Levičarji cenzurirajo celo Prešernovo Zdravljico – moti jih 2. kitica, kjer se pojavljata besedi “Bog” in “slovenski”

Foto: STA

Prešernova Zdravljica kar 173 let ni zmotila nikogar – zdaj pa jo levičarji z ministrstva za obrambo na javnih prireditvah celo cenzurirajo oziroma prepovedujejo.

V drugi kitici je namreč France Prešeren zapisal: “Komú narpred veselo zdravljico, bratje! čmò zapét’! Bog našo nam deželo, Bog živi ves slovenski svet, brate vse, kar nas je sinóv sloveče matere!” Vendar pa je njena vsebina očitno zmotila državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo Miloša Bizjaka, ki je Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve, ki je na prireditvi ob dnevu državnosti “Ponosni na Vrhpolje  Osamosvojitveni dogodki dan prej” predvajalo to kitico, nato pa še uradno kitico slovenske himne, poslal dopis, da v kolikor bodo še naprej predvajali to kitico skupaj s himno, “Slovenska vojska pri takšnih aktivnostih ne bo sodelovala”. Prireditev je bila sicer v petek, 23. junija, v Vrhpolju pri Vipavi, pri cerkvi sv. Primoža in Felicijana v Vrhpolju, slavnostni govornik pa je bil predsednik SDS Janez Janša. Vendar pa je manj kot teden dni po tej prireditvi na sedež VSO prišel dopis z ministrstva za obrambo. Razlog? Na portalu YouTube so si ogledali posnetek prireditve, na kateri je sodelovala tudi Slovenska vojska, a jih je že četrta minutka predvajanja popolnoma vrgla iz tira.

Združenju VSO je Bizjak poslal dopis, v katerem ugotavlja, da “združenje ni spoštovalo določb Zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (Uradni list RS, št. 67/94; v nadaljevanju: zakon), ki se nanašajo na uradne simbole Republike Slovenije: grb, zastavo in himno. V 5. členu zakona je določeno, da je himna Republike Slovenije sedma kitica pesmi Franceta Prešerna »Zdravljica«, na melodijo iz zborovske istoimenske skladbe skladatelja Stanka Premrla. S samega posnetka prireditve pa je razvidno, da organizator prireditve, torej združenje, teh določb ni spoštoval.”

Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Miloš Bizjak. (foto: STA)

Grozi, da SV na njihovih prireditvah ne bo več sodelovala, če  …
In kaj je pravzaprav zmotilo Bizjaka? Po prihodu zastave Republike Slovenije in praporov na prizorišče proslave je pevka VSO ob dvigu zastave zapela najprej drugo kitico Prešernove Zdravljice, nato pa še sedmo, ki se začne z Žive naj vsi narodi. Vendar pa ga je zmotilo, ker so zapeli tudi drugo kitico, v kateri je zapisano, da naj Bog bdi nad našo deželo, slovenskim svetom in Slovenci. Ob tem se sprašujemo, kaj levičarje bolj moti: to, da je v kitici omenjen Bog ali slovenska dežela? Vemo, kako so v času pred osamosvojitvijo in tudi po njej hlastali za jugoslovanskim zrakom, še danes pa marsikdo, tudi iz javnega sektorja, kaže izrazito odklonila čustva do Slovenije in vsega, kar je slovenskega. Bizjak je nadalje v dopisu VSO zapisal, da “glede na to, da je omenjena prireditev sofinancirana tudi s sredstvi državnega proračuna oziroma Ministrstva za obrambo (v nadaljevanju: ministrstvo) na podlagi pogodbe o sofinanciranju dejavnosti združenja oziroma sklepa o izpolnjevanju pogojev za sofinanciranje dejavnosti združenja, je nedopustno, da združenje ne spoštuje zakona. Po določbi drugega odstavka 2. člena zakona se grb, zastavo in himno sme uporabljati le v obliki in z vsebino, ki sta določeni v Ustavi Republike Slovenije in v tem zakonu ter na način, ki je določen s tem zakonom. Glede na to, da je na prireditvi sodelovala tudi Slovenska vojska, vas seznanjamo, da v kolikor združenje kot organizator oziroma soorganizator slovesnosti oziroma dogodkov ne bo spoštovalo zakonsko določenih državnih simbolov (grba, zastave in himne), Slovenska vojska pri takšnih aktivnostih, ne bo sodelovala.”

Partizani in rdeča zvezda ga ne motijo
Je pa zanimivo, da je Bizjak očitno alergičen le na Boga in slovenski narod, ne pa na partizane in rdečo zvezdo. Slovenska vojska namreč nemalokrat sodeluje tudi na prireditvah, ki poveličujejo komunizem. Ena od takšnih je prireditev ob dnevu upora proti okupatorju, ko se prepevajo partizanske pesmi in poveličuje OF, vendar pa nismo zasledili, da bi Bizjak organizatorju proslave poslal dopis, da na prireditvi, ki vodi v razpad in razdor vrednostnega sistema v Sloveniji, Slovenska vojska ne bo sodelovala. Brigadni general Tone Krkovič pa je nedolgo tega opozoril, kako je generalska elita na čelu s svojim partijskim šefom, združena pod simbolno skovanko rdeče zvezde in uradnega simbola Slovenske vojske, prek medijev sporočila, da je Slovenska vojska stara kar 48 let. In to četrt stoletja po tem, ko smo se med osamosvojitveno vojno tej rdeči zvezdi morali upreti in se osamosvojiti. Se je morda Bizjak takrat odzval in zahteval popravek? Ali pa morda zagrozil, da Slovenska vojska na tovrstnih prireditvah, v kolikor se bo na njih pojavljala jugoslovanska zastava z rdečo zvezdo, ne bo nastopala? Očitno je, da levičarji pri svoji dvoličnosti ne izbirajo sredstev  pa čeprav to pomeni celo uporaba grožnje s Slovensko vojsko, ki da ne bo več sodelovala na prireditvah, ki med Slovenci krepijo duh slovenstva, povezanosti in pripadnosti Sloveniji.

J. G.

 

 • dob

  HIMNA PONOSA
  Žive naj vsi narodi, ki žele dočakat dan,
  da koder sonce hodi, prepir iz sveta bo izgnan.
  Žive naj jugoslovenarji, šiptarji, lezbijke, pedri in cigani,
  Avstrijci, Madžari, Italijani,
  muslimani, Bosanci, Srbi in Hrvati – vsi hkrati!

  Žive naj vsi, razen Slovencev v lastni državi!
  Mi se zaradi ljubega miru na sveti,
  odpovedujemo domovini in zastavi.

  • Nata

   +++++++
   Zaradi ljubega miru ? Da ne napišem kakšne krepke!!

