Janša na pogovornem večeru v Kamniku: Krkovič je prvi ugotovil, da gre za razorožitev, nato se je pričela organizacija Manevrske strukture narodne zaščite, ki je zavarovala osamosvojitev

Janez Janša (Foto: Demokracija)

V Kamniku je v organizaciji območnega združenja VSO potekal pogovorni večer z naslovom »Obramba Slovenije 1991 in danes«. S spomini na tisti čas in iskrivimi aktualno-političnimi analizami sta sodelovala predsednik SDS in obrambni minister v času osamosvajanja Janez Janša ter predsednik VSO Aleš Hojs. Večer, ki se je začel z izbranim domoljubnim kulturnim programom, je povezoval Metod Berlec.

V uvodu so se sogovorniki dotaknili vloge generala Rudolfa Maistra, ki se je rodil v Kamniku. Kot je dejal Janez Janša, »Maistra danes več ali manj poznamo v celoti kot vojaka, pesnika, politika in predvsem velikega domoljuba.« Toda ker je bil trn v peti tedanji Partiji, se je njegovo vsestransko vlogo skušalo načrtno zmanjševati. »Bil je simbol domoljubja, ne pa nacionalizma,« je poudaril predsednik SDS in dodal: »Maister izstopa kot nekdo, ki je bil sposoben dojeti priložnosti časa in zaradi tega je Slovenija vsaj toliko velika, kot je.«

Pri tem je imel v mislih koroški plebiscit, ko se je Slovenija izgubila takrat povsem slovenske dele Koroške. Poteza, da so se ljudje slovenskega rodu odločili za življenje v Avstriji se mu je zdela nerazumljiva, dokler ni na pokopališču v Velikovcu videl številne grobove iz istega časa, kjer so pokopani civilisti, ki jih je pobila srbska vojska v drugi ofenzivi na Koroško. To je bil etnični masaker, zaradi katerega se je slovensko ljudstvo uprlo. “Takrat smo mi izgubili Koroško,” je dejal Janez Janša.

Foto: Demokracija

Nato so se sogovorniki posvetili prelomnemu času slovenskega osamosvajanja. Predsednik SDS je stavek Franceta Tomšiča iz leta 1989: “Slovenci zahtevamo svojo mošnjo, puško in palico!” označil za najpomembnejše sporočilo v tistem času poleg Majniške deklaracije. Takrat nihče ni verjel, da bi se to dejansko lahko uresničilo. Tudi Demosov osnutek obrambnega programa za Slovenijo so nekateri razumeli kot provokacijo JLA. Na tem mestu je pohvalil držo dr. Franceta Bučarja, ki se je zavedal, da brez vojske ni države.

Izdajalci osamosvojitve želijo spremeniti zgodovino
Aleš Hojs
se je dotaknil poskusa nekaterih, da bi spremenili datum nastanka Slovenske vojske kar v leto 1968, pri čemer sodeluje tudi zveza borcev. Govori se celo, da želijo namišljeno okroglo obletnico praznovati pod novim emblemom, ki bi bil sestavljen iz polovice rdeče zvezde in polovice emblema Slovenske vojske. Oba sogovornika sta se strinjala, da takratna TO ni imela nobene zveze s pravimi začetki slovenske vojske, ki brez dvoma segajo v čas po prevzemu Demosove oblasti maja 1990.

Kljub temu da nihče v resnici ni verjel, da bo Slovenija sposobna razglasiti in zavarovati suverenost, je prišlo do razorožitve TO. Čeprav to zanikajo, je takratna slovenska oblast za to vedela in celo sodelovala. Pomenljiva je izjava tovariša Čopa, ki je na vprašanje Toneta Krkoviča, zakaj odvažajo orožje, odgovoril: “A ni bolje da to vzame JLA, kot da to dobi Janša?” MSNZ je nato povezala tiste, ki se niso pustili razorožiti. Legalno je bila zgrajena nova struktura znotraj ministrstva za notranje zadeve, ki je v času plebiscita štela preko 20.000 mož, za silo oboroženih a visoko motiviranih. To je bilo tudi ključnega pomena pri sprejetju odločitve v Poljčah.

