Ministrica Makovec Brenčičeva, zakaj športna dvorana v Gorenji vasi ni bila izbrana na razpisu za sofinanciranje izgradnje?

foto:STAfoto

Dne 12. maja 2017 je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo javni razpis za sofinanciranje investicij v novogradnje, posodabljanje objektov in sofinanciranje investicij v prenovo športnih objektov v letih 2017 in 2018. Na razpis se je prijavila tudi Občina Gorenja vas-Poljane, z željo po prenovi športne dvorane v Osnovni šoli Ivana Tavčarja. Kar je v zgodbi spornega, pa je, da kljub zelo kritičnemu stanju dvorana ni bila izbrana. Vprašanje, ki ga lahko naslovimo na ministrico, pa je – le kje tičijo razlogi, da šola na razpisu ni bila izbrana. 

Namen javnega razpisa je spodbuditi gradnjo in posodobitev obstoječih javnih športnih objektov ter njihovo učinkovito rabo skladno z Nacionalnim programom športa v Republiki Sloveniji 20142023. Cilj razpisa je tako zagotavljanje kvalitetnih prostorskih pogojev za športno dejavnost za vse kategorije uporabnikov. Natančneje je predmet javnega razpisa sofinanciranje investicij v novogradnje, posodabljanje športnih objektov in sofinanciranje investicij v prenovo športnih podov v letih 2017 in 2018, katerih sofinanciranje se bo pričelo po uvrstitvi projekta v Načrt razvojnih programov za leti 2017 in 2018.

Sklop 1 javnega razpisa se imenuje sofinanciranje prenove športnih dvoran in telovadnic v letu 2017, in sicer v delu, ki predstavlja prenovo športnih podov. Pri sklopu 2 pa gre za sofinanciranje izgradnje in posodobitve javnih pokritih in nepokritih športnih objektov v letu 2018. Na slednjega je prispelo enajst vlog, med drugim tudi vloga Občine Gorenja vas-Poljane, kjer je problem neustrezne športne dvorane močno prisoten. V Osnovni šoli Ivana Tavčarja se športna vzgoja izvaja v učilnicah, na hodnikih, v avli in v 45 let stari telovadnici, ki že dolgo ne ustreza normativom. Dejstvo, da objekt na razpisu ni bil izbran, je razjezilo tudi poslanca SDS Žana Mahniča, ki je na ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič naslovil pisno poslansko vprašanje, ki se nanaša na omenjeni razpis.

Poslanec Žan Mahnič. (Foto: STA)

Žan Mahnič je najprej vprašal po razlogu, zakaj športna dvorana v Gorenji vasi ni bila izbrana na razpisu. Zanimalo ga je tudi, kako je možno, da so izbrali projekte za gradnjo objektov, ki morajo biti v uporabo predani do 31. 12. 2017, ob dejstvu, da je bilo prijavi na razpis treba priložiti podpisano izjavo, da se gradnja še ni začela. Sprašuje se, kdo lahko zgradi športno dvorano v pol leta. In kar Mahniča najbolj teži, je, kako naj se znebi občutka, da projekta, ki ga je pripravila Občina Gorenja vas-Poljane, niso izbrali zaradi dejstva, da večina občanov na volitvah voli Slovensko demokratsko stranko, ki ima v tej občini tako poslanca kot tudi župana.

Ob še eni politični igri pa se pozablja predvsem dejstvo, da se gre v tej igri – za otroke, ki jim je onemogočena normalna športna vzgoja, še huje, opravljati jo morajo v neprimernih razmerah.

K. F.

 • Olga

  Od ministrice, ki si je izplačevala nezakonita sredstva za “pripravljenost”, človek ne more pricakovati poštenosti! Dol z levaki!

  • učko

   Baraba je baraba, tut če je kurba !

 • Aton

  Ni šole za domobrabce in janševike!

 • učko

  Ko bomo zamenjali režim, bo pa drugače, do takrat pa takole !!!!!!!!!!!!

 • hribovc

  ni konca komunajzarskih rabot… DOKLEJ ŠE !!!

 • Kosobrin

  Zato, ker bo izbrana naslednje leto.

 • Aton

  A je že vrnila, kar je ukradla?

 • Ministrica ki je vedno pripravljena. Ta ne more bit ministrica. Niti v šoli niti na fakulteti ne bi smela učiti…slabega lopovskega vedenja se otroci hitro nalezejo. Dodatek za prpravljenost pa to…sram te je lahko. Kva si ti nenasitna denarja, a ti ni bla dovolj plača? Bedno bedno

 • Antonius

  Ministrici Makovec Brenčičevi ne smemo očitati prostitucijo, ker je ta naslov nesrečno že pokasirala od župankovića zlorabljena farmacevtka. Brenčičevi se ni bilo potrebno za boljšo plačo dol dajati, ker ji je zadostovala že pripravljenost, da bi se s plačanim dežurstvom dol dajala.
  Kdor zna, zna! Brenčičeva je sicer politikantski junfer ohranila, nedolžnost je zapravila pa za svoj politični ugled.
  Ni mi hudo, ker bo gospa Brenčičeva na naslednjih volitvah odgorela, jezi me, ker bo dobila odslužena junferca, novo dobro plačano pogodbo za nedoločen čas.
  Klinc pa prekomerno obdavčeni volivci! Oni so srečni, da jih zastonj sploh kdo =be.

  • Kosobrin

   Vas ni vsaj malo sram?

   • Antonius

    Zakaj bi moralo biti mene sram? Saj se je vendar Brenčičeva pustila plačevati za svoja izmišljena dežurstva! Pri Brenčičevi poiščite komu in zakaj je prodala svoje poštenje, da si je vzela /ukradla/ nezasluženo.

    • Kosobrin

     Ona je vzela tisto, kar so ji dali, kar so tudi vsi drugi dobivali. Ko se je izkazalo, da je bilo nezakonito, je prva vse vrnila. Kaj bi še radi? Žal imamo take, ki so zavestno vse pokradli, pa ne bodo nikoli nič vrnili. Za nekaj časa gredo v arest, potem pa veselo in razkošno živijo dalje. O teh raje pišite!

 • Roman

  A Žan je tisti ki je snifal kokain družbi mladih SDS ovcev. Res dober pomladek.

 • Kosobrin

  Nič se sekirat, Žan Mahnič, ko boste vi na oblasti, se bosta cedila med in mleko! Vse šole bodo imele super telovadnice, otroci v šolah in doma ne bodo več lačni, vsi bodo šli na morje, upokojenci bodo imeli visoke penzije in delavci nič več minimalnih plač! To bo več kot Švica! Še bolj bomo švicali ….

 • Margu501

  Če bi se minister za javno upravo Koprivnikar, ki tudi prihaja iz Gorenje vasi, zavzel za svojo občino bi do tega morda ne prišlo. Ali pa je denar spet dobila Ljubljana.

 • Kosobrin

  Ona je vzela tisto, kar so ji dali, kar so tudi vsi drugi dobivali. Ko se je izkazalo, da je bilo nezakonito, je prva vse vrnila. Kaj bi še radi? Žal imamo take, ki so zavestno vse pokradli, pa ne bodo nikoli nič vrnili. Za nekaj časa gredo v arest, potem pa veselo in razkošno živijo dalje. O teh raje pišite! +++

 • lado

  kosobrinćić in njemu podobni iz 24kur ,so tu gor ,da vas-nas provocirajo ,so pač podleži !!!! ne jim nasedat !!! saj prihaja njihov odhod ,ane!!!!! lustracija-likvidacija po kućkinem receptu,ZATO VOLITE SDS IN DESNE STRANKE !!!!!!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!