Časnik: “Politika dr. Janeza Pogorelca in stranke NSi je napačna”

Janez Pogorelec.

Dr. Janez Pogorelec, visoki vladni in izvršilni funkcionar stranke NSi, je potem, ko je stranka SDS v nedeljo prigarala veliko in zasluženo zmago na volitvah v državni zbor, čeprav so za stranko veljale desetletne zelo neugodne oblastne in medijske razmere, na svojem Twitterju zapisal: “Upam, da bo slovenska politika vzdržala v bojkotu Janše.” Na to izjavo so se razpisali v Časniku, kjer so dejali, da “desetletne neugodne okoliščine niso bile nikoli enako breme za stranko NSi”, in se sprašujejo: “Ali je stranka NSi volilni zmagovalki nemudoma izrekla iskrene čestitke, svojo polno zavezanost za pomoč pri oblikovanju splošno demokratičnega zavezništva in absolutno pomoč pri naporih za oblikovanje vlade splošno demokratičnega pola? Odgovor je, ne.” Početje dr. Pogorelca in stranke je napačno, piše Časnik. Svojo silo namreč namenjata v otežitev položaja velike in zaslužene zmagovalke volitev v državni zbor 2018. “Namesto da bi iskreno čestitali in se zavezali k zavezništvu, z vsemi napori v nujno pomoč za oblikovanje vsesplošno demokratične vlade.

Namesto takojšnje pomoči, zavezništva in nujne pomoči je dr. Janez Pogorelec uveljavil bojkot oblikovanja splošno demokratične vlade s svojo izjavo – “upam, da bo slovenska politika vzdržala v bojkotu Janše in tudi svoji stranki bi priporočil, da se mu pridruži”. Dr. Pogorelec in stranka po poročanju Časnika s tem v ožjem pogledu grobo “kršita zlasti lasten, vsebinsko izvotljen volilni moto – ‘Mislimo resno'”.

Foto: Ttwitter

Temeljna programska točka NSi – izključevanje
Kar se pa širšega pogleda tiče, pa je Dr. Janez Pogorelec, ki  je dolgoletni visoki funkcionar vladne službe za zakonodajo in član izvršilnega odbora stranke NSi, poznan po neutemeljenem početju. In sicer z izjavo pred leti na Radiu Slovenija, da se bo “SDS morala sprijazniti s tem, da njihov predsednik ni politični zapornik, ampak politik v zaporu”, nato pa jo je prevzel in ponavljal Matej Tonin. Izjava dr. Pogorelca je neutemeljena in predstavlja nedopustno taktiko mašenja volilne konkurence, piše Časnik in dodaja, da je početje tudi nesorazmerno, saj je namreč zoper stranko SDS že desetletje zelo neugodnih okoliščin. “Okoliščin, ki nikakor niso bile v enako breme stranki NSi. Državo – vsem na očeh – zaznamuje sinergija protipravnih udarov v navedeno stranko in njenega prvaka. Od leta 2008 potekajo z neutemeljeno uporabo pooblastil oseb zakonodajne, izvršilne in sodne veje oblasti, ob podpori državnih medijev. V tej sinergiji so prizadeli delovanje splošnih mehanizmov oblasti te države. Čeprav gre za napad zoper eno stranko, zloraba učinkuje na vse ostale osebe in njihove zadeve zaradi načela enakosti pred zakonom, s tem pa na celotno državo.” Toda dr. Pogorelec od izjav ni odstopil, temveč je tovrstne izjave ponavljal. Ob tem pa razkril, da gre pri njegovem početju za prioriteto stranke: “Naša prioriteta je desna vlada brez JJ.” Izključevanje je temeljna programska točka stranke: “NSi niti slučajno ne bo šla v koalicijo z Janšo.”

Kaj torej dr. Pogorelec in stranka NSi počneta?
Namesto iskrenih čestitk stranki SDS za zmago, zavezništva in absolutne pomoči pri naporih je dr. Pogorelec torej po zaprtju volišč pozval k bojkotu Janše. V javnosti je informacija, da je sicer Tonin po telefonu uradno resda čestital. Toda precizno gledano po vsebini, je v isti sapi nujno potrebovano pomoč nemudoma zbojkotiral – češ da “ne bo nikogar klical in se mu vsiljeval”. 

Početje dr. Pogorelca in stranke je napačno. Svojo silo namreč namenjata v otežitev položaja velike in zaslužene zmagovalke volitev v državni zbor 2018. “Namesto da bi iskreno čestitali in se zavezali k zavezništvu, z vsemi napori v nujno pomoč za oblikovanje vsesplošno demokratične vlade. Zoper to je potrebno podati ugovor vesti. Člani in simpatizerji stranke NSi se bodo morali z napačnim početjem soočiti. Nato pa v sebi uveljaviti ugovor vesti. In se prostovoljno odločiti za naporov polno pot v pomoč zmagovalki volitev. Slednja namreč, v nastalih okoliščinah, vsako pomoč nujno potrebuje. Kajti po zmagi SDS se je bitka t i. levice zoper stranke in gibanja vsesplošno demokratičnega pola za izid na jesenskih lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra 2018, že začela.”

A. G.

 • babaježaba

  Tonin drži besedo in misli s svojo glavo!

 • Mira Mikec

  Tonin hoce biti kot Kurtz, pa je navaden petelin. Kure (SLO ima obliko kokoske) na dvoriscu so lahko tudi brez njega.

  • Slovenka

   Ne petelin, kopun.

 • janko

  Žalostno, napačno! Zaskrbljajoče. Izobrazba NI pravo merilo za razumnost človeka. Obupujem nad slovensko politiko, vedno bolj. Nisem v politiki, samo svoji deželi in narodu želim vse dobro in najboljše. In našim potomcem. Pa vse kaže na propad in mizerijo, tja se pomikamo, smo že kar daleč in še slabše kaže.

 • učko

  Pogorelec je tipični predstavnik “žlahtnih konservativcev” oziroma KOLABORACIJE S TA RDEČIMI FAŠISTI. Z to je tudi nagrajen s položajem v dobro plačani “režimski vladni službi”. NSi je itak kolaboracionistična “PRO-REŽIMSKA” stranka.

 • učko

  Evo vam, zvesti volivci kolaboracionistične NSi !

 • VERRZIFIKATOR

  Janez Ponorelec

  POGORELSKA BALADA

  Rdeči ko petelin vse požiga,
  z levo roko ko vse uničuje,
  ko sam sebi kurnik izničuje,
  glej, takrat nekdo se vsakič zmiga.

  V službi najdeš ga zakonodajni,
  kjer se zakon pisal bo požarni,
  v takšni mož gasilski ropotarni
  ni le po inerciji slučajni.

  Ko bo preveliko pogorišče,
  z njim lahko se vsakokrat računa,
  prava da zabrenkala bo struna,
  njega v kriznih se trenutkih išče.

  Ve se, da se vsakič bo oglásil,
  ko rdeče plamen ognja liže,
  ko je pogorišče vedno bliže,
  on bo vsaj kak plamenček pogásil.

  Našel bo dežurnega spet krivca,
  to bo kajpak iz soseske Janez,
  krivec včeraj, jutri, najbolj danes,
  ga razglásil bo za negativca.

  On da kriv požarov je največjih,
  kot petelin mož bo kikirikal,
  se gasilcem slinasto dobrikal,
  in iskal zaslombe pri rdečih.

  Kdo je ta gasilski umetelec,
  ki požarne rede nam izumlja
  in z izumi ljudstvo poneumlja?
  Ve se, je od nekdaj pogorelec.

