Hrvati bodo bogatejši za sirskega brivca Ahmada Shamieha

Foto: Twitter

Odločitev upravnega sodišča, s katero je bilo sirskemu migrantu Ahmadu Shamiehu začasno odrejeno, da mora do zaključka pravnomočnih postopkov ostati v Sloveniji, je Vrhovno sodišče RS ovrglo, s čimer so ugodili ministrstvu za notranje zadeve. Več kot očitno so sirskemu brivcu šteti dnevi v Sloveniji, pri tem pa mu ni pomagala niti “viteška” akcija poslancev Jana Škoberneta in Mihe Kordiša, ki sta se še posebej angažirala in odšla v azilni dom, od koder sta nezakonitega migranta odpeljala v Državni zbor, da bi ga tako zaščitila pred deportacijo. 

Spomnimo. Decembra lani je upravno sodišče razsodilo v korist Shamieha in primer je bil vrnjen v ponovno odločanje na notranje ministrstvo, saj je to ugotovilo, da njegova prošnja za azil ni bila zavržena, saj takšnega sklepa ministrstvo ni izdalo. Prav tako je izpostavilo, da je stališče ministrstva za notranje zadeve glede tega, da diskrecijska klavzula ni več mogoča, ker so postopki proti Shamiehu končani, zmotna.

Vrhovno sodišče presodilo, da je izdana začasna odredba nepravilna in zaradi več razlogov tudi nezakonita
Takrat je upravno sodišče izdalo začasno odredbo, iz katere je razvidna odločitev, da mora Shamieh do zaključka pravnomočnih postopkov ostati v Sloveniji, saj mu v primeru izročitve Hrvaški ne bi več mogli zagotoviti, da se vrne nazaj. Po pritožbi ministrstva za notranje zadeve je vrhovno sodišče 12. januarja odločitev upravnega sodišča spremenilo ter zavrglo zahtevo za začasno odredbo, saj je presodilo, da je izdana začasna odredba nepravilna in zaradi več razlogov tudi nezakonita. Vrhovno sodišče je na svoji spletni strani izpostavilo, da je bila začasna odredba upravnega sodišča izdana v nasprotju z zakonskimi pooblastili, ker ji je brez podlage v zakonu dalo učinke, ki presegajo okvir upravnega spora. Vrhovni sodniki tudi menijo, da začasna odredba presega zahtevo, ki jo je tožnik podal za njeno izdajo.

Zgodba 45-letnega sirskega migranta Ahmada Shamieha je jasna. V Slovenijo je pred letom in pol prišel nezakonito iz varne države Hrvaške. Sodišča (vrhovno, ustavno in evropsko) so odločila, da se mora vrniti na Hrvaško, ki je kot prva država vstopa v EU pristojna za obravnavo njegove prošnje za azil. A koalicijski poslanci in poslanci Levice so se skupaj s premierjem Mirom Cerarjem odločili, da sodišč ne bodo upoštevali. Ahmeda so zato pripeljali v Državni zbor in tako preprečili deportacijo na Hrvaško.

Foto: Twitter

Po prepričanju vrhovnega sodišča so z začasno odredbo posegli v izvršitev sklepa, s katerim je notranje ministrstvo odločilo, da ne bo obravnavalo prošnje tožnika za mednarodno zaščito, ker bo ta predan v roke Hrvaške. “Ta pravnomočni sklep so potrdila kot pravilen in zakonit tudi pristojna sodišča in s tem je bilo tožniku že zagotovljeno učinkovito sodno varstvo,” so navedli. Upravno sodišče je namreč  izdalo začasno odredbo, s katero so dosegli zadržanje izvršitev pravnomočnega sklepa, ki  sploh ne predstavlja predmeta upravnega spora, za kar pa to nima ustrezne zakonske podlage. Vrhovno sodišče je prepričano, da stališče, ki ga je sprejelo upravno sodišče, ni utemeljeno niti po vsebinski plati, brez konkretnih okoliščin je namreč predajo tožnika sosednji Hrvaški nemogoče označevati za nepopravljivo škodo.

Vrhovni sodniki niso odločali o predlogu za uporabo diskrecijske klavzule
Po navedbah STA pa vrhovni sodniki niso odločali o tem, ali je v primeru sirskega migranta mogoče odločati o predlogu za uporabo diskrecijske klavzule, ki ga je podal tožnik. Pojasnili so, da bodo o tem lahko odločali le na podlagi morebitne revizije zoper sodbo sodišča na prvi stopnji. V času migrantske krize, februarja lani, je namreč Shamieh zaprosil za mednarodno zaščito v naši državi, ki jo je pristojno ministrstvo zavrglo s pojasnilom, da za obravnavo prošnje ni pristojna Slovenija, ampak Hrvaška. Poleti je temu pritrdilo tudi sodišče EU, avgusta pa je Vrhovno sodišče RS pritrdilo predhodnim odločitvam Sodišča EU ter zavrnilo pritožbo Shamieha. Šestmesečni rok za predajo je začel teči od odločitve vrhovnega sodišča 23. avgusta.

Shamieh bi bil že novembra vrnjen na Hrvaško, če se levi politični vrh na čelu z Janom Škobernetom, Mihom Kordišem in Mirom Cerarjem ne bi vmešal z namenom nabiranja političnih točk, pri tem so izpostavljali, da Shamieh predstavlja enega od najboljših primerov integracije migrantov v slovensko družbo, čeprav je bilo na podlagi njegovega govora več kot očitno, da ni sposoben sestaviti niti enega slovnično pravilnega stavka. Ne glede na to je akcija levega političnega pola zadostovala, saj je bila deportacija preprečena, Shamieh pa je vložil novo prošnjo za azil. V novembru je vložil še posebno vlogo, s katero je predlagal uporabo diskrecijske klavzule, ki jo je notranje ministrstvo zavrglo, zato se je migrant Shamieh odločil za sprožitev upravnega spora.

