Davčni strokovnjak Simič razkril bedo pisunke Delićeve: Namesto, da bi preiskovala šefa Petriča, ki je opravil za več kot 35 milijonov evrov sumljivih transakcij, se je spravila nad njega, ki ni opravil niti ene!

Foto: Printscreen

“Če Anuška Delić Zavrl želi biti raziskovalna novinarka in časopis Delo raziskovalni medij, potem naj se raje ukvarjata z dejanskim raziskovanjem, ne pa z izmišljanjem zgodb o Ivanu Simiču. Zato jim predlagam, naj najprej počistijo pred svojim pragom,” je na svojem blogu in v reviji Denar zapisal Ivan Simič, večkrat izbran za najbolj uglednega davčnega strokovnjaka Slovenije in Jugovzhodne ter Srednje Evrope. Hkrati je zapisal, da je lastnik družbe Delo, kjer je zaposlena Delićeva, opravil kar 239 sumljivih transakcij v višini 35,6 milijona evrov.

Potem ko je časnik Delo 6. novembra lani Ivana Simiča vtaknil v tako imenovane “rajske dokumente” in ga kriminaliziral kot človeka, ki posluje v davčnih oazah ter se izogiba plačilu davkov, čeprav v dokumente v resnici sploh ne sodi, je Simič pobrskal po dokumentih o nakazilih v davčne oaze in v države, kjer obstaja visoko ali povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.

Delićeva v dokumentih ni našla družb njenega šefa
“Tako je bilo od 18. oktobra 2011 do 31. decembra 2017 izvršenih 27.594 nakazil v skupnem znesku 4.522.759.349,00 evrov (štiri milijarde petsto dvaindvajset milijonov sedemsto devetinpetdeset tisoč tristo devetinštirideset evrov). Niti mene niti mojih podjetij ni na teh seznamih. Zato pa se na teh seznamih nahajajo družbe, katerih solastnik naj bi bil dejanski lastnik oziroma solastnik časopisne hiše Delo, to je Stojan Petrič, vsaj tako je to predstavljeno javnosti,”
piše Simič.

Stojan Petrič (Foto: STA)

Petričeve družbe, ki so na seznamu urada za preprečevanje pranje denarja, so: Kolektor ATP, Kolektor Etra, Kolektor group, Kolektor Magma (1. oktobra 2014 izbrisan iz sodnega registra zaradi pripojitve), Kolektor Micro-Motor, Kolektor Prokos trgovina, Kolektor Sinabit (29. oktobra 2014 izbrisan iz sodnega registra zaradi pripojitve) in Kolektor turboinštitut.

Petrič je opravil kar 239 sumljivih transakcij v višini 35,6 milijona evrov
V šestih letih je Petrič prek teh družb opravil 239 sumljivih transakcij in v države na seznamu urada nakazal 35,6 milijona evrov, medtem ko Ivan Simič niti ene. “Priznam, da tako hudega poraza še nisem doživel in če so mi ob tem ničelnem transferju v časopisu Delo namenili celo stran, koliko strani bi potem morali nameniti Stojanu Petriču. Res pa je, da se pojavi težava, ali bi g. Stojan Petrič dovolil to objavo,” je še zapisal Ivan Simič in dodal: “Tako časopisu Delo in njihovi ´raziskovalni novinarki´ Anuški Delić Zavrl predlagam, da se raje posvetita predstavljenemu odlivanju slovenskega denarja v tujino in ustanavljanju podjetij v tako imenovani davčni oazi Bosna in Hercegovina, ne pa, da si o meni izmišljujeta zgodbe in me povezujete z rajskimi dokumenti, kjer me sploh ni.”

Več na Simičevem blogu (TUKAJ) in spletni strani revije Denar (TUKAJ).

Jože Biščak, Demokracija

 • ljubinica

  Delicka je presstitutka najslabse vrste .
  Likvidatorka po narocilu.
  Se spomnim, kako je tik pred enimi volitvami predla nadaljevanko o “povezavah” SDS z neonacisti …
  Fake news.
  Fake novinarka. Delo pa fake casopis.

  • Steiermark

   Pač opravlja delo jugosrbske komunistične dekle……namesto “presstitutke” je v vlogi “mädchen für alles”!

  • Svele

   Smrt Slovencem svoboda cefurjem

 • Lord H.

  Skupaj z onim drugim srbijancem Zoranom Potićem bi jima bilo treba kupiti enosmerno avtobusno karto nazaj na Balkan.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, ter jima in ostalim njihovim balkanskim podganam, ki harajo po Sloveniji, za vedno, odpovedati gostoljublje – izgnati!

   • Svele

    Smrt slovencem

    • Steiermark

     če čakaš, na smrt Sloencev, ti moram sporočiti , zate žalostno novico, da boš prej “crknil” ti čefurćić, kot pa Slovenci!