Vojsko še danes uničujejo isti, kot leta 1991
Sogovornika sta bila zelo kritična do načrtnega uničevanja Slovenske vojske, ki smo mu priča danes. Janez Janša ugotavlja, da so proti ustreznemu financiranju Slovenske vojske najbolj tisti, ki so v bivši državi brez problema dali tudi milijardo za jugoslovansko armado. Slovensko vojsko namerno uničujejo, ker se z njo niso nikoli sprijaznili. “Je pa v Slovenski vojski še vedno določen del entuziastov in sposobnih častnikov, ki delajo na etični pogon. Podlaga za resno reformo obstaja, ni pa tega možno narediti čez noč in brez denarja,” poudarja. Obrambni minister v času osamosvajanja ocenjuje, da nas zelo verjetno v kratkem času čaka ponovna uvedba naborništva, a se zaveda, da se pred sodobnimi in tehnološkimi grožnjami samo z naborništvom ni mogoče učinkovito obvarovati. Moderni čas terja kombinirano vojsko.

Foto: Demokracija

Aleš Hojs pa je ob tem dejal: “Ali bo vajeti države prevzel v roke človek, ki je državo ustvarjal, ali pa bomo priča umiranju Slovenske vojske na zelo kratek rok”.

Migranti so danes še bolj nevarni kot nekoč
Nekaj besed so namenili tudi migrantski situaciji. Janez Janša ocenjuje, da migrantskega vala v obsegu, kot je bil leta 2015, ne gre pričakovati, da pa je valček, ki danes pljuska na meje, bolj nevaren, ker gre v veliki meri za razpadle sile t. i. Islamske države. Slovenija mora tokrat bolje zaščititi schengensko mejo.  Ob koncu pogovornega večera so ocenili tudi aktualno slovensko zunanjo politiko. Hojs meni, da je ta daleč od kredibilnosti: “Zunanja politika pod vodstvom Karla Erjavca je zelo blizu njegovi obljubi o 1000 evrov pokojnine – popoln blef.” Ob tem Janša ocenjuje, da je popolnoma noro, da se slovenska uradna politika 52 dni pred volitvami ukvarja s Palestino in Rusijo, ko pa imamo ogromno domačih problemov. Izpostavil je, da Erjavec na eni strani govoril, da moramo peljati uravnoteženo zunanjo politiko, ob tem pa je bil 13-krat na uradnem obisku v Moskvi in niti enkrat v Ameriki. “Tisti, ki v tem trenutku gledajo samo proti Kremlju in Moskvi, delajo veliko napako, Sloveniji pa veliko škodo,” je dejal predsednik SDS in izpostavil zavedanje, da bo morala prihodnja vlada vložiti veliko naporov, da se stvari popravijo.

Demokracija

 • učko

  JaJo spet naklada neko “svojo zgodovino” in se trka na prsi, ta rdeči fašisti nam pa še vedno vladajo. Aja, tud JaJo je nekoč bil njihov, mogoče je pa še vedno !!!!!!

  • osa

   tudi levi razbojnik je bil križan z Jezusom, pa se je spreobrnil in šel v večno življenje.pametni in dobri ljudje ne morejo in ne želijo biti komunisti. ali so komuniste sami zapustili, kar komunistom ni po godu, ali pa so jih likvidirali sami komunisti.
   torej ostanki so preverjeni komunisti, ki so na nivoju norcev v norišnici me ddrugim tudi ti tja spadaš
   glej navodila kučana; najprej diskreditacija nato likvidacija
   kdo je kučana vprašal; ali kdo sega upa vprašati

