Evropski poslanec Milan Zver: Naj Unija reši naš (mejni) spor?

Foto: STA

Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, se je na svoj prvi obisk v tujino odpravil naravnost v Bruselj. To dejstvo je pohvalno in morda vsaj malo popravlja podobo naše zunanje politike, ki je bila v zadnjih letih bolj usmerjena vstran od evro-atlantskih integracij. Predsednik republike se je srečal s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom. Naslednji dan pa še z Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarjem Nata. Kot smo dan pred obiskom lahko izvedeli iz slovenskih mainstream medijev, je bil njegov namen v prvi vrsti lobiranje, da se Unija v mejnem sporu s Hrvaško postavi na “našo” stran.

Tudi, če pustimo ob strani paradoksalno dejstvo, da slovenska vlada hoče uveljaviti mejno razsodbo, ki je zanjo škodljiva (in logična posledica arbitražnega sporazuma), da je okužila sodni proces itd., se postavlja najbolj pristno ali bolje rečeno stvarno vprašanje, kako naj Evropska unija reši nekaj, kar bi morali sami; pravzaprav ne sami, ampak v strpnem in spoštljivem dialogu s sosedi Hrvati.

Juncker Pahorju povedal, da ostalih držav članic slovensko-hrvaški spor niti najmanj ne zanima
Predsednika Tusk in Juncker sicer lahko rečeta, da je treba spoštovati mednarodne pogodbe (kaj pa drugega?), kaj več od tega ne moreta in tudi ne smeta, kljub temu, da je bila Evropska komisija še kako vpletena v pripravo arbitražnega sporazuma. Njen predsednik je na skupni novinarski konferenci s slovenskim predsednikom celo “evropeiziral” ta problem in ga navezal na prihodnjo širitev Unije na Balkan. Lahko, da je sprejel tudi Pahorjevo prepričevanje, da sosednja država krši pravo Unije, celo lastno pogodbo o pristopu, katere sestavni del je tudi arbitražni sporazum. Toda vprašanje je, ali ima EU interes bolj intenzivno poseči v spor. Ne pozabimo, da je Juncker Pahorju povedal tudi, da ostalih držav članic slovensko-hrvaški spor niti najmanj ne zanima. Z drugimi besedami: niste “faktor”!

Morda si Pahorjeva prizadevanja na svojo “zastavo slave” kani obesiti aktualna vlada Mira Cerarja. Toda ponovno se moramo vprašati – kaj pa po lobiranju v Bruslju? Z verbalno podporo Junckerja ali Timmermansa ali Tuska naš obmejni spor ne bo rešen niti za milimeter! Še slabši učinek na reševanje odprtih vprašanj imajo grožnje slovenskega zunanjega ministra, ki bi najraje kar s “fračami” napadel hrvaško mornarico. Nemški mediji so poskus obrambe slovenskega morja s strani slovenske policije označili za grotesko. Kot smo lahko to videli na televiziji, je tako tudi bilo.

Torej, nihče – niti Unija – ne more namesto hrvaških in slovenskih oblasti trajno rešiti nobenega spora med državama, še najmanj mejnega. Zato slovenski dominantni mediji zavajajo slovensko javnost, ko jim vzbujajo prazna upanja, da bo Juncker rešil zadeve. Vse to po nepotrebnem slabša odnose ne le med državama, ampak tudi med ljudmi na obeh straneh meje.

Vse bolj postaja jasno, da tisti, ki se tako “težko pogovarjajo s Hrvati”, tega problema ne bodo nikoli rešili.

Milan Zver

 • pajot

  Tako je. Če nočemo spopada s Hrvati,se bo treba nujno pogovarjat z njimi. Morebiti pa ta trenutek Hrvati nimajo pravega sogovornika. Počakajmo na volitve.

  • ahnenpass

   Kaj bi se pa ti še rad menil z njimi, po 30 letih okupacije Slovenske Istre?
   Takoj naj spokajo ven iz Pirana, to je prvo.

