Državljani pozor: Vlada se bo ponovno zadolžila za 2,2 milijarde evrov!

Foto: STA

Vlada mora nujno najeti več kot 2,2 milijarde evrov, da bi država normalno delovala v volilnem letu, najbrž pa se bo letos zadolžila še vsaj za dodatno milijardo evrov. Zato ni posebno presenečenje, da je že prvi delovni dan v letu finančno ministrstvo objavilo, da pričakuje izdajo desetletnih obveznic “v kratkem”. Pri tem bodo pomagale banke Citi, Commerzbank, Goldman Sachs International Bank, HSBC, Jefferies in NLB, so včeraj sporočili iz finančnega ministrstva.

ZAKAJ 2.2 MILIJARDE EVROV ZADOLŽITVE?
Nov “denar” finančno ministrstvo nujno potrebuje predvsem, da bi odplačalo glavnice starih posojil. Letos bo vlada morala vrniti 2,5 milijarde evrov glavnic. Ker presežka, ko gre za letne prihodke in odhodke, kljub visoki gospodarski rasti načrtuje le slabih 51 milijonov evrov, vse največje privatizacije pa so ustavljene, je za plačilo glavnic starih dolgov nujno novo zadolževanje. Vlada se bo za te dolgove letos zadolžila nekaj manj kot mora plačati, ker se je za letošnja vračanja kreditov deloma zadolžila že lani. V večletnem pregledu, koliko posojil bo treba odplačati, finančno ministrstvo navaja nekoliko nižjo številko, kot je načrtovana v državnem proračunu. Kako bo prihodnja leta treba vračati sposojeni denar, kaže grafika:

Zadolžitev v letošnjem letu bo najbrž še krepko večja od 2,2 milijarde, saj se vlada namerava (pred)zadolžiti še za odplačila posojil v letu 2019, ko bo treba vrniti še 2,4 milijarde evrov. Po najbolj skrajnem scenariju bi se lahko država letos in prihodnje leto zadolžila celo za skoraj 6,3 milijarde evrov.

Skupaj z obrestmi (in ločeno ali gre za domači ali tuji) pa so obveznosti države (po Biltenu javnih financ) takšne:

Peter Jančič, spletni časopis

 • MEFISTO

  Kaj sledi, ko slab gospodar pufe odplačuje z novimi pufi?

  • Korenjak

   Bankrot. Le da leftarde “boli kurac”: ne bodo bankrotirali oni, ker so vedno pri koritu, ne glede na to, kako slabo gre ljudstvu.

 • Franc Šink

  Kdor se mora zadolževati da plača stare obveznosti (beri dolgove) se mu slabo piše. Če tudi je to država.

 • Stajerka

  kumulativna gospodarska rast na globalnem nivoju NI sposobna futrat potrošnje slovenskega DU/JS…….pa je potrebno še upoštevat, da kar velik del stroškov JS nosijo tudi občine……
  a si ni Cerar ravnokar privoščil nakup prestižnih avtomobilov na naš račun???…..da o dvigu plač vodstvenemu kadru v JU/JS ne pričnemo razmišljat!!!…….
  Slovenci imamo srečo in smo v preteklosti imeli pamet, da imamo danes euro in ESČP – finance in sodstvo rak rana slovenskega naroda!!!…..je pa oboje kar v veliki simbiozi – žal…….

  • dež

   Najlepše še pride, počakaj da Svizčevi in Semoličevi sindikati uradno objavijo številke, kakšne povišice pričakujejo od Mirkota.

 • Morala

  Tako nikoli ne bo Slovenija prišla na “zeleno vejo”! Stare dolgove poplačujejo z novimi dolgovi in vedno bolj obdavčujejo narod! Dober gospodar se ne gre tega, če mu je vsaj malo mar, da ohrani državno premoženje.

  Ne si samo v svoje žepe tlačiti in hraniti vse, ki je prisesano na davkoplačevalski denar!!

 • Sredina

  Zahvala gre pa v prvi vrsti Pahorju in Križaniču, ki sta najemala kredite za izplačevanje pokojnin in plač v javnem sektorju v času krize…

  To da mora ta vlada odplačevat kredite na tak način je pač splet okoliščin v katerih je prevzela državo

  • RATATA

   In spletle so se okoliščine, da na demokratičnem portalu tak pohabljen osebek, kot si ti, lahko mirne duše pisuni nebuloze.
   Pač. Saj ne boš več dolgo.

  • RATATA

   Ej, dej mi prosim povej, kako se zlivajo obresti križaničeve DOBRE NALOŽBE Slovenije v Grčijo. Hahaha

  • Lustrator

   Govoriš o teh dveh vladah, kot da gre za popolnoma različne ljudi, politične opcije in njihove paradržavne botre. Zdaj pa resno – po čem levaki sploh prepoznate LDS-ovca od SMC-jevca ali SD-jevca glede na to, da prav nobena izmed naštetih strank nima svojega programa, člani stranke in njihovi podporniki pa praktično na mesečni ravni menjajo partijske, hočem reči strankarske, knjižice? lahko pa kar konkretno. Kakšne konkretne reforme in spremembe je ta vlada s svojo dvotretjinsko večino podpore v parlamentu uspela doseči v primerjavi s prejšnjo?

 • črnaovca

  Ob grafih ki kažejo vračnje bi bilo za primerjavo lepo videti še gafe zadolževanja za preteklih 10 ali 15 let z dobo dospetja. To raje nebi a ne?

 • ogledalo

  Treba je vračati obresti za kredite najete v letih 2004-08! Kriminal v bankah je povzročil desetino slabih posojil v slovenskih bankah, ostalih 90 odstotkov pa kriminalna gospodarska politika Janševe vlade med letoma 2004 in 2008: »V tem času je kreditni portfelj bank zrasel s 13 na 33 milijard evrov, rast kreditov pa je glavni razlog za rast slabih kreditov. Poleti 2007 je bilo s propadom prvih hipotekarnih bank jasno, da prihaja kriza, v Sloveniji pa smo dali nogo na plin, pospešili kreditiranje in se v zid krize zaleteli s 40-odstotno rastjo kreditov.«

  • Poštenje velja

   Butl

   • ogledalo

    Butl te je naredil, zato imaš tako “argumentirane” odgovore! Pa ta bolš mu je po kolenih steklo!

    • Poštenje velja

     Na tvoj komentar ti lakho zapisen samo se .
     BUTL BUTL BUTL

  • Ryuk

   Za podeljevanje kreditov so bili odgovorni bankirji. Te je pa nastavila ropova vlada. Marjan Kramar, ki je podelil največ kreditov, je bil nastavljen v tej vladi.
   BTW prve hipotekarne banke so propadale jeseni 2008. Na plin je stopil Pahor.

   • ogledalo

    Predsednik nadzornega sveta je bil nastavljen s strani sdsa. Kakšen je gospodar, ki ne ve, kaj se z njegovim denarjem dogaja?! SLAB! Takrat so člani F21 dobili največ denarja. Levo-desno, isto sranje. Denar nima politične barve!

