Nekdanji obrambni minister Hojs: Načelnik generalštaba Andrej Osterman je grešni kozel in žrtev uničevalne politike Slovenske vojske s strani stranke SD

Foto: STA

Slab socialni položaj vojakov, razpadajoči škornji in uniforme, zastarela oprema, odhodi iz vojske, nezadostna ocena pripravljenosti vojske in nedavna negativna ocena bojne sposobnosti bataljonske bojne skupine bolgarskih ocenjevalcev iz zveze Nato kažejo na katastrofalni položaj Slovenske vojske. Med tem, ko strokovnjak za nacionalno varnost Boštjan Perne opozarja, da sta ključna problema kadrovska podhranjenost in premajhna finančna sredstva, s katerimi bi vojska lahko normalno delovala, nekdanji obrambni minister Aleš Hojs trenutno dogajanje primerja z vrhom ledene gore razsula, ki se je nakopičil znotraj sistema. Prav tako opozarja, da je videti, da bodo na koncu politiki, torej stranka SD, ki je obrambni resor neuspešno vodila kar nekaj let, na koncu žrtvovali neko čisto drugo figuro, torej načelnika generalštaba Andreja Ostermana, namesto da bi že pred časom odstopila aktualna ministrica Andreja Katič. Odstavljeni načelnik Osterman je odločitev vlade sprejel v enaki meri kot takrat, ko so ga imenovali, je povedal za Novo24TV. V ponedeljek bo imel zadnji nagovor, našemu mediju Nova24TV pa se je zahvalil za podporo in korektnost. Novi načelnik Generalštaba Slovenske vojske je postal Alan Geder.

Največ prahu so razmere v Slovenski vojski dvignile po tem, ko so mediji razkrili negativno oceno, ki so jo prejšnji teden dobili pripadniki 74. polka 72. brigade in pridodanih enot Slovenske vojske. Osemsto pripadnikov naj bi bilo tako po navedbah ocenjevalcev Nata trenutno nesposobnih za resno delovanje. Ni pa slaba izurjenost tista, ki predstavlja edini problem, temveč je to neprimerna nova oprema, ki je povzročila, da je več vojakov utrpelo ozebline, potem ko je Katičeva zagotovila denar za škornje, ki so začeli razpadati že po dveh tednih uporabe, saj niso bili primerni za delo v zimskih razmerah.

Hojs: Spet bo šlo za prelaganje odgovornosti na nekoga drugega
Aleš Hojs opozarja, da to, kar se dogaja s Slovensko vojsko, predstavlja vrh ledene gore razsula, ki se je nakopičil znotraj sistema. “Ni naključje, da bodo na koncu politiki, torej stranka SD, ki je obrambni resor neuspešno vodila kar nekaj let, na koncu žrtvovala neko čisto drugo figuro. Torej načelnika generalštaba, namesto da bi že pred časom odstopila aktualna ministrica Andreja Katič. Spet gre za prelaganje odgovornosti na nekoga drugega, ne na tistega, ki je najbolj odgovoren za stanje v Slovenski vojski. Ob teh razmerah  ne bi pozabil na poveljnika oboroženih sil Boruta Pahorja, ki v svojih šestih letih ni naredil nič, da bi se razmere v Slovenski vojski izboljšale. Njegova nesporna povezanost s stranko SD, ki je rezultirala v odkriti podpori na zadnjih predsedniških volitvah znotraj stranke, bi mu to omogočala, pa tega očitno vseeno ni naredil, čeprav to predstavlja najpomembnejšo operativno nalogo predsednika republike.”

Aleš Hojs (Foto: STA)

Med zaposlenimi v Slovenski vojski jih je okoli 1200 uvrščenih okoli 20. plačnega razreda. Vojak začetnik, ki se uvršča v 19. plačni razred, ima okoli 620 evrov neto plače, vojak v pehoti z 10-letnimi izkušnjami pa prejme nekaj manj kot 700 evrov. Zaradi plačne politike, ki jo vodi ministrstvo za obrambo, nadure redkokdaj izplačujejo, namesto tega za presežke opravljenih ur prejmejo kompenzacijske ure, ki jih lahko koristijo med tednom. Čeprav je sekretar Bizjak trdil, da se te izplačujejo, je realnost takšna, da morajo vojaki ure koristiti, preden te zapadejo, tj. v času pol leta.

Pripadniki vojske, ki službujejo v vojašnici v Celju in Mariboru, so trenutno stanje opisali kot eksodus zaposlenih v sosednjo Avstrijo, saj prenizke plače onemogočajo preživetje družin v regiji z veliko brezposelnostjo, kjer je pogosto tudi partner ali partnerica vojaka brez službe. Poslanec največje opozicijske stranke SDS in predsednik Odbora za obrambo Žan Mahnič je že večkrat opozoril na nevzdržno stanje, ki prevladuje v vojski, po tem, ko je v medijih odjeknila novica o tem, da je več kot 100 pripadnikov Slovenske vojske prejelo humanitarno pomoč v obliki najosnovnejših sredstev za preživetje. “Drznem si trditi, da je vlada v oskrbo migrantov, ki so nelegalno prečkali Slovenijo in med tem uničevali vlake in drugo opremo ter nehvaležno po tleh metali hrano, vložila neprimerno več napora, skrbi in sredstev kot za lastne državljane, ki na svoji delovni uniformi vsak dan nosijo simbole države, ki mnogim med njimi za pošteno delo ne omogoči človeka vrednega preživetja,” je ob tem dejal Mahnič.

Žan Mahnič (Foto: STA)

Poklic vojaka prinaša socialno negotovost
Za poklic vojaka, ki ga ministrstvo za obrambo prek medijev oglašuje kot častno, je značilna socialna negotovost, saj vojaku poleg prejemanja nizke plače za zaposlitev za določen čas (do 45. leta) v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja grozi odpustitev, vojaki pa ne smejo niti stavkati. Žalostno je, da si morajo vojaki ob takšni plači sami kupovati rokavice, obutev, nahrbtnike in oblačila, ki so primerni za hladno vreme. Problem neustrezne opreme se je še posebno izkazal v času migrantske krize, ko so vojaki pomagali pri nadzoru množic, ki jih je lahkomiselna vlada z Mirom Cerarjem na čelu spustila preko naše države. Nedavna ocena pa je še dodatno razgalila bedo, pred katero si številni zatiskajo oči.