 • samsara

  “Juncker Pahorju povedal, da ostalih držav članic slovensko-hrvaški spor niti najmanj ne zanima”

  Ni treba, da jih zanima in ni treba, da ga dobro poznajo.
  Potrebno je njihovo javno in brezkompromisno izkazovanje podpore vladavini prava. Samo to. Ostalo nakladanje so dimne bombice tistih, ki jih mika hacienda na obali ‘Lijepe njihove’.

 • črnaovca

  S Hrvati se lahko pogovarja samo Janša in pogovor potek apribližno takole: Janez vidiš tele papirje bodo še naprej pod ključem samo pusti da delamo kar hočemo. Janez na splošno rad posluje z onimi iz juga kako si sicer razlagati tole novico: Največja opozicijska stranka SDS je posojilo najela pri osebi, ki je povezana z mednarodno mrežo za utajo davkov.

  • xtc

   Glej bebo nihče vas levih v EU ne j****** NISTE FAKTOR.

   • črnaovca

    Ja je morda res bolje da te ne j+++++++ kot da te imajo Hrvati na vrvici.

    • xtc

     Sej vas Hrvati dobr j******,da vas pa j****** ste pa krivi sami z Kučanom in Kahlo na čelu.

 • samsara

  “Ne pozabimo, da je Juncker Pahorju povedal tudi, da ostalih držav članic
  slovensko-hrvaški spor niti najmanj ne zanima. Z drugimi besedami:
  niste “faktor”!”

  Le zakaj je potem Juncker imenoval EU posrednika z namenom, da EU prispeva k rešitvi tega problema na temelju uresničevanje vladavine prava, na kar se €kreature stalno sklicujejo?
  Imam pa vtis, da se je tale ‘posredik’ po prvih izjavah in obljubah obiskov kar nekako ohladil.
  Morda pa je iz ‘Lijepe njihove’, dobil kako fotko prekrasne haciende na njihovi 1000+ km dolgi obali?

  • ahnenpass

   Kako haciento, Junckerjevi so bili nacisti, verjetno je od hrvatov dobil kakšno mlado, svetlolaso in modrooko vrilovko. Hrvatice so bile med vojno največje nacistične kurbe, na njih se je praznil sam vrh SS.

 • xtc

  Zver je levakom nalil čistega vina.
  EU vam ne bo delala volilne kampanije in reklame za vas.
  EU vam nebo reševala tistega kar ste z dolgim gobcem in rusofilijo zas***+
  Skratka pljuvate čez Nato,pljuvate čez EU,pljuvate čez ZDA in izdajalsko silite k Rusom,zakaj bi vam potem mi reševali probleme niti pa ta del morja za nas ni pomemben saj je praktično zaprt naše ladje pa itaq lahko gredo v Trst ali Reko.Nezanimiva stvar in nepotrebno ukvarjanje s stvarjo,ki je za nas brez pomena.
  Ali bolj po domače za leve: “J****** se čakamo ,da crknete in padete na kolena,s takimi kot ste se nima smisla ukvarjati,pustiti vas pri miru,da se gospodarsko zlomite,nato bo tudi prišla pamet in oblast s katero bo imelo smisel razpravljati in katera bo verodostojna,dotlej pa ,ko vas j***************”

  • župnik cefizelj

   zver je pleničarski posrane, ki samo igra vlogo debelušnega kimavca. ob prvem znaku potaplajoče se stranke bo prebegnil kot belček v argentino.

   • xtc

    Te boli ne,ne,ne komunistek nebo vam EU delal zmage na volitvah,he,he,he pravi tepci izpadate nihče vas ne mara vsi se vas ogibajo in odganjajo kot garjave cucke.

    • župnik cefizelj

     seveda kolaborant se prilizuje nemcem, svinja izdajalska. bo moral anglež pokazati kam sodi izdajalska greznica! tako kot leta 45, mislim, da bo anglež tokrat sam potamanil izdajalski gnoj.