 • cosmosjasnovidec

  Vsem čefutarjem dati samo navodila kako bodo frčali iz Slovenije.
  Kakšne karte?Še več si bomo naredili stroška z njimi?Imajo noge na buzerantske riti jim pa privesiti kaktuse za pospešek pa,da vidiš kako bodo frčali na balkan.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Olga_10

  Partijska pisanka, ki “raziskuje” po navodilu Murgel!

  • učko

   Jah, na kratko “Udbo-presica” !

 • antimur

  Čefurji imajo v sebi nekaj umazanega, pokvarjenega, spletkarskega, nikdar ničesar priznati v smislu njihovega nenehno uporabljenega stavka, “majke mi, nisam ja”. Zato gredo tako odlično skupaj s kučanisti, ki so nadgradnja komunizma, v smislu, zlobe, laži, kriminala, zločinov. Morali jih bomo poslati na pot in končno očistiti Slovenijo, ker je že skrajno zadušljivo, zaradi te golazni skorajda nevzdržno, seveda za domoljubne Slovence, njim in kučanistom pa prav odgovarja takšen smrad, ki ga ta drhal širi.

  • Svele

   Hlapec jernej.isce pravico. sem osel ki se je rodil v Lipici sem German.svabe hočete se enkrat na ekskurzijo v Barbarin hostel na skupinski samomor amen grešniki crknte Janševiki odtrajniki pobijeBog

 • bubamara

  Koliko je njena ura ?

 • AlojzZ

  Gospa Delićeva opravlja svoje delo brezhibno. Vaš problem pa je, ker si domišljate, da je njeno delo novinarstvo po vzoru najboljših novinarjev. Odprite oči in videli boste, da revolucija še vedno traja!

  • MEFISTO

   Vsaka pisunka ne more biti gospa.

   Delićeva je še tovarišica.

   • AlojzZ

    Vseeno je človek in kot človek ima osnovne človekove svoboščine in pravice. Tudi pravico do dostojanstva. Tak pač sem.

 • komar marko

  žalostno je, da so v porodnišnici PSOV ČUVAJEV organizirali okroglo mizo o FAKE NEWS. In na tej okrogli mizi so bili sami IZDELOVALCI teh lažnih novic. Sreča je, da so bili študentje pametnejši n se te okrogle mize niso udeležili!

 • VERRZIFIKATOR

  Ana Zavrlić

  DEKLA ANČKA

  Ančko ko jemali so na delo,
  in kot delavko jo zaposlili,
  lepa dela so ji dodelili,
  ona se lotila vseh je smelo.

  Delo je dobila prodajalke,
  lažne da novice bo trosíla,
  skladno jih z imenom razdelila,
  Ančka bo z licenco izvajalke.

  So Anúška pravili ji raje,
  ker ime je takšno bolj zveneče,
  rekli so, da več prinaša sreče,
  da pomeni tudi dvig prodaje.

  A prodaja nič se ne popravi,
  Peter šef zazna jo kot stoječo,
  situacijo laži perečo,
  Ančko v službi pač drugam prestavi.

  Zdaj pred pragom tujim da pometa,
  tja smeti domače da raznaša,
  nad sosedi se prav besno znaša,
  za snažilko je na delo vzeta.

  Dekla Ančka prazni zdaj pomije,
  kup pred lastnim pragom jo ovira,
  ki pri delu vsak dan se nabira,
  polna je vseh vrst umazanije.

  Zdaj ušem in gnidam dela družbo,
  takšno ji je dodeljeno delo,
  se izogne poštenjak ji smelo,
  v strahu ker pred lastno je okužbo.

  • Svele

   Novica dneva cela družina janse je preminila amen

 • komar marko

  žalostno je, da imamo po 26 letih demokracije še vedno PSE ČUVAJE, ki niso dojeli, da se je TOTALIRIZEM končal, in je potrebno pisati po RESNICI. Na podlagi takih informacij OVCE sledijo črednemu nagonu in KORITU. Raja, ima 500 EUR plače in penzije, pa še vedno ne spregleda in se obnašajo kot neka dni stari mucki, ki so slepi in morajo slediti MAMICI ali pa Palčku Smuku!

  • test

   Te si pa sami volite, zato pa imae pse cuvaje. Tale delicka bi v tujini prisla ravno do metle al pa prodajalke mesnih uzitkov. Ker nekdo, ki je pri vsej zdravi pameti, taksnh neumnosti ne pise. Torej zenska ni niti uravnovesene niti prevec brihtna, kar je usodna kombinacija, ki se jo je za bati z vseh strani

 • Majda

  G. Simic, na Delu zahtevajte demanti. Bralci, nekateri zavedeni, drugi butasti, tretji njihovi, oz. “nasi”, morajo dobiti pravo sliko. Golobic, Petric in Kucan ne smejo imeti monopola nad resnico! Sem naivna? JA, sem, a vem, da bolj ko boste rjoveli o resnici, bolj boste slisani in bolje je za nas, drugorazredne. Naj vam odmeva v usesih isto, kot nam: kdor ponizuje se sam, podlaga je tujcevi peti!

