Boštjan M. Turk: “Če ne bi bilo migrantske krize oz. islamistične invazije, se Velika Britanija ne bi odcepila.”

Foto: STA

“Prepričan sem, da če ne bi bilo migrantske krize, te islamistične invazije v srce Evrope, ki jo je dopustila, sprožila in vodila evropska politika oziroma Merkel in Juncker, do te odcepitve sploh ne bi prišlo,” je prepričan politični analitik Boštjan M. Turk.

Politični analitik Boštjan M. Turk meni, da je to, kar se je zgodilo Veliki Britaniji, dogodek, ki bo šel v zgodovino, ker pomeni odcepitev enega temeljnih elementov EU.

“Scenarij je nepredvidljiv. Če iz Evropske skupnosti izstopi še Francija, Evropske skupnosti ni več. Že brez Anglije Evrope ni več. Anglija je tista dežela, ki je skupaj s Francijo v 16. in 17. stoletju ponesla duha Evrope v Ameriko in okrog po svetu,” razlaga Boštjan M. Turk.

“To je omogočila evropska politika birokratov, inkasantov. Dobijo 15 tisoč evrov na mesec in milijon evrov na mandat.”

V. V.

 • Jovo Jamnica

  A ve kdo, kakšni so pogoji, da se lahko vpišem na La Sorbonne? Imam 5. stopnjo tehniške smeri. Rad bi bil tako “pameten”, kakor Boštjan M. Turk…

  • indijanka

   Hmm..a to pomeni, da maš občutek, da si za komentiranje premalo izobražen?

   • Jovo Jamnica

    …seveda. Mislim, meni ne bi uspelo prerokovat nekaj tako pronicljivega. Zato bi se želel podkovati v tej smeri…

  • don g

   veš kaj kolega z tvojo izobrazbo lahko marsikaj narediš ,kar se pa tiče teh nazivov katere ima Turk”dr.mr. La sorbone itd pa lahko samo prazno slamo mlatiš

  • valentin

   Tudi jaz menim, da ostani v tej smeri.

  • mihha

   Poslušaj, če bi bil rad malo bolj pameten, ti ni treba v Paris, lahko se vpišeše na fiziko, kar tukaj v Ljubljani. Sprejemcev ni (vsaj včasih jih ni bilo).

   • Jovo Jamnica

    Oprosti, ampak jaz ne bi rad bil “pameten” kakor Žiga Turk. Nisi me pozorno bral…

  • Steiermark

   Misija nemogoče! Za kaj takšnega moraš menjati gene!

   • Jovo Jamnica

    Misliš, da bi mogel bit Turk?

    • rrrrr

     Turk zelo težko, moj Jovo. Morda lažje Turk z dvema pikicama na črki u…..no ja tudi to ne, ker te cenim više.

 • kekec

  Ja Gelca ga je generalno zasrlala.

  • Steiermark

   Ona je samo ena izmed “marionet” satanistične svetovne vlade!