     • xtc

      Glej idiotski besednjak ,ki ga uporabljate vas utaplja ,vaše abotno spuščanje hlač in nastavljanje r+++++ Putinu vam le škodi.
      Ravno tak aboten besednjak kot je tvoj je uporabljal Mekina v EU in vas razgalil do obisti,a razumeš nihče vas ne mara v EU,nihče ne j**** vašega Titeka,Kučana,Dražgoš,partizanov in vaše zbankrotirane kložje ter ruske kolaboracije,vsi vam rinejo prst v r++++ in čedalje bolj vam bodo,vaš “heroj” Putin pa vam ne more nič pomagat lahko le gleda kako politično crkujete.
      Je pa tole verjetno tudi eden zadnjih žebljev v krsto Cerarja in SMC,kot premiera in kot kake omembe vredne stranke v naslednjem parlamentu.

     • župnik cefizelj

      vidi vatikansko svinjo, kako bi za razpelo prodala slovensko zemljo. te nič ne peče vest!? ah saj katolibanske svinje nimate vesti, ste samo klavci naroda in razdiralci slovenske duše. katolibanska svinja!

     • xtc

      Vse te abotnosti,ki jih pljuvate in kašljate vam le vsebolj škodijo tepčki a razumete ,da ste NEPOMEMBNI,nikogar popo
      Ja NIKOGAR v EU NE zanimajo vaši partiazni in kdo je zmagal v WW2.
      EU je Slovencem jasno pokazala,kdo je hujskač,netilec sporov in izdajalec in koga morajo zbrcati z oblasti-saj se z le tem nima EU ne ZDA ne Nato kaj pogovarjati-z izdajalci sploh ne.

  • Bozz

   Ni vse črno belo. V UK je za izstop iz EU glasovalo desno telo naroda, levaki pa hočejo ostati v EU.

   • ahnenpass

    Britanci bežijo ven, ko jim gre najbolje, saj jim ni šlo slabo niti pred 2.sv, preden jih je Hitler nato pregnal v morje.

 • župnik cefizelj

  poglej ga moralno spako. še nadleguje svojo hčer!? svinjski zavaljen prašič sds-ovski. ima moralo nevretenčarja, nesposoben pa kot mariborska nadškofija. krade pa kot sraka. svoji ljubici je zrihtal zavod za prekopavanje kosti, da se masti na davkoplačevalskih prsih.

  • xtc

   Boli ,ko vam je nalil čistega vina,še bolj bo-levaške opice ste pač mislile,da vam bo EU delala volilno propagandnega konja za jahanje na volitve-namesto tega vam je nabile prst v r****** hi,hi,hi,ke eni beboti ste levaki.

   • župnik cefizelj

    poglej ga kako se naslaja nad nesrečo naroda, svinja izdajalska kolaboracionistična. za prgišče drobtinic z okupatorjeve mize si pripravljen izdati narod. ti dvolična katolibanska svinja. bo prišla ura resnice! potem boste pa spet na kolenih prosili odpuščanja, ko vas bo anglež potamanil.

    • xtc

     Glej bebo bolj vpijete s takimi bebavimi parolami bolj vam vsi tiščijo prst v r****** in vas brcajo kot garjave pse-pro ruske izdajalce,nihče vas ne mara.

     • ahnenpass

      Hoče ti dopovedati samo, da smo v Sloveniji, ki je nekaj čisto drugega kot hrvaška.

     • xtc

      Seveda smo komunistično gnezdo polno množičnih grobišč antikomunistov.

     • ahnenpass

      Potem je treba zahtevati od visokih komunistov in predvsem od borcev, da pojasnijo zgodovinsko dogajanje, ki ga ne ob taki obilici dokazov nikakor ne morejo več zanikati, ne pa jokat nad grobovi fašističnega in nacističnega izroda ter prirejat shode neonacistov in katolibanov.

 • xtc

  To je konec Cerarja in SMC.

  • ahnenpass

   Itak, volitve so pred vrati, čas je za nove obraze. Spet nam bodo podtaknili nekega velikega slovenca, ki je po rodu hrvat.