 • komar marko

  no dejstva so, da sem sposoben LAŽNJIVCA prebrati v PETIH minutah.preprosto. Preberem naslov članka, SKORAJ vedno posledično ugotovim kdo je avtor in zapustim članek. Užitnih člankov je v LAŽNJIVCU zelo malo, verjame osmrtnicam in v 70% straneh kjer je ŠPORT!

 • No Delićeva bi pa zdej lahko kaj napisala o Petriču. Sej verjetno ne sme, lahko da jim grozijo z izgubo službe ali pa še kaj več.

 • Domus Lubus

  Deličeva ne sme pisati ničesar, kar bi ne ugajalo njenemu šefu Petriču. Delo je režimski medij in novinarji so zlizani z udbomafijsko in komunistično golaznijo, ki ji poveljuje Kučan.
  Na drugi stranii novinarji Nove 24 in Demokracije lahko pišejoi kritično o stranki SDS, a nimajo česa kritizirati. Gre za stabilno stranko, z odličnim vodstvom, ki je skupaj z madžarsko desnico branik evropske demokracijo in bo na prihajajočih slovence popeljala v svetlo prihodnost.

  • Božo

   Haha opranoglavec a si že nakazal denar žveplenemu.

   • Domus Lubus

    Tako. Odkar dobivam dividende kot delničar Nove TV, si lahko privoščim dati kak evro za dober namen. In dam ga iz srca.

 • Miran

  To je isto kot SDS. Sekta vzame protizakonit kredit, njeni režimski mediji (Demokracija, NoraTV…) pa tega ne preiskujejo.

  • Domus Lubus

   Kako da ne. Preiskali so vse druge stranke in pri vsaki našli nekaj sumljivega. No, vsaj nekaj kar se lahko tolmači kot sumljivo. S tem so pokazali, da četudi bi bilo pri njih kaj narobe, kar seveda ni, so drugi še slabši.

  • MEFISTO

   So ta tvoj nick pregnali s Politikisa?

  • Johan

   Pazi kaj gobezdaš, vemo kdo si !

   • Svele

    Reče lajdra Urša sinu črtu ti pa fukas bolje kot sipecjanez vem to mi je že retardiran brat Jakob povedal.smrt svinjam klobase narodu

  • Steiermark

   Zakaj pa potem ne vprašaš o “resnici protizakonitega kredita” in tega v vaših lažnivskih medijih tudi ne objaviš, ko pa je tvoja mekana slinasta podgana bila deležna lepih denarčkov iz iste malke, pravtako glaser in veliko ostalih, foruma 21? A tisto pa ni nezakonito?

  • slosin

   Ne vem, če veš, ampak slon pa mišks nista enake velikosti in teže…

 • soc

  Anuška Delić ni novinarka. Je aktivistični drek po naročilu. Biščak je to doživel na lastni koži.

  • soc

   P.S. Udbaški ovajalec Franci Bremza pa tudi, vsakodnevno…

  • zokispoki

   Stabna presstitutka…

   • Svele

    Reče lajdra Urša sinu črtu ti pa fukas bolje kot sipecjanez vem to mi je že retardiran brat Jakob povedal

  • Borut Stari

   Tipična komunistična prikazen. Resnično stališče ljudi mora enkrat priti na plano. Predvsem zato, da se ljudstvo lahko potem ustrezno odzove. Torej kritično.”

 • Johan

  Golazen je potrebno iztrebit, čim prej !

 • Viktorh

  Tudi ta sramota sodi v slovensko javnost.

 • dež

  2 leti nazaj je Kizo lepo opisal, kako kriminalna združba preko luksemburškega podjetja Towra s.a. hara v okviru slovenske tranzicije. V glavnih vlogah so Bogdan Pušnik, Bojan Petan in Franci Zavrl.
  Več lahko preberete na povezavah http://www.portalplus.si/765/kako-se-je-ugrabila-drzava/ in https://www.portalplus.si/747.
  Da bo kristalno jasno, who iz who. Še vedno tudi ni znano, zakaj tega ne preiskuje NPU.

 • Marija

  Jože Biščah kaj je zdaj pravi znesek napisan v številki ali z besedami. V Številki so bilijarde v besedah milijarde. To je velika razlika.Lp.

  • sumljivislon

   @disqus_zPXSe52Uu1:disqus bistvo je očem skrito…večina ˝slovensjih državljanov ˝tudi piše v RSloveniji in izgovarja mehki Ćć….!!! ..Naj večno sije sonce – pod alpami…slovenskimi..!! :)

 • Slavec

  Ključno je, da “Delo” pomaga lutki Šarcu k zmagi.

