Evropska poslanka Patricija Šulin v razpravi z Junckerjem: Evropska unija je ogrožena zaradi neenotnosti

Foto: sds, twitter

“Razprava o stanju v Evropski uniji je priložnost, da se oceni in ovrednoti delo evropskih institucij v preteklem letu, hkrati pa priložnost za pogled naprej. Evropski parlament kot edina evropska institucija, ki jo državljani izvolijo neposredno, je pravi kraj za razpravo o dosežkih ter o prihodnosti Evropske unije. Kraj, kjer moramo razpravljati tako o institucionalnih spremembah Evropske unije kakor tudi o reformah, ki med drugim vključujejo ukrepe proti terorizmu in nezakonitemu priseljevanju ter ukrepe za močno evropsko gospodarstvo, ki bo ustvarjalo nova delovna mesta. EU je temelj naše varnosti in blaginje. Mir pa je vedno ranljiv,” je ob robu razprave s predsednikom Evropske komisije Junckerjem o stanju v Evropski uniji dejala evropska poslanka Patricija Šulin.

Šulinova je poudarila, da se je v tem mandatu Evropske komisije kot zgodba o uspehu izkazal Evropski sklad za strateške naložbe, “ki je postal osrednji steber naložbenega načrta za Evropo in med drugim vplival na dvig gospodarske rasti v vseh državah članicah Evropske unije in na zmanjšanje brezposelnosti, predvsem med mladimi”. Evropska poslanka je spomnila tudi na dvig zaupanja državljanov v Evropsko unijo. “Po različnih krizah, ki smo jim bili priča v Evropi v preteklih letih, od brexita do migrantske krize, se je po upadu zaupanja v Evropsko unijo le-to v zadnjem času okrepilo in prvič po letu 1983 je po podatkih Eurobarometra kar 67 odstotkov državljanov Evropske unije prepričanih, da je njihova država s članstvom v EU pridobila,” je bila jasna Šulinova.

Po prepričanju Patricije Šulin še vedno ostaja odprto vprašanje boljše zaščite zunanjih meja, “za katero smo dosegli konsenz. Le z boljšo zaščito zunanjih meja bo tudi schengen ponovno v celoti zaživel brez kontrol na notranjih mejah. Potrebno bo tudi kadrovsko okrepiti kopensko in obalno stražo”

“Na načelni ravni pa v Evropski uniji še vedno ostaja odprto ključno vprašanje, in sicer, kako najti prave in učinkovite odgovore na izzive tudi oziroma predvsem takrat, ko obstajajo različni interesi med državami članicami. Evropska unija je najmočnejša in najučinkovitejša ravno takrat, ko je enotna. Populistom in tistim, ki so proti evropskemu projektu, neenotnost gre na roko, to pa ogroža obstoj Evropske unije,” je še dejala evropska poslanka Patricija Šulin.

J. G.

 • črnaovca

  In na koncu so sprejeli ukrepe proti Madžarski, to ste pozabili omeniti ali pa ne smete grajti Janezovga prijatelja.

  • rabbit

   S tem poročilom, si ti lahko rit obrišeš ker od tega nič ne bo samo še več Evropejcev bo drugo leto glasovalo za t.i. proti evropske stranke.

   • Slovenka

    Na evropskih volitvah maja naslednje leto bo Orban samo še pridobil. Bebci v EU mu delajo zastonj reklamo.

 • Vera

  EU nima pravega vodstva , predvsem ne ” evropska komisija ” z Juncknerjem na čelu. Upajmo, da bo leta 2019 pod novim vodstvom bolje in učinkoviteje .

  • samsara

   EU ima vodstvo, le da to ni tisto, ki se formalno predstavlja kot tako.

 • samsara

  Še en Druncker po Drunckerju in EU ne bo več isto kot je, ali pa je sploh ne bo več.
  Vprašanje je le, ali bodo odbskurni globalistični odločevalci uspeli ponovno instaliati svojega ničvrednega, izprijenega klovna, na čelo EU.
  Najbrž bi se zadeve hitreje izkristalizirale, če bodo globalisti nadaljevali v svojem stilu, v davno začrtani smeri.

 • Ana Job

  Eu ima vodstvo skrajnih levičarjev, ki jim predseduje soros in ne Druncker. Strici iz ozadja rajdajo Evropo, enako kot Slovenijo.

 • Mojca pokraculja

  Leporecje sulinove ne preseneca. Spominja na case ko je razpadala juga. Pa bodmo no prjatli, ne se kregat itd. Le kdo bo odigral “milosevica” to je zdaj vprašanje?!

