Janša za Radio Ognjišče o farsi sestavljanja koalicije: Globoka država zainteresirana za šibko vlado s podporo fanatične Levice

Janez Janša (foto: STA)

Cilj SDS je sestaviti stabilno vlado, če to ni možno, je boljše, da gremo na volitve, je v pogovoru za Radio Ognjišče ponovil prvak stranke Janez Janša. Po njegovih besedah trenutno teče druga polovica “t. i. kroga obupanih”. Ob tem ne zanika možnosti, da bo Slovenija vlado dobila, “zagotovo pa ne bo dolgo trajalo, tako da nobene panike”.

Janša je sicer pogajanja peterice strank pod okriljem Marjana Šarca z Levico v pogovoru, ki so ga posneli med taborom SDS v Bovcu, ocenil kot farso, saj da je popolnoma jasno, da neke stvari ne gredo skupaj, saj je Slovenija v EU in Natu.

“Krog in pol ‘sredinskih’ poskusov je za nami, teče še polovica t. i. kroga obupanih, ko se skuša dobiti podaljšek oblasti za vsako ceno. Ni rečeno, da to ne bo uspelo, saj so silnice, ki vlečejo v to smer, močne. Zagotovo pa to ne bo dolgo trajalo, tako da nobene panike,” je ocenil predsednik SDS, ki je na nedavnih volitvah zmagala, a so parlamentarne stranke, razen SNS in NSi, njeno vabilo na koalicijske pogovore zavrnile.

Kup petelinčkov, ki kikirikajo vsak v svojo smer
Janša je spomnil, da je po pogovoru pri predsedniku države Borutu Pahorju ocenil, da “nima smisla igrati igro zapravljanja časa“, ker je v teku poskus sestavljanja de facto nestabilne, šibke vlade. Spomnil je tudi na svoje besede, da bo mogoče priložnost za stabilno vlado, ki bi delala v dobro Slovenije, nastopila šele takrat, ko oz. če bodo propadli vsi poskusi, da se vzpostavi šibka vlada, ki bi služila zgolj za kuliso tistim, ki dejansko upravljajo s Slovenijo.

Janez Janša za Radio Ognjišče o šibki vladi: Brez panike, zagotovo ne bo dolgo trajalo (foto: Twitter)

Stranski učinek politike izključevanja SDS pa je po njegovih besedah, da imajo sedaj “na svojem gnojišču kup malih petelinčkov, ki kikirikajo vsak v svojo smer in jih zgolj od daleč ni možno vedno pravočasno in učinkovito usmerjati”.

Globoka država zainteresirana za šibko vlado s podporo fanatične Levice
Po njegovih besedah je globoka država zainteresirana za točno tak scenarij, kot pride zdaj – oblikovanje vlade, ki da je “dvakrat privezana” – prvič z vplivom, ki ga ima “zaledje, ozadje, kakorkoli temu rečemo, skratka tisti, ki niso nastopili na volitvah”, dodatno pa z nujno podporo formalno opozicijske “fanatične Levice”. Takšna vlada sicer po Janševih ocenah ne bo mogla narediti ničesar, zato je prišlo tudi do poskusa, “da se NSi uporabi kot figov list”, da se sestavi vlada, ki bi navzven kazala znake uravnoteženosti in reformni potencial. “NSi je ta trik pravočasno spregledala in se pravočasno umaknila, ni pa rečeno, da ne bo prišlo še do kakšnega poskusa v tretjem krogu, če bo do njega prišlo,” je dejal Janša, saj bo takrat po njegovih besedah možnosti zmanjkovalo in se bo obup povečeval, v to smer bo pa delal tudi individualni strah tistih, ki so bili prvič izvoljeni.

C. Š.

 • Krtača 20

  Počas bo mogu uvest kako šlogarsko oddajo na radio Spodnji Duplek. To bi mu nekako šlo….

  • Open mind

   Ah, potem bi bil pa že preveč podoben pahorju.

  • Steiermark

   Šlogarce je uporabljal tvoj pedofilski idol, tito in njegovi potomci, ki so spraševali za “uspešen izid” vojne na balkanu, kar jim je baba vanga tudi potrdila – sedaj pa vidiš, kje ste končali turški hlapci, ker va vaše “zavojevanje” in okupacija, ni uspela!

 • tramal

  Komunistični drekarji se sesuvajo sami vase ,tako kot vedno .

  • dob

   tramal, dobro si povedal! V tem je vsa poanta.
   Idejno so izpraznjeni, brez kompasa, povsem izgubljeni…. lahko predlagajo samo ponovitve s klanjem. Srebrenico, Huda jama, sejanje strahu, izsiljevanje, poneumljanje…. več jim pa ne znese, ker nimajo od kod črpati znanja!

   Sami znanja niso sposobni narediti, ne pridelati, lahko računajo le na krajo in parazitiranje, kar so vedno počeli.
   Ampak tisti drugi…. tisti drugi, so globinsko utrujeni.
   Razočarani. Ne da se jim več niti živeti!

   In edino še v sužnjelastništvu, kot ga imamo zdaj, ko delo ni plačevano (v Islamu in v komunizmu kučanovega tipa!), kjer boš sužnja lahko ubil če ne dela (zdaj ga lahko preprosto izsiljuješ, ker mora jesti) bodo komunisti in svetovna levica (socialisti), “zmagovalci” uspeli ustvariti takšne družbene razmere, da bo kdo zanje kdo delal brez plačila, oziroma, d abo plačilo prepustil diktaturi v upravljanje brez ostanka.

   S tem mislim brez ostanka zase in za svojo družino! Kajti to je smisel suženjstva, ki nam ga kučanizem pripravlja. Parazitiranje na oglodanih kosteh žrtev!
   Maščevalno zmene bi najraje pobil polovico lastnega naroda, zraven pa pričakuje, da se bomo s to njegovo intimno željo strinjali, se ulegli na hrbet in mirno počakali naš konec.

