“Babji ravs” v Državnem zboru: Začeli so se notranji boji znotraj koalicije!

Poslanka SMC Janja Sluga (Printscreen)

Čeprav naj bi bile vezi med koalicijskimi partnerji trdne, pa se zdi, da se za zaprtimi vrati vseeno odvijajo hudi boji. Enemu takih, ki je pricurljal v javnost, smo bili lahko priča tudi v državnem zboru, kjer je poslanka SMC napadla ministrico za okolje in ji očitala vrsto nepravilnosti. Zdi se, da ministrica za okolje in prostor svojega dela ne opravlja vestno ali pa ga nadvse arbitrarno, saj meril, ki veljajo, pri enakih primerih ne uporablja dosledno.

Poslanka SMC Janja Sluga je na 38. redni seji državnega zbora v zobe vzela ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen. Poslanko je zmotila ministričina neresnost, nesposobnost in nedoslednost, kar je v svojem govoru natančno obdelala pred vsemi. “Način je namreč tak, da se lahko zgražamo. Celjani in Celjanke niso vredni niti tega, da bi o njihovem zdravju in njihovem življenju vlada razpravljala na redni seji. Niti tega! Vi ste seveda spretno izkoristili poznane politične manevre in se ognili redni seji vlade, ki je bila 7. februarja in naslednja  15. februarja,” je ministrico za okolje obtožila Janja Sluga.

Poslanko je zmotilo, da je ministrica svoje mnenje vladi posredovala dopisno, dan po kulturnem prazniku, ko večine poslancev niti ni bilo v parlamentu. “In tukaj moram resno izraziti svoje nezadovoljstvo, da se o Celjankah in Celjanih, o prebivalcih Štor ni niti razpravljalo.”

Poslanka je izpostavila vrsto dvojnih meril v povezavi z odloki, ki bi morali urejati vprašanje onesnaženosti v Celju. Odloki, s katerimi je vlada razglasila visoko stopnjo onesnaženosti v Mežici, namreč po mnenju ministrice za okolje niso dovolj dobra podlaga za takšen interventni zakon na območju Celja. Poslanka je ob tem povedala, da se strinja, da bi morala vlada sama vložiti takšen odlok, a je vlada po besedah poslanke do tega trenutka s sprejemom kakršnega koli odloka zavlačevala.

“Ko sem napovedala vložitev tega zakona, sem prejela klic z ministrstva za okolje in prostor, kjer se mi je ponujalo, naj zakona ne vložim, ker boste pripravili ta odlok. Jaz sem to informacijo pozdravila. Jaz sem napisala, da sem takoj za. In bom zakon umaknila tisti trenutek, ko bo na odloku podpis ministrice. Ne pristajam pa na to, da se mi ponujajo neke rešitve, da se bo pripravljal, pa, saj veste, treba je še pogajanj in ne vem, kaj še vse, ki bodo trajala nadaljnji mandat ali dva.” 

Strokovnjaki v Svetu za okolje na SAZU so v podanem mnenju zapisali: “Pozdravljamo zakon kot interventen, prav zaradi neukrepanja ministrstva in akutnosti problemov … Prioriteta je sanacija vseh vrtcev v Celju, kjer se otroci igrajo na zastrupljenih igriščih.”

Janja Sluga je nič kolikokrat ponovila, da si teh podatkov ni izmislila, temveč so to besede priznanih strokovnjakov na tem področju.

V svojem apelu je poslanka poudarila, da ministrstvo za okolje in prostor ne opravlja svojega dela. Saj je predlaganje sistemskih zakonov v njihovi pristojnosti. “Jaz kot poslanka ne morem pripraviti sistemskega zakona, se pa naslanjam nanj. Ampak to zaradi tega, ker ga ministrstvo v štirih letih ni pripravilo, samo zaradi tega.” 

Poslanka je okrcala ministrico tudi glede njene nedoslednosti pri vprašanju nesistemskosti, saj so poslanci dan prej brez težav glasovali o zakonu o podlubnikih, čeprav je ministrstvo razpolagalo z mnenjem zakonodajnopravne službe, ki je opozorila, da je bil omenjeni zakon nesistemski, a ga je vladajoča SMC vseeno podprla “zaradi dimenzij škode”.

Na tej točki se je v državnem zboru razlezel nemir, saj je ministrica želela ugovarjati, čeprav je imela besedo poslanka Janja Sluga. Ta jo je pogledala in  prekinila. “Dovolite? Dovolite. Dovolite!” je pozivala ministrico za okolje, preden je ukrepal predsednik državnega zbora Milan Brglez  in zahteval mir v dvorani. Ministrica je ob tem smehljaje zmajevala z glavo, kakor da bi želela zanikati, kar je povedala poslanka. Ta ji ni dovolila, da prevzame iniciativo. “Niste imeli pripomb!” je morala dvakrat ponoviti, preden je okoljska ministrica odnehala. “Nisem vas slišala, da bi v primeru sprejemanja tega zakona kričali, da gre za nesistemski zakon.”

Za konec je poslanka skritizirala še dopisno mnenje, ki ga je ministrica poslala. “Jaz upam, da ste to mnenje prebrali, preden ste ga tudi podpisali.” Ministrica je namreč podala mnenje, v katerem si zamišlja, da bi morali zaposliti še več ljudi na dveh ministrstvih in Inštitutu za javno zdravje samo zaradi reševanja tega problema. Ta poskus nepotizma je zmotil poslanko SMC, ki je jasno izrazila svoje ogorčenje nad predlagano prakso.

