Ddr. Klemen Jaklič je trn v peti trdi dogmatični levici, zato je tarča napadov novinarskih družbenopolitičnih delavcev, ki v njihovem imenu obračunavajo z njim

Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič. (Foto: Ustavno sodišče RS.)

Večina na ustavnem sodišču na čelu z dr. Jadranko Sovdat vedno težje prenaša ddr. Klemna Jakliča, ki s podajanjem ločenih odklonilnih mnenj prispeva k razgaljanju bede, ki trenutno vlada na ustavnem sodišču, saj se tam večina postavlja na stran države, ne pa na stran varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin posameznika. Glede na to, da je Jaklič v pol leta dela na ustavnem sodišču poleg soglasnih mnenj podal kar 15 ločenih mnenj, ne čudijo viri Dnevnika iz ustavnega sodišča, ki navajajo, da ta večina, ki se ne postavlja na stran posameznika meni, da Jaklič izraža zunaj serijsko samozavest zaradi doktoratov iz Harvarda in Oxforda ter službovanja na Harvardu. “Očitno je, da je ddr. Jaklič dolgo časa trn v peti trdi dogmatični levici in to že, ko je bil kandidat za ustavnega sodnika, so režimski levičarski mediji najbolj problematizirali ravno njega, čeprav je bil med kandidati daleč najbolj usposobljen glede na mednarodne reference.” je za Nova24TV komentiral politični komentator in redni profesor dr. Matevž Tomšič. 

Ddr. Jaklič nasprotovanja večini, ki odločajo v prid državi, ne izraža le na četrtkovih debatah na zaprtih sejah, ampak tudi na družabnem omrežju Twitter, s čimer pripomore k razgaljenju bede trenutne sestave Ustavnega sodišča RS. Nedavno je Jaklič zapisal, da je za njim polovica leta dela na Ustavnem sodišču. “Poleg soglasnih odločitev tudi 15 ločenih mnenj, v katerih razsodil v prid pravice posameznika, sodniki, ki se označujejo za levo-liberalne, pa v prid države. Slovenska fabricirana realnost je lahka tarča.”

Jakliča moti nema večina, ki se je zatekla k dvigovanju rok namesto k argumentaciji
Na prireditvi Najvplivnejši pravniki konec prejšnjega meseca je Jaklič pojasnil pomen ločenih mnenj, ta je označil kot izjemno pomembna v nekem okolju, ki pa ni dovolj razvito, da bi lahko diskurz in argumentacija tekla v najpolnejši meri. Povedal je, da je do tega opažanja prišel na ustavnem sodišču, ki naj bi predstavljalo forum za najtemeljitejšo in najbolj poglobljeno argumentacijo, pri tem je dodal, da je precej bolj temeljitejša argumentacija na številnih seminarjih, ki jih je obiskal. Sodišča bi lahko po prepričanju Jakliča odločala bolj informirano in podal prepričanje, da bo v prihodnosti prišlo do zviševanja ravni argumentacije, ob tem pa izpostavil, da pomemben instrument predstavljajo ravno ločena mnenja. V nastopih na radio Ognjišče je Jaklič večkrat opozoril, da na podane argumente ni deležen odgovorov s strani sodišč. Glede enega izmed sodnih primerov je na primer dejal, da ga med nekaterimi sodniški kolegi “moti nema večina, ki se je zatekla k dvigovanju rok namesto k argumentaciji.”

Medtem, ko Jaklič sodišču očita zatekanje v formalizme, pomanjkljivosti na sodišču priznavajo tudi sogovorniki Dnevnika, ki pa niso želeli biti imenovani. Ti so izpostavili, da omalovaževanje sodnikov nima produktivne vrednosti, oglasila pa se je tudi predsednica sodišča. Sovdatova je v zvezi z zagotavljanjem javnosti dela Ustavnega sodišča, načina njegovega odločanja in namena ločenih mnenj dejala, da v skladu s prvim odstavkom 23. člena Poslovnika Ustavnega sodišča za javnost njegovega dela skrbi predsednik. “Ne glede na to uživa ustavni sodnik pravico do svobode izražanja, ki mu omogoča tudi, da se izjavlja o delu Ustavnega sodišča. Pravico mora udejanjati tako, da hkrati varuje dostojanstvo svoje funkcije in ne krni ugleda Ustavnega sodišča. Prav vsak med sodniki je pomembno omejen v uresničevanju vseh svojih pravic, ker mora hkrati varovati te vrednote. Zato se mora tudi v komunikaciji z javnostjo pomembno samoomejevati. Dostojanstvo naše funkcije narekuje, naj bomo v svojem izražanju spoštljivi do drugih, kar vključuje tudi medsebojno spoštovanje.” 

Foto: STA

Dr. Matevž Tomšič izpostavlja, da ne razume, kako je lahko sporno, da se ustavni sodnik javno opredeljuje, saj je to v resnih demokracijah nekaj povsem normalnega. “Za ameriške vrhovne sodnike je povsem normalno, da javno nastopajo s svojimi stališči, prav tako pa tudi pri nas to ni nič posebnega.” Ob tem je spomnil na nekdanjega ustavnega sodnika Matevža Krivica, ki je tudi dostikrat javno izpostavil mnenje in polimeriziral tudi s svojimi kolegi ustavnimi sodniki, pa je bilo to povsem normalno.