  Petrič ve, da ga bo tako lahko boter Kučan še naprej ščitil:

  .

  “Prek Udbe nadzira sistem pravosodni,

  da ne raziskuje sistem moj obvodni.

  Če Šarcu ne rata, če me ulovijo –

  adijo bogastvo; moj Porche, adijo!”

 • totex39

  Namen naše bande je bil, da se uvozi čimveč tega čefurskega “dreka” k nam, da nas lahko pod njihovo diktirko na tak način lažje uničujejo.

 • Slovenka

  Zakaj Anuška ne preiskuje Petriča? Ne bo grizla roke, ki jo hrani.

 • Haloški Tunek

  ka je zaj…

 • komar marko

  odgovor na spodnjega telička. da se okrogle mize, ki so jo organizirali PSI ČUVAJI na temo FAKE NEWS ni udeležil NIHČE, celo študentje so spregeldali pa so odvisni od njih. Samo OPRANE OVCE še vedno blejate in SLEPI tavate za črednim nagonom!

 • komar marko

  našega TUMPKOTA veselo brišejo in prav je tako. ON SPADA na kure in je del FAKE NEWS in del problema in ne rešitve!

  • ahnenpass

   Saj marsikoga brišejo, pustijo pa kompletne kretene, ampak pokaži mi en portal pri nas, kjer to ne delajo.
   Kdo je potem pri nas sploh del rešitve, če pa brišejo samo resnico in logična dejstva,tudi če bi obstajali, za njih nikoli ne bomo izvedeli.

 • sumljivislon

  Marija @ bistvo je očem skrito…večina ˝slovenskih državljanov ˝ tudi piše v RSloveniji mehki Ćć….!!! ..Naj večno sije sonce – pod alpami…slovenskimi Prešernom..!! :)

 • montyamp

  Še ena srbska Hrvatica iz Bosne .
  Taki kader spada med čistilce minskih polj , HANZI KURBENHAUS naj najprej uničijo .

 • totex39

  Vsak dan se odkrivajo novi koruptivneži in kmalu se bomo lahko spraševali kdo še ni v njihovi sredini.

  • Marija

   Večina zato zmagajo

 • rrrrr

  Delić po delić gre Delo u maloro!

 • ogledalo

  Simič je ja bil v preteklosti sektaški sovražnik št.1!? V sili hudič tudi muhe žre.

  • tohuvabohu

   Potem je verodostojen, mar ne, zanikrni sektašek?

   • šmentanamuha

    Ogledalo je danes na prvi bojni liniji. Brani svoje komunistično gnezdo, kot da mu gre za življenje. No, morda za plačilo.

    • stajerc5

     Se vedno fehta pri sloserju v Veleju?

 • ogledalo

  “V stranki SDS, kjer silno radi vsem drugim očitajo nepoštenost in nezakonitost, vedo, da kdor hoče doseči široke učinke, mora znati računati z veliki števili! Malenkosti je treba spregledati zaradi velikih stvari! Tisti, ki ima slog, stvari ureja takole. Čustva prepuščajo pesnikom in devicam, Cerkev naj si kar lasti onstranstvo, šibko razviti možgani naj mirno proizvajajo junaške sanje in se potijo od domovinske ljubezni, poglavitno pa je, da enkrat za vselej zmagajo na volitvah in da potem vsi ubogamo njihova povelja.

  Ampak tokrat so šli predaleč. Čeprav vodstev političnih strank ne sestavljajo zapriseženi ljubitelji zakonitosti, se vendarle ne spuščajo tako neposredno in izzivalno v vratolomne finančne malverzacije, kot je to storila SDS. Smo mar prišli do točke, ko nekateri politiki ne priznavajo več temeljnih načel transparentnega finančnega poslovanja? Ko razmišljajo kot največja žival v džungli, ki se ji ni treba nikogar več bati? Očitno, kajti dogovor o najetju kredita od fizične osebe iz BiH je eklatanten primer, kako politična stranka ne sme poslovati. Ne sme sprejemati nobenega denarja iz tujine, sponzoriranje strank pa je tudi zneskovno omejeno. In tu je zakon jasen ter nedvoumen.

  Notar, ki mora poznati pravo in je oseba javnega zaupanja, je v tem primeru služil le kot kulisa smrdljivemu denarju. Ampak notar ne more postati žrtveno jagnje, čeprav ga je treba nagnati iz njegove pisarne in mu vzeti licenco. SDS gotovo premore nekaj solidnih finančnikov, ki bi morali preprečiti najem kredita – če za kredit sploh gre oziroma je le kulisa za sporno financiranje stranke. Zdaj so na vrsti policija, Furs in urad za preprečevanje pranja denarja, da kot najboljši biokemiki s pomočjo bosanskih kolegov razvozlajo izvor denarja nikomur znane bosanske državljanke. Zaradi splošne higiene v državi morajo naši organi izvesti pravi napad na osumljence, vključno z Janezom Janšo in doktorjem davčnih optimizacij Snežičem. Če se izrazim malo biblijsko: ta napad zahteva kobilice, krastače in nevihte s točo – oziroma v strokovnem jeziku: napad z vsemi razpoložljivimi pooblastili države.”

