Janša pred bančno komisijo DZ: Komisija naj ne naseda, bančne luknje so družinski posel

Foto: STA

“Komisija naj ne naseda. Kriva ni zakonodaja, ampak tisti, ki so v vsakem primeru sprejeli odločitve, ki so oškodovale slovenski bančni sistem in slovenske davkoplačevalce, in tisti morajo odgovarjati,” je danes na 35. redni seji Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji dejal Janez Janša. Po tem, ko sta na zadnji seji komisije pričala Anton Rop in Borut Pahor, o bančni luknji v Novi Ljubljanski banki (NLB) danes govorita nekdanja predsednika vlad, Alenka Bratušek, ki bo odgovarjala ob 13. uri, in že omenjeni Janez Janša, ki je pred preiskovalno komisijo stopil ob 10. uri. “Stanje se je vedno dosledno zanikalo. Niti predstavniki niti banke niso potrdile, da je problem tako resen, da bo potrebna sanacija,” je dejal Janša.

Ključno vprašanje, pomembno za davkoplačevalce, je: Kako je mogoče, da moramo slovenski davkoplačevalci že drugič v samostojni slovenski državi sanirati državno banko? Dokler na to vprašanje ne bo odgovora, smo davkoplačevalci še naprej izpostavljeni tveganju, da se bo to zgodilo še tretjič,” je komisiji povedal predsednik največje opozicijske stranke SDS.

Janša je ponovno poudaril odgovornost ljudi, ki so bili prisotni že v času prve sanacije in ponovno izpostavljeni v njenem drugem roku, a so ostali na položajih. Deloma so bili zaslišani, deloma so delovali v ozadju, navzven pa je njihova vloga bila nevidna. Isti ljudje ali pa njihovi neposredni izbranci – iste prakse in iste posledice. Zmeraj je šlo za krožno bančništvo, ki ga še danes spremljajo mlajši kadri istih korenin. Finančni minister je želel biti predsednik finančnega oziroma bančnega sveta. Toliko o tem, kdo je imel oblast v slovenskem bančništvu v času tega prehoda in kdo je neposredno odgovoren za prvi rop slovenskih bank. Tudi, če so bili zelo izpostavljeni in očitno krivi, ni prišlo do nobene intervencije in nihče ni odgovarjal.

“Oblast v Sloveniji je v času, ko se je izvajala sanacija, zanemarila, po mojem mnenju namerno, dolžnost, da ugotovi vzroke za prvi bankrot in sankcionira odgovorne. Predvsem pa, da jih izloči iz centralne banke. To se ni zgodilo, tako da so isti ljudje, ki so botrovali prvemu roku sanacije, ostali. Z enakimi, podobnimi metodami so pripeljali Slovenijo v položaj, ko je potrebna ponovna sanacija.”

Predsednik preiskovalne komisije Anže Logar (Foto: STA)

“Bančne luknje so družinski posel”
O pranju denarja #iranNLBgate je Janša povedal: “V slovenski zakonodaji je tako kazensko kot procesno veliko varoval, ki formalno preprečujejo, da bi kdo odgovarjal. Če se teh varoval ne odstrani, če se ljudi, ki so povezani in delujejo v policiji in sodstvu, ne izloči s položaja, bodo zadeve ostale takšne kot so. Znanih je na desetine primerov, ko je eden od zakoncev zaposlen v banki, drugi na sodišču, tretji na policiji. Bančne luknje so v mnogih primerih družinski posel. Teh povezav pa komisiji ne bo uspelo prekiniti. Tu je potreben radikalen in globok rez.” Med predsedovanjem je, kot je dejal, pritiskal na odgovorne ministre in želel, da se stvari uredijo. Dogajalo se je, da so prejemali veliko namigov, da je stanje v NLB drugačno od tega, kar se prikazuje v poročilih. “Minister za finance se je z vodstvom banke sestajal in jih o tem povpraševal, a so vsi vse tajili. Zato je bil dan predlog za zamenjavo predsednika uprave gospoda Kramarja. Nadzorni svet je glasoval in glasovanje, kljub temu, da je bila država večinski lastnik, ni bilo uspešno. Ko smo ugotovili različne neskladnosti med poročili in dejanskim poslovanjem, so vse tajili in branili upravo.”

Nova vlada je prinesla finančno krizo, kaj pa mediji? Izstopa tednik Mladina, ki je nasprotoval preiskavi omenjene bančne luknje
Bančništvo je v Sloveniji v domeni istega kroga, ki je bil v osnovi vzpostavljen že daleč pred osamosvojitvijo. Izvajali so se močni pritiski medijev, Janša pa je pojasnil, da so bili vsi pritiski v glavnem usmerjeni na vlado, ki ni nič naredila. Do zamenjave predsednika uprave in nekaj članov NLB žal ni prišlo. Janša to označuje kot prvovrsten škandal, o katerem se ni pisalo in govorilo. Pojasnjuje: “Eno od razlag, zakaj je bilo temu tako, najdemo v prepletu lastništva in kreditiranja med mediji in državnimi bankami. Za poznavalce je zanimiv naslednji primer, nekaj se je o tem že pisalo, to dokazuje tudi dokumentacija: eden od slovenskih medijev, ki je bil agresivno nastrojen proti spremembam, je tednik Mladina. Eden od lastnikov tednika je finančni holding KB1909 in neka firma iz davčne oaze. Ta tednik se je prek svojega lastnika financiral tudi z denarjem, ki ga je KB1909 prejemal od državne banke, to je NKBM. Gre za izjemno zanimivo povezavo. Jurij Detiček, direktor NKBM, je podjetju KB1909 na lepe oči odobraval kredite, sam pa je bil predsednik nadzornega sveta KB1909. To pomeni, da je kredite dajal sam sebi, nato pa zabrisal sledi in jih ni nikoli vrnil. Zato od medija, ki je financiran s krajo državnega denarja, ni možno pričakovati, da bo o tem kritično pisal. Sklepamo lahko, da so bile podobne povezave tudi drugod.”

Janez Janša na zaslišanju preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu. (Foto: STA)

Janševa vlada si je prizadevala za vstop Slovenije v EU, leta 2007 pa edina dosegla proračunski presežek
V času njegove vlade je Slovenija vstopila v EU. Ker so delali do zadnje sekunde, je izmed vseh kandidatk za vstop v EU edina izpolnjevala vse zahtevane kriterije. Pri tem je pomagala tudi Banka Slovenije. “Vedeti morate, da ni vlada tista, ki določa obseg denarja. To je banka Slovenije in na njeno odločitev vlada ni imela vpliva. Trudila se je, da je odpravila primanjkljaj, in leto 2007 je edino leto v slovenski zgodovini s proračunskim presežkom. Vlada ni tista, ki določa obseg denarja, s katerim neka banka lahko razpolaga,” je pojasnil. “Imeli smo težave pri pridobitvi verodostojnih podatkov o stanju v bančnem sistemu. Banke so trdile, da je vse v najlepšem redu, in tako je trdila tudi naša centralna banka. Da so finančne težave rešljive. Teh izjav je polno. Vlada se je trudila pridobiti relevantne podatke. Ministrstvo za finance je želelo podrobneje poznati stanje v bančnem sistemu, a teh podatkov nismo dobili. Bilo je rečeno, da vsaka izjava, ki relativizira njihove izjave, da je vse v redu, zgolj povzroča paniko. Da to, da časnik Finance piše o teh problemih, samo škodi.”

Kar se tiče napake, da predlog regulatorja, Banke Slovenije, po licenciranju ljudi, ki so v teh podružnicah opravljali vlogo članov nadzornih svetov, naj ne bi bil upoštevan, je treba na zadevo pogledati s praktičnim primerom: “Šlo je za ljudi, ki so na določena mesta postavljali sami sebe. Tu so bili člani uprav, ki so se imenovali v nadzorne svete v teh podružnicah in služili. Ti ljudje so imeli že licenco Banke Slovenije, ker drugače ne bi mogli opravljati te funkcije v bankah materah. Če pogledamo, kdo je dobil licenco, lahko vidimo, da je ta komisija ustanovljena zaradi ljudi z licencami Banke Slovenije. Ti so namreč tisti, ki so povzročili bančno luknjo. Ti so del problema, ne del rešitve. Lahko gremo tudi po konkretnih primerih in vidimo, da je šlo za krožno in prepleteno bančništvo, kjer so se dogajali incesti brez predhodnih rokov in omejitev. Ne moreš biti danes regulator, potem v nacionalni banki, potem spet regulator. V Sloveniji je to bilo pač možno.”

Janez Janša na zaslišanju pred preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu. (Foto: STAfoto)

In zadolževanje?
Po Janševih navajanjih pred komisijo je razlog, da smo plačevali visoke obresti, in razlog za sanacijo v opisu stanja, ne pa v stanju samem. Stanje je bilo katastrofalno že vsaj dve leti prej in to je razlog, da je Slovenija prišla v položaj, ko se je morala začeti zadolževati, je povedal. “To so tisti, ki kredite odobravajo, prepoznali prej kot mi, ki smo jih prejemali.” Pri razliki zadolževanja Slovenije in drugih držav, ki se s tem bolje spoprijemajo, pa niso pomembni samo odstotki. “Tudi Italija, Avstrija in Nemčija imajo podobne težave. Razlike med nami in njimi, ki jo strokovna javnost skriva, je v tem, da je Slovenija zadolžena zunaj svojih meja. Več kot 70 odstotkov dolga plačujemo tujim finančnim institucijam. V Italiji, recimo, je slika ravno obratna. Italija plačuje predvsem svojim finančnim institucijah in denar pri njih kroži znotraj države. Mi ga pošiljamo ven in zaradi tega je naš problem toliko večji.

Spomnimo. Ob koncu mandata prve vlade Janeza Janše leta 2008 je bil dolg države 21,8 % bruto družbenega proizvoda ali nekaj več kot osem milijard, ob koncu mandata vlade Boruta Pahorja pa se je ta dolg dvignil na 46,4 % bruto družbenega proizvoda ali na več kot 17 milijard evrov. Po tem, ko sta preiskovalna komisija, ki jo vodi dr. Anže Logar, in Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki jo vodi mag. Branko Grims, zaključili preiskavo pranja denarja in ko je Državni zbor RS brez glasu proti sprejel poročili obeh komisij, je predsednik SDS sporočil, da v stranki pričakujejo tudi odstope vseh odgovornih v institucijah, ki bi afero morale preiskovati, pa so jo raje pometle pod preprogo in zamižale na obe očesi.

Anja Lepej

 • Capi

  Poslušal zadevo……..Veper ko mutavi…… bolj ko mu člouk razlaga, bolj je zabit……..ne razumem kako je lahko tak bedak v parlamentu……..

  • Janez

   Še prej pa župan v Kočevju,menda je županoval medvedom,zdaaj v parlamentu pa sd-jevim oslom.

 • Roman Benedik

  “Janševa vlada se je borila za vstop Slovenije v EU”Ko je JJ postal premier je bila Slovenija že v EU:

  • janez zorman

   se bojim, da so v EU samo še naši člani Sveta EU, ostali smo že v Globokem Balkanu !

  • Beli Sneg

   JJ je govoril za sprejem Evra v Slovenijo, ki smo ga dobili leta 2007. Da smo ga uvedli je bilo potrebno izpolniti kar nekaj pogojev. Nerazgledanost in tupoglavost škodi

 • Primoz Papez

  Kako da Anže ni prekinjal Janeza kot to dela pri ostalh
  Sedaj je samo kimal.
  Se ne upa…

  • janez zorman

   Zato, ker je za razliko od ostalih, razložil konkretne zadeve, nakazal konkretno odgovornost ljudi z priimki in imeni in ker je pokazal tudi na tednik, kjer je prepleteno lastništvo, kraditi, kraje in malverzacije. Zakaj bi ga prekinjal; saj ni leporečil, kot je to delal Rop in podobni LDS – ovci ter koritniki.

   • Občasni Komentator

    reče se s priimki….sicer nisem poslušal in ne morem sodit, lahko pa pritrdim, da je Rop sral in nakladal

    • janez zorman

     Hvala za popravek. Spet sem pozabil pravila z,s. Tudi meni gre “grda” slovenščina na živce.

   • Primoz Papez

    Pozabil je janso…

  • Beli Sneg

   Dr. Logar se je iz zasliševanja izvzel ravno zaradi tega, ker bi njegova vprašanja bila lahko tolmačena kot pristranska.

  • janez cepec

   kje s’ pa še vidu, de bi ovca meketala pred strogemu pastirjam

  • Vera

   Anže je olikan človek , zato človeku ,ki razlaga resnico , ne vzame besede .

   • janez cepec

    kuga pa če človek razlaga svojo, eno in edino resnico? če mu ne uzame besede, al se ne upa, al je pa trapast. drgač mam Logarja za zlo pametnga in dokaj korektnega, ergo, ne upa si.

    • Coeus

     Logar ni niti zelo pameten se manj pa korekten, kar se lepo vidi vedno ko kje govori. Je pa dovolj pameten, da SDSovsko agendo prodaja precej bolj subtilno kot ostali Jansevi vojscaki.

     • janez

      Bejž Čus, pa ja da se nimaš sebe za pametnega!

     • Coeus

      A si zelel s tem neumnim zmazkom povedati se kaj drugega, kot da si funkcionalno nepismen in neumen? :D

     • janez

      Joj kako si pameten, da si to ugotovil.

   • Primoz Papez

    Od kje pa vam to
    Večjega narcisoida se nosem vodel

    • Vera

     Logar je pošten in visoko izobražen človek ! Kapo dol , pred njim prosim .

  • Vera

   Primož Papez : Kje si pa ti gledal zaslišanje g. Janše, ko pa ga ni zasliševal Anže Logar , temveč tov.Veber iz SD-ja ? ? ? Zato,ker sta g.Janša in Logar v eni stranki se je slednji sam izločil iz zaslišanja . Zdaj pa vidite , kako pišete vse na pamet ali pa so vam naslovi edini vir .

   • Soave

    ++++++++
    Sijajno, ga. Vera. Sem ravnokar hotela podobno napisati!!

  • Soave

   Ti pa nisi gledal tega zaslišanja !!

 • dare326

  Naslednja miljarda bo letela iz NLB kot kazen za pranje iranskega denarja. Kdo bo to plačal?

  • Coeus

   Isti, kot placujemo Jansevo 6 mrd bancno luknjo ;)

   • Beli Sneg

    Ja no zaradi takih kot si ti, bo kmalu še ena bančna luknja, ki jo bomo plačevali. Ne zaradi JJ.

    • Coeus

     No, da slisim to tvojo teorijo?

     • Borut Stari

      Teoretično in praktično si neozdravljivi imbecil.

     • Coeus

      Pa se vseeno te v vsem prekasam z lahkoto.. kadar koli se mi zazdi ;)

   • Borut Stari

    Ti imaš luknjo v glavi butec. Ti še za šankom ne plačuješ. Šlepaš se pri rundah.

