Dvoličnost ustavne sodnice Jadranke Sovdat: V znanstvenih člankih piše tako, glasuje pa povsem drugače

Predsednica Ustavnega sodišča RS Jadranka Sovdat (foto: STA).

Z nedavno zavrnitvijo pritožbe in pobude za presojo ustavnosti zakona o 2. tiru na Ustavnem sodišču RS je na plano prišlo tudi izredno pomembno vprašanje. Kako imamo lahko v Sloveniji ustavno sodnico, ki z glasovanjem prekrši celo teorijo, ki jo je sama zapisala v knjigo. “Kako lahko avtorica sama, ko je v vlogi sodnice v nekem politično delikatnem primeru, odloči v nasprotju s svojim lastnim avtorskim stališčem,” se sprašuje tudi ustavni sodnik in dvojni doktor s Harvarda in Oxforda Klemen Jaklič.

Po tem, ko je bil referendum o zavrnitvi Zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača–Koper neuspešen, so pobudniki z Vilijem Kovačičem na čelu vložili ustavno pritožbo. A večina sodnikov ustavnega sodišča je zavrgla pritožbo in pobudo za presojo ustavnosti zakona in Kovačiču svetovala, da se pritoži drugje. Temu so nasprotovali trije, med katerimi je bil tudi ddr. Klemen Jaklič, ki je podal odklonilno ločeno mnenje, pod katerega se je podpisal tudi sodnik Marko Šorli. O nekaterih poudarkih iz mnenja smo že pisali, tokrat pa se osredotočamo na dvoličnost sodnice Jadranke Sovdat.

Mnenje glede spornega financiranja
Spomnimo, da si je vlada namenila 97 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja za referendumsko kampanjo o 2. tiru, nasprotni strani v tej isti kampanji, torej Viliju Kovačiču in ostalim pa ni namenila ničesar. Že s tega vidika je vprašljiva uravnoteženost v kampanji. Jaklič pa v svojem mnenju izpostavlja še, da gre pravzaprav za prepovedano dejanje. V Švici, Španiji, na Portugalskem, Irskem, Poljskem, Hrvaškem, celo v Rusiji je takšno vladno financiranje celo izrecno prepovedano, drugod mora biti zadoščeno vsaj zahtevam načel nevtralnosti. V Sloveniji se vlada na vse to požvižga.

Težko pa razumemo sodnico Jadranko Sovdat, ki je na eni strani zavrgla pritožbo, na drugi pa je celo avtorica znanstvenega članka s tega področja, kjer tudi eksplicitno pojasni: “Drugače kot pri volitvah tu [namreč pri referendumu] ne velja popolna prepoved vmešavanja oblasti v podporo predmetu odločanja, vendar pa ta ne sme vplivati na izid z ekscesno in enostransko kampanjo, prepovedano pa mora biti, da oblast uporablja javna sredstva za namene kampanje.”

Ddr. Klemen Jaklič (Foto: STA)

Mnenje glede izrabe pravnih sredstev
Sodnica piše nekaj, glasuje pa drugače. A to ni edini primer. Nadalje Jaklič in Šorli izpostavljata, da se dvoličnost sodnice nadaljuje tudi glede izrabe pravnih sredstev. Sodišče je namreč menilo, da Kovačič še ni izrabil vseh pravnih sredstev, zato se mora najprej obrniti drugam in ne na ustavno sodišče. Zanimivo, Sovdatova je avtorica članka, kjer piše ravno o tem in izpostavlja, da v zakonodaji namreč za začetek sploh ni predvideno – kaj šele jasno predvideno –, katera redna pot je prava za uveljavljanje tovrstne protiustavnosti referenduma in s tem zakona.

“Osrednja teza tistega njenega prispevka je ravno, da trenutna zakonska ureditev v Sloveniji pravici do glasovanja na referendumu ne nudi učinkovitega pravnega varstva,” je navedel Jaklič.

Za konec Jaklič v svojem mnenju še dodaja, da je na seji izpostavil to nekonsistentnost in dobil poskus odgovora, ki ga je nekako skušal razumeti. Vendar ob tem navaja: “Pojasnilo, da lahko Ustavno sodišče vselej odloči v nasprotju z argumenti avtorice znanstvenega članka seveda drži, a ne razloži, kako lahko avtorica sama, ko je v vlogi sodnice v nekem politično delikatnem primeru, odloči v nasprotju s svojim lastnim avtorskim stališčem, ki pa je bilo temeljito in prepričljivo argumentirano v apolitičnem kontekstu oziroma ‘za tančico nevednosti’.”

