Brglez razmišlja o prestopu v SD, v NSi pa, kdo bo nasledil Novakovo

(Foto: STA)

Glede na to, da je do parlamentarnih volitev ostalo le še dobrega pol leta, ne preseneča, da se na obzorju že pojavljajo nove stranke. V vrstah neokomunistične nomenklature se tako rojeva nova pobuda, ugibanja pa se vrstijo tudi o prihodnosti NSi.

Nekaj je jasno: če bi se neokomunistom na prihodnjih parlamentarnih volitvah – kot najverjetnejši datum volitev se omenja 3. junij 2018 – znova posrečilo priti na oblast s pomočjo “novih obrazov” in kakšne nove stranke po zgledu PS in SMC, bi to lahko pomenilo zelo hud udarec za pomladni tabor.

Že zdaj je psihološko stanje v njem zaradi neuresničenih želja na predsedniških volitvah in zaradi dejstva, da je šlo na pomladno stran zelo malo glasov, precej slabo. Morda pa se ključ do rešitve ponuja v dejstvu, da je treba dokončno izstopiti iz igre sistema, kjer pravila narekujejo “sivi strici”, zlasti javnomnenjski guruji iz Foruma 21, kot sta denimo Niko Toš in Zdenko Roter.

Če bi pomladna (domoljubna, protikomunistična) stran postala nepredvidljiva za “rdeče režiserje” − slednjim je očitno na podlagi znanja o (pogojnem) refleksu uspelo zagotoviti nadzor nad ravnanjem volilnega telesa, saj je o zmagovalcu volitev odločujoče predvsem to, kateri in čigavi volivci bojkotirajo volitve –, bi bil to ključni pogoj za potrebne spremembe.

(Foto: Facebook/@mladiforum)

Velike politične ambicije SD
A pojdimo najprej k dogajanju v vladajoči nomenklaturi, ki jo še najbolj poznamo pod sintagmo “tranzicijska levica”. Zadnje čase so oči javnosti znova uprte v predsednika DZ Milana Brgleza, ki daje precej dvoumna sporočila glede nekaterih pomembnih vprašanj.

Še nedavno se je odločno postavil na stran razvpitega migranta Ahmada Šamija in s tem pripomogel k izničenju slovenskega pravnega reda. No, premier Miro Cerar, najvišji funkcionar stranke, ki ji pripada tudi Brglez, se je medtem “potegnil nazaj”, ko je ugotovil, da bi preveč očitno zavzemanje za sirskega migranta lahko pomenilo konec njegove politične stranke in morda tudi njen razpad. Medtem pa je začel Brglez, očitno spet razočaran nad menda preveč “sredinsko” usmeritvijo SMC, znova “flirtati” z bolj jasno ideološko profiliranimi strankami tranzicijske levice, še zlasti s SD.

Očitno so v SD prepričani, da se bo SDS v prihodnjih mesecih spet ujela v zanko kakšnega velikega škandala, ki ji bo zbil javnomnenjski rating, s čimer bo lahko SD ponovila uspeh iz leta 2008, ko je ob pomoči afere Patria novi premier postal Borut Pahor, zdaj predsednik republike. Pri Pahorju je zanimivo, da je začel po dobljenem drugem mandatu postajati bolj nepredvidljiv.

Nedavno je tako sprejel ženo že tri leta priprtega Milka Noviča, Pahorjev kabinet pa je ob tem izdal precej presenetljivo sporočilo za javnost. Za Židanovo SD pa bi bilo zdaj ključno predvsem to, da bi ji uspelo v svoje vrste pripeljati tudi katerega od poslancev SMC, vključno z Brglezom.

Navsezadnje to spominja na dogajanje leta 2007, ko je poslanska skupina LDS povsem razpadla, nekateri od njih so se pridružili novonastali stranki Zares, ki je tako mimo volitev postala parlamentarna stranka, nekaj jih je ostalo neodvisnih, medtem ko je skupina štirih poslancev (nekdanji premier Anton Rop, iz afere Patria znan Milan M. Cvikl, Marko Pavliha in Darja Lavtižar Bebler) prestopila k poslancem SD. No, zlobni jeziki ob tem namigujejo, da bi bil v tem primeru med prestopniki zagotovo tudi Jani Möderndorfer, ki je glede tega že pravi rekorder.

Spomnimo: poslanski skupini SMC se je pridružil šele po volitvah, za poslanca je bil izvoljen na listi Stranke Alenke Bratušek (oz. nekdanjega Zavezništva A. B.), že prej pa je imel strankarski izkaznici LDS in Pozitivne Slovenije. Sicer pa je bilo že v tem mandatu nekaj odmevnih prestopov med poslanskimi skupinami oz. izstopov. Npr. Bojan Dobovšek, ki je svoj zavod Dobra država nedavno nadgradil v stranko (s pomočjo nekdanjega “arhitekta” SMC Petra Jamnikarja) in ga nekateri že primerjajo z Gregorjem Virantom, sam pa je bil najprej poslanec SMC.

Iz Zavezništva A. B. je v DeSUS prestopil Peter Vilfan, ki je v prejšnjem mandatu že odstopil kot poslanec. Vrste SDS pa sta zapustila Andrej Čuš, zdaj neodvisni poslanec, in Zvone Lah, zdaj poslanec NSi.

