Je predsednik DZ Brglez povsem izgubil razsodnost? V istem terminu razpisal izredno sejo DZ, ki se prekriva s komisijama, ki ugotavljata največje primere sistemske korupcije v Sloveniji!

Milan Brglez (Foto: STA)

Predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez je za v ponedeljek, 5. marca, ob 14. uri, razpisal izredno sejo državnega zbora, s tem pa se bo seja neposredno pokrivala s sklicano sejo Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic. Uro prej pa se začne seja Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, pod vodstvom dr. Anžeta Logarja, med zaslišanimi pa je predviden predsednik vlade dr. Miro Cerar.

Želi predsednik državnega zbora Milan Brglez prikriti zaslišanje premierja Mira Cerarja pred Logarjevo komisijo? Želi Brglez prav tako prikriti obravnavo zaključnega poročila o korupciji v slovenskem zdravstvu?

Vse tako kaže, saj je predsednik državnega zbora sklical izredno sejo državnega zbora ravno v času, ko bosta zasedali dve pomembni komisiji, ki raziskujeta jedri sistemske korupcije v Sloveniji – bančnega in zdravstvenega sistema. Kot vemo, bi izredna seja državnega zbora v tem terminu pomembno prispevala k zmanjšanju publicitete omenjenih dveh komisij.

Iz urnika državnega zbora je razvidno, da je bila komisija za ugotavljanje zlorab v bančnem sistemu pod vodstvom dr. Anžeta Logarja sklicana za v ponedeljek, 5. marca, ob 13. uri, med zaslišanimi pa bo aktualni predsednik vlade Miro Cerar. Uro kasneje, ob 14. uri, pa je sklicana seja komisije o preiskavah s preplačanimi žilnimi opornicami, ki jo vodi Jelka Godec, kjer bodo hkrati obravnavali tudi zaključno poročilo o ugotovitvah komisije.

Denar iz preplačanih žilnih opornic končal pri tedniku Mladina, ki opravičuje pranja denarja v NLB
Že v vmesnem poročilu komisije o ugotavljanju zlorab v zdravstvenem sistemu je bilo navedeno, da se razišče morebitne sume, da naj bi se denar, pridobljen od prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v podjetju Distriest, d. o. o., ki je lastnik Mladine, d. d., in za njegovo dokapitalizacijo v letih 2007 do 2015. Prav tako naj bi se denar, pridobljen od prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v Mladini, d. d., in za njeno dokapitalizacijo v letu 2007. Zavezali so se, da raziščejo morebitne sume, da naj bi se denar, pridobljen iz prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v podjetju Distirest, d. o. o., in Mark Medical, d. o. o., od družbe Vega Finanz, S. A., v letih 2007 do 2015 in za dokapitalizacijo podjetij v Italiji in Sloveniji.

Prav Mladina in njen novinar Borut Mekina pa vneto zagovarjata in opravičujeta tudi pranje iranskega denarja v NLB, ko je bila v letih 2009 in 2010 v največji slovenski banki oprana skoraj milijarda dolarjev sumljivega iranskega izvora, vse pristojne institucije pa so odpovedale. Odgovornost politične elite in njenih institucij v slovenskem bančnem sistemu odkriva poslanec SDS Anže Logar.

C. Š.

 • sloustava

  Drago urednistvo: brez vprasaja na koncu stavka, prosim! Postavite klicaj, !, ker je to pravilno!

 • sprehajalec

  Vlada Mira cerarja je bila postavljena zato, da omogoči nemoteno delovanje sil kontinuitete in progresa, ter ohrani obstoječe stanje in privilegije ter nečednosti prvorazrednih v Sloveniji. zato so jo tudi izvolili. sedaj mora še nalogo speljati do konca, o kakšni ponovni izvolitvi, nihče v tej vladi ne govori več. mission acomplished, bi rekli Američani. Naprej pa Serpentinšek, na enaki misiji.

 • učko

  “Brgla-si-ga-Drgla” je režimski cepec, ki bo po ukazu Kučanističnega režima delal škodljive svinjarije do zadnjega dne v državnem zboru in povsod, kjer bo deloval !

 • Franc Šink

  Brglez izgubil razsodnost? Nemogoče saj je nikoli ni imel.

 • Antonius

  Kako lahko Brglez zgubi nekaj, česar nikoli ni imel?
  Brglez ima z razsodnostjo toliko skupnega, kot jo ima neumnost s pametjo.
  Diplomiral na FDV, magistriral pri Bavconu in doktoriral na FDV?! Človeka kar nehote zapelje na misel, da je diplomiral pri Kučanu, magistriral pri Popitu in doktoriral pri Kučanu.
  Za tak doktorat, človeku na razsodnost niti pomisliti ni treba.

