Korupcija po “etičnih” merilih SMC: Družini Hakl prodali delnice Večera, ti pa so zanje delali kampanjo za lakirnico Magna

Miro Cerar in Uroš Hakl (Foto: STA)

Lobist Uroš Hakl in Sašo Todorović, nekdanji kandidat Državljanske liste za poslanca v Kamniku, sta julija 2014 časopis Večer kupila za dober milijon evrov kupnine prek podjetja, ki je imelo ob nakupu le 7.500 evrov kapitala. Ob tem sta si, kot izhaja iz dokumentov, objavljenih v sodnem registru, 600 tisoč evrov za nakup Večera izposodila pri družinskem podjetju Hakl & Hakl, ki je v lasti Uroša in očeta Borisa Hakla. Posojilna pogodba je bila napisana tako, da bi morala Todorović in Hakl posojilo vrniti v šestih mesecih, kar pa se ni zgodilo, in tako je družba postala solastnica Večera.

Naši zanesljivi viri trdijo, da je Večer vzvod, prek katerega s SMC trgujejo predvsem lobiji, povezani s Polaničem, Haklom in Socialnimi demokrati. Pri tem sta očitna predvsem dva primera; Cerarjeva vlada, ki upravlja Slovenski državni holding (SDH), je konec aprila Haklu in Todoroviću prodala še 25.592 Večerovih delnic (10-odstotni delež v kapitalu Večera), ob tem pa v času prestrukturiranja imperija tajkuna Bojana Petana 7-odstotni delež v Večeru od Dela Prodaje.

Preostale delnice so takrat ostale v lasti malih delničarjev, ki pa sta jih poleti 2015 Hakl in Todorović grobo iztisnila iz družbe. Pozneje sta Hakl in Petan poslovala še enkrat, takrat je Hakl Petanu prodajal Večerov delež v Dnevniku, Petan pa mu je v zameno prodal pomurski Vestnik. Naslednji projekt obstoječe ekipe in Večera pa je bila močna Večerova podpora projektu Magna, ko so večerovci organizirali številne okrogle mize, kjer so prepričevali nasprotnike projekta. V zameno za medijsko podporo investiciji je podjetje Haklovega strica Pomgrad od Magne dobilo posel za izgradnjo lakirnice, vreden kar 27 milijonov evrov.

V preteklosti pod lupo NPU zaradi zlorabe javnih naročil pri “prekmurskem zakonu”
Razvpiti Uroš Hakl se je skupaj s pajdaši aprila 2012 znašel pod lupo Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki je pri Haklu izvedel hišno preiskavo zaradi več sumov storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Zgodba s sumljivimi javnimi naročili za oživljanje obubožanega Prekmurja je s položaja državnega sekretarja odnesla tudi Andreja Horvata, državnega sekretarja pri Borutu Pahorju in dolgoletnega vidnega funkcionarja Socialnih demokratov. Horvat je bil namreč ključni akter afere, saj je bil zadolžen za izvajanje zakona o razvojni pomoči pomurski regiji, hkrati pa naj bi zlorabil položaj in omogočil svojim strankarskim kolegom, da so s povezanimi podjetji in posamezniki prejeli javni denar na podlagi javnih naročil.

Zraven lobista Uroša Hakla je bil ključni akter afere še lobist Kristijan Magdič, direktor podjetja Frontal, katerega solastnik je bil tudi Pristop. Horvat je hkrati sklenil pogodbo s podjetjem Oikos, ki ga je vodil Haklov prijatelj Jurij Kobal in je od Službe vlade za regionalni razvoj in lokalno infrastrukturo prejelo 1,070.240 evrov. Hkrati je 115.080 evrov za izvedbo projekta socialnega podjetništva dobilo še podjetje vplivnega člana Socialnih demokratov Gorana Miloševiča, ki je bil leta 2008 vodja volilnega štaba Andreja Horvata, ko je leta 2008 kandidiral za poslanca v Državni zbor RS.

Andrej Horvat (foto: STA)

Aprila 2013 je Nacionalni preiskovalni urad na specializirano državno tožilstvo podal kazensko ovadbo zoper šest oseb iz Prekmurja in z območja Ljubljane. Med ovadenimi naj bi bili Andrej Horvat, Jurij Kobal, Andrej Drapal, Kristjan Magdič, Uroš Hakl in Goran Miloševič. Kot je javnosti predstavil NPU, naj bi podjetja Pristop, Oikos, Frontal in Pribinovina protipravno pridobila več kot 600.000 evrov in tako oškodovala državni proračun. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let. Nepravilnosti je takrat odkrila tudi revizija, ki jo je izvedla tedanja ministrica za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Duša Trobec Bučan.

Vprašanja o omenjeni ovadbi smo poslali tudi specializiranemu državnemu tožilstvu, na odgovore še čakamo.