 • anzek

  Pogorelca lahko mirne duše postavimo na spisek krtov, ki jih je udbomafija podtaknila v pomladni pol. V NSI-ju ni osamljen, takih je še več. Sicer je res da še ni naredil tolikšne škode kot ga je naredil Virant, ampak počakajmo, krt še miga!!

  Če kdo misli, da je tista Toninova izjava: “JJ ni politični zapornik ampak politik v zaporu” zrasla na njegovem zeljniku, se moti, od Janeza Pogorelca je. So se v NSI za to izjavo JJ opravičili? Kolikor vem, NE!!

  Janeza Pogoreleca se bomo zapomnili tudi po tem, da je do konca vztrajal na ločitvi datuma referenduma in volitev. Stala nas je nekaj milijonov evrov!!

  NSI se je hvalila, da ima za sestavo vlade vse kadre pripravljene, med drugim je na njihovem spisku kot minister za pravosodje, ne boste verjeli, Janez Pogorelec. Po tej informaciji je še slepcu jasno, zakaj Pogorelec tako zavrača Janeza Janšo.

  Na tviterju so še pred volitvami nekateri opozarjali, da je vsak tvit J. Pogorelca nekaj glasov za NSI manj, Pogorelec je celo obljubil, da pred volitvami ne bo tvital, pa se ni mogel zdržati. Ga ni tvita, da v njem Pogorelec ne omenja JJ in njegovega rukzaka, kateri je menda zanj pretežak.

  Res je, da nisem član stranke NSI, Tudi SDS-a ne, kot nekdanji volilec NSI- ja pa menim, da bo morala NSI resno premisliti o krtih v svojih vrstah in se jim za sodelovanje v stranke zahvaliti.

 • komar marko

  no da ne bo dileme. Ko se bo RTV SLO opravičila JJ,ko se bodo kure opravičile,ko se bo tožilstvo s sodstvom opravičilo,ko se bo dosedanji parlament opravičil za vse svinjarije,ki so jih naredili v smislu samo da ne bo JJ,potem se naj tudu JJ opraviči.Do takrat pa DVOJNA MERILA! Samo za primer se spomnite transparenta na RTV SLo SMRT JANŠIZMU in tvite nekega BIŠČAKA ali kaKEMALA od SMC!

 • pupa

  Končno en prispevek. ki sem si ga želela. Sem članica od prvega dneva in plaćujem članarino N.Si-ju. Prav zaradi tega tovariša v stranki ne volim N.Si-ja, ker je skoraj vsak njegov twit namenjen rušenju desnice in to nisem sama vsaj še dvajset poznam takih, ki smo svoj glas na volitvah oddali drugi stranki.

  Pogorelec mora odslužiti dobro plačano državno službo tako kot sta “zaslužili” Spomenka in Makarovičeva lepe pokojnine brez delovne dobe.

  Tudi JUDA je bil plačan za izdajo. In Pogorelec se ima za kristjana.

  Pričakujem kakšno razlago Dr. Štuheca o takšni “morali” izobraženih kristjanov.

  • učko

   Pravilno ! Samo kar se Štuheca tiče, kurc ga gleda, farja smotanga !

   • Soave

    Pa vseeno dobro piše. . …

 • Joško

  Že ko pogledaš njegovo faco, vidiš, da je “podtaknjenec” levakov v NSI.

 • VERRZIFIKATOR

  Janez Obnorelec

  POMOČ POGORELCU

  Mu v nedeljo vse je pogorelo
  in potem je le še tvital revček,
  kakšen da je pri sosedu hlevček
  in kako pri drugih slabo delo.

  Svojega ni videl pogorišča,
  ni zaznal, da sam je pogorelec,
  kje je vir, požara kje je vrelec,
  videl lastnega sploh ni dvorišča.

  Drugim ogenj v hišo bi podtikal,
  jih krivil za silne vse požare,
  delal pogorelec si utvare,
  zoper druge zopet besno sikal.

  Koga da je treba izključiti,
  komu da ne sme se pomagati,
  sikal je, bentil sovražno hkrati,
  ni se dalo revčka pomiriti.

  Je iz dneva v dan samo še huje,
  mar soseščina še ne sprevidi,
  kakšni pogorelca so prividi,
  da pomoč krščansko potrebuje?

 • rubec

  Kdor je proti janši je zame peder oz. dr.Janez Pogorelec.

  • dob

   dr.peder?

 • pupa

  Dovoljeno je le pluvanje po Janezu Janši in njegovih otrocih iz leve in desne, a ne Jan?

  • Hun

   jebo te Jansa u dupe jalovo

   • Soave

    No, no ? Jo poznaš ?

    • Hun

     as ji fous

     • Soave

      Uh, sem že mislila, da pišeš po francosko. . . .. . je si fua

   • slosin

    saj bi jo ti, pa si impotenten, a ne?

    • Hun

     a nje

   • Res ne premoreš za žensko neke še grše besede ?
    Škoda. Ta je bila prešvoh za tebe. :(

    • Hun

     a je ona zenska?

 • učko

  Nej ta pezde zrihta na račun nas davkoplačevalcev še ene tri dodatni penziji za Kučana, pička mu materina izdajalska !

 • zokispoki

  A to pa ni sovrazni govor, to nemarno izkljucevanje ?!

  • Jan Ocean

   Ne ni. Postavljanje distance še ne pomeni sovraštva. Treba se je prašat zakaj ta distanca-izključevanje. Odgovor poznamo vsi, tud vi, al priznate al ne….beeebeee. Na (vašo) žalost in cele Slovenije.

  • Jan Ocean

   Ne ni. Postavljanje distance še ne pomeni sovraštva. Treba se je prašat zakaj ta distanca-izključevanje. Odgovor poznamo vsi, tud vi, al priznate al ne….beeebeee. Na (vašo) žalost in cele Slovenije.

   • učko

    Po Udbo-komandi prdite vsi vi kolaboracionisti !

   • zokispoki

    Ma kaksna distanca.To kar neprestano nabijate, je grdo povedano, pickin dim , Nic od nic. Ena diskreditacija za drugo, preko 150 poizkusov unicenja najsposobnejsega politika kar jih imamo, in ki ga ravno sedaj krvavo potrebujemo, Sprevrzeni capini se delate fine, kot marele, v resnici ste pa pritlehni in pokvarjeni,
    Ravno zaradi tega je vse kar mecete iz sebe, sovrazniki uspesne in svobodne Slovenije, en sam sovrazni govor ! Vse kar mecete naprej Jansi in SDS, velja v resnici za vas hlapci Milanovi !

 • zokispoki

  Pa se nekaj se bumbarji zavedajte. Ce bi se Tonin slucajno specal z Sarcem, ki volitev ni dobil, ste na naslednjih volitvah GOTOFI ! Iskreno upam, da vam je to kristalno jasno !

  • učko

   Mah, ti kolaboracionistični cepci bi moral’ bit gotovi že zdavnej !!!

  • Jan Ocean

   Ja bumbarji .. gotofi

 • Kučko pod pručko

  Ne tič – ne miš

  Več kot očitno je, da slovenska demokracija ne bo uspela samo na ramenih edine prave stranke slovenske pomladi in Janeza Janše. Nujno bi rabili trden blok zavezništva med SDS, NSi in SLS, vendar so to v tem trenutku le pobožne želje. Kje so že časi, ko je krščanske demokrate vodil spoštovani g. Bajuk. Od tedaj se je stranka vedno bolj odmikala demokraciji in z Novakovo ter Toninom povsem prišla v Kučanovo naročje.

