Boštjan M. Zupančič in Vili Kovačič ustanavljata novo stranko, ki bo kandidate za poslance iskala z razpisom v časniku

Boštjan M. Zupančič (Foto: STA).

Slovenski politični prostor bo kmalu bogatejši za novo politično stranko. Gibanje Davkoplačevalci se ne damo, znano po borbi proti vladnemu zakonu o drugem tiru, bo preraslo v stranko, ki se bo podala na volitve, je potrdil vodja gibanja Vili Kovačič. Kandidat za predsednika bo profesor prava in nekdanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice Boštjan M. Zupančič, podpredsednika pa bosta po Kovačičevih navedbah on in profesor Jože Duhovnik. Stranka bo šla na volitve samostojno.

Predvolilne aktivnosti, tudi glede ustanovnega kongresa, bodo razkrili prihodnji petek v Svetovnem slovenskem kongresu, sta napovedala Kovačič in nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Zupančič. Stranka, ki bo imela enako ime kot civilna iniciativa oz. skrajšano Davkoplačevalci, se bo uvrščala desno od centra političnega prostora. Kovačič je napovedal, da bodo kandidate za poslance iskali z razpisom, ki ga nameravajo objaviti v enem od osrednjih časnikov.

Podpredsednika stranke bosta vodilna v referendumski kampanji proti drugemu tiru, Vili Kovačič in profesor Jože Duhovnik. (Foto: STA)

Stavijo na izkušnje in kredibilnost
Manifest stranke, ki je integralni del njenega programa, bodo v celoti objavili v petek. Kot je za STA navedel Zupančič, sicer prejemnik letošnje bodeče neže za seksistično izjavo leta, imajo za razliko od drugih program, ki so ga izdelali izvedenci z gospodarskimi in drugimi izkušnjami. Bistvo stranke pa po njegovih besedah v danih razmerah ni samo v programu, ampak “v kredibilnosti in prepoznavnosti oseb, ki bodo v tej stranki in jo poosebljajo”.

Profesor Zupančič je razkril nekaj točk manifesta stranke, med katerimi je na prvem mestu zaveza, da bodo skupaj z zdravniki, zavarovalnico in civilnimi iniciativami razvili model kakovostne zdravstvene oskrbe s čim manj čakalnih vrst, na drugem mestu pa, da bodo zvišali najnižje pokojnine. V javnih podjetjih in zavodih bodo vodstva dobila možnost, da preuredijo prekarno delo v redna delovna razmerja, državljanom z nizkimi plačami in mladim pa bodo zagotovili ustrezna socialna stanovanja, sta dve od obljub stranke v nastajanju. Med zavezami sta tudi priprava programa za zagotovitev vitke države vključno z občinami in zagotovitev dolgoročnih razvojnih programov za kakovostno rast slovenske obrambe. “Kmetijstvu bomo omogočili, da razvije programe in take ekonomske modele, da bomo v državi dvignili samooskrbo s sedanjih 30 na 70 do 80 odstotkov, gospodarstvu bomo odprli možnost vključevanja v globalno ekonomijo in hkrati zagotovili pospešeno investiranje v visokokakovostna delovna mesta,” je še navedeno v delu manifesta stranke.

C. Š.

 • osa

  Čestitam g.KOVAČIČ Vili in vašim sodelavcem.tudi jaz bi se vam rad pridružil, ker ste poleg znanja tudi zaupanja vredni ljudje

  • šmentanamuha

   Pridruži se, saj te vabijo.

 • Na tokratnih predvolilnih soočenjih pričakujem nekaj temu podobnega: https://www.youtube.com/watch?v=vEvvRfuVk30 (poglejte do konca)

 • samsara

  Odlično! Za razliko od kučanovih ‘novih obrazov’ (aktualni je Cerar, naslednji je glumač in nastopač Šarec) oziroma novih obrazov starega kučana, gre tokrat res na neko novo kvaliteto.
  Želim jim veliko uspeha in naj odplaknejo stare, spacane, toksične udbokomunistične in kučanistične usedline sistemske pokvarjenosti.

  • žogica

   Tebe bodo najprej odplahnili, še razmišljati ne znaš.

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ

  • Slovenka

   Saj, če bodo pobirali neodločene, ki ostajajo doma, odlično, drugače pa …..

 • žogica

  Ti so pa spet vaša konkurenca, res se vam godi krivica na tem svetu !

 • Slovenka

  Nisem presenečena, Vili Kovačič je stranko napovedal že pred enim tednom ali dvema, ko je bil na pogovoru pri Možini. Moji občutki so mešani. Če jim bo uspelo pobrati upokojence in nezadovoljneže, ki na volilne dni ostajajo doma, prav, po drugi strani pa me skrbi, ali nimamo na desnici že preveč strank, v mislih pa moramo imeti še vsegliharskega Požarja in pravičnika Dobovška. Kanglerjev Franček je vedel, kaj govori, ko je omenjal svinjsko kampanjo, ki se nam obeta.

 • Vrhovni sodnik

  BRAVO TO SEM ČAKAL, to stranko bodo lahko tudi pošteni levičarji volil, prav takšna je manjkala na sredini, upam, da pritegnejo še Komat Toneta, varuha naše narave in vode, veliko uspeha vam želim, zdaj je realna varianta, da se lewakov znebimo za vekomaj.

  • samsara

   Tudi sam menim, da so možnosti izbrisa levakov tokrat realne.

  • Slovenka

   Načeloma se strinjam s tabo, Komatu pa zamerim, da ni rekel nobene, ko so nam vsiljevali in vsilili Magno. Vsekakor bom volila SDS, ker vem, kaj stranka dela in kaj zagovarja.

 • Morala

  Čestitke! Sem rekla, da bo še zanimivo…prava borba do konca…

  Koliko strank imamo? Jih zna kdo napisat?

  • RATATA

   Zaenkrat je še največja stranka Je Be Se Mi v Sloveniji.

   • Morala

    :)

 • Franjo Trojner

  Rad bi videl g.Boštjana M. Zupančiča v parlamentu, kot poslanca! Garantiram, da bi nenormalno skočila gledanost kanala SLO TV 3 in to izključno zaradi njegovih razprav. Moderndorfer in Trček bosta doma pred TV ekrani ostala odprtih lap in brez besed ob poslušanju izvrstnega govornika čigar vsaka izrečena beseda nosi globok, zdrav pomen, ima težo!
  Veselim se tudi vreščanja feministk in onih iz LGBT, ki bi jih zdrave argumentirane razprave g. Boštjana M Zupančiča postavila pred potrjena in ne izmišljena, prirejena dejstva. Ja to bi res bilo vredno slišati in videti, zato iz vsega srca želim, da g. Boštjanu M. Zupančiču uspe 10.06. 2018 preboj v parlament.

  • Vrhovni sodnik

   Ne boj se, sigurno bodo prišli in tudi na volitve pripeljali neodločene.

   • Franjo Trojner

    Naj se zgodi, kot si zapisal!
    Upam, da se tokrat res zgane en milijon velika tiha večina, ki volitve iz namišljenih razlogov bojkotira!
    Butasto je ostati doma in na volitvah z svojim oddanim glasom ne poizkusiti kaj spremeniti!

  • Slovenka

   Nobene škode, če bo nekdo prezračil kurnik, ki se mu reče DZ.

   • Franjo Trojner

    Da res, res pa je tudi, da tudi volici do sedaj niso pokazali ne vem kako zelo drugačnega vzorca razmišljanja od kokoši. Upam, da 10. 06. 2018 ne bodo znova kokoši izvolile kur v DZ .

  • Tom Žnidarčič

   Potem, pa naj si BMB omisli svojo stranko, ne pa da se išče kanale, kako bi ga zopet uturili neki normalni stranki!

 • Lisjak

  Zdaj se bodo karte premešale in zanimivo bo videt reakcijo dominantnih strank in medijev.

 • Vrhovni sodnik

  Poglejte si, kaj lewaki z nami delajo. https://www.youtube.com/watch?v=Jk-Bf9esu0k

  • sodnikisozločinci

   Lahko, da ima prav, ni prvi, ki tako razmišlja, bile so neke oddaje na tv, pa so potem kar na hitro prenehali z njimi, tudi raziskav na temo hormonskih motilcev se več ne objavlja, je pa sigurno neka povezava z vedno manjšo plodnostjo moške in ženske populacije. Mislim, da bi se dalo to rešiti le s spodbuditvijo mutacij z dobro staro atomsko bombo, volitve ne bodo pomagale.

 • Vrhovni sodnik
  • Slovenka

   Komentarji so trpki kot kis za vlaganje. Sicer pa slavospevov res ni bilo mogoče pričakovati. Če bo stranka pametna, zakaj ne.

   • DJURO SUMAR

    Kako bo pametna, če je tam Vili Kovačič.

