Migrantska invazija se nadaljuje, migranti pa zlorabljajo pravico do azila; čas je, da Slovenija učinkovito zaščiti svoje meje in prepreči ilegalne migracije

Foto: epa

Poslanska skupina SDS je vložila zahtevo za sklic nujne seje odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri bi obravnavali točko z naslovom “Ustavitev ilegalnih (nezakonitih) migracij in ukrepi za učinkovito zaščito meja Republike Slovenije”. V dveh letih pred letošnjim je policija v seštevku ujela 3.010 migrantov, ki so prečkali meje mimo prehodov. To se le uradni podatki, dejanske številke so praviloma višje. Kot še opozarjajo v največji parlamentarni stranki, je ob tem potrebno spomniti na izjavo nekdanje notranje ministrice, da migranti množično zlorabljajo pravico do azila in da jim pri tem pomagajo tudi nevladne organizacije, ki jih financira vlada in ki politično v glavnem sodijo na levo. 

V največji parlamentarni stranki SDS poudarjajo, da so od začetka migrantskega vala leta 2015 pripravili številne predloge, s katerimi bi se Slovenija lahko uspešno soočila z nepreglednimi kolonami ilegalnih migrantov ter uspešno zavarovala naše meje. Vendar pa vlada Mira Cerarja velike večine njihovih predlogov ni upoštevala, migrantski tokovi pa ne ponehajo, zato so v SDS prepričani, da je potrebno na problematiko, ki predstavlja eno največjih kriz v zgodovini Evrope, opozarjati še naprej, od vlade Marjana Šarca pa pričakujejo konkretne ukrepe, so zapisali.

Ponovno povečanje števila ilegalnih prehodov slovenske meje s Hrvaško in z Italijo se je zgodilo v času tik pred državnozborskimi volitvami. Največji mediji so dogajanje takrat prikrili in težave zaradi povečanih migracij niso bile na naslovnicah časopisov, kakor tudi ne pomembna tema predvolilnih soočenj, so še opozorili.

Dejanske številke so bistveno višje od uradnih
V SDS so predstavili podatke, da v Slovenijo mesečno prihaja toliko migrantov iz Pakistana, Alžirije in podobnih držav, kot prej v več letih, trend pa se bo nadaljeval tudi v mesecu oktobru. To izkazuje tudi pregled statističnih podatkov ministrstva za notranje zadeve. “Iz Pakistana je, na primer, septembra v Slovenijo prišlo skoraj toliko migrantov, kot v zadnjih dveh letih prej skupaj. Skupno je od januarja do konca septembra v Slovenijo ilegalno vstopilo 6.657 tujcev. Če pogledamo gibanje v zadnjih treh letih, slednje kaže drastično povečanje tudi, če del letošnjega leta primerjamo s seštevkom celotnega lanskega in predlanskega leta. V dveh letih pred letošnjim je policija v seštevku ujela 3.010 migrantov, ki so prečkali meje mimo prehodov. To se le uradni podatki, dejanske številke so praviloma višje.”

Kot še opozarjajo v največji parlamentarni stranki, je ob tem potrebno spomniti na izjavo nekdanje notranje ministrice, da migranti množično zlorabljajo pravico do azila in da jim pri tem pomagajo tudi nevladne organizacije, ki jih financira vlada in ki politično v glavnem sodijo na levo.

Migrant stane davkoplačevalce 1.963 evrov
V zadnjem obdobju so boljšo zaščito meja vzpostavile vse naše sosednje države, z izjemo Hrvaške. Posledično je Slovenija pred velikim varnostnim izzivom, predvsem pa pred nevarnostjo, da bo postala končna točka za številne ilegalne migrante, ki bi v drugačnih okoliščinah svoje končno domovanje iskali v kateri od drugih držav Evropske unije. Madžarska je bila prva, ki je učinkovito zaščitila meje in se ubranila pritiska, kateremu niso več vzrok negotove razmere ali vojne na kriznih območjih. Pod novo vlado je svoje meje zaščitila tudi Italija. Če tega v najkrajšem času ne stori tudi Slovenija, bomo v naslednjih mesecih priča priseljevanju, ki ga ne bo mogoče zaustaviti, opozarjajo.