Foto: STA

Boštjan Perne je za Nova24TV komentiral, da je zaradi negativne ocene zveze Nato prišlo do neke afere. “Stanje v Slovenski vojski ima že dve leti negativno oceno za del svojega delovanja. Tako da to stanje ni novo in se ni pojavilo zdaj, ampak se vleče že dlje časa. Ključna problema za Slovensko vojsko sta dva: kadrovska podhranjenost  in premajhna finančna sredstva, s katerimi bi vojska lahko normalno delovala. Rešitev za finančna sredstva je, da se poveča proračun, ampak to še ni dokončna rešitev.” V vojski je po besedah Perneta treba sisteme nabave skrbno načrtovati. “Mi bi morali imeti natančno določeno, kaj bomo kupovali, za koliko in na kakšen način. Če predpostavimo, da bi vojska dobila denar za nakup ustrezne opreme, je tukaj kadrovski problem, ki je dolgoročno večji problem kot finančni. V kompletnem varnostnem sistemu  vojski in policiji primanjkuje kadra,” poudarja Perne. “Vojska je vpeta v enotni plačni sistem in vojska ne more konkurirati zasebnemu trgu. Mladi ljudje lahko gredo za boljšo plačo delati v bolj konkurenčna podjetja in zaradi tega vojska dnevno in mesečno izgublja kader. Trenutno jih manjka 1000, in nič ne kaže, da se bo trend obrnil. Velik problem Slovenske vojske je, kako dobiti dovolj kadra. Potrebne bi bile strateške odločitve in poenotenje politike, da bi prišlo do dogovora, na kakšen način popolnjevati policijo in vojsko. Brez strateških odločitev bodo v celotnem varnostnem sistemu velike težave,” je jasen Perne.

Foto: YouTube

Na nedavni varnostni konferenci v Münchnu so jasno povedali, da je nevarnost večjega konflikta največja po drugi svetovni vojni. Poleg korejske krize, močne Rusije, destabiliziranega Bližnjega vzhoda, nemirne Afrike, ki so varnostno okolje nevarno zaostrile, potrebujemo ustrezen varnostni aparat, tako obrambno varnost kot tudi notranjo varnost, navaja Perne. “Če želimo varnost ohraniti na nivoju, kot jo imamo (Slovenija velja za varno državo), moramo več vložiti v varnostni aparat. Razmere so drugačne kot konec devetdesetih, dokler politika ne bo enotno sprejela določenih rešitev. General Alan Geder je namreč pred kratkim opozoril, da vojska leta 2020 ne bo več operativna, torej ne bo več mogla izvajati rednih nalog. To je realnost. Problem ni v slabih čevljih, te se lahko kupi nove, strateško gledano imamo varnostni aparat, ki ne bo več dolgo vzdržal. Nujno potrebne so strateške spremembe, da ohranimo Slovenijo varno, kot je zdaj.”
N. Ž.
 • sprehajalec

  Levičar ne potrebuje vojske. Njega bo ščitila Rdeča armada.

  • karlina

   TOČNO-zato pa hodi Kahlar vsak teden v Rusijo, sedaj pa že Rusi k nam, najprej v Slovenijo, nato pa takoj v Rusijo-slučajnost????

 • Roman Benedik

  Hojs že ve… Vojski se je ogromno vzelo z bednim ZUJFOM 2012

  • marker

   ZUJF še zdaj velja. Ne velja pa za podpornike levice. Samo tam je Bratuškova neupravičeno popravila nazaj.

   • Roman Benedik

    Zujf je bil beda od bede

  • marker

   Levica je od 2012 na oblasti. V tem času bi lahko popravila stanje v vojski če bi ga hotela.

   • karlina

    Saj ni hotela, kdo pa pravi , da je, hotela je uničiti in očitno jim je usplo, uničiti SLOVENSKO VOJSKO, zakaj, odgovor je na dlani

  • soc

   Pa s kolikih nickov ti ubogi bedak tule trolaš? Še eden ravno odhaja na drek listo.

  • Beli Medo

   Hojs verjetno nekaj že ve, ti bolj malo kdo že je vojski znižal proračun za 50%?

 • marker

  Minister Koprivnikar je šel nedavno na stroške vojske v Dubaj. Koliko parov škornjev za vojsko bi dobili?

  • karlina

   Škoda besed, za pogajanje s sindikati javne uprave, iz katere je tudi sam, je izstopil in dal delo svoji nesposobni strankarski prijateljici in tudi delavki v javni upravi-Kozlović-očitno bo padla kozlovska sodba, pa to res ne moreš verjeti, kaj se dogaja v tej Sloveniji

 • Adijostevi

  SD dela škodo od taktat ko je nastala. Židan je uničil TERAN in komplet kmetijstvo. Narod blesav pa naj še naprej voli rdečkote v BUTALAH.

  • karlina

   VSE LEVE STRANKE, BREZ IZJEM, DELAJO NAMERNO ŠKODO SLOVENIJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • soc

  Naša ablast in predvsem ministrica za neobrambo dobro vedo, da je za slabo stanje v vojski kriv NATO. Če bi bili neuvrščeni, (ali pa, oh sanje, v paktu komunističnih držav, najraje kar balkanskih), bi imeli povsem drugačno, dobro opremljeno, številčno in primerno motivirano vojsko, v kateri bi bili sami Slovenci. No ja, nobenega, pravzaprav, a bila bi resna vojska, kot nekoč JLA…

  Toda – še en mandat z dvotretjinsko večino, pa bo copy-paste mandatar št. 3 to dokončno uredil. Z EU vred.

  • karlina

   točno

 • Poštenje velja

  Vojakov ne bo vec ker so levaki unicili
  drzavo zato vsa mladina bezi v tujino.
  Prokleta sfukana zlovenija.

 • janez cepec

  ja kva j’ pa ta, butast, Hojs naredu, ko j’ biu abrambni ministr. to, kar mu je ljubljeni vodja ukazu. se prav nč.

 • Samo eno vprašanje imam: kaj ti generali nimajo jajc, da bi se zase posatvli in javnosti povedali kako in kaj je s slovensko vojsko.
  Aja, dobra plačka, položaj, …. pa se noben noče izpostavit. Brezhrbteničarji!

 • neny

  Gotofi ste!

  • Jan Kovalski

   SSKJ:
   Janšizem-zma
   Duševna bolezen oseb, ki imajo stalno občutek, da jih preganja oseba Janez Janša. Bolnikom se JJ prikazuje tudi v sanjah, zbujajo se omotični in zašvicani. Sodobna medicinska veda ne pozna zdravila za zdravljenje te preganjavice.

   • macon

    Zdravilo je lahko samo dolgotrajen in boleč medicinski postopek, ki se mu reče dekomunajzarizacija.

    • karlina

     itak

   • osa

    seveda so kot prešeren ki je hotel julijo ag ni marala. ker ga janša ne usliši, pa v jok pa v stok pa na drevo

   • karlina

    Neozdravljiva bolezen vseh levičarjev v Sloveniji

  • goldhorn

   Bebčke se blokira…..

   • karlina

    TOČNO TAKO !!!!

  • delaware

   Dobro da ima jj veliko kliniko v avstraliji…boš lahko skakal zraven kengurujef

   • karlina

    ŠE DOBRO , DA TE LAHKO BLOKIRAM, BUTELJ !!!!

  • učko

   Kešna laž te pa zdej srbi ?! Najbrž te kej druzga, pa nobenga nimaš zrauen, da’b ti pomagal, sama pa tud’ ne znaš !

  • osa

   komunstični uspehi so razvidni po vsem svetu, montirani procesi,
   spletka, laž kraja,…trupla lačni ljudje, oprani možgani nič od človeka,..tukaj
   slovenci ne moremo zmagati, dokler jih ne bomo nagnali

   denar pa si znajo izposojati v ameriki in ne v koreji ali rusiji ali
   cubi, ali neuvrščenih,…

 • Jan Kovalski

  A ministrici Katičevi (velenjski tajnici) pa ne bijejo zadnje ure na funkciji?
  Oh, seveda ne, ona je iz časopisov izvedela za katastrofalno stanje v slovenski vojski. To jo opravičuje, saj se je tako intenzivno ukvarjala s stanjem v vojski, da do sedaj ni imela časa brati časopisov.