    • Coeus

     Pravzaprav jih imam vec… nekako so nujno potrebne za opravljanje osnovnih bioloskih funkcij ;)

     • Borut Stari

      Ja, vendar so to luknje v glavo. Ona največja je votlina v glavi.

     • Coeus

      Vidim, da si z biologijo nista na ti. Ampak nic bat… tudi z ostalimi temami si nisi… zato pa si ekstremni komunist in levicar, ki neumno misli, da je desnicar in demokrat ;)

     • Borut Stari

      Kakšna biologija neki. Zoologija, zoologija je to.Nič od tega, kar naštevaš nisem. Sem le zajebani slovenski upokojenec, ki ima preveč denarja.

     • Coeus

      Vesel bodi… vsaj pri denarju nisi prikrajsan, ce si ze pri pameti ;)

     • Borut Stari

      Butec, prav zaradi pameti tudi imam denar.

     • Coeus

      Seveda ja… s pametjo, ki jo kazes tukaj, se za minimalca nisi primeren, ker tudi tam obstajajo neki standardi.
      Verjamem pa, da si dobro vknjizil svojo partijsko knjizico in se pasel na drzavnih jaslih… podobno kot Jansa ;)

     • Borut Stari

      Moja knjižica je bila vedno le bančna knjižica. Tam odkod dobivam apanažo ni državnih jasli, cepec. Tam je vsak cent zaslužek odvisen le od znanja in sposobnosti. Kar se pa tiče Janše, nista oba, ne ti ne on, vredna počenega groša zame in mojo kvaliteto življenja. Obema velja sikter.

     • Coeus

      Nice try… ampak, ce vsaj sam sebi verjames, jo to bolje kot nic. Ti svojo znanje in sposobnosti vedno znova dokazujes s svojimi komentarji in replikami.

      Jaz za tvoje “kvalitetno” zivljenje, karkoli ti ze to pomeni, res nisem noben faktor… Jansa pa je, ker ti je, kot tudi ostale leve vlade, pobral in ti se pobirajo lep del te tvoje “bajne” pokojnine, ceprav po vsej verjetnosti “partijske” :D

      Vidim, da si dobro poucen tudi o tujih zaljivkah… no ja, tudi vsak vaski posebnez, si bo najprej zapomnil zaljivke, primitivizme, kletvice,… tujega jezika… torej so po tvoji logiki sposobni in polni znanja, kot ti ;)

     • Borut Stari

      Mlatiš prazno slamo in upaš, da boš našel kakšno zrno, Potem greš sposobnejšemu “sosedu” fehtat in povečevati svoje pufanje. Potem ti je tam neki Janša kriv tvoje, dolgoletno pohabljene duševnosti. Sikter dokončno.

     • Coeus

      Presenetljivo dosti ves o fehtanju in povecevanju svojih pufov pri sposobnejsem sosedu… bo ze drzalo… It takes one to know one. Si se prav lepo opisal ;)

   • janez

    Spet Čuš naklada. Lih Janša je skopu lukno. Ma očitno Čuš lukno v glavi pa mu neki vn puša.

    • Capi

     Čuš isti ko Veper, nobena razlaga ne pomaga, ni izraza za tako omejene ljudi……..

   • dare326

    Luknjo so povzročile banke in ne JJ vlada. Vemo, kdo ima v rokah škarje in platno. Si samo še eden več, ki naseda na FakeNews MSM in ponavlja v nedogled. Malo se vzemi v roke in razmisli.

    • Coeus

     Predvsem se ti vzami malo v roke in razmisli… sicer pa… si verjetno brezupen primer… drugace te debate sploh ne bi imela ;)

 • janez cepec

  družinski posu se je šou vaš veliki diktator in manipulator, ko mu je svakinja, kao, položnce plačvala

  • Beli Sneg

   A ti cepec pa o družisnkih poslih? Položnice so res velik posel napram miljardam, ki so jih rdečarji desedletja kradli iz bank??? Poznam ogromno podjetnikov, ki so želeli kredite, pa jih niso dobili. “Nihče ni mogel kot ljubljanski župan Zoran Jankovič klicariti takratnega predsednika uprave NLB Marjana Kramarja ali takratnega predsednika uprave Nove KBM Matjaža Kovačiča za kredit za
   Stožice.”

   • janez cepec

    z malim se začne. a veš koko pravjo Cgani: uhka si še bel pošten, čez let se pa nabere.

  • Janez

   Oh !
   SAJ SEM TI VČERAJ
   PREDLAGAL,
   DA ZAPOLNIŠ KADROVSKO VRZEL V KOMISIJI JANIJA M. ,
   Saj
   TE BO JANI M. – VESEL. Že omaguje.
   Boš
   C
   V NJEGOVI KOMISIJI – NADIRAL – POKLICANE – Z ” BUTLI, BUNKSLI ITD. ”
   IN?
   Morda na njih izvajal tvojo znamenito – ” KOL ” terapijo.?! A ne? L.r. J. KOMENDA

  • tohuvabohu

   A zate je plačevanje položnic posel? Res si prismojen, teslo.

  • janez

   O cepček si pa glih dobro primerjavo najdu. Ti bogi revček.

 • Vera

  Pred dnevi sta bila gosta na RTV SLO 1 prav g.Anže Logar in poslanec SMC-ja Müdndorfer , ki je prevzel delo komisije za nadzor nad bankami . Zanimivo je to, da druga komisija proučuje tisto,kar je že raziskano , dokazano z dokumenti . Je pa Müdrndorfer izjavil, da bo njegovo poročilo komaj na mizi parlamenta marca drugo leto . Le kaj bo počel tako dolgo , če ima že vse servirano na pladnju po zaslugi g. Logarja ?

  • rabbit

   Gospa Vera ima Jani kahla nalogo da mora tiste dokumente subtilno uničiti kot pri Jankoviću.

   • Vera

    Verjetno , ker so naši sodniki navadne poslušne reve , ki se ne držijo zakonov, temveč poslušajo edino malega diktatorja, ki nam še vedno vlada , celo javno zadnje čase .

    • Luiggi

     Vera,pravilno si napisala,so same reve,ker je v sodstvu zelo malo revezev,same babe,pa brez zamere!!

  • Soave

   Hja, tole pa je dobro vprašanje. Pa vseeno ni težak odgovor.
   Malo bo ” pospravil ” ugotovitve g. Logarja, pa kakšne nove , v katerih bo lahko potunkal JJ, bo ” našel “.

 • Peter

  Toej JJ ni priznal, da je kriv za 6 miljardno bančno luknjo?
  Čudno, Coitus pa ve zanjo, no…

  • Primoz Papez

   Jajo ni nic kriv
   Ima premajhen nabiralnik…

 • Coeus

  Ne razumem cemu tocno je ta sov namenjen… Sprasujejo samo tisto, kar si je Jansa zelel… druge so vsaj malo poizkusali priviti… ampak niti pod razno ni nikomur v interesu, da se zadevi pride do dna.

  Za bancno luknjo je kriv Jansa in njegova vlada, ker so v svojem mandatu dopustili ropanje bank… to je dejstvo, ki se da preveriti povsod… to je samo sov, da bi se krivda prenesla na kdo si ve koga ali pa pometla pod preprogo.

  Dejstvo je tudi, da so kradli levi in desni… s tem, da so bili desni tisti, ki so gledali vstran, ko se je kradlo, ker je to bilo dobro za kazalnike in ker so seveda tudi sami kradli. Zato pa tudi nikoli ne bo epiloga, ker drug drugega drzijo v sahu. To bi morala raziskovati neodvisna komisija ali institucija… do takrat je pa to samo sov za neumne ;)

  • sprehajalec

   Coitus, to so samo tvoja dejstva oziroma produkt tvoje bogate domišljije.

   • Luiggi

    Ti si pa za u nornhous,ce to ne vewrjames!!

    • sprehajalec

     Luiđi, kako preberem tole, vewrjames – po štajersko – fevrjameš?

     • Luiggi

      Ta kurcew double w is so closeto,da se tepec,kot sem jaz,zelo lahko zatipka,kapish!!

     • sprehajalec

      Luidži, tale kapish mi je hudo znan. Neka stara osebnost v novi preobleki?

     • Luiggi

      Luiggi sprehajalec • eno minuto nazaj Ta kurcew double w is so closeto,da se tepec,kot sem jaz,zelo lahko

  • xtc

   Zakaj zavajaš in lažeš?
   Vemo kdo ima od osampsvojitve vse vzvode bančništva v rokah-levi in levi so kradli in ščitilo jih je sodišče in levi so obvladovali vse uprave in nadzorne svete.

   • Coeus

    Zakaj ti lazes in zavajas, povrh vsega pa valis krivdo na druge?

    Kdo ima vse vzvode v rokah od osamosvojitve je irelevantno, ker je vsakokratna vlada tista, ki ima “moc” in vse vzvode moci, da stvari postavi v red vkljucno z zamenjavo celotnega vodstva bank, ce jim je to v interesu. Jansa je imel to v svojem mandatu… in ce je lahko takrat nastavil svoje ljudi v uprave bank (verjetno, da so bili desni tudi pri koritu) bi lahko naredil tudi kaj pametnega. Ampak to mu ni bilo v interesu.

    Tvoje izgovarjanje na levicarje, udbo in ostale nebuloze, si lahko lepo nekam vtaknes ;)

  • Soave

   Pa kakšna neodvisna komisija ?

   • xtc

    Tista sestavljena iz nekdanjih CK jevcev,ki ji načeluje predsednik CK ja z zamrznjeno partijsko knjižico-tako je komisija po njegovem neodvisna.

    • Soave

     Saj je menda res tisto mislil !!
     Neodvisni časopisi ( spomnimo se Dela – celo v naslovu so imeli ta izraz ),
     neodvisni poslanci, politiki !
     Odvisni smo samo mi, državljani. Od tistega, kar nam po ropu države ostane do konca meseca !

  • Donald J. Trump

   Sedaj si dregnil… iz Janševe riti se jih bo vsulo kot sršenov iz panja, označen boš za plačanca Soroša in Kučana

   • xtc

    Vidim ,da ti noge gledajo iz nje ,a ga nič ne dajejo vetrovi?

    • Donald J. Trump

     Prosim, da se držiš teme in ne poskušaš s humorjem. Vsi vemo, zakaj desnaki nimate niti enega sposobnega komika, ste pač zafrustriranci po naravi, nimaš kaj…

     • xtc

      Ja grobišča ,ki so zapuščina vaših političnih in drugih prednikov so ena sama humoristična serija.

     • Donald J. Trump

      A si me slučajno označil za nacista??? Kako si drzneš…
      p.s. vsi vemo, da misliš na komuniste in povsem prikladno izpuščaš razlog za povojne poboje…to je V.O.J.N.A.

     • učko

      Ti si sam neumen tolk kot Trumpić !!!!

     • Donald J. Trump

      uf, v srce…. ;)

    • Hun

     vetrovi ga matrajo, ko mas ti svojo ritoliznisko betico not

     • xtc

      Sveti,si zopet navražen so te spet zasačili pri skakanju na mlajše izza grma.

     • Hun

      posvetil se ti bo ko bom tebe naskocu

     • xtc

      Saj vem ,da si izprijen in iztirjen pedofil ,lahko poskusiš z napovedanim,vendar ti svetujem v primeru spodletelega poizkusa v najboljšem primeru tezervacijo lesenega rekelca,v slabši verziji pa krancla.

     • Hun

      prvo cu da te bijem, onda cu da te karam

     • Luiggi

      Nismo vedeli,da si otrok ali celo dojencek,ker ga dolzis,da je pedofil!!

   • Soave

    Oprosti, ti Oranžni? Kam pa si del Trumpa ?

  • Mojca pokraculja

   Nehi delat šou iz samga sebe. Bolj neumnega šova si nisi mogu zmislit. Pejt pripovedovat te tvoje pravljice Anuški Delič . On je tud šoumen-ka!

   • Coeus

    Kaj tocno si zelela povedati s to nebulozo? Ce si zelela povedati, da nisi ravno brihtna, ti je dobro uspelo, cestitke ;)

    • Mojca pokraculja

     Bejž no, a nebuloze ? Najbrž si omamljen od vsega tega šova, ki ga zganjaš s svojimi nebulozami kdo je dopustu ropanje bank. Spel se !

     • Coeus

      Glej, ko bodo dejstva podpirala tvojo neumno teorijo oz. Jansevo laganje in nakladanje, se le oglasi. Tacas pa raje ne delaj norca iz sebe s svojimi fanaticno verskimi in navijaskimi replikami ;)

     • Mojca pokraculja

      Argumentiraj da te “slišim”, navedi dejstva da laže in naklada ? Najlažje se je spravljat nad ljudi, jim lepit neke oznake, žalit in poniževat. Pezde !

     • Coeus

      Poglej si koliko se je povecala skupna zadolzenost SLO v casu Janseve vlade. Kredite so vecinoma dajale drzavne banke, ki so odgovorne vladi, katere sef je bil v tistem casu Jansa. Ko si bos to ogledala in ce bos morda celo razumela, kaj gledas, se bova pa dalje pogovarjala.

      Pa svoje neumne primitivizme si komot prihranis, ker s tem se bolj dokazujes svojo nemoc in pomanjkanje inteligence ;)

     • Mojca pokraculja

      Aha to so torej tvoji argumenti. Bravo !
      Spet ne znaš drugega kot žalit. Kaj še sploh tukaj počneš ? Tu so sami neumni, neinteligentni, zarukani, nemočni, ovce….dej začni pobijat, to je naslednja stopnja evolucije tebi enakih – “ta pametnih” !

     • Coeus

      No pa ti predstavi tvoje argumente, da vidim na cemu temeljijo tvoji intelektualni presezki?

      Kar pa se nemoci, neumnosti, ovc ter podobnega tice… pa to v tvojem primeru ali tebi podobnih primerih, niso zalitve ampak dejstva.

      Zakaj bi bilo potrebno koga pobijat? Taksne bolane lahko zrastejo samo na tvojem zeljniku. Da taksne, kot si ti, spravis v red je potrebno samo cca 0,5% mozganske kapacitete uporabit pa ste popolnoma razorozeni in nemocni. Verjetno se morate taksnih metod posluzevati taksni kot si ti, ker drugace ne znate in ne zmorete ;)

     • Mojca pokraculja

      Odlično, vse imaš prav ! Zadovoljen ?

     • Coeus

      Itak… ampak to vem, brez da mi ti to poves ;)

     • Mojca pokraculja

      Nič ne vem, se ne spomnim.

  • FORT WORTH

   Enako vprasanje zate :

   A leva vlada je po tvojem prepricanju v stanju resevati javne finance ?
   Ta tvoj cudez se v 72 letih še ni zgodil.
   V yugovini so javne finance propadle po zaslugi levakov.
   V samostojni Sloveniji finance spet obvladujejo levaki in zadolzenost spet narasca.
   Skratka, ze videno v yugovini…
   In ti mislis, da bodo partijci resevali finance ??
   Pa saj to ne more biti res.