Dr. Matevž Tomšič (foto: STA)

“To kar je zanje najbolj problematično, je to, da Jaklič izpostavlja neka stališča, in da ta stališča zelo dobro utemeljuje,” je jasen dr. Tomšič. Glede očitkov, da ddr. Jaklič pri izražanju mnenj uporablja Twitter, je dejal, da ti razgaljajo bedo, in dodaja, da bilo potrebno, da bi se tisti, ki smatrajo, da so targetirani s strani Jakliča, zoperstavili s svojimi mnenji in se javno odzvali, namesto da za to uporabljajo svoje novinarske družbeno politične delavce, ki v njihovem imenu z Jakličem obračunavajo. Več kot očitno večino, ki ni v službi spoštovanja človekovih pravic posameznika, moti, če jim kdo nastavi ogledalo s pomočjo visokega nivoja pravnega znanja in boljšo sposobnostjo argumentiranja.

Nina Žoher

 • dr Janez Sveti

  Razumite, da tako imenovano levico (beri organizirani kriminal), moti popolnoma vsak najmanjši odmok od njihovih trdo začrtanih usmeritev in popolnega nadzora države. Tako se zaradi nekaj tisoč € želi spremenit USTAVA!! ker se bojijo ene ali dveh privat šol. Napadajo VSAKOGAR, za katerega menijo, da bi lahko dal mislit nevtralnim in politično nezainteresiranim državljanom. Zavedajo se namreč učinka plaza, ki sebo enkrat zgodil, ko bo večini državljanov prekipelo.
  DR Janez SVeti vesoljc

 • Darth Vader

  morte vedt, d je intelekt – znanje največji sovažnik komunizma in socializma – ki sta zaprta kroga….torej kot vidite na primeru slovenske levice je prišlo do mnogo medsebojnih genetskih križanj….torej ljudje iz ozkega ideološko usmerjenega legla so se nekaj generacij med seboj parili, zato da privilegij vladanja ostane v zaprti družbi….žal pa ima stara dobra zanesljiva mati narava za primer komunizma in socializma vgrajeno naravno varovalko – genetiko……in preveč parjenja v genetsko ne preveč raznolikem bazenu ljudi, z namenom konsolidcije politične in gospodarske oblasti, je pripeljalo do slabše genetike in s tem slabših fizično/mentalnih predizpozicij v kommunističnih in socialističnih krogih…..na ta način je bila ta sekta moči – power cult, že desetletja nazaj obsojen na počasen, boleč in neprijeten razpad svojega ideološkega jedra zaradi slabših mentalnih in fizičnih sposobnosti…..in nikjer v sloveniji na nobenem drugem področju to ni bolj izrazito, kot ravno na ustavnem sodišču sedaj, ko se je dolgo izgubljeni pametni sin po dvojnem doktoratu na harvardu vrnil v tole incestno fukalnico….in njegov IQ ter dojemanje sta že v štartu vsaj 30% višja, kot pri najbližjem zasledovalcu…….posledično temu nekoč “ugledni po službeni dolžnosti” postajajo to, kar v bistvu so……..sistemski prevaranti in sodelavci v kriminalnih združbah…..

  • Minovak

   Absolutni podpis.Pika in klicaj.!

 • Slovenc

  Jaklic je pac tipicni jansist in tega niti ne skriva. Raje bi ostal v zblojeni zda

  • mapu

   BIMBO!!!!!!!!!!!

  • Steiermark

   kaj si pa ti, tepec?

  • Minovak

   Če greš mimo ogledala, boš najprej videl dvoje dolgih ušes, ker vmes ni nič, sledi rep.

  • etrusk

   Za tega Slovenca , se lahko reče DA NI SLOVENEC
   žalostno je , da se taki pritepenci imajo za Slovenca

  • pajot

   Ti si tipičen slovenc(elj). Skrit v temi serješ stavke na tem forumu v maniri mihe marinka. Pojej rajši svojo banano,majmun. Mogoče ti bo IQ zrasel za kakšno točko.

   • karpelec

    Odpeljal je voz zato in ne more potegniti voza iz blata, zato naj ostane tam kjer je.

 • sodnikisozločinci

  Pa to je razumljivo, to vsak kmet razume. Ne moreš dati mladega bika v čredo rahitičnih starih krav v menopavzi. Vsak normalen mlad bik bi jim dajal odklonilna mnenja.

 • janez zorman

  Glede enega izmed sodnih primerov je na primer dejal, da ga med nekaterimi sodniški kolegi “moti nema večina, ki se je zatekla k dvigovanju rok namesto k argumentaciji.”
  Tudi sam sem tiho, ko ne vem za kaj gre ! Potrebnega je nekaj znanja in študiranja primerov. Temu ostali ustavni sodniki, skupaj z predsednico, težko sledijo – saj nimajo ne dovolj izobrazbe in ne dovolj mednarodnih izkušenj iz področja ustavnega prava. Ddr. Klemen je vzorčni primer ustavnega sodnika, kakršni bi morali biti vsi v zboru US. vendar o tem lahko samo sanjamo, saj je starejša populacija sodnikov še vedno okužena z “bavconovo” prakso, nič boljši pa niso niti mladiči “staropartijcev”. Ti so še bolj zagrizeni od svojih “ta starih”; ker so videli kako lepo življenje so imeli “ta stari” partijci.