Za višek absurda je ministrica predlagala, da bi vse stroške onesnaževanja nosila država namesto krivca onesnaževanja. Razlog temu naj bi bila nesposobnost slovenske oblasti, da dejansko preganja krivce. Ob tem je poslanka SMC poudarila, da sta to dve ločeni vprašanji. Saj nesposobnost tožilstva ne pomeni, da morajo davkoplačevalci sanirati nastalo škodo.

Ivan Šokić

 • karlina

  Sem že mislila, da je ta ministrica že umrla, nazadnje sem jo videla in slišala lani poleti.

  • Franc Šink

   Jaz pa še nikoli.

 • VERRZIFIKATOR

  Na kratko

  Služinčad zdaj vrgla se je v boj,
  žugal gospodar ji je z levico,
  pa povejmo končno vso resnico,
  za obstanek se je tolkel gnoj.

 • VERRZIFIKATOR

  Janko Slugar

  SLUŽINČAD PA V BOJ

  V nekem hlevu v naši vasi mali
  sluga obračunal je nasilno
  z drugim slugo prav zares storilno,
  so med sabo sluge se dajali.

  O nesnagi in o hišnem gnoju
  sluga je vodilnemu predaval,
  zbor se hlapcev tokrat ni zabaval,
  zaskrbljen ostal je v lastnem znoju.

  Hlev podira in se in domačija,
  te pomladi več ne preživijo,
  slugam zdaj odzvaja že »adijo«,
  kmalu bo razhajkana kmetija.

  Že četrto leto vse brez haska,
  pa se zdaj nek sluga je razjézil,
  brez osnove kvasil, drugim tvezil,
  da edini ni, ki se zgolj praska.

  Gospodar je brž zaprl vrata,
  zrak ko je zavohal onesnažen,
  za okolje ni dogodek važen,
  dve ko se služabnici ravsáta.

  Naj ne pride ta dogodek v javnost,
  želja je neskončna gospodarja,
  pa čeravno hlev nadvse zaudarja,
  vse smrdi, če vam povem naravnost.

  Služinčad zdaj vrgla se je v boj,
  žugal gospodar ji je z levico,
  pa povejmo končno vso resnico,
  za obstanek se je tolkel gnoj.

  Refren: do konca.

 • Anton

  skoraj 4 leta dos edaj je dotična poslanka gledala ministrčevo nespsosobnost, nezrelost, blabalbla, pa nič, sedaj cca 4 meseci pred državnozborskimi volitvami, pa se je dotična gospodična/gospa le spomnila da nekaj ne štima pri tej ministrici

  sarkazem press

 • antimur

  Slugatova, pa ja ne pričakuješ, da te bodo zaradi te expadiade Celjani in Celjanke volili. To kar zdaj očitaš Majcnovi, se dogaja skozi vso obdobje vaše pokvarjene in povsem nesposobne koalicije, takrat si se rajši ukvarjala s pedri in lezbijkami, zdaj, ko vohaš, da je to tvoj zadnji mandat v življenju, vsaj kar se državnega zbora tiče, pa naenkrat takšna materinska skrb za oklje in prebivalce, ki jih zastrupljate.

 • komar marko

  No začel se je ravs, kdo bo prišel v parlament. Popolnoma neprepoznavni poslanci Cmerkotove druščine. Dve leti so se ubadali z JJ. Zelo žalostno, kaj vse kandidira za poslanca. In potem se bodo vrnili v javno upravo!

 • Majda

  G. Predalic, ne bo! Noben medij ne bo porocal o tem. Ne sme! Ce pa ze, pa presstituti porocajo po boljsevisticno. To sta, recimo najnovejsa abota in fake news, naredila na Siol u tov. Primoz Cirman in Vesna Vukovic. NSI, figov list, Tonin. Ta dva presstituta mirno napiseta, da je Tonin rekel, da NSI ne bo figov list Janeza Janse . NI RES, laznivca presstituta, NI RES, Tonin je rekel, da NSI ne bo figov list nikomur, ne levim, ne desnim! Odgovorita javno, presstituta, zakaj lazeta!! Mar ne zivita v Sloveniji? Ce nista antislovenca, morata, ceprav s stisnjenimi zobmi priznati, da je v tej nasi domovini edino Jansa Drzavnik! Se ga bojite? Takega domoljuba, ki ima res rad to drzavo, ni. In nehajte biti presstituti, bodite novinarji. Recimo kot Pozar!

 • Miro

  kakorkoli se SDS trudi, po volitvah ne more vladati…. volitve lahko dobijo kvečjemu v primeru zelo nizke volilne udeležbe, če pa bi slučajno po čudežu uspeli dobiti največ glasov, pa jim to ne bo pomagalo, ker ne bodo mogli sestaviti koalicije . In upokojenec z obrobja Ljubljane bo spet glavni krivec za njihove težave

  • komar marko

   napaka, vzrok za težave je sla po OBLASTI, KAPLJANJE IN CURLJANJE in to pri volilcih za katere se ve, da so škodljivci in jih je potrebno odstaviti od KORITA. Torej POŠTENI in zavedni SLO prebivalci pa ne hodimo na volitve, ker se nam gnusi, kako se skrivajo dokazi ali brišejo ali izvajajo MONTIRANI procesi v 21 stoletju. Sram naj vas bo!

   • Miro

    a si se mal zgubil? kaj naj bo mene sram? a zato ker nisem član črede ki slepo sledi vodji črede že 25 let….

