“Kreativni guru SMC” Medja se masti pri državnem koritu: Poglejte, koliko državnega denarja je njegovi agenciji v zadnjem letu kapnilo v žep!

Foto: Facebook/STA

Po podatkih našega zanesljivega vira je oblikovalska in svetovalna agencija Gigodesign v minulem letu dobila kar dva (oba) paketa državne pomoči ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za razvoj neke neznane oblike delovanja, pri kateri podjetje bolj ali manj samo sebi piše program dela in merila uspešnosti. Gre za sredstva, ki naj bi presegala milijon evrov in naj bi bila porabljena z nejasnim namenom. Pred kratkim je bilo v nekaterih medijih objavljeno, da naj bi strokovnjak za komunikacije Matevž Medja, ki je dolgoletni sodelavec in tudi solastnik podjetja Gigodesign, s sodelavci pripravljal strategijo za prihodnjo volilno kampanjo SMC.

Po navedbah našega vira je tako rekoč mogoč seštevek dejstev, ki kaže na neformalne navezave, prelivanje javnega denarja za zasebno korist in na izjemno dvomljive postopke razdeljevanja javnih sredstev različnih ministrstev, predvsem pa ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Podjetje Gigodesign je sicer že vrsto let znani prejemnik obsežnih javnih sredstev in tudi izvajalec različnih, precej dvomljivih naročil za slovensko državo in vrsto podjetij v državnem lastništvu. Skupaj z Medjo so v zelo dvomljive posle z državo že vrsto let vpleteni tudi Miha Klinar, Boštjan Kenda in še nekateri sodelujoči.

Medja je bil leta 2014 kot direktor in partner agencije Gigodesign izbran za oglaševalsko osebnost leta, kot poglavitni razlog za dodelitev nagrade so navedli vzpostavitev projekta Design Forward, ki mladim podjetjem pomaga pri lansiranju in razvoju produktov na trg, pri čemer je ključna komunikacijska, oblikovalska in načrtovalska podpora.

Matevž Medja (Foto: Facebook)

Decembra lani je spletni portal Požareport poročal, da naj bi se stranka SMC in predsednik vlade Miro Cerar dokončno odrekla marketinškim, piarovskim in drugim svetovalnim storitvam Igorja Ariha in njegove žene Tijane, čeprav Cerar in SMC tega tedaj uradno še nista potrdila, je pa Požareport dodal, da to sicer ni nič nenavadnega, saj sta Cerar in njegova SMC prikrivala tudi pogodbo, ki so jo sklenili z zakoncema Arih.

Medja naj bi nudil predvsem širšo paleto kreativnih storitev
Vedno več poti oziroma povezav v Cerarjevi stranki očitno vodi do zloglasnega predsednika propadle LDS in ustanovitelja prav tako propadle stranke Zares Gregorja Golobiča. Tudi to, da bosta po novem za podobo SMC in Cerarja skrbela Stojan Pelko, ustanovitelj in direktor podjetja Korpus, d. o. o., in Matevž Medja, direktor Gigodesigna, le še potrjuje zapisano. Medtem ko naj bi Medja nudil predvsem širšo paleto kreativnih storitev, pa bo Pelko opravljal funkcijo glavnega “svetovalca in stratega”. Po Požarjevih virih naj bi Pelko že nekaj tednov delal na ministrstvu za zdravje, pa tudi sicer je stari znanec slovenske politike. Pelko je bil namreč vidni član propadlih strank LDS in Zares, nekdanji državni sekretar za kulturo, uspelo pa se mu je povzpeti vse do predsednika sveta Zavezništva Alenke Bratušek. Omenjeni portal ugotavlja, da je bil ves čas tesen sodelavec Gregorja Golobiča, med drugim je svetoval tudi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću.

V stranki zanikajo vpletenost Gigodesigna v strategijo prihodnje volilne kampanje
Na stranko SMC smo naslovili vprašanje, ali Medja oziroma njegova agencija Gigodesign pripravlja strategijo za prihodnjo volilno kampanjo SMC, pri tem nas je zanimalo, ali so zato pomagali Medji in njegovi agenciji Gigodesign do sredstev državne pomoči ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Prejeli smo odgovor, v katerem je stranka zavrnila očitke, da “stranka SMC namreč ne sodeluje z agencijo Gigodesign in ne odloča o prejemnikih državnih spodbud in pomoči”.