 • RATATA

  EU je naredila svoje.
  To, da hrvati vedno držijo figo v žepu vemo že od pamtiveka.
  Upanje, da podobne fige ne držijo v žepu tudi “naši” pa je bilo vse dokler ni bila v Memorandum k Sporazumu o arbitraži priložena uvela in nepotrebna solata, kar je jasen in zelo obetajoč sporazum naredilo aboten, maloumen in veleizdajalski!
  Beseda “prisluhi” se mi je zagravžala, ko sem vsebino in način primitivnih govorancij sekolca in drenikove slišal na lastna ušesa!
  Sodba oziroma odločba o poteku meje med državama je pravno nična, saj ni izpolnila niti določil sporazuma samega! Štartna osnova pa temelji na LAŽI, da smo se oboji osamosvojili na isti dan (!) halo(!!!) zakaj pa imajo hrvati v kamen vklesan datum 08.10.1991, ki je takoj po 3 mesečnem moratoriju(?) in lepo piše, da so takrat “raskinuli veze sa sfrj”??

  • xtc

   Raje se vprašaj zakaj EU ne ZDA nočeta storiti nič

   • RATATA

    Kaj pa lahko EU in USA?
    Sporazumeli smo se kako in kdo bo določil potek meje,
    vsak je dal svoje dokaze na mizo in določili so mejo med socialističnima republikama (SRH in SRS).
    To, zakaj nasi niso na mizo (v memorandum) položili verodostojne in edine prave dokumente po internacionalno pravnih zahtevah za določanje meddežavnih meja (te dokumente in listine imamo le mi, hrvati pa nikakor ne!!!!), pa jaz res ne vem. To je veleizdaja, toda za to, kot kaže, v Sloveniji ni ne tožnika in ne sodnika!!!

    • xtc

     Glej a si tolk neumn ali kaj zakaj misliš ,da nam noče nihče pomagat?
     A misliš ,da bodo oni na strani tistih ,ki so jih v Stožicah zmerjali z bando,ki rusofilijo in so ruski izdajalci,,ki zganjajo antiamerikanizem in antijudovstvo in antinatovstvo in nočejo spucati komunistične krame.Amisliš ,da bodo takim pomagali?

     • RATATA

      Po principih internacionalnega prava nam niti ne morejo pomagat, ker smo sami zajebal s prilogo brez vrednosti!!!! Nič nismo zahteval!!!! Kot bi hoteli mejo med upravnima soc.republikama za meddržavno mejo!
      Vse sem povedal, ne enkrat!
      A ti pa navijaš za implementacijo te odločbe al kaj(?) Ne ga no srat matr, vsako sodišče mednarodnega prava bi določilo nam v prid, da bi le predlozili verodostojne dokumente!
      Ne da se mi več, poišči če češ kaj sem navajal tu in kjerkoli drugje, le ne navijaj za uveljavitev te pravno nične odločbe o določitvi meje, ker je to veleizdaja NAŠIH (v navednicah naših se ve!)!

     • ahnenpass

      Bravo stari, lepo si jim povedal, zdaj pa naj malo razmišljajo. Saj zato Zver nikoli ne bi mogel postati predsednik Slovenije, ker ne razume prav teh zadev. Zakaj ne razume, je pa druga stvar, mogoče mu tako kot je bolj ustreza.

     • RATATA

      Bemtiš(!)
      Verjetno hočem res vse podrobnosti poznati in ko bodo razlogi, zakaj ta veleizdaja “naših” ni označena za veleizdajo jasni in nedvoumno objavljeni bo spet tako, kot že tolikokrat …. “spet smo manjši po ozemlju in ljudeh” ker ni šlo drugače!!! Zakaj ni šlo hočem vedet!!! Kdo je koga, s čim in zakaj za jajca sržal…(?) Kdo in zakaj je bil izsiljevan(?) To je treba povedat, ker se vse prikriva in v vse sumimi in nič ni prav, čeprav bi lahko bilo in bi moralo biti!!! Samo izgubljati skozi vso zgodovino in kar naprej pa res ne more eden in isti jebemomatr!!!

     • ahnenpass

      Čuden si, res, da te skrbi kaj se dogaja s tvojim narodom in domovino. Eden redkih na tem portalu. Kakorkoli že, jaz te bom načelno podpiral.

