Ali Nova Slovenija prek portala Domovina sporoča vrhu Cerkve, koga sme podpreti?

Članek na Domovina.je: nanj bi bil ponosen vsak novinar Dnevnika, Dela … Članke na spletnem portalu Nove Slovenije Domovina.je vedno z zanimanjem preberem, saj odpirajo družbeno pomembne in zanimive teme. Pisci portala Domovina.je, ki se mi osebno zdijo vzorno politično korektni, preveč medli in vsegliharski,  so me tokrat prvič resnično presenetili  z enim svojih člankov.

Da ne boste mislili, da so pozvali ministra Gorana Klemenčiča k odstopu, vrtali v pranje terorističnega denarja ali se lotili agresivne levičarske srenje ali kakšnega lobija. Ne! Na polno so vžgali po Gibanju za otroke in družine, ki to nedeljo prireja svoj drugi Tabor v spomin Janezu Evangelistu Kreku v župniji Selca v Škofji Loki. Očitno je medijske lobiste Nove Slovenije Tabor Gibanja za otroke in družine v spomin na izjemnega Slovenca dr. J. E. Kreka zmotil, ker se prireja v sodelovanju z župnijo Selca, od koder prihaja Krek, župnija pa je Tabor Gibanja oglaševala na strani SŠK in župnije Selca. Ob tem so se v članku obregnili še na poznanstvo Aleša Primca s tajnikom SŠK in njunim sodelovanjem na spletni strani za promocijo družinskih vrednot 24Kul, kot da bi bilo to nekaj nezaslišanega in celo prepovedanega.

Poglejmo komentar uredništva na spletni strani Domovina.je:

»Se Cerkev ali kakšen njen predstavnik igra z ognjem?

Želja po politični participaciji je prisotna v vseh porah današnje družbe in občasno se zazdi, da se pojavi tudi pri kakšni cerkveni ustanovi ali posamezniku. In čeprav posamezni verniki Cerkvi očitajo mlačnost pri komentiranju družbeno-političnih dogodkov in premalo trdna stališča, smo predvsem skozi projekt “Za otroke in družine” očitno priča spremembam.

Lahko se sprenevedamo do onemoglosti, a zgornje aktivnosti se da upravičeno razumeti kot podporo točno določeni opciji na desnici, ki se je pri svoji preobrazbi v politično stranko naslonila na splošno in raznovrstno civilnodružbeno gibanje Za otroke in družine ter na komunikacijsko mrežo SŠK.

Ne glede na to ali gre za delovanje v soglasju z vsemi škofi ali pa za samostojno akcijo visokega funkcionarja SŠK, se postavlja vprašanje, če taka dejanja RKC res pripomorejo k izboljšanju slovenske družbeno-politične scene ali nemara ne vnašajo še več razdora med akterje politične desnice.

Prav v času, ko so odnosi med političnimi opcijami, ki se sklicujejo na krščansko podstat, še posebej načeti, je odgovornost na slovenski Cerkvi toliko večja, da s svojimi dejanji ne daje občutka, da preferira kogarkoli izmed tistih, med katerimi bodo na prihajajočih volitvah izbirali slovenski katoličani.« 

Človek bi težko komentiral ta izpad novinarjev Nove Slovenije drugače kot očiten znak ljubosumja, ker Cerkev očitno premalo podpira njihovo vsegliharsko in mostograditeljsko politiko.

Moj nasvet: stranka naj se bolj zgleduje po Gibanju za otroke in družine, kjer jasno in glasno poimenujemo dogajanja v naši družbi s pravimi imeni in se zavzemamo za spoštovanje materinstva, očetovstva, otrok, starih staršev in življenja od spočetja do naravne smrti. Načeloma to zagovarja tudi Nova Slovenija, a prevečkrat ostaja le pri besedah, Gibanje za otroke in družine ter Glas za otroke pa svoje družbeno poslanstvo širi predvsem z dejanji v korist otrok, delavcev in kmetov.

Ali ima stranka, ki je zaslužna za Kučanovo oderuško pokojnino, oteževanje dela v  arhivih in nespodoben Zakon o vojnih »grobiščih« pravico, da potiska Cerkev v geto zasebnega?
Po mojem mnenju ne. Novi Sloveniji je nesporno treba priznati njen pozitiven prispevek k demokratizaciji Slovenije, hkrati pa menim, da je prišel čas, da bi se v stranki odločili za klavzuro, v kateri bi premislili, kam jih politika večnega mostograditeljstva s Kučanovim klanom, katere vidni predstavnik je Janez Pogorelec, pelje.