   Ko zmanjka denarja, je parazit paničen, ker ga ne zna ustvariti!

 • TOML

  Socialistični kadaver razpada.

 • Goran Hvala

  mene zanima kje je jansa pri sestavljanju vlade kot nesporni zmagovalec volitev? kaj je lazje cez druge lajat kolk so nesposobni kot sam kaj naredit?

 • Waltter

  Lepo bi bilo da se ne moti o tem, pa vendar mislim da se. Kajti iz dosedanjega delovanja teh ta levih bi se že lahko marsikaj naučil:
  – predvsem dejstvo da vlada ki odstopi in naj bi delovala z omejenimi pooblastili torej opravljala zgolj tekoče posle je za njih najbolj koristna – samo zadnji primer od Cerarjeve – škodo dela na vseh področjih in pripravlja teren ko bo dejansko prevzela druga vlada posle in bodo lahko gladko spravili skozi vse kar še do sedaj niso,
  – kot drugo oni ne razpadejo samo tistega na vrhu malo zamenjajo če je res hudo drugače pa par ministrov in narod jim zopet zaupa,
  – če gre res vse k hudiču pol samo črtajo ali spremenijo kak člen ki v zameno za socialno pomoč jemlje ljudem njihove nepremičnine ali pa za par mescov dvignejo socialne da se raja malo navoha par evrov več.

  Janša oni ne razapadjo oni niso nestabilni so dejansko tisto za kar so jih nastavli, bi pa bilo zanimivo vedeti odgovor na vprašanje kje rastejo taki čudaki in kaj jim dajo za jest ? Mogoče bi pomagalo da s elahko v prihodnosti ognejo temu.

 • Osti jarej

  …OK…zdaj naj pa še pove,kako bi iz tega poca naredil stabilno vlado…s kom….neha naj že nakladat…..vsi skupaj,razen sds ,so za ene pol kurca vredni (kar je res in velja za vse,vključno z njimi)….,če bo pa on vlado sestavil,bodo pa vsi super….

  • Vera

   Nekaj si pomešal .Kdo te razume ? Šarec ? Janša s svojo ekipo, bi že imel koalicijo sestavljeno, če ga liderji strank , ki so dobile po 8-10 % glasov volivcev , ne bi zavračale , ter rinle Šarca naprej, ki je prejel samo 13 % glasov .

   • Osti jarej

    ..vera,ti si ena “tefka”

    • alojz

     Ko ne moreš drugega pa žalitve. Saj smo vajeni.

     • Osti jarej

      ..če ti kdo reče,da si tepka…hruška,ki se obira trda ,dozori pa v sladko medenko,shranjena v senu,žalitev…si ti res en lojze (vaški posebnež)…

    • Vera

     Tvoj nov komentar je odličen , toda ne vem kdo ga je napisal, ker ni v tvojem slogu . :) Pa lep dan !

 • Osti jarej

  ….če kdaj,se je tokrat dokončno pokazala beda mafijastankih politikantov….yebe se njim za vse,razen za lastne riti

  • Rada Muči

   Tačno tako vsi so isti!

   • komar marko

    ni res, nismo isti, smo tudi mnogo BOLJŠI! Kapiš!

    • Rada Muči

     Ko vi, kaj pa je tvoj prispevek k SDS razen, da na forumih sramotiš njihovo delo z svojimi izjavami?

 • Osti jarej

  ..ja,kaj bo pa drugače,če bodo ponovne volitve??……če kdo misli,da bo janko dobil več glasov zato,ker stoji in gleda,kakšno tvitne,da intervju…ker drugega tako ali tako ne more….se prekleto moti

 • Rada Muči

  Janša je BOG!!!

  • komar marko

   a si ti URŠKA?????????????

   • Rada Muči

    Ne povodni mož!!!

  • Miro

   ja ALAH

  • pajot

   Rada muči svoje možgane.

   • Rada Muči

    Seveda, ker nočem biti dementna kot večina ….hehe

  • Vera

   Janša ni Bog, temveč je vse res kar reče in napove !

 • Osti jarej

  Že sicer so najnovejše povolilne bitke zares primer zahrbtnosti in hinavstva, ki si ga mnogi sploh ne predstavljajo.
  Besede za javnost nimajo nič skupnega s tistim, kar vodje strank počnejo.
  Njihovo zagovarjanje za boljše življenje ljudstva je enako – po požaru bomo naredili vse na novo.
  Ampak najprej je treba požgati, vse brez izjeme, da lahko nova ekipa pobira enake nagrade.
  Potem pa imaš med prevaranti celo dodatnega zmagovalca, ki je pristal v tragikomično predstavo z zelo zahrbtnimi cilji.
  Dvojni Miro Cerar.
  Podpisal je koalicijsko pogodbo, torej se strinja s korporacijsko in NATO razprodajo Slovenije in želi biti del destruktivne manjšinske vlade.
  A glej hudiča, rad bi še nekaj časa zadržal trojno vlogo – bil predsednik vlade in vlekel uničujoče poteze, ki mu v Bruslju veliko pomenijo za lastno promocijo, bil poslanec, ki bo podpiral zahrbtnega začasnega predsednika vlade in kot že rečeno bil del nove manjšinske vlade.
  Ampak ta vlada je zanj dvomljive vrednosti in moči, tako pravi Cerar: “Jaz sem boljši in bom naredil vse, da razdrem vsako nelegalno Pahorjevo odločitev o novem mandatarju in kasneje sestavljalcu slovenskih izdajalcev, ki so pripravljeni dokončno izdati Slovenijo.

  Manjšinska Vlada ni zakonita in ni sposobna delati kot jaz!”

