Naravnost neverjetno: Kenda bo ostal v UKC in po novem opravljal delo svetovalca za skoraj 4000 evrov bruto plače

Foto: STA

Naravnost neverjetno, v kakšni državi živimo. Dolgoletni strokovni direktor Pediatrične klinike UKC, Rajko Kenda, ki se je kljub ugotovljenim strokovnim in sistemskim napakam brez sramu oklepal svojega položaja, se očitno kljub izteku mandata kot bršljan še vedno krčevito oklepa zidov UKC Ljubljana. Kendi je namreč zmanjkalo nekaj mesecev delovne dobe za upokojitev in zdaj bo opravljal delo svetovalca ter za to prejemal bruto plačo v vrednosti skoraj 4000 evrov mesečno. 

Kendi, ki je s svojim odnosom rad igral vlogo boga, ni bilo mar za poročilo o nadzoru otroške srčne kirurgije v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, v katerem je bila pred dvema letoma razkrita vrsta strokovnih in sistemskih napak, ki so povzročile smrt kar 33 otrok, od katerih so tretjino povzročile prav strokovne napake. Kenda, ki sicer goji velike simpatije do ljubljanskega župana Zorana Jankovića, pa kljub ugotovitvam, da je bil sedem let trajajoč program otroške srčne kirurgije kadrovsko pomanjkljiv, neetičen, odnosi med zaposlenimi pa na zelo nizki ravni, ni želel odstopiti, saj po njegovem mnenju za to naj ne bi bilo dovolj utemeljenih razlogov.

Ves čas prepričan, da se mu dela velika moralna krivica
Glede očitkov o objektivni odgovornosti je Kenda, ki je prepričan, da se mu dela velika moralna krivica, izpostavljal, da če govorimo o tej, je odgovornost generalnega direktorja UKC Andraža Kopača in strokovne direktorice UKC Ljubljana Marije Pfeifer vsaj tako velika kot njegova. Sicer je vodstvo UKC Ljubljana že marca letos začelo s postopkom za razrešitev Kende, zato, ker je kriv za delovne razmere na kliniki. Postopki za razrešitev so se zavlekli v poletje, dolgoletnemu strokovnemu direktorju ljubljanske pediatrične klinike pa se je medtem zadnji dan v avgustu iztekel mandat. S prvim septembrom je tako strokovno vodenje prevzela nefrologinja Anamarija Meglič.

Foto: STA

Katastrofalni odnosi privedli do smrti, ki bi jih bilo mogoče preprečiti
V javnosti je pošteno završalo po tem, ko so je izvedelo za izsledke, da do smrti 37 dni starega dojenčka oktobra 2015, ki se je rodil s prirojeno srčno napako, ne bi prišlo, če bi bili odnosi zdravnikov pred diagnostičnim posegom dobri. Prav tako ne bi prišlo tudi do smrti komaj 14-letnega fanta, ki je septembra lani izgubil življenje zaradi slabih odnosov med zdravniki, konkretno med t. i. letečim zdravnikom Urošem Mazićem, kateremu se stanje mladostnika ni zdelo ogrožajoče, in dvema drugima zdravnikoma z drugačnim mnenjem.

Arogantnost Kende je bilo mogoče v izraziti obliki videti v primeru zavračanja aktivnega zdravljenja dvoletne Neže Arnolj, ki pa se lahko staršem zahvali, da je še živa. Kenda je namreč v času najhujše stiske staršev na novinarski konferenci zatrdil, da sta “starša zazibana v lažno upanje, da bi najin otrok lahko živel”. Po tem, ko je deklica preživela dlje, kot so ji napovedali zdravniki, sta se starša namreč odločila, da jo na lastno odgovornost in s svojim prevozom odpeljeta iz UKC Ljubljana. 