    • Ryuk

     Nadzorni svet je štel več kot enega člana. Ostali so bili nastavljeni s strani ropove vlade, KBC-ja in delavski predstavniki.

 • Sredina
  • Igor Kavalar

   https://sl.wikipedia.org/wiki/9._vlada_Republike_Slovenije

   9. vlada Republike Slovenije je svoj mandat nastopila 21. novembra 2008, potem ko je bila potrjena v državnem zboru. Mandatar za sestavo vlade je postal Borut Pahor, ki je nato bil potrjen za predsednika vlade. Vladno koalicijo so sestavile politične stranke: Socialni demokrati (SD), Zares – nova politika (Zares), Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS) in Liberalna demokracija Slovenije (LDS).

   • Sredina

    zdej si samo povedu da je državo še celo leto 2008 vodu ijj in sdss

    • Igor Kavalar

     V redu ni problema. 8. vlada Republike Slovenije je bila vlada Republike Slovenije, ki je svoj mandat začela 3. decembra 2004 in končala 21. novembra 2008.

     Bomo zaokrožili mandat.

     Torej začnimo z tvojim grafom.
     Začetek 2005 je bil dolg 26.1%
     Začetek 2009 je bil dolg 34.6%

     Torej 8.5% razlika +/- mesec december v 2008 (koliko je bil mesečni dvig ali padec se iz tvojega grafa ne vidi). Ampak recimo da smo zadevo zaokrožili.

     Zdej pa začnimo z levičarsko vlado Pahorja
     od leta 2009-2012

     Pa recimo da sem dobre volje in vam ne priznam da ste bili na oblasti do februarja 2012, ker 20. septembra 2011 je bila vladi izglasovana nezaupnica, tako da je do sestave nove vlade februarja 2012 opravljala le tekoče zadeve. Ali so tekoče zadeve po nezaupnici vladi bile tudi dodatno zadolževanje, ali ne bo treba pač pogledat in objaviti.

     Ampak gremo od 2009 do konca 2011 ane zaokrožit in pogledat tvoj graf ki si ga delil.

     Začetek 2009 je bil dolg 34.6%
     Konec 2011 je bil dolg 53.8%

     Razlika je 19.2%

     In zdej ti meni razloži po kakšni matematični logiki je razlika v dolgu 19.2% v 3 letih levičarske vlade manjša od 8.5% v zaokroženih 5 letih desničarske?

     • Sredina

      Vlado janeza janše, ki je vladala v času ko je bilo vsega dovolj, primerjaš z naslednjimi vladami, ki so vladale v času najhujše gospodarske krize v zadnjem obdobju?! In to celo vladale državi, ki je bila po zaslugi IJJ, zaradi razsipnega razmetavanja denarja in zaposlovanja v javni upravi, popolnoma nepripravljena na gospodarsko krizo?!

      Ja res pohvala za tole..

     • Lustrator

      Si pozabil na ta droben “nepomemben” detajl, da je večina evropskih držav (sploh teh s katerimi sami ustvarjamo največji delež trgovine) že leta 2011 dosegla nivo najuspešnejših let (balončka) pred nastopom same krize? In je slovenistan zaradi svojih rdečih vlad (večino Evrope je kriza streznila in niso volili socialistov) ena redkih držav, ki se celo 9 let po izbruhu krize ŠE VEDNO ni postavila na noge, torej na stanje kakršno je bilo pred njo?

      Si pozabil na to, da je Sloveniaj v času Janševe vlade PRIMERJALNO (torej v primerjavi z ostalimi članicami EU) rasla hitreje in bolj celovito in da smo takrat bili kot gazela znani po vsej Evropi?

      Vedoč, da je Janši 2004-2008 uspel državni proračunski presežek namesto tradicionalnega primanjkljaja in da je ena njihovih temeljnih točk prav zmanjšanje javnega sektorja, je tvoj zadnji stavek popolnoma deplasiran in le še enkrat znova dokazuješ klasičen komunističen modus operandi – vedno drugega obtoži za tisto, kar prav sam počneš.

     • Igor Kavalar

      Sam si dodal link z grafom, ki tvoje manipulacije z tem kdo je bil takrat na oblasti in kdaj je dolg narastel demantira.

      Finančna kriza je izbruhnila v ZDA v letu 2007-2009.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Late-2000s_financial_crisis

  • Lustrator

   Odlično, da si pripel ta graf, ne razumem pa zakaj ga nisi prej sam pogledal, saj ni nič drugega kot reklama za Janševo vlado 2004-2008, kjer se evidentno vidi kaj se začne dogajati z gospodarskimi kazalci, ko krmilo države (no, tistih 30% kolikor so ga imeli v parlamentu) prevzame nekomunist. Ne le, da smo imeli javni dolgu mirjen in krepko pod ostalimi članicami EU-ja, ampak smo imeli celo prvič v zgodovini (če se ne motim) državnofinančni presežek in so državni prihodki celo presegli odhodke.

   In seveda ključna stvar, precej pomembnejša od dolgov: kaj z izposojenim denarjem narediš. Ogromnih dolgov, ki ga imajo v tujini Američani ali japonci ne skrbijo nikogar, saj te države izposojen denar nalagajo pametno, učinkovito in odgovorno, zato pa imajo takšen BDP kakršnega imajo. Slovenija je v obdobju 2004-2008 z minimalnim zadolževanjem dosegala fantastično rast BDP-ja, konkurenčnosti in nizke stopnje zaposlenosti, rdeče vlade pa so z NEKAJKRAT (!!) višjim trendom zadolževanja prav v vsem omenjenem divje spodkopale slovensko gospodarstvo – torej ravno nasproten učinek od Janševe vlade.

   • Sredina

    Ne ni bilo prvič, da se je dolg zmanjšal, to je bilo tudi že v času vlade Toneta Ropa, in sedaj v času vlade Cerarja, ampak vem da ste bolj kratkovidni vi, predvsem pa vidite kar vam paše

    in še nekaj, če dobiš v roke na krizo popolnoma nepripravljeno državo, ki je pred tem na veliko trošila in zaposlovala v javnem sektorju, potem je težko delat čudeže ko ti v trenutku ko prevzameš vlado udari kriza…je pa tut res da je bil Pahor pač najbolj nesposoben PM v zgodovini SLO

 • Janko Gedlička

  Signifikantno je, da so vse največje privatizacije ustavljene. Torej udbomafija uporabe svojih bankomatov na račun drugorazrenih noče ukiniti. Možnosti korupcije bi se zminimalizirale. Saj prav to dviguje potrebo po vedno novih posojilih v nebo.

 • tarantela

  Torej gre za reprogramiranje dolgov, ki so jih napravile pretekle vlade. Tudi Janševa!

  • sprehajalec

   Odkod je pa pokrita 1,6 milijarde za obresti in milijarda izgube iz tekočega poslovanja?

   kar začni se pripravljati, da boš začela kričati novemu Ciprasu. In Ne Troiki. še bolj pametno pa bo, če se raje lotiš priprave južne. Vnuk je zagotovo že lačen…

  • tramal

   Bedak ,plusa imamo 50 miljonov ,zapufal pa nas je še za dve miljardi in pol .In kje misliš,da je to zmanjšanje pufa.Si pač komunajzerska prostitutka ki ne zna drugega kot dati noge narazen za denar.

