Če bi se novinarji Večera spoznali na ekonomijo, ne bi bili na Večeru

Foto: STA

Naj razčistimo takoj na začetku. Politična stranka je pravna oseba zasebnega prava, kar pomeni, da ji denimo za naročila ni treba objavljati javnih razpisov, da si lahko sposoja denar. In slednje je problematiziral današnji Večer. A lepo po vrsti. Zakaj si je SDS sposodila denar pri zasebnici, je izključno njen problem. Medijem sicer nihče ne odreka pravice, da o tem pišejo, toda malodane kriminaliziranje klasične posojilne pogodbe je ne samo sprevrženo, ampak kaže na popolno nerazumevanje povsem normalnih poslovnih odnosov v razvitih demokracijah. Vprašljiva naj bi bila predvsem nizka (2-odstotna) obrestna mera, po kateri si je največja opozicijska stranka sposodila denar pri zasebnici.

Zdaj pa pozor! Večer problematizira, kaj zasebnica počne s svojim denarjem. Zasebnica lahko s svojim denarjem počne karkoli želi: si kupi avto pri najdražjem posredniku; si privošči najdražje potovanje na Maldive, čeprav bi pri konkurenčni turistični agenciji plačala manj; lahko gre v restavracijo, si naroči jastoga in ga preplača, saj ima sosednji gostinec za pol manjše cene. Lahko pa tudi posodi denar, in to komurkoli želi. Ali bo njena obrestna mera 2, 4 ali 6 odstotkov, je izključno njena stvar. Ali bi SDS ponujeno obrestno mero sprejela, je prav tako izključno zadeva stranke. Očitno je bila obrestna mera dobra, zato je SDS sprejela ponudbo, in to na predlog podjetja, katerega delež je zastavila za njegovo zavarovanje.

Zasebnika si lahko med seboj posojata denar tudi brez kakršnekoli posojilne pogodbe. Tega ni treba nikomur opravičevati. Beseda v poslovnem svetu nekaj velja. A ker je SDS vendarle politična stranka, po javnomnenjskih raziskavah na prvem mestu, in v tej državi (ki ni normalna) najbolj na udaru, čeprav je opozicijska stranka, ki nima ne izvršne ne zakonodajne moči, so sklenili povsem običajno posojilno pogodbo, s tem da je zasebnica svojo terjatev zavarovala z deležem SDS, ki ga ima ta v zasebnem podjetju. Poleg tega je bila pogodba (po črki predpisov) javno objavljena. V čem je torej težava?

Foto: STA

Ampak oglejmo si nekatere očitke Večera, pa bo vsakemu zdravorazumskemu človeku takoj jasno, da štajerski dnevnik živi v milnem mehurčku socializma. Kaj je o socialistih dejal Friedrich Hayek, pa vsi vemo: “Če bi se socialisti spoznali na ekonomijo, ne bi bili socialisti.”

1. Sumljivo posojilo
“Sumljivih finančnih operacij, povezanih s SDS in z Janezom Janšo, je že veliko, najnovejše skoraj polmilijonsko posojilo je le zadnja od tovrstnih zgodb, ki mečejo slabo luč na transparentnost poslovanja opozicijskega liderja in stranke, ki jo vodi več kot dve desetletji.”

Mi lahko nekdo razloži, kaj je spornega, če zasebnik A posodi denar zasebniku B? Za to posojilo je bila sklenjena pogodba, posojilo je zavarovano. Kako bi lahko bilo še bolj transparentno?

2. Nesprejemljiva obrestna mera
“Celoten znesek posojila je obrestovan z nespremenljivo 2-odstotno letno obrestno mero, katere plačilo zapade ob vračilu glavnice.”

Hm, katera obrestna mera pri posojilni pogodbi med dvema zasebnikoma pa bi bila sprejemljiva? Ali tista, ki bi se zdela prava časniku Večer? Ali tista, ki bi jo določila država? Ali mogoče tista, ki se oblikuje na trgu? Pomislite vendar, za božjo voljo, kaj pišete!

3. Neodzivnost
“Vendar nam tega včeraj pri SDS niso pojasnili. Prav tako smo ostali brez odgovorov na ostala vprašanja.”

Pravna oseba zasebnega prava ni dolžna nikomur nič pojasnjevati. Večer seveda lahko to napiše kot zanimivost, neodzivnost pa ne more biti sporna, ker gre za svobodno odločitev zasebnika, ali bo odgovarjal ali ne.

4. Poslovni interes
“Iz elementov pogodbe je namreč razvidno, da Đuđićeva ekonomskega oziroma poslovnega interesa pri tem poslu očitno nima.”

Ta je ena boljših. Zasebnik lahko svoj denar posodi iz kateregakoli razloga in tega ni dolžan nikomur pojasnjevati. Lahko ga posodi, ker je vstal z desno in ne z levo nogo.

5. Zavarovanost posojila
“Drugič, posojilo je tudi slabo zavarovano. Ne samo s fiksno obrestno mero in s tem, da se obresti ne plačujejo sproti, temveč tudi z manjšinskim deležem založbe Nova obzorja, ki je leta 2016 ustvarila vsega dobrih 5.000 evrov dobička.”

Kako bo svoje posojilo zavaroval, je izključna stvar zasebnika, nikakor pa ne časnika Večer, države ali kogarkoli drugega. Lahko posojila sploh ne bi zavaroval, pa ne bi bilo prav nič spornega. Še enkrat je treba jasno in glasno poudariti: posojilna pogodba je bila sklenjena med zasebnikom in pravno osebo zasebnega prava. Se pravi − med dvema zasebnikoma. Kako bosta uredila medsebojna poslovna razmerja, je njuna stvar. Ampak to levičarjem očitno nikakor ne prodre v možgane.

6. Cenitev
“Poleg tega, da s posojilno pogodbo ni bila opravljena cenitev Novih obzorij.”

Za božjo voljo, ko posameznik prodaja avto, ga da oceniti pooblaščenemu cenilcu? Ko zasebnik prodaja svoje podjetje, mora imeti cenitev ali kaj? Zakaj neki bi morala SDS opraviti cenitev?

7. Davčna oaza
“In kar najbolj bode v oči, je to, da je stranka SDS posojilo sklenila pri osebi, ki prihaja iz Republike srbske, torej nekakšne davčne oaze.”

Veste, kje se trguje z nafto? Prek davčnih oaz. Če tudi slovenske naftne družbe tega ne bi počele tako, v Sloveniji ne bi imeli bencina ali pa bi bil še enkrat dražji.

8. Banke
“A tega ni storila pri kateri od bank.”

Zakaj neki bi si morala SDS denar sposoditi v banki? Si ga ne sme pri posamezniku ali podjetju? Očitno je bila ponudba zasebnika boljša od bančne ponudbe.

Dragi “večerovci”, pri vas je očitno ves čas večer, tema. Pojdite spat, se naspite in zbudite trezni. SDS nima kode PIN za bankomat, ki se imenuje NLB, niti ni Miki Miška ali Jaka Racman, katerima bi Iranec na podlagi fiktivnih poslov nakazoval milijonske provizije. SDS je politična stranka, pravna oseba zasebnega prava, ki si je pač denar sposodila na trgu, od zasebnika, kjer je očitno dobila najboljšo ponudbo. Veste, ekonomija je, drznem si reči, v osnovi zelo enostavna znanost, saj večina njene celotne filozofije temelji na dveh trivialnih zakonih: zakonu ponudbe in zakonu povpraševanja. Ampak socialisti, ki očitno živijo v nekem vzporednem svetu, stvari radi zapletejo in prihajajo do čudnih sklepov. Zato socialistično gospodarstvo nikjer in nikoli ni bilo uspešno, zato so teze socialističnih piscev razumljive samo njim, zdravorazumskemu človeku pa nikoli.

Za konec parafrazirajmo Hayekovo misel: Če bi se novinarji Večera spoznali na ekonomijo, ne bi bili na Večeru.

Jože Biščak

 • francelj3

  Nesprejemljiva 2-odstotna obrestna mera? Jaz bi jo z veseljem sprejel, če bi jemal kredit. Tile časnikarji so pa res kekci. Sicer pa, za mlatenje po gospodu Janši je dober vsak cepec, kajne?

  • rabbit

   Jaz tudi za 40.000 na banki dobiš reci in piši 1 euro na leto.

  • zokispoki

   Komunajzarski majmuni, Himmelfartskommando 571, hlapci male , plavooke barabe, so zaceli nabijati kot nori. Kar naj. Tokrat ne bo funkcioniralo, ce se ne motim. Hehehe, ma ne mores verjeti, kaksni imbecili so to !

 • Mitja Kunstelj

  Bišči, pa ne, da si prestopil med norce? A se nič več ne treseš? Kid namreč ne spi :)

  • siap

   Si danes spet na škartu, jebemti, ko si jokcal na Lentu,..khmm nobene korajže, nda??
   khmm, kakšne obresti si ti oz. tvoji nadrejeni zaračunavali ob izterjavah??
   Nabavi boljšo robo

   pusa pussy

  • rabbit

   A knjigica je že napisana. A dinarčke si že vrnil.

 • domovina mili dom

  Komunisti so se spet razkrili. To pomeni, da ravno to počno oni.

 • hribovc
  • Miro Jereb

   Pa v SLO je največji goljuf vlada….

 • Soave

  + + + + + + + + brez nadaljnega komentarja !

 • Nora24wc

  A ko rabite keš, so pa čefurji in balkanci dobri ? Keri hinavci, jao jao…..

 • Nora24wc

  aja pa še kršite zakon:

  5. odstavek 22. člena Zakona o političnih strankah: Stranke lahko
  pridobivajo posojila samo pri bankah in posojilnicah, pod enakimi pogoji
  kot druge pravne osebe. Posojilo lahko stranka pridobi tudi pri fizični
  osebi, pod pogojem, da je posojilna pogodba sklenjena v pisni obliki. V
  posojilni pogodbi morajo biti poleg imena, priimka, podatka o višini,
  obrestni meri in odplačilni dobi posojila zaradi zagotavljanja
  zakonitosti finančnega poslovanja stranke po tem zakonu navedeni tudi
  podatki o datumu rojstva in naslovu fizične osebe. Višina posojila
  posamične fizične osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto
  mesečne plače letno. Dana posojila se ne štejejo za financiranje strank
  po tem zakonu.

  Upam, da ustrezni organi že ukrepajo :)))

  • rabbit

   Pogodba je objavljena na AJPESU kaj torej SDS krši. Pa nehaj mlatit prazno slamo kot jugo nostalgik Roman Jaklić ali pa se skrivaš pod tem nadimkom.

   • macon

    Hja, na prvi pogled očitno kršijo višino posojila, ker je znesek višji od desetkratnika letne povprečne bruto plače.

    • rabbit

     Se pravi bruto mesečne plače mesečno je pa pogodba za dve leti. Pa krat 10

     • Ne dve leti, višina posojila, posojilo, ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače letno. In vseeno a je za posojilo dogovorjen čas vrnitve 8 mesecev ali pa 3 leta.

     • Primosio

      Kakorkoli, znesek ne gre skupaj z zakonsko določbo!

     • rabbit

      Kaj pa če jo je posodilo podjetje?

     • Mirnik Aleš

      ja, you digged down into the rabbit hole, nikjer ni določeno za kateri dohodek oz. s strani koga gre (katere države).

  • Višina kredita ti je sporna?

  • Gašper

   Jaz upam na odgovor na tvoj komentar :D

 • samotoje

  Umno razmišljanje slovenskega novinarja anno domini 2018: vse je naše. Mi smo tudi naši. SDS ni naša. Torej bum po vragu. S čim? S samoupravnim socializmom menda.

 • moat

  Seveda Biščak ni pojasnil, kaj bi lahko dejansko pomenilo posojilo: “…ali gre za fiktivno posojilo, s katerim bi se lahko na primer prikril izvor gotovine in s katerim bi se v SDS izognili plačilu davka,” se npr. sprašujejo v Večeru? Torej, lahko, da ima SDS denar s vprašljivim izvorom in je tako le najela fiktivno posojilo. Če je Biščak toliko razpredal z opravičevanji, zakaj ni pojasnil tega, kar je dejansko lahko sporno. Poleg tega je sporno, da založba Nova obzorja (v lasti SDS) ni bila pred najetjem posojilom vrednostno ocenjena. Seveda je nenavadno tudi to, da je stranka SDS posojilo najela pri osebi, ki prihaja iz Republike srbske, torej jugo davčne oaze. Posojilodajalka pa naj bi bila podjetnica v Sloveniji in je njena družba Moj kafein svoje zadnje letno poročilo Ajpesu oddala za leto 2015, torej preden je Đuđićeva sploh vstopila v lastništvo družbe. In družba je od oktobra lani v postopku izbrisa. Leta 2015 je sicer družba izkazala 231.796 evrov prihodkov od prodaje, medtem ko je dobiček znašal dobrih 50 tisočakov. Tako o tem v Večeru in kar je tudi zanimivo, kajne? Torej od kod Đurićevi sploh denar in kakšen je njegov izvor?
  No, več o tem si lahko preberete na https://www.vecer.com/kdo-je-32-letnica-ki-je-jansevi-sds-posodila-450-000-evrov-6379701 in http://www.24ur.com/novice/slovenija/nenavadno-posojilo-stranke-sds-od-32-letnice-iz-bih-najeli-kar-450-000-evrov-kredita.html. In ne spreglejte komenjarjev, res.

  • rabbit

   Poslušaj kako lahko fiktivno posojilo legalno pride na račun posojilojemalke (SDS) iz računa posojilodajalke.

   • moat

    Da je, če je in kako je denar prišel na kreditodajalkin račun in nato odšel na račun stranke SDS ne vem in za fiktivno posojilo niti ni tako važno. Če gre za fiktivno posojilo to v bistvu pomeni, da je stranka SDS uporabila denar, katerega izvor ni znan, posojilodajalka pa je ta isti denar nakazala na račun SDS in tako dala stranki fiktivno posojilo. Pravim če je bilo fiktivno posojilo, potem je to to.

  • rabbit

   Kaj te pa briga od kod je denar delaj pa ga boš lahko še ti posodil in zaslužil 18000 evrov.

   • moat

    Hja, gre se za kredibilnost stranke. Sicer pa imate prav, ta tako ali tako ni več važna, ker kredibilnosti že dolgo ni. Enako je pri levici, res.

  • Franc Šink

   Daj drži gobec Samo iskreni stisk roke nekaj velja!!

 • Primosio

  Spoštovani novinar, g. Jože Biščak! Zdaj pa takole, nehajte zavajati bralce vašega portala. Odprite Zakon o političnmih strankah, najdite 22. člen in pazljivo preberite 5. odstavek. Da se ne boste preveč utrudili, vam ga citiram: “Stranke lahko pridobivajo posojila samo pri bankah in posojilnicah, pod enakimi pogoji kot druge pravne osebe. Posojilo lahko stranka pridobi tudi pri fizični osebi, pod pogojem, da je posojilna pogodba sklenjena v pisni obliki. V posojilni pogodbi morajo biti poleg imena, priimka, podatka o višini, obrestni meri in odplačilni dobi posojila zaradi zagotavljanja zakonitosti finančnega poslovanja stranke po tem zakonu navedeni tudi podatki o datumu rojstva in naslovu fizične osebe. Višina posojila posamične fizične osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače letno. Dana posojila se ne štejejo za financiranje strank po tem zakonu.” Predpisana globa za stranko je od 6.000 do 30.000 EUR. Kazni izreka inšpektorat za notranje zadeve in NE, TO NI POLITIČNI KONSTRUKT. TO JE EVIDENTNA KRŠITEV ZAKONA!

  • Korenjak

   Kje je po tvoje evidentna kršitev citiranega zakona….? Kako se kršitev izkazuje….? Lahko opišeš malo prosim? Kaj so pri SDS naredili, da naj bi po tvoje evidentno kršili zakon. Prosim, opiši malo to evidentnost, na to si namreč pri citiranju zakona pozabil.

   • Občasni Komentator

    Znesek posojila naj bi presegal desetkratnik povprečne bruto mesečne plače letno. O tej kršitvi govori, ker si je SDS sposodil 450.000 EUR. Zato sem gor zapisal, da SDS preprosto mora odgovoriti, kako to razlaga. To je politična korektnost. Zdi se mi malo smešno, da SDS izkorišča ta portal, demokracijo in tudi skandal24, da napade tiste, ki so ta rkedit razkrili – VEČER. Se strinjam, da so mainstream mediji pod lupo vlade, da je Večer levi itn., ampak to je približno enaka metodologija, ki jo uporabljajo levi. Napad, ker si nekdo drzne zastavljati vprašanja in misliti s svojo glavo.

    • joza joza13

     So pač spisali 25 identičnih pogodb, katere so potem povzeli v eni pogodbi – katero so objavili?
     Ali v zakonu piše, da tega ne smeš?
     Ne piše.

     Javni uslužbenci, ki tukaj v večini komentirate, nimate POJMA o POJMU, kaj je npr v podjetništvu, gospodarstvu (v računovodstvu) vse mogoče in tudi sprejemljivo mogoče. Večina vas se itak ves čas samo čudite, razumete pa itak ne.
     Z zakonskimi omejitvami in obremenitvami realnega sektorja je danes podjetje mogoče pri življenju obdržati zgolj, če si pravno&računovodsko kreativen, hkrati pa moraš imeti nekaj med nogami – večslojno tveganje je sestavni del posla. Poznam tudi in predvsem dame, katerih korajža in kreativnost sta neverjetni… včasih se zgrozim nad njimi. Preživijo pa in to zelo dobro!

     • dež

      Najeli so 3 kredite po 150 K€ (2017,18,19), kar je v skladu z zakonodajo.

     • joza joza13

      No, fajn.
      Kaj pa bi še radi fištravčevi?
      Pa še kost so dobili – gratis.

     • Občasni Komentator

      joza na kratko- ne serji. Imam d.o.o. in sem v 15-ih letih ustvaril cca. 2000000 prometa z ZDA. Ne nalagaj meni o javnem sektorju in ne vem čem. Preberi moje komentarje in boš videl, da sem točno to zapisal, da bi sam to naredil, če bi ponudba bila boljša. Skratka ne soli pamet po nepotrebnem, ker si preveč pokroviteljski.

