Lara Jankovič in stockholmski sindrom empatije do množičnih morilcev in laži

Lara Janković (Foto: STA)

Borut Pahor, Milan Kučan, Janez Stanovnik, Dejan Židan, Karl Erjavec, Vesna Györkös Žnidar, Anja Kopač Mrak, Alenka Bratušek in Zoran Janković so bolj znana imena romarjev na kraj zločina nad vaščani Dražgoš. Mnogi med njimi so nosilci mitologije komunistične partije v Sloveniji. Našteti so bili ob množici drugih zanesenjakov, ki še vedno časti laž in brezbrižnost do resnice, v avditoriju železobetonskega kolosa med govorom Lare Jankovič.

Lara Jankovič: “Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.”
V svojem ideološko začinjenem govoru je Jankovičeva pričakovano izrekala z zgodovinsko resnico skregana sporočila in med drugim obsodila “poveličevanje in rehabilitacijo” domobranstva, pljunila po spravnih prizadevanjih in bila kritična do vladajočih, ki do zdaj takšne prepovedi rehabilitacije domobranstva niso uzakonili.

Da bi pa komunistični ideološko prežgani kruh kupila tudi raja, je dodala še zadnje čase zelo popularno “samokritiko” obstoječe oblasti, kamor spada tudi sama: “Sploh pa, čas bi že bil, da bi nehali z ideološkimi razdvajanji in se raje ukvarjali s sedanjostjo, ki trenutno nima svetlega pogleda v prihodnost. Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.”

Slovenski stockholmski sindrom –  V kolikšni meri smo se identificirali s komunističnim agresorjem?
Obnova spomenikov komunističnih zločinov in vsakoletne orgije po krajih narodovega trpljenja pričajo o bolezni slovenskega duha. V nekem smislu je to podobno znani zgodbi s Švedske, ki je prišla v učbenike policijskega in psihološkega usposabljanja. Zgodilo se je avgusta 1973, ko se je v Stockholmu Jan Erik Olsson, ki je bil na kratkem izpustu iz zapora, odločil, da z brzostrelko v roki oropa banko Kreditbanken. Policijsko posredovanje je bilo na začetku brez uspeha, saj je ropar enega policista takoj ranil, nato pa priredil pravo roparsko zabavo, med katero je moral drugi policist peti pesem Lonesome Cowboy.

Foto: STA

Švedska javnost in policija sta bili na nogah, saj je bančni rop nepričakovano prerasel v pravo dramo s talci. Ugrabitelj je policiji nenehno pošiljal svoje zahteve. Poleg denarja je zahteval še neprebojni jopič, dve pištoli, hiter avtomobil in prihod svojega prijatelja Clarka Olofssona. Ko je Olssonu prišel pomagat prijatelj, sta v trezor zaprla štiri mlade bančne uslužbence. Talci so bili lačni in žejni, verjetno tudi v smrtni nevarnosti, pa vendar so se vseeno čustveno navezali na svoja ugrabitelja in se upirali policiji. Policisti tega vedenja niso mogli razumeti, zato so pozneje prav po tem dogodku psihološko motnjo istovetenja z mučiteljem poimenovali stockholmski sindrom.

Stockholmski sindrom je v psiholoških učbenikih fenomen, ko talec do svojega ugrabitelja razvije empatijo in simpatijo, ima o njem tudi pozitivno mnenje in ga celo brani pred vsemi kritikami. FBI je naredil raziskavo in ugotovil, da kar 27 odstotkov talcev razvije ta sindrom. Jan in Clark sta tri ženske in enega moškega zadrževala od 23. do 28. avgusta. Na talce sta celo nalepila dinamit in jih zaprla v trezor. Šele 28. avgusta so talce rešili švedski specialci, ki so v banko vrgli dimne bombe. Med zajetjem so se žrtve čustveno navezale na svoje ugrabitelje in tudi po osvoboditvi niso želele sodelovati in pomagati oblastem ter policiji.

Psihiater Frank Ochberg, ki je sodeloval v akciji reševanje talcev, je strokovne ugotovitve strnil v identifikacijo z agresorjem. Od takrat je stockholmski sindrom ime za psihološki pojav, ko žrtev razvije čustveno navezanost na ugrabitelja.

Zakon zločina: strah žrtev je močno orožje
Med švedskim primerom bančnega ropa in stanjem v Sloveniji (zlasti še po osamosvojitvi) je več vzporednic, ki jih vidi tudi Lara Jankovič v stavku: “Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci”. Resničen stavek, čeprav ga je izrojena levica plasirala z namenom utiranja poti levičarskim “novim obrazom”.

Vsi vemo, kaj se v Sloveniji dogaja, pa narod kljub temu vedno znova naseda lažnim levičarskim prerokom. Podobnost slovenskega bančnega ropa, ki je doživel vrh v trikratni dokapitalizaciji in milijardnem pranju terorističnega denarja, s švedskim primerom je morda več kot zgolj simbolna, hkrati pa je tudi  ironična, saj je stockholmski sindrom dobil ime prav po bančnem ropu. Tudi naša država pod oblastjo častilcev dražgoškega kulta spominja na duhovni, čustveni in fizični rop, v katerega smo vsi vnaprej privolili. Hinavsko sprenevedanje vladajočega rdečega plemstva, ki narod ideološko in na vse načine deli za potrebe privilegijev in finančnega izčrpavanja, bo moral ustaviti narod na volitvah.

Franci Donko

 • učko

  Lara dobro ve, kdo je njen finančni boter. Janša to sigurno ni, je pa levuharska oblast ! Umetnikov, ki se valajo v davkoplačevalskem denarju je ko pečka, vsi pa so zlizani z levuharskim režimom. Edino najvišji med njimi ni imel nobenga nad sabo, da bi mu dajal privilegijev, si ga je pa kar pr’ desnuharjih sposodu. Na Tonina mislim, seveda !

 • xtc

  No pri Slovencih je težje “ljubljeni partijski vodja” predsednik CK ZKS ima Titekov sindrom,Slovenci pa Kučanovega.

 • soc

  Lara Janković… Mi lahko kdo našteje slovenske estradnike, ki dobro živijo, čeprav se nikoli niso klanjali murgelskemu pritlikavemu polbogu?

  • samotoje

   Uf, zdaj si nas pa našel.

  • pajot

   Poznam enega. Živi dobro in jebe murgeljponija v živ mozeg.

 • von Rhein

  Malo bolj prizanesljivi bi na NOVI lahko bili.Ne vstavljajte med članke slik ,ki silijo na bruhanje. Ne ciljam na sliko ulične glumače na poziv,v mislih imam tisto drugo sliko.

  • samotoje

   Res je. Trpi človekov čut za estetiko.

 • domovina mili dom

  Njen račun blokiran. Torej se je prikoritilah h koritnikom. Morda ji bodo kučanovi mediji začeli plačevati honorarje kot Rozi in ostalim koritniškim umetnikom.

 • MEFISTO

  Lara Jankovič: “Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.”

  Lara Jankovič je vse rdeče brate razglasila za kriminalce.

  Tudi slepa kura zrno najde.

  • rabbit

   In ti so ji z zanosom ploskali, če prav jih je obtožila korupcije in kraje.

   • samotoje

    Ta aplavz nam je pa silno dopadel. Res so lepo ploskali.

 • Krtača 20

  Domobrančke bi vas moral pohopsat tako kot to delajo v Nemčiji pa v čuzo. Pravilno je povedala. Za spravo vam itak ni, bi pa samo pljuval po zmagovalcih. Tko da edin pravilno.

  • sprehajalec

   Če pravilno imenuješ sprti strani v Državljanski vojni, Komunisti in Antikomunisti, zadeve niso tako zamegljene, kot se danes poskušajo prikazati pri nas…..

  • xtc

   Ma kaki zmagovalci?
   Večni looserji,spufali in zbankrotirali ste Yugo 3x in četrtič crknili dokončno no sedaj ste zbankrotirali še Slovenijo-kje ti vidiš zmagovalce?

 • rabbit

  Včeraj je hotela na Planet TV in POP TV kar s kalašnikovim.

 • tasilo

  Lara Jankovič: “Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.”

  V prostem pomenskem in funkcionalnem prevodu, brez rabe trpnika (pasiva) in s poudarjeno rabo tvornika (aktiva), za tiste, ki nikakor ne morejo razumeti, kaj je Lara Jankovič dejansko povedala:

  “Danes, ko javno tudi Cerarjeva vlada podpira korupcijo, nepotizem, krajo in goljufijo, dobro živijo samo kriminalci.”

  A-li ra-zu-me-te?

  • RATATA

   Eh, ti ne zastopiš tega, da je vlada konstrukcija pre(d)napetih elementov, ki podpira hišo iz kart.
   To je le igra “skret podirat”.

  • dob

   Lara Janković, pa ta drugi Janković s kučanom zraven, so pod “kriminalci” razumeli vse tiste iz SDS z Janšo na čelu. Zato so pa ploskali!
   Pa pol Slovenije zraven je enako razumelo njen govor.

   Kar pa so očitali Cerarju, je to, da z opozicijo preveč v rokavicah dela.
   Da je Janšo treba sfukat tudi v opoziciji, ne čakat! Da opozicija ne sme niti pomisliti, da demokracija lahko velja tudi zanjo. Ne pride v poštev, da bi tudi oni prišli v poštev, ter se kdaj povzpeli na oblast!

   Torej: “…. da o javno tudi Cerarjeva vlada podpira korupcijo, nepotizem, krajo in goljufijo… dobro živijo samo kriminalci”, je poziv Cerarju, da je dost blo igranja z “demokracijo”, da je zdaj treba opozicijo sfukat preden pomisli, da bi lahko vladala )že tako je polna denarja, ker ga je nam pokradla), saj opozicija že dviguje glavo!

   Ker so, jasno, oni tisti kriminalci, ki so nas okradli in jih takšna vlada, kot je Cerarjeva, ne obvlada, saj jih v parlamentu ne zatolče dovolj, kar pomeni, da jim pusti govoriti.
   To je za Partijo premila oblika vladanja, tudi če gre za eno od njihovih vlad. Treba je postaviti takšno vlado, ki bo takoj red naredila in opravila z opozicijo. Ki so kriminalci, ki so nas okradli, jasno… (kar ni odveč ponoviti!).

   Ali, kot je Hribarjeva javno, po televiziji( !!!) izjavila ob Janševem padcu 2008, ko so naredili državni udar, da so vrgli z oblasti legalno izvoljeno vlkado, (v Kongresnem parku ali kaj je že koji kurac tisto pred Pravno fakulteto):
   Ja, ampak kaj bomo pa storili , če Janša na volitvah še drugič zmaga?!? Na to je treba mislt!!! Kaj bomo pa potem?

   • pajot

    Lara janković,propadla igralka in hči srbijanskega oficirja je povedala točno to,kar si ti opazil. Da je dost zajebancije z opozicijo in da jo je treba pometat v jame,če je še kje kakšna na razpolago. Ker mi tega ne bomo več trpeli,kajti v jugi je bilo vse lepše. Če je kdo slučajno stegnil gobec,jih je dobil po pički. Če ga niso likvidirali,je v najboljšem primeru šel sedet. Lepi časi za rdečo gospodo.

   • tasilo

    A viš, dob, kok je to ena hecna reč.

    Ko Lara Jankovič reče “Danes, ko javno tudi Cerarjeva vlada podpira korupcijo, nepotizem, krajo in goljufijo, dobro živijo samo kriminalci” … ji vsi ‘naši’ ploskajo, ker se kakor ve, da je mislila ’tiste druge, tiste ki niso naši”.

    Če bi Janša rekel isto: “Danes, ko javno tudi Cerarjeva vlada podpira korupcijo, nepotizem, krajo in goljufijo, dobro živijo samo kriminalci.” … bi ga verjetno vsi njihovi izžvižgali, ker bi tudi on takisto mislil ’tiste druge, tiste ki niso naši”.

    Zdaj s permutacijo v gornjih stavkih menjajmo zaimke naši, svoji in njihovi. Rata res hecno.

    Žalostno pa je, da so trenutni oblastniki in njihovi privešenci prav egocentrične prasice, ki se ničkaj samokritično niso sposobne spoznati v Larinem stavku, pa čeprav sem zgoraj vse lepo razložil po vseh pravilih osnovne argumentacije, da je Larin stavek lahko razumeti kot bolj ali manj očiten ali pak perfiden pljunek v fačo oblastniški španoviji.

    • dob

     “Usegliharstvo” je politični program, ki se je med Slovenci dobro prijel, ker je ukrojen na tipično slovensko psiho-sliko. Lansiral ga je kučan.

     Slovensko se temu reče ustvarjanje zmede in zamegljevanje.
     Slovenec rad ne ve.

     • Antonius

      Z vsegliharstvom so politični kriminal povzdignili na nivo družbeno sprejemljivega in normalnega.
      Češ, pustite nas pri miru, ukvarjajte se s svojimi.
      Kučana moti, ker Janševa SDS in ostali ne pademo na finto vsegliharstva.
      Janša ne skriva nič v Santander bank, zato ne more biti vsegliharsko poravnan s Kučanom.
      Pa še malenkost o kriminalu, ki ga Jankovičeva po navodilu veleizdajalca, javno očita Cerarju. Premajhna riba je tale *umetnica*, da bi se upala v javnost po svoje.
      Volitve se bližajo, Cerar je odpisan, zato Cerarjeve volivce in vso ostalo neopredeljeno plejad počasi pripravljajo na kamniškega kekca.
      V kolikor ne veš; kekec je v gorenjskem narečju kakec.

     • dob

      Vem za kakec.
      Le s tem, da je Cerar “passé”, se ne strinjam. Ne verjamem, da bi kučan kar tako žrtvoval tega zelo nadarjenega učenca in ga spustil iz rok. Cerar niti ne trzne, ko se zlaže! Brezobziren prasec do konca, tako talentiranega prevaranta se ne splača zavreči, kučan ga ne bo kar tako zavrgel, je preveč talentiran za njegove namene. Drugega podobnega, ki bo vsaj približno tako pokvarjen in se zna tako mojstrsko sprenevedati, da še sam sebi verjame, je težko najti. Moraš ga narediti, to pa vzame cajt.
      Cerar je pa pri roki.

     • pajot

      No ja,tudi Šarac ni dosti drugačen. Dve železi v ognju. Morda dvoje želez (ne vem kaj poreče tasilo)

     • Antonius

      S Cerarjevim odpisom sem mislil na njegovo stranko. Na volitvah bodo pobrali glasov, kolikor jim bo uspelo. Proporcionalni volilni sistem jim vendarle omogoča, da vse glasove vržejo v isti koš.
      Ni pa SMS nič več konj na katerega Kučan stavi. Oni so opravili, kar jim je bilo naloženo. Priskledni si že sedaj iščejo vsemogoče državna službe doma in v Evropi, ostala strankarska svojat bo šla pa po službah državnih podjetij in javne uprave. Odvisno od tega na kako pomembnih vladnih in državnih stolih so svoje riti greli.
      Cerar je pa zagotovo zaščiten gnoj. Zanima me predvsem, če bo prišel predavateljsko nazaj na pravno fakulteto. Če bo SDS zmagala s prepričljivo večino, bo Cerar sigurno izgubil denarno bogatijo, ki jo je za svoje svetovalsko gobcanje vlekel iz proračuna. V politiki je pogorel, Kučan se zanj ne bo trudil, ostalo mu bo kvečjemu kaj podobnega, kot ima danes od vsega minulega Kresalova.
      Ne vem, morda se motim, ampak moje predvidevanje gre v to smer.
      Kučanova fronta se počasi postarana sesuva. Nič več jih ni toliko skupaj, da bi jim bilo vredno poskrbeti za vsakega.
      In ne nazadnje. Upam, da bodo davki počasi volivce spravili k pameti, ko se bodo odločali, komu absolutno ni nič več verjeti.
      Škoda, ker Cerarjevi niso vsaj v parlament spravili nepremičninskega davka. Potem bi morda celo najbolj zaplankani spoznali, zakaj je edina prava odločitev SDS.

     • dob

      “Ciciban, cicifuj” pa pomeni “ti cigan, ti si fuj!”

     • Steiermark

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • tasilo

      Še bolj simptomatično je pa to, nekdo nekaj reče (kot recimo Lara Jankovič), potem pa nihče ne ve, na koga je s čim mislil in kaj je s tem sploh mislil. Napisal sem, kako se razume Larina izajava, ti pa praviš , da je pravzaprav mislila nekaj/nekoga drugega. Tako to ne gre. Tako frivolno tolmačenje ene izjave glede na to, kdo jo je izrekel in na koga da leti, je pa skrajnost ravno na drugo stran od vsegliharstva — je nekritična in tendenciozna pristranost oz. ena od tistih skrajnosti, o katerih sem nedavno pisal.

      Kaj je Lara rekla, lahko brez filizofiranja razumemo tako, kot sem opisal v prvem komentarju … in brez kučanovske zmede in zamegljevanja.

      Išjo raz Larina izjava: “Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.” Koga je mislila s kriminalci, niti ni pomembno, razumemo lahko ene ali druge ali tretje, kriminalci so kriminalci. — Pomebno pa je, da “Danes, ko javno tudi Cerarjeva vlada podpira korupcijo, nepotizem, krajo in goljufijo, dobro živijo samo kriminalci.” A ta, poudatjeni del stavka je pa kar, emm, “vseglih”??

      Če ima Slovenec svoje mnenje, se kmalu najde kdo, ki mu jame razlagati, da ne misli prav. Seveda se potem najdejo tudi taki, ki v takih razmerah radi niti ne vejo, niti ne mislijo, niti ne želijo imeti mnenja. Pa smo tam. Retorično.

     • dob
     • dob

      Pri stavku: “Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.” – niti za sekundo nisem pomislil, da je s “kriminalci” Lara Janković mislila Cerarja, kučana in Forum 21!

     • tasilo

      Vidiš, jaz sem pa najprej pomislil ravno na Zokita in njegove botre …

      Kar se men tiče, je pa bistvo misli še vedno v tem, da Cerarjeva vlada javno podpira korupcijo, nepotizem, krajo in goljufijo. A moramo še kaj dodati?

     • dob

      Ne, saj imaš prav! In jaz razumem.
      Pred časom je neka ženska v državnem svetu popizdila in zmerjala državo, da je v njej vse narobe, ker da se je razmahnila korupcija čez vse meje, itd., itd. V državnem svetu so ji ploskali kot zmešani!
      V komunističnem gnezdu so ji ploskali!

      Niti enega imena ni omenila, tako da…. je ni bilo možno pozicionirati. Tako kot Lara Janković. Še Cerarja je omenila na način, da se njegov vpliv na razmah korupcije mirno da interpretirati tako ali drugače. Na kučanovo željo in potrebo!

