki stiskajo za vrat Slovenijo. Če se je nekoč s “ta spodnjim” državnim uslužbencem dalo kaj zmeniti, da je bilo bolj življensko, se pa s današnjim birokratom ne da nič, ker je bolj papeški od Bruslja samega, pa še ogromno jih je.

 • sloustava

  Kako, da se doktorica Brenciceva ni oglasila, ko je Jankovic blagoslovil muslimansko Dzamijsko ulico!? Mar ni Minaret tudi locen od drzave? Tako omalovazevati krscanstvo v Sloveniji so sposobni samo kucanisti in cmerarji! Ni odvec dodati, da ta doktorica kandidira za predsednico vseh Slovencev! VSEH, tovarisica Brenciceva.

  • STOP šeriatizaciji Evrope

   LEVIČARSKA OBLAST, KI JE ZAVLADALA NAD EVROPO PREJEMA Ž. DENAR, ZA UNIČEVANJE NAŠE KRŠČANSKE EVROPE!!!!!!! O TEM OPOZARJA MADŽARSKI PREDSEDNIK ORBAN!

  • Kosobrin

   Kdaj je bil ta blagoslov? Saj še ni otvoritev.

  • samotoje

   Minaret je predvsem ločen od Slovencev. V celoti in definitivno.

 • Občasni Komentator

  ZDA so tudi sekularna država, pa nisem še slišal, da se je kdorkoli pritoževal, da vsi predsedniki ZDA, demokrati ali republikanci, beli ali črni zaključujejo vsak govor z “God bless USA”. A je to tudi pol kršitev sekularnosti po interpretaciji teh, ki tu nasprotujejo, ali nekaj povsem običajnega in normalnega.

  • DJURO SUMAR

   Predsedniki niso župniki.

   • stajerc5

    Zato so pac trenirkarji idioti!

  • Stop šeriatizaciji naše Evrope

   Tako je!!!!!!

  • Gru

   V ZDA imas po zakonu da ti ni treba rect tega ;)

  • Bozz

   Ja, danes so sekularna, ker je pleve med pšenico (prilika Jezusa Kristusa) skozi čas prevladalo in uničilo ZDA. Drugače pa so ZDA ustanovili tisti, ki v Kristusovih prilikahi predstavljajo pšenico in rodovitno zemljo v katerih seme obrodi tridesetero, šestdesetero in stotero.

   Torej ZDA so v nastanku in v svoji konstituciji krščanske. Zato pa se tako trudijo danes ateisti, satanisti, sekularneži, “liberalci”, itd. v ZDA uničiti njihovo konstitucijo. Ne zavedajo pa se, da svoboščine v katerih živijo, izvira iz krščanstva, točneje protestantskega krščanstva, in ko bodo enkrat to ukinili jim bo ostala samo še tiranija in diktatura v stilu Sovjetske zveze, Nacistične Nemčije, itd. Ker ateisti in ostali nikoli v zgodovini niso ustanovili svobodne družbe. Njihova družba vedno temelji na represiji.

   http://kevincraig.us/deism.htm

 • Janez

  SRBIJA
  NAS PREHITEVA !
  ZAHTEVAJMO
  SODNO
  REHABILITACIJO
  ŽRTEV KOMUNISTIČNEGA NASILJA. Poglejte nastop ge. Vere MEJAK . L.R. J. KOMENDA

  • ?

   Si spil zdravila danes?

  • DJURO SUMAR

   Gospa Merlak že ve kako in kaj, saj so njeni predniki po moževi strani prišli v našo prelepo Slovenijo iz južnih krajev.

  • !!!

   Krščanske evropske države (Poljska, Češka, Slovanška, Srbija, Avstrija, Slovenija, Madžarska, varujejo meje pred migracijo!!!!)

 • DJURO SUMAR

  Bo potrebno kakšno šolo krstiti po muslimansko in pravoslavno, saj imajo vse veroizpovedi enake pravice. Priznam pa, da mi nikdar ni bilo jasno zakaj župniki blagoslavljajo šole, motorje, konje……………….bedarija.

 • STOP šeriatizaciji Evrope!

  Brenčič ni primerna za predsednico. Očitno ne mara krščanske identitete od te evropske krščanske države!

 • STOP šeriatizaciji Evrope!