     • joza joza13

      Nikoli nisem bil pokroviteljski, to ni moj stil. Če že razpravljam o neki temi, to pomeni, da jo poznam.
      Tvoja referenca o 2 mio prometa z USA… € ali $ je bolj švoh.
      Ko boš to uspel v enem letu realizirati, takrat pa to ponovno sporoči in te bom vprašal le… kolikšen imaš rvc?
      Ponovim…v poslu je kreativnost najpomembnejša in to v vseh segmentih poslovsnja – to je bila moja (nepokroviteljska) izjava.
      Žal ti ne morem zapisati s čim se ukvarjam, sem pa v poslu cca 25 let.
      Poslovanje z Ameri mi je domače…
      L.P.

     • Občasni Komentator

      Pa še nekaj takšno izigravanje zakonodaje kot ga uvodoma navajaš je isto, kar so počeli levi glede financiranja šolstva, in smo prav vsi rekli, da se tako ne dela, da je to podsmehovanje zakonu…

   • Primosio

    Višina posojila posamične fizične osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače letno. Še kaj?Kaj so naredili? Sklenili so pogodbo, v nasprotju z zgornjo določbo.

   • Primosio

    Povprečna bruto plača v SLO je bila avgusta 2017 1.613,62 EUR. Kje je zdaj matematika.

   • Primosio

    Za oktober je znesek 1.621,46 EUR.

  • goldhorn

   Saj imajo pri Večeru kopijo posojilne pogodbe. Kje vidiš ti nepravilnosti?

   • Primosio

    V višini posojila. Višina posojila posamične fizične osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače letno.

   • Primosio

    Povprečna bruto plača v SLO je bila avgusta 2017 1.613,62 EUR. Torej?!

    • dež

     1600 € x 12 mesecev x 10 = 192 000 €, na leto x 3 leta = 576 K€. Drži ?

     • Primosio

      Tako je, govora je o znesku na letni ravni. 192.000 EUR je velikooo manj kot 450.000 EUR. Drži?

     • dež

      192 000 € je več kot 150 000 €, kolikor kredita so najeli v 1 letu.

     • Primosio

      A, evo, je veliko vodja že sproduciral odgovore.

     • tzt

      Bebec, preberi si pogodbo in potem klaftraj idiotizme. V koliko letih so najeli finančna sredstva v višini 450 k€? Bo šlo?

 • Duhec

  Za opozicijo bo dovolj, vladali pa več nikoli ne boste…

 • test

  V SLO se nihce ne spozna ne na ekonomijo ne na gospodarstvo, kaj sele, da bi vedeli, kako se upravlja trajnostno s podjetji. Vse bazira smo na instant razmisljanju iz danes na jutri, ne obstajajo nobeni plani. To na zalost spoznas, ko prides v SLO po 10 letih dela v tujini. To drzavo vodijo sami nesposobnezi, ali pa enostavno ljudje, ki bi morali nujno na solanje ter po delovne izkusnje v tujino, da bi sploh razumeli podjetnistvo. To kar imamo trenutno v SLO ni nic drugega, kot nekaksen socializem 2.0, ki nima s kapitalizmom nobenega opravka.

  Univerze namesto, da bi suportirale gospodarstvo z znanjem in kadrom, se gredo neke raziskave, za katere se sami ne vedo, kaj prav zaprav zelijo z njimi. Njihovi programi so nerazpoznavni, profesorji pa namesto, da bi upravljali s katedrami tako, kot njihovi nemski kolegi – torej v stilu managiranja – in sluzili denar na trziscu, za njih in njihovo delovanje odloajo neki centralisticni organi, kateri se sami zase ne vedo, kaj je njihova naloga … razen tega, da oni dajo denar, odni odlocijo in oni selktirajo, kdo bo profesor. Rezultat tega so Univerze, ki se se zmeraj ukvarjajo s stvarmi, ki so ze zdavnaj v gospudarstvu neaktualne in postavljajo SLO na rob razvitih drzav.

  Razni instituti na celu z JS so sami sebi v name in leglo korupcije ter ljudi, ki sploh ne vedo, kaj je njihova naloga, sama podjetja pa vodijo ljudje (tipicen primer Bobinac), ki v nekem zahodnem gospodarstvu nebi prilezel niti do teamleiterja. Pomenljiv je amrec komentar enega raziskovalca iz JS, ki je rekel, da je nemska znanstvena sfera izrabljena zato, da daje prednost industriji, po druugi strani pa se nihce ne ukvarja s stem, da bi znal izracunat razdaljo med planeti.

  Tako je to, ko drzavo vodijo popolni telebani s socialisticnim pedigrejem. Rezultat so place, ki niso vredne niti pljunka, temu primerni so izdelki, ki se prodajajo se samo se kot TIR3 ter na vzhod mogoce kot TIR1.

 • macon

  “2. Nesprejemljiva obrestna mera
  “Celoten znesek posojila je obrestovan z nespremenljivo 2-odstotno letno obrestno mero, katere plačilo zapade ob vračilu glavnice.”

  Hm, katera obrestna mera pri posojilni pogodbi med dvema zasebnikoma pa bi bila sprejemljiva?”

  Tule je brkljanje med nesprejemljivo in nespremenljivo (fiksno) obrestno mero.

  • Občasni Komentator

   Nista 2 zasebnika. Fizična oseba in pravna oseba (ZASEBNIK; SDS)

 • VIKTORE

  Je res tako preprosto in pošteno ? Nisem finančni strokovnjak zato res ne morem soditi o primernosti te transakcije SDSa. Sem pa globoko preprčan, da je daleč od poštenih namenov in čistih računov. Kje so pravosodni organi in FURS ter podobne inštitucije, ki so takoj pozorne na navadne državljane, medtem ko nas neka stranka s svojim vodjem vodi za nos že od začetka njenega nastanka, ki tudi ni bil legalen, ali vsaj ne etičen. Kako dolgo bomo še priče vsem tem dejanjem, ki mečejo nelepo luč na poslovanje stranke in nenega šefa(če že ne zanemarimo bedno podkupovanje starih pohodnikov pred sodiščem:sendiči in pijače….Kdaj se bo nehal ta balkanizem, ki bi se ga lahko vsi sramovali, da to dopuščamo in spremljamo le s prezirom. Ali poklicane in plačane inštitucije res dopuščajo takšnim političnim pridaničem popolnoma vse ? Ali res ni človeka ali organa, ki bi to končno presekal in akterje za vedno postavil tja, kamor že davno sodijo, vsekakor pa ne v parlament ! Sramotno za vlado in Slvence, ki bi imeli moč, da napravijo konec tej sramoti žongliranja z denarjem neznanega oz. sumljivega izvora, pa se le umikajo in hahljajo.

  • Korenjak

   Če sam priznaš, da nisi strokovnjak, poleg tega ne poznaš zadeve drugače, kot preko režimskega trobila Večer (ideološka pralnica možganov s tradicijo že od 1945), zakaj se potem v nadaljevanju tako besno zgražaš nad tem, na kar se ne in kar ne poznaš? :-)

   Levičarji imate intelektualni domet Cimerotića.

   • Občasni Komentator

    Korenjak a ti si strokovnjak?
    Če se sklicuješ na nogometaša – ta je Cimirotić.
    Argumenta pa nisi podal nobenega o tem kar uvodoma sprašuje VIKTORE. Je res tako preprosto in pošteno? Tvoja edina logika je v tem, da on ne sme imeti mnenja niti vprašanj, ker misli drugače kot ti. Kje sem že slišal takšne pristope? A ja sej res…na kurchevi levici.

    • dež

     Če parlamentarna stranka manj kot pol leta pred volitvami na AJPES javno objavi kreditno pogodbo za pol milijona € obstaja zelo velika verjetnost, da z njo ni nič narobe. In verjetno so se, preden so se za kredit odločili, o tem posvetovali s financarji in pravniki.

     • Občasni Komentator

      ja sodiče je reklo, da je Novič verjetno umoril Jamnika, ni pa nujno to tudi res a ne. Naj podajo pojasnila, čemu tak problem okrog tega.

    • Korenjak

     Ja, sem strokovnjak za zdravo logiko.:-) VIKTORE ne sprašuje ničesar, kar preberi…. Preprosto trdi, da ni strokovnjak in da zadeve ne pozna, nato pa na dolgo in široko nabija, kako vse skupaj smrdi.

     To je približna tako, kot da bi dejal, da sicer nisem strokovnjak za duševno zdravje, ampak ti in VIKTORE sta nedvomno duševno bolana.

     Čisto v slogu Cimeritića.

   • rabbit

    Starši pa ata pa mama pa taki debilizmi.

   • Stajerka

    ja, hudič je, če te boli koleno na nogi…….

 • Korenjak

  Naslov bi se bolj natančno lahko glasil: “Če bi se novinarji Večera spoznali na novinarstvo, ne bi billi pri Večeru”.

  • Franjo Trojner

   Eh ni jim za zamerit so pač bolj usposobljeni za pisanje člankov o tehnikah ribolova in spoznajo se na agrar, vrtičkanje, pa tudi kulinariko , na trgu Leona Štuklja radi kaki kotl golaža skuhajo, po sili nič krvi pokrivajo tudi poročanje iz spontanih MB fstaj in to je to.
   Mater ste vsi sami nergači in z ničemer nikoli zadovoljni, vsi ja ne morejo biti za vse. Na Večeru si res malce po svoje razlagajo, ekonomijo, pravo, našo zunanjo in notranjo politiko, od tujih jim še posebej Trumpova dela preglavice, toda visoko profesionalni in popolnoma neodvisni, da te kr noter potegne so pri objavi osmrtnic. Edino kar jim jaz malce zamerim je, da pogosto Zahoviča narobe razumejo in to začuda samo takrat, ko Maribor ni prvak ali ne tekmuje ligi UEFA.

  • rabbit

   Ti pri Večeru, Delu , Dnevniku in Mladini bi bili vsi brezposelni če bi v Sloveniji deloval trg, tako pa dobijo finančne injekcije od tistih, ki jih ščitijo.

  • rrrrr

   Da se Večer spozna na novinarstvo?…. Ravno nasprotno. Na Večeru so ravno zato, ker se ne spoznajo na novinarstvo.
   Večer je kot novinarski krožek na Osnovni šoli s prilagojenim programom ,,Majda Potrata”, Maribor, Titova 25..

 • test

  Ce zeli clovek slisati, kaj pomeni neumno nabijanje v tri p.m. naj poslusa vcerajsnji vv faktor in Peternaca;
  https://www.youtube.com/watch?v=LeDwXnROrEs

  clovek pride leta 2017 z idejo, da bi moral delnice Gorenja kupit Slovenec zato, da nam ga ne vzamejo Hrvati. Ker je v podjetju zaposlenih 6000 ljudi, katerim potem grozi izguba delovnih mest.

  Mislim WTF?!?!, clovek se vprasa, ce se tip cinicno norcuje, ali je SD agitator ali pa enostvano neizobrazen. Zanjveretneje kombnacija drugega in tretjega.

  Vsak normalen clovek gre in kupi delnice tistega podjtja, ki prosperira. To, da Bobinac ni kos svoji fukciji, je ze videti iz lune. Znamka Gorenje je povsem neprepoznavna, clovek sploh ne ve, kateri segment kupcev nagovarja.

 • Občasni Komentator

  sam sem mnenja, da si vsak sposodi denar tam, kjer je to najbolj ugodno. Torej tudi stranka. Če bi kot lastnik d.o.o. vedel, da ponuja dotična gospa kredite za pravne osebe v SLO bi vsekakor preveril njeno ponudbo. In ja…zakaj se ne bi odločil za njo. Sicer je to za stranko ranga SDS res malo čudno. Žalostno je, da v Sloveniji desnica pravzaprav nima nobenega resnega kapitala, in da za pičlih pol milijona mora največja desna stranka v neko kvazi državo RS (pa ne mislim Republiko Slovenijo :)). Vsekakor pa velja prebrati tudi ta članek v dnevniku https://www.dnevnik.si/1042797336/slovenija/sds-si-je-sposodila-450-tisoc-evrov-od-32letnice-iz-republike-srbske-ti-opozarja-na-morebitno-nezakonitost-posojila , ker se mi vseeno zdi, da bi lahko SDS podala pojasnila na vprašanja, ki jih tam zastavljajo. Skratka enaka merila za vse.

 • črnaovca

  Največja opozicijska stranka SDS je posojilo najela pri osebi, ki je povezana z mednarodno mrežo za utajo davkov. Naše analize v zadnjem mesecu so pokazale, da je v njej izginilo najmanj 1,3 milijona evrov davkoplačevalskega denarja.
  Ti se pa spoznajo na ekonomijo!

 • Antonius

  Če bi se režimski NOVINARJI na kaj sploh spoznali, jim ne bi bilo treba klečeplaziti za Kučanovimi.

 • Franc Šink

  Problem je nastal, ker si pogodbena stranka ni pridobila dovoljenja murgeljske mafije.Samo pri nas se sme sposojati denar in to po obrestni meri ki jo določimo MI.

 • Božobožo

  Denar od Patrije se vrača domov. SDS mafija itak.

  • sprehajalec

   Božo, ko je Slovenija posodila grčiji 264 milijona, je zanj dobila 21 mil. obresti. Ker si je pa znesek izposodila, je pa zanj plačala 70 milijonov obresti.

   Pa še ni konec Božo. Otroci pa lačni v šolah pod levičarji.

 • Janez

  SDS mafija bi vladala, pa še legalnega kredita ne znajo najeti.

  • sprehajalec

   Saj le levičarji ne znate normalnega najeti. vse preplačano….

  • Olga_10

   Mislite SD mafijo, s Kučanom na čelu, DeSUS, ZL, SMC in celo Pahorja, ki so “gledali” in organizirali pranje terorističnega denarja? Ki nas dnevno ropajo?

   • Primosio

    Tukaj se zdaj o Janezu pogovarjamo. O Milanu ste pri drugih člankih že vse povedali, tako da ga dajmo za trenutek na stran.

    • Olga_10

     Levičarji svoj kriminal vedno zvracate na druge!
     V vsaki normalni državi se ukvarjajo z vlado in ne z opozicijo! Ukvarjajo se z davkoplacevalskim denarjem (nas vseh) in ne z zasebnimi posojili!

     • Primosio

      Š enkrat, na Milana dnevno zlivate hektolitre gnojnice. V temu članku so Janez dobili pri kršenju zakona o političnih strankah. Je tak človek še lahko vodja opozicije?

     • Korenjak

      V čem pa se kaže kršenje zakona o politični strankah ali pa spet prazno nabijanje leftardov?

     • Primosio

      Sem že večkrat napisal pod ta članek….višina kredita.

     • Olga_10

      Milan Kučan si zasluži kot šef komunistične partije in Udbe, dosmrtni zapor, zaradi zločinov v imenu komunizma! Perković in Mustać, Kučanova stanovska kolega že sedita v Nemčiji! Eden je na Hrvaškem storil samomor!
      Kučan čepi za vsemi političnimi procesi v zvezi z opozicijo! Je veleizdajalec Slovenije, zaradi razorožitve teritorialne obrambe in si zasluži še en dosmrtni zapor!
      To, kaj dela stranka s svojim denarjem, ni stvar davkoplačevalcev!
      Ravno “tak človek” kot Janša, je vreden zaupanja, saj se bori za Slovenijo in se ne skriva niti tedaj, ko ga zaradi laži in podtikanj levičarjev s Kučanom na čelu, zaprejo! Pa poglejte Cekuti! Kam se je skril pred štiriletno kaznijo? V BiH! Zdaj se pa skriva kot Ahmad na psihiatriji v Celju!

 • Stajerka

  hahaha…..pa poglejmo nekaj naključij, ki so v Slolandiji NEMOGOČA……ampak je že večini jasno, da vedno znova in znova uporabljajo enako taktiko…..
  – včeraj Delo objavi rezultate ankete
  – danes je v DZ ustavna obtožba proti Cerarju
  – včeraj je oproščen Zalar, ki naklada o političnem tožilstvu
  – za novega leta dan nas je Cerar zadolžil za 1,5 milijarde po ugodni obrestni meri – KDAJ bo odgovarjal za višino glavnice in predvsem za NIZKO obrestno mero
  – istočasno beremo, da Hrvatje javno priznavajo o veliko bolj verjetnem dogovoru s slovensko desnico kot levico
  – Večer je zasidrala bivša FOP tv-jeveka, z namenom in ciljem…….predvidevam, da tudi dobro plačanem…
  – KJE je bil Večer ob lanskih novicah o 3 MILIJONSKEM FINANCIRANJU/DOTACIJI stranki SMC iz hrvaške prestolnice???

  ne se sekirat, tudi Večer bi bilo potrebno preverit, KAKO je sploh možno, da ta cajtung hiša se stoji na temeljih…….prodaja pada, splet žalost – je pa kar nekaj veliki vprašajev…….

 • sprehajalec

  “Celoten znesek posojila je obrestovan z nespremenljivo 2-odstotno
  letno obrestno mero, katere plačilo zapade ob vračilu glavnice.”

  Nova, ne sekirajte se, ker levičarji nas zadolžujejo po 3,7% v povprečju.

  Hkrati so pa v okviru mehanizma pomoči posodili Grčiji 264 milijonov po 0,17%.

 • Govekar

  Tudi SDSjevcem ni najbolj jasna ekonomija, ne vedo, zakaj se Komunajzer prodaja v Lidlu.

  • Franc Šink

   Zato ker ga je metaforično najlaže uničiti.

 • Krtača 20

  A je to še kaj od orožja ostal za oprat? Al je Cekuta spet kako sliko naslikal? Po moje da bo spet nek neki crknil…

  • Olga_10

   Od orožja je ostalo samo Kučanu, Cekuti pa od Partije! Vse je na LEVICI! KOT VEDNO!

  • dež

   Tu si malo v zmoti, Jurček je biznisiral s Korlom. Za čas njegovega ministrovanja so namesto Jupola uporabljali oljne barve od Cekute.

 • Stajerka

  no……..tak pa kazniva dejanja počne Cerar – ročnost 10 let 1% povsem normalno…..Janša – ročnost 1,5 leta 2% absolutno premalo, kriminalno dejanje……

  Ljubljana, 4. januarja – Država je danes izdala novo 10-letno evrsko obveznico v vrednosti 1,5 milijarde evrov in tako izvedla prvo letošnjo dolgoročno zadolžitev, je poročal Radio Slovenija. Cena zadolževanja je ugodna in je dosegla okoli en odstotek, zbrana sredstva pa naj bi šla za poplačilo dolga, ki zapade.

  pa še nekaj – novinarčkom na Večeru naj nekdo pove, da so ODERUŠKE OBRESTI PO ZAKONU KAZNIVO DEJANJE…….