      Potem je ženska v državnem svetu, ko jih je imela kjer jih je hotela (kdo je gradil uspešno Jugoslavijo… uspešno Slovenijo… zdaj so nam pa vse vzeli!) jih je še obvestila: “Verjemite, da bo revolucija (tle so ji ploskali ko zmešani!!!) , ker ni druge, ker ni bilo nobene podlage, nobenega soglasja… noben delavec ne bo odstopu od svoje varnosti, za preživetje svoje družine in potomcev… da ne rečem, da bo nekdo razprodajal, nam kradejo… mar smo vsi psihični bolniki? Kaj nihče ne zna voditi fabrike, bolnišnice, kdo pa so ljudje ki pišejo zakone – pisali so jih kriminalci za kriminalce, zdaj pa me naj peljejo, če me upajo… (ne ga lomit, kriminalci so tru v državnem svetu in ti ploskajo, zakaj bi te pa odganjali, saj take kot si ti, kučan naravnost potrebuje!). nadaljuje: “če zakoni dopuščajo, da se dvomilijonskemu narodu vzame vse, kar je bilo zgrajeno, potem vas pozivam, podprite to, da se to družbeno premoženje vrne nazaj, ker so ukradli, niso nič plačali. Kredite so odplačali delavci, tisti, ki so jih dobivali, vprašajte kak so jih dobivali tisti, ki so jih dobivali… Boste razširili vi tole po Sloveniji, pa tisti, ki jih ni tukaj, je samo tovariš Veber, ki je tukaj in ki verjame, da je to kriminal, pa stopimo enkrat skupaj, ni pomembna ideologija, pomemben je slovenski narod, da smo enotni… pa da vzpostavimo to, kar smo nekoč že imeli, vrnimo to ljudem, jaz sem bila srečen otrok, srečen mladinec, dobra delavka, zadovoljna, delavka, vrnimo to ljudem, kar smo imeli, pa naredimo red s to peščico bande v Sloveniji.” APLAAAAAAVZ!!!!

      Dobr jim je povedala, je rekla znanka, ki mi je to poslala, in še: to bi morali vsei Slovenci poslušati!
      Jaz sem pa njo vprašal, zakaj se ji zdi, da so ji kučanovci v državnem svetu, ki je komunistično leglo, tako navdušeno ploskali?

      Slovenc rad nič ne ve. Navdušen je nad tem, če so stvari enostavne, da ni treba dost mislt. Če je potem na kupe mrtvih, pohabljenih in razseljenih – pa kva pol! So si že sami krivi, a ne?!

      Na podvprašanje o tem, kdo bo vrnil dolgove, ki jih je država naredila (pa jih ne vrača, temveč jih samo povečuje) zabodeno pogleda in reče: kakšne dolgove? Saj so drugi tudi dolžni, pa kva pol! Vsi so dolžni….kar poglej: Amerika je dolžna, Italija je dolžna, V.Britanija je dolžna… vsi so dolžni! Jest sm zmeri pošteno delala… jest nism nobenmu nč dolžna, sem use kredite sama odplačala, use sm si zaslužla s poštenim delom, dauš vedu…!

      Jebiga, jest pač ne gledam njihovih hiš, jest gledam mrtve ljudi. Nekam dost jih je umrlo za njeno srečo, pa za srečo večine upokojencev, ki imajo zdaj stranko v parlamentu in edino točko političnega programa stranke: zadržati penzije na sedanjem nivoju, kvečjemu so lahko višje, manjše pa sploh ne….

      Državni dolgovi se vrnejo z denarjem (kadar se vračajo!). Ker če se ne, se aktivirajo notranjih dolgovi. Ti so VEDNO enaki zunanjemu dolgu države, le da se ne vračajo v denarju, pač pa se poravnavajo z rezanjem vratov, klanjem, posiljevanjem, požiganjem hiš, izganjanjem ljudi iz njihovih domov.

     • Steiermark

      Čeprav ni “mislia”, je pa to edina zveličavna resnica – kriminalci so levaki!

  • Janko Gedlička

   Oprosti, prasica pa ni pokvarjena.

 • domovina mili dom
  • Soave

   Zanimiv dialog. Ampak. . . . kaj pa so ignorirali ??

   • domovina mili dom

    Morda nastop in napoved S. korejske voditeljice s pol urnim monologom.

 • Caetano

  Kdor zagovarja komuniste zagovarja najhujše kriminalce!

 • sprehajalec

  So že spodaj povedali, Rdeča Lara je obsojala krajo in nepotizem, ploskal je pa Zoki in odobraval njene besede.

  Seveda je kristalno jasno, koga je imela v mislih rdeča Lara…..

  • xtc

   No samo ena težava je niso vladajoči,tisti so jo poslušali in kimali.

  • xtc

   No glede na govor govornice,pričakujem ,da se bodo delavci kmalu uprli izkoriščevalcem v kravatah,Petriču,Šešoku,Škrabcu,Krivcu,Bobincu itd.

   • sprehajalec

    Močno dvomim.Pri nas je prvi kriterij, ali je naš. šele potem, če ni, nastopi ta klasični, ali je izkoriščevalec.

    • samotoje

     Tako je- naš izkoriščevalec.

 • xtc

  Ma mam nek čuden občutek,da s adnje čase na levi kot neke govornice vse bolj pojavljjo neke žleht babnice,ki so žleht zato,ker jih očitno noče nihče več dobr povalat,pa so hudobne in psihopatskega vedenja.

  • sprehajalec

   Zgodovina jih je tudi prej poznala, v zvezi z Gibanjem. Rosa Luxemburg, ki so jo domači Berlinčani klicali “Die rote Hure”, pa iz naših zasavskih revirjev.

   na sumu jo imam, da hoče posnemati znano igralko Violeto Tomić. Saj je na njenem primeru videla, da se igralke z nekaj agitacije z lahkoto zavihtijo v parlament na dobro plačo….

  • pajot

   Ta babnica,ki je govorila v Dražgošah,se je povaljala že z mnogimi. Med drugimi tudi z nekim glasbenikom,ki je igral na njen poročni dan. Vpričo moža.

 • Soave

  ” Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.”
  Ja, hudir, le komu je bilo to namenjeno ? Ženska trapasta !! Pravzaprav je tvoj ljubi kruhek kar težko zaslužen, ali ne ? Pa za kakšno ceno ! Namesto da bi se ukvajala samo z muziko.

  • macon

   In spodaj pod govorniško tribuno se je kot pečen maček režal govorničin sopriimeknjak.

   • xtc

    Ma saj sem ti povedal,ko ni več “zainteresiranih jurčkov” babnice prično počet in govorit same neumnosti.

   • Soave

    Ja, lahko se reži ! Kako dolgo še ?

 • xtc

  No letos so levi s pustom definitivno pohiteli ne samo ,da je bilo veliko maškar,še slavnostnagovornica je bila “Larfa”.

 • Osti jarej

  V Čilu zaradi papeža požigajo cerkve

  Te dni je na obisku v Čilu in Peruju Papež Argentinski Frančišek, ki je šel nekdanje zahodne sosede

  obiskati, saj je imel z njimi pred 40 leti zelo tesne stike.
  V času škofovanja, ko je Argentino vodil verjetno najbolj krvavi diktator general Jorge Videla, je Frančišek namreč prodajal otroke, ki so jih nasilno odvzeli družinam zaradi lakote ali neverja.
  Morda so zdaj na ulicah v Čilu prav ti otroci, ki ne bodo njegovega zločina nikoli pozabili, čeprav jih tamkajšnji mediji označujejo za teroriste.
  In terorist bo označeval papeža kot lakomnega človeka, ki luksuzno potuje po svetu, otroci v Čilu in Peruju pa so v lakoti?
  Poleg tega storilci odločno nasprotujejo nasilnemu poneumljanju s kakršnokoli vero, ki ima podlago v denarju in ne blagostanju ljudstva.
  Res so cerkve gorele na področju nekdanjih domorodcev, ki so jih pred stoletji Španci zradirali z obličja in so danes le še po čudežu preživeli ostanki nekoč edinega ljudstva v Čilu.
  Poleg tega je ob nastopu Papež na veliko lagal, kako se bo zavzel za boj proti lačnim, ki jih je v Južni Ameriki vse več, korporacije pa jih z GSO nategom rešujejo pred to lakoto.
  Hkrati pa Vatikan še danes prikriva, da je bil Papež obsojen za zločine proti človeštvu pred nastopom Papeškega zlatega trona, a naivni verniki so vseeno zelo velikodušni do tega trgovca z otroki.
  Zato pa je lahko visoko v NWO in si drzne brez sramu in strahu brisati 6 milijard ljudi na našem planetu. /virNeonNettle/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/344802/v-cilu-zaradi-papeza-pozigajo-cerkve

  • sprehajalec

   kaj moraš povsod popati svoje kopije? da nisi ti sama Lara Janković? Sovraštva je dovolj v tebi za kaj takšnega….

   • Osti jarej

    ..ko te yebe,buhtelj….pa plohe si že enkrat s tistega glupega frisa snemi

    • sprehajalec

     Tudi inteligence ti kar precej manjka, kajne? Poleg tega, da si prostaška…

     ti si zagotovo Lara, sovraštvo kar šprica iz tebe….

     • Osti jarej

      ….prostaška sem toliko,kolikor je primerno za ta portal…in papež še nikomur NIČ ni dal…..biti na strani revnih…ha,ha,ha besede in prazne marnje…..od tega še nihče ni bil sit

     • pajot

      Govoriš kot enonogi. Poln gobec je imel sočutja in pravic do revnih,crknil pa je zaradi prenažrtosti..Zamašene žile pa to….

     • Osti jarej

      …..menda je bil tudi pedofil…zato so ga cerkvenjaki na skrivaj malikovali

  • Snežka

   Čisto drugače je bilo. Sedanji papež je bil v času, ko je živel v Argentini grajan ker je bil po mnenju nekaterih škofov preveč na strani revnih.

 • FORT WORTH

  Kdo sploh se resno jemlje te klowne.
  Smesijo sami sebe in, kar tekmujejo, kdo bo bolj radikalen.
  Kje je vsa Slovenska pamet, da bi jih zbrcala na smetisce zgodovine ??

  • dež

   Izbor letošnje govornice je pravzaprav vesela novica. Je namreč več kot očitno, da jim zmanjkuje govorcev, ki še verjamejo v to pravljico.

   • xtc

    Ja so pa ti toliko bolj butasti.

  • xtc

   Kot bi gledal norčke v norišnici med sabo ,ko tekmujejo,edina smola je ,da smo ostali ujetniki te norišnice in tega teknovanja.

  • samotoje

   Pamet je čisto drugje doma in se ne utegne ukvarjati s to bedo.

 • TOML

  Rdeča poscanka Lara je tulila oblast nam krade in jo je treba nagnati,
  Židan, Brglez, Pahor,….pa so ji ploskali.
  A niso oni oblast?
  IQ levičarja kot otroški copatek, rečmo 16 do 18.

  • xtc

   Včeraj so mu dolili še antifriz da ni zmrznil.

 • TOML

  Rdeči pavijani so cvilili, da je treba je gledati v prihodnost,
  sami pa priredijo muzej na prostem.
  Ni jim pomoči.

  • Vojteh Dovč

   KO BOTE VI 1X TIHO BO VSE OK

   • TOML

    Rdečo dudo si iztakni iz riti in si jo pravilno vtakni v rdeči gobček.

 • Osti jarej

  Že tako je slovensko gospodarstvo nekonkurenčno, potem bi pa še plače hoteli zvišati.
  Poglejte Nemce, komaj preživijo, ker imajo trikrat višjo povprečno plačo od Slovencev, njihovo gospodarstvo je zato pred sesutjem.
  Pri nas še nekako živimo, ker delavci nimajo niti za preživetje, zato pa rovarijo dan in noč tisti, ki imajo službo zaradi pobranega denarja države delavcem od plač.
  Oni bi hoteli 750 milijonov več, delavcem pa obrtniki in podjetniki ne dovolijo ničesar.
  Naj država razbremeni davčno obremenitev plač in padli bomo celo pod razmerje 1:3 z nemškimi plačami, podjetnikom ne smemo nič vzeti.
  Da imajo lastniki za avion ali nekaj vil ni pomembno, da se podajajo v politične spletke tudi ne.
  Res smo naiven narod, ko mislimo, da je dvig plač rešitev za nas.
  Bo gospodarstvo takoj za dvigom propadlo, ga bodo dokončno prevzeli tujci, ki pa prihajajo k nam samo zato, ker imamo sicer zelo delovne ljudi, pa tudi skoraj brezplačne.
  Zdaj bodo poveljniki države, podjetniki in javni sindikalisti stopili skupaj, kot na podlih dogovorih na ESS in sklenili dolgoročno zavezo, da si pomagajo med seboj, da ohranijo odlične plače v politiki in celo roparske pri ropanju države, kjer je komaj zadostno 15 tisočakov na mesec, da podjetniki zadržijo dobičke in jih ne preusmerjajo v spodobne plače, sindikalisti pa ohranijo svoje večne plače za lajanje in dodatke za strinjanje z lastniki.
  Kaj, ko bi delavci in javni uslužbenci, katerih poklic in delo sta zares namenjena ljudstvu, stopili skupaj in izbrisali z vseh seznamov pijavke, ki nas ožemajo, kradejo in razprodajajo?
  Če hočemo preživeti!
  Samo stavka javnega sektorja, kateregakoli, zares ni rešitev, ker ni kje vzeti, če delavci nimajo dela, dobrih plač in ne morejo ustvarjati gospodarske rasti, samo lažno, na papirju, kot zdaj!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/343064/podjetniki-ne-dovolimo-visjih-plac

 • eksorcist

  ” Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.”

  V prevodu: ”Rabimo novo vlado, novega PV, ki bo prijahal na belem šarcu.” :)

 • Antonius

  Naj *uspešna* slovenska pevka, gledališka, televizijska in filmska igralka, Lara Jankovič iz svojega piedestala nepogrešljivosti kakšno reče še v podporo njenemu kolegu Jerneju Kuntnerju, ker so ga zaradi očetovih protestov pred krivosodjem od=bali z vseh otroških oddaj slovenskih tv kanalizacij.
  Če jo ukvarjanje s slovensko preteklostjo zares moti, se človek vpraša, kaj je počela na proslavljanju zlagane borčevske preteklosti.
  Lara Jankovič je navadna lažnivka. Na proslavljanju sramote je sodelovala, da se na zlagano preteklost gošarjev ne pozabi.
  Z svojo *uspešnost*, slovenska pevka, gledališka, filmska in televizijska igralka, za prgišče pomembnosti in napuha, je prefarbancem zlezla še enkrat pod rep.

  • pajot

   Motiš se,dragi Antonius. Ta ženska je predvsem srbska pevka etc.etc..etc…Slovenskega je v njej zelo malo. skoraj nič.

   • Antonius

    Pajot, povzel sem, kot jo navaja Donko.
    Sicer je Jankovičeva v mojem komentarju *uspešna* umetnica predvsem zaradi politikantskih zaslug, katere ji po potrebi priznava tista, ki jo skriva Kučanov rep.
    Meni so njeni umetniški uspehi tako neopazni, da sem se po sili razmer moral ob njo spotakniti, zaradi njenega klobasanja v Dražgošah
    Pajot, pri mojih letih smo vendar *nezmotljivi*?! :-)

    • pajot

     he,he,he..antonius.Nič slabega nisem mislil. Cenim tvoje komentarje,zbodlo pa me je to o slovenski pevki. Zadnje čase sem postal zelo občutljiv. Ta ženska je sicer rojena v Sloveniji,toda slovenskega je v njej toliko kolikor je za nohtom črnega.Je hči srbskega oficirja JNA,njen inteligenčni kvocient pa je enak ničli. Poznam jo namreč zelo dobro.

     • Antonius

      Vem, vem, pajot. V istem čolnu sediva, v isto smer veslava in se trudiva.

     • pajot

      Tako je.Dobrega vetra želim.

  • Steiermark

   Antonius, po njenih “nastopih” in priimku, mislim, da je krivično, če se uporablja za njo ime: slovenska pevka…….

 • FireSnake

  če še ne veste kako izgleda rdeča drolja si jo poglejte na zgornji fotografiji…

  • xtc

   A ti to o pred ali po izteku armortizacije?

  • Kosobrin

   Prav lepa je, drolja pa ni!

   • pajot

    Pa še kakšna. Tko je ne bi znao,skupo bi jo platio.

 • RATATA

  V nedeljo si snamejo kravate, da se lahko derejo “dol s kravatarji!”, narod jim pa ploska.
  Narod je fukjen u iber!

 • eksorcist

  Je pa naša Lara prva potrdila, da smo se mi, dražgoški junaki, že davnega 1942 boril tud proti neoliberalcem. Do zdej nam Repe in Prunk tega zgodovinskega dejstva nista priznavala. Sram naj ju bo. Pfuj!

  • xtc

   A ti to ne veš pa saj oni ti že ves čas razlagajo ,da gledajo v prihodnost-ki trdo pelje v kamneno dobo.

 • sprehajalec

  Jankovićeva: Junaki Dražgoš so nam zgled v bitki proti neoliberalnemu kapitalizmu

  Ha, ha, Slovenija kar kliče po novem Ciprasu. Čim prej bo, tem bolje bo. tale agonija ne more več dolgo trajati…..

 • eksorcist

  Vi sploh ne razumete strateškega pomene dražgoške epopeje. Če mi ne bi takrat vezali nase elitnih nemških sil (pomožnih policistov), bi zagotovo padla Moskva. Tudi zmage pri Stalingradu ne bi bilo. Niti izkrcanja v Normandiji.

 • xtc

  No Lara je TRDO položila na srce delavcem ,da naj se upro izkoriščevalcem in Milan in Zoki sta zaploskala totej samo še čakamo na štrajke pri izkoriščevalskih levih tjkunih,no kdaj bo v Korenji,Etri,Kolektorji,Celjskih Mesninah,Riku nestrpnno pričakujemo akcijo proti izkoriščevalcem pa Šešoku,Pomgradu,Pan Viti,Perutnini,GPG itd. itd.

  • Stajerka

   lej…..povsem identična zgodba, ko Janković vsakega 1. maja na Rožniku pljuva po kapitalistih in delavcem deli moralne nauke…….to moraš res biti totaln bedak, da si kaj takega sposoben poslušat, prebavit in nagradit z nageljčkom in nasmehom na učkah ……..

 • Miran

  Lara super si povedala. Dol z lažnjivo desnico.

  • eksorcist

   ” Danes, ko je javno, tudi s strani (Cerarjeve, Erjavčeve in
   Židanove) vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro
   živijo samo kriminalci.”

   Tudi jaz sem jih imel na sumu že ves čas, predvsem Židana, da so v resnici prikriti desničarji.

  • Son

   Miran, se vidi da si zelo kratke pameti in napumpan z tvojim lažnivim mišljenjem. Izgleda da ti je laž, sovraštvo in sprenevedanje v krvi tako kot vsem zlobnim rdečkarjem. Tvoja levica že od pamtiveka ustvarja in širi to kar očitaš desnici. Si res prebu****t da bi to dojel!!!!!

  • Stajerka

   kero……aja, tisto v prvi vrsti……ja, prav maš – DOL s takimi lopovi, oportunisti in kriminalci…….če je bilo včeraj na proslavi 0,05% levičarjev v pravem pomenu besede, sn jaz raketa ne samo bicikl…….

