Evropska komisarka odločna, da ne bo pristala na izigravanje Cerajeve vlade glede neprodaje NLB

Evropska komisarka Margrethe Vestager (Foto: STA)

Medtem ko se je Cerarjeva vlada odločila, da ne proda največje državne banke NLB, ki še vedno ostaja v rokah države, je iz odgovora evropske komisarke razvidno, da Evropska komisija sploh ne razmišlja o tem, da se del NLB ne bo prodal, temveč o tem, kako in kdaj bo Slovenija izpolnila zaveze. Komisarka je odločna, da je treba prodati 75 odstotkov, če hoče banka dolgoročno preživeti.

Evropska komisarka za konkurenco Margrethe Vestager je odgovarjala Milanu Zveru, vodji slovenske delegacije EPP v Evropskem parlamentu, na njegovo pismo komisarki okrog prodaje NLB, in del odgovora se glasi: “Komisija in slovenski organi so v stalnih pogovorih, kako se Slovenija namerava držati pravil glede odločitve o državni pomoči. Predvsem prodaja 75-odstotnega deleža banke je v NLB pomembna zaveza za zagotovitev dolgoročne sposobnosti preživetja banke, na podlagi katere je komisija leta 2013 odobrila znatno državno pomoč NLB.”

Po mnenju Cerarjeve vlade gre za dejavnik tveganja, ki bi lahko močno znižal ceno banke
Iz odgovora Vestagerjeve je razvidno, da v Evropski komisiji razmišljajo le o tem, kako in kdaj bo Slovenija izpolnila zaveze, ki jih je dala Evropski komisiji, da je ta leta 2013 sploh odobrila državno pomoč NLB in ne o tem, ali jih bo izpolnila ali ne.

Dr. Milan Zver, poslanec v Evropskem parlamentu.

NLB, ki bi jo morali Cerarjevi po dogovoru z Evropsko komisijo že zdavnaj prodati, še vedno ostaja v rokah države. Vlada, ki nadzoruje več kot 40 odstotkov slovenskega bančnega sektorja, bi morala letos prodati 50 odstotkov lastništva NLB in dodatnih 25 odstotkov v letu 2018, v zameno za odobritev pomoči Evropske komisije leta 2013, kar je preprečilo veliko bančno krizo v državi. Maja letos je Evropska komisija odobrila načrt prodaje 50 odstotkov lastništva banke, septembra pa je vlada napovedala, da je sploh ne bo prodala. Vlada Mira Cerarja se je odločila, da ne proda polovice NLB in kot glavni razlog navedla odprte tožbe hrvaških bank zaradi nerešenih vprašanj nekdanje Ljubljanske banke. Po mnenju vlade gre za dejavnik tveganja, ki bi lahko močno znižal doseženo ceno za banko.

Evropska komisija ne bo pristala na izigravanje slovenske vlade
Torej v Evropski komisiji ne bodo pristali na ideje Cerarjeve vlade, da NLB ne bi prodali in ne bodo pristali na poskuse izigravanja naše vlade. Odgovor komisarke je velikanska klofuta Cerarju, kot tudi Vraničarjevi – čeprav je komisarka članica ALDE, skupine liberalcev, kamor spadata tudi Cerar in Vraničarjeva, njuna beseda pa v Bruslju očitno nima nobene teže. Komisarka je odločna, da je treba prodati 75 odstotkov, če hoče ta banka dolgoročno preživeti.

Foto: sta

Evropa je po aferi pranja denarja spoznala, da je nevarno, če so slovenske banke v državni lasti, saj je vpliv leve politike na bančni sistem prevelik. Številni znani slovenski ekonomisti, s katerimi smo na to temo govorili v preteklih mesecih, menijo, da je NLB pravzaprav bankomat slovenske levice, zato ga nikoli ni imela namena prodati in je zgolj zavajala vodilne v Evropski uniji.

Doroteja Šoštarič

 • radames

  Tudi v tem primeru bo slovenska mafija v vladi posegla po spremembi ustave ali pa po spremembi zakonov. Rdeča mafija dobro ve, da NLB ne sme prodati. S tem bi izginil mafijski bankomat, na dan pa bi prišla komaj verjetna kriminalna dejanja rdeče mafije, ki ji je zločin v krvi (na slovenskih tleh) že vse od leta 1941. Táko je pač “naravno pravo”, kakor je zinil veleumni mafijec Brlez, v prostem času tudi predsednik državnega zbora.

  • Karmen

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • rrrrr

   Ne samo afriške, tudi slovenska državna mafija ima več virov financiranja. Ukinitev NLB/NKBM/Abanka serekeš avtomata bodo nadomestile provizije pri gradnji metroja Koper Divača ter špedicija pri pretovoru trde droge v Luki Koper, kjer v okviru javno-zasebnega partnerstva med slovensko policijo in F21 d.o.o., že načrtujeta sodobno opremljen terminal za vso centralno Evropo.
   Ampak bistveni nadomestek bančnega izpada bodo zagotovili prijatelji iz ruske in katarske mafije s svojim vložkom v infrastrukturo. Prvi bodo zgradili pomorsko oporišče ob Črnem jezeru na Pohorju, drugi pa 3500 tunelov pod Karavankami.

 • francelj3

  Če bo Evropska komisija še naprej vztrajala, se bo začelo iz dimnikov na Trgu revolucije kaditi, ker bodo rdeči bratje začeli sežigati vso dokumentacijo banke od medvojnega časa naprej.

 • AlojzZ

  Preje bo EU razpadla, kot bodo rdeči in njihovi mladiči prodali NLB.

 • Krtača 20

  Kaj sem rekel. Ne bojo odstopil od zaveze….. kera zaveza pa je to hehe, stara al nova? Se prav je slabo če je banka v državnih rokah, je pa dobro če je v EU državnih rokah. Tud tko se da ovce krast ja…. Jaz vem da tem eu židom nebi več dal piškavega oreha. Za vsak slučaj bi jih še na par kreditih našponal. Tist njihov kredit je itak samo šest nul na kompu pa enter, nima nobene vrednosti. Ampak na podlagi te nevrednosti oni potem dobijo realno vrednost. Dejmo že spregledat njihovo pokvarjeno igro.

  • učko

   Mi, slovenski davkoplačevalci, ne mislimo več plačevat sanacije od kučanove bande pokradenih bank. Kdor koli bo privatiziral NLB, bo boljši gospodar od Udbo-mafije !

   • Krtača 20

    To ti misliš. Tista sanacija je bila posledica janševe tajkunizacije itd. Ta je zajebu Slo tolk da si mislt ne mormo kolk.

    • učko

     Zajebala je narava tvoj mali mozak, da si tut misl’t ne mor’š kolk !

     • Krtača 20

      Resnica boli. Ta največ tajkunčkov ki so zdaj po arestih je proizvedel in uspešno zasužnjil narod. Bravo Janša. Pr men nebi več vidu druzga kot modro nebo čez rešetke.

     • učko

      Jest bi pa kučanovo mafijo kar nataknu kot Drakula !

     • Steiermark

      saj z vampirji je potrebno tako opraviti, sicer se ponovno dvignejo iz objema matilde….

    • Steiermark

     bedak!

    • FORT WORTH

     Po tvoji logiki je Jansa odobril kredite rdecim kradljivim tajkunom ??!!
     Tajkuni so pa v glavnem vsi iz foruma 21.
     (:-DDDD ti imas pa dobro logiko.
     Nekaj takega, kot Novakova, ko je mislila, da ce se bo zblizala s Kucanom ji bo ta omogocil zmago na predsedniskih volitvah…hehehe

 • učko

  Udbo mafija ne da svojih bankomatov iz rok zahodnim lastnikom. Za to pa rada naseljuje tujce v tej deželi in s tem daje življenjski prostor tukaj nekompatibilnim primitivcem z bližnjega in daljnjega vhoda in Afrike. In vi, glupavi Zlovenci in čefurji, ste tolk glupavi, da to golazen podpirate na volitvah !??!!!!!!!!!!!!! V parlamentu ima ta golazen namreč ustavno 2/3 večino. Za to pozivam vse rdečkarske svinje, predvsem take kot spodaj tale krtačnik, da ne hodite več na volitve volit’ svoje golazni !!!!!!!!!!!!