 • Vojteh Dovč

  Če Janez ne bi imel prstov vmes, bi SDS že davno norel po parlamentu in spraševal kje je to orožje ali kje je ta gotovina…Ker so tudi levaki tiho o tem se mi zdi da so se omastili oboji…

  • Olga_10

   Kučan je naslov osebe, ki je trgovala z orožjem!

   • Vojteh Dovč

    tu si se pa maalo zajebo olga

   • Vojteh Dovč

    Finance SDS in Janeza Janše so vse od orožarske afere naprej zgodba o sumljivih in zakonsko spornih poslih. Tako kot Janez Janša ni zmožen dokazati izvora svojega lastnega premoženja, SDS ne more dokazati, da je 450.000 evro s samo 2 % obrestovanim posojilom popolnoma neznane državljanke Republike srbske nekaj normalnega.«

 • Vojteh Dovč

  kako pa stojimo z zakonom o financiranju političnih strank. a obstaja tudi kaj takega

   • Vojteh Dovč

    kdo bo čital dej ven člen ki to prepoveduje –če

  • centurion

   OSEL, kredit je treba vrniti in SDS ga vrača.
   NLB pa se gre nepovratno FINANCIRANJE levega bloka.
   Bumbar levi, zarukani, nerazgledani, neizobražen in pokvarjen.

   • Vojteh Dovč

    njoko neki druzga sem vrašal pa to patake

 • Miccy

  Ime posojilodajalke zveni, kot bi bila oseba, ki so jih nekateri označevali za “trenirkarje”… Ampak posojilo je res ugodno in v tem primeru se krvna zrnca ne bodo preštevala …

 • Olga_10

  Novinarjem Večera se ni treba spoznati na ekonomijo, saj imajo “botre”, ki jim v zameno za cekine pišejo “članke”, katerih namen je izključno diskreditacija največje opozicijske stranke! Zakaj? Volitve so blizu…Že vsaj 160 krat videno!

  • Olga_10

   “Obresti” dobijo pisuni Večera in druge Murglske kloake v obliki dobro plačanih sinekur!

   • rabbit

    Bi bilo pa zanimivo pogledati v kakšnih vilah, s kakšnimi avtomobili se vozijo in kakšne jahte vozijo ti novinarji, ki v povprečju ne zaslužijo več kot 1000 evrov.

 • Primosio

  Ta članek bi lahko imel tudi naslov: “Če bi se novinarji na Nova24tv spoznali na novinarstvo, ne bi bili na Nova24tv.”

  • janez zorman

   Očitno se bolj spoznajo na novinarstvo, kot večerovci na bančništvo.

   • Primosio

    Ni videti, če niso niti zakona o političnih strankah preverili, preden so se razbisali v bran velikega vodje…

    • Franc Šink

     Potem si slep.

  • centurion

   Če bi bil Primosio normalen, se ne bi javljal iz garažein
   bi pustil psičke pr gmh.

   • Primosio

    Hahaha

   • PLavi-mil

    Točno tako.

 • Jožef

  Bližajo se volitve in odprta je sezona lova na SDS in njenega liderja. Otvoriveni lov “na lisico” so začeli na mariborskem Večeru. A bo to nova Patrija ali pa Mugle pripravljajo še kaj bolj inovativnega. To bomo kmalu izvedeli. Rekli so, da hudoba nikoli ne miruje, posebno aktivna pa je pred vsakokratnimi volitvami in referendumi. Boj med dobrim in zlom bo neizprosen. Na nesrečo nas Slovencev je zadnjih 27 let zlo v veliki prednosti. Le kaj bomo še morali storiti, sa bo tudi na sončni strani Alp zmagalo dobro nad zlom.

 • goldhorn

  Zanimivo koliko novih nickov pod tem člankom…… Leva sekta je začela ofenzivo :)

 • T-Rex

  Danes je levuharka, feministka in liberalka KAJA SAJOVIC objavila verjetno najdaljši članek v zgodovini RTV v katerem se zgraža nad Trumpovo vilo na Floridi. Je pa pozabila omeniti , da je njen idol, Josip Broz Tito na katerega si sigurno drgne svojo smrdljivo in kosmato levičarsko pizdo, imel v lasti ogromno vil, svoj vlak, svoje letalo, svoj otok, več jaht in kolekcijo najdražjih avtov za tisti čas. Pozabila je tudi omeniti , da je za razliko od njenega idola, Trump vilo na Floridi kupil s svojim denarjem :)

  • centurion

   ++++++++++++++++++
   +++++++++++++++++++

  • Franjo Trojner

   +++++++++++++++++++++++++++++
   ++++++++++++++++++++++++++++++ zakaj te ti nea na RTV delaš?? Če bi RTV tak tvoj prispevek objavla, bi ji jaz 20 € vsak mesesec na položnici plačo, zdaj pa mi je vsakega centa žal .

  • Primosio

   Samo manjša korekcija. Josip Broz ni bil nikoli lastnik, samo do svoje smrti je lahko neomejeno koristil to, kar je bila državna last. Torej tvoj zapis ne drži. Z razpadom Juge je od tega nekaj dobila tudi Slovenija.

   • T-Rex

    dj ne bluzi, titova vila na bledu, titov galeb (ladja) , titova caravela(avion), titov modri vlak, titovi brijoni…. ja, res ni bilo nič njegovo, lol

    • Primosio

     Pravno formalno ne…

     • T-Rex

      si imel ti vstop na galeba, si lahko šel srat v njegovo vilo?

     • Primosio

      Ne, saj v tvoje stanovanje tudi nimam vstopa brez tvojega povabila, pa tudi če nisi ti lastnik tega stanovanja, mar ne?

     • T-Rex

      se pravi si priznal da je bilo vse našteto njegovo . tisto čemur ti praviš državna last je še ena pogruntavščina komunizma, da bi vodja bil videti bolj skromen.

     • Primosio

      Ne, samo vem, kaj je pojem lastninska pravica

     • T-Rex

      se pravi je bil lastnik, plačevali so pa navadni ljudje za njegov luksuz :)

     • Primosio

      Ne, bil je uporabnik. Ti tudi nisi lastnik stanovanja, če ga imaš v najemu. Imaš pa pravico uporabe.

     • T-Rex

      Je plačeval najemnino za vse to? ni, tvoji starši so plačevali. pa niso mogli jit srat v vilo ali se peljat en krog z jadranko.

     • Primosio

      Nadomestilo za uporabo je stvar dogovora med uporabnikom in lastnikom. Takratna ustava je dala pravico koriščenja vsakokratnega predsednika. Dosmrtno je bil to maršal Josip Broz Tito. Tudi vasš Janez je imel apetite po koriščenju tovrstnih kapacitet, pa so ga prej iz partije zabrisali. Današnje razkritje pokaže zakaj.

     • T-Rex

      ful se je tito dogovoril o uporabi ja. a je takratna ustava predvidela tudi vlake, avione, ladje in jahte, otoke? res, levuharji ne trudte se tok ker vam ne gre :) sicer o kakšnem razkritju ti govoriš? levuharskim lažem in propagandi se ne reče razkritje ;)

     • Primosio

      Prav, spoštujem tvoje mnenje, se pa z njim ne strinjam.

     • T-Rex

      svet se vrti naprej…

     • T-Rex

      Sicer pa kaj se ima levičarka KAJA SAJOVIC za vtikat v Trumpovo vilo, saj jo je kupil povsem legalno, da bi se zgražala nad vilam levakov in njihovih podrepnikov, ki so vse črne gradnje , to pa ne. na obali jih je toliko kot je v srbiji ošpic v tem trenutku.

     • T-Rex

      titova ladja galeb, titova jahta jadranka, titova jahta podgorka….. :)

     • rrrrr

      ..kaj pa Karađorđevičeva zlata ura, pa briljantni uhani kraljice Marije, pa beli lak čevlji s črnimi kapicami Petra II. Karađorđeviča, pa zbirka skalpov prijatelja Sesse Seku Mobutuja, pa živalski vrt na Brionih od tov. Heile Selasija, pa sto hiljada nemačkih maraka u novčanicama po 50 i 100 ( za sodelovanje partizanov/Velebit in nacistov/von Horstenau za skupen boj proti zaveznikom), pa….

     • Vojteh Dovč

      titovo velenje si pozabu ITD

    • zokispoki

     Saj ne ve kaj trobezlja!

   • rabbit

    Kaj pa hrvatje se nam režijo, ker imamo take kretene za voditelje.

  • zokispoki

   Stabne prestitutke lahko ocenjujejo samo mehkega Zokitovega tica. Za kaj drugega pa zares niso.

  • Valter BraniSlav

   Milionarji kot jaz delamo tisoc ur na dan. Miliarderji pa Milion.
   MI SMO SI SVOJE BOGASTVO POSTENO PRISLUZILI.

   • T-Rex

    kva spet bluziš neki v tri krasne, hit tablete vzem!

 • zokispoki

  ++++++++

 • Primoz Papez

  Ne razumem če bi vzela kredit kaka leva stranka pritej gospe bi dvignil tak halo janša bi čivkal prav tako Gorenjak pa Tanko…

  • centurion

   Posluš, tele zatelebljeno levo.
   LEVE STRANKE NE DVIGAJO KREDITOV!!!!
   LEVE STRANKE NE RABIJO KREDITOV KER, K R A D E J O !!!!!!

  • Olga_10

   Oni bi “čivkali” in “čivkajo” samo, kadar so oškodovani davkoplačevalci! To je tudi naloga opozicije!

  • Korenjak

   Medtem, ko je SDS stranka s 45.000+ članstvom, ki plačujejo članarino, so viri financiranja ah-hoc strank kulta osebnosti, od stranke Mira Cmerarja do novoprihajajoče stranka Marjana Šarca, zavidi v rdečo meglo pajdaškega kradljivizma. Ja, rdeče stranke si ne sposojajo, ampak dobijo budget za delovanje od mafije.

   • Primoz Papez

    To je samo legalno pranje denarja od patrije…

  • rabbit

   Komunistki nič ne vzamejo oni enostavno ukradejo v skupnem koritu davkoplačevalcem.

 • PLavi-mil

  Gnoj komunajzarski spet zavaja in laže, na većeru so pa itak sami indijanci.

 • Jožef

  Za tiste, ki še ne veste ali pa ste pozabili, vam pokličem v spomin. Famozni trgovec orožja je doma v Ljubljani. Njegova prodajalna je bila na Mariborskem aerodromu. Tam so množično prepakirali orožje. Originalne kontejnerje, polne orožja so začasno skladiščili v letaliških hangerjih. Kontejnerje so zatem zmanjšali, da so jih kasneje lahko naložili na helikopterje. Seveda polne kontejnerje. Helikopterje so prebarvali z oznakami rdečega križa, tako da so lahko orožje prepeljali kupcu s pretvezo, da prevažajo humanitarno pomoč. Zato, tiste, ki venomer bluzite o Janši, kot prodajalcu orožja, vedite kdo je v resnici to počel. Te nečedne posle s humanitarno pomočje je odkril takratni obrambni minister. Nadaljevanje od takrat naprej pa se boste meda le spomnili. Čas je, da nehate mlatit prazno slamo. Če vam pa vse skupaj ne bo pomagalo, pa vam svetujem, da gresre na zdravljenje v Avstralijo na znano kliniko Janeza Janše. Slovenci imajo baje brezplcno oskrbo in zdravljenje.

  • macon

   Le slovenski komunajzarji dobijo v namišljeni kliniki brezplačno zdravljenje svojega zblojenega debilizma.

 • SALZ

  Kdo pa še vzema kredit pri slovenskih bankah, tisti ki ima tam prijatelje ali pa tisti ki je že čisto na koncu. Obrestna mera 2% ni čisto nič posebnega v tujini bi dobili še nižjo kar se pa vračila tiče je pa to samo stvar dogovora med obema pa če je to ostalim všeč ali pa ne.Bolna Slovenija!

  • Božobožo

   Ja itak če bom jaz rabil kredit za stanovanje bom šel v bosno poiskal tal eno bejbo brez službe da mi bo dala keš na roke. Kdo še sploh rabi banke ane.

   • stajerc5

    Kar pojdi v Bosno, bomo vsaj videli, kako izgleda saslik “Bozo”… Naspikale te bodo pa tvoje bejbe!

 • Miran

  Ha ha crknu bom od smeha. Tista stranka ki ima polna usta o pranju denarja in financiranju terorizma, sama pere denar preko nezaposlene bosanske dekline, ki je že dve leti na zavodu. Tukaj se mora definitivno ustanoviti komislija za pranje denarja in obvestiti EU, da SDS prejema sumljiv denar najbrž od podpornikov terorizma.

 • Branko

  Haha ponavlja se zgodba z sestrično od Urške. Pranje denarja je edino kar Janša ne obvlada. SDS banksterji amaterji.

  • joza joza13

   Ej Branko.
   S sestrično in nikoli “z sestrično”!
   NIKOLI Branko!

   • stajerc5

    Brankota “jos malo jebe” slovenstina!

 • joza joza13

  Hahaha. Bravo SDS!
  Ta levim se bo odpeljalo…, niti enega jebenega predpisa – zakona si fištravčevi pisuni ne znajo razlagati.

  Pa še nasedli so…
  Vse je marketing.
  Tudi slaba reklama je lahko dober marketing.
  Hahaha

 • dbitls

  …. kako so butalci zagrabili 22. člen zakona o strankah, članka pa
  niso dobro prebrali….. Zakon pravi: Višina posojila posamične fizične
  osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače LETNO………..Preberite dobro članek: Posojilo se izplača v TREH
  LETIH, ne v ENEM LETU…. 3 x 150.000….. Povprečna mesečna bruto plača v
  Sloveniji je 1.600 EUR…. 1.600 x 10 = 160.000 EUR…..150.000 je še
  vedno manj kot 160.000……. In kaj je zdaj narobe??????????

  • Primosio

   Evo, veliki vodja je podal razlago. Verjetno jo je pripravil doktor davčnih utaj.

   • dbitls

    od kdaj pa je posojilo davčna utaja???? morda v primeru, če ga nočeš vzeti v NLB???

    • stajerc5

     Rdecim ni logicno, da se vzame posojilo. Oni poznajo samo “VIP” in potem “leva ruka levi dzep”…

     • Nora24wc

      ok, se vzame posojilo, ampak ne od čefurjev. A ste domoljubi ali niste ?

     • stajerc5

      A ste? Pa koje prasence si ti?

    • Primosio

     Pa kdo je rekel, da je posojilo davčna utaja?! Napisal sem verjetnega avtorja razlage, ki jo trobite. Tudi brat ne znate, tako ognjevito branite velikega vodjo.

  • macon

   Po mojem to ni povezano s tem, kako se vrača posojilo. Letno govori o letni povprečni bruto plači, ne koliko let se bo posojilo odplačevalo.

   160.000 je po mojem torej mejna višina posojila fizične osebe stranki.

   • Primosio

    Tako je. Čeprav gre za 192.000 EUR (1.600x12x10). Samo veliki vodja in njegovi privrženci zdaj na vsak način išče izgovore.

    • stajerc5

     Kolikokrat si mate popravljal?

     • Primosio

      No zate, da ti bo hitreje postalo jasno:

      Bruto plača je okoli 1.600 mesečno. Leto ima 12 mesecev. 1.600 x 12 = 19.200. Desetkratnik: 19.200 x 10 = 192.000. Saj ni tako težko.

    • macon

     Ojej, pomnožil sem z deset namesto dvanajst, torej meja malo pod 200.000.

 • Jožef

  Strahotno posojilo SDS je očitno odjeknilo v Sliveniji kot vodikova bomba. Nekateri vidite v tem samo še kriminalno dejanje in nekakšne nezakonite transakcije denarja. Ljudje, kaj je z vami narobe. Vsak izmet vas si bi kdal pa kdaj izposil denar in to po najugodnejših pogojih. Famozno posijilo je po mojem mnenju dovolj transparento in najbž ni nič prekritega. Če je sporno ali ne, bodo to ugotovili ustrezni organi. Zakaj se toliko naslajate ob tem večerovem prdcu. Sami veste, da je vse usmerjeno samo v dikreditacijo navečje in tudi najsposobnejše stranke v Sloveniji. Naredite že enkrat nekaj dobrega za sebe in pomagajte, da se rešimo nesposobnih vlad. Potrebijemo red v zdravstvu, šolstvu, policiji, na sodiščih, vojski, zunanji politiki. Torej, odprite oči in ušesa in poskbite za boljšo bodočnost svojih otrok, če že za sebe nočete nič spremeniti.

  • Nora24wc

   Pa od čefurke so si sposodili domoljubi, kaj ti ni jasno ? Domoljubi my ass !

   • stajerc5

    Spet nastavljas rit?

 • domovina mili dom

  Zelo prefinjena kučanova udbovska poteza, poznana iz preteklosti. Zakaj?
  1.Natančno izbran trenutek obrekovanja.
  2.Privat,
  3.neznana oseba,
  4. posojilo,
  5.stranka SDS,
  6. podpis Janša
  Enostavna trač informacija, ki so jo lahko zapomnijo votloglavci: ti čuj, si slišal.
  Sedaj bodo trajbali do nezavesti, da slučajno ne pozabijo, levi komentatorji na ulici in na portalih, boste videli.

 • domovina mili dom

  So pa v Večeru pozabili razkriti novico, da je Telekom, GEN1, Dars, lani nakazal 162 mio v davčno oazo.
  Sprašujejo se zakaj le to počnejo državne firme. Nato si pa sami odgovorite.

 • Nora24wc

  Res ste fuknjeni janševci. Denar se pere, to počne tudi marsikateri levičar, ampak, da se greste to pred volitvami, je pa strel v koleno. A delate za kučana, a nočete zmagati ? Pa še od čefurejev, jao jao bolniki.

  • stajerc5

   Vodo potegni, smrdi po rdeci driski!

   • Nora24wc

    A ti si tud od čefurjev sposojaš denar ? Sm potegnil, saj sem na nori24wcju !

   • primsek

    Jasno, ker je Jajceglavi Noriški princ vmešan. po kakšni driski pa naj smrdi od natabletkanega šiptarskega psihota

  • dež

   In da to objaviš na AJPES, neverjetno.

 • stajerc5

  Vsaj milijon procentov sem preprican, da je JJ nastavil past rdeceritnikom. Vse je transparentno, da bolj ne more biti. Torej, pocakajte malo, pa boste videli kaj se skriva zadaj!!!
  Jaz se ze sedaj smejim rdecim bizgecim!

