Ekonomist razkril resnico o knjigi Alenke Bratušek: “Prevzemanje zaslug za reševanje države pred trojko je neetično!”

Predstavitev knjige Alenke Bratušek (foto: STAfoto)

Po petih letih, odkar je Alenka Bratušek iz Pozitivne Slovenije postala prva predsednica vlade v Sloveniji, je predstavila knjigo z naslovom V svojih čevljih, v kateri se spominja tega težkega obdobja. O njenih navedbah iz knjige smo vprašali ekonomista Anžeta Burgerja, ki pravi, da je ukrepe, ki so državo rešili iz krize, postavila že prejšnja vlada, kateri je predsedoval Janez Janša. Alenka Bratušek, ki je pogrnila na testu za komisarko in se hkrati blamirala v nastopu za ameriško televizijo CNN, se pred volitvami torej neupravičeno kiti s tujim perjem, kar je najmanj zavržno za politika, ki bi moral stremeti k resnici. 

Nekdanja predsednica vlada Bratuškova sama rada poudarja, da je v času recesije rešila državo pred trojko (to sestavljajo Evropska komisija, Evropska centralna banka in Mednarodni denarni sklad; njihova naloga je zagotavljanje posojil). Na predstavitvi knjige, ki je bila v Cankarjevem domu, je povedala, da je knjigo napisala zato, ker sta bili tisti dve leti, kolikor je predsedovala, prelomni za državo. “Številni ne vedo, kako blizu robu smo hodili, kako malo je manjkalo, da bi bila pri nas drugačna zgodba, takšna, kot jo gledamo v Grčiji,” je dejala.

“Kriva sem in odgovorna, da v Sloveniji ni trojke. Zelo, zelo blizu temu smo bili. Lahko si v državah, kot so Grčija, Portugalska, Irska pogledate, kaj pomeni prihod trojke v državo. Uspelo nam je obrniti gospodarsko aktivnost v pozitivno smer. S skoraj minus 5 smo prišli na plus 2. Lahko se to sliši malo, ampak mislim, da še ni bilo vlade, ki bi v tako kratkem času naredila tako radikalen preobrat,” je izjavila po odstopu leta 2014.

Bratuškova je le sledila ukrepom, ki jih je zastavila vlada Janeza Janše
Trditev Bratuškove, da je njena vlada v dveh letih rešila državo, profesor ekonomije na fakulteti za družbene vede Anže Burger označuje kot neetično. “Moramo se zavedati, da je bila Slovenija ena izmed držav, ki so bile najdlje v recesiji. Na njene izjave, da je to njena zasluga, lahko rečem, da je ukrepe zastavila že prejšnja vlada, Alenka Bratušek jim je sledila in je bila dosledna. Najtežji politični del in najtežji zakonodajni del, torej pripraviti in dejansko sprejeti vso to reformno zakonodajo, pa je bil izveden s strani vlade pred njo.” Na vprašanje, ali je njena vlada zaslužna za gospodarsko rast, Burger odgovarja, da bi lahko tako rekli, a le zato, ker je sledila in uresničila ukrepe prejšnje vlade.

Ekonomist Anže Burger (Foto: STA)

Zaradi bančne sanacije se je drastično povečala zadolženost
Vemo tudi, da je vlada Alenke Bratušek sanirala banke in bančno luknjo z drago sanacijo v višini 3,6 milijarde evrov. Ali je sanacija bank pripomogla k gospodarski rasti? Burger meni, da je “stabilizirala finančne trge v smislu državnega tveganja Slovenije iz oči tujih investitorjev. Slovenija je po tem obdobju precej znižala zahtevane obrestne mere na svoje obveznice, kar je pozitivno vplivalo na njeno breme odplačevanja javnega dolga v naslednjih letih, tako da sta ustanovitev slabe banke in prenos slabih terjatev na DUTB uspešno stabilizirala bančni sistem”. Ocenjuje še, da trditev, da je bila slaba banka ena izmed najmanj slabih možnosti v tistem obdobju, ni realna. Kot vidimo, še danes obstaja in se ukvarja tudi s stvarmi, s katerimi se ne bi smela, kot je gradnja nepremičnin; predolgo ohranjanje in reševanje določenih prezadolženih podjetij v primežu politike in političnih lobijev – to so njene slabosti.

“Pri tem se je treba zavedati ogromnih stroškov, ki smo jih davkoplačevalci in družba kot celota prevzeli nase in izvedli to sanacijo bančnega sistema; gre za zadolžitev, ki se je povečala z okoli 20 na preko 80 odstotkov BDP-ja v tistem vrhuncu, torej smo dejansko početverili dolg,” še dodaja.

A. G.

 • Aron

  Burger priznani ekonomist? Haha :) Sicer pa je skrajno neetično, da vse zasluge pripisuje Janši, saj je Janša v veliki meri zaslužen za finančno krizo, pa tudi trojko je na ves glas klical, Hvalabogu smo to neetično vlado vztrajni protestniki poslali na smetišče zgodovine.

  • delaware

   Oohhh tudi za finančno krizo v svetu je kriv Janša… A je kriv tudi, da se zemlja okrog sonca vrti? Res vam ni več pomoči…

  • Lustrator

   Si pozabil, da je finančna kriza nastopila v času rdeče in ne janševe vlade? Si pozabil tudi to, da je imela vladna koalicija vpripravljene tudi že reforme za naslednji mandat, pa ste jim v strahu za svoje privilegije, to preprečili na najbolj umazan možen način – s podtaknjeno orožarsko afero? Si pozabil na to, da Slovenija z izjemo tistih nekaj mesecev janševega premierovanja 2012, ni od leta 2008 izvedla niti ene same reforme, niti enega samega ukrepa za končanje gospodarske krize, ki bi v Sloveniji trajala še danes, če ne bi bilo zunanjih trgov – kar dejansko pomeni, da je Slovenija (najbrž edina v EU) še vedno v krizi – naraščajoč zunanji dolg jasno priča o tem?

   • Aron

    Kriza ni nastala sama od sebe, ampak na podlagi dolgoletnega slabega gospodarjenja in tajkunskih poslov. Prav nobena vlada ni brez masla na glavi, govoriti, da je Janševa vlada karkoli sanirala pa je absurdno.

    • Lustrator

     Zelo dobro vemo zakaj je nastala kriza v Sloveniji in kdo je zanjo odgovoren, nikar se ne sprenevedaj. Janša je svoj reformni program leta 2012 plačala z glavo, enako bi se zgodilo tudi v mandatu 2004-2008, ko so imeli v parlamentu približno enako podporo – cca 30%, ostalih 70% pa je tam sedelo izključno zato, da se Janši prepreči kakršnokoli rovarjenje okoli “državne srebrnine”.

     Če si ti in tvoji somišljeniki od včeraj, jaz nisem, poskusi pri kom drugem.

     • Aron

      O kateri državni srebrnini govoriš? O nadpovprečno visokem številu slabih kreditov v obdobju 2004-2008?

     • rabbit

      V kreditnih polah tajkunov foruma 21 je pa Janša podpisan?

     • Lustrator

      “Državna srebrnina” = udbovska državna podjetja in banke.

      Za niti enega izmed slabih kreditov podeljenih v obdobju 2004-2008 ni odgovorna Janševa stranka. Vsi po vrsti, tako kreditodajalci kakor velika večina kreditojemalcev je iz gnezda partije, ki ni sestopila z oblasti že 70 let in obvladuje takorekoč vse ključne kadre v državnih bankah in podjetjih.

 • Ana Job

  Kdo sploh to butasto žensko rine v politiko? Joški in rit so premalo, potrebni so tudi možgani.

 • VERRZIFIKATOR

  Lenča Vratušek

  IZBIRA ČEVLJEV

  Knjigo nam o čevljih je izdala,
  Lenča, ki ni iz čevljarske stroke,
  čevlje si kupuje na obroke,
  kot posredno sama je priznala.

  Se o čevljih zdaj je razpisala,
  da dve leti iste je nosila,
  se pri tem je laž ji pripetila,
  se za leti dni je malce vžgala.

  V banki da najela je kredite
  za par čevljev, to ji rad verjamem,
  drugega ne kupim in ne vzamem,
  vi pa verjemite, če želite.

  Čevljev sama pač si ni izbrala,
  tudi če o tem nam zdaj razpleta,
  Lenča punca gola, bosopeta
  bi še zdaj brez pomoči ostala.

  Mnoge da imela je zasluge,
  ko izbrala je obutev takšno,
  rekel bi lahko o tem še kakšno,
  kakšne delala da je usluge.

  Da odklanja čevljev cifro trojko,
  zdaj hiti nam pripovedovati,
  za številko ni se treba bati,
  so s košarico ji dali dvojko.

  Kmalu je sledila čista nula,
  ko si čevlje spet je zavezala,
  a še vedno Lenča ni spoznala,
  prevelike da si je obula.