V sredo otvoril razstavo likovnih del
Kot lahko vidimo, se je v času, ko je Kenda opravljal delo strokovnega direktorja Pediatrične klinike UKC, zgodilo toliko afer, da je res težko razumeti, kako je mogoče, da se je toliko časa obdržal na položaju. Še težje pa je razumeti, čemu ga niso razrešili še preden bi se mu iztekel mandat. Ker je Kendi zmanjkalo nekaj mesecev delovne dobe za upokojitev, zdaj v UKC Ljubljana opravlja delo svetovalca, v sredo pa je kot koordinator projekta otvoril razstavo likovnih del v avli pediatrične klinike z naslovom Umetnost z višjim ciljem. Kenda je otvoritev razstave primerjal z zadnjo češnjo na njegovi torti in dodal, da je ponosen na informacijske dosežke pediatrične klinike in odprtje dnevnega oddelka na otroški onkologiji.

Foto: STA

Kenda več kot očitno ne čuti prav nikakršne krivde za smrt otrok, ki so imeli še celo življenje pred seboj, saj bo odslej opravljal naloge s področja varnosti, kakovosti in informatizacije pediatrične klinike in to kar za skoraj 4000 evrov bruto mesečne plače, poroča Delo. Le kako je to mogoče? Mu morda pri tem pomaga njegova naklonjenost županu Jankoviću, za katerega se zdi, da je povsem nedotakljiv? Dejstvo pa je, da Kenda vztraja, da za upokojitev še nikakor ni dozorel, saj mu je za upokojitev zmanjkalo nekaj mesecev in po njegovem bi mu morali mandat strokovnega direktorja podaljšati do upokojitve, ne pa, da so na položaj imenovali Megličevo. Naravnost neverjetno.

N. Ž.

 • Viktorh

  Morali bi ga že zdavnaj suspendirati, uvesti disciplinski postopek in kazensko ovaditi.

  • AlojzZ

   On je naš!!!! N A Š ! ! !

   • tohuvabohu

    Dolenjci tako rečejo ciganom.

   • karlina

    ITAK

  • twin

   Kaj bi se pa spremenilo, če bi si našel za tistih nekaj manjkajočih mesecev do penzije neko enostavno zaposlitev, ne verjamem, da bi imel potem kaj nižjo penzijo, ampak zgleda jim še to ni treba. Bi ga rad videl pri nas tožilca, ki bi si upal napadati te čudne zbornice, ki obstajajo zgleda samo zato, da nihče ne more začeti postopkov proti njihovim članom, sploh medicinska.

   • Viktorh

    ..bi pa se častno umaknil…

   • Mojca pokraculja

    Ma kaksne finte, kaksni izgovori! Pa kaj “drzavo” briga kok mu manjka in kaj do penziona? Leta al delovna doba, ni pomembno, noben socialni problem ni. Pa naj caka doma na te pogoje, tako kot navaden drugorazredni. Aja on ma doma 10 otrok za prezivljat revcek ubogi.
    Sprevrzeno do konca, bolano. Mafija , kdo vas bo unicil?!

    • karlina

     VELIK POPDIS

     • Mojca pokraculja

      Hvala Karlina.

  • Borut Stari

   Se strinjam, vendar je ta prijem v Sloveniji misija nemogoče.Za vse take in podobne parazte velja sindrom klopa. Priklopijo se in ne spustijo gostitelja dokler jih ne izpulijo

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Antonius

  In potem pride čas volitev, ko ljudje zopet izvolijo Kučanovo koalicijo, da vse skupaj ostane isto, se nič ne spremeni.
  Tudi Rajku Kendi se ne more nič zgoditi, ker so ves čas ministri za zdravstvo “tapravi”.

 • twin

  Nimajo nobenih etičnih zavor, to so ene take okultne sekte, redko kdo razume njihove mistične rituale, je pa jasno, da v tej deželi drugih ni in se vsakdo enkrat znajde v njihovi ambulanti ali operacijski mizi, zato se jim ni dobro zameriti. To je močan voodoo, uh…