 • valentin

  Kako se premnogi ne zavedajo, da mi nismo zmagali v 2. svetovni vojni, zmagali so Nemci. Danes imajo načrtovani 4. reich ali nam bolj znano EU. Ideja sega v leto 1936, ko so najvišji nacisti vključno s Hitlerjem začeli snovati eno Evropo, z eno valuto in enim trgom, od katerega bi edino Nemčija imela koristi. Tega leta je Hitler javno rekel, da se ne sme več dopustiti, da bi v Evropi imeli ljudje svoje države in svoje zakone. Leta 1945 so lažni zavezniki, ki so najprej financirali Hitlerja, našli dokumente o ustanovitvi EU, podlaga pa je bila Leninova teza, da je Federacija predpogoj za enoumje in eno vlado. Knjiga, ki je izšla pred kratkim, avtorja sta Daniel J Beddowes in Falvio Cipollini, ima zelo jasen naslov – EU, Resnica o 4. reichu, kako je Hitler zmagal v 2. svetovni vojni! Več kot odlično je izhodišče, da od nastanka EU bogati le Nemčija, vse ostale države pa padajo v revščino. Zato vsi, ki so podpirali in podpirajo EU še danes, zgolj zagovarjajo nacizem! Povzdigujejo načrt direktorja Hitlerjeve Reichsbank, Walterja Funka, ki je zagovarjal uničenje majhnih evropskih držav, Slovenčice še posebej, kajne! Danes Bruselj slavi Hitlerjevo zmago, ponosni so na njegovo idejo o eni Evropi. Ko so prihajali v EU zločinsko združbo, nekateri fanatiki so celo prejemali plačila, da so svojo državo zapeljali v pogubno smer. Leta 1973 je Angleški predsednik vlade Ted Heath prejel 35.000 funtov, da je Angleže odpeljal v Hitlerjevo združbo za 43 let. Goebbels bi bil ponosen nanj in na BBC, ki je to dejanje poveličeval, zamolčali pa so 73 katastrofalnih zarot v tej EU. Med temi so za nas tako znana enotna in ena sama kmetijska proizvodnja / Ormoški sladkor je začetek, samooskrba pa s 100% na 30%, ker Židan trdi, da ne zmoremo sami pridelati dovolj hrane!??/, zamenjava žarnic iz dobrih starih na zelo škodljive in lažne varčne žarnice. In že davnega leta 1990 je minister Nicholas Ridley, sicer zaveznik Thacherjeve izjavil poučen stavek za naše hlapce – predati samostojnost EU in Evru pomeni enako kot predaja Hitlerju. Torej zdaj veste, čigavi potomci so naši vladarji zadnjih 25 let! /virYourNewsWire/

  • janez.pokoncni

   Na tem forumu se velika večina zaveda, da so Slovenci leta 1945 povsem izgubili. V bistvu smo bili vseskozi v poziciji, v kateri zmaga ni bila mogoča. Na eni strani Nemci, na drugi strani komunjare. Sam sumim, da je zmagalo večje zlo.

   • valentin

    Smo izgubili in zapeljali, zlo pa ohranjamo do današnjih dni.

   • Steiermark

    Brez dvoma je “zmagalo” veliko večje zlo, kot je vladalo tukaj, do 45 leta, danes nam vladajo potomci tega “zla”, v zločinskem duhu. Kdor pozna zgodovino in življenje na štajerskem, to zagotovo ve! Sicer pa, tisti ki so preživeli obdobje 41 – 45, na štajerskem, to zadevo dobro poznajo. Žal jih ni več veliko živih, da bi lahko to vedno znova povdarili, kakšno rdeče zlo se je spravilo nad našo deželo – naše ljudi – sicer pa lahko vsak sam preveri, saj imamo “bogato zakladnico” več kot 200.000 poklanih poštenih Slovencev, ki si niti groba ne zaslužijo in “počivajo” po 700 različnih, do sedaj odkritih, grobiščih……. In danes so potomci “hujšega zla”, s svojimi zločinskimi simboli – rdečo zvezdo, tudi “praznovali” nekaj, za kar niso zaslužni in z simboli, ki se poštenemu narodu upira- gabi!

  • indijanka

   Imamo srečo, da Angleži za Američane krotijo Južno Afriko. Edino državo, ki bi po teoriji lahko obstajala samostojna. Torej, je nek rezervni načrt za združbo, ki obvladuje svet. Sicer, bi se ameriški kapital v želji po obvladovanju EU, že preselil iz VB v Nemčijo. Potem bi teorija, ki si jo zapisal, postala praksa. Imaš pa zelo prav. Nobena vojna se v svojem bistvu ne začne z orožjem in nobena se ne konča z orožjem.

 • janez.pokoncni

  To kar trdi Turk je seveda dejstvo je pa zanimivo spremljati kaj se dogaja v Britaniji. Padec funta in masaker vseh borz je očitno sprožil efekt obžalovanja. Že 1.2 mio Britancev je podpisalo peticijo za PONOVNI referendum, ki ga bo parlament moral razpisati, saj se je prvega referenduma udeležilo le 72% volilnih upravičencev in od teh, ki so se udeležili, jih je samo 52% izglasovalo brexit. Da bi bila stvar dokončno zabetonirana bi se moralo udeležiti vsaj 75% vseh volilcev in od tega bi moralo biti za vsaj 60% udeležencev.