Druženje s Škrabcem, Kučanom, tajnim lobistom Pogorevcem in podobnimi dvomljivimi osebami Peterletu in Ljudmili Novak ne bo prineslo omembe vrednih glasov na predsedniških, evropskih ali parlamentarnih volitvah. Od tega imajo nekaj samo levičarji, ki z očitno uspešnim vmešavanjem v Novo Slovenijo vnašajo razdor v demokratični pol slovenske politike. Dragi prijatelji iz Nove Slovenije, sodeč po odzivih na družbenih omrežjih vas tako vidi veliko ljudi, ki smo vam naklonjeni. Tudi komentar obiskovalca spletne strani Domovina.je je jasen:

Očitno ste postali zelo rdeči. Članek, na katerega bi bil ponosen vsak novinar Dnevnika, Dela … Ali ste še vedno v komunizmu? Cerkev je največja civilna organizacija in ima pravico delovati tudi na političnem področju.

Franci Donko

 • MEFISTO

  Postavlja se resno vprašanje, komu so krščanski socialisti v Novi Sloveniji bližji, Bogu ali poganskim rdečkarjem.

  Iz njihovega ravnanja v zadnjih štirih letih je mogoče utemeljeno sklepati, da so zapustili Boga, kristjane in domovino ter se zaradi osebnih ambicij reamotno udinjali berzbožnim ali poganskim rdečkarjem.

  Sram naj jih bo, če še vedo za sramoto!

  Jezus Kristus je BOG in Mefisto je njegov prerok!

  • Franc Šink

   Jaz pa član Svete trojice,

  • denacifikacija

   Na liter vode, naredi iz nje vino, da se ga lahko zapijeva, stari.
   Če je Jezus slučajno res obstajal, ni bil noben Superman ampak samo navaden človek, njegovi čudeži so, da je spravil judovska plemena, jim tako pomagal premagati sovražnike in jih vrnil nazaj k Jehovi.

 • Nejc Ornik

  Nastradal je vsak, ki je v dobri veri ali s figo v žepu gradil mostove s komunisti in njihovimi dediči.
  Poglejte si veliko in grozljivo razočaranje Edvarda Kocbeka!
  Nova Slovenija gre naivno po njegovi poti!

  • škale

   Zaradi pogledov na špansko državljansko vojno so Kocbeka izključili iz Cerkve in ukinili časopis Dejanje.Kocbek je bil žrtev obeh totalitarnih med sabo skreganih ustanov

   • Soave

    Kako ? Kje pa si to prebral ?

  • MEFISTO

   Poglejte si tudi škodo, ki jo je naredil Kocbek.

   Komunisti se še vedno sklicujejo na legitimnost, ki naj bi jo jim oskrbeli krščanski sicialisti z Edvardom Kcbekom vred in na pokristjanjenje revolucije.

   • Soave

    No, je pa tudi sam dobro plačal !!
    Tako, kot mnogi, ki so poizkušali na lep način pogovarjati se !!

 • Krtača 20

  Fajmośtri so zdaj zmedeni. Ne vejo kaj se jutri dret pri maši. Al volite GOD al volite SDS…..

  • Anton

   Hvala za podporo novi24tv. Več klikov- večja gledanost- več €

  • Soave

   Si že kdaj bil v cerkvi pri maši ??
   Derejo se in so se, tvoji na raznih mitingih.

  • tohuvabohu

   Glavno, da ti nisi zmeden. Imaš strica, ki te usmerja od zadaj.

 • Bog naj odloči, koga podpreti. Brez kreganja.

 • Anonimni_Profesor

  Če so se v SŠK res odločili za podporo Gibanju za otroke in družine so pri meni dobili samo plus!

 • Gavnar

  Glede na ankete, ki kažejo da bodo težko dobili več kot kak % najverjetneje ni važno kdo jih podpira.
  Bo pa zanimivo, predvsem s stališča prekrivanja pedofilije pri kateri ima SŠK kar nekaj (uspešnih ?) izkušenj.

  • Olga

   Mislite “ankete” – Murglsko antipropagando?