 • Sredina

  Tolko majo za povedat čez Cerarja, pa je edini premier poleg Toneta Ropa, ki vodi vlado, ki je zmanjšala dolg glede na začetek mandata…

  • sprehajalec

   Tik-tak, pa bo skočila številka na 35,6. Vzdrževanje “našega” in “socialnega – seveda samo na papirju” stane, ko pa država dela tekočo izgubo iz poslovanja.

   https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia

  • RATATA

   Hahahaha, zmanjšali so dolg …!! …. Da ti ni nerodno vsem in stalno na najbolj primitiven način kazati svojo pohabljenost v glavi. Verjetno se ti splača, ampak pokvarjena morš bit pa u iber!!!

   • sprehajalec

    On je del sistema na nekem ministrstvu, Sredinec. imajo popolnoma skrivljeno sliko o slovenski realnosti.

    • RATATA

     Sem ravno dobil neke pomisleke in ugovore ene t.i. “pooblaščene ministrice”, kot se je osmrajena feministična humanitarka podpisala na koncu svojega nerazsodnega in zame (iz “realnega” sektorja / privatnika) totalno primitivnega dopisa.
     Seveda ji bom serviral mojo verzijo psihoanalize njene smrdljive komunajzrske pizde. Najprej pisno, čez dva tedna pa še razširjeno ustno in vpričo njenih smrduhastih kolegov in kolegic na nekem ministrstvu. Verjetno jo bom na moj tradicionalno zajedljiv način žalil in kar se da zavito zmerjal s posmehovanjem in podkrepljeno nizal primere, ki so skregani z vsako razsodno logiko in na samem koncu otresanja mojega gobca zaključil z omembo naslednjih mejnih rek: Drava, Sotla, Kolpa in Rečina. (hehe)

     • Janko Gedlička

      Verjetno pa tega ne bo v medijih.

     • RATATA

      Morda pa bo, če me bo tožila in pred mediji za jajca grabila hahaha
      Seveda se bom takrat branil in norel, ampak kaj ko me ne bo nihče vzel v bran,
      čeprav sem trdno prepričan, da imam popolnoma prav!
      Matr, nisem vedel, da javni uslužbenci napredujejo in si pridobijo doživljenjski naziv “POOBLAŠČENI MINISTER” ali pa “MINISTER SVETOVALEC” hahaha KAKŠNA SRAMOTA!!!
      V bistvu so pa zarukani ko noč in ne bi preživeli enega meseca na svojem!!
      Zato jim pa lahko jebam mater smrdljivo, saj migam že več kot 20 let kljub temu, da sem se ognil vsakršnega politično obarvanega sodelovanja! (v svojo finančno škodo, pa vendar tudi v svojo moralno in avtoritetno RAST!).

     • sprehajalec

      Ja, Slovenija se vedno globje deli na “javno” in “realno”…

     • RATATA

      Če ne bi imeli izdajalske sindikalistične voditelje tudi na strani realnega sektorja (šlosarski ….) bi se že zdavnaj pravi delavci “pobunili” nad štrukljarjem.
      Javni upravi in javnem sektroju bi lahko le delavci organizirano kaj realnega povedali(!) pa čeprav z neposredno konfrontacijo, saj situacija je takšna, da bi bilo to potrebno.
      Seveda je problem rtvSlo, ki je tudi javni zavod in vodi agitacijsko propagando, na način izjavljanja kozlarij, da je “ravno javni sektor največ prispeval v gospodarski in ekonomsko-finančni krizi”. A so fukjen al kuga matr. Delavcem so nižal plače čez noč za 10, 15, 20 % … delavce so ja odpuščal matr(!) …. “javni sektor” in uprava si pač niso plač poviševali, niso izplačevali “uspešnosti” … in začasno so ukinili za lase privlečena napredovanja…. ipd. Saj vemo kako gre to s pripravljenostjo drobnice … FUJ!!!

     • sprehajalec

      Socialistično delavsko samoupravljanje se je v svoji ultimativni izvedbi v 90tih letih preselilo na Javno in Upravno. K temu je dodatno pripomoglo tudi lokalno samoupravno.

      Drnovšek in levičarji so reševali gospodarsko situacijo z upokojevanjem 40-50 letnih samoupravljalcev, ter odpiranjem delovnih mest na javnem in upravnem.

      Sedaj se gre zato, da se obdržijo dosežene pravice tam in obdrži relativno dober standard. Država je pa vedno bolj skrahirana in zadolžena.

     • Mojca pokraculja

      Ej , dej si duška:))

   • ogledalo

    Še enkrat, samo za primitivce, pohabljenih glav….Treba je vračati obresti za kredite najete v letih 2004-08! Kriminal v bankah je povzročil desetino slabih posojil v slovenskih bankah, ostalih 90 odstotkov pa kriminalna gospodarska politika Janševe vlade med letoma 2004 in 2008: »V tem času je kreditni portfelj bank zrasel s 13 na 33 milijard evrov, rast kreditov pa je glavni razlog za rast slabih kreditov. Poleti 2007 je bilo s propadom prvih hipotekarnih bank jasno, da prihaja kriza, v Sloveniji pa smo dali nogo na plin, pospešili kreditiranje in se v zid krize zaleteli s 40-odstotno rastjo kreditov.«

    • tramal

     Daj si že enkrat dopovedati ,da ko je bil Janša na oblasti da smo imeli edinokrat takrat presežek in da smo edino takrat zmanjšali puf.Ko je Janšanu potekel mandat smo bili zapufani za 8 miljard ,danes pa smo 35 miljard.Ti bedak tega nikoli ne boš doumel ,ker lažeš sam sebi.

     • ogledalo

      Bedak blesavi sejktaški! – to je bilo na TVOJEM nivoju…..No, da ti malo dvigneva nivo…..Presežek? Povečanje kreditnega portfelja za 20 milijard € je zate presežek? Izsiljevanje potrditve državne bilance v zameno za soglasje sprejema Hrvaške v EU je zate presežek?! Ni čudno, da si na tramalu. Pa boš moral na kaj močnejšega!

     • tramal

      Ti bumber ne ločiš kaj je dolg države in kaj je dolg podjetij in bank.

     • xtc

      Nehaj že tumati levi bebo-levi beboti ste prezapufali Slovenijo,kot ste Yugo in ne tumbaj tako je.

     • Mojca pokraculja

      Nehaj se ponavljat. Pa o kakšnih kreditih ti flancaš? Domačih banksterjev domači mafiji ! Govorimo o kreditih države za njeno tekoče funkcioniranje ter poplačevanje prejšnjih kreditov, zlasti obresti in to so krediti tujih bank!!

     • Vera

      Tajkuni so jemali nezavarovane kredite v bankah ! Naj jih poberejo vse, kar so kdaj dobili s krajo !