  • karlina

   Ona bo po volitvah nagrajena in bo verjetno postala direktorica, vedno so jih tako nagrajevali

 • Vaški posebnež

  So pa vojaki povedali, da so rajši bosi in goli, kot da še enkrat Hojs postane minister.

  • Jan Kovalski

   Seveda, pod Hojsem niso bili bosi in goli, to so šele sedaj.

  • goldhorn

   Še dobro da obstaja opcija blokiranja takih debilov.

   • Vaški posebnež

    Ehhh no. Na ta portal pridem po malo dnevne satire in da vidim reakcije tistih 10-ih komentatorjev z vsak po 10-imi profili. Rad kakšno kontra usekam, da vidim, če so ovčice še budne. Svet je lep!

   • karlina

    točno tako

  • osa

   kako si ta pameten mož, skoraj kakor josip

   res je lažje lagati in krasti, kakor delati.

   komunisti in njihovi podporniki so bili tako zaverovani v sebe, da jim
   niti na pamet ni prišlo, da bodo vse njihove nečednosti, zločini in spletke
   prišle na dan. (če bi se tega zavedali, si ne bi upali, ubijati, lagati, krasti,….)

   normalen in pošten človek se zaveda, da bodo njegova dejanja
   ovekovečena ali če vzamem pregovor:

   nič ni tako skrito, da ne bi bilo očito

   titu je zmanjkalo denarja in je dal natsniti novega. zavedal se je
   svojega uspeha, da ima sedaj dovolj denarja, spregledal pa je eno malenkost, ta na novo natisnjeni denar je bi vreden manj od prejšnjega ali nič??

   torej komunist ne zna delati, noče delati in ne trpi ugovorov. ni
   toliko hudo če ne znaš delati, pa nekoga vprašaš, kateri zna, toda tito ali
   komunisti : zakaj bi oni nekoga vpraševali, če vse znajo. NJIHOVI USPEHI SO OČITNI. 600 morišč v sloveniji koliko v jugoslaviji????

   ko sedaj komunistu ali titu nastaviš ogledalo, le ta ogledalo razbije,
   baje ogledalo LAŽE (celo ubije,tistega, ki mu ogledalo drži), BOLJ VERJETNA PA JE VARIANTA, DA RESNICE NITI NE DOJAME, KAJ ŠELE RAZUME, in ne-PRENESE.

 • Jan Kovalski

  Močno rdeča šminka na ustnicah, rdeči uhani, rdeči ovratnik, to je velenjska tajnica na čelu ministrstva za obrambo.

  • delaware

   Rudeće spodaj in f duši..fse mora biti u stilu..

  • karlina

   TOČNO-saj drugačna ne more biti tovarišica iz titovega velenja-POD RDEČO ZVEZDO SO ONI MOČNEJŠI

 • delaware

  Ups…zgleda kot ministrica z izpraznjemo listnico..

 • komar marko

  Ni čudno da smo tam kjer smo. Edini program ki so ga imeli je bil program PUF na PUF! Ljubitelji marmelade,

 • komar marko

  A je še kakšen RESOR da ga niso shebali?

  • karlina

   Ne, Marko, ga ni, vse so uničili, kar se je uničiti dalo, potapljamo se hitreje, kot Titanik

 • toxico

  enostavno premalo denarja gre za vojsko preslabe plače lahko menjajo kolikor hočejo če bi recimo krkovič bil minister za obrambo ne pa ta ženska ko pojma nima

  • alojz

   Krkovič je bil zadnji Mohikanec. Za njim le propad.

   • Vaški posebnež

    Točno tako, kar se je Krkovič dotaknil, vse je šlo v maloro. Naj piše pesmi.

    • domovina mili dom

     Torej je on zjebal vojsko, katičeca jo je dvignila med svetovno elito. Bravo, dobro si to zaključil.

    • karlina

     Ti si pa res butelj, še dobro, da te lahko blokiram

   • domovina mili dom

    Njegov uspeh, je propad jugo armije. Zato rdeči ne morejo pozabiti poraza na vojaškem področju.

 • MEFISTO

  Četudi bi bila zadnja ženska na planetu, se je ne bi dotaknil niti s fižolovko.

  Rdečkarke pa ne.

  Mefisto ni vojni, revolucionarni in mirnodobski velezločinec kot tovariš Tito.

 • učko

  Dejte že odfukat to katičko s tega portala za encajt !

  • MEFISTO

   Se bojiš, da bi se preveč izvedelo?

   • učko

    Jest se najb’l bojim, da neb’ ti preglupo izpadu, k’ si kao “naš” !

 • domovina mili dom

  Po komunistično. Ni kriv voznik, ki je prevozil rdečo, krivi so tisti, ki so tja postavili semafor. Kaj ne, družina Levaković.

 • Franjo Trojner

  Česar se Židan in njegovi iz stranke SD lotijo koj ovene, klavrno propade!

 • učko

  Katička se zdej, kurba lažniva, zgovarja na Ostermana in na medije, sam kuzla komunajzarska je pa pizdo čohala, ko so namerno uničval vojsko. Sej te slabe ocene so letele že od Pahorja, za katerga se zdej vid’ zakaj ga Kučo ne mara preveč.

 • učko

  Kompleten SD ekspresno pred “brzi vojni sud” potamant ! Tole je pa že “vele-vele-vele izdaja !

  • komar marko

   ti bi pa hitero rešil zadeve. Jaz bi raje vsak dan PIKA POKA! Vsaki dan.

 • bednick

  Men se zdi, da gre samo za povečanje plač.
  Ne vidim razloga, zakaj je to prišlo v javnost.

 • Goran Hvala

  Taki gospodarstveniki potem bi se pa z vojakci ihrali pa zabijali denar za neko sluzbo od katere ni nobenega profita…glede varnosti pa raje ne bi…kaj pa bi vi z 5000 vojaki??…ce te kdo zares napade kaj mislite da bo napadu z metanjem krompirja?..zraven pa vtikate se policijo…kaj rabi vsak prebivalec slovenije svojega policaja al kako si vi to predstavljate…tulite o nekih javnih parazitih predpostavljate pa dve sluzbici ki prav tako veselo zereta pa nic ne ustvarita..namesto v vojsko bi vlagali v reseresevalce al pa gasilce…dejansko neka korist od njih…vi pa vojska pa policija…

  • Stajerka

   no. to pa je logika lewaka…….NE se branit, raje kr naročit rešilca in gasilca…….si pa res trčen…..in KDO bo branil zadnjega rešilca/gasilca???

 • Stajerka

  a ni bil pred tem načelnik en sposoben možakar, ki so se ga rešili na finto službe v tujini, katera je potem klavrno propadla???…….

  • komar marko

   jaklič, Veber, Katič. Le kaj imajo skupnega te osebe?
   O Bog reši nas kuge, lakote innnnnnnnnnnn………………

   • karlina

    Najprej KOMUNISTOV, ki so hujši od kuge, lakote…..

