Marjan Podobnik se vrača na vrh potolčene SLS

Foto: Nova24TV

Na kongresu Ljudske stranke v Novem mestu bodo delegati v soboto izbirali novega predsednika po odstopu Marka Zidanška, ki ga je odnesel poraz na parlamentarnih volitvah, ko mu stranke ni uspelo vrniti v državni zbor. Podobno so volivci na volitvah kaznovali še SMC in DeSUS, kjer sta se pa šefa Miro Cerar in Karl Erjavec obdržala na vrhu. Zidanšek je celo poslabšal rezultat prejšnjih volitev, ko so izpadli iz DZ. Pred volitvami je Zidanšek naredil veliko napako, ko je zavrnil povezovanje s strankama Franca Kanglerja in Aleša Primca.

Posledica je bila, da so vse tri stranke gladko ostale pod pragom. Že pred tem je Zidanšek zaslovel po izključitvi nekdanjega predsednika Marjana Podobnika iz stranke, kar je povzročilo izstope več pomembnih posameznikov iz stranke. Marjan Podobnik se zdaj vrača na sam vrh stranke.

Proti Podobniku obveščevalec Lencl
Na kongresu v Novem Mestu bo Podobnik imel protikandidata Janeza Lencla, ki je v stranki precej neznan in mu v vrhu stranke ne pripisujejo posebnih možnosti za izvolitev. A v SLS, kjer so bile zadnja leta številne turbulence, so vedno mogoča presenečenja. Pred dvema letoma je odločna večina glasovala za izključitev Marjana Podobnika. Še dve leti prej so izključili takrat mariborskega župana Franca Kanglerja. Lencl je končal vojaško akademijo v Beogradu in – kot je razkrila revija Reporter – se je leta 1989 zaposlil v Službi državne varnosti (SDV). V obveščevalni službi je ostal tudi po osamosvojitvi do leta 1995, zadnja leta pa je zaposlen v mariborskem kliničnem centru. Hipotetično je mogoče, da na kongresu kandidira še kdo. Podobnik je favorit predvsem zaradi preteklosti. V času, ko je vodil stranko, so dosegli najboljše rezultate na volitvah. Leta 1996 jih je volila skoraj petina vseh volivcev. Podatki o doseženih rezultatih na volitvah poslancev od osamosvojitve in predsednikih so takšni:  

V preglednici je podatek 4 odstotki za leto 2014 približek. Do praga pri štirih odstotkih je stranki dejansko zmanjkalo nekaj sto glasov. Ljudska stranka je dokaz, da menjave predsednikov in novi obrazi ne prinašajo nujno dobrih rezultatov. Zamenjali so cel kup predsednikov, stranka pa je tonila in tonila. Na spisku predsednikov manjka Franci But, ki je predsednik postal po katastrofi, ki je stranko po združitvi Podobnikove SLS in SKD Lojzeta Peterleta doletela na volitvah leta 2000 pod vodstvom Franca Zagožna. But na vrhu ni dočakal naslednjih volitev leta 2004, prej se je moral umakniti Janezu Podobniku.

Prideta Tonin in Kangler, najbrž pa tudi Janša
Na kongres v soboto je prihod napovedal predsednik NSi Matej Tonin; da bo prišel, mi je povedal, ko sem preverjal, tudi Franc Kangler, ki je za SLS kot župan dolgo vodil drugo največje mesto v državi, Maribor. Ko so ga izključili iz stranke, kar je bil eden razlogov, da je stranka na prejšnjih volitvah izpadla iz državnega zbora, pa je Kangler naredil svojo Novo ljudsko stranko. Župana Celja Bojana Šrota, ki je zadnja leta iz stranke tudi izstopil, na kongres ne bo, opravičil se je, ker ima v času kongresa pomemben družinski dogodek. Slišati pa je, da je precej verjetno, da bo na kongres prišel relativni zmagovalec poslanskih volitev, predsednik SDS Janez Janša. Pa tudi kak pomemben politik iz strank, ki so ravno prevzele oblast. SLS je tradicionalno močna lokalno in ima po državi številne župane, bolj uspešna kot na državni ravni pa je bila tudi na volitvah občinskih svetnikov, ki jih v večjih občinah volimo po sorazmernostnem sistemu, kar je mogoče prikazati. Dogajanje in trende lokalno in državno kaže preglednica:

Ljudska stranka velja po bilancah zadnja leta za finančno sorazmerno trdno stranko. Čeprav niso prišli v državni zbor, so pa prebili mejo odstotka, kar jim zagotavlja redne mesečne dotacije iz državnega proračuna. Pred volitvami so jih vsak mesec dobili 11.215 evrov, po volitvah pa mesečno 8.424 evrov. Dodatne dotacije SLS prejema še z lokalne ravni, kjer bodo letos novembra tudi volitve. Bilančno je v leto SLS vstopila s pol milijona evrov plusa, a slišati je, da Podobnik ne prevzema stranke, ki bi imela velike presežke denarja. Kampanja za parlamentarne volitve in priprave na lokalne volitve niso bile poceni in so menda spraznile kaščo. Če ne še kaj hujšega. Finančni podatki za zadnje desetletje, povzeti iz uradnih letnih finančnih poročil stranke, so takšni:

V grafiki se vidi, kako stranko izčrpajo volilna leta, ko se povečajo odhodki, in kako se pripravlja na volilna leta v letih, ko ni odločanj ljudstva. Podobna so nihanja tudi v drugih večjih strankah.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Antonius

  Kar tako, da se bo vedelo kakšen poštenjakar in mož beseda je Marjan Podobnik. Pijan se je pripeljal na lj. tržnico, prijetelju s kolegi naročil 1,5 litra vina, popil dva zvrhana kozarca, se malo razgobcal, še bolj nacvičkan pozdravil družbo, ki jo je pogostil z naročenim, veseljaško pozdravil vse skupaj, odšel v avto, zadel cvetlično korito in se vinjen odpeljal v neznano. Ko se je prijatelj s kolegi odpravil še po ostalih nakupih, ga je ujel točajev opomin, da so pozabili naročeno plačati. Kolega je poravnal račun pobeglega prebrisanca, Marjana Podobnika.
  Na podoben način je Podobnik nategnil tudi kompletni Bizovik, zato danes kmetje volijo SDS in Janšo.
  Marjan Podobnik je slab obet za ponoven vzpon SLS v politiko.

  • Beli Sneg

   Jaz ga s tega vidika kot ti ne poznam. Bi se pa strinjal s tvojim zadnjim stavkom. Mar res ne najdejo nekoga, bolj pametnega.

   • Antonius

    Podobnik si tudi zaradi poslovnega fiaska v Srbiji ne zasluži ponovnega zaupanja.
    Ko so kmetje reševali zadolženo SLS iz dolgov je Podobnik lagal, da je zastavil svoje premoženje in kmetijo.
    Oba Podobnika sta prevaranta. Janez je zasebno odlično sodelova s predsednikom SD Lukšičem, ki mu je omogočil, dal na razpolago prostore, da je vržen iz parlamenta službeno preživel. Velika afera je bila potem okoli tega, ko se je Podobnikovo oddajanje prostorov razkrilo v javnosti.
    Kangler ima absolutno več političnega kapitala kot oba Podobnika in Zagožen skupaj.

    • Zgornji

     Ja, ampak kangli tudi ne moremo več zaupati, ker je deloval Proti narodu z radarji !!! ! !!!

     • anzek

      Kaj se ti je zmešalo?? V Avstriji je radarjev kot listja in trave, pa so to smatra kot naperjeno proti narodu??

      Od kdaj so radarji proti narodu?? Ne poznam nikogar, ki bi, če se je držal omejitev, plačal kazen. Ti zagovarjaš kršenje prometnih predpisov?

      Joj, kakšna golazen vse tlači travo v SLO!!

     • Zgornji

      Hja, delno imaš prav , … ampak, glede na razliko višine kazni napram Avs3ji , imamo že sedaj vseh radarjev Preveč !!! ! !!!
      A se ti zdi omejevanje naroda dobra stvar ? V nekaterih pogledih morda res, ja, večinoma pa ne … mar se ti ne zdi ? Ali si ti rad omejen ? Ali se ti rad omejuješ ? Kdorkoli nima v buči pošlihtano , mu tudi zunanja omejitev bolj malo pomaga … imamo dovolj takih primerov v našem mestu … That’s why.