  • tohuvabohu

   Saj ne da bi se zavzemal za avtorja tega zmazka (JD), vseeno pa je pri citiranju treba navesti vir, a ne, pitek sektaški?

   • Jovo Jamnica

    Ti pa tvoji viri… Če jas linkam vir, me takoj spamajo na Nova…

    • tohuvabohu

     A ti ločiš citat od linka?

     • Jovo Jamnica

      Sevea ločim. Citiranje je brez veze, ker zaseda prostor…

     • tohuvabohu

      Ne boj se za prostor, sinko. Bistvo je pa v tem, da je pri citatih treba navesti vir. Jawohl?

     • Jovo Jamnica

      Eh, tut jas ga fčasih nea navedem, da malo tumpeke rajcam…

     • stajerc5

      Preden bi spegu sam kej takiga skup skracu, bi bil ze trikrat prekopan…

   • WatsonForus

    poglej na ERAR , saj ni težko !

    • tohuvabohu

     Tega pa ne razumem?
     JD je upokojeni kriminalist Jakob Demšar, ki je to objavil v Dnevnikovem Objektivu.

    • sumljivislon

     ..osel – tohu.vabohu.. valjaš se in puščaš svojo fekalije

   • šmentanamuha

    Ogledalo je plačanec. Njegova naloga je, da pri vsakem članku napravi twist na Janšo in SDS, ne glede na vsebino.

 • centurion

  Sramota za Zavrla, da je potreben fuka take karikature.
  Je pa ta balkanka tista, ki je na telefonski klic drugega novinarja
  glede vmešanosti Petriča v Panamapapers kričala
  iz ozadja Zavrlu, ki se je javil na telefon:
  “Reci mu, da SEERRRJEEMMM!”
  In ta srbijančina res SERJE non stop po SLOVENCIH.

  R A U S !!!!

  • Svele

   PAda drek po zlovenca.hvala bogu da ta retardiran narod crkuje izumira pobija svoje meče iz domov se drogira zapiha.mulci se v anus navijajo ko staršev ni za majhen denar dobiš kurca picko od vaših retardiranih pankrtov

 • ahnenpass

  Zakaj brišete komentarje, če ne boste nehali, bomo mi nehali pisati, potem boste samo še en portal za peščico somišljenikov, ki ga nihče pri nas ne bo niti povohal.

  Enako velja za stranko, ki jo očitno zastopate, štiri mesece pred volitvami je že jasno, da ne bo uspeha, ker ste izgubili stik ne le s Slovenskim narodom temveč celo z golo realnostjo.

  Pa saj to sploh niso moji komentarji, izrojeni fašisti na liniji mi kar sami prelomijo besedilo v odstavke, če se jim zdi pomembno kaj poudariti. O okupatorjih , agresorjih in najhujših domačih izdajalcih vseh časov pa nič ne napišete, čeprav nam 24 ur na dan sevajo v glavo s svojim evgeničnim sranjem. TO pišem samo zato, ker SDS nadzira tudi Komisijo za nadzor nad varnostnimi službami, ki je očitno samo še ena farsa več v tej vojaško policijski džamaheriji, fašisti lahko delajo pri nas kar jim izrojeno srce poželi, rezultate eksperimentov prodajajo pa našim smrtnim sovražnikom.

  • centurion

   Še tako napišeš preveč neumnost.
   Ves drek pa ne more skozi sito.

  • tohuvabohu

   Pojdi na MMC ali Delo, tam boš brez skrbi, neandartalac.

  • garfi

   osti jarej jovo jamnica

   • Jovo Jamnica

    Čuj, tebe mam blokiraniga… ROTFL

    • Stajerka

     hahaha……če maš blokiranega, potem NE vidiš posta in NE moreš replicirat nanj……ti si vreden več kot 15 eur/post……lewaki te premalo cenijo :))

     • Jovo Jamnica

      Dobro si to pogruntala… Lewaki mene prej brišejo, ko pa kaki kao desnaki. Jas sn ipak nacjonalist…

     • Stajerka

      premalo……ko boš to skapiro bo prepozno……aja, je že……zaj manjka še samo Šarac, da podre še tistih 500m dragega plota, ki ga je Cerar postavo samo v uteho narodu…….pol pa na puno, z levico, SD in Šaracem…….do bridkega konca Slovencev, potem pa strumno naprej……ampak nekaj se NE zavedajo – novi narod, ki si ga ustvarjajo, NE bo niti 5 % toliko naiven in potrpežljiv kot je Slovenec……pol bodo pa dobli porcijo, za nazaj in naprej……in prav je tako!!!