Ko se Kučan ugrizne v jezik
Pa bo SD odprla vrata za tovrstne politične “imigrante”? Sodeč po kongresu Mladega foruma SD naj bi se neposredna pravna naslednica Zveze komunistov Slovenije odprla za vsakogar, ki se navdušuje nad komunistično revolucijo …

Celoten članek si lahko preberete v reviji Demokracija!

Gašper Blažič, Demokracija.si

 • cosmosjasnovidec

  Brglez se je očitno prodal hrvatom saj sem videl njegovo fotografijo na eni svinjski Gavrilovičevi konzervi.

 • fmg9

  …. No, zlobni jeziki ob tem namigujejo, da bi bil v tem primeru med prestopniki zagotovo tudi Jani Möderndorfer, ki je glede tega že pravi rekorder.

  No, ne bi ravno dejal, da so to zlobni jeziki, prej realni. Ne vem, če je tukaj kakšen komentator, ki bi si upal trditi, da kahličar ne bo zapustil SMC… Vprašanje samo kdaj.

  • Steiermark

   ja , vsesplošno znano je dejstvo, da ko barka tone, so prve podgane, ki jo zapustijo – mogoče bo ostal samo cmeravi kapetan na ladji, ker še vedno ne razume, da so ga nasr…..li in da je tik pred zdajci, pred popolnim potopom. Sicer bi pa tudi on prebegnil k svojim rdečim uničevalcem Slovenije in Slovencev!

  • karpelec

   Za dobro lastne ritke, se lahko obriše še kakšna bolj umazana ritka.

  • karlina

   ITAK

 • VERRZIFIKATOR

  Mile Brgolajz

  PTIČEK BREZ GNEZDA

  Glej ga glej, ki ves nemiren leta,
  le kateri to je vendar ptiček,
  mórda vrste gologlavi striček,
  kaj le ta tu naokrog opleta?

  Ni veljal za ptičico selilko,
  gnezda svojega se je oklepal,
  zdaj pa kot da nekaj bi naklepal,
  ptiček ta, oskubljeni naš sivko.

  Rad bi bojda v gnezdo se pospravil
  drugo, ker domače mu razpada,
  v njem nemir, nered in kaos vlada,
  bi na boljše ptiček se odpravil.

  Letanje ne zdi se ravno zdravo,
  frfotav je ptiček in oskubljen,
  pravijo, intimno da zaljubljen
  ptič v živalsko je naravno pravo.

  Kakor kukavica se potika,
  v gnezdo silil bi na levi strani,
  tam podobni bodo tiči zbrani,
  tja pobeg čedalje bolj ga mika.

  To veleva mu naravno pravo,
  a katere vendar ptič je vrste,
  ko pogledaš dobro mu pod prste,
  brglez je, ptič z izgubljeno glavo.

 • mona lisa

  Mafijski posli.

  • karlina

   TOČNO

 • učko

  Taktika vladajočega zločinskega režima je že skoz ista. Imajo samo eno politično stranko-stalnico, ki jo zlorabljajo bolj prefinjeno tako, da lahko ostane na političnem prizorišču. Ostale stranke kot so bile LDS, ZARES, VERJAMEM, PS in ZAB pa so stranke za “izkoristi do konca in zavrži ter ustanovi novo tako stranko”, skratka za enkratno uporabo.

 • RATATA

  Ta brglezbek in vsi vrinjenci na odločevalske funkcije so le ena velika družina abnormalnih slavilcev kardeljansko titoistične uničevalske blesarije, ki se je prenesla v osamosvojeno socialistično respubliko Slovenijo pod vodstvom kiićana.
  Ta kiićanov klan izvaja inženiring za njihovo zabavo,
  to so poskusi delovanja vplivov obljub na apatične množice delavstva, upokojencev, študenteraja.
  Vse je za to pokomunistično golazen za hec.
  Za probo.
  Kar tako, da vidmo kaj bo.
  Čeprav se bo ekonomsko vse sesulo, bodo uspešni in pohvalne ter slavilne bodo njihove analize filozofsko fdvjevskih “veleumov”, ki so itak prijatelji in podporniki teh nakan.
  Seveda bodo podprti tudi od idiotskih prejemnikov dodatkov z ekonomskega faxa lj., novinarske srenje rtvslo in režimskih sekretarjev pisanja po papirju.

  • Monica Lewinsky

   +++++++++++++++Točno!

  • karlina

   VELIK, PODČRTAN PODPIS ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • RATATA

  Lovke kiićana prestavljajo igralce prvoligaških klubov v tej igri za javnost, ki je programirana za slavljenje idiotizmov in zlaganih zmag komunistične revolucije, ki v njihovih glavah še vedno traja, da se kar bliska.

  • Monica Lewinsky

   Definicija in pol! +++++++++++

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • MižekFiga

  Se že združujejo kot nekdaj ddr. Kučanova “Združena levica”, danes oskubljena “Levica”.
  TOREJ pričakujmo: “Združeni J A M R A V C I” in nikoli kasneje “JAMA RAV CIGOTI” po ljudsko. Vsa smrdljiva protislovenska banda na kupu.
  F U J !!!

 • RATATA

  Novakovo lahko nasledi kdorkoli, ki zna govoriti tako, da ne kompromitira kiićanovega klana. Tit npr., ali pa smrdljivi štrukelj.