  Kakšno napako so v NSi naredili, se očitno še niti ne zavedajo. Če bodo tudi v prihodnje stopali po svoji mehkužni poti, ki ni nič drugega kot ‘ne tič- ne miš’, bodo komaj še videli notranjost parlamenta. Vidi se, da je Kučan pri uničevanju Slovenije in naše demokracije opravil izpit z odliko.

  Moje mnenje je, da bi morali v NSi takoj razrešiti Tonina, ki je še enkrat več dokazal, da je Kučanov lakaj. Poiskati bi morali človeka s karizmo, predanega krščanski demokraciji, predvsem pa takega, ki bi deloval v dobro Slovenije. Stranka pa bi morala volivcem poslati jasno sporočilo, da trdno stoji na vrednotah slovenske pomladi in da jih ne bo v nobenem primeru poteptala. To bi morali narediti TAKOJ, da bi se nov obraz ‘prijel’ in da bi čez štiri leta za seboj potegnil krščanski del Slovenije!!!

  • Soave

   Hja. . . . . . izgleda, da prav vsaka ” nova metla ” misli, da je najboljša.

 • Soave

  Oooooooo, Nova ?? Zelo poredko se spomnite na ta sijajen portal.
  Včasih kateri od nas kaj pripne.
  Tale članek je sijajen. Jaz bom pa še enega pripela ( če me ni že kdo prehitel ?)
  Tudi dobro napisano.
  https://www.casnik.si/sonja-ramsak-v-oddaji-sledi-korakov/

  • Anton

   pa misliš da je to resnično kar je Gospa povedala?

   sarkazem press

   • Soave

    Mislim, da ni daleč od resnice.
    Pa saj vemo, kako gre. . . . . daleč od oči, daleč od srca.

  • Mojca pokraculja

   Hm hm, mi je dalo misliti o primeru, ki ga pripenjaš. Sem pod vtisom besede in pojma PRETVEZA. Kaj lahko sploh verjamemo ? Kam smo padli. Kdo to počne in zakaj. Kje je resnicoljubnost, kje je iskrenost ? Zlaganost vsega ? Smo res vsi zlagani, ali so to samo drugi, mi pa čisti. Purissimi ?!
   Počakajmo na doba:))

   • Soave

    Ja, on bo že pravo pogruntal.
    Purissimi ?

    Smo daleč od tega. Žal pa nas in tudi druge prisili v tak položaj sama situacija , v kateri se nahajamo. Eni tako, drugi drugače. In smo tam !

    • Mojca pokraculja

     Draga moja, kaj naj rečem. Obema je skupna želja po dobrem in lepem. Želim si da se stvar očisti. Saj veš kako je lepo, če je stanovanje pospravljeno, vse na svojem mestu, nič pod preprogo, povsod diši in prijetno nam je takrat.Lepo nedeljo !

     • Soave

      Enako, hvala !

   • dob

    Jem pomfirt in mam mastne prste, zato ne morem dolgo tipkat.
    Dam pa lahko tole gor, ker odgovarja na vprašanje ali smo vsi zlagani in kje je resnicoljubnost.

    JE TO VLADAVINA SRCA?!
    https://obstajajoljudje1.blogspot.com/2017/09/je-to-vladavina-srca.html

    • Mojca pokraculja

     Dober tek za Resnicoljubnost :)) Prečudovit tekst. Velik Hvala !

 • črnaovca

  Pirova zmaga in da si Janez ne bi umazal obraza sedaj previdno čaka kaj bo uspelo Šarcu, če mu ne bo. bo lahko postavljal svoje pogoje

  • učko

   Komu jih bo postavljal?! Moledoval bo in to brez uspeha !

   • komar marko

    Ha,ha,ha. V kolikor so predčasne volitve ŠARKO in CMERKO pogorita dokončno. Da o straniščnih demokratih raje ne pišem, KAHLI pa ne pride v parlamenr. Komu še kaj ni jasno?

    • učko

     Levuharji imajo ustavno večino, če hočejo. Zdej se sam mal sprenevedajo, ker je to del igre, da ne bi blo tolk očitno, da so vse to režimske stranke.

  • Zakaj zavajaš ???
   Janša čaka potrditev v DZ, kar je normalno. To, kar počne Šarec pa ni normalno, da prehiteva po desni……. očitno, se mu nekam zelo mudi.
   Počakajmo, da vidimo zakaj se mu tako zelo mudi !

 • Vojteh Dovč

  Časnik: “Politika dr. Janeza Pogorelca in stranke NSi je napačna”
  -ja pa kaj naj bi drugega pisalo na nova24tv.Če nisi z nami si proti nam.in kaj je tu narobe

 • Vojteh Dovč

  njega potrebujemo

  • Jan Ocean

   Ja samo portal Novatv modro molči kot o potencialnem partnerju in tud ostali…..

 • komar marko

  no,lepo Janez prepusti,da Šarko s STRANIŠČNIMI demokrati in Cmerkotom pripravijo program KOALICIJE. Upam,da ne bo to koalicijsko pogodbo pisal kak PETOŠOLEC!

 • Življenje me je izučilo, da naj se izognem če se le da dvem vrstam ljudi: komunistom in kristjanom. Janez Pogorelc pooseblja oboje.

  PS: ko sem bil mlajši, mi nikakor ni šlo v glavo, da so bili med vojno nekateri ljudje izdajalci, kolaboranti, … (saj poznate vse te ‘nadimke’). Danes vem, da so pač nekateri ljudje tako zelo moralno skvarjeni. Tudi to sorto ljudi pooseblja Janez Pogorelec.

  • janko

   Tole pa moram napisati. Sem v penziji, je 57%, torej uboga .Vedno sem, sploh v službi in družbi, iskal stike s kristjani. Vedno sem jih doživljal kot dobre, pravične ljudi. Vedno sem ugotavljal, da bi bilo življenje lepše in boljše, če bi bilo več takih ljudi! To so moje izkušnje. NSi stranke sem se razveselil, kmalu pa me je zmotil njen naklonjen odnos do kontinuitete, ki jo pojmujem kot preživelega zmaja človeške zablode in gorja. Ves čas vidim stranko SDS kot edini preostanek zdrave slovenske pameti in slovenskega značaja. Edino tu, v SDS.

   • Mogoče bi moral napisati “kristjani” v narekovajih, da bi ločil med poštenimi ljudmi in temi, katere si tudi ti prepoznal med člani/podporniki NSi.

    Moja izkušnja je taka, da tisti, ki izpostavlja svoje “kristjanstvo” sprada med slednje. Pravzaprav še nisem srečal resničnega poštenega kristjana, ki bi svoje kristjanstvo izpostavljal in poudarjal, zato niti nisem toliko narobe napisal, ker sem zapisal kristjane.

    • Bozz

     Matej 7
     21 »Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi: ›Gospod, Gospod,‹ ampak kdor uresničuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih.
     22 Veliko mi jih bo reklo tisti dan: ›Gospod, Gospod, ali nismo v tvojem imenu prerokovali in v tvojem imenu izganjali
     demonov in v tvojem imenu storili veliko čudovitih del?‹
     23 In takrat jim bom naznanil: ›Nikoli vas nisem poznal. Pojdite proč od mene, kateri ravnate pokvarjeno.

    • lili pili

     Pa ti si pravi levicar, se kardelj bi si dal kapo dol pred tem kar si nypisal…vsak cast

   • Še tole. Ena zelo značilna skupna lastnost komunistov in “kristjanov” je, da oboji zelo izpostavljajo svojo moralno “superiornost”. Komiji tako preferirajo svojo “borbo” za ubogega izkoriščanega delavca, “enakost ljudi” in “socialno pravičnost”. V resnici pa jim gre le za lastne privilegije in parazitiranje na račun taistih ubogih in izkoriščanih ….