   • Coeus

    No da slisim, kdo po tvoje je sposoben resevati finance?

    Pa ne mi govorit, da je to levicar Jansa, ki je Slovenijo v samo 4 letih zapufal vec kot vse dotakratne vlade skupaj. Skupni dolg se je v tistem mandatu podvojil glede na leto 2004 po zaslugi divjega kreditiranja za casa Janseve vlade ;)

    • FORT WORTH

     Yugoekonomisti in yugomanagerji tipa Krizanic, ki je naivno posodil grkom nas denar in ob tem je napovedal, da bo Slovenija s tem se zasluzila.

     Mencinger tudi ne, ker je ze pred leti revez napovedal bankrot ZDA.
     Dodal je se števec, ki je odsteval dneve do bankrota.
     No, njegov stevec ze dolgo ne deluje vec. ZDA pa se vedno posojajo nasim genijalcem, da lahko drzavne sluzbe sploh prezivijo.
     Vas socialisticen pogled na finance je zgresen ze v temelju.

     Socialisticna ekonomija ne funkcionira nikjer na planetu.

     • Coeus

      Tole tvoje neumno nakladanje NI odgovor na moje vprasanje. Daj se malo bolj potrudi pa preberi, kaj te sprasujem ;)

     • FORT WORTH

      Opisal sem ti levaske sposobnosti.
      V opisu se skriva odg. na vprasanja, ki ti niso jasna.
      Ce ti to ni dovolj potem ti ni pomoci !

     • Coeus

      Tebi ni pomoci… sposoben si v nedogled trobit Janseve politicno rezimske parole… ko ti pa clovek postavi direktno vprasanje, pa nimas odgovora, ker te o tem niso poducili ;)

 • Peter

  Skratka, spet je kriv JJ in desnica.
  V Dolini nič novega, no.

 • Janez Bedenik

  Coeus,pa kaj si ti za ena nora žival?Pa sram te naj bo!!!

  • Donald J. Trump

   Točno tako. Na tem portalu je prepovedano omaleževati ime Velikega Vodje, namesto tega moramo vse probleme preusmeriti na neke “strice” in točno določeno politično frakcijo. Koga briga, da je bančna luknja nastala v času vladavine SDS, če je pa Janševa beseda suho zlato

   • xtc

    A si ti nor alsamo butast luknjo je začela kopati žedrnovškova leva vlada butelj.

    • Donald J. Trump

     Kolikor jaz vem, je največji bančni primajkljaj ustvarila vlada 04′-08′, ko so bile obrestne mere nizke in so banke tekmovale med seboj, kdo bo bolj radodaren. Celo do te mere, da so znižali kriterije za posojilojemalce v procesu odobravanja posojil, z drugimi besedami, kreditirale so osebam brez kritja. Poleg tega pa je imela Slovenija med letoma 2004 in 2007 izjemno gospodarsko rast, zato so bankam cedile sline in so mislile, da bo to trajalo za vedno. Nato je vso zadolženost morala reševati naslednja vlada

     • hle

      Pa še to omeni da je takrat država se pravi vlada prek kada in soda na veliko prodajala državne deleže v podjetjih in z tem te grde strice kot jih naziva janez dobesedno prisilila v to da so se brezglavo zadolževali da tega kam je šel ta denar niti ne omenjamo

     • OrangeHitler

      In kaj se je zgodilo, ko je prišlo priporočilo trojke??
      Prodati državne deleže v podjetjih, torej točno to, kar so bojda delali že ves čas. Ker je država (po mnenju mnogih tukaj) slab upravljalec in se ne sme vtikati v gospodarstvo.

     • hle

      Reci to Nemcem če upaš kjer so vse pomembne panoge v državi v lasti državnih podjetij Gela je 400 miljard vrgla v banke da se niso potopile ob nastopu krize pa nisem zasledil da se kakšna zato prodaja tisti ki so takrat nastopali kot trojka so financ ministru v času najhujšega zadolževanja gospodarstva podelili naslov finančnik leta

     • OrangeHitler

      Ammm, mislim da si ravnokar še dodatno utrdil točno moj point.

      ;)) Sem za to, da država ohranja kontrolni delež v pomembnih firmah, ravno zaradi potencialnih špekulantskih apetitov in kratkoročnih vizij ostalih igralcev za mizo.

      Poleg tega pa so bile evropske banke astronomsko bolj zadolžene (in zato bolj občutljive) od ameriških in jih je bilo absolutno ključno reševati, če nisi hotel sprožiti propada fiskalne unije in s tem EU.

     • Luiggi

      Trumpek,tocno tako,vedeli so takozvani bancniki,da bo nazadnje za vse svinjarije kriv le kdo?…Mr Glanzkopf!!,ali si zadovoljen z odgovorom??

     • Coeus

      Saj je kriv… lahko bi ustavil ta kreditni stampedo… pa ga ni. In Jansa je ravno toliko kriv za to, kot je Pahor kriv za pranje denarja. Ceprav pri pranju denarja (vsaj zaenkrat) ni bila oskodovana SLO… pri bancni luknji pa konkretno ;)

     • OrangeHitler

      Torej so v Banki Slovenije vedeli več kot v ameriškem FED-u, največjih svetovnih bankah Lehman Brothers, Bear Sterns, JP Morgan, Chase, BoA, Barclay’s, Več od vseh regulatorjev na čelu z FCC in bonitetnimi agencijami skupaj???
      In to leta pred zlomom borze, vse zato, da bi lahko v naslednjem mandatu vse natrpali JJ-u??
      Brilijanten uvid resnično…

     • FORT WORTH

      Katera naslednja ?
      A leva vlada je po tvojem prepricanju v stanju resevati javne finance ?

     • OrangeHitler

      Govoriš, kot da imam jaz osebno karkoli s tem.

      Se mi čedalje bolj dozdeva, da samo na Nova24 mislite, da je določena politična elita na vaši strani. In ne na strani kapitalistov in sebi podobnih/premožnih.
      In kaj ima jugoslavija s tem? Če je tako, potem lahko tudi Janšo označimo za komunista, ki se je samo preoblekel v katolika, v resnici pa še vedno izvaja popolnoma komunistične/totalitaristične prijeme pri svojih častilcih (da razjasnimo, to niso volilci, to so navijači).
      Živimo v nebrzdanem kapitalizmu, ki ima s komunizmom skupnega samo to, da se pratvarja da ni alternative.
      Zadolženost narašča tudi zato, ker je bila bančna luknja precenjena za 1,5 milijarde, sedaj pa plačujemo obresti za to.

  • Coeus

   Jaz sem tista “nora zival”, ki ji Jansa in celotno SDS z vsemi podporniki in obozevalci (s tabo vred) ne seze do kolen. Vsi skupaj nimate za burek proti meni samemu. Torej se ne cudi, da vas lahko vsak vaski posebnez premaga na vsakih volitvah, referendumu,…. ;)

 • xtc

  Zanimivo je ,da tako velikih bančnih in kreditnih anomalij in kraj nima skoraj nobeden od trdega jedra Višegrajcev razen dveh ostale pa večinoma ne?
  Razlog je enostaven ni bilo lustracije in izgona ožjih sorodnikov partijcev iz pravosodja,policije,bančništva in gospodarstva zato je res v Sloveniji to “družinski” oz. levo mafijski posel.

  • Coeus

   To drzi… samo ti vedno pises v smislu, kot da levicar Jansa in SDS niso v tem paketu ;)

 • baubau

  Kdaj pa bo pred katerokoli komisijo pričal preplačani “kontrolor” te iste LB rdeči kos?

 • Hun

  ga ni junaka, ki si upa prodat banko..se Jansa se zaveda da bi ga odstranl…tok, da vm je jasn

  • xtc

   Ni bat bo to storila EK ,brez velikih zadržkov,seveda pa JJ ni mogel nikakor prodati banke,saj so ga spotikali koalicijski partnerji predvsem Kahla&co.

  • učko

   Jah, maš prou! Udbinega bankomata mafiji ne moreš kar tako prodat, ker te bojo za maline obesli !!! Lahko pa začnemo vojno proti mafiji !

 • Zima prihaja

  Hm.Koliko zlahte od politikov je zaposleno tam kjer je denar iz proračuna ?

 • učko

  Banke nadzira v prvi vrsti Banka Slovenije. Ona mora razpolagati s podatki o stanju bank. Za časa Janše je minister Bajuk zahteval neka poročila od bank, pa so ga režimski mediji opljuvali, da se politika meša v bančništvo. Banke so takrat imele odlične rezultate, kreditov so plasirale rekordno veliko. Nihče od zunanjih (Banka Slovenije) pa se ni poglobil v “kvaliteto teh kreditov”. Banksterje v bankah pa je že davno nastavila Udba, še od ustanovitelja slovenskega bančništva Nika Kavčiča naprej, pa NLB Frankfurt itd. do danes. Tut Čufer, minister za časa Buteljškove, je “podmladek slovenskih banksterjev”, ki je sedaj zopet v NLB. Nihče tistim svinjam v NLB nič ne more, tle pa se nekaj politikantsko prepucivajo in pluvajo en čez druzga, brez veze !!!!

  • Vera

   “Svinje “, kot jih imenuješ bodo dobile kazen , če ne prej pa za 7 let !

 • xtc

  Da zadeve razčistimo na hitro,
  Za bančno luknjo je kriv najbolj tisti,ki se tudi sedaj upirajo prodaji NLB takoj-torej ti so imeli koristi in možnosti krast,zato se upirajo in kdo to je LEVAKI.Povprečnemu in poštenemu Slovencu je čisto vseeno v čigavi lasti je NLB,levakom pač ne,ker nimajo vira za preživetje.

  • Donald J. Trump

   Nisem vedel, da je moj vir preživetja NLB, zanimivo… Vedno sem mislil, da se preživljam z zaposlitvijo v firmi, v kateri delam. Prosim, povej mi še več o NLB ki mi očitno financira lajf, fascinantno…

   • xtc

    Ti prreživljaš z delom??????????????????????????????????????
    BUUUUUUUAAAASHAHAHAHA to pa je šala dneva.
    Za vas levake je NLB kot za vampirje,kri,ko vam jo vzame EK boste crknili in razpadli terse skregali kot star od termitov požrt kurnik,poln d***

    • OrangeHitler

     Vidim, da si se že odločil, da smo za tvoj usran lajf krivi tisti brez politične moči in denarja. Odlično so ne oprali, posušili in še enkrat oprali bivši komunisti (zdaj katoliki). Vidim, da ti bom moral skenirati plačilno listo, in tudi to nebi pomagalo, bi si že izmislil, da mi je Kučan ponaredil al pa kej…
     Mimogrede, še vedno nisi odgovoril na vprašanje: Natančno obrazloži, kako mi NLB bojda vse plačuje, tako da živim zastonj. Seveda ne morem pričakovati kaj več od nekoherentnega nabijanja o “levakih”, “vampirjih” in kar je še tvojih paranoičnih blodenj.

  • Vera

   Raje bo ta vlada plačala kazen, kot prodala ” sisek ” iz katerega se napaja .

   • Peter

    Seveda, kazen bodo plačali davkoplačevalci, s siska se pa oni napajajao. idealen biznis, no.

 • Jure kavčičeu

  Fajn met svojo medijsko hišo, a JJ. Lahko vsako bedarijo prodaš naivnim ljudem. Včasih so se pristranske medijske hiše v lasti zasebnikov vsaj poskušale skriti, danes imamo pa tole. Brez sramu in brez zadržkov. Dobri ste, res

  • Donald J. Trump

   Ko je Grims vpeljal zakon, po katerem je javna RTV v rokah politike, si ni mislil, da bo še kdaj kdo drug na oblasti kot oni sami. Zato so morali urgirati in z obveznimi prispevki članov SDS ustanoviti lastno propagandno trobilo. Ki se, mimogrede, propagira pod parolo “prvi v službi resnice”, bojda povsem neironično.

   • Jure kavčičeu

    Haha, jap. To je največja ironija vsega skupaj

  • Luiggi

   Nisem cist siguren,kaj si hotel s tem povedati?Jurcek,poglej,ali priznas,da bancna luknja je,vsi pravijo tako in rabi sanacije.Torej,nekdo mora nositi odgovornost,zakaj in kako je ta bancna luknja nastala,sama se ni izvrtala.Jaz nikogar ne scitim in ne zagovarjam ali,ce se ve kdo je kriv za to bancno luknjo,mora kazensko odgovarjati,ker brez kraje,se luknja ni naredila kar tako,kapish.Jaz nisem obozevalec glanzkopfa ali,v tem clanku pa se p[op[olnoma strinjam z njim!

   • Hun

    hvalil in volil bi ga ce bi banko prodal v svojem mandatu

    • Luiggi

     Banko prodal,ne seri klamf!!

   • Coeus

    A ni zanimivo, da Pahor JE kriv za pranje denarja v casu svoje vlade, Jansa pa NI kriv za divje kreditiranje v casu svoje?

    Pa sta bila oba na enakem polozajo z enako odgovornostjo in pooblastili ;)

  • učko

   Lej, pa ti pustijo tle gor pluvat po JaJotu kolker hočeš, na javni RTV, ki jo (skoraj) vsi plačujete, pa ne moreš, ker te bojo cenzurirali, pljuvajo lahko samo oni, na vaše stroške, jaz namreč mečem rtv položnice v smeti !

   • Coeus

    Mene na javni RTV se nikoli niso cezturirali pa “pljuvam” po levih na enak nacin kot tukaj po Jansi in SDS. Cenzurirali so me samo v mendatu Janse ko je bil na Siolu odgovorni urednik Vinko Vasle, ki ga je nastavil Jansa ;)… tukaj pa delno zivijo od klikov zato dopuscajo vsakrsne primitivizme in zaljivke, ki vecinoma tako ali tako prihajajo iz “desne” strani ;)

   • Hun

    no vsaj priznaj da si vesel ko cenzurirajo blatenje JJ na RTV

    • karlina

     Kakopak drugače, itak se ve, da je to murgelj tv !!!!

   • karlina

    PODIS, kar se pa tiče poloznic, pa ti dobronamerno svetujem, da jih plačaš, čeprav PRISILNO, KOT VSI DRZAVLJANI in veš zakaj, rtv ima pravico ,da ti trga od plače in to z gromozanskimi stroški in obrestmi, vem, ker sem to videla pri svojem delu v knjigovodstvu, oni lahko dajo na sodišče tudi tvoje nepremičnine, vsega so zmozni, tako, da ti tega res ne svetujem, da jih mečeš v koš.

