Krščanski forum po referendumu: Vladna koalicija se je posluževala zelo umazanih načinov kampanje

Foto: Demokracija

“Referendum o zakonu o izgradnji drugega tira na železniški progi Divača – Koper je ne glede na rezultat pokazal izredno nizko stopnjo demokratične kulture ne samo na strani vlade, pač pa tudi na strani volivcev, ki so referendum, tako kot številne referendume v preteklosti, večinoma ignorirali in bojkotirali, kar je slaba popotnica za slovensko prihodnost,” so v izjavi za javnost zapisali v Krščanskem forumu Slovenske demokratske stranke.

Kot opozarjajo v Krščanskem forumu je podobne trende mogoče opaziti tudi pri volitvah – če je leta 1992 na predsedniških volitvah svoj glas oddalo skoraj 86 odstotkov vseh volilnih upravičencev, je bila volilna udeležba dvajset let kasneje, torej leta 2012, v prvem krogu volitev le 48-odstotna, v drugem krogu pa celo le 41-odstotna.

“Tudi če bi bil referendumski kvorum izpolnjen in bi bilo zadoščeno zakonski določbi, da mora zakon zavrniti vsaj petina vseh (!) volilnih upravičencev, ne moremo spregledati dejstva, da se je vlada oz. vladna koalicija skupaj s svojimi botri ter zavezniki posluževala tudi zelo umazanih načinov, s katerimi so hoteli preprečiti zavrnitev zakona. Najprej z zavrnitvijo predloga, da bi bil referendum na isti dan kot prvi krog predsedniških volitev, nato pa tudi s sabotažo pri pošiljanju vabil na referendum, saj je marsikateri volilni upravičenec dobil reklamno brošuro, ki jo je natisnila vlada (z davkoplačevalskim denarjem), vabila pa ne. Prav tako je v odločilnem televizijskem soočenju prišlo do namerno izzvane provokacije. Za vse to nihče ni odgovarjal,” so kritični v Krščanskem forumu.

Še vedno nismo prava demokratična država
Vendar pa poudarjajo, da odgovornosti za nastali položaj ne moremo valiti le na vlado, pač pa na volivce, predvsem tiste, ki se niso udeležili referenduma. To je lahko svojevrstno sporočilo vladajočim silam, da lahko z davkoplačevalskim denarjem počnejo, kar hočejo, ne da bi morali za to polagati račune. “To pa je tudi dokaz, da zgolj proceduralna demokratična ureditev še ni dokaz, da je naša država resnično demokratična. A demokracijo si bomo morali ljudje predvsem izboriti in ne zgolj čakati, da jo bomo dobili kot darilo s strani tistih, ki so okuženi z mentaliteto totalitarnega sistema.”

Referendum pa je pokazal tudi na zastarelost zakonskih določb o volilnem molku, saj je Vrhovno sodišče RS pred letom dni razveljavilo obsodbo v primeru kršenja volilnega molka in s tem postavilo nove standarde razumevanja tega pojma. Prav tako je volilni oz. referendumski molk predvsem relikt prejšnjega sistema, saj ga zahodne demokratične države praktično ne poznajo. Zato v Krščanskem forumu pozivajo Državni zbor RS, naj iz volilne zakonodaje te določbe umakne.

C. Š.

 

 • Dovžan Miha

  Dragi krščanski forumovci, jaz nisem šel na referendum. In to ni bilo sporočilo vladi, da lahko z denarjem dela, kar hoče, ampak Viliju in ostalim prismuknjencem, da referenduma ne moreš za vsaka pasja jajca razpisat. Poleg tega me vaš zborček slepomišk na soočenju (in cveta desnice na tribuni) žal ne prepriča, da bi nasedel vašim izjavam. Egidij Kozjek pa itak zmaga, ker takšnih blodenj ne vidiš vsak dan, razen v kakšnem dokumentarcu o psihičnih bolnikih. Tip je res hudo moten in če boste še kdaj prišli na oblast, mu dajte kakšen hud položaj, ok? Minister za magijo, zmaje in čarovnice ali kaj podobnega. Pa koncesijo za servis za metle, ane :D

  • sprehajalec

   Samo ne cvili Miha čez leta, vsi so isti vsi kradejo pa o milijardah na kajmanskih otokih. Včeraj si imel priložnost, da proti temu protestiraš.

   Projekt, kjer je že na začetku rečeno, da gre polovico denarja za režimske rentnike, pripopane na proračun, pa birokracijo v Ljubljani ni vreden pol k. Gre za čisto navadno flikanje proračunskega primanjkljaja, s tem projektom. In ti si za to.

