Janez Janša: “Prihodnosti si ne pustimo vzeti. Dokler bom dihal, se bom za to boril.”

Foto: Printscreen

“V slovenskem narodu je neka moč, ki mu je omogočila, da je preživel stoletja viharne zgodovine, da se je ohranil z lastnim jezikom, z lastnim potencialom, z lastno kulturo, z lastno identiteto. Verjamem, da je zaradi tega pred nami prihodnost, ki si je ne pustimo vzeti. In dokler bom dihal, se bom za to boril,” je v intervjuju na TV Slovenija poudaril predsednik SDS Janez Janša, ki je med drugim spregovoril tudi o nedavnem primeru migranta Ahmada in glede tega dejal: “Tukaj gre za posameznika, ki je družino pustil v Siriji, ki je nevarna, ali pa je bila takrat zelo nevarna. In njegova želja ni, da gre domov zdaj, ko so se razmere v Damasku uredile, k svoji družini, ampak terja od Slovenije, od slovenskega delavca, kmeta in upokojenca, da je do njega bolj solidaren kot je on solidaren do svoje lastne družine. In to ni prav.”

Predsednik SDS Janez Janša je bil v nedeljo, 19. novembra 2017, gost oddaje Intervju na Televiziji Slovenija. Z njim se je pogovarjal dr. Jože Možina. Spregovorila sta o različnih temah, vse od predsedniških volitev, do odnosa z NSi, primera Ahmad, arbitraže in pranja iranskega denarja v NLB.

Sogovornika sta se uvodoma spomnila 27. obletnice ene od bistvenih Demosovih odločitev, to je odločitve za plebiscit, ki jo je Združenje VSO počastilo s prireditvijo, na kateri se je zbralo lepo število še živečih poslancev takratnega Demosa, vendar javno ni odmevala, ker mediji temu niso posvetili nobene pozornosti. Janez Janša je ob tem tudi opozoril, da je vedenje o osamosvojitvi čedalje manjše, celo v državnem zboru: “Imamo poslanke in poslance, ki recimo niti ne vedo, kdaj smo se osamosvojili, pa predstavljajo državo, ki se je osamosvojila.”

Predsedniške volitve
V nadaljevanju sta se dotaknila preteklih predsedniških volitev. Janša je priznal, da kandidatka SDS Romana Tomc v igro ni šla pravočasno, sicer pa so imeli dobre možnosti za uspeh. “Se strinjam, da če bi gospa Tomčeva vstopila v tekmo prej, bi bila zagotovo v drugem krogu predsedniških volitev, ker je dobra kandidatka, ker je imela dobre nastope, manifestirala je pač to, kar je. In to je dobro,” je poudaril Janša.

Problem teh volitev je bila sicer predvsem nizka volilna udeležba, glede katere je Janša povedal: “Ko udeležba v neki državi na nacionalnih volitvah, bodisi za parlament, bodisi za predsednika države, pade pod 50 odstotkov, to pomeni, da se postavi vprašaj nad delujočo demokracijo. Udeležba okrog 40 odstotkov je znak za alarm.” Ob tem je opozoril na še hujši problem, ki ga širša javnost ni zaznala, in to je, da je tudi pripravljenost za kandidiranje nizka. “Mi smo vprašali najmanj deset uglednih ljudi, ki bi si jih zagotovo večina Slovenk in Slovencev predstavljala kot predsednika ali pa predsednico vseh Slovencev, ki nimajo neke neposredne politične značke. Vse je to na nek način zanimalo, ampak na koncu se nihče ni za to odločil, ker so se bali medijskega pogroma, bali so se posledic za družino, za bližnje, za poklic in tako naprej.”

Nekateri opažajo, da je ravno desna sredina najbolj pasivna. Janez Janša vidi več razlogov za padec volilne udeležbe. Po njegovem so ljudje izgubili zaupanje v to, da če bodo šli na volitve, da bo to kaj spremenilo, da bomo živeli bolje. “Če človek ne verjame v nek rezultat svojega početja, potem ne bo trošil energije za to,” je izpostavil in pojasnil, da je desna sredina zdaj najbolj razočarana, ob tem, da se je osamosvojitve najbolj veselila. Tisti, ki so osamosvojitvi nasprotovali, so bili nagrajeni in “to je ustvarilo neko situacijo, kjer je prav narobe in narobe prav. In to drastično povečuje apatijo, zbija samozavest ljudem, jih potiska v neko izolacijo, osamo, jemlje voljo, da bi se borili za blaginjo, za boljši jutri.”

Romana Tomc in Janez Janša (Foto: STA)

Odnos z NSi
Glede odnosa z Novo Slovenijo je Janša dejal, da Nova Slovenija (NSi) gradi svojo samopodobo na nasprotovanju Slovenski demokratski stranki, ne da predlagajo alternativne predloge, ki so drugačni od vladnih, ampak predloge, ki so drugačni od predlogov druge opozicijske stranke in so zato nagrajeni. “Če nekdo kritizira Janeza Janšo ali pa Slovensko demokratsko stranko, to dobi velik odmev. Če pa nekdo predstavi nek predlog zakona v dobro vseh Slovenk in Slovencev, pa je ta odmev bistveno manjši,” je pojasnil Janša.

Arbitražni sporazum: Ta odločba ni konec konflikta
Za arbitražni sporazum Janša meni, da kot vsak takšen akt Slovenjo veže. “Ampak veže tudi Hrvaško. In realizacija te odločbe enostransko ni mogoča. Ta odločba ni konec konflikta, ampak je začetek, ali pa poglabljanje istega konflikta, ki s tem ni bil rešen,” je poudaril in nadaljeval, da nič ne kaže, da bo to možno rešiti v doglednem času. Rešitev, ki jo je prinesla arbitraža, je po mnenju Janeza Janše za Slovenijo slaba. “Mi smo zdaj v absurdni situaciji, ko Hrvaška nasprotuje neki rešitvi, ki je za Hrvaško bistveno boljša, kot je bil sporazum Drnovšek – Račan. Slovenska oblast pa se meče na kolena za to, da bi se uveljavila neka rešitev, ki je bistveno slabša od tiste, ki je bila nekoč že dosežena.”

Slovensko zdravstvo je v neredu
Beseda pa je nanesla tudi na trenutno najbolj izpostavljeno problematiko v Sloveniji, to je zdravstveni sistem. Osnovni problem Janša zaznava v neredu, rešitev pa vidi v vzpostavitvi reda, ki ga v nekaterih bolnišnicah imajo – tam ni čakalnih vrst in izgub. Prepričan je, da si Miro Cerar tega stanja ne želi, ne kot potencialni pacient, ne kot predsednik vlade. “Vprašanje pa je, če je on sposoben ta red narediti,” saj so v oblastnih krogih lobiji, ki jim ta nered ustreza in so hkrati glavna ovira, da se red vzpostavi: “Ker če je nered, se da potem ribariti v kalnem in se da recimo samo iz enega preprostega nakupa žilnih opornic v desetih letih potegniti 200 milijonov evrov.”

Ahmada je v prostorih SD obiskal tudi predsednik državnega zbora Milan Brglez. (Foto: Twitter).

Primer Ahmad
V primeru Ahmada so se ponovno pokazala dvojna merila. Krščanska družina iz Sirije, ki se ji je v Sloveniji rodil otrok, je bila izgnana. Janša pravi, da mu je uganka, zakaj je temu levemu aktivizmu tako povšeči eden, nekdo drug, cela družina, pa ne? “Kar mene osebno najbolj moti tukaj, sta dve stvari. Prvič, solidarnost je potrebna, ampak ko gre za solidarnost, so vsi, ki imajo državne funkcije v tej državi, v tem mandatu, prisegli, da bodo delali za blaginjo Slovenije. Se pravi, so najprej na vrsti lastni državljani. Kolikor ostane potenciala v razumnih merah, je prav, da se pomaga tudi drugim. Druga stvar, ki me moti v tem konkretnem primeru, je to, da gre tukaj za posameznika, ki je družino pustil v Siriji, ki je nevarna, ali pa je bila takrat zelo nevarna. In njegova želja ni, da gre domov zdaj, ko so se razmere v Damasku uredile, k svoji družini, ampak terja od Slovenije, od slovenskega delavca, kmeta in upokojenca, da je do njega bolj solidaren kot je on solidaren do svoje lastne družine. In to ni prav,” je dejal Janša.

Ob tem je predsednik SDS podaril, da ustavne obtožbe zoper Cerarja niso vložili zato, ker gre za Ahmada iz Sirije. “Mi smo to ustavno obtožbo vložili zaradi tega, ker je predsednik vlade posegel v nek postopek, ki je bil končan na vseh stopnjah.”  Predsednik vlade je javno zapisal, da poziva pristojne organe, se pravi lastno ministrstvo, da prepreči deportacijo, načrtovano za naslednji dan. Poslanec Socialnih demokratov Jan Škoberne, ki je hkrati še predsednik odbora za pravosodje v državnem zboru, je lastnoročno zapisal na svojem profilu, da stoji pred azilnim domom zato, da prepreči deportacijo. Se pravi, da prepreči ravnanje nekaterih uradnih organov.