 • Kučko pod pručko

  Podgane bodo kmalu pričele bežati

  Stranka Mehkužnega Cincarja gre po točno isti poti, ki so jo prehodile že LDS, Zares, PS in Zavezništvo AB. Identičnost propada oziroma pohoda na obrobje slovenske politike je popolna, le da se vse skupaj dogaja še bistveno hitreje. Cmero bo v zelo kratkem času politični mrtvec, kot so bili pred njim že Golobič, Kresalovka, ljubljanski župan Curanković in Šivilja.

  Seveda pa se v komunajzarskih glavah že nekaj časa pretakajo pregrešne misli. SMC-jevi komunajzarji, ki so se imeli na račun hlapčevanja z murgelskim pritlikavcem zelo dobro, se takega načina življenja ne bodo zlahka odrekli. Prav kmalu bo prišlo do prebegov, podgane bodo bežale na vse strani, od Modernega centra pa ne bo ostalo niti toliko, kot po velikem poku!!!

  • bodvid

   Oh, no pa saj so vendar tam zbrani sami modreci – cvet ljubljanske PF.

  • karlina

   TOČNO, VSE JE RES

 • sloustava

  Imam samo eno prosnjo, ki velja za vse, ampak prav vse na Nova24 TV, za ta portal, ..NE, NE nasedajte pisariji markesovca na Reporterju. Zdaj, a po nalogu, tega ne vem, preko NSI zeli rusiti Janso na SDS. Tako javno, kot to dela NSIjevec Pogorelec (mislim, da se tako pise) ne sme, zato to dela tajno, gverilsko in udbovsko. Da bi take rabote prikril , je kot “novica” Reporter obelodanil, da vrlega njihovega novinarja tozi sam udbas Zemljaric. Reporter ni vec Reporter, postaja Mag za Judezevih 30 srebrnikov. Jaz ne nasedam vec, Slovenec, kaj pa ti? Bos volil demokracijo in svobodo ali nov obraz eticnega Kucana?

 • Franc Šink

  Zakaj ne bi Novakove zamenjal kar Šami Von Laibach?

 • Monica Lewinsky

  Tudi, če bodo menjali stranke, bo njihova nesposobnost ostala.

  • karlina

   VOLK DLAKO MENJA, SVOJE NARAVE NIKOLI, OZ. KOMUNIST OSTANE VEDNO KOMUNIST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Ana Job

    Tako je!

 • Monica Lewinsky

  Težko je na enem mestu zbrati toliko nesposobnih ljudi, kot jih premore naš parlament!

  • karlina

   VELIK PODPIS

   • Ana Job

    Hvala, Karlina.

 • Zima prihaja

  Zakaj smo mi tako zaostali za Avstrijo ?

  • Capi

   …….na volitve je treba it, ne pa doma sedet…..

  • karlina

   ZARADI KOMUNISTOV IN NJIHOVEGA VLADANJE, ŽE 72 LET, ZATO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Viktorh

  V tem mandatu je ta koalicija storila toliko napak, škode,
  da bo marsikateri poslanec iskal rešitev za svojo riti.
  Ja, Brgleza bodo sprejeli v SD, ki je pač leglo fakinov, Novakovi pa ne vem če bo uspelo priti v EU parlament.

  • MižekFiga

   Novakovi se tudi v širokogrudni SD ne bo uspelo vtihotapiti.

 • totex39

  Za nastanek vseh teh bebavih strank so še vedno krivi volivci, ker enostavno ne sprevidijo, da v vseh teh levosučnih strankah še močno vladajo komunistične ideje, ki pa ne prinašajo za Slovenijo nič dobrega. Kvečjemu se bomo še bolj pogrezali v osamo od ostalih držav v Evropi.

 • Stajerka

  podgane že bežijo…….nekateri bodo menjali že 5, 6, 7 stranko……oportunisti, brez primere na zemeljski obli……levaki že vedo zakaj se bojijo menjave volilnega sistema……ampak mi vemo, da je potrpežljivost božja mast…..

  • karlina

   TOČNO

 • rubec

  Moja stara mati pravijo da če bi ona tako pogosto menjala fertohe kot nekateri stranke bi morala gank podaljšat za sto metrov kar pa sosedov Joža ne bi dovolil. Če bi pa spodnje hvače pogosto menjova in na moje obešova nimam pa nč prot je baje Joža enkrat izjavil a tega stari materi nisem nikoli omenjal.

  • RATATA

   Za nas so dolgo mislili, da imamo doma padalski klub, ko so moja stara mat obešali spodnjice na špago ob potki do hiše.
   Dokler jim nisem razložil, da so to zavezniška padala, ki so jih sklatili komunisti.

   • rubec

    hahahaha

 • ptr

  Najbolj tragičen je današnji tvit, da je obupal tudi Prstan. Zdaj se pa resno poraja vprašanje, ali spet voliti “najmanjše zlo” (SDS) ali poslati vse skupaj v 3 krasne in ostati doma.

  • goldhorn

   Zakaj pa so obupali?

