Vili Kovačič in njegova lista Davkoplačevalci se ne damo več čez noč ostala brez predsednika B. M. Zupančiča, a stranka gre naprej tudi brez njega!

Foto: Polona Avanzo

Danes smo bili priča predstavitvi liste Davkoplačevalci se ne damo več, na kateri sta Vili Kovačič in Jože Duhovnik, sicer podpredsednika stranke, predstavila njen program. Sicer naj bi zbrane nagovoril tudi včeraj izvoljeni predsednik stranke Boštjan M. Zupančič, ki pa je danes zjutraj podal odstopno izjavo. 

Pobudnik gibanja Kovačič, ki je v javnosti postal znan po borbi proti zakonu o drugem tiru, je povedal, da je sodelovanje z Zupančičem potekalo konstruktivno vse do četrtka, ko je bil na skupščini izvoljen za predsednika. Nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Zupančič, ki je preko Twitterja napovedoval predstavitev stranke, je danes zjutraj podal odstopno izjavo, zapisal je: “Šele danes izvedel za frapantni razlog o tem, kakšni so partikularni interesi, ki so pravi razlog za to forsirano ustanovitev stranke.”

Pred volitvami ne bodo vstopali v koalicijo
Po navedbah ustanoviteljev samostojne kandidatne liste Davkoplačevalci se ne damo več ta predstavlja demokratično platformo za uveljavitev novih principov državljanskega nadzora nad oblastjo. Obljubili so, da pred volitvami ne bodo vstopali v koalicijo, ter dodali, da bodo povolilno koalicijo oblikovali po načelu sorodnosti in kompatibilnosti programov vseh opcij, ki bodo prišle v parlament. Pri tem pa bo poudarek na projektih, ne na stranki, saj stranke po njihovo niso tiste, ki bi bile opravilno sposobne za nastanek globljih sprememb. Na ta način želijo poskrbeti za to, da bo državni zbor postal resnična zakonodajna oblast.

Foto: STA

Po navedbah STA so oblikovali 5o točk, ki bodo javnosti predstavljene v naslednjih dneh. A da bi jim uspelo, morajo zbrati 800 podpisov po vseh volilnih enotah. Zupančičev odstop pa na stranko ne bo vplival, saj bodo najverjetneje že v ponedeljek določili novega predsednika in bo stranka tako tudi uradno registrirana. Zagovarjajo prepričanje, da mora biti pravosodje v službi slovenskih državljank in državljanov. Zato med drugim predlagajo pogojno ukinitev trajnega sodniškega mandata za kršitelje človekovih pravic in uvedbo materialne odgovornosti sodnikov ter “transparentnost dejanske usposobljenosti sodnikov in tožilcev za poklic”.

Odpraviti želijo pristranskost informiranja RTV SLO in oblikovati volilni sistem po meri volivcev
Med drugim se zavzemajo za odpravo ovir za uveljavitev referendumske volje državljanov in uvedbo švicarskega modela referendumske demokracije, s čimer želijo doseči, da se bo oblast bala ljudstva in ne nasprotno, kot velja danes. Prav tako zagovarjajo pomen samofinanciranja civilne družbe, saj zagovarjajo prepričanje, da dandanes nevladne organizacije predstavljajo ljudje, ki so odvisni od vlade, zato ti tudi  poklekajo pred njo, namesto da bi ji predstavljali ogledalo. Sicer se zavzemajo za oblikovanje volilnega sistema po meri volivcev, zagotovitev poštenosti volitev in uvedbo stimulativnega ter pravičnega obdavčenja dohodkov in nepremičnin. Na področju medijev želijo odpraviti pristranskost informiranja RTV SLO, ki jo financiramo vsi davkoplačevalci, ohranjati identiteto na temelju grško judovsko krščanskega kulturnega in civilizacijskega izročila, modernizirati vojsko, povečati nataliteto in samooskrbo.

Foto: STA

N. Ž.

 • VERRZIFIKATOR

  Willy the Tiger

  OSVAJALEC VILJEM

  Osvajalec Viljem Drugotirni
  je osvajal le po pravni poti,
  profitiral, kjer bili so v zmoti
  nesposobneži nadvse čemerni.

  Ko pa mu ozemlje obdržati
  treba je bilo, na njem da vlada,
  zdelo se je, vse da mu propada,
  kar osvojil je, razpada hkrati.

  Se k vedeževalki je zatekel,
  da izve, kako mu je ravnati,
  dalje Osvajalec še ostati,
  da se ne bi zopet kje opekel.

  Ta takole zdaj mu prerokuje:
  Viljem, bolje bo, da si v ozadju,
  sicer kmalu v novem boš brezvladju,
  vse poberejo ti roke tuje.

  Res najbolje bo za Osvajalca,
  da jezika nekaj časa špara,
  ker prepirov pač nihče ne mara,
  Viljem naj molči, kot da je trav´ca.

 • PIA PlA

  Super, lahko bi listo še kdo obtožil, da ima za predsednika starega udbaša.

  • rrrrr

   še huje, KOS-ovca !… Pred temi celo udbovci ponižno stojijo v pozoru in z rokami ob hlačnih šivih…..
   BMZja je KOS poslal na ESČP, kjer je ,,branil” človekove pravice od 1998-2015. Najbolj znan je primer, ko je oprostil latvijskega komunističnega zločinca, katerega partizani so konec II. svet vojne zverinsko pobili več latvijskih civilistov. …Sicer pa, svetujem branje intervjuja P. Janše z njim v novi Demokraciji. Vprašanja novinarke in odgovori sodnika so izjemno sporočilno čitanje, pa bolj med vrsticami kot tisto, kar je v resnici zapisano. ….

