Cerar pred najtežjo preizkušnjo v politični karieri: Ustavni pravnik in premier tako zlorabil svojo funkcijo, da si je prislužil ustavno obtožbo

Foto: STA

Danes je dan D za Mira Cerarja, saj ga čaka ustavna obtožba, ki jo je vložila SDS. Največja opozicijska stranka se je ob vložitvi ustavne obtožbe sklicevala na 119. člen Ustave RS, ki opredeljuje obtožbo zoper predsednika vlade in ministre:Predsednika vlade ali ministre lahko državni zbor pred ustavnim sodiščem obtoži kršitve ustave in zakonov, storjene pri opravljanju njihovih funkcij.” Premier je namreč po prepričanju mnogih Slovencev in tudi SDS zlorabil svoj položaj v primeru migranta Ahmada Shamieha s tem, ko je ignoriral odločitev kar treh sodišč, da je lahko v Sloveniji zadržal nezakonitega migranta.

Spomnimo se, da bi moral biti Shamieh deportiran na Hrvaško, od koder je prišel v Slovenijo kot nezakonit migrant. V Slovenijo je torej vstopil na nezakonit način in kršil naše predpise, kljub temu pa je februarja 2016 zaprosil za mednarodno zaščito v Sloveniji. Pristojno ministrstvo ga je junija istega leta zavrnilo, saj je bila za obravnavo odgovorna Hrvaška. Sodišče EU je temu pritrdilo, sledila je tudi potrditev vrhovnega sodišča, ki je zavrnilo Shamiehovo pritožbo. Pozneje je bila zavrnjena tudi ustavna pritožba zoper sodbo in sklep vrhovnega sodišča kot izredno pravno sredstvo. Ko bi torej moral na vlak za Hrvaško, pa so ga “ugrabili” poslanci Jan Škoberne, Peter Vilfan, Miha Kordiš in Jasna Murgel ter ga izkoristili za pridobivanje levičarskih političnih točk.

Ustavno obtožbo predsednika vlade lahko od 12. ure dalje v živo spremljate tudi na Nova24TV.

Vsi znaki kaznivega dejanja zlorabe položaja
In kaj je ob tem počel visoko etični in moralni Miro Cerar, ki vedno, ko le ima priložnost, poudarja, da je treba spoštovati odločitev sodišč? Pripravil je novinarsko konferenco, na kateri je pokazal tri obraze. Zahteval je, naj se sodišča spoštuje, okrcal poslance, ki so Ahmada peljali v državni zbor, a hkrati dejal, da bodo na vladi uredili, da bo lahko ostal v Sloveniji. Naravnost smešno pa je, da je Cerar med tem, ko je kritiziral klepet migranta s poslanci v državnem zboru, dejal, da gre za očitno predvolilno kampanjo, in dodal, da upa, da se kaj takega ne bo ponovilo. Glede na to, da sta migranta obiskala tudi Milan Brglez in Jasna Murgel, je več kot očitno, da je tudi njegova stranka vključena v predvolilno kampanjo. To, da se je Cerar odločil, da očitno ne izvrši odločitve sodišča, pa ima hkrati tudi vse znake kaznivega dejanja zlorabe položaja, kar se preganja po uradni dolžnosti.

Ahmada je v prostorih SD obiskal sam predsednik državnega zbora Milan Brglez (Foto: Twitter).

V primeru Ahmada pa je vendarle prišlo do zasuka, potem ko je predsednik koalicijske stranke DeSUS Karl Erjavec po seji vlade priznal, da vlada nima pristojnosti odločati o statusu sirskega migranta.

“Zlorabil je svoj položaj za to, da je dosegel neizročitev in neizvršitev zakonske odločbe.”
Po prepričanju SDS je Miro Cerar zlorabil svoj položaj, potem ko je dosegel neizvršitev zakonite odločbe v primeru sirskega migranta Shamieha. Po prepričanju poslanca Vinka Gorenaka je Cerar storil kaznivo dejanje, ki ga je treba preganjati, zato so vložili ustavno obtožbo proti njemu. “Akt, ki ga je izdalo ministrstvo za notranje zadeve, je izvršljiv in ga ne more odpraviti nihče več. Akt je zakonit, preizkušen tudi na Vrhovnem sodišču RS, Evropskem sodišču in Ustavnem sodišču RS,” je bil jasen dr. Gorenak. “Dejanje predsednika vlade, ki ga je storil z novinarsko konferenco ter izjavami, pomeni neposreden poseg v to, da se zakonita odločba zakonitega organa ne izvrši. Predsednik vlade je po našem mnenju s tem naredil dejanje, ki ima vse znake kaznivega dejanja zlorabe položaja. Zlorabil je svoj položaj za to, da je dosegel neizročitev in neizvršitev zakonske odločbe.”

Po Gorenakovih besedah je to, da bo Cerar po svojih napovedih v primeru Shamieha uporabil 51. člen Zakona o tujcih, nezakonito. Na podlagi te določbe bi mu namreč lahko dali dovoljenje za začasno prebivanje prej, preden je bila izdana zakonita odločba notranjega ministrstva, je prepričan Gorenak. Ob tem je pojasnil še, da je 51. člen Zakona o tujcih namenjen temu, da se dovoljenje za prebivanje podeli nekomu, ki je znanstvenik, profesor, raziskovalec, zdravnik, in da obstaja interes Slovenije za to. “V tem primeru pa ne vem, ali obstaja interes,” se je upravičeno vprašal Gorenak.

Začelo se je z vložitvijo ustavne obtožbe SDS, se bo končalo na ustavnem sodišču?
V Poslovniku DZ je opredeljeno, da lahko vsaj deset poslancev predlaga državnemu zboru, da obtoži predsednika vlade pred ustavnim sodiščem. Državni zbor nato o obtožbi odloča z večino glasov vseh poslancev najpozneje v roku 60 dni od vložitve predloga. Če bodo danes poslanci sprejeli sklep o obtožbi, ga bo predsednik DZ poslal predsedniku ustavnega sodišča. Ustavno sodišče nato opravi javno obravnavo, ki lahko z dvotretjinsko večino glasov vseh sodnikov odloči, da obtoženi do končne odločitve sodišča ne sme opravljati svoje funkcije. Če pa sodišče ugotovi, da obtožba ni utemeljena, sodišče z odločbo oprosti obtoženega.

M. S.

 • ahnenpass

  Zelo slaba predvolilna poteza, tudi, če je predsednik vlade storil napako, je dejansko s tem pomagal človeku, kar nikoli ne more biti slabo.
  Kdo je bil pa oškodovan, meni Ah-mnad ni nič dolžan, ne spomnim se, da bi se mi kako zameril, o našem pravosodju pa itak nima smisla izgubljati besed. Njih raje naženite na hrvaško, skupaj z ljudsko policijo in nato soldatesko, jaz jih ne rabim, Ah-mada pa bi lahko rekrutirali za tajnega agenta, specializiranega za operacije v Siriji in bližnjem vzhodu. Da si bo lahko kljub odvečni maščobi, našel vsaj novo žensko, pardon, osnovnošolko.
  Zavedajte se, da parlament smo ljudje, to je pač naša Slovenska cerkev, pa če je še tak drek, tam smo mi gospodar in nam ni treba ubogati nikogar, še najmanj nekih sodnikov ter drugih čudnih tičev, ki razmišljajo samo slabo.
  Cerarja pa k* gleda, za nas se ne bi potegnil, za tega čobana pa? Smrt fašizmu!

 • Miro Jereb

  Akt, ki ga je izdalo ministrstvo za notranje zadeve, je izvršljiv in
  ga ne more odpraviti nihče več. Akt je zakonit, preizkušen tudi na
  Vrhovnem sodišču RS, Evropskem sodišču in Ustavnem sodišču RS,

  Točno tako in nič drugače. cmerar je ustvarik anarhično diktaturo…sam da je USTAVNI PRAVNIK…lepo vas prosim. To je za odstrel….

 • Stajerka

  no, Mesec ga je v kamero konkretno pihnil…….pravi, da SDS nabira politične točke, istočasno pravi, da to orodje opozicije more ostat….na koncu dodaja, da ustavne obtožbe NE bodo podprli, je pa zadnji čas, da Cerar Šamiju podeli azil……
  kar se tiče Cerarja – podn od podna morale in etike……o strokovnosti pa raje ne bi, ker po razpadu juge nismo imeli tako nestrokovno spretnega in dobesedno bebastega predsednika…….pa smo že mislili, da smo z Alenko dosegli dno – pa so volilci spet mimo kresnili…….
  Šarec vam bo dal zadnji šrauf v trugo…….žeblje so zabili že lewaki……šrauf pa je za ziher, ker ta pa ne bo kar tako hitro popustil…….

 • Božobožo

  Nič ne bo iz tega. SDS je skregana z vsemi strankami zato ne more računati na podporo. Sedaj se kaže napačna politika Janše in pljuvanje po vseh.

  • Stajerka

   ja seveda……najboljše, da še opozicija (SDS in NSi) utihnejo…..pa imamo spet enopartijski sistem oz. tempirano bombo z ustavno večino……
   a si res tega želite???……
   lewaki so sposobni razlastninit narod, nabit davke, izstopit iz EU in NATO, pa še marsikaj drugega na račun lastnih interesov in prepričanj…..in glede na ustavno večino v DZ, je to za njih mala malca……edina ovira je tokrat Karel, ki mu zaenkrat to godljo parjenja med SMC, SD in ZL še uspeva držat v okvirih normale vsaj kar se ustave in zakonov tiče……slednje je dokazal v primeru Šami, medtem ko je v nameri spremembe ustave sodeloval in nas je rešil poslanec manjšine v RS……

  • rabbit

   Se pravi če bi Cerar enega ubil in bi prišlo na sodišče bi rekli a zato ker je Janša skregan z vsemi ga pa ne bomo obsodili. Če je kršil zakon in ustavo je prav da je sankcioniran.

   • ahnenpass

    Se ti zdi, da je to isto kot, če bi koga rešil smrti, a velja v obeh primerih isti zakon?

    • rabbit

     Očitno pri Božobožo-tu velja, saj rekelni je važno kako Cmerar krši zakone in ustavo važno da je proti Janši, zveni znano saj se je Janković javno hvalil s tem na tv-ju, sodišče pa mu je pri tem potrdilo, da je res.

 • Franjo Trojner

  Naj Cerar govori kar hoče, dejstvo je, da je zlorabil svoj položaj v primeru migranta Ahmada Shamieha s tem, ko je ignoriral odločitev kar treh sodišč, da je lahko v Sloveniji zadržal nezakonitega migranta.
  Dejstvo je, da je Cerar sam Ustavni pravnik s tem dejanjem pljuno na lastno diplomo, na vladavino prava, na Slovensko Ustavo in lastno profesuro, kar so mu tudi javno argumentirano povedalii, vsi njegovi stanovski kolegi, strokonjaki ustavnega prava v državi.
  V dobro pravne države, prava bi moral Cerar že zdavnaj odstopiti! Da je ironija še večja, se je ravno on Cerar pred volitvami ustil, kako se zavzema za več higiene v politiki, zdaj, ko pa bi moral oditi s premierskega položa sam ravno zaradi te iste higiene pa se drži oblasti, kot pijanec plota.
  Ta vlada je totalitarna vlada saj se stavi nad Ustavo/zakonodajo in preostali neodvisni veji oblasti.

  • ahnenpass

   Ampak kaj je s tem naredil slabega, kdo je zaradi te poteze trpel, to raje pojasni.
   Jeb* zakon v tako gnili državi, ne moremo enkrat trditi, da smo navadna džamaherija, drugič pa se sklicujemo na brezkompromisno črko zakona, oboje naenkrat ne gre, ni logično. Mogoče lahko preprečimo vsaj zlo, ki ga imamo pred nosom, vsaj nekaj, vsaj nekdo pri nas, ki mu ne bo treba romat na Evropska sodišča po pravico in zdravo pamet.

   • etrusk

    V vaši glavi nekaj ni logično

 • MEFISTO

  Seveda ne bo ustavne obtožbe, saj vrana vrani ne izkljuje oči.

  Bo pa imela razprava velik politični pomen, saj bodo še zadnji dvomljivci lahko spoznali, kako gnilo oblast imamo.

  • ahnenpass

   Kaj je novega?
   Nič dobrega, še dolgo bomo čakali na pravo desno opozicijsko stranko.
   Več komentarjev kot izbrišejo, manj ljudi kot sodeluje v javnem dialektičnem procesu, dlje bomo čakali.

