[Ekskluzivno] Objavljamo sumljive transakcije pranja denarja družine Janković, o katerih je bilo obveščeno Specializirano državno tožilstvo

Foto: STA

V uredništvo smo prejeli dokumente Urada Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja, ki je 30. maja 2012 Specializirano državno tožilstvo na podlagi 61. člena Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma kot pristojni organ obvestil o sumljivih transakcijah, ki se nanašajo na družbo Electa naložbe, d. o. o., družbo E-gradnje, d. o. o., Zorana Jankovića in njegovega sina Damijana Jankovića. Ti so zbrali in analizirali podatke, informacije in dokumentacijo, ki so jo pridobili od banke NLB, Factor banke in od sorodnega urada Republike Hrvaške.

V uradu so sprejeli oceno, da obstajajo razlogi za sum, da sredstva v skupni višini 1,273.046,15 evra, ki naj bi jih kot kredit dala družba Electa naložbe, d. o. o., družbi E-gradnja, d. o. o., oziroma Zoran Janković družbi Electa naložbe, d. o. o., izvirajo iz kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po členu 240 KZ-1 oz. iz drugih, še neugotovljenih kaznivih dejanj ter razlogi za sum storitve kaznivega dejanja pranja denarja po členu 245 KZ-1, kar so tudi ustrezno utemeljili.

Sum plasiranja umazanih, s kaznivimi dejanji pridobljenih sredstev v obliki kredita
Hrvaška družba E-gradnja, d. o. o., katere ustanovitelj in zastopnik je Damijan Janković, je dne 29. novembra 2011 na TRR družbe Electa naložbe, d. o. o, katere zastopnik je prav tako on, izvršila nakazilo v vrednosti 723.046,15 evra. Kot razlog za nakazilo je bilo navedeno, da gre za vračilo danega kredita. Iz knjigovodske kartice prometa na TRR družbe Electa naložbe, d. o. o., je razvidno, da družbi E-gradnja, d. o. o., nikoli niso nakazali kredita, na katerega bi se lahko nanašalo opisano vračilo. Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja je izrazil prepričanje, da v kolikor družba Electa naložbe, d. o. o., družbi E-gradnja, d. o. o., nikoli ni dala kredita, obstajajo razlogi za sum, da je Damijan Janković, kot odgovorna oseba družbe E-gradnja, d. o. o., z odobritvijo nakazila v znesku 723.046,15 evra na Hrvaškem izpolnil znake kaznivega dejanja, podobnega našemu kaznivemu dejanju zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, po členu 240 KZ-1.

V zvezi z nakazilom v višini 723.046,15 evra, izvršenim dne 29. novembra 2011 iz TRR družbe E-gradnja, d. o. o., na TRR družbe Electa naložbe, d. o. o., kjer je kot razlog za nakazilo navedeno, da gre za vračilo danega kredita, pri tem obstaja tudi možnost, da je bil kredit družbi E-gradnja, d. o. o., dejansko dan, vendar ne z uporabo formalnih finančnih instrumentov. V tem primeru tako obstajajo razlogi za sum, da je družba Electa naložbe, d. o .o., oziroma njen zastopnik Damijan Janković, družbi E-gradnja, d. o. o., dal kredit v gotovini, gotovinska sredstva, ki jih je plasiral kot kredit, pa bi lahko izvirala iz nelegalno pridobljenih sredstev ali celo iz kaznivih dejanj. Plasiranje “umazanih”, s kaznivimi dejanji pridobljenih sredstev, v obliki kredita, ki se kasneje poplača z legalno pridobljenimi sredstvi, je znana tehnika pranja denarja.

Foto: STA

Zorana Jankovića sumijo, da nikdar ni dal kredita družbi Electa
Od sredstev v višini 723.046,15 evra, ki jih je družba E-gradnja, d. o. o., nakazala družbi Electa naložbe dne 29. novembra 2011, je bil del v višini 550.000 evrov istega dne nakazan na TRR Zorana Jankovića. Kot razlog za nakazilo je bilo navedeno, da gre za vračilo kredita. Iz knjigovodske kartice prometa na TRR družbe Electa naložbe, d. o. o., je razvidno, da Zoran Janković družbi nikoli ni nakazal kredita, na katerega bi se lahko nanašalo navedeno vračilo. “V kolikor Zoran Janković družbi Electa naložbe, d. o. o., nikdar ni dal kredita, menimo, da obstajajo razlogi za sum, da je Damijan Janković, kot odgovorna oseba družbe, z odobritvijo nakazila v višini 550.000 evrov izpolnil znake kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po členu 240 KZ-1,” so zapisali v uradu.

“Naše zgornje navedbe o neobstoječem posojilu potrjujejo tudi letni računovodski izkazi podjetja E-gradnja, d. o. o., iz katerih izhaja, da podjetje konec leta 2006 ni imelo dolgoročnih finančnih obveznosti, medtem ko je izkazovalo za 4.922.000 kun (669.659 evrov po referenčnem tečaju ECB z dne 31. 12. 2006) kratkoročnih finančnih obveznosti. Že iz računovodskih izkazov za leto 2008 pa je razvidno, da je podjetje izkazovalo samo za 69.000 kun (9.381 evrov po referenčnem tečaju ECB z dne 31. 12. 2008) kratkoročnih finančnih obveznosti, medtem ko dolgoročnih obveznosti tudi v tem letu ni imelo.”

Zoran Janković (Foto: iStock)

V uradu so zapisali, da tako kot v zvezi s kreditom, ki naj bi ga družba Electa naložbe, d. o. o., dala družbi E-gradnja, d. o. o., tudi v zvezi z nakazilom v višini 550.000 evrov, izvršenim dne 29. novembra 2011 na TRR Zorana Jankovića, pri katerem je kot razlog za nakazilo navedeno, da gre za vračilo danega kredita, obstaja možnost, da je bil kredit dejansko dan, vendar ne z uporabo formalnih finančnih instrumentov. V zvezi z morebiti danim kreditom obstajajo razlogi za sum, da ga je Zoran Janković družbi Electa naložbe, d. o. o., dal v gotovini, gotovinska sredstva, ki jih je plasiral kot kredit, pa bi lahko izvirala iz nelegalno pridobljenih sredstev ali celo iz kaznivih dejanj. Kot smo navedli že zgoraj, je plasiranje “umazanih”, s kaznivimi dejanji pridobljenih sredstev, v obliki kredita, ki se kasneje poplača z legalno pridobljenimi sredstvi, znana tehnika pranja denarja.

Vprašanja o konkretni zadevi smo poslali tudi na Specializirano državno tožilstvo. Ker tematika ne sodi v okvir dolžnega obveščanja javnosti, nam informacij niso posredovali. 

H. M.

 • radames

  Le naivneži mislijo, da bo kdorkoli iz družine Janković procesuiran. Dokler v Sloveniji vlada mafija, ki si je pravkar dovolila spremeniti ustavo po svoji meri, se to ne bo zgodilo.
  Če se bo režim spremenil, bodo Jankovići pobegnili ali pa se bodo zatekli v varstvo psihiatrične ustanove. Ravno slednje se je zgodilo s tistim sirskim frizerjem.
  Ali pa leta 1990 z Ivanom Mačkom-Matijo, ker se je ustrašil odgovornosti za svoje zločine.

  • dob

   Za vprašat se je, če referendum lahko ukine ustavno sodišče, preden ustavno sodišče prepove referendume.

   • Krtača 20

    V ustavi mamo dodan en člen ki del suverenih pravic države prenaša na EU. In sam vprašanje časa je kdaj se bo EU obesla na tisti člen in prepovedala in ustavo in parlament in vlado in……

    • KIKI

     Mi da imamo vlado? Kje si pa to zvedel? Piše v Delu ali Mladini?

     • Krtača 20

      ….da nadaljujem, in pobrala banke, denar…..

     • tarantela

      In bojo naši Krpani spet švercali sol, ker jim drugega ne bo preostalo.

