[Foto] Pod rdečo zvezdo je vse dovoljeno: Kandidat SD za župana občine Šempeter-Vrtojba že več tednov protipravno nadleguje volivce z letaki!

Jože Rupar (Foto: bralec)

Kot kaže, je pod rdečo zvezdo vse dovoljeno, kandidat SD za župana občine Šempeter – Vrtojba Jože Rupar namreč že več tednov nadleguje potencialne volivce s predvolilnimi letaki, nam je sporočil občan, ki je v nabiralnik kar dva tedna pred uradnik pričetkom kampanje dobil predvolilni propagandni letak. Prek družbenih omrežij pa vabi tudi na predvolilne shode, ki jih organizira kar v gostinskih lokalih. In to kljub temu, da je takšno početje prepovedano pred začetkom uradne volilne kampanje, ki se prične šele z današnjim dnem, 19. oktobra!

Zakon o volilni in referendumski kampanji (ZVRK) je jasen: v svojem drugem členu namreč določa, da se volilna kampanja lahko začne najprej 30 dni pred dnem glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnem glasovanja. V primeru letošnjih lokalnih volitev to pomeni, da se kampanja lahko začne šele z današnjim dnem, 19. oktobra. Že v petem odstavku prvega člena pa določa, kaj se šteje za volilno kampanjo. To so zlasti propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in propaganda z uporabo telekomunikacijskih storitev, plakatiranje in javni shodi v zvezi z volilno ali referendumsko kampanjo. A to očitno ne velja za kandidate političnega krila globoke države, Socialnih demokratov Dejana Židana. Kandidat za župana občine Šempeter – Vrtojba in mestni svetnik Jože Rupar pa je z aktivnostmi začel že več tednov pred uradnim pričetkom volilne kampanje!

Prebivalce Rupar večkrat nadlegoval z letaki, vabi pa tudi v gostinske lokale!
Zgrožen bralec nas je obvestil, da je v torek prejel večji reklamni letak tega kandidata, nekoliko manjši letak pa je prejel že kar pred 14 dnevi. Iz letakov lahko med drugim razberemo, da poleg SD Ruparja podpirajo tudi v Erjavčevi DeSUS ter v Cerarjevi Stranki modernega centra. Obema strankama je sicer skupno, da sta na zadnjih državnozborskih volitvah praktično prepolovili rezultat izpred štirih let, nič kaj bolje pa jima očitno ne kaže niti na lokalnih volitvah.

S takšnimi letaki je Jože Rupar pričel nadlegovati prebivalce že več tednov pred uradnim pričetkom volilne kampanje! (Foto: bralec)

Poleg pošiljanja letakov pa je pred začetkom volilne kampanje Rupar izvajal tudi druge aktivnosti, skladne s tem opisom. V soboto, 13. oktobra, je namreč objavil fotografijo s posedanja ob kavi v Pacifik baru, na kateri je poleg kandidata vidno še osem posameznikov, kar samo po sebi ni sporno. Pozornost pa vzbuja poziv kandidata javnosti (objava je namreč javna), da se jim pridruži ob kavi, kar nedvomno spada pod opis javni shod, česar pa ZVRK ne predvideva izven obdobja uradne volilne kampanje!

Ne gre za spontano srečanje ob kavi, pač pa je Jože Rupar k zbiranju javnost pozival kar prek družbenega omrežja. (Foto: Facebook)

Rupar je ljubitelj rdeče zvezde, simbola, pod katerim je privilegirancem dovoljeno nedovoljeno!
Njegovo delovanje v nasprotju z določili zakona pa zlahka pojasni dejstvo, da se Rupar pogosto pojavlja ob najbolj znanem simbolu totalitarizma in represije, rdeči zvezdi. Dan po posedanju ob kavi, v nedeljo, 14. oktobra, je tako nagovarjal paravojaško občinstvo na 12. Spominskem pohodu Mohorini-Trstelj.