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Pravnik

  REŠEVANJE LESENEGA OSTRŽKA

  Saj poznate dobro vsi Ostržka,
  v pravljici ki redno afne gunca,
  in k v njej naj rešil bi begunca,
  kajpak ne brez plana, brez iztržka.

  Je Ostržek mnogokrat v zagati
  znašel se pri svojih oslarijah,
  a so vsakič mu po hudobijah
  znani lumpi znali pomagati.

  Z mačkom in lisjakom se je družil,
  nos mu silno je v višino zrasel,
  ker lagal je, se kot osel pasel,
  kakor pač moralno je zaslužil.

  Ni v nadaljevanju zgodbe iste
  za moralni nauk prav nič prostora,
  kos lesa uboga, ker pač mora,
  to je pravo za karieriste.

  Tudi tokrat bo prišla rešitev,
  ker obljubil je nadaljevanje
  mojster Pepe zgodbe te za branje
  še za leta pol, tja do volitev.

  Ve Ostržek, da potem končano
  bo njegovo odrsko igranje,
  vrne v trdo se leseno stanje,
  bitje kakor klada bo prodano.

 • sloustava

  Cerar, ziveti bos moral sam s sabo. To pa je najtezje, se posebej, ce verjamem, da gres vcasih celo k masi. Pozareport ima odlicno sporocilo: How fucking low can you go!? A se ti sploh zavedas, kje zivis! Ne, Murgle niso svobodna domovina, Slovenija je! Jaz zivim in zelim ziveti v Sloveniji, ki se bo osvobodila po volitvah junija letos. Tam, na volilnem listicu, pa zate ni prostora. Tvojih laznih moralnosti, eminentnosti, eticnosti smo tako siti, da nam gre na bruhanje. Toliko morale, etike, kot jo premores ti, jo premore samo se Mackov ucencek Kucan!

  • etrusk

   Ko slučajno človek sreča cmerarja na cesti , kaj bo naredil , plu…. bo za njim
   preostanek življenja bo živel v sramoti, lepo bodočnost si je zagotovil.

 • luckyss

  Tu debata ni potrebna….
  Izvršba deportacije sirskega frizerja na Hrvaško je bila pravnomočna…
  Vsi, ki so sodelovali v tem, da do tega ni prišlo, so kazensko odgovorni in oteževalna okoliščina je, da gre za politične osebnosti, ki so zlorabile svoj status in celo prostore parlamenta…
  To vam pove “levičar” Luckyss..

  • ahnenpass

   Se ti zdi, da si del parlamentarne večine?
   Ker, če nisi, potem verjetno razumeš, da ima v tej državi načelno oblast narod, ki je vesel, da enkrat niso uresničili ene navadne hudobije, to se Cerarju lahko oprosti.
   Deložacije Slovencev in celo veteranov pa niti ne, tega bi se morali zavedati vsi na zgornji sliki.
   Tudi ta interpelacija ne bo uspela, ker je brez vezna, kot vse kar je SDS poskušal do sedaj, Cerarju pa hinavska populistična poteza tudi ni čisto nič pomagala.
   Še manj ljudi bo šlo na volitve kot sicer, skratka, nimaš koga volit.

   • luckyss

    Če bi lahko volitve karkoli spremenile, bi bile prepovedane ;)

    • ahnenpass

     Ni nujno, saj nas lahko tudi drugače prisilijo, da enostavno ne moremo voliti za nikogar. Sicer bi, ampak kako naj, če v vsakem primeru daš glas enemu izmed agresorjev in okupatorjev, nenazadnje največjih izdajalcev domovine. Volitve bi torej lahko kaj spremenile, ampak ne gre samo za volilni listič, volitve so inštitut, ki zajema še marsikaj drugega,to pa lahko poljubno napadajo in kontrolirajo. Mi smo zelo mlada demokracija, pri nas se zaenkrat še samo šalimo.

     • luckyss

      Gre se za lažen občutek, ki ga imajo ovce še posebej rade…..”možnost odločanja” ;)))

     • ahnenpass

      ne zavedaš se kako prav si napisal. Točno tako, lahko se odločimo, vendar edino, če lahko prej razmislimo o čem in zakaj se sploh moramo odločati.
      Ne boš verjel,ampak med nami dejansko obstajajo izrodi, ki po cele dneve ne delajo nič drugega kot poslušajo in skušajo manipulirati tuje misli. Zato svojih misli sploh nimajo, razmišljajo tisto kar razmišlja revež, ki mu vrtajo v glavo. Zdaj se pa odloči koga boš volil, najbrž kogar koli, ki ti bi pomagal razkužiti tisti človeški gnus.
      Vidiš, tako se vpliva na demokratični proces, ne da bi komur koli kaj izrecno prepovedoval, pravzaprav še pomislijo ne na to.

     • luckyss

      Prave spremembe dela enotno ljudstvo na ulici….
      Vse ostalo je reality show…Deli (narod) in vladaj…

     • ahnenpass

      Kako naj grem s tabo na ulico, kako naj zanesljivo vem kdo si, kaj pa, če si njihov? V redu, ti zaupam, ampak sam se zavedaš, čim bi se nas nabralo več skupaj, nas bodo hitro zmanipulirali, kriminalizirali in razgnali, na koncu bo v skupini več agentov države kot protestnikov. Ker ne vemo kaj bi radi, ker ne moremo uskladiti pogledov in ne razumemo kaj se v resnici dogaja, nimamo nikakršnega vpliva na politiko več skratka, niti na lokalno, kaj šele na državno. Ni prostora, se je strogo cenzurirano in nadzorovano, ker nas je malo, lahko manipulirajo slehernega izmed nas. To sploh ni noben problem, predstavljaj si kakšno ekipo imajo razne državne agencije v zahodnih velemestih, kjer živi skupaj na milijone ljudi, na kronične in patetične redne proteste jih pride pa zgolj par tisoč, pa se sekiraj, če imaš res toliko časa na voljo in živcev. V normalni deželi, se problemi rešujejo strpno, vendar dosledno in temeljito, če ni takih ekscesov,tudi ni razlogov za pasivnost in razpršenost volilcev, če ima pa vsakdo vsaj nek lokalni interes in so vsi vključeni v razne skupine, kjer si pomagajo bolje živeti. poskusi to pri nas, tretjerazredni sploh ne bi prišli noter, drugorazredne bi skregali, prvorazredni bi si pa tam služili dodatne honorarje in se izživljali, dokler ne bi vse zamrlo in bi se razšli, jezni na tako državo in tako demokracijo. In sami. Zakaj smo tako drugačni?
      Ne borimo se proti Hudiču, ta želi edino čisto zlo, mi imamo pa opravka z izrojeno gnusobo, ki v vivisekcijah občuti perverzno sadistično naslado.
      Za ulico bo še čas, ko bo izrod dobil ime in ga bodo lahko mediji izpostavili celotnemu človeštvu, takrat se pa dobro primite, ker bo hudo usekalo.
      To ni normalno stanje, Slovenci se ne vedemo in ne čutimo normalno, nekaj je hudo narobe, zgleda so celo državo spremenili v ogromen evgenični laboratorij.

     • luckyss

      Ulica se zgodi spontano, ko število lačnih in nezadovoljnih preseže kritično maso…
      In takšni protestniki najprej naženejo politične agitatorje ali pa se združijo pod eno zastavo, če čutijo pripadnost….

     • ahnenpass

      Ne verjamem, danes ne več, ne ob tako masivnem in vseprisotnem, totalitarnem vojaško policijskim strojem, ki nas obdaja, se to enostavno ne more več zgoditi spontano.
      Sicer se pa spomni zadnje ekonomske krize. Kaj se je zgodilo, čedalje več ljudi je delalo iz pufa na puf denar. Na neki točki, bi se sistem sesul sam vase, denar bi izgubil vrednost, preden se je to lahko zgodilo, so računalniki v hipu uravnali indekse na globalnih trgih, izbrisali so tretjino vsega denarja na svetu in sistem se je stabiliziral.

 • REF 2017

  Ilinka kakšna je tvoja ocena ????????????

 • totex39

  Vprašanje je, če bo sploh kaj odgovarjal, kajti taki kot je on in njemu podobni so vedno oproščeni. V tem primeru pa bi kot premier moral odstopiti, ter ostale vpletene izgnati iz parlamenta za stalno.

  • luckyss

   Obstajajo pravne možnosti…politične ne bodo dale ustreznih rezultatov…
   Cerar si je z enim strelom prestrelil obe koleni, si je pač sam kriv…
   SDS bo seveda to izkoristila za svojo promocijo, kar pa še ne pomeni, da je to dobro za državo in državljane..

   • totex39

    Seveda so pravne možnosti, vendar Cerar ne samo kot premier je tudi ustavni sodnik in ne bi smel kaj takega dopustiti. To se lahko dogaja samo v naši ne pravni državi, kjer lahko vsak, ki je na položajih dela kakor se mu zljubi, za njih ne veljajo zakoni. Zaradi takih pa se vedno bolj pogrezamo.

    • luckyss

     Mogoče pa so naši politiki vsi skupaj v istem koruptivnem blatu in ne upajo resno nastopati drug proti drugemu..
     Vse skupaj se razvodeni v brezveznih interpelacijah, v bistvu pa eni in isti kolobarijo že od osamosvojitve dalje…

     • ahnenpass

      Ne le to, policija jih ima vse pod drobnogledom, še iz časov, ko še niso bili v politiki, vse se ve. Pa pridni bodite, da ne bo problemov.

     • totex39

      Ne mogoče, ampak so sigurno in za njih ne veljajo ne zakoni in še ustavo spreminjajo tako kot njim paše.

     • ahnenpass

      Zapisali so pravico do vode, ki je dejansko povsod, celo kot vlaga v zraku, niso pa posebej navedli, da gre za čisto in pitno vodo, ki mora biti včasih tudi hladna, topla ali vroča, odvisno od življenjske potrebe. Nekam jo je verjeto teba tudi naliti, ne moreš nekomu zvrniti škaf usrane vode na glavo in trditi, da je to njegova ustavna pravica.

 • bednick

  Za vse pravnike( sodnike, ustavne sodnike, odvetnike….), ki še nimajo jaht,
  organiziram sms donacijo.
  Donirate lahko z sms NIMAJO ŠE JAHT1 in NIMAJO ŠE JAHT5.
  Hvala

 • Kučko pod pručko

  Noben dan D ni to za Cmerota

  Prav nikakršen dan D oziroma najtežji dan ne bo danes za zvestega vojščaka šefa murgelskega podzemlja. Kučan je že poskrbel, da tudi današnja ustavna obtožba, ki jo je vložila SDS, ne bo uspela. S tem imamo bogate izkušnje, saj levakarski poslanci do konca ščitijo hrbte svojih barab.

  Ali se je že skrivil en sam las Jebankoviću, pa se ga drži kriminal kot berača uši? In tudi Cmerotu se ne bo, čeprav je nedvomno kršil ustavo, kar je zanj kot profesorja ustavnega prava še večja obtožba. Rezultat celodnevnega dokazovanja kršitve bo tak kot vedno in Cmero bo ostal na svojem premierskem stolu do konca mandata.

  K sreči pa ga bo kmalu konec in tako teslo kot je, ga ne bo nikoli več videl od blizu!!!

  • samsara

   Spominjali se ga bomo kot Ahmada Cmerarja Dvoličnega.

 • RATATA

  Čas bo že, da se ugotovi dejstvo, da lahko vsak vsakega obtoži česarkoli. Oseba osebo.
  Stranka rabi več kot polovica parlamenta za sabo, kar pa Slovenska demokratska stranka nima.
  Naj se govori o tej zlorabi, toda s tem govorjenjem se ne sme končati, saj bo sporočilo zelo drugačno, kot bi pošteni pričakoval. Prikazano bo kot navadno nabijanje.
  Saj so na valovih 2 x 101 že začeli, ker jim gre v nos kredit najet pri bosanski srbijanki.

 • Olga_10

  Cerar je že na oblast prišel s prevaro in nezakonitim zaporom političnega tekmeca! Ves čas krši zakone in ustavo! Ob tem pa vse poziva k spoštovanju tistega, kar sam ne spoštuje! Tudi sosede poziva k “spoštovanju vladavine prava”, ki je sam ne spoštuje! Dol z levičarji!