  • indijanka

   ..bankirji držijo niti sveta v svojih rokah..ne vem, če je to prav…je pa dejstvo..

   • janez.pokoncni

    Angležem se je tik pred začetkom počitnic vse drastično podražilo, Škotska in Irska se na veliko repenčita … Še bo zanimivo. :)

    • indijanka

     :) vem. Sem že včeraj skušala malo razsvetliti zgodbo.

    • valentin

     In v Franciji potekajo demonstracije kakršnih ni bilo že 200 let.

     • janez.pokoncni

      To sem “sfalil”. Živelj živeč v Franciji je milo rečeno zelo “čuden”. Nazadnje sem bil v Parizu pred dvema letoma. Zadnjič v življenju.

     • indijanka

      Moje najljubše mesto :). V beli baziliki se dotakneš neba. Mesto hrepenenj. Francozi so posebni..drži.

     • janez.pokoncni

      Sam sem bil prvič v Parizu davno, pred 33 leti. S tedanjo punco sva štopala po Evropi. Za Pariz sva planira dan, dva, ostala pa 14 dni. Bilo je fantastično. Potem sem se tja vračal cca vsakih 5 let do predlani. Maročanov in Alžircev, ki nimajo od česa živeti, je na tone. Z ženo sva bila v družbi drugega para, prijateljev. Oba, žena in mož, sta bila oropana, mož je dobil še orng udarec v obraz.
      Ločili smo se, ker sta prijatelja šla na Père-Lachaise, midva pa sva si britof že v preteklosti nekajkrat ogledala in šla drugam. No, končalo se je slabo in tudi sicer sem imel vseskozi res slab občutek tako, da sem s Parizom zaključil.

     • indijanka

      Vau..štopal si po Evropi. Sama sem bila prvič tam za neko obletnico poroke. Tri tedne. V centru mesta. V Parizu si vsak dan lahko nekdo drug. Mesto nasprotij je. Jokala sem ob vrnitvi, pa se izjemno težko prepustim solzam. Sedaj delam poslovno s Francozi. Odkar sem Indijanka, sem opustila željo, da bi se preselila tja. Razmišljam pa že leto o Angliji in nekem mestu ob morju. Popolnoma pa drži, da je v Parizu preveč obarvanih in kriza nanje ne deluje najboljše.

     • Jovo Jamnica

      To se bere približno tako, kakor bi pripovedoval nekdo, ki se je prvič v življenju prepričal, da je morje res slano… :-)

     • indijanka

      Zanimivo mnenje.

     • Jovo Jamnica

      ;-)

     • janez.pokoncni

      Ja 3 poletja sem v mladosti preštopal po Evropi. :) Prvič je bil cilj Maroko a sva obstala v Parizu. Drugič sva šla s kolegom na Reading rock festival (Anglija) pristala v Španiji. No, tretjič s kolegom nisva imela cilja, prišla do Pariza potem pa po zelo čudnem spletu okoliščin v Nemčijo in na koncu celo na Hrvaško. ;)

     • indijanka

      Neprecenljive izkušnje :).

     • Jovo Jamnica

      Hit je Praga…

     • valentin

      Jaz sem prvo zaznal veliko zakamufliranih v tistih bunkerjih, ja
      oblačilih za kamuflažo, da sam nisem vedel ali je pod krinko oseba tako grda ali zakrknjena. ( shudobečena bi rekli pri nas )

     • dob

      Hej stari, tukaj me je zadelo v sredo srca, tole kar si rekel, da si bil v Parizu zadnjič v življenju.
      Ne vem, če se vsi zavedamo, kaj se zgodi v človeku, ko mu nekdo ubije sanje.
      Večina niti ne ve, da o mnogih rečeh ne bo mogla več sanjati, ne bo smela, niti o tistih preprostih stvareh, ki so jih prej vlekle naprej, da jim je srce zatrepetalo in se je upanje pri tem naselilo vanje. Kaj se bo zdaj vselilo vanje.