    • traktor

     Tudi, kot primitivec pohabljene glave vem, da je s krediti, ki jih najemamo treba investirati, ljudem in podjetjem pa omogočiti normalno poslovanje, ne pa filati riti v JS. Stare kredite je treba odplačevati s tistim kar ustvarimo, ne pa z novimi krediti. Pa zvečer zapri vrata, nevarno je namreč, da ti pride Janša pod kouter. Teb se prikaže tudi ,ko dvigneš pokrov na sekretu?

  • RATATA

   Ej, dej mi prosim povej, kako raste glavnica na križaničevo naložbo Slovenije v Grčijo. Hahahaha

  • xtc

   A si ti pijan ali kaj?

   • Sredina

    Ne mogoče je kdo izmed vas, ki ne vidi očitnih dejstev in številk, slepo pa verjame besedam velikega vodje…

    • xtc

     Glej tepko vse leve vlade so dolgove le povečale-če bi bilo to kar ti res jih danes nebi bilo toliko in cca 80% samostojne Slovenije vladajo leve vlade in lahko hitro preverimo v katerem času so dolgovi najbolj rasli.

     • Sredina

      V času gospodarske krize in vlade Boruta Pahorja, ki je bil najslabši PM v zgodovini SLO..vi ste ga za nagrado izvolil še za predsednika države…

      To da sta vladi Cerarja in Ropa zmanjšali dolg pa je desjtvo, ne sicer za veliko, ker je to praktično nemogoče, ob plačevanju več kot miljarde obresti za pretekle kredite

      spodi sm prlepu grafe, ki povzemajo podatke Eurostata

     • xtc

      Glej levo prirejeno propagando že davno ne berejo normalni ljudje več-ko levak odpre usta,se že takoj 5x zlaže.
      A niste s podobnimi “verodostojnimi” dokumenti mahali v “aferi orožje” pa “Patrija” itd,pa se je povsod pokazalo za nič oz. ponareto. zadeve pa propadle,ker ni bilo dokazov?

     • Sredina

      Nism vedu, da imajo Eurostat (agencijo EU) tut v lasti Murgle…damn, takih obveščevalcev še najhujš komunisti niso mel, najdejo clo tisto česar ni

      Centralni komite SDSS očitno lepo in uspešno usmerja pranje možganov..

     • xtc

      Glej levi bebo problem ni Euro stat pač pa vaše “prilagojene” blodnje.

     • Sredina

      zakaj te potem motijo podatki Eurostata? Ker vam ne grejo na roko in ker govorijo resnico? Po kateri vam vodenje države vendarle ni šlo tako dobro, kot sporočajo iz centralnega komiteja SDSS?

 • MEFISTO

  To bo še hec, ko bodo Slovenci odplačevali kredite, ki so bili najeti za kameltrajberje in Srbe.

  Kdor ima rdečo ljudsko oblast ali portal,, ki ga obvladuje edini in edini s svojimi retardiranimi nicki, morata propasti.

 • MEFISTO

  Če bi bil latentni peder, kot je krstitel mnogih nickov na tem portalu, bi za gornjo sliko dejal, da je na njej lep in pameten moški.

 • Kučko pod pručko

  Cmero si zaradi tolikšne škode, kot jo je naredil Sloveniji, ne zasluži drugega kot šus v glavo. Direktno med oči!!!

 • Novi stari svet

  Čez deset Slovenije ne bo več. Pograbili in raztrgali jo bodo veliki. Cmerar je grobar lastnega naroda ter prve in poslednje slovenske države. Enkrat hlapec – vedno hlapec. Zato nas Rdeči brutalski hlapci sploh niso mogli drugam pripeljati kit na rob preživetja.

 • janez.pokoncni

  Žal ljudje sploh ne razumejo ne zadolžitev češ, bmk za državo in si ne predstavljajo kako velika cifra je milijarda.

  Plastično. Če bi mi vsak prebivalec Slovenije dal evro, bi dobil 2 MIO evrov.
  Trenutno je vsak prebivalec Slovenije zadolžen že za več kot 20.000 evrov. Če bi s to zadolžitvijo vsaj ustvarili 20.000 dvomilijonskih milijonarjev, bi še razumel. Na drugi strani se ta nesrečna, “debela” država itak financira iz BRUTALNIH davkov. Nam (našim potomcem) so prihodnost dobesedno skurili.

  Ko buljim v takšne podatke lahko samo še enkrat potrdim, da je Sokrat (ki je zaradi nasprotovanja demokraciji, ki jo je označil za najslabši možen način izbire vladarjev, moral umreti) imel še kako prav. Nismo mi zreli za demokracijo, kar nam je itak vsaj tukaj jasno. Kolektivno – smo idioti, ki sebi na oblast nastavljamo idiotske barabe.

  • RATATA

   O kako lepo in umirjeno si uspel tole napisat, čeprav vem, da v tebi vre.

  • xtc

   A se tebi ne dozdeva čudno,da se država tako zadolžuje,če ima bojda gospodarski bum in podjetja kar cvetijo od izvoza?

   • janez.pokoncni

    ?? Zakaj pa mene to sprašuješ? A si razbral kje moje navdušenje nad zadolževanjem ?

    • xtc

     Ne gre za to vprašal sem te ,a se tebi ne zdi čudno,da mi levaki dnevno tumbajo o gospodarskem boomu,bumu izvoza-jemljejo pa miljardne nove pufe za tekoče preživetje JS in državne bande.

     • janez.pokoncni

      Razumem ampak ne vem, zakaj to sprašuješ mene … če se mi zdi čudno!
      Isto bi me lahko vprašal, če moram dihati, da živim. :)

      In, če me že vlečeš. Sploh se mi ne zdi čudno. Še več ; natančno razumem zakaj me (in tebe, in najine otroke, vnuke … prapraprapravnuke) zadolžujejo.

      Zato :
      – da lahko midva živiva v državi z izjemno razbohotenim JS,
      – da živiva v državi z maso prvilegiranih upokojencev,
      – da se lahko ta greznica od države gre državni kapitalizem,
      – da so lahko delavci v “naših” podjetnih srečni in zadovoljni (primer Luka Koper), –
      – da lahko imamo mali milijon direktoratov za mešanje megle,
      – da imamo zelo močno “razvita” civilna gibanja, ki se bodo sprožila tisti trenutek, ko bo nekdo podal prvi predlog k normalizaciji družbe,
      – da lahko prfoksi na faksih “delajo” zgolj in samo 6 ur na teden,
      – da imamo “fantastično” “zdravstvo”, “šolstvo”, itd.

     • xtc

      No pozabil si še ,da imamo v veliko firmah take managerje,ki niti osnovne kalkulacije ne znajo narediti in samo govorijo ,da je treba biti konkurenčen-žal pa največkrat poslovno tekmujemo v nivoju držav Kitajska,Koreja,Slovaška,Indija in še kje s katerimi je že v EU težko tkmovati ,kaj šele v slovenski realnosti.

     • Mojca pokraculja

      Dovoli da dodam še en razlog – da se niti slučajno ne bi kaj spremenilo !