   • Gavnar

    Mhm, tiste, ki pravijo, da boste v drugem krogu volili Barbiko.
    Milanu vedno pomagate, da zmaga njegov komunajzerček.

 • mginko

  Žalostno toda resnično. Vrh NSi deluje kot podmladek stare udbe. Ne razumem vernih, da tega ne spregledajo. Bog vam naj pomaga, da spregledate.

  • Soave

   Mnogo nas je, ki smo postavili stvari na svoje mesto, no ??

  • denacifikacija

   Tudi za Peterleta še vedno ni jasno, če je bil res poverjenik Udbe za odnose v rimokatoliški sekti na slovenskem ali so samo njega vrinili med tiste sezname. Dejstvo pa je, da je Peterle začel karijero kot navaden nižji občinski uradnik, v nekaj letih so ga izstrelili med zvezde osamosvojitve in ga nastavili celo za predsednika vlade.

 • Gru

  Nisem veren , a se mi zdi stranka NSI vsaj priblizno uredu ;) Se vidi da se trudijo podret razdor levi desni in verni neverni . Vsaj ena stranka dela na tem ;) Ter ocitno jim je jasno da vmesavanje RKC v politiko zmanjsuje stevilo volilcev ;)

  Medtem ko je Donko jezen in uzaljen , ker so jim rekli da naj ne vnasa nov razdor med prebivalce ;)

  • Olga

   Kar volite NSI, saj je vaša!

  • denacifikacija

   TI si pa slep, pred dobrim mesecem so jim fašisti spet prepisali ogromne kose slovenske zemlje, na podlagi neveljavnih in neustavnih zakonov iz časov fevdalizma ter jih tako nagradili za njihove zločine nad Slovenskim narodom.

 • Iva

  Včasih je veljala za Kučanovo žlahtno desnico ljudska stranka (tajkun Zidar se je s svojim lobijem zlizal z “ljudskimi ministri”, ki so obvladovali avtocestne projekte),

  danes postaja to NSi, Zidarja pa je nadomestil Škrabec (menedžer leta!), ki poleg ostalega, zida tudi jezove in bo zidal Mirotov 2. tir (Rusi prihajajo?). Tonin nič ne ve?
  Janez Pogorelec?! Bajuk se v grobu obrača!

 • Franjo Trojner

  Stranka Nsi ve, da njena predsednica Ljudmila ne bo predsednica države, zato pričakuje, da bo po naslednjih parlamentarnih volitvah povabljena v levo vlado in bi Ljudmila lahko postala vsaj ministrca za zdomce. Sam osebno menim, da iz te moke ne bo kruha, saj si zdraharjev in ljudi, ki menjajo politične partnerje, kot za šalo v vladi nihče ne želi. Nsi in Desus si lahko data roke, ista politika samo obrazi so drugi.

 • Ana Job

  Nova Slovenija je postala odpadnica, Milka je stranko potegnila na poden. Predlagam, da kandidira na listi kurćanovega foruma, da jo bodo komunisti lahko volili. Pahor itak ni več vodljiv.

 • Prle

  Pametna tale Ljudmila. sodelovala bo z levimi, saj bo le tako nekoč mogoče v vladi, če bo čakala Ivana ne bo nikoli v vladi, kajti človek je dokazano večni luzer.

  • Mojca pokraculja

   Zelo pametna ! Dobro si pogruntal, se bo postavila ob bok tistim, ki so paktirali s Stalinom in KP CCCP in KP SFRJ !

   • Prle

    Ali pa, če je obsojena na večno opozicijo z doživljenskim predsednikom. Posle TITA, samo ja IVAN JANEZ JANŠA TwITO.

    • Mojca pokraculja

     Aja opozicija te moti. Vsi iz opozicije v pozicijo in zadeva rešena ! Res genijalno. A lahko razložiš kako bi po tvoje izgledala demokracija brez opozicije ?

     • Prle

      Ne ti mi povej, kaj stori opozicija, da je življenje znosnejše.

     • denacifikacija

      Lahko se jim pridružiš in v primeru zmage, še sam ropaš, mučiš in zatiraš sedanjo pozicijo.

     • tohuvabohu

      Njega moti vse, kar ni povezano z udbomafijo.

     • Mojca pokraculja

      Itak, z mafijo je življenje znosnejše.