    • Steiermark

     Prav ti, mirček indoktriniranček, si sledilec vodji, velikemu pederajzlu in pedoffilu, množičnemu morilcu in roparju, titu in njegovemu, za komuniste “zveličavnemu evangeliju”…..in njegovemu “evangeliju” sledite indoktrinirane komunajzlarske ovce, že, vsaj od 45 leta dalje in mu niste nehali niti z izborjeno samostojnostjo Slovenije , ter nam niste dovolili svobode, niti 45 leta, niti 1991!

     • Miro

      ne vem o kom ti to? o kralju Norega Kraljestva?

     • Steiermark

      Hudo je, ko se človek ne zaveda svoje norosti in zmerja vse druge z norci…..

     • Miro

      sožalje, da si ne moreš pomagat

   • čips

    Ravno zato bi striktno morali hodit na volitve vsi domoljubi, da premagamo ubijalce pravne drzave.

  • sloustava

   Ne, ni res! Bodi vendar Slovenec in skrbnik tvojih zanamcev. Ne bo Slovenije, ce ne bo vlade, ki postavlja Slovenijo in njegov narod na prvo mesto. To pa “upokojenec “ definitivno ni. Nasvet: Just follow the money! Med nebom in zemljo nic ne ostane skritega. Je prikrito , dokler palcki dihajo….

  • Mojca pokraculja

   Svoje nasvete in pobožne želje naslovi na tvoje kamerade. Kaj se ukvarjas s politiko nasprotnika? AAni fajn da bojo nasprotniki popusili? Bi vseeno rad koga prepričal v komunizem , v Kučana, v mafijo?

   • Miro

    1.700.000 volivcev je…. torej, kako naj jih jaz prepričam
    kar sem napisal je pa kruta resnica za SDS

    • Mojca pokraculja

     Uživaj v kruti “resnici” , nas”ovce” pa pusti pri miru.
     Je to zate pretezko, komunajzar?

     • Miro

      si že ostrižena ali te še strižejo

     • Mojca pokraculja

      Si že obrezan ali te še obrezujejo

     • Miro

      ne eno ne drugo…

     • Mojca pokraculja

      Ne eno ne drugo

     • Mojca pokraculja

      Ne eno ne drugo

 • Ministrstvo za okolje mora vodit nekdo, ki se na to spozna. Kako ja Majcenova dobila ta stolček mi ni jasno.

  • Miro

   morda brežiški pijanček Bogović

   • Mi ni jasno zakaj bi jo on postavil na ta položaj.

    • Miro

     morda bi on to vodil, saj “obvlada” ta resor

  • Steiermark

   Tako, da se je pravi čas, kot “pravoverna” LS-ovska ritoliznička, prelevila v kahlovo članico bebcev, ki sledijo josipovemu evangeliju – izdaji lastnega naroda in prodaji za cekinčke…..

  • čips

   Meni ni sploh jasno kdo jih je volu, ce so pa vsi taki z iq sobne temperature

  • Milutin

   Ministrstva ne vodi Majcnova, ona ne ve nič o ničemer kako jo fopajo njeni kamerami, samo podpisuje. Vladajo špekulanti in prevaranti kot Leon Behin (prej uničil kočevsko komunalo, pa gasilsko zvezo), sedaj sanja, da bo minister. Njegov domet pa je neskončne reorganizacije in zaposlovanje tretjerazrednega politično ali prijateljsko obarvanega kadra.

   • Zadnjič sem jo gledala na rtv….zelo zelo slabo zgleda, bi bila potrebna dopusta.

 • Franjo Trojner

  Mediji ( beri strici iz ozadja) so vam hinavsko spretno ponudili etičnega pajaca, baje mega sposobnega vseznalca ( baje zdravilo za vse in vsakogar/pravo Recinusovo olje) vi OSLI ste nasedli in trumoma drli voliti za Cerarja, za SMC. Kmalu po volitvah, ko ste izbuljenih oči in odprtih lap spoznali mega nateg vas je navdušenost hitro minila in ste do nedavno vašega rešitelja Cerarja sami oklicali za cmerarja in se mu večinsko odpovedali, odrekli.
  To, da ste Cerarju nekdanji goreči volilci/volilke večinsko odrekli podporo še vas ne opere krivde za vse te afere, za vse slabe/škandalozne odločitve za državo in državljane, ki jih je Cerar njegova vlada, koalicija zaradi vaše nepremišljene odločitve na volitvah nato izvajala.
  LOLEKI, volilno pravico vam bi v dobro države in blagostanja vseh državljanov morali odvzeti! Zakaj? Še osel ne gre dvakrat zaporedoma na tanek led, vi pa to počnete vedno znova in vas padec v ledeno vodo, doživet šok nikoli niti malo ne izuči.
  Trikrat so vas že pošteno nategnili in nategniti se boste brez dvoma dali z Šarcem brez stranke, programa in ljudmi, ki bi za njim za stranko in programom stali še četrtič! Bog vas nima rad, vam LOLEKOM res ni pomoči!
  A lahko vi naivni LOLEKI razumete, da komunistična partija ni preteklost, temveč je po zaslugi komunistov, ki nam nepretrgoma vladajo že več, kot 73 let po njihovi zaslugi še kako živa tudi danes v naši zaradi okuženosti z komunizmom in komunisti samo navidezni demokraciji.
  Ti ljudje skupaj držijo in vladajo že 73 let in več, čemu torej se bi naj sami odrekli vladanju, ki jim prinaša moč in predvsem denar??? Ko derete LOLEKI na volitve , pomislite na svoje mizerne penzije/plače, visoke davke, nedelujočo pravno državo in dolge vrste, da te kap v zdravstvu in se predno znova obkrožite za te ali one komuniste vprašajte zakaj le bi komunisti sami od sebe zapustili oblast in se s tem dejanjem sami odrekli, vladanju in predvsem denarju????

