Levičarska dvoličnost: Poslanec Škoberne je vnet borec proti privatizaciji, njegov oče pa je s partnerji tajkuniziral velenjski Esotech in služi milijone

Jan Škoberne

Jan Škoberne je poslanec vladne SD, namestnik vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana in namestnik člana preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj. Je sin direktorja in več kot desetinskega lastnika velenjskega Esotecha, ki od leta 2014 na veliko biznisira s Termoelektrarno Šoštanj. Pod črto, za več kot 2,4 milijona v treh letih, razkriva Škandal24.

Škobernetov mlajši je prišel v parlament kot nadomestni poslanec z mesta svetovalca župana Občine Velenje Bojana Kontiča (SD) za mednarodno področje.

Skozi medije na psihiatrijo
Kontičeva direktorica občinske uprave Andreja Katič je po kandidaturi za poslanko postala ministrica za obrambo, ko je stranka SD po katastrofalnem rezultatu na volitvah – volilo jo je manj kot šest odstotkov volivcev, dobili so šest poslanskih mandatov – vstopila v vlado Mira Cerarja. Zares opazen kot poslanec je Jan Škoberne postal nekaj dni po svojem 30. rojstnem dnevu, ko je pol leta pred parlamentarnimi volitvami v kampanjo krenil z ilegalnim migrantom Ahmadom Šamijem. Po posredovanju Škoberneta, poslanca Levice Mihe Kordiša in predsednika vlade Mira Cerarja, ki so migrantu obljube, drugačne od sodnih, dajali na očeh medijev, je Ahmad pristal na psihiatriji. Škoberne se ni več oglasil.

Škoberne ima po pripovedovanju nekaterih strankarskih insajderjev pred volitvami 2018 problem, pa ne zgolj s poplavo novih strank, ki mu bodo delale konkurenco na levici, ampak tudi s prvim v Velenju, Bojanom Kontičem, ki naj bi si že rezerviral izvoljivo velenjsko volilno mesto.

Škoberne preiskuje, Škoberne služi
Jan Škoberne je kot preiskovalec TEŠ 6 silno odločen, nekdanji direktor TEŠ-a Simon Tot je julija letos o njegovem delovanju za Siol podal zelo dvoumno izjavo: “G. Škoberne me je nazadnje na zaprti seji napadel z dokumentom, ki je bil v resnici sestavljen iz treh dokumentov.” Tistega dne še ne 30-letni Jan Škoberne je nekaj minut pozneje pritisnil še na organe pregona z izjavo: “Sekretariat naj preveri, kdaj bosta policija in tožilstvo odločila o pregonu g. Tota zaradi suma lažnivega pričanja.”

Poslovanje Esotecha je v času leve koalicije nenadno poskočilo.

Kot že omenjeno, Škobernetova družina iz TEŠ-a ne dobiva zgolj dokumentov, ampak tudi denarce. V obrazcih KPK o omejitvah poslovanja velja od 18. maja 2015 do preklica prepoved poslovanja Esotecha z državnim zborom, ker je direktorjev sin postal poslanec, ni pa nikakršne prepovedi sodelovanja Esotecha s TEŠ-em, ki ga preiskuje njegov sin. Po maju 2015 je prišlo do prelomnice, saj je pred tem Esotech s TEŠ mesečno zaslužil manj kot 100 tisočakov, po juniju 2015 pa so nakazila poskočila preko 100, 200, avgusta pa celo na 300 tisoč evrov. Najbolj donosno je bilo sodelovanje avgusta lani, ko je Škobernetovo podjetje od TEŠ-a v samo enem mesecu prejelo 400 tisoč evrov nakazila.

Očetov menedžerski prevzem
Največ prihodkov iz javnega denarja je Esotech v zadnjih letih dobil ob velenjske občine, približno 13 milijonov evrov, največ od sredine 2013 do konca 2015, to pa je čas, ki se delno prekriva tudi z obdobjem, ki ga v svojem življenjepisu na parlamentarni strani kot obdobje svoje službe pri Kontiču navaja Škoberne mlajši.

Njegov oče Marko Škoberne je do desetine Esotecha prišel z menedžerskim prevzemom. Iz grafike je razvidno, da je njegov delež od lani do letos še rasel. Leta 2008, preden so izvedli posel lastninjenja, je za Dnevnik vse zanikal in se skril za delavce: “Menedžerskega odkupa Esotecha v bistvu ne pripravljamo, ampak je v ozadju interes jedra zaposlenih, ki skupaj vključuje približno 70 posameznikov, da zavarujemo dolgoročne interese in cilje družbe.”

Škandal24

 • samsara

  Dvoličnost, brezvestnost, pohlep, laž in pa dvojna morala so le nekatere s palete splošno znanih lastnosti udbokomunistične elite in pripadnikov njene moderne evolucijske deviacije udbomafije, katero se v medijih prizanesljivo označuje kot tranzicijsko levico.
  Primerov kolikor hočete.
  Sicer pa zaenkrat še velja nanapisano a železno pravilo, po katerem “vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje”.
  Povprašajte nekatere eminentne pravnike z vrha družbene strukture udbofevda…

 • samsara

  Ja pol pa tekemu bogatinu ne bi smel bit prevelik problemček, podariti enih par jurjev (podobno tudi njegovim sotovarišem ‘humanistom plemeintih načel’), ubogemu psihično razrvanemu izbirčnemu ilegalnemu arabskemu migrantu, namesto da ga vztrajno postiskajo v objem davkoplačevalcev in izpostavljajo zanj očitno prehudim psihičnim obremenitvam. Saj se mu lahko še strže in bo kakšno ušpičil…

  • dež

   Npr. 3000 €, če se vrne v Sirijo k svoji družini. Toliko po novem ponujajo Nemci.