  • Krtača 20

   Probajva drugače. Kaj pa če bi zahodnjaki tkole za gešenk dal kak njihov bankomat pod pretvezo slabega poslovanja in nesposobnosti? Se ne bo zgodilo. Bi bla prej vojska na cesti.

   • učko

    Čigava vojska bi bla na cesti? Nato bi branil kakšne lopove? Ja, sem pa prepričan, da vojna tukaj bo, samo še vprašanje par nekaj časa, mogoče par let. Se že veselim!

   • Karmen

    Na žalost ne morem napisati drugače – večje budale kot si ti, še nisem srečala. ČE BI IMEL VSAJ MALO PAMETI IN BI ZNAL LOGIČNO RAZMIŠLJATI, BI HITRO UGOTOVIL, DA JE V AVSTRIJI VSE BOLJŠE KOT PRI NAS, PA SMO BILI PO PRVI SVETOVNI VOJNI ENAKO RAZVITI. ONI NISO NIKOLI IMELI KOMUNIZMA IN UDBOMAFIJE, MI PA IMAMO VSE TO ŠE DANES. KOLIKO DOBIŠ PLAČANO, DA TROSIŠ TRAPARIJE TU GOR?

    • Krtača 20

     Jest ti drugač ne znam napisat kot: če bi imel na razpolago take finančne vzvode, take mogotce kot jih imajo v Avstriji in Švici, bi bila tudi pri nas taka situacija. Zakaj pa misliš da je Švica pa Avstrija vedno izvzeta iz vseh hudih konfliktov? Zato ker imajo mogotci tam svoj sedež, svoje imetje, svoj vpliv. Ne bojo oni tolkli po svoji ritki. Mi smo pa poslušne ovčke ki jim lezemo v rit za drobtince in razprodajamo svoje imetje za bakšiš. Smejijo se nam v faco. Še posebej janši.

     • Steiermark

      krtača, dobro so ti skrtačili tiste, za lešnik velike možgane!

 • totex39

  Upam, da bodo strajali in zadušijo to komunistično mafijsko leglo v NLB.

  • Janko Gedlička

   Upanje umre zadnje. Preveč so jim že popuščali.

 • Krtača 20

  Ljudem nekaj osnovnih dejstev ni jasnih. Včasih so Evropo osvajali z noži in meči, potem so prišli s tanki in avioni, danes pa z udarcem po tipki enter na nekem kompu. Cilj je isti, sredstva so druga.

  • Steiermark

   uničujejo jo pa še vedno enoinisti, turški hlapci in revolucionarji! Banda ušiva!

   • Krtača 20

    Ma ne ga srat no. Poglej kaj je nardila cerkev ko je prišlo do vračila imetja. Takoj so slučajno vse potopl in slučajno vse dal rotchildom. Pa slučajno je janša en kup tajkunčkov naredu pa slučajno so propadl pa slučajno je šel denar spet nekam v nemške ipd roke. Čist slučajno. Ne mi lapat neki. Zdaj ko mormo kao sanirat banke (še en nateg, kot islandci jih nebi smeli) in ko kidamo gnoj za gnoji, so pa še tolk pokvarjeni da s prstom kažejo na gnoj ki so ga SAMI zakuhal in obtožujejo. Sam za v arest so. Pa kuglo na nogo, pa nikdar več izhoda.

    • Franc Šink

     Vse si omenil,samo komunistov ne!

     • Krtača 20

      Matr pa kučana pa udbo sem izpustil.

    • Steiermark

     Maš pa že hude znake napredujoče psihoze, da že pri belem dnevu bledeš o nekih “nemcih”, ki so se polastili slovenskega imetja. Ali tvoj kučan in ostala jugobalkanska komunistična svojat spada med “nemce”, so se turški konjušari “naturalizirali” v Nemce? Ni za opazit, ker imajo, še vedno, manire balkansko turške….

 • tarantela

  Poljaki se upirajo, Madžari se upirajo, nastala je Višegrajska skupina, samo mi naj bi bili poslušni cucki?
  Enkrat se bo EU sesula, mi bomo pa še bolj v riti, kot smo.

  • Steiermark

   Ti si poslušni cucek, ko primerjaš, čemu se Poljaki in Madžari upirajo! Če ne veš za kaj gre, nehaj gobezdat in trosit svoje neumnosti! Madžari in Poljaki so se dobro uprli komunistom, pri nas pa jih še , zaradi takšnih bedakov, kot si ti, naprej puščamo, na mestih, od koder nas uničujejo, ropajo, ter nam še naprej vlačijo v deželo svoje isisovske brate, katerim podarjajo status nekoga, ki jim ne pripada in ki znaša 5 x toliko, kot penzija ubogega, po 40 letih zgaranega delavca! Komunistični mafijski samodržci in spreminjevalci ustave, ko jim kaj ne gre po godu, dobro vejo, da prihaja njihov konec, posebaj z odprodajo bank – odvzemom bančnih kartic za bankomat za mafijsko komunistično združbo! Zato so si tudi na hitro zamislili “2. tir”, od koder so, preden je bilo sploh potrjeno, že izčrpali več sto milionov evrov! Vidiš, to je slika tvojih rdečih mafijskih cuckov, katerim upam, da so končno in dokončno (z prodajo bank – slovenskih, ki jih filamo Slovenci, z denarjem) posegli in pozvali k odvzemu njihovih bančnih kartic….. Saj crknili nebodo takoj in od lakote, za to so poskrbeli s svojim kratkonogim mafijskim botrom, ki je ob osamosvojitvi prispeval za 100 miliardno olajšanje Slovenije, ter denar deponiral na skritih računih, s katerih se še vedno napajajo naši oblastniki – mafijci!

   • Karmen

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • domovina mili dom

    Bolje nisi mogel tem rdečim gumpecom razložiti. Bravo.

   • FORT WORTH

    ++

   • rrrrr

    Steiermark, res odlično. Ampak zakaj kar z bombo argumentov nad ubogo bolhico. Tarantelčka je srečna že, če dobi majceno brčico v prismuknjeno ritkico..Pa sej pol kr sama gre, a veš….

  • Krtača 20

   ….da nadaljujem. Angleži so ušli, nemška vlada je padla, diktatura v Španiji….

  • Poštenje velja

   In takrat bos zasluzil 100 eur.
   Enjoy balkan.

   • Krtača 20

    Boli me za cifro. Če bo kavica pet centov pa kila kruha 4cente.

  • Franc Šink

   Ti to komaj čakaš.

  • učko

   V rit nas spravlja lopovluk Udbo-mafije! EU finančne inštitucije in EU sodišča samo bdijo nad tem, da ta škoda, ki jo povzročajo komunistični zločinci, ni še večja !

  • FORT WORTH

   Bosna se je ze davno sesedla.
   Gor jo drzi samo EU s svojimi financnimi inekcijami.

 • Franc Šink

  Saj se jim ne gre za banko.Gre se jim samo, kako bi prikrili vse kaj je v ozadju.V bistvu ta banka že davno ni vredna nič.To oni dobro vedo.

 • althar

  Kljub temu, da je Brusel (zazdaj še) ničvredna levičarska greznica, je še vedno daleč, daleč pred našo udbomafijsko rdečo greznico, kar se tiče svobode.

 • Krtača 20

  Vidim da desni ste res kot neki fanatični odvisniki. Vidite da vam zdravilo ne pomaga, še več, močno vam škoduje, a ga hočete še več in še več in še več. Skratka, če mislite da je to rešitev vaših težav, ste fajn v zmoti.

  • montyamp

   NLB-PRALNICO in HANZIKURBENHAUS PIJANIH PISUNOV , bo treba sfukat .
   Masleša je reku , da je treba sfukat .

   • Steiermark

    samo do sedaj so samo hanziji jugoprovenjence rdečega srbskega tipa, nas “sfu…….” in se še niso utrudili…… Zato, ljudje dragi, potrebno bo opraviti s to golaznijo, na način kmečkih uporov – z vilami, motikami in krampi, po njihovih smrdljivih in plesnivih beticah!