 • antimur

  Levofašistični mediji in njihovi goebelskovi pisuni in gobcači so pod taktirko kučanistov, ki je zločinska mešanica ideologij, prav tako večina sodstva. Spomnil bi, kakšen upor je bil pri potrditvi ddr. Jakliča, za ostale pizdune se je levica odločila z levo roko, brez problemov, samo da je naš. Če pogledamo sestavo teh zabitih in rdečih levih koz in lolekov , se lahko samo zgrozimo.

  • Janko Gedlička

   Saj sploh ne vem, če si zločinska mešanica ideologij kučanistov res zasluži uporabo pojma ideologija. Vsa njihova miselnost je prežeta s prepričanjem, da so zaradi svojega uzurpiranega družbenega položaja, ki jim daje videz plemenitosti, upravičeni do lomastenja in grabeža v vseh denarnih tokovih, ki se dogajajo v naši družbi.

 • Janko Gedlička

  Spoštovani gospod ddr. Klemen Jaklič!
  Hvala bogu, za vašo inteligenco, znanje, delavnost, pokončnost in neuklonljivost. S svojim delom prežarčujete sivino slovenskega duha s svetlobo svobodomiselnosti, enakopravnosti, pravičnosti in poštenosti. Niti najmanj ne dvomim, da Slovenci, ki nam je – izhajajoč iz teh vrednot – mar v kakšni družbi živimo, čutimo do vas globoko hvaležnost.

 • Kučko pod pručko

  Dr. dr. Jakliču več kot očitno ni kos celotna dohtarska ekipa murgelskih ustavnih sodnikov. Edini, ki dvojnemu doktorju prava lahko parira, je dvojni doktor, dr. dr. Milan Kučan, saj imata njegova doktorata še večjo težo od harwardskih, saj ju je pridobil na kumrovško-murgelskih univerzah!!!

  • pajot

   Če se ne motim ima še en doktorat. Častni. Kero zagamano govedo mu ga je podelilo?

   • Mojca pokraculja

    Častno govedo, itak!

 • Ana Job

  Z levičarsko mafijo je težko delat, sploh, če ne sklepaš kompromisov.

  • škale

   Vsi moji stiki z Janšo so se izkazali ravno v tej smeri, ti zadrti komunisti so rak rana družbe in dejstvo, da imamo stranko s komunistom na čelu je sramota za 26 let osamosvojitve. LUSTRACIjA, da bodo odleteli Grimsk in Tanko in Janša in Brezigar in vsi ti zadrti kriminalni rdečkarji

   • domovina mili dom

    Kaj so pa potem kučan, rotar, mesec, han, brglez, kordiš….Me zanima tvoje mnenje.

  • Janko Gedlička

   No, potemtakem je pri levičarski mafiji vendarle opaziti nek napredek, ker – kot izhaja iz tvojega komentarja – je z njimi mogoče delat le v primeru, da z njimi sklepaš kompromise. Sem bil prepričan, da kompromisov sploh noče sklepati in jo je mogoče zgolj ubogati, da z njo ni mogoče delati, ampak le delati zanjo.

   • Ana Job

    Evropsko sodišče budno spremlja dogajanja na naših sodiščih in bili smo že sankcionirani in še bomo, Jaklič je pomemben desni člen, ki opozarja na nepravilnosti tudi ljudi na pozicijah izven države.

 • delaware

  prvič so se pogledali v ogledalo pa očitno jim ni nič več jasno…

  • dež

   Najbrž so se pogledali tudi že kdaj prej, a tako nagravžno kislih ksihtov še niso videli.

 • Kučko pod pručko

  Potomci kurjih tatov in šlosarjev so sedanji ustavni sodniki

  Kaj pa lahko sploh pričakujemo od potomcev kurjih tatov, šlosarjev in propadlih tipov brez šol, ki pa so na oblast prišli s krvavo roko revolucije? Ti primitivci vsi skupaj niso sklamfali niti tisočinko tega, kar je dosegel spoštovani dr. dr. Jaklič, sedaj mu pa njihovi nasledniki očitajo neznanje ustavnega prava.

  Te barabe Kučanistične, ki so že v prvem letniku PF delale izpit iz rimskega prava in se dobro seznanile z dvatisočletnim reklom in caso di dubbio (v primeru dvoma je obtoženec nedolžen), teptajo človekove pravice in rinejo Slovenijo na rep najbolj zahojenih evropskih držav. Kršijo zakone in teptajo ustavo. To so naši ustavni sodniki, vsi po vrsti, razen dveh borcev za pravico.

  Žal sta dr. dr. Jaklič in Marko Šorli edina poštena ustavna sodnika, a sta zaradi tega podvržena vsakodnevnim napadom murgelsko-banditskega klana!!!

  • Janko Gedlička

   Vendar ta dva edina pošteva ustavna sodnka navkljub vsakodnevnim napadom murgelsko banditskega klana ravnata tako, kakor si je Primož Trubar izbral svoje vodilo: “Stati inu obstati”.

 • domovina mili dom

  Seveda je boleče. Posebno če se ti dogodi v drugi tretjini življenja, da te nekdo postavi pred ogledalo.
  Odkrito pove, da si to ti.
  Zato ddr Jaklič, vi ste žarek upanja za poštenost v pravosodju. Tako mlad in neomajen v svojem znanju in poštenosti.
  Morda bodo začeli mlajši sodniki iskati vzor v vas. Vztrajajte.