 • rrrrr

  Škoda, da si pogumni in nepopustljivi g. Vili Kovačič že takoj po velikem uspehu zapravlja svoj ugled. Ljudje smo ga prepoznali kot posameznika, državljana K., ki se je uspešno uprl koruptivni svinjariji II tira v režiji razpadajoče vlade. Kot posameznik, kot David proti Goljatu. In tak bi moral ostati.
  Da je g. V. Kovačiču že ušel predsednik g. Boštjan M. Zupančič? Na KOSu ga bolj potrebujejo.

 • anzek

  Odstop M. Zupančiča razumem kot spoštovanje navodila volilnega štaba iz Murgel.
  Udba ima pač moč nad svojimi člani, ni kaj!!
  Zbal se je za medijski umor. Presstitucija press..

  • Soave

   Se strinjam. Kogarkoli je Udba dobila v svoje mreže, je za vekomaj pečen. Mene žalosti to, da ne bomo nikoli izvedeli za razloge, za dejanja, zaradi katerih so jih ulovili. Zelo malo ljudi je bilo tako pogumnih, da so povedali. Uboge male ribice so pa itak . majhne, no !

   https://www.youtube.com/watch?v=Jk-Bf9esu0k
   Tole mislim, da sem že enkrat pripela na Novi.

   Gospod Komat in Zupančič sta dva pametna možakarja. In, zato mi je žal, da si je premislil.
   Ne razumem tudi izjav nekaterih žensk ob njegovem odstopu. Ja, moj Bog, kaj hudega se jim pa bo zgodilo ? Bodo izgubile ” pravico ” do splava ??

   Morda je preveč dolgo živel v EU, popolnoma drugačnih razmerah. In je enostavno izgubil kompas. Že nekajkrat v zadnjem času se je opekel s svojimi neposrednimi izjavami.
   PRI NAS CENIJO SAMO HINAVŠČINO !!
   Desni in levi.

   • Franc Šink

    Mrežo ? pri moji malenkosti jim ni uspelo. Večkrat so poskušali Vedno zaman.

    • Soave

     Bravo!! To je beseda !
     Ja, še nekaj takih vas je.

     • Franc Šink

      Hvala.

 • Ko je prišla informacija o stranki Kovačič-Zupančič-Duhovnik, sem samo rekel “ojej iz te moke pa ne bo kruha”. Gre za 3 posameznike, ki po nobenih kriterijih ne spadajo skupaj. 2 z obremenujočo pritljago in 1, ki bi/bo pokasiral polivanje z gnojnico namesto niju.

  Pravzaprav če čisto realno pogledaš, bi Kovačič programsko (zaščita davkoplačevalcev pred odiranjem s strani vladajočih elit) še najbolj pasal k Požarju. Ustanavljati še eno stranko tik pred volitvami (brez kadrovske strukture iz katere bi imel vsaj enaga za poslanca v vsaki volilni enoti) je aburd. Ampak realnost je pač taka, da “2 Slovenca = 3 stranke” sindom v Sloveniji prevlada vsakršno možnost za sodelovanje.

 • Krtača 20

  Telih pa tud matilda ne mara več tolk škode delajo.

 • Naj še to povem, da mi B.M. Zupančič še iz predosamosvojitvenih časov ni nikoli bil vreden zaupanja. Pa čeprav kdaj pa kdaj kar kaj pametnega pove ga v kritičnih zadevah vedno znova povleče na levo. Preprosto je preveč (nedopustnih) minusov pri njemu, da bi bil relevanten.

  PS: tole slepomišenje s stranko pa je še ena potrditev, da imam prav.

 • rubec

  Do sedaj sem se pretvarjal da mi je vseeno, danes priznam da mi je žal da sem tako zgodaj zaprl svojo stranko po imenu Krivi tiči ujedinjeni.

 • Olga_10

  Očitno M.Zupancic ni zanesljiv faktor…. Pravladal je komunistični duh……

 • Antonius

  Vili, Vili?! Zakaj ustanovitev stranke, če ne maraš strankarske politike? Ustanovite strokovno projektno skupino brez politike in se podajte na volitve.
  Sicer pa, Vili že stoji v politikantskih čevljih z javno izjavo, da je Janša zbral samo 1500 podpisov. Tudi JAZ sem mu pomagal zbirati 48.000 referendumskih podpisov, da si danes umišlja, kako jih je zbral on. Naj javnosti zaupa, kdo mu je omogočil postavitev stojnic in kdo mu je organiziral zbiralce podpisov, da je danes malce vzvišen in poln samega sebe. Kot *klošar* je na zložljivem stolčku osamljen sedel pred vhodom v upravno stavbo na Pogačarjevem trgu, ko sem poklical odgovorne na SDS, zakaj mu kdo strankarskih ne pomaga. Pa sem izvedel vse do potankosti. Vili, brez pomoči SDS, danes za tebe nihče niti vedel ne bi.
  Ne bo se šel politiko, ukvarjal in zavzemal se bo pa z vsem, kar se tiče programov strank in njih politike.
  Ko bo prihodnjič zbiral podpise, mene zagotovo ne bo nič več zraven.
  Tudi zaradi prevarantskega Duhovnika, ki se je s šimfanjem čez Janšo, prilizoval levim, ko je naskakoval mesto rektorja ljubljanskih univerz.
  Eh, Vili, tudi javno nastopanje je neke vrste politika. To ti je z današnjim odstopom, javno sporočil tudi politikantski B.M. Zupančič.

