Ali Merklova teče zadnji krog?

Angela Merkel (Foto: epa)

Nemška kanclerka se zaradi migrantske krize sooča z razkolom v lastni stranki in v Evropi. Njen nesporni primat je po desetletju vladavine prvič pod vprašajem, saj podpora krščansko-demokratski uniji (CDU) na lestvici priljubljenosti strmoglavlja. Od začetka migrantske krize naprej uživa za kar sedem odstotkov nižjo podporo.

Kljub temu da je podpora CDU še vedno precej visoka in da v beri nemških politikov še ni najti kredibilnega naslednika Angele Merkel, so podatki zaskrbljujoči. Nobenega dvoma ni, da ima migratnska kriza velik vpliv na vedenje nemškega volilnega telesa. V tem trenutku je na lestvici priljubljenosti šele na četrtem mestu.

Konec enotnosti v CDU
Z nastankom krize je prvi kritik kanclerkine azilantske politike postal Horst Seehofer, bavarski premier iz vrst CSU – sestrske stranke CDU. Očita ji predvsem, da njena azilantska politika ruši vladavino prava, nemško in EU zakonodajo ter tudi, da ni v skladu s programom CDU. Njegovi kritiki so se v odprtem pismu, naslovljenem na Merklovo, pridružili tudi številni lokalni politiki iz vrst CDU.

Konec ere Merkel?
Dejstvo je, da Merkolova preživlja največjo politično preizkušnjo do sedaj. Kot neuradni voditeljici Evrope ji ni škodila ne ukrajinska kriza, ne zadolžena Grčija, niti nevarnost izstopa Velike Britanije iz EU – verjetno zato, ker nemški motor deluje dobro tam, kjer je najbolj pomembno – v gospodarstvu. Nemčija je danes najmočnejša ekonomska sila v Evropi, uživa 6-odstotno brezposelnost, vlada pa beleži proračunske presežke.

A ta kriza je drugačna. Horde migrantov, s katerimi Merklova v nastanitvenih centrih dela »selfije«, plašijo lokalno prebivalstvo. Posledica tega je krepitev skrajnih nacionalističnih gibanj – ksenofobna stranka Alternativa za Nemčijo posledično beleži rast priljubljenosti.

Kljub temu ne gre pričakovati, da bo Merklova sestopila z oblasti. Za to ni nobenega razloga, saj je podpora njeni stranki je še vedno dovolj visoka, da bi skoraj zagotovo dobila dodaten mandat. Njena usoda je veliko bolj negotova na evropskem prizorišču. V Evropski ljudski stranki dobiva resno alternativo v liku in politiki Viktorja Orbana.

Zaenkrat je to ne gane. Z migrantsko krizo je dobila nov in odločen glas, ki je očitno osnovan na osebnem premisleku. »Če se moramo v kriznih časih začeti opravičevati za prijaznost, potem to ni več moja država,« je dejala v nekem intervjuju.

Žiga Korsika

 • Duhec1

  Teče zadnji krog…. nardila je pa nepopravljivo škodo. Zakaj??? Ne bo nikoli znano….

  • Mihilus

   Ah kakšno nepopravljivo škodo? Nepopravljiva škoda je bila Evropi narejena že 60 let nazaj ko se je začelo sprejemat prve nebele migrante. Frau Merkel je naredila Evropi ogromno korist. Po njeni zaslugi je cela Evropa je spregledala katastrofalne posledice masovne imigracije zadnjih 60 desetletij. Po njeni zaslugi se v Evropi dogaja renesansa nacionalizma in narodne zavesti. Posledice njenih dejanj so v nas prebudile željo po preživetju in ohranitvi Evropske kulture in dediščine. Čeprav bo v zgodovino najbrž zapisana kot negativna oseba tako kot Hitler. Vendar tisti, ki dobro poznamo zgodovino vemo, da je Nemčija po vojni zelo hitro okrevala ravno zaradi Hitlerjeve dediščine. Prav tako bo nova Evropa po burnih dogodkih, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti lahko znova zažarela kot zvezda na nebu ravno zaradi dediščine Frau Merkel.

   • Duhec1

    Ne drži…. Evropa ne bo nikoli več zažarela…. v taki sestavi, ne….. žareli bojo drugi v Evropi.