    • učko

     Res je kar si napisal ! No, Zagožen je pa sploh bil posebne sorte Udbo-človek, v bistvu oba Zagožna, tako Jože kot Franc, oba gnoja, na srečo že pokojna.

     • hle

      Za vas je itak vsak ki ni častilec vašega mesije udbovc kučanist in podobno daj zresnite se že enkrat zaradi takega odnosa je sds danes v opoziciji

    • Vera

     Tokrat se žal z vami ne strinjam . Vsak človek lahko proba pri samozaposlitvi,kot je naredil Marjan Podobnik . Mnogim uspe, nekaterim žal ne . Če je lahko v parlamentu in v vladi Luka Mesec ( koordinator vlade ), potem si sedež še bolj zasluži Marjan , ki je doma iz kmetov , vajen trdega dela ! Želim mu srečno roko pri nastanku stranke in obogatitev na desni strani pola v Sloveniji !

     • Antonius

      Spoštovana Vera, v politiki ni osebnih popravcev, v politiki se po debaklu ponudi odstop, da zadevo prevzame nekdo drug, preverjenih in z delom dokazanih v stranki.
      Zgoraj sem zapisal o izkušnji mojega osebnega prijatelja z njim. Podobniku se nikoli niti sanjalo ne bo, kdo je takrat tisti račun poravnal za njim. Z ženo sta bila največja donatorja Podobnikovi SLS. Stranka njunega denarja ne bo nikoli več videla.
      Podobnik je v politiki postal blagovna znamka, ki ni vredna nobenega zaupanja.
      Zaradi neiskrenosti, slabega dela, neodgovornosti in prestižnega egoizma, jih zadnji udarec šele čaka. Povezan je prav z mojim prijateljem, kolegom. Zgubili bodo še nekaj, da v javnost prehitro ne omenjam.

     • hle

      Kako da ni popravcev samo janeza poglej iz dreka v drek pa še vedno serje

    • VERRZIFIKATOR

     Marian P. Dobnik

     FOSILNA

     Najdeni fosil gre oživeti,
     znanost javnost je prepričevala,
     argumente vse na mizo dala,
     da napredek z njim se da ujeti.

     Okamnina je embrionalna,
     še zarodek, komaj prepoznaven,
     je telo, se pravi trup brezglaven,
     najdba ta pa bojda epohalna.

     Pradavnina v kamnu se izraža,
     trd je prav pregovorno kot kamen,
     kjer ni glave, tam le las je pramen,
     stanje evolucije odraža.

     Ta fosil da gore bo premikal,
     je najditelj javnosti sporočil,
     kamen bojda sam se bo usločil,
     sam na mesta prava se bo vtikal.

     Ta fosil da močno je gradivo,
     bo v kmetijstvu silen z njim napredek,
     saj fosil je tistega nasledek,
     kar fosilno trdo je gorivo.

     Kam gorivo to vso stvar privede,
     ni odkritelj javnosti povedal,
     saj se vendar dobro je zavedal,
     da v predkambrij, zopet v dobo bede.

  • učko

   Jah, zadnje čase je kmete pridobil na svojo stran Židan !

   • Silos

    Ja seveda vsi kmetje so jezni na Židan,ker zanje ni naredil popolnoma nič,ampa a res nič
    potegoval se je le za prekmurje

  • VERRZIFIKATOR

   Zadnji stavek je povedal vse,
   so obeti slaba res večerja,
   kdor s podobo takšno kaj primerja,
   ta skomin lahko se le nažre.

   Darjan Preddobnik

   NA PRAGU

   Pogorišče je že ohlajeno,
   le pepel še siv in pust, ves droben,
   vtis turoben, ni si več podoben
   kmečki dom, zdaj vse je spremenjeno.

   Prag ostaja le in ta visoko,
   višje se čedalje bolj dviguje,
   prag kamnit edini še pričuje,
   kaj bilo je tu nekoč, globoko.