  • Krtača 20

   Take budale ste desni. Kva se zdej finga delaš? Najprej bi mel referendum. Pol ko ni uspel ste ga razveljavli. Včas smo temu rekl diktatura. Da skrajšam štorijo – kurc vas gleda bedake desne z vilijem na čelu.

   • Krtača 20 !
    Upam, da boš zdaj, ko si tako “lepo” napisal “ZAKLJUČNO MISEL” odšel in ne boš več tukaj smetil in žalil komentatorjev in uredništva Nove24TV.

    Krtača 20 SREČNO POT !!!

   • SmashFascism

    Kwa se pa ti kurčiš, pizdek neodrasel.
    Usenk se, pa govor.

    • Rožle

     Njemu in še enim par na portalu ..ni nikoli kapa prav ..
     ne z leve, ne z desne … pa ga lahko z vso silo okol kepe ..in mu še vedno ne bo sedla ..

   • Franc Šink

    Madona krtača koliko nickov sploh imaš ????!!!

  • rubec

   ***************

  • Rožle

   Aha, res zanimivo …!

  • Janko Gedlička

   Kaj ima pa B.M.Z. za bregom?

   • RATATA

    Breg.

    • Rožle

     ZaBreg .. tako je nastal ZaGreb

   • Antonius

    Preračunljivo preteklost.

    • Janko Gedlička

     To pa ni ravno neka redkost. Ne vem sicer za kaj gre, ampak vendar je bilo tudi pred osamosvojitvijo potrebno preživeti. Sicer pa je poglobljen erudit. Morda pa so mu kaj dobrega ponudili. Ne nazadnje si zasluži. Ni on kriv, da se dobro (kakor slabo) deli iz Murgelj. Iz drugih komentarjev negotovo zaznavam, da bi naj bil udbovec. Vendar so ljudje postajali udbovci na različne načine in pogosto ne na svojo željo. Ljudi, ki so kaj zmogli in kaj znali so na vse kriplje rekrutirali – kakor tudi negotovo zaznavam. Kolikor ga je bilo zaslediti v tistih časih na TV, jim je šel na živce s svojo neodvisnostjo in intelektualno močjo, ki se ni vklapljala v vnaprej napeljane vode. Mnogo starejših eminentnih osebnosti na desnici je tudi bilo preračunljivih – lepše povedano pragmatičnih. Ni vsak dr. Jože Pučnik.

     • Antonius

      Vprašali ste me, kaj ima B.M.Z. za bregom, pa sem vam odgovoril, da preračunljivost.
      Zupančič se zaveda, kar Vili ne bo nikoli spoznal. Z njim je namreč zelo težko delati, ker je trmast in verjame, da ima on vedno najbolj prav. Ne Vili, B.M.Z. me je presenetil, da se neodvisen, pravosodno vrhunsko izobražen in razgledan, spušča na politikantski nivo.
      Ker je pa Kovačič z lažjo, na laž postavljal Janšo, sem se pa moral odzvati. Resnica o ljubljanskem zbiranju podpisov je, da smo referendumske podpise zbirali postarani protestniški vztrajniki izpred ljubljanskega krivosodja.
      Tudi jaz sem bil med njimi, zato iz prve roke vem, kdo je organizatorsko stal za zbiranjem podpisov.
      Spoštovani J.Gedlička, poštenje ni nekaj, na kar se sklicujemo po potrebi. S poštenjem je treba vztrajati do Žal. Vili bo poleg poštenja na oni svet odnesel tudi najmanj eno laž.

     • Janko Gedlička

      Ja, saj, kdor je brez greha, naj prvi vrže lamen vanjo.

     • pajot

      Pred našo občinsko stavbo smo zbrali cca.3 do 5 tisoč podpisov. Lahko celo več,mi je ušlo iz spomina. Največ prostovoljcev je bilo iz stranke SDS.

     • samotoje

      Hvala, spoštovani Antonius, za zanimiv vpogled v dogajanje, ki ga premalo poznam za pametno komentiranje. Vidim pa, da gre za gospode, ki imajo vsak svoj velik ego (kar ni nič slabega, če obstaja temelj za to) in premalo skupnih točk.

  • Franc Šink

   Antonius ne sekiraj se. Hvala bogu je odpadla stranka ki bi nam pobirala dobrohotne glasove !

 • rubec

  Jaz sem se odzval. Novo nastali stranki sem nakazal 10.000 tolarjev.

  • Rožle

   Hmmm… kako se že to preračuna u evre :)…
   maš še tisti kalkulator … ?

   • 10.000,00 : 239,640 = 41,729….. €
    pa kaj bi se rubec matral s preračunavanjem, če pa lahko, kar tolarje nakaže :)

    • ĐĐ Style

     Za domobrance 24 Reichmark

  • Si pa res dober, no :)

  • pajot

   He,he,he….

 • Olga_10

  Tako ravnajo komunisti….vsak razlog je dober, tudi če ga mačka ne repu prinese…. M.Zupančič odstopa zaradi “frapantnih” informacij….?! Cerar pa zaradi “frapantne’ razsodbe….?!

 • Get Smart

  Recimo, ampak res samo recimo, da je B.M.Z-ja srečala pamet
  in je recimo spoznal, da ustanavljanje neke strančice tik pred volitvami,
  razen če je ne ustanavlja MURGL KOMI JUGA,
  ki bo SVOJ “novi-obraz”
  podprla s celotnim AGITPROP APARATOM, kar seveda
  POOP kanalizacija delo večer NEDELJSKI dnevnik MLADINA in ostala trobila v lasti MURGL KOMI JUGE že počno (in seveda OKUPIRANA rtvslo),

  torej ne more imeti kakega pozitivnega učinka,
  ampak lahko ljudem odžre le kakih max 10.000 glasov,
  ki bodo šli v nič in/ali ZMANJKALI združenim KANGLERJU in Primcu.