 • joza joza13

  Kdo je ta Bizjak?
  A je psihiatrija že zapolnjena? Ne? Pelji ga…

  • totex39

   Izgleda, kot srbski komunistični debeluhar, ki bo zaradi svoje napihnjenosti kmalu poknil. Bedak!

 • test

  ves kaj, pocasi j***m to vaso materno zemljo tudi jaz. 1. to je zemlja mojega OCETA, ki mi jo pokveke in pizde od baje moskih zapravljajo. 2. To mamico si vtaknite v p***o ali pa se pojdite zdravit nasledniku Rugla, da vam jo ze enkrat zbije iz glave in dopove, da nosite tica med nogami in da ste zato dolzni sprejeti lidersko vlogo. Ne da vas vodijo zenske okoli kot pudlje.

 • Vrba

  Bizjak…fej te bodi!

  • KIKI

   Kdo je ta Bizjak!? Gnoj, ni omembe vreden!! Ko bo crknil, bo iz groba štrlela le rdeča zvezda…
   Spomina nanj nikoli ne bo, saj je zatajil svojo mater, očeta in domovino!

 • Vrba

  V sovražnike ‘z oblakov
  rodú naj naš’ga treši gróm;
  prost, ko je bil očakov,
  naprej naj bo Slovencov dom;
  naj zdrobé
  njih roké
  si spone, ki jih še težé!

 • Vrba

  Komú narpred veselo
  zdravljico, bratje! čmo zapét’!
  Bog našo nam deželo,
  Bog živi ves slovenski svet,
  brate vse,
  kar nas je
  sinov sloveče matere!

  • vladka

   Komu narpred.. je zapisal Prešeren

   • RATATA

    Narpred je nazdravil Deželi!!! Dab jo Bog čuval in ves SLOVENSKI SVET!

    • vladka

     Bog, ne rdeči bogovi

     • RATATA

      Ja, res!

     • vladka

      Kako lahko kdo iz pesmi , s katero se v celoti ne strinja ali, še huje, jo v nekem delu zanika? ( glej komentarje: “nismo proti Sloveniji…., smo samo proti Bogu …ki ga ni” ) izloči za himno samo eno kitico, ki mu ustreza ? Kaj bi rekel na to Prešeren

     • RATATA

      Prešeren bi zapel po svoje in za svoje. Le ti njegovi bi ga razumeli. Tisti drugi, bi pa spet cenzurirali in potvarjali. Tako nas zgodovina uči.

  • tohuvabohu

   Sinov SLOVENSKE matere.

  • RATATA

   Sinov SLOVENSKE matere!
   Poprav(!) Da bo prav, kot je zapisal!

 • MEFISTO

  Ne vznemirjajte se.

  Z Zdravljico kot slovensko himno je konec.

  Odkar so slovensko ozemlje na kopnem in Slovence, ki so tam živeli od pamtiveka, zamenjali za pravico do polaganja kablov in cevovodov po ozkem pasu hrvaškega teritorialnega morja, je znova postala aktualna “Hej Slovani, svet se trese od Urala do Triglava”.

  Bog je zapustil naivne, bedaste ter napuha polne Slovence in si ne zasluži več mesta v državni himni.

  Kardeljeva roka je dolga.

  • pajot

   da o brozovi nogi sploh ne govorimo.

   • MEFISTO

    Nikoli se ne bomo znebili Tita, ker je z eno nogo ostal v Sloveniji.

    • pajot

     Kako resnično. In ta noga domuje v glavah osebkov,ki mislijo,da imajo možgane,v resnici pa imajo vgrajene rdeče čipe.

    • if

     Komunnstičnega know-howa se bomo dokončno znebili. Dejstva govorijo v to smer, monopola nad njimi nimajo.
     Ta hip se vzdržujejo na oblasti s protizakonitimi in protiustavnimi dejanji, ki jih bodo zrušila. Namreč, zlo nima prihodnosti, tudi bližnje ne, ker smo obdani z državami, ki odmetavajo komunuistični know-how.

     Vztrajanje in resnica so pot do demokratične države.

     • dob

      **********

  • Lustrator

   Bog nas ni zapustil, mi smo zapustili njega. A ko bo šlo ZARES za biti ali ne biti, verjamem, da se bo narod obrnil v smer vrednot, ki so nas obdržale tudi preko hujših preizkušenj, kot so tile rdeči dinozavri v zadnjega tričetrt stoletja. Vsaka akcija ima svojo reakcijo in ker je žal intelektualna elita slovenskega naroda že zdavnaj pomorjema, pač preostanek genskega bazena potrebuje nekaj desetletij za odziv, a ko se ta zgodi, upam in verjamem, da bo močan.

 • Nata

  Vse skupaj je postalo – milo rečeno – noro!?!?
  Moti jih lepo besedilo. Kar naprej dokazujejo, kakšni podložni troti so!
  O seveda, prireditve se pri nas razlikujejo predvsem po tem, kdo jih prireja.Samo to je važno.

  • Aron

   Ni noro, nor je VSO ki namerno pravocira in na prireditvi financirani z DAVKOPLAČEVALSKIM denarjem krši ZAKON. Česa tukaj ne razumete?

   • Nata

    Seveda.Samo da vi vse razumete

   • Lustrator

    Provocira s tem ker organizira resnične domoljubne državne proslave brez totalitarnih simbolov agresorja na katerih prepevajo tudi tiste zares prave domoljubne verze Prešernove pesmi, ki ste jih komunisti (kot nekoč nacionalistični Avstrijci) črtali iz himne – po domače cenzurirali?!

    Sicer pa vi kar nadaljujte s teptanjem krščanstva in slovenstva, nekega dne nam bo prav zaradi te brutalne arogance pravim Slovencem snelo pokrov in bomo naredili to deželo spet slovensko – zlepa ali zgrda. Glede na to,da smo zlepa že poskusili, pričakujte predvsem veliko “grdega”. Vsakemu pač na način, ki ga najbolje razume.

    • Aron

     VSO za MOJ denar krsi zakon in ustavo, kdaj bomo demokrati rekli temu odlocen NE? Zal mi je pravih domoljubov (in ne prefarbanih komunistov, kar je vecina SDSSovcev), ki jih Jajcek izkorisca za lastno bogatenje.

     • Lustrator

      Poščijem se na državo in ustavo v katerem je nezakonito prepevati verze, ki slavijo našega Boga in domovino! Lepo prosim ne presojaj “pravosti” domoljubov, ker sam tega pojma niti približno ne razumeš, kaj šele da bi sam spadal mednje, vsak tvoj komentar pa je le pljunek v naš obraz.

