Fenomen Violeta Bulc: Na volitvah v Evropski parlament ne upa kandidirati, ankete pa jo uvrščajo med “najbolj priljubljene” politike!

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc. (Foto: STA)

Kljub temu, da so rezultati februarske javnomnenjske raziskave Ninamedia Vox populi ter včerajšnje Mediane pokazali na visoko priljubljenost evropske komisarke Violete Bulc, uvršča se namreč na 4. mesto, za predsednikom vlade Marjanom Šarcem, predsednikom republike Borutom Pahorjem in evropsko poslanko Tanjo Fajon, pa očitno v verodostojnost teh ne verjame niti Bulčeva sama. Drugače si namreč ni mogoče razlagati čemu ne naznani kandidature na prihajajočih evropskih volitvah in tako v praksi preveri podporo, ki je uživa med slovenskimi volivci in volivkami. 

Ob obisku Maribora Bulčeva namreč ni želela povedati, ali bo kandidirala na evropskih volitvah, je pa za STA izdala, da bo aktivno sodelovala na volitvah, za katere pravi, da bodo ene najpomembnejših v zgodovini Evropske unije. Miro Cerar jo namreč snubi na listo SMC, vendar je znano, da kandidaturo zavrača.

Glede kandidature tako naj ne bi še sprejela nobene odločitve, poudarja pa, da “stoji za liberalnimi vrednotami odprte družbe in to komunicira v celotnem evropskem prostoru, zelo aktivna pa bo pri tem tudi v Sloveniji.” Na vprašanje, če se zanima še vnovični komisarski mandat, pa je Bulčeva odvrnila, da se ji zdi delo komisarke zelo zanimivo. Ob tem pa je dodala, da je predsednik vlade na koncu tisti, ki se odloči za imenovanje komisarja. “Verjetno tudi aktualni premier odločil tako, kot bo verjel, da je najbolje,” je prepričana Bulčeva.

Violeta Bulc (Foto: STA)

Spada med najslabše ocenjene v EU
Kljub temu, da Bulčevo ankete uvrščajo v sam vrh priljubljenosti, pa so v popolnem nasprotju rezultati ankete, ki jo je objavila Agencija za javne zadeve in komunikacije Burson Cohn & Wolfe (BCW) v sodelovanju z Euractivom. Rezultati ocene dela evropskih komisarjev za obdobje 2014-2019 so za Bulčevo naravnost porazni, saj je delo slovenske komisarke kot uspešno prepoznalo manj kot četrtina vprašanih. Od 1.800 sodelujočih državljanov iz 28 držav EU si je 1.563 vprašanih vzelo čas, da bi ocenili delo slovenske komisarke. Kar 41,91 odstotka vprašanih je raje, kot da bi podali oceno, obkrožilo, da “ne vedo” dovolj o njenem delu. Odstotek posameznikov, ki ne vedo, kaj sploh Bulčeva dela v Bruslju, je tako med višjimi.

Violeta Bulc z iranskim ministrom za promet (Foto: Twitter)

Za slovenske interese se ne poteguje uspešno
V primeru arbitraže bi marsikdo pričakoval, da bi se Bulčeva zavzela za interes Slovenije, a je ta v svoj zagovor molka raje dejala, da tega ne more storiti, ker je evropska in ne slovenska komisarka. Slabo je odigrala pri sredstvih za drugi tir. Ko so mediji razkrili, da je Hrvaška dosegla 85- odstotno financiranje mosta na Pelješac, medtem ko bo Slovenija lahko vesela, če bodo evropska sredstva zadostovala za 20-odstotno financiranje 2. tira – in to kljub temu, da Violeta Bulc pokriva ravno to področje.

Ko gre za delo v interesu Evrope, pa je zgodba enaka. Glede na to, da morajo še njeno delo opravljati drugi, je več kot očitno, da ta sramoti ugled Slovenije. Evropska zveza pilotov (European Cockpit Association) je namreč pohvalila belgijsko komisarko Marianne Thyssen, pri kateri so pohvalili njeno direktno držo pri nasprotovanju nesprejemljivih zaposlitvenih praks in njen poziv za upoštevanje lokalnega delovnega prava pri sklepanju pogodb s kabinskim osebjem. Thyssenova, ki je v Evropski komisiji zadolžena za področje zaposlovanja, socialnih zadev in mobilnosti delavcev, ima po besedah Evropske zveze pilotov očitno več posluha kot slovenska komisarka za transport, ta je namreč že leta slepa za socialne težave zaposlenih v letalskem prometu.