 • PIA PlA

  Zahtevajmo spremembo volilnega zakona, da bodo poslanci izvoljeni po glavi, ne po pripadnosti neki stranki. Kameleon spreminja varovalno barvo, komunist ne spreminja barve, le svojo podobo prilagaja trenutnemu razpoloženju množic. Demokracijo nam predstavljajo kot čudovit light show, ki vse kaže v čudovitih lesketajočih barvah. Po volitvah pa se vedno zbudimo v grdi mračni stvarnosti in z glavobolom.

  • francelj3

   Tako je, nujno je uvesti dvokrožni večinski volilni sistem, ki ima pred
   proporcionalnim za parlamentarne volitve toliko prednosti, da jih je težko našteti.
   Goljufanje volilcev s prestopanjem poslancev med strankami po volitvah bi se
   nehalo. Goljufanje volilcev zaradi povolilnih koalicij (namesto predvolilnih)
   bi se nehalo. Volilci bi glasovali neposredno za posamezne kandidate, s čimer
   bi se prenehala tako imenovana strankokracija, ko stranke (tako kot nekoč KPS)
   namesto volilcev določajo zmagovalce volitev. Goljufanje volilcev, kar se tiče
   predvolilnih programov, bi bilo zelo oteženo tudi zato, ker bi bil mogoč odpoklic
   izvoljenih poslancev oz. županov, če bi volilci ugotovili, da delujejo proti
   interesom volilcev in prelamljajo predvolilne obljube. Vse vsakič nove stranke,
   majhne stranke, ki komaj zlezejo čez volilni prag v parlament, ekstremistične
   stranke in sindikalne stranke, npr. Desus, bi bile onemogočene. Drobitve
   parlamenta v nešteto majhnih interesov bi bilo konec, parlament bi postal
   ustanova, ki lahko sprejema odločitve, ne samo bolnih kompromisov. Dejansko
   vladanje majhnih strank z izsiljevanjem večjih bi se končalo.

   Sliši se predobro, da bi bilo lahko res. Zato je dvokrožni večinski
   volilni sistem že enkrat zmagal na referendumu, vendar so ga nekateri pod
   vodstvom Milana Kučana s pomočjo Zavoženega iz SLS uspeli z nelegitimno manipulacijo
   spreminjanja ustave povoziti in proporcionalni sistem celo vključiti v ustavo.
   Zato in samo zato je zdaj Slovenija gospodarsko in politično truplo v stanju
   rigorja mortis, kjer se ne more in ne sme spremeniti nič, samo posvečeni smejo
   ves čas krasti, davkoplačevalci pa jim ropanje prisilno financiramo in ga bomo
   do bridkega konca – popolnega bankrota države. Ptički iz istega gnezda zdaj s
   spreminjanjem ustave poskušajo anulirati povsem jasno odločitev ustavnega
   sodišča glede financiranja šolstva. Upam, da bodo dočakali kazen.

   Druga stvar, ki jo Slovenija nujno potrebuje, je pa ustavno določilo,
   da se ustava spreminja samo z ljudskim referendumom, sicer bo vsaka gnila
   partija kar naprej (kot v zgornjem primeru ali primeru privatnega šolstva)
   prilagajala ustavo svojim zahtevam.

 • MEFISTO

  Ljudmila Novakova je že tako integrirana z levico, da lahko prestopi v katerokoli komunistično stranko in ne samo v najbolj škodljivo med njimi, v SD

  • Stajerka

   Judež bil in Judež ostal, do zadnjega diha……v tej stranki je spoštovanja vreden samo Horvat……

   • MEFISTO

    Tudi ta je zelo vprašljiv!

   • karlina

    TOČNOOO

 • Stajerka

  komentarji pod člankom nakazujejo, da počasi ljudje dojemajo kaj jim prodajajo lewaki……pa ne moreš takšnim oportunistom dejat, da so levičarji, pa če se to sliši še tako primitivno……in takšnih kot je ta pacientka je 99% “slovenskih” lewakov……

  http://www.rtvslo.si/kultura/glasba/lara-jankovic-umetnik-mora-povzdigniti-glas-proti-vsem-krivicam/439460#comments

 • PLavi-mil

  Po navadi se izdajalcem vrača, kajne Ljudmila, danes ne duha ne sluha o njej, nobeden režimski medij jo ne omenja več, ker levakom in Kučanu ne koristi več, dobro so jo nategnili, njihov moto IZKORISTI in PUSTI.

 • FORT WORTH

  Novakova je razocarala na celi crti.

 • tarantela

  Z Novakovo si po nepotrebnem belite glave. Stranka jo je ponovno izvolila za predsednico na zadnjem kongresu. Kar se pa ostalih članov parlamenta tiče, se mi zdi, da imamo demokracijo in gre lahko vsak kamor hoče.

  • tohuvabohu

   Bravo, teatralna, kaj bi mi brez tvoje pameti.

 • karpelec

  Židan bo moral za svojo SD splest močnejši mrežo, da ne bo vanjo lovil samo komarjev

 • Olga_10

  Kdor se navdušuje nad komunistično revolucijo in njenimi zlocini, naj gre med svoje, komunistične revolucionarje – SD, ki se nikoli ni distancirala od genocida!
  Brglez s svojim aragantnim in izključujočim, diktatorskim vedenjem, sodi ravno tja!
  Volivci te stranke pa s svojim glasom podpirajo zločin in postajajo posredno tudi sami zločinci!