N. Ž.

 • šmentanamuha

  Aleluja, Cerarju pa brco v rit. Zdaj bodo tudi Hrvati lahko koristili njegove vrhunske brivske storitve.

 • althar

  Majhen korak za Ahmada, velik za slovenske leve talibane.

  • Vojteh Dovč

   ko da so desni kej bulš?? aajaja

 • Antonius

  Po vseh zlorabah je splavala po vodi edina dodana vrednost, ki nam jo je Cerar vsiljeval s sirskim brivcem.
  Še naprej se bomo morali briti na star način z električnimi brivniki.
  Bemtiš Cerar?! Pa koliko je obetal, ko so nam ga pred volitvami reklamirali. Zapomnili si ga bomo tudi po tem, da je med svojim *vladarskim* mandatom črnolasko zasebno od=ba, blondinko pa službeno pri=bal.

  • Luiggi

   To zveni kot Seviljski brivec,tako popularno osebo pa menda ja ne bost nagnali Hrcekom,oni bodo komercialno izkoristili njegovo ime,ne politicno!

   • Antonius

    Dajte no, ga biksati z Rossinijem?!
    Pravniški libreto za opero *Sirski brivec* nam šele poizkušajo napisati Cerarjevi. Muzika še pride, če bo libreto pravniško zdržal.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Janko Gedlička

   Hja, gospod Antonius, ne bodite vendar tako ozki. Od kod pa ste vzeli misel, da je britje na star način z električnim brivnikom. Zgodovinsko je vendar starejše z britvijo. In v tem je dodana vrednost shamieha. Npr. meni in še nekaj jih poznam, britje z električnom brivnikom pozvroča celo vnetje kože in celo mozolje. Kar naj ostane Shamieh v LJubljani, ga nujno potrebujemo. Se razume, da pričakujem človekoljubno pomoč na račun davkoplačevalcev, po kateri bi država krila potne stroške do Lubljane tistim, ki se bomo brili pri njem. Sicer sem se navadil na star način briti sam, vendar bi nam Shamiehovo svetovljanstvo lahko privoščili, on bi se pa lepo tudi iz ekonomskega vidiika nepogrešljivo vkjlučil v slovevnsko družbo tudi brez slovnice.

   • Antonius

    Osredotočite se na dodano vrednost pa boste v njej odkrili totalnega bleferja Cerarja.
    Jaz trimam “kocine” ekrat na teden, ker sem z leti postal bolj “komot”.
    Jaz sirskemu brivcu ne bi dovolil z britvijo šariti po mojem vratu. Moja glava počiva na njem.

 • TOML

  Komiju Škobernetu in komiju Kordišu povejte, da imata v Šparu
  paloma robčke v akciji …šmrk….šmrk….vazelin bosta pa lahko porabila kje drugje.

  • samsara

   Upam, da se bosta omenjena pomagača kmalu zagovarjala zaradi oviranja policije pri izvedbi uradnega dejanja, s skrivanjem ilegalnega migranta v DZ.

 • totex39

  Cerar je še enkrat dokazal kako dobro mu služi doktorat iz prava.
  Pamžeka pa sta dokazala, da še nista dorasla svojemu položaju.

 • T-Rex

  Super. Še spako kordiša ( namenoma z malo) zraven in je SLO bližje lepšim časom :)

 • MEFISTO

  Prezgodaj se veselite.

  Ahmad je iskan brivski strokovnjak in bo zaradi diskrecijske pravice kmalu bolj enakopraven slovenski državljan, kot ste vi vsi skupaj.

  Pripravite denarnice, ker prihaja tudi njegova družina..

  • T-Rex

   družino je to govno kamelarsko pustil v vojni , sam pa se je po slikah sodeč dobro nažrl futra v teh par letih.

  • pajot

   V prihod njegove družine močno dvomim. Majmun se je zagotovo zlagal. Tile šeriatarji se v trenutku zlažejo. To jim je hobi.

 • demistifakis

  Kaj pa poslanca SD in Levice, Škoberne in Kordiš, ustavna pravnika Krivic in Teršak, pa vsi ostali ,,nevladniki,, ki ste popljuvali pravno državo, ali ni morda čas, da eni utihnete, drugi poniknete in tretji pozabite na napredovanja vse tja do ustavnega sodišča.

 • Franc Šink

  Le zakaj se ni zatekel v neko krščansko cerkev? po kanonskem pravu tudi tam lahko dobi azil!

  • karlina

   ISLAMIST-NIKOLI

 • bisabre

  Ne veselite se plebejci, zadeva še zdaleč ni končana, sodišče še ni odločalo o diskrecijski pravici države o morebitni drugačni odločitvi. Torej bo tip še naprej norce bril iz nas.

 • samsara

  Če tega varovanca Ahmada M. Cerarja in nekaterih drugih Ahmadov in Ahmad, ki tovariško vedrijo in oblačijo v DZ, ne pošljejo na Hrvaško takoj danes, se bo povsem verejetno čez noč zdravstveno stanje tega labilnega Arabca kritično poslabšalo. Potem pa bomo spet poslušali Ahmada M. Brgleza, da so nastopile v zvezi s tem primerom “nove okoliščine”.
  Dejavu press

  • karlina

   TOČNO

 • Tanja Bor

  Ali kdo razume delovanje slovenskih sodišč? Danes tako, jutri tako.

