Stric iz ozadja Kučan obiskal Židana, da bi saniral “spor” med Levico in SD – njegovi podobni obiski v preteklosti so povzročili tektonske spremembe v politiki!

Foto: STA

Konec februarja je zadnji šef slovenskih komunistov Kučan opravil obisk pri predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu. Glede na navedbe virov naj bi bil v ozadju spor med t. i. globoko levico oziroma Socialnimi demokrati in skrajno Levico. V vsakem primeru pa je obisk pomemben, v preteklosti so namreč po takšnih obiskih sledili tektonski premiki v slovenski politiki!

Zadnji šef slovenskih komunistov in nekdanji predsednik Milan Kučan, ki še vedno vleče vse niti iz ozadja, je v zadnjih mesecih aktiven kot že dolgo ne, pa čeprav naj bi bil v pokoju. Tako se udeležuje internih predstavitev tovarniškega glasila skupine Kolektor Delo, ki je v lasti ustanovnega člana Foruma 21 Stojana Petriča, in razburja s svojimi govori proti svobodi izražanja, kot je to storil na Ilovi Gori ali pa na Brdcih. Prav tako se je nedavno v klubskem salonu Maxi udeležil okrogle mize, na kateri so razpravljali, kako omejiti svobodo govora, in jo je organizirala zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon, zašel pa je tudi na režimsko FDV, kjer je nekdanji jugo-diplomat in član upravnega odbora Foruma 21 Zvone Dragan predstavljal svojo knjigo Od politike do diplomacije ter na grozo študentk in študentov zagovarjal ekonomske ukrepe Milke Planinc. Prav tako ga je mogoče redno videvati v gostinskih lokalih Maximarketa, v Cankarjevem domu in v Opera baru, kjer so ga nedavno zasačili med dajanjem navodil vodji podmladka Socialnih demokratov Andreju Omerzelu. A najpomembnejši izmed vseh dogodkov utegne biti prav Kučanov obisk pri predsedniku državnega zbora in predsedniku SD Dejanu Židanu!

Kučan Židana obiskal prav na dan, ko je ponovno izbruhnila afera s Futuro
Prav 28. februarja, torej na dan, ko je v središču pozornosti ponovno pristala pogodba z agencijo Futura DDB zaradi posla, zaradi katerega je dan prej iz vlade moral oditi minister za okolje Jure Leben, se je pri glavnem protagonistu, podpisniku netransparentne milijonske pogodbe s Futuro Židanu kot gost nenapovedano oglasil Kučan, je poročal portal Škandal24. Ker je Židan državni funkcionar, čigar urnik je natančno vnaprej določen, Kučana pa do obiska v napovedi ni bilo, je jasno, da je upokojenec iz Murgel mož silnega vpliva na Židana pa tudi širše, da je kot “padalec” nenapovedano pristal v Židanovem urniku.

Foto: STA

So bila v ozadju Kučanovega obiska trenja med skrajno Levico in globoko levico – SD?
A sčasoma se je pričelo razkrivati tudi ozadje prikritega dogodka, kot poroča portal, naj bi Kučan zelo jasno “prijateljsko” opozoril Židana, da je skrajna Levica njegov projekt in naj SD kljub odžiranju glasov stopi korak nazaj. Pri tem je seveda jasno, da je prašičerejec Židan za politiko precej netalentiran in bo kot tak pač moral nekoliko potrpeti. Vse to je potrebno razumeti tudi v kontekstu sprejemanja rebalansa proračuna in podpisa novega dogovora med skrajno Levico in SD.

Levica – glavna sovražnica idej samostojnega podjetništva. (Foto: STA)

V preteklosti Kučanovim obiskom sledili tektonski premiki v politiki
V preteklosti so Kučanovi obiski pri vodilnih politikih sicer jasno naznanjali tektonske politične premike. Že pred leti je namreč obiskal takratnega predsednika Boruta Pahorja in mu kar eksplicitno dejal, naj odstopi, kar se je kasneje dejansko zgodilo, na volitvah pa je nato zmagal Kučanov izbranec Zoran Janković, ki pa je bil, tako kot Židan, precej nekompetenten in ni bil sposoben sestaviti vlade. Kučan se je torej dobro naučil in tako ne stavi več na enega konja. Prav tako je kot predsednico vlade obiskal Alenko Bratušek, nekaj tednov zatem pa so sledili kongres Pozitivne Slovenije in že znani razkol med tekmecema Bratuškovo in Jankovićem ter nove volitve, na katerih je zmagal Miro Cerar.