 • antimur

  Temu moramo na vsak način narediti konec. V Sloveniji je dovolj, da je vsak kriminalec, zločinec, nesposobnež in pokvarjenec kot je Kenda, oproščen vseh grehov, samo, če je podpornik Kučana, Jankovića… Takoj moramo odstraniti zločinca Kučana, Jankovića in podobne barabe, ki bi že zdavnaj morali odgovarjati ljudstvu. V teh primerih sem pa za Brglezovo naravno pravo.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Hun

  izkusen svetovalec ocitno

 • učko

  Teh nesposobnih režimskih pajacev, ki ne znajo opravljati nobenega dela, se je nabralo že ogromno. In postali so dobro plačani svetovalci. V nobeni privatni firmi se ne dogaja kaj takega! V škodo davkoplačevalcev se pase armada takih levuharskih nesposobnjakovićev !!!!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • centurion

  Ta rdeči morilec otrok in njegova ekipa na pediatriji
  bi se kvalificirano lahko zaposlila le na Žalah.
  Še en podn.

 • tzt

  Kendo skrbi le za lastno rit. Za vse ostalo se mu sladko jɘbɘ. Če tu in tam zaradi zdravniških napak umre kak otrok, ga prav nič ne skrbi. Garantirano ga pokrije cehovska zbornica. Drugače pa levaška zgubarska politika. Važno, da bo odlična penzija.
  Kenda je samo primer stanja v našem zdravstvu. Podn od podna.

 • črnaovca

  Kdor zna, zna in se za nesposobne ne meni

  • učko

   Sej keč je v tem, da ta ne zna in še n’kol ni znal. Bil pa je iz prave, partijske družine. V mladosti se je veliko družil z Mitjo Gasparijem, ki je tudi iz znane partijske družine. To je to, ne pa znanje !

 • Anton

  kaj ta kosmatinec še ni na Dobu?

  sarkazem press

  • Borut Stari

   Še na Dobu ga ne marajo.

 • Kučko pod pručko

  Kenda – tipičen primer komunistične izprijenosti

  Kenda se je vedno slinil okrog ljudi tipa Žepanković in Kučan in že to govori o njegovi pokvarjenosti. Na tem je gradil kariero, ni pa se mu bilo treba truditi za svojo strokovnost. Več kot očitno je, kako je prišel na položaj strokovnega direktorja Pediatrične klinike UKC. Več kot očitno je tudi, da je kot strokovni direktor kriv za vse smrti otrok, do katerih je prišlo zaradi slabega odnosa na kliniki. Kenda je bil tisti, ki bi lahko poskrbel za urejeno sodelovanje med zdravniki, pa ni. Sedaj se sprenevedati in se delati nedolžnega, je samo zavajanje javnosti.

  Tisti, ki prijateljuje z Žepankovićem in Veleizdajalvem, kot dvema najvišjima predstavnikoma uničevanja Slovenije, ne more biti časten človek. Kako lahko poštenjak, pa četudi je njegova politična prepričanost usmerjena v levo, hodi v isto smer kot Kučan? Kako lahko poštenjak pogleda ljubljanskemu županu v oči in mu stisne roko, če ve, da je s to isto roko nakradel milijone in milijone? To enostavno ne gre skupaj.

  Spomnim se, ko sem nekoč v Zvezdi v družbi žene pil kavico. Kar naenkrat se je pred nama pojavil pritlikavi Kučan, me pogledal, jaz pa sem se naredil, kot da sploh ne vem, kdo je. Kako sem ga zadel direktno v čelo, točno med oči. On, kateremu se klanja večina gostov Zvezde, mu izkazuje svojo hinavščino, pa nekdo, ki ga s prezirom prebode z očmi. Takrat sem bil res ponosen sam nase!!!

  • centurion

   Zadnji odstavek mi je polepšal cmerav dan.
   Kaj dan, teden.
   Pa sem kar malo ljubosumen za srečo, ki ti je bila naklonjena!
   Z glasom PROTI danes bo dan popoln.

  • Borut Stari

   Navajeni podložništva in da so oboževani, je za njih najhujša ignoranca.

  • RATATA

   Kenda Rajko, v Bileći šolan revolucionarni kader rezervnih oficirjev je le programiran, da je do večnosti predan tekovinama.

  • karlina

   VELIK PODPIS

 • karpelec

  Univerzitetne klinične Butale brez Kendinevega svetovanja ne morejo dihat.

  • centurion

   Žal bodo zaradi tega tudi pacienti nehali dihat….