Glede na nedavno raziskavo javnega mnenja agencije Parsifal v Republiki Sloveniji se nam obeta nizka udeležba na evropskih volitvah, saj je le 30 odstotkov vprašanih zatrdilo, da se bo zagotovo udeležilo evropskih volitev. Glede na to, da je največ, dobrih 18,2 odstotka vprašanih, ki bi se zagotovo udeležilo volitev, volilo listo stranke SDS, ki je že zdaj s tremi evropski poslanci daleč najbolj zastopana slovenska parlamentarna stranka v Bruslju, se očitno Bulčeva boji, da ne bi bila izvoljena. To bi bilo zanjo nedvomno ponižujoče. Več kot očitno pa je, da se niti malo ne sramuje poraznih rezultatov svojega dela, saj se nadeja vnovične izvolitve za evropsko komisarsko, v tem primeru pa ji ne uide “priljubljenosti”, ki jo evropskim komisarjem pripisujejo slovenski mainstream mediji, čeprav nihče v državi sploh ne ve kaj ti sploh delajo.

H. M.

 • Stric iz ozadja

  Zakaj zavraga zaupate anketi kjer ima Juncker 44.4%?

  • Amerikanc

   Če ne bi bil pijanček in če bi bil spoštovan, bi moral biti glede na funkcijo, Juncker na prvem mestu. Se ti ne zdi ? Peto mesto je že za outsiderje.

   • SIMON ROZIC

    EU nima NIna Medije, da bi prikazovala lažne ankete !
    Juncker si je pač zapravil svoj image!

   • Stric iz ozadja

    Biti top5 med 30-imi (upostevana sta tudi oba komisarja, ki sta odstopila) je zame odlicen rezultat.

 • Beli Sneg

  Men dol visijo ankete. Brigajo me pa domači. In Bulka za SLO ni naredila nič. Pika

 • Antonius

  Sposobni verjamejo v uspeh in zmago, nesposobni pa dobro vedo zakaj se bojijo, cvikajo.
  Koliko so vredni njeni izmišljeni rejtingi, Bulčeva s cvikanjem sama priznava.
  Zdaj se bo po volitvah medijsko *zmagoslavna, hvaljena in sposobna* vrnila domov, da jo bodo skušali, če potreba nanese, s puhlimi častmi in prirejenim javnim mnenjem predvolilno nagovoriti za predsednico kakšne novih veleizdajalčevih strank, ko bo Serpentinšek pogorel, ker jim je odslužil svoje.
  Podobnik je bil pameten, ko se je vrnil iz Bruslja, zato je takrat zavrnil preračunljivo nagovarjanje liberalcev.
  Violeta Bulc je v Bruslju uspešno dokazala, da smo jim podtaknili povsem nesposobno bleferko.

  • KAPIBARA

   Tako so z našimi anketami propagirali, tudi polža Lazarja- za v ZN,
   – Tam pa, za njega, ponovno, niso hoteli slišati..

 • VERZIFIKATOR

  Vilajeta Bulajeva

  MNENJE JAVNO

  Mnenje javno je na Srednjem Vzhodu
  vselej stvar bilo posebne vrste,
  gledali pozorno so pod prste
  vsakomur, imeli vse na vzvodu.

  Ajatola, šah in takšni tiči
  so bili na samem vrhu vedno,
  ni bilo razpravljati sploh vredno,
  kdor ni kimal, je odšel pri priči.

  Tudi v našem času je enako,
  srednjevzhodne brati je ankete
  kot da lepil bi plakat, tapete,
  kot da bi za miss razglašal spako.

  Vedno brati treba je obratno,
  poden je gotovo, kar je zgoraj,
  zdrav želodec se izbruha skoraj,
  Srednji vzhod – mentalno pač odvratno.

  V Kazahstanu, berem zanje čase,
  komisarka je na dobrem glasu,
  se zamislim o prostoru, času,
  vem takoj, za kakšne spet gre špase.