     • janez.pokoncni

      Prijatelj, sam sem videl Pariz pred 2 letoma kot napol vojno zono. Danes sicer nimam pojma kako je tam, ampak sem skoraj prepričan, da še slabše kot 2014.

      Resnična anekdota izpred 2 let. Stojiva z ženo pred trgovino s spominki. Žena gleda v izložbo majhne replike Eifflovega stolpa. Cena 9.90 evra (cca. 15 cm visoki). Žena premleva koliko jih bo kupila in za koga. Pristopi črnec (jebat ga, itak okrog stolpa že težko vidiš belca) in vpraša kaj gledava. Nekako se sporazumemo da stolpiče. Katere? Jaz mu pokažem katere nekako v upanju, da bo potegnil iz žepa kakšno kitajsko sranje, ki bo stalo 1 evro.
      Vpraša me, koliko bi jih imela in žena odgovori, da odvisno od cene. Pogodimo se za 1 evro po komadu in žena reče, da jih vzameva kar 20 komadov, če bodo podobni tem v izložbi.
      Takrat sem padel na rit. Frajer je šel v trgovino, v izložbo (!!!!) in pobral vse stolpe, ki sva jih pred tem gledala v izložbi. Šprintal je iz trgovine, trgovke niti do vrat niso šle za njim, čez 3 minute me je poiskal in mi jih prinesel 17 komadov za 17 evrov. Vsa “presrana” sva jih plačala, vzela, žena pa jih je potem odnesla nazaj v trgovino.

     • dob

      Poljubi ženo.

     • valentin

      Ja, mislim, da je bila vsaj majhna šok terapija, ha…

    • Anton

     to da se podražil nima nobene veze z realnostjo gospodasrtva in realne vrednosti valute funta, to je pritisk ustrahovanja, to vemo vsi, to bo nekaj časa na kratek rok, potem pa bo funt poskočil, to je logika

     • janez.pokoncni

      Ti si zagotovo multimiljarder. Verjetno si samo včeraj zaslužil nekaj milijoov. Kilogram zlata je včeraj iz ure v uro skakal za 1000 evrov v + in -. Tisti z logiko so lahko že včeraj “zmlatili” silne novce.
      Od vseh stotin (tisoč) milijard, ki so šle včeraj v franže , si zagotovo kaj speljal na svoj mlin. Pravzaprav je služnenje denarja res simple, samo tako dobro moraš uporabljati logiko, kot jo ti.
      Vsi, ki jim do včeraj ni ratalo zaslužiti denarja, imajo sedaj vrhunsko priložnost, če upoštevajo tvoj nasvet. Zastaviti bajte, vzeti kredite in kupiti funte. Evo, da bodo obrnili čim več denarja še moj nasvet. Pri banki A vzamejo kredit, za varstvo dajo nepremičnineo Kupijo funte in gredo na banko B. Zastavijo funte, vzamejo kredit v evrih, kupijo funte in potem na banko C, D, E …
      Malo me edino skrbi, da to, kar” veste” vsi in kar je tako logično, nihče v praksi noče realizirati! Čudno a ne, pa tako logično je …

     • indijanka

      Luškana :) z majhnim popravkom. Zastavljen denar in kredit morata biti v isti valuti. Mogoče bi pa to šlo v državnih bankah..:).

     • janez.pokoncni

      Ah, kje pa. Zastaviš lahko marsikaj. Denar, zlato, nepremičnine, premičnine. Denar, konvertibilna valuta, je še najenostavnejše sredstvo in ga vsaka banka sprejme z veseljem. Da prideš na banko z milijonom dolarjev in prosiš pol milijona evrov kredita, dobiš na katerikoli evropski banki takoj.
      Celo obvežeš se, da lahko, v primeru padca funta blizu vrednosti kredita, zastavljeni delež zamenjajo za evre. Seveda ti nihče ne bo dal kredita 1:1. Za recimo 100 zastaviš 120, 20 % pa skoraj ne more zgrmeti preko noči. Seveda je veriženje dolga kaznivo dejanje, ampak preveriti tega ne morejo, ker … bančna tajnost. :)