 • antimur

  Vsi zgoraj našteti so pogrebci Slovenije in Slovencev, tudi s kučanistično trapo Jankovičevo. V kolikor se jih ne bomo rešili, (trdno sem prepričan, da jih bomo končno zmleli) nam bo ta zločinska in kriminalna drhal tako zasvinjala Slovenijo, da se bodo še tisti, ki jo spoštujemo in ljubimo odvrnili od te okupatorske kloake.

 • Vladimir

  takle babe so včasih ostrigli na balin

  • eksorcist

   Pa v katran in perje povalali.

   • xtc

    Pol pa v foiglež zaprli in foglež na drevo obesili.

   • Kosobrin

    Hudobija in sovraštvo se podedujeta, kajne?

    • Franc Šink

     Kaj si pa misliš?

 • Franc Šink

  Psihiatri in klinični psihologi to razumejo mi pa to prenašamo.

 • totex39

  S tem ko komunisti ploskajo svojim lastnim goljufijam in se jim to zdi kot samoumevno se res lahko sprašujemo kdo so sploh te bedaki, ki nam vladajo.

  • učko

   Njihovi hlapci kot je Cmerko in podobni nam vladajo. Bedaki smo pa mi sami, ker jim to dopustimo !

   • totex39

    Predvsem so to bedasti volivci, ki jih še kar naprej volijo.

   • Vojteh Dovč

    malo vas je pičkice ITD

 • PLavi-mil

  Primorska lupulu ali k…..

 • luckyss

  Donko spet po oslovsko….
  “Vsi vemo, kaj se v Sloveniji dogaja, pa narod kljub temu vedno znova naseda lažnim levičarskim prerokom. ”
  Torej nas je 90 % Slovencev idiotov , ker se s tem ne strinjamo, tisti,ki bi radi prali denar, pa vam to očitno ne gre vedno od rok, ker ste prebutasti ali preveč arogantni, pa ste “razsvetljeni” od samega Boga ali celo od “spreobrnjenega” vrhovnega pastirja osebno..
  Ovce na kvadrat…parlamentarna štala se vam vse bolj zapira….tik..tak,….tik..tak ;)

  • Nejc Ornik

   Ti si tipičen primer 70-letnega komunističnega pranja možganov.
   Ko berem tvoje migrantske komentarje, si precej bolj brihten, z multikulti te še niso oprali. Čestitke.

   • luckyss

    Ti mulc boš moral še precej žgancev pojest, preden mi boš lahko opral avto…da ocenjevanja mojih komentarjev niti ne omenjam…

    • Nejc Ornik

     Kako veš, da delam v avtopralnici na Viču?

  • sprehajalec

   Torej nas je 90 % Slovencev idiotov , ker se s tem ne strinjamo

   Povsem pravilna ugotovitev. Vzdrževanje te situacije je pa možno, tako kot v primeru pokojne Juge z zadolževanjem države.

 • matjaž

  Njen govor je primer anarho-levičarskega mišlenja. Neodgovorno do vsega, razen do zasledovanja svojih ciljev. Na žalost so se v Dražgošah tud partizani obnašali tako neodgovorno, ne misleč na vaščane.

  • luckyss

   Le kaj bi vi brez Dražgoš in Kučana….Imate zanimiv predvolilni program…Kučan, kosti, Lažgoše, Kučan , jame , pranje denarja, jamranje …;)))

   • Kosobrin

    Pa kredite in donacije tudi! Imajo pred svojim pragom smeti na tone.

    • luckyss

     Saj sem omenil pranje denarja ;)

   • matjaž

    Ne vem kaj si mislil z vi, govoril sem v svojem imenu in s svojo glavo, pri tebi pa ne vem od kje po v

 • Pošteno

  Sramota in še enkrat sramota vi ga. Lara Jankovič!!!
  Ste še enkrat pokazali kako ste plačanka krvave in lažnive rdeče ideologije. In trosite sovraštvo kjer le morete.
  Le vprašajte se kakšna so vaša sprijena dejanja. Takšne so se vedno označevali z izm***i!
  Kot velika nekulturnica si vsaj malo preberite o zamolčanih krvavih resnicah ki jih je počenjala rdeča ideologija. In izgleda da ste tako kot mnogi ki so v tem imeli aktivno vlogo kot tudi vi nasledniki le-teh postali kronično dementni za preteklo zgodovino.
  Ali nekoč bo tudi vam udarila vest, ko tako radi širite mržnjo in sovraštvo!!!!

 • Duhec

  Zelo lepa ženska, ki gre v nos impotentnim SDSovcam na Novi…

  • luckyss

   A zato tako radi posegajo po svečah…..da imajo končno nekaj trdega s solidno dolžino v rokah..

   • bednick

    LJ:
    »vemo, kdo so osvoboditelji in kdo so izdajalci in kdo piše zgodovino. Zato zame sprave ni.«

    A lahko to komentiraš?

    • luckyss

     Ja, težko se je spraviti z izdajalci, če ti ne priznajo zločina…

     • bednick

      Zakaj je torej država ob Kongresnem trgu sredi Ljubljane lani sploh postavila velik spomenik žrtvam vseh vojn, ki naj bi nagovarjal k miru in spravi?

     • luckyss

      Očitno se država ne zaveda “kolaborantskega sindroma”…torej z drugimi besedami – ker je naivna..

     • bednick

      A ti verjameš, da je govor napisala sama?

     • luckyss

      Ja, ker premore več inteligence kot Murglje in tale štala skupaj…

     • sprehajalec

      Antikomunisti se morajo torej spraviti s komunisti?

     • luckyss

      Da, če se je lahko vaš vodja obrnil za 180°, potem se lahko tudi ovce…oboje za 90 ;)

     • sprehajalec

      In kaj naj Antikomunisti odpustijo komunistom?

     • luckyss

      Nezakonite poboje nedolžnih med in po vojni…

     • sprehajalec

      Potem lahko enako zahtevaš od mednarodnega sodišča v Srebrenici…

   • KIKI

    Ti si kar svojo spužvo oglej! Z možgani vred ni nič uporabnega!

  • Nitka

   Se vidi ti zaplankani Duhec da si poleg svojega duha še slep. Poglej si raje to sovraštvo ki ga ta levičarka skozi sporočila prinaša Slovencem. Se vidi da si ji precej podoben ko tako navijaš za njo in rdeče pod**ne.
   Lara je lahko še ne vem kaj, ima pa prekleto umazano vest in dušo!!!!

  • sprehajalec

   Nova Violeta Tomić.

   Zavohala poslanski denar, do katerega bo prišla s pomočjo bedakov tvoje sorte…

   • luckyss

    Nam vsaj ne bo nerodno, ko bo kakšno rekla v parlamentu…Vaši poslanci itak rabijo logopeda , vzgojiteljico in psihiatra..pod nujno…

    • sprehajalec

     Tudi Violeta je začela svojo politično pot s poceni pamfleti na javnih shodih. “Poslance na minimalce” je takrat vpila. Lara vpije danes “partizane na neoliberalce”.

     Izgleda levičarji ne morete brez glumcev v parlamentu…

     • luckyss

      Ja, verjamem, da pridejo mnogi v parlament z željo delovati v dobrobit ljudstva in potem obupajo in sprejmejo igro..
      Še slabši so tisti, ki v parlament pridejo z namenom lastnih koristi…takšne običajno prepoznaš zaradi obračanja po vetru…ali pa po tem, da nimajo lastnih misli in so pastirjeve klonirane ovce…

     • sprehajalec

      Boj proti idiotizmu in bedastočam, nikakor ne moreš okarakterizirati kot blejanje ovc…

     • luckyss

      Ko kihne pastir so vse tukajšnje ovce takoj prehlajene…

     • sprehajalec

      Ko Lara kriči o antineoliberalizmu in kriči po partizanih, ki bi z njim obračunali, ste levičarji povsem mokri….

     • luckyss

      Ščuvanje mi ni všeč…z nobene strani..

     • KIKI

      Oh, zdaj dobijo še enega , pola konja pola idiota,
      pisanega Šarca in bo nastala prava “gužva” pri oltarju,
      takoj za tem bosta prilezli v parlament zakonki Ipša,
      pa ona Fata, ki s trebuhom “hvata”, pa Slon in Sadež,
      pa nevrotični Pižamar…pa jojojojoj, koliko jih je še! In vsi
      bojo pristiskali na željeni gumb v DZ! Vidite, tako se delajo
      stranke!

    • sprehajalec

     Sploh če bo to začinila z igralskim zavijanjem z očmi. liki kot tarantela, pa bodo cvilili. #Kako jim jih je nasula#, #bravo#….

    • KIKI

     Naši poslanci so najboljši govorci, levi pa še brat ne znajo,
     posebno “prfoksi” in one tet iz Desusa!…

   • Franc Šink

    Ah obe “mirišu” na starost.S ceste direkt v parlament.Tam je denar!

  • tramal

   Če si tudi ti tako grda kot tale srbkinja, se pa res ne čudim da jo obožuješ.

  • KIKI

   Jezusnomarija, okusa tudi nimaš, Duhec? Pa kaj vse ti še
   manjka?

 • Stajerka

  bolj se Kučan in Janković starata, bolj sta si podobna…….ne samo ideološko, ampak predvsem fizično in genetsko…….
  kar se tiče Lare Janković – najprej se naj nauči, kaj pomeni poštenje in plačilo računov, da se izogneš blokadam računa……verjamem, da ima večino državljanov pod pragom revščine, bolj pošten odnos do lastnih obveznosti, kot ga ima 90% včeraj prisotnih……
  pa še nekaj – od kdaj sta združena praznik lažnivcev (1.april) in praznik maškar (pust) in od kdaj se ta praznika združeno praznujeta drugi vikend v januarju …..če bi se včeraj prebudili pravi, zavedni partizani, bi ti pajaci bežali kot so bežali njihovi komunistični “heroji”……

 • tarantela

  Bravo Lara! Povedala si tisto, česar si ostali levi politiki ne upajo, ker so se pomehkužili, kaže, da jim desni perejo glave!!! In levi so taki cincarji, da ne upajo več reči bobu bob!

  • sprehajalec

   Dokler ima Lara takšne privržence kot ti, potem se ni za bati….

   • KIKI

    A mogoče veš, če bo ta ista zasedba iz Dražgoš letos
    počastila tudi “Rusko kapelico” , ker bi se prijavil za kuhanje
    boršča in točenje vodke¨? ….posedujem pa tudi pogrebno
    limuzinoin nekaj znanja iz patologije, tako,da lahko vsem
    tam gori na Vršiču pravočasno pomagal, če bodo v trans padali!

    • sprehajalec

     Ja, oblikuje se neka vrsta panslavizma z dobršno mero primesi komunizma.

     Že videno nekoč….

 • Franc Šink

  Jaz bi to imenoval Šink-Dražgoški sindrom To prizadene vse ki so sprejeli komunistično ideologijo.
  Bolezen se je nekoč uspešno zdravila na Golem otoku.To bolnišnico so na žalost ukinili pacienti sami.

 • Ana Job

  Kaj pa Lara ve??!
  Že celo svojo kariero igra izključno cipe, ker ji gre vloga same sebe najbolj od rok! Bolje je, da še naprej počne to, kar najbolje zna in pusti politiko pri miru!

  • luckyss

   Mogoče si tudi ti vsaj v podzavesti velika cipa….imaš pa morda problem, ker te nihče niti brezplačno noče ?!

   • sprehajalec

    Tebe itak kot ljubitelja parad ponosa in levičarstva zanimajo moški….

    • luckyss

     Mislim, da je moje mnenje kar se tiče muslimanskih priseljencev, “paradnikov,””pedofilov in podobnih motečih “zadev” jasno…
     Komentarji so javno dostopni….;)

   • KIKI

    Ne misli si, da je zastonj lizala smrdljivca Kučana !
    Jaz bi, če bi bil ženska, vanj pljunil, če bi se mu lahko
    tako zelo približal !

  • PLavi-mil

   A Primorska cipedrjasa, praviš da je, zelo verjetno.

  • pajot

   No,motiš se,draga Ana. Ona jih ne igra,ona to je.

 • Stajerka

  hahaha……DZ (zaposleni), napovedujejo stavko – saj ne veš, al bi jokal al vriskal :)))
  iz dopusta na štrajk ……

  • komar marko

   zaposleni so PRIDNI in so v najnižjih razredih. In naj stavkajo in si naj sami kuhajo kosila in strežejo kavice.

   • Stajerka

    to niso tisti zaposleni……kosila in kavice kuha zunanji izvajalec, včasih je bil Slorest, če je še danes, ne vem – ta ziher ne bo štrajkal – zasebni sektor……verjetno so pod zasebnika tudi čistilke in varnostniki, prekarci…….
    bodo pa štrajkali ostali – tajnice, računovodje, šefi takšni in drugačni – ne vem pa, če bo štrajkal Brglez in njegovi namestniki……aja, mogoče pa ne bo potrebno – vodstvenemu kadru so že dvignili plače brez štrajka……

    • komar marko

     tukaj sem mislil portirje, čistilce, strežaje, tajnice in podobne. Poznam sistem bolnic. Tehnični kader in medicinske srednje sestre so najnižje plačani. To je javni sektor. Dohtarji in šolniki imajo porihtano! In nim se heba za ostale.

    • KIKI

     Za vsak slučaj so jim vnaprej povišali plače, saj je zima in ne smejo se prehladiti v tople, oblazinjene riti, ki bi jih morali za “štrajk” celo dvigniti iz foteljev !

  • KIKI

   “Tršicam” nikoli ni bilo do dela; še tiste štiri (4) ure jim je odveč!
   popoldne ali v kakšni urci dopoldne, pa hitro pregledajo veleznanstvene
   tekste A / , B/ in C/ …..zeeeelo naporno!
   Vsako leto enako, isto, isto, isto, isto….hudo težko, sploh pa pri nas,
   ko se že 75let nič ni spremenilo, še rast enokaličnic ne!

 • Valter BraniSlav

  Franci, pusti politiko. Ti raje pisi o zeljah tvoje danke, o kurcih in podobnih stvareh ki te vzburjajo.
  POLITIKA JE ZA ODRASLE, TI PISI RAJE O HOMOSEKSU O KATEREM SANJARIS 24/7.

  • matjaž

   Gospod Valter ne pišite nič, če nimate nič za sporočiti…….

 • črnaovca

  Takoj zliti vso gnojnico po njej kajti šenska si je drznila povedati nekaj krepkih

  • sprehajalec

   Komunistični govor pač ni primeren za Slovenijo v tem trenutku. Še sploh če mu ploska državni vrh in nekaj ljudi med njimi, ki so se hudo okoristili s tole državo ovca…

  • Bistvo

   Ti umazana črnaovca nauči se Slovensko potem pa komentiraj. Ti in tvoja šenska oba sta enaka in nista drugega vredna kot gnojšnice po sebi. Vajino sovraštvo je pač neskončno …

   • črnaovca

    Joj kako si prijazen in nikogar ne sovražiš. Si res tipičen primerek ki zliva gnojnico ko nima kaj drugega povedati

  • Stajerka

   ja, je…..predvsem navzočim, ki so tako kratke pameti, da sedaj že javno ploskajo svoji lopovščini…….

 • luckyss

  Hja, ni videt….nisem sicer psihoanalitik, vendar nekaj “ne tima”…

  • Ana Job

   Z ženskami tukaj imaš precej težav, kot opazujem. Taki, kot ti ste ponavadi impotentni in jim še viagra več ne prime, jezni sami nase.

   • luckyss

    V bistvu nisem nikoli imel problemov z ženskami, ker sem jih vedno jemal takšne kot so in jih nisem nikoli idealiziral……
    Nekatere so potrebne nimfomanke, druge naivne, pa žleht, tudi butaste, pa pametne tudi…
    Jaz še vedno pravim, (čeprav ne poslušam goveje muzike)…samo lepa mora bit ;))

    • Ana Job

     Potem se drži bontona in ne ogovarjaj tujcev, če nisi vprašan. To je res grda lastnost!

     • bednick

      Speljal te je od Lare Jankovič na stranski tir.
      Ne nasedaj!

     • luckyss

      Ne vem zakaj bi se na takšnem portalu držal bontona, če tu premorete modele, ki napišejo pet stavkov in od tega le štiri besede niso obscene kletvice..
      Nisem zasledil, da bi se kdaj zgražala nad njimi…

     • Ana Job

      Ne rinem v druge ljudi, če si opazil. Prepuščam vsakemu svoj komentar, pa če je lep ali obscen. Vseeno mi je, kaj pišejo drugi, ne gane me, zato ne konfrontiram, kot ti.

   • luckyss

    Ti očitno ne poznaš zaporedja ki velja tu pri komentarjih, torej pod kateri zapis spada določen komentar…Kako tipično za to stranko…
    Si mogoče ti Janezu razlagala koliko si lahko stranka sposodi od privatne osebe…?!
    ;)))
    Bolje, da ste vsaj trije na kupu, ko kaj pišete ali bog ne daj sklepate….
    Čeprav trije z IQ jem 70 skupaj še ne boste imeli 210 ;))

    • Ana Job

     Ti pa očitno ne poznaš manir. Prosim, če me ne ogovarjaš več in me ignoriraš.

 • MladiLiberalec

  Evo pridobil sem se nekaj novih podatkov glede Drazgos. Gre za detajle dogovora med domacini in partizani glede prijave partizanov nemskemu zupanu Benediku. S tem bi dobili partizani bitko z Nemci ki so jo hoteli vascani pa kot so upali varnost pred unicenjem vasi.

  Ti pogovori so bili na silvestrovo 1941. Dovoljenje za prijavo je bilo pogojeno s tem da zagotovijo da bo do Nemcev prisla vecja stevilka partizanov kot jih je bilo v resnici. Vascani so morali javiti da jih je 500. Prisli pa da bodo se novi.
  Morali so navesti tudi lazne podatke o oborozitvi. Zupan Benedik ki ni vedel da so podatki lazni si je vse zapisal in zagotovil da bo ovadba zadostovala da Nemci ne bodo izvedli prehudih represalij in da bo se sam posredoval v tem smislu.

  • sprehajalec

   nemskemu zupanu Benediku

   priimek mi deluje slovensko. Čez pol leta je bil skupaj z družino zaradi te dogovorjene prijave likvidiran.

   Nemško poročilo pa je navedlo, da zaradi tega, ker tri tedne niso vaščani prijavili partizanov Nemcem, so se le ti znesli nad prebivalci.

   • MladiLiberalec

    Saj tri tedne sploh niso bili v vasi.

    • komar marko

     župan je bil SLOVENEC, po domače Mlinarjev, postavljen od NEMCEV. Zavzemal se je za MIR, kasneje je bil ubit on in družina kot IZDAJALCI!

    • sprehajalec

     Fast drei Wochen, pravi nemško poročilo….Skoraj tri tedne.

     http://shrani.si/f/1u/Ex/3thzr2qN/img4983c.jpg

     • MladiLiberalec

      Mozno je da so imeli Nemci ze pred tem prijavo o premikih partizanov po tamkajsnji okolici in da so vedeli da jih ni toliko zato te prijave niso vzeli resno.

