Nadškof Zore pred volitvami: “Predsednik si mora prizadevati za pravično državo, vladavino prava in spoštovanje človekovega življenja”

Nadškof Stanislav Zore (foto: STA)

Ljubljanski nadškof, metropolit in predsednik Komisije Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci msgr. Stanislav Zore je pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami vse katoličane povabil, da se volitev v čim večjem številu udeležijo in odgovorno oddajo svoj glas. Od predsednika pričakujejo, da si bo v okviru svojih ustavnih pristojnosti s svojo moralno avtoriteto in jasno besedo prizadeval za pravično državo, za vladavino prava, za celovito spoštovanje človeškega življenja, za vrednoto družine, za pravico staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu z lastnim prepričanjem, se zavzemal za socialno varnost mladih, delavcev in ubogih, za spoštovanje gospodarske svobode, ohranjal slovensko kulturo in tradicijo ter zagovarjal ustavno pravico vseh državljanov do verske svobode.

“Veseli nas, da je na letošnjih volitvah možno izbirati med kandidati z zelo različnimi pogledi na sedanjost in prihodnost Slovenije, kar prispeva k demokratičnosti in pluralnosti političnega prostora,” je zapisal msgr. Zore. V Cerkvi vse državljane in še posebej katoličane vabijo, da premislijo, katere vrednote zagovarjajo predsedniški kandidati, in na volitvah odgovorno oddajo svoj glas.

Od predsednika pa upravičeno pričakujejo, “da si bo v okviru svojih ustavnih pristojnosti s svojo moralno avtoriteto in jasno besedo prizadeval za pravično državo, za vladavino prava, za celovito spoštovanje človeškega življenja, za vrednoto družine, za pravico staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu z lastnim prepričanjem, se zavzemal za socialno varnost mladih, delavcev in ubogih, za spoštovanje gospodarske svobode, ohranjal slovensko kulturo in tradicijo ter zagovarjal ustavno pravico vseh državljanov do verske svobode”.

Kot je dodal Zore, je udeležba na volitvah “državljanska in še posebej krščanska dolžnost, kajti gre za odgovornost za skupno dobro vseh prebivalcev naše domovine in države Slovenije,” zato je povabil vse katoličane, da se v nedeljo v čim večjem številu udeležijo volitev in odgovorno oddajo svoj glas.

C. Š.

 • RATATA

  Imena pa ne upa izustit?

  • Vera

   Samo želimo si lahko, da ni imel v mislih Ljudmile . Zato pa Slovenci v nedeljo, čeprav je napovedan dež , kar gremo množično na volišča, da ne bodo naše usode še naprej krojili prišleki in tisti iz LGTB .

  • anzek

   Se bojim, da bi bila midva razočarana. Kakor sem zasledil, cerkev podpira Pahorja.

   • RATATA

    Cerkev pidpira pahorjata zaradi njegovih ročnih spretnosti, ki bi jih lahko uporabil pri umivanju nog šerijatarjem.
    Kakšen mora biti predsednik jaz dobro vem, le to je problem, da nimam dvojnika.

 • toxico

  zakaj sami škofi tega ne upoštevajo

 • MEFISTO

  Prečastiti gospod škof, le z besedo na dan in povejte, da optirate samo za Romano Tomc.

  Drugi so polni smrtnih grehov.

 • Vojteh Dovč

  cerkev ima toliko grehov za seboj da se ti hinavci lahko skrijejo in se ne oglašajo več,ves cerkveni nauk je zgrajen na lažeh,vsi cerkveni prazniki izhajajo iz predkrščanskih časov in jih je cerkev samo prevzela,potem so tu križarske vojne,inkvizicija,nasilno pokristjanjevanje,plenjenje,kolaboracija z okupatorji,da o investiranju v orožarsko industrijo ne pišemo,vtikanju v politiko itd,itd ,itd…..

  • karlina

   Butelj ostane butelj in to rdeč butelj !!!!!