“Kritika velja predvsem zoper tisti del neme večine, ki se je kljub ponavljanju opisanih vsebinskih argumentov glede teh zavila v molk ter naposled bolj ali manj zatekla k dviganju rok glede izbora ene izmed štirih vnaprej pripravljenih procesnih variant zavrženja. Takšna drža ni v službi resničnega varstva človekovih pravic in ni skladna z duhom institucije ustavnega sojenja, ki je – če gre vse prav – medsebojno globoko in pristno diskurziven proces,” je bil kritičen Jaklič.

B. O.

 • Tudi bivša predsednica dr. Dragica Wedam Lukić je bila iz podobnega testa.

  • učko

   Ja, kdo ga bo pa nastavu? JaJo ?

   • O, kom govoriš ?

    • učko

     Ja, a ni govora o Jakliču ?!!

    • Franc Šink

     Ne ve!

  • Franc Šink

   On si zasluži kaj boljšega.

 • Če njeno sliko pogledaš na hitro mi deluje tko nevtralno. Vemo pa, da je Murglova.

 • APMMB

  Komunisti poznajo sintagmo: teorija in praksa! Teorija je eno, praksa pa nekaj drugega.
  Je ves jasno?

 • AlojzZ

  Ddr. Klemen Jaklič, kar pogumno dalje … čeprav vas zelo malo ljudi sliši.

 • Franjo Trojner

  Počne kar pač želi, saj dobro ve, da ji v Sloveniji nihče nič ne more. Ti ljudje, so kot pravi absoluti so nad zakoni in ustavo, so pravi bogovi in tega se tudi zavedajo in zato je pri nas tako, kot je. Res pa je tudi, da nam je pravno državo že davnega leta 1945 vrag vzel, vse to kar doživljamo danes so samo nijanse. Leta 1991 po 46 letih vladavine terorja in kaosa je bila res enkratna možnost postaviti temelje pravni državi, pa so to nelustriranci preprečili, iz tega razloga bomo na pravno državo, kot jo poznajo stare članice EU mi v Sloveniji čakali še desetletja.

  • Janko Gedlička

   Zelo mi je žal, ker imaš popolnoma prav.

 • Miha

  Požvižgajo se oni na varstvo človekovih pravic in skladnost z duhom institucije ustavnega sojenja.
  Vedno sem trdil, da so hinavci, da govorijo eno, delajo drugo. In to ne velja samo za sodnike, ampak tudi MSM, politike, …
  Dovoljena so vsa sredstva za dosego političnih ciljev. Nemoralni lahko naredijo kariero v takšnem sistemu.
  Videz demokracjije, v resnici pa diktatura.

 • MEFISTO

  Sloveniji, Evropi in vsemu svetu sporočam, da sem se dokončno odločil, da se bom udeležil jutrišnjih volitev in da bom dal svoj glas Borutu Pahorju.

  S tem sem ovrgel špekulacije režimskih medijev, da bom ostal doma in ves dan praznoval le god Sv. Martina, največjega slovenskega svetnika.

  To je hkrati tudi moj upor proti mračnim silam osi Kučan – Janković.

  S tem se izrazil le svoje osebno stališče do volitev in izbire na njih in nisem delal reklame za katerega koli kandidata ali pozival ljudi, kako naj volijo ter nisem kršil volivnega molka, ki je pa tudi sicer eno samo komunistično sprenevedanje , podobno kot sojenje v imenu ljudstva, katerega ljudstva vas vprašam.

 • MižekFiga

  Stara baba preč se kad!

 • MEFISTO

  Komunist je kot pijanec.

  Se spreobrne, ko se v grob zvrne.

  • pajot

   Ljubičica bijela se ni spreobrnu. Tako vsaj poročajo iz pekla.

   • MEFISTO

    Potem se bo pa še naprej grel na žaru.

 • antimur

  Slovenski pravniki, sodniki in tožilci, razen redkih izjem, so navadna tolpa izšolanih komunističnih zblojencev. Sicer pa ne morejo biti drugačni, če so šli skozi predavanja Bavcona, Ribičiča, Udeta itd. Tam dobijo znanje kot so ga prekaljeni tečajniki na šnelkurz tečajih OZNE. Iz njih je prišlo dosti herojev in pomembnih likvidatorjev, med njimi tudi stari Ribičič.