    • Soave

     O novi stranki ne bi. . . . . g. K. pa je kar pameten mož.

     • DJURO SUMAR

      Seveda je pameten in razgledan, ampak ni politik, poleg tega pa ne bo dobil nobene podpore na levici in bo dobival glasove le od desničarjev, to pa je le drobljenje glasov.

     • Soave

      Potem pa tako napiši

    • Lustrator

     Stavim vse svoje premoženje, da s svojim podnivojskim znanjem, ki ga dnevno izkazuješ tu na Novi, ne najdeš ene same družbene teme v kateri te Vili ne sesuje z argumenti kot Janša Kučana ali recimo Mahnič celotno vladno koalicijo.

     • DJURO SUMAR

      Čudno se mi zdi, da pri vsej vaši desničarski pameti nikakor ne pridete na oblast. Očitno je z vašimi argumenti nekaj zelo narobe.

     • Lustrator

      Meni pa niti malo. V deželi demokracije nevajenih butalcev kjer je kič zlato in zlato kič, imaš lahko še tako veliko poštenosti, znanja in argumentov, pa ti to ne koristi popolnoma nič, če se javnost ne odloča na podlagi znanja (ker ga nima), zdrave pameti (ki je nima), ampak le na podlagi instrumentov socialnega inženiringa v rokah enega samega režima, ki obvladuje celotno družbeno strukturo od izobraževanja, medijev, pravosodja, sindikatov, javnega sektorja, agencij, “stroke” in ostalih režimskih hlapcev na državnem sesku.

      Če vse navedene za eno samo leto odklopimo od dakoplačevalskega denarja in spravimo v zapore vse, ki so z lažmi služili oblasti, bomo počasi začeli dobivati obrise neke normalne demokracije kakršno poznajo drugod po Evropi.

     • DJURO SUMAR

      Tisti, ki volivcem pravi butalci, ne more zmagati na volitvah.

     • Lustrator

      Tako pač je v državi, kjer je “Politično nekorektno” reči bobu bob. Ker sam nisem kandidat nobene stranke, pa vam lahko tako rečem brez kakršnekoli dlake na jeziku. Problem je v tem, ker nas je v družbi premalo takih in politiko vedno v pogovorih damo “na stran”.

     • DJURO SUMAR

      Vse je odvisno od politikov. Naša desnica ima pač zelo slabe politike, ki volilni bazi govorijo, da so neumni slovenceljni. In potem mislijo, da jih bodo ti volili.

     • Lustrator

      Vsak, ki ga resnica (kakršnakoli že je) izrečena z dobrim namenom moti ali celo žali, pač ni drugega kot neumen slovencelj in neumen slovencelj si tudi ne zasluži nič drugega kot to, da ga njegov lastni izvoljeni predstavnik oropa pri belem dnevu. Vse lepo in prav. Moti me edino, da zaradi neumnih slovencljev njihov maziljeni vodja ropa tudi MENE, ki nimam z njihovimi spranimi možgani popolnoma nič.

      Dokler si torej neumen slovencelj ne bo priznal, da je neumen slovencelj, saj že 30 let na 40 let podlage voli isto, pričakuje pa SPREMEMBE, bo v naši državi tako kot je in še slabše. In vse do tistega dne, bom politično apatične neinteligentne sodržavljane tudi označeval s to besedno zvezo – ne zato ke rbi hotel kogarkoli žaliti, ampak ker rad rečem bobu bob in na ta način opozoriti na hudo problematiko naše družbe zaradi katere ne moremo že v osnovi imeti kvalitetne demokracije v dobro ljudstva.

     • DJURO SUMAR

      Nebi te rad žali, rad pa rečem bobu bob. Tudi ti nimaš pojma o politiki in si trapast tako kot vodstvo slovenske desnice. Zapomni si, volivci imajo vedno prav. To je v bistvu smisel demokracije. Prepričan sem, da so v 2/3 držav volivci manj izobraženi in razgledani kot v Sloveniji, pa vendar obvelja tisto, kar oddajo na voliščih. Dvigniti moraš njihov ego in jih prepričati, da si najboljši, le tako lahko zmagaš na volitvah.
      Kar se ropanja tiče pa je tako, da nas ropajo vsi. Tudi mene. Plačujem za RKC, pa sem ateist.

     • Lustrator

      Razlika med mnenjem oziroma kritiko in žalitvijo je v tem, da prvi dve temeljita na argumentih, žalitev pa stoji na njihovi odsotnosti.
      Kakšen je torej tvoj argument, da mi takole vehementno napišeš, da nimam pojma o politiki? zato, ker sem črno na belem povedal dejstvo o politični inteligenci slovenskih volivcev in to trditev lahko potrdim s tisoči dokazov (kar sem prav tako že n- krat naredil)?

      To, da imajo volivci vedno prav je neumna floskula, ki nima nikakršne zveze z realnostjo, zgolj s hinavščino in diplomacijo. Prav ima lahko samo nekdo, ki je zadosti bister, ga področje dovolj zanima, je družbeno aktiven in kritičen, ter hodi na volitve iz namenov dobrega za družbo in ne zgolj zase – imamo pri nas kaj od navedenega? Kako hudirja imajo potem lahko volivci prav, če ne izpolnjujejo najosnovnejših pogojev? In ne, osnovni pogoj za “prav odločati” ni ne izobrazba (sploh ne pri nas, kjer je zaradi državnega šolstva razmerje med intelektom in stopnjo izobrazbe skoraj obratnosorazmerna), niti naravoslovna inteligenca merjena v IQ-ju, da se razumemo. Družba, ki sicer uporablja demokratične metode za politično udejstvovanje, pri tem pa ne izpolnjuje najosnovnejših pogojev za demokracijo (PLURALNOST DRUŽBE, PRAVNA DRŽAVA) pač ne živi v demokraciji, ampak kvečjemu v demokraturi, torej diktaturi pod pretvezo “javnega mnenja” – ki ga seveda usmerja en sam večni režim – v našem primeru partija.

      “Dvigniti moraš njihov ego in jih prepričati, da si najboljši, le tako lahko zmagaš na volitvah.”

      To je princip po katerem se o svojem volilnem kandidatu odloča tele in ne človek. V Evropi zlepa ne boš našel državo, kjer se volivci množično odločajo zgolj po tem principu.

      “Kar se ropanja tiče pa je tako, da nas ropajo vsi. Tudi mene. Plačujem za RKC, pa sem ateist.”

      Slovenske države niti slovenskega naroda brez katoliške cerkve ne bi bilo, prav tako ne več niti jezika, kaj šele priznanje s strani ostalih evropskih (krščanskih) držav s katerimi imamo v veri in krščanskem izročilu pravzaprav edino skupno točko. Poleg tega katoliška cerkev brezplačno skrbi tako za duhovno dobrobit naroda (vseh njenih prebivalcev), kakor tudi reševanje humanitarne stiske, saj je s Karitasom in stoterimi ostalimi programi za oskrbo najbolj ubogih daleč pred ostalimi organizacijami, vključno z uradnimi državnimi. Sicer materialistu za kakršnega se tu izkazuješ vse našteto najbrž ne pomeni dosti (dokler sam ne prideš bodisi na duhovno ali materialno dno), ti pa morda ni vseeno za stotine cerkva, slik, kipov, pokopališč, ki jih prav tako vzdržuje Cerkev in so pravzaprav skoraj edino kulturno bogastvo, ki ga naš narod sploh ima.

     • DJURO SUMAR

      Preneumno in preobsežno, da bi ti odgovarjal. Sem ateist in me nobena vera ne zanima. Prepričan sem pa, da bi bilo na svetu za vse ljudi mnogo lepše brez verskih organizacij, ki so leglo vsega zla. Poleg kapitalizma seveda.

  • sodnikisozločinci

   Ma kje ste moje kure, peteln je doma… https://www.youtube.com/watch?v=ppZIlInjbos

 • Slovenka

  Še enkrat. Če ne bodo odvzemali glasov SDS, zakaj ne.

 • Domus Lubus

  Če se jim pridruži še vztrajnik Ibro, imamo zmagovito stranko.

 • piko8

  Moja opcija je SDS!
  Lepi spomini na 2004-2008 se je lepo živelo in tudi od plače sem lahko nekaj prihraniv!
  Prišev je Pahor in v enem letu uničiv ves trud 4let Janševe vlade! Od leta 2009 pa do danes so plače in pokojnine padle za najmanj 15%!!

  • Tom Žnidarčič

   Ne bi jaz SDS tako koval v zvezde! Ideje in program so imeli dober, vendar ga niso uresničevali v polni meri. Kako in zakaj, ne vem, vendar vem, da vlada je dolžna ljudstvu izpolnit njen predvolilni program, kar pa Janša ni uspel. Pokleknil je takojšnji reakciji sindikatov, ki so uspeli na ulice spravit brdo ovc. Mar bi takrat odstopil in pustil grobarjem nemoteno delo, kot pa vztrajal s prilagoditvami in na koncu nič. Če hočeš bit lider, moraš imet jajca! Janša mislim,da danes jih ima! Ima pa tudi hudo konkurenco v Požarju.