  • rrrrr

   Slovensko nereformirano sodstvo je bilo doslej velika lažna podoba mladostnega Doriana Graya. Ddr. Jaklič pa je temu Dorianu nastavil pošteno,kristalno čisto, ter po človeško izbrušeno ogledalo. V njem se jasno izrisujejo vse pravniške režimske pošasti, človeške spake, trhla strokovnost, sluzavo hlapčevstvo, dementna grabežljivost ter zasvinjane tožilske in sodniške toge.
   Predvsem pa se v ogledalu odseva obličje, ki ni ne mlado, ne lepo in ne pošteno. Je kot zmaličena, starikava zadnjica zločinskega guruja Ljuba Bavcona, ki je po svoji podobi ustvaril slovenskega krivosodnega Doriana.
   Oscar Wilde še vedno živi nekje na podstrešju Beethovnove v Ljubljani….
   (Domovina mili dom, hvala za tvojo čudovito iztočnico!)

   • von Rhein

    Perfektno mnenje. Bravo.

   • domovina mili dom

    Zadetek do “kosti”. Popolno.

 • slosin

  Slavček je v družbi vrabcev vedno zadnji…

  • karpelec

   V zboru vrabcev je en slavček premalo za uspeh zbora.

   • slosin

    tak zbor sestavimo na volitvah naivni slovenski volilci..

  • samsara

   “In zadnji bodo prvi”, he he…
   Je pa najbolj opazen in cenjen pri ljudeh zdrave pameti. Vse ob svojem času. Ni naključij.

 • etrusk

  g. Jaklič , čestitke za pokončno Slovensko držo. če bi imeli več takih Slovencev , bi bilo v naši deželi drugače.

 • Franc Bizjak

  Poizkus diskreditacije in vsestransko zaletavanje v ddr. Jakliča je logično in predvidljivo. Mož je velik strokovnjak nasvojem področju zraven tega pa še mlad, karizmatičen in pošten. Vsekakor dovolj »napak«, da definitivno ogroža položaj rdeče mafije in kvari počutje varnosti poldebilne rdeče opranoglave sodrge. Glede na svoj položaj pa seveda dela še največjo škodo slovenskemu krivosodju, ki mora vlagati vse večje napore, da ostaja na liniji udbaških smernic. Jasno, da je takšen kakršen je ddr. Jaklič popolnoma nesprejemljiv ne samo za slovensko krivosodje pač pa za državo Slovenijo v celoti.

  • Janko Gedlička

   Žal imaš povsem prav. Ne nazadnje, bodo dodobra oprali možgane večini volivcev, ki sicer nima zagotovljenih služb v državni upravi in paradržavnih institucijah, pač pa le pobira drobtine, ki ji padajo iz miz rdeče mafije, ne zavedajoč se, da jim onemogoča enakopravno vklučitev v družbo, ki bi morala zagotavljati svobodo gospodarskega udejstvovanja namesto ropanja celo naših potomcev. Očrnitev ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča, za katerega izvolitev si je prizadevala desnica, bo tako še bolj podžgala te pritlehne volivce s pritlehnim zornim kotom proti desnici.

 • škale

  Všeč mi je, da je vaš mnenjski voditelj Matej lahovnik Fruitek. Eden glavnih krivcev za polom TEŠ 6, prenapeti civlimožek s piskavim glaskom in krimnalnim ozadjem. Resje pomembno, kaj on misli o ustavnih pravnikih, vsaj pred procesom o goljufijah, potem bo kredibilnost njegovega glasu precej manjša

  • sumljivislon

   @ vse kar napiše in pove ..drži…butelj !!

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAMI KRIMINALCI IN PEDOFILI! ZIVEL JANEZ JANSA! ZIVEL PAPEZ FRANCISEk!

  • anzek

   Papeža lahko z mirno vestjo izpustiš. Upam, da se zavedaš, da sta imenovanjem papeža Frančiška izsilila Obama in Soros!!
   Kakšen papež je to, ki poveličuje islamizacijo Evrope, za kristjane mu pa ni mar!!

   • Anja Kovacic

    Ti imas ze zagotovljeno mesto v PEKLU! Skesaj se in prosi odpuscanje!!!!

   • Soave

    Zaključek samo delno drži.
    Saj prav vsega, kar izjavi, ne objavijo ! Tako nimamo en pravilen pogled na njegovo mišljenje.

 • primsek

  slabše ko bo šlo sodiščem, toliko bolje za kriminalce tipa Janša in njegovi preoblečeni komunjare, ki so ukradli Pučniku stranko. Torej dejstvo, da se Jaklič pokaki na norme, ki priličejo sodniku in zganja trumpizme po spletu, govori v prid kriminalni kliki, ki je ukradla Pučniku stranko in ki se skriva pred sodnimi odločbami, to so ilegalni kriminalci s partizansko taktiko skrivanja, zraven zaposleni kot poslanci

  • Janez

   No ja !
   ” OUTLAW” = IZOBČENEC !
   Ubežnik pred zakonom ! A ne ?
   Poleg stavbe MNZ JE. KIP ” ILEGALCA” = SKRIVAČA = ” OUTLAW” TIPA.
   Z
   J. JANNŠO JE VSE OK . On je poslanec, uradni vodja legalne stranke.
   In?
   Poročen človek z lastnimi otroki.
   Taki ljudje ne delajo problemoov. Zainteresirani so za red. A ne ?
   Ti?
   NATOLCUJEŠ. To ni lepo. L.r.. Janez K. KOMENDA

  • stajerc5

   PRIMSEzaK…ac

  • pupa

   Skrivanje pred sodnimi odločbami, kaj je to? Nisem slišala, da bi kdaj JJ bežal in iskal političnega azila v tujini. Dokler JJ ima naslov bivanja in delovno mesto v Sloveniji je vedno dosegljiv. V vsem cirkusu s sodnimi odločbami se evidentno kaže strokovna nesposobnost slovenskih sodišč in organov pregona. Težko se je igrati slepe miši z nekom, ki mu ne sežeš do gležnjev.