 • Lustrator

  To o čemer govori Burger, je tako ali tako znano dejstvo – ko rečem znano, mislim seveda na tisti majhen razmišljajoči del prebivalstva, ki uporablja glavo še za kaj drugega kot nošenje kape in pomnenje Usodnega vina. Manjkrat pa je bilo poudarjeno dejstvo, da je, ironično, bila prav rešitev Slovenije pred trojko, dolgoročno nekaj najslabšega kar se nam je lahko zgodilo – komiji so po zaslugi strahu pred napovedanimi reformami, še trdneje naskočili oblast in Slovenijo v tujini zadolžili do take mere, da smo praktično le še nekaj let partije oddaljeni od 100% zadolženosti glede na BDP (v času Janševe vlade – 20%). Če bi se Sloveniji zgodila trojka, bi bile partijske umazanije končno na ogledu tudi pred ignorantskimi Evropejci in Američani, ki bi črno na belem videli koga so sprejeli v EU in Nato, sledile pa bi takšne sankcije, da bi rdeči tajkuni iz rok izgubili praktično vse banke in “države” firme, velik del bi se znašel tudi pred evropskimi preiskovalci gospodarskega kriminala, velika večina rdečih agitatorjev pa bi ob potapljajoči se barki z avedno zapustila Slovenijo in preostanek življenja preživela na svojih offshore računih v tujini.

  Žal pa do tega ni prišlo in tako ima danes velika večina butalcev privide, da nam gre dobro, da živimo v demokraciji in da je Janša paranoik, tisoči Slovencev, ki letno bežijo v tujino po delo, pa preračunljivih izdajalcev domovine…

 • neny

  “Nekdanja predsednica vlada Bratuškova sama rada poudarja, da je v času recesije rešila državo pred trojko (to sestavljajo Evropska komisija, Evropska centralna banka in Mednarodni denarni sklad; njihova naloga je zagotavljanje posojil). ”

  Spet obračate “resnico” po svoje.

  JJ je strašil s prihodom evropske trojke. V tem je najbolj užival. Za male otroke v peskovniku je imel celotno Slovenijo in grozil s strici iz ozadja, če Slovenc ne bo zategnil pasu še bolj, kot je možno.

  • Aron

   Točno to. Grožnje s kolapsom in bankrotom Slovenije so bile stalnica iz Janševih ust. Slovenci tega poskusa veleizdaje ne bomo nikoli pozabili. Spomnimo se Grčije.

   • rabbit

    Če boš doživel naslednjo gospodarsko krizo, ki je že na vidiku ne boš več čivkal, da ti je Janša grozil, boš videl kako boš v enem tednu lahko iz bankomata potegnil 20 eurov, pa če jih boš dobil boš lahko srečen. Grčija bo pa mala malica.

  • Lustrator

   Slovenija je po naravi svojih gospodarskih problemov še v hujši situaciji kot še ena socialistična greznica – Grčija in to, da se Sloveniji ni zgodila trojka, lahko slavite le popolni ekonomski analfabeti ali pa tisti, ki imate ob odsotnosti zunanjih sodnikov največje koristi, ko nihče ne gleda kam tlačite evropski in davkoplačevalski denar. Slovenija že vse od leta 2008 živi izključno na tujih ramenih (čeprav ste v svoji retoriki komiji polni sovraštva do vsega tujega) in bi že zdavnaj bankrotirala, če ne bi bilo tujih kreditov in pa globalne gospodarske rasti in izvoza zaradi katerega naše gospodarstvo ob norih davkih za vzdrževanje paradržave sploh še diha. Slovenska zunanja zadolženost se je v slabem desetletju od Janševe vlade 2008 do danes povečal za 4x(!!!) v primerjavi z BDP, je zate to normalno?! Tudi v Jugi se je “super živelo”, ker je država živela praktično samo od tuje pomoči in prešvercanih deviz (vmes je sicer država vseeno 3x bankrotirala in imela 1000% inflacijo, a pustimo to, kajne?), ko pa je enkrat prišel račun, je preprosto crknila.

   Če to želiš tudi sebi, potem izvoli, a ne z MOJIM denarjem, jasno?

   • rabbit

    Birokracija javnega sektorja mora živeti si včeraj videl primer Tina Mamiča sam sebi je moral dati pooblastilo, da je na ministrstvu za kulturo lahko uredil status in to spremembo, ki ga opravi isto ministrstvo samo dvoje vrat razlike. In taki cepci, ki jih je v Sloveniji vedno več po uradih sprejemajo te butaste predpise, da moramo mi zapravljati čas in denar.
    No najnovejša cvetka iz te zbirke, če boš odjavil avtomobil boš moral še po novem davek plačati.
    Če bi morali komunisti to delati s svojim denarjem verjemi da ne bi, ker pa delajo z našim jih pa boli. k……..

  • Franjo Trojner

   Neny tvoji zapisi so pravi primer širjenja fake novic! To ti tudi sam dobro veš , zato fake novice namensko tudi širiš.
   Verjami, da zagotovo pride tudi dan, ko vam bo narod za vso povzročeno zlo dvakrat povrno.

  • sprehajalec

   neny, spet se praskaš tam kjer te ne srbi. Zaradi NE troiku plačuje Slovenija okoli 800 milijonov obresti letno preveč.

   Zanima me, če se na kaj v življenju sploh spoznaš?

 • mona lisa

  Do zdaj je vsaka vlada državo popeljala bolj na dno in poslabšala življenja poštenih delovnih ljudi in upokojencev. In do zdaj še za to ni noben odgovarjal. ŽAL.

  • Lustrator

   ne posplošuj. Slovenija je imela v obdobju 2004-2008 med najbolj pozitivnimi gospodarskimi slikami v celotni Evropi, tudi standard v primerjavi z EU povprečjem je strmo naraščal, potem pa…

  • Steiermark

   “vsaka” razen Janševe!

 • dež

  Na povezavi https://pbs.twimg.com/media/DZCXxQHWsAcTNle.jpg je graf gibanja BDP v Nemčiji in Sloveniji. Iz njega je jasno, da plovemo tako, kot plove Nemčija. Razlika je le v najetih kreditih oziroma zadolženosti države, ki je bila pod Janšo malo čez 20%, leve vlade pa so ga dvignile na 80%.
  In mp cene goriv ter marže zanj so bile v času Janšine vlade daleč najnižje.

 • Rožle

  Hvala Bogu ,da je kot kandidatki za EU komisarko od EU poslancev …
  dobila potrdilo o svoji nesposobnosti za vse večne čase….******

 • rubec

  Na to kobilo je lahko samo en komentar: I nid uan šnops, mejbi tu.

 • rubec

  Z lepim se hvali, rešila je državo pred trojko ali drugače povedano nagnali smo posojilodajalca z najnižjo možno obrestno mero in najeli kredite z najvišjo možno obrestno mero.

  • tasilo

   Že že, smo pa za to visoko ceno lahko vsaj kleno in avtohtono Slovensko Mafijo obdražali in ubranili!

   Če že terana in kranjske klobase ne moremo in ne znamo zaščititi, bomo pa vsaj Mafijo dežele Krajanske! Te nam ne bo vzel nihče! Niti Trojka, niti Bog, niti Janša, niti Kučan!

   Saj veš kako pravijo. Oči damo, tudi prvorojence damo, Mafije dežele Krajnske pa ne damo!

 • Anton

  čemu presenečenje?, na podlagi predhodnjih informacij in izkustev od “levakov” bi se pa že lahko kaj naučili na “desnici”, kajne? Jasno in dokazano je da so “levaki” preživeli zgolj zato, ker imajo na drugi strani sposobno “desnico”. katera jih vleče ven iz jarkov, vkolikor jim pa kaj ne gre, pa kažejo na “desnico”. skratka nikoli nič krivi, tipičen primerek za “levaka” je Desusov dvorni norček Korl in predsednik SD, stranke, ki se je nekoč imenovala KPS (beri: komunsitična partija Slovenije) Židanov Dejanček

  sarkazem press

 • tasilo

  A. Bratušek Trojice ni spustila v državo za nobeno ceno, ker bi tako prišel tudi nadzor nad državnimi bankami, kar se pod nobenim pogojem ni smelo zgoditi, saj bi na vrh priplaval ves dolgoletni drek v NLB, NKBM, ABanki in mafijsko zasebnih Probanki in Factor banki.

  Zraven bi prišli tudi strožji in ostrejši pogoji za dokapitalizacijo bank z davkopl. denarjem, lahko bi se celo zgodilo, da Trojica ne bi dovolila dokapitalizacije in sanacije bank z davkplačevalskim denarjem, pojavljala bi se vprašanja tipa “toliko denarja že petič mečete v banke; kje pa je ta denar?!” Kje, hudiča, je ta denar!

  S Trojico bi prišel tudi nadzor nad Slabo banko (DUTB), ki je večinoma namenjena le legitimizaciji 25-letnega ropa državljanov skozi režimsko-mafijske državne banke in skozi prikoritno-mafijski Probanko in Factor-banko. Pokazala bi se tudi vsa nesposobnost in pokvarjenost regulatorja, Banke Slovenije.

  Trojica tudi ne bi kar tako dovolila izbrisa podrejenih obveznic in smanjšanja kapitala delničarjev (znamenito “striženje”).

  Skratka, AB je morala ob izdatnem suportu botrov dati vse od sebe, da Trojica ne pride. Ker Trojice v Slovenij ni bilo, bomo še naprej opazovali, kako nekaj posvečenih klik velikopotezno(!!!) krade od države in državljanov. Osebno mislim, da je to, da v Slovenijo ni bilo Trojice, ena hujših katastrof za Slovenijo. Trojica bi lahko ustavila ali pa vsaj dodobra oklestila Slovensko Mafijo doo.