 • Olga

  NSI so depandansa KOMUNISTOV s svojo šefico, ki so jo komunisti poimenovali kar “luda Mila”! Tudi PATERLE jim drži štango! Zaradi Peterletove, “da ne bomo delali nove revolucije”, ni bila opravljena lustracija, zato je osebno z odgovoren za kriminal komunistov v Sloveniji! Sramota

  • denacifikacija

   Namesto lustracije, rabimo de-nacifikacijo, kot so jo zavezniki izvajali nad nemci in italijani, po vojni, s tem lahko ubijemo dva ptička z enim kamnom.

   • Olga

    Dekomunizacijo!

 • Olga

  Kakšne pa so krščanske vrednote? Kraje, laži, prodajanje odpustkov, posilstva, PEDOFILIJA….

  • Prle

   Krščanska vrednota je tudi pretepanje žene po nedeljski maši.

   • Olga

    Pretepanje žensk je tradicija. Žensko se lahko pretepe samo če si zasluži!

    • tohuvabohu

     Tebe, lažna Olga, so očitno tepli po glavi.

    • Olga

     Ukraden Nick!

   • A tako ti delaš? Sram te bodi.!

   • Olga

    Vi ste tat! Krščanstvo vam gre na živce, ker vam drži ogledalo! Res ste bednik!

   • Ivan Friderik Novak

    Bebec. . .

  • Janez

   TI?
   PA IZGLEDA RES PRIHAJAŠ IZ KAKE A LA “ADAMS FAMILY”” EX KP, ZK STALINSKE FAMILIJE?
   NISI EDINI !
   V KRANJU JE EN ZMEŠAN KPJ JLA OFICIR PO VOJNI DAL SVOJEMU SINU IME – ” L E N I N ” Čisto resno. V sploššno zabavo.Ali
   PA KAR – SE ZDI – IZ KAKE “POBOLJŠEVALNICE-POPRAVNEGA DOMA”
   O?
   KRŠČANSTVU – NIMAŠ POJMA !
   Če so tebe doma
   – indoktrinirali,
   – ti lagali
   – razčisti s “tvojimi” kar številnimi potomci ex KP, ZK krvnikov. A ne ? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   V BEOGRADU IMAJO ENO TAKO DRUŠTVO

   – t.i. ” OTROCI SOCIALIZMA” – POTOMCI
   RAZNIH KP, ZK POLICAJEV. OFICIRJEV IN EX KP, ZK “POMEMBNEŽEV” SO V NJEM.

   – POL SINOV, ZDAJ ŽE OSTRELIH – NAŠIH ZLOČINSKIH KPS, KPJ STALIN KOMUNISTOV JE V
   – USTANOVAH ZA “NEGO DUŠE”,
   – VELIKO JIH JE STORILO SAMOMOR – NPR. SIN E. KARDELJA,
   – SE JIH ZADROGIRALO, UMRLI
   – NEKATERI ZDAJ ŽE SIVOLASI IN SIVOBRKATI – PA ŠE PRAV POKLAPANO ?
   Lazijo naokrog.
   Celo včasih kaj neiskrenega – povedo na TV.
   Vsi vemo: dr. C.R, “kulturnik” I. S. in podobni.

   • denacifikacija

    Pri nas ni nobenih komunistov, to so nacional socialisti, in ja, vsa njihova izrojenost in nasilje se rezultirajo prav na njihovih potomcih, ki jih tudi vi najbolj prezirate in sovražite, pa so dejansko edini nedolžni in neobremenjeni, saj zato se pa kregajo in upirajo obsedenim staršem.

    • RATATA

     Nič kaj nacional niso!

  • Olga, ali te prav razumem ?
   Tole, kar si napisala pa je čisto natolcevanje. Upam, da se motim.

   • Vera

    Zdi se mi , da nekdo drug uporablja ” avatar od Olge ” ? !

    • Soave

     Imate prav Vera. Kar je sumljivo, vedno pogledam, koliko komentarjev ima.Tale se je zopet prišlepal na Olgo.

     • tohuvabohu

      Če število komentarjev ne pove dovolj, je koristno pogledati razmerje med številom pluskov in številom komentarjev. Pri pravih demokratičnih komentatorjih je to razmerje vedno več kot ena.

     • denacifikacija

      Saj zato pa ankete na tem portalu odstopajo od realnega stanja tudi za 80% in več procentov.

     • Soave

      Oh, dej no? Pa ne da kaj ” daš ” na ankete,?