 • if

  Škobrne se formalno bori proti privatizaciji, hkrati jo politično vzdržuje v stanju, da bo vse ostalo v korist tajkunksega očeta desetinskega kapitalista v firmi Esotecha.

  Sloveinija je dražva norcev -volivcev, ki preklinjajoč privatizacijo volijo “prihvatizacijski” know-how tipa Škobrne.

  • rabbit

   V SD je še veliko takih modelov tipičen primer tovariš Han človek ki nasprotuje vsaki podjetniški dejavnosti, nižanju davkov ipd sam pa z eno prodajo delnic (Laško) zasluži 200.000) evrov, eno govori, drugo pa dela tipičen komunistek.

 • soc

  Ko mlad komunist odraste, postane star komunist. In kot tak si vzame, kar mu pripada kot komunistu, božjemu poslancu na zemlji.

  Tudi Jan Škoberne bo kmalu star komunist. Kot ata.

  • Coeus

   Verjetno imas prav… tako kot to, med ostalimi, sedaj pocnejo Jansa, Grims, Gorenak,…

   • Olga_10

    Vseglihar …. Spet napad na tiste, ki dejansko delajo v dobro Slovenije in razkrivajo umazanijo levičarjev, od pranja denarja do ropanja države..Sramota!

    • Coeus

     Ko berem tvoje replike, se ne morem nacuditi, kako so lahko nekateri ljudje neumni.
     Ti pa tudi ne izpustis nobene prilike, da bi to dokazala, kot tudi tvoji “idoli” ne, ki jih zagovarjas :D

     • montyamp

      Čuješ ti zmene z udboljubeznijo pohabljeno , kdo te je klical med pametne ???

     • soc

      Bebček veselo menja nicke, pameti in besed pač ne zmore.

     • Coeus

      A vi se imate za pametne? …. no ja… smisel za humor pa imate… :D priceless

   • učko

    Našteti niso v mafijski mreži !

    • Coeus

     Kako da ne?
     So sicer v drugi mafijski mrezi… ampak mafijska mreza je pa se vseeno. In ta druga mafijska mreza bi rada prisla sedaj na oblast, da bi bili prva mafijska mreza v drzavi, tako kot je to sedaj ta, ki jo podpira levica.

  • Kosobrin

   Tudi ti, SOC, greš samo še nekajkrat spat in boš star. Star zapečkarski maček. Tako hitro gre to.

   • Steiermark

    Ti teleban, ki si pa že “star”, predvsem v svoji pohabjeni glavi, pa niti ne veš, če boš dočakal še to noč….. bebec!

  • slosin

   …vsak mali pujsek enkrat odraste v prasca…

 • Olga_10

  Če hočemo dobro domovini, se moramo otresti “levičarjev” – komunistov! V demokraciji so to volitve! Izkoristimo jih in izvolimo desno vlado, da zaščitimo Slovenijo!

 • dr Janez Sveti

  Poslanec Škoberne je vnet borec proti privatizaciji, izven mreže preverjenih kadrov tako imenovane levice, ki ji v tujini rečejo preprosto MAFIA.

  DR Janez SVeti genij

 • Anton

  saj sem že “parkat” napisal svoje mnenje o teh NAŠIH komunistih, ki komunizem upoštevajo zgolj na deklerativni ravni, v dejanjih pa stremijo po kapitalu, zatorej, je naziv TOVARIŠIJSKI KAPITALIST, še kako upravičen/primeren

  sarkazem press

 • Asterix in Obelix

  Mafijski kartel OPEC Alžirija, Libija, Nigerija, Venezuela, Ekvador, Iran, Irak, Kuvajt, Katar, Združeni arabski emirati. Ali je med njimi vsaj ena država, ki nima istega političnega prepričanja kot SD in Levica? Kdo mislite od OPEC se ne bi veselil, če bi bilo krščanstvo uničeno?

 • pajot

  Tipičen slovencelj komunist. Brez sočutja. Schoberne. Zrel za lustracijo.

  • RATATA

   Vsaj na luster ga je treba prekletga pankrta.

 • Poštenje velja

  BUM

  • pajot

   Enkratno.

 • totex39

  Mafijska posla in s takimi se ve kako je potrebno ravnati.

 • MEFISTO

  Škoberne je tak kot Karl Marks.

  Ker je njegov oče bogat tajkun, Škobernetu ni težko srati s polno ritjo.

  • ney

   ++++++++++++++++ ;)

  • dob

   Ne vem, če kako je sploh mogoče pojasniti naslednji fenomen.
   Za Janševa leta vladanja govorijo, da so bila leta debelih krav in je zato Janši bilo lažje vladati, kot pa njim komunistom vsa ostala leta, in seveda tudi zdaj, ko so leta suhih krav.
   Pravzaprav, naj bi bil Janša kriv, za obdobja suhih krav.
   Toda, zakaj potem te suhe krave naserjejo neprimerno več dreka kot so ga debele krave kadarkoli?! Ni mi jasno.

   • FORT WORTH

    Dragi dob
    Janseva vlada je iz enega € naredila dva.
    G.Bajuk je uzival svetovno spostovanje…
    Zato smo takrat imeli male presezke, ampak smo jih imeli.
    Tile talibani pa naredijo iz 2€, minus -2€.
    Poravnati in napolniti manjko, morajo pa drzavljani.
    Tu je razlika.
    Imamo sposobne Skobrnete a ??!!
    Niti za kramp ni sposoben, kaj sele za kaj drugega.