 • Večkrat preberem komentarje češ, da je tale Pogorelc “podtaknjenec” komijev v NSi.
  Ne ni! On (in še en kup ostalih) je reprezantivni primerek pravega ‘krščanskega demokrata’. Zahrbtna, brezhrbtenična rit, ki se brez kančka vesti proda za pest oblastnih privilegijev …

 • Olga2345

  Zadaj se bo lepo videlo, komu je ZA SLOVENIJO in komu je za udbomafijo!
  ZA Janšo pomeni ZA Slovenijo in njeno varnost!
  PROTI Janši, pomeni ZA UDBOMAFIJO!

 • xtc

  Ta pridiga je namenjena predvsem SLO levici z krvavimi rokami in zločine-na katere prisegajo-računi pridejo.

 • xtc

  Kdor je prebral kolumno Boštjana M. Turka,mu je jasno zakaj v Sloveniji gre ,kdo so Pogorelci,Tonini,Mile,Zidanšek,Zagožni,Omani,Šroti,Podobniki,Polajnarji,Rejcii in še kdo.
  Sicer ne vem zakaj še Turk ustraja na Reporterju,saj se le ta počasi in zanesljivo -sicer za zdaj še sramežljivo obrača v levo trobilo,kajti prve vine spremembe so bile že opažene,ko je revijo prevzel Kučanov tajkun Odlazek,od takrat se zadeva sicer zelo počasi a zanesljivo nagiba na pot pokojnega Mag-a.

 • Janko Gedlička

  Ob osamosvojitvi številčno močno ter v takratni skupščini krepko zastopano krščansko stranko so očitno vodstveno obvladovali udbovski podtaknjenci. Skladno s to podtaknjenostjo so vstrajno izgubljali volivce. Pa saj so imeli podtaknjence tudi v drugih strankah – SLS je zaradi njih celo izhlapela. V SDS jim je uspelo nevtralizirati njihov učinek – niso v ospredju. Zato je zmogla osvoboditeljsko delovati in zmagati. No, Tonin je že pred časom ekscesno poskrbbel za Kučana in pokazal svojo barvo, pa ga strankina smetana ni ekskomuniciala. Isti ptiči skupaj letijo. Stranka nima nikakršne notranje demokracije. Mojstrsko leporečenje Toninu ne more prebarvati njegove osnovne barve. Stranka SDS je žal sama.

  • mginko

   ! 100% !

 • Mojca pokraculja

  Ta film smo že videli. Reinkarnacija Peterleta ?
  Pa dajte mu neko dobro plačano mesto v Bruslju , za boga svetega ! Kaj Peterle ne misli končati svojih vakanc ?

 • xtc

  Realno so Tonini,Mile,Zagožni,Podobniki in ostali “žlahtni desničarji” kučanovi podtaknjenci,kot je pravilno ugotovil Boštjan M Turk,njih naloga je iz parlamenta spraviti,krščansko demokracijo in jo tam tudi obdržati,da SDS nebi imela partnerjev za koalicijo.
  Vsa dejanja ,ki jih bo NSI naredila v prid vstopu v Šarčevo koalicijo,se ji bodo ob predčasnih volitvah uteple,kot tudi občinskih in evropskih izginili bodo kot sta SLS in SKD,kako je SLO krščanska demokrcija prepredena z udbo pa je bilo lepo vidno pri Mariborski škfiji,ki se je spečala v poslih z udbo in potegnila krajši konec.

  • Slovenka

   Tega z Mariborsko škofijo nisem nikoli prav dojela. Razumem, da je duhovščina v obdobju socializma izgubila občutek za gospodarjenje v velikem obsegu, ker je pač zgubila veliko večino svojega premoženja, in da se v času denacionalizacije ni znašla. Razumem tudi, da je iskala pomoč. Toda zakaj se niso obrnili na Slovence iz tujine, politično emigracijo, ki je uspela v neizprosnem okolju tržnega gospodarstva, zakaj se je bilo treba pajdašiti z levico, ki je Mariborsko škofijo zapeljala v gospodarsko pogubo, s tem pa tudi v sramoto in resen upad moralne avtoritete? Naivnost ali delovanje levičarskih saboterjev?

   • xtc

    KČigav je že Nazivni Rdeči škof fotr Alfija?

    • Slovenka

     Govoriš v uganki, ki je ne razumem.

 • centurion

  Kaj je razlika v pomanjkanju inteligence?
  Eden je Ivo drugi je Janez.
  Prvi je Pogorelić. Drugi je Pogorelec.
  Za prvim je scena. Za drugim-POGORIŠČE.

 • centurion

  Tonin je ogabno grobo retoriko Milke Novakove zavil
  v obarvan celofan, murglsko vsebino pa prodaja dalje
  naivnemu članstvu in predvsem volilcem.
  Nateg v continuiteti.

 • Olga2345

  Bravo NSI, krščanska stranka! Razočarani ste bili nad “številom glasov”…Le pojdite z levaki, ki so proti financiranju obveznega programa v zasebnih šolah, ki izključujejo in demonizirajo cerkev (plakat Splavimo cerkev na shodu “proti sovražnemu govoru” (!)…) in verne, oskrunjajo Marijo, konji dajo podgano v roke, namesto Jezusa (!), zažigajo križe…, Ki so za uvoz nezakonitih migrantov v naše breme, ker bodo to njihovi volivci in uničevalci krscanstva, skupaj z levaki!
  Naslednje volitve ne boste imeli kaj šteti! Boste pa verjetno nekateri dobro zaslužili od ukradenega udbaska denarja (90 miljard v tujini – po Vebru) in od opranega terorističnega denarja!!!

  • lili pili

   Nsi je ena od redkih strank, ki je na teh volitvah dobila bistveno vec glasov kot leta 2014, janezu pa to nu uspelo…….

   • Olga2345

    Ker je Tonin uspel prepričati volivce, da ne bo paktiral z Murglami, tako kot Ljudmila murglska…Sedaj bodo pa volivci videli tudi Tonina!
    NSI levičarji tako ne volijo! Ko bodo volivci NSI videli, kam pes taco moli, ji ne bodo namenjali več glasu!

    • lili pili

     Nsi je pridobila veliko novih volivcev, tisti, ki niso bili za ljudmilo in tonina so ze na teh volitvah glasovali za janso..
     Paktiranje z murglami je navadno sds natolcevanje in obrekovanje pol se pa cudite, da z vami nobeden ne gre v koalicijo.

     Ko je jansa to ugotovil, so se ponovno zaceli nPadi na nsi, hvala jansa hvala sds bebci

     • Slovenka

      Bolj se strinjam z Olgo kot s tabo. Ko so ljudje na soočenjih videli desni blok skupaj, so volivci bolj množično podprli NSl. Počakajmo do lokalnih volitev, potem pa bomo videli, koliko se volivci NSl strinjajo s trenutno politiko NSl, ki stranko poriva na levo.

     • lili pili

      Vsake volitve so posebne, te so pokazale rezultate in jih lahko primerjamo z rezultati 2014.

    • lili pili

     Samomtolazi se, tisti volivci, ki niso bili zadovoljni z novakovo in toninom so ze pri janezu.

     Nov program, je tisti, ki je pritegnil vec kot 63.000 volivcev, dosti je mladih in ideolosko neopredeljenih.

     Sds pac ne more iz svoje koze, ker ga verjetno ne bo v vladi bo zato krova nsi ne pa stranke in to leve, ki z janezom pac po slabih izkusnjah nocejo sodelovati.