   • opazovalec

    Čuj sprehajalec, čas bi že bil, da bi bil bolj precizen. Še vaš veliki mag je bil oproščen, ker ni bilo pisnih dokazov o korupciji. Ti pa tako udarno brez dokazov…. Hitro z njimi na dan ali pa nehaj nabijat v tri krasne:

    Kdo in kje je dejal, da gre polovica denarja za gradnjo 2 tira za državne rentnike.

    • sprehajalec

     Elastičnost cene projekta ki skače po potrebi to dokazuje. Številke se spreminjajo kot karte.

     • Gru

      Torej nimas dokazov in nabijas ;)

     • sprehajalec

      Če bi imel dokaze, bi bili že v sodničinem košu Gru. Videl sem pa na lastne oči kako dvorni “naši” dobivajo posle z 10x precenjeno končno ceno. Ni tukaj nič drugače, kmalu pričakuj rebalans projekta. In dana državna poroštva na ta račun. vse tako poteka pri nas Gru. Vitka država so sanje daljne prihodnosti.

     • opazovalec

      Sprehajalec, vendar izgleda, da ima Gru prav, nabijanje v prazno. Če bi bili dokazi, bi jih stranka že zdavnaj obdelodanila, saj objavi vsaki pesji drek, če ji je le po volji.

     • sprehajalec

      Kdor je malo bolj zraven, pozna te stvari opazovalec, kako se prirejajo razpisi, pa izbira pravega. Pa kako se preplačuje za nekajkrat stvari. Pa kako se vzdržuje rentnike v Sloveniji prav preko takšnih projektov, kot je drugi tir pa Teš.

      Sklicevanje na pravo pa dokaze je samo dokaz, da si nekje zraven v tem sistemu, pa te skrbi, če niso morda kje dokazi. Kako sistem ščiti sedanje stanje so dokaz žilne opornice pa kolki, kjer cela slovenija ve za to, pa Minsiter ne more nič, pa nič se ni zgodilo na koncu, samo Cerar je skeširal 136 milijonov za pokritje izgube. Tako gre to.

      Oba pa veva, zakaj se gre.

     • RATATA

      Dej ti raje opazuj ker se z govorjenjem ravno ne izkažeš.

   • Dovžan Miha

    Protestiram proti Janševim orožarskim poslom, klimi Petek, mahinacijam v Trenti, Zvonoma 1 in 2, domobranski prisegi in vsem ostalim svinjarijam desničarjev. A kej pomaga? Verjetno ne, ker itak ni nič res, ane, ali pa “ti že veš, ne pa jaz, komunajzar”. Kaj bova pa zdaj naredila?

    • sprehajalec

     Protestiram proti Janševim orožarskim poslom – saj to počneš že 25 let, če bi bili dokazi o kakšnih poslih, bi Janša že sedel. pa saj ga želijo spraviti za zapahe, kako bi spregledali da je kljub dokazom na prostosti? Ali ti je logično? Po drugi strani pa vem, da je avion na liniji Sarajevo Brnik vsak teden letal, nabutan z orožjem. Vsi so trgovali takrat z orožjem po svojih linijah, bavčar prek policije, Kučan prek Udbe in kakor trdiš za Ivana janeza preko vojske.

     Klima petek? daj pojasni, prvič slišim, da je kaj s tem. Po drugi strani je pa dvornih oskrbovalcev kar nekaj po Sloveniji, pa projekti ki so se gradili od Zemljaričevih gradbincev, aktivnih na športnih objektih, pa da ne omenjam samega Zidarja, ki je bil zraven CK ves čas. pa Smelta pa podobnih pozabljenih zgodb. In ti si našel monterja klim ali kaj? kaj je z njim?

     Zvonoma 1 in 2 – če bo kaj plačano iz naslova 3 bančnih lukenj, bo prav nadškofijski dolg, o ostalih se ne govori. o mafijskih bankah Probanki in Faktor banki se ne govori. kamor je Šivilja s kislim obrazom vtaknila milijarde.

     domobranski prisegi – prisegla je ljubljanska četa domobrancev na štadionu. ostali domobranci po Sloveniji niso. priseglo pa je tudi 70.000 mobilizirancev POVSEM ENAKO PRISEGO, kot ljubljanska četa.

     katere svinjarije desničarjev imaš še v mislih Miha? Ki ti ne dajo spati, staremu samoupravljalcu in partijcu in titovem omladincu?

  • tramal

   Seveda za bedaka kot si ti je dve miljardi malenkost ,s katerim so zadolžili cel rod.

   • sprehajalec

    levičar nikoli ne razmišlja o vračanju sposojenega. To imajo v sebi, težko razumeš, če živiš s svojim delom. Preprosto jim pripada, kar so si zamislili, če ne pa histerično kričijo o bankirjih, pa judih, pa globalistih, pa neoliberalcih….