Andrej Žitnik

 • RdečaZvezda

  kupim bmw e60 v ozadju.

  • dež

   Pa kapo, rokavice in kakšno dobro puhovko nabavi za pozimi, http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=7&id=307.

   • RdečaZvezda

    bmw e60, je serija 5, siva limuzina v ozadju, največkrat s šestvaljnim dizelskim motorjem in avtomatikom. Kaj ima to veze z električnimi avti, ne razumem?

    • KIKI

     Pa z “droni” tovarišice Bulčke tudi ne, a njede?!

    • dež

     Tule sem pa v temo brcnil. Ko sem videl tisti “e” sem podzavestno pomislil na elektriko, čeprav na sliki ni nobenega. Se zgodi, bo šola za drugič.

  • anzek

   Ha, ha, …. a na reverz??

  • KIKI

   Ta pa ni zate! Ta je za tovariše in tovarišice !….

 • janez zorman

  Naš etični Mirko ima “sindrom poznanstva”, je namignil na impichmentu – predvčerajšnjim. Ima problem, da ga pozna veliko ljudi, katerim naredi uslugo, za kar mu seveda ne ostanejo dolžni. Največji problem pri tem pa je, da se okoli njega in njegovega kabineta sučejo eni in isti “znanci”. Blizu njega, razen Šamija, ne boste našli “malega človeka”, ki ga ima neprestano na ustih.
  Ko so ga zagovarjali za njegova nerazsodna dejanja tipčki a la Matić, ki je svojo psihofizično stanje tokrat za spremembo skrival za debelimi cvikerji, vemo koliko je ura.

  • KIKI

   Sem opazovall, kako je Cerar sprejel otroke, oblečene v
   “Svete tri kralje”; stal je v oddaljenosti vsaj 3 m, s tistim kislim,
   narejenim nasmehom…Žalostno! Po moje, se je šel takoj
   po “predstavi” domov razkužit!.. Ta njegov brezdušni doktorat
   si lahko vtakne kar tja, kamor spada, v r..t!

 • totex39

  Ne moremo si predstavljati, da v tej mali Sloveniji imamo tako razširjeno mafijo, ki je z svojimi lovkami že prepletena vsepovsod in vsak dan se odkrivajo nova.

  • anzek

   Ali bi vedel, za te “etične posle”, če ne bi bilo Nove?? Ne bi!!

   Glavni problem so torej novinarji!! Žal jih je najmanj 571 navadnih prestitutov!! Do kdaj še??

 • montyamp

  Luč spoznavanja vedenja užitnega družbenim normativom , sveti mladičem udboovaduško zazidarskega porekla iz pekla in ne tunela .

 • montyamp

  Pri spoznavanju najprej žvepleno intimnega halbmadžara iz prekmurja , dodajmo še glistavo gnezdo prekmurcev na vrh greznice komunist-fašistične politike in reši vas samo, ROSTFREI ŽELODEC .

 • VERRZIFIKATOR

  Mirko Hakelj

  KAJ PRIDE ZA VEČEROM

  Pod večer, ko tema se poraja,
  čas je za nečedne posle pravi,
  saj tedaj nekako se ustavi,
  mrhovinar se prebuja, vstaja.

  Mu na delo je ta čas oditi,
  plen se mu ponuja, je na dlani,
  mrhovinarji zvečer so zbrani,
  skupaj se odpravljajo loviti.

  Vsi vedo, da žal večer ni večen,
  noč se namreč naglo približuje,
  bo za mrhovinarje vse huje,
  nočni čas je zanje prav nesrečen.

  Ni ulova, hrane, ni izplena,
  se zato zvečer jim je truditi,
  čimveč si prigrabsti, naloviti,
  tega pač zaveda se hijena.

  Vsepovsod zdaj hakeljce nastavlja,
  s haklji si pri ropanju pomaga,
  ve, da pride noč in da omaga,
  brez skrbi, večer se že poslavlja.

  Še tako če ga za rep lovijo
  in držijo s silo ga nad vodo,
  vsi nemočni v boju so z usodo,
  pride čas, plačilo ko dobijo.

 • čips

  Smeh me base do bolecine kaki dnar se obraca,pere,odpusuje… levacke pederuse se pa [email protected] do izliva na dobesedno kredit za drobiz od sds

  • Aron

   Boli te edino zaradi tega, ker so mafijske rabote tvojega šefa še enkrat razkrite. Upam, da to pomeni njegov konec, en mafijec manj v slovenski družbi je zelo pozitivna novica, se ti ne zdi?

   • čips

    Mene nic ne boli dejansko mi je smesno na kake butaste nacine rusite sds…medtem, ko se dogaja 1001 resno skrb vzbujajoca rabota leve falnge.

    • Aron

     Ah srček, SDS sama sebe ruši, jst se sam smejim strelu v koleno, hehehehe :))))

     • WatsonForus

      sej tvoji ti pa dajejo vsak dan strel v glavo , sam ti tega ne opaziš ker maš plašnice usmerjene v SDS!