 • učko

  Jah, ta presica je na frišno zminirala odločbo za obnovo Bežigrajskega stadiona, na katero je Pečečnik čakal več kot 10 let. Kwa je to ministrstvo po to kuzlo počelo tam, kjer stoji sedaj Magna, niti da govorimo ! Sama mafija !

 • Anton

  Janja sluga je že pri LMŠ.

 • Stajerka

  eh……niso vredni 1/2 žlice mlačne vode…….

 • Poštenje velja

  Vlada_ trop birokratskih svinj

 • AlojzZ

  In v luči tega ravsa je treba gledati tudi na stavko šolnikov.

 • Tweety Bird

  Janez Janša v govoru ob 29. obletnici SDS-a: “Če kje, je v SDS zbrana energija, ki omogoča, da bomo Cankarjev stavek ‘delajo nas majhne’ obrnili v stavek, ‘naredili se bomo velike’. Združevanje, s katerim je na izzive ob osamosvojitvi odgovoril Demos, je potrebno tudi danes.”

  Foglof Tunek v govoru v svoji kleti: “Če kje, je v LEVICI zbrana energija, ki omogoča, da bomo Cankarjev stavek ‘Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni’ obrnili v stavek ‘Narod si bo pisal sodbo sam; ne frak mu je ne bo in ne Janša. Dovolj je bilo Antikrista.”

  • EOL

   Berem tvoje hujskaške zlonamerne komentarje….
   Ti bedak zabiti prisesan na državne jasli z iq na ravni vrabca, ki se je zaletel v šipo…. potrebuješ pomoč, a si je ne zaslužiš

   • Miro

    zakaj jopa žališ. povedala je svoje mnenje in za razliko od tebe ni žaljiva

    • tohuvabohu

     Je pa trolasta. Tema članka je koalicija, če nisi opazil, prismoda.

   • Alois Kuhelj

    Popravek tweedy bird je baba in zato je bolje,ce jo zmerjas z bedakinjo,ker s tvojim postom zalis bedake!

  • komar marko

   TUNKO vi ste škodljivci SLO države, HOČETE zmanjšati IZVOZ, to je deja tvoj MESEČNIK v TARĆI. Tvoj MIHA trdi, da mala podjetja NIČ ne prispevajo v BDP in da so nepomembna za SLO. Spelte se v VENEZUELO, pri nas stre KATASTROFA, . SRAM naj vas bo!

 • učko

  O JaJotovi 29. obletnici pa nič tukaj na novi24 !?! Če bi bil sedajle na čelu SDS-a nekdo drugi, bolj primeren, bi SDS dobil preko 40% podpore pri volivcih. Potem pa samo še ena ali dve “proti-režimski” stranki, pa je zmaga zagotovljena z 2/3 večino. Tako imajo pa ta rdeči fašisti 2/3 večino. JaJo je tist klopotec, ki daje rdečkarski fašistokraciji možnost da vlada tako kot vlada !!!!!!!

 • komar marko

  kako ljudi ni SRAM zagovarjati neko stranko, ki je ŠKODLJIVA za SLO. MESEČNIK je trdil,da je potrebno ustaviti in zmanjšati IZVOZ. In tako norci sedijo v Parlamentu! Marš barabe!

  • učko

   Ni tako rekel, rekel je, da morajo ljudje v Sloveniji imeti večjo kupno moč, da bojo slovenska podjetja lahko zaslužila tudi na domačem trgu ! In prav je rekel. Česa takega se JaJo niti približno ne more spomniti, ker je preglup in zaverovan v RKC in svojo komunajzarsko glupost !

   • komar marko

    NE PIŠI NOROSTI. Še enkrat poglej! JJAJO je dvignil BDP in dvignil penzije za 25%, zato ne nabijaj če nič ne veš!

    • učko

     JaJo ni nič dvignil, kot tudi Cerar ni nič dvignil, čeprav so sedaj rezultati gospodarstva bistveno boljši kot za časa vladavine JaJota !!!! Sicer pa ni keč v tem, kdo je imel rezultate kot premier, ampak v razumevanju ekonomije in tistega, kar je izjavil Mesec.

     • komar marko

      sem mislil da kaj veš, zato o teh zadevah s tabo ne bom nadaljeval. Si pač nenačitan, pa še strokoven nisi!

   • tohuvabohu

    Kaj ima pa KC (ne RKC) pri tem, idiot?

  • učko

   Še to: bistvo tržne ekonomije je potrošnik z dovolj kupne moči. Potrošnik, ki je dopoldan delavec, strokovnjak, proizvajalec, ustvarjalec, izumitelj, inovator, zdravnik itd., popoldan pa kupec in potrošnik tistega, kar je dopoldne ustvaril. Nočemo biti mi Kitajci, ki bi delali za cel svet, sami pa ne imeli nič od tega! Kurc gleda to !!!!!!

   • komar marko

    čudno, v NEMČIJI ležijo doma in jim vse pade iz NEBA. SLO trg je premajhen za nas! Mi rabimo zaledje večjega trga, pa ne YUGE!

    • učko

     To je res, da če se hočeš iti resno proizvodnjo, potem moraš izvažati, ker je Slovenski trg premajhen. Na svetovnih trgih pa ležijo milijarde, ki jih je potrebno pobrati !!! Ampak, to se počne za to, da bomo mi, delavci, strokovnjaki dobro živeli, ne pa sam vladajoči režim, a kapiraš ti point mojega pisanja ?!!!!!