   • DJURO SUMAR

    Požar je konkurenca. Komu le, saj ne more niti v Parlament.

   • Lustrator

    Se samo delaš nevednega in naivnega ali to dejansko si? Janša ni imel ne prvič ne drugič v LASTNIH rokah nič več od 30% poslancev, proti sebi pa preostalih 70, celotno pravosodje, gospodarstvo, medije, sindikate, “kulturnike”, javni sektor in seveda rdeče borce. Za uresničevanje njihovega reformnega programa, ki bi moral za rešitev Slovenije na glavo postaviti praktično VSE kar se dogaja v državi, bi potreboval vsaj močno dvotretjinsko večino v parlamentu (kolikor jih imajo jomunisti prav v vsaki sestavi parlamenta) in močno podporo aktivnih državljanov, ki bi se v primeru plačanih rdečih protestnikov, bili pripravljeni postaviti na fronto in jim jasno pokazati, da socializem in jugoslavizem v Sloveniji nimata več domovinske pravice!

   • sodnikisozločinci

    Požar, pa tudi kdo drug, ni konkurenca Janši. Vsak kdor bi poskušal izvajati enako politiko in program kot Janša, bi bil izpostavljen enakemu medijskemu in sodnemu pogromu kot on in ne vidim človeka, ki bi takšno torturo bil sposoben prenesti.

   • Steiermark

    Če bi bil malo bolj razgledan in odprte glave za resnico, ki jo moraš videti s pravega zornega kota, brez komunistične prizme, potem bi tudi razumel, zakaj in česar JJ v svojem 4 letnem mandatu ni uresničil – ker ni imel dovoljšne večine, za odločanje, razni erhavski krjavlji, so pa bili in so še komunistični satelit, ki ga pošljejo v orbitto, zato, da meša drek in preprečuje pošteno delovanje vlade in izvajanje programov, ki si jih je SDS zadala! Celo proti zvišanju penzij je bil korlek, kot penzionistični voditelj!

  • DJURO SUMAR

   Zanimivo. Meni je tista vlada vzela 600 evrov na letni ravni (regres in dodatno zavarovanje), kar sedaj počasi dobivam nazaj. Nikdar ne bom volil desnice.

   • Capi

    Kdo ti je kaj vzel???? Šer tisto kar dobiš je na račun delavcev…….v hosti pa itak ne rabiš denarja…..

    • DJURO SUMAR

     Polno pokojnino sem zaslužil v tovarni Radeče papir.

   • xtc

    A socialno podporo so ti vzeli?
    No glede na to ,da si delovno zmožen je to pravilno-sedaj ti rdeča tolpa daje nezasluženo nazaj.

    • DJURO SUMAR

     Nikdar nisem prejemal podpore.

   • montyamp

    Hahaha , Janša ti je skinu hostarsko penzijo .
    Ovaduško udbovskim gošarjem in njihovim potomcem , bi jaz naložu vračanje nezasluženih pokojnin s 300 % obrestmi .

    • DJURO SUMAR

     Ni mi skinu penzijo, temveč zaslužen regres, dodatno zavarovanje pa mi je plačevala država, ker sem vojni veteran.

    • Steiermark

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++, povrhu bi pa vsako leto imeli obvezno in brezplačno letovanje, 1 mesec, v Hudi jami. Bojda dobro dene!

 • dež

  Vse tiste, ki podpirate ali pa vam je všeč ustanovitev stranke, ki bo kandidate za poslance iskala z javnim razpisom, bi vprašal po mentalnem zdravju. Takšna stranka nima praktično nobenih možnosti, da pride v parlament, edino nekaj glasov desnih volivcev bo šlo v nič.
  Vse skupaj me spominja na prvoaprilsko šalo.

  • Lustrator

   Zakaj? Obstaja na svetu kaj bolj demokratičnega kot izbira kandidatov na javnem razpisu na katerega se lahko prijavi VSAK, ne la član ali znanec tega in tega lobija/vplivneža?

   • dež

    Bolj demokratičen je le še socializem, v katerem so vsi enaki.
    No ja, razen nekaterih, ki bi bili enakopravni malo bolj in bi pripravili javni razpis, seznam kandidatov ki izpolnjujejo pogoje ter na koncu kandidate tudi izbrali.
    Kot je v tej državi že bilo, pred letom 1990, a temu se ne reče večstrankarski sistem. Stranki, ki izbira poslance z javnim razpisom, kar pomeni da nima nikakršnega zaledja oziroma nabora kadrov, jaz ne bi zaupal niti grabljenja listja na vrtu.

    • Steiermark

     ja, bolj “demokratičen” je le še socializem, (tam smo bili vsi enaki – po revščini, razen tistih 10 % rdečih svinj, ki so živeli in še živijo bolje kot marsikateri vladar, monarh, ki je svoje premoženje ustvarjal iz generacije v generacijo, istočasno pa skrbel tudi za “narodov blagor” – komunisti so zanj poskrbeli po vojni, v raznih Barbarinih rovih – Hudih jamah…..)ker so nam dali 3 kandidate, vse tri hude komunistične zločince, med katerimi smo “demokratično izbirali”…

     • Soave

      Sijajno !! Kratko in jedrnato !!

    • Lustrator

     Kakšen nabor izkušenih kadrov pa sploh lahko ima NOVA stranka? Nova v pravem pomenu, ne v pomenu, ki ga že od osamosvojitve prakticira Partija, kjer preizkušane lopove le razporeja iz ene v drugo maškarado. Ob vedenju, da je ustanovitelj stranke in njen programski vodja Vili, mi je kratkomalo vseeno kdo so kandidati – njemu zaupam dovolj, da vem da bo prav presodil tudi o kadrih.

     • dež

      Nič ni narobe, ne s politikom Vilijem ne z novo stranko. BMZ je eden največjih intelektualcev, čigar intervjuje ali članke vedno pogledam in preberem.
      Je pa Vili malo kontroverzna osebnost, kar se je pokazalo tudi na RTV soočenju pred referendumom o 2. tiru. Namesto, da bi prišel v studio v obleki in kravati ter gledalcem skušal nazorno prikazati čimveč dejstev o vladnem nategu, se je tam pojavil našemljen, v majici in z dvema kapama na glavi. Namesto z dejstvi se je ukvarjal z DS Lebnom in zapravil ves uvodni čas za predajo nekakšnega darila. Vse kar je prej nekaj mesecev s trudom gradil, je tam v 3. minutah zaradi svoje egocentričnosti zapravil.
      In enako je s predlogom javnega razpisa za poslanca. Že vnaprej je jasno, da se bodo nanj večinoma prijavili sami karieristi in koristoljubci. V prijavi in na razgovoru bodo sladko obljubili vse in še več, ko bodo enkrat izvoljeni, se bodo obnašali le v skladu z lastnimi koristmi. Pa še mačka v žaklju bodo kupili, ko se bodo prijavili ljudje, ki so na “plačilni listi” drugih parlamentarnih strank in bodo kmalu po izvolitvi postali “neodvisni” poslanci. Si ne predstavljam, kako bi parlamentarna stranka vodila svojo politiko s poslanci, ki jih je izbrala na javnem razpisu. Poslanci morajo biti v špici neke stranke. Kaj dobimo kadar temu ni tako se krasno vidi v primeru SMC.

     • Lustrator

      Bolj ključno od tega kdo se prijavlja, je ključno to kdo izbira. Kandidatom si avtomatsko privzel same slabe lastnosti, s čimer med vrsticami namiguješ na to, da so etablirani politiki iz obstoječih strank privzeto sami pozitivci – takšni pozitivci, da bi svojo obstoječo stranko kar takole na vrat na nos zamenjali z novo stranko – hmmm, kjer smo to že videli? Sam sem v naši državi sit selekcije, ki temelji le še na zvezah in poznanstvih, kjer stroka in realni fakti ne igrajo več nobene vloge in zato se mi zdi Vilijev način svež – pa čeprav je za naše klientelistične razmere precej bizaren.

      Kar se tiče soočenja, sem te izgubil v trenutku, ko si omenil kako je bil oblečen… Sem bil prepričan, da na embalaže padajo samo brezglavi komiji, ki jim je frizura, retorika in blagovna znamka čevljev pomembnejša od programa kandidata, a očitno se motim.