Janša je spomnil na svoj primer iz leta 2014: “Predstavljajte si, da bi takrat dva poslanca naše poslanske skupine prišla k meni v Šentilj, me odpeljala v državni zbor in bi zahtevala, da se sodba ne izvrši. Slovenija bi gorela, kocke bi letele, poslance bi kazensko ovadili, verjetno bili zaprti zaradi tega. Zdaj, ko so to naredili levičarji, pa je to humano dejanje,” je bil zgrožen.

Janez Janša (foto: STA)

Pranje iranskega denarja v NLB
Naslednji teden bo v Evropskem parlamentu zasedala posebna komisija, ki je namenjena prav preučevanju pranja denarja, obravnavala bo primer pranja iranskega denarja v Novi Ljubljanski banki. Janša pravi, da takšnega primera, kot je pri nas, ni nikjer drugje, kjer se tudi soočajo s pranjem denarja. Vedeli so vsi, storilo se ni nič. Je pa ob tem Janša izpostavil, da je kasneje prebral poročilo Sove, ki ga je ta poslala takratnemu predsedniku vlade, predsedniku države, ne pa tudi predsedniku parlamenta. “Poročilo je zelo konkretno. Sova se je, dokler niso zamenjali direktorja Sove, resno ukvarjala s tem problemom. Potem je gospod Pahor direktorja zamenjal. Ampak, če bi jaz kot predsednik vlade dobil takšno poročilo, v roku dveh ur bi bila sklicana seja Sveta za nacionalno varnost. Ker iz tistega poročila se vidi, da je ogrožena nacionalna varnost, da so ogrožene naše relacije z zavezniki v Natu, s prijatelji v Evropski uniji, stekle bi vse možne preiskave,” je zagotovil.

Za konec nekoliko bolj osebno
Po vsem, kar ga je doletelo, pa prvak SDS še vedno vztraja na svoji poti. Moč mu dajejo družina in podpora ljudi, ki imajo hrbtenico in so že mnogo prestali v življenju. Ključen motiv Janeza Janše za njegovo vztrajnost je to, da ga jezi dejstvo, da se Slovence skuša narediti apatične, nesamozavestne, da se skuša uničiti ta energija, ki je končno dosegla, da smo se osamosvojili, da smo premagali peto najmočnejšo vojsko v Evropi, da smo dosegli mednarodno priznanje pa so še šest mesecev vsi trdili, da Slovenije nikoli ne bodo priznali.

“Glejte, v slovenskem narodu je neka moč, ki mu je omogočila, da je preživel stoletja ali pa tisočletja viharne zgodovine, da se je ohranil z lastnim jezikom, z lastnim potencialom, z lastno kulturo, z lastno identiteto in verjamem, da je zaradi tega pred nami prihodnost, ki si je ne pustimo vzeti. In dokler bom dihal, se bom za to boril,” je sklenil.

B. O.

 • Osti jarej

  …kakšna floskula…..prihodnost bo….tako kot vreme….,ki bo….

  • Stajerka

   ne prihodnost bo zagotovo poštena, pravna, moralna, najboljša kar je možno……je dejal pokvarjenec MC leta 2014……

   • Osti jarej

    ….od vse,predvsem od trenutne politike,se mi obrača želodec….dobesedno gabi se mi…..ampak….a ti misliš,da bi se lahko četrt stoletja šli ene in iste igrice,samo mal drugače zapakirane,če bi eni drugim hrbtov ne ščitili….na videz pa kakor na smrt skregani…..dej,dej

    • Stajerka

     ja kaj pa bi……dementneži pravijo dajmo priložnost novim obrazom – kupujete mačka v žaklju…..in vsak naslednji maček je bolj garjav od prejšnjega……to je isto, kot da rečeš, da boš eno cipo zamenjal za drugo – po 10. cipi pa ugotoviš, da so vse cipe……
     KDAJ vam bo kapnilo??…..a imate res raje hinavščino in sekire v hrbet, kot odkrito besedo……jaz NE, ker NE prenesem hinavščine……in ravno to je tisto, kar odtehta – pri desnici, predvsem SDS, je 99% kart na mizi in veš kakšne poteze te čakajo v prihodnosti……je nekaj odstopanj, ampak niso pa diametralno nasprotna obljubam, kar se dogaja vedno znova in znova…….predvidevam, da vas bo naslednje limance dobila Levica in Šarec – tukaj šele boste dobili nož v hrbet……

     • !

      Vse oblasti po osamosvojitvi so si nabrale keš NA RAČUN VSEH DRŽAVLJANOV.

     • Stajerka

      ja….in ker jih ni dovolj….je potrebno dajat priložnost novim, da si žepe nabašejo še ti……al pa, da si eni nabašejo žepe še bolj – npr. Janković……

    • Steiermark

     še vedno živiš v miselnosti titovega pionirčka, ki se enostavno nemore skobacat na tla in pokončno odkorakat….

     • :-)

      tebe je naredil albanc, ki niti pionirček ni bil

 • Janez

  Ja !
  Zelo korekt nastop cenjenega g. J. JANŠE !
  SDS – naj se še okrepi z mlajšimi kot je dr. A. Logar !
  -ok pravniki, ekonomisti itd.. ki so tudi pravi slo domoljubi ! L..r. J. KOMENDA
  P.S.
  SAMEMU G. J. JANŠI – PA ČIMVEČ SREČE, ZDRAVJA, VSEGA DOBREGA. Čim dlje.

 • :-)

  nekdo bi spet rad ” zajahal” oblast

  • Steiermark

   Tebe je “nekdo že zajahal”, kar ob rojstvu, kot izgleda….

   • :-)

    tebe je zjahal albanc, oziroma pardon, tvojo mamico, zato pa ti ne veš, da si v resnici albanc

 • Stajerka

  kaj naj rečem……vse je res, občudujem vztrajnost Janše…..
  ravnokar pa v DZ poteka pravo klanje proti USTAVI RS in USTAVNEMU SODIŠČU…….in poslanec Lisec je pravnikom etnično&moralne vlade, nalil čistega pelina…… glede na to, da pelinkovec vsebuje tudi alkohol, upam, da bo nekdo prižgal vžigalico……alkohol+ogenj=bum……seveda mišljeno v metaforičnem pomenu, ampak še kako potrebno, da spokamo najbolj pokvarjeno vlado vseh časov……

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. Z moje strani je to vse.

 • Novakec1

  Nekam slabo se boriš, državo ti uplenjajo musliči.

  • učko

   O, pa še kdo drugi tud’! ‘ma Janez tud’ kakšne koristi od teh !

  • Tristan Florjan

   To je za ovce, da se bori zahrbtno pa sodeljuje in podpira kvote in vse bedarije, ki se jih spomni pijana Bruselska komisija spomni. Seveda JJ je tudi prijatelj od Junkerja pa Cmerar on se z njim kar na usta ukušuje fuj pa Pahor pravi da je Junker njegov prjatu pa da ne pozabim Bratuškove ki je kar 2 leti letala v Brusel k Junkerju se z njim baje dal dajala vse bi naredila revca da bi postala komisarka a zdej vidite kolk plehke in bedne politike ima Zlovenija…da ne govori o Rjavi kahli no on pa ni vreden besed tolk je beden

 • Osti jarej

  ……vsak poslanec bi moral vsaj eno leto fizično delati v fabrki,da bi lahko kandidiral……ne glede na politično pripadnost….zgubili so kompas….sploh ne vedo,kako narod živi…..prekleti kreteni

  • Stajerka

   no, z 99% verjetnostjo ti garantiram, da tega pa Cerar definitivno NE bi preživel……pa 99% tistih, ki danes opletajo okrog Ašmija tudi ne…….berem v medijih, da frizira kulturnike in Cerarjeve uradnice, ki tožijo, da morajo frizerji za njim popravljat njegovo dodatno vrednost…….frizuri in državi, tako glede frizure kot glede plačila davkov……

   • učko

    Ta Ašmi še psu ne zna nard’it frizure, edino kakšenmu ISIS-ovcu !

    • Stajerka

     moraš bit res konkretno premaknjen, da mu daš prostovoljno na razpolago lastno glavo……

 • učko

  Janša se je tud’ celo življenje “šlepal” na stroške davkoplačevalcev ! Druzga kot nakladat ne zna !

  • Stajerka

   to ni res……že 2 vladi se šlepata na sprejetih odločitvah 2. vlade JJ……a vi res mislite, da sta Alenka in Cerar tako sposobna, da brez reform in konkretnih zagonskih ukrepov tako dvigujeta gospodarsko rast in omejujeta državno potrošnjo…..no, slednje je pod njunim vodstvom res dobesedno PODIVJALO – seveda na višjih nivojih……samo en podatek – iz 12 ministrov so v 5 letih presedlali na 19…..torej???

   • učko

    Jaz ne hvalim trenutne oblasti, pravim pa, da brez gnile opozicije tud’ ni gnile oblasti !