  • domovina mili dom

   Kučan ve, da jo to brezvezna informacija za normalne ljudi. Ve pa, da je 50% umsko poškodovanih iz prejšnjega režima.

   • primsek

    predvsem vsi komunisti, najbolj pa boljševiki, ponavadi iz miličniških in obramboslovnih vrst, ki so izgubili proti demokratičnim kučanovim komunistom. Janša prvi!

  • Aron

   Transparentno? Davčna dolžnica iz Republike Srpske posoja ukraden davkoplačevalski denar SDSsu. Ja, popolnoma transparentno :))))

   • stajerc5

    Ce ti nekdo posodi denar, se seveda Aronce takoj pozanima pri CIA in podobnih, od kod je denar? Ne bodi smesen!

    • Aron

     Če je dolžna 400k EUR davka je to verjetno ta denar, ane?

     • stajerc5

      In kaj me to zanima, ce sem si samo denar sposodil? Kje je problem? Vprasam; Mi lahko posodis? Odgovor; Ja. Pogodba in konec!
      Kje vidis problem???

     • Aron

      Pač kriminalna posla, jaz tebi ti meni. Vse jasno :)

     • belokranjc

      kje je problem SDS vernik?….no pa preberi “da je stranka SDS posojilo sklenila pri osebi, ki prihaja iz Republike srbske, torej nekakšne davčne oaze, kar je v intervjuju za Novo24TV z naslovom “To so brezplačni nasveti, kako v Sloveniji ne plačati davka” pojasnil tudi Rok Snežič, doktor davčnih utaj in cimer Janeza Janše v zaporu na Dobu. Takole je povedal: “Jaz že dalj časa moje znance in prijatelje, pa tudi poslovne partnerje opozarjam: ko vsi pridejo do mene in rečejo, da bi morali odpreti podjetje v Panami, na Cipru ali Delaverju, ker tam ni davka od dobička. Tem rečem: poglej, dosti bližje imaš enako državo, kjer prav tako ni davka od dobička, to je namreč Bosna.”

     • stajerc5

      Zdaj pa povej na brzino, kdo ti je sklampfal ta komentar, da ga lepis kot upleden?
      Jel ti to kuci samo na cirilici?

   • Caetano

    V Bosni pobiranje davkov sploh ni urejeno, kar ve vsak turist.

    • Aron

     Ne, gospa je lastnica podjetij v Sloveniji, obe podjetji sta davčna dolžnika slovenski davčni upravi, posledično meni in tebi.

     • Caetano

      Ampak tudi to ni stvar SDS.

     • Aron

      Ker? Mar ne skrbijo za dobrobit državljanov?

     • stajerc5

      Ejj, zdaj je pa dosti! Ne seri!!!

  • belokranjc

   “da je stranka SDS posojilo sklenila pri osebi, ki prihaja iz Republike srbske, torej nekakšne davčne oaze, kar je v intervjuju za Novo24TV z naslovom “To so brezplačni nasveti, kako v Sloveniji ne plačati davka” pojasnil tudi Rok Snežič, doktor davčnih utaj in cimer Janeza Janše v zaporu na Dobu. Takole je povedal: “Jaz že dalj časa moje znance in prijatelje, pa tudi poslovne partnerje opozarjam: ko vsi pridejo do mene in rečejo, da bi morali odpreti podjetje v Panami, na Cipru ali Delaverju, ker tam ni davka od dobička. Tem rečem: poglej, dosti bližje imaš enako državo, kjer prav tako ni davka od dobička, to je namreč Bosna.” Hej SDS-denar iz rrepublike Srbske…..vse lepše in lepše…..

   • stajerc5

    Pa ne da si hotel kaj povedati, razen da si belokranjec?

 • primsek

  Če bi bil Biščak novinar, ne bi bil na Novi

  • stajerc5

   Ce bi jaz bil “primsek”, bi se ze zdavnaj obesil!

   • primsek

    če bi bil pravi štajerc, bi zlezel iz riti šiptarskega psihota, s katerega medijskimi presnovki se hraniš in z piškotki iz abrankov iz istega izvora Goranaka Batinaša gumisfinkteraša

 • Nora24wc

  Vabite hrvata ustaša, da nam poje, denar si sposojate iz bosansko-srbske naveze, doktorat je iz albanije. Pa vi volite balkan, znao sam ja to :)

 • Gašper

  A v Sloveniji ni bilo možno dobit posojila, da bodo obresti šle v Bosno?

  • Nora24wc

   Evo to so ti naši domoljubi. Raje čefurju plačajo obresti, kot Slovencu !

   • joza joza13

    Kaj pa bratstvo & enotnost ?
    Muca papala???

    • stajerc5

     Tale WC snazilka je pa zvita! Celo cez svoje “narodnjake”- cefurje simfa! V katerem yugobifeju se ga kaj uliva?

  • stajerc5

   Ej, cigance, smo te iskali, pa si se skril!

 • dbitls

  Da vas ne bodo levaki zavajali z zakonodajo bom še nekajkrat ponovil………….

  22. člen zakona o strankah pravi: Višina posojila posamične fizične osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače LETNO………..
  Preberite dobro članek: Posojilo se izplača v TREH LETIH, ne v ENEM LETU…. 3 x 150.000…..

  Povprečna mesečna bruto plača v Sloveniji je 1.600 EUR…. 1.600 x 12 = 19.200 EUR…..
  Desetkratnik povprečne letne bruto plače je 192.000 ………….

  150.000 je še vedno manj kot 192.000 …………In kaj je zdaj narobe??????????

  • Primosio

   Na letni ravni…..pa pohvale za nov matematični izračun, popravni izpit uspešno opravljen

  • Aron

   Kaj pa če je ta fizična oseba davčni dolžnik, ki nam je dolžna cca. 400k EUR? Je to morda vsaj moralno sprevrženo, če ne že poslovno nesmiselno?

  • Caetano

   Stvar je popolnoma legalna jasno.

 • Aron

  ‘Dijana Đuđić, s katero je stranka SDS sklenila posojilno pogodbo v vrednosti 450.000 evrov, je lastnica dveh podjetij, ki sta davčna dolžnika. Prvo podjetje, Moj kafein, državi že najmanj dve leti dolguje davek. 25. novembra lani je ta znašal med 30.000 in 50.000 evrov. Drugo podjetje, ŽML, ki je od septembra 2016 v stečaju, pa davka na dodano vrednost med leti 2013 in 2016 sploh ni plačevalo. Inšpektorji so zato podjetju odmerili plačilo več kot 300.000 evrov davka.’

  Bo Biščak razložil tudi zakaj je posojilodajalka dolžna nam, davkoplačevalcem, blizu 400k EUR, medtem ko SDSSu/janši posodi 450k EUR? Kdo je tu nor?

  • stajerc5

   Mogoce ti? Denar je iz Bosne-ponosne(hehe)…

  • joza joza13

   Ti Aron nič ne razumeš.
   Je pač imela v štumfu, pa kaj?
   Če je pa Dijana dolžnik, je pač dolžnik in ziher jo boste sprocesirali. To bi v tem primeru itak naredili tudi, če ne bi bila dolžna…

   Kaj je že bilo s Faktor banko? Se ti še spomniš?

   • stajerc5

    Pri taksnih vprasanjih bi lahko Aron(pa na zalost ne gre) narisal samo tiste tri opice; Nic videl, nic slisal, nic rekel!

    • Aron

     Mene edino zanima, zakaj si SDSS izposoja denar iz davčnih oaz od davčne dolžnice.

     • Krtača 20

      Zanimivo ja. Je za posojat dnarja a ni za davek….

     • xtc

      Kreditodajalčevi zasebni dolgovi komu niso stvar kreditojemalca in kreditne pogodbe,a bo šlo to bebo?
      Davčni dolgovi so stvar Republike srbske ne SDS.

     • rabbit

      POP TV5 milijonov dolga, Planet Tv 400.000 dolga, Delo tak minus da se ga ne da napisat, Večer pol milijona zgube iz poslovanja. Kje pa ti tički dobijo kredit.

     • xtc

      Denar si lahko izposodiš povsod,kjer želiš ,če to narediš legalno z pogodbo ,kaj je kdo dolžan državi in zakaj posluje v davčni oazi(če) pač ni problem kredito jemalca.

     • Aron

      Ja ja, kar opravičuj sumljive rabote svojih šefov :))) Neka kredibilna pogodbena stranka bi se pred takim mafijskim poslom definitivno pozanimala o ozadju, še posebej če gre za davčno oazo.

     • xtc

      Brez zveze se napihujete,če boste dokazali ,da gre za nezakonit posel kar prijavite in veliko uspeha vam želim-če je posel legalen se lahko le slikate sicer pa vaša domišlja ob omembi JJ in SDS dobesedno poleti v višave.
      Kar z prijavo,da je pogodba nićna in nezakonita in da ne sme biti sklenjena.
      No naj ti prišepnem trenutno so obrestne mere precej nizke ponekod celo negativne.

  • Krtača 20

   Drugač desni ne znajo.

  • xtc

   In kaj SDS briga ,če je ona davčni dolžnik ,a sedaj SDS brigajo njene zasebne zadeve.
   Tebi nekdo posodi denar,ti pa se brigaš koliko je on dolžan davkariji-ja bravo res si fenomen.

   • Aron

    Meni je vseeno, ker sem fizična oseba, politično nepomembna. Je pa nekaj drugega, če gre za stranko. ki jo financiramo tudi davkoplačevalci in ima slogan ‘zase’. Pač mafija, kaj čmo…

    • stajerc5

     A si to sedaj na Drugi tir mislil?

    • xtc

     Kaj SDS briga,če je nekdo davčni dolžnik,a ti misliš ,da ji bo SDS plačala dolg ali kako?To sploh ni stvar SDS zasebni drugi posli je nimajo kaj brigati.

     • Aron

      Ne stekas. Ne bi bilo bolje za drzavo, ce bi ta kriminalka poplacala svoj dolg do davkoplacevalcev, ne pa da posoja ta denar naprej za profit? Bolano.

 • Olga_10

  Goebbels Kućanov agitprop na delu! Levičarji hočejo za vsako ceno ohraniti privilegije in parazitiranje države! Zato tak gnev in napadi na vodjo opozicije!

  • KIKI

   Počelo je, poćelo….volitve so pred vrati,
   pa se bomo spet poklal med seboj vsi brati!!!

   • stajerc5

    Ne ti meni o “bratih”…

    • KIKI

     Tak se reče; drugače je pa treba mamo vprašat
     čigav pravzaprav si, a ne? Saj je bratomorna vojna
     že bila, torej- nič novega na Balkanu!

     • stajerc5

      Mogoce juzno od Sotle… Ko je problem za resiti, smo Slovenci en slovenski narod!
      Brace ne rabimo!

     • Olga_10

      Srbov tudi Hrvati ne marajo! Zdaj imajo pa na oblasti še desno vlado! Zato se pa komunajzli, z udbašem in izdajalcem Mesicem in udbasem in izdajalcem Kučanom trudijo, da bi zrušili desno vlado!

     • Olga_10

      Samo vaše matere so tiste, ki so se prodajale in se še danes prodajajo, vse za partijo in Kucana! Torej verjamem, da ne veste čigav ste in kje se vas glava drži, če ji sploh imate!

    • Olga_10

     To so njegovi bratje! Tisti, ki so jih naši fantje nagnali iz Slovenije!

   • Valter BraniSlav

    Tocno tako.
    Slovenistan 2050: desni jocejo zaradi pokola domobrancev.
    Levi vabijo se vec muslijev.
    Slovencev 20%, muslijev 80%…

    • Olga_10

     Ne! Slovencev bo 85%! Državo bo vodila desnica z SDS!

     • Valter BraniSlav

      Iz tvojih ustnic v bozja usesa.
      Ce hocete zmagati moj nasvet:
      Nic vec stetja kosti, pljuvanja po levih, pljuvanja po NOB, pljuvanja po istospolnih.
      SI RAZUMELA: NIC VEC PLJUVANJA.
      Namesto pljuvanja racionalen gospodarski program s povdarkom na interesih Slovenije. Ljudem morate vliti upanje v boljse case. Ljudem morate vliti ponos v to da so Slovenci…
      Preteklost je pase, nehajte jo obnavljati in klicati strahove.
      PA VELIKO SRECE, KAJTI DANASNJI LEVICARJI SO RESNICNO EN IZDAJALSKI GNOJ…

     • Olga_10

      Vse ljudi je treba identificirati, jih rehabilitirati in dostojno pokopati! Zločince, ki se živijo, spraviti za rešetke! Svojci zverinsko pomorjenih morajo dobiti odškodnine! Komunizem mora biti obsojen! Zločinsko ZZB je treba prepovedati in ji vzeti državne dotacije!
      Desna vlada bo poskrbela za pravno, gospodarsko uspešno, socialno in varno državo! Razdvajanje naroda ne bo več, saj edini, ki razdvajajo, so komunajzli s Kučanom na čelu! Njihov cilj je oblast za vsako ceno, privilegiji in predvsem izogniti se kazni za komunistične in udbaške zločine!

     • Valter BraniSlav

      No potem bos zopet cakala vsaj 4 leta.
      Ne bo slo tako kot govoris.
      Hocete bentiti ali hocete zmagati? OBOJE NE BO SLO. NIKOLI NI SLO IN NIKOLI NE BO.
      Pa veliko srece na volitvah 2022. Mogoce te do takrat sreca pamet.

   • Olga_10

    Kučanova želja je klanje in nato “bratenje” z “brati” Srbi, ki so krivi, da smo izgubili 1/3 slovenskega ozemlja! Krivi so tudi za smrti Slovencev in materialno škodo med osamosvojitveno vojno! Kučan bi nas radi spet zapreti v Srboslavijo! Veleizdajalec sodi za rešetke!

  • Valter BraniSlav

   Olgisti, tako ste zoprni da boste politicno izumrli.
   Nihce ne voli ljudi ki se samo cmerijo.

   • Olga_10

    Če bi to verjeli, ne bi vedeli na portalu! “Olgistov” je čedalje več!

    • Valter BraniSlav

     Ja in koliko vas je tukaj na portalu? En ducat?
     Ce hocete zmagati vas mora biti par sto tisoc…
     Nehajte pljuvati, nehajte steti kosti… pa boste mogoce zmagali na volitvah.
     Vceraj je Trump govoil na srecanju farmerjev v drzavi Tenessee. Njegov nacin govora me je spominjal na Josipa Broza…
     Trump je ljudem vbijal v glavo da morajo biti ponosni.
     Pojdi na youtube in si najdi ta video.
     Mogoce bi Romana Tomc ki je ekonomistka zmogla tak pristop… JJ je prevec prezet s sovrastvom.

     • Olga_10

      Saj vem, kaj se greste, cenen Goebbels Kućanov agitprop in deset komunističnih….

     • Valter BraniSlav

      Zelite zmagati Ali bentiti?
      Oboje naenkrat ne bo slo.

    • Valter BraniSlav

     Evo sem ga nasel, tako se govori… LJUDEM JE TREBA VLITI SAMOZAVEST, NE PA STETI KOSTI. ZGLEDUJTE SE PO NJEM ….
     https://www.c-span.org/video/?439394-1/president-trump-addresses-farm-bureau-convention

 • Nora24wc

  Sds je dobila posojilo iz MUSLIMANSKE države ! Po moje gre zopet za izdajo Slovenskega naroda !

  • Caetano

   He he mogoce je pa to hcerka kakega cetniskega vojvode?! Kaj vse si levicarji ne izmislijo!

  • KIKI

   Od kdaj je Srbija muslimanska? Mijau? Ljubljanska đamija
   je pa Srbska, a njede? “Kak na um, tak na drum!” bedaki!

   • Caetano

    Jaz mislim da je tako: gospa je sklenila, da bo sla stranki SDS na roko z ugodnim posojilom, ker ve, da lahko edino Jansa resi Slovenijo pred islamizacijo. Ker pa udbomafija in islamizacija prinasata slabo gospodarsko klimo za podjetja je tudi v interesu drzavljanov, da bo gospodarstvo dobro delovalo in bo gospa lahko poplacala davke.

  • sumljivislon

   @ kordiša – praš ki rad – kozla po medijih in parketu …kje je dubu ..flet – eni pa spijo na betonu.. butelj !

  • joza joza13

   Pojdi nazaj v luknjico. ššc!

  • Stajerka

   republika Srbska muslimanska……no, če je Lublana postala pod pravoslavnim džupanom muslimanska, še ne pomeni, da so vsi pravoslavci izdajalci…….

 • Janez

  Kako bi bilo če bi si največja stranka v Nemčiji sposodila denar za predvolilno kampanijo od ženske iz Bosne. Pa ljudje bi jo raztrgali, da o policijskem pregonu sploh ne govorim. Janša pa tvezi da je vse ok. Ampak isto je govoril tudi ko je pral denar preko sestrične od Urške.

  • Aron

   Mah ne pade Nemcem na pamet kaj takega. Ampak za 10% vernikov to ne spremeni dejstva, SDS lahko počne kar hoče, posluje z davčnimi oazami, prodaja premoženje tujcem, pa to vernikov ne odvrne od evangelija.

 • stajerc5

  Hehe, priblizno, saj ves katere mislim…

 • Osti jarej

  SDS po 450.000 evrov posojila k fizični osebi iz Republike srbske

  reporter.si/clanek/slovenija/sds-po-450000-evrov-posojila-k-fizicni-osebi-iz-republike-srbske-614635

  • stajerc5

   In ce bi bila ta fizicna oseba svicarka iz Svice ali pa iz “nase” druge Svice ???

 • Krtača 20

  Ponavad so 4 – nič ne vidim, nič ne slišim, nič ne rečem in nič ne vem.

 • xtc

  Hi,hi,hi,hi zoprt delanje “VEEEELIIIIKE” zgodbe tip Patrija,ki bo počila kot milni mehurček Patrija.

 • joza joza13

  Ja, volitve bodo.

  Naslov te drame je
  David proti Goljtu.

  David mora biti pametnejši kot kompletna levica s krivosodjem in bando 574-ih skupaj.

  S tem manevrom je David Goljata le premeril od glave do nog.
  Naslednjič se bo sklonil po kamen…

  V bibliji je opisan razplet.

  P.s.
  zdaj nam bo jasno, zakaj so se JJ ves čas tako histerično bali. Ker je nasproti njemu vsaki küčanov levičar en navadni bizgec. Ja, tak je! Genau tak.