    • Aron

     Pozivaš na linčanje in pogrom nad drugače mislečimi? Eh, vas 20 – 30 se pa ja ne bomo bali, saj vam že vsaka babica odkaže mesto :))

     • Lustrator

      Že kakšnih 20 let kot kakšen Don Kihot pozivam k odpravi sistemskih krivic, korupcije, totalitarnega ustroja na demokratične, torej mirne, civilizirane načine, a je danes vse bolj jasno, da je ta način proti komunistom ne le neučinkovit, ampak celo kontraproduktiven – stanje se celo slabša! Nekaj so moje želje, drugo pa je realnost – tudi tigra ne zdresiraš z božanjem in bombončki, ampak z bičem. Morilca, posiljevalca, tatu je po mirni, demokratični poti s prepričevanjem pač težko odvaditi tričetrtstoletnih razvad in privilegijev, ki gredo že iz roda v rod.

 • Franjo Trojner

  Prokleta naivnost! Prokleta dobrosrčnost! Tudi odpustiti na brzino se ni izkazalo za dobro. Takrat leta 1991 smo vso takratno levico držali za jajca, bila je poražena doma v svetu v Evropi in na kolenih, na vzven je dajala videz neobogljenosti v bistvu pa se je že takrat hinavsko, kot hijena pritajeno plazila in iskala pravo priližnost, da ponovno zagrabi oblast. Hinavsko so izkoristili in si podredili, prilagodili demokracijo in vse človekove pravice in svoboščine, da so se lahko neopazno zažrli v vse pore naše oblasti in civilne družbe. Zadnjih deset let počnejo prav vse, da se zavihtijo na oblast, v tej strašni sli po oblasti in denarju so si podredili celo pravno državo, da lahko preko nje obračunavajo z političnimi nasprotniki in jih na ta način eliminirajo iz predvolilne tekme. Ker zadnjih deset let v naši državi vlada levo enoumje se stanje naši državi samo še slabša. Propadla je tranzicija, v strmem porastu je korupcija, pravna država ne deluje, oblast zaznamujejo nenehni škandali, sprejemajo se vedno slabše za državo in narod že škodljive odločitve. Oblasti kapitalsko podrejeni mediji tej naši levi koruptivni oblasti držijo štango, zato glavne teme, ki grozno obremenjujejo levo oblast, bolj poredko zaidejo na naslovne strani ali v udarne ure in oddaje na TV, če pa že, se novinarji na vse pretege trudijo svoje politične botre oprati vse krivde. Nič drugače ni v volilnih suočenjih v dominatnih medijih, do levice vedno delujejo servilno in njene politike-politiko brezsramno forsirajo, nasprotno politično stran pa za vsako ceno popljuvajo in pri tem uporabijo vse mogoče načine diskreditacije, sama podtikanja in laži. Zakaj to pišem? Ker med vso dosedanjo blamažo in izkrivljanja resnic, ki se nam redno dogaja še nisem pozabil vse te bombastične propagande leve vlade, koalicije Boruta Pahorja, s katero so nas volilce pred referendumom o vstopu Hrvaške v EU fojtrali in kaj vse z načrtovano arbitražo gotovo obljubljali. Moti me ta STIK, STIK, STIK, stik našega teritorijalnega morja z mednarodnimi vodami!!! Ta STIK našega teritorijalnega morja z mednarodnimi vodami so Pahor, Türk, Kučan 100% zagotovili in govorili, da če ga ne bo arbitri niso opravili svojega dela in arbitraža pade! Toda, ker ta STIK, ki vodi preko hrvaških teritorijalnih voda do mednarodnih voda ni isto, kot so levičarji obljubljali in tudi Pahor, Türk, Kučan to vedo, zato so poslali v ogenj svoje medije in polkvalificirane propagandiste, nižje uradnike, da nas priprečujejo, da je vse OK in da smo dobili točno tisto kar smo želeli. Jezijo me te laži! SAME LAŽI! Zakaj nam je potrebno lagati? Zakaj nas ponižujete in imate za idiote? Napišite, sporočite javnosti tisto kar drži in je resnica, nato pa prevzamiti odgovornost za vaš neuspeh, kar počno politiki šitom EU ! To sprenevedanje me vodno bolj živcira in jezi, upam, da na naslednjih predsedniških in kasneje parlamentarnih volitvah narod zmeče iz oblasti nesposobno lažnivo levico in njihove politike. To deželo moramo ponovno narediti SLOVENSKO, PRAVNO, POŠTENO IN BLAGOSTANJA POLNO. Glede zastave in naše himne je pa tako. Takrat, ko smo iskali naše nove simbole so tudi takrat močni NELUSTRIRANI LEVIČARJI preprečili, da bi imeli zastavo podobno Karantanski s črnim panterom ali v barvah Celjskih grofov, vsilili so nam to, ki je podobna Ruski! Z himno je bilo enako NELUSTRIRANI LEVIČARJI so zamerili pesniku dr.Francetu Prešernu, da si je ta v svoji pesnitvi Zdravica dovolil zapisati besedo Bog, kar je šlo vsem kumunistom z njihovim Kučanom na čelu zelo na živce, zato pač danes imamo himno, ki slavi tuje narode in ne dovoli blagoslova in slavljenje lastnega SLOVENSKEGA RODA!

 • Anton

  Spet izjave zabitih komunistov! Večina jih ima še dandanašnji žulje po telesu ker so jih v cajni, na skrivaj nesli, h krstu.

 • pajot

  Temule Bizjaku bi jaz vžgal rdečo zvezdo na čelo.Edino ta mu še manjka.

  • MEFISTO

   Pa še skupaj gre – glupo čelo in rdeča zvezda!

  • Mojca pokraculja

   Zvezdo ma že vžgano z notranje strani. Not ma dost placa, ker druzga itak ni not.

   • pajot

    He,he,he…ima noter nekaj,čemur rečemo vakuum.

    • Mojca pokraculja

     Itak, vakum je zasedla zvezda, zdej pa študira kako bi še srp not spravu ! Težka bo !

     • samotoje

      Kaj pa kladivo?

     • Mojca pokraculja

      Haha, počak, da se vid, če bo še kej prostora v vakuumu!

 • RealRevolution

  Kaj je pa druga od njih za pricakovat…
  Saj so zanikovalci komunajzerskega genocida nad Slovenci!.

  • bajsa geisserpečar

   A grb je pa Noriški, kajne

 • Aron

  Spet brezvezna pravokacija Janševe garde :)

  • tohuvabohu

   Ta bizgec Bizjakov ni član Janševe garde. Janševa garda tudi ne obstaja, to je umotvor zarukanih rdečkarjev in medijskih prostitutk.