    • Stajerka

     gnila opozicija je leta 2013 uporabila VSE sodne umazane trike, da se je rešila vlade…..gremo po vrsti – sodišče, obsodbe, ulica, kpk, na koncu še Virant…..upam, da je danes že dojel, da je župan javna funkcija……njegov sorodnik je namreč še vedno na javni funkciji, čeprav je takrat zaradi te izjave razsul dokaj uspešno vlado……
     KDO izmed levakov bi upal sprejet pokojninsko reformo, kdo bi upal uvest ZUJF, kdo upal zarezat v javno porabo??…..NIHČE, pa ne samo da nihče, to je bil tudi glavni vzrok padca vlade……temu pa je močno držalo štango slovensko sodstvo in današnji minister Klemenčič……

     • dejstvo

      desnica in levica sta obe koruptivni, obe imata bančne račune in obe imata radi keš, na račun VSEH državljanov.

     • Stajerka

      ni problema……problem je, ker nimamo neodvisnega sodstva……dva paralelno vodena primera sta Janković in Janša, ki ju navajam zgoraj……
      kakšna je razlika v obravnavi in teži njunih kaznivih dejanj, verjetno ni potrebno dolgo razpredat, vsekakor v obsežnosti in količini kriminala vodi Janković, pa je s pravnega vidika bolj pošten kot jaz, ki do danes še nisem stopila pred sodnika……

     • dejstvo

      vse je motno, to si prav povedala

  • ,

   se strinjam

 • učko

  Zarad’ take nesposobne opozicije kot jo imamo, nam še vedno vladajo ta rdeči fašisti !

  • Tristan Florjan

   Seveda je nesposobna opozicija, ker ista banda CK ZKS obvladuje SLO so na oblasti in v opoziciji normalno, da ne bodo svojim gledali pod prste saj so vsi med seboj povezani. Vse je isto kot nekoč partija še vedno vlada samo razdeljena je na leve in desne komuniste…!!! Vsi ti politiki so nam ugrabili državo tudi SDS in JJ v intervjujih pa se dela ful nedolžnega kot vsi ostali politiki ki so volki v ovčji podobi v bistvu pa so v sostorilstvu ljudstvu odvzeli oblast, ki jo ima po ustavi…!!! JJ najbolj naiven marionetni politik terorističnega zahoda ki še vedno podpira propadli projekt Evropa res ne moreš verjeti kako zblojene politike imamo, ki živijo v svojem zblojenem svetu ki nima nič skupnega z realnostjo. Mi potrebujemo politike domoljube tipa Orban al pa Putin ne pa takše riti včlanjene v EPP ki podpirajo kvote hkrati pa v intervjujih nakladajo, da si prihodnosti ne pustijo vzeti to je nakladanje za naivne v resnici pa zavestno prav to delajo !!!!

   • Tristan Florjan

    JJ je blefer !!!!!!! Njegov Mahnič na Rusko mejo pošilja SLO. vojake, ker naj bi bila Rusija grožnja…??? vidite to je JJ hlapčevska politika Natoamerom… Največja grožnja Evropi NI Rusija ampak teroristi Natoameri in Evropski politiki….!!!!!!! pa tudi vsi Slo. politiki razen Andreja Šiškota, ki je v Slo. edini domoljub.

    • Stajerka

     hahaha…..od kdaj pa opozicija na vojna območja pošilja vojake????…..vi NISTE NORMALNI,res NISTE…….

     • Tristan Florjan

      Kolikor vem ima opozicija odbor za obrambo katerega vodi Žan Mahnič SDS in če prav vem je šlo tud 15 vojakov v Latvijo – Rusko mejo vse države EU so tja poslale vojake pa tut Slo. in tam še ni vojno območje.

     • Stajerka

      ti lahko veš kaj hočeš…..ampak v vsakem odboru ima KOALICIJA VEČINO……tudi tam je večina vlade……nekatere odbore vodi opozicija zaradi “demokratičnega” načela, nima pa večine ne glede na predsednika……in če tudi je bil to predlog opozicije, brez koalicije NE gre nič skozi…..
      pa še nekaj – in KDO je predlagal sklep???

     • Tristan Florjan

      Jaz to vem nisem iz lune padel glede na to da smo v natu sploh ne dvomim da so vsi glasovali za napotitev vojakov v Latvijo in kolikor vem so že tam tudi Hrvati so jih poslali

     • Tristan Florjan

      Prepričan sem, da so bile vse stranke v tem odboru ZA napotitev vojakov na Rusko mejo… ker so naši in EU politiki Ameriški vazali…!!!

     • Aron

      Mahnič bi poslal 1000 vojakov v Latvijo, če bi le mogel.

     • janez cepec

      pig face, Mali pizdek Mahnič nej gre sam u Latvijo, se bomo usi oddahnil, Latvijci pa Rusi se bojo pa uscl od smeha, k ojo vidl tacga vojaka

 • ,

  res je

 • bubamara

  Janša in njegova SDS je potrebovala eno leto vladavine, da je postala vzvišena in se odmaknila od naroda. Nekaj, kar je pokojna LDS rabil 8 let. Politika, ki temelji na zamerah in osebnih razočaranjih ne bo nikoli uspela. Janša je imel idealno možnost, da postane drugi Drnovšek. Na žalost ni Drnovšek. Vse dobro mu želim. Naj me negira in postane velik politik ter izstopi iz aktivne politike.

  • Vera

   SDS-a brez Janše ni !

   • bubamara

    Na žalost.

    • janez cepec

     dokler bo Janša, bojo tardeči volitve dobival

     • :-)

      tako nekako

   • :-)

    hahahaha

   • …..

    saj so tudi drugi v sds primerni za vodenje sds, nihče ni manjvreden

   • Osti jarej

    ..ooo,pa je….samo janša vlada s trdo roko…če komu ni kaj prav ,lahko poka…..ker je pa prav fletno biti politik,ali pa bodoči politik,furajo stranko z njim na čelu…..to dejstvo je pa garant,da nikoli več ne bo prišla na oblast….pa naj bo janko še tako karizmatičen in na videz hladnokrven politik…..sicer pa…..mnogi ga najbolj pomnijo po sprejetju zujfa

    • Stajerka

     hahaha……torej je bolje, da bi drugi pokali njega……kot to počno Cerarju – poka ga vsak, ki ma 5 sec cajta…….

   • Olga_10

    Zato pa je Janša Kučanu trn v peti! Kdorkoli bi prevzel SDS, bi ga želeli zamenjati!

    • :-)

     Olga, kaj boš dobrega kuhala? :-)

  • Olga_10

   Volite Ljudmilo in Kučana, pa bo mir!

   • :-)

    pejt seksat Olga, čist si fertik z živci

   • bubamara

    Dokler ne bo na volitve prišla stranka in v svojem programu postavila jasnih 5 ukrepov (in jih bo večina pomembnih zame), ki jih bo naredila v prvem letu vladavine, me ne vidijo na volitvah. Sedaj ljudje volijo samo tiste, ki se jim bolj dopadejo.

  • :-)

   BRAVO

 • Stajerka

  zanimivo……v ostalih medijih so se pričeli pojavljat članki o Kemijskem inštitutu……kot glavni vir navajajo Večer, ki pa je o tem pričel poročat po Novi……pokvarjenost brez primere, licemerstvo ki še kako paše večini dementnih zahojencev na sončni strani Alp……
  Nova 20.11., Večer 21.11…….zanimivo, pa nihče NE prebira teh strani, to je najbolj ostuden medij po njihovem javnem stališču…..
  in to so tiste SEKIRE in NOŽI, ki letijo v hrbte poštenih ljudi……

  • Janez

   Ja !
   Res je.
   NOVA 24 TV – NAJ OPOZORI – NA TO “PLONKANJE” L.R. J. KOMENDA

   • Stajerka

    VEČER, SVET24, NOVICE24, MMC RTV SLOVENIJA, 24 KUR,

  • Osti jarej
   • Stajerka

    a se vesiš na vsebino……al na dejstvo, da so do poročanja Nove vsi molčali……in ja, če bi poročali po kurah ali hanziju, bi bilo v članku, kot običajno, navedeno….po poročanju…..smo preverili……
    pa ni poanta v tem, ampak v tem, da NIHČE NE prebira teh strani, saj so za večino NESPREJEMLJIVA…..ampak LAŽ je nesmrtna duša komunistov – bila, je in bo…..

 • Nora24wc

  Janez Janša: “Prihodnosti si ne pustimo vzeti. Dokler bom dihal, se bom za to boril.”

  Kaj je s tem povedal ? Da dokler bo dihal, se bo boril za oblast, ker si jo samo on kao zasluži? Pa to smo že vedeli, nič novega v NORIškem kraljestvu.

  • Jani Čuk

   A tako kot erjavec,ter podmladek stranke sd,lds,zares… malo objektivnosti prosim. Vsak ima možnost. Imaš 5 prijateljev,če ja,ustanovite stranko in predlagajte,predsednika države,vlade,ter karkoli mislite,da je za državo za vse nas bolje,a se boste prepustili stricem iz magistrata prat možgane. Upam,da se odlocite za stranko. Možnost imate,kot jo imamo vsi. Pa srečno.

  • Olga_10

   Levičarskim skorumpirancem, ki jim Slovenija nikoli ni bila “intimna opcija”, ne more biti ljubezen do domovine razumljiva!