  • montyamp

   Hahaha , prava resnica .
   Kumrovški šnelkursađije .
   Šnelfajerca press .

 • MEFISTO

  Ob blagoslovitvi spravne kapelice v Kamniški bistrici se je Šarec proslavil s sledečimi besdami:

  ” ‘Na kraju, kjer smo danes, so svojo pot končali pripadniki vojska, ki so se znašle na napačni strani zgodovine, misleč, da imajo pravo poslanstvo. Današnja slovesnost nima in ne sme imeti namena opravičevati njihovih medvojnih dejanj, jih rehabilitirati ali kakorkoli spreminjati njihovo vlogo v zgodovini. Kdor pričakuje to, so njegova pričakovanja napačna.”

  Varuh svetlih tradicij NOB, kaj naj rečemo drugega.

  • Franc Šink

   Še bo Slovenijo spravljal v sramoto.

 • althar

  Tu se lepo vidi, kaj shizofrena ideologija, kot je socializem, naredi iz človeka: neznačajno duhovno in intelektualno pokveko.

 • MEFISTO

  Kar sem imel reči, sem povedal.

  Zdaj vas na milost in nemilost prepuščam možu tisočerih nickov.

 • MEFISTO

  Tole vam moram še zaupati, potem grem pa po bolj koristnih poslih.

  Včeraj sem vplačal pet vrstic Eurojackpota in se zaobljubil, da bom volil za Šarca, če bom zadel kolikor toliko spodoben dobitek.

  Ne boste verjeli, da prvikrat v življenju nisem imel niti ene pravilne številke.

  Tako je vsemogočni Bog kaznoval mojo preračunljivo ošabnost in požrešnost.

 • Antonius

  Antonius
  VERZIFIKATORJU
  še vedno v pomoč
  —————————

  Jadran Žolnir

  SOVDAŠKA Z JADRANA

  Se zgodila zgodba ob Jadranu,
  ta ni štorja čisto nič udarna,
  je samo do skrajnosti bizarna,
  predvidljiva, v njej gre vse po planu.

  Neki fant je tam sovdate služil,
  vprašan bil je nekaj o morali,
  so oceno mu najvišjo dali,
  s teorijo res jo je zaslužil.

  Je povedal, sicer po sovdaško,
  kaj se šika, kaj se ne spodobi,
  vse naslikal jasno v prispodobi,
  raportiral zgledno po vojaško.

  Pa sovdat povzpel se je na višje,
  ni bil več navaden fant postaven,
  s činom novim kakor prej naraven,
  zdaj besede so bile vse tišje.

  Ko postal prisednik razsodišča
  za vojaško bil je disciplino,
  dal je vtis, da stopil je na mino,
  druga zagovarjal je stališča.

  Zdaj o teoriji ves neveden,
  ki poprej je sam jo zagovarjal,
  v praksi le tako je odgovarjal,
  da je mólčal fant, bil tih in zgleden.

  Deloval sovdat je res uboren,
  kot da vozil bi po dveh se tirih,
  ob Jadranu bil je na vseh štirih,
  kakor psiček vdan in cel pokoren.

  VERZIFIKATOR
  ———————–

 • Antonius

  Na licih se vidi, da je Jadranka *Soldat* iz pravega testa.
  Všečno se očem ponuja kot lepo vzhajano testo, preden postane cenena štruca.
  Da je postala predsednica Ustavnega sodišča, gre zahvala narcisoidnemu prevarantu Pahorju in ničvrednemu parlamentu, ki pritrjuje pameti brez jajc.

  • Franc Šink

   Priznam da sem pri ogledu slike pomislil na polno luno. Vzhajano testo bi bilo lahko tudi vzgajano testo.Že kot pionirka je bila bucibuc.

  • Mojca pokraculja

   Ja dobro so jo “zamesili”, le meni bolj izgleda kot “žemlja”. Tista, ki simbolizira medicinski termin genitalije.

   • dob

    Zato se pa reče “kakor v nebesih, tako na žemlji”.

 • Franc Šink

  Naj razume kdor zmore !

 • Janko Gedlička

  Udbomafija se je očitno dodobra polastila večine ustavnih sodnikov in jih spremenila v svoje pripadnike.

 • xtc

  Nič presenetljivega partijska privrženost je pred pravom-kot v Yugi.
  Pravo ke v službi partije ne prava,temu primerne so tudi posledice na sodiših v tujini-Slovenijja rekorder v katastrofalnih sodbah.