 • ostrovrhar

  6. člen Ustave RS:
  Himna Slovenije je Zdravljica.

  5. člen zakona o grbu, zastavi in himni RS:
  Himna je sedma kitica pesmi Franceta Prešerna Zdravljica.

  Zakon je v očitnem nasprotju z Ustavo, bizgec državnosekrétarski!

 • Slovenec 33

  Spet so topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma na pohodu.
  Take podlosti lahko govorijo le okupatorji in izdajalci slovenskega naroda.

  Najprej je potrebno vedeti, da v slovenskem besednjaku ni besede zdravlje – to je čefurizacija.
  Prešernov France je napisal peem ZDRAVICA.
  Zdravljico pa je napisal en plagiator (žal ne vem kdo je bil), ki je Prešernu ukradel nekaj verzov, jih nekaj spremenil in vtaknil v pesem .
  S pomočjo okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda, ki so sedeli v parlamentu je postala zdravljica slovenska himna – za bruhat.

  • salma hayek

   Najhujše oddelek na FSPN so bili pa indoktrinirani butasti kmetavzarski obramboslovci. Nekateri od njih so dobili šiptarske doktorate za doktrino o oboroženem narodu,ki so jo prepisali pri Kardelju

   • Slovenec 33

    Neverjetni spin topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja, ki ne doume naravnih zakonitosti.
    Ne dopuščaš dejstva, da lahko kdo spregleda, ampak ti nikakor nisi med njimi.
    Kaj pa glas ljudstva, ga boš izkoristil?

 • Artur

  Še zdaj smo okupirani osamosvojili smo de osvobodili se nismo . Naivnost takrat je bila za nas usodna .Danes naivnost prehaja v malodušnost, ki jo petokolonaši zaradi cagavosti naroda s pridom izkoriščajo . Včeraj s samo okoli 30 protestniki proti rdečemu zlu se je ta cagavost v veliki meri pokazala glede na to koliko nas je. Živi obup od narodne zavesti !

  • Franjo Trojner

   Res je kar si zapisal.

   • Artur

    Močno dvomim , da bodo parlamentarne volitve kakorkoli kaj spremenila . We are in deep shit.

    • Franjo Trojner

     Ja podtaknjencev se bo potrebno na pomladni strani rešiti, gotovo Primcu uspe dober rezultat in desna vlada je blizu.

     • Artur

      Podtaknjencev ni težko prepoznati ni treba biti neki psiholog za to samo njihovo delovanje v preteklosti je potrebno prej preučiti .

    • tohuvabohu

     NIč ne bo čez noč. Počasi in vztrajno je treba. Potrpimo še dve do tri desetletja in bomo lahko ugotovili, da smo pometli rdečo nesnago ven iz naše hiše.

     • Vera

      Takrat nas več ne bo . Bi pa na volitvah lahko pokazali, da nam ni vseeno za našo Slovenijo , že zaradi naših otrok in vnukov .

  • salma hayek

   Dajte se že enkrat osvoboditi, bivši komunajzarji in spreobrnjenci, potomci klerodrajskov in kolaborantov. Vlada naj odpre terapevtske oddelke, na katerih se bodo spovedovali in zdravili bivši komunajzarji (Janša, Bavčar, Grims, Tanko, Zorn, Jambrek, Brezigar) da se ne bo treba s psihiatričnimi problemi goničev letečih slonov ukvarjati celemu narodu

   • Artur

    Nisem bivši komunajzar nikdar bil ni nikdar ne bom kaj šele spreobrnjenec ali potomec klerodrajskov in kolaborantov. Leta 91 sem bil s tem ideološkim sranjem neobremenjen in eden od prostih strelcev proti rdeči bandi, ki nas je napadla, žal nas je bilo takrat premalo takšnih.

   • Franjo Trojner

    Čuj kaj ti je tekst kak bivši tajni udbovski agent zapiso? Očitno se jih še kr dosti klati po naši baje demokratični samostojni državi. Zdaj pa vstani in hitro leti, da te kučan po glavi poboža in kak evro za zapisano v žep stisne. Čisto tako mimogrede, namesto, da zaslužne ljudi za osamosvojitev in demokracijo na psihijatrijo pošiljaš jo obišči raje ti sam, morda jim doktrina že omogoča, da te malce v red za med ljudi spravijo.

 • salma hayek

  Končno nekdo, ki pozna zakon o simbolih. Mogoče bi pa zraven peli še domobransko himno, Lepa si lepa roža Marija in bi na slavje prišli vsaj vsi vojni kurati

  • MEFISTO

   Če želiš biti neprepoznaven, ni dovolj, da zamenjaš nick.

   Zamenjati moraš tudi temo in možgansko vsebino.

  • pajot

   pel jo boš ti,pel. Če ne prej,pa takrat,ko te smrt povoha.

 • if

  Prvič_Spotikanje ob himiničnem delu proslave ob denvu državnosti RS!
  Šesti člen ustave: “Slovenska himna je Zdravljica.”

  Miloš!
  Himinčni del slavnostne prireditve v Vrhpolju v čast RS je bil izveden skladno z ustavo, ki je najvišji akt države, katere Dan državnosti je bil počaščen z neposredno ustavno himno!
  __________________________________________________________________________
  Drugič!_Spotiaknje glede zbiranje podpisov za referendum o 2. tiru http://nova24tv.si/slovenija/socializem-poglejte-kako-je-mors-sindikatu-vojakov-slovenije-zagrozil-z-ukinitvijo-ce-takoj-ne-preneha-s-podporo-referendumu-o-drugem-tiru/
  Miloš Bizjak je, na osnovi vizije Sindikata vojakov Slovenije (SVS), sindiaktu sporočil: “V ministrstvu ocenjujemo, da zbiranje podpisov za referendum o 2. tiru ni v domeni sindikata kot organizacije, v okviru katere se organizirajo zaposleni za varovanje svojih pravic glede statusa, ekonomskih in socialnih pravic, ki izhajajo iz dela ali so z njimi povezane”.
  Iz vizije SVS http://www.sindikatvojakov.si/predstavitev/poslanstvo/ ste namensko zamolčali poved : “V okviru delovanja sindikata člani organizirajo tudi kulturne, športne in druge oblike povezovanja.”