    • dob

     Pusti tipa!Kramp v takih rokah je lahko nevaren.

     • FORT WORTH

      Revezu bi padel na nogo. Hehehe

    • dob

     Zgleda da so Cerarjevi kavboji bolj za en kurc in da so krave zato suhe.

     • FORT WORTH

      Hm…kavboji v ZDA pazijo na govedo.
      Pri nas je obratno.
      Govedo pazi kavboje…

   • rubec

    hahahahahahahaha

 • montyamp

  Če Ahmed ostane , pa naj gre family Škoberne v Sirijo .
  Dam jurja .

 • vrata

  Mogoče je pa novi Friderick Engels,……tudi njegov oče je bil bogat industrijalec.

 • vrata

  Škoberne,….novi Friderick Engels,…..Kodriš novi Karl Marks!

  • ney

   Nikakor nočejo pogledati resnici v oči, da se vidijo kaj so in kje so…

 • ney

  Pri teh je zdrava pamet že zdavnaj pobegnila..Najprej zagovarjajo razne Ahmede in multikulti, potem pa govorijo proti konkurenčnosti…Kontradiktorni diktatorji, radi bi imeli svoj monopol nad vsem…

 • dob

  Prejle sem na posnetku iz državnega sveta (?) videl Laro Janković, ki govori o kardinalih v Vatikanu, odetih v rdeče, ki jim denar gleda od vsepovsod, medtem ko sami govorijo, da delajo za reveže….

  Pri nas se takim kardinalom reče komunisti. Polni denarja, iz riti in ušes jim ven gleda, hkrati govorijo, da je njihovo prizadevanje usmerjeno izključno v boj za delavske pravice.

  Ne spomnim se kdaj mi je zadnjič Vatikan dvigoval davke, da bi to potem opravičilo takšen govor v državnem svetu.

  Mi, komunisti, mrzimo kapital dok je u tudjim džepovima ali ga volimo kad je u našima.

  • Bozz
  • slosin

   ..pa ti jih boš vse spravil v norišnico..hahaha

  • ljubinica

   Na MMC je dolg intervju z Laro Jankovic, skrajno levicarko. . (V bistvu reklama za nek njen nov umetniskoaktivisticni podvig.)
   Njen cvek je butast, napada pa tudi v njem krscanstvo, tokrat ne Vatikana, ampak vse, ki hodijo v cerkev …
   Zmesana “umetnica”, si mislim. Tako je zaposlena s svojimi umetniskimi “projekti” , da nima casa in energije razmisliti o stvareh.
   Potem pa pogledam komentarje in me zmrazi.. Skoraj vsi so navduseni nad njeno modrostjo in pravicnostjo …
   In ti ljudje hodijo seveda volit ….
   Ni nam pomoci …

 • montyamp

  Leninova šola uči takole :
  Lažite , lažite , lažite , …………………………………………………………………. ,
  nekaj se bo že prijelo .
  Stalina je zaznamovala Leninova pohabljenost , spet ultraidiote TITOBANDITO , France Klopčič, Dragotin Gustinčič, Prežihov Voranc, Aleš Bebler, Miha Marinko, Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Josip Kopinić, Ivan Maček … , je uničila Stalinova NKVD KOMINTERNOVSKA morilska modrost .
  Škoberne kot dedič KPS , zaznamovan z ideali partijskih doktrin , ki so bile na tem prostoru že z zakoni prepovedane , se naj spravi do kakšnega svetovalca , ki že ve , da so Slovenci začeli odpirati oči .

 • Kosobrin

  Ampak, zadnje čase SD stranki dobro kaže. Je že čisto za petami SDS, pa jo je potrebno malo očrniti ….

  • pajot

   He,he,he….ti si res ta pravi Kosobrin…

  • Krtača 20

   Zanimiv je tale sds. Ne da bi sebe mal pošlihtal. Morjo po drugih kakat. In pol mislejo da s tem pike nabirajo….

  • Soave

   No, pa napiši prosim, kaj od napisanega ne drži .

 • Bald Eagle

  Dvoličnost in licemerje vseh komunističnih gnid in njihovih potomcev, je njihov glavni atribut od njihovega nastanka pa vse do današnjega dne. Z glavami se nahajajo v Pjongjangu, z želodci pa v Washingtonu.
  Večina zabitega naroda, pa tega še danes ni sposobno tega prepoznat in še kar nasedajo njihovi manipulaciji in lažem.

 • antimur

  Vsak komunist je dvoličnež, lažnivec in spletkar. Zakaj ne bi bil Škoberne, sploh, če je v kompaniji zakajenega levega fašista Kordiša, če je njihov vrhovni šef Kučan, glavni podpornik tajkunov in turbo kapitalistov, oziroma vsa ta golazen je pod njegovo zaščito, samo da vzdržujejo to kriminalno levofašistično golazen. Za Slovence se pa tej bandi gladko =be.

  P.S.:Kučanu bi pa priporičil, da organizira še en pohod na magistrat k čefurju in kriminalcu Jankoviću s prošnjo, naj že končno na ljubljanskem gradu izobesi slovensko zastavo, da ne bo prepozno, govnaški pohodniki, zato se podvizajte.

 • rrrrr

  Mali Škoberne in vsa njegova saleška SD zalega velja enako kot pol šaufle velenjskega lignita: veliko žvepla, precej prahu, ogromno pepela pa skoraj nič toplote!

  • Soave

   ++++ že od nekdaj! Sam kamen pa glina !!