   • KIKI

    Ko jebe paciente! “Narod je butast” je rekel “ata” Kučan.

   • karpelec

    Mogoče pa bodo zaradi dobrega svetovanja začeli hihat na škrge, morda jih bo pa to spemetovalo.

 • MEFISTO

  V medicini oziroma zdravstvu nima zaslug, ima pa politične zasluge in ideološki gospodarji tega ne pozabijo in to bogato plačujejo.

  Res je nekaj otrok na otroški kliniki po nepotrebnem umrlo, pa kaj, saj niso bili njihovi otroci.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • totex39

  Take podle stvari se lahko dogajajo samo v taki zavoženi državi. Lahko se samo sprašujemo kako je še mogoče, da ta nesposobni starec sedaj postane svetovalec in tako se bodo še naprej dogajale skrite svinjarije, malčki pa bodo umirali, odgovornost pa ne bo noben prevzel. Res velika sramota!

  • karlina

   PODPIS

 • centurion

  ORDINACIJA dr.KENDA
  Svetovalnica in napotnice za Žale
  Ordinira od 0-24 non stop
  Čakalne dobe ni

  • KIKI

   Najboljši blog danes!

 • Darth Vader

  kenda – siromak…..ne zna na prostem trgu prodat svojega znanja in storitev in je odvisen od dobrega&uspešnega dela slovenskih zaposlenih in podjetnikov na prostem trgu(ter njihovega vestnega plačevanja davkov in prispevkov v proračun) ter njemu dodeljene kvote davkoplačevalskega denarja :)

  • MEFISTO

   Kar dobro je vnovčil znanje, ki ga nima.

 • Borut Stari

  Za upokojitev mu je zmanjkalo nekaj mesecv. Zdaj je svetovalec. Lahko bi bi ga dali na čakanje upokojitve na “zavod”. V slovenskem političnem sistemu je važno biti naš. Čeprav škodljivec.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • učko

  Kje pa je zloglasni Klokočovnik ?

 • bednick

  Želeli ste , želite in boste želeli socialno državo. ………………………..in jo imate.
  Zdaj pa jokcate, luzerji.

  • MEFISTO

   Znova nisi natančen v izrazoslovju.

   Ljudje so si želeli socialno, dobili pa socialistično državo, ki je sociialna le za rdečo smetano, kot nekoč.

   • bednick

    Če v zdravstveno blagajno vplačujemo vsi, je to socialna država.
    Socialistična ni, ker imamo večstrankarski sistem.
    Jaz nisem kriv, če imamo jalovo opozicijo.

    • učko

     Komunisti, ta rdeči fašisti, še vedno izvajajo razredno diskriminacijo! Drugi naj delajo na trgu deloven sile, oni pa bojo davke pobiral, užival državne sinekure in sebi in svojim davkoplačevalski denar dajali !!!!

     • bednick

      Spremeni to, če moreš.

     • učko

      Jaz ne, ker nisem politik in imam drug posel za preživetje. Opozicija pa, kot ti praviš, pravim tudi jaz, je totalno gnila in nesposobna !!!! Kaj narediti? Zgleda, da bo treba pustit naš foh in se spustiti v politiko, ni druzga !!!!!

     • KIKI

      Prihaja čas tudi za vas! Pod rušo!!!!

     • bednick

      Ne boj se, tudi zate prihaja čas…………………..
      čas pod rušo.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • centurion

  To je Kučanov kader,ki nadaljuje s pomori Slovencev.
  Ta ekipa direktno otrok, malih bolnikov.
  Doslej za te umore na UKC ni nihče odgovarjal.

 • centurion

  Slovenski Josef Mengele.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • MEFISTO

  Bednick ne razume, da so zavedeni volilci izvolili to fašikomunistično oblast, ker so naivno pričakovali, da bo prešla od obljub k dejanjem.

  Ušteli so se, ker niso vedeli, da kar mačka rodi, vse miši lovi.

  Vzeli so nam prihodnost in nam vrnili preteklost.

  Klićem prekletstvo nad njih, fej in fuj!