  Kajti plače so zelo pomembne, seveda zgolj njegove.
  In kako nelegalna je sploh ustanovljajoča
  se koalicija, ki takih zahrbtnosti ne odstrani in je odločena delati za dobro Slovencev?
  Ah, vsi, ki se želijo ustoličiti za mogoča naslednja 4 leta, ali pa zgolj glasovati za prevarantsko novo Vlado, nimajo s poštenostjo in zavednostjo čisto nič skupnega.
  Poleg tega pa je v možni Vladi celotna ekipa razpadle vlade zahrbtnega Cerarja, torej nadaljevati je treba s prevarami in goljufijami proti narodu, če je le možno vsak na svoj način in svojem področju. Slovenci pa medtem uživajte na počitnicah, vsaj tisti, ki si to lahko privoščite!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/408157/zahrbtnost-v-politiki-ne-pozna-meja

  • šrauf

   Lahko bi na kratko povedal,da je sedaj “linija”: Tehnični mandatar.

 • Boris_j

  Za vse tiste, ki še nimajo pregloboke luknje v betici, toplo pripročam članek Tomaža Mastnaka z naslovom: “Globoka država je nebuloza”. Janša pojem uporablja v natanko tem nebuloznem smislu in ga s tem dela vse bolj nesmiselnega. Kar je v bistvu dobro. Torej živele nebuloze?

  https://www.dnevnik.si/1042834843/mnenja/kolumne/globoka-drzava-je-nebuloza

  • dob

   Ko ti jebe mater, ponujaš članek, ki je zaklenjen, peder.

   • Boris_j

    Evo ti ga v celoti, “peder”:

    Kaj je globoka država? Pojem se uporablja v različnih kontekstih. Tudi pri nas je bil nekaj časa precej v rabi in še vedno naletimo nanj. Točka, kjer se danes najbolj opleta z njim, pa so ZDA. Na tamkajšnji kaotični politični sceni zlasti tisti, ki podpirajo Trumpa, že kar običajno označujejo njegove nasprotnike za globoko državo. Osnovna poanta je, da izvoljenega predsednika omejujejo in spodkopavajo neizvoljene sile, ki so se ugnezdile v globinah oblastnega aparata.

    Kolikor na volitve še lahko gledamo kot na mehanizem za vzpostavitev legitimne in zakonite oblasti, delovanje globoke države pomeni, da legitimni oblasti nasprotujejo nelegitimni centri moči in da zakonito oblast napadajo ilegalne politične formacije in grupacije. Le v redkih primerih pa te razlage ponudijo motne in fragmentarne elemente politične analize. Približali se nismo niti začetkom sistemske politične analize sil, ki se konfrontirajo z izvoljenim predsednikom. Globoka država je bolj kot kar koli drugega nebuloza. V resnici je predvsem nadomestek za politično analizo. V tem pogledu je seveda zrcalna podoba nebuloz, v katerih živijo in ki jih širijo – in to globalno, globalistično – Trumpovi nasprotniki. Tudi ti nimajo ne politične analize ne političnega programa. Ampak vprašanje, ki si ga moramo najprej postaviti, je, ali je analitična nemoč pojma globoke države lastna pojmu samemu ali današnji ameriški uporabi tega pojma.

    Pojem globoke države, vsaj v današnji rabi, temelji na iluziji o oblasti. Prav ta iluzija mu daje moč, ker neizbežno proizvaja šok nad dejanskim stanjem, ki je skregano z iluzijo. Ampak ta moč je slepa. Kaj je iluzija? Temeljna iluzija je, da je oblast, kakršno imamo v demokratičnem svetu, enotna in koherentna in skladna s formalnopravno izraženo voljo ljudstva, legitimna in legalna. Komplementarna iluzija je, da sta monolitno nasprotje te in take oblasti totalitarizem in avtoritarizem.

    Ena najbolj zgovornih značilnosti pojava, ki šteje za politično razpravo v ZDA in njihovem evropskem slepem črevu, je, da se demokracija vse bolj umika iz nje, da je vse bolj izrinjena nekam v ozadje ali na rob. Ni več ne vodilna ideja ne temeljno merilo pri presojanju političnega položaja. Vse redkeje bomo zasledili, da bi Trumpu kdo očital, da je protidemokratičen. Vse bolj priljubljena oznaka zanj in za disidentske politične voditelje v EU je, da so avtoritarni. »Avtoritarizem« ima še manj analitične in konceptualne moči od »totalitarizma«. Avtoritarizem v danih razmerah ne pomeni veliko drugega, kot da so njegovi nosilci nekonformni z liberalizmom, neliberalistični, pri čemer je liberalizem kot politična filozofija, ki je že sama vprašljiva, zveden na življenjski slog privilegirane manjšine.

    Trumpu ne očitajo nedemokratičnosti iz preprostega razloga: ker mu ne nasprotujejo na demokratični politični platformi, v imenu demokracije. V državi, ki je globoko politično debilizirana, si del establišmenta še lahko privošči, da se imenuje odporniško gibanje, rezistenca, ampak celo tam je na delu še toliko inhibicije, da se ne imenujejo demokracija. Ključno pri tem je, da gre za spopade znotraj oblasti, in da razumemo, da je to za oblast nekaj normalnega. V številnih pogledih, in tudi v tem, je najbolj produktivna primerjava z nacističnim sistemom. Celo tam, kjer si še vedno radi predstavljamo, da je bila oblast res monolitna, je bilo dejansko stanje daleč od take predstave. Nacistična oblast je bila permanentni kompromis, niz spodletelih kompromisov med skupinami moči, ki so jo sestavljale, in celo znotraj nacistične stranke in gibanja so potekali nenehni frakcijski in ideološki boji. Tista oblast nikdar ni bila monolitna. Tudi če je uspešno izključila demokracijo, razgradila politično predstavništvo in razbila delavsko gibanje, se pravi, eliminirala ljudstvo iz politike, ni mogla eliminirati sporov in spopadov iz političnega aparata. Resni analitiki so položaj od konsolidacije režima dalje opisovali kot dvojno državo, kot spopad med državo in nedržavo, kot simbiotično kompeticijo med ekonomsko močjo, politično močjo in vojsko, kot polikracijo ipd.