Na razpis s projektom, vrednim 327.660 evrov!
Obrnili pa smo se tudi na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), kjer so nam odgovorili, da je podjetje Gigodesign lani pridobilo sredstva v dveh javnih razpisih. Prvi je bil JR RRI v verigah in mrežah vrednosti 2016, podjetje pa je sredstva prejelo kot partner v projektu za projekt Recikliran Filc (vodilni partner Donar, d. o. o., vrednost projekta 327.660 evrov). Za celoten projekt je bilo načrtovanih 147.447 evrov državne pomoči, od tega je bilo za Gigodesign načrtovanih 15.237 evrov. V lanskem letu je bilo podjetju Gigodesign že izplačanih 1.656 evrov, so sporočili.

Do leta 2019 dobi zagotovo še vsaj 105 tisoč evrov
Medji in njegovi agenciji je uspelo pridobiti sredstva tudi na razpisu JR KCDM Kompetenčni center za design managementa 2017. “Gigodesign, d. o. o., je nosilec (upravičenec) projekta Osnovni Kompetenčni center za dizajn management 2.0. Projekt Osnovni KCDM 2.0 je na javnem razpisu MGRT v 2017 prejel 450.000 evrov za financiranje projekta uvajanja dizajn managementa v 20 slovenskih podjetij, ki so se povezala v ta kompetenčni center. Podjetje Gigodesign, d. o. o., bo v projektu Osnovni KCDM 2.0 nastopalo predvsem kot projektna pisarna ter koordinator usposabljanj za preostalih 19 podjetij v kompetenčnem centru in bo za te naloge  v obdobju 2017–2019, kolikor traja projekt, prejelo 105.000 evrov. V lanskem letu je podjetje prejelo 21.189,02 evrov,” so odgovorili z omenjenega ministrstva.

H. M.

 • tonite falco

  Mafija po balkansko!

 • Vrhovni sodnik

  Škoda vsazga EUR za stranko mafijskega centra, ker v DZ ne bo več prišel

  • učko

   Iz tvojih ust v božja ušesa !!!!!!!

   • Zgornji

    Amennn !!! ! !!! :-)

  • Zgornji

   Čuj, ti vrhovni, kaj če bi ti tole smešno sliko že zamenjal enkrat ? :-) ;-) :-P :-/ :-) A ni kake druge slike na netu ? No, razen če ta slika predstavlja naše sodnike, pol je pa jasnologično . Kaj praviš ? :-)

  • tohuvabohu

   Tudi jaz bi primaknil kak cent, samo da ne pride več noter.

 • MEFISTO

  Potem se pa ob strmi gospodarski rasti sprašujete, kje je denar.

 • MEFISTO

  Zelo težko bi po teličkih, ki jih ima SMC v državnem zboru, sodili, da so mafija.

  Mafija se je samo prisesala na njih.

 • montyamp

  Če bi Avstrijci imeli tako oblast kot jo imamo Slovenci , bi jodlari že dolgo sadili paradajz v Sloveniji .
  Danes pa slovenski nezaposljivi diplomirani tehnološki višek sadi kisle kumare v Avstriji .
  To je 4 industrijska revolucija .

 • šmentanamuha

  Etični…

 • šmentanamuha

  Če se gospodarska rast v mojem žepu ne pozna, me boli kurac za številke.

 • Zgornji

  JA, TA GOOOOOOORA POKVARJENIH ZLOBNIH PARAZITOV SAMO UNIČLUJEJO UBOGI NAROD Z ZAJEDALSTVOM IN ZAŽIRANJEM !!! ! !!! NO, SAJ SE BO POKAZALA NESPOSOBNOST TEH BEDAKOV, TAKOJ PO GLOBALNEM EKONOMSKEM ZLOMU KI BO KMALU !!! ! !!! Lp do tedaj :-)

 • milanček

  ni mi jasno, da slovenski narod šeni zakapiral, ali pa noče, da so vsa ta kućanova imena z njim samim uničevalci slovenskega naroda! Več ko jim pokrade iz tošelna, rajši ga imajo nekateri slovencelni, zanimivo za študijo raznih strokovnjakov,

 • mapu

  Ta vlad je vredna, da bi jo poscali in posrali….

  • ahnenpass

   To je še vedno Pahorjeva država, ki jo v celoti obvladujejo njegovi ex-komunisti.