     • Janko Gedlička

      Ah to bodo pa že naši udbomafijci prej pokradli. Zato pa ne dajo svojega, na račun drugorazrednih neusahljivega bankomata NLB od sebe. Ko bo EU pobirala bo ta glavno že počiščeno.

  • Janko Gedlička

   Ali sem kaj pomešal, sem mislil, da se je Maček ob osamosvojitvi ustrelil ?

 • Bozz

  the million dollar smile

  • dob

   ali nasmeh za milijon kramarjev

 • Valter BraniSlav

  KAKO USPETI V SLOVENIJI:
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=235&v=EJOxQqaTv5A
  Ona sluzi, gradi imperij, se zabava, folk v komentarjih pa se vedno jezen in zelen od zavisti. :”’D
  Classic Slovenia :D

  • Zima prihaja
  • Steiermark

   ubogi revež, ki vidi vsepovsod zavist in jezo, ne opazi pa mafijskih srbskih konjušarjev oz. turških hlapcev, ki z blagoslovom svojega pederajzla tita, še naprej in pridno harajo po naših denarnicah – uničujeo Slovenijo in Slovence.

   • Valter BraniSlav

    Ubogi reva, ki vidi vsepovsod hudobijo komunistov, ne opazi pa
    tistega kar je ocitno: zlorabljanje klientov svoje prostituirane matere ki je – zato da bi povisalal proracun – prodajala malo Gretto svojim klientom. Ker je bila Gretta ze kot otrok grda, jo je mati prodajala pod ceno, ze en sam stamperle.
    STEIERMAKR IMA STOCKHOLMSKI SINDROM IN TEGA NE VIDI… potem pa krivi mrtve komuniste ki naj bi bili krivi da je jalova, v privatnem in profesionalnem zivljenju. Iz sebe ni naredila nic…. najhuje ji je ker nima otrok… To jo najbolj boli.

   • Valter BraniSlav

    Pederajz je bil tvoj oce. In ko ni mogel do fantov je fukal tebe v rit… Imas Stockholmski sindrom in se tega “ne mores spomniti” kenede? Najbolj pa zameris materi ker ti ni zascitila. Zato si danes jalova in nimas nic… he he

 • Zima prihaja

  Kdaj bo kontra revolucija.?

 • janez zorman

  Skratka, mutna posla in to v času, ko so ga St. Milan in sveta druščina “povzdigovali” pred Magistratom.

 • Kučko pod pručko

  Vse najboljše, dragi prijatelj

  Poseben dan, za koga, potuhtajte vi sami.
  če firbčen kdo je in zato že komaj diha,
  povem skrivnost vam, ki doslej bila je tiha,
  s klobukom mož je, s cigaro rad se mami.

  Da, to je on, Antonius, al’ Tone po domače,
  prav on, ki pero prijazno suče, spretno,
  njegove besede zvenijo nam prijetno,
  razkrijem vam, da kdo ne mislil bo drugače.

  Prijatelj dragi, za tvoja okrogla leta,
  kozarček vinca dvignimo na zdravje tvoje,
  življenja dolgih let naj bodo še ti šteta.

  Primerno dnevu danes naj ti pesem poje,
  naj izpolni vse se, kar dobrega se ti obeta,
  voščilo skromno je od nas in tudi moje.

  • Antonius

   Kučko, HVALA za iskrene želje in *tapravo* presenečenje!
   Danes zgleda, je pa zares en poseben dan. Po skoraj celem mesecu matranja celo ishias popušča!
   HVALA tudi vsem, ki so se z všečki pridružili tvojim zapisanim željam.

   • dob

    Z dobrimi željami, tudi z moje strani!

    • Antonius

     Dob, kot vsem dobro mislečim kritikom na tem portalu se tudi tebi iskreno zahvaljujem.
     Vsak dan te imam v mislih z željo, da je sedaj s tvojimi očmi v redu.

     • dob

      Včeraj operiran, danes vidim.
      Še navaditi se moram :)) Hvala, stari moj!

     • FORT WORTH

      Kuga s pa t’pru zagledu ?
      Upam, da ne kake levicarske grdobe
      Jest bom tut mogu na ocesni pregled…

     • dob

      Pri meni je bila težava siva mrena. Jebiga, po operaciji sem najprej zagledu Slovenijo.

     • FORT WORTH

      Ocetu so pri operaciji sive mrene istovasno ugradili se lece.
      Danes vidi, kot sokol.
      Tudi kako mlado si se vedno rad ogleda…hehehe

     • RATATA

      Zdaj si bodo pa oča še krila zaželeli hehe

     • traktor

      Zdej bi lohk pa končn apregledu, če ne bi spregledu že leta nazaj.Hitro okrevanje in dober vid ti želim.

     • indijanka

      Dob, želim ti prijetno okrevanje.

     • dob

      Hvala, indijanka! Kapljice delajo sto na uro.

     • indijanka

      Oči so res pomembne. Poznam strah pred temo. Ko sem bila majhna sem ponoči držala za roko svojo sestrico, ker se je bala, da se bo zbudila v temo. Zato sem oboževala Kekca. Res sem vesela, da ti je dobro :).

     • RATATA

      Vesel!!!!!!!!!

   • FORT WORTH

    Ceprav se osebno ne poznava se pridruzujem cestitkam.

  • VERRZIFIKATOR

   Končno je na dan prišla resnica,
   največ všečkov tisti si zasluži,
   ki se nam z iskrivostjo pridruži,
   glavna si, ANTONIUS, novica!

   • Kučko pod pručko

    Zahvaljen ti poet od mene bodiš,
    saj beseda tvoja veliko mi pomeni,
    si mojster, ki ne hodiš nikdar v temi,
    s sonetom muke vse prebrodiš.

  • VERRZIFIKATOR

   Končno je na dan prišla resnica,
   največ všečkov tisti si zasluži,
   ki se nam z iskrivostjo pridruži,
   glavna si, ANTONIUS, novica!!!

 • moat

  Spet ste mi “polepšali dan”, res. A res ne moremo v miru spiti jutranje kavice v tej gnili državi?

 • RATATA

  Nič spornega ni, če so si 29.11., na Dan njihove Republike izplačali darilo.

 • dob

  kučan ni nč vedu!

 • if

  Doker se RS ne reši blakanskega “poslovanja”, bo vedno bolj mafijska država.
  Tega se ne bomo rešili, dokelr v državi Slovensk in SLovencev ne bo vladalo slovnestvo!

  • Janko Gedlička

   Kot kaže po vsakokratnih volilnih rezultatih je v državi Slovenk in Slovencev vse v najlepšem redu. Le nam, ki spadamo v manjšino, pač nekaj orgla po glavah.

 • Anton

  vsi mi Ljubljančani vemo da ima ta Jankovićev klan dobre veze z ljubljanskim podzemljem, samo eni se očitno v tej držav še kar naprej sprenevedajo al pa….

  sarkazem press

  • rrrrr

   Jankovićevih zvez s podzemljem se boje zlasti njegovi strici!

 • učko

  Dokler bo Kučanova neo-komunistično-fašistična-balkanistična mafija na oblasti, bo kralj čefurjev in glupavih Zlovenaca nekaznovano delal kar bo hotel. Potem pa se bojo vsi Jankovići izselili v Rusijo kot Miloševićev sin Marko in njegova mati Mirjana. Jankovića je Putin že odlikoval za njegove lopovske dosežke in verjetno ima kaj denarja tudi na Sberbank.

 • Kučko pod pručko

  To so mame Mije Žepankovići

  Foter kriminalec, sinova kriminalca. Mama Mija pa je po lastnih besedah ponosna na svoje fante. In to je vse, kar je pomembno!!!

  • karpelec

   Za nas malo, zanjo veliko.

 • cploger

  Upam, da enkrat za spremembo državna tožilka ne bo pozabila vložiti obtožnice.