Ob tem je SDS spomnila tudi na financiranje migracij, ki predstavlja resen problem, kar izkazuje dokument Računskega sodišča. “Iz revizijskega poročila: Učinkovitost in uspešnost ukrepov za integracijo humanitarnih migrantov izhaja, da znašajo mesečni stroški za obravnavo enega ilegalnega migranta, ki prosi za pridobitev mednarodne zaščite oziroma azila v Republiki Sloveniji, najmanj 1.963 evrov (str. 40 v poročilu), kar pomeni, da so lahko stroški še precej večji. Gre za uradne podatke Računskega sodišča Republike Slovenije. Ne moremo se znebiti občutka, da s takšnim pristopom, ko, kot ugotavlja Računsko sodišče Republike Slovenije, vsak ilegalni migrant stane mesečno davkoplačevalke in davkoplačevalce Republike Slovenije 1.963 evrov, Vlada Republike Slovenije državljanke in državljane Republike Slovenije postavlja v drugorazredni položaj.”

Ne nazadnje je treba v zvezi z migranti izpostaviti tudi problematiko njihove nastanitve. V posameznih občinah (Črnomelj, Velenje, Ankaran …) so se namreč že oblikovale civilne iniciative, ki opozarjajo na vidike varnosti, na socialne vidike ter na dejstvo, da jih predstavniki v lokalnih skupnostih ne seznanjajo o vprašanjih nastanitve migrantov, je še zapisano v sporočilu za javnost.

V poslanski skupini SDS zato predlagajo, da se po opravljeni razpravi na odboru sprejme naslednja dva sklepa. Prvič, odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo poziva Vlado RS, da uporabi vse razpoložljive pravne, tehnične, kadrovske in mednarodne možnosti ter ukrepe za fizično zaporo meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško na način, kot je to storila Republika Madžarska, v 60 dneh od sprejema sklepa in s tem poskrbi za zavarovanje meje, varnost ljudi in njihovega premoženja ter s tem vzpostavi dejanski nadzor pri vstopih migrantov v državo in izstopih migrantov iz države. Drugič, odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo poziva Vlado RS, da preneha izvajati in trajno ukine vse nadaljnje aktivnosti, povezane z uresničevanjem sistema migrantskih (“begunskih”) kvot, ter v roku 30 dni pristojni organ izda odločbe o vrnitvi vseh ilegalnih migrantov, ki se nahajajo v Republiki Sloveniji, v Republiko Hrvaško.

C. Š.

 • Simon Novak

  Welcome, willkomen, dobro došli…

  • Republic Commando

   Vsi k Simonu v garsonjero njegove mati. naj se orgije pričnejo!

 • Olga2345

  Cirkus Marjana Cerarja ups Sarca je treba ovaditi zaradi korupcije in načrtnega ogrožanja slovenske države in njenih državljanov! Če v Sloveniji pride do terorizma “azilantiov”, vemo kdo so krivci: Kučan, Fajonka in cirkusanti v sodelovanju s Sorosom!

  • Janez Novak

   Pozabil si na glavnega izvršnika med useful idioti: Cerarja.

  • stane

   To unicevanje EU podpira. Verjetno je EU pozrla alaha,da so tko lprfuknjeni,da unicujejo sami sebe.

 • Kranjski Janez

  Kdaj bo kdo začel govoriti o šiprarjih, ki jih je vse vec. V bistvu že preveč. A o tem ne bomo, ker je Ivan njihov prijatelj. Uničili so dve državi. Zdaj uničujejo tretjo. Poleg svoje

  • oto

   Prijatelj in sorodnik, menda.