    • Korenjak

     Mislim, da je bilo to vprašanje retorično…. vsak pri zdravi pameti namreč opazi to diskrapanco: na eni strani se vlada hvali z enormno gospodarsko rastjo (v bistvu nafrizirana statistika, kot so Cerarjevi predniki frizirali statistiko ob vsaki petletki), na drugi strani se enormno zadolžuje za vzdrževanje socialnega miru, ne za nove investicije….

     • viRus

      Ta vlada se zadolžuje, ker ve, da pufa ne bo ona plačevala. barabe pokvarjene.

  • Lustrator

   Vem, da sva to debato že imela (pa ne enkrat), a ostajam zvest tradiciji: ni demokracija kriva, da naš narod iz leta v leto voli večji poden, pač pa so krivi tisti, ki so ta narod (in ga še) tako temeljito idiotizirajo. Je pa seveda jasno, da družba v kateri imajo bebci volilno pravico ne more funkcionirati. A ljudje se ne rodijo bebci, pač pa jih tako vzgoji družba – enoumna, totalitarna in zlagana, torej okolje, ki z demokratičnim nima prav ničesar skupnega. Input govna pač ne more dati output diamanta, tako pač je.

 • Veseli prdec

  Če dobro razumem to zapufavanje je to na conto tistih ki se imajo za pametne in z to pametjo ne zaslužijo zadosti za svojo pogoltnosti?

 • Jure kavčičeu

  Če bi bil sds na oblasti bi pa vse tako fajn porihtal aneda? Vse bo privatiziral da bi potem ti privatniki lepo zafural naša podjetja ampak važno da se ne bi tako hudo zadolževali. Mimogrede, zadolževanje je povsem normalno, obstaja meja zadolževanja v EU, ki jo ne smeš preseči in je 60% našega BDPja, torej se lahko zadolžimo (govorimo o skupnem javnem dolgu) za približno 24 milijard evrov vse skupaj in tudi drugače je to nekaj kar počne praktično vsaka država in treba je povedat razloge, malce primerjat z ostalimi, dat v nek kontekst, ne pa samo za propagandne namene z nekimi enormnimi ciframi strašit ljudi. Fora je samo, da se je naš javni dolg znatno povečal med krizo in smo že tako čez mejo, ampak če želimo normalno funkcionirat pač moramo jemat ta posojila.

  • xtc

   Cepec nehaj le popolna privatizacija reši Slovenijo.

   • ogledalo

    Mt5,3

   • MEFISTO

    Mar ne veš, s kom imaš opravka?

    Tvegal si, da te napade cel roj njegovih nickov.

    • ahnenpass

     Nehajte označevati vsak komentar, ki ni po volji SDS ali tej čudni politiki kot neprimeren, saj ni nič takega napisal.
     Jaz stisnem negativnega zgolj izjemoma, kadar se tako revanširam kakšnemu ubogemu revežu, ko ga zagrabi manija. Norce pa res ne rabimo, ne ker niso normalni ampak ker ne znajo napisati nič smiselnega in zanimivega.

     • MEFISTO

      Ne sprenevedaj se.

      Če bi bil časten človek, bi se podpisoval pod vse svoje zmazke z enim in istim imenom, nickom itd., kot veliki, modri in učeni ter častni Mefisto.

 • xtc

  Dejstvo je ,da se Slovenistan seseda,levaki so ga uničili z istimi prijemi kot Yugo.
  jasno je ,da je laž o gospodarskem bumu vse bolj raca in da dejansko ta rast nima nikakršnih finančnih učinkov in ,da država preprosto požre vedno več zato tudi novi pufi.
  Seveda cerar pufe najema zato ,da bo umiril štrajke in volilce,da bi bil izvoljen-seveda bebave ovčice ne vedo tega ,da bodo zelo kmalu ravno zaradi teh norosti njihove plače le še tretinjske in še srečni bodo,če bo služba,ker država preprosto ne bo imela denarja,tujina ga pa ne bo dala.
  Ali po domače “Dobro jrtro Trojka,kmalu” ali bolj razumljivo:”EU prisilna uprava bo kmalu potrkala na vrata”.

  • ogledalo

   Mt5,3…

   • viRus

    Mt5,3…

 • tramal

  Če bomi imeli 50 miljonov plusa na leto, bomo puf 35 miljard vrnili tam nekje do leta sto tisoč. No pa do takrat ga bodo tako plačevali muslimi, srbini črnci in Bog ve kdo še ,ker bodo Slovenci že davno prej izumrli.

  • Veseli prdec

   Jezus bo prej prišel prej nazaj preden bomo plačali pufe?

 • traktor

  Če želimo normalno funkcionirat moramo sprejeti reforme s katerimi se odlaša ves čas levih vlad. Reorganizacija, povišanje produktivnosti, zmanjšanje stroškov, odpuščanja in zniževanja plač so rezervirana samo za nas v realnem sektorju. Za pizdune na državnih jaslih je pa to španska vas, mar ne? Če premalo ustvarimo, pač ne moremo deliti, kaj vam ni jasno. Krediti ničesar ne rešijo.

 • antimur

  Levakom se je že popolnoma zmešalo, vsi so kot debili v Levici, ki jim ni jasno, da lahko porabiš samo toliko kot zaslužiš in da denar v proračun ne pade iz neba, ampak ga krvavo pridelajo tisti, ki jih ta rdeča mafija nenehno ropa. Ti norci dokazujejo s svojim zadolževanjem, koliko košta kučaniste vzdrževanje njihove golazni, ki je okupirala Slovenijo. Ni dovolj niti kriminal v zdravstvu, niti ropanje v NLB, niti Jankovićeve roparske metode, niti mamilarski posli, potrebno je še in še, do kdaj še. Bodo to levaško divjanje ustavile volitve, ali bo morala priti v poštev ulična razsvetljava.

  • valentin cej

   Vse je res, le poštenjake lahko iščeš z lučjo pri belem dnevu. Majestic !

  • traktor

   O teh stvareh je pač potrebno čimveč javno govoriti. Pri soočenjih pred volitvami je to treba ponavljati v nedogled.

 • xtc

  Vidim ,da nekaterim tule marsikaj ni jasno.
  Res je ,da je rast BDP ja -boombastična,ampak gospodje gre za “kosmati dohodek” od katerega niso odšteti stroški,davki,surovine itd.
  Zakaj nobeden iz mad teh izvoznikov ne govori o realnem obračunu in ostankom pod črto,vsi govorijo le o bruttu?
  Zakaj?
  Ker je realnost uničujoča.
  Večina podjetij ,komaj životari,kljub ogromni rasti izvoza in prometa,kaj je vzrok temu?
  Vzrok tmu je prepožrešna država,preveliki stroški položnic,prezadolženost firm-večina firm sploh nima akumulacije,da bi lahko ob krizi poslovala vsaj leto ali leto in pol-odvisna so od banke,povečana naročila pomenijo večje cenovne pritiske na enoto,nujo po širitvi proizvodnje in investicije,denarja,ki bi za to moral ostajati preprosto ni in podjetja najemajo kredite,stroški se kopičijo podjetje je vse bolj v denarnih težavah navkljub boomu izvoza,skratkadenarja ni in podjetja se navkljub rastočim bruto prometom utapljajo v vse večjih dolgovih in prezadolžitvah in denarja preprosto ni.