  Miloš!
  Zakaj niste svoje ocene sidrali na omenjeni povedi? Vsebina te povedi zajema tudi organiziranje podpore za refrendum o 2. tiru.
  Zakaj ste kršili pravico do demokratičnega organiziranja slovenskega vojaka v prid RS. Slovenski vojak je dolžan z vsemi sredstvi branti RS pred vsemi sovražniki. V tem primeru gre za sovražnike RS, ki si prizadevajo z vladnim 2. tirom dolgoročno napadati slovenski proračun.
  _____________________
  Tretjič!_Raba e-pošte v SV http://nova24tv.si/slovenija/sekretar-milos-bizjak-ali-ne-ve-ali-pa-laze/
  Pravila rabe službenega maila MORS. Uslužbenci smejo uporabljati službeni mail samo v primeru, da v mailu izrecno napišejo, da je oseben in da ne izraža stališča MORS.”
  David Humar v osebne sporočiilu sodišču tega ni upošteval, podpisal se je z vojaškim nazivom.

  Miloš, zakaj ne znate uporabljati MORSovega pravilnika?

 • Krtača 17

  Kolikor vem je točno zapisano kaj je slovenska himna in kaj ni. Kitica z bogom pač ni del himne. Za boga se v Sloveniji izreka okrog 60% Slovencev. Ostali so pa kaj? Pasulj? Desni se spet neki guzite u tri pm.

  Saj lahko pojete celo pesem a ne v okviru himne.

  • if

   Niso vsi državljani RS Slovenke in Slovenci. Ustavna himna zajema Slovenke, Slovence in Boga.
   http://www.vlada.si/o_sloveniji/politicni_sistem/drzavni_simboli/france_preseren_zdravljica/
   Zdravljica je ustavna himnična kategorija! http://www.egov.ufsc.br/portal/sites/default/files/anexos/21387-21388-1-PB.htm

  • baubau

   laž.Slovenska himna je Zdravljica-cela-glej ustavo.

   • Rok Šalamun

    “Himna je sedma kitica pesmi Franceta
    Prešerna “Zdravljica”, na melodijo iz zborovske istoimenske skladbe
    skladatelja Stanka Premrla.” [3. člen Zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije]

    –>Kdo se torej spreneveda?!

    • samotoje

     Zakon se spreneveda, ker se pretvarja, da je nad ustavo.

     • Rok Šalamun

      Ustava Republike Slovenije, ki je bila sprejeta 23. decembra 1991, je v 6. členu določila: “Himna Slovenije je Zdravljica.” Ustava v istem členu tudi pravi: “Uporabo grba, zastave in himne ureja zakon.”

      Ustava vsebuje jedrna določila, podrobnosti posameznih področij pa urejajo posamični zakoni in podzakonski akti, kar je – tudi pri tej temi – v 6. členu jasno opredeljeno.

     • samotoje

      Zato bomo pa zakon spremenili.

 • Mojca pokraculja

  No zdaj je vse jasno! Samo tisto lahko pojemo, kar nam ZAKON veleva, da je himna. Dobrososedski odnosi, to namreč 7. kitica poje. To je torej zapovedano, vse ostale kitice so čisti fašizem ! In samo s tako zastavo se lahko prezentiramo, na kateri je veliiikaaa rdeča zvezda , v kotu pa majhen slovenski grb!
  Bizjak, go home !

 • Gru

  A mamo v ustavi zapisano da smo verska drzava?

  • Vera

   Na zadnjem ” pravem popisu prebivalstva ” se je 72 % ljudi opredelilo za verne ! ! !

  • KAPIBARA

   A mamo da smo komunjarzarska ???

 • baubau

  Bog v Zdravljici -in sicer-komunistične totalitariste moti že od nekdaj….zdaj pa bi jih vendar morali že poznati. Volite torej pravo opozicijo.

 • piko8

  Ob menjavi oblasti ji te JUGO FAŠISTIČNE parazite potrebno zamenjati še isto minuto

 • Fogglof Tunnek

  Beseda Bog nima kaj iskat v besedilo himne… Tudi sami Slovenci nismo ampak slovenski državljani!!!
  Vam je zaj jasno???… In bodi dovolj o tem!!!…Kapish?

  • tohuvabohu

   Mi smo Slovenci, ti si pa ciganom z voza padel.

 • Artur

  Ob tem se sprašujemo, kaj levičarje bolj moti: to, da je v kitici omenjen Bog ali slovenska dežela?
  Jaz bi prej rekel, da slovenska dežela. Njihovi rdeči revolucionarni predniki ali idoli so se šli krvavo državljansko vojno in prisegali Stalinu in njegovi bodoči enklavi na sončni strani( verjetno so imeli že pripravjeno sovjetsko ime za to rusko ekspozituro) Alp potem pa pristali pod Beogradsko opankarijo ne pod slovensko deželo(samostojno neodvisno Slovensko državo) zato tudi takšne reakcije današnjih njihovih naslednikov in častilcev, slovenska dežela pač ni bila nikdar njihova intimna opcija ker je domoljubje za njih španska vas . Zaradi reda in ljubega miri so pač prisiljeni peti zdravico seveda prirejeno po njihovem okusu čeprav bi najrajši peli njihovo jeb..o internacionalo , ali tiso o klavcu Che Guevari itd..

 • Gru

  Mater ste trdi u glavo, moti nas samo beseda Bog in ne Slovenska dezela. Ampak ne vi boste dodali da nas moti Slovenska dezela, za nabiranje politicnih tock. Bravo idioti ;)

 • Anton

  to da nekdo slavi rdečo zvezdo, ki je simbol nekega obdobja(revolucije), pod katero so klali svoje narodnjake, s pretvezo izdajstva, in obenem želi zatajiti Boga, Slovenijo, slovensko kulturo, jezik, je zame narodni izdajalec.

 • z

  V ustavi RS pise: slovenska himna je Zdravljca. Sploh ni omembe nobenih posameznih kitic. Ce ima Bizjak cas iskati “sporne” besede v nasi himni, ki so le odraz starih casov in napisane dobrovoljno ter brez slabega namena, ze nima dovolj resnega dela in naj raje razmisli ali res dobiva placo iz davkoplacevalskega denarja za preiskovanje pesmi. Poleg tega je uzaljenost zaradi pesmi lep znak slovenske nezrelosti, glede na to da je ogromno drugih problemov s katerimi bi bilo pametno da bi se Slovenci ukvarjali.

 • Olga

  Bog daj pamet slovenskemu narodu! V rdečo zvezdo s komunizmom bo pa tako iz EU kmalu treščil grom!

  • Gru

   Bog neobstaja , draga upokojenka Olga ;)

   • Anton

    in sedaj si ful pameten zato ker ne verjameš v Boga
    sarkazem press

   • pajot

    Obstaja,obstaja. Boš zelo presenečen ob svoji zadnji uri.

