Evropski poslanec Bogovič prejel nagrado na področju raziskav in inovacij

Foto: Twitter

Evropski poslanec Franc Bogovič (EPP/SLS) je bil v sredo na slovesnosti razglašen za enega od zmagovalcev natečaja za najboljše poslance leta 2018 MEP Awards, neuradno imenovanega tudi “bruseljski oskarji”. Podeljujejo jih v 18 kategorijah, Bogoviču pa je pripadel “oskar” za raziskave in inovacije.

Natečaj vsako leto organizira časnik The Parliament Magazine, zmagovalce v posameznih kategorijah pa je izbrala osemčlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali predstavniki nevladnih organizacij, evropskih institucij in gospodarstva. Nagrade so namenjene priznavanju uspešnega dela evropskih poslancev na različnih področjih dela, od digitalnih tehnologij, okolja in zaposlovanja do kmetijstva, gospodarstva, sociale, zaposlovanja, prava in zunanje politike.

Edini Slovenec med letošnjimi nominiranci, objavljenimi konec januarja, je bil Franc Bogovič, ki mu je na koncu tudi pripadla ena od nagrad. V kategoriji Raziskave in inovacije je bil sicer nominiran skupaj s poslankama Mario Spiraki (EPP) iz Grčije in Miapetro Kumpula-Natri (S&D) iz Finske.

Za manjši prepad med urbanimi in ruralnimi območji
Bogovič se je ob prejemu nagrade med drugim zahvalil predlagateljem njegove nominacije, konzorciju Bio-Based Industries Joint Undertaking (BBI JU), ki je prepoznalo njegova prizadevanja na področju novih tehnologij v kmetijstvu, pri promociji bio- in krožnega gospodarstva ter tudi pri odločenosti glede evropske pobude Pametne vasi, s katero bo EU skrbela za zmanjšanje razvojne vrzeli med urbanimi in ruralnimi območji v prihodnosti, poroča STA.

“Pametne vasi so obraz evropskih raziskav in razvoja, saj povezujejo številne evropske politike, od digitalnega enotnega trga do mobilnosti ter skupne kmetijske politike EU. Digitalizirana in modernizirana podeželska območja bodo ohranila poseljenost evropskega podeželja, izboljšala dostop prebivalcev podeželskih območij do storitev in s tem povečala njihovo kakovost življenja,” je v svojem nagovoru še izpostavil Bogovič.

C. Š.

 • RATATA

  Raziskovalni in inovativni izumitelj bogovič naj ostane kar v Brusliju in naj iz njega nardi pametno vas,
  da nas ne bo več tolk jebal u glavo.

 • stajerc5

  Zidan- najboljsi svinjerejec ever, ga bo frdirbu od fausije!

 • Lisjak

  Toliko genijev na enem kupu,mi se pa sekiramo za bodočnost Evrope.Od kod neki se jim jemlje?

 • MEFISTO

  Bogovič si deli tudi prvo nagrado za projekt uničenja SLS in za njeno trajno izločitev iz državnega zbora.

  Nagrado bo moral deliti s prejšnjimi predsedniki in z aktualnim pogrebnim predsednikom te zmedene stranke

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!