    • Mihilus

     Poglej Merklova je že na začetku krize rekla, da bo od tega kako se bomo spoprijeli z imigrantsko krizo odvisna naša prihodnost. Večina ljudi je vzela to dobesedno in so sporočilo razumeli kot “sprejeti moramo begunce pa bo naša prihodnost lepa”.

     Dejansko se pa v ozadju pripravlja nekaj povsem drugega. Preveč dejanj dokazuje, da EU sama spodbuja tole imigracijo. In ne dobivamo navadnih imigrantov, ki bi si želeli delat. Prihajajo islamisti, ki ne skrivajo, da nas hočejo uničiti. Vseskupaj za zdaj deluje dobro v naprej zrežirana igra, ki vodi v kaos v katerem naj bi se nekaj zgodilo. Kaj točno to je si še ne upam napovedat definitivno pa je nekaj kar se v normalnih okoliščinah nebi moglo zgoditi.

     V Evropi imamo dve vzporedni družbi. Islamizem se širi kot rak. Odkrito nam napovedujejo uničenje oz. genocid. Počasi bo treba sprejet, da je edini možni rezultat dogajanja v Evropi genocid ene ali druge družbe. Nebi sicer dal roke v ogenj vendar malo sumim, da je tale predstava, ki jo gledamo predpriprava za genocid Islama v Evropi.

     • Duhec1

      Proti nasprotniku se boriš na njegovem terenu….. kaj delajo v Evropi??? Zakaj je do tega pršlo??? Za bv že ne…. in to ni + za Evropo, ampak za muslimane. Prva njihova zmaga….. in tud vojno bojo zmagali.

     • Mihilus

      To se sicer strinjam s tabo ampak tako kot sem rekel napaka je bila storjena že zdavnaj s tem ko smo dovolili nastanek vzporedne družbe. Takrat se to ni naredilo iz žlehtnobe ampak se je naredilo v dobri veri. In žal je bil nehote teren za vojno določen takrat in tega se danes ne da spremeniti.

      Evropejci smo bili desetletja učeni, da moramo biti kulturni, civilizirani, strpni, enakopravni… Danes je povprečen Evropejec tako pomehkužen, da bi rajši gledal izumrtje lastnega naroda kot se zoperstavil s sredstvi, ki SO POTREBNA za preživetje naroda. Švedske ena ograja ne more več rešiti ampak samo preloži zadevo za par let. Če bodo Švedi želeli Švedsko nazaj morajo izseliti/umoriti/sterilizirati VSE državljane, ki živijo v vzporedni družbi. Za ohranitev lastnega naroda bodo morali odstraniti tudi VSE nebele državljane, ki so morebiti se vključili v družbo. Govorimo torej o ekstremnih sredstvih, ki jih Švedi nebi pripravljeni sprejeti v nekih normalnih okoliščinah. Ampak sej zato pa se namerno ustvarja posebne okoliščine, kajne?

      Vojne Islam nebo zmagal nikoli. Belci lahko vojno na domačem ternu proti Islamu zmagamo če jih je 100krat več kot nas. Vojna v resnici sploh ne poteka med belci in Islamisti. Vojna poteka med belimi nacionalisti in belimi islamofili. Islam bo zmagal samo, če bodo zmagali beli Islamofili.

     • Svobodnjak

      to tudi jaz trdim. Vojna bo, ampak PRVO med marksisti, potomci komunistov, “liberalci” ali kakršnakoli imena že nosijo – izdajalci evropske kulture in normalnimi, domoljubi. To VOJNO bo treba NUJNO dobit s strani domoljubov, če hočemo kot narod in kulturna entiteta preživeti. Ta vojna bo drugačna od 2 sv. vojne – mi Domoljubi proti rdečim izdajalcem.