  • Soave

   Ja, bil !! Božič !Dobro so se ga znebili !!

 • bednick

  Današnji recept gospe Katićeve za poznavalce razmer v slo. vojski:

  BISKVIT ZA TORTO, KI NIKOLI NE PADE
  5 jajc
  25 dag sladkorja
  25 dag moke
  1 pecilni prašek
  1 dl vode
  1 dl olja

  POSTOPEK
  Rumenjake in sladkor stepemo, dodamo vodo in olje, nato še moko s pecilnim praškom in na koncu vmešamo sneg vseh beljakov. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut.

  PA DOBER TEK!

  • karlina

   Ha, ha, ha, poznam dobro ta recept iz Kulinarike.

 • komar marko

  celotna CMERKOTOVA vlada dela škodo. Čudi me, da neki STRIC ne vkoraka v kabinet v skladu z njegovimi OBIČAJI in mu pove, da mu je VLADA razpadla in da bodo jutri volitve. Ne bo, ker ta STRIC medtem hara po naši državi!

 • črnaovca

  Po reakciji sodeč so nagnali prjatla, kdo pa je odgovoren za vojsko če ne štab in kdo je na čelu, menda ne kak vandrovček, Osterman pač ni bil dorasel svoji nalogi.

  • komar marko

   Riba smrdi pri glavi, torej od CMERKOTA nazaj, Kdo je za vojsko odgovoren takoj za CMERKOTOM? In kako naj če mu ne pustijo???????????

  • učko

   Ostermana so sami rdečkoti nastav’l. In na konc bi moral ta tip za “boglonej” še ves drek požret, pa tega ni biu prpraulen nardit. In prau je, da se tud’ mal med sabo skausajo !

 • Soave

  Že vidim, da imam danes en poseben dan !! Le zakaj ? Hudir no ?? Veliko vem. Nisem pozabljiva. Nisem nesramna. Ne packarim. . . . . pa še vedno premalo vem.

  Ampak svoje pa povem in bom povedala – no ja – napisala.
  G. Hojs, kje pa je g. Božič ? Bil , je menda na istem položaju kor GM Osterman, ali ne ? Kolikor se spomnim, so ga vojaki obrajtali.

  Veste, saj tako malo vemo. In tudi ni dobro ne za ene, ne za druge, da bi prav vse vedeli. Pa vseeno.
  G. Geder je verjetno v vojski že dolgo. Sedaj je GM. Ja, kaj pa je do sedaj delal ?

  • učko

   Geder je režimski majmun, k’ bo še naprej sesuval vojsko. Tacga bojo tile rdečuharji djal ke, kwa pa misleš! Treba jit do konca pa sesut to vojsko !

  • Vera

   Ta nesposobna vlada se vse dogovarja v strogi tajnosti , kar ni prav v demokratični državi .

   • Soave

    Mene tudi to jezi. Saj vsi vemo, da so vojaške zadeve prikrite. Vendar pa s temi svojimi poveljniki delajo prav grdo. Nas pa zanimajo razlogi. Saj je prav vse povezano. Tudi zaradi naše majhnosti!

 • macon

  Škornji, ki razpadajo po dveh tednih: izgleda da je udba-ata z baretko poleg medicinskih prevzel še vojaške nabave.

 • antimur

  Banda kučanistična, počnejo vse, da bi Slovenijo zahodni zavezniki zajebali zaradi nesposobnosti iz Nata, da bi se lahko levofašistična golazen sparila z Rusi. Vso to prekleto antislovensko drhal je potrebno zatolči kot zajce.

  • karlina

   Res je ,zato pa se levičarji vedno bolj družijo z Rusijo in Srbijo

 • Stajerka

  eden izmed poglavitnih ciljev lewakov, predvsem SD, je pahnit SLO nazaj v Jugo oz. pod srbski škorenj……in najprej se je potrebno losat vojske v smislu NATO zavezništva – to najlaže dosežeš z nesposobnostjo in nižanjem opreme……lewakom še kako diši Srbija in Rusi……uživajo v nadvladi, represiji nad narodom……in to je osnovna doktrina socializma/komunizma – BREZ razmišljanja, BREZ javne kritike, BREZ demokracije…….
  in to kar si je SD PRIVOŠČIL v tem mandatu pri vojski meji NA VISOKA KRIMINALNA DEJANJA – najprej Veber s posegom vojaških obveščevalcev v javno sfero, zdaj še Katičeva in zapomnite si, to je šele njen 1. okostnjak……..
  kaj SOVA še vedno štrajka???…….lahko tudi tam pričakujemo kakšen udarec pod pasom???

  • karlina

   Z vsem se strinjam, ni kaj dodati, kot GROZLJIVOOOOO !!!!

 • AlojzZ

  Zanimivo je, da ni kriv JJ. Pa človek skoraj ne more verjeti!
  :-o

 • čips

  Tej vladi ne morem rečt niti, da so kup gnoja, ker zgnojem vsako pomlad pognojim.

 • Montana

  Katičeva GO HOME!

 • Montana

  Katičeva in njeni strankarski frendi so en navaden kup gnoja, ki še za zemljo ni dober!

  • karlina

   To pa res

 • Slovenec 33

  Okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda očividno prevzemajo oblast tudi v vojski. Do sedaj so to počeli prikrito z zaposlovanjem.
  Drhal topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvbizma s podporo strank SMC, DS, DESUS in ZL ima še vedno glavno nalogo diktirano iz ozadja, uničevalnje in zatiranje vsega, kar je slovensko.

  • karlina

   TOČNO-zato pa se tudi vedno bolj družijo z Rusijo, včeraj je šel Rus iz Slovenije, direktno v Srbijo-slučajnost ?????

   • hermannn

    Slovenija bo sovjetska ali pa je ne bo, so tulili svoj čas.

   • Vera

    Očitno se tudi Lavrov in Erjavec ob vsakem srečanju zaljubita, kot hrvaški Plenković z Juncknerjem ?

 • JJ

  ….je govoril volk (Hojs) o poštenju…….Mislim ta človek…..Pokvarjenec v glavnem. Drugače pa se z večino članka strinjam,s tem da se je z migranti država bolj trudila kot s svojimi ljudmi…….

  • hermannn

   Trol! Plačan? Mogoče.

 • župnik cefizelj

  populistična paradigma letošnjih volitev s strani sđs se že nakazuje! po namerni sabotaži vojaške vaje, ko je nekdo ukazal pozimi obuti poletne čevlje vse z namenom diskreditacije in ponižanja slovenske vojske. spet se kaže izdajalska narava desnakarjev, vse za politično oblast!

  • Slovenec 33

   Koliko je honorarja za blejanje.
   Taki idiotizmi ne morejo biti poceni, razen pri primerkih, ki so pike na razprodaji kupili, da so skupno dosegle številko čevljev.

   • župnik cefizelj

    odpri oči ti metohijski pritepenec, katerega mati je bila več na hrbtu kot na nogah!

  • pesjanar

   Župnik kaj te je spet mežnar nažgal v tvojo prazno glavo????

   • župnik cefizelj

    si se pogledal v ogledalo ti farški skopljenec?

  • hermannn

   A si se predoziral?