 • Božobožo

  Haha Janša je POPTV čisto bled, jokca da nima SDS s tem nič da se nameravajo umakniti iz Novih obzorij itd. Jao Ivan spet so te dobili s prsti v marmeladi.

  • rabbit

   Jaz sem ga gledala v živo pa ni bil nič bled očitno imaš ti malo sliko pobrkano v glavi. Čist lepo mirno kot vedno je odgovarjal ko je pa novinarčka Večera dobil na levi nogici je pa ta nekaj jecljal.

 • Aichmbsi

  Veliki vodja ki ima toliko za povedat čes brate Srbe si gre prek svojega dobrega prijatelja iz Doba vzet kredit kateri denar je slovenski davkoplacevalski opran preko davčne oaze BiH.
  Bravo jj.
  Isto nas farbate kot levica!!

  • stajerc5

   Nemoj ti meni o “braci srpski”! Bice svasta!

   • Aichmbsi

    Ja kaj pa bo? Posral se boš kot vedno.

    • stajerc5

     No vidis, bos spet imel delo, za ocistiti! Pa pazi, da ne bo “ostav”!!!

     • Aichmbsi

      S drekom se je vedno dobro zaslužilo.

 • Miran

  Tukaj gre sigurno za financiranje terorizma in pranje narko denarja. Jajo najebal si ga.

 • Janez

  Minimalno kar pričakujemo davkoplačevalci je obravnava na protikorupcijski komisiji, pa seveda ustanoviti preiskovalno komisijo.

  • Johan

   Kapital se prosto pretaka med pravnimi osebami. A si pričakoval, da si sposodijo od sklada Apolo v katerem je ukraden denar davkoplačevalcev iz Sloveniji ali od Foruma 21

  • joza joza13

   Ja, pa lov na čarovnice tudi organizirati -;).
   Metlo že imaš? Baje jih z metlo najlažje loviš.
   Nisi vedel?

 • joza joza13

  A o Janku Vepru pa danes nič ne bomo?
  Le kje bo pa on denar dobil?

  Abramovič ima ful tega…

  • stajerc5

   Ga ze ima! Muca dala…

 • Johan

  Radikalni levičarji in ortodoksni komunisti, pocrkali boste od zavisti, kaj pa SD 1,6 mijo iz Faktor banke, ki je ni več in njihov puf plačuje cela Slovenija.

  • tramal

   In šestnajst miljonov pufa ki so jih izbrisali jankovičevi družini in bomo plačali davkoplačevalci.

 • LEVI TELEBAJSEK

  Jaz bom šel na parlamentarne volitve , ker :

  Janez Janša je srce Slovenije.
  Zaradi Janeza janše imamo zdaj svojo državo in ne živimo več pod tiranijo Jugoslavije.
  Janez Janša je strateško končal vojno v samo 10 dneh in nam prisvojil osamosvojitev
  Janez janša je srce Slovenije
  In srce je treba negovati
  Kaj ti če srce propade propade tudi država
  Janez janša ni samo politik on je narodni ponos
  Janez Janša ni samo navaden človek on je državni zaklad
  Brez janeza janše Slovenija propade
  Levičarji so že čisto uničili Slovenijo zdaj hičejo pa še zamenjati avtohtono prebivalstvo z artabci in afričani
  Janez janša 2018 kar pomeni močna slovenija
  Če janez janša po nekakšnem čudežu ne zmaga leta 2018 potem je z Slovenijo konec izgubili bomo jezik narodno zavest in dediščino
  Če
  bodo državo vodili kot so Cerar, Murgelsi lord teme in kavboj Zoki, ki
  za Katarce zida sredi Ljubljane mošejo potem je z Slovenijo konec.
  Eden
  in edini, ki lahko Slovenijo popelje v vso njejo slavo je Janez Janša
  in njegova stranka SDS, ki vedno dela samo v korist Slovenije in tam
  notri so najboljši politiki v Slovenskem prostoru.
  Janeza Janšo treba upisati v UNESCO kot nardono in svetovno dediščino kot enega največjega politika in stratega vseh časov.
  Janez Janša je heroj in srce Slovenije
  Janez janša je Slovenija

  • Valter BraniSlav

   Tako se govori o josipu brozu!!!

 • Johan

  Večera moji sorodniki ne kupijo, če je po en cent

  • joza joza13

   Večer sem odjavil leta 2007. Šlus

  • stajerc5

   Samo, ce ga zastonj dobis, je pa ze boljsi kot stari Pavliha!

   • ogledalo

    ivana še pri Pavlihi niso marali.

    • stajerc5

     Pizdek, takrat se ti se rodil nisi…

 • joza joza13

  Spet bo Nova 24 tv najbolj spremljani medij.
  V marketingu pa rejtingi rastejo. hoho!

  • xtc

   Torej več oglaševanja in več denarja za JJ. in SDS.

   • joza joza13

    Ja, s tem denarjem bo ta kredit odplačal. hoho!

 • xtc

  Bolna domišljija levakov je zopet razpela krila maximalno in nov orkan v levi kahli,kot Patrija.
  Seveda bi bilo zelo zanimivo videti,če bi nek slovenski davkoplačevalec stranki SDS posodil denar.
  Stavim ,da bi bil takoj tarča finančnih preizkav takoj bi postal davčni dolžnik(četudi bi imel vsa dokazila o plačanih davkih in izvoru denarja) in pogodbo bi zagotovo preizkovalo tožilstvo,policija ,da o hišnih preizkavah pri njem doma nit ne govorim.
  Levi so zelo zanimivi legalno izposojanje denarja bi radi naredili nezakonito-no če je nezakonito naj pogodbo izpodbijajo na sodišču in dokažejo ,da je nelegalna.
  Dotlej pa gre za navadno vrtenje gobcev in farbanje levih ovčic z “kaznivimi” dejanji,ki NE obstajajo leva bujna domišljija pač nima meja.

 • svoboda sloveniji

  ZMAGA SDS !!!
  PREBUDI SE SLOVENIJA – ČAS JE
  PAMET SLOVENCEM
  SVOBODA SLOVENIJI

 • dr Janez Sveti

  2% obrestna mera je visoka!
  DR Janez SVeti Škrtec

 • Maja

  če me spomin ne vara je že enkrat obstajal slamnati stric iz Švice..se spomnite Dr.Čanžka, ki je vplačal vse svoje prihranke zaslužene v Švici za obljube g.Janše…in njegove medijske stroške…temu starčku so zaplenili pokojnino in hišo…upam da gospa iz SP.Hoč močno ljubi SDS.

 • Vojteh Dovč

  Finance SDS in Janeza Janše so vse od orožarske afere naprej zgodba o sumljivih in zakonsko spornih poslih. Tako kot Janez Janša ni zmožen dokazati izvora svojega lastnega premoženja, SDS ne more dokazati, da je 450.000 evro s samo 2 % obrestovanim posojilom popolnoma neznane državljanke Republike srbske nekaj normalnega.«

  • xtc

   Glej bebo ,daj papirje na mizo in dokaži,no a bo kaj?
   Seveda idoti dobro veste ,da so vaše pravljice nič ,če bi bilo bilokaj res in oprijemljivo bi Kučan JJ že davno spravil v zapor tako pa le tumbate in tumbate ,a iz tega ni nič.
   BTW a ti res poznaš vsakega Bosanca?

   • ogledalo

    Samo tebe. Mt5,3.

  • stajerc5

   A mislis, da bo hodil po yugobifejih in fehtal stotke tako kot ti!?

  • tohuvabohu

   A zdaj, ko ste porabili že vse patrone, boste pa s fračo streljali, bedaki?

   • Vojteh Dovč

    ???????????????

    • stajerc5

     Uuuuuu, sedaj si pa frajer, nasel si kombinacijo za vprasaj.

     • Vojteh Dovč

      še 1x ??????????????????????kaj ti ni jasno samo to pa take

     • Vojteh Dovč

      Finance SDS in Janeza Janše so vse od orožarske afere naprej zgodba o sumljivih in zakonsko spornih poslih. Tako kot Janez Janša ni zmožen dokazati izvora svojega lastnega premoženja, SDS ne more dokazati, da je 450.000 evro s samo 2 % obrestovanim posojilom popolnoma neznane državljanke Republike srbske nekaj normalnega.«

     • tohuvabohu

      Ja seveda, Janši problematizirate eno povprečno slovensko premoženje, medtem ko klavski rdečkarji iz državnih bank odvažate milijarde. In vam ni niti nerodno.

     • Vojteh Dovč

      sigurno je janša kriv ker misli samo na svojo rit namesto na slovenijo,kaj ste pa naredili da bi bilo drugače

  • Oregon

   Vojteh, pa kaj teb ni jasno???

   • WatsonForus

    njemu ni nič jasno !

  • tramal

   Propadli miličnik .A ti ni jasno da če bi Janša in SDS trgovali z orožjem ,da jim sploh nebi bilo potrebno vzeti posojila.Komunajzerji ne potrebujete posojila ker ste pokradli lasten narod in trgovali z orožjem.

   • Vojteh Dovč

    vzami en tramal

 • Božobožo

  Sigurno gre za pranje denarja narkokartela ali za financiranje islamskega terorizma. Denar prihaja od muslimanke iz muslimanske države. Ivan komu si se prodal.

  • rabbit

   Od kdaj je pa republika srbska muslimanska.

  • tramal

   Če se ne spoznaš na zemljevid ,vsaj tiho bodi da ne bodo vsi zvedeli kakšen butl si

  • T-Rex

   ampak levaki ste res blesavi. si že slišak za republiko srpsko? res sam nabijate v tri dni.

 • tohuvabohu

  Imam majhno “strokovno” pripombo. Ne obstajata dva ekonomska zakona, namreč zakon ponudbe in zakon povpraševanja, ampak je to en zakon, ki se mu reče zakon ponudbe in povpraševanja.

 • Jožef

  Politično nekorektno korektna predpostavka:
  Lahko se uresniči ni pa neizbežno. Recimo, da je večina Slovencev spregledalo in zaslišalo glas razuma in glas svoje vesti. Denimo, da se bo to letos dogodilo. Vprašanje:
  Koga ali kaj bodo slovenski mainstrem mediji napadali?
  Koga ali kaj bodo slovenski mediji povzdigovali pred Dražgoške Lažgoše in Pohorski bataljon
  Kdo bo naj Slovenec in
  Kdo bo novi Janez Jaša.
  Odgovor za poslansko mesto pri Desosu zraven Charlija Brawna, ki je že umaknil Waschmaschin iz hodnika.
  Hip, hip, hura!

 • Osti jarej

  Ko je pred pol leta Evropska centralna banka napisala Jazbecu pismo, da država nima kaj iskati v svoji nekoč lastni banki, je malce završalo.
  A ne med politiki, ne med strici in še manj med korporacijami.
  Le kaj naj dela Računsko sodišče v Rothschildovi Banki Slovenija, ko pa je to Ameriško Sionistična banka, podružnica v Ljubljani?
  Jazbec je sicer precej bolj pomirjen kot lani, ker mu je demonska ministrica že zagotovila, da je napisala zakon, ki Sloveniji prepoveduje nadzor nad lastnimi bančnimi posli in skladiščenjem opranega denarja, a je pričakoval odziv tudi od poslancev.
  Zdaj je povsem pomirjen, kajti odziv je od njih dobil.
  Ni ga dobil in to je odgovor.
  Nas to ne sme zanimati, so mu potihem povedali, mi smo poslanci, ker delamo v korist bankirjev in korporacij, sicer poslanci ne bi bili.
  Zdaj je le še ponosen, ker bo v zgodovino nekdanjih Slovencev prišel kot bančni izdajalec, ki je hlapčevsko prenesel vse pravice tujcem, odpeljal milijarde iz bank in posledično iz žepov Slovencev, zato upravičeno pričakuje višje mesto kot ga ima sedaj.
  Zdaj je le hlapec Rothschildov v Banki Banana republike, rad pa bi še kakšno državo razlastil do temeljev, saj Slovenija od junija 2018 ne bo imela več ničesar v lastnem upravljanju, torej bo delo zanj nezanimivo.
  So vsi slovenski izdajalci ob sklepanju zaveze odločno podprli Donalda Tuska in dokument je zdaj shranjeno živ in smrtonosno zavezujoč.
  Pa kaj, saj imamo množična obolenja z ošpicami, eden je že zbolel, torej ne bomo nič o izgubi svoje samostojnosti govorili, ki je že do zdaj bila le na papirju.

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/343637/poslanci-proti-bankirjem-ste-nori

 • Ana Job

  Novinarji Večera so bili tisti, ki so nosili krivdo za padec Kanglerja.

  • rabbit

   Bili so glavni po izjavah enega skesanca izmed njih.

 • mojev2

  do sedaj sem imel o Večeru vseeno boljše mnenje,ko pa sedaj vidim kako brez znanja osnovne ekonomije
  so se mi pa zdijo prav neomni in….

 • Aichmbsi

  Če bi sds-u bilo toliko do grobišč bi ta denar šel za nakup bagra in ne za politično kampanjo.

  • tramal

   Za grobišča naj dajo morilci komunisti.

   • ogledalo

    Sekta bo dala za kurbišča?

   • Aichmbsi

    Pol pa ti daj za moje. Vsak za svoje naj poskrbi.
    Če bi vam res bilo toliko do njih bi to bilo že urejeno. Dokler pa bo vse to za politične točke pa bo tak kot sedaj.

 • Norm Kinley

  Itak, levicarski cepci…. Ce bi clovek bil pameten in sposoben, ne bi bil levicar. Izobrazen levicar? To je oksimoron, saj je levicar ravno zato, ker je nesposoben, in ga drugi zivijo. Malce logike za vse?

  • Valter BraniSlav

   nE VEDNO… VELIKOKRAT PA.

 • Oregon

  novinarji nesposobni, bolj bi vas moralo skrbeti zakaj mi posojamo denar bankam po 0,1% obrestni meri. SDe pravi bo gospa z denarjem zaslužila približno 2000x več kot bi,. če bi ga dala na banko.

 • garfi

  KurĆanovi udbomafijci-partyĐani so v novi ofenzivi v novem VOLIvnem letu
  pričakovano in samo začetek

 • Saj ni res

  A so vsi komentarji tu spodaj zapiski kakih ljudi iz neke znane Idrijske ustanove ???

  • WatsonForus

   a na Hrastovec si pa pozabu!?

   • ogledalo

    Tudi na Studencu nimajo takih modelov!

 • ogledalo

  Če bi Nova24 imela novinarje, ne bi imela “novinarjev”! Glede na to, kaj pravi zakon o financiranju političnih strank, so v SDS najeli občutno prevelik kredit. “Zakon o političnih strankah navaja, da lahko politična stranka od finančnih institucij pridobiva posojila v neomejeni vrednosti, od fizičnih oseb pa do višine desetkratnika povprečno bruto mesečne plače v Sloveniji,” je za Siol pojasnila Vid Doria iz Transparency International Slovenija. Glede na bruto mesečno plačo v Sloveniji bi lahko Đuđićeva SDS tako posodila zgolj dobrih 16.000 evrov.

  Na računskem sodišču so že napovedali, da bodo izvedli revizijo, predsednik sodišča Tomaž Vesel pa je ob tem poudaril, da lahko politična stranka po slovenski zakonodaji pridobi posojilo največ v višini desetkratnika osnovne bruto plače letno.

  • tohuvabohu

   Bedarija. Računsko sodišče lahko revidira samo državne ustanove.

 • WatsonForus

  Lahko pa tudi posodi denar, in to komurkoli želi. Ali bo njena obrestna
  mera 2, 4 ali 6 odstotkov, je izključno njena stvar. Ali bi SDS ponujeno
  obrestno mero sprejela, je prav tako izključno zadeva stranke. Očitno
  je bila obrestna mera dobra, zato je SDS sprejela ponudbo, in to na
  predlog podjetja, katerega delež je zastavila za njegovo zavarovanje.
  ———————————-
  hja to pa ne gre tko !!!! Če banda RDEČA to ne požegna se ne sme delat! Take obrestne mere imajo lahko samo RDEČKARJI !

 • Norm Kinley

  Ej, to ne mores verjet, kje je prag bebavosti pri teh levakih….. Fantje in dekleta, imamo problem….. Ze v izhodiscu, torej levicarstvu, torej med proletarci, torej med polapismenimi paraziti….. Cepci poizkusajo normalnim dokrajcit svojo bebavost…..nic Slovenci, to je sedaj nas svetovni unikuum – debilni cepec nam hoce dopovedat, da ni cepec…. Slovenec, bejz ven iz tega opicjega levuharskega legla belega cefurskega šleparskega prevarantskega črva…

 • radames

  Poznamo tole??? :

  Leta 2009 v Delu izide članek z naslovom: Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč v njegovi stranki SDS

  http://www.delo.si/novice/slovenija/den … i-sds.html

  SDS toži Delo in Delo izgubi. Sodišče naloži Delu, da se mora javno
  opravičiti. Delo se opraviči tako, da opravičilo natisne v rubriki Pisma
  bralcev povsem na dnu strani.

  http://nova24tv.si/slovenija/rezimski-c … h-bralcev/

  Zdaj lahko rečemo, da je Večer prevzel štafetno palico od Dela. Zgodba je zelo podobna. Glavni igralec – DENAR. Namen? Diskvalifikacija Janše pred volitvami.

  Upam, da bo Večer opravičilo natisnil na prvi strani z velikimi črkami. Ne tako kot Delo!

  PS
  Novinar Peter Jančič v svoji knjigi Fake news podrobno opiše to manipulacijo Dela. V knjigi se večkrat vrača na to manipulacijo.
  Kdor vsaj malo ve, kakšen kriminal je v naši levi politiki, takoj ve, da je to ali izmišljeno ali pa močno pretirano.

  PPS
  Iz Večerove spletne strani kot podpis pod sliko:
  Tit Košir: Sumljivih finančnih operacij, povezanih s SDS in Janezom Janšo, je že veliko, najnovejše skoraj polmilijonsko posojilo je le zadnja od tovrstnih zgodb, ki mečejo slabo luč na transparentnost poslovanja opozicijskega liderja in stranke, ki jo vodi več kot dve desetletji.

  No, na Delu so si dobro zapomnili lekcijo o “Sumljivih finančnih operacijah, povezanih s SDS in Janezom Janšo…”

  Ste tudi na Večeru podobni Delu???