      Odličen posel, samo logika ti pa mora “štimati”. :):):):)
      Upam, da ne bo kdo prebral samo tale komentar in res kaj naredil. Prej se mora obvezno posvetovati še z Antonom, da mu nariše to kar je “splošno znano” in “logično”. :)

      Sicer pa !
      Poznam konkretne primer, ko je znanec pred leti podobno naredil z delnicami in na tak način prišel do dobršnega deleža precej uspešne slovenske firme. Štartal je z dvemi milijoni mark in na koncu imel delnic za preko 20 mio, počakal leto dni, prodal in v rokah mu je ostalo … zanj in froce dovolj za vso življenje.

     • indijanka

      :) v tem trenutku te v nobeni banki ne bi sprejeli z nasmeškom, če bi prinesel toliko gotovine. Obdelali bi te pa do spodnjih hlač. Vse transakcije v USDjih so pa predmet posebnih kontrol že nekaj časa. Kazni za banke so visoke in so % na bilančno vsoto. Zaradi kazni so britanske banke v težavah. Najpomembnejši oddelki v bankah postajajo oddelki pranja denarja in financiranja terorizma. Zelo bi me presenetilo, če bi bilo tole izvedljivo. Za Sisbon, ki obstaja pri nas si pa že slišal, kajne.

     • janez.pokoncni

      Izvor premozenja je povsem druga zgodba. Bistvo, če banki ponudiš 120% zavarovanje, kredit dobiš. Konec koncev poznamo zgodbo za 10 mio evrov za katere je bil zastavlje ponarejen Piscaso.;)

     • indijanka

      :) veliko zabavnih zgodb..tole je moja stroka. Lombardni krediti ponujajo marsikaj. Da pa mi zgodbe ne razumemo, so pokazali krediti na podlagi zastavljenih delnic. Če bo dotok funtov v banke velik, bodo banke tovrstne transakcije računale, ker morajo devizno pozicijo vzdrževati in tudi zavarovati. Tisti, ki bi se po nasvetu igral z valutnimi tveganji, pa potrebuje likviden denar, ki ni vezan in ga bo hitro premikal.

     • janez.pokoncni

      Na tem področju je moje znanje izjemno šibko oziroma ga skoraj ni.

     • indijanka

      Ah, ne lepo ti gre. Le pred očmi moraš imeti, da banke lahko nabolj prizadanejo kazni, ki so izjemno visoke, zato bodo vse špekulativne in tvegane posle izločile iz življenja. Kar je tudi prav.

     • janez.pokoncni

      Ogledal sem si sisbon. Hvala za info, nisem poznal. Očitno veriženje v slo več ne bi šlo skozi tako, da nič od bogatenja na račun funta. :)

     • indijanka

      :) širi se na področja podjetij. Poglej si še, kaj pomeni Fatca. Tudi Evropa jo bo najverjetneje vzela za svojo :). Banke so zaradi pomoči v krizi obljubile, da pri pranju denarja in špekulativnih poslih ne bodo več držale zsprtih oči.

    • Jovo Jamnica

     He,he,…Škot pravi, da je ta Brexit ugoden za njih. Angleške firme se bodo baje selile na Škotsko… ;-)

  • razerznak

   in kaj če je 72% volilcev, ja pol bodo pa mogli nardit zakon za obvezno udeležbo na volitvah al kej? ma si id*ot, če manjka 1% volilcev a pol tud referndum ni veljaven al kako?
   nehajte bit butthurt pa se spreijaznite z porazom , enako kot za družinski zakonik al kej je bil v slo on referendum

   • janez.pokoncni

    Poslušaj ti tele zarukano. To kar sem napisal je izvleček iz britanske zakonodaje in povzetek uglednega političnega komentatorja.

 • Slovenija moja dežela

  pa sem le prebral spet eno pametno na netu. Ja čudnega ni nič,da se je to dogodilo. Nihče v eu ni vedel da imamo take nesposobne politike,tako nesposoben sistem in take lenuhe. In navadni kamelarji so nam pokazali. Zadnj čas da gre eu narazen,ker taka kot je ne more in ne sme bit

 • valentin

  Spremembe so večne, La revolucion nunca se termina !