   • župnik cefizelj

    ja, predoziral sem se z neumnostjo in debilizmom, ki žarčita iz tega portala. ampak sem si povrnil moč in zdaj je čas da vas razsvetlim!

  • slosin

   kdo je to sđs… a si mislu sd, pa ne upaš napisat….he,he…

   • župnik cefizelj

    pri teš6 je grosupeljski vožd ivan janša izdal befel o kolaboraciji s sđ. so skupaj namakali svoje svinjske rilce v davkoplačevalsko korito! ti je zdaj jasno ti umsko prikrajšani zvonar župnikovega kemblja!?

 • dob

  Sam še mal počakte, da komunisti ustavijo desnico in preimenujejo vojsko v JLA. Na čelo postavijo jugo generala z imenom Ivo Lola Hribar, pa bo prec dnar za vojsko, ker bo kučan zrihtu.

  Treba se je prej zagvišat, da vojska ne bo branila demokracije in Janše. Ampak diktaturo.
  …. je podvukao budući ministar Matić.

  • karlina

   Točno, kot vedno si zadel dejstvo

  • hermannn

   Ja, prav za to gre: demontirati! Katićeva bi bi bila bolj primeren kader za JLA, alpa srbske oborožene sile. Sorry, ampak prav to je v času, ko je na čelu slovenske vojske dokazala. Peta kololona!

  • etrusk

   Se popolnoma strinjam z povedanim . kajti cilj je , da se odstrani vse zavedne Slovence .

 • totex39

  Takoj bi bilo potrebno zamenjati ministrico za obrambo, ki deluje popolnoma politično, tako kot ji narekuje njena postkomunistična stranka SD, kajti njihov namen je že dolgo, da jo uničijo. Začelo se je že z Jakičem, ki je nasprotoval, da bi imeli svojo vojsko in vedno bolj so delali na tem, da jo popolnoma destabilizirajo.

  • karlina

   Pa saj vsi ministri v tej vladi delujejo politično, je mogoče kdo izjema ???

 • Montana

  Katičevo brani samo sd in smc državne televizije!

 • Ja odstranjevanje Slovencev iz vodstva in postavljanje jugovičev na vse položaje, ….

  • karlina

   ITAK, zato se gre pri vsem skupaj

 • Franjo Trojner

  Samo zabita teleta ploskajo odstavitvi Ostermana! Prava krivca za porazno stanje v SV sta Cerar in Katićeva. Ta dva je v dobro SV in vse države potrebno takoj nagnat!

  • karlina

   TOČNO TAKO !!!!!

 • RATATA

  Napaka Ostermana je ta, da se je prevečkrat pokazal ob JJ.

  • karlina

   Saj zato se gre ,zato pa so ga odstranili.

  • Vera

   JJ ni navaden vojaček , temveč je bil prvo obrambni minister , potem pa predsednik vlade . G.Ostermanu naj ne bo žal, če se je družil s tako pomebno osebnostjo, kot je Janša .

   • RATATA

    JJ ni vojak. Je poveljnik.

 • karlina

  Se še kako zelo, zelo strinjam, gospod Osterman je bil politično odstranjen.

 • Johan

  Šaleška tajnica za vse posle in rabote, juhu…………

  • Vera

   Uporabna samo za ” na papirju ” !

 • Borut Zabret

  Prav mu je!

 • hle

  Ne sooča se z takim problemom samo naša država vojska ki je bila še pred desetletji strah in trepet celega sveta danes že ugotavlja podobno no tudi tam imajo kot pri nas žensko za obrambno ministrico
  http://webtribune.rs/nemacka-armija-u-katastrofi-nijedna-podmornica-ne-radi-14-aviona-u-kvaru-nema-ljudi/

  • Routar

   Čigava vojska? Jugo ? Jest sm jo služil. Kdo se je je bal? Cel svet? Dej no dej. Tolk je bllo vse zjeban de smo se najbolj bal samih sebe. Vse ostalo je pa propaganda. Tolk.

   • hle

    Če bi prebral članek bi videl da se ne gre za jugovojsko ampak za svoj čas najmočnejšo v Evropi

  • komar marko

   res, in od voznega parka je v štartu odpovedalo 30% mašinerije. . Ne nabijaj če nič ne veš!

   • hle

    In kaj sem narobe napisal bojim se da gre za Evropski trend uničevanja ncionalnih držav in je tole samo en kamenček v mozaiku

  • Vince Blake

   Ni toliko problem v tem, da je ministrica ženska, pač pa je problem iz kakšnega testa je ta ženska. Tale nemška Urška mi deluje nekako tako kot naš Ehjavec. Je članica vladajoče CDU, torej Merklove stranke in je zamenjala že kar nekaj ministrstev. Torej se vidi, da je vse funkcije dobila po politični plati in nima pojma o stroki. Tako kot naš Kahl ne. V mirodobnem času si države še nekako lahko privoščijo, da na ključne položaje postavljajo apartčike, v vojni bi pa Nemcem bolj trda predla, če bi imeli za ministrico takšno kokoš. Kakor seveda tudi nam s to Katičko.
   To je spoznal celo Stalin, ko so mu Nemci dobesedno trkali na vrata moskovskega obzidja. Zamenjal je aparatčike s sposobnimi kadri, kar je dalo Nemcem enosmerno vozovnico nazaj domov.
   Pri nas je zgleda notranja ministrica še kolikor toliko odločna in sposobna ženska, obrambna ministrica je pa tipični aparatčik, ki samo vleče plačo in meša zrak na ministrstvu. Bi bilo ceneje nabavit en ventilator za mešanje zraka namesto nje.

   • hle

    Se popolnoma strinjam z tabo Ljubica Jelušič je bila zelo dobra ministrica in SD bi jo verjetno lahko prepričal da ponovno prevzame to funkcijo kdo jih je prepričal da postavijo tole fukso pa sam bog vedi

    • Vince Blake

     Ko že ravno omenjaš Ljubico…..ne vem sicer detaljev o njenem ministrovanju, pa se mi odkrito rečeno tudi ne da brskati, ker je stvar že “passe”, ampak poznam pa osebno nekoga, ki je bil uslužbenec na MO v času Ljubice in Kahla. Po njegovih besedah je bilo pri Kahlu vse skupaj bolj po kavbojsko, medtem, ko je Ljubica bila mnogo bolj “zajebana” in se je vsaj na zunaj trudila narediti neki red.

 • ĐĐ Style

  Zanimljivo anketo ste ponudili na nova24

  Katerega tujega voditelja najbolj podpirate?
  Viktor Orbán
  Angela Merkel
  Donald Trump
  Sebastian Kurz
  Emmanuel Macron
  Vladimir Putin

  Kaj pa opcija nobenega od naštetih, takšno demokracijo se greste. Najbolje bi bilo, da odvzamete volilno pravico vsem koga sumite, da bo volil za levo opcijo. Potem boste pravi demokrati.

  • Routar

   Žal je ravno obratno. In če tega ne vidiš si ali slep, butast ali pa….
   Bog nam pomagi. Nihče drug nam ne more več.

   • ĐĐ Style

    Nič nimam proti SDS-u samo proti Janši, Janša je največje zlo za Slovenijo. So zraven še drugi naprimer Janković na levi strani, vendar Janša je največji huskač in egoist.