     • dež

      Če se prijavi 30 slabih ali povprečnih kandidatov, imaš lahko še tako dobro komisijo, pa to nič ne pomaga. Če pričakuješ odlične kadre na takšnem razpisu, si hudo naiven. Sem tudi precej skeptičen glede parlamentarnega praga, brez povezave še s kakšno stranko bodo težko prišli v parlament.
      Takšni izbori me spominjajo na nogometno tržnico in velik padec kvalitete nogometa v zadnjih letih. Kupujejo se povprečni igralci za velike denarje, ki tisti trenutek ko podpišejo pogodbo, postanejo čisto navadni uslužbenci, ki na easy odtečejo svojih 90 minut, klub pa ima od njih samo velike stroške in bolj malo koristi.
      Kar se RTV soočenja tiče in Kovačiča, na tistem je bil izrazito slab, njegov videz pa je celotno stvar samo še poslabšal. Ker se ni resno pripravil na nastop, je bil temu primeren tudi rezultat referenduma. Pa možakar zna, samo včasih ne more iz svoje kože. In da ne bo nesporazuma, krivci za izgubljen referendum so volivci, a marsikdo je ostal doma prav zaradi njega.

     • Lustrator

      Referendum je bil izgubljen zaradi popolnoma drugih stvari kot Vilijeva srajca in to je jasno kot beli dan – zdaj dokazano tudi na ustavnem sodišču – če bi imel Vili vsaj polovico toliko medijske podpore, kaj šele sredstev za kampanjo kot vlada, bi na refertendumu gladko zmagal, če v Sloveniji ne bi živeli butalci, ampak normalni državljani, pa bi danes Leben in kamarila že bili na prisilnem delu v kakšnem rudniku in si tam gradili svoj drugi tir v rovu. Ne razumem od kod ti naenkrat takšno rdeče površinsko razmišljanje, pričakujem samo še to, da boš tekel, da je Pahor dobil predsedniške volitve, ker je bil lepše oblečen od Tomčeve.

     • dež

      V zadnjem odstavku sem jasno zapisal, da za izgubljen referendum ne krivim Kovačiča. Sem vesel današnje zmage na sodišču in ne boš verjel, Vili je bil zelo spodobno oblečen.
      Mislim, da se je najina debata malo izrodila v smeri prepira o oslovi senci, zato je po moje čas, da jo zaključiva.

   • Sale

    Tod sekla bridka bodo jekla,
    in ti mi boš krvava tekla:
    kri naša te pojila bo,
    sovražna te kalila bo!

 • MEFISTO

  Vsak borec proti plenilski levici je dobrodošel.

  • šmentanamuha

   Tudi jaz tako mislim.

 • Novakec1

  Fosili, zapritese v zidanco in nič ven hodit do konca volitev. Sloovce, ni nam pomoči

  • sodnikisozločinci

   Zakaj pa samo fosili, a mlajšim pa ne privoščiš vinca rujnega?

   • Novakec1

    Če jih je volja naj pridejo, se ga nažgejo in grejo po vsakdanjih opravkih, tudi na volišča .

 • bednick

  Pobirali bodo glasove SDS-u.

 • Marica

  Zupančič kot bivši komunist s pedigrejem ni kredibilen.

  • janez cepec

   točn tko, je komunajzar in koritar u prejšnem sistemu, zdej, ko ga pa država ne mara več je užaljen in se kot silni demokrat proba po desni spet prebit do korita. čak mau, pa sej mamo že enga tacga, aja ljubljeni vodja in dosmrtni predsednik stranke je isti kurac

   • Soave

    A o silnih komunistih in koritarjih, ki nam vladajo, pa nič Janez ??

    • Tom Žnidarčič

     Ne, o njih pa nič. So že zdavnaj zavzeli pozicijo palce in o njih je dokaj neprijetno pisat. Vsaj javno! Miro Petek je očiten primer, odgovor na slovaški primer, pa tudi dokaj pomenljiv!

   • Sale

    Vstanite, otroci domovine,
    dan slave je prišel!
    Proti nam je tiranija
    vzdignila krvave zastave. (se ponovi)
    Slišite na poljih
    tuleče strahovite vojake?
    Prihajajo med vas
    rezat vratove vaših sinov, družin!

    K orožju, državljani!
    V bataljone!
    Korakajmo, korakajmo!
    Naj
    teče kri, namoči naša polja

  • Miro

   a Janšek pa je….hahahaha

  • šmentanamuha

   No ja, to lahko rečemo za vsaj polovico politikov parlamentu in ozadju. Tko da to ni.ravno neki argument.

  • Lustrator

   Zanimivo kako vam SEDANJIM komunistom gredo najbolj v nos tisti, ki so komunisti BILI (ko je bilo to tudi zapovedano, vse drugo pa prepovedano).

 • DJURO SUMAR

  Novi obrazi na desnici. Kmalu bodo imeli več strank, kot imajo volivcev. Na račun teh novih strank bo SDS dobila manj glasov kot bi jih sicer in ker te nove stranke ne bodo prišle v Parlament, bo posledično levica še povečala število poslancev. Sploh se nam ni potrebno truditi, saj desničarji delujejo v našo korist.

  • xtc

   Samo Levičarji ne v korist Slovenije.

   • DJURO SUMAR

    Kovačič in Duhovnik sta torej levičarja.

  • Tom Žnidarčič

   Ha,ha djuro, novi obrazi na desnici? Od kdaj pa je BMZ desnica? A od takrat, ko je generalom JLA čital litanije v treh jezikih, ali od takrat, ko je dajal potuho Drnovšku in njegovim rabotam?

   • DJURO SUMAR

    Aha, torej Vili Kovačič ustanavlja levičarsko stranko. Vsak dan izvem kaj novega.

  • Lustrator

   Se vam je bilo ob 100% obvladovanju gospodarstva, medijev, pravosodja, izobraževanja, sindikatov, javnega sektorja, bank, “kulturnikov” sploh kdaj bilo potrebno potruditi za karkoli? Rezultat je jasno viden v polpismenih brezprogramskih lutkah, ki jih brezglavo ustoličujete na čelo države iz enega samega razloga: strahu pred spremembami, ki bodo vaše priviligirane komunistične riti odnesle s položajev, ki jih imate v družbi in v demokratični državi sodijo le za rešetke.

   • DJURO SUMAR

    V kapitalizmu prosperirajo samo najboljši.

    • Lustrator

     Drži, v komunizmu pa le najbolj pokvarjeni in brezhrbtenični. Ko bomo imeli v Sloveniji pravi kapitalizem, bodo tisti, ki danes odločajo o vseh pomembnih stvareh v naši državi in gospodarstvu bodisi na sociali ali v zaporih.

     • DJURO SUMAR

      Živimo v kapitalizmu, ti pa bi najboljše poslal v zapor.

     • Lustrator

      V kakšnem kapitalizmu, lepo te prosim? V evropski državi z največjim javnim sektorjem, nelustriranim pravosodjem, najvišjo stopnjo korupcije in največjim deležem državnega lastništva v gospodarstvu? Sistem v katerem živimo danes, ima z jugosocializmom neprimerljivo več skupnih lastnosti kot s kapitalizmom in o tem nam pričajo pravzaprav vsi ekonomsko-politični kazalci. V kapitalizmu so praviloma najboljši tudi najbogatejši, pri nas pa je pravilo obrnjeno na glavo – najslabši kadri prilezenjo najvišje, najboljši pa težko sploh pridejo do služb ali(in se zato selijo v tujino, kjer kapitalizem ni le črka na papirju.

     • DJURO SUMAR

      Veš, jaz še vedno podpiram samoupravni socializem, kar je moja demokratična pravica, ti pa lahko podpiraš kogar želiš, ker je to tvoja pravica. Da imamo kapitalizem pa je dejstvo, saj nas sicer nebi sprejeli v EU in NATO.

     • Lustrator

      Vem da ga podpiraš, očitno ga (žal tudi z mojim denarjem!) podpira še vsaj 2/3 slovencljev do česar imate sicer pravico fantazirati, ne pa tega tudi udejanjati, kot to počnete v praksi, saj s tem kršite ustavo in vso gospodarsko in protikorupcijsko zakonodajo po kateri naj bi imeli pri nas svobodni trg.

      “Da imamo kapitalizem pa je dejstvo, saj nas sicer nebi sprejeli v EU in NATO.”

      To ne pomeni še nič, oziroma pomeni približno toliko kot beseda “pozitivna” v imenu Zorangutanove stranke ali npr. “liberalna” v LDS-u, “modernega” v SMC-ju, “socialni” v SD-ju in podobni paradoksi – papir vse prenese. Tako v EU kakor v Nato so nas sprejeli”na lepe oči”, predvsem pa obljube, da bomo tako kot ostale članice tudi sami v našo družbo kmalu implementirali njihove temeljne vsebine, pa to več kot očitno nismo. Če bi EU in NATO vodili ljudje z odgovornostjo, dobro obveščenostjo, predvsem pa z jajci, bi že zdavnaj leteli iz obeh organizacijah ob vseh nategancijah, ki si jih privoščimo in o katerih prilčajo tako uradni podatki, kakor mednarodne lestvice (glej zgornjo repliko).