    Ponoven študij teh analiz bi nam bolj pomagal razumeti politične spopade v današnjih ZDA kot pa priseganje zvestobe liberalistični veroizpovedi in sklicevanje na demokracijo kot politični sistem. Ne kličem k opustitvi demokracije. Nasprotno. Pri demokraciji bi bilo treba vztrajati kar se da dosledno. Gre za to, da pri polni politični zavesti sprejmemo, da nimamo opraviti z demokratičnimi sistemi, da oblastniški frakcijski boji nimajo praviloma ničesar neposredno opraviti z demokracijo in da vojna proti demokraciji, ki se je resno začela pred sto leti, stoletna vojna proti demokraciji, še vedno traja.

    Globoka država je sestavni del države, še bolj pa sestavni del aparata oblasti. Spopadi med globoko državo in izvoljenim predsednikom so del dinamike oblasti, elementi in momenti v njenem prestrukturiranju in poskusih konsolidiranja novih konfiguracij v razmerjih med nosilci moči, zlasti med nosilci ekonomske in politične moči. Seveda ni vseeno, kdo zmaga. Dejstvo pa je, da se nobena od grupacij, ki predstavljajo, ali raje utelešajo, politično moč, ne konfrontira z nosilci ekonomske moči in nihče ne problematizira temeljev, okvira in koordinat sistema. Pojem globoke države je ena od blokad takšne problematizacije.

    • Franc Šink

     Ali imaš dovoljenje za objavo ? Res si peder in eden od njih.

    • dob

     Izredno dobro napisan članek.
     Imam sicer pripombe, pa ne na vsebino, ampak na pozicijo s katere Mastnak piše.
     Ta pozicija je pozicija nekoga, ki potrebuje “dodatne” študije o tem, kaj se sploh zdaj dogaja na planetu.

     Mimogrede: Janša ni to, kar mu sicer ti očitaš.
     Janša je korak “nazaj” v varnejše območje tradicionalnega načina preživetja naroda.
     Za nas tradicionalnega, da se razumemo, kajti jebe se meni za islam in za komunizem, ki sta obe samomorilni ideologiji in hkrati religiji (obstoja obeh teh sistemov v smislu tega, da oba podpirata Življenje, je nemogoče dokazati v manifestiranem svetu, enako kot obstoja Boga!).

     Novih “dodatnih” študij za razumevanje razvoja človeške družbe ne bo, ker so že vse narejene, pa nič od njih.

     Revolucionarji (ANTIFA, LGBT, Levica….) se idejno zdaj nahajajo približno tam, kjer so bili hipiji v šestdesetih. Menjali bi svet, ampak potem, ko je treba imeti program kako boš to izpeljal, ne veš več kaj bi s sabo. Preprosto je najbolj enostavno zdrsniti nazaj, prav tja, od koder bežiš! Je zato čisto vseeno kakšno etiketo natakneš sistemom. To sicer dela kučan, natika etikete, ker je polpismen idiot in drugega ne zna! Vedno se ta sistem imenuje: “dejmo krast dnar”.
     In vedno je jalov.

     Jalovost je na pohodu, če še nisi opazil. Življenje za enkratno uporabo zmaguje!

     • Boris_j

      “Preprosto je najboilj enostavno zdrsniti nazaj, prav tja, od koder bežiš!”

      Pred tem pa: “Janša je korak “nazaj” v varnejše območje tradicionalnega načina preživetja naroda!”

      Torej se strinjate, da je politična desnica danes skrajno nazadnjaška, regresivna. Z njeno regresijo se na polno strinjate, levici pa jo očitate? Se pa ne strinjam, da so danes Antifa, LGBT “v šestdesetih”. Takrat teh gibanj sploh ni bilo, kvečjemu so rezultat šestdesetih.

     • dob

      Janša ne pomeni zdrsa nazaj v kapitalizem in sužnjelastništvo (kučan s svojim ciničnim egoizmom je pa prav to!)

      Janša je dober človek z velikim socialnim čutom za ljudi. Za razliko od teh voslov, ki zdaj sestavljajo vlado za svoj žep.
      Kako deluje obrambni mehanizem človeka, naroda in civilizacije sem napisal v KARANTENI. Tu se ne gre več šaliti s tem!

      Civilizacija, ki se ni možna braniti, ker se noče, se ne more ali zna braniti, kaže znake, da NOČE več živeti.

     • Boris_j

      “Janša je dober človek z velikim socialnim čutom za ljudi.”

      Ki je na vrhuncu krize l. 2013 zaradi sebi lastne norosti pozival Trojko naj se kar oglasi pri nas. Po tem, ko je že vsak lahko videl njeno opustošenje v Grčiji. Socialni čut na ravni Dalaj Lame.

     • dob

      In kaj imaš proti Trojki?
      V greznici, kot je kučanova, bi dosti tega uredila. Preprečila bi krajo v NLB.
      Bratuškova to, da je preprečila prihod Trojke navaja kot glavni argument svopje sposobnosti (lesti v rit kučanu). Jaz bi ji na glavo nabil tri krat tri Trojke, z veseljem in v korist Slovenije!

     • Boris_j

      Če ste za zdrs nazaj v “kapitalizem in sužnjelastništvo”, kot ste zgoraj zapisali. je Trojka odličen garant prav tega.

     • dob

      ja, milan, da, kučan…. pejt spat.
      Pranje denarja skozi NLB je pa višek komunističnega gospodarjenja, kenede. Bi blo škoda to ukinit.

     • dob

      ubogi kučan. bi moral znat delat. polagat ploščice ali pa popravljat avto!

     • Boris_j

      Ko bo ta upokojeni 77 letni čiča pod rušo, koga boste takrat globoko in mokro sanjali kot vrhovnega lutkarja? Slovenska neumnost okrog pojma “globoka država” dosega sebi lastne vrhunce.