   • jaz sem na sredini

    ženska kdaj si nazadnje seksala? Nekam frustrirana si hahaha

  • jaz sem na sredini

   ” nora24 wc” HAHAHAHHA

 • janez cepec

  koko se je uhka veliki disident tok ponižu, de je šou dat intervju za Hanzi TV. pa to je (po njegovem) leglo odsluženih kurb, kupljenih novnarjev in ostankov starih komunajzarjev. ni mi jasn, koko za prezentacijo svojih modrih (modro-rumenih) misli ni izbrau ene in edine TV, ki je u službi resnice – njegove. je pa res, de za glasove naivnih ovac, dobri pastir gre u španovijo tud s hudičem, zakuga poj ne bi šu s komunajzarji, se je, u stvari, eden izmed njih.

  • Janez

   Nihče ti ne more !
   PREPREČITI ZASTAVLJANJE “NEUMNIH” VPRAŠANJ !
   VEDNO
   JIH JIH IMAŠ VSE POLNO, KAJNE? Seveda saj si ” J. Cepec” kajne? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   TVOJA NOVA HIMNA – SE ZDI ?
   https://www.google.si/search?q=adi+smolar+jaz+sem+nor&oq=adi+smolar+jaz+sem+nor&aqs=chrome..69i57j0l3.18494j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Olga_10

   Gledanost in nivo sta se Hanzi povečala ravno s to oddajo! Čestitke gospodu Možini za odličen intervju!

   • janez cepec

    ja, u pondelk se je u Merkurju prodaja Televizorju povečala za 100 posto, bojda je folk pepelnike u ekrane metu

    • .

     :-)

    • Olga_10

     A mislite, da je Hanzi edina TV in da smo v Jugi?

 • Franjo Trojner

  Rdeči levi predsednik leve vlade in leve
  koalicije Cerar in rdeče leve stranke SD, SMC in Desus so totalno povozili veljavno ustavo zakonodajo in preprečili zakonito deportacijo migranta Hamada v varno državo Hrvaško! Danes pa znova nedopusten škandal, v parlamentu, na seji DZ levi rdeči levi predsednik leve vlade in leve koalicije Cerar in rdeče leve stranke SD, SMC in Desus z predlagano spremembo ustave o micenem/delnem financiranju zasebnih krščanskih osnovnih šol iz državnega proračuna, so na škodo 1200 otrok znova kljub nasprotovaju ustavnega Sodišča in njegove zavezujoče razsodbe totalno povozili veljavno ustavo in zakonodajo. Zanimivo je vedeti, da smo za oskrbo migrantom namenili več, kot 100 milijonov €, za naših 1200 slovenskih otrok krščanske veroizpovedi pa je levim nelustrirancem par milijonov preveč. Danes je leva Marxova ideologija v DZ znova povozila pravni red/ustavo naše države, in nas domuljube/kristjane znova naredila za drugorazredne državljane.
  Še en dokaz več, da smo tudi danes v
  samostojni demokratični državi Sloveniji
  domoljubni verni Slovenci trn v peti levičarskim ideologom/levičarski oblasti in njihovim trobilom! Aprila in maja leta 1945 so nazorno pokazali kako bodo ravnali z sovražniki revolucije! Zaradi umanjkanja lustracije leta 1991 se Marxova ideoligija znova na veliko vrača v našo politiko in s tem v družb, zato ni nič posebnega in nepričakovanega, da so se levičarji spravili na zasebno šolstvo, to le nadaljevanje terorja, ki so se ga levičarji pri obračunavanju z drugače mislečimi vedno posluževali, to danes lahko nazorno vidimo tudi v nasilnih demonstracijah politične levice ( Antife ) po celem svetu. Sovražen grafit na enem izmed ljubljanskih diskontov ( “Kristjani – klali smo vas 1945 – klali vas bomo 2013,”) s katerim politična levica doma v Sloveniji javno obračunava z KRISTJANI je nazoren dokaz ustrahovanja vernih/drugače mislečih, kristjanofobije. Žaljivo je, da nas KRISTJANE levičarji ljubkovalno označujete za katolibane, ovce in nas zmerjate z fašisti in nacisti, kar posebno skrbi ker se približujejo parlamentarne volitve, zato levičarji mobilizirate svoje volilno telo s tem, da brezsramno udrihate po RKC in kristjanih, ta kristjanofobična dejanja se bodo do dneva volitev samo še stopnjevala. Začne se z kristjanofobičnimi izjavami v medijih, nato posamezniki na družbenih omrežjih javno grozijo vidnim predstavnikom politične desnice in RKC, nato se pričnejo skrunitve naših cerkva z raznoraznimi gnusnimi grafiti in samim fizičnim poškodovanjem verskih objektov. Žalostno toda resnično je dejstvo, da se leva politična opcija z vsemi svojimi civilnimi gibanji in aktivisti spusti na tako nizek nivo obračunavanja z ideološkimi tekmeci. Še posebej če vemo, da se je leta 1991 ob popisu prebivalstva 1369873 državljanov opredelilo za kristjane in 84586 za ateiste, o čem se mi torej danes pogovarjamo? Če je v tej državi kdo diskriminiran smo zagotovo to kristjani! Diskriminacija kristjanov se najpogosteje kaže v naslednjih oblikah:
  a)– zavrnitev človekovih pravic kristjanov
  – kršitev svobode izražanja
  – kršitev svobode vesti
  – kršenje pravic staršev glede vzgoje otrok
  – kršitev institucionalne ali kolektivne razsežnosti verske svobode
  – diskriminatorna politika “enakih možnosti”.

  b) Nestrpnost se kaže v obliki naslednjih dejanj:
  – marginalizacija kristjanov
  – onemogočanje enakega dostopa do služb
  – onemogočanje enakega dostopa pri sklepanju poslov
  – izključitev kristjanov iz javnega življenja
  – izključitev krščanskih simbolov iz javnosti
  – družbena depriviligiranost kristjanov
  – žalitve ali napeljevanje k žalitvam kristjanov
  – zavajajoče predstavljanje kristjanov v medijih preko negativne stereotipizacije.

  c) Sovražna dejanja so navzoča v naslednjih kristjanofobičnih dejanjih:
  – zločini iz sovraštva proti kristjanom
  – sovražna dejanja kot odrekanje storitev
  – vandalizem in onečaščanje verskih objektov.
  Poraja se vprašanje, zakaj slovenski kristjani že desetletja patološko sprejemamo in s tem normaliziramo kristjanofobijo? Sovražni govor, spodbujanje verskega sovraštva ter diskriminacije, vse to je po naši in mednarodni zakonodaji kaznivo! Na vse te številne pojave kristjanogobije bi se morali kristjani organizirano odzvati in združno pritisniti na organe pregona, da kršitelje preganjajo.

  • janez cepec

   če hočte met šole, si jih plačite

   • Janez

    TVOJIH LAŽNIVIH ŠOL NE MARAMO !
    Bomo
    USTANOVILI SVOJE
    – TVOJO – PA TOI – PLAČUJ SAM
    Kako že v tvoji šoli učijo o
    KOMUNISTIČNO ZLOČINSKEM “MARŠALU TITU” ?
    Plačaj si !
    Poslušanje “pravljic” o Jožeku iz Kumrovca. KI JE IGRAL CHOPINA. L.R. J. KOMENDA

   • Franjo Trojner

    Recipročno, če hočete imeti ilegalne migrante si jih vzamite domov in sami skrbite za je!

   • Olga_10

    Govorimo o predpisanem obveznem programu s strani države!
    Tudi vi, če želite imeti komunizem, pojdite v Venezuelo, Severno Korejo ali na Kubo!

  • bubamara

   Slovenija je unikum v svetu glede tolmačenja besede zasebno: zasebno ni zasebno ampak je delno financirano tudi iz skupne vreče.

   • kruta resnica

    majhna država, polna korupcije in ” stare garniture”; ki žre in pije na račun prepirov med državljani.

   • Olga_10

    Vse, kar država predpiše kot obvezno, je dolžna tudi financirati!

  • Stajerka

   saj ni samo krščanska, tudi Waldorfska šola in še kera…….ja, dr. ustavnega prava bo pa ja vedel kako povoziti ustavo in ne spoštovati USTAVO RS……to je dokazal že najmaj 3x – odvzem mandata JJ, preprečitev deportacije in financiranje zasebnega šolstva……da o tem, da je javno pozival k nedemokratičnosti pri referendumu II.tir in s tem DIREKTNO kršil ustavo, sploh ne pričnemo razpredat…..pa še in še…..najbolj pa krši določila enakosti pred zakonom in načelo demokratičnosti – kar sta tudi najmočnejši postavki ustave!!

 • zlata sredina

  Ne desno, ne levo, ampak normalno, uravnoteženo. To je pravi način.

  • Olga_10

   V SZDL z Ljudmilo, Milanom in Škrabcem?

   • :-)

    Spij tista zdravila, vidiš, da imaš zamegljen razum

    • Olga_10

     Zaradi takih “strokovnjakov” pa razpada zdravstvo… in se sirski brivec “zdravi” (skriva) na nevrologiji….