     • Jovo Jamnica

      Glih sn čito Pezdira na Reporteri. Že deli nasfete, kak naj nas, keri nea več hodimo volit, spravijo na volitve…

     • Stajerka

      ja lej……bo treba – druge ni……drugač pa penzija pri 95, otroški dodatek do 3. leta……vmes pa crkuj kak veš in znaš…….

     • Jovo Jamnica

      Ja. Sn gledo, kak je Gorenak f Celu otpr svojo pisarno. Celanom je blo to tak zaminivo, da jih je par taužnt prišlo na slavnostno otprtje. Zaj pa pazi. Mi mamo proporcjonalni kombenirani volilni siste. In zato Gorenak sploh nemre vedet, če bo dobo v Celu dovol glasof. Lahko se zgodi, da bo zgubo še tisto, kaj je prej garant dobo f Šmarju pr Jelšah, kere spadajo v mariborski volilni okraj.

     • stajerc5

      Jao, Jovice, ne seri o Cjelu, ker jetak ko bi jes o Zg. Dupleku al fufleku govoru…Cjele je tak rdec, ko dim iz stare storske zeljezare, ehhhjjj…Od Vranicke, Zimskov do Srota na odpadu, pa nje me no!

     • Jovo Jamnica

      Sploh zastopiš, kaj sn napiso??? To povej Gorenaku, keri računa na Celane…

     • Svele

      Reče lajdra Urša črtu ti pa fukas bolje kot sipecjanez vem to mi je že retardiran brat Jakob povedal

    • garfi

     kwa pa je to

 • Bo treba pregledat te t.i. Rajske dokumente, da se sami prepričamo kdo je in kdo ni na teh seznamih.

  • Jovo Jamnica

   Čuj, jas tam zdaj nebi štofiro… Namreč glih čitam…

   Današnji Dnevnik poroča, da je stranka 16. avgusta lani pri podjetju Nova obzorja, ki izdaja tednika Demokracija in Škandal24, najela posojilo v višini 60.000 evrov. Vrnili naj bi jih v enem letu. Stranka časopisu ni odgovorila, kako je posojilo zavarovano.

   V primeru, da posojilo res obstaja, gre za še eno sporno ravnanje stranke SDS. Zakon namreč političnim strankam ne dopušča, da bi posojila najemala pri podjetjih, ampak le pri bankah, posojilnicah in fizičnih osebah, pojasnjujejo na računskem sodišču. Pri slednjih lahko stranka letno najame do 15.800 evrov visoka posojila. Globa za kršenje zakona znaša med 4.200 in 21.000 evri za stranko in med 450 in 900 evri za odgovorno osebo.

   SDS ima v podjetju Nova obzorja 44,2-odstotni delež, večinski delež pa ima družba Ripost, madžarskega podjetnika Petra Schatza. Dnevnik navaja besede “odhajajočega direktorja” Novih obzorij Mihela Hočevarja, ki je dejal, da je posojilo zakonito.

   • Čudi me, da ga tak biksajo, a sami so sodelovali pri tem zakonu.

    Sicer se pa tu na že na daleč vidi, da jim je to podtaknil Milan Kučan.

    ; )

    • tohuvabohu

     Ah, daj no, to so pasje bombice. Očitno se udbomafiji stanje naglo slabša. Milijarde pa medtem še kar odtekajo iz Slovenije.

   • učko

    Pa dobro, to si nazorno prebral v režimskih medijih, nič zelo spornega ni pri tem kreditu, razen nekaj formalnosti. Čuj, a si ti kej prebral, k’ veliko bereš, kdo je pokradu milijarde iz slovenskih bank? Ne? Mogoče te tud ne zanima, ker dobro veš, da so b’li to vaši.

    • Jovo Jamnica

     Ma koga brigajo meljarde? Volitve so blizu, pa je treba folku poveat, da so fsi isti…

     • učko

      Nam lahko zaupaš tarifo za tole tvoje početje. Bi tud’ jest še kej zaslužu.

     • Jovo Jamnica

      7€ na post… Se splača???

     • učko

      Bravo, dobr’ si jih nategnu. No, nas boš s svojimi resnicami mal težje !

     • Jovo Jamnica

      Kakimi mojimi??? Za moje dobim 15€ po komadu… LOL

     • čips

      kk je lahk ista miljarda al pa fkraden miljon napram par sto SPOSOJENIM JURJEM?!?!

     • Jovo Jamnica

      …za fmg9 in kompanijo… LOL

      Tat je tat…

     • karpelec

      …in ti si tisti poklican zato, da narodu razsvetliš obzorja z novicami iz dnevnika.