     • Mihilus

      Ja se strinjam ampak edina prednost, ki jo imajo izdajalci Evrope je ta, da imajo trenutno precej vzvodov moči v svojih rokah. Ravno zaradi migrantske krize pa bodo te vzvode izgubili. Evropejcem so se namreč na široko odprle oči. Če bi lepo počasi in na skrivaj nadaljevali islamizacijo Evrope za našimi hrbti in priseljencem hitreje podeljevali politične pravice (kot se to dogaja v USA) potem bi najbrž prišlo do prave vojne (kot v USA najbrž še bo). Tako pa so se ljudem na široko odprle oči in izdajalci bodo odstavljeni. Sicer se nekaj trudijo prepričat množico preko medijev ampak internet je naredil svoje. Svoje pa dela tudi tale NOVA24TV z objektivnim poročanjem. Sicer pa itak ni važno kaj se bo zgodilo pri nas ampak v Nemčiji in Skandinaviji.

   • superB

    Nemčija je po vojni hitro okrevala zaradi dobre gospodarske politike Konrada Adenauerja in popolnoma nič drugega.

 • 1xy

  Merklova ne teče več zadnjega kroga, je že pretrgala ciljno vrvico, sedaj je samo še vprašanje časa kdaj jo bodo ustavili drugi, ker več kot očitno se sama ne misli ustavit………
  Z eno potezo je zrušila vse kar je gradila 10 let, kar je dobrega naredila za narod in Evropo, se bojim, da ni samo zrušila ampak sprožila negativno bilanco za vse večne čase, pa ne samo finančno ampak tudi krizo obstoja evropskih narodov……..

  • CyberWorm

   štajerka nesmeš tko grdo gowort od frau merkel : ))))) kanclerka je to podobno k janšot pa to : )))) če pljuwaš čez frau merkel je isto k da pljuwaš čez janšota : )))) obe roke se ti bojo posušile hahahaha da neboš weč mogla tipkat : )))))

   • CyberWorm

    kriw je kučan pa komunisti dej si to zabij w tikwo hahaha

    • 1xy

     čuj ti črv……sem ti že zdavnaj povedala, da vedno razmišljam s svojo glavo, gledam na preživetje majhnega človeka……seveda je kriv kučan in njegova klika, to je dejstvo…….visoko na lestvici v Sloveniji po zdravi pameti vodi pač Janez oz. desne stranke…….so bolj socialne kot slovenski lewaki…….to so tudi dokazali, lewaki do danes niso druga kot lupali narod in kradli zase in svojo elito…….

     • Verbena

      ..ma…prej sem jo cenla, ker je bila pač tip politika, ki je probala naredit vse za svojo državo…da bi imela njena država koristi, čeprav so na ta račun izgubili drugi , sam…sem večkrat rekla, da bi le mi imeli 1x politika takega kova…ki bi gledal na interese lastne države….zadnje čase je pa nekam skrenila.tak da jo ne razumem več…

     • CyberWorm

      janez ne krade zase ampak zato da komunistom manj ostane za pokrast : )))))

    • MEFISTO

     Nisi več Tomaž Majer, ali pač?!

    • Svobodnjak

     seveda. Za vse so krivi komunisti. itak.

   • GeneralLeon

    Hahaha čefur! Ne reče se od frau ampak o frau! Kdaj si se priselil v SLO 45 let nazaj?

 • j52

  zapisana bo v zgodovino,ker je dovolila propad EU in evropske kulture

  • Mihilus

   Ah daj no. V nekaterih Evropskih državah so rojstva priseljenih arabskih muslimanov že višja od belih avtohtonih prebivalcev. Evropa je že pred tem drvela v prepad ne, da bi sploh vedeli.

 • Owčikus

  Kje si Rossi #46?

  • 1xy

   na FOP TV…

   • Owčikus

    A je Frau na Hondi?

 • daresi

  »Če se moramo v kriznih časih začeti opravičevati za prijaznost, potem to ni več moja država,« je dejala v nekem intervjuju.

  —————
  Prijaznost do prihajajočih hord, ki hočejo destabilizirati Evropo, ni prijaznost do Evrope in Evropejcev. Seveda bi se morala opravičiti, zato bo kmalu jasno, da to res ni njena država.

 • Duhec1

  Zelo verjetno se je Merklova ujela v past…. se ve koga.

 • Vera

  Ja, prav gotovo teče zadnji krog. S svojimi ravnanji si je pridobila veliko negativnih upravičenih očitkov. Ne vem, kdo jo je zavedel ali podkupil. Lahko je eno, lahko je drugo. To ve le sama.