     • sprehajalec

      Seveda so vedeli, iluzorno je misliti, da niso imeli pregleda nad dogajanjem. Veliko so imeli tudi zaupnikov.

      poznal sem eno takšno, ki je bila njihov zaupnik, pa je imela po vojni borčevsko penzijo pa status Borke….

 • Artur

  Da kar 27 odstotkov talcev razvije ta sindrom ? Butalski debilni talci so razvili tak sindrom že več kot desetletje nazaj ali pa še prej in procentualno kakor kaže enkrat več. Nova24tv tem norcem ne bo ponavljanje teh dejstev nikdar prišla do živega tudi, če bodo morali travo past. Bo treba kar drastično ukrepat proti tej komunjarsko butalski norosti, če ne smo ga tisti v ostalih kontra procentih opleli za vedno.

  • luckyss

   :Če smo realni, je ravno kolaboracija Stockholmski sindrom in to na kubik…;)
   (ugrabijo ti državo in ti celo prisežeš ugrabitelju ;)))

   • Artur

    Kdo je že ugrabil državo ,kako je že naša narodno izdajalska zločinska komunistična banda takrat vzklikala in prisegala na podalpski stalinistični gulag ? : ŽIVEL STALIN
    No danes nimamo stalinovega gulaga imamo pa komunjarski zlovenistan z indoktriniranimi tepci in komunjarsko falango ki vodi ugrabljeno državo zlovenistan v vražjo mater.
    https://www.youtube.com/watch?v=P7u_S7r81PI

    • luckyss

     To ni odgovor na dejstvo, ki sem ga zgoraj napisal…

     • Artur

      Kakšno dejstvo ? Da so nam ugrabili državo?

     • luckyss

      Da ste med vojno “fasali “takšen stockholmski sindrom, da bi zlahka zaprosili za švedsko državljanstvo …He, he…

     • Artur

      Med katero vojno ? 91 leta ? Ja takrat jih je mnogo fasalo stockholmski sindrom še sedaj bolehajo za njim in toliko so bolani zaradi tega, da je to že prekletstvo za slovenski narod , če pa misliš na tistega iz 2 sv vojne , hja bolje tak sindrom takrat
      pri izbiri manjšega zla od večjega. Kaj je večje zlo kot je to ?
      https://www.youtube.com/watch?v=P7u_S7r81PI

   • montyamp

    Rajši ugrabitelju kot banditu in morilcu .
    8000 Slovencev zbeži na leto v tujino , pred unterhund zločinci .

 • Rožle

  Tepka ne pade daleč od drevesa …

 • ogledalo

  Lara Jankovič je zgolj nanizala dejstva, ki so za domosrance boleča. Zgodovina je pač taka kot je….Največja bitka domosrancev proti okupatorju je bila fuzbal tekma na Plečnikovem stadionu, po domosranski prisegi. Rezultat ni znan, ker so domosranci, kot dobri gostitelji, zmago prepustili njim ljubim gostom. Borci pa taki! Posranci! SF-SN!

  • komar marko

   čudno in takrat teh ljudi ni bilo, ustanovili so se komaj nekaj let kasneje. ČUDNE pravljice si sposoben pravljičariti! Tipičer spomeničar! Vse za ljubi kruhek!

  • sprehajalec

   Zopet si nenatančen;

   Lara Jankovič je zgolj nanizala dejstva, ki so za Antikomuniste boleča.

   Treba je biti natančen v poimenovanjih….

   • ogledalo

    O “velikih osvoboditeljskih bitkah” domosrancev PROTI Nemcem pa nič?! Domosranska sramota je brezčasna!….Po stari navadi. Kr neki….

    • komar marko

     kolikor poznam zgodovino, NEMCI IN MAKARONARJI niso kradli!

     • KIKI

      Bili so dostojno in organizirano oskrbovani!

    • sprehajalec

     Zopet si nenatančen. Uradno ime ene strani v državljanski vojni je bilo MVAC, Antikomunistična milica.

     • pajot

      Druga stran pa se je imenovala TITO. Tajna internacionalna teroristična organizacija.

  • pajot

   >He,he,he,..bili so boljši od tvojih partisrancev,butelj opičnjak. Tvoji partisranci nimajo za pokazat niti ene dobljene bitke v obdobju 41-45, kazali so Nemcem samo svoje pete.Junačine neke.

   • KIKI

    Je rekel en “tovariš”, velik poslovnež in bivši partizan,
    da v življenju ne prej, ne kasneje ni toliko “laufau”,
    kot med stalnim begom pred Nemci …

  • tramal

   Spet kvasiš bedarije.Praviš da rezultat ni znan v istem stavku pa trdiš da so zmago prepustili Nemcem .Pravi si psihopat.

 • MladiLiberalec

  Se en primer sojenja pred posebnim sodiscem tako imenovano politicno kazensko zbornico v Begunjah. Ivanka Meznarjeva je v overjeni izjavi povedala da je bila soba v kateri so sodili zatemnjena. Sodnik je sedel za mizo na kateri so bili svece. Oblecen je bil v dolgo crno haljo. Vprasal je samo po osebnih podatkih. Potem je morala zapustiti sobo. Cez kaksnih deset minut je bila klicana na izrek t.i. sodbe. Sodnik je prebral sodbo ki jo je razglasil na podlagi gestapovskih zaslisanj. Ker da je bila lokalna sekretarka komunisticne mladine je bila obsojena na smrt. Skusala je ugovarjati da ta funkcija ne drzi in da je vodila lokalno zvezo Slovenske mladine. Sodnik jo je takoj prekinil da to ne pomaga.

  • sprehajalec

   Zakaj takšno sodišče ne imenuješ s pravim imenom, tako kot so se uradno imenovala? Je ime nerodno?

   Imenovala so se namreč Antikomunistična sodišča, ki so bila mobilne narave. So pa tudi izpuščala, če niso mogla dokazati krivde, poznam primere. Borce, ki so šli domov, pa spet v hosto. Pa spet malo domov.

   Komunistična sodišča, kot se je kasneje pokazalo niso izpuščala….

   • MladiLiberalec

    Saj sem navedel ime. Kazenska politicna zbornica. Dokazi pridobljeni od gestapa tudi z mucenjem. Brez obrambe. To pa je ja sodna farsa!

    • sprehajalec

     Po odhodu kasneje proslavljenega Antona Dežmana – Tončka in njegovega brata v partizane, je Gestapo aretiral očeta, Antona Dežmana starejšega.

     poročilo pravi: pri zaslišanju v Begunjah, tov. Dežman Anton ni vedel, kje se nahajata sinova, ker je pri tem odločno vztrajal, je bil izpuščen.

     Torej je neka obramba vendarle obstajala?

     • MladiLiberalec

      Dr Leo Matajc je dal sledeče pričevanje glede mučenja.

      Kmalu po prihodu v Begunje so me odpeljali na zaslišanje. Zasliševal me je krvnik Druschke. Hotel je zvedeti imena ljudi s katerimi sem sodeloval. Ker nisem priznal ničesar me je spočetka le klofutal in tolkel s pestmi po obrazu in vratu. nato so me njegovi pomočniki slekli in me položili na dolgo klop. Druschke je poiskal bič, kakršnega še nisem videl in me z vso silo tolkel po golem telesu. Ker tudi zdaj ni zvedel nič od mene je poklical za pričo I. U. ki naj bi vpričo mene potrdil moje sodelovanje in povedal imena sodelavcev. Ta pa se je samo smejal in me nagovarjal naj povem vse po resnici. Izdal nisem nikogar, kar pa je razbesnelo Druschkeja. Vergel me je ponovno na klop in to z glavo navzdol: I. U. me je zajahal čez tilnik, tako da se nisem mogel premakniti. Ne vem kako dolgo je gestapovec po meni mahal s svojim bičem ker sem se kmalu onesvestil.

     • sprehajalec

      Ko so v 70tih s pomočjo Nedeljskega dnevnika naredili gonjo proti Druschkeju in zahtevali izročitev, je le ta menda zagrozil, da bo prišel in povedal imena vseh zaupnikov.

      od takrat je bilo vse tio, nič več se o njem ni slišalo.

      Drugače pa je bil Druschke obtožen po vojni v nemčiji zaradi svojih aktivnosti v sloveniji in oproščen vseh obtožb.

     • MladiLiberalec

      Mah daj no cel gestapovski režim v Begunjah je bil očitno zločinski in pravo brezpravje. XD

     • sprehajalec

      Pač zaporni sistem totalitarnega režima. Levičarskih delavskih socialistov. Zagotovo nič drugačen od kasnejših komunističnih ustanov. Konec koncev so komunisti na mestu vseh nekdanjih nemških ustanov tega namena peljali kontinuiteto v njih še kar nekaj let.

      Spodaj sem navedel, da kljub tvojim trditvam, da obrambe ni bilo na protikomunističnih nemških sodiščih, primer, da je bila obramba, saj so ljudi izpuščali. Pa navedel sem ti prej že pričevanje nesrečnika, ki je preživel tako Dachau, kot Goli otok, da je bil dachau po njegovi oceni hujši. Saj se je v njem poleg fizičnega vršil tudi psihološki teror revidiranja in spreobračanja, značilen za komunistične režime. V nemških taboriščih te komponente spreobračanja ni bilo.

      če boš hotel odrasti v dobrega zgodovinarja, se boš moral naučiti, da druga vojna ni bila črno bela, da so bile v njej stvari, ki današnjim razlagalcem nikakor ne pašejo v kontekst, ter da sta bila oba totalitarizma zločinska.

      tako delavski socializem, kot tudi povojni samoupravni socializem.

   • KIKI

    Ivanko Meznarjevo je sodišče tudi odpustilo oziroma oprostilo,
    sicer Ivanka ne bi preživela in ne bi dala “overjene” izjave, ampak
    bi samo šepetala iz groba, tako kot naši pokojniki o koljačih,
    ki so morili brez sodnika in jih metali kar v brezna , brez križa
    slovesa in brez žalnih sveč!

    • MladiLiberalec

     Tudi po vojni so komu kazen spremenili iz smrtne v dolgoletni zapor po prosnji za pomilostitev.

     • KIKI

      A je končno stopil v partijo? Raje crknem!

 • Rotar Jakob

  kurćanova lgtb repriza!

 • Osti jarej

  Lara Jankovič: “Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.”

  …jp,lara…točno tako….tudi zakone so sprejemali kriminalci za kriminalce…v preteklosti in zdaj….naj živi mafijastanska republika

 • luckyss

  Sedaj pa vsi skupaj pred televizor in navijat za naše pri rokometu !!!
  Torej za SLOVENCE in ne za Hitlerjeve potomce in sonarodnjake………..
  Banda kolaborantska….

  • totex39

   Odvisno za katere bodo spet sodniki.

  • tramal

   Naši vladi in športnikom so za poraz vedno krivi drugi .Res čudno.

  • montyamp

   Dobro da si se podpisal .
   Samokritika ti je v + .

  • sprehajalec

   Tvoji bodo zvečer igrali, črnogorci….

  • KIKI

   I D I O T !

 • MEFISTO

  Po lepi in skromni prireditvi, ki jo je v našem starodavnem mestu organizirala SDS, ki so se je udeležile sama prave dame in ugledni gospodje in ki je bila lepša od veselice v Lažgošah, smo nekateri udeleženci pojedine na Vranskem, kjer nam je mož tisočerih nickov s pogretim pivom in postanimi vampi kvaril želodce, obujali spomine tudi na tega neutrudnega moža.

  Vsakdo je prispeval nekaj lepih misli in spominov na tega izjemnega tovariša..

  Nihče pa ni štedil besed, ko smo govorili o njegovi močni in neutrudni volji.Z občudovanjem smo ugotovili, da na portalu NOVE napiše sam najmanj dve tretjini vseh komentarjev. Nihče od nas pa ni znal izračunati, koliko prazne slame s tem omlati.

  Nekdo se je celo spomnil, da je naš dobrotnik preko novega samo na NOVI leta napisal in objavil kakih1.200 komentarjev, to je vsaki dve minuti po najmanj en komentar.

  Ni samo neutruden komentator, temveč tudi izjemen strokovnjak, kako je mogoče zjebati celo najbolj prazničen ter vesel čas.

  Pred ločitvijo smo se dogovorli, da bomo storili vse, kar je potrebno, da izdamo zbornik njegovih najbolj sočnih komemntarjev, če ne celo knjigo o liku in delu tega izjemnega moža, kakršno je dobil tudi Milan Kučan.

  • Viktorh

   Zamolčal pa si, da je beseda nanesla tudi na srečanja v Črnivcu…
   Jaz pa sem te spomnil kako mu je ušla soproga, da se k njemu ne oglasita otroka…

   • MEFISTO

    Čas in prostor mi nista dopuščala, da bi obudil vse spomine.

    Konec koncev si bil pa zraven in je prav, da tudi ti kaj lepega objaviš o našem dobrotniku, ki nam je kvaril prebavne organe.

 • Osti jarej

  ..skoraj nobenega več ne morete farbat…ne eni,ne drugi

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=538324973213630&id=100011083950429

  • sprehajalec

   Te odrske točke za omejeno število poslušalcev, slovenijo drago stanejo….

   efekta pa ni nobenega od njih….

  • Artur

   Eni so pozicija drugi so kontrolirana opozicija vsi pa so izza kulis njihovega “teatra” bratje po masonsko in ubogat in klanjat se morajo svojim nadrejenim “bracotom” od zunaj, ki so blizu vrha satanistične masonske piramide .
   http://www.publishwall.si/stoychi./post/108200/malteski-vitezi-pogreb-slovenije
   Tale zgoraj je samo statistkinja ki igra svojo vlogo.
   Naiven je tisti ki misli, da je pri nas drugače.
   https://www.youtube.com/watch?v=xalCQNWqwDg

   • Ogorčen občan

    Eni nas pa zastrupljajo iz letal a ne lažnivec ki ne pozna sistema monitoringa pitne vode?

    • Artur

     Jedi govna, ovca čorava zblojena , indoktrinirana,

     • Ogorčen občan

      Hudo je ane ko mačku stopiš na rep!

     • Artur

      Hudo je s teboj, še več hudo kritično, ker se ne zavedaš svoje omejenosti vidi se po tvojih debilnih komentarjih .

 • Olga_10

  Na volitve! Ukiniti ministrstvo za “kulturo” in sinekure raznih FDV-jevcev, “igralcev”, pisunov…., ki so se prisesali na državno korito!
  Obsoditi komunistični teror, ukiniti združenje na “vrednote” NOB in penzije priviligirancev prilagoditi višini slovenskih pokojnin! Vse, ki imajo krvave roke zaradi zločinov, postaviti pred sodišča in v zapor! Kaznovati tudi tiste, ki propagirajo zločinsko ideologijo!

  • KIKI

   Besede naj se ti pozlatijo, misli poletijo v srca vsakega
   zavednega Slovenca, pa bo življenje, sicer v izropani
   Sloveniji, veliko lažje !

 • Olga_10

  Se je Lara Jankovič pridružila kriminalcem, da si dvigne dohodke, ker s kulturo ni sposobna preživeti?

 • tramal

  Ta srbkinja je čisto pravilno opisala sebe in to komunistično drhal.

 • montyamp

  Tota je tudi srbska Hrvatica iz Bosne ???
  Kaj pa išče pod spomenikom katerega so komunisti postavili Hitlerju za uničenje vasi ???

 • Miccy

  Berem ta tekst gospoda Donka in se sprašujem, kdaj bo kakšen GAY skočil iz zgodovine, je bil Olsson gay, so bili med partizani gayi? Nič, nikjer nobenega gaya!

  In tako sem željno pričakovala nove novice iz gayevskega lobija…

  • šmentanamuha

   V tistih časih se s tem niso hvalili.

   • Miccy

    Vseeno upam, da ima g. Donko kakšne vire, ki bi nam razjasnili zaroto gayevskega lobija v Dražgošah in tudi v širši okolici!

 • sprehajalec

  Lara Janković samo potrjuje mojo tezo o potlačenem egu, kot značilnosti Slovencev in izrazitem egu, značilnem za balkanske narode. Zato se izraziti ego počuti med potlačenim kakor riba v vodi.

  Kmalu bodo vsi v parlamentu…

 • Slovenka

  Lari Jankovič je po sliki sodeč izlet v Dražgoše dobro del. Imela je slavnostni govor in v izbrani družbi Zokija in Milana ji je čas brez dvoma hitro minil.

  • KIKI

   A Zoki je že naredil tečaj iz Slovenščine? Baje zahteva na takšnih
   “prefinjenih” shodih prevajalca!

   • Slovenka

    Ah, nimam on časa za takšne malenkosti.

 • Pezde

  Đubreština Ćefurković Izrodković po cigansko našminkana z gnilim mozgom, ki ga je podedovala po fotru, ki se je najbrž možil s kako sestrično, ko jo je naredil.

  • Nora24wc

   Od ćefurtkovićev pa ni bil problem kredit vzet ?

   • dob

    Ta država pri umazanih kapitalistih jemlje kredit na kredit, vodi jo milan kučan, ki na smrt sovraži “kapital”, patializem in kapitaliste. Dolgov ne vrača, povečuje jih!

    Janša kredit najame in Janša kredit vrne. Zato velja za izdajalca. Ni čudno.

   • Pezde

    Tisto niso čefurji, ampak avtohtoni prebivalci na svoji zemlji, ki niso prišli k nam živet, da nas okradejo, kot npr. Kučan in Janković.

   • Krtača 20

    Ja, pa ko ćefurkovići zmagajo na košarki tud ni problem.

 • milanček

  ta krmača bolj razmišlja s črnim trikotnikom kot z možgani! Je pa tudi problem, možgane ima bolj kot kokoš!

 • Nora24wc

  Ampak ker sceno in sramoto ste si naredil s čefurskim kreditom. Na volitvah se bo poznalo, pa če se na glavo postavite :))

  • Pezde

   Daj si najprej razčisti, kaj sploh pomeni “čefur”.

   • Nora24wc

    A ni to vsak, ki se piše na ič. Mahnič recimo.

    • Pezde

     Je pogoj, ni pa pravilo. Nekomu, ki pride pošteno delat in živet v Slovenijo, pač ne rečeš čefur – ime je rezervirano za izmečke, kakršen je Janković. Diana Đuđić v Republiki Srpski pač ne more biti čefurka, ker je tam avtohtona prebivalka, če tudi pere denar.

  • Lucija

   Tisti, ki imate radi domovino in ki vas moti, da si je SDS sposodila čefurski kredit, volite SLS. Hvala

   • Krtača 20

    Mene ne mot ćefurski kredit. Bolj me mot da ste hotl prek srbskih nacijev oprat dnar.

   • ogledalo

    NSi! Hvala.

    • Olga_10

     Jasno, saj je “naša” …

     • Nora24wc

      Samo da si ti največja janšista. Upam, da te janez tudi ustrezno in extra nagradi, ker si zaslužiš !!!

    • Nora24wc

     Jaz tudi raje nsi.