  • ahnenpass

   Vprašanje, kakšne pristojnosti ima dejansko predsednik vlade, ene so natančno opredeljene z zakonom in pravilniki, druge so verjetno odvisne od demokratične večine ljudskih poslancev, ki pač trenutno zasedajo parlament.
   Ljudstvo se je pač tako odločilo, to ne more biti kriminal, verjetno gre za napako v tolmačenju zakonov in pravilnikov.

   • francelj3

    Kakšni ljudski poslanci. Proporcionalni sistem pozna samo poslance političnih strank.

    • ahnenpass

     Ne vem, v demokraciji ima oblast ljudstvo, seveda samo demokratična večina, ne vsi naenkrat. Ti mi povej.

     • francelj3

      Se boš moral preseliti v kakšno demokratično državo. V Sloveniji imajo oblast stranke, ki jih volimo. Poslance določajo stranke, ne volilci. Poslancev NE volimo neposredno, ampak preko vodstev strank. Zaradi volilnega sistema Slovenija propada. Podoben volilni sistem je povzročil trenutno blokado imenovanja nove nemške vlade, leta 1933 prihod Adolfa Hitlerja na oblast in še marsikaj. Ampak tov. Kučan raje vidi, da poslance določajo stranke pod njegovo kontrolo, kot da bi jih volili volilci, ki bi se lahko enkrat strgali z verige in volili drugače, kot tovariš želi.

  • etrusk

   cmerar , lahko dela samo tisto kar mu je ukazano. Ubogati mora ,pika, ve se dobro kdo mu ukazuje.

 • VERRZIFIKATOR

  Miroslav Cepar, 4. a

  (šolska naloga četrtošolcev)

  HIGIENA IN REDITELJ ČIRO

  Štiri leta tega bo minilo,
  ko je vstopil v razred prvošolec,
  mu pomagal vidno je komolec,
  vstopil je, ko je že odzvonilo.

  Nismo prej kaj dosti ga poznali,
  le po tem, da bil je preforsiran
  in od nog do glave protežiran,
  so zato k nam v razred ga poslali.

  Se takole je fanté šopiril,
  ki se nam predstavil je kot Čiro,
  in razglašal, da bo s pravo mero
  vse urédil in vse prav uméril:

  »Higiene najbolj ste potrebni,
  razred je v celoti popackan,
  da ne rečem, da je razdejan,
  tukaj mnogi niste več prisebni.

  Etike vam najbolj primanjkuje,
  jaz prinesem nova vam čistila,
  če razredna skupnost izvolila
  me za vodjo bo, ki poveljuje.«

  Se potem je lotil čistk v momentu,
  za moralnega se vsem razglašal,
  nekaj časa res okrog prinašal,
  kdor nasedal rad je sentimentu.

  Kmalu Čira dobro smo spoznali,
  da je v higieni pacek pravi
  in če radi bi ostali zdravi,
  bomo nezadostno Nacku dali.

  Ne zasluži več, da jo popravlja.
  ker tako veleva higiena,
  cvek je zanj zaslužena ocena,
  razred naj od junija ponavlja.

  • KIKI

   Mamica Zdenka se je zgodaj vstala,
   da je Mirkcu zlatem srajčko poravnala,
   kravato mu ta pravo rdečo je zvezala;
   poljub za srečo v vrhu mu je namenila,
   ko ga je iz svojega objema izpustila….

   In tava Mirkec; mamice ni več na svetu,
   da bi mu srajčko v hlačke zataknila,
   da bi počesala nežno ga na prečko,
   ko v lov na srečo ga je napotila
   in s tem življenje nam je zagrenila !

 • Artur

  Cerar pred najtežjo preizkušnjo v politični karieri ??!! Za danes nič “za bat”, po volitvah pa bodo Butalci že poskrbeli, da bo še naprej izdatno praznil korito v družbi z murgeljčani.

 • mona lisa

  Država tone in to z veliko hitrostjo.

  • luckyss

   Država nič ne tone ampak raste…
   Le vlada s takšnimi kiksi izgublja verodostojnost…

   • xtc

    Tud za Yugo ste levaki trdili isto,pa je zrasla…….. kam že?

    • luckyss

     Tako pravi Bruselj…morda pa lažejo, vendar ne vem zakaj bi..

    • Vinogradnik67

     Kar veliko podjetij je ostalo od juge pa so jih ti naši vrli izbranci uničili in prodali do amena !!

   • rabbit

    Kam pa raste če smem vprašati, zakaj potem Cmerar najame 2 milijarde pufa, če rastemo, če jaz rastem začnem najprej puf plačevat ne pa še novega najemat.

  • KIKI

   Pogreza se v lasten drek ! In mi mirno gledamo, kako se
   bomo prvi pogreznili!

 • Aron

  Kakšna preizkušnja? Obotžba je že pred začetkom razprave obsojena na debakel :)))

  • ahnenpass

   Kot, da se je vse to že enkrat zgodilo.
   Zakaj niso v parlament pravočasno skrili Izbrisane in gospoda Vaskršiča?

 • ahnenpass

  Slovenija je resničnost, Republika je pa nevarna distopija.
  S tem mislim seveda na Platonovo fantastično izmišljotino, ko je skušal opisati popolno družbo, s Kraljem filozofov na vrhu.
  Republika velja za prototip fašističnega modela države, vladavina zakonov je mogoča edino takrat, ko ni korupcije. Zaenkrat ne poznamo niti en sam primer iz zgodovinske prakse, ki bi dosegel tako visoke standarde, pa so danes skoraj vse države neke Republike.
  Edina izjema, ki je meni znana, bi bil Platonov sodobnik in učitelj Sokrates, zaradi katerega je Platon verjetno sploh začel razmišljati o svoji utopiji. Sokrates je bil obtožen, da je s svojo filozofijo pohujšal mladež in obsojen na smrt, čeprav bi lahko zbežal ali izpogajal pomilostitev, je do zadnjega zagovarjal svojo idejo, stal za svojimi moralnimi načeli in med izvršbo celo prosil rablje, naj mu dolijejo še strupa, ker je že vse spil in bi rad čim prej umrl. Kdo si ne bi želel imeti takega predsednika vlade na vrhu Republike, vendar je Sokrates edina izjema, povrh tega tudi ni nikoli ničemur vladal, žal.

  • KIKI

   Zgodovina je imenitna stvar, če jo pravilno razumeš;
   našim vladnim idiotom to ne pride niti na “kraj pameti”…
   Tovariši so se že davno tega proglasili za bogove nad bogovi !

 • Vojteh Dovč

  SEJ BI PRILEPIL KAM DRUGAM SAM NI NI Č O TEJ STVARI —–Sredi decembra je Janša v imenu stranke SDS podpisal pogodbo s katero so najeli 450 tisoč evrov posojila od 32-letne Dijane Đuđić iz Prijedora v Republiki srbski.——
  DENAR SE VRAČA

  • luckyss

   To je še tisti “drobiž” od kontejnerjev orožja…

   • xtc

    A misliš od onih ,ki jih je Kučan slao iz Maribora v Bosno?

    • luckyss

     Če Janez ne bi imel prstov vmes, bi SDS že davno norel po parlamentu in spraševal kje je to orožje ali kje je ta gotovina…Ker so tudi levaki tiho o tem se mi zdi da so se omastili oboji…

     • KIKI

      No, in zakaj ne norijo levaki? Te floskule “levčki” uporabljajo
      samo pred volitvami, tako kot vso ostalo maškerado, ki jo
      premorejo iz svojih sanjskih rdečih bukel!

     • etrusk

      Začelo se je blatenje , se bližajo volitve

    • Vojteh Dovč

     SKJE SI SE TI VZEL

  • KIKI

   A bivša LDS pa je že vrnila svoje strankarske
   pufe? Ubogi novinarčki, kaj vse boste morali zdaj
   pred volitvami pisuriti po cajtngah? ….če ne, službica
   gre pa-pa! Ata Kučan je obljubil veliko nagrado za
   kakršnokoli blatenje Janše ! Se splača! Na delo fantje
   in dekleta!…Večer, Delo, Mladina ! gremo na delo!

   • Vojteh Dovč

    ČITAJ ŠE 1X—Če Janez ne bi imel prstov vmes, bi SDS že davno norel po parlamentu in spraševal kje je to orožje ali kje je ta gotovina…Ker so tudi levaki tiho o tem se mi zdi da so se omastili oboji…

    • rabbit

     Se pravi da tudi ti nimaš pravice najeti kredita od svojega prijatelja ali od koga ki ti je ta denar pripravljen posoditi po določenimi pogoji.

    • KIKI

     Ti si pravi dvotirnik; kadar se ve, da so levi prvi in očitno
     edini v igri kriminala , takrat so krivi kar “oboji”….da se lažje
     izvlečeš iz dreka, a njede?

  • Tojteh

   A si tudi ti bil deležen deleža več kot milijardo ukradenih evrov ki so jih pokradli levičarji? En delček sigurno ker si plačan po tem kar kaže tvoj komentar. Šef iz murgl in njihovi privrženci bogato nagrajujejo, a ne? Levičar kot levičar, samo da blati in se spreneveda …

  • Vinogradnik67

   To so zgleda nalašč naredili da se bodo lahko naprej v opoziciji šlepali !!

 • tarantela

  Za vernike opomin: “Tujec sem bil in ste me sprejeli.”

  • xtc

   In take kot ti naložimo v kontrejner in vas varno pošljemo domov.

   • tarantela

    Moje korenine so slovenske, rodbina je vpisna v ljubljanskih škofovskih arhivih, odkar ti vpisi potekajo.

    • KIKI

     Zahvali se staršem kot zavednim Slovencem!

  • rabbit

   Če si tujec pa najsi bodi v drugi državi ali pa samo na obisku pri sosedu, se moraš ravnati po njihovem pravilu, ker če se ne, ne hodi ne k sosedu in ne v drugo državo.

   • tarantela

    Menim, da se je Ahmad kar lepo vključil v našo družbo.

    • rabbit

     A daj no. Friziral je na črno , bril tudi, a tebi tudi ni potrebno plačevati davkov.

    • KIKI

     S čim pa? Z lažmi in igranjem?

 • xtc

  Seveda bodo Kučanovega hlapčka složno zaščitili-a težava levice postaja vse večja država finančno kolapsira,korito je vse manjše,prascov ,ki bi žrli pa enostavno preveč,zato se drobijo na stranke,saj bi rad vsak svoj kos iz korita.

  • KIKI

   Že pruletina (Levica) se preriva v prve vrste…cmokajo in klokajo
   in sesajo, kakajo in lulajo, kamorkoli pridejo! To je vse!

 • Franjo Trojner

  Jasno, da cepci v parlamentu Cerarju ne bodo izglasovali nezaupnico, ker bi jo s tem izrekli/izglasovali tudi samim sebi.
  Juncker in vsi komisarji EU so včeraj Pahorju in celotni slovenski javnosti povedali, da države EU naš spor z hrvati okoli meje ne zanima.
  Te se pa zdaj vprašajte cepci kakšno nesposobno diplomacijo, zunanjega ministra in predsednika vlade te imamo??? Samo velke lape doma so jih, nobene koristi ni od njih!
  A vam je zdaj jasno zakaj bo danes Cerar znova dobil zaupnico? Cepci bodo znova podprli cepca Cerarja, da se bodo še naprej skoraj pet mesecev lahko delali norca iz vseh nas in naše države.

  • rabbit

   Včeraj je Petrle na tv v Odmevih javno povedal da se Eu nagiba k Hrvatom a ni čudno ko pa imamo tako dobre na vodilnih položajih.

   • Asterix in Obelix

    Potrebujemo vrnitev Janeza Podobnika.

    • rabbit

     Kakšnega Podobnika rabimo človeka, ki bo EU in Hrvatom jasno povedal dost vas imamo. Rok za uresničitev arbitraže je bil 29.12.2017, ker tega Hrvašaka ni naredila vi (EU) ste jim pa držali štango bo od danes naprej meja z R Hrvaško do uresničitve sporazuma zaprta. Koliko misliš hitro bi se zmigali.

 • Rožle
  • tarantela

   Zadeva je resnična, zato ne vem, komu se trga.

   • rabbit

    In v čem je problem, če stranka najame kredit in ga tudi odplača, problem je če stranka si prisvoji hišo , ki ni njegova in jo nikoli ne vrne in jo tudi ne plača. Probelm je če stranka najame kredit in ga ne odplača, problem je če stranka troši denar, ki se ne ve od kod je.