  Tovariš Duhovnik je na ta način že sodeloval pri UNIČENJU BAJUKOVE stranke,
  ko je tik pred volitvami ustanavljal kao NOVOkrščajnarskoSTRANKO nje.

  Torej, dobro delo Vilija pri uporabi PRAVNIH SREDSTEV zoper
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ROP = tir 2,
  in
  slabo delo pri izbiri sodelavcev in slabo delo pri ponavljanju floskul o političnih strankah in kar je še bulšitizma.

  Svet se ne deli na politične in ne politične stranke,
  ampak glede na to,
  za KATERO, KAKŠNO POLITIKO delaš.

  ZA SLOVENSKO POLITIKO = SKRB za SLOVENIJO
  ali
  za
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNO POLITIKO = SKRB za MURGL JUGOSLAVIJO.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Saj ni težko:
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • ĐĐ Style

  Cerar: S sodiščem ne bom polemiziral ali plačeval ljudi, da pred sodno zgradbo protestirajo

  • Amerikanc

   Brezplačno ne !. 3000 Ojrov je dobil vsak mesec od Države. Za polemiziranje z Državnim zborom; že leta 2010, lahko pa da tudi že preje. Bil je v “stalni pripravljenosti” za svetovanje “kako z.ebati desnico”.

   • ĐĐ Style

    Jst sem samo omenil plačence pred sodiščem in dobil odgovor o 3000 ojrih za polemiziranje z državnim vrhom….

    • Amerikanc

     Jaz pa sem ti odgovoril o plačancu v DZ.

  • sprehajalec

   Zoki: Bom spet prtegnu po 50 eurov mojim kulturnim trenerkarjem če Janša zmaga nje….

 • Amerikanc

  BMZ se je navadil jadranja v mirnih evropskih vodah. Očitno ga je burja na slovenskih tleh odvrnila od skiperstva “vprašljive” jadrnice.
  Je pa tudi res, da se je svoje čase udinjal levici, tako kot se danes, upam da ne pod krinko, desnici.

 • Anonimni_Profesor

  Mogoče je pa bolje, da je Zupančič odstopil. Meni ni vzbujal ravno preveč zaupanja. Državljanu K. pa dajem priložnost. Bomo pa še videli kako bo šlo naprej.

 • totex39

  BMZ se mi ni zdel zaupanje vreden, je še vedno rdeči in takega plašča se ne moreš kar tako otresti, ti je pač še vedno priljubljen.

 • MOSTISCAR

  Kaj sanjate s kom v koalicijo. Znano že naprej, boste pokorni satelit SDS oziroma vodji zasebne stranke I.J.J..

  • MEFISTO

   Ti je bajto odneael plaz, da si postal MOSTIŠČAR?

   Čez poletje se boš že prebil, potem bo pa zate poskrbel Rdeči križ.

   • MOSTISCAR

    Hvala na slabi želji. Ampak na morostu ni plazov so samo poplave

 • METULJ

  VILJEM KOVAČIČ V SLOGI JE MOČ, TO MORATE TI IN OSTALI SPREJETI – POLITIČNO ZAVEZNIŠTVO MALIH STRANČIC, OK?!!

  MOJE MNENJE: SPOŠTOVANE STRANKE V VSHAJANJU – STRANKA “DAVKOPLAČEVALCI SE NE DAMO” – G. VILJEM KOVAČIČ, STRANKA ” ZDRUŽENA DESNICA” G.KANGLER FRANC + G ALEŠ PRIMC + STRANKA “G BOJANA POŽARJA” SE MORATE ZDRUŽITI ZDAJ, KMALU, TAKOJ, RESS. V ENOTNO “STRANKO ZDRUŽENE DESNICE” – KAJTI

  SAMO ZDRUŽENI BOSTE DOSEGLI USPEŠEN PREBOJ V PARLAMENT. ZDAJ JE EDINSTVENA PRILOŽNOST ZA TO, DOJEMATE?!! POZABITE NA SVOJ EGO, SLOVENCI SMO Z VAMI! STOLČKE SI BOSTE TALALI PO VOLITVAH, HEH!

  IN KAJ ČE JE IZSTOPIL G M. ZUPANČIČ! JASNO JE, DA SE JE ODLOČIL, ZA STRAN, KATERI NARAVNO PRIPADA IN KATERA MU JE DALA MOŽNOST DA JE TO KAR JE! VENDAR NI TAKO POKVARJEN DA BI POSTAL RDEĆI KRT, TO PA RESS!

  V PRIMERU, DA BOSTE KANDIDIRALI VSAK S SVOJO STRANČICO, BO VSE SKUPAJJ EN BOG POMAGAJ, KOT PRAVIMO SLOVENCI TEMU!

  VILJEM KOVAČIČ, SKUPAJ SEM S TABO NABIRALIGLASOVE LJUBLJANČANOV PROTI ZLATEMU DRUGEMU TIRU NA STOJNICI PRED UPRAVNO STAVBO NA TRŽNICI LJUBLJANSKI. TAKRAT SEM TE SPOZNAL.

  POZDRAV, VSEM IN NAPREJ “ZDRUŽENA DESNICA” , DELO NI KONČANO!!

 • Dragan Krstič

  To sem predvidel prvo uro po novici o novi stranki. Ego BMZ je premočan.