  Brenčič ni primerna za predsednico. Očitno ne mara krščanske identitete od te evropske krščanske države!!

 • politiki podkupljeni izdajalci

  LEVIČARSKA OBLAST, KI JE ZAVLADALA NAD EVROPO PREJEMA Ž. DENAR, ZA
  UNIČEVANJE NAŠE KRŠČANSKE EVROPE!!!!!!! O TEM OPOZARJA MADŽARSKI
  PREDSEDNIK ORBAN!!

 • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NAJVEČJE ZLO, ki se je Evropi zgodilo je SKRAJNO LEVIČARSKA OBLAST, ki ODKRITO sovraži KRISTUSA, KRIŽ in krščansko evropsko identiteto!!!!!
  O tem se gre!!!!!!!!!!!

  Narodi Evrope se prebujajo!!!!!!

  • Johan

   Golazen in jugoviči so največje zlo

 • Janez

  ZAHTEVAMO
  KOT V R. SRBIJA !
  SODNO
  R E H A B I L I T A C I J O – NESODNIH ŽRTEV MORILSKEGA KOMUNIZMA !
  V
  LINKU
  POGLETE NASTOP GE. MEJAK O REHABILITACIJI NJENEGA OČETA V SRBIJI. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  REHABILITACIJA
  ŽRTEV KOMUNIZMA V SRBIJI.

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=aFXfWZx6wrhpvdylkAc&q=vera+mejak+alen+saliho+ić+radio+ognjišče&oq=vera+mejak+alen+saliho+ić+radio+ognjišče&gs_l=mobile-gws-serp.3…31707.45501.0.46147.18.17.1.0.0.0.198.2496.0j16.16.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.14.2178…35i39k1j30i10k1.669._EcRJwMGSJU

  • ,

   :-)

 • Zima prihaja

  Jaz vsak dan pojem strok česna .

 • Gru

  Krsili ste ustavo Slovenije, kaj vam ni jasno? ;)

  • Janez

   KAJ TI NI JASNO?

   ZAHTEVAMO !
   TAKOJŠNJO
   URADNO
   SODNO R E H A B I L I T A C I J O VSEH NESODNIH ŽRTEV KOMUNIZMA – kot v Srbiji?
   Vsi
   POGLEJTE NATANČEN OPIS SODNE REHABILITACIJE NJENEGA OČETA!
   Očeta ge. Vere MEJAK, KI SO GA NESODNO KOMUNISTI UMORILI. L.r. J.. KOMENDA
   P.S.
   GOSPA VERA MEJAK
   REHABILITACIJE V SRBIJI.

   https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=aFXfWZx6wrhpvdylkAc&q=vera+mejak+alen+saliho+ić+radio+ognjišče&oq=vera+mejak+alen+saliho+ić+radio+ognjišče&gs_l=mobile-gws-serp.3…31707.45501.0.46147.18.17.1.0.0.0.198.2496.0j16.16.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.14.2178…35i39k1j30i10k1.669._EcRJwMGSJU

   • Gru

    Uuu zahtevate ;) haha

  • Mojca pokraculja

   Gru gru golobček !

  • Johan

   Kaj pa ko seksajo na delovnem mestu, to ni kršitev morale in etike ?

  • Občasni Komentator

   Oprosti Gru, vendar tu gre za tvoje prepričanje, da je nekdo nekaj storil.Pred tedni zapisal, pa bom še enkrat. V Sloveniji je stoletja običaj, da stvari blagoslovimo. Bodisi, da gre za nov avto, ladjo, hišo, ali pa tudi šolo. To je del tradicije slovenskega naroda, istega tega, ki sofinancira izgradnjo javnih šol. Čemu mu to odrekati in delati štalo iz tega. Kršili ste ustavo. Zakon se ne izvaja nad glavami ljudmi, z višine, temveč ga je možno razumeti tudi z uporabo pameti, zdrave kmečke pameti. Po mojem ni kršen prav noben člen ustave. Še enkrat pudarjam, da je veliko večji problem, da v javnih šolah v učilnicah ni nobenega državnega simbola (grba ali zastave), kot pa to, da je od odprtju nove šole v neki skupnosti objekt blagoslovil duhovnik, ki deluje v tej skupnosti. To ni kršitev 7. člena ustave. Še vedno so (pred, med in po dogodku) ostale država in verske skupnosti ločene.