 • Na parlamentarne bomo defenitivno šli, sam kaj k bodo glasovnice kradl. Že zdej imam močne pomiselke za predsedniške volitve, da je Pahor dobil toliko glasov.

 • Sovdati so prevzeli ustavno sodišče. Vojak Jaklič reši nas!

  • karpelec

   Eden vojak še ne more dobiti vojne.

   • anzek

    Karpelc, vojak res ne more dobiti vojne, ampak, naj spomnem, za požar je potrebna samo ena iskrica!!

 • Anonimni_Profesor

  Kvazi intelektualci v stroki pišejo eno, politično pa se odločajo drugače!

 • montyamp

  Kakšna dvoličnost ???
  Stalinistična glistavost z boljševiškim frisom ne premore igric katerih ne bi spregledal vsak otrok , ker se inteligenca potomcem zazidarskega gradbeništva ogiba v loku katerega bi se mogoče dalo izmeriti v svetlobnih tisočletjih .
  Skratka , hipokrizija in dvoličnost sta sestrični , ki sta dedno zaznamovani s kulturnim pobijanjem drugače mislečih , seveda kronična mantra obstoječe murglosrbske politike nabite v udbovsko krivosodje .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  • dež

   Sploh ne gre za dvoličnost ampak za veliko pokvarjenost, ki je ena najbolj prepoznavnih lastnosti pri rdečkarjih. In višje pri koritu (v hierarhiji) je, bolj je pokvarjen.

 • montyamp

  Kumrovški šnelkursađije .
  Spet se bo cela EU tolkla po kolenih v ubijajočem smehu .

 • rrrrr

  Vilija Kovačiča smo z njegovim referndumov vred pustili na cedilu. Pošteno je, da nas Slovence sedaj kamarila pusti na rešetu. ..Zato je danes povsem nepomembno, ali bo nek Sovdat raje Jadral kot pa drezal v lastno kamarilo.
  Srbi bi rekli: Posle j…..a nema kajanja!

 • Cucurbita Pepo

  Pravo ne spada pod znanost in tudi njihovi članki niso znanstveni.

 • dob

  Zadnjič je nekdo na televiziji izjavil: V Sloveniji pravna država ne deluje!

  To je druga najbolj bedasta izjava, ki jo lahko kdo izdavi po šestindvajsetih letih samostojne slovenske države.
  Prva je: V Sloveniji pravna država deluje.

 • dež

  Ko levi komentatorji na forumu obmolknejo.

 • janez cepec

  Jaklič nej pusti druge ustavne sodnike pr mir, pa nej raj gleda na svojo načelnost, kajti namreč, ustavni sodniki naj bi bli politično nepristranski, on se j’ pa javno postvu na stran janšistou. škoda, drgač bi biu uhka fejst fant.

 • karpelec

  V teoriji je mogoče vse, praksa pa sledi trenutnim potrebam in se na teorijo požvižga.

 • hribovc

  @“Kako lahko avtorica sama, ko je v vlogi sodnice v nekem politično delikatnem primeru, odloči v nasprotju s svojim lastnim avtorskim stališčem,” …
  … komot lahko, ker je pač marioneta iz komunajzarskega bazena !!!

  • Aron

   Zakaj duhovnik govori eno, dela drugo? Pac, taka je cloveska narava, nima veze s komunizmom…

 • Olga_10

  Edini način je lustracija!

  • Bozz

   In kdo jo bo predlagal in izvedel? Janša in ostali kakor “desni”? Tale stran je meni odprla oči, že prej sem nekaj malega vedel in sumil, a nikoli toliko kot je tule razloženo. Dobro nas vodijo za nos. Nekaj citatov bom tu prilepil, ostalo si pa sami preberite v celoti.

   https://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/589-kdo-je-v-resnici-ivan-janez-jana-in-kakno-vlogo-igra-e-od-afere-jbtz-1988-naprej-

   “Nikoli pa ni predlagal narodu tega, kar so naredili skoraj v vseh post
   komunističnih državah, ki jim gre danes vse bolje, saj so razgradili
   komunistične monopole, omrežja, klike in škodljive združbe. To se naredi
   lahko samo z zakonom, ki ga narod sprejme preko zastopnikov v DZ ali
   neposredno na referendumu. (Vsaki izgovori kako ni mogel, kako ni imel
   večine, kako je bil preglasovan so izviti iz trte, dejstvo, je da
   konkretnega predloga nikoli ni dal, niti ni podprl predlogov, ki jih
   predlagamo drugi za Osvoboditev, Očiščenje in Preporod.)