     • komar marko

      jap zakaj si pa potem za MESEČNIKE ki so pred zadnjimi volitvami trdili, da bodo znižali POSLANSKE plače, pa niso na to temo storili NIČ. So samo gobezdala in nič drugega, dalek od resne ekonomije, zato prosim raje nehaj, ker tudi ti si nek mešetar in nič več!

     • učko

      Jest samo trdim, da je Lukec Mesečnikov pameten, ko govori o tem, da je potrebno v Sloveniji dvigniti standard ljudi, ne pa sam pasove zategovat, kot glupira JaJo. Se pravi da Lukec dajje prave obljube in s tem pridobiva pri volivcih, JaJo pa jih s svojimi glupostmi odganja od sebe, ker je neumen !

     • komar marko

      Ne moreš več talat kot ustcvarjaš. Zakaj ne skoči v hrbet CMERKOTU zagovarja pa PUFE. Ne smeši se, če nič ne veš!

     • učko

      To je pa druga zadeva. Tudi Lukec ne bo nič koristnega naredu, če pride v vlado. Ampak govoril pa je o pravih stvareh.

     • komar marko

      LUKEC govori NOROSTI. Najprej naj pogleda v kako fabriko in kak izdelek proda, potem se bom z takimi otročaji lahko sploh začel pogovarjati. Ajde, tudi tebe mi je dovolj!

     • von Rhein

      Lukec pojma nima o čem govori.On nima pojma kaj je delo,nima pojma o trženju,nima pojma o planiranju in delitvi financ,nima pojma o nobeni vitalni zadevi gospodarstva.Ima samo dolg gobec ,ki ga uporablja po vzgledu predodnikov za ustvarjanje politične kariere.

     • učko

      Ja, ampak je Lukec uspešen, ma gobec in prave stvari naklada. Za to so tud’ v parlamentu in tud’ za naprej jim tako kaže. Jajo pa nadrkava neumnosti, ki nikogar ne zanimajo, sam’ tako naprej, do končnega poraza !

     • tohuvabohu

      Dej, ne serji. Demagogija nikoli ne govori o pravih, ampak o všečnih stvareh.

 • učko

  JANŠA SE MORA UMAKNITI V OZADJE !!!!!!!!!!!!!!!! SREDSTVA ZA PREŽIVETJE SI MORA POISKATI ZNOTRAJ DELOVANJA SVOJE STRANKE IN ŠE KJE DRUGJE !

  • komar marko

   le zakaj bi se umaknil. TOLIKO laži kot se je natrosilo o njem in njegovi familiji, jo do danes ni doživel noben POLITIK v SLO! lepo je, da se ga BOJITE!

  • Tweety Bird

   Vse najboljše SDS-u za 29 rojstni dan!!!…“Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!”

   A bi se radi rešili biča? Recite Janši NE !!

   • komar marko

    Jap gospodarji so bili 45 pospravljeni in ostali se samo hlapcci, ki ste grunt ZAPILI ali zapufali v nekaj DNEH. Jap HLAPCI! A poznaš sploh koga, ki se spozna na gospodarstvo. Še kako je CANKAR imel prav!

    • Tweety Bird

     Komarček, za moje pojme se temeljno vprašanje Hlapcev glasi, ali nas je Cankar s tem samo diagnosticiral ali pa definiral za vedno? Ali sta gospodar, ki se menja, in bič, ki ostane, naša usoda?… Če izvolimo Janšo, bič ostane naša usoda. A ti je to jasno?

     • komar marko

      za take kot ste MESEČNIKI je bič edina rešitev!

   • učko

    Če te dobim, ptičurina, te bom spekel v roru !

  • Miro

   baje da zna knjige pisat

   • učko

    Če mu jih ne kdo drug !??!

    • Miro

     dvomim, da lahko še kdo drug take nebulozne piše..

     • von Rhein

      Prav ogabni ste vsi,ki ob vsaki priliki klofate popolne neumnosti,ki nimajo nobene zveze s temo.Samo v lastno zadovoljstvo,da očistite žolč. Torej,Janša piše nebuloze,Vojnovič je eden najuspešnejših slovenskih pisateljev. Toliko za ogledalo zblojenih kriterijev.Bral nisem niti enega niti drugega.Sledim komentarjem.

     • Miro

      kaj pa ima Vojnović z izbranimi deli Janše?

     • von Rhein

      Oba pišeta knjige,ki jih potem vseznalci ocenjujete vsebinsko.

     • Miro

      še vedno ne vem primerjave

     • von Rhein

      Primerjava je vaš odziv na delo vaši neljubi osebi ali favoritu brez kakršnekoli vrednosti.

  • Marija

   Kaj ima s tem primerom Janša?

   • učko

    Janša odganja volivce. Tud RKC odganja volivce od “desnice”. Jest nisem levuhar in jih ne maram, ampak RKC pa tud’ ne vidm’ v politiki, nej bojo tam u cerkvi !!!!

    • komar marko

     še vsakega ste na DESNICI popljuvali. Celo z VSTAJAMI ste začeli, (KANGLA), samo da ste pri koritu. Ali se je to kaj dogodilo kAKEMU rdečkotu. ZAKAJS E DOKAZI SAMO RDEČKOTOM BRIŠEJO, NA DESNICI PA PO NEDOLŽNEM V arest, BEBČKI!

     • učko

      Ker ‘mamo med nami izdajalce in kretene ala JaJo in RKC !