  • valentin cej

   Ali preprosteje, ko ima lonec luknjo, ki prazni hitreje kot se lonec polni.

   • Mojca pokraculja

    Odlično, a nihče se ne vpraša kdo je luknjo v lonec naredil in kam se steka iz lonca ?!

    • Vera

     Vemo kdo je luknjo naredil, ne vemo pa tega , kdo vse se napaja iz nje . Mogoče je tako bolje, ker bi jih šli delavci, ki so na minimalcu raztrgali na foteljih . Upam, da bodo šli vsaj na proteste , ki so napovedani v tem mesecu .

     • Mojca pokraculja

      Nič ne bo iz tega, na žalost !

     • traktor

      Delavci pravilno sumijo, da jih lupi pokvarjeni kapitalist. Le nihče jim ne zna razložiti, da je pri nas ta pokvarjen kapitalist, država.

     • Lustrator

      In da ta “kapitalist” dejansko nima pojma o pravem kapitalizmu, pač pa razmišlja, govori in deluje popolnoma po socialistično – razen seveda ko gre za lastnen zasebni interes, tam pa rdečesrajčniki vselej ostro ločujejo PRIVATNO in SKUPNO lastnino in sicer tako dolgo dokler od se druga popolnoma ne pretopi v prvo. Šele ko bomo končno dosegli to dno (bankrot), lahko pričakujemo, da na volitvah ne bo kandidiral niti en sam komi več.

     • xtc

      Zapiši pravilno Tito-Kočan_partija.

 • dob

  Nov velik uspeh komunistov!

  • xtc

   Definitivno,samo povprašaj spodnje leve bebčke in vsi ti bodo pritrdili ,da je bila Yuga uspešna država,ki je crknila v istem d***** kot bo SLO ampak za to niso krivi komunisti-oni so uspešni ampak imperialisti,Judje in ZDA-seveda zato ,ker hočejo pufe nazaj.

 • valentin cej

  Slovenija spet praznuje svoj dan samostojnosti in neodvisnosti ter samozadostnosti.

 • Veseli prdec

  Ziher se bo zdaj slovenska minimalna plača dvignila na nivo avstrijske minimalne plače ?

  • valentin cej

   Izpred več desetletij…

   • Veseli prdec

    Ko so bili še šilingi pri nas pa dinarji?

 • Grenze

  A BODO DALI PUF KUBA , VENEZUELA , SEVERNA KOREJA , RUSIJA MOGOČE ??????NENENE GNILA AMERIKA GA BO DALA TRUMP GA BO DAL TISTI PREJ NAŠTETI ŠE ZA WC PAPIR NIMAJO PA SAJ GA NITI NE RABIJO SAJ NIMAJO KAJ ZA JESTI TAKO JE TO DRAGI TAVARIŠĆI LUNATIKI KORDIŠI TRĆKI TRĆENI FRIOLETKA RAZKLEŠĆENA TETKA IN TAKO DALJE …

 • rrrrr

  Članek je spet skrajno zavajajoč, resnica pa drugačna: do 4. januarja 2018 se vlada R Slovenije še ni zadolžila!

  • Mojca pokraculja

   To je pa res da se še ni :)) Ampak se še bo ! Pa nas bodo prej vprašal če se lahko !:))

 • Oregon

  Cerar, neodgovornik bolnik si s to politiko.

  • ,

   EU in pijani Junker sta šefa.

   • Oregon

    sam nekaj jih pa je v Evropi, ki nimajo glave sam za strižt, na žalost Miro ni med njimi. Pijanc Juncker je pa poglavje spet za sebe.

  • šmentanamuha

   Cerar je samo dobil navodila, kaj mora napraviti. On ne odloča o ničemer, pa tudi pojma nima, da bi lahko odločal o čemer koli.

   • Oregon

    Drzi, zato je pa še velika RIT za povrh.

 • etrusk

  Samo čestitke —cmerarju— takega predsednika nima ne Evropa ne svet.

 • marker

  Kje pa je tista opevana gospodarska rast, dragi predsednik vlade? Če nam gre tako dobro, ne bi potrebovali kredita, mar ne? Tisto gospodarsko rast je požrla nova zaposlitev 6.000 oseb v JS in stavke sindikatov JS. V Avstriji bo letos minimalna pokojnina za polno delovno dobo 1.500 eur. To naj vas briga, ne pa priznanje neobstoječe Palestine, ki se nas prav nič ne tiče.

  • ,

   EU je diktator, ki ti odreja kaj boš imel.

   • marker

    Seveda je lahko diktator, če delaš zanjo samo dodelavne posle, nič pa samostojnih proizvodov. Ko Evropi samo malo škripa je pri nas že gospodarski polom.

 • MEFISTO

  Po tem, da si upajo gospodariti kot prasica z mehom, se vidi, da vedo, s kako butastim folkom imajo opraviti.

  Ker so levičarji sami runkli, nevtralizirajo še tisto malo pameti, ki je ostala le še na desnici

 • stajerc5

  Kaj pa to pomeni, tovarisi dragi? Ko pogledam banke, ki nam bodo posodile denar katerega se videli ne bomo (vracanje obresti!), se vprasam, kje so banke iz Rusije, Venezuele, Kube ali vsaj Severne Koreje. Prav zanimivo, da so prav vse iz zahoda, prav vse iz pokvarjenih izkoriscevalskih drzav, aa ne? Ta krvavi, delavcem pokraden denar, od kapitalisticnih prascev vam posojeni denar, vam pa disi in je kar naenkrat dober!???
  Kdo je sedaj pokvarjen prasec, kdo? Kdo propagira vodo, sam pa pije vino? Kdaj bomo izvedeli od koga je dobila Sivilja milijarde z noro visokimi obrestmi?
  Rdeci ste bili pokvarjeni, ste pokvarjeni in se zemlja se pokvari, ko vas vrzejo v jamo!!!

 • ogledalo

  Mt5,3….

  • xtc

   Ubogi levi umsko prizadeti norčki ne zmorete več-svinjska glava na ramena herojev to je zmaga-tud na Cerarjeva ramena bi lepo pristajala-namreč bila bi izvrsten dokaz početja cerarja z pravno državio.

  • Poglej v Sveto pismo, kaj boš dobil pod to oznako !

 • MEFISTO

  In tako se bodo zadolžili, da bodo lahko kupili še ene volitve, ki jih bodo “pametni” Slovenci znova množično ignorirali.

  Kaj nam bodo izvolili tisti, ki so pri državnih jasli, in uvoženi volivci, pa je že v naprej jasno:

 • MladiLiberalec

  Slovenija je trenutno v gospodarskem vzponu za katerega je vsaj delno zaslužna tudi Cerarjeva vlada s svojo gospodarsko diplomacijo. Zadolžitev o kateri govori članek ni prava zadolžitev saj gre za poplačilo starih dolgov.