   • Rožle

    Ja, kdo govori o tem? …

  • Asterix in Obelix

   Problem je, da ni v SLS več Janeza Podobnika, ki je še edini branil NAŠO SLOVENIJO in da ima SNS premalo podpore. Če bi popravili SNS in SLS bi bilo še upanje.

   • Vinogradnik67

    Lepo vas prosim Podobnika sta uničila SLS!!

 • Rotar Jakob

  tudi cmerarja čaka kurćanov securitate!

 • Antonius

  Miro Cerar mlajši, dr. pudelj brez ročajev??!!
  Boljša izbira je stopiti v drek, kot imeti s tem lažnivim moralistom opravka.

  • Rožle

   Mene on edino prepriča v to, da res resnično misli, da dela dobro …

   • KIKI

    Misliti, se pravi nič vedeti !

    • Rožle

     Hočem rečt, da se niti ne zaveda, da sam seb laže …

     • samsara

      Obstaja kategorija ljudi, ki laže že samo zato, ker jim to paše, je to njihova nrav.
      Med komunisti je to precej genetsko razširjeno.

     • Borut Stari

      Ne vem, če se ne. Zaveda se zaveda. Hinavec,kot je z lahkoto in zavedno laže vsem okoli.

  • KIKI

   “Če sanjaš o dreku, ali stopiš vanj, imaš možnosti dobitka v denarju!”
   (stara ljudska vraža). No, glede na to,da smo kot državljani RS do grla
   v dreku, bi nas na “koncu tunela” moralo čakati pravo bogastvo!
   Zbudi se Slovenija iz sanj in izvleči se iz dreka!

 • Sredina

  Gre za politično predvolilno potezo SDSS, ki ne bo imela popolnoma nobenega učinka, razen, da bomo tem norcem spet izplačali sejnine za gledanje v luft.

  Če bi mislili resno bi šli nad cerarja s konstruktivno nezaupnico, ampak ja, vem, da nimate podpore, zato pa čas zapravljate na tak način..

  • rabbit

   Kakšne sejnine poslanci nimajo sejnin, toliko bi se pa že lahko izobrazila imajo fiksno plačo.

   • Sredina

    Sem skor zihr da dobijo za seje zbora dodatke

    • rabbit

     Prosim dokaži, poslanci imajo fiksno plačo, ter vse dodatke, ki jim po zakonu gredo malico, prevoz na delo, za delovno dobo itd vse kar gre po zakonu o delovnem razmerju dobijo edino dodatek je na to ali so predsedniki kakšnega delovnega telesa. Plačo dobijo če parlament zaseda ali pa ne. To bi si pa lahko že prebrala.
     Sejnino dobijo predstavniki državnega sveta, ker to ni njihovo redno delo ampak so predstavniki posameznih interesnih organizacij.

    • “Sem skor zihr….”
     Si pa res verodostojen komentator. Zakaj si izmišljaš, če ne veš ?

    • Rožle

     Jest bi tut skor Jackpot zadel …sam ga nisem ..

  • Franjo Trojner

   Vtakni si ti nekam to tvojo bolano zavajajočo retoriko!
   Daj ti tu raje odgovori ali je Cerar Ustavni pravnik in premier tako zlorabil svojo funkcijo, da si je prislužil ustavno obtožbo?
   Če je to Cerar dejansko storil moraš ti v svojem komentarju bentiti nad tistimi cepci v parlamentu, ki ustavno odločbo niso podprli in ne pljuvati po tistih, ki so jo zahtevali in bodo zanjo tudi glasovali.
   Kar pa ti nikoli ne boš storil ker si politično in tudi načelno nekorekten.
   Na bruhanje mi gre, od vse te globoke države in ljudi, ki jo brezsramno podpirajo.

   • etrusk

    Če bi imel cerar količkaj pameti , tega nebi bilo potrebno . ker pa pameti nima , je pač tako kot je.

 • milanček

  Cerar, človek brez morale, pojdi v drevored, pa se takoj obesi! Zanima
  me, kako na vso to svinjarijo , ki jo izvaja njegov (?) sin, gleda
  njegov oče, res pa je, da je ta bebec bolj po materi, za njo pa se ve
  kaj je bila, navadna gov-nača!

  • rabbit

   Če bi njegovega očeta poznal tako kot ga jaz ne bi govoril tega.

   • milanček

    zato pa se sprašujem, če si dobro prebral, kaj si misli, kaj reče njegov oče, na vse te svinjarije , ki jih dela njegov sin! Kot prvo se sigurno strinja, da nima kanček morale, etike, oz, da je en ubožšček ne preveč bister!

    • rabbit

     Veš ta tip je šele pokvarjen, če bi ti jaz povedala zgodbo mojega sorodnika ko ga je on branil ne bi verjel verjemi. Pokvarjenec ne pade daleč od pokvarjenca.

     • milanček

      to je povsem druga zgodba, začudil sem se, ker sem od mnogih ljudi slišal, kako je tastar cerar nesposoben advokat, to svojo nesposobnost oz zabitost, ima IQ št čevljev, pa kompenzira z pokvarjenostjo, aroganco …! Ja zanimiva družina, mati pa drolja CK ZKS!

     • rabbit

      Da je nesposoben bi še šlo, da pa si po njegovi krivdi bolnik in to hud bolnik pa ni vredno človek, ki se je bal samo za svojo rit.

 • antimur

  Ko bi bili levaški poslanci normalni in pošteni, bi to drisko Cerarjevo poslali na Ustavno sodišče, s tem bi si morda kdo izmed njih podaljšal mandat, toda to se verjetno ne bo zgodilo, kajti njimi je predvsem kučanistična golazen.

  • rabbit

   Če bi bil Cmerar neka moralna in etična avtoriteta bi rekel, kot ustavni pravnik vas prosim izglasujte ustavno obtožbo pa da vidimo kdo ima prav. Pa revček nima nič v hlačah. Se pa slika za neke rumene medije in govori o večni ljubezni koliko jih je že ta stavek slišalo iz njegovih ust. Ha ha

   • KIKI

    Pravi udomačen mucek….Mojčka vztraja, ker se splača!

    • rabbit

     Do naslednje soponzoruše ki bo ljubezen njegovega življenja.

  • KIKI

   Glasovanje bo pa mislostno za Cmerarja. p49: z19 !- in
   tečemo dalje do samega konca agonije, z Ahmedom na
   čelu?
   Kje že ima Ahmed frizersko delavnico? Zmanjkalo mi je
   denarja za frizerja….baje striže zastonj, pa bi se oglasil!
   Samo ne povejte mu, kdo sem, ker mi bo prerezal vrat!

 • Ali so jim bolj všeč moški?

  Zakaj jim je debel moški bolj všeč, kot mamica z dojenčkom?
  Zakaj je debel moški vreden več kot ženska, ki ima poporodno depresijo?
  Zakaj se za žensko niso zavzeli? So jim bolj všeč moški?

 • antimur

  Pravkar gledam zagovor tega norca Cerarja. Zdaj sem trdno prepričan, da to kučanistično teslo ni samo pokvarjeno do amena in spletkarsko, ampak tudi zanesljivo umsko motena oseba. Psihiatri na plano, pa dajte vsaj enkrat nekaj koristnega od sebe.

 • domovina mili dom

  To me spominja na živalsko farmo. Čuneka vržejo v štalo k mami. Torej srečen čunek, srečni ostali s srečnim koncem. Na farmi pa še bolj zaudarja po rdeči gnojnici.

 • Kander

  Se še enkrat več vidi kako levičarji, njihove stranke z cmerarjem na čelu uničujejo Slovenijo. Vedno iščejo svoje koristi in ni jim nič važno samo da je njim v korist. Imajo svoj glasovalni stroj in mnoge bogate plačance ki podpirajo to sprevrženo in umazano politiko. Ves čas se samo sprenevedajo in stalno tudi sprevrženo trosijo laži ko je evidentno jasno da je njihova laž sprevrženo dejanje. To se vidi tudi po mnogih komentarjih ki jih trosijo ti lažnivi pisuni, ki še kar naprej trosijo in zagovarjajo Ahmeda, na mnoge Slovence pa se požvižgajo. Verjamem da se bodo le-ti sprevrženi enkrat pogledali v ogledalo in sami tudi uvideli vso to sprevrženost in umazanost ki jo prinašajo in trosijo med Slovenski narod ….

  • ahnenpass

   Zakaj ali ali, za ljudi gre, v kakšnem smislu Ah-mad ni enako človek kot kdorkoli drug? Žalostno je, ko se to zgodi nekemu tujcu, takrat vsi opazijo, če se vsakodnevno dogaja Slovencem, jih pa ne gane, ne verjamejo za so naša sodišča in država na splošno tak gnoj. Ampak mučijo njega in nas, saj je vseeno zaradi koga smo se začeli pogovarjati, samo, da se, v tem smislu, bi morali biti Ah-madu dejansko hvaležni za njegovo žrtev.

 • milanček

  nova merska enota za bebavost: en cerar

  • rabbit

   cmerar

   • Pezde

    Ta je pa merska enota za neodločnost in za nesposobnost pri ženskah.

  • kučanček

   Odlično. Samo pozabil si, da je na kubik in da je med njihovimi zelo nalezljiva ….

  • šmentanamuha

   Kul, tole si dobr naštudiral.

  • Dragan Krstič

   10 jurš en cerar.

 • Edi Puc

  .. bi stavil za pir, da če bi šel v Sirijo iskati njegove otroke in kdo sploh kdo je, bi se izkazalo da nič od tega ni res. Zgodba o njem je pravljica. Glede kdo vse ga brani in kaj vse so zato pripravljeni storitii, bi rekel(nekje sem celo prebral) da je DILER droge ali pa ima rad moške ali pa kar vse skupaj. Mogoče celo v osvobojeno Sirijo nesme več priti živ. Ni pa navaden kruhoborc, za siromake Cerar nebi mignil. Nevem ali muslimani nosijo prstan, ta ga na sliki nima. Je pa proti slovenskemu delavcu kar lepo rejen.

  ČESTITAM SDS pravega ste postavili na oder. Ni ga bilo sram krasti (sorry zaračunavati) dvojnih potnih stroškov, zakaj bi ga bilo kaj drugega. Ima še lansko ali pa je že spet našel drugo ? (splomald bo kmalu tu)

 • Artur

  Alenčica proti ustavni obtožbi ampak pljuvat pa zna po obtožencu (kar si seveda zasluži) ja levajzarji so totalno zblojeni podli in pokvarjeni , katastrofa za slovenski narod.

 • črnaovca

  Kaj pa tole: Največja opozicijska stranka SDS je posojilo najela pri osebi, ki je povezana z mednarodno mrežo za utajo davkov. Naše analize v zadnjem mesecu so pokazale, da je v njej izginilo najmanj 1,3 milijona evrov davkoplačevalskega denarja.:

  • rabbit

   Ki ji še prvošolček več ne verjame.

 • Pravica

  Odlično SDS!!!! Mogoče se bodo cmerar in njegovi privrženci le našli kaj samokritike na račun svojih šefov in tisti iz ozadja. Če ne je še vedno vidno kako jim dišijo razmišljanja modrih “butalcev” …

 • tzt

  Gorenak je razgalil vso bedo, neetiko in nemoralo zgubaša Cerarja. In vladajoče koalicije. Bebcem je bilo vse lepo razloženo, le ti pa tiščijo glavo v pesek. Skratka Cerar se je usral in prosi na kolenih poslance koalicije za zaščito. Zaslužil si je še drugo kazensko ovadbo katero je Vinko že napovedal.

 • Artur

  Gledam sejo državnega zbora in glej že “pogrešam” Poropatko a nič zato evo Jurša že strelja kozle celo prekaša jo na trenutke v debilizmu.

 • Dragan Krstič

  Poslanec DESUS Jurša ima probleme z branjem, polpismen cepec. Vse kar znajo poslanci vladne koalicije je brati s cegelcev, ki jim jih napišejo študenti FDV, ki so prav zaradi teh tepcev zaposleni v parlamentu.

 • šmentanamuha

  Na MMC-ju že brišejo komentarje, da bi zaščitili to brezoblično gnido od profesorja ustavnega prava.

  • Dragan Krstič

   Na 24kur pa jim ni treba brisat, ker tam blogirajo samo totalni levi obrisanci.

 • eksorcist

  Cerar, Šarca se boj, ne SDS. Ta te bo odnesel. :)

 • tzt

  Klerokomunisti v NSi so se posrali.

  • samsara

   Jim je njihov ‘princ teme’, kučan, tako ukazal in jim obljubil bombončke, če bodo poslušni, kot so bili doslej.