J. Ž.

 • Vera

  Kdo je Kučana pooblastil, da dela v imenu naroda ? Ima 78 let , kar je 11 let več,kot bi naj bila zgornja meja za upokojitev po novem , on se je upokojil po starih zakonih, zato se jih naj drži ! Slovenija ima dovolj sposobnega mladega izobraženega kadra, zato ljudi nad 70 let starosti , ne rabimo v politiki !

 • Duhec

  Tektonsko premaknjeni ste.

 • Capi

  Pa kaj ima ta pokvarjen penzionist v parlamentu za delat ? Cel šop navodil za Židana in njihove, kako jebat narod…….

 • totex39

  Kučan še naprej seje razdor v Sloveniji, potrebno bi mu bilo stopiti na prste.

  • učko

   na rep

 • Olga101

  Pravi naslove je : Zločinec iz ozadja obiskal…
  Murglski zločinec sodi za rešetke zaradi udbomafijskih zločinov, veleizdaje Slovenije in rušenja ustavne ureditve Slovenije!

 • Jan Oz

  Še dobro da “imate” Požarja, ker sicer bi ostali brez ekskluzivnih novic in samo z nubelozami in napol resničnimi jajčnimi rumenjaki.

  • xtc

   Bolijo resnice a ne?

  • tramal

   Ti si sam en velik jajčni rumenjak in to zaprtnek.

 • xtc

  Kučana bo ustavila zopet kriza,ko bo zmanjkalo denarja tokrat za dlje časa.

 • Janez Kepic-Kern

  ĐALA

  Jaz sem tudi – PENZIONIST,
  Naj se sestane – ŠE Z MENOJ.
  Kaj mislie – ali
  bi se ta “SD” ŽIDAN, ki bi ga jaz nikoli – NE VOLIL
  SPLOH
  HOTEL SESTATI – Z MENOJ, EX KNJIŽNIČARJEM ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  BI MU KAJ
  POVEDAL O EX KP, ZK J.B.TITU

  https://www.finance.si/192580

 • milanček

  zelo kmalu bo tega cigana obiskala matilda, saj ta komunistični gnoj ni vreden, da tlači slovensko zemljo!

 • Steiermark

  Ex direktor prašičje farme, je expert za osemenjevanje prašičev in ne levakov, čeprav imajo z prašiči, ki so za razliko od njih milejša bitja, podoben DNK – prašiči se ddružijo med sabo……vsi pa žrejo iz velikega korite, kjer se občasno ali kar redno spopadajo med sabo, za “boljšo pozicijo” pri koritu!

 • slosin

  bilo kuda, Kučko svuda…

 • Hunyađi

  Brezvezno natolcevanje, kosti za glodanje svojim privržencev.

 • tramal

  A ta gnusoba kučan ,še kar miga .Že davno ga bi morala pobrati matilda.

 • Stanislav Juznic
 • Antonius

  Tektonski premik se bo zgodil, ko bo postarane partijska zgodba zgubila veleizdajalca.

  • Hribouc

   Ne bo premika.

   Padec v pekel ni tektonska stvar.

 • Hribouc

  Ja.

  Social Demokrati in Levica se bodo prefarbali v Komunistično stranko Slovenistana.

 • Janez Kepic-Kern

  KPS, KPJ STALINISTČČNI
  KOMUNISTI
  SO MED IN PO 2. VOJNI
  – DO TAL PORUŠILI
  POZITIVNO TRADICIJO
  VLADANJA IN GOSPODARJENJA,
  KI JO JE TUDI V SLOVENSKIH DEŽELAH VZPOSTAVILA
  TUDI NAŠA
  DOSLEJ NAJBOLJŠA
  VLADARKA – MARIJA TEREZIJA, 1717-1780.
  KER V SOSEDNJI R. AVSTRIJI POZITIVNE UPRAVNE IN GOSPODARSKE
  TRADICIJE MARIJE TEREZIJE – NISO PREKINJALI
  – GRE SOSEDNJI R. AVSTRIJI V VSEM – VSAJ ZA 50 % NOLJE KOT NAM V R.SLOVENIJI.
  Leta 2017 nam
  niti državne proslave
  300. obletnice rojstva
  sološno priznano gospodarsko, upravno sposobne
  nam Slovencem dobre vladarke – sedanji slabo vladajoći
  – žal “naši”SD, SMC, DESUS, LEVICA ITD. – NISO UREDILI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  300. OBLETNICA ROJSTVA MARIJE TEREZIJE SLOVENIANA
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJUL2018_WEB_marijaT18.pdf

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!