 • Lustrator

  Hehehh vsakič se nasmejim, ko slišim komija klobasati o ekonomiji – pa naj gre makro ali mikro raven, je pa seveda makro še precej zabavnejša. Njihovo popolno nerazumevanje ne le ekonomije in prostega trga, ampak celo osnovne logike zdrave kmečke pameti je kot nekakšna neužitna mineštra sestavljena iz pralnomožganskih temeljev marksizma in vrhunskih oksimoronov, ko zlepa ne najdeš dveh zaporednih stavkov, ki si ne bi bili vsaj v eni točki protislovni ali pa leta 2017 slišiš ideje, ki so jih pred 50 leti v svojih “strokovnih pamfletih” kvakali partijski propagandni aparatčiki intelektualnega dometa žogice za tenis, ki so uspeli kljub neprestanem zadolževanju in nacionalizacijam kar 3x bankrotirati skupno državo.

  • Aron

   Da, ker je poslovna logika posojati denar ‘zastonj’ in si s tem kupiti davcne odpustke? Noro, kaksno slamastiko se greste desnuharji.

   • xtc

    In kaj je po tvojem zastonj?

    • Aron

     2% se inflacije ne pokrije.

     • ogledalo

      Ker gospa morda perejo denar , je to dovolj?

     • xtc

      Poglej nekatere obresti bank so negativne zakaj že-Cerar gospodaska rast pa to sedaj pa premalo?

   • pupa

    Nova KBM ponuja svojim komintentom 0,2% obresti na vezavo denarja za 1 leto. Kaj na to porečete ? Če nekdo za najeto posojilo dogovori 2% obresti kar je desetktat več ima banka ali posojilodajalec 1,8% dohodka.

    • Aron

     Prosim lepo, ne morete primerjati bancnega depozita s tveganim posojilom. Brez zavarovanja. Fiktivno posojilo ali pa davcna utaja, druge ni.

     • pupa

      Kdo pa je v tem primeru tvegal posojilodajalec ali posojilojemalec? Vedno se mora glede tveganja zavarovati posojilodajalec.

     • Aron

      Pri fiktivnem poslu je vseeno.

   • Lustrator

    Prosim? O kakšnih davčnih odpustkih ti to? Dobra stara partijska praksa; raje žrtev že vnajprej žrtev ubiti/zapreti, saj bi sicer “ziher” zagrešila zločin, kajne? Posojila se še zgodila niso, ti pa že vedežuješ o nekakšnih davčnih odpustkih, pa čeprav so le ti (mimogrede) stalna “poslovna”praksa velike večine naših “najuglednejših” managerjev, povečini certificiranih rdečuhov. Ne sodi po sebi.

 • Gor Pri

  Po mojem niti ni prekoračen 10 kratnik povprečne letne bruto plače! 1600€ x 10 x 12 mesecev je dobrih 190.000€. Kredit bo izplačan v 3 letih po 150.000€! Drži?
  Moram priznat, da so celo mene na tačetku pri Večeru prepričali, da nekaj ni v redu…dokler nisem računal! Fake news!

  • ogledalo

   Matematika ti nekako ne gre…Glede na to, kaj pravi zakon o financiranju političnih strank, so v SDS najeli občutno prevelik kredit. “Zakon o političnih strankah navaja, da lahko politična stranka od finančnih institucij pridobiva posojila v neomejeni vrednosti, od fizičnih oseb pa do višine desetkratnika povprečno bruto mesečne plače v Sloveniji,” je za Siol pojasnila Vid Doria iz Transparency International Slovenija. Glede na bruto mesečno plačo v Sloveniji bi lahko Đuđićeva SDS tako posodila zgolj dobrih 16.000 evrov.

   Na računskem sodišču so že napovedali, da bodo izvedli revizijo, predsednik sodišča Tomaž Vesel pa je ob tem poudaril, da lahko politična stranka po slovenski zakonodaji pridobi posojilo največ v višini desetkratnika osnovne bruto plače letno.

   • xtc

    Zopet so privlekli nekega levaka,ki filozofira.
    Sicer pa kot je rekel JJ,če jer kaj narobe bomo odgovarjali in?

    • ogledalo

     In- Mt5,3!….Zakon je jasen! Odgovarjal? On? Sekta? ….Muahahahaha…..

     • xtc

      Ko ne gre več tumbanje konec a ne bebo.

     • ogledalo

      Bebo te je naredu, smotanga. Naj ti nekdo razloži. Ne iz sekte, nekdo pameten.

     • xtc

      Vauuuuuu a ti si pameten?
      Kdo ti je pa to povedal?
      Kučan ?
      A to takrat verjetno koste delali skupinsko sličico,ko vas jezdi in žene strič.

     • ogledalo

      Mt5,3

     • xtc

      Saj sm vedel ,da si bebo-to je tud tvoj domet.

     • ogledalo

      Mt5,3….Božje kraljestvo je zagotovo tvoje .

     • xtc

      Jep!
      Tebi pa ostane “garažiranje” in “parkiranje ” cuckov.

    • radames

     Iz Reporterja:
     Če smo kršili zakon, bomo odgovarjali, pravi Janša, ki glede omejitve
     višine posojila, ki ga lahko najamejo stranke, pravi, da gre tu za
     različna tolmačenja.

     Po interpretaciji, ki nam je bila dana, je
     omejitev 120.000 evrov na leto, zato je bil kredit tudi razbit na tri
     dele, je pojasnil Janša.
     http://reporter.si/clanek/slovenija/jansa-medijem-preglejte-kredite-drugih-strank-ki-so-visoko-zadolzene-zivijo-pa-v-ukradenih-vilah-614740

     • xtc

      Ja v volilnem letu ne sme priti več kot zakonsko predpisane višine denarja ,in?

   • joza joza13

    22. člen zakona o strankah pravi: Višina posojila posamične fizične osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače LETNO

    Letno pomeni, 10 kratnik letne bruto plače.

    S besedo “letno” ti je pa muca papala?
    Ali ti sploh ne diši?

   • Gor Pri

    Preberi 22.člen Zakona o političnih strankah!
    Prvi odstavek pravi, da so prispevki omejeni na 10 kratnik povprečne plače!
    Peti odstavek pa pravi o pisojilih. In fizična oseba lahko posodi 10 kratnik mesečne plače letno!
    Če meni ne gre matematika, tebi ne gre Slovenščina!!

 • garfi

  Trump bo podeljeval nagrade fake news leWakom
  https://www.vox.com/policy-and-politics/2018/1/7/16860848/trump-fake-news-awards
  za naše fake news leviĆarje je potrebno podobno
  nagrada brca v rit

 • ogledalo

  Je gospa na slabem glasu? So ji v večih bankah v Sloveniji zaprli račun zaradi suma pranja denarja in nekih kvazi pogodb ? Morda se pa preko strankarskega računa pere denar nepojasnjenega izvora? Še bo veselo, ko bodo sektaši trobili svojim ovcam o “neresnicah levih medijev in državnih organov.”

 • Vrhovni sodnik

  Na kurah je že 2120 komentarjev na to temo, lih pametno posojilo to ni.

  • ogledalo

   Ženski banke po Sloveniji zapirajo račune, zaradi pogodb, ki niso transparentne, tako kot denar iz tega vira?

  • von Rhein

   Mislim,da MMC ne zaostaja. Lep pokazatelj iz kakšnih idiotov je sestavljeno slo volovsko telo.

  • janez zorman

   Je pa ugodno, čeprav sem sam dobil še boljšega.

  • xtc

   Glej,če je vse zakonito,ni nič narobe,lahko lajajo kolikor hočejo,če je nekdo pametnejši in sposobnejši je pač tako.Sicer pa če so luknje se raje spravi nad pisce zakona,ki so ga spisali tako.

 • von Rhein

  Pričakovano.Sedaj je problem in največji kriminal posojilo SDS. Kako je Pahor dobil pospešek s čevljem v sedalo nazaj domov,ko je stokal o arbitraži,pa silencio.Par besed in zadeva gre v “špajzo”.

 • joza joza13

  22. člen zakona o strankah pravi:
  Višina posojila posamične fizične osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače LETNO !

  • ogledalo

   Sektaši tega ne razumejo! Nariši jim!

   • von Rhein

    Razbrati je ,o neki firmi.

   • xtc

    Dejstvo je ,da idioti ne znate računati no sej čebi itak nebi 3x bankrotiral v Yugi in še sedaj vam bo idiotom uspelo še četrtič.

    • ogledalo

     Mt5,3

     • xtc

      Kaj je bebo te hebla matematika,veš ne računajo vsi kot taki idioti tvojega kova.

     • ogledalo

      Mt5,3.

     • xtc

      No ,a boš že spravil kaj skupaj,baje te je Kučan imell za pametnega potem ,ko te je ostrigel in spedenal.

   • janez zorman

    Zgoraj sta ti dva narisala in napisala, da se ne boš zaletaval v steno.

  • xtc

   1600X12X10= 16000?

   • ogledalo

    450.000???

    • xtc

     No poglej še en komentar višje ,a bo šlo lažje?

  • dbitls

   Da vas ne bodo levaki zavajali……….. 22. člen zakona o strankah pravi: Višina posojila posamične fizične osebe ne sme presegati desetkratnika povprečne bruto mesečne plače LETNO………..
   Preberite dobro članek: Posojilo se izplača v TREH LETIH, ne v ENEM LETU…. 3 x 150.000…..
   Povprečna mesečna bruto plača v Sloveniji je 1.600 EUR…. 1.600 x 12 = 19.200 EUR…..
   Desetkratnik povprečne letne bruto plače je 192.000 ………….
   150.000 je še vedno manj kot 192.000 …………In kaj je zdaj narobe??????????

   • ogledalo

    10 kratnik povprečne plače v ENEM LETU (LETNO)! Kar znese 16.000 €. Očitno sektaši bolj poznate zakonodajo od predsednika računskega sodišča.

    • xtc

     10x nik povprečne letne bruto plače-prehudo zate?

 • T-Rex

  Na RTV pa danes res crkneš od smeha. kar trije “novinarji” se ukvarjajo z enim člankom o janši. Komentarjev malo morje, seveda večinoma levo usmerjenih. mojega so zbrisal v sekundi :) seveda je Janša taprvi članek, cmerar , proti kateremu se UPRAVIČENO odloča o ustavni obtožbi je šele tretji, komentarjev pol manj, seveda večinoma pro-cmerar :) ja volitve so res zelo blizu lol

 • joza joza13

  Prav zabavno je danes na Novi 24 tv.
  Juhej…

 • janez zorman

  Takle fake news dobiš, če polpismene pisunčke spustiš k bančnim temam.

 • ogledalo

  Je pa res kriza, da si hodi ivan denar sposojat k opankarjem in trenirkarjem. Da ni Zoki zadaj?! Muahahahaha…..

  • xtc

   He,he,he bebo tržna logika pač deluje greš tja kjer so najboljši pogoji-tudi ti greš klošarit tja ,kjer ti v piskrček namečejo največ a greš tja kjer ti ne dajo nič npr. pred jankovičevim Magistratom?

   • ogledalo

    Bebo te je naredil, pa ta bolš mu je po kolenih steklo! Mt5,3…

    • xtc

     No ne ti bit nerodn,večkrat te vidim z lončkom z rdečo zvezdo na njem in titovko na glavi klošarit po Tromostovju.

     • ogledalo

      A ti si tisti bebavi s svečko v riti? Pa greš res večkrat mimo, na sodišče. No, kak cent sem ti pa še vedno dal! Ubogi na duhu se mi smilite.

     • xtc

      Vidim ,da te moške riti fascinirajo no sklepam ,da tudi od cuckov-parkiralec homotov in cuckov po garažah?

     • ogledalo

      Vsekakor je “tvoje božje kraljestvo”! Kljub tvojemu primitivizmu te ima Jezus rad.

     • xtc

      Definitivno-tebi pa ostane parkiranje cuckov.

 • xtc

  He,he,he JJ mrtvo hladno:”Če je kaj narobe bomo odgovarjali”
  No ,če je res kaj bnarobe nebi bil tako mrtvo hladen.
  Verjetno so stranki svetovali ,da je zadeva zakonita,seveda pa mislim ,da levi zelo dobro vedo ,da ne morejo nič zato tako besnijo,zelo verjetno je stvar legalna in zato tako vpitje na koncu pa nič,kot Patrija in Orožje.
  Sicer pa verjetno že imajo dobrega finančnega svetovalca,ki pozna kako se zadevi zakonsko pravilno streže.

  • ogledalo

   Butl. Dobrega svetovalca? Več kot 16 jurjev jim ne bi smela “posoditi”. Mt5,3

   • xtc

    Ti je to Kučan zaupal med striženjem in pedenanjem?

 • janez zorman

  Večerovci so odkrili “Veliki pokec”!

  • xtc

   Prdec si mislil?

  • Slovenka

   je že xtc prebral moje misli.

 • joza joza13

  Večer je že izgubil 2/3 naročnikov, pa še vedno jim ni jasno zakaj…
  Talevi rinejo v drek kot divje sinje

 • joza joza13

  Ja kje je pa danes mož tisočerih nickov?
  A se je nehal oglašati, ker mu mafija ni plačala njegovih uslug?

  No, zdaj vedo kje dobiti dober kredit.

 • ogledalo

  Sedaj bo, po volitvah, žalostno petje “Mi se imamo radi”, ob Užičkem kolu!

 • ogledalo

  Zanimivo, da gospa menda “posluje” tudi na Madžarskem? Še bo veselo….

 • matjazr7

  Ne vem zakaj, ampak imam občutek, da bi moral biti naslov “Zaradi 450 tisoč evrov izgubili volitve”. V glavnem, že skozi opozarjam, da je s SDS zadnje čase, leto, dve nekaj resno narobe (pa sem bil njihov volilec odkar hodim volit). Tale oglasna kampanja, ki so jo začeli, se mi je zdela kot mogoče žarek upanja, da so malo prišli k sebi, sedaj pa tole. Vem da bolj zagrizeni volilci ne vidite nobene težave in boste tudi v nas, malo bolj zmernih volilcih SDS, naenkrat videli sovražnike, Kučanove plačance in kdo ve kaj. Ampak da si greš v volilnem letu na tak način sposojat denar, BOG POMAGAJ, PA TI SI MALO NOR!!!!!!. Očitno si res ne želijo zmagat, krivi bomo pa vsi drugi. Tole je sedaj druga Partija in bodo celo leto levi mediji odkrivali, kje si SDS sposoja denar, očitno je plan tudi znotraj SDS, da stranka pade pod 10%, toliko da si Janša in najožje vodstvo zrihta tople sedeže za prihodnji mandat. Pa vam ni jasno, da boste s takimi idiotizmi pomagali Šarcu, da dobi ustavno večino? Pa dajte me sedaj še “verniki” spljuvat, osebno pa mislim, da gre za pranje denarja, tega denarja bosanki verjetno ne bo treba vrniti nazaj.

  • radames

   Človek si lahko isposodi denar kjer hoče. le malo prizadeti tega ne razumejo. Jaz sem posodil kar precejšen znesek, s tem, da mi vrnejo tisočaka manj. Pač negativne obresti pri dobrih znancih, ki imajo težave.

   • matjazr7

    Se strinjam s tabo. Tega si pa na žalost ne more privoščiti stranka, ki ji vsi veliki mediji gledajo pod prste, če si res želi zmagat.

  • xtc

   Glej bebo ne nabijaj nič od velikega poka.Pejd še enkrat na kure in preberi JJ jev govor-če ti ni jasno si idiot.

   • matjazr7

    Sem ti že na sredini mojega teksta odgovoril, daj si duška, pa me spljuvaj, ampak na žalost bo takih, ki bodo še volili SDS zaradi takih idiotizmov vedno manj ….

    • xtc

     Ti bom razložil zakaj dsi bebo malce višje-in to boštudi ostal.

  • joza joza13

   Ja, volitve bodo.

   Naslov te drame je 
   David proti Goljtu.

   David mora biti pametnejši kot kompletna levica s krivosodjem in bando 574-ih skupaj.

   S tem manevrom je David Goljata le premeril od glave do nog.
   Naslednjič se bo sklonil po kamen…

   V bibliji je opisan razplet.

   P.s.
   zdaj nam bo jasno, zakaj so se JJ ves čas tako histerično bali. Ker je nasproti njemu vsaki küčanov levičar en navadni bizgec.

   • matjazr7

    Mislim, da je Goljat dva kamna že vrgel, v roki pa ima še vsaj dve malo večji skali, tako da v vmesnem času, ko bo David premerjal sovražnika in se sklanjal po prvi kamenček, bo obležal v jarku z razbito glavo …

    • joza joza13

     Goljat ni metal kamnov, ti pa nisi nikoli volil SDS-a – kot zgoraj navajaš.
     Spoki lažnivec….

     • matjazr7

      No ja, če bi še imal kak listek, bi ti pokazal. Se pa vprašaj, ti si eden, jaz sem eden, zdajle me zmerjaš, kot da si vso pamet na svetu pobral, jaz pa največji idiot, pa xct je nekaj podobnega, kot ti. A bi ti volil stranko, kjer te fanatični pristaši podijo stran? Žal s svojimi 5 % fanatikov ne morete zmagat, stranka SDS rabi neopredeljeno večino, sedaj pa še zmerne volilce fanatiki podite stran? Bomo pač doma ostali. Hmm, mogoče si pa ti levičar in si uporabil taktiko, da nas zmerneže stran podiš?

     • pupa

      Če si tako zavzet volilec morda celo član SDS se obrni na tajništvo stranke, in boš tam dobil vse potrebne informacije in se ti ne bo potrebno na tem spletu izpostavljat in se smešiti kot butast volilec.

     • joza joza13

      Če je pa zmerni volilec…,
      ko pa prebereš njegovih zadnjih 30 postov, pa v vseh navaja kako je nekoč volil sds, sedaj pa ne bo več.
      Nekaj ne štima.

      Pa saj se na nek način strinjam z njim. Pri nas nimamo optimalne politične opcije. Med vsemi slabimi mi je pa prej omenjena daleč najbolj kredibilna.
      In nikoli nisem prebiral anket, niti si ne dovolim, da mi kdo zabija v glavo neko ideologijo.
      Slovenci se moramo sami-brez medijev dokopati do zaključkov…
      Imel sem enega profesorja na faxu, ki je vsako uro vsaj 1x povedal : zdrava kmečka pamet – logika nekaj velja!

  • pupa

   Dokler SDS plačuje sama najete kredite in z njimi be bremeni davkoplačevalcev je za mene vse OK.