   • tzt

    Po moje kr instinkt. Brezjajčno momljanje o izgubi časa za izredno sejo, ker bi oni radi delali kaj drugega.

 • šmentanamuha

  Levičarji so izgubili moralni kompas, to je dediščina komunizma in socializma. Pokveke od ljudi.

  • Dragan Krstič

   Včasih so še skrivali svoje barabije, zdaj tega sploh več ne skrivajo.

 • Artur

  Hinavski Nsi klero posranci odpovedali pri glasovanju.

  • šmentanamuha

   Ja, pravkar slišala na radiu.

  • samsara

   Kučanistični farizeji.
   Hudiču prodane duše.

 • šmentanamuha

  Gospod ustavni pravnik, pisec ustave, ki pravo poučuje tudi študente na Pravni fakulteti, in se trenutno preizkuša v funkciji predsednika vlade, je pred par dnevi dal izjavo (mislim, da v Bruslu), ki sem si jo zapisala: “Evropa stoji in pade na vladavini prava, ….” …in malo predtem poteptal pravnomočne odločitve vseh slovenskih sodišč in tudi evropskega.
  Ta komentar je na MMC šel v cenzorjev zabojnik prepovedanih komentarjev. Tako, da bo jasno, kakšna novinarska greznica je javni portal MMC.
  In to gnido imamo mi za predsednika vlade. Tega bebota še v greznico ne bi mogli vreči, ker potem z njo ne bi mogli gnojiti po poljih.

 • Dragan Krstič

  Kdo je pa temu Škobernetu govor napisal? A so tile levi poslanci res tako umsko hendikepiraqni da ne znajo nič povedati brez cegelca.

  • šmentanamuha

   A je možno kje gledati posnetek, ker zdajle ne morem spremljati?

   • Stajerka

    odvisno katerega kabelskega operaterja imaš…….oddaje lahko gledaš za nazaj tudi na SLO3 – pa če se ne motim je arhiva tudi na MMC……vsaj morala bi bit…..

   • rabbit

    Imaš na RTV SLO arhiv oddaj vtipkaj Izredna seja državnega zbora in dobiš.

    • šmentanamuha

     Hvala.

   • tzt

    Sigurno bo na Hanziju v arhivu spravljena cela seja.

 • Stajerka

  no……Judeži so pokazali svoj pravi obraz – mogoče kompenzacija za Zvonove, ki so ravnokar na sodniškem tnalu???…….če so Kučana kupli z par tisoč jurji na mesec, so Cerarju odprli marelo in to ravno v času ko sta iz nebes padali morala in etika……ne samo, da so mu jo odprli, ampak so skupaj s Cerarjem pod njo vedrili…….
  upam, da dobijo 50% glasov, ki si jih je Ludmila prigarala na zadnjih predsedniških volitvah, kar pomeni, adijo iz DZ…….spodobilo bi se in pravično bi bilo!!

 • šmentanamuha

  Ljudmila je zdajle nekaj kokodajsala o nesorazmernosti. Duša prodana, kak dobro, da si spušila na predsedniških.

 • Stajerka

  čujte…..kaj Kordeš pa Škoberne sta navidezno skregana???…….sedita v oslovski klopi, med njima pa 10 sedežev……pa oba sta se delala da delata, v bistvu pa sta verjetno klepetala……

  • samsara

   Misliš Ahmada Kordiša in Ahmada Škoberneta kajne.

   • Stajerka

    jp……če sta ravno za govornico, naj se javno pohvalita, koliko sta iz LASTNEGA žepa prispevala v imenu svoje srčnosti do tujcev in v imenu sovraštva do zavednih Slovencev……

 • Vera

  Poslance SDS-a imajo poslanci koalicije za sovražne itd. toda priznanje vsem Janševim , da povedo vse na pamet, ne iz plong listkov . Čestitke obema iz SDS Branku Grimsu in g. Gorenaku , vsi ostali govorniki do sedaj si pa zaslužijo, da še eno leto obiskujejo prvi razred OŠ !

 • tzt

  Kordiš še brati ne zna. Nepismeni majmun govori brezveznarije in kretenizme. Tipično za levaka.

  • Stajerka

   a je bil pr frizeru kot zadnjič??…..al je zanemarjen??……Šami je že izven “smrtne” nevarnosti oz. ne čuti več potrebe po psihiatriji??

   • tzt

    Oblečen kot zadnji klošar.

    • Stajerka

     zvezda al Che?……mogoče kaj novega, nekaj vmes, kakšna rjuha :)))

     • tzt

      Jst mu lahko posodim en servet iz Jemna ali drugega iz Malija.

  • Dragan Krstič

   Ja Kordiš res so volitve blizu. Gobcaš take neumnosti ker si želiš od vseh političnih strank pobirati
   glasove tistih manj razgledanih. Sicer pa kako kaj Piranski zaliv. Je Tromblon spreje vašo ponudbo
   glede delitve zaliva. Ne gobcaj o prodaji državnega premoženja tujcem, vi Levaki bi kar zastonj Hrvatom dali naš zaliv.

 • lokec

  Pa kaj zato, če Nsi ne bo glasovala. Razlika med SDS in Nsi mora biti.

 • Vera

  Kako se Kordež upa po vsem fijasku, ko je frizerja pripeljal v DZ in o slikah po medijih , kako leži v lastnih iztrebkih , pojavlja pred govornico DZ-a ?

 • Stajerka

  kako daleč je ovadba zoper Kordeša in Škoberneta???

 • Darth Vader

  Grims raztura :D

  • Artur

   Je pravilno, pa Gorenak tudi.

 • Stajerka

  hahaha…….ta pa me je nasmejala ob istočasni asociaciji na Cerarja, seveda v politični spretnosti…….

  https://www.zurnal24.si/galleries/gallery-172609/?page=1

 • Artur

  1 Brglez.. mera za nakladanje .

 • Dragan Krstič

  Brglez ne gobcaj o človekovih pravicah, prkleti demagog. Kakšne so človekove praviceda po 40 letih dela dobi penzijo 500.-€. Če je vdovec ali vdova mu bodo rdečkarji zagotovili človekovo pravico za evtanazijo ker se s tem denarjem ne da živeti. Prasec, pa ne veš da je teh ljudi ogromno in so preponosni da bi prosili za vašo milost.

  • samsara

   Dotičnega se bomo med drugim spominjaili kot Ahmada M. Brgleza.
   Tistega, ki je med delovnim časom, na delovnem mestu, plačan s strani davkoplačevalcev, pil kavico z ilegalnim oportunističnim migrantom (vojnim dezerterjem), ki se je v DZ skrival pred policijo in ji s tem onemogočal izvedbo njihovega readnega dela.

  • ahnenpass

   Od kdaj je višina plače človekova pravica?

   • hle

    Od kdaj pa je človekova pravica da greš v katerokoli državo in tam molzeš socialne transfere

    • ahnenpass

     Od nekdaj.
     Jaz bi tudi, ampak ne znam, se tebi kaj sanja kako se to dela, poznaš koga, ki zrihta?

     • hle

      Imate levaki strokovnjake za to razne krivice in podobne škodljivce ampak ti znajo molzti samo našo državo po mednarodnih protokolih pa moraš za zaščito zaprosit v prvi varni državi ne pa kjer se ti zahoče zdaj če poči pri nas ti priporočam da greš v Avstrijo in ne na Hrvaško

 • Artur

  Še čudno, da zaradi teh levih norcev nismo še bolj v govnu kot smo.

  • MEFISTO

   Saj smo, še bolj kot si lahko predstavljaš.

   • ahnenpass

    Tako je, upoštevaj tudi, da pri nas ne bo nikoli več bolje.

 • lili pili

  Desnjaki, brez veze lajate, karavana gre dalje, kaj pa posojilo, ki ste ga najeli…. to pa bo kazen

  • Dragan Krstič

   O ti si pa naš iz Žalca. Nikoli nisi delal, prisesanec na davkoplačevalski denar.

   • lili pili

    40 let, sedaj uzivam v penziji in jezim sds ovce

  • šmentanamuha

   In kaj je narobe s tem posojilom, je prepovedano, da so si sposodili denar?

   • lili pili

    Ja kot ves si v taki visini ne smejo sposojatinod fizicnih oseb in se to od srbov ali ni to malo cudno za sds

 • MEFISTO

  Napovedujem:

  Letos bo na veselici v Dražgošah slavnostni in veselični govornik sam Ahmad Šami, ki bo spregovoril o premajnem deležu slovenskih žensk v boju za zdravo pamet.

  Govor bo utemeljil z bojem sirskih žensk proti islamski državi, medtem ko se njihovi možje kot Ahmad preseravajo na varnem in toplem tudi po Sloveniji.

 • Artur

  Huuh kašna žehta na levih debilih s strani SDS ampak “perilo” še vedni smrdi do nebes ko bo konec bo poleg smradu postalo še plesnivo.

 • MEFISTO

  Člani Levice obžalujejo, da toliko zaostajamo za Venezuelo.

  Če bi zbrano poslušal današnje nastope levih poslancev, bi lahko ugotovil, da zaostanek ni tako velik, da bi ga moralo skrbeti.

  Še en mandat levice, pa bomo prehiteli tudi Venezuelo.

 • dr Janez Sveti

  Dvig DDV-ja nas še čaka, saj je potrebno zbrat dodatnih 700 milijonov € za zveste volilce “levice”.

  DR Janez Sveti vidoviti

  • MEFISTO

   Če je to zadnja žrtev, ki jo moramo prevzeti Slovenci, da se znebimo levice na oblasti, sem za maksimalno zvišanje vseh stopenj DDV.

 • LEVI TELEBAJSEK

  Za SD Levico SMC in Desus smo slovenci drugorazredni državljani za njih je brivec Ahmad VIP prvorazredni državljan pomembna oseba.

 • LEVI TELEBAJSEK

  brglez je dobrer glumac ni kaj, ko govori o migrantih revež vedno dobi solzno oko.

 • Franjo Trojner

  Cerarova in Brglezovza pravna država je šla danes znova v kurac!
  V tej državi pred zakonom vsi državljani nismo enaki, kar nazorno dokazuje primer migranta Ahmada Šemija, ki je kljub izrečeni, izročeni pravnomočni odločbi po intervenciji predsednika vlade Cerarja to enostransko in protipravno izničil, preprečil njeno izvršitev.
  Jebeš USTAVO in vso ZAKONODAJO, VES PRAVNI RED, če jo, ga v tej državi niti ustavni pravniki SAMI ne upoštevajo.
  CERAR ODSTOPI TAKOJ!

  • ahnenpass

   In to si šele zdaj pogruntal, ko se je šlo za nekega čobana?

 • Dragan Krstič

  Gospa iz Desus-a je tako brihtna, da misli da denar pada iz neba.Pa še 3 stavke, ki jih je povedala ji je moral nekdo na cegelc napisal.

  • Artur

   Kakšni debili majka mila, nebi jim dal ovce čuvat , da nebi dobile živčni zlom.

 • tzt

  Levakarski govorci nimajo ne pameti ne mnenja. Majmuni berejo iz pildkov. Pa še to bolj slabo.

 • Darth Vader

  grims pošolal tole budalo iz desusa….. že v drugo…….

 • toxico

  tole so mi izbrisali a je tako hudo napisano

  Spoštovani,

  Komentiranje na naših portalih je moderirano in deluje v skladu s pravili, ki določajo njihovo objavo.Vaš komentar ni v skladu s temi pravili in smo ga zato tudi izbrisali.

  Izbrisan komentar: čist do zadnje pike pošteno v nos jim gre ker ni vzel kredit od banke rdečkarjev

  Pravila za objavo komentarjev si poglejte TUKAJ.

  Lep pozdrav,
  uredništvo 24ur.com

 • Darth Vader

  jasna morgel ne zna govori u slovenski jezika u parlamenti od slovenija – prokleta ološ bosanska al od kjerkol so ta približek človeka vtaknili v državni zbor…… #fatapolitik

  • ahnenpass

   Mene bolj moti, da je butasta in hinavska.

 • MEFISTO

  Ob nekaj sto brezposelnih frizerjih je posvojitev brica Ahmada, ki mu ne gre zaupati britve, v državnem interesu.

  • Dragan Krstič

   Ne razumem zakaj želi Cerar imeti še enega bricota, saj Sojerja že ima.