 • Domus Lubus

  Boštjan Marija Zupančič je slab. Komunist. Udbomafijec. Vsi ki ste ga do včeraj hvalili in ga citirali, lahko danes pljuvate po njem. Počakali bomo na novo ime, nov obraz. Še bodo prišli in slavili jih bomo. In za vsakogar, ki se bo izneveril SDSu bomo vedeli, da je kučanov podtaknjenec, komunist, udbomafijec. In svet, pa čeprav črnobel, se vrti naprej.
  Živela SDS! Živel Janez Janša, naš heroj!

 • Tweety Bird

  Gnida stara zacugjena…ne gre za drugi tir, gre za desničarsko klero-fašistično politiko !!! Ne me jeb***… “lista Davkoplačevalci se ne damo več”?????… To je potrebno postaviti pred zid…in spucat !!!

  • komar marko

   in vašo rdečuhovski fašizem z lopovšinami. Žilne opornice, TEŠ 6, sami rdečuhi v poročiulu. A vas je kaj sram.maketa za drugi tir- predtavitev financiranja polmenipol tebi. LOPOVI!

  • SmashFascism

   Poleg njih pa postaviti tebe, pizda rdeča.

  • if

   Tweety Bird: “Ne me jeb***… ”

   Tweety Bird, jeb*** se sami z izrasovljem in neumnostmi, ki jih producira vaše razmšlajnje.

  • garfi

   prijavljeno strpni “levi”

  • beno

   Ej, postavi se !

 • Miran

  Skregali so še preden so ustanovili stranko haha. Sodelujoči imajo prevelike egote.

  • Olga_10

   Nihče se ni skregal, samo izdajalec je odpadel…lahko so mu vaši udbaši grozili…

   • slaipowi

    Ti še kar pišeš parole? Ne boš več dolgo.

    • Steiermark

     rdeči iztrebek grozi pošteni Slovenki!

 • komar marko

  no vlada je morala razpasti, da se prepreči POROČILA preiskovalnih komisij. LOPOVI so samo rdečuhi,dokazano, toje še HANŽEK potrdil!

 • komar marko

  no TUNKO je tiho,ker sedaj bo sviral FRULICE njegov omiljeni šport!

 • neny

  Bogi. “Brez izbire” bo zmagal IZBRAN. Ukint vse stranke in uvest enopartijski sistem. Razlike ni. :)

  • garfi

   totalitarni vseglihar pod nešteto imeni

   • neny

    ja veš da…. Preberi še parkrat in vključi možganski center.

    • Steiermark

     ti ga očitno ne moreš, ker nimaš “možganskega centra” ampak samo en zastareli čip….

     • neny

      nima okvare, tvoj pa očitno.

     • Steiermark

      če nima “okvare”, v kar verjamem, je pa zastarel in še vedno “programiran” po volji rdečih podgan!

  • sprehajalec

   Tudi ti daš domnevam enemu izbranemu Neny. Dvomim, da te je toliko v “hlačah” da si večstrankarska….

 • garfi

  Zupančič je bil ustrahovan ali pa je del udbomafije
  Vili ne bo prišel v parlament brez povezovanja

  • neny

   udba ni samo eden…:=) Kaj mu je JJ dal za pir?

   • Steiermark

    da udba ni samo eden, ti najboljše veš, kot “polizdelek udbovcev”!

 • bednick

  Reku eden:
  al Vili slab zgleda, al je fotografija slaba, al je pa oboje.

  • beno

   Pa vidiš ti, da Vili ni Bednik, nje ?

   • Rožle

    Zanimiva podobica .. :)

    • bednick

     Zakaj si dal zgoraj uni budali všečkota?
     A si ti pr seb?

     • Rožle

      Jest ne vidim …nobene budale ..

   • bednick

    nje, nje nje,nje, nje nje,nje, nje nje,nje, nje nje,nje, nje nje,
    nje, nje nje,nje, nje nje,nje, nje nje,nje, nje nje,nje, nje nje,
    nje, nje nje,nje, nje nje,nje, nje nje,nje, nje nje,nje, nje nje,

    Goni se!
    Še enkrat napiš nje, te blokiram!
    Jasno?!

 • Get Smart

  Ponovimo:
  Recimo, ampak res samo recimo, da je B.M.Z-ja srečala pamet
  in je recimo spoznal, da ustanavljanje neke strančice tik pred volitvami,
  razen če je ne ustanavlja MURGL KOMI JUGA,
  ki bo SVOJ “novi-obraz”
  podprla s celotnim AGITPROP APARATOM, kar seveda
  POOP
  kanalizacija delo večer NEDELJSKI dnevnik MLADINA in ostala trobila v
  lasti MURGL KOMI JUGE že počno (in seveda OKUPIRANA rtvslo),
  torej ne more imeti kakega pozitivnega učinka,
  ampak lahko ljudem odžre le kakih max 10.000 glasov,
  ki bodo šli v nič in/ali ZMANJKALI združenim KANGLERJU in Primcu.

  Tovariš Duhovnik je na ta način že sodeloval pri UNIČENJU BAJUKOVE stranke,
  ko je tik pred volitvami ustanavljal kao NOVOkrščajnarskoSTRANKO nje.

  Torej, dobro delo Vilija pri uporabi PRAVNIH SREDSTEV zoper
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ROP = tir 2,
  in
  slabo delo pri izbiri sodelavcev in slabo delo pri ponavljanju floskul o političnih strankah in kar je še bulšitizma.
  Svet se ne deli na politične in na ne-politične stranke,
  ampak glede na to,
  za KATERO, KAKŠNO POLITIKO delaš.
  ZA SLOVENSKO POLITIKO = SKRB za SLOVENIJO
  ali
  za
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNO POLITIKO = SKRB za MURGL JUGOSLAVIJO.