  Zdaj bom pa nehal, ker je to le vrh ledene gore, meni se pa ne da več (že itak sem napisal več kot tri vrstice).

 • rabbit

  Poglejte si kdo je vse prišel na predstavitev pa vam bodo stvari malo bolj jasne.
  https://siol.net/trendi/kultura/knjiga-alenke-bratusek-v-njej-je-marsikaj-cesar-do-danes-niste-vedeli-463004
  Posebno zgovorne so fotografije.

 • neny

  Odkar imate ta cajteng so komentatorji že najmanj 1.ooo.ooo krat napisali iste besede in iste stavke, kot jih pove JJ. Na tem svetu so še samo v Sev. Korej tako strogo pod vplivom voditelja, da se ponavlja za njim identično tako, kot reče BOSS.

  Od leta 2008 do danes vam ne pride v možgane kaj so dolgovi – zakaj so nastali in kaj terjatve. Tudi ne verjamem, da je to možno.

  http://www.stat.si/StatisticniDnevi/Docs/Radenci2011/Noc-Kazalniki_zadolzenosti-prispevek.pdf

  • rabbit

   Neny potem pa najbolje, da začneš kar pri sebi, ker od tebe ni drugega kot: kriv je Janša, do danes še nismo izvedeli nič novega.

  • sprehajalec

   Tik-Tak neny, čas se vam izteka. 50 Eur na sekundo za obresti. Lep dosežek “našizma”

   https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia

   Še Meseca na oblast, da bo 100 Eur na sekundo za Obresti, pa bo…

  • Olga_10

   Mi dobro vemo, kaj so dolgovi in kaj terjatve…očitno imate s tem vi problem…

   • neny

    POTEM BI VEDELI KOLIKO JE REALNO DOLGOV, PA NIMATE BLAGE VEZE, KER NISTE SLIŠALI OD GENERALA.

 • sprehajalec

  Pa kako upajo bahati, naj vendar nekdo naredi simulacijo.

  Če bi se zadolžili po Troikino, kot Grčija, bi plačevali Negativni Euribor na obresti, znašali bi v povprečju 0,17%. Tako pa Slovenija plačuje 3,7%, tržno obrestno mero.

  Upam si trditi, da danes Slovenija zaradi “Vi dount nid manej” plačuje od 1,6 milijarde obresti na leto 800 milijonov preveč. Kot posledica NE Troiki pa “sami na svojem”.

  Pizduni!

 • Olga_10

  Kaj pa znajo “naši”? Lagati, krasti, manipulirati…. Bratuškova je “zrastla” iz Jankovićeve stranke…To pove vse!

 • alojz

  Če bi ukrepala tako kot so v Islandiji bi bila še vedno na vrhu. Tako pa nazaj v ropotarnico. Pa knjigo z sabo vzemi, da boš imela kaj brati.

 • Tweety Bird

  Volitve se bližajo, zapomnite si…..!

  Se sprehaja lisica po gozdu in vidi štorkljo, ki leti “u rikverc”, pa jo vpraša: štorklja, koji ti je kur** zakaj letiš u rikverc?… Štorklja pravi: Po volitvah so se razmere spremenile, zmagala je levica in bolje se živi.

  Pa gre lisica naprej in vidi vrabca, ki leti “u rikverc” in ga vpraša: Kaj je s tabo, vrabček, zakaj letiš u rikverc, si ga preveč popil?.Ne, ji odgovori, volitve so bile, zmagala je levica in živimo bolje.

  Pa si misli lisica, grem pa še jaz “u rikverc”, mogoče bo tudi meni bolje. Gre ona tako, to vidi zajček in jo od zadaj nabriše.

  Lisica se vsa razočarana vsede na panj in vidi orla, ki leti u rikverc: Orel, kaj ti je, da letiš tako čudno?
  Pa volitve so bile, zmagala je levica in bolje se živi, ji pravi.

  Kako se živi bolje, probala sem, pa me je že zajec nategnil. Ja, lisica, ne razumeš, spremembe so za nas levičarje zgoraj, ne za vas desničarje spodaj. Vi boste vedno ostali “jebena stranka”.

  Nauk te zgodbe…VSI VOLITE LEVICO !!!

 • Anton

  še en dokaz pristranskosti oz “politične korektnosti” našega sodstva

  Vir : MMC

  “Janša bo moral novinarki zaradi žaljivega tvita plačati 6.000 evrov”

  Vkolikor bi bilo sodstvo pri na resnično profesionalno oz neodvisno oz vlada Demokracija bi RTV že propadla, ker bi morala plačati za vse žaljive, neresnične zgodbice katere so pisarili njihovi prestituti in prestitutke govorile zoper Gospoda Janeza Janšo , prestituti/tke pa bi že bili bodisi v zaprtih oddelkih ustreznih strokovnih bolnišnic oz na Zavodu za zaposlovanje, kraju kjer se končajo sanje.

  sarkazem press

  • rabbit

   Anton kar pripravi denarnico, ker če Janša ne uspe na slovenskih sodiščih bo ESČP odločilo v njegovo korist, zaradi ker Janši niso omogočili, da bi se zagovarjal. Smo pred kratkim dobili ravno iz ESČP sodbo, ko mirovnem inštitutu niso dovolili enega zagovora reci zagovora samo enega, Janši pa se sploh niso omogočili, da bi se zagovarjal.

   • Anton

    za vse stroške in ostalo, naj plačajo iz svojih denarnic kar tisti ki so krivo pričali zoper Gospoda Janeza janšo. to bi bilo edino pošteno
    Oz še bolje, najbolje bi bilo da bi kuverto s priloženimi stroški in stožbami poslali kar na ustrezen naslov Ljubljana -Murglje ….., če pa omenjeni gospod nima dost denarja pa naj proda hišico
    sarkazem press

    • rabbit

     Veš tega filma pa ne bomo videli, zato kar pripravi denarnico bi bilo pa lepo, če bi njih udarilo po denarnici.

 • Tweety Bird

  Vsaka peta Slovenka ima po 35. letu težave z uhajanjem urina. Pri SDS-u vsaka druga. EMŠO pa to :)

  • sprehajalec

   Vsak prvi levičar ima po 20 letu težave s potenco…

   • noričan

    Janša že ves čas, antipsihotiki niso ravno vzpodbuda

    • sprehajalec

     Ha, ha, ha, Ivan janez je kljub težavam naredil dva ponosna in lepa otroka.

     Koliko jih je pa naprimer Izi šejker, pa Violeta?

 • Luka Marchessi

  Ekonomist Anže Burger?! Who the fuck is he?
  En od deset tisočev ekonomistov pri nas? Wow…

  • rabbit

   Kaj naj vprašajo Mencingerja, ki že 10 let išče kdaj so ZDA bankrotirale.

 • RATATA

  Lewuharska kobila še nikdar ni bila etična.

 • Krtača 20

  A to ste hotl en humorističen članek sestavit ala pavlihova pratika al kako? Kolkr vem je jajo prosil in rotil pred eu in rodetom za trojko. Bratuškova je pa rekla da vinid mor tajm.

  • učko

   Ja, eni so rabli več časa&denarja in so ga zarad’ Alenke tud’ dobil. Če bi prišla pravi čas trojka, ga pa ne bi dobil, oziroma ukrad’l.

 • tasilo

  Alenka Bratušek, naslov knjige: V svojih čevljih; podnaslov: Podpisanih, da vem, da so moji.

 • dob

  Politiki govorijo o trojki, kot da je kuga.
  V resnici bi jo potrebovali. Nas bi rešila in pogubila lopove, ki nas imajo zdaj v pasti.

  Če Cerar govori, da nas je “rešil trojke”, to pomeni, da se je boji. In da se je strici bojijo!
  Povabiti jo je treba sem, da nas pomaga rešiti bedakov.

  • učko

   Edina učinkovita trojka bi b’la vojska, polcija in rablji !

  • neny

   groza, groza, groza od pameti.

  • Antonius

   Kolega dob, najbrž si imel v mislih, da nas rešijo kleptomanov. *Bedaki* jih volijo.

   • dob

    Bo kar držalo to kar praviš!

  • Lustrator

   Natanko tako! Inventure se bojijo le goljufi.

 • učko

  Je pa tale cvirntrajbarca vseen bolj pametna kot pol parlamenta skupaj !

 • Alojz Kotar

  ni nam pomoči

 • Maja

  skoda ker ni prisla trojka…bi nam prihranili kaksno milijardo necednosti od uglednih bankirjev!

 • komar marko

  urediti je potrebno tudi glede penzij. Za NIČ dela dobivajo maksimalne penzije. V SLOje zelo malo procentov ljudi, ki so oddelali polno delovno dobo. ZASLUŽNI imajo maksimalne penzije. ni čudno da smo v dreku.

 • Jovo Jamnica

  Za štos sn prečito članek in nekaj komentof pot njim. Zaj pa mi ni jasno, kak je te Bratjoška kriva, da ni prišla trojka k nam harat, če pa je ovi ekonomist reko, da je sam delala tisto, kaj si je Janša zamislo. To se pravi, da je Janša glavni, da nismo dobli trojke. Logično. Saj je Janša tut 2005 – 2008 zrihto, da so si tajkuni nakrali več ko 20 meljart €…

  • komar marko

   a res je zrihtal. No povej zakaj je JJ kriv, da sem jaz vzel v NLB DOBIL 10 MIO kredita in ga nisem vrnil. Odločujoče pa sem z JAHTO popeljal na križarjenje. Torej?