     • Jovo Jamnica

      To sn čito na Večeri… Tu na Nova ni blo prilike…

  • tohuvabohu

   Če bi bil notri Janša ali kdo iz SDS, bi že zdavnaj izvedeli, mar ne?

   • eh, v sds so preveč pošteni za kaj takega.

    • garfi

     je to slabo ?

  • garfi

   kaj Ćakate

 • WatsonForus

  pa ve se Anus Delić

 • Kučko pod pručko

  Vse najboljše, Placido. Vse najboljše veliki Domingo
  (nekaj izven konteksta)

  Danes praznuje svoj 77. rojstni dan veliki španski tenorist Placido Domingo, ki nas je včeraj zvečer v dvorani Stožice popeljal v svet Verdija, Puccinija, Leharja, Mozarta in drugih velikih ustvarjalcev svetovne glasbe. Po dveurnem programu in stoječih ovacijah nas je nagradil še z nekaj poznanimi skladbami, višek pa je prihranil prav za konec, ko je v družbi treh sopranistk zapel Avsenikovo, Slovenija, odkog lepote tvoje. Takrat je dvorana prav ponorela.

  Na koncu so izvajalci dobili lepe šipke rož, Placido pa tudi aranžma iz rdečih nageljnov v obliki dveh sedmic. Naj nas najbolj prepoznavni operni pevec še dolgo razveseljuje, predvsem pa naj lepo praznuje v naši Sloveniji!!!

  • karpelec

   …in vsaj začasno prekine z nečim lepim, naš rdeče odtenčni vsak dan.

 • Iva

  V zadnjih štirih letih, to je od 2014 do 2017, so spodaj navedene družbe nakazale v države s seznama Urada za preprečevanje pranja denarja 35.604.465,00 evrov :
  1. Kolektor ATP, d.o.o.,
  2. Kolektor Etra, d.o.o.,
  3. Kolektor group d.o.o.
  4. Kolektor Magma, d.o.o. (1. oktobra 2014 izbrisan iz sodnega registra zaradi pripojitve),
  5. Kolektor Micro-Motor, d.o.o.,
  6. Kolektor Prokos trgovina, d.o.o.,
  7. Kolektor Sinabit, d.o.o. (29. oktobra 2014 izbrisan iz sodnega registra zaradi pripojitve) in
  8. Kolektor turboinštitut

  Petrič trdno spi, saj gre le za seznam. Gliha vkup štriha!

 • Jovo Jamnica

  Simić, Delić, Tomić, Predalić, Petrić,…

  • čips

   ić,ić, ić, ić…. sama pyzdarija

   • garfi

    imena so ?

   • Svele

    Program Cerberus izračunal da šlo in Slovencev v parih desetletij.ne bo več.ce bo vojna bakterija ali bomba vas že prej ne bo amen.prej bi se razmnožili kot sipcovenc Janez.

  • garfi

   imena so ?

  • mginko

   Pozabil si dodati JOVO

   • Jovo Jamnica

    Jovo je parodija na Ivan, če že češ vedet… :-)

 • Indijanka

  Panamski dokumenti, in ti, tukaj omenjeni, Rajski, niso ista skupina dokumentov, to sta dve različni skupini.
  Pri Panamskih takoj najdeš nekaj zadetkov iz Slovenije:

  https://offshoreleaks.icij.org/search?utf8=✓&q=&c=SVN&j=&e=&commit=Search

 • Brutus

  Preverjena komunazerska metoda! Kar sami počno, pripisujejo drugim….

 • garfi

  iĆka pĆka in opevana leviĆarska enakost
  panamski dokumenti press

 • karpelec

  Lepše je pisati o drugih in si izmišljati zgodbe, kot pa pogledati pod svoj prag, kajti le tako se nabirajo piškotki na tuj račun. Sicer pa se lahko marsikdo samo gre raziskovalnega novinarja in si napihuje prazen balon.

 • Jovo Jamnica

  Namesto, da bi se potporniki SDS mantrali z donacejami stranki, se tu kao bezveze aufpudlajo na neke iće. Nekje sn čito, da so do zdaj zbrali sam 35.000 €…

  • Stajerka

   eni so zbrali, drugi sposodli, tretji so fkrali…..kakšen problem mogoče???
   prvi v 10-tisočih, drugih v 100-tisočih, tretji pa pravijo, da se ne ukvarjajo z drobižem in lopnili kar milijarde…….
   prvi lasten denar, drugi zasebni kapital, tretji pa kar državni proračun…….
   kakšen problem pri belem dnevu brez lučke???

   • Jovo Jamnica

    Ja. Nekam malo so zbrali…. neda???