 • Artur

  Seznanjamo vas, da v kolikor združenje kot organizator oziroma soorganizator slovesnosti oziroma dogodkov ne bo spoštovalo zakonsko določenih državnih simbolov (grba, zastave in himne), Slovenska vojska pri takšnih aktivnostih, ne bo sodelovala. Najraši bi videli, da bi na takšnih proslavah sodelovali kar vsi udeleženci festivala nosil bom rdečo zvezdo z njihovo komunistično ikonografijo. Kdo ve morda bodo na svojih proslavah tudi njih kaj kmalu povabili glede na to koliko se je to pri nas že razpaslo orgličar nebi imel nič proti..

 • RATATA

  Lubi Slovenci.
  Levičarje ne smemo cenzurirat ampak centrifugirat.
  Če bodo po tem še vedno levičarji se jih ovite v folijo in skladno s predpisi zavrže kot nevarni odpadek.

 • domovina mili dom

  Pogrezamo se vedno globje v rdeči pekel. Zdaj že brez vezniki dvigujejo rdeče glave.

 • slaipowi

  Kot po stari navadi tega portala in kvazi novinarjev na njem je ta clanek cista insinuacija in zavajanje ze v naslovu. Saj večina vernikov kaj več od naslova ne prebere. Kje je v priloženem tekstu ki ga je podpisal Bizjak omenjen kakšen del teksta iz druge kitice? Državni sekretar ima prav iz reakcij desnakarskih komentatorjev pa je razvidno koliko spoštujejo Slovenijo in njen pravni red.
  Bravo g. Miloš. Slovenska vojska naj sodeluje tam kjer pravni red spoštujejo. Ko bodo pa na oblasti (ha ha ha) pa naj zakon spremenijo. Tudi ce prevzamejo oblast ne bodo storili nicesar. Lazje je bit Kalimero kot pa kaj naredit

  • cecen

   Bravo! Lepo napisano!

  • Lustrator

   Uživaš,, ko se takole javno blamiraš z vsakim svojim komentarjem? Seveda, da si politkomisar ni upal v dopisu omeniti Boga in slovenstva, saj bi si s tem takoj nakopal na vrat gnev vseh ideološko nedeformiranih Slovencev in Slovenk, ki se zavedajo, da Slovenija temelji prav na teh dveh postavkah. Namesto tega je, kot vsak vzoren cmerarjev birokrat, omenil le “kitico”, računajoč seveda da večina medijev o tej sramoti niti ne bo poročala, kaj šele, da bi se našli funkcionalno pismeni Slovenci, ki bi znali razbrati sporočilo med vrsticami, ki je precej zgovornejše od pravniškega lapanja v preostanku politkomisarjevega skropucala.

   Zdaj pa se odloči; si tudi sam fuinkcionalno nepismen in ne znaš brati med vrsticami (zakaj za Božjo voljo bi imel kdorkoli problem z najbolj domoljubno izmed vseh kitic Prešernove pesmi iz katere je nastala himna??!) ali le provociraš?

   • slaipowi

    Med vrsticami berete desnakarji in si izmisljate kaj naj bi mislili ostali. Nekateri pa res znamo brat vrstice. Ti nisi med njimi. Opranoglavec domobranski

    • cecen

     Pusti bedaka. Omejen je kot v fabriki, za zakol rejena svinja s plašnicami.

 • cecen

  Vi tepci! Ja, res je, po 6.členu URS je himna Zdravljica. In v ta namen se izvaja 7.kitica v vseh protokolih, najsibodi vojaški, športni, politični, kulturni….. Nikoli 1.,2.,3….kitica, nikoli kot nekakšen uvod. In če se ob tem dviguje še slovenska zastava je to še toliko bolj pomembno, da se protokol spoštuje. Nikogar ne moti “Bog” ali “slovenski”, temveč le kršenje protokola, ki ga SV ponovi v letu večkrat , kot povprečen Slovenček v celem življenju. Mislim, da je kretenizem tega članka prekosil le Fogglof Tunnek s svojim popolnoma zgrešenim….vsem kar je hotel napisati. Preklet bedak!

  • cecen

   Mimogrede, včasih me je zaradi takšnih neumnosti sram SAMEMU SEBI priznat, da sem desničar. Ko sem kje v družbi, sem pa raje tiho, ker , ko mi kdo pod noge vrže verodostojni potral nove24 in vaše “službe resnice”…na kozlanje mi gre ta vaša resnica!

   • Lustrator

    Brez skrbi, naj te ne bo več sram – če med jedjo uporabljaš desno roko, še ne pomeni, da si desničar, še manj domoljub. Nateguj s temi floskulami koga drugega, na MMCju imaš cel kup naivcev, ki takšne infiltrirance tretirajo kot desne, tule je nivo nekaj razredov nad tem.

    • cecen

     Kavsni se medtem, ko si oneta preščipneš v svoj predalček! Bolj obzirno ti ne morem odgovoriti na tvoj komentar.

   • Vera

    Kocert Svetlane Makarović te pa ni motil ?

    • cecen

     Preprosto; motil me je. Nikoli ne bom rekel ničesar preko ljudi, ki so se “pod zvezdo” borili proti okupatorju ali talcem, ki so bili pobiti, danes pa gledamo njihove spominske plošče, ki jih “krasi” zvezda. Sistem, ki je zadevo izkoristil in pod drugačno taktiko na novo okupiral narod pa je druga zgodba. Poveličevanje komunizma pa enačim z neonacizmom – nekaj kar je stvar preteklosti, ki se je ne sme pozabiti.

   • ostrovrhar

    Preberi si Ustavo in Zakon, pa boš videl, da Zakon posiljuje Ustavo. Je DS enkrat že sprožil pobudo, da se Zakon zaradi neskladja z Ustavo spremeni. Ne vem pa kje je pobuda obtičala.
    Kot vidiš se tudi desničarji kdaj zmotite, a nje? :))))

    P.S.: Pa lep pozdraff! Razumeš? :))))))))))

   • dob

    Vtakni si najprej prst v rit, pol pa še v usta, da boš laže kozlal.

 • hribovc

  BUTL !!!

 • ostrovrhar

  VSO, če kdo bere. imam idejo. ‘Opravičite se’ tovarišu sekrétarju in obljubite, da boste v bodoče pridni. Na začetku zaigrajte ‘uradno’ himno v instrumentalni izvedbi. Na koncu prireditve pa pevski zbor zapoje (kot umetniški performans) celotno Zdravico! Boste videli kako bodo zijali. Kot teleta! :)))

 • Artur

  Antifa levi skisani možgani poglejte si to retardirano drhal :https://www.youtube.com/watch?v=bDEI1hP8kZI

 • dob

  Bizjak, nabijem te na sedmu kiticu

  • Kosobrin

   Bolj dostojnega pisanja od vas niti ne pričakujem.