 • učko

  Jest bi ta rdečim fašistom prepovedal vse, tut to, da majo denar v žepu. Kogar bi dobil z denarjem v žepu, ki sigurno ni zaslužen ampak ukraden, bi biu tepen in zaprt !!!!

 • Darth Vader

  kje so kokice…..tole bo zabavno :D samo še čakam, da rehabilitirajo največjega borca za delavske pravice Semoliča, da bo šel branit ogrožena politično-dodeljena delovna mesta v NLB :)

 • Krtača 20

  Naj lepo ECB najprej prepiše nazaj slovensko imetje, ki so jim ga naše vrle vlade kar prepisale, pa gremo nazaj na tolar. Mal več inflacije bo nimaš kej ampak ljudje bojo imel takoj dost dela. Kmetom je treba porihtat nazaj celotno verigo ki jo je EU total zjebala, isto je s cerkvenjadjo, nazaj za turne zapret, gozdarsko in lesno verigo nazaj postavt, industrijo zalaufat, nafto pa plin začet pumpat (zdaj nas prepričujejo da se ne splača in ni, pa je), zakaj se geotermalna voda ne izkorišča pa je po celi Slo? Dej, slab mi je že od te EU propagande.

  • Steiermark

   ti skrtačeni idiot idi kar na jugo dinar! Ne trudi se toliko okrog “zalaufanja” industrije, zapiranja “cerkvenjadi” za turn (po slovensko se ne reče : zapreti za turn ampak, kvečjemu v turn!….. Najprej se nauči slovenščine, da neboš izpadel idiot že z prvim napisanim stavkom……

   • Krtača 20

    A un ta glavn del si pa kar spregledal da smo prepisal slo imetje na ECB? Če ne verjameš, pogodba je na spletu. Rop stoletja ampa to ne smeš trobezljat. Poslušna janševa oprana ovčka mora sam pljuvat po resnici. Glede cerkvenjadi, en mesec nazaj bi jim pustu pet metrov štrika da lahko cegle na streh zamenjajo. Zdej bi jih dal pa za turn u turn na turn kamor češ pa čist nč več! Katolibani….

  • učko

   Kwa si ti spet zmešal, ECB s slovenskim imetjem, ki so ga domnevno neke vlade prepisovale….., dej se pejt mal pregledat, ker se ti blede, lahko da je melanom pa to …. !

   • Krtača 20

    Poglej si pogodbo. Je na spletu. V zameno za tako opevane evrčke, smo državno imetje prepisal na ECB. In še več, kot je preiskovalna komisija pokazala, ECB je nedotakljiv, medtem ko ECB lahko vpogleda v druge banke. To je neizpodbitno dejstvo na katerega se je že pred časom opozarjalo. In v Sloveniji se je pokazalo da je res.

    • učko

     hahaha, kakšni “močni” argumenti, bla, bla, bla

     • Krtača 20

      Najprej preber pogodbo. Čisto in neizpodbitno dejstvo. Ga ni na svetu da bi jo lahko zanikal. Ker obstaja.

  • Olga_10

   Svojo “resnici” lahko prodajate samo v Butalah! Tako kot NOB!

 • mona lisa

  Molzne krave nočejo prodat.

 • domovina mili dom

  Evropski levičarji so za balkansko slovenske skrajni desničarji, to se je treba zavedati.
  Zakaj se komunisti upirajo prodaji državnih firm? Ker jih privatizacija odplakne, kot penicilin sifilis.
  Prav fletno je opazovati levičarje. Si mislite kako pozitivno navijajo za Višegrajsko skupino, kadar se le ta upira EU.
  Ko so Višegrajski podpisali in dali podporo obsodbi komunizma in sami prepovedali komuniste, so pljuvali po Višegrajskih.

  • Krtača 20

   In to je za tebe dolgoročna rešitev? Maščevanje da boš odstavil ene dve res barabi? Kaj pa pol? Pol pa mi nemoteno krademo dalje? Matr si plitek.

   • domovina mili dom

    Kakšno maščevanje, prosim, razloži.

    • Krtača 20

     To boš ti napisal v nadaljevanju. Torej to je zate rešitev?

     • domovina mili dom

      Potem le ostani na tem portali, da boš izvedel kar tvoji zamolčijo. Pa veliko klikov prosim. Novi dviguješ gledanost.

     • Krtača 20

      Če ne bi blo takih, ste desne ovce že zdavnej v prepadu…

     • domovina mili dom

      To si tudi komunisti želite, pa smo k sreči vašo namero spregledali .

     • Krtača 20

      Ti blizu nis da bi spregledal.

     • KIKI

      Uf, kakšna vzvišena doktrina! Prava Ruska!

  • Steiermark

   Komunistični sifilis se je že tako razširil in je v visokem stadiju, zato dvomim, da obstaja še “penicilin”, ki bi ga pozdravil….. najverjetneje bo potrebno “bolnika” evtanazirati, da bo umrl skupaj s svojo težko ozdravljivo in napredovano boleznijo – rdečim balkanskim jugosrbskim sifilisom!

   • domovina mili dom

    Imunski sistem je totalno na psu. Bo treba kri zamenjat s svežo gensko čisto…..

    • Steiermark

     ne vem, če bo kaj pomagalo, ker kot vemo, sifilis v napredovanih fazah povzroči norost oz. zblaznelost in ta se je že prijela veliko naši slovenskih državljanov, kar dokazujejo ob volitvah!

 • montyamp

  Problem je v tem :
  Med WW2 je prišla s klanjem na oblast , milo rečeno unterhund golazen , stalinistična glistavost .
  NKVD kominternovski maturantje so pod Stalinovo taktirko uničili Slovenijo , deželo ki se je nekoč lahko primerjala z Avstrijo .
  No , njihovi otroci so pa vsi kumrovški šnelkurs geniji .
  Banditi po bankah , krivosodju , medijih , banditstvo se je zažrlo v državo kot rak v telo .
  Kandelabri čakajo , murglosrbi so prvi na vrsti , prvi bo seveda žvepleni halbmadžar .

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, žalostna, vendar, čista resnica!

  • KIKI

   Kandelabre smo imeli že ob osamosvojitve, nismo pa
   imeli “jajc”, da omenjene barabe spravimo nanje!

 • Krtača 20

  Mamo pokvarjene politike ki delajo za lastno korist. In imamo take politike ki se v tej zmešnjavi vsaj trudijo za Slovenijo. V prvo skupino hudo pokvarjenih pa definitivno sodi Janša. Pa pustmo zdaj levo, desno. Janša je tud komunajzer če smo že na tem. Komunajzer ki hod v cerkev, taki so odpadek odpadka.

  • domovina mili dom

   Tvoja logika:”pustimo zdaj leve pa desne”, še sape nisi izpustil ,pa omenjaš g. Janšo.
   Zakaj ne omenjaš glavnega krivca za zlo v Sloveniji kučana, rigelnika, pavčka, bavcona,tajnikarja, mencingerja, gasparija………
   Vse kar napletaš o g. Janši ne zdrži vode, ne po pravni ne po Božji, ne po zdravi logiki.
   Je pa res, kadar komunist prdne, vpije in kaže na druga, da prikrije od kod smrad.

  • Janez

   Krtača,samo vprašam,a drugače si pa zdrav.?

   • Krtača 20

    Ne skrbi zame. Raj se brigaj za svoje zdravje.

  • KIKI

   Ja mucica krtačka, saj se tvoj Kučan & ostala vladna banda že 26 let sprenevedajo
   s svojimi zamrznjenimi partijskimi knjižicami ! Mislim, da so tovariši zamrznili tudi
   svoje bedne možgane! ..

   • Krtača 20

    Ja kakec, eni so šli v penzjon, drugi bi pa še mal kradl. Pa iz istga legla so. Kar Janška vpraš. Še dons v cerkvi mol za komunizem.

   • karpelec

    Ne, ne, pred volitvami so vedno odmrznjeni, da jim slučajno kdo ne ukrade stolček.

 • if

  Cerar je mehek v vsakem pomenu te besede, zato je vztrajanje Evropska komisarka v interesu demokratična RS.
  Cerar, ustavni pravoklepar, in krimnalno mafijsko ozadje RS, ki ga je nastavilo na položaj predsenika vlade, morata dobiti knock-out udarec!