   • Gru

    In zakaj pol ustave ne spremenite, saj bo po tvoje veliko ljudi za. Zaradi tradicije in obicaja ;)

    • Občasni Komentator

     Kaj v ustavi pa bi moralo biti spremenjeno?Resne države ne spreminjajo ustave kar tako. 7. člen ustave pove, da so država in verske skupnosti ločene, potem doda o enakovrednosti vseh verskih skupin. Povsem normalen zapis. Kaj točno je po tvojem kršeno, ko je duhovnik blagoslovil šolo ob otvoritvi. A potem te motijo duhovniki tudi v SV, kapelica v UKC? Če si tako načelen zakaj potem ne protestiraš, da npr. ni muslimanske molilnice v UKC, ker se tam zdravijo tudi ljudje te vere. Jaz se ne, ker je povsem normalno, običajno in tradicionalno, da je v državi s 95% katolikov kapelica pač katoliška. To je common sense pri razumevanju zakona ali ustave. Drugače jaz izražam svoje, ne skupinsko ali čredno mnenje, tako da je uporaba množine povsem neprimerna. Lep večer.

     • samotoje

      Inteligenten komentar, ampak trolov tipa Gru nima smisla “iluminirati”. Škoda časa in svetlobe.

   • domovina mili dom

    Če oslu rečeš osel, ti ne bo verjel. Tvoj trud je zaman. S pisano besedo ne bo šlo.

  • Evropski krščanski narodi

   POSTAVI SE NA TREPALNICE, levičar. NE MORETE uničiti te krščanske države! Zapomnite si to, sovražniki od Kristusa.

   • KIKI

    Koliko tisočletij, tovariš Gru-Gru obstoja krščanstvo in koliko desetletij
    vaš sfukani komunizem? Samo za primerjavo, prosim!

    • opazovalec

     Glede na to, kako upada število katoliških vernikov, še prešteti se jih več ne sme v zadnjih 20 letih, niti ni tako daleč dan, ko bodo postali nepomembna manjšina. Ali se bo tedaj še vedno blagoslavljalo vse kar leze (Obč. komentator).
     In na koga se bo nanašala izjava US:
     ” “razlikovanje med verskimi skupnostmi glede določenega vprašanja
     dopustno, če zanj obstaja razumen, stvaren, v naravi stvari utemeljen
     razlog.””

     • Soave

      Si ti musliman ? Sorodnik onega imama ? Prav trapasto izzivaš.

  • xtc

   A to Evropsko sodišče’
   Ti si debil.

   • opazovalec

    Ti xtc, od kdaj pa Evropsko sodišče za človekove pravice razsoja o kršitvi ustave v določeni članici? Že njegovo ime pove, s čim se ukvarja……

 • Jana učak

  Ali tile “pravniki” vedo kaj o sekularnih državi???

  • Mojca pokraculja

   A ti kej veš ?

   • Gru

    A ti kaj ves? ;)

  • Johan

   Pa saj je hudo, če si bolan v glavi

 • Janez

  KOT
  V R. SRBIJI

  ZAHTEVAMO
  TUDI
  V R. SLO !
  TAKOJŠNJO SODNO. R E H A B I L I T A C I J O VSEH NESODNIH ŽRTEV KOMUNIZMA.
  IN
  ENAKO
  URADNO
  SODNO OBSODBO NESODNIH KOMUNISTIČNIH KRVNIKOV – TISOČEV. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  GOSPA VERA MEJAK
  O SODNIH
  REHABILITACIJAH V SRBIJI.
  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=aFXfWZx6wrhpvdylkAc&q=vera+mejak+alen+saliho+ić+radio+ognjišče&oq=vera+mejak+alen+saliho+ić+radio+ognjišče&gs_l=mobile-gws-serp.3…31707.45501.0.46147.18.17.1.0.0.0.198.2496.0j16.16.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.14.2178…35i39k1j30i10k1.669._EcRJwMGSJU

 • domovina mili dom

  Posranci novinarji, zakaj na vsakem soočenju ne vprašate to družbeno politično “delavko”, zakaj ne odstopi od ministrske funkcije, če zakon predvideva, da mora odstopiti, pri kandidaturi druge voljene funkcije.
  Zakaj jo ne vprašate, kljub mnenju pravniške stroke, ki pravi, da sekularnost nima ničesar z blagoslovom šole, ker v njem v tem času ni bilo aktivnega pouka, zakaj počne to slovenskemu narodu in njihovim običajem, da preganja kristjane.