   • ogledalo

    Se strinjam, če ne gre za pranje denarja in je v zakonskih okvirjih.

    • pupa

     Te zadolžim, da najprej razčisti pranje milijarde v NLB-ju, da ne bo vse skupaj zastaralo. Ko boš vse razvozlal pridi poročat na to spletno stran.

     • ogledalo

      NLB je največ denarja razdelil v letih 2006-08. Slab gospodar? Sicer pa, za to obstojajo pristojne službe.

 • xtc

  Kdor je prebral ali poslušal JJ jev govor,takoj vidi ,da so levi hudo puhnili,tudi večina komentatorjev pa spregledala zadevo,ki je zakonsko čista kot solza in lahko z glavo le butajo v zid.
  V celi zadevi je kavelj v tem ,da v volilnem letu lahko stranka najame največ 10 X nik letne bruto plače torej 1600x12x10.
  Ker je bil prvi obrok nakazan v nevolilnem letu ne sodi v volilno leto,zadnji pa po volilnem letu in prav tko ne sodi pod zakon torej bebci zjočite se za volilno kampanijo je SDS prejel povsem legalno in zakonito 150 000 eur,kar je v skladu z zakonom,predvolilno in po volilno leto zakonsko ne sodita v obdobje leta volilne kampanije-levi spušili ste kot opice.
  Vesela in ostale klovne si lahko zataknete za klobuk-zadeva je povsem legalna.

  • matjazr7

   Večinski mediji bodo ta govor in informacije dogodka objavili na način, ki bo koristil levim strankam. Če pa bo na strani SDS in v Demokraciji cel govor, ga ne bo prebralo več kot 3, 4 tisoč ljudi in recimo da bo vsemu verjelo, ampak z njimi pa ne moreš dobiti volitev. Ob 19.00 se bo pa na dveh dnevnikih gledalo pol milijona ljudi, “kako JJ pere denar”. Lahko da je vse zakonito, saj je nekoč že mati Cerarjeva povedala, da ni vsaka svinjarija kazniva, a v volilnem letu si SDS more privoščiti takšnih zdrsov/svinjarij.

   • xtc

    Nehaj bebo zabit sem ti povedal da si bebo in da je zadeva zakonita -SPOKAJ.

  • slosin

   ….kampanja se niti ni dobro začela, pa imajo levosučneži že polne gate….
   Tem bebotom ni jasno, da ni JJ tolk neumen (kar je že 100 x dokazal), da bi naredil pri najemu kredita nekaj, kar ni v skladu z zakonodajo…

  • ogledalo

   Butl sektaški. Več jot 16 jurjev ne bi smeli dobiti. Ampak to je za tvojo monicefalno glavo preveč. Mt5,3

   • xtc

    A siiti osel ali kaj’.10X nik letne bruto plače-torej osel zate 1600x12x10-levi spet skušate iznajti toplo vodo.

    • ogledalo

     Ko bi te vsaj osel naredil….. Mater si bebec! Predsednik računskega sodišča je bil jasen. 10 povprečnih plač NA LETO! Tako piše v zakonu. Beboooo! Muahahahaha….

     • xtc

      Ampak bebo leto ima 12 mesecevx 10 _SPUŠILI STE.

 • xtc

  Snežič je levake matiral kot majmune in iz njih v javnosti naredil majmune.
  Skratka kredibilnost jim je zbil na nivo bebotov-niti zakonodaje ne poznajo.

 • Slovenka

  Zakaj nisem presenečena? Že dolgo sem slutila, da se pripravlja nova poslastica za slovenski narod, kjer brez okusa po Janši ne bo šlo.
  Do zdaj so bile vse obtožbe, sestavljene v murgelski greznici, bolj kratke sape. Patria – kričeč primer levakarske kombinacije zlobe, neumnosti in nevednosti, Urškina klinika v Avstraliji – popolna tišina na to temo, odkar je prišlo na dan, da je šla na svoje žena Igorja Lukšiča, Janševo premoženje – neumnost obtožbe kriči do neba, laganje o avtizmu Janševega sina – vsak bebec pa lahko vidi, da imata z go. Urško dva bistra, zdrava fantka, zdaj pa ta cvetka – še krave se jim lahko režijo.
  Le kaj si bo še izmislila izprijena, izrojena levakarska propagandna mašinerija?
  Mogoče, da ima Janša v Avstraliji farmo kengurujev ali da z ženo v zdravstvene namene v Šentilju pri Velenju gojita konopljo ali še kaj močnejšega in da blago preizkusita na sebi, preden ga prodata na črnem trgu, denar pa nakazujeta v davčne oaze.
  Razmišljam, ugibam, kaj bomo še izvedeli pred volitvami o Janši in SDS. V ognju imajo zagotovo še veliko želez.
  Nič nas ne sme presenetiti.
  Iskreno upam, da je slovenski narod končno postal imun na tovrstne neumnosti in da bo to dokazal na volitvah.
  Levaki so očitno živčni.

 • Krtača 20

  Ne vem sicer kaj bi sds rad dosegel a očitno ratuje….spet nov žebelj v krsto stranke.

  • xtc

   Nikakršnega žeblja ni butl-spušili ste nič ne morete zadeva je legalna.

   • Krtača 20

    Brezveze…..sprehajamo se okol Triglava, denar peremo v Bosni…..glugluglu jaka desna stranka……

    • xtc

     Denar je bil nakazan iz SLO DŠ-torej zakonito ne tumbaj osel.

     • Krtača 20

      Od davčnega neplačnika. Z lepim se hvalte. Za kredit pa je dnar.

     • xtc

      Glej cepc,kaj SDS briga,kaj kreditodajalec počne v neki tuji državi,a se ti ko greš na banko po kredit ukvarjaš kako ona posluje v tujini?
      Matr si ti en idiot.

  • pupa

   Ti in vsi taki kot ti pa v jok zaradi SDS-a. Hi, hi, hi,……………………………….

  • komar marko

   predno se spustiš v LUCKASTE norosti si malo poglej pravo. V čem je kršeno??????????? Ali to, da psi čuvaji, ki so plačani od PREPLAČANIH žilnih opornic v BRUSLJU zagovarjajo pranje denarja. BLJAK, a vas ni sram, da rdečuhi ne zagovarjate VLADAVINO PRAVA ampak pravno državo. Če kaj veš pojasni razliko luckasti!

 • xtc

  He,he,he težava levakov je v tem ,da bodo težko ,dokazali ,da je najetje kredita oz prejetje denarja v letu pred volitvami nezakonito,kot enako najetje kredita v povolilnem letu.Skratka zadeva ne gre skozi.

 • Slovenka

  Kaže, da je Večer bolj skromno obdarjen z umskimi dobrinami.

  • xtc

   Kot levaki,le kraja in pobijanje to pa jim sedi.

  • radames

   Ne! Gre za podobno zadevo, kot si jo je privoščilo Delo, ko se je zlagalo, da je šel denar od Patrie za stranko SDS ne pa k Janši. Večer je samo prevzel štafetno palico od Dela.

  • Milan Muhič

   Je pa toliko bolj z rdečimi boljševističnimi krvniki, katere ščiti v podzavesti za svoje potomce.

 • macon

  https://siol.net/novice/slovenija/v-zivo-kaj-bo-povedal-janez-jansa-video-457148

  Janša: “To posojilo smo razbili na tri dele, ker so pravniki dejali, da so omejitve v zakonu o kreditiranju političnih strank glede tega zneska na eno leto. Sicer bi vzeli posojilo v enem kosu, zato smo ga pa v treh kosih. Tako mi je bilo svetovano, takšno pogodbo smo podpisali pri notarju. Če je pogodba v čem sporna, jo bomo popravili.”

 • Krtača 20

  Zdaj verjetno sledi preiskovalna komisija proti sds. Rezultati bojo znani avgusta….spet ukradene volitve hehehehe gluglugluglu

  • xtc

   Nič ne bo od tega zadeva je zakonita,tud računsko sodišče bo sp****** od zadeve.

   • Krtača 20

    Treba bo temeljito pregledat, cca pol leta. Poročat bo treba tudi Junckerju…..

    • komar marko

     nič ne bo, jaz bi dal pred volitvami JAJOTA v arest!

     • Krtača 20

      Ja sej si zgleda sam rihta sobco tam.

     • komar marko

      sam vas je toliko pred njim, da pride na vrsto šele čez 60 let! Sami rdečuhi!

    • xtc

     He,he kaj ,da je SDS v volilnem letu dobila 150 000 eur in izpadli boste osli kot Mekina,ni čudno ,da vas je levake še Junker napodil zaradi Zaliva nihče vas ne mara kot garjave cucke.

     • komar marko

      Le kaj piše na neki katedrali v NEMČIJI! O Bog, reši nas kuge lakote in rdečkotov! Nagradno vprašanje. Katera katedrala je to!

     • Krtača 20

      Kolk lačnih muslimanov bi sds nahranil s tem dnarjem, uuuhuhuhuuuu

     • xtc

      Torej si še kamel heblar povrhu?

     • komar marko

      no sedaj je skrivnost odkrita. Nikakor mu nisem mogle dopovedati, da mi kamelo uporabljamo za transport do sosednje vasi, kjer so PUNCE!

  • komar marko

   Pa ti si res luckasto BUTN SKALA. Vladajoči imajo vse organe in ti bi uvedel preiskovalno komisijo. Lepo računsko sodišče naj ukrepa in JANEZKA v arest če je naredil narobe. Jaz tak način podpiram, VLADAVINO PRAVA, vi pa podpirate medijski PROVLADNI linč in pravno državo. Ne pozabi BUTN SKALA!

   • Krtača 20

    Preiskovalno komisijo. Zadeva je resna.

    • komar marko

     sem ti že napisal BUTN SKALA. preiskovalne komisije ustanavlja OPOZICIJA, samo pod CMERKOTU jo vodi MODEL. Le zakaj! N epozabi na terapijo, Ura je sedem. BUTN SKALA!

     • Krtača 20

      Ni druge. Vse člane zaslišat, od grimsa dalje. V pol leta bomo po tv prenosih vse zvedli….

     • xtc

      Da je legalno-no to vam bo že Vesel pojasnil kmalu.

     • Krtača 20

      To ne bom verjel. Vsaj pol leta mora trajat….

     • xtc

      Bo preje gotovo ,sicer pa levi ste danes prišli od Junckerja z njegovim čevljem v r**** kako kaj to?

     • Milan Muhič

      Le kje so isti časi, ko si na teh portalih lahko prebiral tudi kaj pametnega, žal! No danes pa se je na široko razpisal novinar Večera, (ve se lastništvo) Blaž Petkovič, ker ga je življensko zmotilo, kako si drzne neka desno sredinska politična stranka vzeti na javnem razpisu 450 000 € in to celo v R Srbski od posojilodajalke Dijane Đ. iz Prijedorja. Verjetno ga moti, da se tudi SDS ni uspelo vseliti v zaplenjeno, torej ukradeno meščansko vilo, kod je to uspelo SD ju. Vse pa izgleda tako, da se bližajo DZ volitve in, potrebno je sprovucirati novo Patrijo, za kar so levaki pravi fenomen. Zanimivo pa mi postane, da ti novinarji niso zaznali, kako je direktor BTC ja J. Mermal dobil od ljubljanskega šerifa odlikovanje častnega občana in to očitno zato, ker si je le ta nekje leta 2002 z lastninjenjem na škodo takratnih delavcev BTC pridobil nekaj miljard tolarjev premoženjske koristi in to na podlagi vzetega kredita na račun BTC ja, katerega je bankam vračal kasneje iz dobljenega dobička BTC, ki bi morali pripadati delavcem. Takratna direktorica SDK ga. R. Logar je seveda v svojem poročilu ta primer izpostavila, pa jo je J. Drnovšek nemudoma razrešil. Sam M. Kučan pa je takrat zapisal, da je da je tako dejanje skrajno neetično, a danes pa je za ljubljanskega šerifa postalo takrat neetično, danes častno. Taki primeri kraja družbenega premoženja naj bi novinarji raziskovali, ki so ne sporno bolj aktualni, kod pa, kako in kje si je SDS izposodil denar, katerega bo po pogodbi tudi vračal

     • komar marko

      čudno PSI ČUVAJI preiskujejo neki PUF. PRANJE denarja v BRUSLJU opravičujejo. Plačko dobivajo iz preplačanih žilnih opornic. Nagradno vprašanej za LUCKASTEGA. Katera BULA KAPITALA opisuje napisana dejanja!!!!!!!!!!!!!!

     • xtc

      Se mu že stekle lisice prikazujejo.

 • komar marko

  samo za rdečuhe. zakaj rdećuh zagovarja pravno državo in ne vladavino prava!

 • komar marko

  zakaj tako moralni rdečuhi ne zapišejo v ustavo, da je REVŠČINA V NAŠI DRŽAVI PREPOVEDANA. Pa tako jih je polna usta sociale! Bo kaj rdečuhi!!!!!!!!!!!!!

 • Slovenka

  Mimogrede, so bile volitve v DZ že razpisane?

  • komar marko

   jap, CMERKO je bricotu dal novo možnost in čaka da bo spet CMERKO, torej bodo vsak čas!

  • xtc

   Panika na levici-Levake je Juncker zbrcal kot garjave pse nazaj domov in jim povedal ,da so neumni ,da če mislijo ,da bo EU kidala njihov gnoj in ,da so za EU odfu*****

   • komar marko

    Vinkec jim je danes v parlamentu lepo povedal. Mi bomo ostali, vas bo pa odplaknilo na smetišče. Samo kaj ko niso v klasifikaciji odpadkov oziroma NEUPORABEN odmet!

   • Slovenka

    Lahko bi malo klel, drugače pa so tvoje pripombe pod tem člankom čista pet.

 • Krtača 20

  Vsak mesec 1% dol za sds. Do volitev bo lih 0.

  • komar marko

   nisi bil na terapiji! Stanje se ti slabša luckasti!

  • xtc

   A ti to o SMC?
   Ja danes ste zmagali pri junckerju.

 • matjazr7

  Na 24kur že zabijajo žebelj v krsto. Janša, Snežić, pranje denarja …

  • matjazr7

   in že je zraven še Računsko sodišče, ki bo primer raziskalo tri tedne pred volitvami :), eh, upam da imate kakšno novo stranko v rezervi …

   • šmentanamuha

    Zanimivo, ne? Ko je šlo za milijardo opranega terorističnega denarja, niso niti trznili.

    • matjazr7

     Pričakovano. Zato ne bi smeli početi stvari, s katerimi jih lahko pokopljejo.

  • xtc

   Glej bebo zadeva je popolnoma legalna ob ostalem pa se zjoči-levi ste pač butli.
   Opletanje z zadevo o pranju denarja je kaznivo brez trdnih dokazov-podobno je trobental vaš Mekina in se hitro znašel v pasti zaradi dolgega gobca v EP.

   • matjazr7

    Glej idiot, zdaj je predsednik računskega sodišča in kakih 5 poslancev reklo, da se jim ne zdi vse ok. Ti si eden, 24kur pa gleda 250.000 upokojencev, ki je videlo isto kot jaz. Koga bo volilo 250k teh gledalcev? SDS? Pa bi verjetno krvavo rabili te glasove, se ti ne zdi? Grem pogledat še SLO1, da vidim kaj so tam poročali preostalim 200k upokojencem, ki še lahko gledajo TV …

    • xtc

     Nabij si v bučo,če je zakonito je zakonito in tu ni več debat-ostalo opletanje in obtoževanje je lahko le sodni proces zaradi blatenja,a sem bil jasen,kdaj boš razumel ,da je konc-lažete kot srake in pušite.

    • matjazr7

     SLO1 malo bolj zmerni :). Nič o pranju denarja, samo davčnih oazah …

 • šmentanamuha

  Zanimivo, kako so se v Večeru razpisali o posojilu, ki je povsem legalno in ima jasno zapisane pogodbene postavke. Ko je bilo na tapeti milijardno pranje denarja, ki so ga odkrile tuje obveščevalne službe, pa so se vsi po vrsti (MMC, Delo, Dnevnik in Večer) delali, da to ni nič takega.
  Očitno računajo na kratko pamet volilcev levice.
  Večer pa še za rit brisat ni dober, ker lahko dobiš izpuščaje.

  • Krtača 20

   Na sds ste jih že.

   • pupa

    Prepričana sem , da tebe niti malo ne boli glava zaradi poraza SDS-a kvečjemu obratno. Povej pošteno. če te je kaj v hlačah.

 • Boris_j

  Dajte no opletati s tem Hayekom. Ravno Hayek, tako “obseden” z informacijami na trgu, bi hotel da so transakcije tudi transparentne in bi bil s tega vidika prej na strani Večera.

  Ni nelegalno, da je gospodična SDSu posodila denar. Je pa recimo temu: pomanjkljivo racionalno glede na te pogoje. Vse skupaj je zato “ribje” iz tega vidika.

  Mislim, da se morajo bolj kot Večerovci o ekonomiji, SDSovci končno kaj naučiti o svobodi govora v formalni demokraciji. Ne pa skočiti v luft kot despoti, vsakič ko so omenjeni izven sebi ljubega medijskega kroga.

  • xtc

   Sajj so transparentne nakazane iz SLO računa,no kaj bi sedaj rad?

   • Boris_j

    Če že lahko izbiram, odkrit intervju z Dijano Đuđić, ne zlajnanih trapanj Prvaka.

    • xtc

     Ti ga ni niti dolžna dajat,če je zadeva zakonita,niti policiji niti nikomur-zasebni posli zasebna stvar.
     Zjoči se tepc.

     • Boris_j

      Prav tepec, bomo videli tvojo načelnost, to kako zelo boš spoštoval zasebnost ob poslih vseh drugih.

     • xtc

      Glej bebo,če je zakonsko pokrito,lahko samo jočem.

     • Boris_j

      Samo ne jokat.

     • xtc

      Saj nebom saj je pokrito.

  • šmentanamuha

   Uh, kako prozorno.

 • Krtača 20

  Če od junija dalje kak sdsovc rab delo, nudim delo čiščenje obcestnih jarkov. Vljudno vabljeni.

  • xtc

   A misliš ,da te bomo pos***** in posc**** in pokozlanega iz jarka pucal,pejd h Kučanu on vas pase in striže.

  • komar marko

   ni blema. Ura dela je natanko 70 EUR. materialni stroški in deponija vašega sranja ni vključena v ceni! Obvezno PREDPLAČILO v višini 100% in bančna garancija, da boste izvedli pokoro!