   • Jovo Jamnica

    A res? Jas sn na banki dobo 2004 komaj 5 meljonof tolarof, za kere sn moro bajto zastavit. Če pa je tebi gdo posodo 10 meljonof na lepe oke, te pa je to lahko krif sam vrh države…

    • komar marko

     in zakajjih nisi popeljal na križarjenje ALL INCLUSIVE? Ko si jih pogledal , si se kar streznil!

     • Jovo Jamnica

      Strezno sn se, ko so mi poveali na banki, kolk jim bom moro vrnat. Še dans vračam…

     • komar marko

      napaka. ALL INCLUSIVE je manjkal. DOBIŠ vse. Vidiš pa kakega bi moralp oznati pamu salamo stisnuti pod pasho!

     • Jovo Jamnica

      Ne ti meni tralala. Dobro veš, da se v mojem mnejnu nisn niti malo zmoto. Ti pa kuj nekaj…

     • komar marko

      jaz ti pišem dejstva. Pač nisiv KROGU pomembnih. REVEŽ ostane revež. Pa sem si puf izmislil. Nikoli ga še nisem vzel.

     • Jovo Jamnica

      Lahko tebi. Mi tretjorazredni pa bres pufa teško kaj zrihtamo.

     • komar marko

      hja,problem je v tem, da vzamem toliko kot imam. Profitira samo banka. PRAV?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Banka ziher profitira. Anpak sn profitiro tut jas, ker so pol moji froci dobli svoje sobe…

     • komar marko

      veš veliko sam naredim.Od zore do mraka. Z glavo in rokami!

     • Jovo Jamnica

      No, jas pa nea znam zidat, pa sn moro zidara plačat. Če bi jas zido, pol nebi upo tja not dobenga naselit…

     • komar marko

      Veš, so druge stvari ki jih znaš. Si strojnik, to pomeni da si inteligenten in ne živiš od drugih!

     • Jovo Jamnica

      Ja, anpak tut materjal za gradnjo moram kupit, pa za inštalacije, vodovod, elektrika, centralna, večja peč, radijatori, toplotna črpalka, ostrešje, izolacija, estrihi… pol pa še pohištvo. Kaj misliš, da tretjorazredna plača folga fse to???

   • neny

    10 milj kredita dobil na osnovi dosežkov :) , katere so ti zavarovali z umetniško sliko. Razliko v minus pa pokrili davkoplačevalci. big deal

    • komar marko

     in zakaj JJ ni postavil sodnega izvedenca za umetniška dela!

     • neny

      ali sodnega izvedenca za možnosti vračila kredita?

 • komar marko

  tipično za rdečkote.PRISVAJAJO si tujo pamet!

 • komar marko

  V TARČI je bil lepo pojasnen krog KREDITOV in ljudi. Bili so pravoverni v večini rdečkoti. IN JJ je kriv, ker jih ni nabrcal in menjal vodstvo bank. Mediji so pa tulili, da je JJ revenšist. Torej kdo je GLUP?

  • Jovo Jamnica

   Točno tak. Gdo je glup je pa vlko fprašanje…

   • komar marko

    PIŠI v SLO jeziku!

    • Jovo Jamnica

     Pišem f slovenskem jeziku. Edino pravil se nea držim.

     • komar marko

      zresni se!

     • Jovo Jamnica

      To se bom jas odločo. Ubogo nebom nikoga…

     • komar marko

      potem te ne berem.

     • Jovo Jamnica

      Jas pa v jok, pa na drevo…

     • komar marko

      pa daj če ti pomaga,pa še k ženi se stisni, da ti bo solzice brisala.

     • Jovo Jamnica

      Pa ne, da sn se ti zasmilo???

     • neny

      Iz Trstenjakove gledate vsi dol na nižjerazdne, tako vas dresirajo.

     • komar marko

      hja, na domobrančka si pozabila. Mimogrede, ne hodim na volitve. Kaj pa sedaj?

     • neny

      sej jaz tudi ne hodim na volitve, samo na vstaje.

     • komar marko

      jap organiziram POLIRANJE GORJAČ, da rdečkotom naravnamo krive hrbte. Prideš na pripravo gorjač?

     • neny

      ja ja, udri po hrbti, tako vi to delate.

     • komar marko

      no spet LOPOVE ščitiš ker so iz tvoje jate,.Hvala, ne oglašaj se več,ker si del problema in ne rešitve. Tebi se gre samo za vstaje, da ste pri KORITU!

     • neny

      gre se nam za svobodo lastnega obstoja.

     • komar marko

      uf FILOZOFSKI odgovor brez vsebine. Tudi 45 so enako PRAVLJIČARLI, s tem da smo imeli enak BDP kot AVSTRIJA, Leta 90 pa je le ta imela 13 krat večjega kot mi!

     • Jovo Jamnica

      Gdo mi??? Na Marburg an der Drau so zmetali met 42 in 45, 12.700 ton bomp…

     • komar marko

      Jap sedaj pa v OSTERAJHU delate za TRIKRATNO plačo!

     • Jovo Jamnica

      Ja. Gdo je to zrihto??? Oni, kaj so se pri koritu gužbali za svoje osebne interese…

     • komar marko

      Vprašaj izvajalce TEŠ &, vprašaj dobavitelje žilnih opornic in financiranje Mladine, oglej si TARČO iz prejšnjega četrka.

     • Jovo Jamnica

      Ja pa kaj mam jas z totimi rabotami. Fse to rangirajo oni, kaj so na vrhu države…

     • komar marko

      a res nimaš nIČ???????????????????????????’

     • Jovo Jamnica

      Sevea ne! Samo špukam lahko po koritarih…

     • komar marko

      Napaka. DAVKI so tvoji in nizka plača ki jo dobiš! TOREJ strezni se!

     • Jovo Jamnica

      Pa kaj zaj bluziš??? Misliš, da moj glas šteje realno v ovem slovenskem kombiniranem proporcjonalnem volilnem sistemu??? Če, ja, pol živiš v frdamani zmoti. Sam poglej, kak se voluhari is fseh strani dans žerejo met sebo, keri se bo vsedo f parlament… pol pa na folk itak pozabo…

  • neny

   “IN JJ je kriv, ker jih ni nabrcal in menjal vodstvo bank. Mediji so pa tulili, da je JJ revenšist”
   veš da…potem bi moral zamenjat še sebe do notranjih kosti.

   • komar marko

    in kaj si hotela povedati,. da ni delal v korist nas prebivalcev??

    • neny

     vprašaj ga, tebi bi povedal, saj ni daleč.

     • komar marko

      hja, veš veliko jih pozma.Od PAHORJA nnazaj, do CMERKOTOVE pokojne mame, tak da ne meni ti tralala!

     • neny

      no, kaj čakaš potem.

     • komar marko

      na poletje! Pa ti? Pa da krompir posadim!

 • Roman

  Zdaj imajo vsi za vse zasluge,funkcionira pa nič!

  • Jovo Jamnica

   Ne, ne. F članku piše, da ma edino Janša zasluge.

 • žogica

  Tega Burgerja je pa Janez najel, da bo povedal “njegovo resnico” !

  • komar marko

   LUCKASTI, Nisoi bile zastonj PLAČANE vstaje, Strah pred aresti je pri rdečćkotih brezmejen.

   • neny

    ne vem kdo je dobil plačane, jaz poznam sam take, ki so šli zastonj.

    • komar marko

     pa veš za kaj se je šlo?

     • neny

      zato, da zmagajo tisti, ki so zadaj.

     • komar marko

      no snemi PLAŠNICE. Očitno si FDV stroka! UČENI izrazi brez vsebine kar bruhajo iz tebe.

     • neny

      si prebutast, da bi razumel, no.

     • komar marko

      uf, ti si carica. Kako pa mački te še ubogajo.

   • žogica

    Na Dobu vas čaakajo proste kapacitete, nič bat, ne boste skoz padli ! Če si pa ti dobil plačane vstaje, upam, da se ti je vsaj splačalo !

 • Slovenka

  Mimogrede, pred leti sem vrgla oko na njen magisterij in skoraj zmrznila. Joj, joj. Dobro, da ji je Tadej napisal knjigo, ki ve, kako se piše, drugače bi bila stvar neprebavljiva. Zaradi svojega znanca Tadeja bom ob priliki pogledala, kaj je v knjigi.

  • Jovo Jamnica

   Se vidi, da sn na brzino članek prečito. Nisn pogrunto, da je poanta f šuhah…

   • Slovenka

    Tako kot je delala magisterij, tako si je dala tudi delati čevlje. V obeh primerih je bila prava levičarka.

    • Jovo Jamnica

     Anpak magisterij ji je zrihto in plačo Bajuk. Tut jas bi tak grato magister…

     • Slovenka

      Škoda, da ga ni prebral. Bajuk je znal biti naiven.

     • Jovo Jamnica

      Bajuk je bil mož beseda. Je pa en srpski pregovor, keri f totem primeru še kak drži!