  • samsara

   Tako kot pri politikih. Če npr. spremljaš Drunckerja in Timmermansa glede Brexita ali pa SLO/HRV mejnega spora lahko vidiš vso shizofrenost vrhov politike EU. Kaj torej pričakovati na nivojih nižje, ki take brezvestneže, pokvarjence in labilneže sprejema za svoje voditelje in jih za njihove blesarije bajno nagrajuje.

 • samsara

  Nisem prepričan, da oblast ve kje se tale labilni Arabec trenutno nahaja.

 • Viktorh

  Prepričan sem, da bo sedaj predsednik Vlade RS, prof. dr. Miro Cerar nepreklicno odstopil, ker je sodišče ugotovili, da je vlada neupravičeno posegla v sodne odločbe.

  • MEFISTO

   A ti bi pa kar po hitrem postopku razrešil slovensko krizo?

   Če ti bo to uspelo, bo dal naš dobrotnik za vampe in pir.

   • Vojteh Dovč

    kdo časti ?kdo je ta?—vampi so prva liga

    • MEFISTO

     Ne vem, kako bi ga poimenoval, ker ima veliiiiko imen.

     • Viktorh

      Najenostavneje Mihač z Gorenjske.

   • Viktorh

    … a na Črnivcu…??

    • MEFISTO

     Ja, potem si gremo pa še h Grofu na Vranskem zdraviti želodce, kjer bomo pojedli in popili kaj užitnega.

  • Vojteh Dovč

   ma ja zdej 3mes. pred koncem.pa kaj še. …. še večji stroški

  • karlina

   ob svetem nikoli, Viktorh

  • Slovenka

   Malo morgen.

  • Pezde

   Pravilno bi bilo, da bi imeli glasovanje za nezaupnico, ampak vsi vemo, kako bi poslanci, ki so jim od etičnih načel pomembnejše njihove plače, na koncu izglasovali.

  • samsara

   Glede na njegovo nedosegljivo poslovno etiko, fascinantno moralo in neopisljivo ter navadnim smrtnikom popolnoma nedosegljivo in sploh nedoumljivo integriteto, v takšno dejanje in izraz časti sploh ne gre dvomiti.

  • Franc Šink

   Pozabi.

 • FireSnake

  Super sedaj pa v zapor še kršitelje privedbe Šamija v parlament Kordiša,Škoberneta in kopica anarhistov v parlamentu,predvsem pa največja krivca za kršenje sodnega sklepa v procesu izgona tovariša Cerar in Brglez.Vse takoj izgnati v Sirijo,kjer ni več vojne in da tam ostanejo.Mi pa bomo privarčevali ogromne zneske okrog procedur okoli ŠAMIJA.

  • karlina

   podpis

 • samsara

  Ob deportaciji ga predajte Hrvatom priklenjenega v paketu skupaj z Koridšem, Škobernetom in po možnosti še kom s spominske fotografije ob mizici s pijačo v DZ, ko so se med delovnim časom pomenkovali z ilegalnim migrantom A.Š. na begu pred policijo, kateri sta njegova prej omenjena pomagača, onemogočila izvedbo uradnega dejanja.
  Na video posnetku sem videl tudi Murglovo, ki se je pritekla vneto rokovat s tem ilegalnim skrivačem. Njo bi še dodal v paket za na Balkan.

  • karlina

   VELIK PODČRTAN PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Občasni Komentator

  pravilna odločitev Vrhovnega sodišča

 • Vojteh Dovč

  kordiš,janša,kučan škoberne ,cerar itd gor ali dol.
  ven z njim pa še sorodnike naj vzame zraven

 • karlina

  EDINO PRAVILNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Pezde

  Bravo! Da pa bo vse tako, kot mora biti in da bomo dokazali, da smo pravna država, naj zdaj vsi politiki iz levice, ki so delali cirkus okoli tega, kršili ustavo in zlorabljali medijsko pozornost za svoj profit, ODGOVARJAJO za svoja dejanja! Kazenska ovadba in odstop Cerarja! Ahmeda deportirati na Hrvaško, Cerarja pa za zapahe in potem uvesti predčasne volitve! Pada pada pada pada pada pada, PADA VLAAAADAAA!!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • samsara

  Po kuloarjih se širi novica, da sta kaviarkota Škoberne, Kordiš in baje še nekaj njima podobnih zblojencev, napovedali javni samozažig ali pa kako drugo varianto samomora, če bo njim nadvse dragi vojni dezerter, in ilegalni migrant izročen Hrvaški.
  Organizatorji dogodka so menda zasutu z naročili za vstopnice. Ostalo je še nekaj stojišč in par improviziranih sedišč na terenskih straniščih. Sedišča ne vejah okoliških dreves bodo menda dodana naknadno za polovično ceno. Navijaški/spodbujevalni rekviziti dovoljeni. Obmetavanje z raznimi predmeti pa je omejeno s težo max. enega gnilega paradajza volovsko srce. Pogoj je rdeča barva.

  • Pezde

   Bi jim predlagal samozažig v murglah 23, a je le streljaj zraven gasilski dom in bi zato končali s hudimi opeklinami, ki bi jim jih zdravil kdo drug, kot davkoplačevalci iz svojih žepov. Mogoče bo pa Milan iztaknil rumeno cev iz štedilnika in bo dilema rešena.