     • Aron

      Moji?

 • Anton

  ni kaj mediji so zopet pokazali kako objektivni so, v primeru zgodbe nlb in pranje denarja, so skušali to zgodbo čimbolj minimilizirati,zreducirati, jo napisati na zadnjo stran svojih trač novič kot tud v primeru Jankovića in nesrečne farmacevtke, da ne govorim o njegovih spornih, nepojasnjenih miljonih, ampak ok on ima veze pri Kučanu, je pač njegov dober prjatu,v primeru najema kredita s strani SDS, pa so mediji zgodbo več kot predimenzionirali,še več skušajo jo prikazati kot moralno in pravno sporno,čeprav če mene vprašate so bolj sporni akti, ki so napisani ne egzaktno odvisno kdo je target, skratka še enkrat več skušajo na pranger postaviti Janeza Janšo in to neupravičeno. In še enkrat se pokazuje in dokazuje, da je v Sloveniji vse odvisno od koga si prjatu, če si prjatu Kučana, ti je dovoljeno vse, če pa si prjatu Janše pa, ok saj vam je zaključek najbrž ajsen, kam pes taco moli. Toliko o naši demokraciji.
  sarkazem press

 • dr Janez Sveti

  Ndràngheta Slovenia (Prevod-slovenska levica)
  DR Janez SVeti genij

 • učko

  Cmero, najbolj skorumpiran “poštenjakar” v Zloveniji !

 • rabbit

  Ali kdo od vas pozna tega Horvata (SD) in če je slučajno brat od dr.Mitje Horvata (SMC).

 • ljubinica

  To je slovenska “ELITA”.
  A si TO zasluzi slovenski narod?

 • črnaovca

  Eni prodajajo kao kriminalcem po vaših merilih, drugi si sposojajo pri kriminalcih in si gredo pralni stroj

  • rabbit

   Enim pa tovarišice sodnice zbrišejo legalno pridobljene dokaze, in in jim zbrišejo 16 milijonov evrov dolga. Levi kradejo kot srake, mi pa vse to lepo plačamo z več milijardami v bankah, kamor hodita Kučan Jankovič po novem tudi Ljudmila Novak v imenu RKC.ja vsaj nekaterih njenih prisklednikov po denar in zato nič ne odgovarjajo.

 • Janez

  Janša spet muti in pere denar od narkomafije. Zakaj pa bi si drugače spisojal denar od neke bejbe iz Bosne.

  • Johan

   Mafijaš ugasni, KER TE BOMO RAZKRINKALI VEMO ZA TE

 • Stajerka

  DOBRO JUTRO…….slovensko volilno telo……ampak opažam, da počasi nekaterim kaplja kaj se dogaja……

  Državni Telekom, Dars in Gen-I so leta 2015 v davčne oaze nakazali 162 milijonov evrov!

  Državni svetnik Drago Ščernjavič je 13. novembra 2017 predsedniku državnega sveta Republike Slovenije podal pobudo za sprejem predloga zakona o vračilu denarnih sredstev v Republiko Slovenijo iz posameznih davčnih oaz. Na podlagi te pobude je državni svet na svoji 57. seji, ki je bila 6. decembra 2017, določil besedilo predloga zakona in ga je poslal državnemu zboru v obravnavo in sprejem.

  • KIKI

   In zakaj novinarčki POP TV -ja niso leteli v tople oaze in si malo posončili
   rdeče riti in turiste in domačine spraševali ali kdo pozna tega ali onega
   tovariša iz Slovenije…pa še dnevnice bi bile večje kot za BiH, a njede ?
   Kakšna beda ! Uboge majčice niso vedele kaj točno hočejo naši “raziskovalni” novinarji, ko so jim vneto spraševali o nekih miljonih….tudi
   moja babi ne bi vedela! Kakšen “podn”! .

   • rabbit

    Ker bi svoje lastnike videli sončiti se pod palmami.

 • Stajerka

  hahaha……”vojna” je tukaj……poštenost in raziskovalno novinarstvo dobivata svoj obraz oz. politični pedigre…..

  ODSTAVLJANJE UREDNICE: KAKŠNE TELEVIZIJE SI NE ŽELI JANI MÖDERNDORFER
  Peter Jančič | 11/01/2018 | Politika | Ni komentarjev

  Zaradi pogovora z opozicijskim voditeljem Janezom Janšo v Odmevih javne televizije v tem tednu, ki je politike na levi precej razburil, je pričakovati, da se bodo znova razvnele polemike o discipliniranju največjega javnega zavoda z odstavljanjem odgovorne urednice Jadranke Rebernik. Razpravo o tem je čisto javno sprožil pomemben poslanec vladne SMC Jani Möderndorfer s takšnimi sporočili na spletnem omrežju:
  https://spletnicasopis.eu/2018/01/11/odstavljanje-urednice-kaksne-televizije-si-ne-zeli-moderndorfer/

  • Johan

   Jani je član mafije

   • KIKI

    Jani je član več mafij: iz vsake stranke, v katero se je vključil
    je odnesel svoj ogabni mafijski gobec naprej! Že radi njega
    bojo ustanovili še več in več levih strank, da bo kahlonosec
    prestavljal svojo častihlepno mafijsko rit iz kahle na kahlo!

