Levičarski strel v koleno pri preprečitvi uradnega dejanja izročitve Ahmada Shamieha

Poslanec SD jan Škoberne skupaj s sirskim ilegalnim migrantom Ahmadom Šamijem (Foto: Twitter)

Cerar-Židan-Erjavčeva vlada z najnovejšo ugotovitvijo, da “nima pristojnosti” v zadevi Ahmad, rešuje zavoženo situacijo, s katero so se dodobra razgalili in pokazali popolno nespoštovanje institucij pravne države, kadar se jim tako zahoče.

Po poročanju medijev je “vlada pregledala vse pravne možnosti, kaj lahko stori glede statusa sirskega begunca Ahmada Šamija ter ugotovila, da nima pristojnosti, da bi lahko v to zadevo posegla”, je po seji vlade povedal zunanji  minister Karl Erjavec.

Cerar ugotavljal interes države v primeru dokazano nezakonitega migranta?!
V Cerarjevi koaliciji so se ure dolgo pogovarjali o možnosti ugotavljanja obstoja interesa države, da Ahmed Shamieh ostane v državi in dobi dovoljenje za začasno prebivanje v skladu z 51. členom zakona o tujcih. Shamieha so zaradi ideoloških razlogov na vsak način hoteli stlačiti v 51. člen, ki določa izjeme za osebe, ki so uspešne na znanstvenem, kulturnem in športnem področju. V konkretnem primeru vlada teh elementov ni zaznala, je po dolgi razpravi in pritisku javnosti na vlado povedal Erjavec. Zadeva tako ostaja v pristojnosti ministrstva za notranje zadeve, ki ima v rokah veljavno odločbo o deportaciji Shamieha Republiki Hrvaški.

Dr. Vinko Gorenak je strokovno razgalil nezakonite namere vlade Mira Cerarja
Na nedavni tiskovni konferenci je dr. Vinko Gorenak pojasnil, da je ministrstvo za notranje zadeve izdalo dokončno, pravnomočno in izvršljivo odločbo, po kateri bi moral biti Ahmad Shamieh, nezakoniti sirski migrant, včeraj deportiran na ozemlje Republike Hrvaške. “Akt, ki ga je izdalo ministrstvo za notranje zadeve, je izvršljiv in ga ne more odpraviti nihče več. Akt je zakonit, preizkušen tudi na Vrhovnem sodišču RS, Evropskem sodišču in Ustavnem sodišču RS,” je bil jasen dr. Gorenak.

Dr. Gorenak o levičarskem strelu v koleno
Ob tem pa je dr. Gorenak na tiskovni konferenci pokazal ideološko ozadje nezakonitega levičarskega preprečevanja izvršitve uradnega dejanja izročitve, ko je dejal, da bi Shamieha, če bi odšel v Zagreb, tam obravnavali skladno z ugotovitvijo, da prihaja iz vojnega območja.

Na Hrvaškem bi tako verjetno dobil mednarodno zaščito in takoj, ko bi to odločbo imel, bi se lahko prosto gibal po Evropi in bi lahko prišel tudi v Ljubljano. Tako daleč pa naši ideološki zaplankanci, pardon – aktivisti za človekove pravice, očitno niso sposobni razmišljati.

Franci Donko

 • Erik Nebenhaver

  Bravo miličnik Vinko! Mi smo vedno verjeli, da znaš “strokovno razgaliti”.
  A ja… pa gratis še slikica miličnika, ki je bil že pod rdečo zvezdo pomemben:
  https://imgur.com/a/8O364

  • Rožle

   B̶r̶a̶v̶o̶ ̶m̶i̶l̶i̶č̶n̶i̶k̶ ̶V̶i̶n̶k̶o̶!̶
   ̶M̶i̶ ̶s̶m̶o̶ ̶v̶e̶d̶n̶o̶ ̶v̶e̶r̶j̶e̶l̶i̶,̶ ̶d̶a̶ ̶z̶n̶a̶š̶
   ̶”̶s̶t̶r̶o̶k̶o̶v̶n̶o̶ ̶r̶a̶z̶g̶a̶l̶i̶t̶i̶”̶.̶

   A̶ ̶j̶a̶.̶.̶.̶ ̶p̶a̶ ̶g̶r̶a̶t̶i̶s̶ ̶š̶e̶ ̶s̶l̶i̶k̶i̶c̶a̶ ̶m̶i̶l̶i̶č̶n̶i̶k̶a̶,̶
   ̶k̶i̶ ̶j̶e̶ ̶b̶i̶l̶ ̶ž̶e̶ ̶p̶o̶d̶ ̶r̶d̶e̶č̶o̶ ̶z̶v̶e̶z̶d̶o̶ ̶p̶o̶m̶e̶m̶b̶e̶n̶:̶

   h̶t̶t̶p̶s̶:̶/̶/̶i̶m̶g̶u̶r̶.̶c̶o̶m̶/̶a̶/̶8̶O̶3̶6̶4̶

   • Mojca pokraculja

    Genialno, to jim deli, ti ki znaš.
    Še razkrinkati njihova prava imena pa smo na konju.