 • Darth Vader

  jasna morgel citira Yodo iz Starwars v parlamentu – starwars = liberalna multi-kulti agenda hollywooda…..taka opica, ki ima to v glavi do te mere, da o tem govori v slovenskem parlamentu bi morala biti čistilka v parlamentu…..

 • MEFISTO

  Vrnite nam Avstroogrsko in presvitle cesarje!

  Takrat smo Slovenci zadnjikrat še kaj veljali!

  • ahnenpass

   Ampak takrat ni bilo Slovenije, nekaj so bili vredni edino kot dobri dunajski konjušari.

 • eksorcist

  Kolk ene ta kredit matra. Pa je vse tako enostavno in jasno. Kredit je Milan prek Dodika zrihtal. 400.000 gre Janezu, da mu ne bodo bajte prodal, 50.000 pa Milanu. Kot provizija. Bosanke, domačinke, Jasna in Violeta sta pa Gotovino čez mejo prešvercale. Še kaj?

 • Darth Vader

  i jasna morgel zdaj pokazala u slovenaski parlamenti da ona več slišala za europske inštitucije i ona sad prića dalje gluposti, gluposti polapismene poselanke u državni zbor – mora malo poškilit na listek, kjer ima napisane z veliki tiskanimi črkami “ta težke” besede kot so “asimilacija” “integracija” “slovenščina”…..

  • ahnenpass

   Lahko bi nam raje povedala, kaj si misli o piranski uvali.

 • Dragan Krstič

  Kakšen zoprn glas ima ta murgelca. Samo še trčeni Trček se da primerjati z njo.

  • ahnenpass

   bosanka

   • Dragan Krstič

    Ubogi ljudje ki jim je ta psihopatka sodila.

   • Vera

    Ta oseba bi morala biti hvaležna, da je dobila dovoljenje za prebivanje v naši državi , ne pa zdaj celo pluva po ljudeh, ki so nam priborili samostojnost .

 • Artur

  Napisano na plonk listkih komunajzlov v državnem zboru prisotnih v prenesenem smislu “kdor ni z nami, je proti nam« in ki v ljudeh vidi sovražnike, za premagovanje katerih naj bi bila dovoljena vsa sredstva. Tudi tista, ki z demokracijo nimajo nobene zveze. »To je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno, tudi fizična, «

  • ahnenpass

   Verjetno jih je strah, sploh potomce hrvatov, bosancev in albancev, ki se seveda še dobro spomnijo kako in kdaj so sami prišli v Slovenijo. Za njih ni bilo pa nobene ustavne pritožbe, kakšne interpelacije neki, bi predlagatelje takoj zmerjali za četnike in hitlerje. Na, zdaj smo pa že skoraj hrvati, če kdo misli, da so migracijski zakoni kar brez veze.

 • Darth Vader

  od kdaj se lahko etnični bosanci mešajo v notranje politične zadeve slovencev?

  • ahnenpass

   Odkar nas skuša okupirati ustaški gnoj mogoče.

 • Artur

  Nisem videl še Murgelce tako zariple od besa.

 • Darth Vader

  jasna morgel prića o materialni koristi zbog prosilaca za azil…….kao da njen prijatelj kontić bosanac iz veleja ne služi sa azilantska doma :D #bosancilažejo #jasnamurgelbosanka

 • tarantela

  Zakaj se pa Janše ne pojavi kot govornik. A se ne upa govorit pred ljudmi?

  • ahnenpass

   Janša je tudi sam trpel, zaradi njega so morali ljudje noč in dan postopati pred sodišči.

   • tarantela

    Ampak je pa zanimivo, da se ne upa izpostavit.

    • ahnenpass

     Kaj pa naj reče, kar ni že Ah-mad povedal.

 • Darth Vader

  jasno morgel oće sad da u slovenaci razumiju, da zakon valja za sve osim za jednega, #balkanskopravo projekat shami je napad na ustavno ureditev…..

 • Darth Vader

  po jasni morgel i nezinim neznati jaz dobro slovensko i neznam šta pričam……spet mala šola Branka Grimsa……

 • freedomfighter

  Ravnokar je vrtovec dokazal da je eden redkih normalnih poslancev ki ga ne zanima le ideolosko sranje…vec takih bi rabili pa bi bila Slovenija top drzava…bravo

  • Vera

   NSI = IZDAJALCI !

   • freedomfighter

    Izdajalci ker niso ovce…take izdajalce imam rad…pa izdajalci koga saj niso hlapci sds

    • Artur

     Zdaj so murgelske ovce to je še hujše.Kontrolirana opozicija(zaradi reda) pod murgelsko kapo.

 • Dragan Krstič

  Bravo Anja Bah Žibert.

  • Artur

   Pa brez plonk listka razlika do levih kretenov asrtonomska.

 • Darth Vader

  anja bah žibert pojedla jasno morgel :D z malo žlico….

  • Dragan Krstič

   Murgelca ni užitna.

  • Artur

   Balkanska gorgonzola .

 • Artur

  Kje je Pojbič on bi jim šele podkuril.

  • Vera

   Še pride, upam , ker ni nujno, da poslanci vedno sedijo v klopeh, temveč so v svoji “poslanski pisarni “, kjer vse slišijo .

 • Darth Vader

  a se mi sam zdi al Cerar misli, da zastopa ljudi?

  • Dragan Krstič

   Cerar mora zastopat v prvi vrsti njegove poslance, saj so večinoma slabo pismeni. Znajo povedati tisto kar jim drugi na cegelce napišejo.

   • Darth Vader

    vidm ja……najbolj retardirano z listkom je izpadel Franc Juršić al kva je že un bajs polpismen, ki je govoril pred predstavnikom NSi…..

    • Dragan Krstič

     Franček Jurša iz Štajerskega konca.

     • Darth Vader

      e ta pacjent…….to, kako je bral iz listka, kar so mu naročili, da mora prebrat, je spominjal že na duševno prizadetega odraslega…….

   • francelj3

    Ja, pravilno se reče: Cerar mora zastopati v prvi vrsti svoje poslance. Nekateri so res nepismeni.

 • Darth Vader

  kako lahko predsednik parlamenta presoja o tem, kaj je žalitev? če je tip zakompleksan in retardiran, je vsaka stvar lahko zanj žalitev…..

 • Darth Vader

  brglez je radikalni levičar, ki se postavlja v vlogo sodnika in tožilca ….

 • freedomfighter

  Ta parlament je res kot ena slaba sala 90 procentov casa se pogovarjajo o tem a bo cerar govoru al pa ne hahaha enkrat si malo poglejte kako zgledajo parlamentarne debate na zahodu namesto da bi govorili o temi govorijo o postopku…cakam sam se da se zacne debata o partizanih hahaha bogi tisti normalni poslanci ki morajo to poslusat

 • Darth Vader

  kaj je to zdej zaena zblojena baba s slikami jabukov pa muckov v pink barvi na svoji obleki sredi parlamenta? neka kupljena pićka, ki misli, da je državni zbor kraj, kjer lahko po branjevsko serje?

  • freedomfighter

   Preberi si malo svoje komentarje…a ti sploh znas kaj druzga kot zalit

   • Darth Vader

    polpismene osebe, ki sedijo v državnem zboru, in se pretvarjajo, da zastopajo slovenski narod, med tem, ko govorijo o opravičevanju davkoplačevalskega financiranja utopičnih idej umetne multi-kulturne družbe brez identitete in boga v imenu visokih idealov izhajajočih iz večinoma politike identitete ter neomajne želje po oblasti, si ne zaslužijo nič drugega, kot da se do njih obnašamo tako, kot se oni v javnosti do nas……skratka anti-slovenski izkoriščevalci, katere gledamo danes govoriti v parlamentu, niso več varni, ko se sprehajajo med slovenci, kajti danes so povedali, da so sovražni do nas…….razumeš? vem da ne razumeš……kajti levičarji mislijo, da so gospodarji slovenskega naroda….pa niso….nikoli niso bili….in nikoli ne bodo ;)

    • freedomfighter

     Hahaha razumem brez boga hahaha kdo je sedaj radikalen

     • Darth Vader

      država ni močnejša, kot bog -Donald Trump- pa še prav ima…..

      https://i.pinimg.com/736x/2a/dd/41/2add4115b31c7c79cd11ebcc461b2ccb.jpg

     • freedomfighter

      A to citiras kaksne jihadiste

     • Darth Vader

      ne, hillary clinton se je znašla v primežu FBI…..ima zadnje čase bolj malo “citatov”

     • freedomfighter

      Ona bi mogla tako ali tako v arest glede na vse sranje ki ga je naredila

     • Darth Vader

      ne, a res? kaj pa Barack Obimbo? :) pa John McCain? :) pa Nancy Pelosi? :) pa Al Franken? pa Maxine Waters? :) pa James Comey? :) pa Lloretta Lynch? :) zdej sem ti naštel ISIS, katerega je po tvoje radikalno juhadističen Trump uničil v Washingtonu….v siriji pa jih je počedil Putin……

     • freedomfighter

      Ne te pa niso krsili nobenih zakonov…obama je najbolj kriv zaradi naivnosti glede isisa si pa malo poglej kdaj je ta organizacija ze nastajala le da se ni imenovala isis…vse kar gledamo na bliznjem vzhodu glede vojn je posledica destabilizacije po napadu na irak s tem se je zacelo vse sranje ampak americane itak boli briga migranti hodjo h nam ne njim morja ne bodo preplaval…saj ce se eu zrusi so americani spet edina sila na zahodu

     • Darth Vader

      aja ti si tudi eden teh, ki so na podlagi bowlinga for columbine alpa moorovega 911 prišli do ugotovitve, da se je svetovna politika začela v 80ih letih, ko so sovjeti vdrli v afganistan…..američani so pa oboroževal mujahedine proti rusom…..

     • freedomfighter

      Ne ne narobe si razumel z muslimani mamo ze celo zgodovino konflikte sam nimas hujsga kot pustiti anarhijo v takih drzavah pa se posnetki uriniranja po zapornikih in seziganje korana ti ne pomaga ravno pri priljubljenosti…kolonizacija bliznjega vzhoda je spodletela sedaj imamo pa anarhijo

     • Darth Vader

      kolikor vidim zadeve v Iraku in Siriji, pravjo, da so ISIS premagal in da kmalu sledijo prve demokratične volitve……nisem bil pa tam, da bi lahko povedal iz prve roke….

     • freedomfighter

      Ja jaz se bojim da te drzave niso pripravljene na demokracijo dokler bodo dajali koran nad ustavo jaz ne zaupam takim ljudem

   • Darth Vader

    poleg tega se jasno vidi, iz 4672km daleč, da osebam, kot so razne Jasne Murgel, razni Turšići, razni desusovci, razni škoberneti, razni SMCjevci nimajo blage veze o tem, kaj se okoli njih dogaja po svetu, v državnem zboru pa se vedejo kot neke vrste moralne avtoritete, katere naj bi po nekem romantičnem ključu sledili vsi kot neke vrste kolektivno čredno psihozo…..in ko vidiš, da so to ljudje, ki niso ne pismeni niti ne vedo, kaj se sploh o svetu dogaja, se temu primerno do njih tudi obnašaš….dovolj je že, da jim dajemo plačo….se ti ne zdi?

    • freedomfighter

     Ja jasno se tudi tanku gorenaku in se komu vidi da bi bilo bolje da bi se lotili kaksnih kmeckih del namesto politike…pa ne zalim kmetov ki jih zelo spostujem ampak kmet nima kaj delat v politiki tako kot politik nima kaj delat v kmetistvu

     • Darth Vader

      biznismeni so večinoma v SD….Han pa Leben pa kompanija…….radikalni izkoriščevalski kapitalisti, ki večino državljanov zavajajo v revščino, medtem ko na račun davkoplačevalskega kapitala podjetja omenjenih akumulirajo državne milijone…….z zlorabami politične oblasti seveda

     • freedomfighter

      Se popolnoma strinjam sd ma dalec najvecje zaledje od vseh strank

 • samsara

  Pravkar sem poslušal izvajanje poslanke SMC, Sluga (imena si žal nisem zapomnil), med katerim sem ugotavljal vedno več podobnosti z izvajanjem dotičnega subjekta na posnetku (glej povezavo). Sumim celo da gre za neke vrste plagiat.
  https://www.youtube.com/watch?v=-iYBIsLFbKo
  Nadalje sem se spraševal iz kakšne sredine vse lahko pride nekdo v DZ in s kakšnimi atributi ter predispozicijami.
  So kakšna vrata kje ostala odprta zaradi kakršnekoli malomarnosti?