   JAZ GA JAVNO SPRAŠUJEM

   koliko ljudi je pobil, koliko gorja je naredil SLOVENCEM, koliko denarja je pokradel (elan pavle kodre, in še po drugih firmah), zakaj imajo avstrijci 3x večje plače in penzije
   (v avtriskem hoferju je liter šnopsa 8 €, v slovenskem pa 10 €)
   ti učko vidim da pišeš nicke sicer lažne in smrdeče pristojijo ravno tebi in tvojemu vodji kučanu, da ti bo dal kučan za burek
   glas poznaš: ti cucek sedei, grizi, janša je lopov, še kaj znaš,.
   da znaš lagati in krasti te obrekovati, saj imaš jasna navodila na neznanem kraju ob neznamen času si neznano obljubo dobil
   jaz sem pa na znanem kraju znano učko-pičko nategnu z znanim rotweilerjem
   j

   • Miro

    jaz sem pa na znanem kraju znano učko-pičko nategnu z znanim rotweilerjem

    kaj si??? a si pil tud kej a si naravno tako butast

   • učko

    Jest se ne šlepam na naivnosti Zlovencev in na davkoplačevalskem denarju ! Jest ne obrekujem z namenom koristoljublja, kot to dela JaJo! Pljuva po svojih političnih nasprotnikih, kar seveda ni nič narobe, ampak česa konkretnega pa tud’ ne naredi. V bistvu na nek način zaseda prostor, ki bi ga drugače zasedel nekdo drug, ki bi bil za režim dejansko nevaren, JaJo namreč ni. Dokler bo JaJo “šef opozicije”, tolk časa bojo njegovi bivši komunajzarski šefovi na oblasti !!!!

 • rubec

  Ne bo druge kot da janša prevzame usodo slovencev, v nasprotnem nam ostane samo še prva in rikverc. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • učko

   Usoda Slovencev je že zdavnaj zapečatena. In nemalo zaslug za to ima šiptar JaJo !!!!!

   • tohuvabohu

    Tvoja pamet je tudi zapečatena.

    • rrrrr

     Je, pa brez potrebe. Pečatijo se koristne in vredne reči.

    • Franc Šink

     Prazen sanduk.

  • Sale

   Janša je poginil

 • Slovenka

  Šarca, župana Kamnika, ni bilo na prireditvi v Knjižnici Franceta Balantiča? Kako je to mogoče? Šarec, ljubitelj slovenstva, občudovalec Balantičeve poezije, mož, ki spoštuje ženske, odličen gospodar, zaradi katerega se kamniška občina kopa v orjaškem denarnem presežku, voznik traktorja?

  • učko

   Šarec je župan Kamnika, ker noben Jajotov seronja ni sposoben premagati tega kučanovca in klovna. Žalostno, toda resnično !

   • Slovenka

    Zakaj ti nisi kandidiral, če so v SDS, naj te citiram ”same seronje.” ? Razen tega bo v Kamniku kandidiral Gorenak, lahko mu daš svoj glas, če si Kamničan.
    V Kamniku bosta kandidirala še Šarec in Tonin. Res me zanima, kateri od teh treh bo požel zmago.

    • učko

     Tvoje “zanimanje” bo premagano z razočaranjem, tako kot vedno, predvidevam !

     • Slovenka

      Kdo bo po tvojem zmagal v Kamniku?

    • Miro

     ja če je kako združenje homos… , potem se mu od teh obetajo glasovi…. Vinkotu mislim

     • Slovenka

      Če Vinko zmaga v Kamniku, bo to dokaz, da ljudstvo ne pristaja več na lažne obtožbe, kot je to o združenju homos.

    • samotoje

     Korekšn- v Kamniku bo kandidiral Hojs.

     • Slovenka

      Namesto koga? Gorenaka? Zakaj pa ne, Hojs ima dobre možnosti, držim pesti zanj.

  • pajot

   Vem iz prve roke. Serpentinška ni blo,ker je istočasno bral v cerkvi Evangelij po Murgelponiju

   • samsara

    Takoj za tem, pa so bili na sporedu murgelbajski…

 • lado

  SLOVENCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STE OBESILI ZASTAVE, KER JE DANES 170 LET ODKAR JE TOMAN OBESIL PRVO SLOVENSKO ZASTAVO!!!!!????? ALELUJAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

 • Caetano

  Janez, Tone mi smo z vama!