 • Vlado77

  Zdaj bodo raziskovalni novinarji DELA. MLADINE, VEČERA RTV , POP TV A Kanal obdelovali Škoberneta vsak dan – ja malo morgen ni član SDS

 • Dragan

  Škoberne je pravi komunist ker se ravna po znanem rdečem geslu: vsakomur po njegovih potrebah.
  Škoberne res je, kaviar iz kaspijskega jezera ni poceni, Dom Perignon tudi ne. Zakaj pa ne bi izkoristil če ima raja rada komunizem

 • slosin

  a Škoberne obišče kaj Ahmada na psiatriji? Če ga, mu predlagam, da tam tudi ostane…

 • TOML

  Socialisti so veliki prevaranti.
  Narod pumpajo s socializmom, sami pa trpajo v tošle, najraje denar iz proračuna.
  Ne volte rdečo drhal!

  • Krtača 20

   Zato se je pa SDS iz social demokratska preimenval v slovenska demokratska. So se mogl skrit….

   • TOML

    Seveda pa rdeč murgelski kravjak ne loči pomena socialistično in socialno.
    Načelom se ne spuščam v debato s socialisti, ker ste neizobraženi,
    vaš IQ pa ni vreden pol kozarca tople vode.
    Dokaz je zgornje razmišljanje.

 • rubec

  Prasc.

 • sprehajalec

  Levičarska dvoličnost: Poslanec Škoberne je vnet borec proti
  privatizaciji, njegov oče pa je s partnerji tajkuniziral velenjski
  Esotech in služi milijone

  Pravzaprav on rešuje, za “našo” stvar. da ostane Esotech v “naših” rokah.

 • šmentanamuha

  A, tale rdeči pizdun Škoberne je torej iz Velenja! Rdeča komunistična Meka, ki je proizvedla doslej največji nateg državljanov Slovenije, TEŠ 6. Rdeči grabežljivi pizduni bi nas radi prepričali, kakšni veliki človekoljubi so, in Ahmad je primerna igrača v njihovih rokah, v istem hipu pa se jim jebe za vse tiste Slovence, ki so jih in jih še bodo s svojimi koruptivnimi dejavnostmi in nesposobnostjo spravili na boben, cele družine, ni problema, ko jih jebe, ampak Ahmada pa ne damo. Ker gnus tale Škoberne in njegov frend Kordeš, da o Mirotu niti ne govorimo.

 • domovina mili dom

  Zakaj komunisti non stop natepavajo z gnilim kapitalizmom. V resnici se zavedajo, da je najslabši, najbolj okruten komunistični kapitalist.
  Dokler ne bodo mediji javno obelodanili in osramotili te rdeče zmenete, ki izkoriščajo delavstvo, jih bo blentavi narod volil.

 • Bozz

  Karl Marx, Social Justice and Communism are all Catholic monastic/Jesuit creations
  https://www.reddit.com/r/RomeRules/comments/60bqg8/karl_marx_social_justice_and_communism_are_all/

  • Joj, si otročji.
   Kaj nameravaš odrešit svet ?
   Nič ne bo.
   Te je že prehitel Jezus.

   • Bald Eagle

    Tudi meni je zadnjič vsiljeval neke linke, ki jih je prilepil. Ko sem odprl prvega, sem imel takoj želodec v grlu, ko sem naletel na nek blog, ki ga pišejo zblojeni teoretiki zarot.
    Zato take ignoriram.

    • Pravi, da je protestant, ki je prestopil iz katolištva…… oh, oh, … ne ve, kaj bi povedal, da bi umazal vse, kar je katoliško.
     Booz zagotovo ni bil nikoli katolik. To je zakrknjen protestant, ali pa še to ne.

     • Bald Eagle

      Sam nimam težav ljudi, ki imajo drugačno veroizpoved od mene, če se obnašajo spoštljivo in kulturno do moje vere in mi ne vsiljujejo svojih verskih pogledov. Islam je izjema. Njih ne spoštujem, kakor tudi njihove agresivne in militantne vere ne. Sam sem sicer pripadnik katoliške vere in imam tudi vse zakramente RKC. Osebno pa se moj pogled malo razlikuje od tistega, ki ga uči katoliška cerkev. Predvsem sem bil fasciniran nad severno ameriškimi Indijanci, med katerimi sem tudi nekaj časa preživel. Povedal sem jim, da sem Katolik, pa so mi takoj odvrnili, da njim ni pomembno, katere vere je človek, temveč jim je le pomembna širina človekovega srca. Spoštovali so mojo katoliško veroizpoved, jaz pa sem se s spoštljivostjo in zanimanjem učil njihove vere, ki je sicer malo drugačna ob katoliške, v temeljih pa zelo podobna. Le način dojemanja Svetosti imajo oni drugačen od nas Katolikov.

 • totex39

  Komunisti so dobro izurili svojega mladca, postaja njihova podoba.

 • RATATA

  Sumim, da sumiš, da sumi.
  Sumiva, da sumita, da sumita.
  Sumimo, da sumite, da sumijo.
  Jebemti sumit!

  • Rožle

   To je po muslimansko ..

 • andreas82

  To lahko pride samo iz SD valilnice državnih parazitov in dokler bomo ljudje tiho in to volili, bomo pač živeli ene dvakrat slabše, kot bi sicer lahko. Je podobno kot bi rekel ZSSS bo izboljšal položaj delavca hehehe, ker razilka med politikom in državnim parazitom je ogromna, treba se je tega zavedat takrat bodo šele možne spremembe!

 • učko

  A so ti Škoberneti kej u žlahti s tistim pokvarjenim sodnikom Milkom, ki je bi obsojen zaradi zlorabe sodniške funkcije ?