 • Montekristo

  To ni le konec Merklove, ki jo ima že cela Evropa vrh glave, ampak obenem tudi propad EU! Sicer pa je tako bilo prej bolje, ko smo še bili svobodni, zdaj nam pa drugi odločitve vsiljujejo!

 • Duhec1

  Poraz Merklove je poraz za Evropo….. nasprotniki so bli pametnejši. Zanimivo pa je, da bojo žrtve tud med njimi in so to pripravljeni vzet v zakup. Se ne zgodi pogosto….. cilji pač opravičujejo sredstva.

  • koza

   mogoče bo tale povezava kaj pomagala, ker meni tudi ni jasno, kam in kako drvimo z njo vred, ko pa sem to prebrala, pa mi da misliti …………http://www.novi-svjetski-poredak.com/2015/11/05/pozor-razotkrilo-se-orban-je-bio-u-pravu-soros-zapovijeda-%e2%80%98europa-mora-prihvatiti-imigrante%e2%80%99/

   • Duhec1

    Blefer, hinavec…. igra umazano, dvojno igro….

   • Feriss.H

    Dober link koza, in tu je hudič sam v originalu, kar na svoji strani pridiga to kar so prenesli v novi svjetski poredak – http://www.project-syndicate.org/print/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

    Prasec Soros, (spoštovani Nova24TV Mod 1, tokrat je malce nekulture upravičeno) je celo nasmejan kot pečen maček na fotki. Če se bo kdaj znašel pred strelskim vodom, kot oni Ceausescu, se v naprej javljam v eksekucijski tim. Pokončal bi ga tudi s kolom.

    • koza

     je še ena stvar, ki se da pogledat, da se približno lahko orientiramo, Survive the end days, poudarek je na koncu oz. tipu, ki mu tudi ni za zaupat, ampak … uh zadihajmo in upajmo; pa ta NWO je že bila zasnovana 1922, tako, da mi ni jasno, zakaj “spijo” tisti, ki bi morali biti budni 25 ur na dan, mi pa se med sabo koljemo, pa še druge moramo pedinat
     lp

    • Nova24TV Mod 1

     Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju
     teme, ne pa zmerjanju, žaljenju ali pozivanju k nasilju
     in/ali smrti ipd.

     Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez psovk
     in s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja.

 • pikabadel

  Zmanjkuje ji kondicije…

 • GeneralLeon

  Tej komunistki, bi že kdaj morali biti časi šteti! S svojo komunistično filozofijo je naredila konec EU tako kot jo poznamo!

 • Tomaž Majer

  A je Merklova levičarka, da jo tako kritizirate?

  • GeneralLeon

   Dobro vprašanje! Ona podpira multi-kulti, kaj je potem? Pri nas so za multi-kulti edino priseljenci in skrajni levičarji!

   • Tomaž Majer

    Torej je levičarka? Al so naši priseljenci (Leljak in kompanija) in skrajni levičarji postali desni?

    • Aton

     Našim “levičarjem” pokaži davkoplačevalski denar, pa jih boš prepoznal.

    • GeneralLeon

     Očitno gre za levičarko, kajti tradicija je domena desnih. Kar se pa tiče priseljencev se pa povadi pišejo na ić, recimo večina novinarjev popskreta ali pa rt teve.

  • Gr8_1

   Ne rabimo ne leve ne desne (stranke, opcije, usmerjenosti) ampak PRAVO.

   • Tomaž Majer

    In katera je to?

    • xtc

     Judje imajo za Palestince PRAVO pot,torej bi jo kazalo reslikaTI V eu.

     • Tomaž Majer

      Seveda. Nemci imajo pa za jude pravo pot. In tako dalje …

     • xtc

      Nisem razglabljal o Nemcih ampak Judih,še si opravilno sposoben-tam poše Judje in Palestinci in ne Nemci in Judje.

  • Aton

   Levo, desno, poenostavljeno za njih, ki znajo šteti do dve.