  • Stajerka

   :)))……in to kura, ki sama sebi kaka v skledo iz katere je hranjena……..

   • samsara

    Le da ona niti tega ne razume, kot še marsi, marsi česa ne.

    • Stajerka

     tudi Ahmeda je poslala domov :)))……hotla je bit pametna kaj so že leta 1939 ukazalli mladim, zdravim moškim…….no, prikazala je to, kar mnogi trdimo že od začetka migrantskega vala, to je invazija dezerterjev…….

  • Artur

   Hahahahahaha ta je dobra pa ne samo pri njej.

   • samsara

    Najbrž res ni to le njej podobno. Nisem veliko poslušal, le še nekaj ihtavih izpadov drugarice Ahmade J. Murgel mi je ostalo v spominu.

    Nekaj povsem drugega je izvajanja spoštovanega g. Tanka iz SDS, ter enako spoštovanega g. Grimsa, prav tako SDS.

    • Artur

     Tile lajajo na pamet komunajzli rabijo ceglce.
     https://www.youtube.com/watch?v=aUOILy6t06U

    • Artur

     Od nekje se spomnim videa kjer Bajsi Ahmad Šamšnita straši z belo rjuho, verjetno so ga v takšnem stanju pospremili na psihiatrijo.

     • samsara

      Mi je ni bilo treba zaslužiti niti oprati, tako kot ne ničesar kar ima na sebi, zato se lahko tako brezbrižno in nemarno valja po tleh.

   • samsara

    “Ten hours of poultry madness”, yes indeed.

  • Karmen

   Lepo prosim, da ne žališ kokoši. Iz prakse vem (jih imam kar nekaj, kokoši namreč), da so ZELO pametne živali.

 • tarantela

  Poslanec Grims bi moral nehati hoditi po kostanj v ogenj za Janšo. Grimsa izdajajo živci, trese se mu leva roka. Mogoče bi bilo bolje, da ne kandidira več in se zaposli kje drugje in posveti več časa družini, vsem , ki jih ima rad in uživa v življenju.
  Zakaj Janša ne pride v parlament in kakšno reče. Je “bolan”?

  • freedomfighter

   Hahaha imas prav grims zgleda kot da je na robu zivcnega zloma…bojim se da ga bo kar razneslo hahaha

 • freedomfighter

  Pa a so res vsi zmesani cena migrantov in migracije nimajo nic z zadevo o kateri se danes govori…cerar ni danes tukaj zaradi cene migracije…bolano

 • tzt

  Breznik jim bo dal tinte pit.

 • Darth Vader

  ne vem zakaj Beznik imenuje Mira Cerarja kot “kolega”……a se mu je skisal? niti v duhu đentlmanstva ne moreš sredi slovenije kot slovenec imenovati jasne morgel za kolegica….ali pa miro cerarja za kolega……pravilna oznaka za te ljudi je naprimer opica, primat, neandertalec, abortus od nilskega konja, ejakulat od mroža……

  • freedomfighter

   Sram me je da si moj sodrzavljan in vidim da ne razumes demokracije v kateri je sodelovanje najpomembnejsa stvar brez katere ne mores narediti nic

   • Darth Vader

    to ti ne razumeš, ker nisi navajen demokracije…..v demokraciji se temu reče “imeti svoje mnenje” kot posledico “razmišljanja s svojo glavo” :) saj veš, sodelovanje je ponavadi tlakovana pot v enoumje, enoumje pa nikol ni bil dober podstat za splošen napredek družbe :) tko kot naprimer v ameriki, kjer imajo američani različna politična mnenja in na podlagi dvo-strankarskega sistema odločajo o političnih zadevah :)

    • freedomfighter

     Ne samo demokracija in radikalizem ne gresta skupaj…hitler je demokraticno z referendumi enostavno koncal demokracijo lahko mi pa razlozis demokraticen širiatski sistem

 • Artur

  Pripravljeni, pozor ….. Modernidolfi prihaja v svoj element.

 • Stajerka

  a mogoče ve kdo kje se nahaja Alenka???……a je kje na kazenskem, ker je pred komisijo malo Zokija potunkala???……že nekaj časa je ni videt, niti slišat……al pa je dobla kak dober šiht, pa so pozabli obvestit javnost…….mogoče pa je v čakalni vrsti pri Šarcu……

  • Darth Vader

   ona fafa London ona fafa Pariz ona fafa NewYork :)

   • samsara

    Sesa dokler še lahko, torej.

 • Darth Vader

  lol :D tip, ki sedaj govori v državnem zboru misli, da je inteligenten, ker sedi v parlamentu….malce ga ego jebe :) ampak na daleč se mu vidi, da se ga lahko kupi za par 100eur…..

 • Darth Vader

  ajga….pr prenosu iz parlamenta imate vklopljen zvok v studiu :D zdej poslušamo, kako moderatorja iz studia naročata đavole pizze….in eno ameriško….s peperoni…….

  • freedomfighter

   Konca pa z madona a se te je ze mal tale viljamovka prijela ahahahahaha zdaj pa v zivo hahaha ke reality tv zdaj razumem zakaj take strelajo tele novinarji…hahahaha prou pijan je

   • Darth Vader

    ta del z vilijamovko si se zlagal, ker si levičarski trol in je laž pač tvoja osebnostna vrednota…..slišal se pa je, da imata oba rada pekoče pizze……

    • freedomfighter

     Ne pa si nisem saj nisem kreten da bi si zmisljeval nekaj kar so lahko vsi videli in nebi umeral od smeha ce bi govorila o samo o pici…pa nisem trol ne vem zakaj bi bil ampak saj vem klasicno vsakega ki ni somisljenik napasti z vsem moznim najbrs sem tudi udbas ali pa rdeci baron hahaha

 • Artur

  Uuau tudi histerični izpadi Modernega dolfija , prisilni jopič hitro in out da ne bo postalo nalezljivo.

  • Darth Vader

   poanta je, da jih je večina pokapirala, da če bodo podpiral islamizacijo in uvažanje “migrantov” ne bodo več niti prestopili praga državnega zbora…..in tistim, ki so imeli z nasilnim rušenjem etnične strukture slovenskega naroda neke čudne načrte, so danes zelo živčni in to je vidno tudi slepemu človeku….

   • Artur

    Takšen modus operandi se bo nadaljeval , če to kar se zdaj dogaja s strani levih ceglc telebanov ne bo prišlo do živega in potrkalo na zdrav razum večini Slovencev v času državnozborskih volitev.

 • samsara

  Drugače pa poslanka Sluga (SMS, v istem kadru z Dolfijem, za boljšo kompoziicijo) resnično deluje nekako v duhu svojega priimka, ko z preočitno preveliko vnemo v maniri petorazrednih glumačk naturščic skuša biti svojemu gospodarju Ahmadu Cerarju všečna, celo koristna, pa slednjemu to pri najboljši volji ne more biti njega nečimrnosti všečno, kaj šele koristno. Kvečjemu nelagodno je lahko nekomu ob dejstvu, kdo vse popolnjuje njihove vrste.

 • MEFISTO

  Akademik Jani vedno premaga samega sebe.

  Ne moreš verjeti, koliko neumnosti gre v eno trdo bučo.

  • macon

   Citiranje Churchilla, da imajo najbolj prazne omare najbolj odprta vrata. Hahahahaha. :)

   Bravo, Grims.

  • milanček

   saj ima še par kahl s seboj, jih je paisnil, ko je kot kahlonosec v bolnici raznašal kahle!

 • macon

  Kalimirov pišmeuharski odnos do parlamenta vsem, ki imamo par pik v glavi prinese logični sklep, da on ne odgovarja poslancem in državljanom, temveč zakulisni globoki državi, ki ga je nastavila- udbomafijski paraoblasti, murgelski bandi kriminalcev, ki ga je skozi medije postavila za moralno avtoriteto, mu postavila stranko in naredila vse, da je brez programa zmagal na volitvah.

  Medtem je zaradi iste bande Janša bil za nič v zaporu.

  Takile nedogodki kot je današnja seja v parlamentu odkrito kažejo kako globoko smo zabredli v greznico kriminala, korupcije in moralnega razkroja. Vse po zaslugi slovenske levice.

 • Darth Vader

  aveš un filing, k gledaš izjavo LudeMile…..in niti kot ženska ne deluje več resno in kredibilno, ko govori o tem, da so zaradi težav v zdravstvu umirali tudi otroci……še iskrene skrbi ne zna več igrati……NSi glumci…..sramota ste za Slovenijo

 • Artur

  Frizer na črno bolj zaželjen kot Inženir ali doktor ???!!! Jurša , bog se te usmili zadaj si presegel vse meje zdravega razuma .

 • Darth Vader

  s kakšnim zadovoljstvom in izrazom na obrazu je brglez napovedal Janeza :)

 • Darth Vader

  ahahahaha :D ej tega klovna takoj po govoru Janeza Janše :D špeglar v črnem reklcu s črno kravato….brez kakršnekoli vsebine……groza, kaj vse lahko kupiš v Sloveniji…..dobro da ima tako velika očala….vendar izredno slabo bere na listu papirja napisan “svoj govor” :)

  • Artur

   Tipičen aparatčik.

   • Darth Vader

    zaradi takšnih brezvretenčarjev smo slovenci kot narod vedno skozi zgodovino najebal…tako ali drugače…..

    • Artur

     Bo potrebna nujna deratizacija te gamadi, da se ne bo še bolj razpasla .

 • Darth Vader

  Cerarja je strah……glas se mu trese…..misli neurejene……izgleda da mu je kristalno jasno da je zafukal…..pa da vidimo zdaj tole zadevo na ustavnem sodišču……

 • Darth Vader

  miro cerar ne razume koncepta narodne države…….on je utopični globalistični aparatčik, ki je delovno mesto predsednika vlade Slovenije zamenjal za vrtec……

 • MEFISTO

  Prav je imela SDS, da je vložila predlog za ustavno obtožbo.

  Tako je dala možnost volivcem pred skorajšnjimi volitvami, da si še enkrat ogledajo in prisluhnejo največjim volom, ki jih zastopajo v državnem zboru preko strank SMC in DESUS.

  Posebna zahvala gre preprostemu poslancu Jurši iz DESUS-a, ki je povedal, da je včasih frizer več vreden od profesorja in doktorja, s čimer je pri pozornih gledalcih in poslušalcih požel navdušenje, saj so v tem profesorju in doktorju spoznali samega Mira Cerarja, ki pravkar mlati prazno slamo.
  =================================================================================

 • Darth Vader

  miro cerar poizkuša v politični debati namesto racionalnih dejstev ljudem prodajati lastni romantični pogled na svet, katerega ne razume in vsaka njegova beseda v današnjem govoru, ki se odvija sedaj, to potrjuje…..tip ni gladek v glavo

 • samsara

  “Grims: Cerarjevo ravnanje v primeru Šami izpolnjuje vse kriterije kaznivega dejanja”

  “Vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje”, to ve vse predobro tudi Ahmad Zdenko Cerar.
  Kot bi bil to nekakšen njegov moto, tak je vtis ob vsem kar počne.

  • MEFISTO

   Vedno se razjezim, ko se nepravilno citira zgodovinske besede nekdanje in pokojne generalne državne tožilke ter matere aktualnega premiera, ki je tudi moralist in etik ter ektremni pravni strokovnjak.

   Takole je rekla:

   “Vsaka VELIKA svinjarija še ni kaznivo dejanje:”

 • Darth Vader

  miro cerar igra na karto polpismenosti državljanov v kontekstu njegove “strokovnosti” okoli njegovega “prispevka” k ustavni ureditvi…..no to, da imamo danes preko 300 zakonov/1 prebivalca je med drugim tudi Mirotovo maslo…..to “strokovnost” uporablja za dimno zaveso, da zamegljuje dejstvo, da je tip dejansko moten…..prozoren kot prazen kozarec….

 • Darth Vader

  več kot očitno ima miro cerar v sebi pravi pravcati komunistični manifest….ko ti govori o migrantih kot o “ranljivi skupini ljudi”…..ko ti govori, da je SDS kriv za SMCjeve in SDjeve in vse ostale težave recimo z željo po dvgu ddv na 24%…..če je bil to spermij, ki je zmagal v evolucijski bitki, potem jaz nisem impresioniran :)

 • Darth Vader

  bravo SDS mirota ste zlomil :D na to se spije kozarec žlahtnega vina :D

 • Darth Vader

  mene je strah, ko miro cerar govori o tem, da bo naredil vse, kar bo v njegovi moči, da ne bo Slovenija družba strahu :D če tkole jokca med govorom v parlamentu pomeni, da bo naredil sranje, katerega bomo mogl pucat za njem……

  • ahnenpass

   Nismo več družba strahu, smo pa še vedno družba gnusa, ki nas nadzira na vsakem koraku in nam vrta v glavo.