  • šmentanamuha

   Seveda, Miki Miške bodo volili levičarje, kako boste sicer lahko prali denar v NLB! Ampak ti si navaden sekret in ti ne bo nič kanilo v žep. Tebi bodo izpraznili svoja črevesa naravnost v grlo…Dober tek. Tako je treba s takimi.

 • Lucija

  Ali je Zokijeva hčerka?

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Na sliki je taka kot bi se usedla na petardo.

  • montyamp

   Če krava rep dvigne je podobno .

 • MEFISTO

  A morda kdo ve, kaj je bil po poklicu Tone Tomšič, ki ga partija škofu Rožmanu ni dovolila vnovič rešiti pred sicer pravično kaznijo.

  Danes sem na POP TV namreč slišal, da so nov primer ošpic ugotovili pri enem otroku v Vrtcu Toneta Tomšiča na Knežaku.

  Če bi rekli, da gre za Vrtec Vide in Toneta Tomšiča, bi celo verjel, da gre za družinski vrtec.

  Kakorkoli že, kje imajo vzgojitelji in občinarji pamet, da tako poimenuje ustanovo nedolžnih otrok?

 • mapu

  So v Dražgošah pohodniki dobili banane?

 • MladiLiberalec

  Zapore gestapa v Begunjah so od spomladi 1944 pomagali polniti tudi gorenjski domobranci. O tem govori npr pričanje Ade Gašperšič iz Kranja. 5. maja jo je aretiral vodja domobrancev v Kranju. Kranjski domobranci so bili ustanovljeni januarja 1944 in so bili pod neposredno komando gestapovca Dichtla. Njihovo jedro so predstavljali raztrganci katere so kot lažne partizane okupatorji že prej uporabljali na terenu.

  • MEFISTO

   Kako je mogoče, da so bile Begnje mučilnica tudi po vojni, čeprav so bili vsi domobranci že pod rušo?

   • Viktorh

    Mučili so revolucionarji ne pa zavedni Slovenci.

    • MEFISTO

     Hočeš reči, da so bioli komunisti Slovenci z napako?

 • Nora24wc

  Pizda ste zajebal s tem balkanskim kreditom. A ste ziher, da ne delate za kučana ?
  Drugač sem za normalno desnico, sem raje volil za vernika in desničarja, kot pa za levičarčka in preseratorja pahorčka, sam, da veste. :))

  • Všeč mi je Borut, ker se piše
   • Nora24wc

    Nočem migrantov tukaj. Sem pa zato, da pomagamo beguncem, ampak samo toliko, kolikor je v naši moči.

  • sprehajalec

   Če misliš na Serpentinška in njemu oddal glas, potem vedi da si glasov za ultralevico, ki se skriva za njim…..

   • Nora24wc

    To so pravljice, ki jih vi kle prodajate. Jaz jih ne kupujem, raje grem na tržnico in si kupim domačo Slovensko zelenjavo.

    • sprehajalec

     kako pa pojasnjuješ, da vodi po vladnih barometrih, ne da bi imel stranko? zagotovo stojijo za njim sile kontinuitete in progresa….

     • Nora24wc

      Ljudje hočejo nekaj novega. Siti so že starih “bivših” komunajzerjov, ki se samo grebejo za oblast. Ljudje so že res siti tega….

     • Nora24wc

      V parlament bi morali kandidirati samo tisti, ki so rojeni po letu 70, neobremenjeni z polpreteklo zgodovino in partijskimi knižnjicami, z pogledom uzrti v lepšo in bolj pravično prihodnost. :)))

     • sprehajalec

      Stari bivši so ravno to zavohali, zato jim vsakič ponudijo nov obraz. da so ljudje zadovoljni….

     • Tomi

      Res, je ljudje hočejo nekaj novega. In vsake volitve prinesejo nek nov svež obraz. In na vsakih volitvah se najde preveč zabitih in pokvarjenih slovenceljnov, ki ta nov, svež obraz podprejo. In za vsakim novim, svežim obrazom stoji ista stara zgubana pokvarjena komi-fašistična pritlehna rit.

    • montyamp

     Serpentinšek je Stalinov vnuk .
     Greš stavit ..???
     Jaz dam dr.. , ti pa zobe vanj .

 • andreas82

  Ko nimamo nacionalistov ( slovenska Afd ), imamo pa razne JankoviĆĆĆe, dokler Slovenec ne bo ratal ( ponovno ) nacionalist branitelj, ne bo nobena svetla prihodnsot, ne more biti! To so posebni časi, ki zahtevajo poseben odziv v politiki, ne sanjačev!

  • Nora24wc

   ne tok pljuvat po IĆĆĆih. Za ugoden in domoljuben kredit so vseeno boljši, kot nlb ! Seronje boge……

   • Všeč mi je Pahor
   • sprehajalec

    Ivan janez kredite vrača in dajalci kreditov so zadovoljni.

    NLB pobere le malo kreditov….

    • Nora24wc

     Nlb je bankomat levičarjev, me ne rabiš prepričevat. Je pa znano, da je nkbm pa bankomat desnice. Lej boli me kurac kdo krade več in krade manj, mi rabimo enega, ki NE KRADE ! Pa me boli kurac a je lev al desen.

     Na ker račun je pa janez vrnil kredit ? Če mi poveš, volim za sds. Častna !

     • rubec

      051000-666666789. Zadovoljen?

     • montyamp

      Ne napihuj se , če boš poču bo po HUDI JAMI smrdelo .

     • sprehajalec

      Takšnega med levičarskimi Slovenci ne boš našel.

      Na račun tiste ženske v banja Luki, ki ga je posodila…Razveljavil je pogodbo, ker je to vzelo preveč energije vsem novinarjem vladajoče nomenklature.

      Sedaj ima pa SDS že en glas več. Upajmo, da boš držal dano besedo.

     • Olga_10

      NKBM ni bankomat desnice! Boste lepo videli, ko bo Logar zaključil s preiskavo!

     • Nora24wc

      Upam da ja, dve leti že neki preizkuje pa noben bankir v čuzi.

     • Anton

      Ti ne boš nikoli volil sds , častne besede pa tudi nisi sposoben ker si komunajzar.

     • Nora24wc

      Ti navijaš za “bivše” komunajzerje in ne jaz. Jaz sem dal glas desničarju, verniku in ne pahorčku komunajzerčku. Komu si dal pa ti glas ? Stavim da komunajzerčku :)

     • Anton

      Letos vaš desničar načrtno ni šel v Dražgoše. Drugo leto bo imel pa osrednji govor na vaših Brezjah.

 • Krtača 20

  Drugač je pa prav povedala. Dodat bi mogla sam še to da ste lažnjivi zgubaši domobrančki za zapret pa ključ u Savo….

  • Vprašam

   Zakaj hudiča ena stranka je druge stranke? Ker brez njih ne bo imela z nikomur sestaviti vlade.

  • Olga_10

   Murgleoneja?

  • sprehajalec

   Misliš na Antikomuniste? Politične nasprotnike Komunistov v Dražgošah?

  • antimur

   Pizdun kučanistični, nekje sem prebral tvoj komentar, da nas vse, ki smo domoljubi in to javno izražamo, beležijo udbaši. Da se ne boš počutil zapostavljenega, tudi ti si v seznamu, pa ne udbaškem.

  • montyamp

   Hahaha , ti lažn”j”ivi polpismeni čefur , seješ veter , žetev bo pa Janševa vlada .

   • Nora24wc

    Bomo videli :)

 • Slovenka

  Nova, je ta slika Lare fotomontaža? Z drugimi besedami, ste bili hudobni in ste žensko namerno predstavili v čim slabši luči ali pa je fotografija izraz dejanskega stanja? Če drži prvo, se niste izkazali, če drži drugo, Marija pomagaj, potem smo res na psu vsi skupaj z našo nesrečno Slovenijo vred.

  • sprehajalec

   Žal ni fotomontaža. resničnost je še hujša….

  • Nič bati

   Da ne bo končala tako kot Gašper Tič ali Pippa Bacca. Hudič je, če si v svoje stanovanje sam prineseš kobro.

 • šmentanamuha

  Dražgoška zvezda Lara Jankovič je svetlo zasijala na komemoraciji v čast strahopetnemu pobegu partizanov, ki so zaradi svojega neodgovornega ravnanja, obsodili na smrt 41 nedolžnih vaščanov. Zdaj njihovi ostareli potomci in nevedni ljudje slavijo masaker nad domačini in bitko, ki je ni bilo. Bog se vas usmili s to prepotentno Jankovičko vred. Miki Miška si je izbral dober ambient za proslavitev svojega rojstnega dne…v stilu. Jankovička pa si je prislužila svojih kričavih 5 minut slave. Vau, kera umetnica.

 • Slovenka

  Čudno, da ni imel Šarec slavnostnega govora. Zaigral bi Serpentinška z rdečo zvezdo na kapi. Kakšen fini predvolilni nagovor bi to bil. Magnet za oboževalce rdeče zvezde.

  • Nora24wc

   Šarec je normaln desničar in z njim bi lahko celo zmagali. Ampak ne, vi se kr držite janeza. Zmaga levice zagotovljena še za nadalnjih 20 let…..

 • Nič bati

  Nič bat, saj bodo razočarani pripadniki IS prišli v Slovenijo, ko bo predsednik Marjan Šarec umaknil ograjo in polovili bodo takšne kot je tale Lara Janković. Zakaj, ker se bodo domobranke in pripadnice SNS, SLS in GOD zabarikadirale v hiše.
  https://www.documentingreality.com/forum/f10/swedish-girl-raped-killed-74709/
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/maria-ladenburger-raped-murdered-germany-freiburg-afghan-asylum-seeker-refugee-jailed-greece-corfu-a7477371.html

 • Bogi Vujović. To ni res.

 • montyamp

  Tota nuca ti.a v lape pa petardo v r.t .

 • montyamp

  MILAN ŽVEPLENI , DOKLER SE BOŠ DRUŽIL S TAKIMI PRASICAMI , NE BOŠ VISEL KOT TITOBANDITO , EDINO NA KANDELABRU , KO TE BO NAROD Z ARHIVSKIM LASOM UJEL .

  • Nora24wc

   Umiri se malo. Slovenci so že pozabili na čefurski kredit, sedaj se sekirajo samo še zaradi kučana, nlbja, in zokija. Pa donirajo na veliko, še tisti ki ne marajo janeza !

 • Get Smart

  Floskule tipa štokholmski sindrom škodijo, če niso natančno umeščene.
  Lara Janković Zoran Janković Milanće Kućan in ostala deteta “nepoznatih ćaleta” tipa BARBIE PAHOR serpentinšeki i tako dalje do tokija,
  ki jih je satanistična KOMINTERNA uvozila v Slovenijo ali v Sloveniji skotila,
  niso ugrabljeni, niso žrtve okupatorja,
  ampak SO JIH MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU in pasjejebci RODILI za potrebe OČUVANJA TEKOVINA REVOLUCIJE.
  So vsi po vrsti MURGL jugokomunistični bastardki, ki so in bodo do konca svojih dni delali za “SVOJO MURGL SRBO RVACKO KAVIAR ŽIDOVSKO PEDRO LEZBO JUGOKOMUNISTIČNO KOMINTERNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  Pamet v glavo.

 • Olga_10

  Poveličevanje zločina in zločincev, poveličevanje zločinske komunistične ideologije, rusofilstvo, kršenje embarga, pranje terorističnega in mafijskega denarja, izigravanje mednarodnih zavez, pljuvanje po Ameriki in njenem predsedniku, da o naši Melaniji, ki si mora iztožiti pravico, niti ne govorim…

  Pozna se nam celo pri sojenju sodnikov v športu – govorim o rokometni tekmi! Postali smo prava balkanska greznica sredi Evrope… Kdo nas sploh mara?!

  • Nora24wc

   Janez vas mara. In samo to je važno. :)

 • tomven

  “Lutka za bal” je že pred časom napisal Aki … pesem je baje napisal zanjo, ko je bila njihova grupijevka… Valjak je nanjo že pozabil, zato se oklepa vsega kjer lahko dobi kak sold. Sponzoriranka pravijo takim.

  • sprehajalec

   Sponzoruša je tudi čisto slovenski izraz….

 • piko8

  No to prostitutko in še veliko jih je, ki se protituirajo za drobtine se je potrebno dobro zapomniti!!

 • Rožle

  Tepka ne pade daleč od drevesa ….

 • Slovenec 33

  Koliko časa bom moral še razlagati, da je Slovenija okupirana država v oblasti okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda.
  Bralka govora ni napisala, ampak samo prebrala, je bil napisan s strani okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda in so se spet razgalili pred javnostjo.
  Koliko časa bodo še ropali in zatirali slovenski narod?

  Zatiranje se je začelo z genocidom, na kar nas opominja nad 600 morišč po slovenskih deželah in vsi mrtvi Dražgošani.
  Tudi veleizdaja na koncu vojne, ki je omogočila nadaljevanje okupacije slovenskih dežel spada v te podlosti.

 • Božidar Rodica

  nora 24 wc skoč u wc bom spustu vodo

  • Nora24wc

   Ti sam spust vodo, da to greznico splahne.

 • Božidar Rodica

  Lara UBOGA Lara hej pejd u Janševo kliniko Avstralijo pol pa še prjatle tja povabi

  • sprehajalec

   kakšna uboga Lara, po Dražgošah neti Državljansko vojno pa revolucijo, na koncu pa je uboga….

  • FUCK COMMUNISM

   Ej tele, navedi ime klinike in naslov! Ce ne mores, zapri gobec!

 • janez cepec

  je tale Donko z Begn spizdo, al kuga?

  • xtc

   Baje so tam izdal tiralico za tabo.

  • sprehajalec

   kwa j zej janez, a sis upomogu od komunajzarske žurke u Dražgošah? Še kej mačka?

   • janez cepec

    ma kašn mačk, mam kondicijo,ejga

    • sprehajalec

     ceu žiulene pr Borch, kaj nau kundicije za šankm…

     • janez cepec

      vejš da

  • ahnenpass

   Donko je edini, ki napiše naravnost in jasno, take izjave naravnost kličejo kritične komentarje, iz katerih se počasi lušči kar je res in kar ni res. Pomembno je, da tak slog oziroma ideologija provocira trezno razmišljanje, Donkota je lahko kritizirati, oblast je neprimerno bolj hinavska in totalitarna.

 • xtc

  He,he,he gorno sliko pa na hladilnik,da otroc ne bodo iz njega kradl.

 • janez cepec

  a jeJanša že pršu z Dražgoš, en zadrt desnakar mi je gume prerezu, za taxi pa nima, ker njegovve ovce nečejo položnc plačvat. banda stiskaška

  • ahnenpass

   Bodi pozoren na komunalce, dajo jim za dva pira in po šihtu za njih opravljajo diverzantske akcije, Sicer malenkosti, a dovolj, da ima človek lahko velike probleme, sčasoma se nabere.
   Jebejo te pa v resnici tisti, ki so prvi zadolženi za tvojo varnost, verjetno nisi bil priden, po zakonu ti pa seveda nič ne morejo.

 • ahnenpass

  Kaj je za Jankovičevo domobranstvo, verjetno ne provizije od poslov z Nemčijo, od katerih živi.

 • Nejc Ornik

  Čudno, da ni imel Šarec slavnostnega govora. Videli bi resničnega Serpentinška z rdečo zvezdo na kapi.

  • montyamp

   Šarec je pre-glup .

 • ney
 • ahnenpass

  Zapomnite si že enkrat, če kdo z vami manipulira, vas nadzira ali celo sledi in prisluškuje, v nobenem primeru nima dobrih namenov. Ampak res v NOBENEM, zagotovo to ne delajo v vaše dobro, čeprav vedno tako rečejo. Tako nastane sindrom, ker normalni ljudje vedno najprej razmišljajo kaj je v dani situaciji človeško, najtežje se je sprijazniti, da ste v rokah popolnoma izrojenih, sadističnih psihopatov, v katerih ni več prav nič človeškega in uživajo edino kadar drugim povzročajo trpljenje in stisko.

 • Božidar Rodica

  nora 24wc kje si se šulirala pa kam spada Šarec ?

  • ahnenpass

   Ti že veš.

  • Nora24wc

   Pizda ste se zajebal s tem kreditom, sedaj vsi vejo, da niste najbolj poštena stranka z najbolj poštenim predsednikom. Pizda !

 • ahnenpass

  Resnica o Dražgošah je veliko bolj globoka kot zgleda iz teh čudnih proslav in člankov, pomembna za naš narod bolj kot mogoče katera koli druga izkušnja moderne dobe.
  V Dražgošah, so naši partizani premagali okupatorja v neposrednem boju.
  Koliko okupatorjevih vojakov, njihovih sodelavcev in ovaduhov se je takrat sploh nahajalo na tistem območju, mogoče največ par tisoč, če bi vse preostali Slovenci takrat stopili skupaj, bi jih vse pobili in pregnali zgolj v nekaj dneh.
  Zakaj se to ni zgodilo, niti potem, ko se je okupator zverinsko maščeval za poraz nad nemočnimi in popolnoma pasivnimi vaščani, več kot 40 zdravih in močnih ljudi so pobili, postavili so jih pred zid in postrelili kot garjave pse, če bi se takrat pognali v stampedo, bi jih mogoče preživela vsaj četrtina. Primerjamo ta sindrom vdanosti v usodo z judi, kjer je zgolj par sto žandarjev stražilo ogromna taborišča, kjer je bilo zaprtih več deset tisoč ljudi, ki so morali dan za dnem gledati kako jih v majhnih skupinah vozijo na morišča in naravnost v krematorij, pa ni znan niti en primer, da bi vsaj poskušali upor in pobegniti.
  Zakaj?

  • montyamp

   To je tako , kot če bi tebi rekli , napiši nekaj pametnega .
   Pač ne gre , takšen si .
   Klali pa rdečuhi več ne boste , zato se vaš konec nezadržno bliža .

   • janez cepec

    don’t forget to remember year 45

    • montyamp

     Adolfu ste postavili spomenik v lažgošah , zato kaj je zravnal vas z zemljo ???
     Budale , za burek pa nimate , tisti gre pa na hrbte vnukov .
     Unterhund banditizem .
     Zato se Hitler z vami ni pogajal , ker žrete pomije za denar pravnukov .

     • janez cepec

      Adolfu ste vi, no ja, tvoji predniki, prsegl na stadionu, pizde izdajauske

     • xtc

      Adolf je vaš brat po socializmu idiot.

     • montyamp

      Rajši Hitleju kot banditom .
      Imam dokaze .
      Vsako leto zbeži 8000 Slovencev čez mejo in to pred bankrot banditi .

     • janez cepec

      sej enkrat, 45. ga, ste že letel čez mejo, pa so vas nazaj trajbal, le zakuga neki?