 • Antonius

  Kako lahko Brglez zgubi nekaj, česar nikoli ni imel?
  Brglez ima z razsodnostjo toliko skupnega, kot jo ima neumnost s pametjo.
  Diplomiral na FDV, magistriral pri Bavconu in doktoriral na FDV?! Človeka kar nehote zapelje na misel, da je diplomiral pri Kučanu, magistriral pri Popitu in doktoriral pri Kučanu.
  Za tak doktorat, človeku na razsodnost niti pomisliti ni treba.

 • Johan

  Izgubil je razsodnost, hkrati je velika baraba z partijsko štipendijo in privilegiji. Če ga v rojstnem kraju Zrečah NE MARAJO, kdo ga bo sploh.

 • Johan

  Izgubil je razsodnost, hkrati je velika baraba z partijsko štipendijo in privilegiji. Če ga v rojstnem kraju Zrečah NE MARAJO, kdo ga bo sploh.

 • xtc

  Komunist pač nikoli ne more biti drugega kot komunist-le redkim uspe sprevideti to duševno bolezen,ki se jim zaredi v glavi.

 • xtc

  Komunist pač nikoli ne more biti drugega kot komunist-le redkim uspe sprevideti to duševno bolezen,ki se jim zaredi v glavi.

 • zoro

  nič ni naredil brez razsodnosti, vse to ima razlog.

 • sprehajalec

  Znanja ti manjka. V muslimane so v večini prestopili Bosanski bogomili, ki so jih oboji preganjali, tako pravoslavci kot katoliki. Kot heretike.

  Danes ni izgleda nič drugače.

  • Sadako

   zakaj so potem miroljubni bogomili hoteli zažgati Dunaj in njegove prebivalce, če ne bi bilo Jana Sobieskega…

   • sprehajalec

    V tej armadi so bili tudi srbski vazali. Poleg ostalih. Štela je pa več vojakov, kot je imela Bosna takrat moških prebivalcev.

 • Soave

  Dragi moji. . . . tehle nekaj mesecev bo pa še dolgih in polnih svinjarij komunjar, ki hitijo na vse pretege !! Morda pa kaj slutijo ??

  • Steiermark

   upajmo!

   • FRANC3

    Strah jih je, da bi izgubili oblast in denar. Pa še služb ne bo.

 • Stajerka

  banda, mafija…..kar je še pa najbolj žalostno, da je to pravniška mafija univerzitetnega kalibra…….pokvarjenost se iz vsake naslednje komunistične vlade samo še stopnjuje, medtem ko sta transparentnost in poštenje pod podnom…….ni tako nizkega podna, koliko nizko lahko padejo umazanci…….in to kar navajate NI naključje,ampak povsem NAMERNO dejanje, ki z etiko&moralo nima popolnoma nič skupnega – nasprotno ima globoke temelje v pokvarjenosti……
  za na vrh pa tole:

  FISKALNI SVET VLADI: NE OGROŽAJTE KRATKOROČNE IN DOLGOROČNE STABILNOSTI JAVNIH FINANC
  Peter Jančič | 23/02/2018 | Politika | 1 komentar
  Ob stavkah javnega sektorja s finančno nerazumnimi zahtevami, množici zakonov, ki jih predlagajo vladajoči poslanci, katerih posledica bi bilo dodatno zadolževanje države, in sicer popustljivem ravnanju oblasti pred volitvami, je k razumu danes pozval fiskalni svet.

  Fiskalni svet, ki ga vodi Davorin Kračun, opozarja, da država kljub visoki rasti posluje s primanjkljajem in ne varčuje za prihodnost, kar bi bilo normalno v dobrih časih.

 • marker

  Nič ni izgubil razsodnosti. Prav dobro se je zavedal. kaj je treba storiti. Levica ne želi razčistiti svojih umazanih del.

 • Miro Jereb

  V ameriki bi se temu reklo OBSTRUCTION OF JUSTICE in bi sledil zapor….