 • garfi

  Tako kot sem že napisal
  pol milijona lažnih beguncev je prešvercala murgelska mafija.

 • sprehajalec

  To je bil glavni argument zagovornikov Brexita. Slike množice, ki derejo čez Slovenijo so bili na plakatih podpornikov izstopa. Ob pripombi, da Slovenija ni bila sposobna (in tudi danes ni kaj drugače), braniti zunanjo mejo pred migranti.

  Pa seveda francoska nemoč ob Džungli v Calaisu, kjer so afričani neovirano jurišali na mimo vozeče kamione, rezali cerade, vdirali v kabine. Pa nihče ni ničesar mogel proti temu.

  Nemoč levih EU humanistov, ki so nemočni ob potencialnem vdoru milijarde iz tretjega sveta.

 • AlojzZ

  “Prepričan sem, da če ne bi bilo migrantske krize, te islamistične invazije v srce Evrope, ki jo je dopustila, sprožila in vodila evropska politika oziroma Merkel in Juncker, do te odcepitve sploh ne bi prišlo,” je prepričan politični analitik Boštjan M. Turk.

  Tudi jaz menim, da so migranti kapljica preveč. Vendar pa vseeno velja:

  Nekakšen pol-federalizem, ki so si ga zamislili bruseljski birokrati in ga prek mnenjskih voditeljev v posameznih državah (z obljubami po dobro plačanih službah na sedežih raznih vseevropskih agencij, organizacij in političnih institucij) propagirajo po članicah, vodi do vse večje centralizacije in regulacij, ki dušijo tako ekonomsko svobodo kot svobodo posameznika. Samo spomnite se številnih neumnosti: od tega, da so bruseljski pokvarjenci začeli določati dovoljeno ukrivljenost kumar ali ljudem začeli ukazovati, kakšen štedilnik lahko kupijo in kakšnega ne, do nekakšnega svežnja ukrepov za odpravo brezposelnosti. Evropska unija ni nikoli spregovorila o tistem, kar res teži Evropejce (previsoki davki, obsežne regulacije, odpravi državnih monopolov na primer na področju izobraževanja in podobno), je pa zato denimo omejevala Googlovo ali Microsoftovo poslovanje z Evropo, slovenski evropski komisarki Violeti Bulc je pa pomembnejša cena vode na letališčih, kot pa kaj drugega. https://kavarnahayek.wordpress.com/

 • Caetano

  K evropski deklaraciji o obsodbi totalitarnih režimov naj se doda aneks, ki obsoja islamizem. Mogoče bi to lahko predlagala Višegrajska skupina? Pa da vidimo kdo si bo upal podpisati!

 • Kapucinka

  Za to ugotovitev pa ni treba biti poseben analitik, so si pa Britanci s svojo multikuturnostjo sami dosti uničili (muslimanski London). V Britanijo so se po vojni na veliko selili ljudje iz bivših kolonij pa še kje – ljudje z Daljnega vzhoda so se lepo asimilirali ali vsaj nič terorizirali, če že tega ne (Soho), tile ala Pakistan pa so nekaj posebnega. Vsak človek iz tretje države se bo nadušil nad demokracijo, sožitjem in nenasiljem v Evropi in bo hvaležen, da mu druga država nudi socialne storitve, da se tudi sam postavi na noge. Tile fundamentalisti pa pridejo na Zahod in jim ni všeč, da ni vse muslimansko in jih briga za človekove pravice. Preprosto mislijo, da so večvredni.

 • Mihilus

  In kar je najboljše je Angleška vlada že napovedala, da zaradi BRExita ne bodo nič zmanjšali imigracije. Sistema se ne da popraviti z orodji, ki jih le ta sistem ponuja. Bo potreben upor. Velja enako še za marsikje drugje.