     • montyamp

      Je TITOBANDITO CHURCHILLU obečao demokratske izbore .
      CHURCHILL na koncu obžaloval, da je podprl Tita
      29. decembra 1945 so v britanskem političnem tedniku Time and Tide poročali, da so ne tako dolgo nazaj na slavnostni večerji v Bruslju slišali Churchilla reči: “Med vojno sem mislil, da lahko zaupam Titu. Obljubil mi je, da bo spoštoval sporazum, ki ga je sklenil s Šubašićem, toda zdaj se dobro zavedam, da sem naredil eno največjih napak v vojni.” Ob koncu vojne je Churchill ob novicah o množičnih pobojih obžaloval svojo odločitev izpred dveh let, da je podprl Tita.
      Prijateljska naveza: Kako je Tito britanskemu poslancu, s katerim je sodeloval med 2. sv. vojno, dovolil, da kupi vilo na Korčuli

      2. 1. 2018, 3:45

      176

      Josip Broz Tito

      Tito je vedno igral svojo igro. Izrabljal zavezništva in usluge za svoje lastne namene ter zanemarjal kakršne koli oblike sprejetih dogovorov. Obračal se je po vetru, kimal je, ko je nekaj potreboval in obrnil hrbet v prvem trenutku, ko je lahko dosegel svoje. Vedeti proti komu ali čemu se bori Tito v danem trenutku je bila včasih višja znanost za vse zunanje opazovalce, ki je spominjala na distopičnost razmer v knjigi 1984 Georga Orwella. Vseeno si je tudi za njih vzel čas in jih “primerno nagradil”.

      “Čim dlje je trajalo gverilsko vojskovanje, tem pogostejši so postali posli z orožjem in strelivom med italijanskimi enotami in partizani,” se po poročanju Preberite.si v svoji knjigi Tajna fronta spominja dogodkov v času 2. svetovne vojne nekdanji pripadnik nemške tajne službe Wilhelm Hoettl.

      Peter Batty v knjigi Kako je Tito zavajal Churchilla razkriva podrobnosti, kako je Tito leta 1940 na zahtevo Kominterne izvedel čistko nad več disidenti znotraj partije. Vključeni so bili tudi tisti, ki niso hoteli z vsem srcem podpreti Nemcev ali so celo bežno podpirali britansko stališče. Ob vseh teh in mnogih drugih grozodejstvih si je skoraj nemogoče predstavljati, kako da tovrstne informacije niso prišle do Churchilla, ki se je pri sprejetju usodne odločitve, da podpre Tita, v žaru vojne decembra 1943, močno zanašal na nasvete svojih bližnjih sodelavcev, med katerimi je bil tudi takratni brigadir Fitzroy Maclean, ki ga je Churchill osebno postavil na mesto častnika za zvezo med Titovimi partizani in Veliko Britanijo.

      Batty priznal marsikaj, kar je bilo zamolčano
      “Da jih je partizansko vodstvo vleklo za nos, je zdaj jasno. Kolikor so sami to vedeli in dopuščali, je, milo rečeno, manj očitno. Da so mnogi od njih po vojni v svoj prid širili mite o partizanih – in imeli koristi od ustvarjanja ‘zgodovine zmagovalcev’ -, je težje oprostiti,” je zapisal in dodal, da je pri zavajanju britanskega premierja imela pomembno vlogo tudi britanska mreža BBC: “Poročila častnikov za zveze na terenu, ki so bila kritična do Titovih partizanov, niso prišla do Churchilla in drugih vodilnih ljudi. BBC je igral pomembno in protislovno vlogo v kampanji širjenja dezinformacij.”

      Tito in Maclean (vir: printscreen)

      Kakšna dvoličnost!
      Maclean naj bi veljal za nasprotnika komunizma, zaradi česar je pogosto prihajal v navzkriž s Titovimi partizani. V času od 1937 do 1939 je služil kot diplomat na veleposlaništvu v Moskvi, kjer je bil priča številnim Stalinovim čistkam, poleg tega naj bi skrivaj raziskal tudi dele Sovjetske zveze, ki so bili tujcem prepovedani. Churchilla naj bi svaril, da Tito veliko raje obračunava s četniki, kot pa se bori proti Nemcem in Italijanom. Vseeno ga je Tito po vojni nagradil z Redom partizanske zvezde in mu dovolil, da je leta 1960 kupil vilo na Korčuli, kjer naj bi preživljal dobršen del leta. Maclean je kasneje med hrvaško vojno za neodvisnost organiziral humanitarno pomoč, zaradi česar je bil leta 2001 posmrtno odlikovan z Redom kneza Branimirja.

      Tito je imel v krempljih tudi Klugmana in Philbyja
      “Vsa poročila, namenjena v London, je v Kairu ustrezno ‘sfriziral’ sovjetski agent James Klugman, tako da so bila ugodna za Tita in neugodna za Mihajlovića. Če so karkoli spregledali, pa je to ‘popravil’ dvojni agent Kim Philby, ki je delal na Secret Inteligence Service v Londonu. Winston Churchill, ki ni vedel, da ga ves čas vodijo žejnega čez vodo, je verjel vsem poročilom, ki jih je redno dobival na mizo. V začetku leta 1944 je odtegnil Mihajloviću vsakršno zavezniško pomoč. Od tedaj je podpiral le še Tita, katerega pa je večkrat resno opozoril, naj orožje in strelivo, ki ga dobiva, raje uporablja proti Nemcem, ne pa proti svojim političnim nasprotnikom v Jugoslaviji. Vendar Tito teh Churchillovih groženj ni upošteval, saj se mu je ponudila krasna priložnost, da uniči oslabljenega in največjega političnega nasprotnika ter razširi revolucijo še na Srbijo,” je v predgovoru v knjigi Kako je Tito zavajal Churchilla zapisal dr. Peter Starič, na koncu pa sklenil: “Po ravnanju Tita proti koncu vojne, ko je prelomil vse svečane obljube, je Churchillu postalo jasno, da je Josip Broz pravzaprav Stalinov lakaj. Zato je hotel britanski premier na vsak način preprečiti boljševizacijo strateškega pristanišča Trst in bližnje okolice.”

      Tito in Churchill

      “Ko je bila sprejeta odločitev, da se podpre Tita in prekine z Mihailovićem, je zavezniški propagandni stroj začel delovati. Richard Crossman, ki je bil med vojno močno vpleten v ‘črno’ propagando na BBC: “Dobili smo direktivo, ki se je glasila: “V prihodnje se Mihailovićevih sil ne bo opisovalo kot domoljubov, ampak kot teroristične tolpe, opustili bomo izraz ‘rdeči banditi’ za partizane in ga zamenjali z ‘borci za svobodo’,” knjiga brez olepšav razkriva brutalno resnico o “junaku” Titu in mediju, ki sta očitno delala z roko v roki.

      Preslepil lahko le tiste, ki so bili “doma”
      Vendar pa tistih, ki so odšli med vojno na teren, ni mogel preslepiti niti tako vpliven britanski medij. Stotnik Walter R. Mansfield, ki je bil leta 1943 v Srbiji, je namreč dejal: “V mnogih primerih je BBC lažno pripisoval partizanom mnoge operacije, ki so jih v resnici izvedli četniki. Mihailović in njegovi voditelji so izgubili vsako zaupanje v Britance, ker so bili prepričani, da so jih prodali Stalinu.”

      Na koncu obžaloval, da je podprl Tita
      29. decembra 1945 so v britanskem političnem tedniku Time and Tide poročali, da so ne tako dolgo nazaj na slavnostni večerji v Bruslju slišali Churchilla reči: “Med vojno sem mislil, da lahko zaupam Titu. Obljubil mi je, da bo spoštoval sporazum, ki ga je sklenil s Šubašićem, toda zdaj se dobro zavedam, da sem naredil eno največjih napak v vojni.” Ob koncu vojne je Churchill ob novicah o množičnih pobojih obžaloval svojo odločitev izpred dveh let, da je podprl Tita.

     • ahnenpass

      Tako ogromno solato si prilimal, v bistvu pa si samo opisal taktiko gverilskega bojevanja, ki so se je partizani učili prej od avstrijcev in iatlijanov, nato pa še od angležev.

     • montyamp

      KO SE NAUČIŠ BRATI .
      Sporazum komunistov in Nemcev marca, aprila in maja leta 1943

      Vojni cilj komunistov ni bil osvoboditi deželo, temveč osvojiti oblast. Zato so oni videli sovražnika v varuhih te oblasti – kralju, vladi in zakoniti vojski – ne pa v okupatorskih četah. Pregled vojnih dogodkov dokazuje, da so se partizani bojevali zoper okupatorja samo takrat, ko so se morali, v tistih okoliščinah, ko se jim ne bi posrečilo, da bi se pred njim pravočasno umaknili, medtem ko so ostrino svojega boja vedno usmerjali k sovražniku številka ena, s čigar uničenjem bi dosegli svoj vojni cilj – torej proti četnikom.

      Marca leta 1943 so tudi komunisti predvidevali, da se bodo v bližnji prihodnosti zavezniške čete izkrcale na jadranski obali. Prihod »buržujskih sil«, Anglije in Amerike, bi pomenil njihov konec: komunistično upanje je bila Stalinova Rdeča armada. Toda Sovjeti so bili daleč, medtem ko je po zmagi v Afriki prihod zavezniških čet v Evropo predstavljal razvidno danost. Zato so bili komunisti pripravljeni, da se bojujejo zoper Angleže in Američane, dokler jim Stalinova vojska ne pride na pomoč in jih ne postavi na oblast. V tem smislu so opravili posebne priprave. Partizanski komisarji so širili pesmi, kakor sta naslednji: »Če pridejo debeli k nam Angleži, se partizanski mitraljez prot’ njim naježi,« in »Partizani, pripravite mitraljeze, da čakamo na kralja in Angleže.«

      Seveda jugoslovanski komunisti tega niso počeli na lastno pest, ampak po navodilu iz Moskve. Radio »Svobodna Jugoslavija«, ki je oddajal program iz ZSSR in je bil pod neposrednim nadzorom Kominterne, je grozeče sporočal: »Če se bo kakšna angleško-ameriška vojska izkrcala na Balkan z namenom, da vzpostavi anacionalno jugoslovansko vlado v Londonu, se bo jugoslovanski narod s silo uprl.« V depeši 22. februarja je Draža obveščal London:

      »Komandant iz Slovenije, major Novak, je dostavil naslednji telegram: ‘Komunisti širijo propagando prek našega ljudstva v Trstu in jih pozivajo, da se odprejo angleškemu izkrcanju in da skupaj z Italijani zadržijo Angleže, dokler ne pridejo boljševiške padalske čete. V Sloveniji, Primorju in Dalmaciji komunisti delajo propagando zoper Anglijo in Ameriko.«

      V istem duhu je bila sestavljena tudi Draževa depeša 26. februarja:

      »Po poročilu iz Srbije v zadnjem času komunisti širijo propagando in pozivajo narod, naj se bojuje zoper Angleže in Američane, če bi se ti izkrcali na Balkanu. Komunisti isto počnejo v Sloveniji in Istri. Razpoloženje naroda pa je popolnoma nasprotno.«

      (…)
      Komunisti so na začetku leta 1942 imeli naslednjo izjavo poročnika Nedeljkovća, člana misije angleškega majorja Terencea Athetona:

      »Nedeljković meni, da Angleži pripravljajo teren za izkrcavanje svojih čet v Dalmaciji, kakor hitro bo Italija pustila Hitlerja in sklenila sporazum z Angleži.«

      Na podlagi te izjave je J. B. Tito 8. aprila leta 1942 pisal Centralnemu komiteju Komunistične partije Hrvaške, da Anglija ne podpira partizanov, ampak četnike, pa tudi, da se bo, »ko bodo za to ustrezne okoliščine«, angleška vojska izkrcala v Dalmaciji. »V ta namen je v Jugoslavijo že prišlo okrog 10 njenih tim. ‘vojaških misij’,« piše v Titovem pismu.

      Edvard Kardelj, komunist, čigar mišljenje je J. B. Tito še posebej upošteval, je o tem pisal 17. januarja leta 1943.

      »Zelo verjetno je, da bo prišlo do angleškega posredovanja na Balkanu … Jaz tudi ne računam na najtežjo možnost – čeprav je tudi ne izključujem – na možnost oboroženega spopada z imperialističnim posredovanjem, ampak preprosto na možnost, da intervencija pride sem v ‘zakoniti’ obliki kot zaveznik, ki nas bo kot vojno silo formalno priznal, a bo že samo s svojo navzočnostjo ustvaril možnost, da tudi reakcija oblikuje svojo vojsko … Omahljivci se bodo pod vplivom tujega posredovanja naslonili na reakcijo, ki se bo verjetno pojavila pod demokratičnimi zastavami. Nobenega dvoma ni, da bi se v takšnem primeru mogla položaj in razmerje sil bistveno spremeniti v našo škodo.«

      (…)
      Začenši z 28. majem 1943 so k partizanom začeli prihajati angleški oficirji, ko pa je njihov vodja, general McLean, vprašal J. B. Tita, kaj si misli o zavezniškem izkrcanju na Jadran, je ta 12. oktobra pisal v Moskvo:

      »Mi ne bomo dovolili tega izrkcanja brez našega soglasja in pripravljeni smo se zoperstaviti s silo.«

      (…)

      Pričakujoč zavezniško invazijo spomladi leta 1943 so komunisti krčevito poskušali vzpostaviti stik z Nemci. Prepričani so bili, da jim bo to najhitreje uspelo s pomočjo zamenjave jetnikov. Ujetih so imeli 26 Nemcev, povečini civilistov in enega majorja, ujetega v prvih dneh marca pri Gornjem Vakufu. Tega majorja, Sterkerja, so že 4. marca poslali h generalu Rudolfu Littersu z zahtevo po pogajanjih. Litters je posredoval komunistično ponudbo generalu, pristojnemu za politična vprašanja, Glaisu von Horstenauu.

      (…)

      Tistega dne, ko je posredoval ponudbo komunistov generalu Horstenauu, je Litters poslal pismo tudi generalu Benignusu Dipoldu, in dodelil njegovo enoto, 717. pehotno divizijo, kot najustreznejšo za stik s partizani, ker jim je najbližja. Sestanek s komunistično delegacijo je določil za 12. marec v Bugojnu. Toda zaradi neke napake na nemški strani komunisti niso bili obveščeni o tem, da je njihova ponudba za pogajanja sprejeta, in je Vrhovni štab zato poslal še eno pismo nemški vojaško-gospodarski ustanovi v Mostarju, s katero je tudi vzdrževal stike ob zamenjavi ujetnikov jeseni leta 1942. V Mostarju je bil Titov znanec kapitan Heyss, kateremu je 7. marca Vladimir Velebit poleg vsega drugega pisal:

      »Preseneča nas, da po več kot mesecu dni g. Leinschutz ni našel potrebe, da se vrne ali javi.«

      Z drugimi besedami, komunisti so v februarju poskušali vzpostaviti stik z Nemci. Niti odgovor iz Mostarja še ni prišel, in že so komunisti sestavljali delegacijo za pogajanja. Ker so pričakovali pogovore o pomembnih vprašanjih, so s pooblastilom poudarjali, da njihovi pogajalci predstavljajo neposredno Vrhovni štab. S tem namenom so imenovali tudi najvišje predstavnike: enega člana Vrhovnega štaba in Centralnega komiteja Komunistične partije Jugoslavije (Milovana Đilasa, pod imenom profesor Miloš Marković), komandanta svoje najboljše enote, 1. proletarske divizije, Koča Popovića (on je nastopal pod svojim imenom, kakor tudi med pogajanji z Nemci prejšnjo jesen) in Vladimirja Velebita (pod imenom Vladimir Popović).

      Đilas, Popović in Velebit so dobili pooblastilo za pogajanja, ki je bilo overjeno s pečatom Vrhovnega štaba in s podpisom namestnika načelnika, Velimirja Terzića, z dne 8. marca. Pooblastilo jih je pooblaščalo za pogajanja o zamenjavi ujetnikov, o uporabi mednarodnega vojnega prava za ujete partizane, pa tudi »o vseh drugih vprašanjih, ki jih bo postavila ta delegacija in o katerih je bilo več rečenega z g. kapitanom Heyssom med zadnjo menjavo ujetnikov v Livnu 17. novembra leta 1942.«

      Nazadnje, 9. marca, je v Vrhovni štab prišlo pismo štaba nemške 717 divizije, s katerim so tričlansko partizansko delegacijo pozvali, naj 12. marca pride v Bugojno. Ker niso mogli pričakati 12. marca, so Đilas, Popović in Velebit z belo zastavo odšli po označeni cesti (Rama-Prozor-Gornji Vakuf) Nemcem nasproti že dan prej. Od Rame do Prozora niso videli niti enega partizana, tudi Nemca ne.

      (…)

      Kakšen kilometer pred Prozorom je partizanska delegacija zapazila sledove tankovskih gosenic. Prišli so do tja in se vrnili. Nemce so opazili šele pri vhodu v mesto, ker niti oni niso imeli predstraže proti partizanom. Đilasa, Popovića in Velebita so s prevezanimi očmi odpeljali v Gornji Vakuf, kamor je general Dipold medtem prišel iz Bugojna. Sestanek se je začel ob 9.30. Prvo točko pogajanj so hitro obdelali, general Dipold je sporočil, da za drugo ni pooblaščen, kar zadeva tretjo, o kateri so največ govorili, pa v zapisniku, ki ga je naredil kapitan Weber iz štaba divizije, piše:

      »Ta točka je bila že prej predmet razprave v pismu Glaisa Horstenaua 17. novembra leta 1942. Delegacija meni, da je o teh stvareh zdaj mogoče razpravljati. Oni hočejo bojevati samo zoper četnike: zoper Nemce so se bojevali samo zato, ker so jih ti pred tem napadli. Delegacija pojasnjuje, da so oni popolnoma samostojno, nacionalno in neodvisno gibanje. Zaradi propagande se naslanjajo na Sovjetsko zvezo, medtem ko z Londonom ne želijo imeti nobene povezave. Delegaciji je znano, da Italijani pomagajo četnikom in da jih oskrbujejo z orožjem. Četniki so se v zadnjem času zelo okrepili, oni so dejansko organi vlade, ki je pobegnila v London, vedno so pripravljeni upoštevati njene ukaze. NOV (‘Narodnoosvobodilna vojska’, tako so komunisti imenovali svoje paravojaške enote, op. M.S.) bi se tudi sama bojevala zoper Angleže, če bi se ti tukaj izkrcali. Nasprotno, četniki se ne bi, ker oni komaj čakajo na to priložnost. Z Angleži so v radijski povezavi, sprejemajo kurirje, Italijani pa vse to dopuščajo. Delegacija poudari, da ta pojasnila ne pomenijo predloga za kapitulacijo (njih ni mogoče zadušiti, veliko načinov imajo, da se umaknejo, po vsaki ofenzivi postanejo močnejši, pripravljeni so umreti, vedno se jim je posrečilo preživeti brez zaklonišč, živeža in streliva). Oni samo želijo zadati odločujoči udarec četnikom in zato predlagajo skupno utrjevanje interesnih sfer.«

      Na koncu je kapetan Weber z roko pripisal: »Prosijo, da se točka tri obravnava tajno.«
      Sestavili so tudi uradno izjavo, s podpisi vseh treh komunističnih pogajalcev, v kateri od točko tri piše:

      »Štab NOV Jugoslavije meni:
      a) da v sedanjih okoliščinah ne obstaja razlog, zaradi katerega bi morala nemška vojska voditi operacije zoper NOV Jugoslavije, še posebej če se upošteva položaj, sovražniki in interesi obeh strani – zaradi tega bi bilo v vzajemnem interesu, da se sovražnost prekine. Glede tega bi nemško poveljstvo in ta delegacija morala odločiti o svojih predlogih, kar zadeva interesne sfere, in da določijo smernice gospodarskih in drugih interesov.
      b) NOV Jugoslavije ima četnike za svoje glavne sovražnike.«

      (…)

      Polkovnik Pfapfentrot, načelnik Littersovega štaba, je generalu Horstenauu zvečer istega dne dostavil poročilo, v katerem poleg drugega piše:

      »Oni izjavljajo, da se ne bojujejo zoper hrvaško državo in pod nobenimi pogoji zoper Nemce, ampak izključno zoper četnike. Oni so se pripravljeni oboroženo bojevati zoper vsakega sovražnika, ki bi ga označili Nemci, in zoper Britance, ko se bodo ti izkrcali.«

      Medtem so Đilas, Popović in Velebit stanovali v tisti hiši v Gornjem Vakufu, poleg štaba 717 divizije, in so se vsak dan pogovarjali z Nemci. Ker odgovor na njihovo izjavo ni prišel, so se 14. marca odločili, da se Popović vrne v Vrhovni štab. Prav ko je odhajal, je prišla skupina nemških oficirjev in mu čestitala za rojstni dan.