   • Krtača 20

    ….z lopato…..1.4eur k ste lih sdsovci.

    • komar marko

     no ja, moj svetovalni dan stane natanko ………EUR, brez materialnih stroškov! Še kaj! Vas pa uporabljam za čistilce, nosače, strežnike, …..in podobno. Pač za to kar so uporabni hlapci!

     • Krtača 20

      …..urna postavka navedena zgoraj je bruto da ne bo pomote….

     • komar marko

      Tudi če je BRUTO, kar je v mojem primeru NETO je to za vas LUCKSTE zelo veliko in vi lahko ta denar dobite samo v BANKI kot ………….PRAV!

  • T-Rex

   ti nudiš delo ko še v življenju nisi delal? idiot

 • ogledalo

  Butli sektaški. Zakon je jasen! Deset kratnik povprečne plače je 16.000€ in to je max, kolikor lahko fizična oseba posodi stranki. Tistih 10×12 mesecev si pa nekam vtaknite. To je vaša logika.

  • komar marko

   kako ti od VAKUUMA lahko pričakuješ kaj koristnega ali kanček pameti! Le zakaj so bili HLAPCI!

  • Roman Eržen

   buteljk camera si je vzel 100000 eur za drugi tir brez obresti in tudi vrnil ga ne bo ampak mi davkoplačevalci in še enkrat butl

  • dbitls

   ogledalo – butl levi, preberi si zakon:
   Višina posojila posamične fizične osebe ne sme presegati
   desetkratnika povprečne bruto mesečne plače LETNO – to pomeni 192.000 eur

  • stajerc5

   Da si butast, smo vedeli ze tako ali tako vsi! Ampak, da ti je mama bosanska bukva, ate pa srpski medzved, ejjj, to pa nismo vedeli!

 • Gregor Veliki

  Mislim, da bi moral SDS vzeti 100 *10^6 € kredita. Pa tudi če stranka, odplačuje to še 100 let. Da se znebimo levičarskih priviligirancev velikost kredita ni omejena navzgor.

  • komar marko

   rdečuhi imajo za to banke. NIKOLI ne vrnejo, plačamo davkoplačevalci!

   • Gregor Veliki

    Rdeči imajo v rokah praktično vse. Manjkajo jim samo še duše ljudi in imeli bodo vse. Ne prodajmo svojega dostojanstva. Ne prodajmo sebe. Izberimo svobodo. Izberimo na prihajajočih volitvah SDS.

 • Slovenka

  Ne boste verjeli, na rtvslo.si se je našlo kar nekaj pametnih komentarjev.

  Primer:nomensland2015

  # 09.01.2018 ob 09:42Prijavi neprimerno vsebino”Vprašljiva je nizka obrestna mera” …

  Aja :-)
  Če mam jest 450.000 EURov preveč in jim dam na banko, bom lahk srečen če mi
  ne bodo udarili negativne nominalne obresti (no glede na 1.7% inflacijo so te tak realno globoko negativne).
  Če pa jih posodim za 2 leti po 2% letni obrestni meri, pa zaslužim sigurnih (stanka SDS je glede na svojo dolgo prisotnostjo kr stabilna naložba) 18.000 EURov.
  Če jih posodim državi Sloveniji (kupim npr. 10 letne obveznice) – kar je verjetno podobmo sigurno naložna – je obrestna mera 1%.

  Je obrestna mera še vedno “sumljivo nizka”?

 • domovina mili dom

  Pošteno.
  Bravo stranka SDS. Dali ste karte na mizo s koliko denarja boste razpolagali na volitvah. Izvor je znan.
  Tako komunisteki si upate dati karte na mizo od kje boste financirani.
  Telekom, GEN1, DARS, so vam že pripravili denar v davčnih oazah. Lani nakazanih 162 mio v davčne oaze. Čemu le?

  • šmentanamuha

   Cerar je pravkar najel 2 milijardni kredit, tko da ne bo problema.

   • domovina mili dom

    Morda bo Večer ugotovil, da je cmerarju posodila fizična oseba, tako kot je to storil Čufer, ki je strastno prikrival zadolžitev. Skoraj prepričan, da so ta posojila državi od nakradenega komunističnega denarja. So komiji dobro preštudirali:
    1. ukradejo denar
    2.ta isti denar posodijo za visoke obresti
    3.denar je opran
    dobro nas skubijo in slepijo

  • komar marko

   CMERKOTU je ustavno sodišče iz razlogov KRAJE DENARJA zavrnilo zakon o drugem tiru! CMERKO pa nič!

   • domovina mili dom

    Pa Gašperšič tudi nič. Je obljubil, da se ne gre več, če mu ne uspe.

 • Krtača 20

  Po volitvah sds lih ne bo mogla vrnit dnarja tko da sdsovci kar razmišljajte da se preimenujete v bds – bosanska demokratska stranka.

  • ogledalo

   Dobra. :)

  • Roman Eržen

   ni ti pomoči

  • joza joza13

   Sds je odplačala kredit od nakupa poslovnih prostorov.
   Zakaj so šli v nakup stavbe?
   Ker jih je Zoki takoj, ko je postal šerif, vrgel iz najetih prostorov, ki so bili v lasti MOL-a.
   Finanči obrok kredita je bil 10.000€.

 • komar marko

  LUCKASTI! Pokliči PEPICENTRALO, ad ti pošljejo pojačanje. Ostajaš na ravi tistih, ki služijo gospodarjem. zahtevaj POJAČANJE!

 • komar marko

  a bo kak rdečuh razložil razliko med pravno državo in vladavino prava!

  • Krtača 20

   Skoraj vse države na svetu so pravne, tudi diktature.

   • komar marko

    lauckasi, RAZLIKO!

   • xtc

    Posebno one s socialisti in komunisti vseh vrst.

    • ogledalo

     S ćelavim ivanom.Mt5,3

  • stajerc5

   Bo, bo, ko bo povedal koliko trave se pokosi v Sahari!

 • stajerc5

  Res, cisto zares, sem malo prej gledal kurbenhausTV! Mati Bozja, Jansa je ze sedaj sef vseh sefov, “predsednik”, saj je vseeno kaj napisem; Nas Janez je ta glavni! Dve sekunde manekena in se to v anglescini, da bi se moja osnovnosolska “trsica” vrgla pod mizo, potem pa spet JJ!
  Rdece gate, pa hudic vas bo pobral od fausije! Brez JJ-ja bi se samo ubijali, ne samo kradli. Je res ali je res!??

 • stajerc5

  Spodaj vidim, da se se nekateri ukvarjate z picajzl Krtaco. Vrzite ga pod Ignore in bo pocasi izginil v rdeco sralnico. Vse taksne rdece pimpeke pod Ignore, potem bomo pa lahko normalno komentirali!

  • joza joza13

   Ne, ne… Toneta redno merkam.
   Tako ugotovim, koliko jim je prpa…
   Nekaj časa ni bil dejaven, sem se že ustrašil, da ni dobil plačila za svojo pritlehno raboto…
   Včasih celo malo kihne. Slišim ga.

  • slosin

   se ne strinjam! On je indikator stopnje popizditisa pri levosučnežih…pa smeh ob njegovih postih
   je tudi nekaj vreden….

   • stajerc5

    Kakor vzames… Vem, da Nova24 zasluzi z vsakim klikom(kar me veseli), jezi me pa, da skrtacena pizdurina tudi, NLB-F21-krtaca…..

    • montyamp

     Pljuvalnike se rabi .

  • ogledalo

   Normalno?! Muahahahaha…… Muahaha haha….

 • montyamp

  Kastrirani mladiči udbopartijskega krdela neobvladljivo izkrivljenih neuravnovešencev , se veselijo luči na koncu tunela .
  Luč spoznanja jim zazidarskim brezjajčnikom , hlapcem stalinovih fosilov , sveti iz preddverja pekla .

 • montyamp

  Hahaha paradajzarji , Borut se vam je spet čistega našnofal .
  https://www.youtube.com/watch?v=hQfSqGePNbM&amp=&list=WL&amp=&index=6

 • dbitls

  če bi novinarji tako zavzeto preverjali kredite v državni NLB, bi imeli za kak letni proračun presežka in ne bi potrebovali slabe banke……

  • stajerc5

   Kolega je rabil sto Evrov “kredita” za dve steke Malboro, pa so ga vprasali, ce lahko bajto zastavi, ker lahko ostanek, dvajset Evrov opere v davcni oazi…

 • Krtača 20

  Kwa je zdej to desnaki? Za kuga pa niste povedal da odhajate v Bosno? A zdej boste pa vi po Bosn vpil fužitiv fužitiv fužitiv?

  • montyamp

   Od zazidarjev kastrirani hlapci , ste šolski primer , kako se hlapčevstvo izrodi .
   Sinovi morilskih hlapcev pobirate ostanke svojih mentorjev .
   Mentorji stari 90+ .
   Kdaj pa potem v penzijo , če imate še danes zvezane roke .
   Stari morilci se ne dajo , pasjejebstvo in dvospolništvo je vaš izhod v sili .
   ŽIVELA SDS .

 • montyamp

  Najboljše da začne še SDS mešati KOKA BETON , kot to počne
  HITLERJUGEND — STANE DOLANČEV vajenec , žvepleni halbmadžarski pritlikavec , s svojo kastrirano navlako HANZI KURBENHAUS PISUNOV .
  Bo nihče pisal kozlarije , ker bi resnica lahko potegnila udbopartijsko teroristično celico v vrtinec , ki bo v kratkem pogoltnil zazidarsko mladež .

 • stajerc5

  SDS, veselimo se, JJ je ze prevzel vec kot pol dnevnika v Kurbnhauzu!

 • Krtača 20

  Ke pa je desnaki ta džudžu skrivala težko prigaranih pol miljončka pr 30 letih, pod lopato? A pa sej ona prpognla da je posodla dnar a se j mogu ćelo?

  • pupa

   Ta džudžu je svoje prihranke naložila v kripto valute in fino zaslužila. Ali po tvoje ne bi smela????????

   • Krtača 20

    Po moje so njo zalagal z bolj trdo in podolgovato valuto. Sam zdele je pa enga mehkana fasala…. džudžu mmmmmm džudžu mmmmmmm džudžu….

    • pupa

     Če je tebe srečala prepričljivo verjamem.

  • xtc

   Ti ,a si že potegnil Junckerjev čevelj iz r**** al še kar doživljaš orgazme od njega?

 • montyamp

  PRALNICA UDBANKOMAT NLB in RTV HANZI KURBENHAUS bodo v obdobju crkovanja v agoniji naredili še gore nečednosti .
  Na začetek konca murglosrbskega imperija kažejo provokacije plačancev na portalu .

 • Krtača 20

  Desni, zgleda da je jajo preklopil način pranja denarja. Prej je pral na pralni stroj, zdaj pa na veš mašinu…..

  • šmentanamuha

   Vi pa perete iranske teroristične cote, si pozabu pripisat.

 • montyamp

  Komunistfažizmu je pošla sapa .
  Prava demokracija se nezadržno bliža .
  Udbodemokracija je na poti sama k sebi , se pravi k hudiču .

 • montyamp

  LAŽ NESMRTNA DUŠA RTV HANZI KURBENHAUS IN PODREPNIKOV

 • xtc

  He,he,he JJ je postal zopet top tema potem ko so z bruslja levake zbrcali domov kot potepene cucke,volilna kampanija vse bolj tone za leve,koga še zanimajo zločinski raztrganci,ki so ropali pštene ljudi in katerim na spomenikih ženejo svinjske glave od lastnega naroda.
  Kdo bo hotel imet še opravka s takimi ausšusom,vsak pameten ga zbrca čim dlje od sebe.

 • xtc

  Stvar je taka Bruselj z Junckerjem(kakršen že je) je SLO levake danes dokončno brcnil v r*****,torej paradni volilno propagandni konj za jahanje jim je škripnil-nimajo ničesar-kaj je nasednje?
  Seveda SDS in JJ ampak tudi tole vreščanje ima zelo kratek vek-težave levakov so enormne,SD razsipavanje,SMCpo bruselj debaklu ni šans,pankrt pa nima dometa niti političnega kapitala-tistega katerega naj bi zajezdil,je EU zbrcala proč.

 • xtc

  Težava levih je ,da težko razumejo ,da ima leto 12 mesecev in kaj pomeni 10x nik letne brutto plače -povprečne.

 • dbitls

  Pa so Butalci stopili skupaj in rekli…… Zakon je napisan tako, da nam ne odgovarja. Preveč je zakompliciran. Najprej smo ga sami prebrali, pa je bil še kar v redu, potem pa so nam ga oni iz sosednje vasi razložili. Potem pa ni bil več tako v redu. Pa so Butalci stopili skupaj in rekli: Od zdaj naprej lahko samo mi in naša NLB posoja denar …… In tako so Butalci živeli srečno z neplačanimi krediti do konca svojih dni……

 • šmentanamuha

  Zdajle šele razumem, kakšno svinjarijo se grejo levičarji. SDS je to pogodbo sklenila že lani v decembru in vse prijavila na AJPES, torej niso ničesar skrivali, tudi namena posojila ne. Predhodno so se tudi pozanimali o višini zneska, ki je bil v skladu s predpisi.

  Zdaj pa so režimski mediji s to navidezno “razkrito” skrivno pogodbo informirali javnost prav na dan Cerarjeve ustavne obtožbe. Po vseh medijih so kričali tako na glas, da so preglasili zasedanje skupščine in vse argumente, ki utemeljuje prekoračitev pooblastil predsednika vlade. Režimski mediji in politiki se pretvarjajo, da so “odkrili” nekaj, kar nikoli ni bilo skrito. Resda poprečni državljani o tem nismo ničesar vedeli, vendar so bile seznanjene vse inštitucije, ki so morale biti. Torej nič ni bilo prikritega in nezakonitega, celo nasprotno. Tudi denar je prišel iz slovenske banke. Pokvarjenost brez primere.

  Vendar nekaj jim je treba priznati, prascem iz prašičje farme. Spin je bil odličen in preden smo lahko, vsaj tisi, ki nas je zanimalo, za kaj gre, ugotovili, da so z objavo te informacije čakali cele 3 tedne, da so nato pompozno “informirali” javnost točno na dan D, je parlament že zaključil zasedanje in potrdil, da dokler bodo levičarji na oblasti, bodo delali tako, kot jim paše, za ostale živali, pa zakoni in sankcije veljajo še naprej. In po pričakovanju, jim osli, gliste in ostale živali nižjega ranga na levi strani, navdušeno ploskajo in obljubljajo zvestobo do groba.

  Navsezadnje, če se 70 let uriš v pokvarjenosti, se to mora nekje poznati.

  Lahko bi tudi rekli: Let the game begin! Kaj pa, če se začnemo raje zabavat. Igra je igra. zmaga tisti, ki vsili svoja pravila drugim. Torej brez joka in stoka, raje s pametjo in humorjem.

 • tasilo

  “Mi lahko NEKDO razloži, …” — Ajajajaj …

  Jože Biščak, ali razlikuješ med zaimkoma KDO in NEKDO? Domnevam, da ne. Ta nevednost, umska lenoba in šlamparija, nedoslednost in topoumnost je preveč dandanes že kar preveč razširjena, zato si vsi, ki ne razlikujete, tole zapišite za ušesa (še raje pa vmes):

  NEKDO – izraža neznano ali namenoma neimenovano osebo
  KDO – izraža nedoločeno, poljubno osebo

  Smiselno je reči “Mi lahko KDO razloži, …)

  Lp. Hanibal Lector

  • šmentanamuha

   Hvala, bomo upoštevali. Ampak to so že kr finese, zato hvala za pojasnilo. Ni nas pa treba zmerjati vsepoprek zaradi tega.

   • tasilo

    To so malo več kot le finese … še posebno, če prebereš, kaj pomeni en zaimek in kaj drugi. To so elementarne reči, ki vplivajo na pomen.

    Se mi zdi, da so te zaimke že v šoli razlagali, če ne prej, v gimnaziji. Človek z gimnazijsko — kaj šele akademsko — izobrazbo mora razlikovati in se prav izražati.

    • šmentanamuha

     Ja, se strinjam. Ampak tudi sama sem zagotovo že kdaj uporabila napačen zaimek.

     • tasilo

      Kdor jezik pozna in razume, te stvari prav uporablja brez razmišljanja, samodejno. Zato, ker se mu tako zdi prav in smiselno. Ve, kdaj in zakaj uporabi en zaimek ali drugega, saj ve, kaj hoče povedati — in ne tako kot je dans v navadi “nekaj bom bleknil, potem bodo pa že ljudje razvozljali, kaj pravzaparav hočem povedati.” Tako govornik nima kredibilnosti (primerov kolikor hočeš!).

      Ne zmerjam vas vse poprek (zakaj neki si se počutila osebno napadeno?!), saj zate ne vem, kako se izražaš zasebno — in navsezadnje me tudi ne briga. Zelo me pa briga, če to javno počne kakšen novinar ali piarovec, torej profesionalec, ki mora osnovno orodje svojega poklica (jezik in trivij oz. retoriko, gramatiko in dialektiko) obvladati, saj je za to vendar plačan. Kdor svojega poklica ne zna, je mazač, pocar, pezde, šintar, padar, blefer … človek, katerega “profesionalnost” ne uživa niti kredibilnosti niti ugleda.

      S takimi slabimi jezikovnimi navadami in napakami se napake in oslarije samo množijo in plodijo, raja pa jih popolnoma nekritično povzema in jemlje kot “referenco”, saj da “prihajajo iz zaneslivega vira”. Od tod torej moj gnev.

     • Mojca pokraculja

      Hvala, odlično in čim več takega gneva. Sem ga pogrešala !

     • tasilo

      Prav vesel sem Tvoje pohvale, še toliko bolj, ker je na redkih! Pogosto me forumovci le napadajo, ker ne šparam jezika in žaljivk za ofluhtati topoumne, nevedne, šlampaste, neizobražene pis(d)une. Bohvarji kaj reči če Novine peropraske …

     • Mojca pokraculja

      Lepo prosim nikar se ne zahvaljuj. Pogrešam dobre debate. Mnogi smo se utrudili in naveličali nenehnega zmerjanja in napadov ad personam. Pogrešam humor in zajebancijo in bojim se, da tudi rubecu, dobu in ostalim starim bajtam pojenjuje potrpljenje. Zato bohvarji šparat jezika, naj ostane nabrušen in oster¨!

   • Tone

    Zakaj pa se imenuješ “šmentanamuha”, zakaj ne “uredništvo”?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!