     • dob

      Saj mimaš prav. kučan ni globoka država, on je samo plitka pamet.

     • dob

      Vse, kar je Mastnak zadel je vloga “demokracije”. Jaz bi tu dodal še drugega “demona”: človekove pravice!
      To so vaba za neumne ljudi.

      Neumne ljudi je vzgojila globoka država (tista, za katero praviš da je ni!), ki je Trojki povedala, da globoka država pri nas sploh ne obstaja. Zakaj bi potem Trojka šarila tukaj pri nas in jo iskala?!
      Tačas je globoka država (ki je ni!) oprala Irancu dnar čez državno banko. Glejmo mal vsebino tega kar počne globoka država, potem pa imenujmo vse to plitva pamet, da ne bo več globoka. Ker država sigurno ni!

      Zdaj boš še rekel, da je Slovenija država.
      To bo šele globoko.

     • dob

      Kdo se je pa bal Trojke?
      Globoka država!

      Zato se zdaj globoka država hvali, da so se uspeli rešiti Trojke.
      Joj, kolk so sposobni…

     • dob

      Bratuškova: Jaz sem nas rešila Trojke…

      Kaj mene si rešila Trojke?!?
      Jaz sem ti jo poslal, pička ti materina blesava!

     • tohuvabohu

      Bumbar zmešani. Kje, kdaj in kako jo je “pozival”? In zakaj ni prišla? Saj je menda imela kovčke že spakirane?

     • šrauf

      Janša se je zavzemal za tak mehanizem reševanja ,kot ga je uporabila Španija, se pravi bolj ugoden za davkoplačevalce,usoden pa za forum 21 oz. globoko državo.

      Malo zgodovine: Po vojni smo tudi raje zavrnili Marshalov plan povojne obnove porušene Evrope,da se je lahko predhodnica današnje globoke države šla svoj stalinsocialistični samoupravni ekspiriment.

     • dob

      Praviš takole:
      Pred tem pa: “Janša je korak “nazaj” v varnejše območje tradicionalnega načina preživetja naroda!”

      Pa kaj je vam, ljudje?
      Janšo obtožuješ nečesa, kar še ni naredil? Vam je to postalo navada?!
      Janša je “kriv”, da se bo pri njem kradlo….
      če zmaga na volitvah!

      Pod Janšo se še ni kradlo, pod kučanom se je ZMERAJ kradlo. Janša nikoli ni vkladal. Tudi ko je imel vlado, je kučan vladal!
      kučan drži vse inštitucije v svojih rokah in sabotira nastanek pravnega sistema.

      Lahko da se ti upira to imenovati “globoka država”, je pa zato zelo plitka pamet!
      Pristaši kučanizma ne znate drugega kot krast, zato razmišljate samo tako: če ne bomo mi kradli, pol bo pa Janša…

      Kja pa, če Janša komunistom ne bo dovolil krasti? Kaj če bo delal za državo in bomo imeli pravni red in normalne pravne norme ter tako skrberli za Pravico v državi in sodišča ne bodo več sodila v obrambo Revolucije?

      Kaj če bo Janša omogočil ljudem delati in s svojim znanjem in sposobnostmi skrbeti zase in za svoje družine in jim nikomur nikdar več ni treba reči hvala in lesti kučanu v rit, niti se sposojati denarja in zadolževati države?
      Niti zbirati zamškov!

      Kaj če Janša misli preprosto omogočati pošteno in normalno poslovanje v državi, namesto tega kučanovega sranja zdaj, načrtovane neplačilne discipline, stalnega spreminjanja zakonov in predpisov, da sodnik na sodišču niti ve ne več, kakšen zakon je veljal takrat, ko se je proces na sodišču začel pred 15 leti?
      Kja če bo z Janšo konec pokvarjenosti, režimske korupcije, na katero smo že navajeni in je ne opazimo, in na katero inđštitucije ne reagirajo, ker so plačane da ne reagirajo? Kaj če bo konec splošnega nezaupanja, podtikanja, in bodo ljudje zaupali nekomu, nečemu – ker si tega želijo in po tem hrepenijo, pa si ne upajo povedati????
      In kaj če ima Janša program kako vse to izpeljati?
      Ker kučan ga nima! Dvomiš?
      Njegov program je da vse ostane enako, kot je.

     • Boris_j

      Ne morem se strinjati dob, ta predstava o vladavini Janše je tako obupno romantična in osladna, da povzroča diabetes. Vemo iz preteklosti, da ni bilo tako. Konkretno med letoma 2004-2008 so politično nastavljeni kadri v samem vrhu gospodarstva dosegali vrhunce. Ta članek je odklenjen! https://www.rtvslo.si/slovenija/zerdin-biti-v-srediscu-omrezja-je-tezko-delo-jim-ne-zavidam/293439

     • dob

      Zagovarjaš sistem, ki prerzira (prepoveduje) demokracijo in jo imenuje “globoka država”, kadar zmaguje Janša, pa lčeprav je – demorkacija!
      Tačas za svojo globoko državo, ki vlada mimo demokracije, praviš, da ne opbstaja.

      In zopet: Janšo obtožuješ, da bi če bi, kadar bi, ko bi…. počel grozne reči!
      kučan ima vse inštitucije v svojih rokah, vse si je nastavil in NE BO dovolil vladati nikomur, ki mu bo preprečil pranje denarja skozi NLB!

      Ti pa praviš, da tega ni in da je nevarnost Janša, ki bi to preprečil.
      Res, hvala za tole znanje. Mater si butl.

      Pejt operirat otroka s srčno napako na kirurgijo v UKC! Ker je vse tako v redu.
      Pa z Zemljaričem se zmeni, kako bosta to opravila, ker obvlada medicino.