   Ivan Janez Janša je preračunano za celotno obdobje od leta 1990 sedel
   polovico časa v takih ali drugačnih foteljih izvršilne veje oblasti,
   torej v različnih t.i. pomladanskih ali pa komunističnih vladah. Nikoli
   ni bilo konkretnega predloga z njegove strani narodu, naj izvede t.i.
   LUSTRACIJO ali pač kar je bolj pravilen izraz, odpravo komunističnih
   privilegijev, ki jih še danes neprivilegirani ljudje v tej državi
   plačujemo.”

   “Ko to vemo, je lažje razumeti, zakaj Ivan Janez Janša leta 2004, ko
   so ga namestili na sedež predsednika vlade RS, na povodcu ni posegel v
   srce napajanja udbovsko mafijske zveri, ki ga ima v bankah,
   zavarovalnicah in energijskih podjetjih. Leta 2011 je Ivan Janez Janša v
   kamere izdahnil, da ves čas njegovega predsednikovanja na mestu
   predsednika vlade ni vedel, kaj se je dogajalo v bankah. Pravilno bi
   bilo povedati, da ni smel vedeti, kaj se dogaja v bankah, kljub temu, da
   se je ta čas 2004 – 2008 iz teh bank podelilo največ tajkunskih in
   drugih kreditov za propadle projekte brez ustreznih zavarovanj ali pa
   teh sploh ni bilo.”

   “Zelo logično je tudi, da so, ko se je izpel LDS, določili za vodenje
   Vlade leta 2004 postaviti novega ZSMS povzpetnika, komsomolca Ivana
   Janeza Janšo. Spomnite se, da je na volitvah zmagal brez kakšnega
   velikega boja, sestavil vlado in vladal na povodcu polna štiri leta.
   Seveda pa je takoj, ko je prevzel, začel govoriti, kako je treba
   poudarjati stvari, ki nas združujejo, povezujejo in ne o stvareh, ki nas
   razdvajajo. O razgradnji udbovsko-komunističnih monopolov ni bilo niti
   besedice, kaj šele dejanj, ki bi to naredila.”

   “Za zanimivost naj spomnimo, kaj je Janševa SDS zapisala v svoji
   resoluciji leta 1999, kar se tiče privatizacije državnih bank. To zares
   zanimivo resolucijo si, prosimo, preberite, ko v njej najdete tudi zapis
   o odnosu do totalitarne preteklosti in zahtevo za odpravo dediščine
   totalitarnega režima. Besede, besede, besede, ko gre pri tem čvekanju za
   zelo močno pomanjkanje dejanj. Po njih dejanjih jih boste prepoznali.
   Resolucijo iz 8. maja 1999 dosežete s klikom TUKAJ.”

 • MEFISTO

  Ustavni sodniki dobro vedo, da revolucija še traja in da se zaradi dela ni še nihče zredil, od revolucije pa.

  Menda ne boste trdili, ne da bi tvegali smrtni greh lažne pameti ali nevoščljivosti, da so se komunisti in njihov podmaldek od leta 1941 skoraj do zadnje kaplje naše krvi borili za svoj boljši jutri in da niso vsak dan bolje živeli in bogateli.

  To vedo tudi ustavni sodniki, zato bo revolucija še dolgo trajala.

  Konec koncev, taki kot so, ne bi bili nikoli ustavni sodniki.če ne bi verjeli v donosnost revolucije.

 • Bozz

  Vprašanje se seveda poraja, ali je sodnica sama pokvarjena, ali pa jo je strah, ker ne more oz. si ne upa nič, in more delati kakor mafija reče.

  • Kaj pa vest ?

   • Bozz

    Jo strah utopi, če je to vzrok seveda. Človek mora biti pogumen, da ravna po svoji vesti oz. po pravici. Sicer pa ne bom preveč govoril, ker ne vem kaj je tu vse v ozadju. Spomnim se samo, kako je bil SMC-jev gospodarski minister striktno proti kakršnikoli gradnji 2. tira na začetku mandata, Nemčija je tudi nekaj težila vmes, potem so si pa kar naenkrat premislili in odločili za gradnjo.