     • Slovenka

      Bil je preveč popustljiv, ampak ga razumem. Poliglot, intelektualec, vajen urejenih navad, pri nas pa se je soočil s posebno, slovensko vrsto podlosti, ki ji ni bil kos. Nihče in nič ga ni pripravilo na slovensko stvarnost.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Še Pučnik se je v Nemčiji čist “pokvaro”. Kak se nebi Bajuk, keri f Sloveniji prej ni nikol živo…

 • Slovenka

  Hop, kam pa je zginil še en komentar na temo knjige? Dobro, da je Tadej vzel stvari v svoje roke, Alenčica je namreč, po njeni magistrski nalogi sodeč, polpismena.

  • neny

   Ni problema, vse plača JJ.

   • Slovenka

    Uf, se vidi, d si iz levičarskega gnezda. Tam je res vse plačano.

    • komar marko

     Plačano???????????????????????????????

     • Slovenka

      Tistim, ki so njihovi.

     • neny

      veš da.

    • neny

     Tu mate tud novinarje, ki donirajo svoje presežke?

     • Slovenka

      Dobro bi bilo zvedeti, kako je bil Virant poplačan za svoje napore pri uničenju vlade januarja 2013. V denarju ali v naravi ali pa je mogoče to storil celo zastonj, da je potešil svoje patološko sovraštvo do Janše. Mogoče pa je bilo ravno to najlepša nagrada.

     • neny

      diktature ni hotel.

     • Slovenka

      Ne pretiravaj.

   • komar marko

    jap, MONTIRANI PROCESI v 21 stoletju, mediji lansirajo, rdečkoti pa po marmeladi, FDV stroka pa VSTAJE! Si se našla?????????????????????”

    • neny

     ja ja lepljenke delamo za vas, vi pa plačate.

     • komar marko

      in bombe pod spomenike, to je praksa. Če ne gre zlepa gre pa na SILO. PRASA poslovanja v skladu z običaji in navadami. KANEDE! LAŽGOŠE so večne.

 • slaipowi

  Who the fuck is Anže Burger? Predavatelj na FDV – a ni to najbolj osovražena fakulteta na tem kvazi portalu? Ni če gre za nekoga, ki piha v “naš” rog,
  Reference:
  “dr. Anže Burger
  Anže Burger je raziskovalec na Visio institutu in docent na katedri za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Pred tem je bil ekonomski svetovalec v kabinetu finančnega ministra Janeza Šušteršiča, mladi raziskovalec na Fakulteti za družbene vede in gostujoči raziskovalec na LICOS Centre for Institutions and Economic Performance na Katoliški univerzi v Leuvenu, Belgija.

  Njegova področja raziskovanja so mednarodna menjava, tuje neposredne investicije, outsourcing, podjetništvo in javne finance. Burger je avtor številnih člankov in poglavij v knjigah ter se redno pojavlja kot komentator tako v domačih kot v tujih medijih.

  Anže Burger je leta 2009 doktoriral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.” Vir: http://visio-institut.org/anze-burger/

  In to je tudi vse o njem. Vauuuu. Strokovnjak da mu ni para….

  • učko

   Jah, nesposobni povzpetneži po navadi nar’dijo, komaj seveda, nek brezvezni faks, potem pa se grebejo na kakšni malo bolj zveneči fakulteti in prifehtajo doktorat. Potem pa so kao vrhunski ekonomisti !??!!!!!

   • stajerc5

    Saj je hotela imeti Mencingerja, pa jo je zavrnil, ker baje nima casa in ze leta dolgo dela na novem izracunu bankrota USA!
    Pri prvemu, neuresnicenemu datumu mu je namrec Exel nagajal, hihihi, tako saj pravi….

    • Jovo Jamnica

     A Exel je takrat haro. Veš mogoče, kera verzija?

     • stajerc5

      2000

     • Jovo Jamnica

      Sn fpiso v gugl, pa dobega trefera. Kak te to???

     • stajerc5

      Na kurs, na kurs bo potrebno. Pa ne v Kumrovec, skola zatvorena!

     • Jovo Jamnica

      Jas sn to fpiso v šfapski gugl, ne kumrofški…

     • Jovo Jamnica
  • žogica

   SDSov strokovnjak in Janezov svetovalec (FDV).

   • slaipowi

    Janez je študiral na FSPN, smer Obramboslovje. To je menda OK?!? In ima doktorat iz Prištine. Sic…

    • stajerc5

     Zemljaric, da bi bil na FSPN, hmmm?

     • slaipowi

      Še zgodovine svojega idola ne poznaš. Janša je dipl. obr. (kako ta naziv napišeš v podpis mi ni jasno še danes, še na vrata nimaš kaj napisati) in nič več. Še vojske ni odslužil ampak je samo “stažiral”. V Delnicah če se ne motim. Fuj pa tak obrambni strokovnjak. Čin mu je pa odvzela ista partija v katero je tako jokajoče prosil naj ga sprejme. Ima čin desetarja. Kako podobno še enemu “velikemu vojskovodji” 20. stoletja – Hitlerju

     • stajerc5

      Katerega od teh treh, ki imajo plakate pa mislis? Moras biti ze bolj natancen, v slabo privatno solo si hodil. Je bila to se tista v Kumrovcu?

     • slaipowi

      O kakšnih plakatih govoriš in katerih treh? Janez Janša dipl. kvaže. je samo tisti, ki je ex komunist in vodi domosransko stranko

     • stajerc5

      Aha, pomeni, da ne ves kateri je!?

     • slaipowi

      Jaz seveda natančno vem o kom govorim in večina volivcev v Sloveniji tudi. Ti pa živi v svojem noriškem kraljestvu in se pretvarjaj.

     • stajerc5

      A bejz no…

     • Jovo Jamnica

      Morš bit prizaneslif z stajercom5. Njemi v Švici nič nea fali.

     • tohuvabohu

      Ja, kaj, a ne govorimo o Brajduškovi?

     • Jovo Jamnica

      To z obramboslovjem na FSPN je dokaj komplicirano. Šele leta 1985 si s stažiranjem lahko postal rezervni oficir, podporočnik, če se ne motim. Leta 1989 je bilo to uzakonjeno s 4 in pol meseca stažiranja po končanem študiju v enotah JLA.

    • Jovo Jamnica

     Ja. Pa še naslov takrat… Titova 102… LOL

    • žogica

     Doktorat iz Prištin je pa sploh ok !

 • Tweety Bird

  Vic za desnosučne:

  Se sprehaja lisica po gozdu in vidi štorkljo, ki leti “u rikverc”, pa jo vpraša: štorklja, koji ti je kur** zakaj letiš u rikverc?… Štorklja pravi: Po volitvah so se razmere spremenile, zmagala je levica in bolje se živi.

  Pa gre lisica naprej in vidi vrabca, ki leti “u rikverc” in ga vpraša: Kaj je s tabo, vrabček, zakaj letiš u rikverc, si ga preveč popil?.Ne, ji odgovori, volitve so bile, zmagala je levica in živimo bolje.

  Pa si misli lisica, grem pa še jaz “u rikverc”, mogoče bo tudi meni bolje. Gre ona tako, to vidi zajček in jo od zadaj nabriše.

  Lisica se vsa razočarana vsede na panj in vidi orla, ki leti u rikverc: Orel, kaj ti je, da letiš tako čudno?
  Pa volitve so bile, zmagala je levica in bolje se živi, ji pravi.

  Kako se živi bolje, probala sem, pa me je že zajec nategnil. Ja, lisica, ne razumeš, spremembe so za nas levičarje zgoraj, ne za vas desničarje spodaj. Vi boste vedno ostali “jebena stranka”.

  Nauk te zgodbe…VSI VOLITE LEVICO !!!!

 • MEFISTO

  Bo Milojka Kolar Celarc tudi napisala knjigo svojega življenja, pa Cerar, Klemenčič in Brglez tudi ter še kdo iz njihovega močvirja.

  To bodo sami bestselerji.

  • stajerc5

   Prodajale se bodo pa knjige kot obvezno ctivo v JU, kot GlasiloDL Delo!

  • Jovo Jamnica

   OOOO, Mefo… Nisi ti dobene knige čito ot Bafcona pa recimo ot Dušana Požara???

 • xtc

  Težava je v tem ,da je bilo “reševanje pred Trojko” še hujša katastrofa,kot ,če bi Trojka takrat prišla-seveda levaki niso reševali države pač pa svoje finančne vire,ki bi jih Trojka popretrgala in razprodala.

  • stajerc5

   Ce bi prisla Trojka, bi bila katastrofa samo za rdeceritnike, tako smo ga pa samo ostali, drugorazredni nasrkali!

  • neny

   “da je bilo “reševanje pred Trojko” še hujša katastrofa,kot ,če bi Trojka takrat prišla”

   janez pa res z lahkoto vlada takim norčkom kot ste. V SLO jih je veliko, zmagati pa ne morete.

   • stajerc5

    Pravzaprav se sedaj ni prepozno za Trojkino cistko!!!