    • rabbit

     Misliš iz korita v korit da bo imel polno rit.

    • tohuvabohu

     Stranke se menjajo, mafija za njimi je pa ena in ista! Zato je Mudendorfer ves čas v isti mafiji in vedno počne iste stvari, ne glede na to, v kateri stranki je trenutno.

   • Olga_10

    “Moderni”dorfer? Tisti, ki menja stranke kot spodnje hlače?

    • rabbit

     Hitreje

 • Johan

  Leva mafija nikdar ne spi vedno bolj krade

 • tzt

  Listi Šarca je Računsko sodišče zaradi nepravilnosti izdalo mnenje z zadržkom – STA

  Cerar si je zaslužil kazenski pregon – Twitter, različni viri

  Danülo je s financiranjem svoje predsedniške kampanije goljufal – Reporter

  Da ne pišem, da o daleč največji levakarski aferi Irangate, kjer je čista tišina. Glavina si rešije plastično rit z zmanjševanjem plače. … Zabitemu zbalkaniziranemu levaškemu omejenemu plebsu itak ne gre nič več v podstreho. Zasluži si le da ostane na beraški palici in ves umazan, raztrgan na cesti.

  • rabbit

   Pa da bo ta plebs še malo bolj reven vsi ki delate optimizirajte svoje finance in plačujte samo tisto kar je res nujno ostalo pa na varno.

  • Primosio

   Dobro, recimo, da je to res. Pa vendar, ali vam to daje pravico, da počnete enako. Ali niste ultra zagovorniki poštenja?

   • rabbit

    To ni nič recimo vse je ugtovitev računskega sodišča ampak v primeru kredit SDS pa ste to ugotovili samo ti in tebi podobni kot primer Patria na koncu pa nič od nič včeraj bi gledal Jana Zobca pa bi videl kaj bi zakuhali če bi to prišlo do ESČP. Računsko sodišče do danes ni še ni ugotovilo niti noben drug organ v Sloveniji ne. Predsenik računskega sodišča tudi včeraj ni govoril da je SDS kar koli kršila ampak je rekel, da morajo pogodbo najprej videti.

    • Primosio

     Pustimo času čas…

     • rabbit

      A kot v primeru Patria potem pa zadevo pripeljete do takega stadija ko moram jaz plačati Janši ali pa komu drugemu napake, ki jih naredite.Veš jaz nima probelma, da se piše o Janši celo prav je da se piše ampak zakaj ti nikoli ne rečeš zakaj pa novinarji recimo Orešnik in Joveva ne gresta pa držita mikrofone pred Jankovićem, pa Furlanom, Haklom, Petanom, Pavčkom, Rigelnikom zakaj njihovih političnih botrov ne lovijo po tujini, zakaj nista šla vsaj v Anglijo poiskat tistega Iranca ali pa sta mogoče našla Miki Miško in Jako Racmana katerim so bila nakazana določena milijonska sredstva a takrat pa smo tiho kot miška. Ti pa nekaj povem koliko novinajev je že lačnih pa še več jih bo ker jim na koncu nihče ne bo več verjel. Jaz poznam človeka ne kriv ne dolžen po nesreči se je znašel v nesrečnem slučaju z imenom priimkom, objavo hišne številke se je znašel na prvi strani novic kriminalce pa ščitijo z inicialkami. V Sloveniji je novinar dober samo če pljuva čez SDS in Janšo vse ostalo pa ne sme je to dober novinar.

   • WatsonForus

    kdo je odgovoren za zakonitost pogodbe overovljene pai notarju? če je denar na SLO banki , kdo je odgovoren da je lahko taka količina denarja na računu ? dej začni malo s svojo glavo razmišljat ne pa s Kučanovo!

    • Primosio

     Lej, SDS je odgovorna za prekršek in lahko zahteva materialno odškodnino od notarja. Tako je to.

     • tohuvabohu

      Rdečkarji stalno mešate dvokomponentni drek: eno je vprašanje financiranja strank, drugo je izvor denarja. Vse z namenom zamegljevanja.

 • Raamko Rom

  Janez Janša ne bi NIKOLI kršil zakona! NEHAJTE s pluvanjem!

  • tohuvabohu

   A si začela šparati pri klicajih, prismoda?

 • šmentanamuha

  Tako to gre. Vse je jasno.