   Večja vse s pustoto je podobnost,
   le še malo pa bo kup pepela
   za rastišče kot nalašč plevela,
   pogorišče skrajna bo obrobnost.

   Spomni se nihče več domačije,
   kakšno ta podobo je kazala,
   kje moči življenjske je jemala.
   Ta podoba danes? Pa saj ni je.

   Je bila podoba svojčas takšna,
   bil domači sin do tal potolčen,
   zdaj se vrača tja ves razkomolčen
   kot podoba nova in to kakšna!

   Izgubljeni sin domov se vrne,
   sin, ki so domači ga zavrgli
   in po lastni krivdi ga izvrgli,
   sinu ta zamisel se utrne.

   Spet gradil na novo bi od praga,
   iz pepela dvignil domačijo,
   nad podobo njeno naj strmijo
   vsi, češ glejte, ta je res od vraga.

   Naj strmi nad hišo vsak sovražnik,
   izgubljeni sin ko jo popravi,
   to podobo kvečjemu napravi:
   praga ni, ostal je le predpražnik.

  • Warrior princess

   Rad ima tudi ženske. S podtaknjeno komunistično novinarko in posnetki naj bi ga kar lep čas izsiljevali.

   • Antonius

    Če je šel Podobnik tako daleč, da so ga imeli s čim izsiljevati, potem je še toliko bolj nevreden najmanjšega zaupanja. Njegovo ženo in otroke imam v mislih, ko razmišljam o prevarantu Marjanu Podobniku.
    Sicer pa zanimivost. V Petričevem Delu prav danes delajo reklamo M. Podobniku. V njegovem političnem času nazaj so On in njegovi kar pridno ubogali murglske komuniste, ki naj bi ga s fotkami izsiljevali.
    Spomniva se, da so večinski volilni sistem v parlamentu minirali prav takratni Zagožnovi in med njimi sta bila tudi oba Podobnika.

    • Warrior princess

     Prav imaš, dobro se spomnim. Podobnik je izdajalec, enako kot Jelinčič kjer so se njegovi poslanci ob vsakem pomembnem glasovanju vzdržali glasov.

     • RATATA

      Glasove so tudi prodajali za denar – tolarje. Jakičeva vzajemna jih je kupila.

     • Warrior princess

      Kako je ta zelen, goljufiv smrkavec prišel na Vzajemno bi tudi rada vedela. Zanj rušitev črne gradnje ni prišla v poštev, medtem, ko za navadne ljudi veljajo drugi zakoni.

     • RATATA

      Spoznan je bil za primerno.pokvarjenega, ki bi lahko za pokomuniste brezkompromisno izvajal lopovščine one bi ga pa ščitili s svojim sodstvom.

 • večni srb

  SLS je imel torej Maribor in Celje, ki sta skupaj večja od Ljubljane, rezultat take pomembne prednosti in vpliva je bil izpad iz parlamenta. ne razumem, za župane jih volijo, na pravih volitvah pa jih nihče ne jemlje resno. Hja, morda pa jaz ne razumem, nikomur ni mar za vlado, saj je v celoti odvisna od občin, oblast lahko govori kar hoče oziroma kar jim rečejo strici iz strankarskega ozadja, na koncu se z ljudmi in njihovimi problemi ukvarjajo župani. Občine imajo mogoče od SLS-ovih županov neke koristi, vendar jih njihovi občani nočejo videti v parlamentu, kar ne pomeni nič drugega kot, da delajo za močne centre in proti posameznim občanom. Volitve odločajo mali ljudje.

  Kdo torej drži nad vodo SLS, komunisti jih verjetno ne volijo, pomeni šlepajo se na preostale nekdanje krščanske demokrate in seveda na SDS, ki lokalno skoraj nima nobenega vpliva. Kmečka zveza združuje interese gospodarjev slovenske zemlje, SDS so spet samo njihov kanon fujter, ki neprestano napada komuniste, medtem ko oni v miru upravljajo pol Slovenije in si delijo korito u lokalnimi udbaši.
  Kdo je sploh našuhtal SDS v boj proti komunistom če ne prav oni, Janša potem ponavlja njihove neumnosti, ljudi je strah, ker jih je bilo ogromno med komunisti, SLS pa tako izpade najbolj strpna in prizemljena stranka, ki pomaga reševati vsakodnevne probleme krajanov, utrujenih od populističnih floskul in ideoloških spopadov med ekstremisti Ampak saj to so komunist, večjih od njih skoraj ni, kaj je bil drugo komunizem kot oblast delavcev (SD) in kmetov (SLS).