 • Dragan

  Sej ni tko kot vi mislite. Naši rdeči kleptomanski psihopati ala Škoberne in Han so samo preizkusni zajčki,
  ki so že v komunističnem raju in preizkušajo če je takšen sistem v redu za rajo. Če bodo ugotovili da sistem deluje, bodo Socialni demokrati skupaj z Desusom in SMC tudi vse drugorazredne državljane povabili v komunistični raj kjer bomo vsi jedli kaviar in pili Dom Perignon. Verjemite mi, častna komunistična beseda, zato volite SD, Desus in SMC, pa tudi Levica ni slaba izbira.

 • Valter BraniSlav

  Levicarska dvolicnost:
  KARDELJ IN MACEK ZAPRISEZENA KOMUNISTA, NJUN NECAK VALTER PA SLUZI MILIONE NA DELNISKIH TRGIH…
  Pozrite se od zavisti- skodilo bo edinole vam.

  • Se še vedno igraš v peskovniku ? :)))

   • Bald Eagle

    Piše iz neke zatohle luknje svoje sanje, ki jih nikoli niti približno ni dosanjal. Take jaz ignoriram. Poglej si samo nekaj njegovih postov. Vseskozi se ponavlja, kot kaka stara plošča, ki preskakuje. Take jaz preskočim, ker nimajo nobene kredibilnosti in verodostojnosti. Še malo, pa jih bom tudi sam blokiral, ker mi postaja slabo, ko prebiram njihove ponavljajoče se zmazke in samohvale, ker v življenju nikoli ničesar niso dosegli, sedaj pa svoje frustracije zlivajo na ta portal.

    • Se strinjam. Nobene vsebine nima.

    • KIKI

     Valter je čisto navadno na roke narejeno teslo !

    • Valter BraniSlav

     Si odsel 8802?

    • Valter BraniSlav

     FURS ti samo social security ne bo obdavcil. Pac pa ti bo obdavcil mandayory distributions of your IRA. Are you 70.5 y old?

    • Soave

     Saj ga v večini ignoriramo. A včasih ti pa le dvigne pokrov. . .

     • Bald Eagle

      Jaz sem se nehal odzivat na njegove blodne umotvore.

   • Rožle

    ….in nikoli igle za sabo ne pobere …

  • slosin

   …a fejst balon napihuješ..? S čim se boš pa potem hvalil, ko bo spet počil…

   • Valter BraniSlav

    Balon napihuje taoranzen. Prodal bom US delnice, drage so.

    • montyamp

     Pa ne za dolgo .
     Nekaj pri židih spet smrdi .

     • Valter BraniSlav

      Valuacije (CAPE)
      USA 32
      Developed world 18
      EM 15

      Prodaj US stocks, kupi nonUS…
      Pa ne reci cez 5 let da ti je zal ker me nisi poslusal….

     • Valter BraniSlav tukaj ni borza. Tule je samo čvek pa taxi. :)

    • slosin

     boš dal kej za lačne v slo? Za lačne v naši državi je kriv najbolj Edi…

     • Valter BraniSlav

      Seveda. S pripusom SVINJINA ZA LACNE SLIVENCE.
      Razmisljam tudi o malicah za revne Slovenske otroke, muslijen naj placa kdo DRUG.
      Najbolj enostavno bi bilo prek RKC – Edo se bo obracal v zari.

  • montyamp

   Za tvoje miljone bo v pravih časih mogoče kupiti en krompir s premerom 3cm , čez dva dni pa se pedri spremenite v kanibale .

  • centurion

   Ti si navaden peder.
   Levosučni PEDER.

   • Valter BraniSlav

    Ti si navaden luzer.
    Desnosucni LUZER.

    • centurion

     In ti, miljonar iz ZDA, visiš na Nova 24TV in klatiš neumnosti..
     Pomemben portal…

     • Bald Eagle

      Ma kašen milionar neki? Navaden klošar, ki se je naučil nekaterih stvari in jih ponavlja kot papiga. Klošar ,ki ga plačuje levakarska falanga, da trosi neumnosti na tem portalu. To mora biti jasno vsakemu normalnemu človeku. Nobenemu milionarju v $, ki si je denar zaslužil v kapitalističnih USA, na kraj pameti ne pride, da bi izrekel le eno samcato pohvalno besedo na račun komunizma. Dobro poznam tovrstno sceno v USA. Tudi vsi Slovenci, ki živijo v USA in jih sam poznam nimajo niti ene prijazne besede do komunizma. Nasprotno, so izjemno kritični do njega in zagovarjajo kapitalizem in demokracijo kakršna vlada v USA.

     • Valter BraniSlav

      Ja saj imam tudi jaz rad kapitalizem, sicer ne bi vecino casa prezivel v ZDA in UK.
      Je pa res da sem v ZDA uspel zaradi izobrazbe v Titovi SFRJ.
      Ne razumem zakaj ti ki tako preziras Kucana in levake zivis v SLO. Si mogoce mazohist ali si bil tako neuspesen v ZDA da si se moral vrnili v SLO?

     • Valter BraniSlav

      Vi are pomembni
      Zato se oglasam

  • Soave

   Vol trapasti. Ni mi jasno, kako te moderator še gleda.

   • Valter BraniSlav

    KAJ si huda? Te nadleguje zvepleni 171cm?

    • Soave

     Zjezi me, ker imaš samo to za povedati. Nikoli ne pišeš o kakšnih zanimivih temah. Lahko bi kdaj napisal, kako gledaš na ZDA kot državo, saj vendar tam živiš.
     Žvepleni pa nadleguje in za nos vleče ves slovenski Narod.