     • DJURO SUMAR

      Ali “demokratična” v primeru stranke SDS.
      V EU in NATO so nas sprejeli samo zato, da nas lažje izkoriščajo. Pa še evro smo sprejeli, da nas še lažje molzejo, saj ima od evra koristi samo Nemčija in nihče drug.

     • Lustrator

      EU in Nato NAS izkoriščajo? SI ti pri zdravi pameti ali te zdeluje kakšna tropska mrzlica? Evro nam ŠKODI, Nemčiji pa koristi? Se ti kolca po časih 1000% inflacije, ko nihče na tem svetu ni hotel niti videti našega krvavega sprintanega denarja in je udba opravljala milijonske drogeraške posle s tujino, da je sploh zagotovila devize brez katerih bi bankrotirali še večkrat kot smo?

      Prav vse kar si napisal je ravno nasprotno od resničnosti – evroskepticizem je največji prav pri najmočnejših evropskih narodih, ki jim je kristalno jasno, da je EU vse bolj podobna jugoslovanski uravnilovki ,kjer najmanj uspešni živijo na račun uspešnih in črpajo na desetine milijard nepovratnih evropskih sredstev brez kakršnegakoli razvoja za svoje potrebe. Enako velja tudi za evrsko valuto, ki sicer zaenkrat še vedno koristi večini Evropejcev, pri tem pa so izjema ravno Nemci, ki so imeli že prej daleč najstabilnejšo evropsko valuto – marko. Brez zamere, ampak zgrožen sem nad tvojim poznavanjem gospodarstva – me niti malo ne čudi, da zagovarjaš samoupravni socializem – če bi imel o ekonomiji vsaj malo pojma, bi se raje vzdržal tovrstnih izjav.

     • DJURO SUMAR

      Kupi si desničarski časopis Reporter št.: 11 od 12. marca 2018 in preberi intervju z Keithom Milesom, Angležem, ki je bil svetovalec za gospodarstvo v Peterletovi vladi. Bodi pozoren na to, kaj pravi o evru. Res se mi ne ljubi pisariti, še zlasti ne klerikalcu kakršen si ti.

 • xtc

  Vsaka stranka,ki bo pomagala demontirati kučanov komunistični (novodružbeno redni) režim je dobrodošla.
  Seveda pa morajo vse stranke v v novi desni koaliciji jasno zahtevati odpravo vseh komunističnih privilegijev in prepoved vseh komunističnih simbolov,kot tudi vse tiste stranke,ki se sklicujejo na krvavo revolucionarne vrednote NOB ja,kot tudi stranke,ki poveličujejo Yugofilijo in Yugo nostalgijo in malikovanje zločinca Tita.,kot tudi odstranitev vse komunistične ropotije iz javnosti.

  • Olga_10

   Popolnoma se strinjam!

   • Sale

    Jaz tudi. Vstanite, otroci domovine,
    dan slave je prišel!
    Proti nam je tiranija
    vzdignila krvave zastave. (se ponovi)
    Slišite na poljih
    tuleče strahovite vojake?
    Prihajajo med vas
    rezat vratove vaših sinov, družin!

    K orožju, državljani!
    V bataljone!
    Korakajmo, korakajmo!
    Naj
    teče kri, namoči naša polja

 • Dragan Krstič

  Ta stranka bo razpadla še preden bo ustanovljena, če pa se motim, pa ne bo prestopila volilnega praga za vstop v parlament. Kot kaže nočejo sodelovanja z SDS.

  • Soave

   Verjetno. Bilo pa bi dobro vedeti razloge. A , o tem se ne govori in pogovarja ?

  • Lustrator

   Od kod pa ti ta informacija? Vsebinsko gre praktično za copy-paste programa SDS-a oziroma najosnovnejšega zdravega razuma, ki ga očitno pri ostalih strankah in njihovih volivcih kronično primanjkuje.

   • Dragan Krstič

    Gospod Zupančič je za POPTV povedal da se stranka ne vidi v koaliciji z SDS.

    • Lustrator

     Te izjave nisem slišal in me močno čudi. Po drugi srani ni pa z njo nič narobe v kolikor (in tu pravzaprav ni dvoma) gre le za taktično izjavo, brez katere bi bila stranka med slovenskimi voli potopljena še predno se ustanovi. Novinarji imajo tako ali tako na vsakih volitvah isto agendo – zaničljivo poročati o SDSu, pred volitvami pa vse stranke spraševati ali bi bili pripravljeni na koalicijo z SDS-om in na ta način učinkovito uničijo kakršnekoli možnosti za presenečenje na volitvah vsem demokratičnim strankam in strančicam, ki bi SDS-u lahko pomagale sestaviti vlado.

 • Božobožo

  Haha še ena stranka ki bo nagovarjala SDS bazo. Mrhovinarji so zavohali SDS truplo in prihajajo na gostijo.

  • Lustrator

   Če so vrednote, ki sta jih izpostavila Kovačič in Zupančič, res le domena SDS-a, potem naj se pa res Bog usmili naše države, če vas preostalih 70% sodržavljanov njim nasprotuje.

  • Olga_10

   Truplo je kučanova levica, saj mora kandidate iskati na desnici: najprej vernik Cerar,sedaj pa bralec cerkvenih beril Šarec!

   • Sale

    Naj se ve kakšnim zlocincem so dvignili nacisticni spomenik v Grahovem,kjer ima polno podporo Janše in SDS-a!

    “Ko je 24.novembra 1943. leta mož Polonce Franc odšel v nocno službo v hidroelektrarno na Fužine,se je pred njegovim stanovanjem ustavil namestnik poveljnika urhovske postojanke 23 letni Stane Kukovica iz Zgornjega Kašlja v tedanji poljski obcini s svojo morilsko tolpo.Med njimi je bil tudi šofer belogardisticnega vojaškega avtobusa,s katerim so prevažali žrtve.

    Polonca se je uprla aretaciji.Zahtevala je,naj ji pokažejo pooblastilo.OTROCI SO SE OBESILI NANJO IN KRICALI,DA JIH NE SME VEC ZAPUSTITI,ker je komaj prišla iz internacije.15-LETNI SIN FRANC JO JE DRŽAL POD PAZDUHO IN JI S SOLZNIMI OCMI ZRL V OBRAZ;14-LETNI SIN JANEZ JO JE Z OBEMA ROKAMA DRŽAL CEZ PAS IN PROSIL PATRULJO,NAJ PUSTIJO MAMO DOMA;12-LETNA ANICA JO JE KRCEVITO DRŽALA ZA ROKO IN JOKALA.
    Prej bi se kamen omehcal kot srca domobranskih morilcev.

    Odgnali so jo naravnost na breg Save pri Šmartnem ob Savi in jo po hudem mucenju UBILI.Zakopali so jo v mivko ob vodi,kjer jo je odkril posestnik Franc Klopcic.

    Po umoru so šli v vaško gostilno,kjer so popivali do jutra v cast “junaškega” dejanja.”

    Taki so bili klavci,ki jim bodo v nedeljo odkrili spomenik.
    Niti otroci jim niso bili sveti.KLALI so z polno vestjo.

    Bravo Slovenija in Slovenci,da tako spoštujemo zgodovino in dopušcamo,da se KLAVCE povelicuje!

    Na zgornji sliki je Polonca Cuda,ki so jo ubili crnorokci, za katero so jokali njeni trije majhni otroci. In tako so ostali brez svoje drage in ljubljene mame,ki jih je kot vsaka mama imela zelo, zelo rada!

    armbrust

   • Sale

    Crkn prasica od lakote ko ti bo jansa metal drobtinice z mize zdaj pa glodas kosti ki ih je jansa vrgel iz hudo dobre jame bbbbbbbbbVstanite, otroci domovine,
    dan slave je prišel!
    Proti nam je tiranija
    vzdignila krvave zastave. (se ponovi)
    Slišite na poljih
    tuleče strahovite vojake?
    Prihajajo med vas
    rezat vratove vaših sinov, družin!

    K orožju, državljani!
    V bataljone!
    Korakajmo, korakajmo!
    Naj
    teče kri, namoči naša polja

 • Soave

  + + + + + +
  No, zakaj pa ne ? Tudi ob ustanavljanju novih strank veliko izvemo.
  Pripenjam pa razmišljanje o pomladi. V naravi in politiki.
  http://radio.ognjisce.si/sl/200/komentarji/26579/

 • Sredina

  “Stavijo na izkušnje in kredibilnost”
  “kandidate za poslance iskala z razpisom v časniku”

  Ni treba nič dodat haha

  Stranke pa ustanavljate kr po tekočem traku, sam kaj ko ne bo učinka….rezultat vsega tega bo samo to da bo cel kup strank z 0-3% glasov, ki bodo šli vsi seveda v nič

  • Lustrator

   Kaj ti je med navedkoma nenavadno ali izključujoče? Časopise berejo le neizkušeni in nekredibilni? Ti je bolj všeč Kučanov način, ko iz seznama preverjenih rdečih kadrov naključno potegnejo nekaj listkov, jih preko svojih mainstream medijev nekaj časa forsirajo javnosti in rpeko sondaže izberejo novo samodanijanša lutko, ki v naslednjem mandatu “vodi” državo?