    • Dovžan Miha

     Seveda. Še nikoli nisem delal. Imam sestrično, ki zrihta vse. Kot vašemu jajceglavemu. Ni problem, če pa nastane, pa kaj prodam, najraje sosedovega. Potem se derem, da je to drugi sosed ukradel in da sem ga videl. Potem to 200 x ponovim in na koncu vsi verjamejo. Tisti, ki sem mu sunil robo, pa mi da še nekaj cvenka v zahvalo, da sem odkril lopova. Če uni drugi sosed kaj pisne, ga takoj obtožim, da je bil njegov tastar komunist in zato ni čudno, da je on tudi tak. Ovce kimajo, jaz se imam pa fino. Zakaj bi se zdaj za dve milijardi sekiral?

     • Vera

      Govor je o II.gem tiru , ne o g. Janši !

     • Dovžan Miha

      Ojej, jaz sem pa mislil, da je govora o kraji denarja, pa mahinacijah z denarjem, pa o lažeh, zavajanju in podobnem… 1,7 ali 2 milijardi, to je isto, ko je treba laži trosit, ane? Koliko od vas pa sploh ve, kaj in zakaj je drugi tir? 99 % jih samo ponavlja, kar so na Novi 24 slišali, ali pa jim je kdo na twitter napisal oziroma s prižnice povedal.

     • beno

      Koliko pirov si že danes natankal ? Pijandura pijana. Niti ne veš, kaj govoriš.

     • sprehajalec

      Oprano glavo in infiltrirano z delavskim internacionalizmom Miha. Star partijc.

     • beno

      To se mu vidi na daleč.

   • beno

    Zato pa je Dovžan, ker je vsem DOLŽAN.

  • garfi

   Ćarovnik

   • Gru

    Ovća ;p

    • garfi

     kaj je to
     si slep

     • Domoljub, TA PRAV !

      To si ti, zabiti janševec in zdrahar !

     • Gru

      In kaj je Ćarovnik?

 • Gru

  Haha hudo zabavno kako desni piskajo ;) Ljudje vas imajo cez glavo in vaso razdiranje ;)

  Je pa zanimivo da bi ukinili volilni molk ;) A mislite da bi se koga pridobili v tistem dnevu?

  • garfi

   VRNITE 100 UKRADENIH MILIJARD

   • Gru

    Vrnite ukradene gozdove in zvon 1 in 2 ;p

    • garfi

     ODGOVARJAJTE ZA OF IN NOB PREVARO
     GENOCID
     70 LET DIKTATURE

     • Gru

      Odgovarjajte za pakt z nacizmom in prisego Hitlerju. 70 let izdaja drzave ;)

     • garfi

      ODGOVARJAJTE ZA TO LAŽ IN PREVARO

     • Gru

      Odgovarjajte za laganje pri pedofilih ;)

     • Krtača 20

      Majo problem ker nikakor nimajo dokaza da je hitler v Slovenijo prišel po demokratični poti. Kle se cela domobrančkova zgodba razblini v dim….

     • garfi

      rdeĆe bajke

     • garfi

      ja odgovarjajte satanisti

 • garfi

  idiot žnidar-sds je predal orožje in strelivo levĆarjem
  ti ga že uporabljajo
  podobnih tepcev je še precej
  brejc
  hvalica

  • Gru

   Kdo so levĆarji?

   • garfi

    80%

    • Domoljub, TA PRAV !

     Torej večina Slovencev. Mucek čas je, da z svojim šiptarjem zapustiš našo deželo in da nekje drugje (predlagam luno ali pa mars) ustanoviš svoj naciland ali noriško kraljestvo. NAS pa pustite že enkrat pri miru, zdraharji bolni…. Popušili ste, narod vas ne mara, upam, da ste dojeli !

     • garfi

      idiot ta prav
      80% ste Zlovenci že 70 let
      in spet nas podite plenite in pobijate

     • Domoljub, TA PRAV !

      Mogoče je pa z vami 20 posto nekaj narobe ? Ste manjšina in manjšina ne bo diktirala večini !!! Pa isti k tebe plenijo, plenijo tudi mene, pa kdo koga pobija, a se ti je zmešal muci ? A poraz peče ? Počaki kok te bo šele peklo po parlamentarnih volitvah :) ha ha ha

     • garfi

      pejt nazaj igrat citre
      padci z lestev
      pijani ostrostrelci
      v izropanem zdravstvu
      samomori in nasilje
      nizka rodnost in splavi
      izseljevanje mladih in sposobnih
      uvoz musliĆev in jugiĆev
      alkoholizem in mamila
      100 ukradenih milijard
      ugrabljena država in medijski umori
      zapiranje nedolžnih in antikomunistov
      ………