   • Vojteh Dovč

    čakaj malo ti ki si pameten objasni mi kaj je tu narobe.sej tega se nisem jaz spomnil.to je dejstvo

    • MEFISTO

     Ti si znan po tem, da ničesar sam ne rodiš in da prepisuješ od sebi enakih.

     • Vojteh Dovč

      oba mi še nista odgovorila kaj je tu narobe.za žalit ste pravi

    • Janez

     Ve se,da se tega nisi ti spomnil,ker si prebutast.Spomnil se je tega nekdo,ki je narobe prebarvan,in ti se za tega osla izpostavljaš in ne poštudiraš,da bo zaradi tvojega smrajenja na portalu po državnozborskih volitvah,ko pride na oblast SDS in gospod Janez Janša tebe začelo boleti.Takšno svinjanje po portalih se ne odpušča in tudi pri tebi ne bo nič drugače.Spomni se mojih besed,ko bo začelo boleti.

 • karlina

  Srčno upam, da spoštovani nadškof Zore ni mislil lude mile, res srčno, ker ona niti slučajno ni verna kristjanka, ona je izdajalka slovenskega naroda !!!!!!

 • Osti jarej

  ..zame to ni nobena avtoriteta

  • MEFISTO

   Vemo, kaj pa Kučan, Cerar, Brglez, Židan, Krjavelj in drugi?

   • Osti jarej

    ..krjavelj je OK…..je hudiča na dva dela presekal

  • Janez

   “OSTI JAREJ”
   BO VOLIL “KRJJAAVLJA SERPENTINŠKA”
   ALI
   PA
   BO VSE PREČRTAL
   IN
   SAM PRIPISAL – HVALABOG ŠKRIPNJENEGA ” MARŠALA TITA”
   BO
   “OSTI JAREJ” NAPISAL

   10. MARŠAL TITO.

   ZA
   PRAVO ROJSTNO IME “MARŠALA TITA” Osti jarejj – namreč – NE VE ! L.r. J. KOMENDA

 • Vera

  Go. Romano Tomc za predsednico Slovenije , saj je že čas, da nam 1x predseduje ženska .

 • Horacij

  Hvala g. Zoretu za predstavitev krščanskega pogleda na volitve. Upoštevajmo ga.

 • slaipowi

  Kot katoličan se bom odgovorno udeležil volitev. Po tehtnem premisleku mojega glasu ne bo dobil Janša niti nihče ki je njegov surogat.

  • Janez

   “Slaipowi=osti jarej”
   Zdise
   da je en “LGBT” ZBLOJEN STVOR. ?
   Če
   OBISKUJEŠ T.I. ” GAY BORDELE” NA DUNAJU !
   TI
   ZAUPAM, KER NEMŠČINE VERJETNO NE ZNAŠ,
   DA
   SE
   NA TEH “GAY BORDELIH =SCHWULENHAUS HIŠAH OBČASNO POJAVLJAJO
   NAPISI
   Z GROŽNJAMI – LGBTJEM.
   TAKO,
   DA VEŠ DA LGBT OBISKI DUNNAJA? Niso čisto nenevarna stvar. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   GROZILNI
   NAPISI LGBTJEM – NA DUNAJU..

   https://www.google.si/search?q=schwulenhaus+wien&client=tablet-android-samsung&prmd=mivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwib-6KojvrWAhUC0hoKHcjFC4UQ_AUIEygC&biw=1280&bih=800#imgrc=mltIjuhWZxFckM:

   • slaipowi

    Ti pa si en zblojenc. Tvoje pisarije so pravi odraz slogana “spoštujmo in sodelujmo”. Tudi zaradi takih kot sta ti in Olga vaš idol vedno pogori. Pa saj mu vloga kalimerota čisto paše. Prej ko boste spoznali svoje zmote v zvezi z vašim dirigentom prej bo naš zbor ubrano skupaj zapel.
    Pa še kar klepaj svoje kvazi verze z velikimi črkami. Slovenščino si gotovo imel šus, da o poznavanju spletnega bontona ne izgubljam besed.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!