  Ko Bulajeva se Vilajeta
  v kazahstanskem tisku povzdiguje,
  jasno je, da je s sistemom huje,
  kot bi mislil, se slabo obeta.

  O Bulajevi podatki skopi
  so na voljo kajpak Kazahstancem,
  več pove tem srednjevzhodnim Kranjcem,
  glas, o njej ki kroži po Evropi.

  Da ocena skoraj je enica,
  da Bulajeva jim je v sramoto,
  domovine kaže da goloto
  vsem vzhodnjaška ta tovarišica.

 • Vera

  Iz medijev smo lahko izvedeli, da komisarka Violeta Bulc ne opravlja vsega dela , zato je neko zadevo morala dokončati njena kolegica v Bruslju . Za svojo državo Slovenijo pa ni na EU ravni naredila prav nič, zato se upravičeno sprašujemo zakaj je na tretjem mestu priljubljenosti .Tudi Tanja Fajon ne bi smela biti niti 20ta .

  • samsara

   Še ukinitve premikanja ure ni sposobna opraviti.
   Vse kar bi bilo potrebno je to, da se sprejme odločitev, da se to pomlad ne premakne več ure in s tem ostanemo na boljšem ali manj boljšem približku atronomskega (in ne t.i. zimskega) časa. Odvisno od geografske lege posameznih držav. Pri Sloveniji gre za boljši približek.
   Če je tako enostavno premakniti uro, ne vem zakaj bi bil problem, ne premakniti. Sploh, če bi se za to dogovorili že lani jeseni.
   In ona to prepušča posameznim državam. Zakaj imamo EU, zakaj imamo EU komisarje?

 • Peter

  Te Vejolete neki majo, no.

  • pajot

   Ena ma ožgane podplate,ta druga pa ožgane možgane,he,he,he…

 • pajot

  Zakaj,hudiča,se ne spomnijo in zabrišejo na lestvico najbolj priljubljenih, kućana in zemljariča. Ta dva bi razturala še po svoji smrti.

 • Joško

  Violeta Bulc sploh ni političarka, ampak samo dobro plačana uslužbenka.

 • totex39

  Res bi bilo vedeti na kak način pridejo do takih enakih rezultatov, lahko da so tudi vprašanja dvoumna ali pa odgovarjajo eni in isti. Bulc ni naredila praktično nič, da bi bila lahko tako prepoznavno opevana.

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA še Sloveniji zaenkrat drugo niso prinesla kot sramoto .

 • montyamp

  A je mogoče omenjeni njen sorodnik ???

  Raziskovalec in publicist Roman Leljak je v Arhivu Jugoslavije v Beogradu našel dokumente o tajni seji sveta za državno varnost iz julija 1972, na kateri so se takratni politični veljaki s Titom na čelu pogovarjali o ukrepih proti političnim nasprotnikom in čistkah v pravosodju. Takrat so že polovili in likvidirali večino hrvaških oboroženih upornikov, ki so vdrli v Jugoslavijo in skušali organizirati upor v BIH, sočasno so slovenski udbovci v Ljubljani zasliševali ugrabljenega Stjepana Crnogorca, za katerim se je nato izgubila vsaka sled. Eden glavnih udeležencev seje je bil Stane Dolanc, ki je bil Titova desna roka, Silvo Gorenc je kot šef zvezne Udbe potrdil informacije o likvidacijah v tujini, Marko Bulc pa je govoril kot član predsedstva SFRJ.

  • SIMON ROZIC

   Seveda je sorodstvo; njen mož je sin velikega udbovca Bulca! In to je to!

  • Franc Šink

   Kaj ni bil ta Bulc veliki lovec na nosoroge in slone.?

 • SIMON ROZIC

  Bulčka je domišljava trapa, z znanjem angleščine, saj se je na račun
  Jugoslavije in svojega moža valjala po ZDA za naš denar….
  To je bil drag tečaj angleščine ! O vsem ostalo je brezpredmetno
  govoriti, saj brez vrednosti!

 • hladnik

  TO pa so naše ANKETE !
  Ukinit te MANIPULATORJE “JAVNEGA MNENJA” !
  Delat naj gredo in ne se norčevat iz ljudi, ki komaj preživijo iz meseca v mesec.