 • večni srb

  V naši politiki najbolje pridejo skozi taki, ki se najmanj izpostavljajo in nimajo nobenih vizij.
  SDS ima na lokalnih volitvah zgodovinsko priložnost, da si še pred zadnjim velikim premikom, ki bo nastal po odhodu Janše iz mesta vodje stranke, ustvari močno osnovo, iz katere lahko poveže desnico in končno naskoči parlament. Fabricirana ideološka trenja zadnjih 15 let so razgnala in polarizirala volilce, levi bodo zdaj vztrajali pri svojih denominacijah komunistične partije, medtem ko so desni ločeni na tri velike skupine. Najmočnejša je verska stranka, ki si ne more bistveno popraviti položaja, saj morajo biti njihovi politični programi natančno usklajeni z Biblijo, kar v realnem svetu seveda ni mogoče in praktično.
  Druga velika skupina so kmetavzarji, razdrobljeni po vseh mogočih rovtah in grabnih, ki živijo od kmetijskih subvencij in delovnih mest v mestih, kjer jih odžirajo meščanom, pravzaprav so vsi zbrani v SLS.

  Tretja frakcija so razni ekstremisti, kot so Jelinčičevi nacional socialisti, kangleraši in šiškoti, na čelu z SDS, iz katerih je levica ustvarila vtis sodobnih fašistov, ki bi radi prepričali narod, da je imel Hitler tudi kaj prav in je pravzaprav zmagal. V dobi globalnih medijev, je seveda nemogoče lagati tako velikim masam ljudi, so pa dobri borci proti komunističnim fanatikom, s katerimi se neprestano simpatično pričkajo. Ker se politike ne da jesti, jih desni volilci radi vidijo v parlamentu, še posebej Jelinčiča in njegove agresivne gostilniške izpade, kadar gre pa za vsakdanji kruh, pravilom izvolijo vsaj na videz bolj izobražene in strpne ljudske politike, ne zavedajoč se, da s tem dejansko podpirajo komunistične in udbaške centre.

  SDS mora presekati zgodovinsko prekletstvo in prekiniti vse stike z SLS, le tako lahko postane prava avantgarda desnice, ki bo premagala levičarje in streznila narod. Glas za župane SLS, je glas proti Janši in za komunizem!

  • Zgornji

   Dvomim da bo ta narod še kaj drugega streznilo kot smrt …

   • Djuro Sumar

    O smrti odloča Bog, ne pa ti.

    • Zgornji

     Kako , če pa trdiš da ga spljoh nema ?

     • Djuro Sumar

      Po tvojem vse določa Bog, jaz vem da ga ni.

     • Zgornji

      Ti še zase ne veš Kaj sploh si in od Kje si se vzel , kaj šele za Stvarnika.

     • Djuro Sumar

      Dobro vem zase.

     • Zgornji

      Superrr !!! :-) Torej, Po kaj si pravzaprav prišel na Ta planet ?? :-) :-)
      Da te slišimo vsi zdaj :-)

     • Djuro Sumar

      Od nikoder nisem prišel na ta planet. Tukaj sem se rodil. Edini cilj pa je verjetno samo nadaljevanje vrste.

     • Zgornji

      Od nikoder nisi prišel , torej si duša tega planeta. Okej. Prej si pa rekel , da dobro veš , zdaj pa že da “verjetno” veš. Torej nič ne veš. No, lepo da si se nam razkril. Hvala. Lep pozdrav.

     • Djuro Sumar

      Duša ne obstaja, torej tudi planet nima duše.

     • Zgornji

      Ha, ha, ha, saj sploh nič ne veš o Duši in njenih Energijskih substancah … :-P
      Totalni aberveznik si , btw :-P
      A pa sploh veš kaj je potem Duh ?