 • Spartan

  Nova24! Zatipkali ste se pri priimku omenjenega! Člouk se ne piše Pogorelec temveč Požigalec! Janez Požigalec. Prosim popravite!

 • žogica

  Ostali ste sami, samcati, osamljeni z 25%, čestitam! Še vaši “prijatelji” na desnici vas ne marajo, imate mogoče ošpice?

  • lili pili

   Garje in steklino

   • wert

    Veterinar ti bo sigurno pomagal.

 • Matej, poslušaj svojo vest ter pošteno, pokončno in krščansko držo ohrani !
  Ne dovoli nikomur in nobenega izsiljevanja !
  Nadaljuj, z motom dr. Andreja Bajuka – * Beseda velja ! * ….. ,
  ker Nova Slovenija je stranka dr. Andreja Bajuka in ne nekih kvazi prišepetalcev,
  ki želijo Novi Sloveniji slabo.
  Sveti Janez Pavel II. nas je stalno opominjal – “Ne bojte se “!
  in ” Korajža velja” !

  • žogica

   A ti si Toninova, slabo se ti piše, če Janša to izve!

   • učko

    JaJo je pač ljubosumen. Če svojo babo garba “na zalogo”, pol bo tut še kakšno drugo !

    • Za takšne laži in toliko, kot si jih ti že tu na tem portalu natrosil, bi res potreboval temeljitega “garbanja”.
     Mogoče pa se te kdo le “usmili” in ti pomaga……. bomo počakali.. “Čas je zlato”

   • A, ti si pa Šejtanova ?

    • žogica

     Jaaa, kako veš?

 • Ryuk

  Ko en pogorelec, ki ni zbral toliko glasov, da bi se uvrstil med poslance, soli pamet nekomu, ki je zbral 6960 glasov (največ med vsemi).

 • RATATA

  Kurba, zjutri sem šou po frišne kajzrce, pa me je premamil borotalko z mikrotalkom.
  Zdaj pa star škorje natepavam. Našprican sem pa le.

  • Rožle

   Jest poznam sam reklamo za tole …

 • ĐĐ Style

  SDS je napadla še zadnjega “ZAVEZNIKA”, spet nič krivi in nedolžni. Za radikalno desnico je volilo 220,000 volilcev, kar predstavlja cca. 11% prebivalcev.. oz 13% volilcev.

  • xtc

   Kolikor vem je JJ dobil uradno 25 %-kaj bi rad povedal?
   Po tvojih bebavostih,je torej Šarec dobil 6%,ostali pa po 5 in 4,5% a drži?

   • lili pili

    Pravilno si ga razumel pofpora slovencev politiki je zelo mala in sprasujem se v imenu koga bodo vladali tisti, ki bodo sestavili vlado…

 • Mojca pokraculja

  Adut iz kučkovega rokava….Počak da pride z barvo na dan!

  • dob

   Ko bo umrl, je treba izrezati črno skrinjico iz njega še preden ga pokoljejo. Šele tedaj bomo izvedeli za vse svinjarije, ki nam jih je skuhal.

 • Slovenka

  3. 6. 2018 je SDS prepričljivo zmagala in zavezala usta levici, žal pa tudi mnogim ljubosumnim tekmecem na desnici. Na dlani je, kaj počne levica. SDS zaenkrat puščajo pri miru, ker se zavedajo, da je ta stranka pretrd oreh celo za njihove smrtonosne zobe, zato pa so začeli uničevati strankine zaveznice na desni, in sicer tako da vanje vrinjajo svoje podtaknjence tipa Ljudmila, Pogorevc in, kot kaže tudi Tonin, in še kdo bi se našel. SLS so že uničili, kriv je Zidanšek, ker ni hotel iti v koalicijo s Kanglerjem, ki bi strankama na palec prinesla vsaj kakšnih 5 sedežev, mogoče celo več. Je Zidanšek v resnici tako nespameten ali pa so padli cekini v mošnjo njemu in vodstvu stranke?
  Sedaj je na vrsti NSl. Tudi če ta stranka ne gre v koalicijo z levimi strankami in Janša z njo in še s kakšno stranko ali dvema sestavi vlado, bo Tonin trojanski konj, ki bo noro izsiljeval in zaviral reforme po diktatu stricev iz ozadja in svojih lastnih ljubosumnežev.
  Težava je še večja zaradi proporcionalnega sistema, ki ovira zmagovalko volitev pri svojem delu.
  Skratka, 3. 6. 2018 je slovenska desnica, prava, ne žlahtna izpostava levice, izbojevala pomembno bitko, zavedne Slovence pa čaka še vrsta bitk, preden bo vojna za Slovenijo končno dobljena. Bodimo pripravljeni, vztrajamo, ne obupujmo in zavedajmo se, da bo naposled zmaga naša. Tudi mi na Novi s svojimi komentarji pomagamo spreminjati klimo v državi, vedno več nas je, berejo nas in dočakali bomo neodvisno Slovenijo, složno, napredno desnico, ki bo znala pritegniti ljudi, opogumila desničarje in tako dobro nagovorila poštene levičarje, da se nam bodo pridružili, in ki bo vladala Sloveniji.

  • janko

   V SDS pa naj zelo pazijo, da ne bi in ne bo kdo od njih naredil kakršnegakoli kiksa, ker ga takoj vse hijene v državi pograbijo in s tem delajo kraval ter to brez konca potencirajo.

   • Slovenka

    Vsekakor.

  • Slovenka

   3. 6. 2018 je slovenska desnica, prava, ne žlahtna izpostava levice, izbojevala pomembno bitko, zavedne Slovence pa čaka še vrsta bitk, preden bo vojna za Slovenijo končno dobljena. Bodimo pripravljeni, vztrajamo, ne obupujmo in zavedajmo se, da bo naposled zmaga naša. Tudi mi na Novi s svojimi komentarji pomagamo spreminjati klimo v državi, vedno več nas je, berejo nas in dočakali bomo složno, napredno desnico, ki bo znala pritegniti ljudi, opogumiti desničarje in tako dobro nagovoriti poštene levičarje, da se nam bodo pridružili in obrnili hrbet izrojeni levici, ki peha Slovenijo v pogubo. ZMAGALA BO ZAVEDNA, NAPREDNA, INTELIGENTNA SLOVENIJA, o kateri so sanjali že naši predniki. Tako Slovenijo smo dolžni ustvariti za zanamce. SLOVENSTVO JE VEČNO.

  • lili pili

   Desne stranke univiju sds sama, zato nikoli ne bo vec vladala..

   • wert

    To bomo pa še videli, je rekel “ta slep”.

    • lili pili

     Pa se kmalu saj ste taki kot garjwvi in stekli psi, samo grizli in lajali bi hooovvv

     • Slovenka

      Lepo se obnašaj, nihče ti nič noče.

     • lili pili

      Hov razumem…

   • Slovenka

    Desne stranke bodo morale biti predvsem pametne in temeljito razmisliti, kaj hočejo. SLS in NSl naj si nalijeta čistega vina. Trenutno sta obe nesposobni, zavistni stranki, ki za svoje težave krivita SDS, ker pač ne razmeta, da so ugled, moč in številčnost stranke odvisni od trdega dela, organizacije, predanosti doseganju zastavljenih ciljev in jasne vizije. Tega ni ne pri enih ne pri drugih. Naj se vzamejo v roke, razmislijo, kaj pravzaprav hočejo, nato pa nagovorijo volivce. Samo naj ne mlatijo prazne slame.

    • lili pili

     Vsebinsko imas prav, stevilke pa kazejo, da je volilno telo se vedno mocno levo, saj tisto, ki prihaja na volitve. Tisto, ki pa je ostalo doma je se dalec od desnih strank.