  • mginko

   Zopet bluziš, ker nimaš pojma. Sicer na tem portalu doživljaš “mokre sanje”

   • Coeus

    No daj… pa nas ti razsvetli, ko imas “pojma”? ;)

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • sprehajalec

   Juričičleu, resnica se prvič piše na slovenskem prostoru po ukinitvi Slovenca in ostalih častnikov na dan 09.05.45 ob prihodu okupatorske JA in domačih kolaborantov v Ljubljano. Ljudje je niso vajeni, da smeš pisati tako kot misliš in ne zavito, na način, da si všeč oblastniku. Tako se je pisalo 70 let in še danes na ta način pišejo državni mediji.

   Zato verjamem, da si v šoku in te je to pretreslo.

   • Hun

    resnica je vedno nekje v sred..ne na levi ne na desni

    • Coeus

     Tako nekako ja… ceprav so “desnicarji” s tole Novo24TV lazi, manipulacije in zavajanje dvignili na cisto novi nivo. Se v S Koreji bi bili ponosni na njih ;)

     • karlina

      No, v S. Koreji se sprašujejo, če je mozno priti v šolo, kako levičarji uničujejo v drzavi vse, kar je mozno uničiti in pokrasti, to pa res.

     • Coeus

      Seveda… Tudi tu jeJansa lep primer vzora kako uniciti v 4 letih drzavo tako, kot so jo pred njim v 13 letih ;)

    • sprehajalec

     Praviš, vsi so isti, vsi lažejo.

     Vsegliharstvo, že slišano…

  • Janez

   Ja !
   Jaz bi pedlagal soudeležbo strank v kreiranju
   RTV SLO TV 1 IN TV 3 !
   Potem?
   Bi
   BIL PA POLOŽAJ STRANK – VSAJ PRIBLIŽNO ENAKOPRAVEN. A NE ? L.r. J. KOMENDA

 • tarantela

  Bančna luknja je nastala zaradi tajkunskih kreditov. Dokazano je, da je bilo največ takih kreditov danih v času Janševe vlade v letih 2004-2008. Janša je povedal, da njegova vlada ni bila kriva, da so kredite dajale banke in se on ni vtikal v to.

  • učko

   Točno, to se dogaja še danes, čeprav JaJota ni več na “oblasti”. Naslednja runda sanacije bank se že pripravlja. Do sedaj je bilo kar veliko sanacij slovenskih bank, največja poleg zadnje je bila tako na začetku 90 let, potem pa še kar nekaj.

   • Hun

    za casa Drnovska nismo saniral niti enkrat nobene banke

    • učko

     So tistemu rekli “dokapitalizacija” in bilo jih je kar veliko !!!

     • Hun

      Drnovsek je zivlenje dal dobesedno za Slovenijo in njeno dobro ime

     • učko

      Človek je bi tako in drugače bogi, hotel je celo ven iz politike, ker mu je načela zdravje, pa mu Kučo ni pustu, na konc se mu je še sfuzlal. Sicer pa sta si Golobič pa Bavčar lastila zasluge za to, da sta imela Drnovška na špagci !

     • Hun

      ta dva sta zrasla ko je Drnovska moc zapuscala…

     • Hun

      tud Jansa je zasluzen za njegov prekomern stres, ki je bil vzrok za bolezn

     • karlina

      A bejz, pa ti res nisi normalen, no, Janša je po vaše res kriv za vse, pa to ni res.

     • Hun

      ne rabs me vikat

     • karlina

      To ti misliš, edino, ko je zelo resno zbolel, se je začel drugače obnašati, pred tem pa niti slučajno.

    • karlina

     Smo pa zato ukinili SDK , da so lahko kradli.

     • Hun

      kradl se bi tud ce bi bil SDK…najbl ucinkovito sredstvo je aplacija kot je bil Supervizor

  • Coeus

   Jansa in njegova vlada JE kriva, ker bi se MORALI vtikati v to… z vodenjem vlade in drzave so odgovorni tudi za razpolaganje z drzavnim premozenjem, kar drzavne banke so ;).

   Je pa zanimivo, da v podobni situaciji pri pranju denarja Pahor JE kriv za to.

   • tarantela

    No, še eden je enakega mnenja kot jaz, samo nisem hotela napisati tega, kar si me Ti dopolnil. Me je firbec matral, če še kdo sklepa enako. Hvala!

   • učko

    Če bi bil kriv in sankcioniran, ja. Tako pa samo bla bla, kriv ja, hehehe

    • Coeus

     Vrana vrani ne izkljuje oci… zato pa pravim, da je to samo sov za neumno rajo. Vsi so v tem dreku pa samo malo prelagajo iz enega kupcka na drugega, ustanavljajo komisije, ki so same sebi namen, da malo dodatnega proracunskega denarja pomolzejo in karavana gre dalje ;)

     • učko

      Ampak, eni, samozvana elita, pa ima lepe dobičke od tega. Kaj ti misliš, kdo so to? A so to jajotovi cepci al’ kučotova mafija ???

     • Coeus

      Po moje oboji… s tem, da se tehtnica precej bolj nagiba h “kucotovi mafiji” so vseeno precej bolj spretni in sposobni, kot Jansa s svojo cetico neumnih kimavckov ;)

     • karlina

      TOČNO-don carleone murgeljski, stoji za vsako svinjarijo, Cmerko pa se ravna po svoji materi, ki je dejala, da vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje.

   • macon

    Pranje denarja je kriminal in vlada je obveščena nad nekim zneskom (veliko pod milijardo), podeljevanje kreditov pa ne, če so krediti ustrezno zavarovani. Janševa vlada ni imela vpogleda v kreditne mape, oziroma so še danes bančna tajnost.

    Levi ste neverjetno zabiti in pokvarjeni v svojem laganju.

    • Coeus

     No, no, no… spet politicne parole trosis tukaj. Seveda… za krajo denarja (divje kreditiranje) vlada ni vedela… nihce vlade ne obvesca o tem kaj banke delajo in kako razpolagajo z drzavnim denarjem, sploh ce ima nastavljene svoje ljudi v nadzornih svetih bank. Daj taksne nebuloze prodajaj “svojim desnicarjem”.

     Ali si zgolj tako zabit ali pokvarjen v svojem laganju? ;)

  • karlina

   Itak ,kot vedno, za vse in čisto vse, je kriv za vas Janša, kdo pa drugi, za IRANGATE tudi , kajne

 • Janez

  Z
  ” J. CEPCEM” – ZAPOLNIMO
  KADROVSKO PRAZNINO V – KOMISIJI “SMC” JANIJA M. !
  Bo
  “JANEZ CEPEC” TAM ZMERJAL EX KP, ZK PREISKOVANCE – Z ” BUTLI” IN Z ” BUNKSLI”
  NA
  NJIH IZVAJAL – NJEGOVO SLAVNO

  – ” K O L ” TERAPIJO ! ( s kolom po glavi ) !

  Uspeh bo “SMC” Janiju M. – ZAGOTOVLEN !

  ” JANEZ CEPEC” – DAJ. POMAGAJ – UBOGEMU Janiju M. Že obupuje ! L.r. J. KOMENDA

 • Jovo Jamnica

  Pa kaki je to šmorn??? Janša in vlada so vedli, da nekaj nea štima v bankah, anpak ker so v Mladini napisali, da vse štima, je mela vlada zvezane roke…

  • učko

   Nič niso vedli, so pa lahko slutili. Vendar pa kvalitete posojil ne more ocenjevati vlada !

   • Jovo Jamnica

    Ja no, pa zakaj te sploh mamo vlado, če že precednik nič nemre. Pr nas doben oni, kaj rangira nič nemre. Pol pa še f cajtngah napišejo, kaj bi se moralo nardit, pa pol totih cajtngof nea smeš čitat, ker se samo lažejo pa ah nea se mi da…

    • učko

     Kwa pa pol misl’š o DUTB in SDH ? Teh tudi ne reda vlada, vsaj ne neposredno.

     • Jovo Jamnica

      Ma, naj fse fkup mandi gleda…

    • karlina

     Ja, imamo levo vlado ,kjer so vsi vpleteni krivi, ni kaj, super vlada !!!!!!

  • Coeus

   Jah glej, ded je sposoben pa nacelen… je ze vedel, da kar pise v Mladini, drzi… saj je tudi sam pisal za njih svoj cas :D

  • macon

   BS nadzira banke, ne vlada. Dajte si že razložit delitev oblasti, ne pa da hkrati pričakujete, da se levi brez pooblastil vtikajo v vse, desni pa se ne smejo niti v tisto, za kar imajo pooblastila.

   • Jovo Jamnica

    Nikol, dokler bom žif, me f to nebo doben prepričo, da vlada države nemre nič…

 • totex39

  Nekateri navajate na tem portalu (OrangeH. in drugi), da se omaležuje “veliki vodja”, kar ni res. To si zamišljate samo vi v svojih glavah, ker ne prenesete resnice in vse laži in lopovščino, ki se dogaja pripisujete Janšu. Sram vas je lahko in končno enkrat spoznajte, da so krivci nekje drugje in ne on.

  • Coeus

   Saj ne morem verjet, da je nekdo lahko toliko neumen, da tole spesni in da morda celo verjame napisanemu :)

   • totex39

    Ravno nasprotno, tebi so možgani oprani, kar tukaj dokazuješ z svojim pisanjem.

    • Coeus

     Ojej… ampak taksni primerki, kot si ti, me vedno nasmejete :)

     Mi je pa zanimivo, da ste skoncentrirani ravno na “desnici”?

     • totex39

      Seveda levičarji se vsemu smejite, zato smo tam kot smo v veliki greznici. Ti pa si sigurno prišlek iz propadle Jugovine!

     • Coeus

      Tocno… ni cudno, da je desnica tako superiorna, ce ima taksen intelektualni potencial, kot si ti :D

  • učko

   V komunistično-mafijskem sistemu je kriv vedno šibkejši. Gorje premaganim, je star pregovor !

   • Jovo Jamnica

    Mater suzno, pa v naslovu članka derekt piše, naj Logar al celo Modernidorfer, keri bi vedo… nea naseda. To pomeni za mene, da so itak že nasedli…

 • bednick

  bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,
  bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla
  bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla
  bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla
  bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla
  bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla
  bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla

  . bla

 • tarantela

  No, bančno luknjo smo napolnil, menda še preveč in bi bilo dobro vedeti, zakaj država ne vzame bankam tega viška in ga vrne nam, ki smo si zaradi te luknje zategovali pasove?

  • učko

   Ker so že skopali nove luknje, ki jih bo treba ravnokar zasut.

   • tarantela

    Not naj grejo sami in se zasujejo.

    • učko

     Jah, sej se najbrž kar kopajo v denarju..

  • karlina

   To vprašanje zastavi murgeljsemu don carleoneju, ki je kriv za vse v drzavi, bo šlo

 • FORT WORTH

  Janša o obeh sanacijah bančne luknje:
  Isti ljudje, iste prakse in iste posledice.

  Samo butli se tega ne vidijo !!

  • učko

   Ja, mal butla, mal čorav, pa si ta prau !

  • Ivan Serpentinšek

   Mentaliteta je pr nas tko na nizkem nivoju da kar smrdi iz volilnih sekretov…
   Kuckotu se kar smeji, nov obraz par lepih besed in slovencki so ze v nebesah in volijo cerarcke in sarce…
   Za kozlat!

 • Duhec

  Vsi so prjatli… to je sam bla bla za javnost.

  • učko

   Pr’ dnarju ni pr’jatlov, še pr’ ženskah ne !

   • Duhec

    Pr njih to ne drži… vse si delijo.

    • tarantela

     Sej, če zmanjka denarja, pravijo da je treba luknjo dokapitalizirat in nas oberejo. Če je pa treba luknjo onejčke dokapitalizirat se pa itak ne znuca več kot za en bukov list na sto let.

    • učko

     A pol je Kučo JaJota poslal 2014 na Dob žajfo pobirat sam tko mal za hec? Al’ pa neposlušna barabina, ki sta solirala, Baučita in Šrotka ?

     • Duhec

      Ja… sej bo dobil ful dnarja za tist dopust.

     • tarantela

      Je, je pa bil tistikrat večkrat na sejah parlamenta kot kasneje, ko je že bil zunaj. Ampak lepo plačo je pa useen dobu. V obeh primerih.

     • karlina

      Blamiraš se s svojo neslovenščino, še nisi opazila

     • Coeus

      Saj ga ni Kucko… JaJo se je poslal tja kar lepo sam, ker je racunal, da se mu bo obrestovalo, ce bi dejansko moral v zapor bi se mu izmikal podobno ali se bolj kot Bavcar ne pa da je sel z nasmeskom na ustnicah v zapor… no ja, saj se mu je… ima vsaj izgovor ker je izgubil volitve, ki bi jih v vsakem primeru

  • macon

   Tvoje primitivno vsegliharstvo ni ravno razmišljanje, no. Smo že stokrat razložili, komu najbolj paše in zakaj, vas pa se nič ne prime.

 • Jovo Jamnica

  Pa saj ni čudno. Janšo je Veber sprašuvo!!! Veber, majkemi. Normalno, da Vebru Janša ni hoto nič izdat… :-)

  • tarantela

   Ni meu pravih aparatov za zasliševanje, bi moral kakšen inkvizicijski stol nabavit.

   • Duhec

    Ja… ta bi bil za vse politike. Aktivne in tiste v penziji…

    • tarantela

     Boljše, da ne, bi bilo slišat dretje od vsepovsod.

     • Duhec

      Še predn bi se usedli… polom kdo vlada. Sramota za vse, da smo taki lulčki…

   • Jovo Jamnica

    Ja. Že prej sta se z Vebrom zmenla, da ga ja nebi kaj preveč gnjavo…

   • karlina

    O, ljubi Jezus, kakšna slovenščina, Bog se te usmili !!!!

 • Olga_10

  Vsi vpleteni, vključno z guvernerji BS, bi morali pred sodišče in materialno in kazensko odgovarjati!

  • Jovo Jamnica

   Ja keri pa bi jim sodo???

   • Duhec

    Olga…

    • tarantela

     Čista desetka! Sedi, dobiš posebno pohvalo.

     • komar marko

      a ata naj pride na zagovor?

     • Duhec

      Hvala…. sam se mora pazit, ker ma tle na Novi huuudooo konkurenco…

     • komar marko

      sam počak da plane kaka krtača ali pa FOGL pod drugim nickom!

     • tarantela

      Ne zasledim ju. Že kar nekaj časa sta tiho. Sta obupala.

    • Olga_10

     Duhec…

     • Jovo Jamnica

      Ja no, če tak misliš, pol tut verjameš, da bi to bla dobra popotnica za zmago…

  • Primoz Papez

   Tako kot jajo…

   • karlina

    A tebe še niso brisali dokončno iz tega portala, samo vprašam, ker vedno, ampak vedno izzivaš, ker drugega itak nisi sposoben !!!!!!!

    • komar marko

     ni kriv, če so mu pa to napisali na USB ključek na nedeljskem brifingu!