     • Dovžan Miha

      Kdo vas pobija? Če ti tablet niso dali, te nihče noče ubit, sam stanje se ti mal poslabša. Rezultat je pa tle v komentarjih viden :D

     • garfi

      pejt nazaj igrat citre
      padci z lestev
      pijani ostrostrelci
      v izropanem zdravstvu
      samomori in nasilje
      nizka rodnost in splavi
      izseljevanje mladih in sposobnih
      uvoz musliĆev in jugiĆev
      alkoholizem in mamila
      100 ukradenih milijard
      ugrabljena država in medijski umori
      zapiranje nedolžnih in antikomunistov
      ………

    • Gru

     90%

 • AlojzZ

  “Krščanski forum po referendumu: Vladna koalicija se je posluževala zelo umazanih načinov kampanje”

  Da, res je. Podkupili so škofa, da je molčal.

  • Vera

   Rdeča zvezda ne sodi v Slovenijo !

   • Domoljub, TA PRAV !

    Janšizem in nacizem ne sodita v Slovenijo ! Kar se pa zvezde tiče, mam pa mešane občutke. Partizanska in sovjetska, ki sta nas rešila pred nacimzmom sta v redu. Je pa res tudi, da so se stalin, mao in miloševič posrali na njo.

    • Vera

     Janša nima prav nič z nacizmom ! Zakaj imaš mešane občutke glede jugo-zastave z rdečo zvezdo ? Že nisi Slovenec , domoljub še manj !

   • primsek

    ti tudi ne, če si na strani kljukastega in klerikalnega križa

    • beno

     Ti pa si ZA LUNO.

    • Vera

     Rojeni od leta 1925 naprej nimamo nič s kljukastim križem , glede cerkve pa nimaš nobene pravice, da me napadaš ! Jasno ?

 • Vera

  Zakaj nisem šla na referendum ? Zato ,ker bodo ti vladajoči samo poskrbeli za svoje žepe in za TRR , čeprav bi bilo več volivcev včeraj ” PROTI “, se ne držijo ne dogovorov , ne etike, poštenja in morale . So že naprej povedali, da se bo gradil II.tir , čeprav bomo ” PROTI ” . Vsak normalen človek , je raje ostal doma , kot bi šel nekam na volišče , ko pa očitno ” glas ljudstva ” ne šteje . SMC ni doživela nobene zmage , saj imajo že vse pripravljeno za gradnjo, ker vedo, da narod plača v vsakem primeru .Žal tako je . :( Je pa še nekaj , na kar nihče ne misli, da državljani ne razumejo našega jezika, zato niti ne vedo zakaj se pri vsej stvari gre, ker oni so vajeni samo prejemanja socialnih dodatkov, pri plačilih, jih pa ni zraven .

  • dež

   Ko je predpisan kvorum in ti ponujajo nekaj, s čimer se ne strinjaš, takrat moraš iti na volišče.

   • primsek

    na sodišču ne jeb+ejo janšarijevi poskusov strmoglavljenja demokracije in odločajo po zakonih. tis eveda za tistih 15 % iznoriških pacientov ne veljajo, vendar je to podizobražena drhal, potomci kolaborantov in plenilcev družbenega premoženja )Janšari in bavčaritate z orožjem in patriami, Bavči potem sam z Istrabenzom, ki mu ga je pomagal izčrpati Iznoriški Šiptar, Časar, Domen Zavrl,

    • beno

     prim se za sesek TROL.

    • Vera

     Imaš dokaze ? ? ?

    • dež

     To je vse pičkin dim napram oprani milijardi v NLB, ki ni edina. Jih je več, le iz omar še niso padle. Sicer pa orožje običajno preprodajata Kučan in Kacin.

     • Novakec1

      Se tudi omare v NKBM počasi odpirajo.

     • dež

      Bomo videli, kaj bo ven padlo, dvomim da bo v povezavi z Janšo ?

   • AlojzZ

    Kvorum je pa sloviti Janez Janšev zrihtal. Skava mu!

    • dež

     Ja, tukaj so se ustrelili v koleno.

     • Novakec1

      Je bilo že tudi strelov v glavo, posledice se že poznajo.

    • baubau

     Kvorum je v pravih demokracijah nujen. Ne sme manjšina izkoriščati večine! Spravite se na volitve in glasovanja,če ste opravilno sposobni. Če pa ste preleni,pa žanjite,kar ste posejali.

     • AlojzZ

      Nisem vedel, da v Švici ni prave demokracije. Se opravičujem.

  • Nikola

   sancta simplicitas

  • AlojzZ

   Drži, da se ne bi nič spremenilo, če bi šli na referendum in glasovali proti. Le občutek je boljši, če ti ni treba vriskati od veselja, ko te z bičem silijo veslati.