     To je realnost. Sds ne more spraviti vec kot 220.000 glasov vse desne pa skupaj komaj 300.000. Jelencica sem ne stejem.

  • Soave

   Joj. . . . . . saj ti dam prav. Tudi sama podobno mislim. Podobno.
   Glavna težava je zaradi sistema. in zaradi nekaj čisto osnovnih napak desnih strank. Preveč so nekatere zaupljive . In komunisti so mojstri v iskanju lukenj.
   Jaz ne bi bila tako skeptična do NSi. Kako pa bomo rešili problem ?

 • xtc

  Definitivno leve,sicer pa tud sam trenutno soodgovoren za val pečenih.

 • Slovenka

  Nova Slovenija, od kod poniglavosti tvoje?

 • ljubinica

  Tonin menda ne bo delal samomora in sel v levo vlado.
  Ce bo mandatar Jansa, bo v njegovo koalicijo moral vstopiti tudi Tonin.
  Potem bo pa Janez Pogorelec izstopil iz NSI.
  To ze dolgo obljublja …

  • Slovenka

   In kateri stranki na levi se bo pridružil? Izbire ima dosti: LMŠ, SMC, SD, Levica, DESUS, SAB – juhuhu.

  • lili pili

   Po tvojem tonin ne sme vstopiti v nobeno koalicijo v kateri bo kaksna leva stranka, kako pa bo jansa pol sestavil vlado…. dej povej

  • wert

   Pogorelec naj to čimprej napravi v dobro stranke, ker v Novo Slovenijo on sploh ne spada pa tudi spoštuje ga ne nihče, saj to on dobro ve.
   Naj gre tja, kamor spada.

 • macon

  Če se bo NSI izneverila svojemu programu, je po naslednjih volitvah ne bo več v parlamentu. Upajmo, da imajo toliko pameti, da vedo v kateri vladi ga bodo lahko izvajali.

  • lili pili

   Ja po tvoje samo z sds koga pa bo sds se povabil od levih saj brez leve stranke janez nic ne more

   • Vlado77

    “Na desnici manjka zavedanja, da je potrebno zmagati kot reformni blok.” Štih. Desnica si sam škodi in bo še dolgo trajalo , da bo prevzela oblast od levih če bomo imeli take kot je ta Pogorelec, Tonin ( ki mu naseda) in Novakova enako naseda “lili pili” ne upa napisati svojega imena pa tumba naprej neko bebavo logiko. Jasno , da je SDS najmočnejša- to dokazujejo rezultati volitev , kljub negativni medijski podobi in pljuvanju. Žal pri tem sodelujejo veljaki Nsi . SDS ne bi povabil nobenega levega če bi SLS NSI in GOD pa še kakšni dosegli boljše rezultate. Očitno imajo slabe voditelje in so slabo organizirani. Brez sodelovanja SLS -Zidanšek trmasto vztrajal v samostojnem nastopu , Ljudmila Novak se gre konfrontacijo s zaveznikom namesto Kučanom ( s katerim se rokuje) . Vse to odvrača njihove volivce , da gredo na volitve

    • lili pili

     Tvoje ocene so dalec od realnosti. Dobro poznam delo novakove in tonina in drugih zato ti lahko zatrdim, da so zelo posteni in z levico in kucanom nimajo nic.

     Imajo pa kulturen odnos do drugace mislecih in zato so se sposobni rokovati tudi z kucanom in janso….

 • Hribouc

  NSI – krščanska stranka?

  Neuspeh na volitvah jasno kaže kaj je v drobovju te stranke.
  To, kar pa je dr.Pogorelec izjavil po članku zgoraj- je pa nezaslišano, pokvarjeno in bolano.
  Dobro je let, da se je hudič pokazal na čistino!
  Tonin je zabredel, vidi pa se jasno kdo ga poganja ven iz toka, ne od včeraj.

  Če NSI, Pogorelca ne izpljune, naj si pripišejo vse kar sledi! Ljudstvo je že reklo svoje.

 • lili pili

  Ze velikokrat videno s strani sds.

  Ko vidijo, da sami ne bodo uspesni pri sestavi vlade ovirajo druge….

  Sds bi lahko sodelovala pri sestavi vlade z levimi strankami nsi pa oporekajo to pravico….

  • wert

   Spet si nekaj izmišljaš. Ti pa res ne moreš, da ne lažeš.
   Ti je mogoče to dohtar predpisal, ker si zelo vztrajen.

   • lili pili

    Sds vse napada, ponovno nsi, ki je za ostale zeljen koaliciski partner za razliko od sds, vprasaj se zakaj

    • wert

     SOVRAŽNI GOVOR !

     • lili pili

      Poglej svojega in svojih prijateljev…

 • Vlado77

  Me pa zanima kaj misli o tem “strokovnjaku” Ljudmila Novak in Tonin. Ljudmila je zlivala gnojnico proti Janši- se torej strinja s Pogorevcem? Tonin je že izjavil , da ne bi več glasoval za Kučanovo penzijo. Kaj pa politik v zaporu? Tudi maslo Pogorevca – enako misli Ljudmila. Kako si sploh misli , da bo Nsi kdaj dobila več kot 10% glasov svojih volivcev? Sem prepričan , da mnogi njihovi s takimi mnenji ne soglašajo. “Na desnici manjka zavedanja, da je potrebno zmagati kot reformni blok.” Štih – s tem se strinjam. Soliranja in pljuvanja pridejo zelo prav levemu bloku Ne razumem kako tega ne razume niti Tonin niti njegova “mama” Ljudmila. Ne bom omenjal tega Pogorevca ,ki je prava bomba ,ki uničuje desnico.

 • Janez Novak

  Dejstvo je, da je Kučan med tranzicijo premagal desnico in Janšo kot njenega liderja. Zakaj? Zato, ker je desnica igrala po njegovih pravilih. Ta pavila pa so bila stara kriminalna udbomafijska pravila: kdo bo več pokradel. Volivci so kmalu sprevideli, da ni na eni strani absolutno dobro in na drugi strani absolutno zlo, temveč da je le večje in manjše zlo. Volivci so se odločali po svojem okusu za manjše zlo, eni za levo, drugi za desno. Očitno je Kučan uspel prepričati več volivcev kot Janša, da je njegov plenilski klan manjše zlo za državo in državljane kot Janšev klan.

  • Lustrator

   janšev klan? O čem to lupetaš? Če tako imenuješ vse protikomunistične domoljube, potem me v ta “klan” mirno prištej, čeprav prvič slišim za kaj takega.

 • anzek

  Ko prebiram in poslušam komentarje, kako nihče iz levice ne sme z SDS in JJ, mi je prišla na misel ugotovitev, da levosučni ne priznavajo demokracije!!
  V demokraciji se vsake toliko let izvedejo volitve in pred temi volitvami stranke tekmujejo z programi in snubijo svoje potencialne volivce. Pri nas pa ni šlo za to. Na soočenjih je bilo večino vsiljenih vprašanj s strani presstitutov: “Ali boste šli z SDS v koalicijo”. To vprašanje ni v skladu z demokratičnimi načeli.

  Novinarji torej negirajo demokracijo!! So zopet, kot v prejšnjem sistemu, družbenopolitični delavci, podpirajo totalitarni sistem!!

  Nekateri tviteraši to dogajanje imenujejo “koalicija kupčkanja”! Ugotovitev Libertarca (T. Štiha) se mi zdi, je zadela bistvo:
  “Koalicijska kupčkarjenja, kjer stranke stricev iz ozadja zavračajo
  stranko SDS in ne več njenega predsednika, kažejo, kako prav smo imeli
  tisti, ki smo trdili, da J.Janša nikoli ni bil resnična težava.