 • Zofija Grm

  Glavni mediji delajo z roko v roki s forumom 21. Potem se pa spravljajo na Janso. Fuj!

 • PIA PlA

  Vsi zakoni so napisani v korist rdečih, a jih kljub temu tudi kršijo, pa se jim nič ne zgodi. Pravne države ni, morale ni, etičnosti nobene, da o solidarnosti in socialnosti, ki jo tako opevajo niti ne spregovorim. Moto rdečih je jasen: “Vsi za enega, en zase.” Take korupcije, kot se dogaja pri nas nima niti Severna Koreja; oni vsaj odkrito tlačijo reveže. Pri nas pa se vse zlo dogaja zaradi rdeče monarhije v imenu socializma in etike s pomočjo nepravne države, fej in fuj.

 • Olga_10

  Potem, ko je Janša na tiskovni konferenci novinarjem razložil vse o najemu kredita, je “raziskovalne” pisune zanimalo celo, kako je prišel SDS do notarja, ki je overil pogodbo in potrjuje, da je vse zakonito!???
  Mar ne vejo, da na notarski stol prideš le če si “naš”?! Spomnijo naj se afere z Mariborskim kandidatom za notarja Majheničem, ki so mu na vseh koncih levaki metali polena pod noge in ga ovirali, da bi prišel do notariata!

  • Primosio

   Dajte že spregledati, da se je šef opozicije tokrat evidentno zapletel v čudne posle, s čudnimi ljudmi iz tujine (kakšen domoljub?!), evidentno pa je kršil zakon. Premislite, ali lahko še zaupate takšnemu voditelju in bodite v tem razmišljanju iskreni predvsem do sebe.

   • WatsonForus

    a te Murgle plačijejo ? a si ti iskren do sebe?

    • Primosio

     1.Ne 2. Da, bolj kot vi in vaš voditelj do vas

   • tohuvabohu

    Še en ksenofobni bebček, ki je nasedel proagandi, hehehe. V torek je bila v parlamentu vsaka druga beseda rdečkarjev (vključno s SMC) “predvolilna kampanja SDS”. Rdečkarji ste sposobni samo take vrste kampanje, kjer tolčete z vsemi kanoni po nasprotniku, ne da bi ljudem razodeli, ZA KOGA to počnete.

    • rabbit

     Za sebe za svoj korit.

 • tarantela

  Za Olgo! Ne vem, zakaj je Nova umaknila vpoj prispevek o najemu kredita SDS, ampak tule je zelo natančno popisano, kdo je posojilodajalka in o njenih “poslih”.
  http://www.rtvslo.si/slovenija/kje-je-dudiceva-nasla-toliko-denarja-kje-je-sds-nasel-dudicevo/442685

  • rabbit

   Prispevek je še vedno na Novi samo je treba znati najti. Zato je treba imeti pa kaj v glavi.

   • rrrrr

    Naša Tarantela je kot slepa kura, ki stika le za črnimi črvički, ampak zaradi pridobljene in ne prirojene slepote prav ta rdeče prevečkrat kavsne..

 • Primosio

  Vi se raje s krediti SDS-ja ukvarjajte, boste imeli več kot dovolj dela.

  • tarantela

   Upam, da ne bo posojilodajalka obupala nad življenjem in naredila “samomor”, ker so nekateri bojijo, da bo prišlo na dan, čigav denar ona preklada, saj gre za težke vsote evrov, ki jih ta mlada žensk ni mogla zasluzita v svojem življenju in s svojim delom.

   • Primosio

    Ko je začela s tovrstnimi rabotami, bi se morala zavedati, v kaj se spušča…

   • rabbit

    Kako je pa Jurček Jankovič pri 20 letih prišel do posla z Mercatorjem kakšne reference je imel in kako je pri 20 letih prišel do prestižnega Mercedesa.
    A ja pa še to sem pozabila še maturo ni bil sposoben narediti mu je je ati Zoki kupil.

    • ljubinica

     Se kupil mu jo ni, ampak izsilil ….

     • rabbit

      no imaš prav

    • Primosio

     Se strinjam s tvojimi ugotovitvami, verjetna na enako sumljiv način. Vendar to nikomur ne daje pravice, da počne enako ali podobno.

     • rabbit

      Zakaj pa ne gredo ti novinarji vprašat Jankoviča zakaj hoče prikriti 7 milijonski dolg Snage.