  • macon

   Hodil bom glasovat PROTI pa če bom edini in zadnji v tej amoralni greznici Jugosloveniji.

   • janez.pokoncni

    Dokler bom živ jaz, ne boš edini.

    • KAPIBARA

     Več nas je takih !

     • realnost

      Vsak dan se borimo na vseh področjih!! Za Slovenijo gre!! Hudičevo zares.

  • janez.pokoncni

   Vera – to nikakor ni pravi pristop!

   • Vera

    Doslej sem redno hodila na vsake volitve , na vsak referendum, toda nikdar ni bilo tako, kot sem si želela zase, za svoje najbližje in za celotno slovensko skupnost . V te ljudi, ki so se nam vrinili v vse pore družbenega življenja , nimam nobenega zaupanja več , zato sem ostala doma . Nekaj so pa krivi sami predlagatelji refernduma, saj smo videli kako slabo so se odrezali na soočenjih .

    Dne 25. september 2017 16:55 je Disqus napisal/-a:

    • janez.pokoncni

     To Vera, se povsem strinjam. To, da se Vili trudi, da misli dobro, itd. je ok ampak … glede na karizmo , na to kako se afna pred kamerami, kakšne neumnosti “strelja”, na sebe vesi po 4-5 kap in majic – mater, zakaj ni na strani levakov? Takšnih nasprotnikov si želi vsak!

     Ne glede na to, je bil namen pravi. Vsaj mi, ki ne rabimo nikogar, da nas prepričuje, mi moramo vztrajati!!!

     btw.,
     Pa ni samo Vili bil totalna katastrofa. Edini, ki ni izpadel popolni bedak je bil … saj ne morem verjeti kar bom napisal, Kordež, čeprav so njegovi razlogi za moje pojme totalno kretenski.

     • Vera

      Popolnoma se strinjam z vami , čeprav imamo odličen pregovor , da ” obleka ne naredi človeka ” , toda v studiu so bili zraven Vilija sami navadni bleferski klošarji . Ne vem ali so se namerno tako oblekli iz provokacije ? Navzoče osebe so na TV videne samo pred volitvami , razen mladega Čuša, ki pa je itak krenil po očetovih poteh .

      Dne 26. september 2017 11:29 je Disqus napisal/-a:

  • samsara

   Za to, da nisi šla na konkreten referendum opravilila NI.
   Lahko napišeš eno tono teksta a opravičila NI!
   NI!
   Razen, če fizično ne bi mogla v primeru višje sile, ki bi delovala in vplivala na tvojo zmožnost neposredno na dan referenduma do take mere, da bi to bilo nemogoče.
   Niti se ne trudi z morebitnim odgovorom.

  • Kosobrin

   Narod si je pisal sodbo sam. In tako je tudi prav.

  • sodnikisozločinci

   Nimaš prav Vera, oblast se boji ljudi, kateri volijo. Komur ni težko glasovati, temu tudi streljati ni težko.

  • baubau

   Da,res so že vnaprej povedali,da se bo tir gradil-a če bi jih 80 posto bilo proti,bi stisnili rep med tace,ker so v svojem bistvu reve,ki se bojijo odprte fronte-kot nekdaj gošarji napadajo samo nemočne.

 • Najplemenitejši

  Moja ustavna pravica je, da ne hodim na referendume, volitve in podobne državne traparije!

  • AlojzZ

   Ha, ha! Janšev Janez te je naredil za bedaka, četudi ne greš, se tudi tvoj glas šteje!

  • sodnikisozločinci

   Seveda je to tvoja pravica, vendar pa mora za takšno odločitev obstajati nek globlji vzrok. Če že podpiraš vlado in njen zakon bi lahko glasoval za.

 • Najplemenitejši

  Kar pa se demokracije tiče, se pa ne spomnim, da bi nas Slovence sploh kdo vprašal, če smo za družbene spremembe! Čisto na tiho so nam vzeli socializem in nam vsilili smrdljivo demokracijo!

  • Janez

   Kar zjokaj se !
   Tudi
   ZLOČINCI
   MARŠAL TITO, KARDELJ, MAČEK, STALIN – SO HVALABOGU ŠKRIPNILI.
   A
   ZA NJIMI TUDI JOKAŠ ? L.r. J. KOMENDA

  • karpelec

   …in ti še sedaj točiš rdeče solze.

  • Novakec1

   Šele zdaj dojemajo pokvarjenost demokracije, no ne še čisto vsi.

 • Marko

  Če bi prišli vsi desni volilci na referendum, bi ta najbrž padel. Ker pa vam še vaši volilci niso verjeli, ste popušili vi. ne zdaj krivde prelagati na vlado, Kučana, in strice. Niste prepričali nisti lastih volilcev,

  • AlojzZ

   O, to pa ni res! Lastne smo prepričali, je pa res, da jih je za kakih 10 odstotkov. Nič več!