  Resnična težava bo vsaka opozicija, ki bo sposobna poraziti strice iz
  ozadja”.

  • wert

   To si dobro ugotovil, da levosučni ne priznavajo demokracije. Oni priznavajo sužnje lastništvo in prihvatizacijo.

  • Slovenka

   Volitve so na rtv potekale v slogu Hej tovariši, pod orožje vsi.
   Kaj si drugega pričakoval?

  • IvoC

   “Resnična težava bo vsaka opozicija, ki bo sposobna poraziti strice iz ozadja”

   ODLIČNO! Menim, da je to “žebljica na glavico”. Kateri norec verjame, da bo bivša KP prepustila vajeti “kar tako”?

   Pozivam JJ, naj ne naseda na prežvečene finte. Niso njegovi tekmeci LMS, SD, SMC.., glavni in domala nepremagljiv rival so režimski mediji. Upam in verjamem, da JJ to ve!

   LP

  • Lustrator

   Napisano povsem drži – ni ga argumenta, ki bi ovrgel ta dejstva. Zato je tudi skrajni čas, da nehamo nelustriranim komunistom govoriti levičarji, kaj šele socialni demokrati, saj to niso, niti niso nikoli bili. Pod generičnimi socialno-demokratično-liberalnimi imeni se še vedno bohoti napis Komunistične partije Slovenije (pri nekaterih še Jugoslavije in pri nekaterih še kar Kominterne) in tega zadnjih 10 let niti več ne skrivajo, ampak so na svojo ideološko totalitarno poreklo celo ponosni. S tem, ko jim rečemo “levičarji” hkrati žalimo prave zahodne levičarje in delamo uslugo prebarvanim volkom v ovčji preobleki (LMŠ, SMC, SD, Levica, SAB, Desus,…).

   • anzek

    Se strinjam.

 • janko

  Upam, da bo uspelo Janši sestaviti vlado. Janša ima vplivna poznanstva v Evropi, strankarstka in morda še kaj. Njega oz. SDS bodo upoštevali. Tudi Trump. Naša Melanija lahko Sloveniji veliko pomaga. Janša je genijalen, genij pa je po drugi plati lahko tudi za kaj drugega povsem anti. Poznamo primere. Japonci posebej cenijo take. Izkoristimo ta talent Janše, za našo deželo, za naš narod in prihodnost! Podprimo ga, podprimo SDS, vsi! Vsi, ki v srcu dobro mislimo, ki nam JE mar za našo lepo domovino, za naš vedno stiskan garaški, omikan narod! Apeliram na vse naše politične stranke, ki premorejo kaj realnosti! Dajmo priložnost in pomagajmo tej opciji, ki smo jo volivci izbrali tokrat! Pa da vidimo! Levičarji, ne nasprotujte, ne mečite polen pod noge nikomur, to je izbor ljudstva, upoštevajte to! V nasprotnem primeru bo to dokaz, da vidite samo sebe, svoje uboge interese in da vam ni mar za ljudi!

  • zokispoki

   Se popolnoma strinjam. Res pa je, da ko vidim fris tega pametnjakovica zgoraj, takoj
   pomislim na vazelino. Bog ve, zakaj…

 • šmentanamuha

  Kot sem pred kakšnim letom ali več že povedala: NSi je Kučanova ekspozitura na desni. Ti politiki, ki se gredo sedaj izključevanje zmagovalke volitev, si domišljajo, da je to njihova privatna zabava. To, da je zmagal Janša in SDS je volja ljudstva in ne predsednika te stranke. Zdaj so se pokazali pravi obrazi.

  • Slovenka

   Ravno to je odlično, da so se pokazali in da volivci vemo, na kaj lahko računamo, tako da bo naša odločitev na lokalnih letos in evropskih volitvah naslednje leto lahka.

  • FRANC3

   Glas posameznika v stranki NSi, pa četudi je vpliven, še ne pomeni mnenje in usmeritve stranke. NSi MORA obdržati desno usmeritev, pa če bo v vladi ali pa v opoziciji. Leta 2014 NSi pod vodstvom Ljudmile Novak ni hotela v vlado s Cerarjem, ker bi se morala ukloniti volji Cerarja. To pa ni hotela in to se ji je tudi obrestovalo. Res, da NSi ni dosegla cilja 10%, kot je napovedoval Tonin, je pa vidno izboljšala rezultat. In to tudi šteje.
   Če bo NSi krenila v izključevanje in v levo smer, si bo zaprla vrata v parlament. NSi volimo krščanski ljudje in vemo kaj so krščanske vrednote. SLS se je udinjala levici in LDS, zato si je sama sodila. Tudi volivci SLS so v glavnem kristjani in pošteni ljudje in ne marajo sprenevedanja, kot sta ga počela brata Podobnik in za njima še kup naslednikov.

   • Lustrator

    Vse lepo in prav, a tu ne gre le za vplivne posameznike, pač pa tiste, ki stranko vodijo in tudi navzven predstavljajo, kar pa je že precej večji problem. prav tako je problem, ker ne gre za enkratni kiks, ampak serijo kiksov, ki ne morejo biti niti plod naključij, nespametnih odločitev razgretih glav ali predvolilnega preigravanja z namenom spelevanja glasov politični konkurenci. Nsi je žal podobno kot SLS stranka poštenih dobronamernih ljudi s pozitivnimi domoljubnimi vrednotami, ki pa so jo že zdavnaj ugrabile temne sile, katere se ne ozirajo ne na svoj formalni program, svojo osnovno bazo volivcev in njihove vrednote, kakor tudi ne na tistih nekaj aktivnih oporečnikov kolikor jih je še ostalo v stranki po odhodu Hojsa.

    In to prihaja izpod peresa nekoč vnetega podpornika Nsi-ja in ponosnega kristjana, da se razumemo.

 • šmentanamuha

  NSi je prestreljena s kučanovimi podtaknjenci.

 • Slovenka

  Pripravite se na dolgo branje. Na Domovini sem naletela na izvrstno analizo naše povolilne resničnosti, ki bi jo rada delila z vami in je vredna vsake minute vašega časa.