     • Djuro Sumar

      Seveda vem. Farška izmišljotina za zavajanje naivnežev kakršen si tudi ti.

     • Zgornji

      No, saj sem takoj vedel, da za svoje nerazumevanje iz svoje nepoučenosti takoj vališ krivdo na druge. Ni kaj dodati – tak pač si. Lp + # .

     • Djuro Sumar

      Na nikogar ne valim krivdo, ampak za nobeno stvar mi nisi predstavil enega samega dokaza, samo blebečeš, da ne razumem.
      Navedi mi dokaz, ki dokazuje, da ima planet dušo. Sploh pa moraš najprej vsaj opisati, kaj je to duša.

     • Zgornji

      In Kje sem sploh omenil, da ima planet dušo ? Nekaj si moral zamešati.
      Btw, duša je Energija ki upravlja z nekim materialnim telesom, in je osvobojena atomarna energija.

     • Djuro Sumar

      In tole naj bi bil dokaz, da duša obstaja?
      Energija je energija in ne vem zakaj bi ji rekel duša.

     • Zgornji

      Najprej moraš vedeti Kaj je sploh Duh . Duh pa je Energija z lastno Inteligenco. In duša je samo vrsta osvobojenega duha .
      Zato je Razlika če rečeš duša, ali pa če rečeš energija.

     • Djuro Sumar

      In kje je ta energija z lastno inteligenco? Kje imaš dokaz, da to obstaja.

     • Zgornji

      Kolk si ti sploh star da si tako nepoučen ? A si že slišal kdaj za Einsteina sploh ? No, potem si vsaj malo preberi o njem, in vsaj malo razmisli z svojo butasto bučo , kako neki je lahko Energija pač Povsod v E-notnem Prostorju . Hvala. Lp.

     • Djuro Sumar

      Einstein ni nikdar dejal, da ima energija lastno inteligenco. To, da se sklicuješ na Einsteina, ni nikakršen dokaz.

     • Zgornji

      No, zdej je pa fertik z tabo , ker si čist vse zmixal in zmešal. Kdaj sem pa rekel da je Albert to rekel ?
      Glede dokazov sva pa že tudi zaključila , ker tebi še vedno ni jasno kakšen naj bi dokaz sploh izgledal, in tudi vem, da za take kot si ti ni noben dokaz dober , zato po navadi Zgrešijo svoje Poslanstvo na tem Planetu . Pa lep pozdrav … do tvoje druge smrti , kajti v prvi smrti tičiš že tako dolgo časa, da se je niti ne zavedaš več . the “deadsoul” .

   • Ana Job

    Na žalost res.

 • učko

  Podobniki so gnoj in drek !!!!!

 • Darth Vader

  marjan podobnik je na vseh lyconet seminarjih……bo SLS financiral preko cashback sistema

 • bubamara

  SLS je mrtva stranka. Priznanje, da se še gredo nekakšno politiko. O Podobniku pa ni vredno izgubljat besed. Možakar nima vse pošlihtan v glavi.

 • BlackOpsSystem

  A je v Beogradu že poplačal nateg za piščančjo farmo????

  • Silos

   Koliko ti je dolžan ?

 • Silos

  Če bo kdo spravil stranko v parlament jo bo edino Podobnik,če se nebi Zidanšek vmešaval bi
  tam že bila !Bojite se ga pa zato,ker veste ,da bo pričel s povezovanjem na desnici,kar pa !evičarjem nikakor ni po godu !!!

 • Djuro Sumar

  Dobra novica za levičarje, saj bo pod njegovim vodstvom stranka SLS še bolj potonila. Sicer pa je itak vseeno, kdo so predsedniki malih desničarskih strank, saj vse obvladuje Janez Janša, ki jim ne da dihati.

  • ĐĐ Style

   No saj takoj podcenijo nasprotnika in to jih bo stalo. Komaj čakam, da dobijo resno konkurenco in bomo uživali v prepiru med seboj.