    • beno

     mojca ne ga ščuvat, itak je že sam prehud, he, he……

  • Bozz

   Erik, ko si pod drugo novico o domobrancih utrujal…pa ti veš, da so Islamofašisti v 2.svetovni vojni sodelovali s Hitlerjevimi Nacional SOCIALISTI? Veš, da je Mein Kampf še danes najbolj brana knjiga v nekaterih muslimanskih državah dol na Bližnjem vzhodu in okolici? SS Handžar divizija je bila muslimanska in razsajala po Balkanu. In sedaj ko to veš, kaj ti to pove, ko se danes tvoji ZL-ovci in SD-ejevci udinjajo Islamu in hočejo uvoziti jihadiste v Slovenijo. Kdo je danes izdajalec, Erik? Kdo je danes “domobranček”? Ravno tvoj Kordiš in tvoja ZL.

   • ahnenpass

    Bosanski predsednik Izetbegovič je bil celo vodja SS handžar divizije, to je tisti, ki naj bi mu Slovenija dobavljala orožje in drugo opremo, za boj proti Večnemu Srbu.

    • Bozz

     Ja, sem nekaj bral o tem, res je.

    • MEFISTO

     Ta informacija je iz istega vira kot novica moža tisočerih nickov, da je bil Pučnik osebni pilot Hitlerja.

    • Franc Šink

     Ko je bilo vojne konec je bil star 20 let.Nekoliko mlad za vodjo divizije kajne?.Sicer pa prirejanje zgodovine prepusti komunistom.So res mojstri.

    • RATATA

     Ne Slovenija temveč kiićan je dobavljal bosanskim muslimanom orožje.

 • Vrhovni sodnik

  HA,HA,HA, Pakistanskega talibana, ki se je boril v Siriji so hoteli lewaki posvojiti in povoziti vse pravne norme, Slovenci zdaj vidite kdo je vaš izdajalec SD, ZL in SMC, nagradite jih na volitvah.

  • Kralj rdečih

   Kadar je sam si privošči svinjino.

   • Franc Šink

    Asimiliran je.

  • Bozz

   Morali bi jih že prej. Združen narod pred parlamentom in vse ven nagnat. Potem pa še pred RTV in ga zapret. Ko bi se narod združil in v nekaj sto tisočih stal pred parlamentom in vse te izdajalce v katran namočil in s perjem posul, potem pa brcnil v rit iz države kot so to počeli v ZDA včasih….sanje.

  • ahnenpass

   Saj ni noben taliban, verjetno so ga že preverili na Nato in ugotovili, da gre samo za nekega ubogega reveža.
   Zakaj bi sicer hotel k nam, ko so vsi ostali migranti takoj zbežali čim dlje proč?

   • Rožle

    Tudi reveže se da ponucat za terorizem …

    • Franc Šink

     Saj zato se gre.

 • ahnenpass

  Meni se pa sanja zakaj so tako postopali, če so pa sami udbaši, policija je bila na nek način ves čas prisotna, so se pač odločili, da Ahmada osebno pospremijo čez mejo. Ne vem zakaj, to imajo na vladi zgleda tam en tak humanistični biro, ki nudi ljudem neko vzdržno iluzijo o človeka vrednem življenju, v resnici je verjetno vsem jasno, da se pod temi tipi še nam ne godi dobro, kaj šele nekim afriškim ubogim revežem. Mogoče pa so enostavno tako perverzni in sadistični, da se jim dvigne samo ob takih prilikah, kdo bi vedel.

  • Rožle

   Pa kaj noben ne spi .. ?

   • ahnenpass

    Živčni smo, baje se na vladi sprehajajo neki teroristi,mogoče so nas že poturčili, pa sploh ne vemo.

   • Miha nas je znerviral, ker grozi z interpelacijo. Še od ene interpelacije se nismo naspali pa je že druga je na vidiku.