   • xtc

    Dejstvo je,da bebci ,ki nasedajo levim floskulam o reševanju države, bistvu rešujejo Kučanovo lopovsko združbo.
    Seveda je upor proti Toijki s strani levakov povsem logičen oni bi izgubili največ,Trojka bi jim razprodala državno premoženje,Trojka bi ukinila borčevske in druge privilegije,Trojka bi sesula moč levih sindikatov in Trojka bi jim sesula vire napajanja.
    Da je to logično je upiranje Kučanove mafije Bruslju glede NLB povsem logično -tudi Trojka bi prodala NLB, ,ker Cerar zadeve ni uspel rešiti,mu je Kučan zaukazal odstop,vendar banke ne morejo več rešti,kot ne Telekoma in A Banke-s odprodajo tega pa pade Kučan in mafija.
    Trojka bi res bila kazen za Slovence a uničenje za Kučanovo druščino,
    AB ,ni rešila države pred Trojko ,AB je reševala pred Trojko Kučanovo omrežje,ki pa je tudi vse bolj v škripcih in kleščah tujine ,državo pa so itaq spravili zelo kmalu pod prisilno upravo Bruslja
    Trojka bi dejansko s finančno prisilo naredila tisto,kar je v Sloveniji nujno in čemur se Kučanova druščina upira z vsemi štirimi.
    Vsi tisti,ki mislite ,da lahko tako SDS z desno koalicijo če prevzame oblast te spremembe,ki so nujne spelje ste v zmoti.
    Takoj bo leva podplčana ulica,razbijanje nasilje in zrušitev-le tujina lahko s finančnimi pritiski in ne več krediti doseže nujne spremembe ,da država stopi na pravo pot.

  • žogica

   Janez ma vas rad, bebec.

 • FORT WORTH

  Kako je sposobna Alenka Bratusek smo videli na direktnem prenosu iz Bruslja.
  Posmehovali so se ji v ksiht in to upraviceno.
  Mene pred TV je bilo sram, ko sem videl, kako NIC NE VE in, da sem iz Slovenije tako, kot ona.
  Ta zenska je iz ugledne drzave Slovenije naredila Butalsko republiko…
  In zdaj, po vsem videnem in slisanem je Alenka B. resila Slovenijo pred trojko ??!!
  Trojka bi morala priti in pocistiti z nesnago !

  Alenka pusti politiko, s cim drugim se raje ukvarjaj.

  • žogica

   Janez si je želel trojko, pa mu ni ratalo !

   • stajerc5

    Kar se ni, je se vedno lahko!

    • žogica

     Že itak skoz jamrate, pol bo pa samo pol penzije, ampak, če jajo tako reče, pač bo. Takim se reče ovce ostrižene z možgani vred !

     • stajerc5

      Ze sedaj je vec kot pol manj penzije, kako to potem izracunas?

     • žogica

      Ne vem jaz, berem samo jamranje……., pol pa dajte trojko pametnjakoviči, ker pač niste sposobni nič naredit, pa naj vam še to Janezek pobere po ukazu EU. Zdaj se lahko zajebavate, se je vse dobro rešilo, pa še penzijo so vam povečali.

     • stajerc5

      Tako butast ne more preprosto biti nihce kot se ti “zogica” prodajas za teh par centov po kommentu, za danes sem ti dal dosti zasluziti, sedaj pa lepo po pivceka in mekano in v Kucanove sanje…

     • žogica

      Najlažje je reči, da si butast, no jaz ti to suvereno vračam, ja butast si ! Sicer pa jaz to počnem, da ti kravžlam možgančke, sicer boš moral iti na Bilobil.

     • neny

      :)

   • FORT WORTH

    A tebi balkica rata kaj ??

    • žogica

     Tebi nič, saj ti verjamem, nič čudnega !

   • xtc

    Janez je NI želel in je ukrepal,ŽAL se je to izkazalo kot napaka,država ni bila rešena-dolžni smo še bolj Kučanovo omrežje pa je preživelo.
    Trojka bi večino tajkunov hitro spravila v bankrot in razprodajo,sploh ,ko bi videla da se da dolgove pokriti.

    • žogica

     Trojka bi tebe pa mene najprej po glavi udarla, narod bi nasrkal, vedno narod najprej nastrada….

 • Olga_10

  Zdaj bo čas imela, ker ne bo prišla v parlament, pa izdaja knjigo, čeprav izmišljeno, da bi zaslužila? Rabi denar in ne časa?
  Zadeva ima le eno pomanjkljivost….Kupcev ne bo…razen, če bo Murgleone kaj prispeval v zahvalo….

  • stajerc5

   Sem ze spodaj napisal, da bo v JU obvezno ctivo! Od cesa se pa DELO diha? Od Kiosk prodanih 20 primerkov, hahaha! “Obvezna narocnina” se rece temu, podobno hanzijevem haracu!

  • slaipowi

   Tudi jajo izdaja knjige ker ga nihče več ne posluša razen kakšna zmešana Olga, no.

   • žogica

    Bere ga tudi malokdo danes !

    • tohuvabohu

     Rdečkarji ga berete vsi. Prav požirate ga. Vidi se iz vaših komentarjev.

     • žogica

      Rada berem, ampak take navlake pa ne !

  • FORT WORTH

   Murgleone bo pokupil vse izvode…

 • Republic Commando

  Ta koza je cela neetična! toliko polna same sebe, naredila ni pa NIČ! no, dvignila je davke in nas še malo zadolžila. In si naredila sramoto pred EU parlamentom. pa še kar tuli in pametuje! Js bi takim dal prepoved stopiti PRED parlament , kaj šele vstopiti.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Za parlament so samo Pojbić, Mahnić, Predalić…

   • stajerc5

    Koncno, enkrat si pravilno napisal!

    • Jovo Jamnica

     Ja. Fsi so na ić…

     • Anton

      Četudi nič pametnega ne izustiš ste štajerci še kar uredu. Ponosni ste na Štajersko kot Hrvatje na Hrvaško.

     • Jovo Jamnica

      Tak se govori. Štajerska iber ales!

     • stajerc5

      Ze druga dobra, danes!

     • žogica

      Štajerci itak ta boljši !

     • Anton

      Če rečeš midva grema, to ni pravilna raba Slovenščine. Pol besed imate nemških ostalo pa pomešate s F M Ü Ö in pa seveda s TE PA.

     • Jovo Jamnica

      Ja, ja. 1. Jas rečem… mija grema. 2. Kaka je to logika? Jas grem, midva greva, mi gremo. Otkot zdaj tota črka v, sam če hodima dva?? Keri si je to zmislo? 3. Pogledaj si toti link is šfapskega Duden:

      https://www.duden.de/rechtschreibung/Doline

     • Anton

      Verjetno ste Štajerci jezni na Rudolfa Meisrta ker vas je priključil k jugoslaviji? Zamisli si kako bi bili lahko razviti v teh 100 letih. Tako so pa delali v TAM U nek zastarel dojcov program v štoretu pa fiata. Lahko bi delal LINDNERJE!

     • Jovo Jamnica

      Ti si šlampast, da glava peče. Kak bi te Maister lahko nas Štajerce priklučo Jugoslaviji, če pa je ni blo??? Tip je služo v A-O in takrat, ko je šla A-O v franže, se je navdušo nat Državo Slovencof, Krobotof in Srbof, kero so mu politiki v Lublani oblubli. Ja. Pol pa ni blo is tega nič kaj prida in po mescu dni je blo z Maistrovimi sajnami fertik. Povedali so mu, da so se z Kraljevino Srbijo zmenli… da grejo fkup in naj neha, ker zdaj da bo prišo v Maribor srpski đeneral Krsta Smiljanić, kerega mora po novem obogat. In Majster je debelo gledo, saj se je še pret nekaj cajta tepo proti Kraljevini Srbiji. No, politiki bojo že vedli, si je mislo in ko se je prvič srečo z Smiljanićom, je srpski đeneral na Majstra naredo taki ftis, da je tip grato kuj naenkrat srbofil. Čist se mu je otpelalo ot južne brače in svojega sina je krsto – Hrvoje!!!!
      Kaj se pa traktorof tiče, pa tut nisi najbol doma. Dajc je še dans vlka firma za traktore in mali jodlarski Lindner je pravi liliputanec. Lindnere sestavlajo v “garaži”… Je pa približno tak na sveti, John Deere je najbol slavn, v Europi pa Fendt. Kanglar iz Dupleka pa se fijaka z Štajerom. To je dost večja jodlarska firma za traktore, ko pa Lindner. Štajera bi si tut jas kupo, če bi se bavo z kmetistvom. Ti pa še povem, zakaj so v Maribori izbrali Dajca. Najprej so sestavlali bencinare kamijone po češki licenci (Praga). Pol pa so se zagreli za dizle. V štih sta takrat prišla Dojc in Marcedes. Pa se je najdo en “pametni” jugo oficir, keri je spomno inženere, da ma Marcedes vodno hlajeno mašino in zalutala kugla lahko kiler prelukna. Voda vun is kilera steče in mašina zakuha. Vojska mora zato dol is kripe in po blatu dalje pešaka… al pa da tišijo kamijon do prvega kovača f kaki vasi, keri ma letkoln, da kiler zalota. No, Dajcova mašina pa se je hladila na luft. Tam zalutala kugla lahko zlomi sam kaki košček lopatice na sesalni turbini, kera služi za hlajenje motora in neke škode ni. Še dva jermena fkup so dali za pogon turbine, da je ja ziher, če se en ftrga… Soldati se po kolovozu lahko dalje pelajo in si juckajo na kripi.