 • Steiermark

  Pravosodje se naj končno že zmiga in končno dokaže, da dela v prid Sloveniji in pozapre in odstrani vse te, za Slovenijo in Slovence uničujoče manipulatorje in mafijce!

  • KIKI

   Zastonj čakaš! Mi nimamo pravosodja, imamo pa Mafijsko združbo sodnikov na
   čelu z ministrom ! Vrana vrani ne izkljuje oči!

  • karpelec

   Če bi pravosodje to naredilo, bi tudi njegove volivce povozilo, pa bi ubilo dve muhi na en mah.

 • lunabije

  Pri vsem tem denarju pa, šerif sexa na račun Ljubljančanov…..
  O le naprej o le naprej, dokler je volivcev, ki to podpirajo precej!

  • KIKI

   To je še najmanj, kar si dovoli; huje je, da nas prav vse “jebe v glavo”, kot
   pravijo Srbi! In kdo je kriv? MI, “butata raja”, kot nas Kučan navaja!

 • VERRZIFIKATOR

  Odon Župan-čič

  VEŠ, LJUBLJANČAN, SVOJ DOLG?

  Veš, Ljubljančan, svoj dolg,
  kaj zagrinjaš se v molk?
  Osemsto evrov je na osebo
  pa davek na mačka in malo potrebo.

  Na novo Ljubljana je zdaj tlakovana,
  v čast svetega Jurčka in svet´ga Damjána,
  da res kar najlepše se sveti Ljubljana,
  zasluga je to edino – papana.

  Ti boš porekel, papan da je v redu,
  ko le sledili vsi temu bi zgledu,
  najprej je oče, pótlej sinova,
  končno na vrsti je mesta prenova.

  Dva je ustvaril naslednika vredna,
  družba cvetela bo večno napredna,
  iz mošnje kak jurček da v pravi žep kane,
  oče pri tem pa le roke si mane.

  Pa ti porečejo, plačaj svoj dolg,
  dolg je tvoj nos, še daljši tvoj molk,
  tiho si, ker pač besed je premalo,
  da bi zadrego se vso opisalo.

  Kaj zavijaš, Ljubljančan, se v molk,
  češ, saj bo vnuček poplačal tvoj dolg,
  ti pa v pokoju boš mirnem užival,
  penzijo redno vsak mesec dobival.

  A ne uide, Ljubljančan, tvoj dolg,
  kajti končal se bo upnikov molk,
  prej ko se ura tvoja izteče,
  »Vrni svoj dolg«, ti upnik poreče.

  Na vnuka tedaj se ne boš izgovarjal,
  ne on, ampak ti boš za vse odgovarjal,
  zraven si vnuka na grbo nakoplješ,
  sam ga vzdržuješ, si sam grob izkoplješ.

  Njega prezlate so namreč roké,
  njega pretrudne mladostne nogé,
  da vsaj za žaro bi luknjo ti skôpal,
  komaj za tabo v sprevodu bo stópal.

  Veš, Ljubljančan, svoj dolg,
  kaj zagrinjaš se v molk?
  Osemsto evrov je na meščana,
  v čigavih rokáh je po tvojem Ljubljana?

  • Antonius

   Ljubljanćani so večinoma butasti!
   Niti tega ne vedo, čemu zrcalo služi.
   VERRZIFIKATOR bravo!
   Morda se pa le najde kdo, ki se bo pred tvojim *zrcalom* zamislil in ustavil.

   • Franc Šink

    Seveda so butasti, pametni prihajajo s podeželja.

 • totex39

  Mafijska družina Janković je dobro zavarovana in jim noben ne more nič, zato se nam pa lahko smeji.

  • Steiermark

   Morda, bi pa morali dobiti kakšnega Mussolinija na oblast, ter poskrbeti za to mafijsko drhal, kot je on sam poskrbel zanje v Italiji, ter to počel in jih v času do 43 zelo oslabil, uničenje so mu pa preprečili komunisti, ko so , namesto mafijskih botrov, njega obesili za pete….Sicer pa za komuniste itak vemo, da so oni pravi mafijski botri…..

   • učko

    ++++ pravilno !

   • Zima prihaja

    Komunisti so eliminirali konkurenco .Drugače pa je stvar identična .

  • resnicaboli

   Imajo pravega odvetnika.

   • tarantela

    Največji lopovi imajo najboljše odvetnike, ker so veliko nakradli in lahko plačujejo odvetniške usluge. Pol pa pošte nočejo sprejet, ker imajo premajhne kaselce.

    • Margu501

     A ti to o Zalarju in Masleši ?

    • Steiermark

     tem tvojim mafijcem – jugolopovom, niti pošte ne “dostavljajo”, in ti banditi niti dobrih odvetnikov ne rabijo, ker, do obtožbe, kajšele do sodbe in obsodbe, nikoli ne pride – prej zastarajo dokazi in njihovo zločinso početje, istočasno jim pa poklonijo 16 milionov, našega davkoplačevalsega denarja, medtem ko nam, ki garamo za vsak cent, ne oprostijo niti centa davka, ter ga urno , z biriči tudi izterjajo!

 • Krtača 20

  Nova24 pa raziskovalno novinarstvo heh, kot bi kaktus učil plesat. Evo mal bolj natančno o poslih: https://podcrto.si/kako-je-denar-gradbinca-stozic-grepa-tekel-na-racun-zorana-jankovica/

  • Olga_10

   Nova vsaj odpira sumljive teme, kaj pa mainstream mediji? Mogoče res Nova ne poda vsega detaljno, a nam vseeno odpira oči. Kdo piše o NlbIrangate, kdo razkrinkava libanonskega kemika, kdo piše o Ciprskem denarju Škrabca? Nova!

   Kdo piše polresnice ali pa zamolči pomembne dogodke? Delo, Večer, Dnevnik! Zato hvala Bogu za Novo!

 • althar

  Le še ena novica iz rubrike “Zgodbe iz zaprtega tožilskega predala”. De in njegovi mladiči so do nadalnega zaščitena živalska vrsta.

 • Ana Job

  Družina Opankar je nacionalno zaščitena divjad in nič se jim ne more zgoditi, zato nemoteno opravljajo svoje mafijske posle naprej.

 • princeska

  O starih zadevah (po zakonu že zastarelih se tu pisari) med tem pa je nastalo že več sto novih sračjih podvigov družine, ki je ponosna na to, da najbolj sovraži – seveda Janšo.

 • Darth Vader

  zoran jankovič bo stara leta svojega življenja dočakal nag in bos…..

 • antimur

  V kolikor tudi sedaj sodstvo ne bo naredilo nič, moramo to čefursko golazen sami kaznovati in onemogočiti. Prvo pa odgnati na ljubljanski grad, da bo lastnoročno izobesil slovensko zastavo, v nasprotnem primeru bo njen nadomestek. Čefurji se ne bodo več norčevali iz Slovencev in nas ropali, goljufali, vnašali med naš narod njihov primitivizem in onesneževali s svojo prisotnostjo sveto slovensko ozemlje.

 • piko8

  Od te čefurske družine kar pomnim ni bilo enega samcatega pozitivnega mneja o njih napisanega!

  • Steiermark

   nisi pravih mnenj poslušal…….

   • piko8

    Da slišim tebe!

 • Prle

  Še pomnite tovariši: Ivan Janez Janša ima denar neznanega izvora, plus tega pa niti ne ve koliko ga ima, milijon mogoče dva,če ne še več. Kot bi bila on in Zoki brata,ha,ha,ha.

  • rubec

   A ti je to tvoj fotr zastavnik prišepnil? Kako ga pa kaj zdravje služi, še kaj šahira?

   • Prle

    Wiki vse odkrije, jebi ga.

  • Iva

   Udba videc prle natanko do centa ve, koliko milijonov je “posodil” subkulturi imenovani 3XJJ
   Udbapress!

  • Janez

   Tu ni tema Janša.Bedak.

   • Prle

    Bedak, primerjal sem Ivana z Zokijem, ker imata veliko skupnega.