     • Primosio

      Ni on sedaj na vrsti, zdaj je Janez na vrsti

     • rabbit

      Kdaj pa bo on na vrsti takrat, ko bo nekoga sredi Ljuljane lastnoročno ubil pa mu bo kljub neštetim pričam sodnica rekla, tovariš Jankovič ti dokazi za vas ne veljajo, ker so vas samo desničarji videli. Kdaj bo na vrsti ko je zapufal Elektro KLM in mu jih nekdo velikodušno oprostil 16 milijonov,ko za spolne usluge uveljavlja moč oblastnika, ko dobi od vsakega posla podkupnino pa sodnica to zbriše, tožilka pa pozabi vložiti obtožnico KDAJ? Ko okrade podizvajalce pri projektu Stožice, Pri nečednostih pri Mercatorju kdaj bodo šli ti kvazi novinarji k njemu in mu pod nos vsak dan molili mikrofon z neprijetnimi vprašanji. Ne pa da hodijo k njemu na novinarsko konferenco in klečeplazijo in pazijo kaj ga bodo vprašali.

     • rabbit

      No še nekaj ravno berem da je Janković pred volitvam svoji stranki posodil 100.000 pa nikomur nič od kod njemu denar, če imajo vse njegove firme blokirane račune, kasneje šle v stečaj on pa zasluži 2300 evrov plače pri tem mora preživljati sebe, ženo, dva nesposobna sinova ter njihove tri potomce ter eno priležnico, družina pa živi na veliki nogi od potovanj, oblek, dodatkov, avtomobilov

     • Primosio

      Se strinjam z vsem naštetim, tako kot Janez, bo tudi Zoranu spodrsnilo takrat, ko bo mislil, da mu ne more. Spomni se, zakaj je bil na koncu zaprt Al Capone, pa vemo koliko ljudi je pospravil…

     • rabbit

      No to bi pa res rada videla policija dve leti zbira dokaze, mu prisluškuje vse naredi reci by the book. in nato tožilka ena menda najbolj izkušenih naredi to da ne vloži obtožnice, sodnica Zalarjeva bivša žena pa uniči vse dokaze in Zoki javno govori da on pa že ne bo šel sedet, ker je proti Janši, kdo je sedaj tu neumen. novinarji ga pa še zato a je to res je fuk fehtar ne upajo vprašat.

     • Primosio

      Počakaj, na vsake pride vrsta, sem ti napisal…

     • rabbit

      Ta pravi s pedigrejem pa kar ne pridejo se ti ne zdi.

  • WatsonForus

   a NLB – peče !! mate probleme?

   • Primosio

    Ne, račun imam odprt pri drugi banki, hvala za skrb

    • stajerc5

     Aha, tudi ti si kot kahlonosec, izdajalec svojih, ops, “nasih”. Ziher je ziher, nje, pa gremo k Jodlarjim v banko!?

     • Primosio

      Nisem napisal, da imam račun pri tuji banki, ne znaš brati? Pri drugi banki

     • rabbit

      Ali ni v Sloveniji samo še ena slovenska banka in to je NLB. Ostalo je globoka država ali prodala ali pa spravila na kant.

     • Primosio

      Nimaš prav. Daj, še malo razišči, saj si pameten. Mogoče ti pomaga DH

     • rabbit

      A Štrukljev in Semoličev sindikat pa ta tudi menda ne bo dolgo je menda kar v globokih dolgovih. A ja te vprašam a je to po tebi prav, stavba pri Metalki je del družbene lastnine se pravi vseh nas pa sta si jo te dva tička kar prisvojila zakaj pa niju nič ne vprašaš kako to zakaj pa to.

     • Primosio

      Kdo pa sem jaz, da bi kogarkoli spraševal?!

     • rabbit

      O Janši pa kar naprej sprašuješ.

     • Primosio

      Ne, za njega pa skoraj z gotovostjo trdim :)

     • rabbit

      Super končno en ki ima dokaze,no potem pa pot pod noge in na policijo ter tožilstvo, ker v nasprotnem primeru si ravno tako kazensko odgovoren, ker veš za kaznivo dejanje pa ga ne prijaviš.

     • čips

      z gotovostjo trdiš?!? Torej ga osebno poznaš? Mater si ceplen prot pameti

    • tohuvabohu

     To ni ovira za najem ugodnega kredita pri NLB.

  • Stajerka

   ja mi se bomo s krediti…..vi pa bolje, da se v loku izognete vsakega finančnega vira……kr če ni neplačilna desciplina al davčna oaza, je pa lopovščina na kubik…….pa ne v tisočih evrih – prispeli ste tudi milijarde eur sumljivih transakcij…….

   • Primosio

    Jaz?!

    • Stajerka

     ja ti ja……eni s krediti SDS, drugi z zgoraj navedenim…….ker se ti s krediti SDS že ukvarjaš, bi bilo pošteno, da pogledaš čez plot, ga mogoče preskočiš, zaviješ v 1. štacuno in kupiš kuhinjsko tehtnico……pol pa vagaj med 100.000, milijoni in milijardo……pa malo še preveri kaj je odplačano in kaj ni……
     bo šlo???……

 • rrrrr

  Nekaj mi ni jasno. Če Delo dopoldne švasa kolektorje, Mladina hendla z žilnimi opornicami, Večer se hakla z betonom in fršolungo, Dnevnik vzdržuje tobogane v Termah Čatež in RTVSlo glanca in puca Hanzijev arhivski cimer, kje, za hudiča, najdejo njihovi novinarji zvečer še čas in voljo, da napišejo in zrežirajo toliko neumnosti!