     • Anton

      Zanimiv človek si. Veliko novega si me naučil. Hvala. Štajerska iber ales!

     • Anton

      Mah premalo znam nemško!

     • Jovo Jamnica

      LOL. Kaki maher v šfapski šprahi te morš bit, če je geslo – beseda dolina???

   • sprehajalec

    Jovice, so te iz britofa nazaj poslali, ali kje si bil?

    • Jovo Jamnica

     Eh, ni se mi dalo komentof pisat, ker tu vedno eni in isti komente pišemo. Čita pa skoro doben…

     • sprehajalec

      Gre za najbolj bran portal v Sloveniji.

   • Republic Commando

    Ti misliš ,da je ona dobra političarka?

    • Jovo Jamnica

     Niti naklučno. Sploh mi ni jasno, kak lahko taka analfabetka zasede premjerski stolček.

     • Republic Commando

      OK

     • tohuvabohu

      Kako ti ni jasno?

     • Jovo Jamnica

      Ja tako. Ni mi jasno, kaka državo smo to državlani dobli. Jas sn mislo, da bo čist drugač, ko je blo v Jugi, zaj pa je še hujše.

     • tohuvabohu

      To je pa že drugo vprašanje. Prvo je bilo, kako lahko Pika Nogovička postane PV.

     • Jovo Jamnica

      Ja, z kuhno, na kero državlani nimamo neposrednega fpliva…

     • tohuvabohu

      To je premalo. Komu je lahko bilo v korist postaviti tako prismodo za PV? Tudi za služenje mafiji rabiš ščepec pameti.

     • Jovo Jamnica

      Eh. Policaji pr nas štrajkajo že mesece, pa ni blo dobene spremembe. Fsi smo se fčeraj čudli, ko smo se vozli po cestah, da je naenkrat puno policajskih aftof. Ko da bi blo izredno stanje… Recimo, če se Bratjoška sploh rodila nebi, kaj misliš, bi blo dans v Sloveniji kaj drugače???

     • tohuvabohu

      Ne vem, ali razumem vprašanje. Celotna zgodovina je igra naključij. Še manj razumem, kaj imajo tu policaji.

     • Jovo Jamnica

      Eh, ti pač nimaš domišlija. Trdim, da se zarat našega culokafrskega sistema nič bistveno nemre spremenit, ker folk lahko dobro živi tut bres naših politikof.

     • tohuvabohu

      Zakaj bi se pa sploh moralo kaj spremeniti, če folk dobro živi?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Če bi volitve kaj spremenile, bi jih prepovedali…

     • tohuvabohu

      Malo si sprt sam s sabo. Enkrat praviš, da je sedaj slabše kot v jugi, drugič, pa da gre folku dobro. Pri takih nerodah res ni težko vladati.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Očitno je slapše ko v Jugi, še vedno dobro…

     • tohuvabohu

      Saj pravim … za take je še Brajduška predobra.

  • sprehajalec

   Rešila je mafijske banke Pro in Factor ter NLB, pred prihodom Troike. Da ne bo kdo kdaj brskal po papirjih za nazaj. To je bil ves namen Vlade Alenke Bratušek – Šivilje. Šivala je mafijcem alibi.

 • Tweety Bird

  Vic za desnosučne:

  Se sprehaja lisica po gozdu in vidi štorkljo, ki leti “u rikverc”, pa jo vpraša: štorklja, koji ti je kur** zakaj letiš u rikverc?… Štorklja pravi: Po volitvah so se razmere spremenile, zmagala je levica in bolje se živi.

  Pa gre lisica naprej in vidi vrabca, ki leti “u rikverc” in ga vpraša: Kaj je s tabo, vrabček, zakaj letiš u rikverc, si ga preveč popil?.Ne, ji odgovori, volitve so bile, zmagala je levica in živimo bolje.

  Pa si misli lisica, grem pa še jaz “u rikverc”, mogoče bo tudi meni bolje. Gre ona tako, to vidi zajček in jo od zadaj nabriše.

  Lisica se vsa razočarana vsede na panj in vidi orla, ki leti u rikverc: Orel, kaj ti je, da letiš tako čudno?
  Pa volitve so bile, zmagala je levica in bolje se živi, ji pravi.

  Kako se živi bolje, probala sem, pa me je že zajec nategnil. Ja, lisica, ne razumeš, spremembe so za nas levičarje zgoraj, ne za vas desničarje spodaj. Vi boste vedno ostali “jebena stranka”.

  Nauk te zgodbe…VSI VOLITE LEVICO !!!!

  • FORT WORTH
   • Jovo Jamnica

    Se ti nea zdi, da če POP to iz konteksta iztrgano “izjavo” potencira, da nekaj tu ne štima???

    • FORT WORTH

     Jovo, levica ne stima.
     Pravzaprav nikoli ni stimala.
     Ker, ce bi levaki razumeli finance, ne bi bili levaki.
     Razumejo samo krajo.
     Vidim pa, da si ti nad njimi navdusen.

     • Jovo Jamnica

      Nat kom sn jas navdušen??? Ki te je pr nas kaka levica pa desnica. Ovi naši prvoligaši, razn retkih izjem, o demokraciji pojma nimajo, niti demokracije niso nikol doživeli…

     • FORT WORTH

      Fse kar ti lahko napisem je tole :
      Kucan v yugosocializmu,
      Kucan v samostojni demokraticni Sloveniji,
      Kucan je univerzalec za fse sisteme.
      On fse najbolje ve in ume.
      Kucan za vedno !

      Je tak ??!

     • Jovo Jamnica

      Ma ni tak. Kučman se je še z marsikom zmeno, kak bo grato prva vijolina po emancipaciji Slovenije. Ta načrt se je začel že v začetku osndesetih, eskaliro pa z lansiranjem problematike nacionalnega fprašanja. Članki v 57. številki Nove revije se še danes interpretirajo kot nekaj pozitivnega v smislu samobitnosti slovenskega rodu in države Slovenije. V bistvu pa so bili prefinjena oblika priprave terena za prevzem oblasti v nekem drugem času in nekem drugem, sicer majnšem fevdu. Država Slovenija je danes dobesedna vsota vrst prisil, s katerimi vladajoči razred drži v pokorščini, razred izkoriščanih.

     • joza joza13

      Tole si dobro formuliral… bil si iskren.

     • tohuvabohu

      Da nisi ti malo pozabil, kaj se je takrat dogajalo okoli NR.

     • Jovo Jamnica

      Je to fse???

     • tohuvabohu

      Za danes.

  • tohuvabohu

   Vsi volite levico. Česar Cmero ni zafural, bo Polmesec zanesljivo.

   • Jovo Jamnica

    Čuj, če zmagata na volitvah Primc in Kanglar, keri bo mandatar???

    • tohuvabohu

     Kangla je bil uspešen župan. Torej ima prednost.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Za svoj žep. Mariborčani pa pufe plačujejo in še dugo jih bojo. Isto ko Janša, keri je pusto, da so kradli tajkuni. Radare je Kanlar sforsiro zarat Šešoka. Čuj, kaj Šešok je “desničar”… LOL

     • tohuvabohu

      Eh, nehaj. Janković dela mnogo hujše stvari, pa je narod nor nanj.

     • Jovo Jamnica

      To si lepo povedo, da dela opankovič še hujše stvari. Fala Bogi, da Kangle nisi primerjo recimo z Bajukom…

     • tohuvabohu

      Med Kanglo in Bajukom ne vidim stičnih točk.

     • Jovo Jamnica

      Kak, da ne. Če pa Kangla cila na premjerski stolček…

     • tohuvabohu

      No, sej. Bajuk pa nikamor ne cila.

     • Jovo Jamnica

      …več ne cila…

     • stajerc5

      Jaz sem ze srecen, da ne reces, da je skilavi boljsi…

     • Jovo Jamnica

      Ovi rastrgan dohtar nemre bit bolši. Sam takrat dobenga drugega ni blo f ponudbi. Kaj pa gospot mag.Tomaž Kancler??? On ni vredi??? SDS ga je bojkotirala, magari je nastopo na njihovi listi. Rajši so pumpali za Kanglara. Če bi Kancler prišo v drugi krog, bi Fištra stoposo pušno… Samo neeeeeeee

   • KIKI

    Če pa Mesec ne bo znal,
    ga bo Šarac v r.t poslal….

  • KIKI

   Škoda, da si popačil (a) basen in zamenjal stranke in zanke…

  • bodvid

   VSI VOLITE LEVICO, če želite, da spet NADRSAMO !!!

 • Grenze

  Ta baba je še za v kuhno slaba , kaj šele za v špampet gotovo bi lagala , da ji prihaja čeprav ji že odhaja , pa , pa , ne , ne mi dihat dihat za ovratnik koza nora saj veš , da Kućan ne spi ! Hahaha

 • ĐĐ Style

  Napaka Bratuškove je v tem, ker se v Sloveniji zasluge za vse dobro morajo pripisati velikem vodji. Totalitarni režim skrit v kratici SDS, kjer beseda “demokratska” služi samo za okras in zavajanje.

  • xtc

   IQ Bratuškove smo videli v nastopu na CNN ,ga mora precej čuvati v šal ovitga ,da ne zamrzne.