  V času Cerarjeve vlade ki počasi precej uspešno zaključuje mandat je bilo privatiziranih tudi dosti državnih podjetij. V Slovenijo smo privabili precej tujega kapitala. To so dejstva!

  Adria Airways je bila prodana Nemcem, Aero so kupili Avstrijci in Švedi, Elan je šel ameriški družbi, Fotono so kupili Američani ki pa so jo po treh letih prodali Kitajcem, Helios so kupili Avstrijci ki pa so ga že prodali Japoncem, Aerodrom Ljubljana je bil prodan Nemcem, Adria Airways tehnika je bila prodana Poljakom, NKBM sta kupila ameriški sklad in evropska banka, Palomo so kupili Slovaki, Žito so kupili Hrvati.

  Pri NLB in Telekomu in še pri kakem manjšem podjetju se nismo odločili za privatizacijo ker ta vedno ne prinaša samo dobrih rezultatov in morajo biti določeni sektorji gospodarstva tudi v strateškem dometu države. To ni nič nenavadnega. Tudi Francozi recimo se obnašajo podobno.

  • MEFISTO

   Naštej mi vsaj tri ukrepe, zaradi katerih je za gospodarsko rast zaslužna Cerarjeva vlada!

   Ob tvoji globokoumni izjavi, za kaj vse je zaslužna Cerarjev vlada, sem dobil sledečo asociacijo.

   Njega dni so v našem starodavnem mestu odpirali nek javni objekt.

   Uradni govorec je po takratni navadi naštel in se zahvaljeval raznim institucijam in posameznikom, ki naj bi bili zaslužni za novo pridobitev.

   Med drugimi je omenil tudi JNA in predsednika občine, neko partijsko revše.

   Pa se je le oglasil nek pameten mož, ki je dejal, ta dva vsaj škodovati nista mogla, ker sploh nista vedela, da se objekt gradi.

  • stajerc5

   Sicer sploh nisi vreden kaksnega komentarja, ampak vseeno…
   Nekaj hujsega, katastrofalnega kot je izposojanje denarja za vracanje obresti, sploh ne obstoja. To je samomor na obroke, za tiste obroke, ki bi jih morali redno placevati sami nazaj, in to za obresti in od GLAVNICE!!!

   • opazovalec

    Čuj ti 5. štajerc, si se kdaj vprašal koliko se je v preteklem letu znižala relativna zadolženost, merjena v razmerju proti BDP. Ko boš pogledal to številko pa se ponovno javi! Isto velja za tega novinarskega pisuna. “Novinarji” vidijo le za miljard smo se zapufali v preteklem letu, dolg je pa absolutno večji samo za nekaj milijonov €….. Poglejte še na stran odplačevanja in rast BDP nato pa komentirajate.
    Glede na to, da pa smo nekoč živeli v zapufani Jugoslaviji (20 mil€ pufa) in smo skozi dali najbolj demokratično vlado, v katere času 4 let je gospodarstvo najelo ravno toliko pufov (vsaj 2/3 odplačujemo sedaj davkoplačevalci), se res ni čuditi tako prismuknjenim člankom in kometarjom.

    • Darth Vader
     • opazovalec

      Meni pa tvoj isti števec pove, da se situacija izboljšuje. Važno je le razmerje med dolgom in BDP. Če bi bilo samo po tvoje, bi bila naprimer Nemčija katastrofalno zadolžena. In malo prej je bilo razmerje dolg/BDP = 75.186%

    • Darth Vader

     dokler rubrika “public debt” raste pomeni, da se javni sektor države zadolžuje v imenu vseh davkoplačevalcev, zato da zberejo denar za plače……do takrat ti nimaš pojma kaj pišeš

  • Caetano

   NLB je zlata jama za udbomafijsko korupcijo zato seveda mora ostati v njihovih rokah. Gre pa to na škodo državljanov.

  • garfi

   bdp pod povprečjem €U
   to je vaša zasluga

   • opazovalec

    Čuj ti Garfi, kdaj smo ga pa imeli nad povprečjem EU, Avstriji smo bili po BDP še najbliže v časih komunizma v sredini 70 let, pa tako so komunisti vse napačno furali!

    • garfi

     z Jašo bi imeli in Slovenskimi Vladami
     z rdeĆimi Banditi nikoli in vladajo že 70 let

  • marker

   Cerarjeva vlada je res delno zaslužna gospodarsko rast, ker sploh ni nič naredila. Če bi kaj, rasti ne bi bilo.

  • Darth Vader

   “Zadolžitev o kateri govori članek ni prava zadolžitev saj gre za poplačilo starih dolgov.” …… predvidevam, da danes še nizi vzel tablet….

 • garfi

  bdp pod povprečjem €U
  sve će to narod pozlatiti
  KurĆan press

 • MEFISTO

  Ne znam si predstavljati, kaj bi bilo z nami ob takih levičarskih vladah, če ne bi bili v EU.

  Vsega si pa le ne upajo početi, čeprav je že to, kar delajo za 100 let zapora.

 • Olga_10

  To vlado je treba odpeljati na Dob!

  • MEFISTO

   Zakaj na Dob, da bodo še tam živeli na naš račun.

   Krampe in lopate jim dajmo v roke, pa hajd na izgradnjo zlatega tira.

   Če jih bo volja, bodo lahko cel dan tulili, mi gradimo progo, proga izčrpava nas.

 • MEFISTO

  Nestrpno čakam na Lažgoško veselico.

  Takrat bomo znova izvedeli, za kaj vse je zaslužna ta narodna sramota in kaj nas še čaka.

 • marker

  Slovenija se ne bo zadolžila, le obveznice bo izdala, seveda uspešno. Se precej lepše sliši.

  • Jan Kovalski

   Izdajanje obveznic je zadolževanje. Denar ti dajo kupci obveznic.

   • marker

    To je bil sarkazem.

 • stajerc5

  Poglejte si, kako se dela v IV. Reichu in si sploh ne poizkusiti zamisliti kaksno st(r)anje bo pri nas, ko bo Nemcija dobila prvi prehlad:
  .
  Nemški števec javnega dolga se je po reprogramiranju glede na nove zvezne in državne proračunske načrte prvega januarja prvič po 22 letih začel vrteti nazaj. Dolg se zdaj zmanjšuje za 78 evrov na sekundo, potem ko se je leta 2009 vsako sekundo zvišal za več kot 4.400 evrov.
  S števcem v obliki velikega digitalnega zaslona upravlja Nemška zveza davkoplačevalcev, nameščen pa je na pročelju njenega sedeža v Berlinu. Od junija 1995, ko so na njem prvič zasvetile številke, do danes se je nemški javni dolg zvišal z 12.830 na dobrih 23.800 evrov na prebivalca.
  Trenutno zmanjševanje dolga je po navedbah časnika posledica vladne politike, ki zagovarja strogo FISKALNO disciplino. Zahvaljujoč temu bo prihodnja vlada najverjetneje lahko koristila 30 milijard evrov vreden proračunski presežek, pri čemer se krešejo mnenja, ali denar porabiti za javne naložbe ali za zmanjševanje davkov.