 • Danda

  Vse skupaj brezveze…Po njeni komandi so spuščali “begunce” v državo brez vsake kontrole ,popisovanja,,Zdaj jim je iz azilantskih domov izginilo okoli tisoč beguncev in noben ne ve kje so in kdo je !!!!Sem pa prebral v Avstrijskih časopisih,da so se na več krajih v Nemčiji pojavili napisi”VAŠI OTROCI BODO MOLILI K ALAHU!!!Zdaj pa panika in išči kdo bi to napisal:)) BEDAKI!!!!

 • Bilderberg

  Splošna lastnost politikov (velja tudi za direktorje) ki pridejo na vrh in ostanejo na
  vrhu precej časa, ki so praktično brez vsake konkurence, je ta, da sčasoma izgubijo
  stik z realnostjo. Dandanes je kaj takega povsem nepotrebno saj bi bilo dovolj
  spremljat (necenzurirane) ljudske forume.
  Izgubo stika z realnostjo smo lahko videli pri Hitlerju, Miloševiću,
  Ceausescu, Titu, Bratuškovi itd in nazadnje še pri Merklovi. Voditelja
  sčasoma njegovi sodelavci (s prilizovanjem pa tudi z zahrbtnostjo) izolirajo od
  realnega sveta in mu začno plasirat
  neobjektivne informacije. Dolga vladavina ustvari tudi občutek božanskosti
  (nezmotljivosti) in tu se začne rob prepada. V sodobni demokraciji bi vladar
  moral biti predstavnik naroda. Nekdo iz naroda. Za uspešno opravljanje takega
  poslanstva je nujno zavedanje da je narod nad vsemi. Dandanes bi to bilo lahko
  lažje kot kadarkoli in bi lahko vsakemu politiku prihranilo marsikatero
  ponižanje – kot se to recimo sedaj
  pripravlja za Cerarja Samo zato ker je slep in gluh za glas demosa.
  Če pa že lahko razumemo politike da izgubijo stik z realnostjo, je toliko težje razumet večino novinarjev. Ki si zatiskajo oči pred realnostjo in želijo narod prisilit da bi ta verjel v nek lažni, paralelni svet.

  • Duhec1

   Kaj pa slepo zaupanje???

   • Bilderberg

    Saj to pa narediš vedno ko se usedeš v taxi, potniško letalo, vlak ali avtobus ;)

    • Duhec1

     Hahahaha….. tle je velik odvisn od sreče, nimaš nekega posebnega vpliva…. sam v politiki, s politiki se je pa neumno zanašat na srečo…. je vse prej. Mene preseneča kaj jim je uspelo….. nikol si nism niti misla, da je to možno.

 • MEFISTO

  Škoda Merklove.

  Bila je duša in motor Evropske unije.

  S to neumno migrantsko politiko pa si zapira vrata.

  • Duhec1

   Merklova bo preživela. Evropa ne bo…. to je njen propad.

 • Poštenje velja

  In kmalu bomo tam kjer spadamo, skupj z” prijatelji” .

  U balkanskem dreku.

 • Duhec1

  Muslimanom in Židom je uspelo…. pa so, bi naj bli največji sovražniki…. ne drži, kokr kdaj, odvisn od situacije, cilja. Merklova je bla naivna, ker neumna ni….. na to umazano igro pa ni bla pripravljena, niso je naučil…. pa bi morali. In šele zdej, ko jim je uspelo, bojo največji sovražniki….. delujejo po prioritetah.

  • Mihilus

   Židom je uspelo, da so uspeli zmanipulirati Musliče, da nas pridejo osvajat. Vendar pa so Zionisti podcenili intelekt bele Evrope, ki jasno vidi kaj se je v resnici zgodilo. Seveda je Muslimanska grožnja resnična in jo moramo odpraviti AMPAK celotna Evropa ve, da je bil tale begunski val zrežiran s strani Zionistov. Ko bomo opravili z domačimi izdajalci in musliči pridejo na vrsto tudi Zionisti.