     • tohuvabohu

      Daj mir, neandertalček, če ne veš, za kaj gre.

    • Soave

     Naša Olga ima že preko 35 tisoč pluskov .Pa zakrit profil. Torej. . . . ..

     • Olga (pred časom) ni imela zakritega profila.

     • Soave

      Hm. . . res je. Vendar ima veliko komentarjev in odzivov. Pa tudi piše, tako kot smo navajeni.
      Šmorn. Nova bi res lahko uredila te zadeve. Naj komentira kdorkoli, nicke pa ne bi smeli kar takole dovoliti.

     • Ni rečeno, da so vsi komentarji iz Nove. Jih lahko ob registraciji “prinese” s seboj tudi iz nekaterih drugih forumov, če se po forumih veliko “suče”.

     • Olga je trenutno @najplemeniteji in ima 584 komentarjev in 196 pluskov.

      Ej, res si najbolj plemenit, no pa lažniv tudi.

   • denacifikacija

    Ni naša Olga, niti to niso nobene izmišljotine ampak gola dejstva. Cerkev je samo to, ni nič svetega ali čudežnega, samo ljudje.

    • Kaj ti veš o cerkvi !
     Trobiš tisto, kar misliš, da drugi radi slišijo, svojega mnenja pa nimaš,
     ker stvari ne poznaš.

    • Soave

     No, verjetno še marsikdo ne bo strinjal s teboj. Kakor za koga, ali ne ?
     Samo ljudje smo pa prav povsodi. Boljši, slabši. . .

   • Olga

    Predstavljajo se kot Olga! To so udbaši! Želijo me diskreditirati, ker nimam dlake na jeziku!

    • To je bil “najplemenitejši”, ki te je okradel. Pred časom je imel v avatarju Stalina.

     • Olga

      To je le eden od Nickov…. Vsem ljudem bi morale takšne kraje odpreti oči! To so ljudje brez morale in časti. Ko nimajo argumentov sledijo diskreditacije…. Komunizem je zločinski sistem!

  • Soave

   Spelji se s portala !!! Ti si fake Olga !!

  • Janez

   TOČNO !
   PRAVA GOSPA OLGA !
   Ta bednik od ex KP,ZK
   PROVOKATORJA “NAJ-NE-PLEMENITEJŠI” VAM KRADE VZDEVEK “Olga”. L.r. J. Komenda

   • Olga

    Vem! Kaj pa znajo komunisti drugega? Ali imajo kaj pokazati? Kradejo nam celo identiteto! S tem kažejo vso svojo podlost in bedo! To so potomci lumpenproletarcev, zločincev, tatov! Nujno jih je treba postaviti na smetišče zgodovine! Sramota je, da NSI paktira s komunisti! S tem zabija žeblje v krste poštenih duhovnikov, domoljubov, ki jih je komunistična ruljava zločinsko pomorila!

    • Ivan Friderik Novak

     Olga, pozabljaš, da so ustaši pobili precej katoliških duhovnikov, tudi slovenskih.

    • Dovžan Miha

     Olga Olga, vi, kristjani, pa vi bi morali biti boljši, ne pa svoje golazni zagovarjat z opravičilom, “kaj pa drugi počno?” Se ti ne zdi? Ker v tem primeru lahko plemena Južne Amerike vse potomce konkvistadorjev (krščanarji, vsi do zadnjega) pobijejo, pa po celi Evropi lahko požgemo vse cerkve, vsakega s križem pa na grmado. Vse v imenu nedolžnih deklet, oklicanih za čarovnice, posiljenih otrok v sirotišnicah in opeharjenih ljudi, ki so na smrtni postelji svoje premoženje cerkvi zapuščali. Ampak mi znamo odpuščati, vi pa pač ne. Svoje grehe z grehi drugih opravičujete, toliko o krščanski dobroti, pravičnosti in drugim floskulam, s katerimi se delate lepe pred svetom. Bagra pokvarjena

 • Tone

  Mislim, da ima članek težavo v izhodišču. Morda Donko ne ve ali ga je kdo zavedel, ampak Domovine ne izdaja Nova Slovenija, temveč družinski zavod Iskreni.net – gre za politično neodvisno skupnost, ki deluje že dolga leta in to strankarsko neodvisno, vrednotno pa je zagotovo na desni, bolje rečeno katoliški strani. Sam sem podpornik (donator) in spremljam že dolga leta tako stran Iskreni.net kot sedaj Domovino (pa tudi NovoTV). Morda kak posameznik kdaj v tekstu na Domovini podpre eno ali drugo politično opcijo, težko bi pa rekel, da kot celota pripadajo tem ali onim.