    • totex39

     Daj obrazložitev tega tvojega komentarja o Janši.

     • ĐĐ Style

      Ta portal je obrazložitev. Portal in TV postaja ustvarjena z namenom povzdvigovanje JJ, razpihovanje sovraštva. Ali sploh imate rubriko šport, vreme, zanimljivosti……

      Samo politika JJ in SDS angelčki, vsi ostali so komunisti. Kaj bo 2025 vas boli kurac, kaj je bilo 1945 pa je zelo važno.

     • totex39

      Nimaš komentarja, ker si en veliki hujskaški cepec na tem portalu. Priporočam ti, da nehaš žaliti Janšo, če nimaš argumentov.

     • ĐĐ Style

      Cepec te je ustvaru, cepec vas vodi v prepad. Sellam alejkum tovariš

     • Sadako

      Samo, da si na ladji skupaj z nami. Turški vpadi niso samo pojem zgodovine, ker zgodovina se ponavlja.

     • komar marko

      takrat boste definitivno propadli. Za vas nam je pa res vseeno. DELATI ne znate, ste pa prvovrstni lažnjivci, zdraharji in ustvarjalci afer. Da ne rečem o praznih bankah in neplačevanju računov. Skratka, vse slabo je v vas, beda, nižje od podna ste, še za gnoj niste dobri, ker bi gnoj zastrupili!

     • ĐĐ Style

      Kakor je nam vseeno za vas. Vidimo se po volitvah, ko boste spet jokali. 90% vas je bivših komunistov, Tita še vedno nosite v srcu. Ker se želite prisesati na državne jasli podpirate Janšo. Kaj pa je ta človek v življenju ustvaril razen kaosa.

     • Sadako

      Kar uživajte, dokler Turki ne ponovijo genocida samo, da boste namesto Asircev tokratna vrsti kar vi…

     • komar marko

      Res ustvaril je kaos v vaših glavah ker ne ločite resnice od LAŽI ki jih trosite in se obnašate na nivoju 45 ko je bilo dovoljeno vse, tudi rovi! Iz zakaj ste vi lahkjo prisesani na JASLI, druge pa podite stran. Pa še delati ne znate. Skratka SIROMAKI in UBOGI na duhu!

     • ĐĐ Style

      In to mi očitajo bivši gestapovci, SS-ovci, domobranci, izdajalci lastnega naroda, poraženci v vojni. Prostitutka želi dokazat, da je nedolžna.

     • komar marko

      in to je tvoj nivo. Mimogrede moji so kot talci in dva spomeničarja, oba pokojna, eden brez noge. TOLIKO o tvoji podstrehi!

     • ĐĐ Style

      Kdo je strelal talce , beli ali rdeči???

     • komar marko

      bedak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • ĐĐ Style

      Odgovori, pri meni je tudi eden ostal brez noge med vojno.

     • tramal

      Ampak samo ti si ostal brez pameti.

     • ĐĐ Style

      Marko, navadna pička si. Poglej resnici v oči, kdo je bil kdo v vojni. V vojni ,ne po vojni, ne leta 1991, ne leta 2018.

    • komar marko

     in kaj je naredil narobe oziroma katero napako ste mu dokazali na sodišču?

    • Routar

     Aja? Jest pa mislm de ni lih toko. Povab ga na kavo pa se mal pomenta. Moj ded mn je reku, nkol ne obsoji na pamet. Pa babjih čenč ne posluši.

     • komar marko

      če je pa slabi ko baba. Na nedeljskih brifingih mi naložijo na USB, da sploh kaj lahko navede pod komentar!

     • ĐĐ Style

      Ne obsojam na pamet, imam pravico do mnenja. Pravica do govora mi dopušča, da povem mnenje o nekom. Vsaj mislim, da lahko povem svoje mnenej, saj živimo v svobodni državi???

     • komar marko

      če bi imeli samo en vir, bi bil JJ v arestu! LAŽNJIVCI!

    • Miro Jereb

     Sedaj vidim da si žrtev ćakalnih vrst v zdravstvu ker bi moral že zdavnaj biti na psihiatriji…..popolnoma zi nerazsoden….in zrel za SMC.

  • antimur

   Najprej piši slovensko, potem pa gobcaj po tem portalu.

   • ĐĐ Style

    Nima veze kako pišem, važno je ,da si me razumel.

    • tramal

     Danes se je en tak srbski bedak kot ti, razstrelil pred ameriškim veleposlaništvom in sedaj čakam ,kdaj se boš ti.

   • jovan jovan

    Sektaši ste znani po polpismenosti. Kar poglej kako piše vaše polpismeno članstvo.

    • tohuvabohu

     Molči, zrcalce, ti še ene usrane vejice ne znaš vstaviti.

  • Sredina

   Tko in tko niso reprezentativne te njihove ankete, če sam verujoči v velikega vodjo glasujejo, pol pa še rezultate prilagajajo

   • komar marko

    jap PAČEK Smuk je sedaj v volgi SERPENTINŠKA! O Bog , le kako se vas bomo rešili!!!!!!!1

   • ĐĐ Style

    Zanimljive so njihove javnomenjske raziskave 32% SDS. cca 1.600.000 volilcev ….32% je približno 500.000. Naj bo udeležba 50%, to je 250.000 za janšo….ni šans….niti v najbol mokrih sanjah.

    • komar marko

     je je. Mene ste prepričali da grem na volitve in ga bom volil, pa še 10 drugih bom prepričal. Ste dosegli tisto kar ste hoteli. JJ se pa bojite kot hudič križa. Bojite se za KORITO in OBLAST! Boste organizirali VSTAJE?

     • ĐĐ Style

      Vsak glas je glas proti nasprotniku. Eno je kaj si vi želite, drugo je kaj si Janša želi. Vi pa itak morate na volitve, tako vam predpisujejo pravila velikega vodje. Ali še morate priložiti foto dokaz?

     • komar marko

      V času prve vlade je naredil veliko koristi za SLO, pravo nasprotje za vse kasnejše vlade, kjer je bil samo program PUF na PUF!

     • jovan jovan

      Ja. Takrat se je kreditni portfelj slovenskih bank povečal za več kot 30 milijard evrov . 2006-08.

     • tramal

      Bosanski srbin ,a ti sploh kapiraš kakšne bedarije pišeš.Pojdi raje nazaj koze past.

    • Miro Jereb

     A ti ne znaš štet SAMO volilnih upravičencev…. ???

  • Sadako

   Jaz Putina, ker je branil Sirske kristjane.

   • tramal

    Kaj pa v ukrajini in moldaviji ki jih pobija?

  • tramal

   Če se ne strinjaš z nobenem pač ne voliš.Kaj ti tu ni jasno.?

  • marker

   Milan manjka…

 • bednick

  Hotel sem samo povedat, da Katićeva sodi za šporget.
  Si tako razumela, ali rada pečeš torte?