 • zlata sredina

  HAHA ljudje, kako ste naivni, vsi ti ” politiki” imajo položnice za plačat, rabijo hrano, obleko, vse to na račun vseh državljanov !!!!!!!! Pa še poceni žrejo in pijejo v menzi od parlamenta, medtem pa navadni državljani gladujejo dokler ” poslanci” delajo zdrahe in se prepirajo, na plečih vseh ljudi, ki to državo gradijo !!!!!!!!!!!

  • Olga_10

   Živci?

   • _

    Tvoji živci so verjetno kar trpeči, ker si spoznala, da imaš srbsko ime :-) haha https://www.facebook.com/public/Olga-Srbija

    • Olga_10

     Nimam nič proti Srbom, Rusom…imam pa proti skorumpirancem in pokvarjencem, ki uničujejo Slovenijo!

 • Janez

  PAROLA – ” J. CEPCA” – se zdi?

  “IMAM PRAVICO DO NEUMNIH STALIŠČ.
  KDOR MI. NE PRIZNAVA TE PRAVICE. ME DISKRIMINIRA”. “Genialen” “J. Cepec” pač.. L.r. J. KOMENDA

  • :-)

   a boš ti kandidiral za predsednika? :-)

  • janez cepec

   Janez aus Begne, mau se umir, tabletko uzem, pa eno kitico oddremej, to bo odlegl, boš vidu. mogoče je kešn moj stališče res neumn, ti pa nimaš samo neumnih stališč, ampak si sam naumn, bi se djal, zabit ket kou u zemla

   • _

    Janez proti Janezu? Kako je to možno? :-)

 • vprašanje

  a kdo vpraša ljudi, torej državljane davkoplačevalce od česa si pa vsi oni plačajo položnice, hrano, gretje pozimi? Državljani davkoplačevalci so tisti, ki to državo vzdržujejo prek davkov vsako leto, državljani davkoplačevalci so tisti, ki bi morali biti pravi resnični šef v tej državi kot piše v 3 členu ustave ( da ima oblast LJUDSTVO)

  • Olga_10

   Živci, da kar copy paste?

   • vprašanje

    slučajno

 • vprašanje

  a kdo vpraša ljudi, torej državljane davkoplačevalce od česa si pa vsi oni plačajo položnice, hrano, gretje pozimi? Državljani davkoplačevalci so tisti, ki to državo vzdržujejo prek davkov vsako leto, državljani davkoplačevalci so tisti, ki bi morali biti pravi resnični šef v tej državi kot piše v 3. členu ustave (da ima oblast LJUDSTVO)

  • Olga_10

   To naslovite na Kučana in njegovo levičarsko kamarilo!

   • :-)

    kaj pa na poslance v parlamentu, ki živijo na račun vseh dravkoplačevalcev?

    • Olga_10

     Potem na Cmerota, ki bo Kučanu v Murglah sporočil….

 • .
 • .
  • sprehajalec

   Kdaj se boš zresnil, pa nehal s popanjem tegale junka?

   • !

    SLOVENSKA USTAVA je zate ” junk”? haha, ti sploh nisi kristjan, ne Slovenc

 • Olga_10

  Odličen intervju! Janša je spet dokazal, da je najboljši politik v Sloveniji! Edini je sposoben popeljati s svojo stranko Slovenijo na pot demokracije, pravne, gospodarsko uspešne, socialne in varne države!

  • :-)

   Zakaj misliš, da je najboljši?

  • janez cepec

   ko, a si ti tud TV SLO, komunajzarsko leglo, poslušala? greh maš, kuj se spovedat

   • hahaha

    kako to, da je sploh bil na rtvslo, dobro vprašanje :-) če je pa “komunistična”? :-)

  • :-)

   a ni rtvslo ” rdeča petokraka “? :-)

   • Rožle

    Itaq… da je ..
    sej ti to dobro veš ..

    • levo proti sredini

     Rožle evo ti kandidiraj za predsednika vlade

  • Nora24wc

   Tako se govori ! Še severno korejske tv napovedovalke ne malikujejo tako močno in skreno svojega božanstva kot ti ! Predlagam ti, da greš tja in jih naučiš kako se to dela !

   • Olga_10

    Po vašem Nicku mi je jasno vse… Pošljete lahko Carlovo…lahko greste pa sami…

 • sprehajalec

  RTV je to dala v nedeljo, pozno zvečer, ko so penzionirani podporniki režima že spali….. Tako, kot so pričevalce zamaknili v pozne nočne ure.

  • žnj

   haha, ti imaš pa domišljijo :-)

  • janez cepec

   ja, tle so ga pa res usral, tok pozn gledaš takole grozlivko, poj te pa mora tlač ponoč. jeba, ti povem, nism zdržu do konca, se mi je intervjuiranc tko smilu, de ni za povedat

   • sprehajalec

    Verjetno si ciljal zopet na faco in kdo je kdo. ne na vsebino. To te baše že celo življenje Janez. To so te u partiji naučil, da ni važn kaj se reče, važno je kdo reče. Že delavski socialisti levičarji so imeli moto meine Ehre heisst die Treue.

    • hm hm

     evo, ko Slovenc Slovenca ponižuje….to je grdo, zblojeni ” sprehajalec”

     • sprehajalec

      Partijci so uvožena kategorija, iz ruskih step…

    • janez cepec

     partija mene ni učila, sm se jo na djelč izogibu, ne tko kot….

     • sprehajalec

      Kao vsi ste se je izogibali, danes pa cvilite po njej in Maršalu. malo morgen.

 • nekaj me zanima

  kdaj bomo na ” sceni” videli mlade, izobražene ljudi, ki bodo prevzeli vodenje vseh teh strank? Hvala.

  • Olga_10

   Ko boste ukinili globoko državo – Kučanova geriatrija! Sami starci z eno nogo v grobu!

 • neny

  No kdaj nameravate naredit prvi korak IN ukiniti DVOJNI ZASLUŽEK – t.j. ukinit koncesije. To je največja kraja v zdravstvu….

  • nekaj me zanima

   evo, državljani imamo konkretna vprašanja

  • Olga_10

   Drugo leto, takoj po volitvah!

   • neny

    kje pa imate to zapisano v programu, da bi lahko vsi vedeli. Hvala.

 • domoljub1

  Kljub ogromnim zaslugam za samostojno Slovenijo je možno tudi pokojnemu spoštovanemu dr. Pučniku očitati velikansko napako, namreč, zakaj pri Bogu je hotel postati predsednik Slovenije. Volivcem in
  volivkam ni znal biti všečen in očitno je bilo, da ne bo izvoljen. Tudi v tistem času je bila namreč funkcija predsednika vlade pomembnejša kot biti predsednik države. Nekako sem prepričan, da ga je zaradi tega v zvezi z razpadom Demosa zelo pekla vest. Z današnjega zornega kota so posledice očitne in razlage jasne.
  Po nekakšni intuiciji sem prepričan, da je Janša sedaj storil podobno, ampak obratno napako. V predsedniški tekmi je bil Pahor zlahka premagljiv in če kdaj, potem bi se sedaj Janša lahko zavihtel na predsedniški prestol. Bila pa je idealna prilika, da bi se vsaj pogumno in državotvorno “stehtal” pri volivcih, saj bi bila volilna udeležba neprimerno višja, če bi kandidiral. Državljan K (Vili) ga je na to tehtanje javno pozival. Sedaj močno dvomim, da mu bo še kdaj uspelo zasesti kakšno od pomembnih predsedniških mest v državi.

  • janez cepec

   si ne upa, vaš veliki vodja, ga ni tok u hlačah, de bi se postavu Barbiki nasprot.

   • Janez

    Skratka “KLONIRANI- BUTL” – SE ZDIŠ TI? Ne – cenjeni J. Janša. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Janez

   Ah, ah ?
   NEUMNA VPRAŠANJA “PONAREJENEGA DOMOLJUBA”
   Seješ meglo? A ne ?
   STALIN, TITO, KARDELJ, MAČEK , M. RIBIČIČ ITD. KPS STALIN ZLOČINSKI KOMUNISTI .
   IN NJIM PODOBNI !
   Ti , oni so tvoji “idoli”.
   Veliko bi dal, da bi jih oživil.
   A HVALABOGU – MATILDA – BOŽJA DEKLA – MRLIČEV NE VRAČA. L.r. Janez K. KOMENDA
   P.S.
   KAR – ŠTRIK V ROKE, PA NA VEJO.

   • janez cepec

    skratka BUTL, pa kermu hodjo Stalin pa Tito skoz po glav. teb pa Janši. pa za tebe mi je jesn, k si fuknen, glede JJ-a pa…… a je on tud na tvojmu nivoju?

    • Janez

     Saj ti priznam !
     DA SI NEIZKORIŠČEN TALENT ! Se zdiš tak
     DA IMAŠ TALENT – ZA “PSOVANJE” !
     IN DA SI – ŽAL NEGATIVNO – ODLOČEN !
     Le
     Eno – možnost – za rešitev tvoje – zdi se – zblojene duše ? Še imaš.
     Stopi v
     KOMISIJO “IRAN NLB GATE – tisto od “SMC” Jani M.
     Ubogi
     “medicinski brat” Jani M. NEDORASEL “BANKSTERSKIM LOPOVOM”
     SE ZDI,
     SE MUČI Z ” IRAN NLB GATE – BANKSTERJI” !
     JIH?
     Boš ti takoj omehčal: vsega se bojo takoj spomnili !
     In vse njih malverzacije – bodo takoj – priznali ! Se zdi.
     Ko
     JIH BOŠ TI ZČEL NADIRATI Z “BUTLI” IN S TVOJO ” KOL ” TERAPIJO ! L.r. J. KOMENDA
     P.S.
     KAR JAVI SE
     SMC – Janiju M. – saj ga poznaš. Nima še izpopolnjene komisije. V veliko pomoč mu boš.

