Hinavščina brez primere: Kako SD-jevci za namene politične propagande zlorabljajo mlade, a prav njihova stranka je najbolj onesnažila Slovenijo!

Jernej Pikalo, Tanja Fajon in Greta (Foto: STA, Twitter)

V stranki SD očitno res ne poznajo sramu, prek družbenega omrežja Twitter kar mladoletne dijake pozivajo k špricanju šole, da bi zanje opravljali politično propagando. K temu sta tako pozvala ervoposlanka Fajonova in celo minister, pristojen za šolstvo, Pikalo. In to kljub temu, da njihova stranka že vse od leta 1945 onesnažuje, prav oni pa so največji krivci tudi za zloglasni projekt TEŠ6!

Iniciativa Mladi za podnebno pravičnost je pozvala mlade, naj se ji pridružijo na današnjem protestu za “podnebno pravičnost”, ki se bo istočasno odvijal v Ljubljani, Mariboru, Kopru in še nekaterih drugih krajih v Sloveniji. Pri tem gre v resnici za politični propagandni shod nekaterih levičarskih strank, ki s svojo “zelenostjo” pravzaprav reciklirajo stare socialistične ideje, s katerimi želijo še nadalje krepiti vpliv države v družbi, omejevati svobodo posameznika in dušiti gospodarstvo. V skrajni Levici tako kar eksplicitno poudarjajo svoj ekosocializem, ni pa presenetljivo, da so tudi nekateri vidni člani stranke Socialni demokrati Dejana Židana, ki je politična izpostava slovenske globoke države, mlade pozvali k protestu oziroma jih podprli pri teh aktivnostih. A to je ne le bizarno, pač pa tudi hinavsko, kot bomo videli v nadaljevanju. Največ pozornosti sta tako vzbudila zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon, ki jo plačuje zlobni židovski milijarder George Soros, in minister, pristojen za šolstvo, Jernej Pikalo, ki je pred tem kot profesor na stroške davkoplačevalcev izvajal indoktrinacijo na režimski FDV.

https://twitter.com/tfajon/status/1106128639622594567

Stranka SD že od leta 1945 onesnažuje Slovenijo in kot taka je glavni krivec za onesnaženost
Znano je, da je stranka SD pravna naslednica komunistične partije, ki se je v Sloveniji na oblast povzpela leta 1945 po krvavi revoluciji in tisočih smrtnih žrtvah. Tudi po osamosvojitvi je s takšnimi in drugačnimi zvijačami na oblasti večino časa. V vsem tem obdobju po letu 1945 je bil pri razvoju slovenskega gospodarstva velik poudarek na za okolje zelo obremenjujoči težki industriji. Tudi za velik del okoljsko spornih projektov po osamosvojitvi je direktno (so)kriva stranka SD. Ti projekti so rezultat socialističnega planiranja in so po tržni logiki nevzdržni in brez pomoči države po vsej verjetnosti ne bi bili realizirani. Takšna projekta sta na primer drugi tir, katerega izgradnja bo nas, davkoplačevalce, stala prek milijarde evrov, stranka SD pa je ena največjih podpornic tega projekta. Ni presenetljivo, posle na račun tega si namreč obeta Kolektor Stojana Petriča, ustanovnega člana Foruma 21. Prav tako je bila stranka SD v koaliciji, ko je bila podeljena subvencija za Magno.

Magna v Gradcu ni dobila novega okoljevarstvenega dovoljenja, zatočišče pa bo očitno našla na sončni strani Alp. (Foto: YouTube)

Stranka SD je tudi glavni krivec škodljivega projekta TEŠ6
Prav v času vlade SD pod vodstvom Boruta Pahorja se je gradil šesti blok termoelektrarne v Šoštanju, katerega cena je poskočila s predvidenih 600 milijonov na 1,4 milijarde evrov, gre pa za okolje izredno obremenjujoč projekt. V TEŠ6 namreč kurijo lignit, ki ima v primerjavi s črnim ali rjavim premogom nizko kaloričnost in posledično se v okolje za enako količino energije spusti veliko več emisij. Prav tako je bila izbrana tehnologija, ki ne omogoča zamenjave goriva. A glavni razlog za izgradnjo TEŠ6 je bilo protekcionistično ohranjanje delovnih mest, pri čemer se ocenjuje, da je bilo v eno delovno mesto vloženih kar 345.000 evrov. Pri tem gre za delovna mesta z nizko dodano vrednostjo, za njihovo ohranjanje pa vsi porabniki elektrike v Sloveniji plačujemo dražje račune. Kljub ogromni investiciji TEŠ6 namreč prinaša izgubo in projekt po tržni logiki v nobenem primeru ne bi bil sprejemljiv. Bolj smotrna bi bila na primer postavitev nove jedrske elektrarne oziroma izgradnja drugega bloka NEK. Jedrska energija je namreč cenejša in čistejša, a socialistom pač ne prinaša poceni političnih točk.

Foto: STA

Prav bizarno pri vsem tem je, da se bo protesta udeležil tudi Pahorjev sin Luka Pečar Pahor, prav tako pa je svoj prihod napovedala tudi do nedavnega “nepristranska novinarka” POP TV, zdaj pa prva kandidatka na Šarčevi listi za evropske volitve Irena Joveva.

https://twitter.com/NevaGrasic/status/1106256210045648896

V normalni državi bi takšnega ministra za šolstvo takoj odstavili
A ker je Pikalo pristojen za šolstvo, je njegova podpora protestom sporna z več vidikov. Prav on bi moral mladoletne dijake pozivati k temu, da se učijo, in jih odvračati od neupravičenih izostankov. V normalni državi bi morali takšnega ministra nemudoma odstaviti že zato, ker se na funkciji vede povsem neodgovorno. A še huje je, da mladoletne dijake in šolski sistem zlorablja za pozive, naj namesto, da so v šoli, gredo na proteste, ki so pravzaprav politična propaganda, namenjena levi opciji, torej tudi njegovi stranki SD. Takšnemu primeru v Sloveniji še nismo bili priča.

Hinavščina stranke SD vzbudila tudi pozornost javnosti
A tudi javnost se zaveda, da gre pri vsem tem za hinavščino brez primere. Pozivi Fajonove in Pikala so vzbudili veliko pozornosti na družbenih omrežjih, v nadaljevanju prilagamo nekaj zanimivih odzivov. Edini, proti katerim bi morali danes protestirati udeleženci protesta, so levičarji. Protestirati bi torej morali proti samim sebi!

Foto: posnetek zaslona

Foto: posnetek zaslona

J. Ž.