   • dob

    Tebe nataknem na vse ostale kitice, plus na Bedančev kurac!

   • radames

    Gospod, ki mu repliciraš, je pravi gospod, kar ti nikoli ne boš. Ker si prebutast. Ker ne razumeš, za kaj gre.

 • garfi

  dokaz, da so rdeći banditi ponovno osvobodili Slovenijo

 • Artur
 • MEFISTO

  Edina, ki si ga drkata ob pogledu na državnega sekretarja, sta Ostrovrhar in cecen.

  Upam, da mi bo slaipowi oprostil, ker ga nisem prvi hip omenil.

 • sodnikisozločinci

  Izdajalce ne bi motilo, če bi bila himna zapeta v arabščini, oni kot ovce slepo sledijo svojim pastirjem Cerarju, Brglezu in Pahorju.

  • Kosobrin

   Jaz sem pa vedno mislil, da so izdajalci eni drugi ….

   • radames

    Tistim, katere misliš, so to etiketo PRILEPILI!!! Kajti po samovoljnem in nelegitimnem zakonu OF o zaščiti naroda, z dne 16.sept.1941, je bila PRILEPLJENA etiketa “izdajalca” vsakomur, ki se je proti okupatorju boril izven MONOPOLA OF. Razumeš, ti svojeglavi in bedasti razlagalec zgodovine in zakonov?

 • samotoje

  Kdo je sploh ta pritlikavi fikus?

 • UH-Me piš

  Slabega k…. tudi dlaka moti. Ko so ,,hablali,, v arbščini -pokvarjenci-ga ni nič motilo.

 • Kosobrin

  Če je določena 7. kitica, naj se poje sedma, ali pa predlagajte spremembo ali dopolnitev Zakona. Zakoni so za to, da se jih držimo, ne nagajamo in ne delamo po svoje! Nekateri si pa vse zamišljate in delate po svoje! Zanalašč!

  • radames

   Nihče nima pravice da prepove pesem (delno ali v celoti), ki jo je napisal naš največji pesnik.
   Nihče nima pravice, da maha s komunistično zastavo v Ljubljani in to na prireditvi, ki je uradno dovoljena. Zakon izrecno pove, kakšna je slovenska zastava. Zakon je treba spoštovati. In nekateri delajo po svoje. ZANALAŠČ!!!
   Če pa hoče kdo zapeti pesem največjega slovenskega pesnika, je to kvečjemu pohvalno.

   • Kosobrin

    Vse je res, toda, ker smo jo določili za svojo himno, in to sedmo kitico, jo na proslavah pojemo samo sedmo. In pika. In s tem nikakor ni rečeno, da se izogibamo Prešernu!

  • Meho

   A ti bi še Prešernu tumbal naj se “drži zakona” in naj ne dela takih kitic, ker take kitice VAM KOMUNAJZARSKIM PINGVINOM nikakor niso všeč, a de?

   A potvarjali pa poneverjali pa bi nekaj, kar je naredil nekdo drug, kaj?
   .

   • Kosobrin

    Meni in vsem Slovencem so vse Prešernove kitice VŠEČ, sem jih verjetno prepel in prebral večkrat kot ti! Verjemi! Toda, Nora Tv v noriškem kraljestvu mora vedno nagajati in si izmišljevati zgodbe. Zakon se da vedno popraviti, dodajati. PREDLAGAJTE!

 • radames

  Tile levi KRETENI bi zdajle linčali Prešerna, če bi bil še živ. In taki KRETENI so javni uslužbenci (in to celo vojske, ki MORA braniti Slovenijo), ki jih plačujemo davkoplačevalci.
  Levajzarji so zares KRETENSKI ljudje. Levjazarski KRETENSKI cenzor, bi zdajle cenzuriral Prešerna in njegovo Zdravico.
  Pa ste vi normalni????

  • Kosobrin

   Nihče noče linčati Prešerna, pa ste vi normalni???? Samo v Zakonu je napisano, katera kitica se poje.

   • radames

    Ti, zahojenec! A z zastavami z rdečo zvezdo, s katerimi mahajo veleizdajalci, je pa dovoljeno mahati sredi Ljubljane? In s tem dejanjem sramotiti Republiko Slovenijo???
    Dlako v jajcu iščeš ti, ki si zakone razlagaš črkobralsko. Tebi v ksiht bi morali peti vse kitice Prešernove Zdravice. Za kazen, ker se greš takega črkobralskega birokrata.
    Kakšen človek si ti, ki častiš najhujše morilce v slovenski zgodovini? In se ti še dobro zdi, da prav nikogar niso postavili pred sodišče.
    Najprej pometi pred svojim pragom, ti, črkobralec in birokrat!

    • Kosobrin

     Hvala za tako lepe besede! “Slovenski partizani so se v sestavu jugoslovanskih partizanskih enot uvrstili na seznam zavezniških sil na čelu z Britanci, Francozi, Kitajci, Sovjetsko zvezo in ZDA. Belogardisti, MVAC in ostale paravojaške enote pa na seznam izdajalcev in zločincev.” Si nisem jaz izmislil, je pa resnica!

  • Kosobrin

   Meho, ki si dal plus temu pisanju, res se sprašujem, kakšen človek si? Da o Radamesu ne govorim!

 • janez cepec

  kreteni ste vi, ke ne veste kera kitica je po ustavi Slovenka himna. ne more se kar nek večni predsednik, samozvani disident, neke marginalne stranke zmislt kera kitica je njemu ušeč in ta nej bi bla poj uradna SLO himna. pa koji kurac misle de je?

 • janez cepec

  nobenga ne mot Zdravica, mot nas to, de vaš prerok misle, de bo on določu kera kitica je uradna himna

 • Get Smart

  @nova @J. G. @Ljudje Božji! Na tem svetu NI česa takega, kot naj bi bila Prešernova ZdraLJica. Ni! Prešeren JE napisal ZDRAVICO. ZDRAVICA je tedaj motila KOMINTERNO in jo moti še sedaj
  in jo bo motila vedno, ker KOMINTERNA ne priznava Boga in NARODOVE PRIPADNOSTI.
  KOMINTERNA (KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA = LUMPENPROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE = razredna družba) verujejo v svojega boga—satana in v njegove mesije in apostole, tukaj recimo v MURGL SRBSKO JUGOKOMUNISTIČNO troedinost:
  TITO——Partija——Jugoslavija. Tako odmeva v Stošcah nje:
  “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  “Evviva communismo!”
  “Bandiera rossa la triumfera!”