 • Sredina

  Za začetek..Osterman naj bi bil kljub temu, da je bil na dopusti prisoten na konkretnem preverjanju pripravljenosti SV, in o razpletu ni poročal neposredno nadrejenemu, to je ministru za obrambo, tudi njegov namestnik, ki je bil v tistem trenutku vršilec dolžnosti načelnika, ni poročal ministrstvu, tako da je tu že prvo sporno dejanje, da je bil ta namestnik imenovan za uradnega v. d., ministrica si je pa elegantno umila roke

  Kaj si pa mislm o Katičevi in celotnem vodstvu SV pa niti ne bom načenjal..

 • komar marko

  zelo mi je všeč, da ko JJ kihne, rdečkoti dobijo GRIPO. Sedaj so navalili Časopis LAŽNJIVEC in presistutek ZORAN vsaki dan pišeta o JJ. RES ste ubogi rdečkarji. O svojih lopovščinah ne smete pisati. Ni čudno, da je JJ v svoj program zapisal da bodo areste povečali za 100 KRAT!

  • žogica

   Areste bo povečal……., saj on vedno poskrbi prvo zase.

   • tramal

    Ne sekiraj se ,saj ti bo družbo v arestu delal gnusoba kučan.

    • žogica

     Meni ne, tebi pa Janezu pa mogoče !

    • etrusk

     čestitam povedanemu.

 • Sadako

  ali res mislite, da bo vojska, ko bo prišlo do sranja na strani SLOVENSKEGA naroda in ne na strani ISLAMISTOV

 • bednick

  Super!
  Požru sem slino.

 • komar marko

  Vemo, da so rdečkoti naredili VSE za OBLAST. Izpeljali so revolucijo, ŽRTVE NISO BILE VAŽNE. Enako je še danes, ker revolucija še traja. Torej kaj nas čaka,

 • hribovc

  globoka država na pf in fdv proizvaja marionete in kimavčke…
  tud’ andrejka je iz te kvote negativne selekcije !!!

  • jovan jovan

   Tako kot ivan! Sami luzerji?

   • tramal

    Srbski bosanc.A SE ŠE NISI ODSELIL.

 • garfi

  katiĆeva potrjuje, da gre za načrtno uničenje SV in Slovenije
  DOL Z LEVIČĆARJI !!!
  KURČĆANA V ZAPOR !!!

  • Hribouc

   Dobro Garfi, samo tako naprej!

 • Franjo Trojner

  Slovenska vojska predstavlja obrambne sile Republike Slovenije, vojaško obrambo izvaja samostojno ali v sodelovanju z zavezništvom na podlagi mednarodnih pogodb.

  Poslanstvo
  Poslanstvo Slovenske vojske je, da v sodelovanju z zavezniki:
  izvaja vojaško obrambo Republike Slovenije,
  odvrne vojaško agresijo na Republiko Slovenijo,
  vzpostavi suverenost na celotnem ozemlju Republike Slovenije ter
  prispeva k mednarodnemu miru in stabilnosti.
  Naloge
  Bistvene naloge:
  vzdrževanje pripravljenosti za delovanje,
  aktiviranje in mobiliziranje sil,
  premestitev v območje delovanja,
  defenzivno in
  ofenzivno delovanje.
  Druge naloge:
  prispevek k mednarodnem miru, varnosti in stabilnosti,
  podpora pri zagotavljanju varnosti in blaginje državljanov Slovenije.
  Pod ministrco tovarišico Andrejo Katić se vse zgoraj zapisano bere, kot dobra šala. Cerar, Katićka, Pahor drži ali ne drži , SV vzpostavi suverenost na celotnem ozemlju in SV nudi podporo pri zagotavljanju varnosti in blaginje državljanov Slovenije. Zakaj temu ni tako? Papir prenese vse v resnici pa se nič od zapisanega ne izvaja, zato bi morali biti najbolj odgovorni takoj odstavljeni in postavljeni pred vojaško sodišče, zaradi veleizdaje!

  • Miro Jereb

   VSI NA VOLITVE….

   • Franjo Trojner

    Bojim se, da sama zmaga na volitvah ne bo dovolj za kakšne res korenite spremembe, no gotovo bi bila dober začetek! Hkrati bi bilo potrebno takoj zamenjati čisto vse uslužbence na ministrstvih in raznoraznih agencijah in vse ključne osebe v javnem sektorju!
    Morali bi sprejeti zakonodajo, ki bi predpisala, da se hkrati z vlado poslovi celotna administracija, tako, kot je to urejeno v ZDA.

    • Robi Drago

     In ti upaš na zmago SDS , hahahahhaha..

     • etrusk

      ha,ha,ha , prihaja čas , ko se ne boš smejal , temveč vekal.

   • jožef-Trojner

    gospod Trojner ,Vse tiste ki še dandanes nosijo titovo sliko ,vsi ki so proti slovenski vojski,ki so peli strahotne totalitarne pesmi na proslavah so kolaboranti in nimajo kaj iskati v parlamentu!Te bi trebalo vse v prvo vrsto na meje z hrvaško postavit.Kdor ne marasvoje zemlje in jo rajši deli z drugimi se naj kar k njim preseli.Vsi vemo kdo so to in BOG jih bo kaznoval .Levičarji ,vsi smo se vas usmilili,samo nekdo ki vas že dolgo opazuje bo rekel svoje.Naj živijo vsi narodi ki so voljni svoje življenjaa dati in braniti svojo domovino.
    Slovenijo lahko pred popolnim raspadom reši samo sds!Najprej se mora rešiti domačih izdajalcev ,kolaborantov ,sodišč,in komonistov.Ljudje,državljani pojdite na volitve ne bojte dalje sužnji komofevdalizma !

 • učko

  Zdej pa takole:
  Najbolj pošteno od Katičke bi b’lo, da se vrže pod vlak. No, sej edin vlak še ni šu čezno .

 • bednick

  Gledam ID- Investigation Discovery.
  Takle se na veliko dogaja v ZDA.
  No, pa eni tudi dobro služjo s tem kanalom.

 • Krtača 20

  Kolk se eni grebejo da bi ja čim več denarja vrgli iz Slovenije v nato, pa da bi namest Alpini zrihtal delo kakemu po možnosti ameriškemu konglomeratu. Moraš bit čorav, tup, slep in glup da padaš na take cheap fore.

 • jovan jovan

  Sektaši, ostal vam je samo še ajznpon. Zaenkrat.

  • totex39

   Še žal ti bo ko tako zagovarjaš ta postkomunistični režim.

   • tohuvabohu

    Bo pa vsaj plačan.

 • Krtača 20

  Mahnič že anus polira da bo kej padl. Evo takole polira: https://youtu.be/MkxvvNAVwsw

  • Miro Jereb

   A ma ti si bolan in nepoučen…

 • piko8

  Katičeva uničuje SLo vojsko po naročilu podgane milana kučana SD!
  Židan uničuje slo kmetijstvo, uničiv je teran, potico skratka stranka SD se navse kriplje trudi, da do volitev naredi čim več škode Sloveniji!

 • John Serebeton

  Po tej logiki bi morala vlada na ministrstvu za zdravje namesto Celarčeve razrešiti kurirja. Kaj se gre tale Cerar je pa že zelo smešno, da ne rečem žalostno. Sami kreteni.

 • herman

  Pujsek Žan pa nič o tem, da je začel SV s politizacijo uničevati JJ kot obrambni minister.

  • Miro Jereb

   A ma ti si bolan….