Govor Ruparja, kjer so bili prisotni tudi člani paravojaške zveze borcev. (Foto: Facebook)

Očitno si še danes predstavniki globoke države dovolijo početje v nasprotju z zakonodajo, da Rupar spada prav v radikalno krilo SD, pa lahko sklepamo glede na nekatere izmed njegovih fotografij, na katerih med drugim pozira kar s somišljenikom Milanom Brglezom in plačanko Georga Sorosa ter vabiteljico nelegalnih migrantov, zloglasno levičarsko evroposlanko Tanjo Fajon!

Rupar na sliki s širšo družbo SD. (Foto: Facebook)

J. Ž.

 • joza joza13

  Pederčina predrzna…

  • VERRZIFIKATOR

   Ni retorika mi blizu takšna,
   raje drug izraz za to bi rabil,
   a potem še sebi bi se gabil,
   da sem mona in še k temu kakšna!

  • Steiermark

   pa tudi psihopat z rdečo zvezdo….

 • Fosa Stefan

  slike so res vrhunske, moj mali štefanček mi je odpovedal pokorščino, ko je zagledal fajonko (imamom se nsatavlja, migrante pa ne zanima ne ona niti njena prijaznost do njih,.. vi goričani pa volite ruparja
  kjer vlada KOMUNIZEM in KOMUNISTI SE ZLATO SPREMINJA V DREK

 • Amerikanc

  Šempeter in NG sta kot Silicijeva dolina v Ameriki. Od tam prihaja samo “znanstveni” kader !

 • pajot

  To ni še nič. V Novi Gorici na Bevkovem trgu se kljub temu,da so volitve v državni zbor že zdavnaj mimo, še vedno pojavlja na displeju ogromen volilni plakat Levice z rdečo zvezdo. I nikome ništa.

  • Amerikanc

   Ta displej opazuje Titej iz Sabotina !

  • Steiermark

   vsi vedo, da so SD jevci, dolžni še 100.000 evrov za staro volilno kampanjo, kako naj potem plačajo kazni, za stare neodstranjene plakate? Bratomornim zvezdarjem, klošarjem, je vendar treb pomagati – oni že pomagajo nam, k bankrotu…..

   • Simon Novak

    Jaz ne vem, tako, da ne vedo vsi, zahojenec

    • Steiermark

     zahojenec, seveda “ne veš”, ker ste vsi levaki brez pameti in s spominom rdeče ribice – še posebaj, ko gre za dolgove, ki ste jih vi ustvarili in jih še ustvarjate – luzerji komunajzarski!

  • Simon Novak

   Pa to ne moreš verjeti, kaj takšnega pa se še ni zgodilo, zrelo za prijavo na Evropsko sodišče za človekove pravice, pajo, takoj prijavi, da se kaj takega dogaja…pa prej še zmoli eno na hitro

 • antimur

  V stranki, ki organizira krajo otrok, ki siromaši vojsko, ki nori pod rdečo zvezdo, v kateri je Fajonka, agentka za uvoz muslimanov, Katička, za uničevanje vojske, Mrakova, za krajo otrok, Han, Nemec, Židan, po novem tudi podeljevalec plagiatov Brglez za vnašanje sovraštva med državljane in končno v kateri je zamrznjeni zločinec, izdajalec in antislovenec Kučan, katerega ta kriminalna, antislovenska druščina časti kot božanstvo, je en plakat kaplja v morje.

  • Simon Novak

   Vzemi tablete, ki ti jih je predpisal veterinar, in idi spat

 • montyamp

  POGLEJMO MALO V ZGODOVINO CENTRALNOG KOMITETA SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE YUGOSLAVIJE ————- SD ——————

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE

  V SLOVENIJI :

  1. Predno so si spremenili ime v
  —————–SD—————-
  , so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
  o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  SD
  je naslednica ZLSD, prej so bili ZL , združili so se SSS , SZDL , DESUS , ZKS-SPD .
  Predsednik DESUS – a SKOJ-evac LDS pralni stroj .
  SSRNJ – SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA YUGOSLAVIJE
  ZL — SDP STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE
  ZKS — SDP .. ZKJ — ZVEZA KOMUNISTOV YU

  ZKJ —— KOMUNISTIČNA PARTIJA YUGOSLAVIJE
  je mati SD .