 • xtc

  Levaki zato zagovarjajo ,državno lastnino,da se mastijo iz njenega žaklja,če morajo na prosti trg,crknejo tisti moment,kot Hanova firma.

 • Olga_10

  Razne “trenerje” naj si plačajo iz svojega denarja! Najboljša pomoč Cerarju bo, ko ga bomo na volitvah nabrcali v rit!

 • luckyss

  Kako ovce komentirate dejstvo, da si je SDS sposodila 60 000 evrov od “Nove založbe” katere solastnik je in katere delež je bil namenjen kot zavarovanje za posojilo bosanske mafijske neveste…?!

 • Osti jarej

  https://www.youtube.com/watch?v=otcyau1J4Zw&t=11338s

  niti en predstavnik sds ni bil prisoten

 • Kosobrin

  “SDS s še enim spornim kreditom – pri podjetju Nova obzorja najeli 60.000 evrov posojila”, poročajo 24 ur. Spet lažejo?

  • ekspêrt

   A ti pa nisi še nikoli najel kredita ? Ti raje ukradeš, aaaa …si že pravi.. pošteni najamejo kredit in ga tudi pošteno vrnejo z obrestmi vred. Čudno, da ti še nisi rabil najeti kredita. Tole pa je preveč sumljivo. Prijavit te bo treba.

   • luckyss

    Pošten narod najame kredit pri ustrezni ustanovi in po predpisih….ne pa tu, ko gre za očitno pranje denarja….
    Založba “Nova obzorja” je bila namreč ponujena za zavarovanje mafijskega kredita (450 000 evrov)…
    Torej ste za zavarovanje kredita uporabili ustanovo, ki ji dolgujete 60 000 evrov in ki ima 1000 evrov letnega dohodka..in opravilno pismenim ljudem je jasno, da stranka ne more najeti niti evra kredita pri knjižni založbi…;)))
    Vsak slepec vidi, da gre za pranje denarja in v normalni državi bi odgovorni že bili za zapahi…Njihovi verniki pa v ustreznih ustanovah…

    • ekspêrt

     Slepec tega ne more videt. Spet lažeš, kot “pes”.

     • luckyss

      Kdo je slep ;)

     • ero

      Eh, še tega ne veš ? Ne delaj sramote svojemu rodu !

    • ahnenpass

     Na osnovi čega pa dobijo te kredite, saj stranka ja nima toliko lastnega kapitala.

     • SD-jevcem je recimo država poklonila stavbo razlastninjene judovske družine, ki je bila likvisirana in v njej imajo svoje poslovne prostore.
      Zakaj ni država poskrbela enako za vse stranke ???
      SDS ne bi rabila kredita najemat, če bi dobila “za božji lon” takšno vilo.

  • Iva

   Eno je kredit, drugo pa milijonske KRAJE davkoplačevalskega denarja. Kot kaže si eden izmed množice skorumpiranih prejemnikov ukradenega denarja, ki sodeluješ in vračaš usluge.

  • Aurelius

   Pričakujem, da boš utemeljil, zakaj bi naj bil ta kredit sporen? Ti sam itak ne veš, zato hitro pojdi vprašat svojega politkomisarja Bedanca !

 • ney

  Komiji takole poslujejo(po cigansko)…
  https://www.youtube.com/watch?v=Z5qJpiuJ7_A

  • ekspêrt

   ha, ha, .. tako nekako, jaaa

 • Iva

  Še en koruptivni SLO DAJ – DAM.
  Seveda pa nevede dajemo davkoplačevalci, naš denar pa vladajoči preusmerjajo povezanim osebam, ki bodo vračale denarne usluge ob pravem času.

  Tudi F571, ki take trgovine ne opazijo, so del koruptivnega sistema kontinuitete! REVOLT!

 • ahnenpass

  Odlično jim gre, prej ni nihče niti slišal za Cerarja, zdaj ga pa marsikdo sovraži, podpore itak nikoli ni imel nobene, razen od titovih večno mladih udbašev.

 • ahnenpass

  Cerarju se obeta podobna usoda kot Virantu, policaja ljudje volijo samo enkrat v življenju, je pa res, da jih je veliko in lahko vsake volitve najdejo nov nov obraz.

 • ahnenpass

  Arih, kdo so pa njihovi glavni naročniki, najbrž kakšen šrot.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!