 • rubec

  Oče in sin se dobro dopolnjujeta. Mlajši ima pod nosom nekaj kar diši na farmacevtko. Jo je zgleda unesel za starejšega.

 • princeska

  Srake družijo se rade,
  pet v vladi jih sedi,
  sodišče odloči,
  ena krade,
  koliko jih zdaj sedi …

  … nobena,
  kaj to v glavo mi ne gre?
  Sodišče odloči, ena pade, druge v evropske službe odlete.

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Olga_10

  Pri tej “moralni” vladi je pomembno samo to, da državljani pri plačilu položnic za par evrov, povemo še številko čevljev in spodnjih hlač!

  • Prle

   A ti sploh nosiš spodnje hlače?

   • antimur

    Slovenci jih nosimo, pri vas smrdljivih balkancih pa verjetno to ni običaj, sicer je pa tako vseeno, ali jih nosite ali ne, okrog vas in za vami smrdi do neba.

   • Spodnje hlače so pri nas že luksuz in zato mastno obdavčene.
    Levi ti tudi te dol potegnejo.
    Jih ti nosiš ?

    • karpelec

     Njemu niso potegnili dol, jih je kar sam slekel, odkar nosi kilt, pod njim pa nič.

     • Prle

      Logično, da pod kiltom ni nič, tople vode nisi odkrila, verjetno si blond, včasih bila, Ha,ha,ha.

     • karpelec

      Ej, moj prerok, zelo si mimo vsekal.

     • Prle

      Kot ti, draga moja.

    • Prle

     Če bi bil na oblasti Ivan, ti ne bi samo dol potegnil hlač, ampak bi te zraven še ..tegnil, mogoče bi ti celo pasalo.

     • Franc Šink

      Seveda saj je normalna.Ni kot ti.

    • Franc Šink

     Vprašaj ga raje če jih že nosi, ali so moške ali ženske.Pri prletu se nikoli ne ve.

   • Olga_10

    Ker očitno niste sposobni dojemati prispodob, vam občasno napišem parole! Torej: dol z levičarji in njihovimi podrepniki, ki nas ropajo in delajo iz nas drugorazredne državljane!

 • Antonius

  Ja, ljuba duša, kaj mi počneš?
  A sedaj bo pa moja diskretnost zaradi nabranih let še javna ratala?
  Blagodejna si moji duši in prijetno mi je, kadar sem v *izpovedanih* mislih v družbi s teboj.

 • Kosobrin

  “Mutna posla”!

 • Iva

  >… v zvezi z nakazilom v višini 550.000 evrov, izvršenim dne 29. novembra 2011 na TRR Zorana Jankovića, pri katerem je kot razlog za nakazilo navedeno, da gre za vračilo danega kredita, obstaja možnost, da je bil kredit dejansko dan, vendar ne z uporabo formalnih finančnih instrumentov.

  Tudi v kolikor kredit ni bil dan z uporabo formalnih finančnih instrumentov bi morala proti Jankoviču steči finančna preiskava o odvzemu premoženja nezakonitega izvora. Bo Jankovič moral dokazati, od kod mu 550 tisočakov, ki jih je posodil sinu? Ob svetem NIKOLI, saj se ne piše Janša!

 • Kapetan Dule

  Na Hrvaskem si take sramote nikoli ne bi naredili, da bi srbski politik zupanoval v glavnem mestu.

  • antimur

   Se strinjam, toda popravil bi te glede oznake politika, Janković ni politik, on je kriminalec najslabše vrste, predvsem antislovenec in pravi prototip balkanskega govnača ter ogabni proizvod zločinca Kučana z njegovo tolpo.

  • traktor

   Na Hrvaškem imajo, za razliko od nas,rajši Hrvate,šele potem koga drugega.Ko je treba proti komu stopiti skupaj,stopijo skupaj.Pri nas pa, če ni po njihovo,levaško in, če slučajno kdo drugače misli je pa največkrat belček al pa fašist.

  • Janko Gedlička

   Zdaj pa ne vem, ali ni Ljubljana SLOVENAĆKO mesto?

 • Antonius

  Ni se vredno spraševati, kdo od obeh na sliki je boljši, ker so vsi trije pokvarjeni.
  Jurčku je *pošteni* ata, drugim maturantom v posmeh, nekoč nazaj celo maturo kupil.
  No, pokvarjeni so tudi na Dursu, tožilstvu in sodišču. Ni, da ni. V Sloveniji se dogaja po srbsko, kamorkoli se obrneš.

 • France

  Sodišče bo dokazni material na osnovi priimka IZBRISALO. In kaj se lahko zgodi potem: Ker bo spadal pod točko IZBRISANI, bo od sodišča zahteval odškodnino za IZBRIS

 • Franjo Trojner

  Leva vlada Mira Cerarja je VLADA
  DVOJNIH MERIL. Nekoč junak vojne za osamosvojitev, danes v penziji in bolan pred deložacijo iz službenega stanovanja. To je naša realnost pod levo vlado Mira Cerarja. Nekatere drugorazredne so deložirali za borih 100 € dolga, spet drugim drugorazrednim so rušili hiše postavljenje na črno, spet drugi so bili obsojeni in zaprti nedolžni itd. Prvorazrednim se kaj podobnega ne dogaja, telefonski klic sem in tja in deložacije ni, tudi rušitve črne gradnje ne, tudi več mijonski davki se jim mimogrede odpišejo, celo obremenjejoči prisluhi se mimogrede baje zakonito dajo uničiti, celo deportacijo ilegalnega migranta se, da kot za šalo ustaviti, prvorazrednim po nekem čudu pravnomočno obsojenim ni potrebno iti v arest, ali se jim dopusti pobegniti iz države v Bosno itd. Ma ta Cerarjeva leva vlada/koalicija ustvarja vedno znova in znova same škandale, afere in uvaja stalno prakso dvojnih meril. Ne samo doma tudi na mednarodni ravni se zapleta. Cerar in njegovi Slovenijo vse bolj tišijo Rusiji v objem, kar je velik mednarodni politični škandal problem, ker jim ljudstvo za tak zasuk ni dalo mandata. Postaja nevarno, v Sloveniji imamo velik problem, Cerar hoče postati, kot je bil Tito, tiran. Leva Cerarjeva vlada/koalicija je spoznala, da lahko brez vsakih posledic zanjo krši ustavo, vso zakonodajo in pravila. Ta drobcen, bledoličen, cincajoč, neodločen, nikoli dozorel osebek, ki se je s prevaro in pomočjo stricev in tet iz ozadja in njihovih servilnih medijev povzpel na oblast se je zavedel svoje politične moči in pričel v maniri pravega absuluta resno ogrožati demokracijo v naši državi. Ta neposreden, odkrit napad na demokracijo Cerarju omogoča 1 milijon pasivnih volilcev, ki se volitev ne udeležuje in servilni mediji, ki za dobro plačilo gledajo vstran in molčijo. Tudi zaskrbljujoče razmere v naši okolici, ko se pred našimi očmi dejansko razpada krščanska EU in s tem vse vrednote in načela, ki so jo v zgodovini naredile v vseh ozirih razvito, veliko, mogočno in miru in blagostanja polno nam doma v Sloveniji ne gredo v prid. Vedno bolj suveren tiran Cerar je začutil, prepoznal razkroj načel in totalno zmedo institucij EU, kar je takoj izkoristil in mu omogoča utrjevanje oblasti doma v Sloveniji. Od tod ta njegova smelost in vztrajanje pri nenehnih kršitvah same SLOVENSKE ustave in zakonov, ki iz nje izhajajo, kakor tudi vehamentno kršenje vse zakonodaje EU in podpisanih zavez in sporazumov. Cerar je dejansko izgubil nadzor nad lastnim razumom, on je dejansko postal tak, kot Tito, postal je narcisoiden nastopač, ki mu je mar samo za lastno veličino in brezmejno oblast. Slovenija se z rdečim levim tiranom Cerarjem in njegovo levo vlado/koalicijo dejansko vrača nazaj v totalitarne čase, ki so bili polni najhujših kršitev vseh človekovih pravic in svoboščin in je bila pravna država sredstvo za grobo obračunavanje z drugače mislečimi. In točno to se danes dogaja, Cerar in njegova rdeča falanga zavestno krši ustavo, zakone in pravila, da obračunava z drugače mislečimi iz katerih načrtno dela drugorazredne državljane. Takšno Cerarjevo nezakonito, neustavno, nelegalno, neetično in nemoralno načrtno izključevanje velikega dela drugorazrednega prebivalsva bo v naši državi v bodočnosti zagotovo privedlo, do konfliktov neslutenih razsežnosti. Od teh dosedanjih kršitev ustave in izigravanja zakonodaje, do ukinitve demokratičnih volitev in s tem demokracije je samo majhen korak, Cetarjeva koalicija mora to samo izglasovati v DZ in smo tam, kot smo pred letom 1991 že bili.
  Vladanje je umetnost ohranjanja ravnovesja med pravičnim in nepravičnim, med bogatimi in revnimi itd., ko se ta naravna ravnovesja iz teh ali onih razlogov porušijo nastane kaos, ki praviloma preraste v manjše krajše ali dolgotrajne večje obrožene spopade, ki trajajo tako dolgo dokler se ne doseže nek nov konsenz, dogovor in se sprejemljiva ravnovesja ponovno ne vzpostavijo. Le kje na poti v kaos se nahajamo mi vsi pa ocenite sami, sam mislim, da smo nevarno blizu stanja kaos. Kaj torej sledi?