  • bednick

   “Klićem prekletstvo nad njih, fej in fuj!”
   ——————–

   Poserjejo se na tvoje klicanje prekletstva.

   • MEFISTO

    Potem bodo pa zaradi mojega prekletstva padli v lastni drek.

 • sprehajalec

  Javni sektor in upravo lahko zapustiš samo na dva načina, prostovoljno ali pa v žari. Zato ga je nemogoče prevetriti in narediti vitkega. Možno ga je le dolagati.

  • centurion

   Ostane nam samo-poslati jih predčasno v krsto!

   • KIKI

    Glede na dobro, brezskrbno življenje z dosti cvenka v žepu, lahko
    živijo 100 let in več! Med tem časom, pa se bojo žare podražile za 1200 %!
    V pokoju bo postal Jankovićev svetovalec za “humanitarno” odstranjevanje
    revežev!

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • centurion

  Lahko bi bil uspešen vodja krematorija na Žalah.
  Tako bo pa še naprej dobavljal material zanj.

 • Celjanka

  In zato je zdravstvo v totalni riti ! , ker ga zažirajo take pijavke .

  • karlina

   TOČNOOOO

 • Bogi otroci, ki niso bili deležni prave oz. strokovne obravnave in so to nestrokovnost tudi občutili na svoji lastni koži. Mislim da kenda ne zasluži to delovno mesto.

  • karlina

   Ubogi starši, katerim so zaradi malomarnosti, nestrokovnosti in brezsrčnosti, MORALI UMRETI otroci, najhujša je izguba otroka, tega nikoli ne preboliš, nikoli !!!!!

 • WatsonForus

  Ja tko je v tej RDEČI Vukojebini, bolj ko si RDEČ in bolj ko vse zajebeš , bolj si nagrajen! Klemenčič, Praprotnik, Pahor, Isajlovič …….

  • MEFISTO

   Ni pošteno, da si prezl še celo vrsto zaslužnih ljudi.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • sloustava

  Koliko vode mora preteci in koliko smrti bomo se “obravnavali”, da bo narodu jasno, kdo jih zeza v zdrav mozak?! Pozor, NEKAZNOVANO! Se vec, celo NAGRAJENO! Ce od teh ticev pricakujete kaj vec kot sprevrzenost, ste zreli za psihiatra.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • rrrrr

  Kralj ulice.
  Foto : STA

  • karpelec

   Moderna zdravniška ordinacija.

 • paradajz

  Ta je tako pokvarjen,da mu možgani ne delajo več. Vest je pokopal pred leti…

 • Balkica

  Teh nekaj mesecev, ki mu jih manjka do upokojitve, bi bil lahko prijavljen na Zavodu za zaposlovanje tako kot mnogi delavci. Nadomestilo bi bilo bistveno nižje od plače 4.000 eurov bruto.
  Najbrž se je težko sprijazniti z mislijo, da odslej naprej si samo še navaden državljan, upokojenec in nič več častiti gospod doktor.

  • tohuvabohu

   Do penzije bi lahko še vedno delal kot zdravnik. Očitno mu ne zaupajo. Za svetovalca je pa vsak dober.

  • bednick

   +++

  • karlina

   Ja, ampak ne v tej skorumpirani Sloveniji, kje so nekateri mali bogovi

 • Celjanka

  Bolje bi bilo , da ga v svoj kabinet vzame Kolarčka in ji prodaja nasvete za 10.000 na mesec , Kenda , Keber , kot zunanji svetovalec in Koštrin kot večni mešalec megle to bo nepremagljiva četverica ! , ki se dobro spozna na probleme v zdravstveni panogi , zato tudi bodoči pacienti postajajo vse bolj bodoči !

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • indijanka

  Pred očmi imam dve sliki s časopisov. Malo skromno Nežo v posteljici in Kendo v njegovi prekrasni delovni sobi.Dva popolnoma različna bregova reke. Naš socialni sistem pa je tako napačno zgrajen, da je zaščitil samovšečnega Kendo, namesto majhne Neže. Žalostno in neumno. Zgradili smo socialno družbo brez etike in empatije. Družbo na katero smo tako ponosni, pa ne zna zaščititi niti pravic najmlajših. Niti njihove osnovne ne. Pravice do življenja.