 • Artur

  Grims daj mu zdaj kropa pit za the end.

 • Darth Vader

  Toj ta naš Grims, taprav sin slovenskega naroda….tko se govori

 • samsara

  Zaključni govor Branka Grimsa, SDS, kot replika zaključnemu govoru načetega, obupanega Ahmada Cerarja je za v anale. Carsko! Bravo Grims, BRAVO!

  • ahnenpass

   Kaj bo še povedal? Nič? V redu, lahko zaključijo, tudi ta interpelacija ni uspela, hvala in adijo.

 • Darth Vader

  poglej ti to srbsko teslo Rajića, ki ne zna govoriti slovensko v parlamentu…..pa od kje so se vzeli ti prosrbski ćefurćki? kaj je to neka stranka SMC? Srbija-Makedonija-Crnagora ? pa ta opica nima IQ-ja niti 45

  • samsara

   Počakaj še malo na stranko Marjana milana Šarca kučana…
   Vstajenje propadlih, pokvarjenih, deviantnih…

   • ahnenpass

    Marjan je lepo hrvaško ime.
    Je pa možno, da je izjema, če je res, da svojih staršev ni poznal, torej je bil indoktriniran kvečjemu posredno.

  • ahnenpass

   Ampak zdaj jih rabimo, da nam pomagajo osvoboditi Piran od ustaške golazni.

   • Darth Vader

    v občini piran je župan nek črnc iz gabona……piran pa na trenutke deluje kot šiptarska enklava……kaj pravzaprav boš pa osvobajal tam?

    • ahnenpass

     Piran, od hrvaških okupatorjev.

 • tohuvabohu

  Poslanci SMC eden za drugim trdijo, da v celem svetu v zadnjih nekaj stoletjih ni bilo toliko ustavnih obtožb kot v samostojni Sloveniji.
  Bedaki kronani lažnivi infantilni. V Sloveniji ni bilo niti ene ustavne obtožbe! Vse so obtičale v parlamentu.

  • ahnenpass

   Ampak samo zato, ker mora obtožba najprej prestati parlamentarno razpravo.
   Ampak to itak ni problem, opozicija je zgubila občutek za ljudi, zato ne znajo sestaviti niti ene smiselne interpretacije, ker njihovi možgani zgleda tega ne morejo.
   Ko vam hoče kdo pojasniti zakaj, pa brišete, zanašate se samo na golo silo in tajne agente, za katere sumim, da so ustaški izrod.

 • MEFISTO

  Brez konkurence je na današnji razpravi postavil piko na i preprosti poslanec DESUSA Franc Jurša.

  Ko je mlel otrobe okrog enakovrednosti vseh poklicev in stanov, mu je ušlo, da je včasih kak frizer več vreden kot kak profesor in doktor.

  Celo ne preveč brihtni poslanci SMC in DESUSA so z dolgimi obrazi v tem profesorju in doktorju spoznali samega ustavnega obtoženca Mira Cerarja.

  • ahnenpass

   Zgleda, da se je naš Sokrates tudi tokrat izmazal.

   • MEFISTO

    A si ti, ki bi kar spadal k SMC, pričakoval kaj drugega?

    Argument moči je nad močjo argumentov.

    • ahnenpass

     Sploh ni res, jaz sem svoje že večkrat povedal, v Sloveniji ima oblast ljudstvo, ne sodišča, saj nismo fašistična republika,vsaj ne uradno. Naredili so nekaj dobrega za človeka, ni važno kaj so kršili, če so naredili dobro, zakaj ne razumete, zakaj vedno čakate na Evropska sodišča?
     Povedal sem tudi, da mu to ne bo čisto nič pomagalo, ljudje se zavedamo, da nas pa ne bi zaščitil, deložiral je celo veterana, lepo te prosim.

  • Dragan Krstič

   A nisi opazil da se je poslanka Desusa, ki je sedela za prleškim Frančekom skrivala pred kamero ker je komaj zadrževala smeh ob bedastočah ki jih je trosil njen kolega.

   • MEFISTO

    To o frizerjiu, profesorju, doktorju in Cerarju ni neumnost.

 • garfi

  slaboumnost leviĆarjev v parlamentu je neskončna
  in imajo cel kup iĆev
  sramota kje živimo

  • ahnenpass

   Ali je pa s tabo nekaj narobe, verjetno je oboje nekaj res. Letos bo še manj volilcev kot kdajkoli prej.

   • garfi

    z mano je že 25 let nekaj narobe
    vedel sem kaj se bo zgodilo

    • ahnenpass

     Če si sam, zakaj potem govoriš v množini, ne morete biti vi, če si samo ti.

     • garfi

      govorim tudi v imenu Slovencev
      ti nisi med njimi

 • Dragan Krstič

  Kahlonosec Jani, prihaja čas ko boš moral zajahati novega konja z imenom Šarec. Sedenji je vsak dan večje kljuse.

 • Luka amer

  češka republika , članica višegrajske četverice kamor je bila povabljena tudi slovenija, je zgled sloveniji, imajo tudi predsednika miloša zemana ki dela za narod, kaj pa v sloveniji ? nihče drug kakor SDS je alternativa, vsem ki še niso bili na češkem svetujem ogled in spoznanje in ugotovili boste da smo si zelo podobni, smo slovani, kristjani, smo v srednjem delu evrope, čehi nimajo cerarja in levih zdraharjev , tudi balkancev nimajo in nič od tega, raj za nas

  • ahnenpass

   Pardon, med nekdanjo avstroogarsko navezo je Češka obstajala, Slovenija pa ne, mogoče je višegrajstvo dobro za čehe, mi pa zagotovo ne spadamo v to skupino tretjerazrednih evropskih narodov.

   • Luka amer

    zgleduj se po češki !

    • ahnenpass

     A res, kaj pa je na tretjerazredni Češki tako lepega?
     V Jugoslaviji, smo veljali celo za prvorazredne, ne gremo več iz kapi nazaj pod dež.

     • Luka amer

      zgleduj se po češki !

     • garfi

      preseli se v jugoslavijo

     • šmentanamuha

      Tega filma je že zdavnaj konec. Zdaj nas Čehi in Estonci šijejo po levi in po desni.

   • garfi

    kam pa
    h kgb rusiji in srbiji kaneda

  • Roman Benedik

   Čehi so ateisti ne kristjani!Najbolj ateistična država v Evropi.

   • Dragan Krstič

    Ni nujno da kristjan oziroma sledilec krščanske postrenesančne Evrope obiskuje cerkvene obrede..
    Važno je da je njegovo vedenje v skladu z evropskimi civilizacijskimi normami.

    • Luka amer

     čehi so kristjani saj imajo krščansko tradicijo in kulturno dediščino,tako kot slovenije in VSE države srednje evrope, nato sem ponosen !

 • Luka amer

  hvalabogu tudi madžarska članica višegrajske četverice je naša soseda,tudi tam nimajo cerarja, nimajo evra, so domoljubni in pokončni , vse vrednote ki slovencem primanjkujejo, cerar nas duši

 • Luka amer

  točni tile možje na sliki se bojijo in nasprotujejo višegrajsko skupino in članstvo slovenije v njej

 • garfi

  glasovanje nsi je potrdilo, da so protiSlovenska murgelska stranka

  • Dragan Krstič

   To že vem od 1992 leta ko je Peterle in njegovi iz SDK začel rovariti proti Janši, da o Pucku ne govorim.

 • Dragan Krstič

  A poslanec SMC Izidor Khamal Shaker ni nič zagovarjal svojega muslimanskega kolega? Aja, Kamal se zdaj udinja pri Marjanu Šarcu.

 • garfi

  vsaka naslednja leviĆarska vlada je bolj grozljiva
  lahko nas je strah

  • Luka amer

   z vsako levičarsko vlado smo korak odzadaj za višegrajsko četverico, to je skupina držav ki bo preživela, evrope namreč čez nekaj časa ne bo več, pahor to ve a se spreneveda a glej ga zlomka spet je bil izvoljen čeprav je bila volilna udeležba 41 %, brezjajčnikom se še nikdar ni dobro godilo , pa tudi sicer je dobro življenje v V4 ! prednost ima državljan, tujcev nimajo ker jih nočejo

   • garfi

    nek iĆ je grozil s progresivno bodočo evropo
    kar kaže, da jo bodo ugrabili ali uničili kot so Slovenijo

    • Dragan Krstič

     Tale Dragan Matić je povedal kurikulum gospoda Gorenaka, namerno pa zamolčač da je dr. Gorenak tudi prof. dr. in univerzitetni profesor. Matić daj povej kaj je bil tvoj oče: oficir osovražene JNA. Če se ne bi SLO inteligenca in pomladniki ne bi leta 1991, bi bil dr. Dragan Matić zagotovo na enem vodilnih položajev v SrboSloveniji,
     njegov oče pa upokojeni đeneral.

     • garfi

      združujejo se s krščanarji in s tem papežem so na isti multikulti rdeĆi liniji
      v ozadju pa nwo mafija-satanisti, ki vse skupaj vodijo in plačujejo
      uničiti hočejo narode in države in meje in naši Banditi so bili vedno pravi narodni izdajalci

 • MEFISTO

  Se že ve, kam bo prestopil akademik Jani, odkar je postalo jasno, da bodo volitve zdesetkale SMC?

  Janija bi bilo treba kot utelešeno neumnost spomeniško zaščititi.

  • garfi

   bo izvedel

  • tohuvabohu

   Iz Stranke Mokrih Cuckov se bo prestavil v Stranko Mokrih Ščenet. Razlika je zanemarljiva.

   • primsek

    kot je plešasta piškica šiptarska prestopil iz ZKS s svojimi v stranko, ki jo je ukradel Pučniku. to je ta levakarska golazen, in njegovi pritepenci so bili vsi komunajzarji in partijski sekretarji: Zorn, Brezigarjeva, Jambrek, Grims, Tanko, Krković, golazen ušiva levakarska

  • Kosobrin

   … meni nekdo iz SDS, ki je danes v DZ občutila velik poraz!

 • Luka amer

  sleherna liberalna vlada ki je povezana z vsemi levicami , lobiji in nevladnimi orgarnizacijami nas kot slovenski narod in državo vleče iz srednje evrope in nas uničuje, oddaljujejo nas od višegrajske četverice , od normalnosti , na naslednjih volitvah 3x temeljito premislite kogar volite, usoda je v rokah naroda, vsak narod si usodo kroji sam

  • Dragan Krstič

   Slovenska desnica je še za časa vlad Janeza Drnovška predlagala, da se pridružimo Višegrajcem, pa je on to odločno zavrnil z razlago da smo pač več kot ti vzhodnjaki. Ta človek, ki ga še danes slavijo je Sloveniji naredil ogromno škode.

   • Luka amer

    čehi so več kakor slovenci ! in sem na njih ponosen ! a si ne upajo priznati naši luleki

    • Dragan Krstič

     Razumljivo, če veš da so Čehi od 1945 do 1991 trpeli pod sovjetskim terorjem, sploh pa leto 1968 je bilo zanje boleče. Če bi mi doživeli to, danes ne bi imeli ta rdečih barab niti za vzorec.

     • Aresnica

      Kar je res,je res.
      _____________
      Lep pozdrav

 • Borut Stari

  Piši propadlo. Nikomur od tistih 60, čeprav debilov, ki, na silo, podpirajo vladajočo koalicijo, ne pade na pamet iztiriti vlade. Zavedajo se predčasnih volitev in izgube privilegijev in lahko dobljene plače in položaja.

 • Slo hunter

  Bog pomagaj, Zdenka Cerar le kaj si to na svet spustila….Sloveniji in človeštvu bi storila veliko uslugo ako bi tega ne storila!!!!

 • pupa

  Ko sem poslušala mirčija kako se je repenčil v parlamentu sem samo še čakala, da si bo začel brisati solze in izustu:

  ” Pa ljudje Božji kaj sploh veste kdo sem jaz? Kaj ne veste, da sem sin od Mira Cerarja in Zdenke in še sosed od Milana K. Kar je meni dovoljeno vam nikoli ne bo,”

  Kar oglejte si posnetek v arhivu MMC.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!