 • samsara

  Vse poslance/ke, ki so se v zvezi s tem primerom odkrito in javno norčevali iz Slovenske javnosti, ‘nogirati’ iz parlamenta in jim dosmrtno prepovedati kakršnikoli zaposlitev v državni službi.

 • Rotar Jakob

  kdaj bo policija aretirala levaka ki šamija nezakonito preipeljala v dz!

  • tomven

   Pa pozabil si na onega narobe zvezanega aktivista nitakuja…

 • MEFISTO

  Viktor upravičeno zahteva, da mora zdaj prof. dr. Cerar nepreklicno odstopiti.

  Nasprotujem!

  Takega premierja namreč še nismo in ne bomo nikoli več imeli.

 • Edi Puc

  .. meni se ta KOSMATI BRIVEC smili, dal bi mu na izbiro takoj DELO ki ga ostali nočejo ali pa adijo

  Kar me SKRBI je ALI NAM VLADAJO LJUDJE, ki si pravo RAZLAGAJO po svoje ?
  (pri tem merim na vrhunskega pravnika Cerarja)

 • samsara

  Počakajmo nekoliko na izjavo doktorja ustavnega prava, profesorja, trenutno pa premierja RS, tovariša Mira Cerarja, kučanovega soseda, da izvemo ali ne bo nemara odločen nadaljevati svoje akcije iskanja “drugih pravnih virov”, s katerimi bi se izognil izvršitvi pravnomočni sodbe, z namenom zadržanja njemu očitno nadvse dragega ilegalnega migranta v Sloveniji.

  • komar marko

   ups, takrat na novinarski je dejal, da se je ON ODLOČIL! Očitno mu je oblast stopila v glavo!

   • tomven

    Tudi jaz sem pozoren na te njegove JAZ BOM pa JAZ SEM itd… on ne sme niti srat po svoji volji, ne pa da se ON kaj sam odloči. Posrane

    • komar marko

     jap držijo ga za vrat. Ni slučaj zakaj so ga nastavili. BREZVRETENČAR!

 • ljubinica

  Zdaj nan pa Skoberne, Kordis in Cerar poplacajo stroske, ki jih je Slovenija imela od novembra s Samijem …

  • samsara

   Čemu taka prizanesljivost. Stroške do vključno dneva deportacije.
   Če ne vseh, pa tiste, ki so nastali po zaslugi njunega kaznivega dejanja skrivanja ilegalnega migranta pred policijo v DZ, z namenom onemogočanja uradnim organom izvršitev uradnega dejanja.

  • komar marko

   ha, ha, ha, ha. Pa oni so naše SVETLE zvezde, ki se borijo za BRIVCE, družine mirno z majhnim komaj rojenim otrokom izženejo!

 • Morala

  Hrvati komaj čakajo…čudi me, da se še hrvaška politika ni zavzela zanj in takoj zahtevala, da jim ga Slovenija nemudoma vrne…takšnega strokovnjaka pa ja Hrvati potrebujejo :)

  • Slovenka

   Imaš prav, Hrvati si že roke manejo. Konec jih bo od navdušenja.

 • totex39

  Vse poslance z Brglezom na čelu in Cerarjevo elito, ki so sodelovali v tem sramotnem početju takoj nagnati.
  To je naša zahteva, vendar vemo, da se oni iz nas delajo norca in bodo ostali na položajih, ker menijo, da jim nič ne moremo. Zato bi jim morali dokazati, da temu ni tako.

  • Pezde

   10.000 protestnikov pred parlamentom bi jim dalo malo misliti.

   • Coeus

    Hudic je, ker desnica ne premore toliko podpornikov…

    • komar marko

     nič bati, samo ostajajo DOMA. ODVISNIKI z JU pa gredo ana volitve! Le zakaj se je tem dvignila plača?

     • Coeus

      Ker je desnica totalno nesposobna

     • komar marko

      desnica ima krščanske korenine, je nenasilna in premore veliko intelektualcev, kljub temu da so jih veliko pospravili in ostali so HLAPCI. kakšen proizvod pa imajo, pa upam da vsaj veš o količini PUFA!

     • Coeus

      No napisi mi samo enega intelektualca desnice?

      Nasa desnica ne… nasa desnica ima komunisticne korenine najbolj zagrizene vrste,

      Za puf pa vem… dediscina Jansevega butastega vladanja 2004-2008, ki so mu sledila podobno butasta vladanja, ki niso znala Jansevega pufa pokrit drugace kot z novimi pufi. Tako kot se je kradlo v mandatu 2004-2008 se nikoli ni in se ne bo nikoli vec

   • komar marko

    se ne bi sekirali, pač imajo vse v oblasti!

    • Pezde

     Škoda je samo, ker bi tlakovci leteli v šipe od parlamenta namesto v glavo od Cmerkota in njegove kompanije.

   • totex39

    Ljudje, dajmo se organizirati, kajti to več ni normalno kaj se dogaja.

   • Steiermark

    Kaj naj bi jim pa dalo “misliti”, saj je za razmišljanje vendar potrebno imeti možgane in to brez čipov…..

  • komar marko

   ko je bila USTAVNA obtožba, so ven potegnili kredit SDS! Sedaj PSI ČUVAJI ko se ugotavlja da so sami dobili DENARČKE za posle, SEDAJ MOLČIJO!

  • Ryuk

   Vsaj sodne in administrativne stroške bi lahko poravnali, če so se že šli ta cirkus z nabiranjem političnih točk.

