Prav nič damsko: Poslanka ZL Violeta Tomić si jo je ‘luftala’ v hotkah na trajektu za otok Vis

Foto: arhiv Nova24tv

Pred peklensko vročino v Ljubljani je poslanka skupine Levica Violeta Tomić pobegnila na hrvaški otok Vis, ki je po drugi svetovni vojni vse do demilitarizacije otoka z začetkom Domovinske vojne ostal v celoti vojaška cona. Za turiste je zdaj dostopen že več kot dve desetletji, tja pa je odšla tudi Tomićeva – vendar je bil njen prihod na Vis vse prej kot eleganten. Prav tako je otok Vis postal meka za ostale slovenske kaviar levičarje, saj so tam opazili sveže poročen par – Delovo pisunko Anuško Delić in lobista Francija Zavrla, v zalivu Rukavac pa je dopust preživljal Kardeljev vnuk Igor Šoltes. 

Violeta Tomić v slovenskem državnem zboru ne slovi niti po elegantnem oblačenju niti po damskem obnašanju. Tej tradiciji pa se ni izneverila niti med svojim dopustom. Naš bralec jo je ujel, ko je potovala na otok Vis, ob tem pa se ni ozirala na pravila lepega vedenja – vsaj kar se tiče sedenja, pa tudi za poslanko v njenih letih se ne spodobi, da naokrog paradira v nadvse kratkih hlačah, imenovanih hotke. Pravi šok pa je za avtorja teh fotografij sledil, ko je Violeta desno nogo dvignila na klop, kjer je sedela, in tako v zelo kratkih hlačah vsem postavila na ogled notranjost svojih stegen in še kaj … Sarkastično je dodal: “Mogoče si jo je morala ‘zluftati'”.

Njeno sedenje ni ravno sinonim za eleganco in damskost.

Kakšen moški, spremljal jo je – pes!
Avtorju teh fotografij je Tomićeva takoj padla v oči že ko je vstopila na trajekt v Splitu, saj je bila sama, spremljal jo je le pes Buda pasme irski volčji hrt. Tega je že pred leti rešila iz zavetišča Gmajnice, ob tem pa je za spletno stran Pesmojprijatelj izjavila: “V bistvu mi ga sploh niso hoteli dati, čeprav je bil na pospešeni oddaji 10 mesecev že v Gmajnicah in par dni pred evtanazijo!!! Zakaj??? Citiram: “Ker je “prfuknjen”, ker nimam nobenih izkušenj s psi in ker nimam hiše z vrtom!!?””

Takole si je spanec na trajektu Split – Vis privoščila Violeta Tomić.

Sicer pa se je Tomičevi kar poznalo, da nima nobenega drugega spremljevalca kot psa. Najprej se je namreč zagledala v mladega postavnega in mišičastega moškega, vendar ji je očitno odvrnil, da nima prosto, zato je prisedla drugam – in spet nasproti mladih fantov, s katerimi je izmenjala nekaj besed. Večino časa pa je pogledovala prav k svojemu psu in naokrog ter spala. Spanec pa si je privoščila kar na plastični klopci, s pokrčenimi koleni, ko je razkrila še razgled na del njene zadnje plati.

Na Visu sta se konec julija poročila Franci Zavrl in Anuška Delić, tam tudi “pozabljeni” evropski poslanec Igor Šoltes
Tomićeva pa ni bila edina iz slovenskega levičarskega “jet seta”, ki je bila zadnje dni opažena na otoku Visu. Tam so opazili tudi lobista Francija Zavrla in pisunko Dela Anuško Delić. Spletni portal Njena pa razkriva, da sta si Zavrl in Delićeva dahnila usodni da 29. julija. To lokacijo sta si izbrala, ker je tam tudi preskočila iskrica med njima, omenjeni portal pa piše, da so nekateri od povabljenih morali zavrniti povabilo, saj so imeli že vnaprej rezerviran dopust. Novopečena zakonca Zavrl – Delić sta bivala v zalivu Zaglav na Visu, ki slovi kot ena najlepših peščenih plaž ob Jadranskem morju. V drugem zalivu – zalivu Rukavac – pa je dopust preživljal evropski poslanec Igor Šoltes, ki je, odkar je bil izvoljen v Evropski parlament, poniknil iz slovenskih medijev. Očitno v zvezi z njegovim delom ni ničesar, kar bi mainstream mediji o Kardeljevem vnuku lahko obešali na veliki zvon. To potrjuje tudi naslov v Delu z dne 1. 6. 2017, ko so zapisali: “Pozabili smo na Igorja Šoltesa.”

Viški zaliv.

“Romarska” pot za komuniste
Otok Vis je bil sicer dolga desetletja pod vojaško oblastjo JLA, kjer je nastala tudi velika pomorsko-vojaška baza JLA z več kot 20 objekti, med katerimi so vojašnice, podzemni bunkerji, rovi in celo podmorsko sidrišče. Znamenit pa je tudi po t. i. Titovi špilji, kjer se je Tito nič kaj herojsko skrival med 2. svetovno vojno. Ne dvomimo, da je Tomićeva med svojim dopustom na Visu “romala” tudi do tja, če že komunistični diktator in zgodovina otoka Vis nista bila ravno povod za njeno odločitev, kje bo letos dopustovala.

Jama, v kateri se je med drugo svetovno vojno nič kaj herojsko skrival Tito. (Foto: iStock)

M. S.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!