  • domovina mili dom

   BMZ ga je imenoval ključavničar.

   • KIKI

    Zakaj ga je pa povišal za 3 intelektualne razrede? Ključavničar
    je časten poklic, kaj častnega pa je na Cerarju?

    • domovina mili dom

     Je angleška kraljica, ko je gostila NKVD ključavničarja izjavila:” če je on ključavničar, je ona tramvaj”. Tudi ona ni verjela.

 • Olga_10

  NLB prodati takoj, pa čeprav za 1 evro!

  • France

   Tudi za desetkrat višjo ceno kupim TAKOJ !!!

   • domovina mili dom

    Prodaj karamboliran, pa še po možnosti ukraden avto za ceno novega. Dobiš gajbo pira znamko po izbiri.

  • KIKI

   Tudi za 50 centov bi šlo! Bančnike pa v areste!

   • Krtača 20

    Uni ki kupujejo so tud bančniki. A njih tudi?

 • Franjo Trojner

  Cerar in njegovi Slovenijo vse bolj tišijo Rusiji v objem, kar je velik mednarodni politični škandal problem, ker jim ljudstvo za tak zasuk ni dalo mandata. Postaja nevarno, v Sloveniji imamo velik problem, Cerar hoče postati, kot je bil Tito, tiran. Leva Cerarjeva vlada/koalicija je spoznala, da lahko brez vsakih posledic zanjo krši ustavo, vso zakonodajo in pravila. Ta drobcen, bledoličen, cincajoč, neodločen, nikoli dozorel osebek, ki se je s prevaro in pomočjo stricev in tet iz ozadja in njihovih servilnih medijev povzpel na oblast se je zavedel svoje politične moči in pričel v maniri pravega absuluta resno ogrožati demokracijo v naši državi. Ta neposreden, odkrit napad na demokracijo Cerarju omogoča 1 milijon pasivnih volilcev, ki se volitev ne udeležuje in servilni mediji, ki za dobro plačilo gledajo vstran in molčijo. Tudi zaskrbljujoče razmere v naši okolici, ko se pred našimi očmi dejansko razpada krščanska EU in s tem vse vrednote in načela, ki so jo v zgodovini naredile v vseh ozirih razvito, veliko, mogočno in miru in blagostanja polno nam doma v Sloveniji ne gredo v prid. Vedno bolj suveren tiran Cerar je začutil, prepoznal razkroj načel in totalno zmedo institucij EU, kar je takoj izkoristil in mu omogoča utrjevanje oblasti doma v Sloveniji. Od tod ta njegova smelost in vztrajanje pri nenehnih kršitvah same SLOVENSKE ustave in zakonov, ki iz nje izhajajo, kakor tudi vehamentno kršenje vse zakonodaje EU in podpisanih zavez in sporazumov. Cerar je dejansko izgubil nadzor nad lastnim razumom, on je dejansko postal tak, kot Tito, postal je narcisoiden nastopač, ki mu je mar samo za lastno veličino in brezmejno oblast. Slovenija se z rdečim levim tiranom Cerarjem in njegovo levo vlado/koalicijo dejansko vrača nazaj v totalitarne čase, ki so bili polni najhujših kršitev vseh človekovih pravic in svoboščin in je bila pravna država sredstvo za grobo obračunavanje z drugače mislečimi. In točno to se danes dogaja, Cerar in njegova rdeča falanga zavestno krši ustavo, zakone in pravila, da obračunava z drugače mislečimi iz katerih načrtno dela drugorazredne državljane. Takšno Cerarjevo nezakonito, neustavno, nelegalno, neetično in nemoralno načrtno izključevanje velikega dela drugorazrednega prebivalsva bo v naši državi v bodočnosti zagotovo privedlo, do konfliktov neslutenih razsežnosti. Od teh dosedanjih kršitev ustave in izigravanja zakonodaje, do ukinitve demokratičnih volitev in s tem demokracije je samo majhen korak, Cetarjeva koalicija mora to samo izglasovati v DZ in smo tam, kot smo pred letom 1991 že bili.
  Vladanje je umetnost ohranjanja ravnovesja med pravičnim in nepravičnim, med bogatimi in revnimi itd., ko se ta naravna ravnovesja iz teh ali onih razlogov porušijo nastane kaos, ki praviloma preraste v manjše krajše ali dolgotrajne večje obrožene spopade, ki trajajo tako dolgo dokler se ne doseže nek nov konsenz, dogovor in se sprejemljiva ravnovesja ponovno ne vzpostavijo. Le kje na poti v kaos se nahajamo mi vsi pa ocenite sami, sam mislim, da smo nevarno blizu stanja kaos. Kaj torej sledi?

 • neny

  Še to bi prodali, potem smo res popolnoma ob vse. Nikoli se jim ne more odplačat glavnice, ker ne folgaš odplačevat obresti. To so največji lopovi, ki bodo uničili svet res je na kompu in z nulami.

  • xtc

   pravilno to je treba prodati takoj in za vsako ceno in to 80%,davkoplačevalci pa bodo rešeni še enega bremens-resda utegne biti trenutno izguba ,a dalljneročno zagotovo pozitivno,daj bo konec pokrivanja bančnih lukenj v imenu partijsko nacionalnega interesa.
   Ja dragi levi kolega,nič ne pomaga morali se boste posloviti od tistega s čim ste vzdrževali omrežje in oblast.

   • neny

    tud članka ne morem prebrat, ker mi gre na bruhanje. Za tistih par fičnikov pomoči, nas hočejo izropat.

    • KIKI

     Kdo nas že ropa? Vzemi si dopust in naštej vse barabe iz NLB
     z “komitenti” vred! Ne pozabi na pranja denarja in poklonjene
     kredite tovarišem zveličavnim!

    • xtc

     Tu se strinjam EU bi morala takrat namesto sanalcije in pomoči zahtevati stečaj in zaprtje NLB ter odprodajo terjjatev tujim bankam.

   • France

    Torej je treba VSEM, ki so delali škodo davkoplačevalcem, odvzeti lastnino in jo prodati tujcem. Kaj pa v primeru Zvon2? Odvzeti RKC kakih 20 cerkva, jih prodati islamski skupnosti, pa v njih naredi mošeje, iz izkupička pa poravnati dolgove Zvona2? Ali pa narediti JAVNO prodajo 75% delnic NLB d.d., ki jih lahko kupi vsak, ki ima denar. Tako tuji, kot domači vlagatelji. Zakaj bi dali enemu 75%, če se lahko delnice proda na delniškem trgu? A ja, to smo že videli pri NKBM d.d. ki je naredila to, pa so spet ogoljufali kupce.

    • Krtača 20

     Proti kazinoju ne moreš zmagat. Oni postavljajo pravila….

     • France

      Bom delal na spremembi pravil

    • xtc

     Treba je odvzeti lastnino tistim ,ki so upravljali banko in tistim,ki so bili politični botri teh upravljalcev in nadzornih svetov treba pa je začeti v Murgljah in napreje-vemo kdo od osamosvojitve naprej obvladuje večino bančništva-levica torej krivcev nebo težko najti.

     • France

      Upraviteljem bo težko kaj odvzeti, razen če jim dokažeš namen oškodovanja lastnine, NS pa z lahkoto, saj po zakonu o d.d. člani NS odgovarjajo z vsem svojim premoženjem. Samo tega ni še nikoli nihče zahteval, pa ne vem zakaj? Vrana vrani neizkljuje oči, kenede?

     • xtc

      Leva levi nikoli.

     • France

      Vrana je vrana, naj bo leva ali desna, iste sorte tiči letajo skupaj.

    • MižekFiga

     Kdaj bomo prodajali Stožice in še kakšen hotel pod peto familije Janković?
     IN
     Formulo za prodajo NLB so si izmislili murglski komunisti!

     • France

      Stožice so prodane, provizija je pobrana. Slovenija nima pravic posegati v lastnino Slovencev na hrvaškem ozemlju, torej mora biti za Mercator enako. Formulo pa so si izmislili kupci, ki dajo denar. Zahtevajmo javno objavo prodaje 75% delnic NLB d.d. pa bomo videli, kdo od slovenskih investitorjev je pripravljen investirati?