  Floskulice tipa “nikoli nikogar motilo” blablabla so posledica “učenja” iz MURGL SRBSKIH JUGOKOMUNISTIČNEGA šunda in se JIH MORATE ODVADITI.
  Pojmi tipa “nič”, “nikoli”, “vse” … pač pomenijo nič ali vse, zato je dovolj že en primer, da trditve nič/vse ne držijo.

  MURGL SRBSKO JUGOKOMUNISTIČNO fejkanje ZDRAVICE je samo po sebi PROTISLOVENSKO delovanje, kar pomeni, da ne rabimo kakršnekoli primerjave izpred 173 let. Lahko pa seveda v preteklosti iščemo in najdemo ENAKE vzorce delovanja, saj KOMINTERNA oz. njen tukjšnji oddelek MURGLSRBSKO RVACKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA ni od včeraj in njena dejanja = delovanje PROTI SLOVENIJI in PROTI SLOVENSTVU tudi ne.
  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Prešeren JE napisal “ZDRAVICO ob novini leta 1844”.
   Druga kitica:

   “Komu pervo zdravico
   Napili bomo krog in krog?
   SLOVENCOV porodnico,
   Deželo našo živi Bog.
   Brate vse,
   Kar nas je
   Sinov SLOVENSKE matere! ”

   Kot že rečeno, je kitica KOMINTERNO seveda motila, ker KOMINTERNA absolutno zavrača ČAŠČENJE oz. PRIPADNOST SLOVENSKEMU NARODU ali kateremkoli drugem dejanskem NARODU,* zato jo je Prešeren tudi SPREMENIL:

   Komu narpred veselo
   Zdravico bratje čmo zapet
   Bog našo nam deželo
   Bog živi ves slovenski svet
   Brate vse,
   Kar nas je
   Sinov sloveče matere!

   ______
   * — KOMINTERNA pogojno sprejema le bildanje neobstoječih narodov, torej ENAČENJE nacionalne=državne pripadnosti=geografski pojem s kakor (kot rečeno NEOBSTOJEČO) narodnostjo:
   na tem sveti ni kakega ameriškega naroda, je/so pa države AMERIŠKEGA KONTINENTA, na tem svetu ni kakega avstrijskega naroda, je pa država z imenom SLOVENSKE KARANTANSKE GROFIJE VZHODNE (Őst) KRAJINE (Reich), na tem svetu ni kakega rvackoga naroda, je le SERBUSNA država rvacka, na tem svetu ni kakega srbskega naroda, ampak je le država SERBUSOV, za serbbuse rojenih, biča željnih in vajenih serbusov … oboji so pripadniki zakarpatskih, obarskih, volgarskih itd. PLEMEN.

 • Get Smart

  Okupator je vseskozi pačil, uničeval, kurili slovenske knige …
  v zadnjih sto letih pa je JUGOKOMUNISTIČNA SRBIZACIJA “sskj-ja” dosegla takorekoč neslutene razsežnosti. Iz slovarja so
  zmetali kar se je dalo slovenskih besed ter jih nadomestili s spakendrankami iz vseh vetrov,
  latinizmi, grecizmi, srbizmi … pri čemer je eno od ključnih vlog odigral tovariš Toporišić,
  ki je po direktivi CK KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE “Kopitarjev” slovenski “LL” in “NN”
  uzakonil kot “LJ” in je Lublana postala LJUBLJANJA nje, Cile/Cele je postalo CeLJe, Bohin je
  postal BohiNJ … skratka, kjerkoli je bilo mogoče, so turili in uturili LJ in NJ nje,
  ki ga slovenski človek ne pozna, razen če ga kje zares nujno rabi.
  Primeri so še zasukani JN, kot je naprimer KRAJ, KRAJN, KRAIN, ki postane KraNJ …

  Za vsako besedo lahko preprosto ugotovite, če je slovenska oz. če bi jo ali jo je za svojo sprejel
  Slovenec:
  tekoče mora iti z jezika, kajti to je bil od pamtiveka in bo ostal smisel govora.

  Poskusite izgovoriti LJUBLJ… Na svetu ga ni človeka, ki bi pri svobodni volji sam sebe želel
  zadaviti z lastnim jezikom — ni ga.
  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   V primeru tovariša Toporišiča gre predvsem za sovražnika Slovenstva in reda v slovenskem jeziku. Tovariš je od SANU-ja (Srpska akademija nauka i umetnosti, SAZU je Srbska akademija znanosti in umetnosti v Sloveniji – vse to je seveda podrejeno CK KPJ, Centralnemu komiteju Komunistične partije Jugoslavije) dobil in do konca izpeljal nalogo potvorba slovenskega jezika, med katerimi je najočitnejša in ena najhujših pohab slovenskega jezika poturancija srbskega LJ in NJ.
   Mehki (palatalni – mekani) “L” in “N'” je izumil (uturil) Kopitar, ko se je šel slovničarja in želel
   kakor približati slovenski jezik panslovanskim spakedrankam – kot sedaj Kominterna širi
   multikulti, je tedaj širila in razširila “panslovanstvo”/”slovanstvo”, torej nekaj, kar ni obstajalo in ne obstaja, razen v agendi Kominterne. Kopitar je torej iz pecLa naredil peceLJ, Lublana je postala LJubLJana, Sebastjan KreL je postal KreLJ itd. Kot rečeno, Kopitar nasede in zarad lepšga v slovnici doda L-jem in pa N-jem tako imenovan protetični “J”, za katerega pa seveda napiše, da se NIKOLI ne izgovori, ker se pač preprosto ni izgovarjal, ker ga pač Slovenci ne izgovarjamo, ker ga pač ni. Pojavlali so se razni pisuni, ki so nato začeli turiti “J-je” takorekoč k vsakem L-ju in N-ju, toda pravilo O NEIZGOVORJAVI “J-ja” je ostajalo, dokler CK KPJ ne zadolži tovariša Toporišića za “novo” sLJovNJico in tovariš skladno z murglskoSRBSKO “doktrino” uzakoni, da bo za zapisane in neizgovorjene/neizgovarjane LJ (pecel, zele, nedela …) in NJ (kniga, nadalno …) veljalo:
   “GOVORI KAO ŠTO PIŠE” (in zdaj govorite LJubLJaNJa nje). Slovenisti so se seveda uprli taki SRBIZACIJI in pohabi slovenskega jezika,
   toda “uzela jih je magla”, tovariš Toporišić pa je postal kao alfa in omega oziroma tata mata
   sLJovencaLJNJskoga jezika.
   Pamet v glavo.

 • FUCK COMMUNISM

  Bizjak je pizda

 • Adolf Hitler

  SAMO PAR VOLKA Z METALCOM OGNJA PA JIH PREPRIČ UPEPELIT TA KOMUNAISERSK SMRAD

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!