  • Hun

   ve se kdo vodi stranko z kultno diktatorsko drzo vec kot 20let

   • MižekFiga

    Ddr. Milan Kučan, saj se ve!

   • samotoje

    Kučan.

 • Caetano

  Ja, res se dela na tem, da bi na prihodnjih volitvah zmagala SD. Že pri predsedniških volitvah je bil jasno viden ta načrt. In verjetno se bo prestop Brgleza zgodil, da bi kaj prispeval k temu načrtu Kučana in udbomafije.

 • Janez

  DOKLER
  BO SI VODILA GNILOKOMPROMISNA ,
  PRIVATNO MORDA OK GA Lj. Novak ! NSI – NIMA NOBENIH ŠANS,
  DA
  BI POSTALA. MOČNEJŠA – UPOŠTEVANJA VREDNA STRANKA !
  Žal.
  Pa bi bila lahko lepa osnovna desna stranka !
  Meni
  SE LE NJENI OK POSLANCI
  – S M I L I J O : ok, zelo pozitivna gospa Iva Dimic, g. Horvat itd. L. R. Janez KOMENDA

 • MEFISTO

  Če bi bila Novakova prisebna, bi odstopila in tako rešila stranko in sebe.

  Napovedovala in obnašala se je kot da bo predsednica. Na koncu je zbrala le piškavih tolažilnih 7%.

  V državni svet ni spravila niti engea kandidata NSi.

  Kot alternativo funkciji predsednice republike je napovedovala, da bo njena stranka zmagovalka volitev in da bo zasedla funkcijo predsednice vlade, zdaj se bo pa borila za obstanek njene stranke v parlamentu

  Vseskozi se je udinjala postkomunistični levici in za prostor v režimskih medijih prodajala tudi stranko, zdaj pa je lahko spoznala, kako nepomembna je zanjo in da ji je služila le kot potrošni material.

  Nikoli naj se ne pozabi, s kako gorečnostjo je zapirala udbovske arhive in da je pripomogla k temu, da bodo morišča postala pokopališča.

  • tohuvabohu

   Najboljši naslednik Ljudmile bi bil Janez Pogorelič. Če njej ni uspelo uničiti stranke, bo njemu zanesljivo. Mi pa v jok.

   • pupa

    Se popolnoma strinjam s teboj, da dokler bo Pogorelc rovaril v N.Si-ju in veljal za glavnega ideologa stranke bo veliko vprašanje, če bo N.Si še prišla v parlament. Vodstvo N.Si bi se moralo vprašati, zakaj vidni člani in simpatizerji te stranke na volitvah ne dajo svojega glasu N.Si-ju.

 • Severno_Od_Raja

  Kam bo prestopil Brglez?!? Nekak zarad mene lahko prestopi k KP Venezuele. Spada tja. Za LjudoMilo pa me ne skrbi. Judeža bo nadomestil murgeljponi!

 • MižekFiga

  Volilci spomnite se največjih plenitev komunistov s partizanskim imenom SD, pa tudi LDS, Zares, Pozitivna (podalpska Srbija)…. in v najnovejšem času SMC ALI najbolj ddr. Kučanova Stranka murglskega centra. Plenilske projekte poznamo vsi od Avtocest, Teš6, Kratkih železnic, nacionalnih Gozdov ….. Poseben plenilski povdarek zaslužijo še POSOJILA in Pranje denarja kot civilizacijska sramota v EU za vse poštene državljane.
  TEM NI ZAUPATI DRŽAVO. K R A D E J O !!!

  Edini DOKAZANO so zaupanja vredni politiki Jeklenega Janeza ali SDS.
  IN med njimi ni največjih ddr. Kučanovih kriminalcev udfbašev.

  • nevtrino

   Stranka Modernih Cigojnerjev, itak.

 • mapu

  Bog nam pomagaj, če zmaga SD, ali si lahko kdo predstavlja Židana kot premiera vlade? Potem je pa boljše, da kar Cmerko ostane…

  • KIKI

   No, v SD bo prešla tudi šivilja, pa Modendorfer, pa kakšen Vrtovec in Tomička
   in bolna Mesec in Kordiš…pa Korlek iz Desusa s svojimi dementnimi “altzhaimerji”
   s trumo dam, ki se nimajo kam umakniti…to bo prava stranka mešanih in prav
   pečenih rdečih kadavrov!¨Lepo nam bo šlo, a njede?
   Častna člana bosta postala Kučan in Putin ! Živela komunistična zveza Slovenije
   (KZS) !

   • karlina

    TOČNO, komunisti hočejo narediti stranko, ki bi bila večja od največje stranke SDS, to si zapomnite

  • pupa

   Upam, da bo Židan in SD dobil največ glasov na volitvah na Krasu v zahvalo za zaveženo evropsko zaščito terana.

   • Lustrator

    V slovenistanu je res možno čisto VSE. Glede na to, da so Primorci, ki jim je komunizem največ odvzel in jih najmanj zaščitil v času fašizma, največji Titofili v celotnem Ljucki republiki, se tudi tu ne bi pretirano čudil. No, ali pa izvolitev glavnega protiosamosvojitelja v KPS za prvega predsednika samostojne republike in podobni groteskni idiotizmi slovenceljskega volivca…

 • montyamp

  Cigani tudi tako dolgo kradejo , da dobi vsak svoje nazaj .
  Moderndolfek bo tudi skoraj nazaj kjer je začel , s kahlami .
  Brglo je pa maneken ki glih paše v udbopartijsko teroristično celico .