  • sodnikisozločinci

   Nikoli ne bi bil izvoljen za predsednika, Janša to dobro ve. Druga stvar pa je, da pameten človek kot je, ne bi hotel tega položaja, vedoč, da ga kakšna polovica volivcev bolno sovraži, v taki situaciji je kandidatura nesmiselna.

 • :-)

  Kaj pa, če bi 1. v zgodovini SDS vodenje stranke prevzela ženska, naprimer gospa Tomc, ki je kandidirala za predsednico?

  • Nora24wc

   Ne govori tega, bi jo eden in edini takoj sfukal, tako kot je g.Pučnika….

  • Olga_10

   Se boste morali sprijazniti, da stranka sama izbira svojega predsednika in ne bi ali Kučan! Kakšna “skrb” levičarjev za “dobrobit” desnice…

   • logika

    stranka ima tudi podmladek, ki bo prihodnost te stranke

 • evo

  Meni je pa gospa Ljudmila Novak, krasna! Je prava krščanska ženska!

  • čips

   Qva si bolan?

   • evo

    Ne. Sem krščanske vere, kot je tudi gospa Ljudmila.

    • črnaovca

     Ženska je prav ima družino in že vnuke, prava Slovenka

     • evo

      če bi bila ona predsednica države, bi bilo krasno.

     • sodnikisozločinci

      Krasno je tudi zdaj.

    • čips

     qva e sprenevedaš ljudmila je ko rjavc… faking sončnica, kamor sonce sije tja se pa ubrne,ne levo ne desno…Janša je vedno desno, nikol kr neka DESNO! Razumeš?!?

 • čips

  JJ edini pravi SLOVENSKI politik. Moj glas ima od prvih volitev,ko je kandidiral pa do mojih zadnjih…

  • Nora24wc

   Tako se govori, še Titu niso bili tako zvesti. Kim un je pa lahko samo fouš !!

   • :-)

    Haha, ” nora24Wc” :-)

   • Olga_10

    Vi že veste…

    • .

     pejt kaj kuhat baba

   • čips

    Ti zih voliš vedno “noooveeee” obraze, tvoji novi obrazi so samo nove kučanove pedr taške

  • ,

   Res?

 • črnaovca

  Janez na režimski televiziji, kam bi zapisal. očitno ono njegovo ne gledajo prav veliko in se je treba poajviti na bolj gledani režimski, oziroma kako hitro se požrejo principi ko gre za popularnost.

  • ,

   :-)

  • Janez

   Tudi?
   TVOJE GESLO JE TOLE
   “PISANJA NEUMNIH STAVKOV MI NIHČE NE MORE PREPREČITI .
   Ogromno takih stavkov lahko napišem”
   NATO
   IZJAVIŠ ŠE :” A nisem – pravi heroj?” L.r. J. KOMENDA

  • Nora24wc

   Principe so vrgli stran že, ko so hitlerju na Plečnikovem stadionu zaprisegli, pa še danes so ponosni na to. Saj vem, sramota !

 • Kapetan Dule

  Janša vztrajaj! Tvoje vztrajanje je motivacija in navdih mnogim da vztrajamo in bomo vztrajali! Enkrat že zmagamo spet, ko bo rdečim preveč spodrsnilo.

  • ,

   eh, kapetane dule , šta ti je ? :-)

 • _

  “Slovensko zdravstvo je v neredu
  Beseda pa je nanesla tudi na trenutno najbolj izpostavljeno problematiko v Sloveniji, to je zdravstveni sistem. Osnovni problem Janša zaznava v neredu, rešitev pa vidi v vzpostavitvi reda, ki ga v nekaterih bolnišnicah imajo – tam ni čakalnih vrst in izgub. Prepričan je, da si Miro Cerar tega stanja ne želi, ne kot potencialni pacient, ne kot predsednik vlade. “Vprašanje pa je, če je on sposoben ta red narediti,” saj so v oblastnih krogih lobiji, ki jim ta nered ustreza in so hkrati glavna ovira, da se red vzpostavi: “Ker če je nered, se da potem ribariti v kalnem in se da recimo samo iz enega preprostega nakupa žilnih opornic v desetih letih potegniti 200 milijonov evrov.”

  nad zdravstvom vladajo močni lobiji, isto kot pri tobačnih zadevah

  • neny

   pa kaj lobiji – kdo koristi koncesije? IZOGIBATE SE.

 • _

  “Arbitražni sporazum: Ta odločba ni konec konflikta
  Za arbitražni sporazum Janša meni, da kot vsak takšen akt Slovenjo veže. “Ampak veže tudi Hrvaško. In realizacija te odločbe enostransko ni mogoča. Ta odločba ni konec konflikta, ampak je začetek, ali pa poglabljanje istega konflikta, ki s tem ni bil rešen,” je poudaril in nadaljeval, da nič ne kaže, da bo to možno rešiti v doglednem času. Rešitev, ki jo je prinesla arbitraža, je po mnenju Janeza Janše za Slovenijo slaba. “Mi smo zdaj v absurdni situaciji, ko Hrvaška nasprotuje neki rešitvi, ki je za Hrvaško bistveno boljša, kot je bil sporazum Drnovšek – Račan. Slovenska oblast pa se meče na kolena za to, da bi se uveljavila neka rešitev, ki je bistveno slabša od tiste, ki je bila nekoč že dosežena.””

  EU pa molči, Hrvati pa sprejemajo ” pošiljke” od američanov.

 • Duhec

  Ja. Ne bo odnehal dokler ne uniči SDSa in desnice… do konca. Bravo… in to SDSovce slavijo kot zmago.

  • Stajerka

   in zakaj bi moral odnehat??……pa kaj se brigate za desnico oz. SDS – mate strank kolko čete, tisti ki volimo SDS bomo pri tem ostali…….osebno se vpikujem v levake samo, ko vplivajo direktno na moje življenje …..ko so v vladi in nabijajo davke, igrajo lopovščino in nepravno državo…..tudi opozicija se me dotakne, če ima neposredni vpliv na moj standard……lewaki in Ahmed, Tonin in Kučan……tudi SDS, če so poteze v nasprotju z večino, t.j. malim človekom……

   ko bo narod pričel razmišljat z denarnico in ne z prazno glavo, bo mogoče marsikaj drugače…..čeprav se sliši preveč materialno usmerjeno, je daleč od tega – v Sloveniji nam to veleva preživetveni nagon, o standardu lahko sanja peščica…….

   resnica je samo ena – je moteč element za lewake, ker je trenutno edini, ki vam upa javno in fris povedat kar vam pripada glede na dejanja……kr počakajte, ob vseh teh neumnostih, ki jih počnete, nas slej kot prej čaka kaka ekstremna desnica…….in ne se slepit, da v Slo nima možnosti – pol boste pa vidli vraga…..in Janša se vam bo zdel prava milina…..

   • bojan dolmovic

    Bravo tako se govori vse se jim bo vrnilo kot bumerang in bodo klicali boga kot ga prej nikoli niso žal bo prepozno.

   • antimur

    Ne samo, da jih popolnoma nič ne briga kdaj bo odnehal, Janša je bil legitimno izvoljen, naj se raje posvetijo divjemu in nelegalnemu stricu iz ozadja, zločincu Kučanu, ki se s svojo tolpo vtikuje v vsako zadevo v Sloveniji, in s tem uničuje slovenski narod, državo in demokracijo ter nas pelje v leto 1945.

  • FORT WORTH

   Si, kot veternica.
   Obraca se po vetru.
   Brez hrbtenice, brez vsakrksnega socutja in z izgubljenim kompasom tavas v popolni temi.

  • Olga_10

   Mislite SD? Prav imate! Uničili se bodo sami….

 • Janez

  Malo !
  Pametnega branja od dr. J. ŠUŠTERŠIČA.
  ZA?
  Maše ex KP, ZK MNOGOPISCE – BREZ VEZE STAVKOV ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  DR. J. ŠUŠTERŠIČ NA SIOL. NET

  https://siol.net/avtorji/janez-sustersic-508/

 • Franjo Trojner

  Ta Cerarjeva vlada/koalicija ( SMC, SD in Desus ) je iz Slovenije naredila en velik kolhoz, kjer mora drugorazredni narod pridno delati za majhno plačilo v dobro ostankov komunističnih elit in tudi misliti samo v skladu in željami naslednikov Marxove ideologije pri nas. A ni bilo točno tako, kot želi in dela Cerar in vladne SMC, SD in Desus že pred letom 1991? Razlika je samo v tem, da so bile zdajšne stranke SD, Desus in SMC takrat še zestavni del partije KPJ, danes pa nas jebejo v glavo vsaka posebej!