 • xtc

  Hvala bogu,kdaj bodo to barabo končno brcnili na Hrvaško?

 • Stajerka

  ko vidim fotko, kjer se vehamentno, zame celo malo predrzno, sredi DZ petelini nezakonito prisoten migrant, me mine do vsega……..naj mi nekdo reče, da je to vsakdanja praksa zahodnih držav in da nismo ponovno unicum svetovnih razsežnosti…….unicum v nezakonitih dejanjih, unicum v norčevanju iz države in organov pregona ter unicum, kjer poslanci pred očmi celotnega naroda kršijo zakone in so v lastnih strankah nagrajeni s tem, da jih moramo dnevno gledat na ekranih…….ko naivnemu narodu prodajajo svojo LAŽNIVO dobrodelnost, dobronamernost in poštenost……..

 • FORT WORTH

  Ni se konec.
  Kdo ve, kaj vse si se bodo izmislili.
  Konec bo, ko bo ( ce bo ) migrant na Hrvaskem.

  • Stajerka

   seveda…..psihiatrija spet kliče……upam, da so ga deportirali PRED javno objavo odločitve…….

  • komar marko

   jap na FDV izobraževalni ustanovi imajo okroglo mizo o FAKE NEWS, kjer so udeleženci pisunčkiu, ki so ustavrili največ takih novic. In oni mirno razlagajo, da smo pametni za v arest ali za na psihiatrijo!

 • komar marko

  zelo je žalostno kam smo zaplavali. Problem teh tujcev je, da se ne mislijo prilagoditi, pač pa so prišli da nas podjarmijo. Poslušal sem nekega šipca, ki je dejal, pa mi vas bomo s k……. zrihtali. In še kako prav ima. Podobno kot na KOSOVU, ki je bilo SRBSKO!

 • luckyss

  No, pa smo spet tam..
  Že od začetka te burleske trdim eno stvar….
  Izgon “sirskega brivca” je bil pravnomočen in oviranje tega se kaznuje po zakonu….Določeni poslanci so celo “skrunili” prostore parlamenta….
  Ti poslanci bi morali kazensko odgovarjati, ker so onemogočali izvršbo, tako kot bi kaznovali npr. slehernega državljana, če bi skrival nekoga, ki bi se npr. moral javiti v zaporu..
  Cerar se je v tem primeru le krepko osramotil in ne vem, če to zadostuje za njegovo odstranitev….
  Vsekakor pa pričakujem kazensko ovadbo proti Kordišu in ostalim bebavim “rešiteljem”…

  • komar marko

   oh, ščetinko alias ogledalo alias pero in podobna navlaka. Ali nas lahko određrešiš in greš takoj na terapijo BUTN SKALA!

   • luckyss

    Imam le ta nick in še ta je preveč za bebavo populacijo tukaj…

    • komar marko

     dokler ti nisi prišel, smo imeli IQ na nivoju članov MENSE. Sedaj smo na nivoju sobne temperature.

     • luckyss

      Ti si za podobno besedo slišal le takrat, ko ti je boljša polovica skakala po sosedu…
      Si že ugotovil, da ženske nimajo menstruacije vsak teden ;)))

     • komar marko

      za menstruacijo zbolevajo taki kot si ti. Samo svoje zapise poglej in je kuj jasno kdaj jo dobiš, sam me preseneča, imam občutek da jo imaš vsak dan!

     • test

      To si ti ugorovil, po strokovnem prebiranju literature?

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, sam ti nam najbolj kvaris povprecje…

   • FUCK COMMUNISM

    Kaj pa ti idiot klobasas?! Ponavadi ta bebo zgoraj ne dela drugega kot serje skozi gobec, ampak tokrat ima pa prav!

  • tramal

   Ne morem verjeti Stanje se ti je zelo poboljšalo odkar si bil na zdravljenju .Začel si pisati razumno.

 • Stajerka

  še 1x več je jasno – črno na belem – da je bil Cerar povsem utemeljeno zrel za ustavno obtožbo…….VSE stranke, razen SDS, so poteptale VEČINO naroda…….ne glede na SDS, je v tem vprašanju narod enoten kot že dolgo ne……dovolj imamo svojih revežev in problemov, ne rabimo jih uvažat še več……

  • komar marko

   PSI čuvaji o tem ne pišejo! Le zakaj ne smejo, ustvarjajo pa FAKE NEWS vesti za svoje neuke ovčke. Le kateri mediji so to?

   • Stajerka

    hahaha…..ja glej, to je tak ko zadnje dni, vsi vodilni politiki in elitneži lewakov so z denarnicami v Bosni……ampak vsi se derejo, Janez je baraba – on si je sposodil…….KDORKOLI posluje z Bosno NIMA čistih namenov – če je Slovenija pravno Teksas, potem je Bosna najglobji rezervat Amazonke……

 • Slovenka

  Hrvati bodo bogatejši za sirskega brivca Ahmada Shamieha

  Naše ovce pa smrk, smrk. Eden manj, ki jih bo strigel.

 • Caetano

  Kaj si bodo zdaj spomnili nasi levicarji. Iz mascevanja pohiteli s takojsnjim priznanjem palestinskih jihadistov?!

  • Pezde

   Če jim zmanjka obtožb proti opoziciji, lahko začnejo jurišati po mestu z Ahmadom na čelu.

 • Stajerka

  NI ŠE KONEC :))……da ne bote mislili slovenski narod – vi pa že ne boste krojili usode Šamiju, če jo vam lahko kroji Šami in “levičarji” z vašim dnarjem…….