 • terminalar

  Gospa Margareta, prosim, če pohitite. Do kdaj bomo še polnili ta komunistični bankomat?

  • Krtača 20

   Seveda, ti bi rajš švabskega a ne? Je boljša provizija. Narod se naj pa tako in tako jebe….

   • sprehajalec

    tebi se jebe krtača za narod, ko si filaš žepe iz bankomata “naših”. narod imaš pa zato, da ga nafila.

    • Krtača 20

     Dej šetač laži men razjasni kdaj na svetu je banka naredila nekaj materialnega? Recimo postavla šolo? Je? Si kje videl kakega bančnega uslužbenca nosit cegle? Si? Banka je samo vzvod. Njen cilj bi moral bit, biti v službi naroda in NE narod v službo banki. Komprende?Ljudje so tisti ki delajo in to banka dobro ve. Brez ljudi banka crkne.

     • sprehajalec

      Banka financira materialno, to je njena vloga. Financira izvajalca, da postavi šolo za naročnika.

      V razmerah, ko se to financiranje izvaja mimo bančnih zakonitosti pokritij in garancij kreditov, in mimo navad in običajev, ki veljajo v svetu. In se to izvaja na principih dviga telefona lokalnega mogočneža, potem banka ne igra več vloge banke ampak bankomata.

      in sedaj se ta Bankomat potrebuje za nameravani projekt drugega tira, zato tako kričanje socialističnih slovenceljnov. S teboj na čelu.

     • xtc

      Bedak.
      Banka ni v službi ljudi,je podjetje z denarjem in je podvrženo tržni logiki,no ko si že……………………… komprende?

   • xtc

    Men je vseeno čigav je bankomat,samo da miga ni treba filat in sanirat.

  • domovina mili dom

   Komunisti rabijo bankomat do volitev. Če zmagajo, bodo bankomat uporabljali do naslednjih volitev .In tako naprej.
   Dokler butast narod ne dobi po pičk*.

   • terminalar

    Seveda, enostavno in jasno kot beli dan. Kdor ima nlb, ta dobi volitve.

    • Krtača 20

     Seveda, ko žabi odrežeš noge, postane gluha LOL. Pejd še mal cukr v police zlagat.

 • xtc

  Banko je nujno prodati takoj,ne le zaradi njene dolgoročne vzdržnosti ampak tudi političnih aspektov,saj mora banka dobiti zasebnega lastnika,ki ni vezan na politiko in ima upravljalsko znanje in interes ne kot ,če je lastnik država,kjer banka služi političnim interesom in preko nje obvladovanja gospodarstva in podjetij,v korist ene politične opcije.
  Nadalje je treba banko prodati tudi zaradi tega ,ker z sumljivimi krediti predvsem levo politično pravovernim zagotavlja uničevanje konkurence in obrževanje nad vodo in lastninjenje na nič.
  Nadalje mora banka iti tudi v prodajo zato,ker se preko nje posredno financira država in preko nje izdajajo neke garancije in ker država,ki je največji lastnik NLB preko le te vzdržuje sama sebe(levico) na oblasti tako ,da odkupuje zakladne menice in ostale papirje ,ki jih država izdaja in s tem vzdržuje JS in javno porabo,ter penzije,po znatno višjih cenah,kot bi jih država morala ponuditi na realnem trgu,ali po domače država od same sebe odkupuje precej manj vredne papirje po višjih cenah v tujini pa prikazuje ,da to počne podjetnje,ki pač z državo nima nič,čeprav je v državni lasti.
  V resnici pa gre za blef saj bo nato oboje ob zlomu zopet padlo na pleča davkoplačevalcev,saj NLB prisilno pod političnim pritiskom financira ekonomsko nevzdržen sistem in levico na vladi,dolgoročno pa grozi gospodarskki kolaps tako države kot banke,ki jo bo zopet hotela leva politika reševati na račun državljanov in Bruslja.
  Povedano še drugače zasebni lastnik NLB ,bo pokazal bistveno manj zanimanja za zadolžitvene papirje RS in država bo morala realno na proste trge,kjer zadeva ne bo več tako enostavna in dejansko se bo razkreilo kolikšen je dejanski dolg države,ki se sedaj skriva,z vsem tem pa pridejo tudi spremenjeni pogojiza zadolžitev in seveda razpad levega omrežja in posledično tudi levice iz vlade,kajti,kreditni “cash flow” se utegne znatno zmanjšati in razgaliti vso bedo Slovenije.

  • neny

   to n res…

   in kaj je res?

   NLB, ki bi jo morali Cerarjevi po dogovoru z Evropsko komisijo že zdavnaj prodati, še vedno ostaja v rokah države. Vlada, ki nadzoruje več kot 40 odstotkov slovenskega bančnega sektorja, bi morala letos prodati 50 odstotkov lastništva NLB in dodatnih 25 odstotkov v letu 2018, v zameno za odobritev pomoči Evropske komisije leta 2013, kar je preprečilo veliko bančno krizo v državi

   • xtc

    Kaj ni res?
    Kar sem zapisal?
    A ti misliš da so v ECB in Bruslju idioti,da ne vedo ,da tako kot deluje NLB sedaj in vseskozi že ni vzdržna in da je pač zaveza zaveza,seveda so levaki mislili ,da bodo pobrali denar na obljube pa požvižgali no sedaj jih je doletela ura resnice in banka mora v PRODAJO TAKOJ. za dobro Slovenskih davkoplačevalcev in Slovenije.

    • neny

     po eni strani imaš prav, po drugi so pa lopovi nad lopovi… Kdo bo lastnik nove banke – kako to mislite?

     • xtc

      Lastnik bo najboljši ponudnik po skrbnem pregledu poslovanja,zadolženosti in tveganih posojilih itd.
      Zakaj država NE sme biti latnik banke?
      Zaradi tega,ker država svoje slabo poslovanje zakriva z preko subjekta katerega lastnik je.
      Ali po domače nesolventen lastnik ,daje garancijo subjektu,ki najema kredite z lastnika,ko se zadeva zalomi sledi gospodarski zlom države.
      Če je banka v zasebnih rokah bodisi še nekaj časa tvega z dajanjem kreditov ,a pod bistveno višjimi obrestmi ali pa oče več,torej prisili ekonomska logika državo k reformam,kar pa navadno vedno pomeni padec vlad in to vedno levih,ko zavozijo državo zaradi podkupovanja volilcev in vzdrževanja statusa Q ,ki levico ohranja na oblasti,nujni ukrepi pa se odlagajo,ker so nepopularni in odvračajo volilce in navadno jih morajo nato sprejemati desne vlade,na katere na to levaki kažejo s prstom ,da niso prijazni narodu.

     • neny

      Kaj niso reforme – dokapitalizacija? Ne vidim razlike med državnim in zasebnim bančništvom v smislu uravnoteženja financ, zato ni pametno banke prodat.

     • terminalar

      “Kaj niso reforme – dokapitalizacija?”

      Oh, moj bog, dobro povedano, ampak samo za tiste, ki so pri koritu.
      Državna lastnina (pri nas) = nikogaršnja lastnina

     • neny

      samo primer: pri ameriškem Fedu je zadeva enaka…Razlika je le v tem, da ne bi financirali tajkunov brez osnov za vračilo kredita.

     • xtc

      Ne mešaj FED in NLB ter ZDA in Slovenijo.

     • neny

      banke so banke.

     • terminalar

      haha

      p.s.
      A te lahko peljem na pol pice (če si ženskega spola)? Prav rad bi te spoznal.

     • neny

      jaz pa ne tebe.

     • xtc

      Dokapitalizacija je zate reforma?
      Se vidi ,da nimaš pojma in opletaš z ideologijo.
      Reforma je privatizacija,znižanje davkov,prispevkov,zmanjšanje JS ,znižnje plač tam,odpuščanje v njempoenostavitve zakonodaje ipd.
      Ne vidiš razlike,hja če ne obvladaš ekonomije res ne.
      Zaseben lastnik ne posoja vedno tvegano-sploh ,če je on lastnik ali so lastnik,navadno imajo za take primere ločene hedge sklade,ki se pečajo s tem in so ločeni od normalnega poslovanja,le ti poslujejo tudi bistveno drugače med tem ,ko pri državnem lastništvu odgovornosti pač ni -krivi smo vsi in zato se zgodba ponavlja v nedogled.
      Ko so ZDA zaprle kup bank,ki niso imele možnosti preživetja več so lastniki izgubili znatne vrednosti in premoženja,pri državni banki pač vse pokrije narod,vodilni pa po politični podpori ostanejo tam še napreje.