  • Darth Vader

   a mi imamo zvezo davkoplačevalcev v Sloveniji?

   • traktor

    Ne, imamo pa močno zvezo davkozapravljalcev.

 • domovina mili dom

  So vpili komunistični sindikati za obdobje 2004-2008, da je treba šparati, ko so debele krave.
  Vlada se hvali, da so debele krave sedaj. torej je treba šparati. In kaj delajo komunistični sindikati. Ne šparati, zapravljati, samo danes se živi. Ja narod božji, kdaj bomo uničili štruklje in ostalo komunistično navlako, ki izčrpava Slovenijo.

 • MEFISTO

  Ko MladiLiberalec, ki je samo eden od nickov enega in edinega, kot so župnik cefizel, ogledalo, 三角形 , ahnenpass in drugi, hvali zasluge Cerarja in njegove vlade za gospodarsko stanje, se mi vedno povrnejo v spomin ganljive proslave ob dnevu JNA.

  Takrat je predsednik občine ob prisotnosti sekretarja občinskega komiteja, predsednika sindikata in predsednika socialistične zveze ter množice zaved(e)nih občanov izročil večno pijanemu komandantu garnizije najvišje občinsko priznanje za uspešno sodelovanje med JNA in občino.

  Nerodno je bilo le to, da predsednik občine ni vedel, zakaj mu izroča priznanje, pijanemu komandntu garnizije pa se tudi ni sanjalo, zakaj ga je prejel.

  Kakršnakoli asociacija na MladegaLiberalca (predsednika občine) in na Cerarja ter njegovo vlado (pijanega komandanta garnizije) je zgolj naključna in ni zlonamerna.

  • Darth Vader

   a je varianta, da objavi administrator IP naslov iz katerega objavlja :D da vidimo kje se nahaja ta pacjent ? :D

 • MEFISTO

  Neumni levičarji se jezijo, da nas je Bog vse pametne dal na desno stran.

  • MladiLiberalec

   Meffo Cerar je zaslužen v velikem delu za gospodarsko okrevanje Slovenije ker je njegova vlada v kateri dominira liberalna SMC kateri pripadam kot mlajši izobražen državljan tudi sam vodila dobro gospodarsko diplomacijo. Podprla je Nemčijo v zahtevah da ji Grčija Španija itd vrnejo posojeni denar. Ko je ta denar prišel v Nemčijo se je začela tam spet gospodarska rast. Ker je naše gospodarstvo vezano tesno na nemškega je gospodarska rast tudi pri nas. Si razumel?

   • MEFISTO

    Če bi molčal, ne bi vedeli, da si tako naiven.

   • marker

    Predzadnja stavka sta realna. Vse ostalo pa….

   • Interkom

    Zakaj pa Slovenija ne izterja posojila, ki ga je dala Grčiji? Ali pa ga pri ECB kar vloži kot naš del vračila dolga.

 • MEFISTO

  Za danes bom moral končati, sicer me bo kap.

  MladiLiberalec je namreč utajil, da si je pravkar naložil osmi križ in trdi, da je pri sedemdesetih letih “mlajši izobražen državljan”.

  To je pa preveč tudi za vsega hudega vajenega Mwwefista.

  • MladiLiberalec

   LOL to maš pa res hudo fiksno idejo. XD Boljši bi šel recimo skupi s tvojo vnukico kot pa z ženo. :D

 • bubamara

  To nas loči od vzhodno evropskih držav. To je razlog da imamo višji standard. Porabimo več kot ustvarimo. Zahodne države temu rečejo socializem. Preživeti od tujega denarja.

 • marker

  Ga. Glavina si je s kolegico povišala plačo za 40%, pa ni denarja kje vzeti. Še več se bomo zadolžili, ko bo stavkal Štrukelj s kompanijo.

 • Anton Slapnik

  seveda bo sedaj to potekalo v bitkoinih in ostalih kriptovalutah…

 • šmentanamuha

  Letošnja volilna kampanija za parlamentarne volitve bo draga in od nekod mora priti denar. Ljudstvo je treba prepričati, da je SMC prava izbira ali pa vsaj ena od levih strank. Strateg Kučan bo povedal katera. Kar spomnite se, kako je model zagonu 100.000,00 Eur za referendum, da so lahko izpeljali svoj pokvarjen načrt za Tir2 In mnogi (predvsem na levi) ste ploskali. Če je šlo samo za referendum stotavžen ojrov, samo pomislite, koliko bo šlo za volilno kampanijo. Gre namreč za preživetje, kako ostati v parlamentu ali po možnosti še enkrat sestaviti vlado.

 • ahnenpass

  Mi smo vojaško policijska diktatura, odkar ima vojska ista pooblastila kot policija, nas cel sistem neprimerno več stane. Ne pozabite, da je treba nagrajevati tudi čedalje več sodelavcev in ovaduhov, odkar rabi tudi vojska svoje.
  SIcer pa se zadolžujemo za delavčke, ki vsako leto garajo za čedalje večjo izgubo in kmetavzarje, ki jim moramo doplačevati za hrano, ker tisto kar pridelajo še za njihove družine ni dovolj.
  Lufta imamo pa še kar nekaj, tam nekje do 200 milijard lahko potegnemo, potem Slovenije ne bo več, šlo bo še samo za slehernega posameznega Slovenskega cigana.

 • sloustava

  Cerar, a se ti je skeglajlo od oblasti? Kaj si naredil ZA Slovenijo, ZA njen razvoj, napredek, celo obstoj!? NIC, razen, danes ojo rit prevazas v prestiznih BMW, ki ti jih je kupil DELAV3C, tako osovrazena kasta levakov. Stavke ne odobravam, ker jih pokrivajo kucanisti in umsko prizadeti, a tebi jo privoscim. Tisti kucanist, ki te je nastavil, te bo sunil v rit. Se zavedas svoje majhnosti? Svoje prodane duse?

 • Tristan Florjan

  DAJTE ŽE ENKRAT DOJET, DA VEČ KOT OČITNO SLOVENCI NISMO SPOSOBNI IMETI SVOJE DRŽAVE…!!!!!!

 • PEACE LENDERS

  Ali iščete, kako priti do katere koli vrste posojila po nizki obrestni meri? Tukaj je priložnost, da dobite posojilo, ki vam ustreza, in uresničite svoje sanje. Pozdravljam vas v mirovnih posojilodajalcih. Zasebno podjetje, ki ponuja posojilo po stopnji 2%. Poskrbimo za poslovno posojilo, stanovanjsko posojilo, študentsko posojilo, slabo kreditno posojilo, osebno posojilo, gradbeno posojilo, plačilo posojila, študentsko posojilo in tako naprej. Naše storitve so zelo poceni in vas bodo nasmehnile. Če ste zainteresirani za pridobitev posojila od nas, nam pišite na elektronski naslov ([email protected]).
  Whatsapp Število: +1 (631) 960-9708

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!