 • Miro

  saj imamo rambote tipa krko, jajo…. ti bodo goloroki ubranili Slovenijo, kot so jo že nekdaj

  • Janez Novak

   Imamo pa tudi izdajalce, ki Slovenijo prodajajo za prgišče bankovcev.

  • oto

   Na tanko tako! ;))

 • RATATA

  “Še je čas,
  da izvem,
  al je bolje, da ostanem,
  ali grem..”
  bo kdo zavrtel in to celo res mislil.
  Toda ni tako!!
  Sploh ne(!!), saj je jasno napisano, da ima oblast ljudstvo, ki jo izvršuje neposredno
  in z volitvami. Kaj počnemo, ljudstvo? Prav nič ne počnemo, kar bi morali!
  Tisto kar more, je človek storiti dolžan!! Preprečiti ilegalne prehode meje in vstopanje v našo domovino takoj, saj bo kmalu prepozno!

  • stane

   Zelo imas prav.
   Nikamor ne hodi, bori se za svojo zemljo,druzino!
   Meni ne pride na misel,da bi se predal ali pobegnil. Boril se bom. Sem ze pripravljen na odlocilno bitko z divjimi crnuhi in domacimi izdajalci.
   Naj samo barabe crne pridejo,jih takoj zradiram.

   • RATATA

    Pssst.

    • Ana Job

     A še kar ne moreš pogledat na what’s up???

 • francelj3

  Zadeva je preprosta. Kdor vstopi v Slovenijo zunaj mejnih prehodov, kdor nima pristnih dokumentov o svoji identiteti (osebna izkaznica, potni list), se ga vrže nazaj čez mejo. Če poskusi vstopiti še enkrat, ga je treba dati v arest in ključ vreči proč. Potem se bo tale njihova zabava z vlogami za azil, posilstvi, vlomi, tatvinami ipd. hitro nehala.

  • Janez Novak

   Očitno je malokomu jasno, da so naš evropski in slovenski politiki izdali in da delajo za migrante in proti nam, ne proti migrantom in za nas.

   • stane

    Ja,res je. Meni je ze dolgo jasno. Dobili so nase osebne izkaznice,zacasno ali stalno bivanje,luksuzno stanovanje,1250-1650€ v zep in uzivajo frajercki. Jutri bodo dobili se drzavljanstva in bodo postali volivci levice. Haha,tako se unicuje avtohtoni narod.
    Domaci izdajalci so samo za v arest.

 • Grog

  Kdor stopi illegalno , zapor in odpovedana pravica za azil. In potem deportacija. Ce jih njihova drzava noce , dozivljenski zapor dokler ne prosi sam da bi sel domov ;)

  Ps ; Zakaj ni nase vojske na meji ?

  • Janez Novak

   Mi nimamo več naše vojske. To so Nato plačanci, ki izvajajo globalistično agendo po nareku Bruslja in domačih izdajalcev.

   • Grog

    Bla bla , ce predsednik ukaze morajo tja ;)

   • stane

    Levicarji so namerno onesposobili vojsko in policijo.

   • Novakec1

    Še tisto kar jih imamo pa piše formularje za azil ilegalnim migrantom in jih razvaža po slolandiji tako da za mejo branit jih pa zmanjka.

  • stane

   Je, s policijo dela. Samo jih je premalo

 • RATATA

  Tam na Parmovi pa 700 novih stanovanj zanje. V vznožju rakete.

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Pa zakaj se ne spremeni zakonodaje in postopkov glede azila?! To bi bilo potrebno storiti v roku enega tedna že pri prvi invaziji ilegalcev, ne pa da traja v nedogled! Pa naj EU stori kar če, nekatere stvari so pomembnejše od “ugleda” in denarja.

  • Janez Novak

   Naivec: EU politika podpira ilegalne migracije.

