Miro Cerar nagovoril Združene Narode

Foto: STA

Miro Cerar se je v preteklih dneh mudil v New Yorku, kjer se je udeleževal splošne razprave svetovnih voditeljev ob 70. obletnici Združenih Narodov. Na generalni skupščini je Cerar izpostavil pereče teme: begunsko krizo, kršenje človekovih pravic in še vedno trajajočo ukrajinsko krizo.

Cerar je za medije povedal, da je Slovenija zelo aktivna in dobro poznana država med Združenimi Narodi in sporočil, da se bo v sestal tudi z Generalnim sekretarjem ZN Ban Ki Moonom.

Rdeča nit srečanja ob 70. obletnici ZN, ki se je začela v ponedeljek, so bile predvsem razprave o varnosti in človeških pravicah. O omenjenih temah pa bo danes spregovoril tudi Karl Erjavec, ko se bo udeležil Varnostnega Sveta, ki bo zasedalo zaradi sirijske krize.

T. O.

 

 

  • Antonius

    Miri Cerar je nagovoril prisotne v prazni dvorani Združenih narodov. Z Ban Ki Munom se bo Cerar srečal na štiri oči, ker Ki Munu obvezni diplomatski bonton to narekuje.
    Cerar je Kljukec, ki je zašel v prevelik “zabaviščni” park. Ata olimpionik je za kakšen pameten nasvet še vedno prezelen, mama je pa vse, kar mu je imela povedati, prav na bistveno pozabila.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!