 • montyamp

  –S D– SOCIALISTIČNI DEMOKRATI

  Preimenovanja :
  KOMUNISTIČNA PARTIJA YUGOSLAVIJE
  ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV YUGOSLAVIJE
  ZKS – SDP – ZKJ
  ZVEZA KOMUNISTOV SLOVENIJE – STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE
  SDP-ZDRUŽENA LISTA
  SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA SLOVENIJE
  “četrti dom” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE V SLOVENIJI ZSSSS je preimenovan
  SZDL – SOCIALISTIČNA ZVEZA DELAVNEGA LJUDSTVA v izvirniku-
  SSRNJ-SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE
  ZLSD -ZDRUŽENA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV se združi s Semuličevo
  SZDL – SOCIALISTIČNA ZVEZA DELAVNEGA LJUDSTVA
  SSS-SOCIALISTIČNA STRANKA SLOVENIJE

  nasdane veliki murglosrbski prdec SD
  LDS – ZARES garažni veterini podrejena politika
  DESUS se začne pumpat po koncu LDS zgodbe
  ZL – ZDRUŽENA LEVICA
  VIOLETA najde v bukvarni strip o Leninovem potovanju v Venezuelo in se vsede na pijanega hanžleka
  SMC- STRANKA MIRA CERARJA
  STRANKA MODERNEGA CENTRA
  Moda postane KRŠENJE USTAVE NA NIVOJU PARLAMENTA , uvoz teroristov …………………………………………………………….

  • Simon Novak

   Get a life

 • Hun

  Kot predbožični nakupi, ki se vsako leto pricnejo en mesec prej.

 • garfi

  Peticija podpore zagovorniku nerojenih otrok in krivično sodno preganjanemu dr. Tadeju Strehovcu!
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdT9LWpQLccxU3Pshoq6ohhvlByj4PR2hlOikWlp9mFZpS82A/viewform

 • Primorec 81

  In v čem je problem, saj je tudi SDS par mesecev pred drzavnimi volitvah imeli po celi Sloveniji reklamne oglase oziroma jambo plakate, ö tem pa nista nič poročali, da je kaj naroci amp

  • Primorec 81

   …..da je kaj narobe ampak ste to hvalili…..

   • Mare Kranjc

    Ali sta stranka SD in njen kandidat vprašala, če lastniki nabiralnikov dovolijo, da jim v njih vstavljajo predvolilne letake? In kje na letaku je naveden naročnik sporočila?

    7. člen

    V biltenih, na letakih, plakatih, transparentih, diapozitivih in fotografijah v javni uporabi, na fonografskih in videografskih sredstvih ter drugih oblikah objavljanja informacij za javnost s prenosom zapisa glasu ali slike, ki vsebujejo volilna propagandna sporočila, mora biti poleg impresuma naveden tudi naročnik takšnega sporočila.

  • Mare Kranjc

   Dobro in natančno si preberi zakon!

   9. člen

   Plakatiranje zunaj plakatnih mest iz prejšnjega člena tega zakona je dovoljeno s soglasjem lastnika oziroma upravljavca reklamnih tabel, stavb, drugih objektov ali zemljišč.
   Če je v skladu s predpisi za plakatiranje zunaj plakatnih mest iz prejšnjega člena tega zakona potrebno dovoljenje, izda to dovoljenje pristojni organ na zahtevo organizatorja volilne kampanje. Organizator volilne kampanje lahko vloži vlogo za dovoljenje najprej 60 dni pred dnevom glasovanja.
   Pristojni organ odloči o vlogi iz prejšnjega odstavka v štirih dneh. V kolikor pristojni organ na vlogo ne odgovori v predpisanem roku, velja, da je bila vloga odobrena.
   Zoper odločbo iz prejšnjega odstavka je možna pritožba v roku treh dni. Pristojni organ odloči o pritožbi v roku dveh dni.