      Na imaš res vse za samomorilne kretene, ki sami skačemo v žep kučanu, na voljo in uslugo Revoluciji.

     • dob
    • rubec

     HAHAHAHAHA bumbarja Tomaža Mastnaka sem poznal še preden si se ti zavedel da si peder. Kaj misliš da smo tukaj gor sami otroci da nam tega faliranega filozofa prodajaš.

     • tohuvabohu

      Dnevnikovi kolumnisti so res nekaj boljšega, hehe. Sami odsluženi fukfehtarji. Najbolj navdušen sem bil nad Cmerotovimi moralnoetičnimi orgijami eno leto pred volitvami 2014. Ponavadi sem bil edini, ki je komentiral.

  • branči

   a je z dnevnika? brez, da ga berem vem, kaj v njem piše!

  • tohuvabohu

   Globoka država je evfemizem. Bolj sočno se temu reče udbomafija.

  • Mojca pokraculja

   Iz nebuloze govoriti o nebulozi, je nebulozno.

 • rubec

  Da ne pozabim. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • Miro

   ….na Dobu, v samici

   • branči

    ti pa dnevno pometaš vse, kar pametnejši od tebe mečejo stran!

 • Anton

  BRAVOOOO spoštovani , eminentni Gospod Janez JANŠA, eden redkih , ki vzdržuje soliden nivo zdrave kmečke pameti na Slovenskem, pri levice le -te že zdavnaj ni več, če je sploh kdaj bila

  sarkazem press

  • Rada Muči

   G.Anton ne prosim vas podcenujte g Janše z “zdravo kmečko pametjo” s takimi izjavami mu ne sežete niti do gležnjev!

 • Blazov M.

  To, kar zahteva in predlaga Levica je nekaj, kar je v popolnem nasprotju z načeli demokratične države, je nekaj, kar bi nas vodilo v samoizolacijo, hkrati pa v izolacijo s strani drugih, demokratičnih držav. Ne dopusti/te/mo, da nam iz ozadja kroji usodo mladenič in njegova tovarišija, ki jim je zgled Venezuela in podobni, tamkajšnji režimi in stanja, katerih lahko spremljamo v medijih. Kot je razvidno iz dokumenta, ki je prodrl v javnost, Levica med drugim zavrača povečano število ur praktičnega pouka v šolah…pa je to kaj čudno? Poglejte si njihove CV (Curriculum vitae) se pravi njihove življenjepise na Wikipedii in kmalu vam bo jasno čemu takšno nasprotovanje omenjenem…pa še bi lahko našteval. Za “popestritev” dneva pa predlagam objave njihovih članov na Facebooku, naj bo prvi izbrani dr. Franc Trček. Prijetno branje vam želim, glavnim akterjem stranke Levica pa še naprej uživanje v preteklosti, seveda z oblačili in napisi na njih, ve se katerih in kakšnih!

  • Boris_j

   Narod, ki mirno in brez pameti zapravi 1,2 milijarde evrov za vojaške izdatke, zgolj zato, da bodo zahodni jastrebi njegove izbrane “predstavnike ljudstva” trepljali po ramenih, je narod neumnežev, ali pa celo idiotov. Levica je edina, ki je temu nasprotovala in hotela, da se ga zapravi za kaj bolj pametnega, npr. za izdatke za znanost, od česar bi dejansko kaj tudi imeli.

   • xtc

    Npr za Zvezo Norcev,Zemljariča,Isajloviča,Kučana ,Rigelnika itd,a ne bebo?AH JA PA ZA PRITEPENSKO DRHAL.

   • Blazov M.

    Boris_j, dobro si to napisal: “da se ga zapravi”, ja zapravi! Saj eni znajo samo zapravljati, seveda na račun drugih in v lastno korist.

   • šrauf

    Narod, ki mirno in brez pameti zapravi 4 milijarde evrov za sanacijo UDBOmafijskega bankomata NLB , zgolj zato, da bodo UDBO JASTREBI ekonomsko preživeli, je narod neumnežev ,ali pa celo idiotov. DESNICA je edina, ki je temu nasprotovala in hotela, da se ga zapravi za
    kaj bolj pametnega, npr. za izdatke za znanost, od česar bi dejansko
    kaj tudi imeli.

    • Boris_j

     Narobe šraufek, razen če so LMŠ in SMC zate desnica. To so vse po vrsti stranke tipa “tujini smo se zavezali…”. V resnici so se zavezali vojaškim jastrebom, megabirokracijam ala Evropska komisija in tujim predstavnikom kapitala. To je ta skrivnostna “tujina”. Politiki in stranke, ki v celoti delujejo na tak način in ne po avtonomem razmisleku o tem kaj je dolgoročno dobro in celo nujno za lasten narod, so zame preprosto povedano: sranje. Mi je vseeno če spadajo na desnico, sredino, ali pa levico.

   • Mojca pokraculja

    Jaaaa, matr si pameten. Dej povej no kdo” brani nase nebo”. Pa menda ne JLA?

   • elh.

    1,2 za znanost? Vsi, ki se z znanostjo ukvarjajo in jih plačuje proračun, za koliko so prodali vse sadove svojega dela v desetih letih? 12 milijard € ali več?

    To so populistične fraze, dati za znanost in razvoj. Megla.

    Steve Jobs ni bil nič plačan iz nobenega proračuna. Vse je odvisno od izjemnih posameznikov in njihove inspiracije, izumljanje po službeni dolžnosti je nekaj takega, kot če bi kulturno ministrstvo zbralo sredstva in jih potem porabilo za plače ljudi, ki bi v službo hodili pisat knjige, ali slikat slike. Težko verjamem, da bi veliko prodali.
    Ali običajni podjetniki za svoje projekte tudi dobe finančno podporo ali mesečno plačo iz proračuna?