  • karlina

   Ampak, kako, draga Olga, če pa so vsepovsod sami naši-njihovi.vrana vrani ne izkljuje oči, oz. eden drugemu krijejo hrbet, dokler nam bodo vladali komunistični potomci, ki so še bolj podli, bolj nevarni, bolj brezsrčni, itd. v Sloveniji ne bo nič drugače, itak pa na vseh področjih nič ni v redu, ker so na polozajih sami njihovi-NESPOSOBNEZI !!!!!!!

   • Olga_10

    Še vedno verjamem, da bomo zmagali! Palica raste tudi za komunistične riti, s Kučanom na čelu!

  • učko

   Marko Kranjec, je biu skupaj z Mencingerjem petokolonaš že v prvi Peterletovi vladi. Tako da, Kranjec je zaščiten !!!

 • if

  Na volitvah v Avstriji bi aktualni slovenski oblastni nazor dobil dokončno knockout klofuto.

  V RS živi, ker vzdržuje bebavost volivcev z nizom knockdown klofut posutih z drobtinicami, ki vzdržujejo agonijo vpitja, da je za slabo stanje kriva desnica.
  Volilna bebavost voli spolno koruptivnega MOL farmacevta, kršitelja ustave vladnega ustavnega pravnika in prazno leporečnega solar-kralja, ki si domišlja, da mu je predsedniška funkcija pisana na kožo.
  Temu BUTL KVARTETU se sedaj pridružuje še klovnovski tip potencialnega predsednika, ki nazorsko sodi v isti tip oblastnega nazora.

  Ja, RS obvladujejo kriminlaci odogovorni za bančno luknjo, NLB mednradono pranje denarja, afero Patria … in bebavi volici, ki so poltični impotentneži!

 • karlina

  V slovenski zakonodaji je tako kazensko kot procesno veliko varoval, ki formalno preprečujejo, da bi kdo odgovarjal. Če se teh varoval ne odstrani, če se ljudi, ki so povezani in delujejo v policiji in sodstvu, ne izloči s položaja, bodo zadeve ostale take, kot so. Znanih je na desetine primerov, ko je eden od zakoncev zaposlen v banki, drugi na sodišču, tretji na policiji. Bančne luknje so v mnogih primerih družinski posel. Teh povezav pa komisiji ne bo uspelo prekiniti. Tu je potreben radikalen in globok rez.”
  VELIK, 10X PODČRTAN PODPIS, NI KAJ DODATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Luiggi

   Ne vem,ce ima v Blatnem dolu tako korajzo,da bi si izmislil odstranjevanje!!

  • Coeus

   Mimogrede, zakaj pa Jansa ni odstranil teh varoval v 1,5 mandatu, ki ga je imel na razpolago?

   • macon

    Zaradi Desusa, SLS, sindikatov, medijev in sodstva. Janša nebodigatreba je vendar ogrožal demokracijo in so bili vsi levi lopovi na preži.

    • Coeus

     Ja seveda… vedno so neki drugi krivci… verjetno se se spomnis kako se je Jansa na vse pretege trudil, da bi to spremenil v svojem mandatu?

     Meni ocitno spomin pesa, pa se ne… pa bom vesel ce bos postregel s kaksnim dokazom za te svoje politicne parole ;)

 • komar marko

  in PalčeK Smuk že pripravlja novo stranko kamor se bodo preselili Lopovski Dečki Slovenije. Prepričan sem, da se jim bodo pridružili razni Modeli in Jakiči ter usrani golobčki! Se kdo upa stavit!

  • Jovo Jamnica
   • komar marko

    Kje je upanje? V Lopovskih Dečkih Slovenije?

    • Jovo Jamnica

     Ja no, jas eksplicitno nea vem, anpak, če so eni na strelskih vajah, te že morejo met neki motif in potencjalno tarčo nagledano…

     • komar marko

      GNAR!

     • Jovo Jamnica

      To bo, ja. Logično

  • Ivan Serpentinšek

   Dokler bo slo pri butalskih volilcih skoz bojo nove obraze nastavlali!

 • tarantela

  Me zanima, komu se gate tresejo sedaj, ko so odkriti “rajski papirji”, se pravi davčne oaze, celo britanska kraljica je na listi. Menda bodo tudi naši preiskovali, kdo vse ima skrite zaloge na Cipru. Bo treba mal pogledat, kdo vse bo na hitro odpotoval na počitnice v tujino.

  • komar marko

   davčne oaze so LEGALNE- O legitimnosti rdečuhi ne SMEJO govoriti. Čudi me, da LAŽNJIVEC ne razišče milijardno pranje denarja in IMENA! Ali ne sme, so mu strici prepovedali, da se jih ne ujame za rep!

   • tarantela

    Že ves čas me v zvezi s pranjem tega denarja muči naslednje vprašanje, na katerega mi doslej še nihče ni odgovoril. Boš vedel Ti odgovoriti? Če boš, hvala!
    Denar naj bi se pral za Iranca, ki naj bi s tem denarjem podpiral izdelovanje jedrskega orožja v Iranu. To naj bi “izumila” CIA, se pravi naj bi izvohunila to “resnico” o jedrski bombi in je nastala vsa šlamastika na BV in se je Irancem delala ves čas krivica, ker se je izkazalo, da CIA laže. Torej, če Iran NI izdeloval jedrskega orožja, tudi pranja denarja v ta namen ni bilo in je vse natepavanje o pranju milijarde v naših bankah čisto izmišljevanje. Denar je potemtakem bil povsem legalno naložen, saj bi bil le v primeru izdelave jedrske bombe to problematično oz. nezakonito.

    • Luiggi

     Kaj pa podpiranje teroristicnih band???

    • Krtača 20

     Tarantela se pridružujem. Sem že pred časom napisal da se gre samo za politične točke in zbijanje cene banke ki naj bi se prodajala. Če bi hotli ugotovit, da je šel denar res v neprave roke, bi sledili računom in podjetjim ki so vpletena, vsako storitev vsako dobavnico, vse mora bit na papirju. Če ni, ali je fiktivna listina pa posel ni opravljen itd. Vse se da, sam a kdo to dela? Vse ostalo je samo igračkanje. A je šel kdo v Acroni pogledat če so dobavli robo po računu? Pa vse druge firme? A je kakšen tak? Jaz ne vem zanj. Sam vazduh in blabla

   • tarantela

    Davčne oaze so res legalne, vendar bo treba dokazati od kod premoženje, ki si ga tam naložil.

  • Luiggi

   Njej se zdavnaj modrc trese!!!

  • Krtača 20

   Za kraljico so najdl par miljončkov funtov pa baje vse pokrito z davki. Ništrc skratka. Kaj je pa tista firma naprej delala s katero je poslovala je pa druga stvar. Spet bo krneki…

 • učko

  In kwa je Logar v vsem tem času najdu in pogruntal? Razen tega, da se je veliko spakoval in domišljavo obnašal, ni b’lo n’č za videt in slišat.

  • komar marko

   Ne sekiraj se, če ne razumeš!

   • učko

    Sej se ne, no, mal pa useen, ni mi čist useen !

    • komar marko

     jap, pripravi malho, šerif je že s prsti notri, zato pa je dobil medaljo in se lepo reži, ker ni bilo podkupnin! Samo eden izmed mnogih!

     • Jovo Jamnica

      Medaljo je dobo tut Pohar na Češkem…

     • sumljivislon

      @ ja kot borci WW2 rojeni ..39/45…medaljo za prestan strah.. !! ;)

     • Jovo Jamnica

      O borcih je tu na Nova durhmarš govora, o Poharovi medalji pa nisn nič tu prečito. No, možno, da sn zgrešo kaki opasn članek. Veš ti mogoče, če je ki to pisalo???

     • Peter

      zakaj bi pa nas zanimalo, ali je pohar dobil Pjutinovo kolajno al ne?

     • Jovo Jamnica

      Dobo je Zemanovo. To pa so Višegrajci…

      reporter.si/clanek/slovenija/ceski-predsednik-zeman-je-pahorju-podelilnajvisje-cesko-odlikovanje-602563

     • Peter

      Aja, ma zdaj mi je šele potegnil…pohar je dobu Zemanovo nagrado, pa o tem kle nč ne piše…sej nikjer niso kej dost o tem pisal, no.

     • Jovo Jamnica

      Sevea ne, ker skrivajo fse, kar se Višegrajcof tiče. V EU parlamentu pa glasujejo proti njim…

     • Peter

      na b92 npr nič ne omenjajo, da je kolajno dobu janković, no.
      https://www.b92.net/eng/news/politics.php?yyyy=2017&mm=11&dd=06&nav_id=102729

     • Jovo Jamnica

      Ni pravi, anpak mešanec…

  • Jovo Jamnica
 • komar marko

  Staviti grem, da se ne bo zgodilo NIČ in bodo zadeve zastarale, tako kot je nek policaaj glede pranja denarja dejal, da ni bilo nobenih indicev!

  • učko

   Ker je tut njegovmu šefu nekaj kapnlo v varžet !!!

   • komar marko

    FAK?????

 • milanček

  Pa kaj cvilite slovencelni, to kar volite, zagovarjate, to imate! Kdaj
  bi že morali narediti konec tej kućanovi mafiji forum 21 ter jankovićevi
  čefurski mafiji, recept, izgon oz bum! Jože Pučnik je dejal, da
  jugoslavije ni več, danes bi dejal, da Slovenije ni več, v Sloveniji
  vlada mafija! G. Pučnik bi se zjokal, ko bi videl, kaj smo dopustili!
  Sram nas naj bo!!!!!!!!

  • Jovo Jamnica

   Pa kaj zaj jamraš??? Saj je ja bojkot precedniških volitef f prvem planu…

  • tarantela

   Pučnik se je zjokal, ko mu je Janša stranko izmaknil, zato se je vrnil v Nemčijo.

   • Duhec

    Ja…. od vseh je Kučan psihično najbolj stabilen. Groza za SDS…

    • učko

     Sociopatov ne mor’š kar tako pogruntat .

  • sumljivislon

   [email protected] začni…!!! takoj ..ok..!!

  • primsek

   zjokal se je, ko mu je Janšari prevzel stranko, takrat se je umaknil v tujino in tam umrl. Pučnik je že jokal, kmalu boste tudi vi janšisti

   • milanček

    Ja, jokam se, ko berem take kretenizme od ljudi idiotov, kakršen si ti! Pomirja me samo to ker vem , sklepam, da si od dol, torej, čefur!!!!

 • Janez

  Saj !
  ZDAJ PA NE BOMO VEČ VOLILI !
  V
  NEDELJO GREM JAZ PITI SOK V KAK LOKAL OB VOLIŠČU !
  In
  bom?
  Štel
  uboge zavedence, ki bodo vstopali v volišče. Ha, ha. Jih bo? 5 % ? L.r. J. KOMENDA
  Ps.
  Morda?
  5 % za postaranega manekena,
  5% za Serpentinškovega Marjana.

 • črnaovca

  Janša že ve saj je že dovolj dolgo v politiki in tudi vedno zraven pri vrhu

  • Coeus

   In pri koritu ;)

   • garfi

    pri koritu v vašem zaporu

    • Coeus

     U mater… a zapor tudi premorem? Zanimivo :D

     • garfi

      lahko ga boš spoznal od znotraj
      pravzaprav težko

  • garfi

   ja menda hodi na Triglav

 • Slovenec 33

  Topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma pa kar blejajo, blejajo in blejajo, ob mislih, saj so naši ta denar dobili.

  • Jovo Jamnica

   Narpred mora tu članek stat, pol pa šele lahko blejamo…

  • primsek

   Janšari piškica šiptarska je najbolj pritleteh produkt FSPN, smer obramboslovje, prepisoval je Kardelja, Marxa in Leskoška Luko v diplomi

 • Jožef

  Nebom trdil, da lahko g. Janša izvleče Slovenijo iz blata – močvirja. Trdim pa, da kaj takega lahko storijo le ljudje, ki imajo pogum, poštenje, čisto vest, ljubezen do domovine in do svojega naroda. Tudi, če bodo morali pri tem odsedeti kakšno leto v zaporu. Janša nekaj teh lastnosti prav gotovo ima. Tako je in bo, če verjamete ali ne!

  • učko

   Mu je že Drnovšek povedal, JaJotu namreč, da so “oni” premočni !!!!

  • Coeus

   Daj bodi tako dober in nam povej, katere od teh lastnosti ima, po tvoje, Jansa?

 • garfi

  ja, rdeĆuhi so Velika sreĆna družina

 • Janez

  ZAKAJ ?
  PA
  ZASLIŠANJA – NA

  – “SMC” KOMISIJI MEDICINSKEGA BRATA Janija M. – NISO SNEMANA ? L.r. J KOMENDA
  P.S.
  A KDO VE ?

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174500654

 • Krtača 20

  Včas smo gledal vesterne smo rekl – velik mrtvih za mal dnarja. Za tole zasllišanje pa lahko rečem – velik laži za gratis….

 • Bozz

  Bojkot predsedniških volitev in vseh volitev nasploh. Potem pa vsa Slovenija pred parlament in jih ven s stolom nest in zaklenit parlament. Ukinit stranke. Kandidirajo naj samo posamezniki, ki predstavijo svoj program in zbirajo donacije ljudi. Vse posameznike preveriti, da nimajo nobenih vezi s strici iz ozadja, in sedanjimi koruptivnimi nastavljenci vsepovsod.

  V parlament izvoliti POŠTENE kmete, delavce, reveže, klošarje,… tudi, če nimajo nič izkušenj, vam garantiram, da bo bolje kot sedaj, ker ne bodo kradli.

  Na oblasti smo imeli bogataše z izkušnjami (kako lagat in krast) in kam nas je to pripeljalo? Zadolženi smo 80% našega BDP-ja. Bi bilo vseeno, če državo vodijo neizkušeni reveži, kot pa ti bleferji na oblasti.

  Zakaj ljudje vedno nasedate? Zakaj volite bogataše in vedno znova nastavljence? Šarec ni nobena izbira (bil v stranki PS in se prilizoval onim na vrhu), Pahor je pa itak stara kleptomanska garda. Volite navadne poštene ljudi, ljudske kandidate.

  Enega Krambergerja so nam ustrelili, če bo kandidiralo 90 Krambergerjev jih ne bodo več mogli.

 • primsek

  nekomu, ki mu ženina sestrična, sicer bančna uslužbenka, nastavlja govotino v predal, je vsak bančni posel družinski. mogoče bi pa kakšen urškin bratranec znal narediti poštni nabiralnik, v katerega bi lahko dali normalno pošto, če se je že mehkokurčni natabletkani šipko odločil, da bo šel v partizane in se izogibal sodstvu in mu vsilil Iznoriške pravne norme

 • herman

  Kateri predsednik vlade je že prodal Mercator tajkunoma Šrotu in Bavčarju in s tem zasadil prvo lopato za kopanje bančne luknje?

  • janez zorman

   Samo njemu se lahko zahvali Janković.