    • Če bi bilo res temu tako, potem pa moraš biti toliko pošten in dati mesto drugemu.
     Biti predsednik Ustavnega sodišča neke države ni mačji kašelj, tega se mora zavedati vsak, preden prestopi prag Ustavnega sodišča.
     Vest, je naš največji tudi osebni sodnik, če jo seveda imaš.

   • Miro Jereb

    oni to besedo iščejo v slovarju tujk….

 • Morala

  Smešno in hkrati žalostno…ne čudimo se več…v sloveniji že vsi delajo z levo roko….

 • janez zorman

  Kaj pijača naredi iz človeka !?

 • domovina mili dom

  V EU parlamentu so za resolucijo obsodbe komunizma glasovali tudi komunisti. Doma pa je le doma kučan šef. Takšen obraz imajo vsi levaki.

 • župnik cefizelj

  spet zdrahari harvardski hišnik in brisalec table. gobezdalo jaklič je strokoven kot mu naroči veliki vožd ivan janshari janša, šiptarski pritepenec in stara komunjara.

  • sprehajalec

   Pač resnica boli….

   • župnik cefizelj

    resničnost boli, da obstaja takšna izprijena moralna spaka kot je klemen jaklič, znan predvsem po klečeplazenju in drekožrtju.

    • sprehajalec

     Si kakšen umetnik na državni dojki, ko tako zavito govoriš? Kot da bi gledal državno proslavo. Pa še sovraštvo ti razjeda faco.

     • župnik cefizelj

      tvoj vožd je že celo življenje prisesan na državno koritu skupaj z nabirko sds-ovskih oportunistov in moralnih izprijencev.

     • sprehajalec

      Ivan janez je literat, z bogatim opusom izdanih del. tudi to ga povezuje s Solženicinom, le da jih je Solženicin manj napisal. Verjamem, da gre del njegovih dohodkov iz tega naslova. Kljub temu si vzgled svoje skromnosti kupi starega Volvota, ki pa mu ga še danes ne morejo pozabiti.

    • Miro Jereb

     tudi tu ti svetujem krompir…

  • Miro Jereb

   Ti pojma nimaš…pejt krompir okopavat…zdele jje zate čas in za tvoj krompir…

  • MEFISTO

   Mož tisočerih nickov, imaš spet prebavne motnje?

  • WatsonForus

   izven in v naši VUKOJEBINI mu niti do podplatov ne sežeš!

  • Janez

   Pa?
   DOBRO !
   Daj nehaj že težiti nam.
   MI TI NISMO NIČ KRIVI, ČE SI BIL – DOMNEVAM – ROJEN V KAKI?
   Domnevam :

   “stalinistični KPS, KPJ FAMILIJI “?! !
   Povej
   kako je s tem. Kardelja, Tita itd. NE BOŠ OŽIVIL. Izkašljaj se ! A ne? L.r. Janez K. KOMENDA
   P.S.
   OLAJŠAJ SI DUŠO !
   Na koga bi rad s svojim pisanjem – naredil ? ” Vtis”?! Na M. Potrča? Na “barjance”?

  • Aurelius

   Ti nisi Slovenec, ti si ubogi izgovor za slovenclja – ti si komunjarski indoktriniranec, mentalni suženj prepotentnih kaviarkomunajzarskih elitnežev in žal so ti leta vzela poštenost in si priklopljen na državne jasli ostal brez možgan in od tvojih jajc je ostal žal le še grenak spomin in izgubljena priložnost, uteho pa iščeš v mazohističnemu udinjanju in klečeplazenju pred lažnivim kratkonogim Murgelzwergom !!!

 • WatsonForus

  ja komot , ker je TARDEČA – gleda te u oči i sere!

 • Janez

  KDAJ BOMO DOČAKALI
  ELITNO NA MEDNARODNEM NIVOJU IZOBRAŽENE – PRAVNIKE ?!
  Ne pa ?
  Te stokajoče ” kardeljasto” spačene ” pravnike”.
  Ki gredo najprej vprašati ?
  Se zdi?
  Neko “KP, ZK partijsko avtoriteto” – vprašati !? Kaj in kako naj mislijo itd. L.r. J. KOMENDA

 • Zgornji

  PA KAAAJ JE TO ŽE SPET ZAEN SKRET OD BABE ??? !!! ??? KATERI OSEL JE TO GOR NA POLOŽAJ SODSTVA DAL ??? !!! ???

 • hribovc

  delii naprej…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!