    • Stajerka

     ja, eni zbirajo……bolj malo……zato pa drugi tolko več kradejo……ampak veš kaj – tisti drugi so fkrali tudi prvim, zato le-ti ne morejo dat več ko majo……pač nimajo sreče s slabimi krediti pri slabi banki, al pa kakšnem 16 milijonskem odpisu terjtef……

     a nje, da je tak, da je za lewake vedno sporen drobiž……ker se z njim pač raje ukvarjate, potem vas volja in energija za iskanje milijard mine…..se utrudite že pri 450.000 eur, kje še je 70 milijard opranega, izropanega……..delo glih ni vrlina lewakov……produktivnost še manj…..brzina je pa tak vedno v rikverc – še vedno hodite iz šum, hudič je, ko je rast pogozditve hitrejša kot vaš strumen, borčevski korak :)))

     • Jovo Jamnica

      Čuj, za volitve gre. F predvolilnem cajtu morš jako pazit, da te nea dobijo z prsti v marmeladi. Folk se nea okvarja z tehtanjem. Če prečitajo al pa slišijo, da ga SDS spet nekaj tupi, pol si sam to zapomnijo… nič drugega.

     • Stajerka

      ja…..so zanimivi……16 milijonov odpisanih je izpuhtelo kot meglica sredi lublanskega barja…….pa je, žal, teh 16 milijonov dejansko drobiž za vse milijarde……narod je počen do skrajnosti……zaj bo 6 mesecev pljuvanja po JJ, potem bo nov obraz in sledi 4-letna kalvarija kako jih je nov obraz spet nategno……na suho in zelo boleče :))))

     • Jovo Jamnica

      Ja in??? Te pa spet kako rečimo za domobrance… Da folk nea pozabi do volitef…

     • Stajerka

      hehehe…….strumen korak tistih, ki gledajo v prihodnost, se ne ukvarjajo z zgodovino in udrihajo po domobranstvu……takšnih neumnosti kot jih kupuje slo narod, ne moreš prodat niti plemenu v puščavi……vedo kaj je voda in vedo, da jo potrebujejo……ampak če bodo lewaki narod napizdli, da vode ne rabi, bodo pač rekli – OK ne rabimo vode, samo pravico pa morate vpisat v ustavo :))))
      dežela nasprotij, nerazumnosti in nerazsodnosti sramotnih razsežnosti za Butalce, ki jih je sram v dno duše, da imajo korenine na sončni strani Alp…..

     • Jovo Jamnica

      Zato pa je treba bika primit za roge, tak ko pravi kamen modrosti, bakla učenosti stranke SDS… Marjan Pojbić. Jas čitam fse živo. Ot Jančiča, Voduška, Požara, Vezjaka, Pogorelca… Tomažiča, Dragaša, Turka in M.Turka, Lahovnika, Brščića, Štuheca, Gorenaka, Zupančića… ni da ni…

     • Svele

      Same obicne pedercine.zivel Boris macek

     • Svele

      Včasih so bili vsi Štajerci ljudje.zdaj so belim retardiranim Ljubljančanom podobni

 • Jovo Jamnica

  Ja. Viktor…h. Tut tvoje opasne twitte čitam… LOL

 • xtc

  Levaška trobil imajo kup dreko metalcev po nič krivih za prikrivanje rabot svojih gosopdarjev iz CK ZKSForum 21.

 • bednick

  Nova, zamenjajte fotografijo od A. Delić!
  A se vam ne zdi, da na tej predobr zgleda?

 • montyamp

  IVEK KDO TE JE UBIL ???
  A je bil žvepleni ???
  https://www.youtube.com/watch?v=7AaeV17w3Os

  • Mojca pokraculja

   Ne sprašuj, saj je jasno kdo !

   • piko8

    Ime in priimek!

    • Mojca pokraculja

     Ud Ba!

     • piko8

      Udba je kriminalna organizacija;
      Njen šef pa ima ime?

  • Svele

   Janše mafijca veso Mišo.janez jima je narocil

 • mginko

  Premladi državljani še niso dojeli kako deluje podmladek ubomafije . Dojeli bodo, ko bo že prepozno. Naslednja generacija ……..

 • xtc

  Levi revčki izgubljajo živčke.

 • Shalalabayzer

  Super, g. Biščak je tu.

 • piko8

  Prostitutka deličeva obupno brani komunističe in udbovske rabote!

  • Svele

   Reče lajdra Urša črtu ti pa fukas bolje kot Janez vem to mi je že brat Jakob povedal

 • Če je navedla neresnične zadeve, bi jo tožil, osebno. Ne vem kaj se čaka.

 • Jani Steiner

  Toži naj jo za mastne denarce, pokvarjenko. Lp.

  p.s. odškodnina bo pristala na plečih davkoplačevalcev, itak!

 • marker

  Ta pisunka je bila obtožena izdaje zaupnih dokumentov, pa je sodišče vse zavrglo. Je iz pravega gnezda.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!