 • abc

  Če bi bila pa iz SDS, bi jo pa samo hvalili. A vam še dan danes ni jasno, zakaj vas večina slovencev ne želi voliti, razen tistih 25%.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Res tehten komentar! Znaš razmišljat! Lahko si ponosen na svoj intelekt…

  • xtc

   Levico še manj ,posamezno ne spravite skupaj ,kaj več kot 45% tistega kar SDS sama.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Ko mi nekdo omeni slovenske anketne hiše, prasnem v nebrzdan smeh… Niti slab vic niso!

 • Franc Šink

  Dajte no hudiča če že mora biti ženska, izberite vsaj malo prikupnejšo. In ne nam delati sramote

  • DEATH TO COMMUNISM

   A si videl ministrici za notranje zadeve in obrambo??

   • Franc Šink

    Te imamo vsaj doma.Kot neke vrste družinske sramote.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Mene ne motita ne njun izgled in ne njun spol, najbolj mi gre na kozlanje njuno imenovanje za ministrici na podlagi politike in ne na podlagi znanja in izkušenj. Na vseh ministrstvih v Sloveniji je tako in zato Slovenija samo tone!

 • Janez Kepic-Kern

  No ja?
  Saj šamanstvo, “supernaturalnost” itd. še ni iz mode. Bo že kako preživela. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • xtc

  Kolikor je že znano Bulčevke Šarec ne misli predlagati, majali pa jo bodo tudi SD jevci,ki bi radi imeli komisarja.
  Seveda pa je z razbitjem na posamezne liste,že jasno ,da Bulćevka nima skoraj nobenih možnosti več.
  Seveda pa ona se ne pusti voliti,kot vsi levaki oni se nastavljajo drug drugega.

 • Rožle

  Pri računalniškem inženirju oz. magistru informatike.. kaj dosti pa res ne moreš blefirat
  al je “yes or no”
  1 ALI 0

 • črnaovca

  Od te pa res nismo imeli koristi in je kar prav da se pobere

 • Peter

  Izjemen uspeh, čestitke obema!

  Great
  achievement. Congratulations to Anamarija Lampič and Katja Višnar for
  silver medals in team sprint classic at World Ski Championship. VB

  Je pa čestitala na Tviterju. Pridna, no.

  • xtc

   Verjetno imaš veliko vran vsako leto,ki ti kradejo koruzo,sklepam po tvojem zapisu.

   • Peter

    Ja, tudi koristne so, no.

 • xtc

  Samo tole zadnje ankete na Kurah so čedalje bol abottne,čeprav je vse bolj jasno ,da NSi zelo verjetno ne bo več imela EU poslanca, je Luda Mila prehitela Tomčevo iz SDS ,hehe.

 • Olga101

  Levičarska Fata naj gre kar v Murgle, bo staremu udbomafijcu menjala plenice in mu stregla!

 • Rešimo se ljubljanskaga krimi

  Če že mora biti Violeta sem jaz odločno za Violeto Tomić. Ona vsaj ni Slovenka in če je vsaj majčkeno sposobnejša od Buljčeve, bo sramoto delala Bosni. Poleg tega je vsaj “lepa” in bo lahko koketirala v EU kot Malanija v USA. Naj živi CKKPS !

 • ludvig

  …Ninamedija jo bilda za ministrico iz kvote etična in moralna stranka SMC.. le koga bo zamenjala ..

 • plamen100

  Pozabili ste navesti da je bila seznanjena z mnenjem evdopske pravne sluzbe glede arbitraze pa ni zahtevala od Junkerja da se opredeli oz jjda se je delal tosota prav tako pa s tem mnenjem ni seznanila slovensko politiko. Ta mi je res bila vseskozi fenomen pd takrat se naivno nisem verjel, da so te ankete lahko tako pristranske pravzaprav dobesedno prirejene na doloceno stranko. Ker cim jo je Cerar potisnil za komisarko je preko noci padla na tisto lestvico na 3-4 mesto, dobesedno je padla na lestvico kot mr. Bean na krog svrtlobe. In potem se je valjala gor vseskozi do danes na 2. Ali 3. Mestu. No saj je s stranko LMS bila ista zgodba, mesec ali se manj se je preko noci pojavila na lestvici priljubljenih a zivi bog ni niti Sarca poznal kak sele kaksnega drugega poslanca.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!