  • herman

   Potem pa kar z njima na Dob!

   • Caetano

    Nikoli ne bosta končala v zaporu! Zapomnite si to kučanisti in udbaši! Samo en Janša je in tega bomo branili do zadnjega!

   • Sale

    V Hudo jamo

  • Sale

   V hudi jami

 • rubec

  To mesto je bolj Kamenik kot Kamnik. Kriminalcev in mafije je v tem mestu več kot je na občini in upravni enoti debilov. Da jih tam ni malo pa ve vsak debil tudi če ni iz Kamenika.

  • rrrrr

   Spet si bodo švicarski forenziki belili glavo z odtisi copat. Frdamte Ricola, kako je le Kameniškemu paiaccu uspelo stlačiti svoj platfus št 44 v škratkov copatek št. 38 ?

   • rubec

    ahahahahahaha

 • Prdo

  Čelavi na orgijah z morilcem

  • tohuvabohu

   Kučana ni bilo videti.

  • Sale

   Celavi je morilec glavni

 • učko

  JaJo nabira poceni politične točke, da bo s svojimi bebci prišel v čim večjem številu v parlament. Za ostalo ga boli kurac !

  • tohuvabohu

   Čuj, rdečkar, politične točke so komunajzarski novorek.

   • učko

    Rdečkar in komunajzer je JaJo, še zmeraj !!!!

    • tohuvabohu

     Tebi se je čas ustavil v letu 1985.

  • pravapot

   Učko, bogata Srbija te vabi.

 • herman

  Kdo bo pa prvi razkril, kam je izginil denar od prodaje orožja?

  • pajot

   Na kučanov račun v Mehiki. Zadovoljen?

  • andreas82

   Samo sloga srbina spasi :))

  • samotoje

   Jaz sem prodal 5 nožev, 5 vilic in 5 žlic. Feri mi je v zameno popravil 2 dežnika in nabrusil troje škarje in 3 nože. Vsi dokazi so pri meni.

 • Vojteh Dovč

  Jansa je ostal še v starih časih SFRJ,in vidi vse povsod duhove in nobenih sprememb.Janez a ni boljsši da si tiho ,ti bi prodal Slovenijo za NATO in Vatikan.Tvoja politika je hlapčevska in v prid globalnemu fašizmu in visokim financam in bankam.Kako je lahko neki človek ki je bil obsojen še lahko deli kaj je prav in kaj ne.Dokazov da so Rusi za zasrupitvijo NI,in tudi demokratični Englesi nočejo dostaviti dokazov niti združenim narodom niti agenciji za bojne strupe.9 držav EU ni izgnalo ruskih DP

  • sprehajalec

   Vojc, naredil si pravopisno napako.

   #in tudi demokratični Englesi nočejo dostaviti dokazov niti združenim
   narodom niti agenciji za bojne strupe.9 držav EU ni izgnalo ruskih DP#

   Pravilno je Englezi.

  • učko

   Ti si itak tak cepec, da bi ga blo treba takoj transportirat v Rusijo, pa boš vidu ti tist’ zafukan režim od blizu !

   • Vojteh Dovč

    ŠE TEBI 1X –Nekateri kažejo koliko jim je do slovenskega gospodarstva in razvoja Slovenije kot države. Rusija bi lahko čez noč zaprla KrkaRus in tovarna Krka v nekaj letih propade. Bravo vsem, ki niste izgnali nikogar iz Slovenije in čestitke tistim, ki bi koga izgnali. Na naslednjih volitvah vas pravi domoljubi ne bodo volili!

  • andreas82

   Meja je na Kolpi!!!!!!

   • Vojteh Dovč

    na Črnem Kalu če še ne veš

  • rubec

   Obsojen za kaj majmun?

   • Vojteh Dovč

    Nekateri kažejo koliko jim je do slovenskega gospodarstva in razvoja Slovenije kot države. Rusija bi lahko čez noč zaprla KrkaRus in tovarna Krka v nekaj letih propade. Bravo vsem, ki niste izgnali nikogar iz Slovenije in čestitke tistim, ki bi koga izgnali. Na naslednjih volitvah vas pravi domoljubi ne bodo volili!