  Pamet v glavo.

 • lili pili

  Bostjana je srecala pamet, baba ga je nahrulila pa bo dal mir, vili pa…. v parlament ne bo prisel, referendum pa bo ponovno izgubil, pa se bo spet pritozil tokrat na tramvaj komando in tako vse do zadnjega diha, slava mu..

  • beno

   Joj, kako si tiiiiii pameten. Sej ti, kar škodi.
   https://www.facebook.com/profile.php?id=100005705117802

   • lili pili

    Dzakaj , pa saj ni nor , da bi se ukvarjal z politiko ima lepo penzijo, staro babo….

  • stajerc5

   Pila se ti je izrabila, pojdi v NLB, vzemi kredit in si kupi novo, dolgocasen si- zeeeehhhhh….

   • lili pili

    Pa kaj se ti sploh oglasas gnida sds ovska, z vami ne bo nobeden sodeloval hohoooo

 • Novakec1

  Zagovednim sloovcam ni pomoči, amen.

 • črnaovca

  Jih je spregledal za svoje ne ravno čedno početje so iskali lepo fasado

 • Jan Kovalski

  Ne strinjam se popolnoma z Antonius-om.

  Sam sem sodeloval pri zbiranju podpisov od samega začetka, (ko je bilo potrebno najprej zbrati 2500 podpisov, da se je sploh lahko začelo s pravim zbiranjem), do konca, do zadnjega dne, ko smo vsi veseli spoznali, da smo po vsej verjetnosti presegli 40.000. Nisem v nobeni stranki, torej se me ne more opredeliti, da sem bil strankarski zbiralec podpisov, nisem pa tudi bil t.i. Vilijev zbiratelj. Nekaj podpisov sem predal direktno Viliju nekaj pa stranki SDS, ker sem vedel, da jih bo ona predala naprej Viliju (saj drugače ni moglo biti, ker je bil Vili pobudnik). Moj interes je bil da se ustavi, spodkoplje ta škodljivi zakon, ki omogoča 45 letno krajo. Pri vladnem projektu je glavna “napaka” (v narekovajih!) trasa, ker je zaradi več kot 20 km tunelov na samo 27 km odseku popolnoma nesmiselna in posledično je zaradi teh tunelov že v osnovi draga. Da so izbrali to traso je več razlogov (nevedel bom samo tri):
  #1 zato, ker so imeli “projekt” (v narekovajih!) že pri roki, linija najmanjšega napora.
  #2 omogočil je najdražjo mogočo varianto in s tem najvišje provizije in dolgoletno ropanje
  #3 ob popolni odsotnosti kakršnih reform, ki jih je vlada obljubila so se obesili na ta projekt ((v narekovajih!), da bi ne izpadli popolnoma nedejavni. Torej t.i. Potemkinova vas.
  Sam bi zbiral podpise tudi če bi bil pobudnik sam Milan Kučan, ker mi je bil interes ustaviti to norijo in načrtno krajo.
  Ob zbiranju sem spoznal nekatera dejstva:
  Glavni pobudnik je bil Vili, in on je tudi vložil v to daleč največ energije, tako rekoč od jutra do večera je bil okupiran s tem, njegova žena ga skoraj ni več videla.
  Če ne bi pomagala stranka SDS podpisov sploh ne bi mogli zbrati, ker npr. ne bi imeli dovolj ljudi niti stojnic na ključnih mestih, ker jih ne bi mogli plačati. Janković je zelo drag v bistvu je velik oderuh.
  Drugo, Vili je hvaležen stranki SDS vendar tega ni smel obešati na veliki zvon. Ve se na kako pozicijo so dominantni režimski mediji spravili stranko, to bi škodilo zbiranju podpisov, to bi škodilo tudi pozneje na sodišču. Kar poglejte si ta posnetek spodaj kako novinarka Viliju pred sodiščem vsiljuje stranko SDS kot bi bilo to nekaj prepovedanega, če je ta stranka sodelovala pri zbiranju. Zraven pri zbiranju so sodelovale tudi druge stranke npr. NSi in celo Levica, …Res pa so ti drugi zbrali zelo malo, vendar nihče ni problematiziral nikogar drugega kot stranke SDS. NSi je npr. zbrala v vseh 4 tednih manj kot smo jih mi v zadnjih dveh dneh na samo “moji” stojnici.

  https://www.youtube.com/watch?v=A8MSxW2SHQk

  (od 32:20 do 38:04, kakšna neumna vprašanje/trditve novinark, češ, da je imel Vili tudi proračunski denar preko SDS-a, kot, da bi bilo to prepovedano. Denar stranke niso proračunska sredstva pač pa sredstva stranke!!! Tu je tudi Babič dobro povedal kako je RTV kršila predpise pri soočenju, npr na zadnjem soočenju je bil tudi direktor slovenskih železnic, pa tam ne bi smel biti. Kot vidite problematizirajo samo udeležbo stranke SDS, pri zbiranju pa je sodelovalo, kot sem že omenil, tudi celo nekaj izvenparlamentarnih strank in združenj)

  Kot vemo se je za nas referendum slabo končal, ker so ga uspešno zminirali še posebej na RTV, kjer so inscinirali tudi incident. RTV je kršila vse mogoče predpise in dovolila vsem ki so se priglasili in plačali 25€ dostop na zadnje odločilno soočenje. Samo, da so zmanjšali čas za argumentacijo, zraven pa so bili na nevladni strani tudi neki kozamurniki, ki sploh niso vedeli za kaj gre in so bili tam samo zaradi svoje domnevne promocije.