 • sloustava

  Naj bo to dan, ko bo kmecka mam’ca ugotovila, da Kucan nima le plavih oci, je Plavi! Naj bo to dan, ko se bomo Slovenci zdruzili brez bogovicev, zerjavov, kucanovih zagoznov in drugih turnskov pod okriljem kriminalne zdruzbe UDBA!

  • Caetano

   Jaz mislim, da je SLS šla dokončno v slabo smer po odstopu Ivana Pučnika, Jožetovega brata iz vodstva nekje leta 1997. Je pa morda res, da je Marjan Podobnik v sedanjem stanju lahko sprejemljiv kandidat, da SLS ne propade in da ne bi kakšna lažna ”sredinska” stranka pobrala njenih glasov, ki jih še ima nekaj na podeželju. Minilo je že 18 let od kar je šel Podobnik iz aktivne politike in se je na njegove napake že malo pozabilo. Slišal sem tudi, dve stvari, ki sta morda obetavni. Novo vodstvo naj bi se skušalo pogoditi s Kanglerjem, poleg tega naj bi bilo med njimi nekaj anti-islamistov.

 • črnaovca

  Prosluli podjernik je dober za politika in vodenje stranke. Potem pa taki idioti nam trobijo o ekonomiji in gospodarstvu, ni čudno da smo tam kjer smo.

  • xtc

   Jep!
   Tud biščak nekaj na klada po RTV-državi pa dolžan 500 ooo Eur DDV luter LDS ovski.

   • ježodež

    Tudi ta ni še nikoli delal nekaj konkretnega, samo po hribih lazi pa s politiko se špila

  • učko

   No, sej gospodarstvo je, glede na razmere v katerih dela, odlično !!!

 • xtc

  Vaška Udba se bo težko konsolidirala,ker je treba stranko najprej očistiti,udbašev in kučanovih krtic,kot je to naredil JJ,šele nato bo uspeh prišel.

  • janez cepec

   kva j’ naredu JJ? Butl. če bi on hotu očistet stranko udbašev pa komunajzarjou, bi mogu taparu sebe vun fuknt

 • Demokristjan

  Upam ne bodo prisli prevec pod vpliv Janse. Pametno da so povabili na kongres tako Peterleta kot Pocivalska.

 • Gost

  Bravo Marjan. Čestike za pogum in vrnitev na čelo SLS-a.

 • Miha

  Čestitke Marjanu Podobniku in naj bo zmaga na naslednjih volitvah NAŠA!

 • Neodvisno pero

  Odgovor Marjana Podobnika na lači plačanih trolov na 24ur.com in rtvslo.si, siolu in delu: Zgodba o ukradenem Audiju, piščančji farmi, dr. Janezu Drnovšku in Beogradu!

  Na forumih so se ob novici, da je Marjan Podobnik postal predsednik SLS-a, se je na forumih takoj sprožila medijsko informacijska vojna, v kateri so se zopet pojavile neresnice in namerno ali nenamerno napačne informacije. Na najbolj pogosta postavljena vprašanja odgovarjam v tem članku.

  Zakaj si Marjan Podobnik še kako upa v Beograd? Si upa? odgovor: Pred kratkim sem bil 2 dni poslovno v Beogradu in v kratkem grem spet. Nikoli nisem imel s tem nikakršnih problemov.

  Kaj se je zgodilo s farmo piščancev Kokobel? odgovor: Farma piščancev pri Vršcu je zaradi prevare srbskega partnerja zaprla vrata. Smo pa po več letih na sodišču iztožili škodo in dosegli delno poplačilo škode preko zasega deleža, ki ga je ta partner imel v športni hali v Vršcu, kjer je pred mnogo leti potekalo evropsko prvenstvo v košarki.

  Če bi lahko čas zavrteli nazaj, bi danes spet sestavili vlado z Janezom Drnovškom? odgovor: Vlade z LDS danes ne bi več sestavljal, z dr. Janezom Drnovškom pa. V novejši zgodovini nismo imeli veliko takih državnikov.