  Miha Blažič: Ni razlogov za deportacijo
  Odločitev vrhovnega sodišča po mnenju Šamijevega zagovornika Mihe Blažiča ne odpira možnosti za deportacijo, saj je treba prej odločiti še o drugih zadevah. Ena od možnosti je tudi pritožba na ustavno sodišče. Kot je pojasnil Blažič, odločitve vrhovnega sodišča, s katero je to odpravilo začasno odredbo upravnega sodišča, da mora sirski prebežnik Šami do pravnomočnega zaključka postopkov ostati v Sloveniji, še ni prebral, zato je ne more podrobneje komentirati.
  Blažič je sicer ob tem poudaril, da je vrhovno sodišče v tem primeru odločalo samo o začasni odredbi, ne pa tudi o Šamijevem predlogu, naj država v njegovem primeru uporabi diskrecijski klavzulo, o čemer mora ministrstvo za notranje zadeve po besedah Blažiča še odločati. Prav tako je po njegovih besedah na odločitev vrhovnega sodišča možno vložiti še ustavno pritožbo. Slednje je po njegovih besedah ena od možnosti, o tem, ali jo bodo uporabili, pa se bo še posvetoval z odvetniki, je dejal.
  Dokler vse zadeve niso zaključene, Blažič ne vidi razloga, da bi Šamija deportirali na Hrvaško. Njegovega trenutnega zdravstvenega stanja pa ni želel komentirati.

  • Zakaj Blažič ne komentira zdravstvenega stanja tega reveža ?

  • dež

   Saj se lahko pritoži, a pritožba ne zadrži deportacije. In če se me motim, je neizvršitev pravnomočne odločbe kaznivo dejanje.

  • Grenze

   Blažić peder ,buzarant , ritopik take dol pospravljajo za pasjo hrano

 • Micka Mandarina

  Saj tudi one družine z malim otrokom niso pojedli.

 • holzer

  Ta dva poslanca Kordiš in Škoberne bi morala kazensko odgovarjati za prikrivanje tega sirskega emigranta.
  Ker sta izrabila svojo poslansko funkcijo bi morala bit kazen maksimalna za tovrstno kršitev zakona.
  Če jih sodišče ne bo obravnavalo oziroma kaznovalo,pomeni da imamo najmanj dvojna merila glede takih zadev.
  Torej imamo sodišča za prvorazredne in drugorazredne.Nič novega v tem pogledu.

 • Minovak

  To, da ga bodo transportirali na jug, je samo predvolilna puhlica cmerarja, da ugaja volivcem, ki so ga že zdavnaj vrgli na gnoj rdeče zgodovine. Laži je zmanjkalo, sedaj pa adijo cmerko.

 • antimur

  Kordiš in Škobrne bosta verjetno dobila svoje poslanske prostore na Hrvaškem, da bo Šami lahko še naprej nemoteno oskrboval slovensko zadrogirano levaško drhal.

 • Zanima me, kaj bo doletelo poslanca Jana Škoberneta in Mihe Kordiša glede na “viteško” akcijo poslancev, ki sta se še posebej angažirala in odšla v azilni dom, od koder sta nezakonitega migranta odpeljala v Državni zbor, da bi ga tako zaščitila pred deportacijo.
  Mi lahko kdo pove ?

  • totex39

   Zvišana bosta na pomembnejši položaj v državi, da bosta lahko še bolj tolkla po Slovencih.

  • karpelec

   Kazen za take prekrške, jim ne bi smela uiti, saj sta bila kazensko ovadena. Temu je treba slediti.

 • domovina mili dom

  Da bo ceneje. “Dragi” poslanci in kamel frizer, v Zidanem mostu presedajte na: vlak za Dob in Dobovo. Stoji na prvem peronu.

 • Sašo

  Škobrne, Kordiš , Ntoko in ostali aktivisti…pričakujem da boste načelni in boste solidarno tudi sami odšli z njim na Hrvaško

  • Grenze

   Pa kar dol ustante

 • Olga_10

  Vse stroške bivanja damaščanskega brivca v Sloveniji naj poravnajo zarotniki, vključno s skrivanjem v zdravstvu!

  • Sloven”c

   bravo !

 • milanček

  revčki na zg. sliki, primite se pod roko, pa gas proti Kolpi in adijo za vekomaj!

 • Franjo Trojner

  Le po katerih zakonih je razsojalo upravno sodišče? To je vprašanje na katerega mora dobiti javnost odgovor.

 • Sašo

  Pa pričakujem ovadbo zoper vse ki so Ahmadu pomagali ostati nezakonito v Sloveniji.

 • Slovenka

  Samo vprašanje: ali Hrvati že razgrinjajo rdečo preprogo, vadijo sirsko himno in trenirajo otroški pevski zbor, ki mu bo zapel venček priljubljenih.

 • centurion

  Jaz prav razumem zadevo?
  Po novem pravnomočno pravnomočna odredba.
  Nov termin v pravu Butal.

 • piko8

  Cmerar bo kazensko ovadiv sodnike na vrhovnem sodišču!!!!
  Saj preko cmerarjevih odločb ne morejo.
  On je prezidens vlade BUTALCEV in je napotezi saj ni vsaka SVINJARIJA kaznivo dejanje”mama pres”?