  • KIKI

   Misliš meduzo z vodeno glavo?

 • KIKI

  Podgane se bodo varno razbežale, si do konca svojega neuspešnega vladanja
  poiskale svoje “bivake” in bajne pozicije, podpisale pogodbe o posledicah odpovedi
  z delovnih mest in pozicij in se na vse načine, za naš denar zavarovale!
  Zaenkrat hitijo s krajami in izdajami, kopičijo nesnago na smetiščih lastnih ambicij,
  tiščijo svoje hudičeve parklje v vsako zadevo, ki bi jim lahko to onemogočila…
  To je vse kar počnejo in bodo počeli do bridkega konca naše nepravne države!
  Grupirajo se v sekte bivših in sedanjih komunistov (LDS, PS) i.t.d. in kažejo
  svoje rogove in nas prepričujejo z znanimi nebulozami !

  • karlina

   TOČNO in v pol leta bodo Sloveniji naredili še ogroooomno škode, sebi pa nafilali denarnice, to je dejstvo, kdo jim pa brani, kdo-samo vprašam

 • nevtrino

  Podganarji begajo, prestopajo in bežijo …
  Menda se še kdo spomni, kako so že v prvih obdobjih trenutne vlade režimska trobila ob vsakem poročanju o vladi prav debilno potiskala v ospredje podpredsednika vlade in predsednika SD DejanaŽ. ?

 • nevtrino

  Kmalu bo še marsikdo tulil, kako je dosedanja vlada zanič, ampak podpredsednik in SD je pa super… So že popili ves teran ?

 • šmentanamuha

  Hm, kam pa bo prebegnil Cerarjev Mirko? Ga bo sploh kdo hotel sprejeti v svoje vrste?

  • Vojteh Dovč

   V SDS TAM SO TAKI KI HJOČEJO DOBRO SLOVENIJI

  • karlina

   FAKULTETA

 • xtc

  Najprej bi morali stranke ,ki se imajo za naslednice zločinske KP in zločinske NOB prepovedati z zakonom gre za stranke,ki v bistvu presentirajo isto kot bi neka stranka temeljila na izročilu NSAP.
  Da pa levica postaja vse bolj podobna zločinski KPJ pa je jasno,oblast in moč jim polzita iz rok izgubljajo bitko s tujino zato vidijo rešitev v radikalizaciji,kar jib bo na koncu stalo glav,postajajo levi ekstremisti,ki se bodo sleje kot preje znašli na listi mednarodne javnosti z islamisti.
  O NSi pa tole “Party without any future”.

  • karlina

   TOČNO

 • Get Smart

  Gašper, Gašperji & co!
  Slušaj vamo, slušaj dobro: MURGLSRBSKI RVACKI madžarski, skratka kaviar židovski JUGOKOMUNIZEM oziroma njegovi čalni niso nekakšni “neokomunisti”, (neo = latinsko NOV),
  ampak so STARE KOMINTERNISTIČNE MURGL JUGOKOMUNJARE,
  ki si za potrebe ZAVAJANJA Gašperjev vsakokrat nadenejo “NOVE” novo-obrazne maske.
  A so DEJSTVA res tako težko sprejemljiva?
  SD = FORMALNO PRAVNA nasledica KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE.
  Ista hiša, isti naslov, iste kreature v hiši, le napis nad vrati hiše so spremenili. V zadnjih 70+++ POZITIVNO SRBSKIH nje letih so ga spremenili velikokrat:
  – Predno so si spremenili ime v SD, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  – Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
  o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  – Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
  – Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
  – Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  – Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  – Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati
   član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti,
   ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke
   omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS
   (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v
   Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS
   (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije.
   Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor
   združujejo v t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete: LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS, ZaAB, TRS, IDS,
   Verjamem sholtesu, SMC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Vojteh Dovč

    SDS NE MORE BIT NIKJER SO SE DOBRO SKRILI UMES ALI PAČ,
    ZSMS,SKOJ –

 • WatsonForus

  podgane bežijo ko se ladija potaplja – podobnost je zgolj naključna

  • karlina

   TOČNOOOOO

 • Get Smart

  Predvidljivosti,nepredvidljivosti, refleksi, strici, guruji … WTF?
  Zakaj Gašperji & co. čutite potrebo po ponavljanju floskul, ki ste se jih učili in naučili iz MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH časopisov in šund revij?
  Ljudje BODO predvidljivo VEDNO glasovali za ljudi, ko bodo vedeli, kdo so ljudje in kdo so MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINSKE KREATURE.
  Tvoja naloga, Gašper, je, da ljudem poveš, pokažeš, kdo je kdo, ne pa da sračkaš o refkelksih in podobnih pojmih, ki so ti docela tuji, se ti pa zdijo fensi.