  Ampak, po izgubljenem referendumu se za Vilija delo ni končalo. Vlagal je pritožbe na sodišča, baje je za vse potrošil 10.000€ svojega denarja. In rezultat smo videli ta teden s porazom vladne strani. Za tiste, ki ne vedo, Vili je bil podobno aktiven tudi na primeru TEŠ6. Tam ni uspel, izkazalo pa se je da je imel prav! Je pa Vili velika “švefla” in je povzročil s svojim čvekanjem incident, ker je napačno interpretiral Kerševana:

  http://www.rtvslo.si/slovenija/novice/predsednik-vrhovnega-sodisca-ogorcen-cerar-se-s-sodbo-ne-strinja/449043

  Vendar pa je to nehote imelo tudi pozitiven učinek saj je še enkrat razgalilo Cerarja, ki sedaj naenkrat vali krivdo na sodišče. Pozitiven učinek zato, ker je sprožilo pravi plaz sporov med levo režimsko oligarhijo. Cerar se je šel ponižati celo tako zelo, da je povzel že znano laž Eugenije Carl, češ, da so vztrajniki pred sodiščem prejemali plačilo za svoje proteste:

  https://twitter.com/MiroCerar/status/974722527825223680

  To bo šlo še v premislek, če se ne bo Cerarja ovadilo zaradi obrekovanja, če se ne bo opravičil, ker je užalil vse tiste, ki so se zbirali pred sodiščem z namenom, da se poboljša sodstvo. S tem je še enkrat pokazal, da vali krivdo na vse druge samo pri sebi ne vidi nič spornega. Da pa protestnike primerja s seboj v vlogi predsednika vlade je pa sploh pod vsako kritiko. Češ kaj napadate mene, če se ne strinjam s sodnimi odločitvami, če ne napadate tudi ljudi na cesti ki počno isto. Cerar je primer človeka, ki bi brez pomislekov uvedel diktaturo, če bi se le dalo.

  Se je pa Vili nalezel splošne tendence, da je politika nekaj slabega. Nekaj kar promovirajo levičarji, ker se zavedajo svojih slabih rezultatov. V smislu: “Ne volite desnih ker so ravno tako slabi kot mi”. Ali: “Ker nisem zadovoljen s svojim širim tezo, da so vsi enaki”. Biti politik je eden izmed mnogih poklicev. Niso vsi enaki, eni so dobri drugi so slabi in vse vmes. Ne moreš se iti politike ne da bi bil politik. Ne moreš ustanoviti nepolitične grupacije in se z njo iti politiko, ker je to “lesen šporhet”. Vendar so to majhni nepomebni “grehi”.

  Skratka, ne glede na vse je Vilijev prispevek ogromen in bi mu še večkrat pomagal, pri podobnih primerih in k temu pozivam tudi ostale. Vili je med drugim razkrinkal Zakon o referendumu, ki je bil 25 let protizakonit in ga uspel zrušiti. Torej je direktno pomagal poboljšati demokracijo. Tudi je koristno če sedaj ustanavlja stranko ker bo s tem pobral nekaj glasov, ki bi morda ušli na levo.

  • Karmen

   Enkratna razlaga. Tudi sama sem bila zraven, pa do danes nisem znala tako enkratno razložiti zakaj. Upam, da ne zameriš, ker bom tole pisanje natisnila in ga delila levim bumbarjem, ki jih poznam.

   • Jan Kovalski

    Hvala! da si prebrala.

 • Miro

  ja tile trije starčki so pa res garancija za uspeh….

 • sodnikisozločinci

  “Šele danes izvedel za frapantni razlog o tem, kakšni so partikularni interesi, ki so pravi razlog za to forsirano ustanovitev stranke.”

  Kaj je izvedel Boštjan Zupančič?

  • Jan Kovalski

   To tudi mene zanima. Mogoče se mu je “zgodil” Kononov.

 • Občasni Komentator

  kdo bi tega volil…prav smešno…niti enega argumenta…zmago na sodišču gre pripisat samo nesposobni vladi in ne njemu….poražen je bil na referendumu, ki bi ga po vseh kritierijih zdravega razuma moral dobiti in zmaga ni bila posledica 100.000 EUR državnega financiranja pro kampanje, ampak njegove nesposobnosti, da jasno pove ljudem, kaj je narobe….Volite nesposobne, volite vilija

  • Karmen

   Se motiš, Vili je zelo sposoben, samo rožic ne zna saditi in traparij flancati, tako kot Cerar. Na žalost pa pri nas ljudje nasedajo lepim dečkom, z lepimi besedami, oz. lutkam, katere vodijo iz ozadja.
   Je pa res, da tisti, ki zna in dela, nima časa se učiti še lepo govoriti. Ko pa sem v Družini brala pismo Vilija Kovačiča Zakaj proti drugemu tiru, mi je bilo vse jasno. Bilo je enkratno argumentirano.

 • Jan Kovalski

  Damir Črnčec
  @DamirCrncec
  Vidim, da @MiroCerar Oblast (bjonde, Falcon, BMWji, lopovske makete,…) popolnoma zabrisala mejo med realnostjo in fantazijo.
  Vztrajnikov ni nihče plačeval, so pa one na drugi strani ceste.
  Sodstvo je v tem polit. mandatu doseglo novo dno.
  Ta ena lastovka še ne prinaša pomladi!

 • Slavec

  Narodni junak Vili je iz krempljev požrešnih plenilcev

  iztrgal dve milijardi. Dobro, pol milijarde gre za racionalni

  drugi tir. Za ostalo pa ima drug načrt:

  .

  “Namesto barabam naj da se cekine

  za hi-tech naložbe in službice fine.