     • neny

      dokapitalitacija je dobra volja ljudi. Kakšna reforma, da ne slišim več o tem. :)

     • xtc

      Če je dobra volja potem naj dobro voljno zapišejo svoje premoženje na to banko in jamčijo zanje,kdor hoče to,ne pa siliti druge,ki tega nočemo.Zapisal pa sem ti kaj reforma SO.

 • MižekFiga

  Upajmo, da bo Cerar raje odstopil, kot prodal banko NLB skupaj z balkanskimi podružnicami, kjer je sedaj največ kriminalnega poslovanja. Tudi nekdanji Frankfurt je bil dovolj daleč za prikrito goljufivo poslovanje.

  • stajerc5

   Cerar BI odstopil samo, ce bi dobil komando iz Murglgrada, ampak, novo-nova stranka se ni cisto pripravljena in kamniti komedijant se tudi ne zna povedati en sam stavek na pamet! Bos ze moral pocakati na drugo leto…

 • sprehajalec

  Takole gre to v Socialistični republiki Slovenceljstan;

  Prva dokapitalizacija bančne luknje v NLB.

  – Socialistični Slovenceljni; gre vendar za naše žulje, naš denar. kaj nas bo švaba kupil? zakaj smo se pa borili? Ne splača se prodati, sedaj, ko se je toliko vložilo v banko.

  Druga dokapitalizacija bančne luknje v NLB.

  – Socialistični Slovenceljni; gre vendar za naše žulje, naš denar. kaj nas bo švaba kupil? zakaj smo se pa borili? Ne splača se prodati, sedaj, ko se je toliko vložilo v banko.

  Tretja dokapitalizacija bančne luknje v NLB.

  – Socialistični Slovenceljni; gre vendar za naše žulje, naš denar. kaj nas bo švaba kupil? zakaj smo se pa borili? Ne splača se prodati, sedaj, ko se je toliko vložilo v banko.

  Izgledi za prihodnost?

  Četrta dokapitalizacija bančne luknje v NLB.

  – Socialistični Slovenceljni; gre vendar za naše žulje, naš denar. kaj nas bo švaba
  kupil? zakaj smo se pa borili? Ne splača se prodati, sedaj, ko se je toliko vložilo v banko.

  Peta dokapitalizacija bančne luknje v NLB.

  – Socialistični Slovenceljni; gre vendar za naše žulje, naš denar. kaj nas bo švaba kupil? zakaj smo se pa borili? Ne splača se prodati, sedaj, ko se je toliko vložilo v banko.

  neverending story…

  • neny

   Ja pa kje je zdaj rešitev? Slovenski FED? Spet bo isto….oziroma slabše.

   • sprehajalec

    Daj ti pojasni neny, kaj je to FED. Obnašaš se kot pisec scenarija za državno proslavo….

    • rrrrr

     Ma, joooooj!

    • neny

     no pojasni ga: Da vidim, če veš.

     • sprehajalec

      nepravilni glagol feed. Past tense neny.

  • KAPIBARA

   Tako se je zagovarjalo tudi vlaganj v Stožice-katakombe

 • Aron

  Jao, kakšni lakaji ste. Že vrabci čivkajo, da je EU ujetnica banksterjev, zato je vsak upor proti njihovi plenilski politiki, ki je na kolena pripeljala Grčijo, legitimen. Škoda, ki jo je s priklanjanjem Bruslju in vabljenjem trojke naredil JJ, je skoraj neizmerljiva, lahko jo pa sedaj vsaj zaustavimo.

  • terminalar

   Tole najbrž piše v Suzy.

   • neny

    Grki so se uprli in zmagali za več deset milijard.

    • xtc

     Kaj so zmagali?
     Nič niso zmagali,delajo vse kot je naročeno,sicer negodujejo a nič ne pomaga,če zmanjka denarja bodo levake pobili.

     • neny

      veš da….haha

     • xtc

      Seveda,ker ni denarja za penzije,plače kaj šele socialo.

     • neny

      ni res.

     • xtc

      Grčija živi od dobre volje ostale EU ,drgač državljanska vojna.

     • neny

      prav imajo…

     • xtc

      Ja in levaki bi krasili veje oliv.

   • rubec

    Hehe

   • xtc

    Ne ,dama je našel štos Komunista,ki jih je shrabjeval njegov ata.

  • sprehajalec

   Troika je bila samo odložena Aron in nam ne gine, s to stopnjo zadolževanja in narodnogospodarskim primankljajem in prilagajanjem proračuna lobijem. Troika je bila odvrnjena samo zato, da sta se privat mafijski Probanka in Factor banka popucali pa da se je denar dal vanje, sposojen na davkoplačevalce in da se jih je lahko zaprlo brez kazenskih ovadb in zapora.

  • xtc

   Nehaj butl,preprosto bodo odvzelii licenco banki.To pa pomeni konec poslovanja.

 • ahnenpass

  A sploh obstaja kdo pri nas, ki ga NLB ni oropala? Iskreno dvomim, če ne plačujejo kake penale, vračajo pa hrvatom denar, ki ga slovenci nismo nikoli videli.

  Banka, ki ne služi denarja, preprosto ne more obstajati. Nemogoče, če pa je banka predvsem prostor kamor ljudje hranijo svoje prihranke, za kar moramo seveda plačati lastnikom. Banka ne ve kam bi z denarjem, zato ga tudi posoja, za kar zaračunavajo obresti in zaslužijo še več denarja. Vendar vsakdo ne more do kreditov, denar posodijo le posameznikom, ki morajo zanj zastaviti neko vrednost, ki vsaj trikrat presega kredit. Potem banka komaj čaka, da nekdo ne more vrniti kredita, ker lahko čez noč podvojijo posojene zneske in zaslužijo še veliko več denarja. Pa še denar dela denar, že samo s tem, da je, vsi ti kovanci in papirčki seveda nekaj stanejo, banka za promet s svojo valuto vedno pobere še nekaj drobiža zraven, že zato bo denarja jutri več kot ga je danes. Najbolj varne so nacionalne banke, kamor prispevamo vsi državljani, najprej lahko propademo mi, šele potem bi bankrotirala tudi naša banka, ko bi vsi Slovenci ostali brez vsega.

  Zdaj pa bi rad slišal ekonomskega genija, ki mi bo razložil kako lahko banka propade in zakaj je v interesu naroda, da je nima, s čim mislimo v prihodnje financirati velike projekte nacionalnega pomena, ki jih rabimo za normalno življenje, pa nam jih zagotovo ne bi financirali nobeni tuji kapitalisti, razen po skrajno visokih cenah in oderuških obrestih. Razmislimo, če bo država prodala banko in rabila potem kredit od tujine,bomo morali zastaviti trikrat večjo vrednost,ko ne bomo mogli več plačevati obresti in obrokov, nam bodo preprosto zarubili Slovenijo in jo prodali najboljšem ponudniku.
  Ne rečem, da jih ne bi bilo treba takoj dol zapret in jim vse pobrat, sprašujem se, če res ne znamo drugače reševati teh problemov kot, da vse razbijemo in damo napol zastonj benevolentnim tujcem, a res ne znamo bolje skrbeti za svojo skupno rit.

  • terminalar

   “velike projekte nacionalnega pomena”,… kaj je že to??

   • janez zorman

    KUPLJENE VOLITVE, so to !

    • karpelec

     …Šarčev avtobus.

  • baubau

   Komunizem in socializem sta brez tujcev storila točno to:vse ali pokradla ali razbila ali oboje hkrati.Če bi naše banke znale ali pravilneje rečeno hotele služiti Slovencem,bi to že desetletja dokazovale-namesto tega pa nas državne banke ropajo! Si mar vi sami pridelujete vso hrano ter izdelujete obleko in obutev?Samo v tem primeru so vaše trditve namreč vsaj malo logične-tako pa so le zavajajoče in utopične.