     • RATATA

      Matkurba sej mi gre kar na jok ko pomislim kaj vse se dogaja!!! Preklete kurbe zafukane!!!!

   • ahnenpass

    kako nič, legalizirali so okupacijo ustašev, to ni mala stvar.

 • Božobožo

  Kako je možno da se nekateri vedno postavijo proti svoji državi. Zver vedno podpre druge samo, da bi škodil državljanom, ki ga v bistvu plačujemo. Najbolje da si presede v klop od hrvatov saj več dela za njih kot za nas.

  • tramal

   Bedak ,on govori realno in resnico ,komunajzerji pa obljubljajo in lažejo kot srake .Proti hrvaški smo izgubili popolnoma vse tožbe samo zato ker imamo nesposobno pozicijo.Na žalost vsa evropa podpira hrvaško ,saj vedo kakšno mafijo imamo na oblasti.

   • ahnenpass

    Verjetno so zato izobesili ustaško zastavo namesto hrvaške, ko so jih sprejeli v unijo, zaradi ameriškega posredovanja.

    • tramal

     Bolje ustaško kot komunistično.Tudi ustaši so se borili za svojo samostojno državo isto kot Domobranci in obema se je želja izpolnila čeprav malo z zamikom .Se pravi da smo zmagali.

  • ahnenpass

   Kako je pa Zver prišel v Slovenijo, mogoče med osamosvojitvijo, ko so hrvati bežali k nam, namesto da bi branili svoje domove, prej še nisem nikoli slišal za njega.

  • Kosobrin

   Ker noče narediti nič.

 • Osti jarej

  ….Leljak zanika sodelovanje s Tromblonom pri akciji sredi Piranskega zaliva

  http://reporter.si/clanek/slovenija/leljak-zanika-sodelovanje-s-tromblonom-pri-akciji-sredi-piranskega-zaliva-614632

  …keh,keh,keh….klinčevi ustaši pa odkrito grozijo z vojno

 • Bozz

  EU nam ne bo pomagala v arbitraži, vsiljujejo nam Islamsko imigracijo in posledični terorizem, in interese korporacij, torej je čas za Sloexit.

  Če je motiv za obstanek v EU samo denar (podkupovanje in posledičen dolg), ki nam ga daje Unija…tako kot v primeru UK, kaj je bolje? Denar in posledično uničena država od terorizma zaradi Islamske imigracije ali manj denarja in posledično mir v državi?

  Potem je bolje, da gremo na svoje in bomo prikrajšani za EU denar, imeli bomo pa mir.

  Seveda nismo več suvereni in smo zaradi prevelikega dolga postali sužnji interesov bank in korporacij in nas lahko izsiljujejo, tako da ne bo iz tega nič. Razen seveda, če gremo vsi nazaj na kmete in najprej poskrbimo za 100% samooskrbo in pustimo, da vse propade in se resetira, tega pa seveda nobeden noče.

  • xtc

   In kam boš šel?
   V Rusijo?

   Bebec zarukani izhod Slovenije iz EU je konec Slovenija ni UK daj si ubij v betico.
   Izhod Slovenije pomeni carine in zelo verjetno izgubo precej izvoznih poslov,carinske papirje,zamude in verjetno še večje izsiljevanje vseh sosed.,da o več tisoč odstotni inflaciji,opomanjkanju inrevščini niti ne govorim.

   • MEFISTO

    In kar je najhuje, bomo po izstopu iz unije na milost in nemilost prepuščeni genocidni levici.

    • ahnenpass

     Isto pravijo hrvati, če Slovenija izstopi, je EU tehnično gledano agresor in okupator.

     • xtc

      Nehaj butati neumnosti,kje naj vzamemo vsaj 8 miljard,ki jih bi morali plačati ob izhodu EU?

  • ahnenpass

   Sicer ne hodim ne na volitve in ne nareferendume, ker se trudim biti korekten pripadnik stranke slovenskih nevolilcev, ampak za Sloexit in izstop iz Nato mi prosim samo povej kam naj podpišem.