     • Valter BraniSlav

      ZDA so super. Vse sicer ni super, vendar vecina stvari je. Zdravstvo in izobrazevanje je zelo drago.
      ZDA so super ce imas denar. Ce nimas lazje zivis v SLO.
      In zakaj so ZDA super?
      Americani so samozavestni ljudje in ne pljuvajo po so Americanih. Pri nas bi Ahmed sel v zapor pa Kordis tudi. Skratka Americani so bolj na trdih tleh od shizofrenih balkancev. Pravila so jasna.

     • Soave

      Ja, verjamem. Imajo pravila, ki se jih držijo, kolikor se da.
      Pri nas pa pravila prikrojijo. Imajo posebne zakone.
      Praviš je super, če imaš denar. Ja, torej če si kaj vreden in priden, lahko delaš in si tudi dobro plačan. Lahko so na trdnih tleh, saj demokracijo imajo že desetletja.
      Jaz ne razumem kaj se je zgodilo s tistim pregovorom – dobri vzgledi vlečejo ? Pa – svet na mladih stoji !!
      Pri nas pa na glavi.

     • Valter BraniSlav

      Dobro zasluzis ce si solan. Pa ne na druzbenih vedah. Najbolj so placani zdravniki, advokati, ekonomisti, inzenirji, ne FDV. Solanje teh kadrov stane veliko.
      Mene je izsolala SFRJ. Tega darila Titove drzave ne bom nikoli pozabil. Meni je komunisticna Jugovina dala ogromno, mogoce zato ker sem se leta 1977 izselil.
      Sicer pa moramo ceniti vse, kajti mogoce bomo ze jutri odkrili da smo polni metastaz.
      Zakaj samega sebe gnjaviti s zveplenim 171cm?

     • Soave

      Veš, izšolali so te prav vsi delavci v Jugi !!
      Ker so njihova podjetja od vsake plače ( zato so te bile mizerne – bila je uravnilovka – vsi enako žalostno ) odvajala skoraj še za eno plačo državi ! Za zdravstvo, šolstvo, pokojnino.
      In, kar naprej smo imeli ” samoprispevke ” !! Brez tega se ni nič dalo narediti, zgraditi !
      Normalno v svetu je bilo, da ima delavec pošteno plačo. Potem sam razpolaga in odloča, kam in kako bo dal, oz. ravnal s tem denarjem.

      Veš, saj sebe ne gnjavim, ampak me ta mali partijec gnjavi s svojimi somišljeniki, ki se zato, ker se mu klanjajo, lepo imajo.Nas pa ožemajo.
      Ja, ljudje smo pa že taki, da cenimo nekaj takrat, ko izgubimo !

     • Valter BraniSlav

      Izsolal me je delavski razred SFRJ torej moji starsi. ZA ta dar sem neizmerno hvalezen.
      V ZDA delavci zasluzijo dobro in se svobodno odlocijo kam bo sel denar. Konca se tako da poprecen American ki je “svoboden” na koncu nima ne izobrazbe, ne zdravstva, ne pokojnine primerljive s tem kar imaste vi “nesvobodni” Slovenci katerim zlobni zvepleni 171cm letno nabije davke in avtomaticno, brez vasega soglasja, placuje za solstvo, zdravstvo in pension.
      Poprecen American je slabse izobrazen, slabse zdravstveno oskrbljen, in na stara leta slabse preskrbljen kot poprecen SLOVENEC.
      Ker sem jaz prisel v ZDA kot diplomiran economist seveda ta pravila za mene ne veljajo. Izobrazba is SFRJ po kateri nova v imenu “resnice” serje 24/7 mi je omogocila zivljenje v zgornjem 1% ameriske druzbe.

      Suma sumarum: ucite se od Zidov, oni vsako situation obrnejo sebi v prid. So miselno fleksibilni, pomagajo DRUG drugim in vladajo ostalim. Vi pa jamrate, ostajate rigidni in pasivni, se ne spostujete, si nagajate,ter se smilite sami sebi.

     • Soave

      To, da mi žvepleni plačuje penzion si pa v veliki zmoti. Kaj nič ne poznaš današnjih razmer pri nas ?
      Tako v nič daješ Američane ? Da ne znajo gospodariti s svojim denarjem ?
      Veš, čudno pišeš. Po eni strani smo Slovenci dobri, po drugi pa vse najslabše.

     • Valter BraniSlav

      Seveda ti zvepleni ne placuje penziona. V EU se penzion placuje iz davkov, brez investirana na financne trge. Sistem deluje dobro dokler dovolj delavcev dela za 1 penzionista. Ce se prebivalstvo stara sistem deluje slabo.

      V ZDA penzionisti tudi dobijo penzijo iz davkov (social security) Ker so davki nizji social security pokriva le 1/3 stroskov, ostalo si moras nasparati sam.

      V osemdesetih letih so ameriske korporacije ukinile penzijo, US government pa je delavcem omogocila davcne olajsave pri investiranju v delnice. Ker je vecina americanov SLABO izobrazenih in nediscipliniranih prisparajo premalo. Tisto kar pa prisparajo jim pa pokrade financna industrija ker Americani vedo premalo o investiranju.

      Zato taki kot jaz zasluzijo ogromno, delavci pa prisparajo premalo.

      To je ameriska svoboda ki jo nova tako nekriticno opeva.

     • Soave

      Eh, s teboj se slabo da pogovarjati.
      Kako nekritično jo opeva ? Torej, če je tam pri vas človek pameten, priden, ima svobodo, ki jo nudi denar !!
      Kaj pa pri nas ? So sicer sami magistri in doktorji, vendar izgleda prav nič ne znajo. Oziroma, zelo dobro znano krasti nas, državljane.
      Od vsakega € nam država pobere 67 centov. . . .
      Koliko pa ti plačaš glede na tvoje milijone ?