 • Miro Jereb

  Lepo branje…se vidi da takrat še ni bil komunistov…hahahaha…./glej današnjo slo. vojsko, ki še prebivalcev žabjaka ne bi pregmala…/

 • Steiermark

  Komisijam, ki odkrivajo zločinsko korupcijo, je potrebno preprečiti delovanje, če ne drugače, pa z sodbo rdečih podtaknjenih sodnikov, ki imajo za nalogo ščititi korupcijo in velike mafijske šefe……sicer bodo ostali brez “dela” oz. funkcije, dobro plačane ….Ni važno, kaj delajo, važno je da so “naši” in da skrivao imena zločincev, ki so nam v Sloveniji naredili 4,5 miliardno luknjo v NLB…….

  • FRANC3

   Ja, UDBAŠI bodo prikrivali lopove in lopovščine do zadnjega diha.

 • tarantela

  Če do zdaj niste razčistili tega z žilnimi opornicami, potem je škoda časa za premlevanje “trla baba lan”.

  • RATATA

   Neumestna si.

  • FRANC3

   VEDNO je čas, da razčistimo lumparije. Ta skorumpirana golazen je tudi tebi pobrala nekaj €, razen če nisi pole pri delitvi plena!?

  • Mojca pokraculja

   Posluš tarantela, tvoji kurji možgani delujejo samo na en vzgib in sicer za vsako ceno negirati in nasprotovati vsakršnemu zapisu, ki ni v smeri ščitenja in odbravanja kriminala tvojih komunajzarjov. Najmanj kar je, da iz sebe delaš majmuna.
   Spel se na drevo !

 • RATATA

  To prekrivanje terminov je le še en dokaz več o tem, da so si komunisti le prenovili ime ter da so tako zelo pokvarjeni.
  Vladajo v imenu demokracije tako, da onemogočajo druge. Men se ne da več jebat s temi komunisti!
  Aktiviral bom tisto, kar imam!
  Potem se bomo pa lepo na novo prešteli in bomo vidli kako in kaj.
  Tist, ki bo jajca farbal bo naš, tist, ki bo šel pa h kresu govorancije poslušat bo pa njihov.

  • FRANC3

   To kar počne vladajoča koalicija je UDBODEMOKRACIJA; beri: MI SMO OBLAST, VI STE PA TU, DA STE TIHO IN PLAČUJETE DAVKE.

   • RATATA

    Ja Franc3, tudi jaz tako opazim njihovo obnašanje. Preveč jih pa tega ne opazi, da je tako, niti si ne pustijo dopovedat.

 • Vera

  Kaj ste v većini vsi pijani ali kako ? Tema je na sejo DZ in občasno sta razpisani še dve drugi pomebnejši temi, saj je parlament že itak kot razstavljena harmonika . Brglez je od nervoze, ker ne bo več dolgo predsednik DZ-a , vse pomešal . Ne vem zakaj ima koledar ?

 • centurion

  Kakšno razsodnost je tov.Brglez izgubil?
  Saj je ni nikoli imel ta rdeči, pijani debil.

 • MEFISTO

  Je predsednik DZ Brglez povsem izgubil razsodnost?

  Kako lahko izgubi nekaj, česar ni nikoli imel?

 • Sredina

  Razpisal je sejo, ki jo je zahteval SDSS..

 • Sredina

  Nečesa pa ne razumem, zakaj bančna komisija preiskuje samo od leta 2008 naprej? Nečednosti so se dogajale tudi med leti 2004 in 2008, pa Janše nism zasledil med zaslišanimi..

  • Marko Markov

   Saj SE ve, po 10 letih nastopi zastaranje!

 • Jan Kovalski

  Brglez uporablja naravno pravo.

 • Radolf Mitler

  Milanče Brglezović že ve zakaj je skilcal državni zbor ob isti uri. To so še zadnja dejanja iz obupa, ker vedo da so junija odjebali za vse večne čase.

 • beno

  Brglez, ali naj ti kupimo stenski koledar pa vekarco ?

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDE HLAPEC NA OBLAST .

 • MEFISTO

  Je kaka razlika med Brglezom in brglezom?

  Je!

  Ptič brglez vsaj lepo poje in spada med koristne živali.

 • Franc Jeglič

  Brglez pa kar po vrsti ignorira in prilagaja razprave v DZ kakor ustreza vladajoči koaliciji . Do kdaj še ?

 • Marija Ribič

  Zlorabe se le teh ne dotikajo. “Višje leteči ptički.”

 • joza joza13

  Ni izgubil razsodnosti, je tudi ni mogel.
  Ta kreten Pohorski – je nikoli ni imel!

 • Marko Markov

  Vse zelo nacrtno premisljeno in izpeljano, da se prikrije resnica!

 • Borut Stari

  Ne, ni on izgubil razsodnosti On je le zelo žleht.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!