   • ĐĐ Style

    Nevem kaj ima angleščina veze s to temo, no če že hočeš evo ti tvojga JJ-ja v ingliš verziji https://youtu.be/wlDkks4JhWU če si upaš pogledat.

    • joza joza13

     … z to temo …?

     Polpismen?

 • xtc

  AB rešila?
  AB naj pogleda svoj nastop na CNN ,ko se ji je režal ves svet in ko je bilo jasno ,da še govoriti smiselno ne zna,ne ,da bi pa še kaj storila.
  Kako vekika tepka je je dokaz to ,,da je Kučan divje zdirjal k njej v pisarno in jo odstopil,ko je kotela DDV na 25 %, in hrano na12% kar bi levake sesulo z oblasti.
  Sicer pa se Itaijani niso delali zastojn norca iz nas ,da prihaja iz Slovenija tja Jeti v kiltu in leopardjih šuhih.

 • ĐĐ Style

  https://youtu.be/wlDkks4JhWU
  JJ INGLIŠ , yes yes, how yes no

 • neny

  Katerega modnega oblikovalca AB najbolj obožuje?
  Kateri izdelki so znak prikrito zapeljivega, kot najbolj vidni na političnih pistah?
  :) kako in kateri priljubljen izdelek si janez kupuje na Ponte Rose ko se odpravi na sprehod za urco ali dve v parlament in nazaj na Ravbarkomando.
  Nekje se da prebrat, da mata skupnega fotra iz ex-yu.

  Čist vse najdete v knjigi….

 • Rožle

  Ona je hotela rešiti sama sebe ne pa Slovenije s tem, da se je potuhnjeno kar sama sebe predlagala za EU komisarko..
  in nam naredila sramoto ne sama sebi ampak celi Sloveniji …
  ker Šivilja sramote enostavno ne pozna tako kot je tudi ne vsak lewak…
  No, če nam ne bi Šivilja naredila sramoto v Bruslju bi jo nam pa naslednji samopoklicani kanditat Kahla zagotovo ..
  ****************************************************
  “Imela sem vprašanje na vsak postavljen odgovor”…
  ,Hvala Bruselj za vprašanja”…
  Alenka Bratušek

  • Jovo Jamnica

   Bratjoška je prišla na čelo šele po tem, ko je opankić dobo kajlo ot KPK. Gratala je glavna v stranki PS. Tut Janša bi lahko otstopo in pol bi se lahko recimo keri model od SDS fsedo na premjerski stol. To bi blo po mojo možno, magari nisn stručnjak za tote zadeve.

   • neny

    haha, sposoben za kralja se jim v sdsu še ni rodil.

   • Rožle

    Brafukofškovo je nastavil sam Opankovič …
    kar pa moj zgornji post ne govori nič o tem … ..

    • Jovo Jamnica

     Kaj pa drugi del???

  • rubec

   ************

 • Miro Jereb

  Huda knjiga ene šivilje…kdo jo je pa napisal ? Spomnite se njene naloge…kjer , kao, ni napisala virov…

  .Bučka, pa samo napisati bi morala VIR: Pri Domžalah.

  • Rožle

   Avtor knjige je tudi Božo Repe …

 • sunday

  alenčka je dobra samo za kakšno ustno “vajo”, ker ustnice ima primerne samo za to, sicer besede skozi te ustnice niso ravno blesteče !!!

 • Rožle

  Pod drobnogled bi bilo dati še njeno šiviljsko diplomo od najbolj inteligentne EU komisarke vseh časov..

  • ĐĐ Style

   Še pomnite tovariši ;

   Grešni Janez Potočnik je seveda dejaven tudi politično. Je član
   Slovenske demokratske stranke in je bil tudi njen kandidat na zadnjih
   volitvah. Že takrat je dvignil marsikatero obrv, saj se je na kandidatni
   listi SDS v volilni enoti Radovljica pojavil kot magister. Magisterij
   pa naj bi bil opravil na sloviti beograjski “Univerzi Braća Karić”.

  • bodvid

   pa Brglezovo tudi…..

 • neny

  Knjiga stane 70 eurčkov, kar je zelo poceni za vso luksurioznost, ki jo ponuja.

  • tohuvabohu

   Knjiga je obvezno branje. Notri je razloženo, kako je Pika Nogavička letalo, ki strmoglavlja, ustavila pol metra nad tlemi in ga ponovno usmerila navzgor, da se ni razletelo na drobne kosce.

  • bodvid

   po koliko pa prodajaš ti tvojo ?

   • Rožle

    Ona jih kupuje od AB s popustom in jo pride 1 knjiga 60 evrov naprej jih pa prodaja po 40 evrov …
    podpiše se pa kot neny

    • bodvid

     No, vidiš, kako ona dobro obvlada levo tržno gospodarstvo !!!
     Neny, kje stanuješ, da pridem in ti dam lupčka ?

     • neny

      Za prste polizat fanta, knjiga je na razpolago izključno v knjigarnah in knjižnicah po celotni SLO. Pohitet morata, v kolikor jo hočeta imeti samo zase tole tigrico….:)))))).

     • Rožle

      Tis tut ena Fanta ….a ne bi rajš Sprite ..?

 • Rožle

  “Če ne prodam nobene knjige, sem še vedno v plusu …
  Bolje vakum v glavi kot nič”
  Alenka Bratušek

 • tohuvabohu

  Balada o žnidarci
  Kjer je bila žnidarca,
  tam si videl Junckerja,
  ona se je nasmejala,
  ker ga je rada videla.
  Ko je Juncker šel na lov,
  klical žnidarci v pozdrav,
  bodi moja,ljubi me,
  ali ona rekla je:
  Ne ne ne,ah ne morem ne,
  ne ne ne,ah pozabi me.
  Ne ne ne,ah ne morem ne,
  ne ne ne,ah pozabi me.
  Šla je žnidarca po svet,
  dosti mogla je trpet.
  Ko prišla je spet nazaj,
  al ponosna ni več zdaj.
  Šel je Juncker spet na lov,
  klicala mu je v pozdrav:
  Pridi k meni,ljubi me,
  ali Juncker rekel je:
  ne ne ne,ah ne morem ne,
  ne ne ne,ah pozabi me.
  Ne ne ne,ah ne morem ne,
  ne ne ne,ah pozabi me.
  (Prirejeno po Prifarskih muzikantih)

  • RATATA

   Aaaaa to so tisti čudni zgodovinarji, z južnjaškim melosom.

 • Oregon

  Alenka Bratušek, hahahahahahahaha

 • MEFISTO

  Petrovc, mož tisočerih nickov, množično proizvaja komentarje, ne da bi pričakoval, da jih bo kdo prebral.

  Čemu je pa to podobno, lepo vas prosim, kar napiše pod nicki neny, ĐĐstyle, Jovo Jamnica, Tweety Bird in pod drugimi hecnimi nicki.

 • MEFISTO

  Knjiga je torej po prepisani magistrski nalogi že Alenkino drugo literarno delo.

  A kdo mogoče ve, kako se prodaja Kučanova uspešnica Predsednik?

 • noričan

  Burger je eden največjih poznavalcev ekonomije, ne le pri nas, v svetovnem merilu. Njegovo reševanje propadlih sistemov, dejstvo, da poučuje ekonomijo na humanistični fakulteti in vse ostalo ga delajo za glavno referenco na tem področju, in ni dvoma, da bo on minister za finance v naslednji vladi. Njegovi argumenti so jekleni, neovrgljivi, kar on reče, to drži. In daje trojka nekaj pozitivnega vemo tudi mi, saj se je zanjo zavzemal Janša in za povečanje bančne luknje, ki je tudi nekaj pozitivnega za priklicevanje trojke, je šel v hotel z Massonom celo Šircelj in sta se dogovarjala, kako luknjo preko Massonovega podjetja napihniti. Ker sta luknja in trojka nekaj pozitivnega, je rekel Janša in potrjuje Burger, največja referenca na področju ekonomije ne le pri nas, temveč tudi v svetu, rešitelj slovenskega gospodarstva in njegovih od komunajzarjev zavoženih podjetij

  • MEFISTO

   Petrovc, spet ga lomiš.

   Čeprav sem pametnejši od tebe, pa vendar ne upam dvomiti v Burgerjevo strokovnost, saj predava ekonomijo na FDV, fakulteti vseh fakultet.

   Ti ni prišlo na misel, da morda bolje pozna Bratuškovo kot ekonomijo, pa mu že zaradi tega kaže verjeti.

 • smiljan bertolin

  moramo pa priznati, Cerar ji ne seže do kolen. In ko smo mislilili, da slabše ne gre se pojavi on, in zdaj nas čaka še veliko hujši revček

 • MEFISTO

  Želel sem kupiti nekaj izvodov Alenkine knjige, ker se mi zdi posrečeno velikonočno darilo, pa so mi povedali, da je že razgrabljena.

  Menda je šla enako za med kot Kučanov Predsednik.

 • Božidar Rodica

  škoda ker je preprečla trojko

 • lado

  SAVINČANKA pa OH PAMET V ČEVLJIH IN VI DONT NID MANI….!!!voli ste VIIIIII K VOLTE PLAGIJATORJE IN NEKE PROPADLE SINČKE RDEČIH KONJEJAHAČEV!!!!PA zdej šarac ,židanćić,hanćič,korljević……aja še šamićić OVCEEEEEEEEEMEEEEEE

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!