 • šmentanamuha

  Zakaj takšno presenečenje? Tudi dokazano nesposobnega Pahorja bodo volivci ponovno nagradili s funkcijo predsednika države. To je pač dediščina socializma, ki je še vedno trdno zaplombiran v glavah, tako kot plombe v zobeh.

  • bednick

   Plomba včasih hitro ven pade, tale dediščina pa še ne bo tako kmalu, če sploh.

 • Osti jarej

  Trudeau je tako tipična lutka v rokah NWO, da bi bilo škoda izgiubljati besede, če ne bi bil tako zelo vpleten v zločine. Kot lutka je sprejel lažno vlogo CETA gospodarskega vzpodbujevalca, pa je le vmesni člen za zločinske korporacije iz ZDA. Zdaj je to še nadgradil in je navdušen, v deliriju, skupaj s svojim 6 letnim sinkom, ker je dosegel, da se lahko prodaja zločinsko orožje Ukrajini. Več bo mrtvih, spodbudil bo Rusijo, da vrne udarce in krvavi cilj NWO bo izpolnjen. Kako se je lutka srčno borila za te zločine, morda bo na naslednjem obredu že krščen za Svetega Satana? In CETA, zločinska prevara je tudi pri nas, imamo od včeraj bojna letala, ki nas preletavajo, CETA je plačala slovenske izdajalce, da so prevarali narod in bodo imeli CETA strupeno Magno. 400 delovnih mest, za katere so jih nateggnili, pa ni nič z nekajkrat več delovnih mest, ki jih je ista zločinska politična združba uničila v TAM-u. In to v CETA Mariboru. Bo Pahor poletel k Porošenku, da mu čestita in bosta po telefonu skupaj polizala Trudeaujevo zadnjico? /virSputnik/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/321233/trudeau-ceta-in-novi-nwo-zlocini

 • Osti jarej

  to je pa res povsem neverjetno….dejte,dejte….
  slomafijandžija,ki jo vrtijo naši in vaši…..na komando….vsak,ki”prevzame” štafeto,najprej v vatikan leti…čudno,res

 • Osti jarej

  ..a gledate igre lakote?!?

 • MEFISTO

  Kandidatka SMC za predsednico bo popušila.

  Pri anketi so ji sicer naivni anketiranci prisodili le 1,2 % glasov.

  Skoraj toliko kot Likovičevi.

 • Ana Job

  POZOR PREBERITE ⚠ !!!!!!!!!!!
  Ker so moji dragi prijateljici po številnih všečkih cenzurirali na Nova njen odličen komentar, ga še enkrat objavljam jaz.

  INDIJANKA : ” Je TA kometar res S*PA*M. Zakaj pa? Koga pa moti? Je imel preveč všečkov ali koga sedaj motim jst?
  Pred očmi imam dve sliki s časopisov. Malo skromno Nežo v posteljici in K*en*do v njegovi prekrasni delovni sobi. Dva popolnoma različna bregova reke. Naš socialni sistem je tako napačno zgrajen, da je zaščitil samovšečnega Ke*nd*o, namesto majhne Neže. Žalostno in neumno! Zgradili smo družbo, brez etike in empatije. Družbo… na katero smo tako ponosni, pa ta ne zna zaščititi niti pravic najmlajših. Niti njihove osnovne ne. Pravice do življenja.

  • stajerc5

   Nimam pojma, kaj je tu narobe…Ce je to za Spam, lahko Forum kar zaprejo, idioti!

   • Ana Job

    Ta drugič sem ga morala objaviti, ker so ga tudi meni spemali. Mogoče bo spet izginil čez 10 minut.

    • stajerc5

     Mogoce so pa rdeci komandosi zavzeli redakcijo!?

     • Nowotny

      saj so jo že. Samo oni tega ne vedo!

  • indijanka

   Naj mi kdo razloži, kaj je s tem člankom narobe, da so mi ga na Novi24 preprosto zbrisali? Je preveč ošvrknil sistem? Sistem brez etike in empatije, ki se razglaša za SOCIALNI. Sistem v katerem varnost poiščejo lahko le bogataši ali pa brezdelneži. Bljek! Fuj in Fej…in fuj in fej Nova24, ki očitno podpira to.