 • Tile se vedno samo režijo, saj se lahko, ker vedo, da so zaščiteni bolj, kot medvedje.

 • Vera

  Tako so zaščiteni kot ” kočevski medvedi ” . To se lahko dogaja samo pri nas v Sloveniji ,ker nimamo prave poštene vlade, ne sodstva in tožilstva .

 • rubec

  Škoda da leta 91 niso v kopru na trajekt naložili še to familijo. Kao ni več prostora je vpil neki poručnik. Za kotle s še toplo sarmico je pa bil banda čipčaparska.

  • Rubec ti gotovo veš, kateri tip je starejši na zgornji sliki…… tisti z lasmi, ali oni brez las.
   Jaz pravim, da tisti brez las pa se mi tule smejijo.

   • rubec

    Naj se kar smejejo. Kdor se zadnji smeji mu je ime mafnarta ali rubec.

  • Steiermark

   V Kopru in po celi Obali, pa tudi Lublani, Celju, T. Velenju in še kje, je ostalo te drhali še za 1 leto prevažanja, četudi bi vsak dan peljalo 10 in več ladij, polnih teh turških hlapcev……

 • Stajerka

  ja, potrebno je bilo na vrh države izvolit dr. prava, večinsko pravno poslanski stroj, da so lahko rešili don Corleoneta, naslednika in njegovega podpornika iz iste mafijske družine……..morala&etika etičnega pokvarjenca šprica ne vse konce in kraje…….povozili so ustavo, zakone, sodišča, čeprav vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje, nekje so pa vendarle meje…….
  je pa bilo včeraj zanimivo na odboru za obrambo – SD in SMC poslanca sta si skočila v hrbte, da je špricala kri……..Nemec je celo javno pričel grozit poslancu SMC, da naj mu odgovori in pazi kakšen bo odgovor, ker bo ta imel hude posledice, seveda mu le ta ni ostal dolžen……odkar se pečajo z Levico so jim zrastle peruti, predvsem Hanu, Nemcu in Židanu……in imam občutek, da Cerarja mrcvarijo kot mačka miš…….

 • dež

  Ekskluzivno gor ali dol. Smo leta 2017, če se od 2012 do danes ni zgodilo nič, se tudi v bodoče ne bo.

  • anzek

   Ne bo držalo, Namera stricev iz ozadja je, da na naslednjih volitvah zmaga Šarec in vlado sestavlja žepanković!! V ta namen se tako mudi župankoviča oprostiti vseh obtožb. Sodišča delajo na polno, kaj nisi opazil?
   Če bi s strani medijev bil vsaki dan članek na mafijankičev račun, bi bil ta scenarij neizvedljiv!!

   p.s.
   Novinarje naprošam, da vsaki dan pišejo o mafijankoviću in njegovih finančnih akrobacijah. Mogoče se bo narodu enkrat le posvetilo in se bo na volitvah izrekel za stranke, ki imajo SLO v srcu!!
   p.s.s.
   Glede na nameravano spremembo ustave, velja moj, verjetno tudi večina tu prisotnih forumašev, poziv SLO škofom, da se predramijo in pozovejo vernike, da se skupno z vsemi demokratičnimi sredstvi upremo drugorazrednosti kamor so nas levaki potisnili z včerajšnjim sprejetjem začetka spreminjanja ustave.

   • Soave

    +++++++ Žal so pa kar tiho. Res ne vem česa se bojijo. Vsak človek je dolžan kulturno izraziti svoje nestrinjanje. In, ker nas je vernih še nekaj, so nad dolžni podpirati.

 • ahnenpass

  To so naši veliki slovenci, po rodu iz Srbije, ki najraje delajo z brati hrvati. Upa, a niso bili nekaj v vojni? Očitno ni bilo tako resno, gremo naprej.
  Saj je šlo samo za milijonček, denarja kot pečka, koliko je še takih pri nas. Sami pravičneži in poštenjakarji, cela naveza, vse so si ustvarili iz manj kot nič. Pa ne pozabite plačati položnice, da ne bodo deložirali, vojska rabi za municijo, policija pa za nove uniforme.

  • Olga_10

   Hrvati??? Najraje “delajo” kriminal s “čisto-krvavo-zvezdaškimi” – Slovenci!

 • Commie Disposer

  ubit hudića

 • pepino

  Vse dokaze izločit “uničit” jankovići so nedolžni, le kaj vi mislite? Njih se ne sme ne soditi, ne obsoditi!!!!!

 • zokispoki

  Kaj pocne ta cefurska baraba , na mestu zupana? Sramota ! Niti enkrat ni javno povedal, da je ponosen SLOVENEC ! Tako tudi postopa. Povzroca nepopravljivo moralno, in materialno skodo nasi domovini, gaunar populisticni. Kdaj bo vihrala tudi Slovenska zastava na Ljubljanskem gradu ? Privlekel je “investitorje” iz balkana, ki so celo se bolj sprevrzeni in nevarni, kot so nasi tajkuni . Skratka, naredil je vse, da je glavno mesto postalo pralnica denarja za ta balkanski drek. Taksne bo potrebno najprej odstraniti iz vseh javnih funkcij v drzavi, in jih ustrezno sprocesirati. Ob eventualni zamenjavi oblasti, bo tako ali tako zbezal, prevarant !

 • Osti jarej

  …brijem,strižem,vadim zube…….lahko bivakiram v državnem zboru?

  • Prle

   Če se bo Irgla zavzela zate, zakaj ne. Ampak dvomim.

   • Osti jarej

    ….midva z jankom sva isti letnik….takih ne delajo več….morda se bo pa on zavzel zame…….

    • tohuvabohu

     Ja, kar v vrsto se postavi. Vsi klošarji tega sveta, združite se.

     • Osti jarej

      ….kje se dobimo?

     • tohuvabohu

      Ob 6h pod savskim mostom.

     • Osti jarej

      ……samo en most,nad savo poznamo….ti pošljem kamerade….jih nekaj poznam….včasih jim darujem a literco al dve

    • radames

     Šid je v Srbiji.

     • Osti jarej

      …mater,kako inteligentno…

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Prle

   Drugih problemov nimaš? Blagor tebi.

   • tohuvabohu

    Vidva imata enak problem.