 • Feriss.H

  Kar se mene tiče ga lahko teče ali pa se plazi, dejstvo je da je z njo nekaj hudo narobe. Nebuloze ki jih tu kvasi so zgovorne več kot vse kar je napisano o njej – https://www.youtube.com/watch?v=j_8kc19DL70 – Poglejte pa se prepričajte sami kaj je govorila

  Njen odgovor na vprašanje zaskrbljene Nemke o nasilju ki ga izvajajo imigranti je šokanten – “Tudi vaši očetje in dedki so bili nasilni v WWII, torej nič posebnega” … “Ko Nemci govorijo da so Muslimani preveč religiozno nastrojeni” – mama Merkel “pomirja” z – “Zakaj tudi Nemci ne hodijo bolj pogosto v cerkev in si tam raje ogledajo slike z religioznimi motivi in se tako bolje seznanijo z Krščanstvom” … in td v tem stilu.

  • Duhec1

   Prepričali so jo v neprepričljivo…. to so izjave zgubljene politične duše, ki je še dons prepričana, da ni nardila nič narobe.

 • karlina

  Mislim, da se počasi poslavjlja, ker je naredila neskončno napako celi Evropi, predvsem pa naši Sloveniji, ko je z odprtimi rokami vabila begunce. Hvala lepa, mama Merkl, res hvala, da je čez našo državo prešlo že skoraj 170.000 beguncev, pa še kar hodijo in se valijo novi in novi, ni videti konca.

 • macon

  Ženska si zasluži ekspresno teleportacijo na smetišče politike in zgodovine.

 • hibernacija

  Tale napaka jo lahko stane. Lahko, da bo kaznovana z Nobelovo!?

  • xtc

   Jep!
   Nobelova ti ne koristi veliko z glavo na kolu.

 • Feriss.H

  Levičarji bodo skolabirali z tole primerjavo, a dejstvo je da je Evropa danes kot rezervoar z čisto pitno vodo v katerega se nekontrolirano zliva gnojnica. Vsi vemo da že žlička gnojnice kontaminira vodno zajetje, zdaj pa hudo onesnažene naplavine kar izpodrinjajo naše čiste vire.

 • črnaovca

  Merklova? Je ta kdaj sploh tekla?

 • Nataša Valant

  Ja, ja, draga moja gospa . Lahko je biti prijazen na račun drugih,
  Enostavno mi ni jasno zakaj jih je ” vabila ” !

 • Johan

  Da sem NEMEC, jo nikoli več nebi volil !

 • xtc

  Seveda.
  Naslednji krog je krog Pan evropskega Adolfa in to je realnost.
  Že Nosterdamus je opisal te težave in razplet.

 • sunday

  nemčija z merklco je izdala celo evropo to je dejansko izdaja vse evropskih vrednot in civilizacije !!

  • CyberWorm

   podobno k domobranci k so pol nakonc spizdili w argentino : ))))

   • antimur

    Ti stoprocentno nisi normalen. Verjetno je pa v tebi tudi ogromno nizkotnega sovraštva, ki lahko prihaja samo od okorelega in zabitega kučanista. Pridite že končno pameti in končajte že enkrat s to delitvijo na naciste in komuniste. Bedaki stalinistični!

   • Bloški Tonček

    Vprašanje je kdo je koga izdal takrat… pa to ni debata za to temo. Ali pač?

 • Rožle

  Kva pol…a kr spakiramo kovčke pa bejžmo u Sirijo…?

 • Caesar

  Merklova se je zelo spremenila, odkar je prišlo na dan, da je ameriški NSA prisluškoval Merklovi. Očitno so izvedeli kakšne zelo delikatne zadeve, sedaj pa Merklova dela po navodilih iz Washingtona, da te stvari ne bi prišle na dan. Begunski val je del ameriškega načrta za uničenje Evrope, zato pa Bruselska politika in Merklova ne naredijo nič v zvezi s tem.

 • Rožle

  Če ne gre Mohamed h gori, gre pa gora …..
  Nekako tako tudi begunci razmišljajo , da bo Evropa kar sama k njim prispela…!

 • antimur

  To odvratno vzhodno Nemko je potrebno v vsakem primeru od=bati, če ne se bomo prisiljeni kleče obračati proti Meki, v kolikor bomo hoteli obdržati glave tam, kamor spadajo.

 • viktorh

  »Če se moramo v kriznih časih začeti opravičevati za prijaznost, potem to ni več moja država,« je dejala v nekem intervjuju.
  To je izjava velike političarke.