 • Janez

  A?
  VOLITVE ?
  KAKŠNE VOLITVE ? VAS PROSIM ?
  A?
  Tisto ?
  POSTARANNI “ODKLOP” EX KP, ZK ” MANEKEN”?!
  PA?
  Serpentinškov Marjan iz Kamlka !
  ” KVA B PA TA ŠE RD, SEJ JE JA ŠPN U KAMLK” SAJ TO NI RESNO ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • xtc

  No danes se je zopet pokazalo ,kdo je bil glavni špilferderber prodaje v JJ jevi vladi danes je zopet dripal isto kučanov klovn Kahla.

  • Hun

   pa vseen je sel JJ v koalicijo z Erjavcem…pa se veckrat bi sel

   • komar marko

    to so pa načrtno heblali šerif in mu dokazali, do kam seže.

 • Krtača 20

  Kako pa kej Rajko zadnje cajte, a morjo še vsa poslovna darila od njega na vladi kupovat? Pa janśarijev sin …..družinski posel pa to….mmmm

  • komar marko

   a te boli. To je dobro.Čim bolj, !

 • komar marko

  provladni mediji molčijo, da je šerif dobil glavno nagrado pri PUTINU. Enako se sprašujejo kaj je naredila KOPAČKA?

 • ahnenpass

  Mi smo ujetniki in talci, ne razumem koga nagovarja Janša, načelno mu lahko damo prav, to je pa tudi vse kar lahko storimo. Če bi rad narod na ulicah, potem bo padalo tudi po SDS,kdo je pa nedolžen, lepo prosim, kot da desnica ni dobila denarja iz istega naslova, le iz drugih, enako spornih virov.
  zavedajte se, da je to še vedno izoliran problem, za katerega ne vemo niti, če je šlo sploh kaznivo dejanje, sicer zagotovo, ampak pri nas ni nujno. So pa še stvari, ki se tičejo vseh, saj ni Janša noben specialist, menda je jasno, da marsikdo, marsikoga sumi za marsikaj, državljani bi morali vse pobesiti na kandelabre, pa še med sabo se moramo nekako zmeniti.

  • komar marko

   spet posplošuješ in zavajaš. Kjer koli je kaj, se ve kdo KRADE. Le zakaj so pri preiskavi o TEŠ6 utihnili? SLUČAJ? Le zakaj so o prodaji orožja utihnili? Ker so se sami ujeli. Če bi imeli JJ bi ga namočili. Ni bil zastonj MONTIRAN PROCES!

   • ahnenpass

    Pojma nimaš, če bi se kaj vedelo, bi govorila o konkretnih dejstvih, ne boš spravil resnice ven iz njih, pa če jih režeš tam kjer imajo najmanj kože. Saj bi takoj vse povedali, a kaj ti nuca, ja vidiš, da pri nas ni drugih problemov kot dolg jezik in grdo obnašanje.

    • komar marko

     no če je potrebno se dokazi o marmeljadi uničijo!

     • ahnenpass

      Po moje, marmelada ne more soditi nikomur, še najmanj drugi marmeladi.

 • ahnenpass

  Družinski posel ali vlada nedotakljivih nacional socialističnih oligarhij, na neomejenih položajih, ki so si podredile ter tudi nastavljajo in plačujejo cel državni aparat.

  Dame in gospodje, to je definicija fašizma.

  • Janez

   Točno !
   DEFINICIJA – ” KOMUNISTIČNEGA FAŠIZMA” Dobro si povedal. L.r. J. KOMENDA

   • ahnenpass

    Kaj je pa z dobrim, starim fašizmom narobe, zakaj rabi dodatno definicijo?

    • komar marko

     zato ker je ta huši. Oni je pobijal tuje ljudi, ta pobija lastne in lastnim krade. Pa še kolajne za to dobiš!

     • ahnenpass

      Če misliš na Musolinija in Hitlerja, oba sta najprej napadla svoj lasten narod, Musolini ni do smrti nehal.
      Kaj kolajne, to je pri nas drek, saj nimamo nobenih tradicij in pravih akademij, poglej si raje kdo prejema občinska priznanja in plakete, tega ni bilo pri nas niti med inkvizicijo, ni čudno, da je vse razvrednoteno in brez veze.

     • komar marko

      vidim da si politik, gledaš me v oči medtem ko lažeš in šariš po moji malhi!

     • ahnenpass

      Marko, ta podoba pred tabo je navadno ogledalo, sam si, nikogar ni ob tebi, meniš se s svojim lastnim odsevom.

     • komar marko

      Žal me boli glava in gledam žuljave roke. Koža je pa podplat postala!

     • ahnenpass

      Pazi na zdravje, brez njega ti bo še veliko težje.

     • komar marko

      res je. Na to me spominjao tudi drugi vključno z mojo dohtarico ali pa mojimi prjatli dohtarji ki mi pomagajo ko jih rabim!

     • ahnenpass

      Zamenjaj prijatelje, raje se začni družiti s peki, vedo več o zdravju.

  • učko

   Jap, med ta rdečimi fašisti in rjavimi ni nobene razlika, samo rdeča barva je mal bol rjavkasta, tako kot v tvojem avatarju.

 • Janez

  Hu, hi, ho !
  V
  NEDELJO – BOMO PA VIDELI ?

  Koliko vas je ? PREŠTELI VAS BOMO. EX KP, ZK – JE. HI, HI, HA, HA !

  VOLILCEV – DVOJCA BREZ KRMARJA !

  Ex KP, ZK – JI ? Jaz bom sedel v kakem ok lokalu ob VOLIŠČU ! In štel.
  Uh !
  Bo veselje !
  ” Raz, dva, tri četiri – menja gramatku učili ” = ruska otroška pesmica ! L.r . Janez K. KOMENDA
  P.s.
  Pa kak dober sadni sokec – s smetano !
  BELEŽKA + SVINČNIK, PA LJUKICE BOM DELAL !

  ŠTEL PO RUSKO:
  ” RAZ, DVA, TRI, ČETIRI, …
  …. SOROK, SOROK ADIN = 41 ” EX KP, ZK – KOMUNISTIČNI STALINČEK ” L.r. Janez K. KOMENDA
  P.s.
  A?
  Vas bo 41, sorok adin “stalinček” na mojem volišču ?

  • ahnenpass

   No, zdaj se vsaj ve kdo jih izvoli.
   Bravo Janez, saj veš, da pri nas vsaka zadene, res si priden in tudi upam zate, da ni zastonj, ampak sam dobro veš, konča se lahko edino tako, da boš samo še bolj razočaran.

   • komar marko

    pri vas rdečkotih skoraj ni več presenečenj. Ko misliš da ste dosegli dno, greste še globje. Le kaj lahko človek pričakuje od hlapcev. Me ne čudi nič!

    • ahnenpass

     Saj ti ni treba lajat, ja, kaj si pa pravkar povedal, smo ja vsi vedno proti tebi, ki najbolj trpiš, ker če nisi marko, si najmanj rdeč.

     • komar marko

      kaj si hotel zapisati?Komarji smo zato da PIKAMO in pijemo tujo kri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • ahnenpass

      Potem pa tako povej, da si lahko grem kupit pips.

     • komar marko

      upam, da te bo pobral! Ha, ha, ha, ha

     • ahnenpass

      Tudi ok.

     • komar marko

      Ni OK. Malo heca, Vse dobro ti želim, sam iz moje malhe boš pa izginil, ker te bom nakresal!

     • ahnenpass

      Veliko sreče!

     • komar marko

      sam da ne boš preveč tulil, ker sem jaz doma na kmetih in bodo kuj vedeli sosewdje, da imam porevzgojo!

     • ahnenpass

      Brez skrbi, ne bom, ti se pa lahko zaradi mene dereš kolikor hočeš.

 • Joza Z Vasi

  Tranzicijska prevara in organizirani kriminal političnih elit Ljubljana-Zagreb-Beograd

  https://youtu.be/TSFfq2J7xVg

  • komar marko

   a je Palček Smuk na pručki ali na gajbi piva?

 • Joza Z Vasi

  Tranzicijska prevara in organizirani kriminal političnih elit Ljubljana-Zagreb-Beograd

  https://youtu.be/TSFfq2J7xVg

 • Zima prihaja

  Želim si da bi imel svojo sekto,vernikom bi rekel naj vsak da recimo po 20€ ,jaz bi odšel na pijačo ,oni pa bi ostali tam in molili.

  • m

   Pred 2000 leti bi s to idejo imel dobre možnosti za uspeh, danes malo manjše, da se še pa vedno.

 • RATATA

  Še vedno ni zrelo za ovadbe.

 • Erik Nebenhaver

  Če bi se belček, ki je Teksasu postrelil celotno cerkev imenoval Ibrahim, bi bila to z naskokom najpomembnejša novica na tem portalčku. Ker pa je Devin Patrick Kelley »zgleden kristjan«, pa na NOVA24TV niti besede.
  Dejansko niti besede.
  26 mrtvih med katerimi je bila 17 mesečna dojenčica NOVE24TV ne gane. Ker je pač strelec bel kristjan. Vrhunsko!
  Gnoji zahojeni.

  • ahnenpass

   Poglej si film Kingsman: The Secret Service, iz leta 2014, tam je točno taka scena.

  • macon

   Ob 9:27 je bila objavljena novica pod svet. Antifa pa to.

   • Erik Nebenhaver

    Moj point: totalno pristransko poročanje tega portala. Kot rečeno: če bi bil karkoli drugega kot beli kristjan, bi bil to novica dneva. Saj razumeš, a ne?

    • sprehajalec

     Nebenbauer, Erik je bil beli ateist. Ni bil več kristjan, druge je drkal, ker so bili kristjani. na koncu jih je zato pobil. Mučeniška smrt torej kristjanov iz rok samega satana in njegovega odposlanca ateista Erika.

     • Krtača 20

      Hja še enkrat, pol so tvoji nasprotniki vsi ki ne verjamejo v janšo ups boga? To je pa večina zemeljskega prebivalstva. Omejenc.

     • sprehajalec

      Ne pogovarjamo se tule o občudovanju Ivana janeza, ampak o profilu storilca. Bel ateist.

      Nam je ta profil zelo znan, ker so ravno ljudje tega profila na tem portalu obljubljali novo polnjenje brezen. Razen če niso zamorci. Ta Erik v ameriki je pač prešel od besed k dejanjem.

  • učko

   Hja, pejt kam drugam, kjer majo tega psihopata na tapeti !

  • Joza Z Vasi

   Gnoj zahojen si ti, novico je ta portal objavil tako kot je treba.

   • Erik Nebenhaver

    Ja. Točno kot je treba, ker je bel kristjan.
    Kurac hipokritski.

    • sprehajalec

     nebenbauer, če si ti bel, se pojdi kar ubit takoj sedajle iz protesta proti Belcem. Ne bo veliko Belcev jokalo za teboj. Ateist in Brezbožnež.

     • Erik Nebenhaver

      Nebenhaver. Ja? Super.

     • sprehajalec

      Ali pa kar Fogloff Tuppek.

      Zavoha se te čez optični kabel na velike daljave. Ja? Super.

     • Erik Nebenhaver

      Tvoje težave so globlje kot se zdi. Tudi Bog ti ne more pomagati. Adijo!

     • sprehajalec

      Kam sedaj bežiš, ni optike, kamor bi se ti lahko skril.

     • Krtača 20

      Bom jaz zaključil tale vajin prijeten pogovor. Si pač prfuknjen. Laž na laž….lažnivc.

     • sprehajalec

      Še en agresive bel ateist, ali pa si se vmes prelogiral iz nebenbauerja-Aboutowna v Krtačo in nadaljuješ, kjer je on zbežal?

     • Joza Z Vasi

      Saj ne bo dojel, zato ker je sam gnoj zahojen.

     • Bald Eagle

      Tale gnoj komunajzerski je včasih pisal pod nickom AboutTown, težko kategorniški bedak in še shizovrenik povrhu. Verjetno mu je zopet uspelo nekako pobegniti iz zaprtega oddelka za duševno bolne in mu je zmanjkalo tablet, posledično se mu je pa totalno strgalo.

     • sprehajalec

      Imaš prav, prehitro sem zapisal, res je Aboutown. Zmedel me je še eden, ki uporablja Tuppkov kapish.

    • učko

     On pa ja ni hipokrit, on je direkten norec !!!! Hipokrit bi biu, če bi v cerkvi potiho fajn prdnu, pa začel bližnjega ovohavat in se zmrdovat !!!!

  • sprehajalec

   Poslušaj Erik Nebenbauer, v svojem zanosu in vzhičenosti, nisi novice prebral do konca.

   Devin Patrick Kelley kristjan sicer po rojstvu in vzgoji, je v neki točki svojega življenja prešel med ateiste. zasovražil je cerkev in vernike, javno jim je govoril, kako so bedasti. Ateist torej.

   Bolj diši po Antifi.

   • Erik Nebenhaver

    Ne, šlo je za družinski obračun. Nobene Antifa in podobnih desničarskih zarot ni bilo.

    Moj point pa je povsem drugje: totalno pristransko poročanje tega portala. Kot rečeno: če bi bil karkoli drugega kot beli kristjan, bi bil to novica dneva. Saj razumeš, a ne?

    • sprehajalec

     Nebenbauer, Erik je bil Ateist, tako kot ti. Ravno ateisti ste sposobni takšnih dejanj. Že tisti v Las Vegasu zadnjič, Antifa ateist.

     Največja grožnja tem svetu so ravno ateisti, ker so brez Boga v sebi.

     • Erik Nebenhaver

      Torej so muslimani ok?

     • sprehajalec

      Mohamedanci so svoja zgodba, vendar jih ravno ateisti tvojega tipa vabite v beli svet.

     • Erik Nebenhaver

      Malce se zapletaš, a ne?

     • sprehajalec

      Nebenbauer, Tuppek, Fogl ali kaj si že vse. jaz se nikoli ne zapletam. Ubijalci ste Ateisti, tvojega kova.

     • Erik Nebenhaver

      Poglej, pokveka. Jaz se vsaj podpišem s svojim imenom in priimkom. Ker je to častno in moralno.
      Ti, lepo vzgojeni kristjan, pa se skrivaš za psevdonimi in lažeš. Lepe krščanske vrednot, ni kaj!

     • sprehajalec

      Lažeš ti, Nebenbauer, ker želiš ta umor naprtiti belim kristjanom. zagrešil ga je Satanov odposlanec, Ateist Erik in verjetno levičar Antifa pokolenja.

     • šmentanamuha

      Ne, niso ok, ker v sebi nimajo Boga ampak Satana. Demon jim je požrl dušo in tebi, kot kaže, tudi.

  • Od kje pa si se ti “prerok” vzel ?

   • Erik Nebenhaver

    Preroke imate vi. Mi imamo dedukcijo.

    • vi pa v glavi redukcjo

    • učko

     Vi imate redukcijo pameti. Vidim, da si filozofersko pohabljen, dedukcija ja, zame pri prof.Motalnu pred 30 leti.