  APMMB2 10. junija 2018 ob 5:20
  Vprašanje je tudi, kako je LMŠ lahko zasedla 2. mesto?
  Očitno je bil Marjan Šarec izbran za to, da na predsedniških volitvah spodnese Boruta Pahorja. Komu je to prišlo na misel, se seveda ne ve, prav gotovo pa sta imela prste vmes Milan Kučan in Gregor Golobič. Šarec sicer ni dosegel cilja, če ravno je bil neverjetno podprt z agitacijami v vodilnih slovenskih medijih. Ustvaril pa si je dober kapital, da je mentorje prepričal, da lahko zmaga na parlamentarnih volitvah. Nobena stranka, ki se je udeležila s kandidati predsedniških volitev se ni približala Šarcu.
  Tako se je rodil novi Janković, ali novi Cerar. Strici so bili zadovoljni in svojim služabnikom, novinarjem podali nalogo, da z vsemi močmi gradijo lik Marjana Šarca, kot mesijo, ki lahko reši Slovenijo. Napisali so mu vlogo za monodramo, ki jo je dosledno odigral.
  Žal pa je bila monodrama plehka, brez vsebine in v areni javnih nastopov ni užgala. Iz nastopa v nastop je bilo manj zainteresiranih, ki bi nasedali plehkosti in brezvsebinskosti.
  Strici so bili tako hudo prepričani v zmago favoriziranega Šarca, da si niso zagotovili rezervnega igralca. Ko so spoznali usodno napako, je niso mogli več popraviti.
  Židan, ki b lahko bl rezervni favorit je preveč štorast, razen tega pa ima še eno napako. Je direktni protežiranec prekmurskega mafioza Polaniča, ta pa direktni konkurent Petriča. Oba sicer izhajata iz iste roparske družine, vendar je Petrič bliže bosu Milanu, čeprav je Polanič Prekmurec. Židan je premali kaliber in bi utegnil razklati monolit Foruma 21, zato mu pač mafija ni naklonila popolnega prevzema levega bloka. Še več, morda ga bo celo zamenjala s pohlevnejšim Namcem.
  In preostalo je še pogorišče: Cerar, Bratuškova in Erjavec. Cerar ni prišel v poštev, saj je postal največji zgubar in na pol crknjenega konja ne gre staviti v tako odločujoči bitki. Bratuškovo tudi ni bilo moč uporabiti, saj se do zadnjega ni vedelo, ali ji bo uspelo ohtraniti mesto v paramentu. Preostal je samo še Karel, ki so ga poslali v naročje ljubljanskemu bosu po pomoč. Izkazalo se je dvoje: Erjavec ni več zvezda, ki lahko žari na penzionističnem nebu. Baza ga je preproznala kot lažnjivca in drobnega mešetarja in ga izločila celo iz parlamenta. Adijo parlament, adijo policijsko varovanje, adijo Lavrov, adijo Putin. Janković pa se utaplja v kriminalu in kmalu ga bo potrebno odstraniti, saj bo postal preveč moteč za mafijo.
  Zanesljivo bi mafija dosegla več, če bi po začetnih porazih Šarca začela favorizirati Bartuškovo. Prav gotovo bi ta prehitela Šarca in bi danes imeli figuro, pohlevno in dovolj agresivno, ki bi bila resna konkurenca Janši.
  Ob strani sem pustil Levico.
  Komunisti, ki so jedro mafije, ki obvladuje Slovenijo iz ozadjadobro vedo, kaj je revolucija, kaj je revolucionarni duh. Prav Levica je to. Zelo verjetno bi ob še boljših rezultatih levice prišlo do revolucije in takrat bi padlo po kapitalisth, saj nadebudni tovariši in tovarišice vedo, da je potrebno pleniti tam, kjer je plen. Ta pa se je skoncentriral pav pri tovariših, ki so plenili Slovenijo od revolucije 1945 naprej vse do danes in jo nmeravajo pleniti vse dokler Slovenija ne bo propadla. Zato stara garda sicer podpira levico, saj ta ruši Jnašo, NSI in RKC, je pa preveč vntljiva, da bi se lahko z njo poigravali. Tudi Luka Mesec, Kordš in ostali globradi maldeniči se nameravajo po zmagi revolucie obogatiti. Tudi njim dišijo jahte, pa vile, vikendi in dragi avtomobili. To lahko dosežejo samo, če oplenijo tiste, ki to imajo. To pa niso delavci.Torej se ve, kje naj vzamejo.
  Tako je zaradi napačne presoje stricev iz ozadja prišlo do pat pozicije.
  Na voljo imajo samo dve gnili rešitvi.
  Prva je ta, da dovolijo Šarcu sestavljanje vlade in prisilijo vse leve stranke , da se včlanijo v potaplajočo se ladjo brez krmarja z bolnim kapitanom in druga možnost, da sprožijo predčasne volitve.
  Druga možnost je pravzaprav samomor.
  Po volilnih rezultatih sodeč, se je v Sloveniji sprožila kepa, se začela kotaliti in utegne poteprati levičarje. Če ob takšni propagandi, kot so jo sprožili, niso mogli prepričati, da je Janša kriminalce in krivec za vse slabo v Sloveniji, ga na morebitnih izsiljenih novih volitvah ne bodo mogli premagati. Še več, če jih skličejo hkrati z občinskimi, bodo pogoreli na celi črti.
  Vprašati se je potrebno: ali lahko v jeseni pričakujemo zimo, ali zgodnjo pomlad?

  • anzek

   Hvala Slovenka za priloženo fantastično povolilno analizo stanja v SLO.

   Sam nimam časa, da bi brskal po spletu za zanimivimi članki.

 • Slovenka

  Vsi čakamo, kako se bo končala povolilna kolobocija.

  Za desnico je seveda razočaranje, da desni blok ni dobil potrebne večine, da bi sam sestavil vlado, toda tudi položaj levice ni ugoden. Šest šibkih, prepirljivih, nesposobnih strank na kupu, ki naj bi vodile vlado. Malo Morgen. Da ne govorimo o sramoti, ki se jim obeta v očeh vseh poštenih Slovencev. V državo nam cepajo migranti, na področju zdravstva razsulo, pravni nered, prenizke plače, odliv ljudi v tujino in še bi lahko naštevala. Kako bodo reševali nakopičene težave? Ljudje imajo vsega dosti, sovraštvo proti Janši je izgubilo mobilizacijski naboj, levica nima več 2/3 večine, SDS ne morejo več demonizirati,
  težka bo.

  Ni drugega, kot da mirno počakamo. Tudi če levica bo sestavila vlado, je lahko desnica vseeno zadovoljna. 3. 6. se je Slovenija zasukala na desno. Ta zasuk se zdi na prvi pogled neznaten, toda v teku časa bo ta zasuk vedno bolj očiten. ČAS DELA ZA DESNICO!

 • šmentanamuha

  Šarcu ne bo uspelo iz enega razloga in ta je, da se Sloveniji obeta v tem mandatu vodenje EU. In nihče od vrhovnih politikov EU ne bo dovolil, da bi ta položaj zasedel nekdo, ki ni niti zmagovalec volitev in ima za 50% manjšo podporo volivcev od dejanskega zmagovalca, vsega skupaj komaj 12 %.

  Strici iz EU nas bodo malo pustili, da vidijo, če se lahko sami zmenimo, če pa ne bo šlo, bo prišla depeša z navodili ali Janša ali nove volitve. To bodo dali vedeti tudi Cerarju, ki zdaj še vedno opravlja tekoče posle predsednika vlade. In prav Cerar bo tisti, ki bo odločil:
  1. Če bo šel z Janšo v vlado, se mu obeta naslednjih udobnih nekaj let na poziciji moči, katere se je pravkar navadil, (jaz predvidevam, da se bo uresničil ta scenarij)
  2. sicer bodo kmalu ponovne volitve, na katerih pa tvegajo prav tile rokovnjači s Šarcem na čelu, ki poskušajo spodnesti stol zmagovalcu. In Evropa to vidi. Tko da Šarec, fuck off, odjebi povzpetnik zahojeni.
  Šarec se je pokazal kot zelo neinteligenten človek, tako da me tistih njegovih 6 popravnih izpitov na lesarski šoli prav nič ne preseneča. Njegovi volivci niso daleč stran od njegove pameti. Keri bumbarji …jao …

  Zdaj nam preostane samo, da začnemo pobirati stave, kateri scenarij se bo uresničil: prvi ali drugi.

  • Lustrator

   Bo kar držalo ja.

 • janko

  Veselim se SNSa, da je prišel v parlament! Jelinčič jim bo pa vedno povedal, direktno in mastno, sveže, V FRIS, kar jim gre, vsakokrat! To me veseli!

 • Kapodistrias

  Da je politika Pogorelca napačna? Ne samo to, je katastrofalna! Če se NSI tega kretena ne znebi, je kmalu ne bo več v parlamentu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!