  • centurion

   Sam, da ni pesojebi levak, kot ti.

  • Kaj pa ti veš, kako, kje in kdaj ? Ali samo nakladaš v “3 krasne” ?

  • dež

   Leta 2000, celih 5 mesecev, oglasi se v kakšni ambulanti.

 • Slovenec 33

  Ministrica, je morala toliko provizij razdeliti med svoje, da je denarja ostalo le še za kartonske pogrebne čevlje za vojake.
  In tu se vidi koliko je vreden človek v teh okupatporsko izdajalskih vejah oblasti.
  Kanonfuter bi rekel.

 • lokec

  vidite

 • RATATA

  Ugotoviti je potrebno, da Slovenci potrebujemo dve vojski!
  Eno za tiste, ki imamo Slovenijo radi in smo ponosni Slovenci,
  drugo pa za tiste, ki jim za Slovenijo ni mar, no meni pa za to drugo vojsko ni mar.

  • dež

   Pa o ženskih kvotah bi bilo potrebno kakšno reči.

   • RATATA

    Kolk jih pa nucaš? Reč!

    • dež

     Jaz nobene. Problem je obrambno ministrstvo, kjer jih je preveč in škodo delajo.

     • RATATA

      Glede na temo tudi jaz prav nobene ne nucam! Sklical bi vse tv bajte in jim vsem dosedanjim na glas povedal, naj spizdijo u božjo mater in naj dojamejo že enkrat, da tu nimajo kaj iskat. Ministrica za obrambo in častnica a so mal fukjen(?) da bi vojsko komandirale babure ?!?! Dejganomalmekfukat !!!

 • neny

  na dve besedi spodaj imam osem odzivov. Fensi. :))

  https://www.youtube.com/watch?v=O9IKDNrwXmo

 • totex39

  Na bruhanje ti lahko gre,kaj ta nesposobna baba govori o vojski. Samo še po gobcu bi morala dobiti, da bi jo utišali, ne pa ona, ki nima pojma zamenja načelnika generalštaba pa to se nam lahko vsi smejijo, kakšna država smo, da nam srbkinja uničuje vojsko. Sram je lahko celotno vlado skupaj z vrhovnim poveljnikom Pahorjem, ki dopušča tako ravnanje.

  • župnik cefizelj

   kdo pa a transvestit mahnič?

   • borko

    tele

 • župnik cefizelj

  Slovenijo je potrebno razjanšiti! ta populistična komunjarska svinja je nastavil svoje podtaknjence v vse pore javne sfere, zato pa vse stagnira. politični podtaknjenci vseh strank so rak rana slovenske družbe!

  • učko

   Jah, teb’ je podturil gada u tvojo rdečkarsko rit, zdej pa noriš !

 • piko8

  Sloveniji in slovenski vojski je v največjo sramoto leva fašistična vlada!
  Ministrica katic’eva pa je “mogoče” sposobna vodit, kakšno manjšo TRAFIKO!

  • Jakob Kovač

   Ti si teslo z tem fašizmom!

   • piko8

    Ti pa sramota za Slovenijo!

    • Jakob Kovač

     SDS si vedno zmišljuje žalitve za druge stranke ,zdaj jih zmerja že z fašisti,to je sramota za Slovenijo,jaz spoštujem ljudi z različnimi prepričanji,ne pa SDS,ki bi bi bila rada edina zveličavna stranka.kakšna je se vidi po takih kot si ti!

     • piko8

      Jaz spoštujem krščansko Slovenijo in EU!
      Ne pa multi kulti, tako kot levaki, se vidijo dejanja levičarjev po EU

     • tohuvabohu

      Ne pozabi, da levi fašisti Janšo zmerjajo s firerjem, odkar je v politiki. Njegovo stranko pa tudi obkladajo z vsemi mogočimi psovkami. Imaš pač rdeč filter v glavi in tega enostavno ne opaziš.
      Levi fašizem je sicer zelo star izraz in si ga ni izmislil Janša. Če znaš uporabljati internet, boš lahko poizvedel.

     • Hribouc

      Očitno rabiš dodatno izobraževanje.
      Vpiši : Levi Fašizem in klikni Enter.

  • Hribouc

   Za vodit trafiko rabiš pamet!

   • piko8

    Se strinjam!

  • caci

   SV je bila dvakrat razorožena prvič ob samostojnosti.drugič ,ko smo kamione orožja polali in strliva poslali na Hrvaško . Takrat smo začeli tidi sprejemati na ključne položaje “bivše oficirje JLA”,zato imamo pa takno Sv

 • Vrhovni sodnik

  Volite SD + L, garantiramo vam, da vojske ne bo več, uvozili bomo 200.000 emigrantov, ki se bodo borili za nas, samo z noži oboroženi, zato obvezno volite nas.

 • Dr. Ustavnega prava

  Saj so prejšnjega zamenjal s svojim in zdaj jim ne odgovarja, ker je resnico povedal, mene bolj zanima kdo je nekvalificirano knjižničarko postavil za ministrico, cmero kdo pa drug.

  • Slovenka

   ŽIDAN.

 • Bastian

  Katičevo menda čeka služba v Velenjski komunali. Pod okrilje spada tudi pogrebna služba. Na to se Katičeva najbolj spozna, saj je udejanjila dokončni pogreb naše vojske.

  • učko

   Sej ona je pa zrihtala direktorski položaj Urošu Rotniku v komunali potem, ko so ga odfukali od TEŠ-a. Tam so vsi povezani med sabo, rdečkarska mafija je zelo močna !

 • sprehajalec

  To je samo v Sloveniji, da nek glumac, povsem nekompetenten in da je pod okriljem pravega strička prevzame takšen resor, kot je vojska.

 • Hribouc

  Kar se dogaja niti slučajno ni slučajno, pač pa drakonsko načrtno.
  Razlogi so povezani z globalnim Vzhodom in Balkanom.

 • črnaovca

  To da je vojska slaob opremljena je odgovornost ministra, ni pa njena odgovornost če je oprema v skladišču vojaki pa preleni da bi jo dvignili. Morda je razlog za slabo opremo tudi da jo vojaki slabo vzdržujejo. To da se vojska ne zna pomikati po bojišču je pa stroka in če načelnik ne ve kaj mu delajo potem je za njega primerno samo to kar imajo Američani – nečasten odpust in zraven še povlejnik tiste enote. Imamo več oficirjev kot vojakov in ni čudno da zmankuje denarja ko pa gre vse za plače. Kod si je zmislil profesionalno vojsko in tako kadrovsko strukturo je profesionalni bedak. Da je Katičeva nesposobna in da je tam samo zaradi velejskega lobija je jasno še največjemu trepu

  • caci

   Sem upokojeni častnik SV in naj vam povem kako smo se vedno pripravljali na razne inšpekcije, saj smo vedeli,danas lahko inšpekcija tudi negativno oceni in to bi bilo slabo za SV in enoto. Se pastrinjam, da je potrebno narediti red in tudi katerega nečastno odpustiti zaradi neopravljene naloge.

 • Novakec1

  Saj ne uničujejo samo vojske, tudi Slovenijo in domorodce. Nasvidenje v rezervatu nekje v kočevski hosti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!