  Zakaj ste se odločili za odhod na Telekom Slovenije? odgovor: Na Telekom Slovenije sem šel, ker sem kot vodja 3-članske ministrske ekipe za odobravanje zakonitih prisluhov vedel, kako grobo kršijo človekove pravice z nezakonitim prisluškovanjem. In vedel sem, kako na debelo se krade pri nabavah repromateriala in drugih poslih Telekoma Slovenije. Prevzem vodenja Telekoma je bil kljub temu napaka zaradi pohujšanja ob klasičnem političnem kadrovanju. Predlagati bi moral uglednega managerja, ki bi mu zaupal, da bo odpravil te hude anomalije.

  Je danes že kaj več znanega o ukradenem Audiju? odgovor: Iz teroije in prakse je jasno, da kriminalci ne kradejo policijsko varovanih vozil, saj gre za vroče blago. To je bila inscenirana kraja, da se je lahko začel pogrom nad mano, češ, prespal je pri ljubici, kaže se pa kot družinski človek. Zaradi groženj z umorom sem imel osebno varovanje visoke stopnje in varnostniki so vedeli za vsak moj korak, kaj šele za skoraj 80 km poti iz Cerkna do Ljubljane.

 • METULJ

  MARJAN PODOBNIK, NOVI PREDSEDNIK SLS JE GARANT, DA BO STRANKA SLS, OKREPLJENA ŠE Z ENIM ŠKODLJIVIM RDEĆIM KEGLJEM V STRANKI MARJANOM PODOBNIKOM , PADALA V RDEĆI DREK, OZIROMA V POZABO!!

  TEMU VEČEMU GOBCAČU IN BEDNEMU NASTOPAČU “MOSTOGRADITELJU”, PUCFLEKU RDEĆE UDBOMAFIJE IN STRANKI SLS SO PRISOTNI VODSTVENI ČLANI DRUUGI POLITIČNIH STRANK ZAŽELELI VSE DOBRO V NASLEDNJEM OBDOBJU! HMMM!!

  JA, DOKAZ, DA ŽELI STRANKA SLS S PODOBNIKOM OSTATI “MOSTOGRADITELJ” MED SLOVENCI IN MED UDBOMAFIJSKIM ZLOM V JE DOKAZAL VABLJENI GOST BIVŠI IN SEDANJI MONISTER ZA GOSPODARSTVO POČIVALŠEK!!

  POČIVALŠEK JE KOT SOUDELEŽENEC VLADNE CERARJEVE BEDNE VLADE DOVOLIL POSTAVITEV NOVE OKOLJU SVINJSKE TOVARNE “MAGNA”, NA OKOLJEVARSVENEM OBMOČJU PTUJSKEGA POLJA!! TI RDEĆI BEDNIKI SO PREKRŠILI ZAKON O VODAH V SLOVENIJI!!

  JIH JE V SLOVENIJI KDO SPOSOBEN TOŽITI ZA TO, ZA TO ZA SLOVENCE ZELO ŠKODLJIVO DEJANJE?

  JE KDO, VA SPRAŠUJEMO SLOVENCI?

  IN POČIVALŠEK JE V INTERVJUJU NA TV JAVNO IZJAVIL DA BI TAKO V PRIMERU “MAGNA¨ DELOVAL SPET!! PA TO JE BEDNO, ZLOČINSKO! KOT KMET IN AGRONOM JE RES ZGLED SLOVENCEM!! PFUJ, BEDAK!!

  SKUPNO JE PODOBNIKU IN POČIVALŠKU TUT TOLE: OBA AGRONOMA, OBA KAO KMETA
  ( DOBESEDNO IN V PRENESENEM SMISLU), OBA TROBITA V ISTI RDEĆI ROG – TRA RA TRA RA, HA HA!!

  PA ZA KONEC: STARI OMAN JE NA KONGRESU VZNESNO VZKLIKAL O NOVI LASTOVKI POMLADI, KI NAJ JO PREDSAVLJA TA STRANKA SLS V BODOČE!!

  JAZ PRAVIM: JA, TO JE NOVA RDEĆA LASTOVKA RDEĆE POMLADI, TUDI V STRANKI SLS!! HUUU!!

  SLOVENCI, ČISTIMO N OČISTIMO SLOVENIJO OD TE RDEĆE ZALEGE!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!