     • Valter BraniSlav

      Jaz spadam v najvisji razred, vendar uporabim vse trike davcnih olajsav tako da placam realno 30%, v SLO bi placal 51%. Za razliko 21% bi mi SLO nudila zastonj izobrazevanje za otroke, zdravstvo varstvo in penzijo.
      Vsak sistem ima prednosti in pomankljivosti.
      Ce mislis da je SLO tako sranje, ZDA pa tak raj pridi zivet k nam. Zacela bos na podnu tako kot jaz… se s pridnostjo dvignila, in ce ti bo uspelo, bos cenila to kar si imela v SLO.
      Ce bos propadla v ZDA bos na koncu sovrazila vse: komuniste iz SLO in crnce iz ZDA.

     • Soave

      Lepo te prosim. Sedaj na stara leta pa res ne grem nikamor. Tu imam družino in se navkljub težavam dobro počutim.
      Slovenijo imam rada in ni hudir, da bo enkrat posijalo sonce!!
      Da bo hudir pocitral komunjare.
      Lahko noč.

     • Valter BraniSlav

      Solnce ze ves vas sije. Senco vam ne delajo komunisti pac pa si no delete sami z negativnim razmisljanjem. Lahko noc v rodno domovino. ZA bozic in novo leto bova z zeno v Ljubljeni. ZA silevrstra bomo z prijatelji bili na Tromostovju.
      Ce bos tam poglej naokrog. Tisti ki bo najbolj podoben Stalinu sem jaz. Z menoj bo latina caramel barve ki govori slovensko z Trzaskim naglasom. To je ljubezen mojega zivljenja Alexis.

     • Soave

      Če bi se ukvarjal z naližbami, bi prav vse plačeval sam, razen zdravstva. Tisto pa upam, da kaj veš, kako deluje. . . . .. . .

     • Valter BraniSlav

      Saj placujem sam svoje zdravstveno zavarovanje. V SLO 30 eu na Mesec, v ZDA 900 eu na Mesec, pa se prvih 12 tisoc placam sam. Ce zbolim v SLO placam 360 eu na leto, v ZDA pa 21 tisoc
      Je mogoce Kucan kriv za visoke cene v ZDA?

     • Soave

      Vprašaj se raje, kaj za te denarje dobiš pri nas in kaj v Ameriki.
      Pri nas pa je kriv za vso šlamastiko. Nič nisem pisala o tvoji državi, ker premalo poznam.
      Pri tvojih dohodkih je tistih 21 tisoč mačji kašelj.
      Ni nobene primerjave glede koliko se tam da zaslužiti. Torej se pogoverjava o možnostih zaslužka. Tu pa je velika razlika.

     • Valter BraniSlav

      Ker je po tvoje v SLO tako slabo za take kot ste vi ni druge izbire kot da pridete jutri v ZDA. Ko boste v svobodnih ZDA boste napisali knjige o zlobnem Kucanu, Zemljaricu in mojih stricih Kardelju in Macku. Po vasih knjigah bodo posneli filme, majice in kape. S svojim jamranjem boste ogromno zasluzil. Vsa amerika bo spremljala vase oddaje in se skupaj z sami jokala nad vasim trpljenjem v SFRJ.
      Na koncu vas bo v beli hisi sprejel taoranzen, se z vami vred jokal in vsakemu izplacal 3 milione zelencev.
      KDAJ PRIDES? RDECA PREPROGA IN MUZIKA CAKA NA OBISK MUCENIKOV IZ SLOVENIJE.

     • Soave

      Pa, pa.
      S svojo damo raje zapleši en boogie woogie
      https://www.youtube.com/watch?v=wvx_UsJ2U5c

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem ze 40 let v ZDA in UK. Jaz ne morem reci “vsega imam zadosti, bom sel v Ameriko”. Prav tako ne morem reci “ce bi bil v Ameriki bi bil srecen”. Jaz namrec ze sem v Ameriki.
      Zato ti jaz ne govorim tisto kar ti hoces slisati, ampak to kar jaz vidim s svojo dvojno izkusnjo. Ne pritrjujem tvojim fantazijam o tem da je za tvoje slabo pocutje kriv nekdo tretji. Jaz sem to prerasel pred mnogimi leti.

 • KIKI

  No, saj sem že večkrat povedal, da je s polno ritjo lahko srat! Rdeči Škoberne je
  živi primer takšne riti, a njede? …poleg “mladuncev” tovarišev iz ozadja !…

 • bubamara

  Otrok kaviar komunistov. Ampak, vsaka čast. Striži ovce.

 • RATATA

  Suhe so ratale zdaj, ko centralno in kamin kurim, navlažit jih bo treba!
  Mal sem nervozn zarad tega, to pa.

 • Stajerka

  doma se kopa v milijonih……Šamija pa tišči za vrat brezposelnemu Slovencu……pa kdo je tu nor????……pa me zanima, če Šami ve kak se Škobrne norčuje z njega…….res me zanima, koliko dobrote sta mu izkazala Škoberne in Kordeš izven kamer……pa ne politične in tujega dnarja…….
  da o tem kako je sploh možno, da je pristal v komisiji preiskave TEŠ6 niti ne razglabljamo…….lopovi so si postavili kukavičje jajce, ki jim nosi friške informacije in jih pripravlja na zaslišanja…..zanimivo bi bilo povprašat Hanžka kaj meni o tem in predvsem ali je to do razkritja vedel in kljub temu soglašal????