   • Nowotny

    saj ti niso oni. Oni so samo krivi, ker se požvižgajo na besedo moderator in nič ne naredijo. Verjetno zato, ker je potrebno znat tudi angleščino.

    • indijanka

     Tudi sama razmišljam, da to prihaja s komentatorske strani. Ne gre za tehnično težavo, ker je drugje obstal. Nekdo ga s strani komentatorjev označuje kot Spam.

     • MEFISTO

      NOVI manjka dobra oprema in strokovnjaki.

      Mar ne opaziš, da komentarji izginjajo, pa se spet pojavljajo in da delajo težave tudi razne blokade tehnične narave..

      O uredniški poliitiki pa raje ne govorim.

      Simbolizirajo jo jo razni komentarji moža tisočerih nickov, ki pogosto prekoračijo mejo svobode izražanja.

     • indijanka

      Poznaš me..mirna in vztrajna sem. Zdaj bom kopirala in lepila ta komentar dokler me ne bodo blokirali.

     • bednick

      Če bodo blokirali tebe, naj pa še mene, ker sem ti dal vote up.

     • indijanka

      ❤ ti meni :) ..ja hvala..še zardela sem..

     • bednick

      Kadar Indijanka zardi se tega sploh ne vid.

     • indijanka

      Hmm..ja.Tega pa ne znam skriti.

     • MEFISTO

      Nič te še ne poznam, dokler se ne boš nalepila na mene.

     • Nowotny

      Zagotovo prihaja s komentatorske strani. Nekateri tukaj so z razlogom! So znani in bolj vešči dela z Disqus, kot povprečen uporabnik.. Ampak niso edini ;)

   • bednick

    …..

    • indijanka

     Zdaj sem jezna in se trudim pretvarjat jezo v ljubezen … ne moti me medtem še ti :) ..

     • MEFISTO

      Tu sem, da se napijem tvoje ljubezni.

      Zaljubljena in jezna ženska je še bolj strastna.

     • indijanka

      :) hvala, ker si me nasmejal Mefisto.

     • MEFISTO

      Če se nisi nasmejala do solz, se mi ni treba zahvaljevati.

      Mefisto je skromen, dober in hudokurčen.

   • Ana Job

    Meni jih pogosto blokirajo, jih pa potem priredim in dam zvezdice noter v imena in kratice.

  • MEFISTO

   Pri polni zavesti izjavljam, da s komentarjem ni nič narobe.

   Sicer je pa velika razlika med malo Nežo, ki je vsem prirasla k srcu, in Kendo..

   Neža je ljubka, prisrčna, radoživa in lepa mala deklica, Kenda pa teh lastnosti nima.

   Morate razumeti, da niso ukrepali, ker na otroški kliniki niso umirali njihovi otroci.

   • Ana Job

    Resnično in žalostno je to. Pogosto z ljudmi delajo, kot s kosi mesa. Brezčutno in arogantno. Bistveni so jim postali zaslužki.

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Nowotny

  Tudi jaz objavljam, tisto, kar brišejo tisti, ki jim to ni všeč.
  Prosim, kopirajte in objavite tudi drugi, vseh nas ne morejo zbrisat.

  INDIJANKA : “ Je TA kometar res SPAM. Zakaj pa? Koga pa moti? Je imel preveč všečkov ali koga sedaj motim jst?

  Pred očmi imam dve sliki s časopisov. Malo skromno Nežo v posteljici in Kendo v njegovi prekrasni delovni sobi. Dva popolnoma različna bregova reke. Naš socialni sistem je tako napačno zgrajen, da je zaščitil samovšečnega Kendo, namesto majhne Neže. Žalostno in neumno! Zgradili smo družbo, brez etike in empatije. Družbo… na katero smo tako ponosni, pa ta ne zna zaščititi niti pravic najmlajših. Niti njihove osnovne ne. Pravice do življenja.