 • xtc

  nAČELOMA SE STRINJAM s Turkom;vendar imjo Britanci z muslimani večje težve kot EU že od preje;treba je vedeti;da imajo uvoženih znatno več kot je povprečje v EU IN TO ZARADI LASTNE politike imigracije na osnovi Commonwealtha:

 • valentin

  Gre za globalen problem, kajti tudi na Švedskem so “zaselki”, kjer si še policija ne upa, ker je podvržena zakonom, ki musliče, ki delajo strašne probleme celo ščiti.

 • Viktorh

  “Prepričan sem, da če ne bi bilo migrantske krize, te islamistične invazije v srce Evrope, ki jo je dopustila, sprožila in vodila evropska politika oziroma Merkel in Juncker, do te odcepitve sploh ne bi prišlo,” je prepričan politični analitik Boštjan M. Turk.

  In za to smo soodgovorni Slovenci, ker smo kršili EU zakonodajo.

  • Steiermark

   Ali se ti počutiš odgovornega, kar je peščica ugrabiteljev EU, v Bruslu počela, mimo naše volje in kar so nadaljevali cmerarski rdeči nesposobneži v Sloveniji, ki nam uničujejo našo deželo, že skoraj vseh 25 let!

   • Viktorh

    ???

 • Solo

  Britancem ne gre nič zamerit, oni so se v dani situaciji odločili edino pravilno in logično.

  Pravi krivci za Brexit so globalistični NWO zločinci (Juncker, Tusk, Van Rompuy, Barroso, Merkel, Hollande, Cameron…) in komunisti, ki iz Evrope delajo Evrabijo, masovno uvažajo islamski terorizem, nam vsiljujejo multikulti, izvajajo beli genocid in de facto uničujejo zahodno civilizacijo.

  EU ima podoben problem kot Slovenija – vodijo jo židokomunistični kriminalci, ki jim bela krščanska Evropa ni intimna opcija, ampak jo želijo uničiti. Dokler bo tako, bodo države izstopale iz te fašistične diktatorske tvorbe. Iz nagona po golem preživetju.

  Ste že slišali za Coudenhove-Calergi plan? Morali bi, ker se je s tem zločinskim genocidnim načrtom leta 1922 začelo panevropsko gibanje, ki je slednjič pripeljalo do EU. Glavni cilj tega plana pa je NWO, ena svetovna vlada (diktatura) in izbris bele rase s pomočjo imigracije in rasnega mešanja: https://www.youtube.com/watch?v=wRZhD8S6o5shttp://www.westernspring.co.uk/the-coudenhove-kalergi-plan-the-genocide-of-the-peoples-of-europe/

  • if

   Tusk? Pojasnite.

 • Claes

  Turku primanjkuje osnovnego poznavanje preteklosti evropske integracije. Temelj EU je povezava med Francijo in Nemčijo, ne med Britanijo in Francijo. Britanija se je pridružila šele leta 1973, predvsem zato, ker je njihov pristop leta 1963 in 1967 zavrnila Francija. Leta 1975 je v Britaniji tudi potekal prvi referendum za izstop iz Evropske skupnosti, a ni uspel. Tendence za odhod pa niso potihnile od takrat. Celotna zadeva je precej bolj komplicirana kot migrantski val, ki je sicer velik problem EU in ga ta ne rešuje učinkovito. Je pa res, da so Britanci migrantsko krizo izrabili in populistično manevrirali. Pozablja se, da ta val pravzaprav ni imel velikega vpliva na Britanijo. Naraščanje deleža muslimanskega prebivalstva v Britaniji je posledica njihovega kolonializma in Commonwealtha od leta 1962 dalje, ne pa zdajšnega migrantskega vala. Za izzid referenduma so krivi politiki, ki skrbijo za zasedanje lastnih stolčkov na podlagi populizma ter tisti naivneži, ki so takemu populizmu nasedli ter zdaj začudeno brskajo po spletu, kaj so naredili. Gre za take populiste, kot je Turk, ki bi lahko uporabil tisti kanček akademskosti, ki naj bi jo imel kot profesor na fakulteti, ter premislil pred podajanjem takšnih neargumentiranih izjav, in za take naivneže, ki mu nasedanjo.

 • intel345

  tisti ki je želel in planiral z migranti uničevat evropo mu gre zelo dobro

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!