    • samotoje

     Rubec te je nekaj vprašal.

 • učko

  JaJo in Krko nadrkavata svojo resnico, ki je sicer bližja realni resnici, kot pa rdečuharska resnica. Pa vendar so ti “osamosvojitelji” v bistvu “OSRAMOTITELJI”, žal !!!!!!! Za to pa imamo še vedno ta rdeče fašiste na oblasti !!!!!!!!!!!

 • Miro

  ne predstavljam si kaj bi heroji tipa Hojs, Janša, Krkovič delali, če bi bilo pri nas kot na Hrvaškem, Bosni…..Pa saj bi morali cerkve in mavzoleje v njihovo čast postavljati…pa revček je bil ves posran in bled, kose je za par minutk na TV pojavil, sedaj je pa poln hvale

  • učko

   No, za Krkota vem, da je ta prau borec, ni blema ! JaJo in Bauči pa sta pokazala, kaj sta! Bauči je biu izdajalec, 2. človek LDS-a, takoj za Drnovškom in je skupaj za JaJotom “žagal” štango Peterletove vlade.

  • Sale

   Pogumni teritojajci pijanci streljali otroke zato bodo slovenski otroci umirali defektni retardirani.njihova kri je na vaših rokah Bog daj

 • učko

  JaJo je spet poln samohvale in samoherojstva. Kurc ga gleda, komunistično-belogardističnega šiptarja in izdajalca !

  • Gavnar

   In FDV grobarja slovenskega gospodarstva.

 • Gavnar

  Zakaj tile naši kvazi osamosvojitelji nikoli ne pojasnijo kdo je bil komunajzerski politik, ki je v bunkerju Cankarjevega doma v piskajoči dolenjščini od poveljnikov TO zahteval napad na JLA kasarne ?
  K sreči smo imeli toliko inteligentne TO poveljnike, da tistega kretena iz bunkerja niso upoštevali.
  Me pa zanima, upate napisati ime in priimek ?
  Seveda ne, »osamosvojitelji« ?

  • Prdo

   Takrat bi ga bilo potrebno kr zabiti ni rat not pa bi biu mir ne pa da mu je dovoljeno da se razmnožuje

   • rubec

    Iz katere Volte si se pa ti pojavil majmun, zgornje ali spodnje?

  • Miro

   je dal ta “heroj” zaradi svojih podlih načrtov uničiti helikopter JNA s slovenskim pilotom, ki je imel namen pribežati k TO…. herojsko dejanje

   • rubec

    Škoda da tebe ni bilo gor pa bi lahko bil. Možganov imaš ravno toliko kot ima štruca kruha kvasa.

    • samotoje

     Preveč kvasa si mu namenil.

  • rubec

   Se vidi da si bil zastavnik oz. budala. Stavim da si celo bil tisti od I.klase, se pravi budala I.klase.

   • Gavnar

    Pojdi raje na tečaj srbskega kola, ki ga boš lahko z avnojsko pešhodko plesal takoj po razglasitvi rezultatov na naslednjih volitvah, takoj ko pojesta svojo porcijo srbskega pasulja.

 • Artur

  “Janša na pogovornem večeru tudi kritično o sedaj precej nadležnih teoretikih zarote, ki nesramno šimfajo čez njegove “človekoljubne” Nato kamerate” .
  Parodija :
  https://www.youtube.com/watch?v=MmvrD008NV4&t=28s

 • Vera

  Uboga Šarčeva soproga je sinoči morala doma prenašati sitnega Serpentinška .

  • Prdo

   Rajši uboga Urška doma sama med tem ko njen čelavi na orgijah s morilcem

   • pravapot

    Prdo provokator, pojdi ti s svojo slovenščino nazaj v obubožano Srbijo in boš srečen.

  • žogica

   Pa uboga Janezova Urška, ko mora vsaki dan prenašati sitnega Janeza !