  Kaj bi šele bilo, če bi se ves dan šli novinarstvo.

 • Rožle

  Največje mafijske ter oderuške kredite vam ponuja prav … NLB

 • Stajerka

  no……pa je padla 1. žrtev, ki je v javno hišo, seveda na naš račun, prinesla vsaj malo uravnoteženosti…….politične…….očitno je za nekatere izredno moteče, da v Slolandiji premoremo parlamentarno demokracijo in da imamo opozicijo, ki celo upa odpret usta……..in očitno je nekaj – tokrat pa je transparentno javno razkrito, da ima v javni hiši glavno besedo politika……ker modremu janiju nekaj ni pasalo, je danes pač odletela ena glava…….sprašujem se samo, ali je tudi ta poteza iz Murgel, z vmesnim postankom na MOL……no, glede na akterje, ne dam roke v ogenj, da temu ni tako…..

  Generalni direktor Igor Kadunc razrešil Jadranko Rebernik
  Za vršilca dolžnosti odgovornega urednika je na predlog direktorice Televizije Slovenija imenoval Vanjo Vardjana
  11. januar 2018 ob 12:11
  Ljubljana – MMC RTV SLO
  Jadranki Rebernik je bil vročen sklep o razrešitvi s funkcije odgovorne urednice UPE Informativni program Televizije Slovenija.

  • rabbit

   Kaj bo dotična tudi tožila kot miss Piggy pa iztožila 70.000.

   • Stajerka

    a veš kaj je vzrok???……jp…..intervju JJ pred 2 dnevoma……

    moj/spodaj objavljen 3 ure star post je postal meso…….

    • rabbit

     Se že vleče od Tompsona ko je odstopil Pirkovič, da ji je rešil rit pa očitno ni pomagalo. Je pa včeraj Igor Pirkovič v intervjuju z Janom Zobcem dokazal, da je res novinar in te tisti piškotkarji iz RTV greznice.

     • Stajerka

      ja, je dokazal……od zdaj naprej ne bo več – Vardjan je druge sorte tič……pri Rebernikovi je bilo vsaj nekaj težnje k uravnoteženosti politike na javni tv…….sedaj boš gledal SLO, pa boš moral 2x pogledat, če slučajno TV ni preskočil na FOP……

     • rabbit

      Se dosti ne sekiram edino kar mi je neumno dati tistih slabih 13 evrov na mesec za nekaj oddaj, ki jih gledam, je bil pa včerajšnji intervju z Zobcem špica zanima me če ga bodo tolikokrat predvajali kot so Vebra najbrž ne ker tisto je bilo pa res mučenje.

     • Stajerka

      jaz zelo malo spremljam oba medija……je pa to zelo pomembno za volitve in prihodnost – če je en Večerčič sposoben nardit štalo na kubik, potem veš kaj sledi……pa ne zanemarjam tega dogodka, ampak se pa resno sprašujem KJE so bili mediji ob pranju 1 milijarde…..še EU poslance so popljuvali ob razpravi v Bruslju……to pove vse…..

     • rabbit

      Jaz že vse skozi govorim ni problem koga preiskujejo zaradi mene lahko slečejo Janšo do kosti če jim paše ampak kaj ko na koncu se izkaže da so streljali mimio ob tem vpregli policijo, pravosodje, skratka politiko , ki je naredila kažin mi pa potem to plačujemo. Od zadaj pa politika, ki to lepo fura. Nikoli pa ne priskujejo svojih ti povem jaz sem enkrat hotela nekaj o Jankoviću povedati me je novinarka POPTV zasliševala kot da sem jaz tista, ki je storila nekaj narobe poslala sem jo v Jankovićevo rit upam, da je že zlezla iz nje.