 • Grenze

  PA KAJ SE TI RDEĆI SMRKAVCI VTIKAJO V TUJCE ? TI MULOTI SPLOH NISO ZA V POLITIKO MARŠ DOMOV PA MAMI SE SKRIJTE POD KIKLO DA VAS NE BODO KAKŠNI ISLAMSKI PARKELJNI UKRADLI PA PRODALI ZA PASJO HRANO NEVERNIKI TRAPASTI .
  SIRCA NAJ BO PA SRAM , KER JE HRABRO POBEGNIL IZ VOJNE VIHRE DRUŽINO PA PUSTIL NA BOJIŠČU TAKO KOT GOŠARJI V DRAŽGOŠAH IN ŠE KJE DRUGJE V SLOVENIJI TO SPLOH NI DEDEC AMPAK GLIH TAK SKRIVAČ KOT LEPI RDEČI KOMUNISTI KI SO SE NAJRAJE BORILI ZA POLNO OBLOŽENO MIZO IN POLNIMI FLAŠAMI ŠNOPSA IN VINA PA PIRA NASPLOH VSEGA KAR JE DIŠALO PO ALKOHOLU.

  • luli

   jager jagru pručko gor drži, vsaj toliko časa dokler mu je v korist.

 • tramal

  Pa vsi komunajzerji ki so ga zagovarjali naj gredo z njim,pa naj jih na Hrvaškem striže

 • Steiermark

  Naj si ga Hrvati, tega bricota, kar obdržijo, ki bo za “dobro mero” pri krivični meji in jemanju slovenskega ozemlja – morja!

 • montyamp

  Cerar je murglosrbski multipraktik .

 • sprehajalec

  Kaj reči kot to, da levica v svoji državljanski vojni proti tradicionalni domoljubni Sloveniji uporablja vsa sredstva, zakonita in nezakonita. V njeni borbi proti “starem” in “zatohlem”, kot radi rečejo. Pravzaprav tudi “nezakonito” ni “nezakonito”, če služi naprednemu cilju. V imeni katerega je vse dovoljeno, kar je pokazala nekoč NOB.

  Sirec je pač to začutil, obdan z flower power Metelkove in Roga, Okolju poleg ideološke komponente začinjenim še z tradicionalnim slovenčevim klečeplazenjem pred “tujim” in “eksotičnim”. Ful kul.

  Saj je revež, poskuša iztržiti najbolje zase, pa tudi zato je revež, ker ga je levica izkoristila v svoji državljanski vojni. Ko ga ne bi več rabila, sem prepričan, da bi plaval po Sotli nazaj na Hrvaško.

  Takih revežev je žal najmanj 4-5 milijard na svetu v tem trenutku. Rezultat tehnologije in zdravstva 20. stoletja ter srednjeveških stopenj rodnosti in odnosa do žensk. Ter civilizacije z religijo 7. stoletja.

  Da je prišlo do takšnega razkoraka med teoretičnim in realnim, pa so krivi poduhovljeni levičarji zahoda, z medicino in produktivnostjo belega človeka, we are the world Boba Geldofa, zdravniki brez meja (katerih edina naloga je reševati, če jih vprašaš), svetovnih bank za razvoj itd.

  Sedaj pa so otroci zrastli, imajo net, TV vidijo kako je na zahodu, Sedaj so pa pred vrati, 4 milijarde njih, tukaj nas imate.

  • luli

   bravo sprehajalec. zelo dobro napisano. res

 • baubau

  zelo hitro bo nazaj…

 • Slovenka

  Mimogrede, mu bodo na Rogu pripravili kak poslovilni žur v zahvalo za čas, ki so ga prebili skupaj v stanju zadetosti? Kombinatke pa bi mu lahko zapele par viž v slovo.

 • DUŠAN ZALAR

  Sem pa mislu,da je ta musli JEDERSKI FIZIK !? Zdaj pa sem prepričan,da je navaden izdajalec sirskega naroda kot naši KOMIJI !Da pusti svojo družino in spizdi tko kot naši slavni partizani iz DRAŽGOŠ!!

 • if

  Jan Škoberne, Mihe Kordiš, Miro Cerar in v tem lomljenju prava vam enake obravnavam kot nedemokrate in velizdajalce demokracije.

  Miro Cerar, predednik vlade, ustavni pravnik, pravnik?! Z uzurpatorsko nedemokatičnimi ukrepi ste se umestili med pravokleparje! To ni bilo prvič odkar ste predsednik vlade!

  • Jan Kovalski

   Če bi bil Miro Cerar vsaj avtoklepar.

   • samotoje

    Samo mojega avteka nikar!

 • Jan Kovalski

  Gre tudi za še eno veliko sramoto ustavnega pravnika Mira Cerarja.

 • tomven

  Šamijevega zagovornika Mihe Blažiča…. se hecate? Kakšnega zagovornika? Kdo pa je on?

 • Jan Kovalski

  Hasta la vista, Ahmad!

 • Vrhovni sodnik

  Svoji k svojim, zato so se lewaki tolk vlekli za njega, se pozna, da ni več Masleše, pony počas slabi, je že cajt, Topalovići okol hodjo.

 • Dr. Ustavnega prava

  @policija, zdaj pa ovadbe zoper cmerota, Kordiša, Škoberneta in Brgleza, pa nič čakat al bo pokov ejga.

 • Slovenka

  Zalarja pa v disciplinski postopek, ker je ravnal proti zakonito.

  • Prihajam Slovenija

   ITAQ,BB

 • Vince Blake

  Ej, a bi se dalo zmeniti, da bi Hrvatom poleg Ahmeda zraven navrgli se Kordiša in Škoberneta? Vem, da zdaj zvenim že malo genocidno, ker tega pa res Hrvatom (Piranski zaliv gor ali dol) ne smemo narediti. Ampak sliši se pa lepo, a ne?