 • Goran Madjar

  Slovenci zato niso sli na referendum ker podpirajo vlado ki dela za dobrobit Slovenije

  • karpelec

   Štos leta.

  • sodnikisozločinci

   Tisti, ki jo podpirajo, so šli na referendum in obkrožili ZA. Če pa bo iz tega nastala dobrobit za Slovenijo, bo pokazal čas. Dosedajšnja izkušnja z reformami in projekti murgelj-levice na oblasti je vedno večja zadolženost države in vedno večji davki.

 • herman

  Če prav razumem, se Krščanski forum pri SDS zavzema za vzpostavitev demokratične države s prevzgojo večine volivcev. To pa res spominja na miselnost totalitarnega sistema.

 • RATATA

  Eh, bitka je mimo, rezultat je jasen, generali vemo zakaj tak rezultat.

 • Krtača 20

  Eeeeh ta portal bo jokal glede kampanje? Včeraj je nova24 veselo kršila molilni molk. Dejdej. Sam začepite desni.

  • beno

   Stari spet rezgetaš puhlice.

   • Krtača 20

    Nedvomna kršitev zakona s strani portala Nova24. In spet se postavljate nad zakon, tako kot rkc. Čas je da to kršitev plačate.

    • beno

     Pojdi te laži prodajat tja, kjer so ti pijanemu protizakonito dajali pijanemu še dodatno piti.

  • antimur

   Ti pa kar kličeš, da boš imel zobovje kot Cerar.

 • Franjo Trojner

  Vlada povozila davkoplačevalce z davkoplačevalskim denarjem, razmerje 95000 € proti 5000 € se je poznalo na referendumskem rezultatu, svoje je dodala tudi nacionalna RTV z škadalozno slabimi pripravljenimi soočenji, ki so gotovo šli v škodo pobudnikom referenduma. Gotovo samo kak nadobuden cepec misli, da je vlada zmagala, v bistvu smo izgubili prav vsi davkoplačevalci, kar bo gotovo čas pokazal. Ni dobro, da referendum o drugem tiru ni uspel, je pa dober pokazatelj, da so ljudje od vseh prevar in razočaranj otopeli in jih ne zanima in ne verjamejo več nič! Vse kaže, da se bo tudi predsedniških volitev udeležilo rekordno malo volilcev, kar pomeni, da bo Pahor predsednik ostal in tako še dodatno spodkopal ugled instituta predsednika države. Ni skrivnost, da je Pahor predsednik bolj pozer, kot kaj druga, zato bi zaradi mene tam na predsedniškem položaju lahko sedo, poziro tudi prečasno odstopljeni nesojeni predsedniški kandidat Murko, večje škode državi kot vsi dosedanji predsedniki države zagotovo tudi Murko ne bi delo. Najbolj pomebne bodo parlamentarne volitve drugo leto in če se bo trend nizke volilne udeležbe nadeljeval in celo še stopnjeval, kot svarijo analitiki se nam po volitvah gotovo nič dobrega ne piše. Kako bodo stranke manj, kot v letu dni volilno telo pripravile na odhod na volitve je vprašanje za 1 milijon $??? Sam mislim, da volilno telo v Sloveniji iz apatije vedno predrami kak velik dogodek doma ali v svetu. Enkrat je bila to agresija JLA na naše ozemlje, drugič afera pasjejebcev, sem mislil, da bo pranje denarja v NLB ali po domače afera irangate volilce znova masovno pognala na ulice pa sem se očitno zmoto, to afero pranja denarja v NLB so režimu vdani mediji po naročilu vpletenih popolnoma nevtralizirali, tako, da iz tega ne bo nič! Če ne bo nič potem nas po parlamentarnih volitvah čaka nekaj podobnega kar imamo danes in iz tega ponovno ne more nastati nič več, kot nič. Skrbi me, turboletni, negotovi časi so pred nami, mi se pa nismo sposobni odločiti kaj in kam želimo, kar pomeni, da nas bo nosilo tako, kot bodo želeli drugi. Nezmožnost dogovora z Hrvati glede implementacije arbitraže že kaže v to smer in pritrjuje mojim zapisanim dejstvom, bojim se pa, da nas v naslednjih petih letih čakajo usodne preizkušnje in samo upamo lahko, da se bodo naši politiki znali pravilno odzvati, odločiti, garancije za to pa nimamo nobene, kakor jo tudi pri izgradnji drugega tira nimamo.

 • karlina

  TOČNO, VELIK PODPIS !!!!!!