 • Osti jarej

  ..po navedbah prof.dr.mile alecković-nikolić mora politik biti psihopat…vsekakor pa je dobro in dobrodošlo vsaj popolno umanjkanje splošno priznanih moralnih vrednot

  • :-)

   :-)

  • antimur

   Poizskusi navesti vsaj kakšno “prof.dr”, ki ima samo eden ć, ne pa nekakšno balkansko omejenko kar z dvema ć. Imamo tudi slovenske profesorje in profesorice.

   • FORT WORTH

    Najbolj kredibilni viri so zanjo tisti, ki najbolj lazejo, ce pa so balkanski pa se toliko bolje. Hehehe

  • Janez

   Aja ?
   A ti boš šel v politiko. A imaš vse tiste ” kvalitete” ?! L.r. J. KOMENDA

 • antimur

  Janez Janša je eden izmed redkih slovenskih politikov, ki je dorasel situaciji in bo potegnil Slovenijo iz greznice v katero so nas spravili kučanisti. Kdor je poslušal izredno sejo v DZ, je lahko zgrožen, kakšne idiote in pokvarjence imajo levaki. To ni več prebavljivo, če poslušaš Tabakoviča, Bratušco, Brgleza, Hana itd., bedakov iz Levice nima niti smisla omenjati, se lahko samo zgroziš, kakšna golazen odloča o Slovencih. Ob takšnem neumnem gobcanju, ki ga imajo ti levofašistični norci, pride še bolj do izraza veličina SDS in njen patriotizem.
  P.S.: Brenčičko javno sprašujem, kdaj bo poslala v suspenz psihično bolnega Trčka, ki s svojimi predavanji uničuje naše mlade.

  • Vladimir

   Niso oni krivi,Krivi so Slovenski državljani,Ne Slovenci,zastopiš,kateri so ih izvolili.Sedaj se pa odpirajo še nove leve golazenske stranke Bog čuvaj naše otroke in vnuke

 • sodnikisozločinci

  Janez Janša ima gene Antona Janše. Rad ima avtohtono kranjsko čebelo in ne mara rdečih trotov. Živel Janša!

  • Krtača 20

   Ti pa ne žal Janše. Tale vaš trot pa čebele od bliz tud vidu ni!

  • Nora24wc

   Moj kolega, ki sedaj dela v ameriki, se dejansko piše janša in je dejansko v sorodu z antonom janšo in mi je samo osebno povedal, da ni v sorodu z nobenim albancem, tako veselo trolanje vam želim še naprej.

 • svoboda sloveniji

  JANEZ JANŠA
  TI SVETLI STEBER RESNICE
  HVALA TI
  SVOBODA SLOVENIJI

 • MEFISTO

  Mene pa resno zanima, kdo je dovolil takim analfabetom kot so Duhec, Osti jarej, Nora24wc, janez cepec in drugi, da se oglašajo na NOVI?

  Ni pošteno, da taki reveži komentirajo dogodke v družbi z uglednimi damami in gospodi.

  To je začetek konca civilizacije.

  Odgovorna bo pa NOVA, ker nič ne stori, da bi preprečila konec sveta zaradi takih odpadnikov od zdrave pameti.

  • Krtača 20

   Če se dovol teb šizofreniku neki oglašat, lahko za razliko tud normalni ljudje kej povejo. Al teb bolj paše diktatura?

   • macon

    Krtača kučanovega wc-ja, tvoji zapisi so abota nad abotami, no. Ti si en abotnež. Zdaj pa brž pogledat net slovar, kaj to pomeni.

  • Nora24wc

   Omenil si me ! JUUUUUUUPI !

   • samotoje

    Domnevam, da je tole višek tvoje kariere. Mefisto, človek, omeni to siroto še enkrat.

  • Commie Disposer

   Ahmadi in ostali dobijo plačano po objavah 50 centov – izvor denarja neznan

 • stajerc5

  “V SMC obžalujejo, da je Šami postal ‘prvovrstno notranjepolitično vprašanje in posledično pristal v bolnišnici'”
  .
  Tema Ahmad: V Kurah je bil clanek po cca. 20-temu komentarju zbombardiran na tak nacin, da so ustavili komentiranje. Ker jih ne poznam, mislim, da so celo rdeci popizdili!?
  Ampak glavni na kurah so se vedno isti, isti, isti….

  • učko

   Ja, tut rdečkarji majo počas zadost svojga nasranga dreka, k’ ga k drugim rinejo !

   • stajerc5

    Prav zanimivo, da tale tvoj ni sel skozi…
    .
    “učko
    Mene so odpikal pred kakšnim mesecem “do nadaljnjega”, kar pomeni za vedno. Pred tem pa 3 x za en do tri mesece.”.
    .
    Pri prvi cenzuri za “izbeglice” (ze konec 2014) sem se za vse veke vekov sam izbrisal. Pogledam pa se tu in tam, da vidim kdo je se kaj zaposlen pri F21!!!

   • Olga_10

    Nisem tako optimistična. Na volitvah bodo rdeči strnili spet svoje vrste v boju za ohranitev privilegijev. Žal se pri njih tu in tam kdo spreobrne oz. prizna vso bedo levice – a šele ko je v penziji, ko nima kaj več izgubiti, sodnik Zupančič, telovadec Štukelj, ekonomist Bajt, … A take stvari ne pridejo v medije!

 • Krtača 20

  Uffff to je bil pa drag nastop! Desni, tošl odpret pa vsak 150evrčkov ven za tale nastop. Drugač bomo rekl da zlorabljate nacionalno TV!

  • Olga_10

   Počakajte do volitev! Vam bomo pipco zaprli!

 • župnik cefizelj

  hrabri general ivan janša-jajčko, zmagovalec bitke na grosupeljskem polju, sam je ugnal srbskega sovraga v kozji rog. no v glavnem je mokril plenice in se skrival v kleti cankarjevega doma. tale intervju pa čisto v severnokorejskem stilu. ivan janshari kot mali pujsek kim đong un, le da ima zadnji malce več las in stila. no šalo na stran, taki kot je janša so največji zaviralci in razdiralci sloge slovenskega naroda. do politične moči hodi janša tudi preko trupel. prvo je pospravil krambergerja nato pa še pučnika. govori se, da je zastrupil tudi zagožna, ki je bil janšev osebni kurir in bančnik.

  • Nora24wc

   To je vse res, ampak tem janšističnim malikovalcem, tega ne moreš dopovedati, ker imajo pretrde in preproste buče. Še dobro, da jih je sam 13%. :)

  • dr Janez Sveti

   Zakaj pa takšno sovraštvo do Janeza Janše?
   Strinjam se z njim v večini. Če bi bili vi vsaj malo pametni, bi povedali, kaj po vašem mnenju ne pije vode in hkrati povedali, kaj bi bilo bolje. Tele vaše primitivne komentarje pa pišete, ker ste bedaki. Še žalit ne znaze inteligentno. Saj na desnici niso vaši bratje nič boljši. Oboji ste bebci, ki živite na račun staršev, države ali pa kradete. No kradete ne, ker za to je treba imet jajca in korajžo. Obojega nimate.
   Pišem obema župnik cefizelj in Nora24wc.
   DR Janez Sveti genij

  • Commie Disposer

   milči je madžaron ki ga je mati zapirala v svinjak

  • AlternativaZaSlovenijo

   Na katerem bojišču si pa ti bil ko je pokalo?

  • Patricija

   Kdo ti je to reku za zagozna

 • župnik cefizelj

  lažnjivi grosupeljski strahopetec, ki je ukazal sestrelitev merlaka nad ljubljano. pfuj banda hujskaška. v primeru resnega spopada bi pa prvi zbežal v avstrijo, kot njegovi ideološki predniki-domobranske svinje.

  • centurion

   Živeli domobranci!
   Marš rdeči zlorabljeni psi!

  • Commie Disposer

   Ni res! Kučan je dal komando za sestrelitev helikopterja, ker so ga snemali kako mu štefka menja plenice

 • učko

  bv

 • ogledalo

  ivan&co so nam že zdavnaj ukradli prihodnost!

  • macon

   Počeni špegu, ti sirota komunajzarska ti.

  • dr Janez Sveti

   Upam, da mi boš zaupal, kako so to storili.
   DR janez Sveti genij

   • učko

    Tako, da “glumijo” opozicijo, v resnici pa bogaboječe kolaborirajo z režimom !

  • Commie Disposer

   Raje se skoncentriraj na jeseniške musliće ,ki ti bojo glavo odrezali v roku 2 let

 • učko

  Bravo JaJo, tvojih 17% na volitvah ti prinaša lagodno življenje. Ovce, ki te volijo in ti verjamejo, pa životarijo in umirajo na obroke.

  • centurion

   Ma ti voli za jebače psov, ki zmagujejo in potem zmage
   proslavljajo v garažah,kjer tudi ti in tebi podobni s tega portala
   dobite že prejebane bulmastife gratis na razpolago.
   Goni se v pizdo materno.

   • učko

    Jest sem sam motivator. JaJota je treba malo u rit sunt, da bo začel migat, da bo zmagal !