      (…)

      Medtem sta general Horstenau in nemški poslanik v »Neodvisni državi Hrvaški« Siegfried Kasche poklicala Vladimirja Velebita v Zagreb. Inženir Ott in Velebit sta z letalom prispela zvečer 16. marca. Naslednji dan je Velebit, kot je pojasnil v svoji naknadni izjavi, sporočil Nemcem:

      »Nobeni tuji oboroženi sili ne moretmo dovoliti dostopa na naše ozemlje, ne da bi to pred tem dopustil AVNOJ. Če bi se torej angleške čete brez takšnega dovoljenja izkrcale na našem ozemlju, bi bili pripravljeni, da takšno izkrcanje odbijemo, po potrebi tudi z oboroženo silo. V tem primeru bi njihovo izkrcanje razumeli kot posredovanje v prid restavracije monarhije, privedbe emigrantske vlade in pomoči našim hudim sovražnikom četnikom.«

      Pismo ministra za zunanje zadeve Ribbentropa, ki ga je sestavil njegov uradnik Ritter:

      »Glede vašega radiograma je gospod minister za zunanje zadeve dal pripombo v smislu, da ni primeren noben vaš kontakt ali dogovor s partizani.
      Kar zadeva druga vprašanja iz vašega radijskega sporočila, bi on želel vedeti naslednje:
      1) Kakšno stališče zavzemajo pristojni nemški poveljniki, še posebej glede nadaljnjih akcij zoper Mihailovića, ki so vam znane (operacija Schwarz, op. avtorja).
      2) Kakšno jamstvo nudijo Titovi sodelavci, ki ste jih vi omenili, kar zadeva resnost in pristnost njihovih predlogov …«

      Pooblastilo za pogajanja z Nemci, ki ga je partizanski Vrhovni štab 8. marca leta 1943 izdal Koči Popoviću, komandantu 1. proletarske divizije.
      Pooblastilo za pogajanja z Nemci, ki ga je partizanski Vrhovni štab 8. marca leta 1943 izdal
      Koči Popoviću, komandantu 1. proletarske divizije.

      (…)

      04 – mart 2

      Prepustnica, ki so jo Nemci izdali Koči Popoviću 14. marca leta 1943.
      Prepustnica, ki so jo Nemci izdali Koči Popoviću 14. marca leta 1943.

      1. aprila, je Kasche povabil na sestanek vse vodilne osebnosti Tretjega Reicha v Zagrebu, da bi dobil podporo za svoja stališča. Toda na njegovi strani je bil še naprej samo general von Horstenau, medtem ko so drugi predvsem imeli pred očmi Hitlerjev ukaz: »Z banditi ne sme biti pogajanj.«

      Še ko so Nemci sestankovali, kaj bodo in kako, sta Đilas in Velebit 25. marca odšla v Sarajevo. Hans Ott jima je povedal, da se bodo pogajanja nadaljevala, če partizani prekinejo vse akcije zoper Nemce. Partizanska glavnina ni predstavljala problema, problem so predstavljale oddaljene enote, s katerimi ni bilo stika. Denimo, Velebit je na začetku aprila s pomočjo Nemcev odšel do slavonskih partizanov, ki so potrebovali mesec dni, da so v Glavnem štabu Hrvaške preverili, ali so njegova navodila točna, ker ga niso poznali.

      Đilas in Velebit sta v Sarajevu obiskala štab 718. divizije. Tu so jima Nemci položili na mizo vse podatke o četnikih, ki so jih imeli, in potem, baje, šli iz prostora. Velebit pravi, da so to Nemci storili – po naključju.

      05 – mart 3
      Prva stran Kaschejevega telegrama Ribbentropu 30. marca leta 1943, v katerem navaja, da se »je resnost Titovih obljub dokazala v vseh dosedanjih dogajanjih«.

      (…)

      Medtem nemški poslanik v NDH, Siegfried Kasche ni odstopil od svojih načrtov. V pismu Ribbentropu 17. aprila je spet kritiziral Italijane, potem pa napisal:

      »Kot rezultat operacije ‘Weiss’ smo dobili pomembno prednost s tem, da že nekaj tednov med Fočo, Kalinovikom in Nevesinjem ter črnogorsko mejo potekajo ostri boji med deli Titovih band, ki so se prebile tja, in Mihailovićevimi četniki (Bitka na Neretvi, op. M.S..). … Če zdaj opazujemo boje med Titom in Mihailovićem in se ne vmešavamo, bodo razpadle sile, ki izzivajo nemire, in se bo onemogočila splošna želja po vstaji srbskega prebivalstva, do katere bi prišlo, če bi se ti dve sili združili in skupaj nastopili zoper nas. Ker smo stalno dobro obveščeni o dogajanjih v Titovem taboru, ni nevarnosti, da bi doživeli razočaranje.«

      07 – mart 5
      Prva stran zapisnika o pogovoru Hansa Otta in Vladimira Velebita, 23. aprila 1943, pri Trnovu.

      Ribbentrop je Kascheju 21. aprila poslal dokončni odgovor:

      »Iz našega stališča ne pride v poštev, da bi s spretnim taktiziranjem izigravali četnike in partizane, tako da bi jih ščuvali druge na druge. Ker smo dosegli, da je tudi Duce sprejel naše stališče, da je tako četnike kot partizane treba na enak način uničiti, se ne smemo zdaj zavzemati za postopek, ki se ne razlikuje veliko od dozdajšnje italijanske metode – uporabljati četnike zoper partizane.«

      Ko je Velebit 2. aprila spet prišel v Zagreb, so ga Nemci nastanili v hotel »Central«, kar priča o medsebojnem zaupanju.

      (…)

      Ott je ostal v Sarajevu, medtem ko sta Velebit in Herta Haas 23. aprila prek Trnovega odšla proti Vrhovnemu štabu. Tito je sporočil Velebitu, da je treba nadaljevati s pogovori, pa tudi, da se želi sestati s Hansom Ottom. Ottu je bilo poslano pismo, naj pride na pogovor s Titom 10. maja, nekje med Kalinovikom in Fočo. Toda sestanek je propadel zaradi Operacije »Schwarz«. Otto je o tem poleg drugega pisal Kascheju:

      »Ko sem prejel to pismo, sem skušal prek Goražda vzpostaviti povezavo s partizani, ki so takrat že delali mostišče južno od Foče, kar mi ni uspelo zaradi četnikov, ki so tu patruljirali naokrog. Zato je moral odpasti pogovor s Titom oz. prevzem propagandnega materiala.«

      Gre za četniški material, ki so ga partizani zaplenili od Propagandnega oddelka Vrhovne komande pri Kalinoviku. Očitno so Nemci in partizani izmenjavali informacije o četnikih. Navajanje tega dejstva, pa tudi pisma Hansa Otta, kjer on trdi, da zaradi četnikov ni mogel priti do partizanov, je ena od zelo redkih priložnosti, v katerih komunistični zgodovinarji priznavajo, da so Nemci in četniki bili sovražniki. Sicer so oni o Nemcih in četnikih vedno pisali kot o enem taboru, ne glede na dejstva.

      (…)

      Željo po sodelovanju z Nemci, ki se je v nekem obdobju tudi uresničila, je pokazal sam vrh Komunistične partije, in to pri tako velikem strateškem vprašanju, kot je zavezniško izkrcanje, s tem pa tudi skorajšnji konec vojnih spopadov na ozemlju Jugoslavije.

      Četniki so po zaslugi svojega človeka, kapetana Vojislava Lukačevića, vrinjenega med Nemce, zgodaj izvedeli za komunistično-nemška pogajanja. Komuniste je nemalo razočaralo, da so videli v tisti kavarni v Konjicu kapetana Lukačevića z Nemci. Kapetan Lukačević je o tem prek radijske postaje o tem takoj obvestil majorja Ostojića. Tako je Ostojić 19. marca sporočil Dražu:

      »Od Voja prejeto poročilo, da so komunisti začeli nekaj pogajanja z Nemci. V noči med 18. in 19. je dr. Miloš Marković, profesor tehnične fakultete v Zagrebu, prišel v Konjic kot delegat Titovega štaba. Iz Konjica se je takoj odpravil naprej v Sarajevo.«

      To depešo je Draža takoj posredoval v London. Nove vesti pa je Ostojič sporočil 25. marca:

      »Komunisti se še dalje pogajajo z Nemci, Nemci pa imajo za cilj, da nas dvojno uničujejo, pri čemer predvsem uporabljajo komuniste zoper nas. Dr. Eros, ponavljam Eros, iz Pavelićeve vlade, je prišel v Sarajevo z namenom, da pri Nemcih pospeši uničevanje in razoroževanje naših organizacij in naših enot in da spet pripelje ustaše na ozemlje Hercegovine, na katerega prodirajo Nemci. Vse to je rezultat radijske propagande Londona. Zdaj je položaj v Hercegovini naslednji: komunisti napadajo nas, Nemci in ustaši pa gredo za njimi. Komunisti se bojujejo samo zoper nas, ne pa proti Nemcem, Italijanom in ustašem.«

      (…)

      Toda zavezniki niso prenehali s svojo propagando v prid komunistov.

      Pripis uredništva: besedilo so odlomki iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (str. 161-181, ki jo lahko naročite na povezavi. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

     • ahnenpass

      V Dražgošah, je postavljen spomenik žrtvam fašističnega nasilja in pogumnim partizanom, ki so se uspešno uprli okupatorjem in domačim izdajalcem.
      Vendar ima ta spomenik še en pomen, opozarja tuje narode na njihovo izrojenost, oni se lahko norca delajo, mi pa ne moremo nikoli pozabiti. Ne smemo, lahko bi se ponovilo.

     • totex39

      Sedaj se pa res vidi, da se delaš norca iz vseh dobrih zapisov na tem portalu. Pejdi raje spat in sanjaj o edini komunistični državi na sredi Evrope, bo šlo.

     • ahnenpass

      Če bi se samo šalil, potem bi ti takoj opazil kaj je v mojih kritikah narobe ali neresnično, ne bi se samo tako otročje branil.

     • totex39

      Spodbijaš namreč resnične zapise, z svojimi, ki so relevantni z komunistično zgodovinsko ideologijo.

     • ahnenpass

      Ti si zgleda komunist, ker misliš, da je vse kar piše v medijih sveta resnica ali pa vsaj mora biti tako res, ker je rekla država. in potem itak nimaš izbora.

     • totex39

      Neverjetno kaj si sedaj ugotovil, zato pa imamo pri nas tako nevzdržno stanje.

     • ahnenpass

      Laž se ne izbija z drugo lažjo, to so tiste heglove kozlarije, ki nikoli in nikdar niso imele in tudi ne morejo imeti nobenih pametnih učinkov, je pa zaradi takega otročjega sprenevedanja, potem vedno bistveno slabše, zato zgleda, da tiste radikalne dualistične neumnosti vseeno nekako le delujejo. Pa ne.

     • Bald Eagle

      Je zate pogumno dejanje, ko izzoveš okupatorja v ofenzivno dejanje na neko vas, potem pa kot zajec zbežiš v hosto in nemočne ljudi prepustiš na milost in nemilost okupatorju, ki si ga sam izzval, kljub prošnjam vaščanov, da tega ne počni, ker bodo posledice katastrofalne? Se je tebi res že toliko odpulilo, da nisi sposoben onovnega razmišljanja? Ubogi revež si, na duhu bolan.

     • ahnenpass

      Seveda je pametno, kaj pa drugo delajo danes recimo američani. Poglej si bombardiranje Srbije, sploh niso stopili na tla, ne moreš se braniti pred ognjem, ki ti pada na glavo iz roba vesolja. Ampak zdaj so stopili trdna tla, bomo videli kako dolgo bodo še lahko držali okupirana območja, Kosovo verjetno še kar nekaj časa, odkar jim pomaga Nato, Irak, Afganistan, Libija, Sirija in ostale džamaherija pa so za njih že danes izgubljene.
      Taka je gverilska taktika, partizani so se učili od angleških mojstrov, pa tudi Evropa je bila polna komandosov, ki so počasi slabili kolosalno velikonemsško mašinerijo, dokler se ni zrušila sama vase in pot naravnost do Berlina jim je bila naenkrat na stežaj odprta.

     • Bald Eagle

      Irak, Afganistan, Libija, Sirija in ostale džamaherija pa so za njih že danes izgubljene.

      Zelo se motiš. Naštete dežele nikoli niso bile v Ameriškem interesu, da jih okupirajo. Če bi Američani imeli interes okupacije teh dežel, bi bile le te že davno okupirane.

     • ahnenpass

      To so mislili tudi rusi, pa še marsikdo pred njimi.
      Seveda so jih okupirali, dokler bodo nafta in druge naravne surovine kaj vredne, se ne mislijo premakniti drugam, ampak enkrat je vsake žurke konec.

     • Bald Eagle

      Tebi pa res kolesje v glavi ne deluje več. Američani ne kontrolirajo niti enega naftnega vrelca v naštetih deželah in ga tudi nikoli niso. Ne vem od kod tebi take blodnje.

   • ahnenpass

    Ti bom zaupal eno skrivnost. Jaz nisem (še) nikogar ubil, razen par nadležnih insektov in ogromno rastja, se ne pomnim, da bi izvajal kake pokole niti nad naravo.
    Ampak to še ni tisto ta glavno, tudi tudi verjetno nisi nikogar ubil,zagotovo tebe ni nihče likvidiral, očitno. Dvomim celo, da si po duši pravi domobranec.

  • FUCK COMMUNISM

   Pizda, si zabit k telegraf stanga…

   • ahnenpass

    Tebi se vidi, da si nadrasa hrvatov, jaz ne bi znal napisati kaj tako pametnega.

  • Grenze

   Buksl

   • ahnenpass

    A zato so šli judi brez upora v smrt, so svojim rabljem mogoče zato prej izročili še svoje otroke?

  • Bald Eagle

   V Dražgoše na Gorenjskem se je konec decembra 1941 zateklo okoli 200 partizanov Cankarjevega bataljona. Vaščani so partizane prosili naj zapustijo vas, ne zato, ker bi si želeli nemške okupacije, temveč zaradi strahu, da se bodo Nemci maščevali nad njimi, ker so gostili partizane v svoji sredi. Partizani so jih mirili, da se nimajo česa bati, ker da je zlom Nemčije po porazu nemške vojske pred Moskvo pred vrati in da jih bodo oni v vsakem primeru zaščitili, če bodo Nemci napadli vas. Kako je nato izgledala ta partizanska »zaščita« je znano. Ko so Nemci navalili na vas, so partizani pobegnili kot zajci v bližnje hribe, vaščane pa prepustili na milost in nemilost nemškemu divjanju – vas so Nemci požgali, 41 vaščanov takoj ustrelili, 81 odpeljali v koncentracijska taborišča, ostale pa v pregnanstvo. In jasno je, da za njihovo tragedijo nosijo odgovornost komunisti, ki so nepooblaščeno začeli svoj »boj proti okupatorju« kot krinko za revolucijo ter so s svojo oboroženo strankarsko formacijo – partizansko vojsko – nepoklicani vstopali v vasi namenoma izpostavljajoč njihove prebivalce okupatorskim represalijam, računajoč, da bodo ti prebivalci vstopili v njihovo vojsko, da bi ubežali tem represalijam.

   • ahnenpass

    Ampak okupator jih je itak prišel vse pobit.
    Partizani so jim pokazali, da se lahko branijo, če bi raje šli v smrt kot goveda v klavnico, pa tudi prav.
    Okupacija je grozna stvar, o tem ni dvoma. Upor je samo pomagal agresorjem, da so prej etnično počistili ozemlje kot bi ga sicer, zavedali so se, če tam ne bo nobenih kmetij, bodo morali partizani preživeti v divjini, verjetno je okupator tiste kmetije tudi požgal do tal.

    • Bald Eagle

     Gre preprosto za to, če že pride do vojne, organiziraš odpor racionalno, da pade čim manj nepotrebnih žrtev. Če pa organiziraš kvazi odpor, samo da bi lahko imel “izdajalce”, ki bi jih z revolucionarnimi namerami svobodno pobijal, da do kosti prestrašiš ljudi in se povzpneš na oblast, si pa navaden zločinec, ne pa junak. In točno to so bile partijske pošasti. Navadni morilci, ki so pobijali lastno ljudstvo in lažnivci, ki še danes potvarjajo resnico in ljudstvu servirajo laž.
     Daleč največ je bilo pobitih svojih, kar človeku lahko da takoj misliti: le zakaj, v čem je bil interes?

     • ahnenpass

      Vidiš, tukaj se motiš, to nikakor ni bila samo še ena navadna vojna.
      NOB je bila totalna vojna, okupator ni prišel samo porazit ampak iztrebiti manj vredne rase, celo Slovenijo so v hipu izbrisali in ločili Slovence na tri razrede državljanov, odvisno katerim staršem se je kdo rodil.
      Zato ločimo dve vrsti partizanov, eni so bili itak obsojeni na smrt, drugi pa bi mogoče spadali celo med drugorazredne, vendar so se prostovoljno odrekli okupatorjevih privilegijev in se jim odločno uprli tako, da so se pridružili najslabšim in najbolj revnim Slovencem.
      Okupatorskih vojakov je bilo relativno malo, sicer so bili oboroženi z za tiste čase nadmočno tehniko, vendar so morali izrabiti lokalno prebivalstvo, ki je marsikdaj celo rado sodelovalo, ko so od največjih izrodov in lažnjivcev na svetu izvedeli, da so nekdaj posebnega in so jim v življenju usojene velike stvari. Pa je bila seveda vse skupaj samo huda zabloda in duševna motnja. Izrod ni isto kot baraba ali norec, takih ljudi se ne da več pozdraviti, vse v njih je razčlovečeno in hudobno, mutirano v nerazpoznavno izmaličeno duševno formo, ki hoče samo zlo.