    • Boris_j

     Ne vem kateri svizec je tebi zavil možgane v folijo. ZDA vsako leto zapravijo preko 100 milijard $ za temeljne znanstvene raziskave, da ne omenjam milijard $ javnega denarja, ki se letno zapravlja za vojsko, kar se tudi pozna na visoki tehnologiji.

     Najbrž ti ni niti malo znano, da so šele zaradi vlaganja javnega denarja izdelki kot so mikročipi postali umetno (netržno) poceni, nato pa so korporacije kot so Intel in Apple in mnoge druge pobrale smetano. Zelo pogost vzorec. “Izjemni posamezniki” in “inspiracija”, ki kar pride od nikoder in ti čudežno prinese I-phonea XXX so pa pravljice, ki si jim nasedel.

     • elh.

      1.2 milijarde evrov na leto pri 2.5milijona prebivalstva proti 100 milijardam, pa zaenkrat je evro še nekaj dražji od dolarja, prebivalcev pa imajo 325 milijonov kar je 130x več, torej bi po tvojem receptu ZDA morale ponucati za znanost in razvoj cca200 milijard US$. Združenim državam priznavaš, da tudi poraba za vojsko daje rezultate na področju visoke tehnologije, v Sloveniji je pa treba sredstva za vojsko ukiniti in skanalizirati v ministrstvo za znanost in razvoj, ljudje naj pa sami z vilami ali valarji za nudlne poskrbe za svojo varnost.

      V drugem delu pa potem razložiš, kako navsezadnje sadove davkov za raziskave v svoje žepe pospravijo hudobni privatniki, ki samo sestavijo “komponente temeljnih raziskav”, brez vizije, ideje, brez genialnosti, vse je izključno sad državnih raziskav…

      Skratka zavzemaš se, da se davki dajo za raziskave, ki pa bodo v naslednji fazi itak največje dobičke prinesle privatnim korporacijam.

      Še vedno nisi razložil koliko doprinese slovenska znanost financirana iz proračuna? Je bilanca vsakega znanstvenika redno plačanega iz proračuna pozitivna ali so raziskave preveč abstraktne in povprečno rabijo veliko časa, da nekdo v njih morda prepozna uporabno vrednost, kar pazaenkrat lahko opravičuje eventuelno negativno bilanco.

      Skorajda izključno na znanosti iz najbolj razvitih držav se šlepa ves svet. Tja se stekajo najboljši kadri in praviloma korporacije same financirajo svoj razvoj.

      Pravljice o izjemnih posameznikih in njihovi inspiraciji…Aja v take ti ne verjameš, posameznik ni nič, vse je skupno delo, vsak po svojih močeh…

      Je bil potem Newton tudi plačan iz proračuna? Kaj je danes drugače?

     • Boris_j

      Pač nimaš pojma o proporcijah o kakršnih se tu gre. Če neka država zapravi preko 700 milijard $ letno za vojsko, ki je
      že tako tehnološko naprednejša, seveda se bo to poznalo tudi na visoki tehnologiji.

      Slovenija je v l. 2017 za vojsko zapravila 426 milijonov €, tudi če ta letni znesek podvojimo, celo potrojimo, ne bo rezultatov v visoki tehnologiji, ker so potrebna tako visoka fiksna vlaganja. Tako, da zgolj kupujemo od drugih.

      Letni proračun za ARRS, Javno agencijo RS za raziskovalno dejavnost pa je zdaj okrog 166 milijonov €, to je okrog 0,4% BDP, na repu EU smo. Desni geniji so ta znesek po l. 2011 zdesetkali in uničevali znanost, zdaj se spet počasi dviguje.

     • elh.

      ///////////////Desni geniji so ta znesek po l. 2011 zdesetkali in uničevali znanost, zdaj se spet počasi dviguje.///////////

      No in kako se kaže to dvigovanje slovenske znanosti?
      Je več zaposlenih na raznih inštitutih in imajo večje plače in več dopusta?

      So kakšni konkretni rezultati? Lahko njihove raziskave na trgu prodajo? Imajo dobiček? Potem se lahko sami vzdržujejo ali pa vsaj dobiček dele z dobrotnico državo, ki bo potem lahko znižala davke.

      Bojim se, da SDS nima namena posegati v ta resor in ovrednotiti delo porabnikov teh sredstev. Obstajajo svete krave, ki se jih eni ne upajo niti dotakniti, drugi pa lobirajo zanje, poleg tega je res, da država pušča na drugih področjih še veliko bolj in je najbolje najprej zamašiti največje luknje.

      Gre samo za načelnost, da denar davkoplačevalcev ni nekaj, s čimer se lahko lahkomiselno razsipa. Sredstva, ki jih država razdeli naj bodo racionalno uporabljena. Če od raziskav ni ničesar, ne vidim razloga, da bi tako raziskovanje podpirali. Če rezultati so naj se s tem pobahajo in državi vrnejo vloženo.

      Skratka, gre za denar davkoplačevalcev, ki bi morali imeti besedo koga bodo podpirali. Naj se prikaže bilanca, koliko je bilo vloženega in kaj se je iz tega razvilo. Potem bodo ljudje sami precenili ali je v njihovem interesu del težko prisluženega denarja poklanjati njim ali bi raje dali za vojsko, da bojo vsaj občutek varnosti imeli.

      Podjetja imajo svoje razvojne oddelke, ki jim jih nihče ne sofinancira. Oni so postavljeni na trg, njihove raziskave morajo dati sadove ali pa propadejo. Ali to velja tudi za državne inštitute? Še ni bilo slišati, da bi kakšen inštitut bankrotiral, raziskovalci pa ostali na cesti. Medtem firme propadajo, ljudje nimajo več ne dela in ne plače.

      Levičarji si jemljete pravico po lastni presoji posegati v denarnice državljanom, tudi, če ga potem mečete skozi okno, za državljanom nekoristne ali celo škodljive projekte.