  • Stajerka

   haha…..in goreči privrženec antifa….kar baje dokazuje tudi njegov profil……imel naj bi tudi neizmerno naklonjenost Kvintonovi…….
   zaj pa greš v blokado uporabnika…..tak, da se nea več trudi……

   • Erik Nebenhaver

    Puca mi za tebe.

    • se vidi ja, da ti puca

     • Stajerka

      hahaha…….mu napišeš, da je v blokadi…..ampak se zabija ko tele v nova vrata :)))

    • šmentanamuha

     Raje si spucaj podstrešje.

  • Darth Vader

   pojma nimaš :) Kelley je bil mentalno v vašem rangu……antifajevskih papkov, katere nečastno pomečejo ven iz vseh služb, tudi vojske…. rad je masturbiral na rdeče/črno zastavo Antifascist Aktion, kot je razvidno iz njegovega twiter profila https://ambasador21.wordpress.com/2017/11/06/streljanje-v-cerkvi-v-texasu-kaj-vemo-o-domnevnem-strelcu-devin-kelleyu/

  • Janez

   Pa?
   Tebe
   NESODNI GROBOVI SLOVENCEV – NE GANEJO.
   OZNANJAŠ
   NAM
   PA ŽRTVE MEDSEBOJNIH SPOROV MED ISLAMI.?
   Kot
   Da imamo mi kaj s tem, če se neke islam sekte klofajo. Pojdi spat. L.r. J. KOMENDA

  • Bald Eagle

   AboutTown, spelji se s tega portala gnoj komunajzerski, sicer boš čutil težke posledice svojega laganja. Danes se da relativno lahko ugotoviti lokacijo tvoje zatohle luknje iz katere bljuvaš svoj gnoj na ta portal.

   • Krtača 20

    Tudi tvoje bebec

    • Bald Eagle

     Pridi in me obišči in garantiram ti, da bo iz tebe nastalo sito, tako te bom preluknjal, pezde komunajzersko zabito!

     • OrangeHitler

      Hahahaha kake pičke paranoične, še dobro da vas ta portal drži v čredi, da ne razsajate med normalnimi ljudmi :D:D

     • Mario11

      kak pa delaš tukaj….pojdi med svoje ritoliznike

   • Erik Nebenhaver

    ODJEBI GOVNO KOLABORACIONISTIČNO SKRIVAŠKO. DAJ NAJDI ME. DAJ, DOBIVA SE. DA TE PREFUKAM KO ZAJCA, PIČKA ZAFUKANA USRANA.
    SAMO GROZIŠ. POLN GOBEC TE JE, GNOJ ZAPEČKARSKI.
    IZ ENEGA BOŠ NAREDIL SITO, IZ MENE KLOBASE…
    DAJ ODJEBI, GOVNO PIČKA TI MATERINA ZAFUKANA.
    POVEJ, KJE SI. POVEJ, KJE STANUJEŠ. POVEJ, KJE BI SE RAD DOBIL, GNOJ.
    NE MOREM VERJET, DA TI SAMEMU PRED SABO NI NERODNO. ISTI SI KOT TISTI DEBELI AMERIČANI, KI SE GREJO COMICON IN SO PREPRIČANI, DA LAHKO POBIJEJO VSE.
    GOVNO USRANO ZAFUKANO GNILO GNOJNO OGABNO:
    ČE TE USPEM KJE KDAJ DOBIT, TI BOM NAJPREJ ZJEBAL CELO FAMILIJO. VSE ZNANCE. VSE PRIJATELJE. TEBE BOM PA ZA KONEC Z ŽICO PIRVEZAL NA KURČEVO BUKEV NEKJE NA DOLENJSKEM:
    A ME RAZUMEŠ?!! NE SE ZAJEBAVAT, PIZDA MALA GNOJNA DOMOBRANSKA:

    • Bald Eagle

     RAVNOKAR SI SAM SEBI PODPISAL SMRTNO OBSODBO. BODI PREPRIČAN V TO.

     • Erik Nebenhaver

      A ŠE KAR OPLETAŠ. PIČKA ZAFUKANA?!
      SPIZDI NAZAJ IGRAT IGRCE… MRŠ!!!!!!

    • Mario11

     no no…ohladi živce…a se tako govori…

  • slosin

   lolek, a si čorav…?

   Pokol Teksasu: Med sveto mašo v cerkvi pripadnik Antifa ubil najmanj 26 vernikov, ubita tudi pastorjeva hči
   6. 11. 2017, 9:27 28

   •Uredi•Odgovori•Deli ›

   • Bozz

    Ne vem od kje ljudem, da je to bilo med mašo. Baptisti nimajo in ne poznajo maše. Katoliki (in Pravoslavci) imajo mašo. Baptisti in vsi ostali protestanti nimajo maš, razen dananjši odpadli, recimo Luterani, ki so izdali Lutra in se vrnili pod RKC.

  • centurion

   Si opravil nalogo v garaži?
   Si.
   Ponovi vajo, psi te čakajo.
   Erik zoofilček, partizansko ime-Levak.

  • Bozz

   Sem ti že pod drugo novico napisal, pa ti bom še tule. Če je pobijal druge kristjane, potem že ni bil ZGLEDEN kristjan, in tudi kristjan ni bil.

   Zgleden pomeni, da se po nekomu zgleduješ. Po komu pa se zgleduje kristjan? Po Kristusu. A ti res moram spet njegov nauk tukaj prilepiti, da vidimo Kristusov zgled? Koliko ljudi je pobil Kristus in apostoli in kje so učili, da je treba pobijati druge ljudi? Na plano z dokazi Erik!

   To v Teksasu je bil false flag. Butalec kdaj boš pogledal malo dlje od Orwellijskih mainstream medijev? Dokler še lahko… kmalu nam bodo popolnoma cenzurirali internet.

   • OrangeHitler

    Vidim da ne le Nova24, tudi njeni navijači niso popolnoma nič boljši. Raje se kregajo okoli definicije, kaj pomeni biti kristjan, namesto da bi obsodili vsako streljanje, ne glede na veroizpoved strelca.
    In na koncu si še upaš vzvišeno nabijati, naj gledamo kaj več kot “Orwellijanske MSM”…. Na Nova24. Še enkrat: Na Nova24, daleč najbolj paranoičnem enopartijskem propagandnem trobilu, vidno vsakemu z dvema možganskima celicama.

  • Kapodistrias

   Kreten! Od kod ti to, da je Kelly “zgleden kristjan”. Tak človek ne more biti kristjan. In kaj še iščeš in smradiš po tem portalu? Ostani pri Mladini.

 • Duhec

  Seveda Janša ni povedal nič novega… ovadbe bojo ca čez 30 let.

  • In, kaj si storila, če vse to veš ?

  • Krtača 20

   Lih en tko je povedal kot bi lisica razlagala moralo kokošim v kokošnjaku…

   • Janez

    “KRTAČA”
    BO
    NA VOLILNI LISTEK PREČRTAL – PAHORJA IN ŠARCA
    IN
    NAPISAL – ” PUTIN” pod ŠT. 3.
    Morda
    BO NAPISAL
    TUDI ?
    – IME – BELE , PIJANSKE BELE MIŠKE : ” C A R M E N ” L.r. Janez K. KOMENDA

    • Krtača 20

     Jest bom gor napisal SAMDANIJANŠA.Ker niži od tega podna od človeka se pa ne da.

     • centurion

      Se da, se da.
      Krtača 20.
      Jebači bulmastifov ste.
      VSI levaki. Pa pedri ste.
      Ritorilniki….

 • Stajerka

  bolj kot Janševo, je bilo zanimivo zaslišanje Alenke Bratušek……
  predvsem v delu, kjer sta 2 poslanca iz sebe naredila prvovrstna bedaka – tov. Veber (SD) in tov. Krajnc (SMC)……če ne bi bilo vmes mize, bi AB verjetno vsakega konkretno oklofutala, vsaj videz je bil takšen……
  sicer pa to ni bilo nobeno strokovno zaslišanje, ampak dobesedno pripravništvo za Butalsko osnovno šolo……res morš bit nerazgledan, al pa totalen bedak, da lahko postaviš takšna vprašanja – ne vem, ali so bukovi ali imajo takšne svetovalce in preberejo glih vsako bedarijo, ki jo prenese črka na papirju……in potem takšni poslanci pritiskajo na knofe za poštene in po ZKP razumne državljane – logika pa tak al tak niti mimo teh tov. ni letela, kaj šele, da bi jo uspeli srečat…….

  • hle

   Še bolj je napravil bedake iz nas Slovencev janez ki je trdil da je so za vse skupaj krivi strici iz ozadja čeprav je bil on takrat predsednik vlade kar pomeni da je kot varuh narodnega bogastva zaradi nesposobnosti odpovedal na celi črti in zraven nam ta isti model trdi da je sposoben peljat našo deželo v lepšo prihodnost

 • FORT WORTH

  Kje pa je Kucanova gospa predsednica Ljudmila Novakova ?
  A kdo kaj ve ?
  Si se ni opomogla od komedje ?

 • Janez

  Jaz !
  LE RAČUNAM – NA VIŠJE SILE !
  Da
  bo
  – STOPIL NA

  – B A N A N I N OLUPEK – EDEN OD OBEH KANDIDATOV !

  HEXEN ŠUS – PA BO NEPRUDO – ZVIL DRUGEGA ! To bilo ok.-

  Pa?
  DA VOLITVE PADEJO V VODO ! To bi bilo super. Mar ne ? L.r. Janez K. KOMENDA

 • garfi

  leviĆarski kriminal je v YugoButalah Ćlovekova pravica, 100 MILIJARD IN NISO ŠE KONČALI
  KurĆan 5000 € mesečne pokojnine
  Stanovnik 7000 € mesečne pokojnine

  • hle

   Kaaj a Stanovnik ga milčija goni za dva jurja krivica svetovna sem pa mislil za predsednika kandidirat ampak za takole mizerno penzijo hmm bom še malo premislil

   • garfi

    jaaaa
    njihovi oboževalci Butci in Reveži teh številk ne dojamejo in nikoli jih ne bodo videli

 • Janez

  Pa?
  PRI PREDSEDNIŠKIH VOLITVAH IMAMO
  ZARADI
  EX KP, ZK REŽIJSKO MEDIJSKEGA TRUDA – POKOMUNISTOV !
  V
  OSPREDJU
  DVA
  BREZSMISELNA KANDIDATA :
  – “ŽAL” PREDS. “ODKLOP” PAHORJA ! In

  – ŽUPANSKEGA TIPA – SERPENTINŠKOVEGA MARJANA !

  Res !
  OK, ZA RES
  REPREZENTATIVNO
  PREDSEDNICO OK GOSPA Romana TOMC – PA NI BILA IZBRANA. To ni ok. L.r. Janez K. KOMENDA

 • xtc

  No naj vam razložim umski domet slovenskega levaka;Levak dobi vrečo krompirja ,da ga nasadi ,da bo preživel zimo,no levak vrećo krompirja požre in gre nato,ko ni krompirja krast desnemu,ki si je krompir nasadil ,ko mu desni da v rit soli in ščetine selevak prične dreti da je treba nacionalizacijo in da so mu kršene pravice-do kraje seveda,seveda ne pozabi dodati ,da so za njemu povzročene krivice najbolj krivi župniki in JJ.
  Skratka umski bolniki,nezmožni preživetja brez tega da jih preživlja država-pardon desni davkoplačevalci.

  • OrangeHitler

   In ponovno dokazuješ, zakaj je pravzaprav ta portal ustvarjen. Zato, da držimo take opranoglave paranoike daleč stran od normalnih novičarskih občil. Deluje kot nekakšna umobolnica za vse desne paranoike, ki so jih naučili, da so za vse njihove težave krivi ljudje brez politične moči in denarja, pravzaprav njihovi sonarodnjaki. In še, da mora na oblast priti zgolj in samo en sam, točno določen človek, ki bo “rešil vse”.

   Med vami in đihadisti vbistvu ni pretirane razlike, oboji brezmejno verujete v svojega idola.

   • xtc

    He,,he,he ob resnici ki boli pač jadikujete,kaj pa naj?
    Priznate?
    Propadli ste povsod na svetu od tu do tam,ste le še loooserji.

    • OrangeHitler

     Ne samo Z vsakim postom dokazuješ točno to, kar sem napisal. Najbolj zabavno pa je, da se tega niti ne zavedaš.
     Si kot tista opica, ki prevrne vse šahovske figure in se dela da je zmagala. Tako da izvoli, nadaljuj. Tako te bodo ljudje sigurno bolj resno jemali *khm khm*

     • hle

      Saj boš počasi tudi ti obupal pri njim enim pač ni pomoči žal pa sem že davno ugotovil da so navadno največji bedaki najbolj glasni in zato potlej v isti koš vržejo vse nas desničarje

     • OrangeHitler

      Ja žalostno, da so ravno takim najbolj ljubi postopati po tekih portalih in metati slabo luč na vse ostale.
      Saj koneckoncev – jaz in xtc imava veliko več skupnega kot s katerimkoli politikom.

     • Joza Z Vasi

      Ti je zmanjkalo tablet, domišljavi Dolfe s pomarančo?

     • OrangeHitler

      Imam toliko tablet kot ti smisla za humor… torej nič

     • Joza Z Vasi

      Pa bi bilo vseeno priporočljivo, da si jih priskrbiš, Rdeči Dolfe.

     • OrangeHitler

      Za alergijo na hinavske “domoljube” zaenkrat še ni zdravila.

     • Joza Z Vasi

      Res je, hinavski domoljub Rdeči Dolfe.

     • OrangeHitler

      Ko bi vedel, kako si streljaš v nogo :)

 • xtc

  No pa še ena;
  Žena levaka se pritožuje ,da je suša;no levak se končno spravi k,akciji a ni nič,ne stoji,no nato ženi svetuje,.”Veš trendi sedaj so drugačni, doggy stayle in lajanje kot na Oražmovi,pa LGTB.pa koze in ovce in napredne stvari vaje ipd to je sedaj IN”
  No žena mu odvrne :OK no sedaj so župniki IN in ne zajeb*** ampak j*** po muški,froci pa imajo radi ornk ne socialističen-minimalen f****.
  No vsaj to naj ne bo na bone in vrsto za čakanje kot v Yugi ali Venezueli.

  • OrangeHitler

   Kot sem že omenil, Janši se samo sladko smeji zaradi takih kot si ti. Saj ve, da bo tako vedno v državnem zboru in vi mu boste še naprej lezli v rit, medtem ko boste odplačevali bančne luknje.
   In še – vidi se zakaj desni nimate spodobnega komedijanta, pač vam humor ni prioriteta. To je kristalno jasno.
   In če smo že pri stereotipih in norčevanju iz njih: Naj začnem temo o tem, kako ste desni itak vsi prikriti pedri, ki se delate možate in pišete zgornje komentarje, a v resnici se vam dvigne ob pogledu na kakega drvarja ali gasilca brez majice. Zlata jama

   • Joza Z Vasi

    Posluš ti ritoliznik, ki si si podal čisto preveč zveneč nick za navadno pederčino.