 • MEFISTO

  Erik Nebenhaver dobi v oskrbo Ahmada za pomoč v družini, da ne bo več zakonskih prepirov zaradi spolnega prikrajšanja.

  • rabbit

   Še bolje pa da ga zaposli kot 21 člana kolektiva.

 • totex39

  Trebalo bi razčistiti njegovo preteklost, če res ni morilec iz Sirije. Navadno taki ko sami zbežijo iz države, se drugje delajo kot “mirovniki”. Ta brivec ima čisto iste simptome.

  • MEFISTO

   Britev je priročno orodje in orožje.

   • Franc Šink

    Je kot Johni Deep. V filmih seveda.

 • MEFISTO

  Veselim se prihodnjih državno zborskih volitev, ker se bo večin telečjih genijev in genijalk poslanske skupine SMC poslovila od parlamenta.

  • beno

   in se bodo prelevili in modrih v zelence – za zelence pa je znano, da ti radi “zlezejo pod kožo”.

  • Franc Šink

   Zakaj se ne bi raje kar vsi

   • MEFISTO

    Saj se bodo, toda naši bodo ponovno izvoljeni.

    Kot je tudi Božja volja.

 • bisabre

  Seviljski brivec, pardon, Sirski brivec. Nova migrantska opereta.

 • Vlado77

  Ni mi jasno kaj so baje kar 6 ur razpravljali na vladi glede čl 51! ki določa izjeme za osebe, ki so uspešne na znanstvenem, kulturnem in športnem področju. Nek šarlatanski brivec nikakor nima nobene zveze ne s ,kulturo ,znanostjo in športom – razen če ne mislijo njegove vožnje s kolesom. Slovensko sem prepričan zna kolikor so mu položili v usta – verjetno je že pozabil. Če bi bil v Siriji 2 leti bi zagotovo govoril arabsko do te mere , da bi klepetal s ljudmi in sledil TV in morda bral časnike. Kar on zna Slovensko se lahko naučiš v par dneh. Erjavec je to hitro ugotovil- ostali Židan in Cerar pa nisem prepričan če še danes to vedo. Ta primer je dokaz , da bi bilo treba prerezati lovke Sorosa ,ki finansira Mirovni institut in podobne “neodvisne” . Sploh pa je ta arabc popolnoma nepomemben – nikakor ne toliko , da vlada razpravlja o njem niti minuto. Imamo daleč večje probleme. Upam da je vsaj nekaj volivcev spregledalo in ne bodo volili ne Židan, Kordiša, Škobrneta, Murglove .. -ti nas vodijo v propad.

 • MEFISTO

  Trček je postal modna ikona.

  Zdaj se že Hanžek bolj spodobno oblači.

  • Olga_10

   Zato rabi sirskega brivca s “posebnimi zaslugami”?

 • Antonius

  Prvi terorist v slovenski državi so Kučanovi izvoljeni kadri, ki na vse mogoče načine spodjedajo temelje slovenske državnosti.
  Vsa Cerarjeva intelektualna revščina se kaže tudi na primeru prešvercanega sirskega frizerja, ki nepomembneža povzdiguje na slovenski državni interes.
  Slovenski državni interes je čistka v spolitiziranem tožilstvu, sodstvu in policiji. Če bi te veje oblasti delale kot je treba, Cerar s pomočjo ozadja veleizdajalca, vladnih prostorov od znotraj nikoli niti videl ne bi.
  Problem ni sirski brivec, ki je doma na cedilu pustil svoje otroke in ženo, problem je, da nas bleferski Cerar izvoljen brije na suho. Zdaj nam Kučanovi za državnozborske volitve pripravljajo novega hecarskega brivca, ki sliši na priimek Šarec.

  • RATATA

   Grozno se sliši “čistka”, je pa resnično nujna!

  • Meho

   Ampak samo sliši na Šarec. V resnici je Šarac.
   http://m.staznaci.com/sarac2
   .

  • Bogomir Senekovič

   Ta Kučanova elita je z rokami v duši in telesu naroda, ki se je nebomo otresli na demokratičen način. Že 26 let nas onemogočajo protagonisti bivšega režima, pa jih je še samo nekaj sto. Narod, ki pa naj bi si pisal sodbo sam, pa drema in čaka na rešitev neke imaginarne iz nebes poslane pomoči. Očitno je še kar večina Slovencev nepismena!

 • andreas82

  Švabo da se organizira jih sterajo čefurland nazaj v croatio!

 • xtc

  Ni strel v koleno,le zazgalitev naner,nakan in sistema delovanja levakov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!