  • Caesar

   Ne čujem dobro…

 • Jan Kovalski

  “Poročilo Sargentini” o Madžarski, glasovanje slovenskih EU poslancev:
  PROTI:
  vsi poslanci iz vrst SDS in Peterle
  ZA:
  Fajon, Vajgl, Šoltes
  VZDRŽAN:
  Bogovič

  Včeraj je bil tudi velik shod v Barceloni (cca 1 milijon ljudi, protestnikov).
  Za EU agresija španske vlade ne obstaja.

 • xaranid

  ︀wa︀︀t︀c︀h m︀y aug︀h︀t︀y h︀o︀me︀︀m︀ad︀e – p︀o︀r︀n︀ w︀i︀t︀h m︀y f︀r︀i︀en︀d︀s︀.
  ︀Se︀n︀d m︀e ︀s︀o︀me︀t︀h︀ing︀, I r︀e︀a︀d︀y t︀︀o ︀d︀a︀t︀e︀ ̩▶️ k︀︀s︀e︀n︀︀i︀y︀a︀.︀n︀a︀m︀e/︀︀i︀d︀9︀︀4︀4︀6︀9︀1

 • Olga2345

  Evropski parlament s Sorosovimi plačanci med poslanci, kot na primer Fajonova, ni evropski parlament, ampak horda skorumpirancev! Dokler ne bodo očistili Avgijega hleva in nagnali pijanega in skorumpiranega Junkerja, Evropa nima prihodnosti!

  • Valter BraniSlav

   Fajonova je izdajalka. Dobro vemo kako so koncali izdajalci maja 1945…

   • Tom Žnidarčič

    DOBILI SO REVOLUCIJO, KI JO ŠE DANES DRŽIJO V ROKAH!!!! Daj mi povej kdaj in kje je KPS povedala, da je revolucije konec!!!

    • Valter BraniSlav

     Mi smo povedali da je komunizem utopija…

  • Tom Žnidarčič

   A nismo Fajonovo izvolili Slovenci? Daj si privošči en persen! V demokraciji zmagajo tudi nasprotniki!

   • samotoje

    Kar pa ne pomeni, da Fajon ni Soroseva izpostava v evropskem parlamentu, goreča zagovornica ilegalnih vdorov invazivnih osebkov v državo in prepričana pripadnica zvezdofilnih hord. Normalen človek, torej realno razmišljujoč človek, Tanjo Fajon težko gleda v evropskem parlamentu, še težje pa posluša. In to tudi pove. Ob vsej škodi, ki jo je Sloveniji že naredila, res rabiš persen, ko jo zagledaš. Na koncu imaš prav, da nimaš prav.

   • KAPIBARA

    …Fajonovo izvolili Slovenci?
    Lažeš ! jest je nisem !

 • Amerikanc

  Države, ki so izkusile komunizem, se distancirajo od ponovnega podjarmljenja s strani islamistov in komunistov. Enkrat je bilo dovolj.

  • Tom Žnidarčič

   Edino Rusija in Slovenija nista razčistili s posledicami komunizma in zato je v teh dveh državah kaos! Vse države bivše ZZSR, so bile okupirane s strani Rusije in točno vedo, kaj je komunizem. Juga edina ni bila okupirana in razen Slovencev, nihče v ranjki jugi ne dvomi, da je bil komunizem slabši od nacizma! Izjema je Črna Gora, kjer je Đukanovič omogočal slovenskim banksterjem pranje denarja! Zanimivo pa da v zgodbah NLB MONTENEGRO NASTOPATA SAMO DVA ČLOVEKA; HAZABENT IN MARINIČ!!!

 • Djuro Sumar

  Na nakladanje v EU za medije, torej za rajo, ne dam nič, saj se vse odločitve sprejemajo za zaprtimi vrati.

 • sunday

  v neki realnosti eu že sedaj ni več, prav tako kot ni več slovenije, po teh vilitvah se zgodila katastrofa, ki nujno vodi v propad slovenije in eu, saj bodo ti podkupljivi uničevalci vladali v eu še eno leto – upam, da madžari in orban to leto vzdržijo in se še okrepijo ter še pridobijo kakšnega zaveznika med višegrajce !!!

  • Tom Žnidarčič

   Madžari naj začnejo pripravljat hunxit!!!! Sledijo naj jim še višegrajske države, pa bo morda koga srečala pamet!

 • pajac debeli

  komej čakam, da propade EU. Dons so sprejel article 13, tako, da bo se modeliral naš internet po modelu komunajzarske kitajske. Afrika ma bol prost internet od nasega. To Bruseljsko sranje mora iti.

  • shadow_bu

   daddy sargon

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!