      Ja zdaj so stvari že dolgo v rokah levih genijev, ki pa uničujejo slovensko vojsko in meje Slovenije prosto odpirajo komurkoli že, zdravstvo je v komi, kljub levim genijem na oblasti, itd… To je pa že povsem konkretna škoda za vsakega državljana.

 • domovina mili dom

  Da se bojiš, imaš slabo vest.
  Logično sklepanje je, da komunisti imajo slabo vest iz polpretekle zgodovine in v ekonomskem kriminalu.
  Bojijo se resnice ,ki jim bo povedala, da so morilci in kriminalci nad slovenskim narodom.

 • Olga2345

  Živel Janez Janša! Živela SDS! Za Slovenijo!

 • FORT WORTH

  …tece druga polovica t.i.kroga OBUPANIH…
  (:-DDDDDDDDD radikalno nesposobni zidan je ze mesec in pol na pomirjevalih.
  Levaki se z vso svojo enotnostjo ne morejo zmeniti, kaj bi kdo obvladoval.

  • Blazov M.

   Saj ne morejo obvladovati niti sami sebe, kaj šele, da bi prevzeli kakšno odgovornost z vstopom v vlado. Najlažje jim je biti, v njim tako ljubem, grmovju, oprezati in potem reči “hopa” ali pa “cupa”, odvisno od komande zaledja (ozadja).

  • šrauf

   Pa še do kadrovskega razreza niso prišli.

   • joza joza13

    Ko bodo kadrovsko razrezovali, bodo itak morali poklicati un – tavelik, črni avto, ki bo na Žale vsako uro enega odpeljal s kroglo v glavi.
    Pobili se bodo… in prerokba J. Drnovška bo izpolnjena.

    P.s.
    Drnovšek je bil hujši kot baba Vanga -;).

  • Franc Šink

   Ti obupanci me spominjajo na filmsko mojstrovino :maratonci tečejo peti krog.

   • Miro

    pri čemur je naj “maratonec” Jajo, omagal že pred prvim krogom

    • tohuvabohu

     Kaj pa cviliš, to je bila vaša “intimna” želja.

     • Miro

      hahahaha…..

     • tohuvabohu

      Priznaj, kaj ti je nerodno, indijanček.

   • tohuvabohu

    Zbiralci perja, hehehe.

    • macon

     Cigani letijo v nebo.

 • xtc

  Če je JJ vsaj malo pameen,bo raje šel pozno jeseni na volitve,na levici bodo ostala zgolj pogorišča,okrepiti se sicer še malce utegne ZL ostalo pa bo bolj ali manj mariginala in pogorišče.

  • Vera

   NSI in nova stranka SLS Franca Kanglerja se naj raje bolj okrepijo,kot ” Meščeva levica ” . Skupaj z SDS-om bodo močnejši .

 • lado

  ne nasedat provokatorjem tipa ,krtaćić , tvitić , hunćić…. plačanci , poden golazni ćefurske !!! NEEE JIM ODGOVARJAT , KOMENTIRAJTE TEMOOOO !!!! A BI ŠLO !!?????? DOBILI BOJO ONI SVOJE , SKRIVAĆI ĆEFURSKI !!! PO NOVIH VOLITVAH BOTE TEKLI NA SMR PROTI VAŠIM RODNIM KRAJEM BREZ PASOŠA , ALI PA V JAME , VAS BO ZAKOPAL VAŠ MALI MORILEC Z GOŠARJI !!!!!!!POTEM PA TUDI NJIH DOLETI MJIHOV RECEPT !!!!!!!!!! ČAS SE VAM IZTEKA !!!!!! ANE PATRIOTI !!!!!??????????????

 • radames

  No, grobe komunistične ideologije in demagogije ni več, ostali pa so taki apologeti komunistov, ki jim je zgled propad Jugoslavije zaradi komunističnega neznanja. Za njih je prekrasna otroška igra – destrukcija. Opazovati, kako vse propada. Opazovati, kako gori hiša, opazovati, kako padajo spodžagana drevesa. Da bi se lotili obnove hiše ali pospravili podrt les, ne sodi več v njihovo pristojnost.
  Kučan je nekoč rekel, da je folk zabit. Res je zabit!!! Volili so Kučana, namesto Pučnika.

  • RATATA

   Ampak, ker so volili kiićana so penzionisti imeli penzione,
   če bi zmagal Pučnik jih pa ne bi imeli,
   tko so jim rekli na vseh društvih upokojencev,
   ko so tisti mesec, kot vsak, nesli dinarje za pogrebšno in godbo.
   In tem društvom je to povedal kiićan, zato so točno vedeli kaj bi lahko vilo, če bi Pučnik zmagal.
   Tako mi je povedala staramama, ko sem jo vprašal, zakoj bo kiićana volila!
   Zadnji stavek je pa moj, tega sem pa jez povedal njej in ga tu napisal.

 • Osti jarej
 • dob

  Leta 91, ko so se začele demokratične volitve, je vampir rekel: tudi vampirji lahko kandidiramo na volitvah! Če ne pa ni ta prava demokracija.

  Zdaj je demokracija samo še za vampirja! Če kdo drug zmaga na volitvah, vampir izjavi, da to ni ta prava demokracija. Samo kadar vampir zmaga, potem je prava demokracija. Sicer pa ne.

  In je vampir še izjavil (v začetku, jasno!): vsak naj ima svojo resnico.
  Zdaj teh več resnic ni, je samo še vampirjeva. Za to je Vampir poskrbel, da jih ni.

 • mk

  SVETI JANEZ JANSA RESI NAS

  • učko

   Dnarja nas je že rešu, čeb mogu bi nas še zdravja.

 • domovina mili dom

  Trenutno zavlačevanje ustanovitve vlade je kućanovo delo. Ko bo milijardni rop stekel, bo dovolil sestavo le te.

 • merim

  Pa kaj ta spet jamra o globoki drzavi pa stricih iz ozadja. Saj je pa ja zmagal na volitvah

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!