 • Sloven”c

  kdo bo kril , kvazi zdravljenje tega puščavnika. Bo šlo spet na moje, tvoje stroške…. NE, naj poravnajo njihovi zagovorniki in ne državljani za njihovo neodgovorno “vodenje” države ! Hočemo, da se tu sedaj nekaj premakne in kdo pritisne na njih. Dajmo SDS !

  • glas resnice

   stroške bo kril ivan janša in njegova sđs, saj zato pobirajo prispevke.

   • kunigund

    pospremi ga v sosednjo perzijo , nihče te ne bo pogrešal

 • Kučko pod pručko

  Najnovejša opera Miroachina Cerarinnija: Sirski brivec

  Slavni slovenski skladatelj Miroachino Cerarinni je povsem zasenčil Siviljskega brivca, saj je njegovo novo delo Sirski brivec daleč boljše od Rossinijevega. Osrednja tenorska arija bo krstno uprizorjena jutri zvečer v Stožicah, zapel pa jo bo slavni Placido Domingo. Dirigentsko paličico bo vihtel glavni dirigent murgelske Opere maestro Milano Ciuccianove, seveda če mu bo uspelo splezati na dirigentski podij!!!

  • samotoje

   Nak, pel bo Giovani Cociancic. Molto forte e vivace.

 • Sloven”c

  Ahmed fu**, levak pa muka, to je po slovensko !

  • glas resnice

   desnakar lazi ko ivan janša župniku rito gazi, to je po katolibansko.
   ivan janša kućkin sine, osamosvojiteljski pezde in poscane.

 • Aton

  Mič je izvojeval veliko zmago!

 • glas resnice

  govori se, da sta se ivan janša in vinko gorenak rada masirala pri ahmadiju, zato tudi takšna ogorčenost, ko je zapustil slovenijo. baje mu ivan janša rihta salon v republiki srbski, kjer se bo lahko hodil malo cartat in masirat.

 • Miro Jereb

  Tu kar tekmujete kdo bo napisal najbolj butast komentar. Ali je jasno vsem, da se je oz. so se tu najbolj BLAMIRALI politiki ki so grobo posegli v zakonodajno sfero kot neki jurčki…pionirčki z rdečo rutico…Cerar kot “PRAVNIK” kurirčkove pošte si je nakopal SRAMOTO z odločitvami in izjavami o temu…nekemu…brivcu is Sirije. Koj kurac pa splo je ta sirc ? Kdo bo to ugotavlja pri 7.5 miljardah ljudi na tem svetu. Ti cigani arabci se niso nikoli razumeli v preteklosti in se nikoli ne bodo v prihodnosti. Da bo mera polna nam sedaj grozi še priznanje Palestincev / Palestine ??? Lepo vas prosim….POJDIMO NA VOLITVE in izvolimo da gre današnja vlada na Noetovo barko in direkt v ljubljeno Palestino ali pa v Venezuelo, kje bodo lahko takoj zagrabili za orožje in si dali duška….

 • francelj3

  Ne skrbi me, da bo cmera še pol leta vladal in ga s.al. Me pa zelo skrbi, ker ga bodo potem vzeli nazaj v službo na pravno fakulteto, kjer bo študente učil pravo, zlasti ustavno pravo. In to človek, ki je od vseh premierov do zdaj največkrat kršil zakone in ustavo. Ne razumem, kako taki osebki na faksu dobivajo reelekcije.

 • zaton

  Mi ne rabimo sirskih brivcev, imamo dovolj svojih, takšnih in drugačnih.

 • ahnenpass

  Še en komentar vam ni všeč vidim, verjetno pišem fake komentarje, vi ste pa tu samo in edino zaradi čiste resnice, a ne.
  Na kakšen papir je pa natisnjena odločba sodišča, najbrž na arabskega, ki ga štancajo v Hanovih Radečah.
  Brišite kolikor hočete, saj nisem povedal nič kar ne bi mislila tudi dobra polovica Slovencev,jaz si ne shranjujem nič, ker lahko vedno ponovim isto,le z drugimi besedami. Pa ne bom, naj bo po vaše, ampak rad bi, da bi enkrat pogruntali nekaj dobrega za človeka, če si lahko izmišljuejo take oslarije, bi mu lahko tudi nekako pomagali iz stiske, ki nas pravzaprav praktično nič ne stane.

  Gremo prirediti tekmovanje, kdo si zna zamisliti najboljšo pravno rešitev za Ah-mada, in jim dokažimo, da ima v Sloveniji res oblast ljudstvo, ne pa fašisti.

 • lauraas

  Še naprej nas stane ! ! !

 • lauraas

  Deklici z rakom pri polnem zdr. zavarovanju pa treba zbirati donacije za operacijo v tujini, kar zavarovalnica ne krije, pri nas pa teh še ne delajo. Tale Šami nas je pa že stal 40 000 eur in to bi za deklico bilo ravno dovolj ! 20 eur nakažem za SDS, da se tèle blaznosti uredijo, in s tem pomagam tudi deklici.

 • Igor Kavalar

  Kurdske ženske (muslimanke) v boju zoper Isis https://thekurdishproject.org/wp-content/uploads/2015/02/Picture2_71.jpg Ahmad pa na kavi v glavnem mestu Slovenije v slovenskem parlamentu z svojimi soborci aka zajci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!