  • karlina

   PODPIS

 • Osti jarej

  …vse zakone,z luknjami vred,so sprejeli poslanci v DZ…..luknje za elito,restriktivne zakone za rajo…

  …kdaj bodo dvignili minimalno plačo,kdaj bodo povečali penzije za 40+ delovne dobe,kdaj bodo povečali socialne transferje,s katerimi zdaj nič krivi,ostali brez dela ,zaradi namernega uničevanja delovnih mest niti životariti ne morejo….gospodarska rast..uullllalllla fajn… a od nje ima koristi zgolj JU najvišjih plačnih razredov…ostali kurac v čelo…again ….pa ne nam grozit z grškim scenarijem….tam živijo boljše,čeprav so bankrotirali

 • Olga

  Edini izhod: volitve in generalno čiščenje Butalskega hleva!

  • MEFISTO

   Ne vem,če je mogoče računati na oprano glave Slovence!

   • Olga

    Nova vlada bi lahko na podlagi vseh nepravilnosti, ki so bile razkrite, postavila novega direktorja in zahtevala, da naredi red. Sramotno je tudi, da ima Kenda fris, da se ne umakne po vseh nepravilnostih in smrtih otrok! Treba bi ga bilo nagnati v penzijo! On nima nobene osnove, ne strokovne, še manj pa moralne, da komu “svetuje”.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • zokispoki

  O ti ogabni, grebatorski , petokraki guzonja, Zoklnov adjutant !

 • soc

  Pokavselj in politikant, zdravniška tabula rasa. Ampak važno je le, da je “naš”. Do smrti bo prisesan na stroške davkoplačevalcev, zraven bo tekla pa še penzija. Bljak.

 • MEFISTO

  Kaj je pomembnejši pogoj za direktorja otroške in katerekoli klinike. izobrazba, znanje in izkušnje ali partijska knjižica?

  • Ana Job

   PARTIJSKA KNJIŽICA je glavna! In pripadnost udbi. Biti moraš njihov, drugače nimaš šans, da kandidiraš in obstaneš.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   ČETRTO

  • mginko

   Partijska knjižica !

 • Peter

  Kot bi rekel Tetek iz ozadja : res je, da ima na vesti mlada človeška življenja, res je, da denar pod njim odteka kdo ve kam, ampak je pa naš. In smejal se vam bom desničarjem, ker nikoli na tako mesto ne boste postavili svojega človeka.

  • Olga

   Ne zanima, če se boste smejali tudi, če umre vas sorodnik ali celo otrok zaradi levičarskega “strokovnjaka”? Samo da je “naš” tudi v tem primeru?

   • Peter

    Smejal se ne bo, bo pa prepričan, da je tudi za to, kot za vse drugo, kar je narobe v Dolini, kriva opozicija.

    Aja, Olga, če prebereš moj komentar zgoraj še enkrat, boš mogoče ugotovila, da bilo pravilno:

    Me zanima, če se bo smejal tudi, če umre njegov sorodnik ali celo otrok zaradi levičarskega “strokovnjaka”?

    OK?

 • karlina

  Škoda besed za to rdečo bando !!!!!!

 • Novakec1

  Si je prej dost nagrabu , ga ne gane samo 4 jurje plače.

 • mona lisa

  Mafija. To je možno samo v Sloveniji. Namerna kraja denarja.

 • Olga

  Bravo, Slovencli! Plačujete drugi tir, pa še k mazačem kot je Kenda hodite! Pa kaj, samo da je “naš”!

 • gujdek

  Elita si ščiti hrbet. Da jim vsem skupaj matere zlorabljam!!!

 • Valter BraniSlav

  A to je kak denar 4 tisoč na mesec? Jaz zaslužim toliko v pol dneva.

  • MEFISTO

   Če bi bilo res, kar praviš, tega denarja ne bi zaslužil, temveč dobil ali prigrabil.

   • Valter BraniSlav

    Life is not fair. You do not get what you deserve but what you fight for.

 • MEFISTO

  Ne dvomim, da bo koristen svetovalec.

  Nihče ne ve bolje od njega, kako je mogoče zdravstveni denar prihraniti pri otrocih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!