   A imaš še kaj za povedati?

   • Simon Novak

    Ja…get a life

  • Simon Novak

   ONi pač ne, ne govori tega, SĐS so oh in ah

 • rubec

  Eden bi mu moral dat dve okrog uh in tri po fači. Če seštejem, pridem do številke šest.

 • črnaovca

  Tudi o Logarju kot kandidatu za župana tule nabijate že cel mesec. Dajte no bodimo pošteni

  • Olga2345

   Kaj pravi zakon o plakatih?

  • Vera

   Ti ovca : Eno je najavljanje kandidature, drugo je kampanja , ki se lahko prične šele po uradni objavi DVK.

 • Olga2345

  Prijava tovariša! Plakat pa vzemite kot njegov klic k lustraciji levičarjev in mu dajte nogo v rit!

 • Vera

  Tudi pri nas so SD – jevci pohiteli preden se je uradno začela kampanja .Letak je takoj končal v smetnjaku , ker edino tja spada .

 • Stric iz ozadja
 • Bandit123

  Preštejte komentatorje, da boste videli koliko ljudi bere Novo 24 in boste videli, da tulite v prazno. Škoda denarja, ki ga zapravite. Raje ga dajte revnim otrokom.

  • antimur

   S takšnim komentiranjem samo dokazuješ svojo nizko inteligenco. Preštej komentatorje v tvojih kučanističnih medijih, kjer eni in isti osebki gobcate z neštetimi avatarji. Takšni ste, brez prevare in laži pri kučanistih ne gre.

   • Simon Novak

    Đesnjaki ne govorite o nizki inteligenci, ker govorite samo o sebi

    • Den456

     Pravilno povedano, levuharji ste popolnoma brez inteligence.

 • Simon Novak

  Vam je sporočil občan???!!! Ha ha ha ha ha ha

  • antimur

   Za tebe je verodostojna informacija samo, če pride iz kučanističnega brloga, iz Hanzi TV, Pop TV, A kanala, iz Dela, Dnevnika, Mladine, Večera, morda ti kaj prišepneta Kos in Praprotnik, babja združenja, morda Fajonka in Vajgl itd. Daj spelji se že enkrat v tri materne!!!!!

   • Simon Novak

    Vam pa občani in občani dosti javljajo, zahojenec

    • Den456

     Mogoče pa so ti občani šolani novinarji, kar poročevalci vaših zahojenih levih medijev sigurno niso. Naj se sliši glas ljudstva. Ko bo prišlo še do sodbe ljudstva (ne v imenu ljudstva), bo pa hudo za vas levuharje.

     • Simon Novak

      Ja, zagotovo so šolani novinarji, kot vsi tukaj na NoraTV, zahojenec

     • Den456

      Ti si klasičen levuhar z dvemi možganskimi celicami. Ena je za dihanje, druga za zadrževanje blata. Ko moraš misliti na kaj drugega in ker moreš dihati, se vserješ in ti morajo zamenjati plenice.

     • Simon Novak

      Dvema možganskima celicama se reče pravilno slovensko, zahojenec, slovenščina pozna dvojino, a pri tebi je izobraževalni sistem zatajil

     • Den456

      Smrdi, smrdi, smrdi, uf kako smrdi. Spet si nekaj povedal in blato ti je spet ušlo. Če je človek neumen tako kot ti, mu ne pomaga niti doktorat. Sploh pa, če je bil podeljen na FDV.

     • Simon Novak

      Ja, tebi verjetno smrdi iz tiste greznice, ki jo boš šel spet čistit v ponedeljek in jo boš čistil še ves teden…meni pa moja diploma FDV zelo pomaga, sedim v pisarni, spijem par kavic in grem domov ob 15. uri, brez stresa, zahojenec…ti pa pač nisi hodil v šolo, sedaj pa čisti greznice in lajaj tukaj

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!