  MURGL JUGOKOMUNJARE kot tudi vsi ostali kaviar židovski KOMINTERNACIONALCI tega sveta bodo vedno PREDVIDLJIVO dali svoj glas za tisto lutko, ki jo bo CENTRALNI KOMITE določil za glasanje nje.
  ČLOVEK je lahko nepredvljiv le v očeh nepoznavalca, sicer pa je ČLOVEK vedno predvidljiv,
  saj je PREDVIDLJIVO na strani ČLOVEKA, na strani POŠTENOSTI, na strani DXEMOKRACIJE, na strani PRAVA, na strani PRAVIČNOSTI, skratka na strani SVOBODE vseh ljudi
  in PROTI MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM ZLOČINOM proti ČLOVEŠTVU.

  Pamet v glavo, Gašperji. Malo več dejstev in malo manj floskulic o gurujih, refleksih in kar je še škodljivih šnelkursađijskih pridobitev.

 • Get Smart

  SDS = Slovenska demokratska stranka, ki tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih Slovenci podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti kulturi življenja?
   KOMINTERNISTIČNA in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNA KULTURA SMRTI,
   “kultura SMRTNIH NEPRIJATELJA LJUDI”, kot si te kreature celo same pravijo v zavetju gruče in teme:

   “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira …”
   (tako se vam spove tovariš MOSES MOŠA PIJADE, srbijanski i jugoslavenski političar židovskog podrijetla, desna roka svojega tovariša JOSEPHA BROZA TITA, ki mu
   MURGLSKA JUGOSLAVIJA v Stožicah PRISEGA VEČNO ZVESTOBO:

   “Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   “Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   “Evviva communismo!”
   “Bandiera rossa la triumfera!”
   in
   Za koga? Za Partiju!
   Za koga? Za Tita?
   Za koga? Za Jugoslaviju?

   Pamet v glavo.

  • karlina

   VELIK PODČRTAN PODPIS ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Get Smart

  Janeza Janšo je KPJ — murglskosrbska KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE iz KPJ-ja izključila
  leta 1983 kot “neprijatelja države KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE “.
  Tako da Janez Janša seveda ni bil kak skoj-evec, ki bi o čemerkoli odločal,
  kot mu tu podtika MURGLSRBSKA JUGOKOMUNISTIČKA mekanacurica,
  ampak je bil mladinec v
  KOMUNISTIČNI JUGOSLAVIJI, ki se je že kot mladinec uprl JUGOKOMUNISTIČNI DIKTATURI.
  Torej, za razliko od tovariša MILANA KUćANA,
  predsednika PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  ali pa recimo
  tovariša BORUTA PAHORJA, člana
  PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  je bil
  Janez Janša mladinec v JUGOKOMUNISTIČNI DIKTATURI.
  Odločal ni o člemerkoli, kot že rečeno in PREDVSEM ZNANO,
  in povrh vsega ga je PARTIJA izključila, ker ni sledil
  MARKSISTIČKO–LENJINISTIČKOM nauku.

  Pamet v glavo.

 • Osti jarej

  ..v skrbi za narodov blagor in mater domovino,bo še koga fršlok….kot je skor milivojko zdravstveno……dejte no,si mal oddahit….garači

 • Vera

  Brglezu je jasno, da bo SMC razpadla, zato išče novo priložnost . Če smo odkriti je že do sedaj po svojih izjavah bolj spadal v najbolj levo stranko ali pa v novo , ki bi se imenovala ” Stranka hudih pogledov ” .

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • lili pili

  Naj pomembnejse sporocilo tega clanka je, da se na celu SDS se nadlednjih 30 let ne bo nic spremenilo. Naj zivi ijj, huraaa

  • Lustrator

   Za razliko od rdečih strank, si v SDS-u člani sami izvolijo svojega predsednika, medtem ko pri komijih še vse do samih volitev ne veste niti kako se bo vaša stranka tisti hip imenovala, kaj šele kdo jo bo formalno predstavljal in kakšen program boste 15 minut pred objavo volilnih rezultatov spisali.

   • lili pili

    Vse kar sinapisal drzi, ampak najpomembnrjse si pozabil. Stranka mora v vlado in ce dobi na volitvah slab rezultat predsednik odstopi oziroma ga zamenjajo. Te zadnji stvarindodsjte v program sds pa vas bom tudi jaz volili…

    • MEFISTO

     Ti kar ostani tam, kjer si bil doslej.

     Naš volilec ne more biti kdorkoli.

     • lili pili

      Sem volilec edine desne stranke v parlamentu,, ki je taka od zacetka, sds je bila na zacetku leva socialdemokratska stranka, pa ker ji na .evi ni slo preslepala na desno se pomnite nekdanji tovarisiiii

    • Lustrator

     Vzrokov za slab rezultat na volitvah je lahko malo morje in neustrezno vodstvo stranke je lahko le eden izmed stotih. V primeru SDS-a ti lahko povem naslednje; velika večina domoljubov, ki si v naši ugrabljeni državi želimo korenitih sprememb v smer demokratizacije, pluralizma, gospodarskega razcveta in povezovanja z razvitimi trgi, volimo SDS (ne bom rekel zgolj) predvsem zaradi Janeza Janše, ki je eden zelo redkih mož v naši politiki za katerega upamo dati roko v ogenj, da nas ne bo prodal komijem, tako kot na stotine ljudi pred njim, ne glede na stranko (vključno s člani SDS, se razume!). Nekaj je 3 leta pred volitvami gobcati proti komunizmu in o svobodnem trgu, potem pa takoj, ko rdeči režim pomaha z denarjem ali spusti nanj svoje pse, zamenjati stranko/načela ali se umakniti iz politike, drugo pa je imeti na čelu stranke človeka, ki ga komiji zaradi njegovega odklona od komunizma že 30 let maltretirajo prav na vse načine, a ta ostaja v svojih stališčih enako, če ne še bolj oster in neomajen. V stranki sicer vidim še kar nekaj odličnih potencialov, a iskreno povedano prav za nobenega ne morem dati roko v ogenj, da bi lahko stopil v Janševe čevlje in se ne uklonil ob prvem korenčku ali palici Murgel – to ne pomeni, da jih ne cenim, ampak da se zelo dobro zavedam na kakšne načine lahko režim uniči človeka, če se jim ne ukloni. Tudi sam zase ne vem koliko DNI bi zdržal.