     • centurion

      pa b(učkote), kot si ti…

     • tohuvabohu

      A ti je mladiče požrl?

 • Duhec

  Konec je z SDSom in desnico… Janša je vse razstavil na prafaktorje.

  • komar marko

   DUhec, dobro jutro! Malo zadihaj za zaćetek in pozdravi POŽARJA, ki jemlje Šarkotu! Ku, ku!

  • učko

   Ja, velik je čelavi zajebal ! Še najboljš bi blo, da bi zdele z Baučijem košarko špilal, al pa mu vsaj žajfo pobiral !

   • komar marko

    jap osnovna napaka je bila, ker ni POSPRAVIL. Je imel preširoko odprto fronto. In tega se danes zavedate kaj bo naredil. Samo to je rešitev za SLO. Delal sem v komunizmu, delam danes, za mene ni razlike. Delal sem za švabote in danes delam z njimi. NI RAZLIKE.Še kaj bebčki?

   • tohuvabohu

    Prasec!

   • lokec

    hudič

  • Ignac ČIRIĆ

   a ste vi tudi omejeni kot levaki ali kaj? Vsako stvar izkrivite do amena….

 • Marija

  Ne razumem,kaj ima tu zraven Janša? Namesto komentarjev o napadu poslanke na ministrico,komentirate o Janši.Pa kaj ste vsi zmedeni ali kaj.

  • komar marko

   Zaradi JJ imajo že zjuraj USRANE gate, strah dela svoje, kako bodo od dveh levih rok in VAKUUMA med ušesi preživeli!

   • učko

    JaJo je zajebal, da so rdečkarji spet z 2/3 večino na vladi in tud’ za naprej tako kaže. Najbrž je JaJo zmenjen z režimom, da to počne. Sicer pa mu nič ne manjka, dobro živi, otroke ma tud’ na državnih jaslih, ki jih sicer obvladuje rdečkarski režim, le zakaj ? Mogoče je pa 100% res, da je vse zmenjeno ! Teater za ovce !

    • tohuvabohu

     Kaj pa tebi manjka, bedak?

  • učko

   Ja, ker na Novi ni nič o 29. obletnici SDS-a in o JaJotovi (znova) plagiatorski retoriki “najprej Slovenija”, kjer je na neumen način ukradu slogan Trumpu, ker pač ne zna bit’ izviren.

   • tarantela

    Mogoče zato, ker imajo v resnici 20. obletnico stranke.

    • učko

     Al pa JaJo praznuje 35. obletnico vstopa v ZK in sodelovanje s komunisti, n’kol ne veš .

     • tarantela

      Hm, a pol je bil tudi on član organizacije (KP), ki je dala zavetje teroristu, ki je pobil 2.000 ljudi, kot piše v drugem prispevku na portalu v rubriki “SVET”?

     • učko

      Jah, če ga takrat že niso ven brcnili in je glih takrat pisal prošnje, da ga vzamejo nazaj v ZK !

     • Miro

      komunajzarji so se mu najbolj zamerili, ko je siromak hotel postati predsednik saveza komunističke omladine Jugoslavije, pa so ga ti odbili

     • Mojca pokraculja

      Uf tega pa še nismo nikoli slišal ! a res, resno to govoriš? Ke si pa to zvedu ! UUUUU groza

     • tohuvabohu

      A zdaj bo pa Janša kriv še za mednarodnega terorista? Zakaj pa ne obesiš tega Kučanu, prismoda?

   • tohuvabohu

    Kako ga je ukradu? Saj ga Trump še vedno ima, bizgec.
    Sicer pa politične parole niso ne znanost ne umetnost in niso avtorsko zaščitene. Itak pa niti Trump ni bil originalen.

 • tarantela

  Ministrica za okolje ima v naši vladi NAJVEČ pomožnih služb in osebja in bi zares lahko več naredila!

  • učko

   Čim manj ! Ker tisto, kar dela je sama škod in izguba. Sam Kolarka je še večja trapura !

   • dež

    To ministrstvo je večni problem, zaradi nesposobnežev, ki so tam zaposleni. Kdo je minister ni pomembno, le-ti se menjajo, nesposobni državni uradniki, sploh tisti v raznih inšpekcijah, pa ostajajo. Ministrstvo bi bilo potrebno razpustiti in od temeljev navzgor postaviti na novo. Brez kadrov, ki so sedaj na vodstvenih položajih.

 • rubec

  The Addams Family 3. Gledal sem hokej pa nisem drugje brskal. Na katerem kanalu je pa bil?

 • Olga_10

  Kje je bila tovarišica z SMC prej? Ji “kuzla” v rit skače?

  • Tweety Bird

   A tebi kuzla v rit skače? Ali morda Grims ali Gorenak?

   • Olga_10

    Bolj levičarjem…vsi svetite na portalu, v obliki stoterih nickov, ker točno veste, da vam kuzla v rit skače!

    • Miro

     nekje Julija bo že kar dosti jasno komu je kuzla skakala v rit… v SDS vlada obsedeno stanje: pljuva po novih kandidatih, podtika jim svašta…že sedaj je treba opravičiti poraz na volitvah

     • Olga_10

      Tokrat bomo belogardisti zmagali na volitvah in kdor bo proti nam, ga čaka brezno v Kočevskem rogu!

     • Miro

      vse najboljše

     • Alois Kuhelj

      A pol prznas,da ti je hitr prslo,good,ne bos imel zuljev na kreplji!

     • tarantela

      A Ti si pa demokratka?

     • tohuvabohu

      A se ti daš nategniti vsakemu rdečkarju?