    • Rožle

     Sama sabo …

 • Osti jarej

  Poleg Žana Janše delata za Tomčevo tudi Petkov sin in brat Jerajeve

  https://www.vecer.com/poleg-zana-janse-delata-za-tomcevo-tudi-petkov-sin-in-brat-jerajeve-6352314

  • Prle

   He,he, tako se pere denar, revčki nedolžni sds-ovci. Najbolj poštena stranka,ha,ha,ha.

   • Osti jarej

    ..jah…kar ne veš,ne boli……

  • radames

   Daj, razišči malo, kaj je počel (z denarjem) Štefan Korošec, bivši član CK KPS! O tem se nič ne piše, je pa glavni pri prekanaliziranju milijard.

   PS
   Po celem svetu in tudi po vseh starih demokracijah je navada, da politiki in “posvečeni” nameščajo svojo žlahto v ugodne službe. Tudi Slovenki Melaniji je Trump namenil ali zrihtal kakšne privilegije.
   Ti vidiš samo desno stran. Daj, razišči, kaj počenjajo ta levi! Za začetek: v glavnem so si samo ta levi prisvojili hude milijarde.
   BANKA NLB JE IZKLJUČNA LAST (LAST, če razumeš, kaj to pomeni) LEVE DRHALI. Če bi ti vedela, kakšne skrivnosti se skrivajo v NLB, bi te kap! Zato v Google le vtipkaj ime Štefan Korošec, da boš videla za kaj gre. Ni to neki portal bučela ali pa oni portal zadrogiranca, ki si izmišljuje!!!
   Si tipična opravljiva baba, ki verjame vsaki čenči.

   • Osti jarej

    a misliš habsburžana Štefana, ki ga je v zadnjem času iz pozabe izbrskal šele Domagoj Margetić v svojih pogovorih na Youtubeu……a misliš,da janko nič ne ve o njem?!?

    • radames

     Ja, Štefan Korošec, član CK KPS in bivši veleposlanik v Španiji, če se ne motim.

     • Osti jarej

      ….gliha skupaj štriha…..da bi ne vedela desnica,kaj dela levica in obratno…dej,dej….svojim vnukom to trobi….ampak morajo biti še zeeelooo frišni….tam tri mesece stari

  • mapu

   Si zgrešil portal……?

   • Osti jarej

    …ali pa ti?

   • Olga_10

    On je dežurni udbaš…

    • Osti jarej

     …buhteljček

  • Morala

   Če imajo izobrazbo in če so sposobni, zakaj pa ne!? Pokaži s prstom še na ostale in ne samo na SDS. Jaz bi tudi pomagala svojemu otroku!!

   • Osti jarej

    ..potem naj ne vpijejo o korupciji,nepotizmu,raznih družinskih in političnih vezeh,ki to omogočajo vsej eliti……enostavno:ne kažejo naj s prstom na druge,ampak naj najprej pred svojim pragom pometejo

  • Olga_10

   Mislite Kučanovi hčerki? Pa Masleševega sina?……

  • rabbit

   A niso poslanci Tomc, Zver in Šulin poslanci SDS to so politične funkcije, a misliš, a bodo zaposlili SD ljudi. Saj Tanja Fajon je pa svojega ljubčka zaposlila.

 • radames

  Pod županovo okrilje sodi tudi Plečnikov stadion za Bežigradom. Najbrž ne bo nikoli obnovljen, ker se vseskozi išče na taužente izgovorov in izmišljanj.
  Gre pa tu za nekaj drugega. Plečnik je stadion projektiral za telovadno društvo Orel že letan 1925. Zaradi politike in raznih peripetij je gradnja obstala. Potem so ga začeli pripravljati za Evharistični kongres leta 1935. Nenazadnje so na njem prisegli slovenski domobranci leta 1944.
  Z obnovo pa se zavlačuje. Zadaj se skriva prefinjen namen: brisanje slovenskega zgodovinskega spomina. Tu pravzaprav niso domobranci tako važni, kot so važni Orli in Evharistični kongres. To je iz narodovega spomina treba zbrisati, saj se vendar gradi džamija!!!
  Klika, ki zdaj vodi glavno mesto države, je – tako kot KPS – uzurpirala Ljubljano za svoje namene: izbrisati pristni duh Ljubljane in ga pretvoriti v neko maso brez zgodovine z namenom ustvarjati novo, neevropsko zgodovino mesta.
  Novodobni zločinci z roko v roki delajo s potomci zločincev, ki so se z nedolžno krvjo zavihteli na oblast in davili lasten narod.

  • borko

   v nulo,,,

  • Luiggi

   Ce si punca,si spremeni nick v “radadam”!!!!

  • rabbit

   A misliš resno, da Pečečnik hoče obnoviti Plečnikov stadion malo morgen on hoče, da propade in da na tem mestu zgradi bloke, ki bi bili namenjeni trgu ne pa en stadion s katerim ima same stroške. Koliko na mesec Mestna občina Ljubljana doda, da Stožice ne propadejo pa deset tisoč evrov.

 • Osti jarej

  …da se v tej državi dogajajo taki primeri in take stvari,je kriva izključno in samo politika ,s politikanti,ki so jo pripeljali do statusa mafijske države…..tega avgijevega hleva ne očisti niti atomska bomba,kaj šele lustracija….zavozili ste,fantje….vsi,kompletno…pa ne včeraj

  • borko

   policija in sodstvo je tukaj največ kriva

  • učko

   Politiki-politikanti, skorumpirani birokrati, skorumpirani sodniki, … itd. so itak samo hlapčki Udbo mafijskega režima. Kdor ni ubogljiv, ga pa zaprejo !

 • mapu

  Sama ciganarija na kupu…..

 • Zima prihaja
 • hm

  Od Jankovića mati je Slovenka, tudi njegova žena Marija je Slovenka. A mu Slovenki ( mati in žena) nič ne svetujeta kako naj pravilno ravna v biznisu?

 • Oregon

  no, sam oni so prvora<zredni, tako da to ne bo noben problem. Večji problem je, ko pride moja plačat račun za pogrebne stroške, in jo celo preskenirajo kje je dobila 350 evrov. Dokler bomo imeli komuniste na vladi, bo žal tako.

  • Osti jarej

   ..in ,ko jih ne bo,ne bo nič drugače….kajti tudi oni,ki kakor niso komunisti,so prefarbani komunisti….iz rdeče v belo ,vsi pa v črno

 • Kai Adrian Takashi

  Brez panike,saj bo sodišče vse ovrglo,nje!

 • hm

  vsi ki so v politiki ( župani, poslanci v parlamentu), uživajo v razkošju, ki ga imajo na račun lačnih in brezposelnih državljanov!!!!!!!!!

  • Olga_10

   Samo Kučan v ilegali živi v “revcini” in uvaža tujerodne divjake?

   • MA DAJ NO

    KOKOŠ non stop udarjaš po predsedniku Kučanu Milanu, ki je tudi Slovenec, je svoboden človek. On ni kot američani, on nikogar ne bombardira nikjer. SRAM NAJ TE BO KOKOŠ, ker non stop pljuvaš po tem starem človeku, ki ima pravico do miru.

    • tramal

     Bandit kučan nikoli ni bil slovenec .On je pol srbin pol madžar. in prasec da ni večjega.

   • Luiggi

    Štefka si pa od ust odteguje in jim kuha čajček….

    Torej isto kot Jovanka,kad si je kupila vilu u Svajcarskoj od kucnih ustedjevina,hahahahahaha

    • wtr

     sram naj te bo, poglej si to faco, pejt se umit.

  • borko

   ne čisto vsi

 • Vera

  Enkrat bodo prišli ti tajkunski tovariši na mino , ko ne bo več botra . Potem jih ne bo nihče več kril in branil !

 • marker

  Kaj pa nam morete, sta zapela….

 • Lilika

  Dačić poje Erdoganu pesem v Turščini, glave v Ćele – kuli se pa sučejo okrog. Tako, da mislim, da napol Srb Janković…

  • !

   res je, POLITIKI OD JUGA DO SEVERA so se prodali Sorošu.