 • Občasni Komentator

  Ful ste pozno pogruntal napad na Jakliča. To je tema, ki sem jo iskal včeraj, pa ni bilo nič tu. Ampak better late than never.

 • Antonius

  Zrcalce na steni povej, kdo so najbolj pokvarjeni ustavni sodniki v državi tej. In Zrcalo z imenom ddr. Jaklič jim je odgovorilo, da od devetih samo trije strokovno in pošteno razsojajo.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Hvala Bogu, da imamo verodostojnega sodnika na US, ki se bori za DRŽAVLJANA ne pa za samo državo. Sicer pa so v tej državi sposobni ljudje vedno bili na udaru povprečnih povzpetnikov in njihovih foušij. Levica itaq nima drugega kot povzpetnike in povprečneže in to povsod tudi med tako imenovano “iteligenco”.

  • učko

   Rabimo tud ustavne sodnike, ki bi se borili za državo od katere smo mi vsi odvisni. Ti si očitno zamešal državo z režimom, za katerega dela večina ustavnih in tudi drugih sodnikov !

   • AlternativaZaSlovenijo

    Država smo ljudje, če ni ljudi, tudi države ni! Predvidevam, da za tebe država predstavlja neko abstrakcijo, pod katero se potem lahko manipulira na široko. Ljudje pa smo konkretni. Čas neopartijskeg enoumja, kjer je lahko razmišljal samo partijski oligarh, ostali njemu partijski podložnik pa so samo prikimavali in se šli preganjalce nad ljudstvom, so -vsaj upam-mimo. Nastalo je okolje, kjer je stvari potrebno argumentirati. Tudi sodniki niso bogovi in tudi ustava in pravo nista absolutna resnica, zato je edino zdravorazumsko sprejemljivo, da se argumentira, in če se nekdo ne strinja, naj poda argumente, ne pa da natolcava s svojo ideološko navlako.

 • Viktorh

  Kruta resnica.
  Čakam le, kdaj bo bosanka zahtevala njegovo zamenjavo.

 • sumljivislon

  …. rtvlj radio 1..pravkar… intervju z- Jadranko Soudat…..!!
  Všeč mi jePrikaži več odzivov · Odgovori · Pravkar

 • von Rhein

  Napadi na ustavnega sodnika dr.Jakliča so zaenkrat samo testiranje kako se bo odzvala javnost na podtikanja pisunov. Če bo odziv po pričakovanju rdečih banditov ,pričakujmo v volilnem letu pospešeno podtikanje in veleumne ugotovitve pisunov,ki sami brez navodil niso sposobni napisati normalnega članka.

 • Anton

  levaške pravnike moti predvsem pamet in sposobnost eminentnega pravnika Ddr Klemena Jakliča. Skratka moti jih pri njem vse tisto, kar oni nimajo!

  sarkazem press

  • stajerc5

   Tudi, ce bi ze bili tako “izobrazeni, pametni in sposobni”, bi morali po komandi rdecega nizkosralca ostati na nivoju ostalih diplomantov iz beooogradske stanice!

 • Janez

  “OUTLAW” = IZOBČENEC = ILEGALEC !,
  V
  R. SLO SOO PO. 2. VOJNI POLICIJO IN PRAVO IN KOMUNISTIČNO OBLAST !
  VODILI,
  NAM JO VSILILI BIVŠI – KPS, KPJ STALIN KOMUNISTIČNI ZAPORNIKI KPS Kardelj, Kidrič&comp NEZAPOSLENI
  ZAPORNIKI, SKRIVAČI, – zato je ob stavbi MNZ =ex “SLAVIJA” – KIP ” ILEGALCA=OUTLAW”
  Tega
  SE MORAMO ZAVEDATI.
  NAŠE “PRAVO” – SE ZDI ?!
  V
  VELIKI MERI ŠE VEDNO TEMELJJI ?
  Na
  “PRAVU” EX KPS, KPJ STALIN- KOMUNISTIČNIH IZOBČENCEV ! Dejstvoo. L.r. Janez K. KOMENDA

 • domovina mili dom

  Bodo komunisti ddr Jakliču za argument, da ne more biti US, podtaknili mnenje o previsoki izobrazbi.
  Podobno so naredili g. Logarju. pri odvzemu diplomatskega statusa.

 • Asterix in Obelix

  Mene bolj zanima, če dvojni doktor ve, da Rusija za razliko od Srbije in Hrvaške nima sklenjene pogodbe o izročanju svojih junakov v Haag in da zaradi tega lahko nemoteno nemoteno brani krščanske vasi in cerkve pred džihadisti?
  Haag je s strani OPEC podkupljeno sodišče, ki ima samo en cilj. Uničiti krščanstvo in kristjane prikazati kot vojne zločince, čeprav je http://www.independent.co.uk/news/world/kosovo-reckoning-bin-laden-casts-a-shadow-over-sarajevo-summit-1109335.html bin Ladnova vojska uničevala kršanske objekte in celo načrtovala atentat na takratnega papeža.