 • neny

  Naj odpišejo vse dolgove, amen. 0,0000001 odst na gemeral maso, nikjer se ne bo poznalo. Tudi jim ni za denar. :(

 • Janez

  Aleluja !
  KOMUNISTOM VODA V GRLO TEČE.
  KONEC BO NJIH TOTALITARNE OBLASTI.
  Morali se bodo spremeniti v običajne socialne strančice. Le preko Parlamenta. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  PRODAJA NLB IN TELEKOMA TUDI.
  PRAVIM SPOSOBNIM LASTNIKOM. Magari po ceni za kilo solate,
  Samo,
  DA NLB BANKA IN TELEKOM – NE BOSTA VEČ – IMELA SLABE “DRŽAVNE” V RESNICI PA “KOMUNISTIČNO KRADLJIVE FAKE-GOSPODARJE”

 • Igor Karlić

  Ta novica mi je polepšala dan. Moj komentar. https://youtu.be/IF_j_a-E97c

 • karpelec

  Po novem bo na prodaj 75% banke in celotna vlada. Kdo da več?

  • KAPIBARA

   Banko kupim, vlado pa šenkam naprej

   • karpelec

    …ko pa se prodaja v paketu.

    • stajerc5

     Samo pred bajto vrzt, pa jih bodo cigani vzel s sabo…

     • KAPIBARA

      Kupim komplet, podarim naprej..
      Za dele bi bla mogoče dobra- od glave navzdol

     • karpelec

      Bodi pozoren, nikoli ne veš kaj se v njihovi notranjosti skrva, da niti za dele ne bi bili dobri.

     • karpelec

      Veš cigani so izbirčni, bi jih pustili na cedilu.

 • bubamara

  LB in NLB sta financirali nastanek SLO elite; NLB je še danes glavni vir financiranja oligarhije. Dejanje Cerarjeve vlade, da raje plačajo kazen, kot izgubijo nadzor, pove koliko je NLB pomembna za najvišjo kasto.

  • neny

   Da boš imel neprimerno bolj izkoriščevalsko kasto evropskega formata, ki se bašejo z denarjem članic.

   • janez zorman

    Nekaj pobašejo, nekaj pa dajo tudi nazaj, saj je bilo kar nekaj EU projektov zaključenih. Večji problem je bil pod Yugovino, ko so v BG pobasali vse, vključno z carinami !

   • Igor Karlić

    A ti – vam kdo brani ustanoviti svojo banko. Zberite denar ter jo odkupite. Samo naj se v ustavo napiše, da ostali, ki nočemo sodelovati nismo dolžni plačevati za vaše rabote. Raje imam tujca, ki mi koristi, kot Slovenca ki mi krade denar.

    • neny

     pameten. Za tebe bi se tepli.

   • antimur

    Vse je bolje, kot da slovenskim državljanom ropa naš, skupen denar kučanistična banda. Daj pridite že enkrat k sebi omejenci in golazen, ki podpirate Kučana in njegovo podganjo zalego.

    • neny

     Pridruži se grškemu razmišljanju…. prav imajo.

     • stajerc5

      Seveda, manjka nam se samo leto, dve in bomo prav tako “uzivali” kot oni!

     • neny

      V Grčiji so vsi happy. Kramp, lopata to sraje ni za njih.

 • Osti jarej

  ..čaki,čaki……v mafijastanu imamo vlado,ki je odgovorna in pristojna…kakor koli že…..zakaj neki se tale debeloritnež vtika v prodajo banke?!?

 • bubamara

  Prodati za 1€ in s klavzulo, da nobena vlada ne sme nikoli povečati delež v banki nad 10%. Zdaj vsaj vemo koliko denarja smo zmetali v banko. Če ostane še naprej v rokah elit, je samo nebo meja za potrebne dokapitalizacije s strani davkoplačevalcev.

  • neny

   si v službi v Evropskem parlamentu?

   • xtc

    Ne le zdrava pamet je dovolj.

    • neny

     Ja ker ne razume.

     • xtc

      Težava si ti ne oni zgoraj.

 • khm_khm

  pa bodo imeli vse slovensko premozenje v rokah spet tujci, tako bodo tudi oni odlocali o nasi usodi /pa tudi, ce zveni levicarsko, tako to je; ce jih pa ne ubogas te pa doleti scenarij Venezuele – da se drzava zrusi sama vase pod ustreznimi pogoji sil iz tujine

  • antimur

   Samo bedak in kučanističen levi fašist lahko razmišlja tako plitko, da nisi slučajno Möderndorfer ali Bratušca, morda psihič Trček.

   • Osti jarej

    ..trček psihič??…ker pove resnico?…brez okraskov?…daleč najboljši parlamentarec je….upam,da bo toliko pameten in ustanovil lastno stranko

    • antimur

     Ki jo boste nedvomno podprli razgrajaški levifašisti in psihiči.

     • Osti jarej

      …nak…te so pobrale druge stranke…..desno fašistične klero psihopate, pa sds

  • Igor Karlić

   A trdiš, da nekdo, ki se je nažlompal kot kanta “tujega” piva Heiniken iz Laškega ter se je pijan zaletel z avtom v jarek ter pristal na invalidskemu vozičku. A je upravičeno, da ta nemarni voznik obsoja “hudobne” tujce, da so oni krivi njegove neumnosti?

   • Krtača 20

    Zdaj razmišlja da bi postopek ponovil. Toliko o pameti tega osebka.

  • bubamara

   Suverenost države je odvisna od zunanjega dolga države ne od lastništva raznih pravnih oseb. Suverenost je glede na našo zadolžitev zelo rizična. Tukaj se pa strinjam, da imajo tujci nadzor nad našo prihodnost preko finančnih skladov, ki posojajo denar za pokojnine, socialne transferje in plače v javnem sektorju.

   • neny

    JJ da vse nazaj.

  • sodnikisozločinci

   Tujci odločajo o nas že zdaj, preko marionetnega Cerarjevega režima narodnih izdajalcev, kateri pa nas pospešeno zadolžuje zato, da bodo imeli tujci glavno besedo tudi če se po čudežu kdaj zgodi, da izgubijo na volitvah.

 • Igor Karlić

  Pri takih zadevah se najbolje vidi, kdo v Sloveniji se najbolj boji tujcev. Levofašisti. ;)

 • neny

  grške pokojnine poglejte, Grčija, ki ima 300 milijard dolga, mi pa komaj eno desetino njihovega.

  http://cyprus-mail.com/2017/04/04/thousands-greek-pensioners-protest-cuts/

  • bubamara

   Koliko je zunanji dolg Slovenije ?

   • neny

    no koliko? :)

    • bubamara

     44.4B€ po podatkih Banke Slovenije. Še vedno pa vsako leto potrebujemo 2B€ za preživetje države.

     • neny

      no ja… malo.

     • bubamara

      Do 300 smo še daleč. Podobno razmišljajo profesorji na EF v LJ. Namesto, da bi dobiček usmerjali v razvoj, servisiramo kredite.

     • neny

      npr.

     • stajerc5

      Kaj se pa gres? Najprej se uci, nauci in sele potem pojdi na quiz!

     • neny

      si bil že kdaj na kakšnem? kvizu za napredne tehnologije?

     • stajerc5

      Ne bodi tecen, saj nisem jaz kriv, ce so ti Mladica zaprl do vecnosti…

     • xtc

      Tukaj ni garancij in prikritih dolgov ter seveda tega ,da nas je cca 1.9 kile Grkov pa 17.

 • neny

  vstanite v suženjstvo zakleti…naprej ne znam. :)

  • Osti jarej

   .hudirjevo aktualna….vedno bolj

   …vstanite v suženjstvo zakleti,
   ki jarem vas teži gorja.
   Zdaj pravda stara v borbi sveti
   vas kliče za prostost sveta.
   Ta svet krivičnosti razbijmo,
   do tal naj boj ga naš podre;
   nato svoj novi svet zgradimo,
   bili smo nič, bodimo vse!
   |: Že se ljudstvo je zbralo,
   v zadnjo borbo že hiti,
   da z internacionalo
   prostost si pribori. :|

   Nihče ne da nam odrešenja,
   ne carji, kralji in ne bog;
   osvoboditev iz trpljenja
   bo delo naših lastnih rok.
   Sami razbijmo jarem sužnji,
   ki tlači nas že tisoč let;
   zdaj kujte, bratje, kujte družni
   človeštvu boljši, lepši svet.