 • Maja

  g.Zver vaša prizadevanja za visoko plačo so katastrofalno nepomembna…g.Juncker je jasno povedal Evropske Komisarje ne briga meja med Hrvaško in Slovenijo, Šengena ni več, Šengenska meja je mrtva, tako kot vaše delovno mesto.

  • ahnenpass

   Lahko bi ga skrbelo vsaj agresivno širljenje nekdanje ustaške države, na Slovenska ozemlja, hrvati itak nikoli prej niso živeli v Istri.

 • MEFISTO

  Župnik cefizelj rad nabija o kolaborantih.

  Zato ga sprašujem, kaj si misli o partizanu, ki je naredil lepega sina visoki pripadnici okupacijske vojske?

  • joza joza13

   Se ti zdi, da imajo sposobnost misliti?

   • MEFISTO

    Pa naj odgovori po instinktu.

  • ahnenpass

   Diverzant.

  • Kosobrin

   Bolj natančno, imena in priimke, prosim!

 • Osti jarej

  Vse manj medu, slovenski EU poslanci pa ZA glifosat

  Pa imam dokaz za pisanje o slovenskih hinavcih, ki so sicer dosegli svetovni dan čebel.
  Zgolj zato, da se bodo naši potomci spomnili, kako smo na tem planetu nekoč sobivali s čebelami. Prebereš lahko celo v javnih občilih, kako je zadnja tri leta zelo zmanjšan pridelek medu, letos pa je sploh zelo slab.
  Kajti toliko chemtrailsov, geoinženiringa, strupenega špricanja polj ob hlapčevski potrditvi glifosata s strani naših EU posrancev in vedno več GSO poljščin, drugačnih rezultatov ne smemo pričakovati.
  Le še tretjino povprečne letne količine medu smo letos ustvarili, čebele pač crkujejo.
  Imajo na drugi strani zločinske hinavce, ki se kitijo z njimi, v resnici pa jih pobijajo, ker morajo hlapčevati korporacijam, kot je nemški Bayer.
  In ljudje verjamejo, da je pri nas zeleno okolje?
  Morda je res še vedno bolj zeleno kot v kraljici strupenih dežel, torej Ameriki, a čebele ne bi tako množično poginjale, če jih ne bi namerno uničevali.
  In izgovori, da je krivo vreme je nebuloza primerna le GSO pameti naših politikov.
  Vsi vemo kaj je čebela za človeka, vsi pa tudi vemo kaj je politik za Slovence!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/342395/vse-manj-medu-slovenski-eu-poslanci-pa-za-glifosat

  • joza joza13

   Letos je pridelek res bolj slab. Celo negativen je.

  • ahnenpass

   Nekoč so ljudje jedli ščurke in gliste, če si to hotelo povedati. Čebele so imeli za desert.

 • ahnenpass

  Mi nimamo nobenega obmejnega spora, hrvati morajo spokat iz našega ozemlja, ki ga je zasedla nekdanja JNA, to je vse, ne razumem kaj nabija Zver, saj nismo mi zasedli hrvaško zemljo, kjer nikoli niso bili doma slovenci ampak oni nam.

 • ahnenpass

  Pahor bo pomagal, ja. Kdo bo pa Junckerju pomagal, mogoče njegov ata, ki je bil pri nacistih. Okupiral nas je pa zgleda itak Nato, Tuskovi se vedejo kot najslabši agresor.
  zato dvomim, da se je naivno odpravil iskat podporo, bolj verjetno se mi zdi, da je šel po nova navodila.

 • tramal

  Slovenskim komunajzerjam so še srbi obrnili hrbet.Vsak jih jebe kdor ima čas .Preostal jim je samo še kim il sung.

  • ahnenpass

   kako to misliš, s hrvati, bosanci in šiptarji se odlično razumejo, zato so nam jih toliko nažokali, srbe so itak nagnali že pred 30 leti.
   Srb in komunist nikakor ni isto, hrvat in Tito pa že bolj.