 • antimur

  Takšne očitne provokacije, kot si je privoščila ta vlada na predreferemdumskem soočenju, še pa tej totalno zblojeni in nori Cerarjevi vladi ne bi pripisal. Zelo primitivno, nizkotno in podcenjevalno do državljanov. Sicer pa Cerar in ostala kriminalna svojat, bolj kot boste polnili malho nečednosti, kriminala in zločinov, težje boste plačevali za svoje grehe. Boste pa v vsakem primeru plačali, v to bodite prepričani, če ne drugače, pa z Brglezovim naravnim pravom.

  • KIKI

   Kako so lahko dovolili komentiranje do pokvarjenega Kordiša, ki je čvekal o tem, da
   lahko sami gradimo 2 Tir! Mogoče je razmišlaj o sprejemljivi pomoči Venuzuele ali Kube!
   To pa! To so naši bratje !

 • Janez

  PORAŽENEC !
  TEGA REFERENDUMA “2.TIR”
  SO:
  – VLADA R. SLO : Izjemno slab Zakon. Zakon s slabo pripravljeno osnovo.
  – SEKRETAR M. DRAGONJA : nočemo ga za ” SVETOVALCA 2.TIRA” – NIMA TEHNIČNIH KVALIFIKACIJ.
  – RTV SLO : minimalizirane predstavitve in soočenja. RTV NE OPRAVLJA NALOG IZ STATUTA RTV SLO.
  RTV SLO
  SI NE ZASLUŽI STATUSA “DRŽAVNE RTV HIŠE”- IN NE OBVEZNE NAROČNINE. L.R. J. KOMENDA

 • MižekFiga

  Edina POŠTENA možnost za VOLITVE ali REFERENDUME je
  OBVEZNA UDELEŽBA na neke delovne dneve IN Evolitve ali Ereferendum.
  Mogoče celo mix na primer na petek in soboto ali cel teden ali datum od do !!! Zakaj dovoljujemo nekim političnim bizgecom, da mešetarijo s tem ??? ZAKAJ!
  Brez veze je “Volilni molk”. Brez veze so omejitve denarja.
  Kako smo se počasi in zanesljivo odmaknili od svpbodnih volitev po zaslugi zombijev rdečekrakih, ki jih praktično še komaj kaj miga. Njihovi potomci pa še vedno vzdržujejo vse vzvode za ukradeno državo.

  FUJ tem in zahtevamo SVOBODNE VOLITVE Z OBVEZNO UDELEŽBO!

 • garfi

  za krtaĆo17 18 19 20 21 22….
  DOMOBRANEC je pomensko DOM BRANITI pred vami komunisti
  in leviĆarji

 • garfi

  leviĆarji vrnite tudi 100.000 evrov, ki ste jih ukradli za lažnivo propagando iz proračuna
  ENAKA PREVARA KOT ZA REFERENDUM O ARBITRAŽNEM SPORAZUMU
  PROTI NI BIL GLAS PROTI ŽELEZNICI
  AMPAK PROTI VAM MURGELSKI VELEKRIMINALCI

 • twin

  Mi nismo nič okuženi z neko mentaliteto, mi v totalitarnem sistemu živimo, vsaj kar se mene osebno tiče, če bi podprl karkoli, bi s tem avtomatsko sodeloval z okupatorjem, izdal svoj narod in podpiral agresorja. To pa ne morem, niti za ceno življenja, ne morem pa kar tako umreti in tudi ne poznam učinkovite rešitve, žal. Preberite si malo Nietzcheja, zakaj je on od vseh sužnjev spoštoval edino jude.

 • twin

  Pa še tole, krščanski forum, ki ga organizira rimokatoliška cerkev na slovenskem, v katerem so pretežno slovenci, ki so po poreklu prednikov hrvati, to še zdaleč ni moralni kredo cele Slovenije.

  • tramal

   Vem da si ti opica ,kdo pa je prednik opice pa samo komunisti vedo..

   • twin

    Za tebe sem napisal kdo si, kaj je pa mene izdalo?

 • baubau

  Skoraj 80% volilcev je doma izglasovalo nadaljevanje totalitarizma,nepotizma,banditizma in,vandalizma.Kvorum je dvakrat presežen,čestitam,hlapci in dekle.

  • Novakec1

   Zato pa sloovce rabjo diktaturo.

 • Novakec1

  Bi moral pa kakšnega drugega dat za miniranje 2TDK ne pa dementnega gospoda.

  • KIKI

   Gospod ni dementen; je nepokvarjen, za bando rdečo nesprejemljiv!
   Rdečuhi ne priznavajo ničesar razen lastne potence pri pridobivanju
   denarja in z lažjo pridobljenih odgovorov ljudstvu!
   Njihova zmaga je glede na vsa razpoložljiva finančna in propagandna sredstva
   prava sramota in nikakršen uspeh!