  • MEFISTO

   Poznaš Marka Snoja?

   • lili pili

    Ne

   • lili pili

    Kdo pa je me zanima..

 • Morala

  Vsi si bodo lepo postlali in še naprej vlekli lepe denarce!! Pomladne stranke bi morale red narediti takrat, ko so bili na oblasti in imele moč! Škoda, da niso! Ti osebki, ki pa neprestano prestopajo, pa ne vedo kaj je to lojalnost in takšnim nikoli ne zaupajte!!!

  • karlina

   točno

 • Osti jarej

  še en pripuzavec…mu je že jasno,da smc nima nobenih šans več…sam pa tudi ,razen v politiki,ne….drugi
  modeldolfe….aja…kam se bo pa on pripuzal?v sds?

  • Senta Šetinc

   Kako sploh najbežnejša MISEL, da bi se lahko #ModelniDolfek priplazil v @strankaSDS? TAKIH, kot je @ModelniDolfek, tam niti pod RAZNO ne sprejemajo. PREVEČ BEDNO!!!

 • Osti jarej

  važno,da se borijo proti pranju denarja….medtem,ko kradejo milijarde tisti,ki jim politikanti to omogočajo,se mora državljan NN legitimirati pri plačilu položnici za par evrov….prekleta banda mafijska,zahojena…

  • Kosobrin

   Plačujem na bankomatu in je stvar rešena.

   • Zgornji

    JA, IN KMALU TE BODO ŠE TAM ” ZABREMZALI ” … :-P

   • Osti jarej

    …saj ni v tem fora…dejstvo je,da so,očitno slučajno,odkrili pranje milijarde evrov v državni banki…..da se je to res dogajalo,se zdaj ve…..krivcev ne bodo nikoli razkrinkali,če pa že slučajno,ti ne bodo nikoli odgovarjali,kot je v tej mafijski državi navada…je pa to,najbrž,zgolj vrh ledene gore…od 75-100 milijarsd evrov je bilo pokradenega IN KANALIZIRANEGA BOGSIGAVEDI KAM,ENEMU OPANKARJU 12 MILIJONOV ODPUSTKOV,NEVRNJENI NAJETI PUFI NA SLABI BANKI ….IN ŠE,PA ŠE…..in koga spet jebat s kontrolo?….jp…..navadno rajo…..pri drobižu….kurbe brezsramne

   • MEFISTO

    Kaj delaš pa po potem v mesecu, ko bankomat presahne?

 • dr Janez Sveti

  Žal moram povedat, da se mi Brglez gnusi.
  DR Janez SVeti genij

  • Osti jarej

   …MENI SE GNUSIJO VSI

   • MEFISTO

    Meni pa samo rdečkarji in levaki!

    • Osti jarej

     …meni pa tudi prefarbanci in potomci tabelih,pa poveličevalci domobranstva

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   HVALA ENAKO

  • Senta Šetinc

   Meni tudi! Iz vse duše! Bljak!

 • Zgornji

  LJUDOMILO LAHKO NASLEDI KDORKOLI KI NI TAKO ZLOBEN IN ZABIT, DA BI VLAČIL MIGRANTIČE V SLOVENIJO , KER TEGA SRANJA IMAMO PREVEČ ŠE IZ TITKOTOVIH ZLOBNIH ČASOV !!! ! !!! AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • svoboda sloveniji

  RESNIČNO : NAJ ŽIVI JANEZ JANŠA !!!
  JANEZ JANŠA JE DUŠA TEGA NARODA !!!
  JE EDINI KI HOČE IN JE SPOSOBEN PRIPELJATI SLOVENIJO IZ BREZNA RDEČE TEME NA SVETLOBO !!!
  SLOVENCI ČAS JE ZA NAŠO SVOBODO !!!
  PREBUDI SE SLOVENIJA !!!
  PAMET SLOVENCEM !!!
  SVOBODA SLOVENIJI !!!

 • MEFISTO

  SD – ju se pa prav zares ponuja sam drek!

 • MEFISTO

  Je pa treba iskreno priznati, da je Brglez veliko prispeval k potopu SMC.

  Prav privoščim ga negativcem v SD.

 • tislar tislarovic

  Janezi in Micke pri koritu, vsi SEKTI ali STRANKE, pridgajo, lajajo goflajo, eni se vedno kradejo, kako dobri so, a resnica je drugacna, kar se vidi kako se mlada delovna sila seli iz Slovenije, utrujen sem poslusat in gledat te face da neomenim vse, tudi tale zgoraj….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!