     • Sale

      Domosralka vabljeni na ekskurzijo bleiburg v barbarin hostel na skupinski samomor amen crknte

     • FUCK COMMUNISM

      Tebe je treba pa poiskat in pospravt

     • McBobo

      A so u Begnah spet vrata pozabl zaklent?

     • tohuvabohu

      Govedo primitivno tatinsko, spelji se nekam.

 • Tweety Bird

  Je Janša slovenska usoda? Je bil Cankar tako daljnoviden? Ali pa je v resnici samo tako dobro napisal to prekleto dramo imenovano ‘Hlapci’, da je v resnici lastnoročno izoblikoval cel narodni karakter? So Hlapci samouresničujoča se prerokba? Če boste volili JJ oz. SDS, potem je imel Cankar prav :)

  • FUCK COMMUNISM

   Po tvoje nam gre po skupno 22 letih levuharsko komunajzarskega dreka super, a ne?!?

  • Sale

   Za hlapca rojen za hlapca vzgojen

   • Alois Kuhelj

    Moral bi napisat takole:”Za deklo rojena,za deklo vzgojena,ker Twidy bird je ena stara komunisticna baba”!

  • montyamp

   JANŠA HEROJ ————– UDBO-KURĆAN PLAVI GNOJ

   • Miro

    modri so v SDS s kančkom rumene

  • tohuvabohu

   Dovolj je te cankarjanščine. Vsi, ki omenjate neke hlapce, šentflorjance in podobne bedarije, zlorabljate nič hudega slutečega Cankarja za svoje nizkotne propagandne namene. Po sto letih je čas pospraviti Cankarja v kot in zaživeti novo demokratično družbo brez rdečih fosilnih usedlin, ki nam pijejo kri že 75 let. Zato ti pravim, govedo rdeče zarukano, poberi se nazaj v klet in se ga nažri do konca.

   • Miro

    fosilna rdeča usedlina se nahaja na Trstenjakovi

    • Mojca pokraculja

     Zločinska rdeča mafija pa nasproti Modne hiše.

 • Vera

  SMC ni zato glavna v vladi , da bi delala , temveč zato, da dobivajo nezasluženo plačilo. V tem je problem, ki žal traja že skoraj 4 leta.Ne vem zakaj se pri tem članku in tudi pri vseh ostalih ne držite ” teme ” ? Takih vas je več kot polovica . Majcnova ni sposobna ministrica, zato bi jo Cerar že moral zdavnaj zamenjati, seveda , če bi imel sposoben kader . Tudi Šarec še nima ne ljudi, ne programa , zato ne vem kaj vidite dobrega pri njem . Pred volitvami se je treba vprašati , kdo je v resnici delaven v DZ-u in v raznih odborih , ki niso sami sebi namen !

  • učko

   Evo, Šarec nima nič, razen Kučanove podpore, pa je ta glavni. In zakaj je tako? Ker je opozicija, z JaJotom na čelu gnila k’ drek !!!! Sam da se vsi, k’ ste brezmejno zaljubljeni v JaJota tega sploh ne zavedate !!!!!

   • Srečko Starič

    imaš vso možnost da ustanoviš svojo opozicijsko stranko…ajmo gibat…

 • totex39

  Čista politična sprevrženost poslanke SMC, ki misli, da bo s tem dobila pri kredibilnosti na naslednjih volitvah. Do sedaj pa je v parlamentu spala in kimala skupaj s svojimi nesposobnimi kolegi v stranki.

  • Miro

   spijo levi in desni

   • Mojca pokraculja

    Ti pa crkuješ, hehe, matr je dobr k si tko presran.

 • Borut Stari

  Koalicija drži skupaj. Vse kar počnejo je hinavsko blefiranje.Tako tvorijo čredo, ki kot poslušne komunistične ovce požirajo propagando fake-news medijev. To je njihova skoraj 30 let preizkušena metoda pridobivanja tistih 60% poneumljenih volivcev.

  • Miro

   seveda, držijo skupaj. A bi se ti odrekel visoki poslanski plači? enako pa velja za “pošteno” desnico, ki ni prav nič boljša

   • dež

    Vsak naj odgovarja za svoje grehe. Nariši na papir 2 stolpca in v levega piši grehe levih vladajočih zadnjih 15 let, v desnega desnih. Se boš zgrozil ob pogledu na levi stolpec.

    • Miro

     morda imaš na eni strani plašnice pa desne kolone ne vidiš

     • dež

      Naredi seznam in mi ga pošlji, ga bova pokomentirala. Morda bi začel z NLB, arbitražo in slovensko vojsko kot razpadajičim truplom.

     • Miro

      hahaha… plašnice dol vzemi

    • Karmen

     Ne se ne bo, ker bo vse grehe levice napisal na desno in tako bo levica čista. Ima dobro oprane možgane, oz. gotovo je dobro plačan, da jih ima.

   • tohuvabohu

    Po zaslugi tumastih vsegliharjev tvoje sorte je poklic politika in poslanca postal popolnoma razvrednoten. In potem ni čudno, da v parlament dobimo sam “ološ” in fukfehtarje, ki jih naberejo na železniški postaji.

    • Miro

     ti boš že vedel

   • Borut Stari

    Seveda ni desnica nič boljša. Če bi bila, kar pa ne more biti, nima pač vpliva in dostopa do režimskih medijev, Če bi, bi bila na oblasti.

 • centurion

  Temu bi se po starem reklo partijska kritika in samokritika….
  Pljunek ljudstvu v oči

  • sumljivislon

   HAHA..

