[FOTO-DOKAZ] Najbolj znani slovenski migrant Ahmad Shamieh odprl lastno “brivnico”! Bo po vzoru Cerarja in njegovega frizerja kmalu postal še svetovalec Marjana Šarca?

Datum:

Se sprašujete, kaj se dogaja z najslavnejšim migrantom v državi Ahmadom Shamiehom? Na družabnem omrežju Facebook je nedavno zaokrožila fotografija brivca Shamieha, ki se je očitno podal v poslovne vode, po tem, ko je bila ustavljena njegova deportacija na sosednjo Hrvaško.

Sodeč po fotografiji je očitno postavil brivnico in česalnico v bližini Roga, pri tem pa seveda ni za pričakovati, da bi pri tem državi plačeval davke. Je le prvorazredni državljan, medtem ko so Slovenci primorani plačevati davke, prispevke in račune, saj v nasprotnem primeru sledijo boleče sankcije.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

V naši podalpski deželici je nemalo upokojencev, ki so celo življenje garali, pa se dandanes vseeno le stežka prebijajo iz dneva v dan, imamo pa tudi ljudi, ki v državno blagajno niso prispevali niti evra in ga niti ne mislijo, pa so vseeno deležni lagodnega življenja. Ravno v to drugo skupino je mogoče uvrstiti najbolj slavnega brivca v Sloveniji. Njegov boj z vsemi kremplji, da ostane v Sloveniji, je očitno temeljil na zavedanju, da se pri nas migrantom lepo godi, saj lahko zmeraj računajo na pomoč številnih nevladnih organizacij, ki rade pozabljajo na stisko Slovenk in Slovencev.

Izkazal se je že kot podpornik stranke Levica in SD
Sicer je bilo mogoče prešernega Shamieha videti na predvolilnem shodu na Trgu republike, s čimer je pokazal lojalnost strankama Levica in SD. Seveda to ni presenetljivo, glede na to, da sta prav Jan Škoberne in Miha Kordiš Shamieha ob prvem poskusu deportacije skrila v prostore Državnega zbora RS, kamor policija nima vstopa.

Foto: Twitter

Tudi v drugo, 29. marca letos, nezakoniti sirski migrant ni bil odpeljan na mejni prehod Obrežje, kjer bi bil predan hrvaškim varnostnim organom, saj naj o predaji ne bi bil obveščen. Sledila je odločitev Upravnega sodišča v Ljubljani, da je Slovenija zamudila rok, v katerem bi lahko nezakonitega migranta Ahmada poslala na sosednjo Hrvaško, saj se je 23. februarja iztekel šestmesečni rok za predajo Hrvaški. Postopek o prošnji za mednarodno zaščito oziroma deportacijo mora država zaključiti v čim hitrejšem postopku. Glede na to, da uradno v Siriji ni več vojne, Slovenija pa ni bila prva varna država, v katero je prišel migrant Ahmad, je odločitev slovenskih organov nedvoumna in bi ga morali vrniti v Sirijo. Shamieh bi moral biti sicer že 14. novembra vrnjen na Hrvaško, vendar je nekdanji premier Miro Cerar protipravno zadržal odločitev pristojnih organov, zaradi česar si je ta nato prislužil ustavno obtožbo.

Glede na to, da je v času Cerarja veljalo, da lastnik frizerske verige Mič Styling in osebni frizer Mira Cerarja Mitja Sojer – Mič predstavlja glavnega kadrovnika Cerarja, ki ima v kabinetu predsednika Vlade RS kadarkoli odprta vrata do premierja, se človek vpraša, če bo morda brivec Shamieh postal eden izmed glavnih svetovalcev novopečenega premierja Marjana Šarca. Bi bili presenečeni?

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...

Grozote ujetništva v Rusiji: Ukrajinski vojak v petih mesecih ujetništva izgubil 77 kilogramov!

Ukrajinski varuh človekovih pravic Dmitro Lubinec je povedal, da...