 • Gavnar

  Me očitno zopet brišejo, bravo komunajzerska udba Tipa Miro Petek.
  Vem resnica boli:

  Gremo še enkrat:
  Kakšen “dober” spomin:
  ko ga pa vprašaš od kje mu gotovina za avto, položnice, stroške, hišo,….

  Pa tema in popolna izguba spomina.
  Tile komunajzerji res niso od muh.

  • Prdo

   Ja pa akumulator mu je crnu zdaj ga pa Krko kresne

   • Prdo

    Vsak dopoldne občasno tudi zvečer

  • žogica

   Mogoče je pa tako bolan, enkrat spomin je, drugič spomina ni….

   • Prdo

    Po mojem je on v glavi čist ok in zelo pametna oseba dela le za svoj lastni žep neumen je tist ki mu sledi

 • Prdo

  Ampak desnuhari so pri biti v glavo zakaj bi čelavec uzeu 500k kredita če mu so ovce do sedaj brez stroškov podarile že 100k tist je blo sm vaba za ofce

 • Vladimir

  neumni opranomožganci,a se boste kaj oglasili po volitvah.Lahko se boste iskali po smetišču

 • garfi

  MILANA KUČANA V ZAPOR !!!
  SVOBODA SLOVENIJI !!!

 • FORT WORTH

  Bravo Janez Jansa,
  bravo Ales Hojs,
  bravo nasi POMLADNIKI IN OSAMOSVOJITELJI.
  NAJ ZIVI SVOBODNA IN NEODVISNA DRZAVA SLOVENIJA.

 • herman

  Krkovič se ima za heroja, ker si je upal streljati na helikopter, ki je prevažal kruh.

  • piko8

   Ti pa za bedaka na 4 potenco!!

  • FORT WORTH

   Tudi pojma nimas.
   Letel je na prepovedanem obmocju.
   TO ga je sklatila.
   In bi ga tudi se enkrat ali pa se 100 x.
   Edino pravilno !!!

   • Krtača 20

    Prebeg je bil dogovorjen a so kacin, krković in janša zatajil. Vse za zasluge in položaj….

    • FORT WORTH

     To ti yugokolaborant pravis in skusas ponarediti zgodovino nastajanja samostojne in neodvisne drzave.
     Tudi yugozgodovino so tvoji predniki ponaredili in jo povsem zlagali za svoje primitivne potrebe po vecni oblasti !!

     • Prdo

      Haha samostojne ta je dobra haa

     • FORT WORTH

      Ti idiot prdovski si s svojim plemenom prisel v samostojno drzavo Slovenijo, kot ekonomski migrant.
      Zivis na racun delovnih ljudi drzave slovenije.
      V srbiji imate 100€ penzije za delovno dobo.
      Hehehe

  • stajerc5

   Naslednjic si ti na vrsti, brez helikopterja….

 • piko8

  Sem biv na pogovorni odaji!
  Vse pohvale g. Janezu Janši in g.Alešu Hojsu tako naprej, da te levuharje odstranimo od korita in omogočimo NORMALNO ŽIVLJENJE V SLOVENIJI!!!

  • Prdo

   Haha ovca bila na striženju

   • žogica

    Čist na kratko so ga postrigli !

  • učko

   S takimi “oddajami” ne bo noben levuhar odstranjen od korita, žal !

   • piko8

    Bomo pa *POKAJOČE* palice v roke vzeli!!

  • ĐĐ Style

   Si imel parolo “Brez Janše mi živeti ni” ritoliznik

 • samotoje

  Na portalu Kamnik.info niti besede o tem pogovornem večeru, je pa obsežen prispevek o otvoritvi črne gradnje v Godiču pri Kamniku, kjer je “podjetnik” Zorman, znan kot pobalin Funtek, postavil najvišjo, največjo (to poznamo iz psihiatrije) lovsko inštalacijo. Še dobro, da Kamnik premore intelektualne kapacitete tipa Čebašek, Funtek in Šarec, sicer ne vem, kako dolgo bi se mesto še držalo nad vodo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!