 • Janez

  KPS, KPJ
  STALIN-KOMUNISTIČNI ZAPORNIKI=IZOBČENCI””OUTLAWS”
  SO
  SE Z NESODNIM KOMUNISTIČNIM MORILSTVOM
  – POVZPELI – NA MONOPOLNO KP OBLAST.
  Na
  tiransko KP, ZK POLIT-IDEOLOŠKO ZATIRALSKO – OBLAST !
  Seveda !
  Od 1945 dalje smo bili pod OBLASTJO BIVŠIH IZOBČENCEV ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.

  KPS STALINIST IN KP, ZK ZLOČINEC – Edvard KARDELJ !
  PREDVOJNI
  ZAPORNIK IN NEZAPOSLEN IZOBČENEC !

  https://www.google.si/search?q=kardelj+edvard&client=tablet-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOrMy9kfXXAhWZHsAKHVvpDRIQ_AUIESgB&biw=1280&bih=800#imgrc=bEWFkTlfN9DmWM:

 • von Rhein

  Ustavni sodnik napiše ločeno mnenje ,ker se ne strinja s pravnimi neumnostmi.Sledi napad rdečih banditov z vseh pozicij.Importirana poslanka v Državnem zboru izjavi,da bo prišel čas,ko bodo imenovali v sestav ustavnih sodnikov svoje ljudi,torej bodo sodili v skladu z njihovimi”opcijami”. Razen par osamelih komentarjev in nobenih odzivov v medijih. Tako zblojene združbe ni možno imenovati pravna država, pa čeprav jo vodi “eminentni profesor ustavnega prava”.

 • totex39

  Pri nas imamo sramotno delovanje socialističnih ustavnih sodnikov, ki niso dorasli svojemu položaju in mislijo, da je njihova prava moč, da mečejo polena pod noge človekoma kot sta ddr. Jaklič in M. Šorli.

 • Olga_10

  Čestitke gospod Klemen Jaklič! Napadi so vedno na tiste, ki jim hodijo po komunističnih žuljih! Vse bi radi utišali skozi “dostojanstvo”….gnilega komunističnega sodstva in zločinskega sistema, ki skrbi za vecno oblast “naših”…
  O kakšnem “dostojanstvu” sodnikov pa govori Sovdatova?! O tem, da se gredo politične procese? O tem, da zaprejo nedolžnega človeka za 20 let? O tem, da “založijo” oporoke od leta 1945? O tem, da zbrišejo obremenilne dokaze za Jankovića????

  • Jana učak

   Res si bedna!!!!

   • Olga_10

    Resnica boli, mar ne? Ko ni argumentov, diskreditacija…kot vedno, nič novega!
    Lep dan!

  • Tako je Olga: “Pa še bi lahko pisala v neskončnost!…………….
   Še veliko je tega, ki v medije niti ne pride.

 • radames

  Gre za to, da prehajamo v avtoritarno državo. Vladajoča koalicija hoče ustvariti državo po svoji meri, izven ustavnih okvirov. Če ji ustava ne paše, jo hoče spreminjati.
  Kmalu bo na vrsti tiranija, strahovlada, omejevanje svobodnega izražanja.
  Zavedajmo se, da to ni v redu. Naslednje leto moramo voliti tiste, ki jim kaj takega ne bo padlo na pamet. Čim dlje od zgledov bivšega jugoslovanskega režima!!!!

 • xtc

  Večina sodnikov je socialistično pohabljenih že izfakultete,kjer jih učijo po Bavconovo,da je pravo v sliužbi države(partije) in ne pravnega sistema oz. pravne države.
  Prav tako jih vzgajajo,da se ne sme izražati lastnih mnenj marveč gre za kolektivizem,vsak odklon je napad-četudi je jasno pojkazal argumentiranost-a levi sodniki imajo to zraščeno v glavi,dolžni so ščititi sistem in ceh ,ki ščiti sistem,vsaka kritika je napad izdaja itd.

 • Dr. Matevž Tomšič je lepo povedal.
  Taki smo pa če komu to paše, ali ne. Treba se bo poboljšat.

 • DJURO SUMAR

  Tale Jaklič je zgrešil poklic. Moral bi iti na teološko fakulteto, morda bi postal celo papež, SDS pa bi rekrutirala ministrante.

  • Občasni Komentator

   Dobro bi bilo, ko bi znal vsaj malo ceniti nekoga, ki predava na tako prestižni univerzi kot je Harvard. Težko si pojasnim takšne odnose kot z zaplankanostjo. Oprosti, če morebiti žalim, ampak si dejansko tega ne znam pojasniti. Jaklič ni zgrešil poklica, očitno je več kot primeren za to, kar počne, in za razliko od marsikoga je tudi kompetenten. Njegovo knjigo je natisnil Oxford press, in je kolikor sam vem edini slovenski avtor, ki mu je to uspelo pri tej odmevni založbi. Mogoče je ministranstvo bolj tebi na kožo pisano.

   • DJURO SUMAR

    Zamisli si, kako dober papež bi bil z vsem tem znanjem. K veronauku je pa verjetno tudi hodil.