    • centurion

     Prou!
     Če je tako, vzamem besede nazaj.
     Jaz ta rdečih ne, da ne maram, jaz jih sovražim.

     • tetka z ozadja

      Pa ti nič ne pomaga, le v svoji sobi lahko cepetaš z nogami zaradi besa in nemoči, ker ne moreš nič storiti in lahko samo molčiš in stojično prenašaš kako vas teptamo.

     • baubau

      Ni treba uporabljajti tujk,če jih ne znate pravilno zapisati:saj od vas tega znanja ne pričakujemo.

     • centurion

      Lahko, lahko.
      Nekega lepega dne, boš dobl rdečo piko prek merka med oči.
      Ne drkaj preveč, ne piše se leto 1941…
      Si bomo zapomnili vas, nekatere, tudi IP ni nedosegljiv.

     • tetka z ozadja

      Pa še čipirali te bomo po volitvah, kot kakega steklega cucka.

     • centurion

      Si označen.

  • Commie Disposer

   Srbe na vrbe

  • marker

   Levica tistih 17% ki delajo izkorišča….

 • Aresnica

  NEVERJETNO – KOLIKO tovarišijskih OVČK in seveda plačanih levakov od SLOmafijsko tajkunskega omrežja-se oglaša , ki se bojijo gospoda Janeza Janšo .. …. .. ..
  _________________
  Lep pozdrav

  • marker

   Brez omembe JJ, veliko levih komentatorjev ne zna sestaviti stavka. FDV izobrazba pač.

 • andreas82

  Kar je dobrega v državi je Janša in SDS, kolikor uspem pregledat dogajanje so daleč najboljši, Grims, Mahnič, Logar, Janša pa v samem vrhu itak, brez njega ni Slovenije!

 • učko

  JaJo in Ludomila “si prizadevata”…. blablabla. Ne delata nič, samo lagodno živita na naš račun. JaJo pravi, da so bo boril …. hahahaha. Evo rezultata njegove borbe .. !

  • Commie Disposer

   Srbske trolle ne rabimo v SLOVENIJI

   • učko

    Kwa mam jest veze s Srbi ?!

    • Commie Disposer

     srbe na vrbe

     • učko

      Tebe pa u norišn’co !

     • Commie Disposer

      Srbe na vrbe

     • .

      ni problema, ti kar ponavljaj, to gre na na ta naslov https://www.spletno-oko.si/?prijava=1&type=312

     • !!!

      NA TALE NASLOV gre to kar si skozlal https://www.spletno-oko.si/index.php

     • Commie Disposer

      Cmerar špara daNKO ZA milčija

     • čakmal

      ti imaš rad moške?

     • !!!

      NA TALE NASLOV gre tole kar si skozlal tu https://www.spletno-oko.si/index.php

     • Commie Disposer

      Mladić ma rad Kučana

     • Commie Disposer

      Javi milćiju

     • Commie Disposer

      A smo užaljeni?

     • ahja

      to je en resno bolan osebek

     • no dajmo

      to je nezakonita ustaška parola in to bo prijavljeno.

     • vau

      koliko časa si v norišnici?

     • Commie Disposer

      mirko liže rito milčiju

  • AlternativaZaSlovenijo

   A Cerar pa živi na svoj račun?

 • Commie Disposer

  Milan Kućan je ženska !

  • učko

   Ti’s pa osu !

   • Commie Disposer

    Ne, res je! Mi je pokazal luliko!

    • …..

     blede se ti, fantaziraš o starejših moških v ženski preobleki, pejt k psihiatru

    • vpt

     koliko časa si na zdravilih za mentalne probleme?

     • Commie Disposer

      mirko je rekel da me njegova debela mama ljubi

   • Commie Disposer

    osu ti je foter , osel te je šolal, mama ti je ….

 • Commie Disposer

  Hčere od milčija so se izobraževale v privat šolah.res ,da so glupe ampak imajo papir

 • tetka z ozadja

  Janša tudi to ali boš dihal ali ne, je odvisno od nas, ne tebe. Trnutno te zelo potrebujemo, tako, da ti kar dihaj.

 • sprehajalec

  Država je tako zavožena, da se ne splača v tem hipu prevzeti oblasti. To bi Cepec pa tale Tetka spodaj skakali po ulicah, kot so njihovi predniki leta 1947 v gonji za premoženjem reakcije in buržujev.

  Režim državno javne uprave bo zapufal državo do konca, potem bo pa zgodba kot v pokojni Jugi.

  • tetka z ozadja

   Ti in tvoji boste pa morali to odplačati, ko bomo mi še naprej z veliko žlico jedli.

   • sprehajalec

    Težko bo tako, ker, ko bo europa spoznala veliko komunistično prevaro in spin Sloveniji (in na Hrvaškem) in ko bo videla, da pravzaprav goji komuniste severnokorejskega tipa v svojih nedrih, bo letelo perje.

    • hm

     napiše se Evropa

     • sprehajalec

      Se napiše Evro? Na Štajerskem Efro?

      Lahko je Evropa in Europa.

 • tetka z ozadja

  Jaz grem sedaj k mirnemu počitku z zavedanjem, da vam zmeraj vladamo in spanec bo spokojnejši.

 • piko8

  SDS in g. Janez Janša so edina svetla točka te kuçanistične zlovenije! Slovenke in Slovenci zbudite se!

 • Valter BraniSlav

  Vcasih se je isti Janezek zaklinjal Marsalu Titu…

  • marker

   Kdo pa se takrat ni? Ali si lahko mislil drugače? Drugačen pogled je nastal šele takrat, ko so začeli odkrivati zamolčana slaba dela, ki so se dogajala po vojni in tudi med vojno.

   • .

    haha slab izgovor imaš

    • Hun

     partijec cinkatorski se takoj ogladi..kajnede

   • Valter BraniSlav

    Jaz se nisem. Ceprav izhajam iz druzine Kardelj/Macek se nisem nikoli rinil zraven. Nikoli bil clan partije ali ZSMS, nikoli nikomur lezel v rit. In prav tako danes ne pljuvam po nikomur.
    Od nekdaj me je zanimal denar, zato sem studiral ekonomijo in l 1977, 23 let star, po diplomi odsel za 2 leti na NYSE.
    Ko sem se zivel v SFRJ sem cesto obiskoval stricka Eda in Ivana kjer so se TAKRAT slinili perspektivni mladi kadri med katerimi je bil tudi Jansa.
    Ko sem gledal to kleceplazenje okrog stricev se mi je obracal zelodec. Vendar jaz sem bil ze fokusiran na ZDA in me zivljenje v SFRJ ni vec interesiralo.

   • Hun

    sami izgovori…dvolicnost brez meja bi clouk djau

    • ja ja

     točno tako, vse je eno navadno obračanje po vetru, odvisno na korist.

  • ,

   :-)

 • l

  “Slovensko zdravstvo je v neredu
  Beseda pa je nanesla tudi na trenutno najbolj izpostavljeno problematiko v Sloveniji, to je zdravstveni sistem. Osnovni problem Janša zaznava v neredu, rešitev pa vidi v vzpostavitvi reda, ki ga v nekaterih bolnišnicah imajo – tam ni čakalnih vrst in izgub. Prepričan je, da si Miro Cerar tega stanja ne želi, ne kot potencialni pacient, ne kot predsednik vlade. “Vprašanje pa je, če je on sposoben ta red narediti,” saj so v oblastnih krogih lobiji, ki jim ta nered ustreza in so hkrati glavna ovira, da se red vzpostavi: “Ker če je nered, se da potem ribariti v kalnem in se da recimo samo iz enega preprostega nakupa žilnih opornic v desetih letih potegniti 200 milijonov evrov.””

  v zdravstvu vladajo lobiji.

 • Patricija

  Jansa mora za svoje neumne ovce se vedno igrati vlogo upornika, borca proti komunisticnemu sistemu.

 • ahnenpass

  Hm… koliko Slovencev in domoljubov je pa Janša deložiral iz doma, ko je vodil vlade?
  Ne veš več kdo je slabši, res.

 • ahnenpass

  Saj, ko se je pralo denar z nemci in financiralo rožljanje z orožjem po balkanu, tudi ni bilo prav, ampak takrat so zgleda vsi nafilali žepe, ko je bil še Drnovšek živ.

 • ahnenpass

  Ne razumem, zakaj se opozicija spet repenči, če je Cerar sprejel talibana, bi lepo ravnal tudi z domobranci, če bi se slučajno ponovil maj 1945. Meni se zdi to napredek.
  Drugih arabskih čobanov itak ni pri nas, pa jih je šlo menda čez našo domovino vsaj pol milijona, uspeli so zadržati samo enega turista.

 • pubec

  Ker si ne “dovoli vzeti bodočnosti” si jo je že zagotovil sedaj.Da je Tomičevi pri volitvah škodovala njegovo “delovanje in tudi delovanje stranke” tega pa ne bi priznal za vse na svetu.

 • krasno

  Gospa Tomc na sliki, bi tudi lahko bila predsednica SDS stranke.

 • Morala

  Se strinjam z Janšo v večini!!!

 • Al Bundy

  JANEZ JANŠA KRALJ!

 • ogledalo

  Boril ja! Za svojo rit?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!