 • Osti jarej

  Da ne gledaš javne TV moraš vseeno plačati, oni pa ti vračajo s plačanimi reklamami ameriških in farmacevtskih lastnikov.
  Vendar za bruhanje ne hodite v lekarne, poskusite po naravni poti, kot poročila javne TV ne spremljajte v ovčji čredi brez razmišljanja.
  So vas danes že na vse zgodaj zasuli s plačanimi reklamami političnih laži, ki pa na žalost pri množici vzdržijo.
  Asad in Rusi so napadli področje Hamasa, kjer je zaradi tega že 100 tisoč beguncev, pa so tam le pošteni opozicijski borci, ki jih sicer Amerika časti in vzdržuje.
  Asad si je dovolil očistiti deželo teh ISIS teroristov, a to je za RTV Slo nasilje, ki ga lahko primerjajo le še z njihovimi lažnimi novicami.
  Potem takoj skočijo k lastniku ISIS teroristov Trumpu in ga poveličajo, saj je za neverjetnih 7.5 milijona evrov kupil opremo, ki bo preprečevala Mehičanom tihotapljenje drog v ZDA.
  Tam umre kakšnih 20 tisoč zasvojencev vsako leto, ki so krivi sami, saj kupujejo večinoma drogo iz Afganistana, ki pa ne bo na seznamu nadzora.
  Le kako, ko pa je to posel CIA, NATO in vseh predsednikov ZDA, zaradi česar imajo že 16 let vzpostavljeno umetno vojno v Afganistanu, da vojaki lahko čuvajo makova polja, ki prinašajo oblastnikom milijarde letno.
  A te laži javni TV niso dovolj. Je treba še o ošpicah širiti paniko, kajti, če ne bodo prepričali naivnih ovac pred ekrani, da se je treba nujno cepiti, jim farmacevti ne bodo več plačevali stotine nekoristnih reklam vsak mesec.
  Ob tem pa plačanim prenašalcem laži nikoli nihče ni povedal, da v ZDA od leta 2003 še nihče ni umrl zaradi ošpic, kakšnih 100 vsako leto pa jih umre po cepljenju proti ošpicam.
  Vsekakor zelo spodbuden začetek za ovce, ki zdaj vedo, da se morajo cepiti in pljuvati po Asadu, po droge pa le še v Afganistan.
  Za bruhanje pa raje vzemite nekaj ingverja, če vam je prepekoč mu dodajte malo medu in morda naslednjič ugasnite TV pred začetkom javnih novic.

  Mogoče pa so tudi na naši javni TV podvrženi Abejevemu zakonu – če boš povedal resnico te čaka 10 let zapora?

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/344277/rtv-slo-ali-sramota-za-novinarstvo

 • garfi

  pravkar so se spravili še na notarja, da bi s tem dodatno zasvinjali SDS
  pravijo, da je bil pod drobnogledom
  in tega bo zanesjivo še veliko do volitev in za VOLIvce
  rtvZLO press

  • rabbit

   Notarju ne bo hudega naj bi bil iz rdeče falange.Celo pop tv govori Če je prišlo do kršitve pogodbe včeraj so bili 100% prepričani.

   • garfi

    notar jim ne pomeni nič in ustrelili bi se v koleno, če bi jim to prineslo koristi
    gre za zgodbo, ki jo bodo vlekli vse do volitev, ker obvladujejo skoraj vse medije

    • rabbit

     Menda je sorodnik od rdečega šefa Gorenja Staniča, mu že prej niso nič storili pa je bil v kazenskem postopku.

     • garfi

      saj to bo problem kazenski postopek
      in Janša bo še dodatno kriv, ker je šel k njemu

     • rabbit

      Ti kaj pa če je to dobra poteza, kaj pa če Janez špila igro.

     • garfi

      bomo videli

 • janez cepec

  glede na to, de je najbolj poštena stranka bankrotirala, pa more najemat sumlive kredite je zdej usakomur jasn, de provizije od PATRIJE ni kasiru JANŠA, ne stranka SDS ampak – MATOZ

 • PLavi-mil

  Od kje jima miljon, a sposodila sta si?, levaki si lahko sposojajo ne da bi potem vrnili, akltualna oblast jim kar odpiše, režimski presstituti pa kar tiho.

 • janez cepec

  ma res se fukneni desnakarji, 73 let vas jebejo terdeči, če bo pa vaš ljubljeni vodja take pizdarije še naprej devu, vas bojo jebal še nadalnih pedeset let. totalni luzerji ste, al vam pa paše, pa ste usi skup eni pederajsi?

 • rabbit

  V @organizacijaSDM sporočamo, da smo pripravljeni kriti stroške letalske vozovnice @MihaOresnik in @IJoveva do Teherana, da naredijo reportažo o oprani milijardi € v #IranNLBGate. Prav tako jima krijemo stroške taksi službe do Levstikove, kjer bosta reportažo zaključila.

  To je twitt SDM jaz tudi kaj primaknem edino, če jih slučajno vržejo v ječo kot teroriste zato pa ne bom odgovarjala.

  • herman

   Denar za nakup kart bodo pa prišparali z manjšim nakupom koke. Snif, snif…

   • rabbit

    Saj bosta Joveva pa Orešnik kaj prinesla iz Irana.

 • rabbit

  SDS prekinila pogodbo in vrnila denar, vir STA

  • herman

   ga je pa hitro oprala in zlikala.

   • rabbit

    Kaj ti spet ni prav.

 • milanček

  Zavedni Slovenci, čim hitreje in čim bolj oz boljše se oborožite, gre za naš obstoj!

 • Božidar Rodica

  milione kradejo stranke zapufane do nebes k nebodo nikdar vrnile ti pa par 100 jurčkov pa oh in uh golazen rdeča

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!