 • Van Der Waals

  Te ”begunci” ki so prestopili 5 popolnoma varnih držav… lažnivci, izkoriščevalci, ničvrednež,i brez izobrazbe. to so ilegalci. navadni črnuhi, cigani in muslimani. TAKOJŠNA DEPORTACIJA SKUPAJ Z LEVIMI FAŠISTI!!!!

  • Cmerko

   V sredozemlju bi morali potopit ze ladje.

 • Janez Novak

  Dolgo je trajalo, da se je SDS, največja opozicijska stranka v prejšnjem in tem mandatu, prebudila iz zimskega spanja ali morda kar migrantske kome. So se morda usklajevali z Merklovo?

  • stane

   Ze dolgo SDS opozarja in klice na pogovore oz.izredne seje na temo migranti in priseljevanje. Kje je bil tisti,ko je SDS pozivala k resitvi SLO?

  • branči

   a ne dela vlada v dobrobit slovencev? zakaj rešitve pričakuješ od sds? gnoj rdeči, ki misli da je za katastrofalno slovenije kriva opozicija!

   • stane

    Rdeca,leva vlada dela kontra Slovenije in slovencem. To so izdajalci.

    • Novakec1

     Tudi desna nič ne naredi za slolandijo!

   • Caetano

    To je samo nova udbaško-levičarska krilatica. Po povsem jasnem podtikanju svojega komunizma Janši mu zdaj podtikajo tudi svoj filoislamizem.

  • Andrej

   No, Janez, kdo je že bil tisti, ki je rekel: vse bomo naredili, da SDS ne pride na oblast? Prevarali so ljudstvo, izključevali, sovražili in na tej osnovi sestavili vlado. Kriv je pa Janša.
   Zadnja leta sta se z Merklovo v glavnem pogovarjala Cerar in Šarec. Kriv je pa Janša.
   Torej – ne klati neumnosti.

 • samotoje

  Pa se je le začelo. Potem mora nujno slediti sprememba azilne zakonodaje, nobenega združevanja družin, preverjanje “mladoletnih” in natančen pregled financiranja nevladnih organizacij (izvor, koliko, kdo). Temu mora nujno slediti sprememba zakona o registraciji nevladnih organizacij. V Sloveniji je malo morje tega, nadzora pa ni. In še sprememba zakona o verskih skupnostih (financiranje, zastopanje, pravice tujih predstavnikov verstev v Sloveniji, raba slovenskega jezika v verskih skupnostih). Na koncu pa prepoved burk, nikabov, burkinijev na javnih krajih oz. krajih, ki so dostopni javnosti. Veliko dela. Ob tem počasi nastaja in se oblikuje nova desno sredinska koalicija, ki bo to delo zagotovo opravila, če ta vlada ne bi “utegnila”.

  • Caetano

   To se zelo potrebni ukrepi. In pa tudi prepoved imigracije iz držav, ki so prepredene z islamističnimi milicami, po zgledu Trumpa ter kriminalizacija odhajanja slov. državljanov v jihadistične milice.

 • Zgornji

  ČAS JE ??? !!! ??? NO, ŽE ZDAAAAAAAAAAVNAAAJ JE BIL ČAS ZA ZAUSTAVITEV VDOROV TEH MOHAMEDANSKIH ZVERI V ČLOVEŠKI PODOBI !!! ! !!! AMPAK, BREZBRIŽEN BEDEN MRTEV NAROD Z SVOJIMI BREZBRIŽNIMI BEDNIMI VODITELJI PAČ NI SPOSOBEN NIČESAR NAREDITI VSE DOKLER NI ŽE PREPOZNO !!! ! !!!

 • SLO84

  Peticija proti globalnem migracijskem paktu
  https://www.pravapeticija.com/pobuda_za_referenfum_o_podpisu_globalnega_migracijskega_pakta_ozn_v_maroku_10_decembra_2018?uv=10678646

  Preberite, podpišite in delite dalje! Zaščitimo našo državo!