 • Anton

  https://www.youtube.com/watch?v=hQfSqGePNbM

  https://www.youtube.com/watch?v=vayNEkspxvc

  https://www.youtube.com/watch?v=Xg5-h3nfzTk

  nekaj “cvetk” kandidata predsednika države Boruta Pahorja bivšega predsednika vlade in aktualni predsednik države Slovenije.

  sarkazem press

 • Peter

  Če imamo v Ljublani Đamijsko ulico, zakaj se Eipprova ne preimenuje nazaj v Cerkveno ulico, kot je bila pred vojno in kratek čas po njej?

  • učko

   Zato, ker Zoki in Kučo ne marata Slovencev !!!! En je Srbijanc, drugi pa Madžar !

   • Steiermark

    obadva sta srbijanca in to v sorodstvenem razmerju, stric – nečak! Madžari ne proizvajajo takih mentalnih spak……..

    • KAPIBARA

     Baje je kuĆkotova družina, bila izgnana, med vojno, v Srbijo, na ranĆ jakviĆevih ??
     Potlej pa lbezen in lepe očke , delajo svoje…

 • šmentanamuha

  No, to pa je prijetno presenečenje in žarek svetlobe, ki je posijal v to komunajzarsko levičarsko kloako, ki se imenuje slovenska vladajoča politika. Se mi je kar milo storilo pri srcu. Je možno proti temu lovu na čarovnice tudi kako drugače ukrepati?

  • Soave

   Preprosto !! Samo take potrebujejo !

  • T-Rex

   ne pozabit , da ta kokoš kandidira za predsednico lol

   • Janko Gedlička

    Saj ne bo izvoljena. Potrebujejo jo samo za “bacanje magle”.

  • KIKI

   Lahko, ker so jo predlagale same rdeče ku..be!!! a njeee?

 • Ne predamo Križa

  Levičarska ž. oblast, ki je zavladala nad svetom, je sovražnik od Kristusa, od krščanskih ljudi. Narodi se prebujamo!!!!!!!!!!!!

 • !!!

  Levičarji, podkupljeni od Ž., želijo uničiti krščanstvo, na tleh neke evropske krščanske države!

 • SOROS DELA TUDI V AMERIKI

  Ali ste vedeli, da se navadni ameriški narod ne strinja s tem, ker je nad ZDA totalno zavladal ž.- izrael? Ž. oblast v ZDA je odstranila Križ pred Belo hišo in postavila ž. simbole!!!!!!! https://israelpalestinenews.org/america-right-boycott-israel-threat-thats-cause-concern/

 • domovina mili dom

  Dokler vsi mediji ne objavijo to mnenje, si ga lahko zataknemo v lgtb luknjo. No akademiki, kje je ovadba. Spišite jo.
  In kaj se bo zgodilo? Nič.

 • xtc

  Dejstvo je nekaj levičarsko multi kulti nasilje narašča a nasilje rodi sleje kot preje konta odgovor in težava je v tem,da tudi večina levičarjev vse manj odobrava divjanje norih levakov.

 • montyamp

  Je že dala dnar nazaj ???

  • T-Rex

   neko malenkost, za ostalo je sama rekla , da se ne čuti dolžna vrniti. in ta koza kandidira za predsednico… podn

   • KIKI

    Podn od podna! Režeča “tršica” !

 • RATATA

  Pravniki akademskega društva Pravnik, le in samo “kriva” ovadba je kazniva. Vložite ravno ovadbo, če ste prepričani o kaznivem ravnanju, saj znate menda pravilno vložiti.
  Samo zavzemanje ni bilo še nikdar dovolj!

  • antimur

   Ti si pa res čudak, komu se pa naj pritožijo, kučanističnemu pravosodju, ki podpira takšno gonjo proti katolikom in ki ni vredno pol 3,14zde mlačne vode. V večini so sami pokvarjenci, kruhoborci, predvsem pa do skrajnosti oprani s kučanizmom, skratka golazen, ki jo moramo prej ko slej od=bati in to za večno.