   • Sredina

    In potem vas pri Šarcu moti da ne izda nobenih imen?

    To vas npr. ne moti pri Požarju, ali pa pri Primcu in Kanglerju, pri teh vas ne moti niti to da se kandidate nabira prek razpisa v časopisu, kjer se pa res lahko prijavi kdorkoli?!

    Dejte si najprej mal po podstrešju pospravt..

    • Sale

     Smrt domobrancem smrt vam zelim bog naj vas in vase otroke pobije. Se spomnite tega ZLOČINCA domobranca,kasneje črnorokca kaplarja VINKA LEVSTiKA?
     Ko 15. junija 2001 petčlanski senat okrožnega sodišča v Ljubljani razglasil 76-letnega nekdanjega domobranskega črnorokca za krivega vojnega hudodelstva zoper vojne ujetnike. Sodni senat je ocenil, da je Levstik med drugo svetovno vojno kot podnarednik 114. čete slovenskega domobranstva deloval proti pravilom mednarodnega prava in kršil načela ženevske konvencije iz leta 1929, ker je ustrelil dva ujeta partizana ALOJZA MAROLTA in BORIVOJA JELINIČA-BORČIJA.Za uboj dveh zajetih partizanov,mu je sodni senat prisodil 12 let zapora.
     Po obsodbi se ni več vrnil v Slovenijo,ampak je ostal v Italiji,kamor je po koncu vojne tudi pobegnil in živel v Rimu. Na žalost je po nekem padcu umrl v Gorici.Na žalost pa zato,ker bi moral ta ZLOČINEC odsedet v zaporu.
     Znan je bil po tem,da je bil odlikovan po še drugih zločinih,kjer se je tekmoval v hudodelstvu z črnorokcem IVAN-om KOŽAR-jem.
     Na Turjaku,v Velikih Laščah in okolici so bila dolgo deljena mnenja o tem,kdo je bil hujši morilec:Vinko Levstik doma iz vasi Hudi konec pri sv.Gregorju nad Sodražico ali Ivan Kožar mlad kmečki fant iz Javorij pri Turjaku.
     Domobranski zločinec je bil znan v “boju na nož in pest”,ko so napadli neko partizansko komandno mesto l.1944 in so kuharico komande mesta UBILI Z NOŽEM. MARIJO URŠIČ z Iga pa so ujeli,ji ODREZALI PRSI in NATO ZABODLI NOŽ V SPOLOVILO. VSE TO JE MORALA GLEDATI NJENA MAMA, KJER SO NATO ŠE NJO UBILI.

     Zločinec Levstik je bil takrat star šele 19 let,in tako KRVOLOČEN.
     Priče so povedale,da je pri aretaciji oseb naklonjenih NOB-ju ZLOČINEC LEVSTIK zakričal: “ZDAJ BOSTE DOBILI PO RAJONU! ŽIVELA ČRNA ROKA!”
     Že med vojno se je domobranski zločinec Vinko Levstik hvalil,da je ubil nad 50 partizanov in somišljenikov OF,o čemer so poročali rajonski funkcionarji in VOS.

    • Lustrator

     Pri Šarcu me moti moti marsikaj (pravzaprav VSE), ne le to. Za razliko od Vilija, je pri Šarcu kristalno jasno, da si sam ne bo izbiral kadrov, kaj šele transparentno preko česarkoli “javnega”, saj tudi sam ni prav nič drugega kot izbran kader, lutka, ki nima prav nobene suverenosti pri “politiki”, ki jo vodi.

     Za razliko od Šarca imajo prav vsi, ki si jih naštel, v svojem življenju zares veliko za pokazati – vsi po vrsti so ne le sposobni, ampak dokazano trmasti, neodvisni, neupogljivi in osredotočeni v en sam cilj – v SPREMEMBE. Vsi omenjeni imajo že vse od prvega dne zelo jasne programe in volivci dobro vedo kaj bodo dobili, pri Šarcu pa se ve edino to, da je blefer z jasnim rdečim političnim zaledjem, ne le brez lastnega programa, ampak tudi kakršnegakoli razumevanja ekonomije, demokracije, zgodovine, prava.

 • Tom Žnidarčič

  Verjetno, ste že vsi pozabili člane DEMOSA-a, ki so bili pogoj za ustanovitev globoke države! Večina teh članov danes pilotira to državo.

 • Miran

  Kredibilne kandidate bojo poiskali na zavodu za zaposlovanje haha.

 • Frank Novak

  BOSTA POVABILA TUDI VINKA VASLETA?

 • Sale

  ZLOČINI OKUPATORJA IN BELOGARDISTOV V VRHNIŠKEM OKROŽJU

 • Sale

  elo

  konsiljere
  pred 374 tedni
  20.
  Vredi, sej mogoče drži tom kar tu rolaš………..in vse to se je zgodilo med vojno kar pa seveda ni opravičilo za zločine.

  Kaj pa praviš na Hudo jamo?
  Koliko ljudi je bilo tam zverinsko umorjenih in to takrat ko je že napočil mir

  Zardi mene lahko pišeš kar hočeš, oprav krvi komuniste ne boš nikoli

  lp

  konsiljere
  pred 374 tedni
  21.
  Saj.

  Herta
  pred 374 tedni
  22.

  št.261/1 23.7. 42 ura 22

  Od poveljnika bataljona C.C.N.N. Montagna stop k XI. C.A.

  Zaradi dveh ustreljenih grenadirjev blizu Ljubljane: izvedene represalije – ustrelili 14 upornikov 22 hiš zažgali – poročilo sledi

  general Montagna

  oddal sprejel

  nečitjivo nečitljivo

  *CCNN – camicie nere – okrajšava za fašistične črne srajce oziroma skvadriste, general Montagna je bil njihov poveljnik v Ljubljani

  * CA – Corpo d’ armata – gre za XI. armadni zbor, ki je deloval v Ljubljanski provinci in mu je poveljeval general Robotti.

  Cel dokument je navodilo, fonogram so v poveljstvu XI. armadnega zbora pripeli kasneje, kot je razvidno 4. avgusta 1942 , kratica P. M. 46 (vojaška pošta 46) je oznaka za Robottijev štab.

  Herta
  pred 374 tedni
  23.

  KOMUNISTIČNI PORAZI ZADNJIH 14 DNI V LJUBLJANSKI POKRAJINI!

  PADLIH 14

  UJETIH 163

  PRIBEŽNIKOV 74

  PRIJAVLJENIH SKRIVAČEV 45

  NA PRIMORSKEM PA JIH JE PADLO OKROG 730

  Herta
  pred 374 tedni
  24.
  In kaj dokazujeta komentarja št. 15 in št. 23? Da so domobranci zagrešili zločin? Malo morgen. Vse dokler je za vas zločin, če partizani padejo v boju, ali pa so zajeti ali dezertirajo, hkrati pa ni zločin, če partizani ujetnike, ki se ne morejo braniti, ubijejo in zmečejo v jame, produktivna razprava z vami ni mogoča.
  Tudi za represalijo iz komentarja št. 22 nosijo levji delež krivde komunisti. Niso imeli nobenega demokratičnega mandata, da se ukvarjajo s stvarmi, ki so spravljale v nevarnost druge prebivalce. Ker so zaradi politične oportunosti zavestno izvajali dejavnosti, za katere so vedeli, da bodo okupatorji izvajali represalije nad civilnim prebivalstvom, čeprav teh ljudi niso mogli zavarovati pred temi represalijami, so zagrešili zločin enako kot okupatorji.

  Whale
  pred 374 tedni
  25.
  Kit pridi na površje zajeti zrak, pomanjkanje kisika, ti načenja možgane in razsodnost.

  emonec
  pred 374 tedni
  26.
  Aha, zaradi dveh okupatorskih vojakov (nikjer ni naznačeno, da sta bila komunista) je bilo treba ustreliti 14 ljudi (piše uporniki in ne komunisti) in zažgati 22 hiš. Zares edinstvena hipoteza, ni kaj.

  Herta
  pred 374 tedni
  27.
  … Da so domobranci zagrešili zločin? …

  Smo pri beli gardi. Na površje po zrak!