   • tramal

    Imaš prav ker srbi so že zdavnaj rehabilitirali dražo mihajloviča in nagnali komuniste in so postali veliko bolj pametni kot večina slovencev.Vsrbiji jim na misel ne pride več da bi poveličevali morilce partizane in komunajzerje .

 • ahnenpass

  Lepo vas prosim, koga pa še zanima okupacija Slovenije razen nas in ustašev?
  Hrvati niso okupirali Slovenijo, ustaška država do danes zaseda naša ozemlja, ki so jih napadli s pomočjo italijanskih fašistov, avstrijski nacistični kurci so jim pa medtem z lučko svetili.

  • Olga_10

   Hrvaška je demokratična država, z desno vlado! To moti vas in Kučana!

   • ahnenpass

    Aha,fašisti so bili tudi demokratična večina, vsaj v smislu močnejšega in bolje oboroženega.
    Kučan je vaš, ja vidiš, da je bila v Piranu napadena Hrvaška.

    • Olga_10

     Za težave z mejo se zahvalite Kardelju in njegovemu nepoznavanju geografije!

 • ahnenpass

  Gremo še enkrat in še tisočkrat, ali zna Zver pojasniti Svetu EU, da so ustaši zasedli Piran šele med 2.sv in prej tam nikoli ni bilo hrvaške države?
  Zna ali noče, samo to me zanima.

  • Olga_10

   Slovenija je izgubila 1/3 ozemlja zaradi “BRATOV” SRBOV!

   • ahnenpass

    Okupirali so ga hrvati, pa ti nabijaj kar hočeš.
    Logika Olga, logika…

    • Olga_10

     Trst smo izgubili zaradi nasilja in posilstev srbske partizanske vojske!

 • ahnenpass

  Poglejte, nisem vojaški admiral, ne kandidat za predsednika države, ampak ribiški čoln enostavno ni isto kot raketna topničarka. Naj pripeljejo hrvati v Piranski zaliv svojo vojaško ladjo, potem pa opazujmo, če se tudi Italijanov to nič ne tiče.
  Mogoče pa res, potem naj se hrvati lepo zapeljejo še do Trsta.

  • Olga_10

   To bi vam pasalo…pa Kučanu tudi…bi lahko izvedli revolucijo..in odpeljali Slovenijo na Balkan..

   • ahnenpass

    Trst je naš.
    Vem, da ne razumeš, saj nam ga lahko potem preprustijo hrvati, ki bi imeli v Istri in Dalmaciji potem še dolgo mir.
    Zakaj si rečeš Olga, če je pa Olga lepo slovansko ime?

    • Olga_10

     Trst je bil naš, zdaj ni več! Po zaslugi Srbov!

 • Olga_10

  Pričakovano! Slovenska vlada se res trudi, da bi dokazala, da ne ščiti šengenske meje, da podpira teroriste, pere teroristični denar (za časa Pahorjeve vlade!), da je rusofilna, pljuva čez slovenskega zeta in njegovo ženo…. To pa je izkupiček! Zdaj gredo pa lahko k Putinu….pa ERDOGANU…po pomoč…

  • ahnenpass

   Točno tako, kaj drugega ti mi že ves čas dopovedujemo?
   Vi se grete pa zajebavat s takimi oslarijami kot je tisti Ah-mad in popravljat neke malenkosti, kot da bi se dalo kup gonja nekako spolirat.

   • Olga_10

    To ni “neki Ahmad”! Gre za vzorčni model reševanja statusa nezakonitih migrantov in kršenje ustave in zakonov s strani vlade “ustavnega” pravnika in “moralnega” Cerarja, ki ga iz ozadja vodi komunistični zločinec Kučan!

 • Kosobrin

  Lahko bi rešili, če bi se bolj trudili. Meje Slovenije in Hrvaške so tudi meje Evrope! Tudi zato ste EU poslanci v Bruslju!

 • Slo hunter

  Kakšna država je pa to, da naj bi drugi reševali naše probleme??? Umazano perilo se pere doma!!! Ali pa bolj znano: Za hlapca rojen za hlapca vzgojen!!! Nekoč so to reševali drugače, saj so imeli jajca

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!