 • Felikss_AH

  Kot prvo nehati je treba s tole smešno besedo “invazija”, ker invazija je mogočna oborožena operacija neke vojaške invazivne sile ki je definitivno superiornejša od napadenega. V našem primeru gre za maligno organizirano in načrtno epidemijo ILEGALNIH VDOROV brez-vredne MOŠKE drhali iz Tretjega Sveta, ki pa je dobesedno vabljena in povrhu še finančno podprta.

  Sama verbalna iniciativa SDS ne bo imela konkretnega učinka ker Levuharska KOKODAKALICIJA ima pač večino plus REŽIMSKE MEDIJE plus patološko zlonamerne številne NGOgnoje.

  Smotrno bi bilo če bi SDS uspelo doseči javne razprave predvsem na REŽIMSKIH Medijih, ker za enkrat ti imajo še vedno večino gledalcev, in tam z konkretnimi vprašanji izsiliti odgovore predstavnikov Režima –

  ZAKAJ je sprejem teh kvazi-imigrantov tako zaželen
  KAKŠNI “strokovni” profili DEJANSKO so tile do sedaj
  ZAKAJ se im daje Azil tu v Sloveniji če pa so prišli iz VARNE Hrvaške
  ZAKAJ se ih kot ILEGALCE AVTOMATIČNO brez vsakih zadržkov takoj ne vrača na Hrvaško
  ILEGALNE imigrante in tudi begunce naj sprejemajo IZKLJUČNO tiste EU države ki so aktivno rušile legalne režime v Arabskem svetu in po Centralni Aziji.
  ZAHTEVATI preiskavo ILEGALNIH aktivnosti vseh NGO-jev v Sloveniji
  POZVATI na ODGOVORNOST glavne Soros-eve emisarje – Fajonko in Vajgla naj JAVNO pojasnita zakaj to počneta.
  SPROŽITI REFERENDUM ali Slovenski državljani sploh hočejo vso to povsem nekompatibilno “imigracijo”
  V debatah pa je treba insistirati na PRIKAZU Multikulturalnega stanja v najbolj “obdarjenih” državah EU s to “pridobitvijo”.

  Večina navadnega folka sploh NE VE kaj se dogaja na obeh straneh Atlantika, ogromno ih NIKOLI niti ni slišalo za Soros-a na primer, da ne omenjam zdaj že famozno priznanje Barbare Lerner Spectre ali Coudenhove-Kalergi plan, še za obstoj Soros-evih NGOgnojev ne vedo. Vedo pa za vse like iz super idiotskih zabavnih oddaj s katerimi ih krmijo Režimski TV brlogi.

 • Caetano

  Migracija je oblika jihada. Islamist Gadafi je to veckrat javno povedal. Posebno Evropa je tukaj na udaru, ker je ze potekal jihad v preteklosti na evropskih tleh. V Franciji, Spaniji, Italiji, na Balkanu, tudi v Sloveniji. Islamisti razmisljajo na nacin, da je potrebno dezele, kjer je bil v preteklosti ze jihad pospeseno ponovno spraviti pod islamisticni skorenj.

 • Djuro Sumar

  SDS bo res potrebno ukiniti, ne gre drugače. Ne počnejo drugega kot sejejo paniko, strah in sovraštvo med nami.

  • Slehernik

   Levico bo res potrebno ukiniti, ne gre. Ne počnejo drugega kot v Slovenijo vlačijo tujce s katerimi nimamo skupno niti vero, niti kulturo, niti pravo, niti raso…., so leni in nas skušajo podjarmiti

   • Djuro Sumar

    Bolj pametno bi bilo ukiniti tujce.

  • MižekFiga

   “Med nami” pravimi Slovenci, nelojalni čefurji niste priljubljeni.

 • abc

  A to je že drugi del invazije 50 tisoč migrantov, ki jih je videl Gorenak .

 • MižekFiga

  Zakaj se ne javijo tisti, ki s svojim denarjem vzdržujejo muslimane !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!