 • Osti jarej

  ….ohohoho!pa se srečamo stari komentatorji,ki smo se spoznali na kurah.vidim,da ste še vsi prisotni tudi tam,kjer so mene brisali za stalno in to ima ozadje,kene?!….opažam,da določeni še vedno trajbajo ene in iste parole, nič konkretnega,ponavljajo že milijonkrat napisano in v meglico zavito….skratka flavzajo stavke,ki ničesar ne povedo…..častnim izjemam ponoven pozdrav in hkrati slovo,ker takoj odhajam…duhi,dej že enkrat povej,kar veš,ali pa utihni…!!

 • Osti jarej

  še ena stvar me zanima;je res, kar je objavljeno pod kamni,janko?!….

 • Somedey

  Ne, ampak vi tecete zadnji krog, placani ste z denarjem naivnih ljudi ali den. dvomljivega slovesa ali d. kot zahvale za neke protipravne usluge

 • Kučko pod pručko

  Prepričan sem, da Merklova ni tako neumna, da ne bi vedela, kako s sprejemanjem migrantov uničuje Nmečijo. V to je enostavno prisiljena, saj je kot skoraj vsak politični voditelj v rokah Bilderbergov. Ta zločinska združba, ki je sestavni del Illuminatov, se od svoje ustanovitve leta 1954 vsako leto sestane samo enkrat. Takrat sklenejo agende, po katerih se bo ravnal svet. Vse pa se vrti v smeri Novega svetovnega reda, ki ima za cilj med drugim samo eno državo in en narod. Merklova dela prav to, premešati Nemce s tujci, da se čez čas prebivalci ne bodo več počutili Nemce ampak državljane Sveta!!!

 • Kučko pod pručko

  Kdor ne pozna skrivnih združb, mu priporočam dve odlični knjigi, čeprav jih je na to tematiko veliko, še več pa internetnih člankov. Najprej naj v roke vzame knjigo Janeza Vuka – Novi svetovni red (na Youtube), naslednja pa naj bo Skupina Bilderberg (založba Ciceron) izpod peresa Daniela Estulina. Tako bo spoznal, kdo so Illuminati, kako so organizirani in katere skrivne združbe so v njihovi piramidni zgradbi!!!

 • Kučko pod pručko

  Illuminati, ki jih je leta 1776 ustanovil Bavarec Adam Weishaupt, imajo za končni cil Novi svetovni red. Glavne značilnosti tega reda so: samo ena država, en narod, ena vera, en jezik, ena valuta, ena vojska, ena policija in največ 500 milijonov ljudi na svetu. Če bodo to dosegli, bodo imeli v svojih rokah cel svet. Zelo zdesetkani ljudje se bodo delili na maloštevilno elito in večino, ki bo morala ubogati elito!!!

 • Kučko pod pručko

  Verjetno se trditev, da naj število prebivalcev Zemlje ne bi preseglo 500 milijonov, zdi neuresničljiva, pa le ni tako. Depopulacija planeta se lahko doseže na dva načina in sicer s povečanjem umrljivosti ljudi in zmanjšanjem rodnosti. Da bi umrlo čimveč ljudi pa je na voljo veliko metod od zastrupjanja voda, iz zraka (kemične sledi oziroma chemtrails), virusi, škodljiva cepljenja otrok, škodljiva hrana, genski inženiring in GSO, strupi v zobnih pastah, kremah in še in še. Statistično pa je tudi dokazano, da se je plodnost mladih moških v zadnjih desetletjih bistveno zmanjšala, kar je posledica načrtnega zavrtja rodnosti!!!

 • Kučko pod pručko

  Na to temo bi lahko razpravljal v nedogled, vendar naj si vsak vzame čas ter raziskuje. Čimbolj bodo ljudje osveščeni, manjšo možnost bodo imeli zločinci, da jim bo Novi svetovni red uspel!!!

 • Somedey

  Kaj to njim razlagas oni so s slov svercarji stari frendi, so skupaj prodajali orozje v bih in hrv., jih bolje poznajo kot pa ti

 • Somedey

  Z chemtrilse rabis osebne povezve s slov . Politiki, tudi od tu se poznajo, za operativno izpeljavo tega projekta

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!