  Domobranci nas še čakajo za obdelavo!

  emonec
  pred 374 tedni
  28.
  Fonogram je iz obdobja Roške ofenzive, torej poleti 1942. Komentarja 15 in 23 pa se nanašata na kasnejše obdobje, poletje 1944, torej že v času domobrancev. Besedilo o mrtvih je čisto domobranska pogruntavščina (hvalnica), vidi se da so v prvi objavi uporabili izraz “ubitih” medtem ko so v kasnejši objavi ta izraz že zamenjali in namesto “ubitih” uporabili “padlih”.

  Herta
  pred 374 tedni
  29.
  Še tega ne veš, da so tudi “padli” bili “ubiti”. Če bi malo bolj pozorno prebrala moj komentar, bi videla, da nikjer nisem napisal da “je bilo treba” streljati ljudi in zažigati hiše, tako da je ta tvoj komentar spet strel v prazno.

  Whale
  pred 374 tedni
  30.
  Dej poglej si še podatke o Korenčanovi klavnici v Logatcu, kjer so masovno pobijali vse, kar je dišalo po belem, pa čeprav je šlo samo za belilo.

  Očeta 6 majhnih otrok iz Rovt, ki je bil samo kuhar pri tabelih, so ravno tako odpeljali in ga niso nikoli več videli, menda je tudi on končal pri Korenčanu. Poznam eno od hčera.

  V Rovtah so po vojni komunistični iztirjenci pobili vse moške starejše od 14 let!!!!

  Črtomir
  pred 374 tedni
  31.
  A smo zopet pri “cause & effect”? Štiri leta so bili opozarjani, da bodo kaznovani, bolj se je bližal konec vojne večje svinjarije so delali. Pozivi in amnestije niso pomagali

 • Sale

  Če bi se res borili za svobodo našega naroda, potem bi se morali boriti proti Nemcem in Italijanom. Zakaj so pravzaprav nastali domobranci? Mnogih fantov in mladih mož ni mikalo oditi v hosto k partizanom, kjer bi lačni prezebali pozimi pod milim nebom. Po drugi strani pa so se bali vpoklica v nemško vojsko in s tem odhoda na rusko fronto! Torej je bila najboljša rešitev vstop k domobrancem. Tako so lepo ostali doma na varnem. Nemci so jih oboroževali, oblačili in prehranjevali. Domobranci pa so namesto njih mučili in pobijali nedolžne ljudi. V hosto pa si niso upali, da bi se spopadli s partizani. Veliko lažje je bilo pobijati nemočne ljudi. Pisec bi rad naprtil nekatere zločine partizanom. Kaj pa grozodejstva, ki so jih zagrešili domobranci? Na Svetem Urhu so mučili in zverinsko morili naše ljudi, da so bile stene mežnarije vse krvave! V Kozlarjevi gošči so s krampi in lopatami pobijali žene in dekleta, med njimi mater desetih otrok!

 • Sale

  Pri tej moriji je bil prisoten celo duhovnik, ki je te nesrečnice pred smrtjo spovedal. Potem so jih tako površno zakopali, da so nekaterim iz zemlje molele roke in noge. Postojanko so imeli tudi na Brezjah, ob znani Marijini cerkvi. Tam so kmeta, ki je partizanom peljal nekaj vreč krompirja, živega odrli!

 • Sale

  Na Jesenicah je med vojno delovala zločinska organizacija Črna roka. V njej so bili v večini verni in pobožni ljudje. Če so za koga samo sumili, da sodeluje z OF in partizani, so ga zverinsko umorili. Celo nekaj let starega otroka so utopili v kadi, pred tem pa ubili oba starša! Ker se je po mestu šušljalo, da to delajo Nemci, je zloglasni gestapovec Druscke to organizacijo prepovedal. Celo Nemcem so se ti zločini gnusili

 • Sale

  Vsi pošteni Slovenci vemo, da so bili domobranci Hitlerjevi hlapci. Prav je, da so po vojni dobili zasluženo kazen, Italijani so Mussolinija obesili, tako kot Norvežani Quislinga! Pri nas pa nekateri pojejo slavo največjim krvnikom našega naroda. Naj omenim še tole. Domobranci so imeli v cerkvenih zvonikih svoje opazovalnice, opremljene z mitraljezi. Kako so si drznili prinašati orožje v božji hram?! Ali ni že Kristus rekel! Kdor bo prijel za meč, bo z mečem pokončan. Potem pa so govorili, da partizani obstreljujejo cerkve.

 • Sale

  Nenazadnje je Leon Rupnik, kralj slovenskih klavskih domobrancev v času NOB, na povojnem sojenju izjavil : “Da, jaz sem izdajalec slovenskega naroda”….Kar je vodja, to so njegovi privrženc

 • Sale

  Opis eden od mnogih zlocinov,ki so jih naredili pripadniki crne roke,katere jih Janša in SDS zagrizeno branijo!

  Dogajalo se je na Javorniku pri Jesenicah!

  Avtomobil se je ustavil pred delavsko barako v Savski št.12 na Javorniku.V tej baraki je stanovalo devet strank.
  Sladki sen dvajsetletne Mare Kelih je prekinilo trkanje po oknu.

  “Odprite,policija!”

  V hiši so spali 55-letna mati Marija,28-letni sin Evgen in hcerka Mara.

  Sina bodo zaprli,je pomislila mati,ki ni slutila,kaj se bo zgodilo že cez nekaj minut.

  Vstopili so trije zakrinkani moški.Eden je domacin,je pomislila mati,ko je zagledala neznanca v civilni obleki,kako si z robcem zakriva obraz.

  “Mara mora takoj z nami na policijo!”

  “Nikamor ne grem brez mame,”se je uprla in jo objela kot še nikdar do tedaj.

  “Mati,ne dovoli,da me odpeljejo!” je prosila in se je še tesneje oprijela.

  Nekdo je zunaj po slovensko zaklical: “Opravi hitro!”

  Fant s športno kapo,potisnjeno na oci,je iz žepa potegnil pištoli in devetkrat ustrelili v Marino telo.
  Iz globine materinega srca je kot prodorni glas sirene izbruhnil krik: “Morilci,morilci,stokrat prekleti morilci!”
  S prsti je skušala ustaviti krvave izvire iz hcerinih ran.

  Umrla je na maminih rokah!

  Na sliki je žrtev crnorokcev mlada punca,ki je umrla na maminih rokah,Mara Kelih!

 • Sale

  Razprava
  Statistika
  Dodatna prepoznavnost
  / #238 2014-04-01 20:21
  Menih Stane Kukovica je poklal na desetine ljudi

  Nekaj tistih križcev, ki jih je škof Rožman blagoslovljene prinesel od papeža, so dobili tudi belogardisti na Sv. Urhu. Med tistimi, ki jih je »potreboval« največ, je bil razvpiti Stane Kukovica. Pobil in poklal je na desetine ljudi in jih pri tem nepopisno mučil. 8. avgusta 1944 je Stane Kukovica vložil prošnjo za povišanje iz kaplarja v podnarednika. Njegov četni poveljnik nadporočnik Ivan Vrhovec ga je priporočil takole: »Ker je imenovani neustrašen borec, discipliniran in tudi moralno dober vojak in kot tak za vzgled tudi drugim v četi, prosim in predlagam, da se kaplarju prizna čin narednika.« Avgust Cankar, ki je tudi storil veliko zločinov, je Štefaniji Ravnikar Podbevšek pripovedal, da je Kukovica vsak večer, ko se je stemnilo, z dolgim nožem tekal okoli vrhovske cerkve in vpil: »Kaj ne bo nocoj nikogar, da ga zakoljem!« Po Cankarjevem mnenju brez klanja sploh ni mogel več živeti.