 • Olga

  Ta vlada je ravnala v primeru referenduma za drugi tir tako kot edino zna – MAFIJSKO!

  • KIKI

   To jim je že v krvi ! V vseh primerih!

  • dež

   Pri tem projektu je država istočasno investitor, projektant, odgovorni vodja projekta, nadzornik (če še ni pa še bo), gradbeno dovoljenje so (bodo) izdali samemu sebi, v bistvu so v neskladju s samim seboj, da o ZGO ne govorim.

   • Olga

    Pa še plačali so si kampanjo! 97.000 evrov! Pa še Cerarjeva hči je sodelovala?
    Baje, da bo projekt nadzirala “civilna” družba?!! Vemo, kdo so “civili”….

  • cosmosjasnovidec

   Ja vendar to nam nič ne koristi ampak je obratno.Pa tudi že prej se je vedelo kaj se dogaja pa nihče ni ukrenil nič in tudi sedaj ne bo.
   Izid referenduma pa je tako ali tako bil jasen,da ne bo drugačen kot je,ker je komunajzerska drhal preveč povezana med seboj.

 • Pezde

  Naj zdaj Kozjek pove, koliko je dobil v zameno za slabo zaigran izpad na Televiziji Slovenija od botrov omenjenega zakona. Izgubiti itak nima več kaj. Na televiziji je izgubil pamet in dostojanstvo, če pa je bila vse skupaj le igra za denar, kar mislim, da je bolj verjetno, je prodal svojo dušo. No, povej Kozjek, koliko jurčkov si pokasiral, prodana rit klošarska? Aja nimaš časa pisati po internetu, ker odpiraš Zlato Radgonsko penino? Kar dobro se napij, kajti tam, kamor boš šel, bo vedno vroče.

  • Janez

   Eine der Tierische Larm aan unserem Portal ? Ervorben Schande? Oder? L.r. J. KOMENDA

   • Pezde

    Kdo je že bil tisti, ki si je premislil, a vrečke zlatnikov vseeno ni mogel vrniti in se je obesil na drevo?

    • cosmosjasnovidec

     To bi moral narediti prašič tovariš”kurčan” a se ne spomni,

     • tohuvabohu

      Ima slabe svetovalce.

     • Pezde

      Škratek Milan iz Murgel. Tako majhen pujsek, pa toliko sranja je naredil. Še premalo je bilo, da so mu cigoti pokradli bakrene žlebove. Morali bi mu odpeljati še streho pa avto. Tako stara svinja še za juho ni več dobra.

   • cosmosjasnovidec

    Sramota od sramote je že res nisem pa razumel za katero živalsko Larmo si mislil,da je na tem portalu,ker jih je ogromno.

 • montyamp

  Potomci morilcev in zazidarjev , vaš čas se izteka .
  Tiktaktiktak…………………………………………

 • Najplemenitejši

  Demokracija je samo drugo ime za klerofašizem in nacizem! Dol z demokracijo!

  • Janez

   Pojdi no !
   Že dol s tega portala – v tvoj ” Schwulen Haus” ali kje že živiš ! L.r. J. KOMENDA

 • Najplemenitejši

  Demokracijo bo treba čimprej ukiniti, pa čeprav z orožjem!

  • twin

   Saj je nimamo, pri nas vlada fevdalistična demokracija.

 • Janez

  ŽIVELI MI “VZTRAJNIKI” !
  V
  BISTVU – SMO – MI ZMAGALI I Zdj nas je dokazano že 161.000 ” PPROTI” !

  161.000 SLOVENCEV NAS JE ” PROTI” EX KP, ZK IN ” PROTI” POKOMUNISTOM. L.R. J. KOMENDA

 • Ivan Friderik Novak

  Kakšen Krščanski form?
  SDS-ovski forum . . .

  • Friderik ti se res prerad čohaš tam, kjer te ne srbi.

  • Olga

   Vas moti SDS? Vemo, zakaj…

 • Ivan Friderik Novak

  Kdo je bil pobudnik referenduma?
  Ja, eni imajo zelo kratek spomin.

  • Olga

   Zakaj? Ste pozabili? Zaradi KRAJE in laži skorumpirane vlade!

 • Govekar

  Očitno ima krščanski forum težave s člani, da niti na referendumu s skoraj najnižjo udeležbo niso zmagali PROTI.

 • Jana učak

  Sprehajalec res si beden hujskaški neveden slovencelj!!!! Dokaze ne fake news!!!!

 • sunday

  kar se tiče referenduma – vsak, ki je ostal doma in ni volil je bedak, vsak, ki pa je šel in je bil za, ta pa je totalen vele bedak, ker je volil za molzenje iz lastnega žepa!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!