    • Olga_10

     Vsak posten, odkrit in strokoven človek je sumljiv za Udbo ali ne? Še čepite pred cerkvami in preverjate kdo vstopi, štejete vernike in poročate centrali?

     • DJURO SUMAR

      Tebe ne bo nihče nikamor prišteval, saj ovc nihče ne šteje.

     • Olga_10

      Udbašev se plačajo ne…ali ne štrajkate?

     • pupa

      Za podgane kot si ti pride v poštev samo deratizacija.

    • Občasni Komentator

     Ho ho ho….s teboj ne velja razpravljati, ker samo nalagaš brez enega samega argumenta.Pa sej ne, da pričakujem kaj več, ampak plehek si in prepričan v lastno duhovitost.

     • DJURO SUMAR

      Ali te kdo sili?

  • PLavi-mil

   Djuro a te Šami striže, da imaš tako majhne možgane.

  • tohuvabohu

   Najbolje, da se ti vpišeš na teologijo, boš imel vsaj kakšen poklic, klošar.

 • Ryuk

  Samo socialisti grajajo tistega, ki (dobro) opravlja svoje delo.

 • Olga_10

  Odlično gospod Jaklič! Tako naprej! Mi smo z vami!

 • Steiermark

  Pošteni in z moralnimi normami vzgojeni, pokončni slovenci so bili vedno levakom trn v peti, najbolj od 45 leta dalje, ko so levaki pokazali pravi obraz i ga kažejo še danes….

 • bednick

  Iz socialističnih gimnazij so šli dijaki na pravo zato, ker tam ni bilo matematike.
  In glej čudež, izkazalo se je, da so taki še kako uporabni.

  • Olga_10

   Seveda, ker ne premorejo logike in zdravega razuma, so odličene lutke na vrvici Kučanu in njegovim podrepnikom.

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …zanimivo…ane?!?

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Olga_10

  Čisto po levaško: namesto, da bi se od DDR. Jakliča učili, ga je treba uničiti ali vsaj onemogočiti (skrb za “ugled”, ni določen za stike za javnostjo….)…Vse pa zato, ker je intelektualno in strokovno daleč pred njimi in ga ne morejo “voziti željnega čez vodo” in nadzirati!
  Ima pa odlično taktiko, ki se imenuje javnost – preko ločenih mnenj, tvitov… Tako se gradi pravna država in demokracija! Pogumno naprej!

 • Osti jarej

  …k tako tardeče zmerjate….ampak res……prekleti komunisti ….prasice ene….

  http://buchela.blogspot.si/2014/12/ivan-dolnicar-leon-rupnik.html

 • Osti jarej
 • dob

  >>Ob tem je spomnil na nekdanjega ustavnega sodnika Matevža Krivica, ki je tudi dostikrat javno izpostavil mnenje in polimeriziral tudi s svojimi kolegi ustavnimi sodniki, pa je bilo to povsem normalno.<<

  Jasno je, da je za to državo Krivic normalen, saj sama ni normalna.

  • sodnikisozločinci

   https://sl.wikipedia.org/wiki/Polimerizacija

   Polimerizacija je proces pri katerem nastanejo velemolekule. Ne bi rekel, da je skupinsko ustvarjanje velemolekul od strani ustavnih sodnikov nekaj normalnega.

   • dob

    Če so polimerizirani še od prej s kučanom, je to normalno.

 • Olga_10

  Levičarjem je sumljiv vsak, ki je moralen in pošten in ga pošiljajo v cerkev?! To pomeni, da levičarji sami priznajo, da niso niti moralni, niti pošteni! To “lepo” dokazujejo z ropom zdravstva, bank, podjetij, pranjem denarja….s skorumpiranim zdravstvom in sodstvom….
  Dol z levičarji – komunisti!

  • Pavel

   BOLNA NA DUŠI IN TELESU !

   • Olga_10

    Pojdite štrajkat….

 • Morala

  Boli jih, ker je pravičen in strokoven…izpolnil pričakovanja poštenih!!!

 • Olga_10

  Odlično, dodoktor Jaklić! Nastopi tako, kot si nastopil takrat, ko smo bili jaz, ti in Janez skupaj v partiji!

  • Olga_10

   Ne štrajkate, DOudbaš? Kradete Nicke in širite svoje blodnje, @Olga z dvema podčrtajema? Še vedno zagovarjate komunajzle, čeprav vas tako slabo plačajo? Drugič z ukradenim Nickom vsaj vikajte dvojnega doktorja, DDR Jakliča, saj ni z vami krav pasel!

  • delaware

   Zakaj se že enkrat ne vržeš v ljubljanico?.?

  • delaware

   Če že štrajkaš, štrajki…vsaj enkrat bodi mal človeka..duša prodana,….

  • TROOOLLLL

  • tohuvabohu

   Svinja strahopetna!

  • pupa

   Podlo od tebe, da s tujim k….m po koprivah šlataš. Vsaj toliko manir bi se moral naučiti ( od kar živiš v Sloveniji ) da posluješ z originali ne falsifikati. Nimam nič proti tvojemu mnenju, vendar bodi vsaj toliko moža, da si pripravljen se izpostavit s svojim nickom.
   Krave past je častno dejanje, ker s tem nisi nikomur škodil kvečjemu koristil pa kdorkoli je to kdaj počel. Da pa je nekdo bil v partiji, mu pa glih ni možno šteti v dobro.