 • totex39

  Ta ministrica je občinski kader, tukaj se vidi, da tudi občine v državi vodijo priliznjenci posuti z gnojem, kar prenesejo to svojo nesposobnost še v vlado in DZ in tako dobimo mešanico različnega gnoja.

  • Karmen

   Ali nisi ti enkrat napisal, da je gnoj koristen? In kje vidiš korist v teh kadrih?

 • montyamp

  Vse gre v maloro .
  Rdeče prasice med seboj .
  Vrag je vzel državo .

 • Tweety Bird

  Samo eno vprašanje. Ob obletnici SDS bi samo rada vedela, kdo od evropskih ljudskih strank je bil sinoči gost na tem jubilejnem srečanju na Brdu? Upam, da ni bilo nikogar, še manj pa vzrok… da so ceste zaradi novega snega slabo plužene :)

  • Rožle

   čiv čiv čiv …..

  • sumljivislon

   dej ponavljaš se…imaš možnost -junij 2018 – bo glas več – SDS :)

  • REF 2017

   VPRAŠAJ KOMUNAJZARSKO-LEVAŠKE SPICLJE IN AGITPROP – JIM NIČ NE UIDE, SO NA TEKOČEM ŠE NAJBOLJ Z LAŽMI IN Z OPRAVLJANJEM

  • Roman Eržen

   ti si po vsej verjetnosti blond

 • Rožle

  Ko ko ko ko…ravssss …!!!

 • xtc

  Ah ja,prepir med grdimi in nesposposobnimi babami,ko nebo poslanske plače tud z jogijem na hrbtu ni velikih možnosti za zaslužek.

 • Vera

  ” Babji ravs ” bo hud, ker vse poslanke iz SMC-ja ne bodo dobile lepe službice brez dela , kot je bilo v državnem zboru , kjer so se redko ali pa nič prijavljale k razpravam o žgočih temah .

  • Kosobrin

   To je poslanka, ki je velikokrat razpravljala.

 • sprehajalec

  Hudo je, če po štirih letih in pred strankinim skorajšnjim razpadom spoznaš, da pravzaprav vanjo ne pašeš in da sodiš v kakšno drugo…..

 • herman

  Če bi v času Janševe vlade proti njenemu ministru tako kritično nastopila kakšna poslanka SDS, gotovo ne bi bila več poslanka.

  • sprehajalec

   Gre za stranko, z najdaljšim stažem in z hierarhično dodelano proceduro Jerman. To ni stranka, sklanfana skupaj na brzino in ima edino rdečo nit, da je proti Ivanu Janezu.

   zato pa ne prihaja do takšnih neumnosti in škandalov, da si proti stranki, ki jo zastopaš. red mora biti, saj SDS ni levičarska stranka…

 • Morala

  Nesposobneži, to ni otroški vrtec! Ne vem kaj sploh delate v parlamentu!?

 • REF 2017

  BABNCE POHITITE, DO CILJA NI VEČ DELEČ. BOMO VSAJ SEDAJ VIDELI, KAKO SE DRŽITE KO SE
  PREBUDITE PO DOLGEM SPANJU

 • mginko

  To je po kučanovem priporočilu izvoljeno vladno pogrebno koalicijsko podjetje za pokop Slovenije.
  Državljani – ob takem vodenju države novih nesposobnih “pogrebcev”, ali boste še enkrat nasedli podpori tovarišu Kučanu novim pogrebcem države. Zadnji čas je da se odločite. Ali komunistična trava, ali ……. !!

 • južnificirana_si

  pa kdo so te osebe, 4 leta v parlamentu in jih prvič zdaj opazim

  • Kosobrin

   To pa zato, ker preveč gledate v desno!

 • Alois Kuhelj

  Rad bi spremenu nick,pa ne vem kako.Ali mi kdo lahko posreduje navodila?

  • Morala

   Odvisno s katerim računom ste prijavljeni? Če je Disqus – kliknite na profil in edit profile…pa se prikaže Name in tam spremenite…

   • Alois Kuhelj

    Najlepsa hvala!

 • Viktorh

  Klopotača se je že odela v črno.
  Žaluje za izgubo službe, smrtjo stranke, izgubo ugleda, če ga je sploh kdaj imela?

  • Kosobrin

   Potem kar nekaj poslank žaluje, ko so skoraj vedno odete v črno. Vse!

 • milanček

  ja , četne kuzelce se bodo pobile med seboj, še svojo lastno mater bi-so prodale, za kupleraj v parlamentu! A ne se bat, s cerarjem ni nič, on je revček med nogami ima invalida!

 • RATATA

  Zlata FRIDA HANSDOTTER

 • Johan

  Janja Sluga je ena najbolj pokvarjenih in zahrbtnih poslank.

  • žogica

   Misliš Jelko?

 • Get Smart

  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • cosmosjasnovidec

  Tem tovarišem iz SMC je očitno ali pričelo pomanjkovanje z dobavo dilerjev KOKAINA ali pa so ga pričeli že na vso jutro koristiti dvojno mero več kot doslej.
  Tej “slugovici”se takoj opazi po očeh prekomerna doza tako,da je zelo čudno,da se še drži na nogah.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • McBobo

  Tale gor na sliki pa še komaj gleda. Zgleda, da niti kokain več ne pomaga.

  • Bella Ciao

   Bo pomladek SDS-a uskoču z boljšo robo

   • McBobo

    Bo bo, samo ne s tisto, kar ti misliš.

  • Kosobrin

   Nikogar ne vidim, ki komaj gleda!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!