    Žal ti stvarnik ne bo izpolnil želje, vazelin boš moral še naprej uporabljati na svojih toplih bratih voluharjih levuharjih.

    • OrangeHitler

     uf, *zing*
     Pazi da se z glavo ne udariš ob vrata, ko bo treba ven iz omare stopit ;)

     • Joza Z Vasi

      Se ti blede?

 • xtc

  Na pa še tale;
  Pride levak domov in vidi kup luštnih otrok,takoj pobara ženo,ti ti so pa luštni,ampak niso nič podobni meni?
  Ja pa od kdaj pa jih je toliko,saj veš ,da sem polno družbeno politično zaseden in da še trave ne utegnem pokositi.
  Žena mu odvrne vem,vem,imamo pa zelo prijaznega župnika,ki se je ponudil za pomoč pri košnji trave in že par let sadi korenček na našem zelenjvnem vrtu,je res dobrain usmiljena dušakirada priskoči na pomoč ljudem v stiski in pomanjkanju,imamo korenje in še otroci ga imajo rad,saj je zdravo,saj veš vse za zdravo življenje in ekologijo. saj zagovarjaš zdravo in slovensko?

  • OrangeHitler

   Kako se mora Janši smejati, če kdaj bere ta portal.
   Namreč tako oprane in zavedene ovce nima niti Kim Jong Un. Tako sveto prepričane, da so za njihove težave krivi ljudje na enaki ekonomski lestvici in z enakimi problemi kot oni sami… Res ste se dali potegniti v brezno.
   In v trenutku, ko hočeš vsaj malce nakazati, da si pravzaprav nista tako različna (levak in desnak), bo nemudoma in avtomatsko zavrnil to “neumnost” ter začel nabijati v tri krasne ter žaliti vsepovprek.
   Le opazujte odgovor na ta komentar, spodaj. (če bo sploh odgovoril)

   • hle

    Večji problem je v tem kako se mora šele kučanu in tovarišiji smejat ob dejstvu kakšne kretene imajo na nasprotni strani

    • OrangeHitler

     A to je bil poskus tistega izmuzljivega desnega humorja o katerem slišim govorice?

    • OrangeHitler

     Točno tako, oprosti za prejšnji post, ne vem več kdo je kdo :D

   • Joza Z Vasi

    A to si mislil sebe, ko si navajal ovce z opranimi možgani?

    Ne, ti in tebi podobni res niste ovce z opranimi možgani, vi ste kozli s prepolno ritjo in s krvavimi rokami od nakradenih privilegijev, skorumpiranega ekonomskega in zlaganega in poneverjenega intelektualnega statusa.

    • OrangeHitler

     Govoriš o mojem bojda skorumpiranem intelektualnem statusu, istočasno pa potrjuješ točno vse kar sem napisal, še posebno zadnja dva stavka. *plosk plosk*

     • Joza Z Vasi

      A res? Tvoj odgovor potrjuje napisano, hvala.

     • OrangeHitler

      Prav Joško, ok. Priden, sedi.

      :)

     • Joza Z Vasi

      Na mene komande za Bullmastife ne primejo.

     • OrangeHitler

      Ah to vem itak.
      To je bla komanda posebej prirejena za t.i. domoljube in prikrite homoseksualce. Skratka tebi pisana na kožo

   • Darth Vader

    si pa kar aktiven danes na portalu pod več različnimi novicami…… :)

    • OrangeHitler

     Anede :)
     Aktivni so tudi zasledovalci, ki me hočejo na vsak način prepričati, da sem len rdečkar, v spregi s Kučanom in financiran s strani Soroša.

     • Darth Vader

      aja a take vrste tič si ti

     • OrangeHitler

      Ja očitno, še sam ne vem. to mi govorijo “patrioti”

     • Darth Vader

      kaj pa imajo veze zemlja zrak rakete s tem? a te mal preganjavica? oziroma a te je tako strah, da nimaš življenja?

     • OrangeHitler

      Si ti mal falil komentar mogoče?:)
      Če ne, mi pojasni, od kje tebi zdaj rakete temlja-zrak? :D:D:D

     • Darth Vader

      sej to ni edina stvar, katere ne poznaš…..no odlične so za radiranje diktatorjev…. https://en.wikipedia.org/wiki/MIM-104_Patriot

     • OrangeHitler

      A si mogoče malce duševno moten?
      Še enkrat te vprašam: Od kdaj se pogovarjamo o raketah?? Kako si prešel na to temo in kakšno vezo ima s čimerkoli??

     • Darth Vader

      ja ti nekaj omenjaš rakete dumbo ” OrangeHitler Darth Vader • 17 ur nazaj
      Ja očitno, še sam ne vem. to mi govorijo “patrioti””

     • OrangeHitler

      A vedno zabremzaš pogovor in ga preusmeriš, ko vidiš, da ne boš dosegel svojega?
      vidim od kje tebi kar rakete, kako prebrisano…čestitam? A torej lahko načnem temo o slonih, če že omenjaš besedo “dumbo”?

     • Darth Vader

      24 ur si rabil da si dojel……a ste vsi levičarji tako zabiti?

     • OrangeHitler

      V tvojem jeziku to pomeni, da sem 24 ur brez prestanka razmišljal samo o tem.
      Kaj ko bi se enkrat za spremembo držal teme in mi povedal, kje naj dobim ta Sorošev denar in Kučanov vpliv? Ker očitno ga po mnenju vseh tukaj imam, edino jaz očitno tega ne opazim.

     • Darth Vader

      popravek…..minilo je 24 ur in ti še vedno nisi dojel…..

     • OrangeHitler

      Torej ne samo, da si zabit, očitno si tudi nepismen… Sem jasno napisal, da vem od kje tebi rakete, toda kot rečeno…nepismen.

     • Darth Vader

      vrednostna sodba od levičarskega aktivista s sliko predsednika svobodnega sveta in izvirnim imenom “OrangeHitler” #priceless :D snowflake :D in da še vedno niste dojeli :)

     • OrangeHitler

      Najlažje se je delati vzvišenega, spreminjati temo in zavajati, ter se na koncu pretvarjati, da si zmagal.
      Še zdaj se nisi izjasnil, kaj točno bi rad. In seveda se tudi ne boš, zato na tej točki končujem ta nesmiseln pogovor. Pridi pod drugo novico, mi boš povedal več o tem kak car je Alex Jones :)

     • Darth Vader

      proti osebi s sliko Trumpa in imenom “OrangeHitler” ne moreš zmagati, to je dokazano nemogoče :) je probala Hillary, je probal Žitnik, je probal poptv je probal rtv….ni šlo :)

     • OrangeHitler

      Ne glej slike, raje beri komentarje

     • Darth Vader

      sej pravim da prot takim, kot si ti ne morš zmagat, vi ste se že rodil zmagovalci :D

     • Darth Vader

      a ti pa nisi duševno moten oziroma ti si normalen ane? :)

     • OrangeHitler

      Jaz vsaj ne skušam spreminjati teme, in to tako boleče očitno…

     • xtc

      Ne prepričani smo ,da si idiot-samo ti tega ne dojameš.

     • OrangeHitler

      Ne bit zdaj sramežljiv, dobro veš kaj si pisal, ne rabiš se izmikati;)

     • OrangeHitler

      *mwa*

 • Janez

  A?
  JE KJE ?.
  KAKŠNA SLOVENIJA ?
  Kjer se ne vsiljuje za predsednika
  – nesposobni, politiki ndorasli – B. PAHOR !
  KDOR
  JE ISKREN – MORA PRIZNATI, – DA BI BILA OK GOSPA Romana TOMC !
  Vsaj
  ZA 1000 % BOLJŠA PREDSEDNICA, UREJENA, RAZUMA !
  Od
  teh dveh klovnovskih – “hlačmanov”” Pahorja in “Serpentinšek Marjana.” L.r. J. KOMENDA

  • hle

   Glej če bi predsednik države imel kakšno moč bi za to funkcijo zagotovo kandidiral Janez osebno ne bi tja pošiljal slamnatih kandidatov itak je bila pa Romana v to bitko poslana samo z enim namenom da premaga Ljudmilo kar ji je tudi uspelo tako da v SDS lahko slavite zmago desnica pa lahko obžaluje poraz

 • FORT WORTH

  SMC
  Stranka Modernega Centra.

  Kam je to ubogo Slovenijo pripeljal ta luzer.
  Revez je obljubljal med in mleko.
  Kredite so najeli, jih pokradli, zivljenski standard zmanjsali, povecali in uvedli nove davke, naredili nove bancne luknje…dali nic.
  Zdaj bomo pa morali sami ze spet sanirati pokradene banke in poravnati Cmerarjeve kredite…
  Kaj takega pa res ne zna vsak.

  • Janez

   ++++ Točno to !
   LEPO
   KULTURNO IN SAMOKRITIČNO BI BILO !
   Ko
   BI SE ŠKODLJIVE “STRANKE” : SMC, SD, DESUS, ZL – EX KP, ZK “GNEZDA ”

   S A M O R A Z P U S T I L E !
   Da
   SE USTVARIJO NOVE REALNE T.I.
   LEVE STRANKE : DELAVSKE, SOCIALNE – NE PS TE “FAKE” LEVE EX KP, ZK ” KLAPE”

   PA!
   Ta
   VSILJIVI,
   PUHLI, PRAZNI, VSEM KLANJSJOČI ” ODKLOP” ČLOVEK OD B. PAHORJA !
   Bi
   LAHKO SAMOKRITIČNO – O D S. T. O. P. I. L !
   OD
   KANDIDATURE : SD – NE PREDSTTAVLJA – NIKOGAR VEČ !
   Veliko
   JE BOLJ PRIMERNIH, BOLJ VSEBINSKIH, RAZUMNIH LJUDI OD B. PAHORJA.
   OK
   GOSPA Romana TOMC
   – GA V VEČINI STVARI – ZLASTI PA
   V
   RAZUMNOSTI
   V
   – RAZUMNOSTI – B. PAHORJA – GOSPA R. TOMC – MOČNO P R E K A Š A ! L.r. J. KOMENDA

 • MEFISTO

  Ne pritožujte se na Cerarjem!

  Takega premiera še nismo imeli in, upam, da ga nikoli več ne bomo imeli.

 • Jana učak

  J naj odgovarja na vprašanja, ne pa obtožuje vse vprek, kar sploh ni vprašan,!!! Pa naj še o položnicah pa o avtu pa puškah in tankih kaj pove, tudi če ni vprašan!!!!

  • Olga_10

   Obsesija?! Seveda, on je vedno vsega kriv, pa cetudi se vedno dokaze, da ni res, saj ni “naš”!??

  • sloustava

   A zdaj si se pa za kiklo skril, ti mali mesanec, oblecen v trenirko in z napisom na roki, kaj moras kikirikati!

  • Darth Vader

   seprav ti ob bok 4.5miljardam pokradenega denarja mečeš ob bok seprav kaj 50eur položnice? 5000eur avtomobil ter o trgovini z orožjem (glede na seznam prodanih kosov pomoje ni niti blizu 100mio eur, kot je naveeno klele https://ambasador21.wordpress.com/2014/03/09/resnica-o-slovensko-srbskem-paktu-proti-jugoslaviji-in-o-trgovini-z-orozjem-kdo-je-pomagal-odpreti-vrata-pekla-in-pri-tem-se-zasluzil/) poleg tega pa pri tej trgovini prov velik Janša ni imel zraven, ampak, kot je iz podpisanih dokumentov razvidno, jo je odobril Milan Kučan………no in ti ob tej priliki leta 2017 mečeš v isti koš vse to :) you really are a special kind of an idiot, a keeper for fun :)

  • Jani Čuk

   Dragi moj,vprasaj o tem in izraelskih havbicah in minometih raje tovariša milana,za te rabote dokazi so,za tisto,kar očitas janši,jih do danes se nisem videl,ti očitno si jih. Ali se motim.

  • Miro Jereb

   Tako ja…pa frače si pozabu…

 • MEFISTO

  Ne razumem nekaterih komentatorjev, da celo pri svojih letih še ne vedo, da je Janez Janša največji in najboljši slovenski politik in da je bil najboljši obrambni minister ter premier vseh časov.
  So asepi in gluhi ali zastrupljeni z morbidno ideologijo.

  V sramoto so sebi in nam.

  • Olga_10

   Tudi sama se sprašujem, kje imajo ljudje pamet. Janša že 26 let vztraja in se bori za Slovenijo s komunističnimi zločinci, kljub vsem političnim spletkam in procesom proti njemu in napadom nanj in njegovo družino. Šel je celo v krivičen zapor in ni poskusil zbežati in se mu izogniti, čeprav bi to lahko storil. Sedaj mu spet podtikajo premoženje “neznanega” izvora, nekateri spet nasedajo in ne vidijo, da gre ves čas za politično gonjo levičarjev – komunistov s Kučanom na čelu! Za vse procese je Janša dokazal, da ni res nič, za kar ga obtožujejo. Vsi procesi so padli!

   Levičarji, s Kučanom na čelu, pa so do vratu in čez vpleteni v kriminal brez primere, celo podpiranje terorizma in ogrožanje države in ljudi.

   Res je sramota!

   • MEFISTO

    Fuj in fej, levičarji!

  • Borut Stari

   Tako je. Je edini politik samostojne, vendar ne še vedno svobodne Slovenije, ki je vedno zagotavljal in zagotovil suverenost nad slovenskim ozemljem.
   Srečno!

 • xtc

  No in še eden za “mojega levega-tisoč nickega fana” spodaj.
  Levak sumi ,da ga žena vara.Ker ne ugotovi nič,jo prične zasliševati.
  No žena se ne da.Levak hoče sexžena mu ustreže,levak se muči in muči a nič od “prijatlja”
  Žena dobrohotno in naivno:
  Veš Župnik ga je vedno pokropil z blaženo vodico in jetrajalo par ur,pa tud prijlo se je po njemu.

 • xtc

  No pa še eden za “levega prijatla”.
  Levak sumi ,da ga žena vara,zaslišuje,navija,izprašuje nič.
  Drugi an prihaja domov za nijim pa sosedova psica in trop psičkov,ki lajajo,oči,oči,oči-podobnost z Oražmovo je zgolj naključje.
  Baba pono ri in zdivja ,kaj je to,levak odgovori; Ne se razburjat saj vidiš ,da delamo na nečem naprednem in napredni tehnelogiji zadevo bomo še širili na ovce ,koze in kamele,pa tud žabe-vse za napredek socializma.

 • AlojzZ

  “Janša pred bančno komisijo DZ: Komisija naj ne naseda, bančne luknje so družinski posel.”

  Kaj si delal ljubi JJ, ko si bil na oblasti?

 • VIKTORE

  O iskrenosti in poštenju g. Janše pač ne bi razpravljali ! Tudi o njegovih sodelavcih ne (Časar, Lovšin, in mnogi drugi!). so se že dovolj izkazali!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!