   No nekateri so še pravečasno spregledali. Nekateri taki kot ti so še danes partijsko zaplankani in uporabljajo iste manire, da skrivajo svoja zla dejanja za tujimi imeni.

 • francelj3

  Samo da ne bodo rdeči bratje prilepili dr. Jakliču kakšne patrije…

  • Pavel

   To ne, je pa po moje Jaklič I.J.J. podložnik !

   • Čigav podložnik pa si ti ?
    Ddr. Jaklič je podložnik samo zakonu.
    Lažniva beseda ubija. ti to veš, kajne ?

   • sloustava

    Bravo golobicevski pudelj, vecni student in alfa ter omega kucanizma. Samo to premores, zalitve. Tipicno tako za Kucana kot Golobica, ni argumentov, so zalitve in fake news.

 • andreas82

  Dr. Jaklič je poštenjak, kar pa je najbolj pomembno, ni okužen z Bavconovim revolucionarnim pravom! Študent, ki je dal nekaj skozi, ni to eden tistih s ponarejeno fake maturo pa takoj diploma pa to!

 • piko8

  Edini ustavni sodnik, rdečim sodnikom postavi ogledalo, kako bavconovo pravo razkriva vso bedo revolucionarnega banditskega krivosodstva!
  Pohvala gospodu ddr. Jakliču za poduk slovenskemu krivosodju!

 • Vrhovni sodnik

  Najbolj jih bode, ker njihovo neznanje in pokvarjenost pravno argumentira in proti temu so pravno bosi, zato pa pudlje spuščajo nad njega.

 • samotoje

  Še dobro, da ima US samo enega Jakliča. Sovdatovi et consortes bi se zmešalo, če bi bili taki štirje. Sivo slovensko pravno povprečje ne prenese nadpovprečja. Večina komentatorjev tule (razen množice blokiranih in sivih) zelo dobro ve, v čem je catch. Kdaj bodo še ostali “pravoverni” ustavni sodniki ugotovili, da so za državo problem oni in ne ddr Jaklič?

 • sloustava

  Potrjeno samo to, kar vemo ze premnogo let. Znanje, pamet in sposobnost so za levake, magari sodnike, ki so indoktrinirani!!!!! (tu ne mislim “levakov” glede na svetovni nazor), rocket science! Tocno to, znasli so se po golobicnjakovem nacelu na mestu, kjer se ne znajdejo, vedo pa, da morajo scititi kucanizem, komunizem in boljsevizem. Bljak, pa ce si trilijonkrat Ustavna sodnica, bljak! Mandat potece , kdaj? Za dobro Slovenije, upam da vceraj!

 • pupa

  Drr Klemen Jaklič Je Sloveniji in Slovencem od Boga poslan kot Božje darilo.Želim mu vse dobro pri njegovem poslanstvu.

  https://www.portalplus.si/2504/ustavni-sodnik-jaklic/#.WijnNH2ulFs.twitter

  Lahko primerjate pravo in pravne razlage nekega milančka in pravo in pravne razlage tega velikega gospoda. Srečna družina v kateri se je rodil ta človek.

  • pupa

   Popravljam DDR ne Drr

  • FRANC3

   +++++++++++++++++++++

 • hribovc

  delli naprej…

 • lili pili

  Tale ddddrrrrr je ze malo tecen, pa saj mu ne bo nic ratalo, se je zajebal z tviti, popolnoma pod vplivom ijja, skoda …… ce je tako dober naj gre nazaj od koder je prisel, pa so baje veseli, da so se ga znebiliiii

  • pupa

   Vsak poštenjak v Sloveniji je pod vplivom JJ, HVALA BOGU, da bi nas vsaj bilo čimveč. Slovenija ne potrebuje krvoločnih revolucionarjev temveč poštene in ustvarjalne delovne ljudi. Hvala temu ddddrrrrr, da se je odločil živeti in ustvarjati v njegovi in naši Sloveniji. Vem, da mu ne bo prav lahko, sem pa prepričana, da bo ma koncu rekel:” Tako sem se odločil zaradi vseh Slovencev in svojih otrok.”

   • lili pili

    Ja hvala bogu, da vas je cedalje majn…. se vidi po volilinih rezultatih..

    • FRANC3

     Zmedenec zblojen. Poštenih bi moralo biti vedno več. Glede na stanje v Zloveniastanu pa imaš morda celo prav. Vedno bolj tonemo, ker je levičarjev in lenuhov vedno več.

     • lili pili

      Tako je proti vetru ne mores scat, lahko pa si zakrijes obraz pa je takoj lepse

     • Roman

      to velja tudi zate!

 • FRANC3

  g. Jaklič, čestitke. Samo vztrajajte. Levaki bodo morda začeli zardevati. Ampak ne od sramu ampak zaradi togote. Požrli se bodo in razžrli.

 • Aurelius

  Bravo, g. ddr. Jaklič, kar tako naprej – on je namreč edino zagotovilo, da bo slovensko sodstvo na vseh instancah enkrat končno delovalo tako, kot bi v pravni državi moralo delovati že od vsega začetka. Prav veselim se dneva, ko bodo pokvarjene kaviarkomunajzarske sodniške podgane začele zapuščati potapljajočo se kaviarkomunajzarsko barko – zanima me le, kam se bodo zatekle, saj po uvedbi 2. republike za njih ne bo več prostora v javnem sektorju !!!

 • lado

  lili-ć RDEĆI KRETEN

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!