   • Resnicoljub

    3,14zde! He he! Dobra!

   • RATATA

    Vloźiji naj kazenko ovadbo, ker jo znajo in ker to, kot pravijo ne bo kriva ovadba, saj trdijo, da je min.brenčača storila nekaj kar je kaznivo.
    O tem se bo lahko govorilo in pisalo.

 • piko8

  Namesto, da bi se ukvarjali z vladno bandno elito, ki je prala JEDRSKI denar in jih množično policija loviti in zapirati se slo policija ukvarja s kurjimi tatovi!

  • KIKI

   ¨Jebiga, tako je! Saj so bili tudi tov. Kardelj in Miha Marinko kurji tatovi, a njede? Pa se jim je kaj zgodilo, razen, da so vse kure počasi pocrkale in …naprej razmišljaj sam!

   • piko8

    Ta dva omenjena sta morilca zavednih Slovencev ne pa kurja tatova!

 • Hun

  Zakaj Cerkev ne gradi svojih privat šol?

  • samotoje

   Veš kaj, ti si pa tako brezupen primer, da te bomo blokirali.

   • Hun

    jst sm podal sam predlog…nevem kaj se razburjas…drgac je pa tvoja odlocitev, nevem pa zakaj mors oznant da me bos blokiral a se ti ne zdi to mal pateticno

   • Anonimni_Profesor

    Ni tako slab. Jaz blokiram samo take, ki imajo ocitne psiholoske motnje v razmisljanju ali pa ocitno zagovarjajo krvave diktatorje in blatijo zdravi del slov politike. Imam pa pri tem neko lestvico.

    • samotoje

     Tudi jaz imam lestvico. Torej – de gustibus non est disputandum.

  • Anonimni_Profesor

   Saj jih ima

   • Hun

    v Sloveniji?

    • REF 2017

     KJE PA ŽIVIŠ ? MORDA POD MINISTRINO KIKLO

     • Hun

      sprasujem za privat sredno solo..
      za teolosko fakulteto vem..

 • samotoje

  Verjetno je popolnoma odveč, glede na moralne kvalitete in etična načela miinistrice. vprašati, kdaj bo odstopila.

  • sodnikisozločinci

   Ko se ji bo golob na glavo posral, takrat bo odstopila, prej ne.

 • cosmosjasnovidec

  Mislim,da se zato piše Brenčič,ker vedno brenči kot koza.

  • Olga

   Ste užalili čebele in koze! One so koristne!

 • garfi

  BrenĆaĆka že obljublja s sladkimi besedami, da bi postala precednica

 • Olga

  Končno tudi izobraženci iz pravnih vrst! Jasno in glasno! Čestitke! Za demokracijo se je treba boriti!

 • Janko Gedlička

  V naslovu je zapisano: “KAZNIVO ravnanje ministrice”. V samem besedilu članka se sploh ne lotite pojasniti te kaznivosti, čeprav je pojasnilo utemeljeno pričakovati. Nasprotovanje uvedbi kaznivosti blagoslova v šolah je povsem druga tema. Ali tega pisec članka ne more, ali noče razumeti. Žal mi je ker izgubljate na verodostojnosti.

  • sodnikisozločinci

   Pojasnilo išči pri Akademskem društvu Pravnik, v članku jasno piše,da je to njihova izjava. Si mogoče polpismen?

   • Janko Gedlička

    Saj ravno v tem je stvar, da sem polpismen. Upravičeno pričakujem,da bo bistveni del naslova v članku pojasnjen iz vsebine stališča Akademskega društva Pravnik, s katerim Nova očitno razpolaga, sicer o njem ne bi pisala. Brez tega pojasnila je članek za polpismenega na nivoju pijanskega modrovanja za šankom. Sicer pa bi to lahko polpismenemu razložil tudi ti, če se ti ne bi zdelo izpod časti.

 • dob

  >>Akademsko društvo Pravnik: To je nedovoljeno in kaznivo ravnanje ministrice Maje Makovec Brenčič!<<

  Bravo akademsko društvo Pravnik, to je treba precizirat, kajti pri nas poznamo tudi dovoljena kazniva dejanja. Večinoma jih izvaja kučan.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!