   Mi vse ustvarjamo na svetu,
   zato naj vse bo naša last;
   zato naj delavcu in kmetu
   pripada tudi vsa oblast.
   Ko vse lenuhe in tirane
   uniči naša trda pest,
   krivice bodo vse pregnane,
   svoboden rod vasi in mest.

   • neny

    dobra!

   • xtc

    Taki so v normalni držvi ali v arestu alipsihiatriji-samo za info.

    • Osti jarej

     ….seveda imaš izkušnje…

  • xtc

   No odidite v socializma svet gorja,dokler reši vas ne kapitalizm vas duhs…….

 • WatsonForus

  BRAVO – PRODAT RDEČI TOŠL !!

 • soc

  Eh, dragi moji, komisarka in EU se lahko še tako repenčita, izvršne moči v Slovenijo nimajo. Bo pač država Slovenija plačala lepo kazen.
  Z drugimi besedami, lastniki in uporabniki bankomata, rdeča sodrga na oblasti od 1945, bodo nadaljevali z uporabo po starem (“Država, to sem jaz”), nas bodo pa spet še enkrat okradli za svoje potrebe (Plačniki za državo, to smo mi).
  In ofce bebave slovenske jih bodo spet večinsko volile…

 • mapu

  Vsi, ki delajo v družbah, ki so v tujih rokah, imajo redne in višje dohodke, kot pa delavci, ki delajo v podjetjih, ki jih vodijo domači (pezdetje) so tudi izjeme, samo jih je zelo malo. Tuja podjetja se ne izogibajo plačilo davkov, prispevkov itd..
  Kaj pa večina domačih pezdetov, skoraj vsi imajo podjetja registrirana v tujini..
  Sami ne znamo voditi bank in pika. Dost mi je, da na vsake par let pokrivamo izgube bank.

 • Krtača 20

  Banka Slovenije je že vplačala del svojega vpisanega kapitala v kapital ECB, v skladu s členom 1 Sklepa ECB/2004/10 z dne 23. aprila 2004 o določitvi ukrepov, potrebnih za vplačilo kapitala Evropske centralne banke s strani nesodelujočih nacionalnih centralnih bank (5). Neporavnani znesek tako znaša 17 096 556,47 EUR, kar je razlika med zmnožkom vpisanega kapitala ECB (5 760 652 402,58 EUR) in ponderja Banke Slovenije v kapitalskem ključu (0,3194 %) ter že vplačanim deležem vpisanega kapitala s strani Banke Slovenije, pri čimer se upošteva razširitev kapitalskega ključa ECB zaradi vključitve centralnih bank Bulgarian National Bank in Banca Naţională a României v ESC

  Izvleček iz pogodbe, ko smo sprejeli evro valuto.

 • Hun

  prodat cim prej…zamerim Jansi, da mu ni bil priorij privatizirat vse banke, razlog, da mu ne zaupam in ga ne grem volt

  • Goran Hvala

   Enako…je pac mel prav tako koristi…zdej pa joka ker ni pr koritu…pa flanca o letu 45 raje kot o danasnjem casu..

   • borko

    nakladaš

    • Hun

     to je dejstvo…nakladajo pa teb kako bi se pid njegovo oblastjo cedil med in mleko…pravlice za naivne ovcice

    • Goran Hvala

     A ne vsi…

  • Olga_10

   Kdo pa mu je to preprečil? Tisti, ki jih volite! Levicarji!

   • Hun

    zakaj bi bil potem on se enkrat na oblasti in cuzal nas denar, ce nima nobene moci…naj pride druga desnosredinska stranka,..zdaj pa najCerar cuza premiersko placo sj jo prvi mandat in prav tako nima moci za drasticne spremembe…Jansa je ze iskoristil sanso

 • Pezde

  Edino pravilno, naj se proda. Dovolj nam je dokapitalizacij in kraj!!!

 • lokec

  Če bodo prodali banko jo bodo 25 let prepozno saj je že čisto obglodana.

  • Bozz

   ne banka, mi smo obglodani.

 • Janez

  BANKE
  NAJ BODO – NORMAL – VODENE OD BANČNO STROKOVNIH !
  NE
  PA POLITIČNIH LJUDI !
  TO
  NLB – PRODATI ČIMPREJ , SPOSOBNIM , NORMAL BANKIRJEM
  DA VODILNI
  V NJEJ NE POVZROČIJO
  ŠE VEČ ŠKODE. Nam varčevalcem in davkoplačevalcem.
  EX KP, ZK-JI
  NAJ SI USTANOVIJO KAR SVOJO LASTNO BANKO IZ NJIH LASTNIH ŽEPOV. L.r. Janez K. KOMENDA

 • sodnikisozločinci

  Za nas ne bo nič bolje, če jo prodajo. Z dokapitalizacijo so nas že oropali, zdaj pa gre le za to, kdo bo ta denar požrl, ali domači rdeči banditi, ali tisti, ki bo banko “kupil”.

 • Janez

  PREJLE !
  STAA NA “POŽARJEVI TV MEDIAS ! Oddaja W Faktor !
  Dr. Lahovnik in
  Dr. R. Pezdir dobro opozarjala na ” pasti ” možnega odkupa NLB ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Z prodajo NLB državljani tako ali tako ne bodo pridobili popolnoma nič niti imeli kakršne koli koristi.
  Cmera pa po ukazu podmukljene komunajzarske udbovske podgane”milana kurčana”zavlačuje z prodajo dokler mu ne preteče mandat,če se bo sploh do konca obdržal.
  Sporna je namreč zadeva pranja in kraja denarja katerega so pokradli.
  Ko bodo pa zapustili parlament se bo NLB prodala in nihče več ne bo nič spraševal niti raziskoval kriminala katerega je ta komunajzerka levaška vlada naredila.
  Tako je bilo vse do sedaj in tako bo tudi v bodoče kar je povsem jasno.

 • Grenze

  Kurbe rdeče prasci svetovni

 • Zgornji

  ZAME LB + NLB ŽE DOLGO NI NIČ VREDNA, ZATO SEM VSE SVOJE RAČUNE IN FIRMSKE RAČUNE SKENSLAL OD NLB, TER JIH PRESTAVIL NA DRUGE BANKE !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

 • Baldan Enkhbat

  Ahojte všetci!

  Volám sa Zaini, som zo Slovenska, som ženatý, hľadal som úprimnú úverovú spoločnosť za posledné 3 mesiace a to, čo som dostal, bolo veľa podvodu, vďaka ktorému som im dôveroval a nakoniec vzali všetko moje peniaze a ponechal som menej peňazí, stratil som všetku nádej, bol som zmätený a frustrovaný, stratil som svoju prácu a pre mňa bolo veľmi ťažké nakŕmiť svoju rodinu, nikdy som nechcela robiť nič, nepožičovala by som viac spoločnosti , a tak som sa pýtal, ako mi požičať peniaze priateľovi, povedal som mu všetko, čo sa stalo, a povedal, že mi môže pomôcť, že vedel, že úverová spoločnosť, ktorá by mi mohla pomôcť, že od nich dostal pôžičku, povedal ako som požiadať o pôžičku, urobil som to, čo mi povedal, spýtal som sa ho, nikdy som to neporušil áno, ale skúsil som to a bol som prekvapený, že som dostal úver do 24 hodín, neverím tomu, čo vidím, dnes som šťastný a bohatý a ďakujem Bohu, že takéto úverové spoločnosti stále existujú aj v podvodoch na všetkých miestach a sľubujem, že budem zdieľať dobré správy s ľuďmi zo slovenčiny, prosím, každému, kto potrebuje pôžičku, aby sa obrátil na Dante Paola, majiteľ Dante Družstva Pomocou e-mailu: [email protected], pre rýchly rozhovor sa môžete dostať na Dante cez Whatsapp: +393511067514 Nikdy nezlyhajú, ale zmeniť svoj život ako môj.

  Ďakujem

  Zaini

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!