  Recimo urednik bi rekel, da je v svojih komentarjih vse prej kot politično korekten do kogarkoli. Je kritičen tudi do Primca, a ga kdaj vzame v bran – tole mi je ostalo v spominu, ko je bil Primc pri Štefančiču, sem šel prav poguglat: https://www.domovina.je/ales-primc-ima-talent/

  Zato ne gre za vprašanje kaj NSi sporoča Cerkvi, ampak kaj desni mediji sporočajo Cerkvi, oziroma SŠK. Ali pa je podpora SŠK komurkoli med desnimi strankami primerna, pa se naj odloči vsak sam.

 • denacifikacija

  Tako je morda bolj jasno zakaj se je šel Tito poklonit papežu in zakaj smo bili ena redkih socialističnih držav, ki je ohranjala katoliško tradicijo in objekte.
  Poglejmo si severno Korejo, ki si je izmislila Juce, svojo lastno različico krščansko budistične ideologije, zato so jugoslovanski komunisti raje tolerirali katoliški opij za množice, ki so se ga tudi sami navlekli, raje so izbrali strup, za katerega so vedeli kako deluje in so se ga skozi generacije že navadili.

  Kaj to pomeni, zavzemati se za človeško življenje, od spočetja do smrti?
  Katoliška cerkev lahko pridiga kar hoče, tega ni v Bibliji in tudi Jezus ni nikoli omenjal, očitno Bog vidi stvari drugače. Zavzemajo se torej zgolj za pravljično ideologijo, ki nima nikakršne realne podlage, v kar se lahko sleherna oseba sama prepriča, s preprostim eksperimentom. Katere so prve stvari, ki se jih sami spomnite, kako daleč nazaj vam seže spomin? No, a vidite, da tega ni. Ne zavzemajo se niti za državljane tretjega razreda, ki živijo v taboriščnih pogojih, ne skrbijo jih mlade mamice, ki niso bile krščene, ne vtikujejo se niti v delo zdravniške zbornice, ki očitno uči in podpira evgeniko, namesto prave medicine, torej se zavzemajo zgolj za okultno mistiko in sporno ideologijo, kar nikakor ne more biti nobena vrlina, pri čemer mirno ignorirajo vsakdanje krivice in trpljenje, ki bi ga bilo mogoče hitro in preprosto zaustaviti in sanirati.
  Papež ni zame nobena avtoriteta, nisem robot,ne vodi me program ampak lastna zavest in izkušnje, zato lahko to napišem in seveda v nobene mprimeru ne bi volil za neko versko sekto.

  • Janez

   NIMAŠ POJMA !
   Pa kar pišeš.

   PO KATERIH KRAJIH ?

   O RKC IN KRŠČANSTVU – TI – SE ZDI : N I M A Š – POJMA !

   SE ZDI DA – PO ? Oštarijah, po ex KP, ZK, ZL ITD. GNEZDIH, PO LGBT PUNKTIH ITD.
   TE. PA VODI – TVOJA ZAVEST ?
   IN?
   ZAKAJ NAM SPOROČAŠ VSE BREZSMISELNE DOMISLEKE TVOJE “NE-ZAVESTI” ?
   SAJ?
   TI SE BBOJIŠ RKC IN ŽEGNANE VODE – KOT ” HUDIČ KRIŽA”? SE ZDI. L.R. J. KOMENDA

  • diler resnice

   Ali se zavedate da z vašimi laičnimi prispevki širite razdor v tistem delu populaciije,ki je bila versko vzgojena pa večina tudi krščena.Mar mislite da se bo ta stran podredila vašim floskulam in hipotezi sekularizacije.Še več ,Slovenija je leta 1991 nastala na demokratičnih vrednotah in lahko pozabite na socialistične ,ki vas postavljajo v vlogo kvizlinga ali kolaboranta bivše YU.Suverenost RS je pogojena z svetovnim nazorom,kar dokazuje tud priznanje Vatikana.Če pa ste prravi ateist ,se vzdržite komentarjev do religije Krščanstva,ker padete pod tretma komunizma,ki je zavestno zgodovinsko uničeval sakralne objekte,kulturo,cerkvene dostojanstvenike in moril verujoče itd.Vedite da to vodi v eskalacijo procesov..avtentična zgodovina ne laže in to tudi dokazuje !?