  • macon

   Bi rad videl tiste Slovence, ki bi množično goloroki jurišali nad strojnice, topove in oklepna vozila. Tale tvoje predstava je verjetno od gledanja zombijevskih epopej.

   • ahnenpass

    Rusi so to počeli. Sicer je bilo butasto in ne preveč učinkovito, ampak so vsaj takoj umrli, itak bi se mučili od lakote ali pa bi jih pobili nemci., ki so prišli izbrisat po njihovem manj vredne rase.

 • Božidar Rodica

  nora 24wc sej nismo ampak če pogledaš cca 80% levi 20% desni kaj čmo od po..vojni so jemali bogatim in zdej se še krade zdravstvo, banke 2x in še in še kolk je tuk desnih ..ah no coment uživaj v pravljicah mord te še pamet sreča

 • xtc

  Dejstvo je ,da imam teh levih zmagovalnih žlobuder poln k*******
  uredu,zmagali ste samo naj ni nekdo od teh zmagovalnih žlobuder razloži zakaj so s pufi tako uničili ravno tisto za kar trdijo ,da so se najbolj borili?
  Nadalje,kdo je uničil Yugo?
  A so domobranci,ali ustaši,ali Američani v imenu Yuge jemal pufe?
  Kdo je vladal državi od 45 do 91-saj se ve.
  Nehajmo se sprenevedati,levaki so kot kuga,ko jo dobiš te požro.
  Zažrli so Yugo,zažrli so Slovenijo in to je kruta realnost.

  • janez cepec

   no lepo, si pa prvi, k’ je končn prznou, de ste se zajebal, bli ste na ta napčn stran, lastn narod ste izdal, pa vojno ste zgubl. Amen

   • xtc

    Posluš a si ti prbit al nadrogiran-a ti razumeš,da ste zapravili že drugo državo narod pa na suho nategujete ,da ste domoljubi.

    • janez cepec

     ma prbiti al pa zadrogirani ste vi, ke dopuščate de vas tapru tardeči jebejo 50 let. poj se pa pojav otrok revolucije, tud komunajzar, pa vas nateguje še nadalnih 25 let.

     • xtc

      Glej bebo ni čudn ,da je tiralica v Begunjah za tabo.
      Skratka Levaki so sovražniki in izdajalci Slovenije,so njeno zlo.

     • janez cepec

      pa zakuga se jih pa ne otresete že enkrat. mate stranko, dao demokratsko, pa jo vod komunajzar, pa kdo j’ zdej tle Bebo?

     • cosmosjasnovidec

      Kdo pa za časa komunajzarske diktature pedofila “tita”ni bil komunajzer mi pojasni tovariš CEPAC.?

      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju in čefutarju se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • janez cepec

      jest nism biu nkol komunajzar, pa še vlik je blo takeh, samo pizde koritarske so šle u partijo, tapravi komiji so tko padl med vojno.

     • Bald Eagle

      Ti si komunajzar v svoji glavi od kar pomniš zase.

     • janez cepec

      nism JJ

     • Bald Eagle

      Njemu ne sežeš niti do gležnjev.

     • ahnenpass

      A ni niti eden preživel, niti po naključju?

    • montyamp

     TRETJO , SHS—YU—SLO

    • cosmosjasnovidec

     Saj pa veš,da takšen butel ne more imeti niti trohice pameti.

     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju in čefutarju se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

   • cosmosjasnovidec

    Janez CEPAC spet malo na izhodu iz psihiatrije?
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju in čefutarju se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • Grenze

  Larina pesem ne ne mi dihat za ovratnik KOZA NORA saj veš ,da PLAVI ne spi .
  Zakaj ni nikdar za govornika domačin -ka ???? Dražgošanka ali Dražgošan ne pa neko tujerodno eksotićno bitje ali stvor , ki še hoditi ne zna po hribovsko , ki nima pojma o zgodovini in resnici tako se prodajajo KURBE ALI CIPE ALI POCESTNICE to bitje nima in ni imelo nič z Dražgoško tragedijo in zgleda ,da to bitje nima svojega egota ali ponosa ,da se takole razgali kot striptizeta v baru . Zares je to bitje lahko zelo zelo sram če ima le kaj pameti v glavi ? Ali pa ima samo eno kolesce več kot kokoš ,da ne serje po dvorišču ?

  • Kosobrin

   Vas ni nič sram, Grenze?

 • Božidar Rodica

  ahnenpass..ti si tele…com

 • totex39

  “Prekleto, a vam komunistom še sedaj ni jasno, da nas noben ne mara niti v športu, ker smo zafrustrirana komunistična država”!!!!!

 • cosmosjasnovidec

  Hja.Z vsakim dnem na novo prihajajo na dan nečedni posli levaškokomunajzarske drhali obenem pa čedalje več izdajalstva ter umorov komunajzarske strahopetne izdajalske horde nad Slovenskim ljudstvom.
  Vse skupaj čedalje bolj nakazuje na to kot sem že omenjal je očitno komunajzarska boljševistična strahopetna golazen izvajala povojne masovne umore po naročilu pedofilskega diktatorja “tita” z namenom odstranitev prič katere so vedele,da so “titovi”komunajzerji med vojno bili zavezniki fašistom oziroma tajni morilski sodelavci “adolfa hitlerja”.Imeli so posebne morilske sekte katere so pobijale Slovenske prebivalce ter z tem metali slabo luč na vse partizane torej tiste dobre kateri so se res borili proti fašistom in katere je prav tako po končani vojni pomorila “titova”komunajzerskoboljševiška ruska drhal.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju in čefutarju se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • ahnenpass

   Niti ne, še vedno je po starem, nacisti, fašisti in ustaši so nas hoteli izbrisati, partizani so jih pa zaustavili in se jim maščevali, to ni nič novega.

   • Bald Eagle

    Tebi so pa zdravila močno popustila ali pa jemlješ premajhno dozo. Strašno se ti je zopet začelo trgat. Pred časom je bilo s tabo mogoče vzpostavit tudi zdrav dialog. Že nekaj časa pa opažam, da si odpuljen do amena. Pojdi sam v kliniko za mentalno bolne in jih lepo iskreno prosi za pomoč.

    • ahnenpass

     Zakaj me pošiljaš k evgenikom in eksorcistom, saj vidiš kaj so naredili s tabo.

     • Bald Eagle

      Lahko prideš tudi k meni. Sem namreč pomagal še hujšim primerom, kot si ti.

     • ahnenpass

      Aha, ko si videl, da jih ne moreš premagati, si se jim raje pridružil.

     • Bald Eagle

      Ne, ne, narobe si me razumel. Občasno opravljam prakso alternativne medicine.

     • ahnenpass

      Ja, saj to sem rekel.
      Nisi edini, pri nas je inkviziciji župan odprl celo kar pisarno, zdaj se pa lažnjive fašistične pras* tam izživljajo nad ubogimi reveži in dobijo za svoj drek celo plačano.

     • Bald Eagle

      To je povsem drugačna metoda zdravljenja od uradno priznane medicine. Nobenih zdravil ni potrebno jemati.

     • ahnenpass

      To je to, saj ti pravim, kakšna zdravila neki, zemlja potegne ven vse bolezni.
      Ne bi se tako matrali, če bi hoteli komu pomagati, evgenične čistke ogromno stanejo.

     • Bald Eagle

      Vidim, da me popolnoma narobe razumeš. Ti imaš v svojih mislih povsem nekaj drugega kot pa to o čem ti jaz pripovedujem. Kakšna zemlja neki. Izvajam bioterapije.

     • ahnenpass

      Hm, ne vem no, ampak ko pomislim na tebe, mi vedno padejo najprej na pamet same čudne stvari, lol :)

     • Bald Eagle

      Verjetno si imel v glavi, da zdravim s svincem? No, v samoobrambi bi si privoščil tudi tovrstno “terapijo”.
      Resno ti govorim, da občasno zdravim ljudi z bioterapijami. Rezultati terapij pa so presenetljivo dobri.

     • Bald Eagle

      So morda tebe deložirali in ti pobrali vsa sredstva za preživljanje? Si tudi ti deležen takega tretmaja, kakršnega opisuješ v svojem postu? Kdo se izživlja nad tabo? Lahko kako pomagam?

    • etrusk

     Ni vredno se z takimi debatirati, ostali bodo celo življenje rdeči butlni.

 • cosmosjasnovidec

  Predpostavljam da ta Lara Janković ni v nobenem sorodstvu z copatarskim srbskim čefutarskim lopovom tovarišem “jankovičem”,ker je rojena v Ajdovščini.
  Copatarec z njegovim enakim priimkom torej meče slabo luč na njo in jo sramoti?

 • xtc

  tile pol blazni levaki so zanimiva sorta norčkov.
  Kar napreje me posiljujejo ,s tem ,da je treba gledati v prihodnost,ob enem pa me še dvakrat bolj posiljujejo z zlagano preteklostjo in s tem kar naj bi bil in počel JJ.
  Seveda ti tepčki očitno niso orientirani na prihodnost,kar JJ je in sedaj naj bi bil ampak neprestano živijo v lastni preteklosi in drugim podtikajo tisto kar samo počno-nočejo iz rdečega jurskega parka1945.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Hvala nova 24 tv za to sliko, da imel ponoči nočne more.

 • Bald Eagle

  Naša dežela je bila do 2. svetovne vojne vsaj toliko če ne celo bolj razvita kot pa recimo avstrijska Koroška. Po vojni, ko smo bili pa ”osvobojeni’, je pa pri nas zavladal najprej Stalinov nato pa še Kardeljev komunistični ekonomski eksperiment in smo za 20 let zaostali v razvoju za avstrijsko deželo severno od Karavank.

  Primerjajte koliko je zaslužil delavec na avstrijskem Koroškem in koliko je zaslužil delavec v kakšnem od Tozdov v Sloveniji, pa boste videli, da je razlika očitna v korist jodlarjev. In jodlarji, ki so imeli do 2. svet vojne na Koroškem pretežno kmetijsko ekonomijo, so nas po vojni gladko prehiteli v ekonomiji in prehitevajo nas še danes. Severno od Karavank imajo višji standard, boljše plače in pokojnine, boljše šolstvo in zdravstvo, boljše ceste, čisto okolje. Njihova ekonomija sloni na manjših in srednjih podjetjih in pa na močnem turizmu, pri nas pa smo najprej gradili kolhoze, nato pa Kardeljeve tozde in komunistične mastodonte, kamor so komunisti načrtno zaposlovali predvsem južne brate, da bi tako čimprej asimilirali Slovenijo…

  • ahnenpass

   Ja, se vidi, zato pa so nam ostala ogromna mesta in številna kulturna čudesa.
   TI se hecaš, mi smo zadnja vukojebina v tem delu Evrope, prava podalpska bosna. Potujemo nazaj v času, še malo, pa se bomo znašli v srednjem veku, samo malo še manjka.
   Tuji gospdoarji pri nas so imeli pa res 80% plače povprečne avstrijske gospode, to se strinjam, ampak nima veze s Slovenskimi hlapci in sužnji, ki niso imeli POPOLNOMA NIČ! ALO?!

   • stajerc5

    Zdaj pa brez zajebancije; Si placan po crkah ali si resno tako osamljena persona, da se ti ljubi toliko klempat? Nekaj od tega je, samo, khmm, firbec me matra….

    • ahnenpass

     Trenutno imam čas, ker sem tudi sam žrtev izrojenega vojaško policijskega režima in ker smo pod okupacijo, se mi zdi vredno debatirat. In sicer prav tam, kjer ljudje najmanj razumejo in so najbolj potrebni pametne besede, tu še vidim nekaj upanja, ostali so že predaleč.

    • Goran Hvala

     Kak da se vi desnaki se med sabo ne znate zment…?

     • stajerc5

      To je pa “de Facta” dobro vprasanje! Prvic nekaj pametnega od tebe…

     • Goran Hvala

      In potem pricakujete zmago na volitvah..?

  • stajerc5

   Na meji je bilo najbolj simpaticno; Gde vam je pasos….

  • Hun

   dezela ze..samo ni bla tvoja drzava

 • xtc

  Levaki so lažnvi debili,neprestano govorijo ,o tem kako je treba v gledati v prihosnost,sami pa nam neprestano vsiljujejo preteklost(propadlo) NOB jurski park,ki zanima le e idiote.

  • ahnenpass

   Točno tako, saj ni več veliko ljudi na teh proslavah, zato morajo mediji neprestano netiti jalove prepirire, da lahko ljudje osvežijo osnovnošolsko znanje.

  • Hun

   na tem portalu je polno drugih clankov…izredno poucnih za glupe sektase jahveja..ti sodis med te vanzemaljce

 • Božobožo

  Desnake boli ker so na levici složni. Na proslavah sodelujejo vsi. Na desnih mitingih pa je samo sekta SDS. Janša se je skregal z vsemi sorodnimi strankami. Zato tudi ne bo uspeha na letošnjih volitvah.
  Tovariš Ivan kar tako naprej.

  • stajerc5

   • Janezek vpraša komunista:
   “Komunistek, ti si levičar … ampak s katero roko si pa rit brišeš?”
   “Z desno.”
   “A z desno?? Zanimivo. — Jaz si jo pa s papirjem.”

   • ahnenpass

    Zato je pa danes treba paziti komu stisneš roko.

    • stajerc5

     Danes nisi nic vec “ziher”! Jaz primem vsakega med noge…

   • Goran Hvala

    Desnak ne uporablja rok pri brisanju svoje riti…ste res od boga poslani..;-)

  • ahnenpass

   Imaš prav, ampak vsaj prodana pizda ni, tako kot ste vi.

   • Goran Hvala

    Kak ne ce prejema denar od svojih zaprisezenih sovraznikov cefutarjev srbinov….baje de ni prodana pizda…bvahahaha

   • Hun

    tebe bi prodal in izdal

 • Bald Eagle

  Lara Jankovič in stockholmski sindrom empatije do množičnih morilcev in laži

  Sicer te babe ne poznam, le nekajkrat sem jo videl na TV. Po njenem ksihtu in vedenju sodeč gre za poceni kurbo, katere zunanji videz ne prepriča, notranjost pa je še veliko bolj katastrofalna. Navadna poceni levičarska presstitutka. Skratka prodana duša.

  • Goran Hvala

   Jest poznam tud neki poceni kurb…ene celo clanke pisejo na tem portalu….

 • radames

  To baburo je lahko sram, da je sploh šla v Dražgoše, najbolj pa zato, ker je govoru žalila pobite Dražgošane s hvaljenjem partizanov, ki so ZAVESTNO zakuhali to tragedijo.
  Na tem svetu se vse plača. Ta ženska naj samo opazuje svojo usodo. Ko bo najhuje, naj se spomni, da je to plačilo za njen govor.

  • ahnenpass

   Kako je pa okupator pobijal vaščane, mogoče so bili nezavestni, čeprav bi jih po vojaškem zakonu morali zavarovati pred partizani, pa jih očitno niso mogli.

   • Olga_10

    Samo provocirate, ali ne razumete, ker imate malo nižji inteligenčni kvocient?
    Partizani so bili med vojno banditi, teroristi, saj se niso imeli statusa vojske! Nemci so terorizem preganjali, prav tako tiste, ki so teroristom pomagali! Ker so se partizani “gostili” na račun vaščanov, so Nemci napadli vas! Namesto, da bi vaščane “borci” branili, so se lepo umaknili in prepustili ljudi na milost in nemilost okupatorju… Seveda je bilo dejanje partizanov namerno, saj si se na ta način znebili političnih nasprotnikov – vernih ljudi!

    • Goran Hvala

     Hahahaha…hudo ne….;-)

    • Hun

     res je vrlina ce sebe hvalis da si glupa k kurac

 • leban

  NOVA 24 TV je LEPA ZBIRKA NORCEV IN BEDAKOV !

  • MEFISTO

   Kako boš prikril, da si edini norec med pametnimi?

   • Goran Hvala

    Nima kaj prikrivat…sej zmeri pravm da mormo bit tud norci in bedaki da se ostali pocutjo normalne in pametne…men je cist fajn bit norec…

   • Hun

    ti prekosas tisocero norcev…jehouc

  • montyamp

   Hahaha , saj veš koga vleče med bedake .

 • hery

  Pozdravljeni vsi
  Tu smo za podporo revnim in boj proti
  revščine, zato nudimo kratkoročna, srednjeročna in dolgoročna posojila
  izraz. Imate finančne skrbi, ste v bančni prepovedi,
  Pila ali potrebujete finančna sredstva za namestitev svojih projektov,
  stanovanjsko posojilo. Ponujamo posojila posameznikom in trgovcem po stopnji 3% na leto z največjo hitrostjo in zanesljivostjo.
  Za več informacij se obrnite na nas.
  Whatsapp: 0033644664081
  Whatsapp: +33644664081

 • Frodo

  prokleta baba

 • Oregon

  jaoooo, Jankovič ma isto kapo kot sem jo jaz dobil za rojstni dan. Takoj z njo na bolšjaka

 • Andrej Uratnik

  Če lažeš kot pes,se slej prej spotakneš kot pes.

 • Hribouc

  V redu, g.Donko, spraševal sem se kaj za ena žival je ta stockholmski sindrom, mislil sem pomalem, da je to v zvezi z Pahorjevim “What a fucking beautifull day!”, pa vidim, da niti ni…

  Ampak, ta krastača rdeča ni talka, g.Donko!
  Ona je pripadnica tolpe udbokučanistanskih teroristov !
  V zgodovino gredo skupaj,
  Crni vragovi & crvene poturice : Spomenka – Lara – Svetlana
  Sramota srbijanskog naroda pravičnikov in resničnih borcev proti Turkom in nacistom!

 • Miro Jereb

  Pola sebi pola šarcu daje…

 • Get Smart

  Floskule tipa štokholmski sindrom škodijo, če niso natančno umeščene.
  Lara Janković Zoran Janković Milanće Kućan in ostala deteta “nepoznatih ćaleta”
  tipa BARBIE PAHOR serpentinšeki i tako dalje do tokija,
  ki jih je satanistična KOMINTERNA uvozila v Slovenijo ali v Sloveniji skotila,
  niso ugrabljeni, niso žrtve okupatorja,
  ampak SO JIH MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU in pasjejebci RODILI za
  potrebe OČUVANJA TEKOVINA REVOLUCIJE.
  So vsi po vrsti MURGL jugokomunistični bastardki, ki so in bodo do konca svojih dni
  delali za “SVOJO MURGL SRBO RVACKO KAVIAR ŽIDOVSKO PEDRO LEZBO JUGOKOMUNISTIČNO
  KOMINTERNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni: Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
   je
   AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • Get Smart

  Saj ni težko: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Miro Jereb

  Larina pesem….čez mejo dobrega okusa. Nimam veliko denarja, sem skromen, ne jamram, večkrat si skuham pržganko in dodam veliko česna in mislim, da živim dobro. Potem pa se najde neka budala ala Lara in me označi kot kriminalca ker živim dobro. Prosim jo za nasvet kako naj po njenem živim, da ne bom kriminalec ???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!