  • ljubinica

   “a Sami ve, kako se Skoberne norcuje iz njega” ….
   Ta Skobernetov smrkavec,”58 million boy”, se predvsem norcuje iz slovenskih davkoplacevalcev …
   Mi smo nori, da ta pokvarjeni stvor gledamo v parlamentu …

 • ptr

  Za Esotech sem prvič slišal, ko je tam direktorovala še Zofija Mazej Kukovič. Takrat so ji mediji s celotnega spektra peli hvalnice, ker je na veliko prodajala na Kitajsko (za predstavnico pa je tja poslala svojo hčer). Potem pa je na lepem morala oditi. In se očitno zbližala z Janšo. Najprej kot ministrica za zdravje v njegovi vladi, potem še evroposlanka z liste SDS, potem pa nekako ni bilo več dosti slišati o njej. Esotech pa so medtem očitno prevzeli Škoberneti in se z zahtevnega kitajskega tržišča raje preusmerili na TEŠ in ončino Velenje….

 • RATATA

  Tebi ni.

 • RATATA

  Kaj ti tipkovnica trokira kar naenkrat? A si zunaj na mrazu? Na toplo pejt, se bo vzpostavila v ravnovesje.

 • Rožle

  A niso ponavad sam 3 X ?

  • RATATA

   Ta ni debela.

 • Rožle

  Tale je antipatičen …pa tut, če ga gledaš iz druzga planeta

  • slosin

   pa smrdi tud, čeprav ga gledaš z druzga planeta…
   Pr njem ni mus da prdne…on smrdi vedno…

 • Rožle

  Pa sej ne vem, če majo kle sploh kakšnga k naše komentarje bere …

  • Monica Lewinsky

   Jovota stalno cenzurirajo, po novem pa tudi Novotny-ja

 • Soave

  Razumljivo !! Zato so se tako zagrizeno borili za TEŠ6 !!!
  In kako že pravijo? Iz polne ritice je lahko sr . . . ! Kar nekaj takih mladeničev imamo v naši Dolini !! In takile zelenci prepevajo Internacionalo?
  Pfej in pfuj !!

  • Steiermark

   Saj drugi kot tile rdeči pankrti, pa takšne zločinske himne ne pojejo……

 • Rožle

  Kje je pa kaj Ahmed ..? Je že delničar Metelkove d.d. …

  • RATATA

   Ta smrdograuž bo še iztisnil male delničarje, upam vsaj hahaha

  • sprehajalec

   Ahmad brije in striže še SAZU, prej je samo skvoterje v Rogu. Še velik reklamni plakat so nalepili, za brivsko/frizerske usluge na SAZU, “Spoznajte Ahmada”. V drobni vrstici spodaj piše “cena ugodna, ker ne vključuje DDVja”.
   Posel še širi, počasi se bodo “na Ahmada” strigli še v skupščini.

   Tolikšna je debilnost Slovencev….

 • Soave

  Veste kaj, dragi sokomentatorji ? Sijajni ste. Krasno branje za mirno noč.
  Ni hudir no, morda pa se le bo kaj premaknilo pri nas !!

 • Valter BraniSlav

  Levicarska dvolicnost:
  KARDELJ IN MACEK ZAPRISEZENA KOMUNISTA, NJUN NECAK VALTER PA SLUZI MILIONE NA DELNISKIH TRGIH…
  Pozrite se od zavisti- kajti skodilo bo edinole vam.

  • MEFISTO

   Kdaj pa služiš te grozne milijone, saj si neprestano na portalih in servisiraš nešeteto nickov?

   Milijonar je kvečjemu tvoj dobrotnik, ki pa je ostal samaritan in po lastni izjavi svetuje le še brezplačno tistim, ki ga še prosijo za nasvet.

  • učko

   Lej, tolk se trud’š, da bi vzbujal foušarijo, pa ti nekako ne rata ! Nisi prepričljiv!

 • MEFISTO

  Pa vendar smo nekoliko napredovali pri demokratičnih spremembah

  Zaradi komentarje pri odkrivanju partijske resnice in pri partijskih strebrov, kakršen je Škoberne, bi nekoč izgubili glavo ali pa umrli v zaporu.

  Danes jo pa vsaj na videz odnesemo brez večje škode.

  Preživel bi le mož tisočerih nickov, ki je neomajno ostal na pozicijah krvave komunistične partije.

 • baubau

  ojdipov kompleks

 • Kosobrin

  Zopet zaradi očeta, ki vam ni všeč, pljuvate po njegovem sinu. Pa kje je morala, kje deset božjih zapovedi? Žalostno, da po nedeljski maši nanje pozabite!Bog ne daj, da bi pa človek rekel kakšno o potomcih tadesnih!

  • MEFISTO

   Tudi sin nam nikakor ni všeč.

   Pa ti tudi ne.

 • lokec

  Ogromno direktorjev državnih firm ima (privat podjetja z partnerji) ki servisirajo naprave, izvajajo remonte v firmah, ki so v večini državna..

 • Franc Šink

  So pa res izvirni ti komunisti.

 • Grenze

  Barabe kurbe rdeče samo za svojo rit in pizdo znajo poskrbet ostali naj pa pocrkajo ta banda je za počistit z oblasti na volitvah volit izključno SDS ne pa levake in njihove lažnivce cmerarske to je za pobit .

  • granica

   za pizdo je poskrbela tvoja mati, ti si ena velika janšistična pizda

   • Kosobrin

    Ha, ha, ha, …

 • škale

  shizofrenija, podobno kot pri komunistih, ki se jim komunisti prikazujejo na vsakem koraku, to so te iznoriške bedarije, ki jim zapadajo levičarji tipa Janša in njegovi komunajzarski kriminalci

 • koreninca

  Škoberne je tipičen levuharski usrane.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!