 • Luiggi

  Kdaj boste slovenceljni spoznali,da se ta srpska druzina Jankovic direktno norca dela iz vas in se vam v gobce posmehuje.Zakaj gobce?Zato,ker kot vidim samo gobcater,ne naredite pa nic nada ,zero nula,minus=popgubljenje za vas od cefurjev!!!

  • veš da aha

   Haha…. Hilda, Bavčar, Šrot in ostala slo ” ekipa” v slo bankah in podjetjih,, so več denarja nakradli kot marsikdo……..Sicer pa je Jankovića rodila Slovenka, oženil je Slovenko Marijo Vintar.

   • Kosobrin

    Virant!

    • .

     Ma Virant je še najmanjši problem…BANKIRJI, SLOVENSKO ZDRASTVO ITD…TAM SO PROBLEMI, KORUPCIJA

     • Kosobrin

      Ne, mislim, da se je žena prej pisala Virant. Kaj Virant, on je poštenjak!

   • milanček

    njegova mati je navaden gnoj od človeka, če ne veš , vprašaj , se pozanimaj!

    • rabbit

     Ja Zoki žleht po mami Ivanki ni ji ime Marija.

   • tramal

    Slovenskih prostitutk imaš polno po sloveniji.

 • Kosobrin

  Še sami vpleteni ne vedo, kdo pije, kdo plača, tako kolobocijo imajo!

 • res hecno

  Medtem pa amerikanarji še naprej uničujejo domove na bližnjem vzhodu in nam podtikajo migracijo.

  • tramal

   In med tem ko amerikanci še vedno delajo red na bljižnem vzhodu se tebi psihično zdravje močno poslabšuje.

 • DJURO SUMAR

  Moram priznati, da tegale članka nisem prebral, ker me družina Janković popolnoma nič ne zanima. Če bi bil Ljubljančan pa bi ga volil, ker je on edini, ki je kaj postoril v Ljubljani.

  • kar je res, je res

   Ljubljano je postavil iz dna na znano evropsko mesto kjer je vse več turistov, ki si Ljubljano želijo ogledati.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Ah, ne verjemi propagandi in medijem.

   • tramal

    Bedak.Od kar je vojna v arabiji imajo vsa evropska mesta in države ,veliko večji obiskLjubljano pač hodijo gledat ,da vidijo kako izgleda še zadnje komunistično mesto v evropi.

  • Kosobrin

   Saj bo dal za klobaso in zenf za 1. maj in potem bo zopet vse tako, kot je bilo …

   • !

    mafija v državi je ogromna….in ima tud sloveska imena.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Tudi to je res.

   • učko

    Za to pa je tako, ko se glupava raja da podkupit z eno klobaso in zenfom. Ta drugo klobaso dobi pa u r’t, pa se tega še zaveda ne, kolk so nategnen !

   • DJURO SUMAR

    Ne maraš klobase in zemfa?

    • Kosobrin

     Maram, če sam kupim! Ne od kradljivcev!

     • DJURO SUMAR

      Tudi jaz, ampak mora biti kranjska, dobro zašpiljena. Najboljše so od Košakov.

  • kar je res, je res

   najboljši župan do zdaj, če gledamo samo na to kako pelje Ljubljano.

   • učko

    kolk je blo dnarja vrženga v to in pokradenga. Sicer pa Zoki sam prizna, da ne dela nič, ker ima za vse “najboljšo ekipo”. Oni predlagajo, kje naj bi se denar porabil in tudi najamejo črnce, da to nardijo, Zoki sam še svoje pokasira. Butli jedni !!!!!

   • macon

    Ko boste spregledali, bo prepozno. Takrat boste samo še jokali in stokali.

   • AlternativaZaSlovenijo

    V bankrot in pogubo. Ljubljana je bulana in to tako, kot še nikoli ni bila.

   • Oregon

    Ljubljančani, vam vedno 10 let za ostalimi potyegne. Že videno

   • rabbit

    A dajano vsa ljubljanska javna podjetja z izjemo Žal, Tržnice kamor spada tudi mestno redarstvo imajo milijonsko izgubo, samo Snaga 7 milijonov.

  • milanček

   cepec, si čefur?

   • .

    ti si v resnici albanc.

   • ………………

    Milan je srbohrvaško ime.

   • DJURO SUMAR

    Saj niti tega ne veš, kaj pomeni čefur.

  • traktor

   Misliš, edini, ki je res veliko ukradel.

  • tramal

   Srbine ,vtakni si to srbijansko mafijsko družino v rit .Glede na to da si buzarant imaš sigurno dost veliko za vso družino.

  • Oregon

   pa a si ti čist nor???? Si kdaj slišal za besedo vest?? Nisi

   • DJURO SUMAR

    Imam čisto vest, če pa sem nor, je norih v Ljubljani zelo zelo veliko.

  • rabbit

   Kaj pa je postoril za Ljubljano. En kup pufov, da jih še pravnuki ne bodo sposobni odplačati, največja gradbena jama, ki je požrla 160 plus 30 milijonov kreditov, ki jih je plačal vsak državljan Republike Slovenije, umazana, popackana in zanemarjena Ljubljana. Sedaj dela z evropskimi sredstvi komunalne vode iz tujih občin,ki se bodo stekale v Ljubljano, kar po najbolj rodovitnih poljih, od 1000 lastnikov ima dva podpisa, dobil pa je gradbeno dovoljeno le kako. Baraba Jankovićć za mene ni naredil prav nič pa sem Ljubljančanka, Ljubljano je naredil za kin srbsko ter ostalo mafijo.

 • dejstva

  SLO zdravstvo propada, SLO banke imajo motna posla, SLO podjetniki ne izplačujejo prispevkov in plač, korupcija POVSOD.

 • milanček

  V Sloveniji je prevzela oblast jugo mafija s čefurjem jankovićem na čelu, tudi bivša UDBA z drugim čefurjem, kućanom nima več kaj dosti za “pričat”, vse se vrti okoli jugo mafije in cigana jankovića, ki diktira tudi tožilsvu in sodstvu! Mal se zamislite Slovenci, a ste res tako prtegnjeni, da ne vidite za kaj se gre?

  • učko

   Ja, glupavi Zlovenčki so tolk neumni! Predvsem pa Zlovenke, k’ res misl’jo, da je Zoki neki pravi jebač, pa je kup balkanskega govna.

  • Marijan Maček

   V Sloveniji je prevzela oblast jugo mafija s čefurjem jankovićem na čelu….., ki je sicer slovenske matere sin!

 • neny

  kočijaž in kočija brez kolesnic.

 • Valter BraniSlav
  • tramal

   Ne ,ker ta srbijanska familija vodi udbo.

  • Rožle

   Se mi je kr zdel, da si ti glih iz tega Kurnika uletu ..

 • AlternativaZaSlovenijo

  A ste prijavili policiji? Če niste, je vse skupaj prazno nabijanje.

  • antimur

   Ti si pa res trot, da ga ni. Prijav je toliko, da jih vsi mafijaši ne premorejo toliko, toda kaj, ko ene se založijo, druge izgubijo, ostale pa enostavno zbrišejo.

  • Oregon

   tud to ne bo koristlo, nekje se bo že ustavilo, nič bat

 • Jani Čuk

  To,kar se jim tu očita je samo 1/57 umazanih poslov g. Mafijakovica in njegove družine. Nekateri ga ob tem,da smo mu davkoplačevalci poklonili 16 milijonov evrov,mizite na obe očesi. Vem ne a imate tako oprane možgane,a ste tolk tupi,da ne vidite te svinjarije,te umazane mafijske družine.

  • Novakec1

   Ni vsaka svinjarija kaznivo dejanje(družina cmerar)

  • macon

   Forumski komunajzarji modro molčijo….

 • Poštenje velja

  Kaj nam pa morejo morejo morejo….

 • tomven

  Odgovor enak prejšnemu de, sam to bom reku de…

  • macon

   Nje nje nje….