  Škof Rožman je podelil zločincem križce za blagoslavljanje žrtev, preden so jih ubili

  Najhujše bogokletje – po izjavi domobranskega častnika dr. Branka Jana, pa je bila izročitev okoli 600 rožnih vencev in križcev, ki jih je blagoslovil sam papež, namenjeni pa so bili slovenskim protikomunističnim borcem! Škof je prevzel tudi te križce in rožne vence z blagoslovi! A kakšni zločinci so jih dobivali v priznanje, naj pove samo primer Staneta Kukovice, belogardistično-domobranskega klavca na Sv. Urhu. Ko se je jetnici Angeli Habičevi konec novembra 1943 na Sv. Urhu hvalil s svojimi zločini, je rekel: »Pa nikar ne misli, da so tisti, ki jih jaz ubijem, pogubljeni. Poglej!« Iz žepa je potegnil kakih 10 cm dolg srebrn križec in dejal: Tega sem dobil od škofa. Sam papež ga je blagoslovil. Vsakomur ga pokažem, preden ga ubijem. Kdor pred tem križcem zmoli kesanje in nekaj očenašev, dobi popoln odpustek…«

  Številni duhovniki so bili oboroženi

  Tako tudi glavni belogardistični domobranski kurat, duhovnik prof. dr. Ignacij Lenček, ki ga je na to mesto postavil sam škof. Da je bilo tako, priča Lenčkova prošnja italijanskemu poveljstvu za upravičenost nošenja orožja. To, kar je delal od škofa Rožmana imenovani glavni kurat dr. Ignacij Lenček, je delal tudi v škofovem imenu, pri čemer ga škof nikoli ni ustavil! Sicer pa so imenovani kurati, kaplani in župniki sami izjavljali, da »smo delali samo to, kar sta mi (nam) ukazala prevzvišeni škof Gregorij Rožman in Sveti oče papež!« To je izjava urhovskega kurata Petra Križaja, ki je mučil in ubil vrsto ljudi, med njimi tudi ženske. Ta kurat je bil na oborožitev tako ponosen, da je z revolverjem za pasom tudi maševal in pridigal, grozil in počenjal razne grdobije. V knjigi je opisano tudi kako se je obnašal med mašo v nedeljo 22. novembra 1942, citiram: »Na oltar je, kot običajno, na eno stran obredne knjige položil bombo, na drugo pištolo. Ko je odhajal s prižnice, je s seboj vzel pištolo in jo položil kraj sebe na rob prižnice. Med pridigo je tolkel po nji, jo jemal v roke in grozil vsem, »ki so proti veri in bogu«. To je storil večkrat. Sicer pa o kuratih in njihovi oborožitvi pričajo italijanski dokumenti.

  Pretresljive zgodbe o zločinih duhovnika Križaja

  Kurat Križaj je ubil Ivano Bricelj Hrastarjevo, sodelavko OF in partizanov iz Bizovika. Na njen grob je prva prihitela Marija Štefančič. Belogardisti so jo videli in o tem takoj obvestili Petra Križaja. Kurat je odhitel na njen dom in jo skušal pripraviti do tega, da bi se mu spovedala…Ker je Križaj uvidel, da ne bo opravil nič, se je tresoč od jeze pognal v že priletno žensko in začel po njej divje udrihati. Udaril je, kamor je priletelo, in kričal: »Te bom že v kraj spravil, prasica partizanska!« Za Križajem so potem pridrveli še Capudrovi belogardisti. Capuder je tako divje pretepal Štefančičevo, da je bila vsa črna od podpludb. Peter Križaj je stal poleg, metal vanjo kamenje in ji pljuval v obraz…

  Mučenja Erne Zrimšek se je udeležil tudi Križaj. S pestjo jo je pobil na tla in razbesnjen kričal: »Tako se naredi s tako svinjo!« Kurat Peter Križaj je vneto sodeloval tudi v božičnih racijah 1942. Hodil je po hišah svoje občine in ljudem »napovedoval aretacije v Kristusovem imenu.«

  Re:

  Razprava
  Statistika
  Dodatna prepoznavnost
  / #238 2014-04-01 20:21
  Menih Stane Kukovica je poklal na desetine ljudi

  Nekaj tistih križcev, ki jih je škof Rožman blagoslovljene prinesel od papeža, so dobili tudi belogardisti na Sv. Urhu. Med tistimi, ki jih je »potreboval« največ, je bil razvpiti Stane Kukovica. Pobil in poklal je na desetine ljudi in jih pri tem nepopisno mučil. 8. avgusta 1944 je Stane Kukovica vložil prošnjo za povišanje iz kaplarja v podnarednika. Njegov četni poveljnik nadporočnik Ivan Vrhovec ga je priporočil takole: »Ker je imenovani neustrašen borec, discipliniran in tudi moralno dober vojak in kot tak za vzgled tudi drugim v četi, prosim in predlagam, da se kaplarju prizna čin narednika.« Avgust Cankar, ki je tudi storil veliko zločinov, je Štefaniji Ravnikar Podbevšek pripovedal, da je Kukovica vsak večer, ko se je stemnilo, z dolgim nožem tekal okoli vrhovske cerkve in vpil: »Kaj ne bo nocoj nikogar, da ga zakoljem!« Po Cankarjevem mnenju brez klanja sploh ni mogel več živeti.

  Škof Rožman je podelil zločincem križce za blagoslavljanje žrtev, preden so jih ubili

  Najhujše bogokletje – po izjavi domobranskega častnika dr. Branka Jana, pa je bila izročitev okoli 600 rožnih vencev in križcev, ki jih je blagoslovil sam papež, namenjeni pa so bili slovenskim protikomunističnim borcem! Škof je prevzel tudi te križce in rožne vence z blagoslovi! A kakšni zločinci so jih dobivali v priznanje, naj pove samo primer Staneta Kukovice, belogardistično-domobranskega klavca na Sv. Urhu. Ko se je jetnici Angeli Habičevi konec novembra 1943 na Sv. Urhu hvalil s svojimi zločini, je rekel: »Pa nikar ne misli, da so tisti, ki jih jaz ubijem, pogubljeni. Poglej!« Iz žepa je potegnil kakih 10 cm dolg srebrn križec in dejal: Tega sem dobil od škofa. Sam papež ga je blagoslovil. Vsakomur ga pokažem, preden ga ubijem. Kdor pred tem križcem zmoli kesanje in nekaj očenašev, dobi popoln odpustek…«

  Številni duhovniki so bili oboroženi

  Tako tudi glavni belogardistični domobranski kurat, duhovnik prof. dr. Ignacij Lenček, ki ga je na to mesto postavil sam škof. Da je bilo tako, priča Lenčkova prošnja italijanskemu poveljstvu za upravičenost nošenja orožja. To, kar je delal od škofa Rožmana imenovani glavni kurat dr. Ignacij Lenček, je delal tudi v škofovem imenu, pri čemer ga škof nikoli ni ustavil! Sicer pa so imenovani kurati, kaplani in župniki sami izjavljali, da »smo delali samo to, kar sta mi (nam) ukazala prevzvišeni škof Gregorij Rožman in Sveti oče papež!« To je izjava urhovskega kurata Petra Križaja, ki je mučil in ubil vrsto ljudi, med njimi tudi ženske. Ta kurat je bil na oborožitev tako ponosen, da je z revolverjem za pasom tudi maševal in pridigal, grozil in počenjal razne grdobije. V knjigi je opisano tudi kako se je obnašal med mašo v nedeljo 22. novembra 1942, citiram: »Na oltar je, kot običajno, na eno stran obredne knjige položil bombo, na drugo pištolo. Ko je odhajal s prižnice, je s seboj vzel pištolo in jo položil kraj sebe na rob prižnice. Med pridigo je tolkel po nji, jo jemal v roke in grozil vsem, »ki so proti veri in bogu«. To je storil večkrat. Sicer pa o kuratih in njihovi oborožitvi pričajo italijanski dokumenti.

  Pretresljive zgodbe o zločinih duhovnika Križaja

  Kurat Križaj je ubil Ivano Bricelj Hrastarjevo, sodelavko OF in partizanov iz Bizovika. Na njen grob je prva prihitela Marija Štefančič. Belogardisti so jo videli in o tem takoj obvestili Petra Križaja. Kurat je odhitel na njen dom in jo skušal pripraviti do tega, da bi se mu spovedala…Ker je Križaj uvidel, da ne bo opravil nič, se je tresoč od jeze pognal v že priletno žensko in začel po njej divje udrihati. Udaril je, kamor je priletelo, in kričal: »Te bom že v kraj spravil, prasica partizanska!« Za Križajem so potem pridrveli še Capudrovi belogardisti. Capuder je tako divje pretepal Štefančičevo, da je bila vsa črna od podpludb. Peter Križaj je stal poleg, metal vanjo kamenje in ji pljuval v obraz…

  Mučenja Erne Zrimšek se je udeležil tudi Križaj. S pestjo jo je pobil na tla in razbesnjen kričal: »Tako se naredi s tako svinjo!« Kurat Peter Križaj je vneto sodeloval tudi v božičnih racijah 1942. Hodil je po hišah svoje občine in ljudem »napovedoval aretacije v Kristusovem imenu.«

  Re:

 • sodnikisozločinci

  Predsednik stranke bo profesor prava in sodnik na … Katastrofa! Samo stran bežat od strank katere vodijo pravniki.

  • Steiermark

   očitno še nisi dojel, da že imamo na oblasti dr. kumrovškega prava, ki je bojda najbolj moralen in etičen, glede njegove “najbolj intimne opcije”, pa nas tudi , zadnje čase prepričuje, kako so jugosrbi naš narod in da jih je potrebno še bolj “integrirati” po komunistično = jim dati pravice nad našimi….

 • sodnikisozločinci

  Nikoli se ne sme voliti stranke, ki jo vodijo pravniki, največji izrodki človeške družbe.

  • Steiermark

   to velja tudi za kučkota in druge bavconove rdeče pravnike?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!