 • Janez

  Pa?
  SPLOH NI DVOMA
  – KOGA BOMO PODPRLI OD NSI LJ. NOVAK – NEZAVEDENI PRAVI SLO RKC VERNIKI !
  Normalno !
  PRIZADEVNEGA,
  SRČNEGA GOSPODA A. PRIMCA, CENJENEGA G. DONKA, GO. ZEVNIK IN A. LIKOVIČ.
  MENI
  OSEBNO MI
  JE ŽAL LE OK POSLANCEV NSI – GE. IVE DIMIC IN G. HORVATA.
  GA.
  LJ. NOVAK
  – PREPROSTO NI PREPRIČLJIVA Ni predstavnica nas vernih Slovencev. L.r. Janez KOMENDA

  • Dovžan Miha

   Stari, velike črke so se ti zataknile … Pa alarm za tablete se ti je zresetiral… Ni te spomnilo, zdej maš pa napad neumnosti, a vidiš? Mimogrede, toliko sovraštva in žaljivk iz ust zavednega rkc vernika je pa kar precej materiala za spoved, se ti ne zdi? Lahko nekaj očenašev in zdravamarij kar na zalogo zmoliš, da nau fajmoštra kap. A si mu upaš pokazat, kakšne neumnosti stresaš po internetu? Te lahko koj v pekel pošlje, med tvoje, ki te že dol čakajo. Janez pa tak…

 • Olga, “najplemenitejši” ti je ukradel nick. Pred časom je imel v avatarju Stalina

  • Olga

   Hvala za Link.

 • MEFISTO

  Cerkev se v preteklih osemdesetih let ni nič naučila, krščanski socialisti v Novi Sloveniji pa tudi ne, ki pa, roko na srce; sploh niso cerkvena stranka, krščanski pa le toliko, koilkor jim to narekujejo prazni žepi, za katere se nadejajo, da jih bodo napolnili iz državne malhe s pomočjo poštenih, toda neumnih poneumljenih volivcev.

 • Hun

  So pa vsaj pošteni.

  • xtc

   Kdo?Nora Milka družbeno politični delavec ZKj in prišepetovalci iz levonavojne druščine s Toninom v paketu?
   He,he,he ni čudno da levaki povsod propadete,buli-for ever.

 • Janez

  ZANIMIVO –
  BI BILO BITI PRISOTEN NA TEM KONGRESU NSI !
  Zakaj?
  RAVNO ZDAJ – KAR – K. O. N. G. R. E. S !?
  Meni
  se le dobra poslanca ga Dimic in g. Horvat smilita : dobra bi bila tudi sama. L.r. J. KOMENDA

 • RATATA

  Ali škofovska konferenca sploh ve kaj je dobro za Slovence in za Slovenijo nisem popolnoma prepričan.
  Ali si škofovska konferenca želi dobro za Slovence in Slovenijo pa nisem popolnoma prepričan.

 • Olga

  Še dobro, da Ljudmila ne piše kar ljubemu Bogu in zahteva ekskluzivnosti!

 • baubau

  V Sloveniji imamo vsi državljani ustavno zagotovljeno svobodo govora in izražanja-tudi vsi kristjani oz.katoličani-da,vključno s kleriki! Molčali bomo le ,če in kadar se bomo za to odločili mi sami v skladu z Božjo ne pa z vašo voljo. Na portalu Domovina sicer pravijo,da niso portal Nsi stranke. Ker je jasno,da tudi sds ni njihova intimna opcija,se človek sprašuje,s katero opozicijo ali pozicijo pa se v resnici žele identificirati. Upam,da ne z antikatoličani.. Pa nikar naj mi ne govore o “neodvisnosti in neuvrščenosti”-tega smo se najedli v bivši jugi. Upajmo,da si ne želijo nazaj te ali pač?

 • Dovžan Miha

  Ho ho ho, desničarski ravs in kavs! Da vidimo, kdo bo bolj zagret v nastavljanju drugega lica, ali pa se bodo čisto po kmečko preprosto zravsali. Ha ha ha, neprecenljivo :D

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!