  Domov se vrnila mladina bo zlata,

  ne bodo jim tepla petá tuja vrata.”

 • Anthon

  Nepotrebna telovadba pred javnostjo je po mojih izkušnjah vedno sprožena od odzadnjih sil.

 • sodnikisozločinci

  Referendom za ali proti zakonu o financiranju drugega tira!

  Vrhovni sodniki so ocenili, da je vlada s proračunskimi sredstvi v višini 97.000 evrov financirala nedopustno referendumsko kampanjo, saj so v “njej poudarjali le pozitivne posledice uveljavitve zakona o drugem tiru in negativne, ki bi izvirale iz zavrnitve zakona, ne pa tudi morebitnih tveganj, ki jih prinaša uveljavitev”.
  Vrhovno sodišče, tako pravi Kerševan, ne more računsko dokazati kolikšen je bil vpliv kršitev na rezultat referenduma, je pa to nanj zagotovo vplivalo.

  Se spomnite letaka SMC, ki smo ga pred referendumom dobili v nabiralnik? Bom prepisal, kaj je tam pisalo:

  SPOŠTOVANI,

  naša Slovenija se nahaja na prelomni točki. Desetletja smo se o drugem tiru pogovarjali, risali različne trase in zato zamudili mnoge priložnosti. Tega imamo v SMC dovolj.

  Želim, da izkoristimo odlično in odločilno geostrateško lego Slovenije. Želim modernizirati infrastrukturo. Želim razbremeniti slovenske davkoplačevalce, zato bodo stroške izgradnje drugega tira nosili predvsem tisti, ki bodo od projekta imeli največjo korist. S tovornjaki na vlakih si želim bolj zelene Slovenije.

  Drugi tir ni zgolj eden od prioritetnih projektov Stranke modernega centra (SMC). Drugi tir je priložnost, da Slovenija postane zelo pomembna logistična točka v Evropi in širše. Če ne bomo začeli graditi zdaj, nas bodo obšle vse ključne transportne poti preko Avstrije, Italije in Hrvaške.

  Drage državljanke, dragi državljani,

  24. septembra imamo priložnost, da enkrat za vselej na glas vsi skupaj povemo, da si želimo, zaslužimo in potrebujemo drugi tir. Pojdimo na referendum in glasujmo ZA: ZA Luko Koper, ZA Obalo, ZA Primorsko, ZA zeleni razvoj, Za nova delovna mesta in ZA našo Slovenijo.

  dr. Miro Cerar
  predsednik Stranke modernega centra.

  Na drugi strani letaka pa je pisalo:
  TOVORNJAKE NA VLAKE!
  24. 9. 2017 glasujmo
  ZA drugi tir
  GLAS ZA drugi tir je glas ZA:
  – POSPEŠEN RAZVOJ podjetij in NOVA DELOVNA MESTA,
  – CESTE BREZ KOLON tovornjakov in ČISTEJŠE OKOLJE,
  – VARNO IN ZMOGLJIVO železniško povezavo z Obalo,
  – POVEZANO Slovenijo.
  SMC stranka modernega centra

  Iz letaka je jasno razvidno zavajanje volivcev, da gre na referendumu za odločanje za gradnjo drugega tira in ne za zakon o financiranju gradnje drugega tira, tudi nasprotniki zakona drugemu tiru ne nasprotujemo. Tako je potekala vsa vladna kampanja, tudi na RTV SLO in POP, večina ljudi, ki so mi povedali da so dali glas ZA, je to naredila misleč, da daje s tem podporo GRADNJI! drugega tira in ne zakonu. Potem pa so kot z jagodo na torti volivcem postregli še z insceniranim incidentom na nacionalki. To sramotno, nemoralno in neetično Cerarjevo početje je v resnici vzrok, da je vrhovno sodišče razveljavilo referendum, ne pa “neuravnotežena kampanja”. S tem je po eni strani VS preprečilo pranje umazanega perila na ESČP, kamor bi zadeva slej kot prej prišla, po drugi pa s prikrivanjem pravega razloga zaščitilo rit barabi iz njihovih vrst, Miru Cerarju.

  • sodnikisozločinci

   Zdaj se bo s pomočjo vrhovnega sodišča Miro Cerar lahko v maski pravičnika vrnil na pravno fakulteto, kjer bo lahko študentom še naprej kazal svoj obraz “dvorske lude”.

  • sodnikisozločinci

   Zdaj se s pomočjo vrhovnega sodišča Miro Cerar z masko pravičnika vrnil na pravno fakulteto, kjer bo študentom še naprej kazal svoj obraz “dvorske lude”.

 • Anton

  jaz pa nikomur ki se razglaša za novi obraz, četudi ga imam kot državljan priliko videti na ekranih in ostalih medijih v taki ali drugačni vlogi, pač ne dajem zaupanja, zatorej, moj glas ne bo šel komedijantu iz Kamnika, ne bo šel Viliju oranžnemu in njegovi borbi za pravico državljani se ne damo, ne bo šel Požarju, pa tdi ne združeni desnici, šel pa bo definitivno za stranko SDS, in Gospodu Janezu Janši.

  sarkazem press

 • janez cepec

  B.M.Zupančič, biuši komunajzar in koritar, je oćitno prokužio, de u tej stranki, tud, če bi biu predsednik, nima kešnih silnih materjalnih koristi, še man bi pa prosperiu u Eu in širše. sam ni mi jasn, de je tak kreten, de tega ni že prej skužijo. zdej se vid, de je usak imbecil dobr za UE sodnika, jebeš tacga sodnika-dohtarja

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!