 • garfi

  iĆ leviĆ

 • tramal

  Sebina mladiča so že zaprli do smrti,sedaj je na vrsti ta srbo banditska družina.

 • Rožle

  Sestanki za zaprtimi vrati …ala Janković —
  **************
  Jure Janković:
  “Daj, ubij tega!’…
  https://www.youtube.com/watch?v=rStOfju1Mkk

  • macon

   Ja, novinarju Financ Jaki Elikanu, je pogrozil sinček Jurček. Režimski mediji se niso prav nič zgražali, novinar je kmalu potem izgubil službo. Verjetno zato, ker je precej pisal o Jankovićih. Službo je izgubil tudi Stanislav Kovač, ki je pisal ekonomske članke o komunajzarski ekonomiji in jih redno podkrepil z grafi in tujimi primerjalnimi podatki.

   Finance so potem postale vsegliharski finančni zabavnik. Legendaren je uvodnik zabite urednice z naslovom Hočem črnca, ko so horde stotisočev tacale skozi Slovenijo proti severu.

   • anzek

    Forum financ je bil pred pred Simono na najvišjem nivoju za SLO razmere. Tudi sam sem kar pogosto pisal, vsaj en članek na dan. Več kot očitno so iz Murgelstana intervenirali, veliko forumašev blokirali brez kakšnega tehtnega razloga in forum je zapustila večina “mojih prijateljev”, seveda tudi sam.
    Vsebina časnika kot tudi forum Financ me sedaj spominja na pogrebno slovesnost!!

    • Soave

     Tudi jaz sem rada brala. Komentirala pa nisem.
     Če človek pomisli, kako komunjare načrtno uničujejo desne medije, se lahko le prime za glavo. In mi ? Takoj nasedemo pa še sami pljuvamo po njih. Morali bi se zavedati, da je krtitika vedno dobrodošla. Ampak, kakšna kritika ?

    • Soave

     Kje pa ste anzek ? Pogrešamo vas. Saj potrebujemo naše borce !!

 • Janez

  PA?

  KAKO JE TO ?
  Z
  ENAKO OBVEZO DO
  PLAČEVANJA PO ZAKONIH PREDPISANIH – DAVKOV ?
  Za
  vse enako.
  Jaosebno sem teden dni nazaj kot nebogat penzionist !
  Plačal
  Cca
  700 evrov
  – neznižanega davka (zemljiiški id. davki) v celoti. Brez pardona. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.s.
  PA KAKO JE TO – JAVNO TRANSPARENTNO – SPLOH UREJENO?
  S
  – kontrolo DURSA NAD OBVETZAMI DAVČNIH ZAVEZANCEV.
  IN?
  – KAKO Z JAVNO KONTROLO , DA DURS RES OBRAVNAVA VSE DAVČNE ZAVEZANCE ENAKO ?
  Da
  ne “gleda skozi prste” nekaterim?
  Drugi pa moramo. In tudi plačamo. Vse predpisane davke, redno in v celoti.

 • Valter BraniSlav

  Jankovic – amater.
  Zakaj ni mene najel, mi placal 1%… jaz bi mu denar opral tako da ga se bog ne bi nasel….
  No takole je ce pustil stvar amaterjem… Opecejo se.
  Ce hocete skriti denar pred davkarijo se oglasite pri meni.

  • učko

   On je ta posel zaupal svojim sinkotom. Nekaj morata delat, pa se kaj naučit!

   • Valter BraniSlav

    Amater je zaupal denar dvema amaterjema namesto da bi najel mene ali mojega starejsega sina
    Na koncu bo placal 30x visjo kazen kot bi bila moja marza.
    PRAVI BALKANEC!!!

 • Rožle

  “odgovor enak prejšnjemu ” ..

 • mona lisa

  Lahko še ne vem koliko ovadb za Jankoviče pa se jim ne bo nič zgodilo ker so prvo prvo razredni.

  • sloustava

   Ne, Mona lisa, ne, ce bos volila desno opcijo. Tega, tebe, mene, javnosti, pa se Jankovic bolj boji kot hudic kriza. Ko enkrat pride na dan vsa smrdljiva rabota tega samooklicanega managerja ( pa vemo, da je bil politicno nastavljen preko Ropa na celo Mercatorja in ga zapustil v pufih!!), bodo padale domine kot okostnjaki. Taki tipi bodo imeli dve moznosti: ali vrnitve denarja ali dozivljenski zapor. Kaj trenutno dela? Isto kot vedno: ukvarja se z zemljisci, njih preprodajo, odkupi, CCD tereni, smetisci, ..JA, to dela, OPPN in OPN so njegova domena. In Ljubljana, okolica pa, mah, “ ko jeb…okolico”….,de! Dokler ga bodo bedniki volili, toliko casa bo haral s svojimi pamzi po volivcih. In pod crto: prav ima, ce ste nori volivci tako ali bedni ali pokvarjeni.

 • Oregon

  tile so vam pa spustli krvi, Ljubljančani. Mi ostali sam plačujemo zraven, da se zajebavajo in zagonjavajo stoptisoče evrov kot mi stotake

  • Marijan Maček

   Če si pazljivo prebral ni v članku nikjer omenjena v zvezi s transakcijami MO Ljubljana, sumljivi posli so se izvajal menda celo na Hrvaškem. Kako torej lahko sklepaš, da nam je spustil krvi in morate podeželani plačevati kaj plačevati.
   Sicer pa vsi, ki imate toliko proti prestolnici, čemu potem v desettisočih, menda jih je dnevnih prišlekov preko 100.000 rinete v to leglo mafijansko?

 • domovina mili dom

  Mafijci se nam v ksiht režijo. Kaj nam pa morete, dokler imamo sodstvo v svojih rokah, sodimo poštenim.

 • sloustava

  Samo smrt je dejstvo, je sigurnost! Vse ostalo se obraca in vrne. Tudi Kucan-Golobic-Roter-Jankoviceve rabote se bodo. Ko bo na oblasti ljudstvo, torej tisti, ki zivimo z in v Sloveniji. Takrat se ne bo sodilo postenim, pac pa lopovom 1. klase. Volivec, se ves svoj dolg? Pojdi in voli demokracijo in sojenje lopovom!

 • Oregon

  noben ne rine tja, mi se na široko izogibamo. Ne da se mi v prvi prestavi vozit pol življenja, pa 25 minut porabit za 2 križišča, pa parkirišča iskat ko kura po gnoju, pa na obnvoznici stat pa telefonirat itd. Jaz imam pred bajto točno za 12 avtov prostora, pol hektarja svoje zemlje, mini letališče za modelčke, 20 arov pire, sadovnjak, tako da Ljubljano pogrešam kot predlanski sneg na Machu Picchu

  • valentin

   Ljubljano naj obdajo z žico in uvedejo prepustnice za izhod in vhod.
   Jaz je ne potrebujem.

 • Primož Kvaternik

  K mu bomo zbrisali ta nasmeh iz njegovega butastega obraza, bom pa odprl šampanjec…prišel bo trenutek ko bodo take barabe končno dobile svoje zasluženo mesto na Dobu…

 • Franc Popndekl

  Teh dveh kretenov organsko ne morem videti. Režala se bosta najbrž tudi tedaj, ko bosta kaznovana za svoja nedela v stilu Črne Roke.

 • Meho

  Ste pa res nesramni. Onadva sta vesela, ker je Jurček izdelal maturo, pa še izpit za traktor se mu obeta.
  .

  • Pezde

   Jurćek ga še danes pije, ker je pred leti izdelal maturo (z “malo pomoči”).

 • Darth Vader

  meni se smilite vsi tisti slovenci, ki ste jankoviču dal glas na katerihkoli volitvah……še bolj se mi pa smilite tisti, ki ste z njim poslovali za širćek i kusur v slogu pravih ponižnih slovenceljnev, katerih dušo&telo kupiš za par jurjov evrov pa mal bolj nov avto…..tisti se mi smilite, ker ste vi tista ološ, ki gifta slovenijo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!